3 zomerse parfums (Jil Sander, Roberto Cavalli en Escada)

zomerse_parfums_jil_sander_cavalli_escada01

Zeg je zomer, dan zeg je ijsjes, teenslippers, het strand, een nieuwe zonnebril én een lekker parfum. De zomerse temperaturen beginnen eindelijk te komen en daarmee raakte ik helemaal in de juiste sfeer om over drie zomerse parfums van Jil Sander, Roberto Cavalli en Escada te schrijven.

zomerse_parfums_jil_sander_cavalli_escada02

zomerse_parfums_jil_sander_cavalli_escada03

De parfums van Jil Sander en Escada zijn limited editions, Roberto Cavalli Paradiso zit in het vaste assortiment. De parfums zijn te koop bij de parfumerie en zullen met keus uit verschillende formaten, ook anders geprijsd zijn. De prijzen die ik hieronder heb neergezet zijn van de parfums die ik in de review gefotografeerd heb.

Jil Sander Sun Bath Eau 100 ml de Toilette € 50,00
Roberto Cavalli Paradiso 50 ml Eau de Parfum € 71,06
Escada Turquoise Summer 50 ml Eau de Toilette € 55,00

zomerse_parfums_jil_sander_cavalli_escada04

zomerse_parfums_jil_sander_cavalli_escada05

zomerse_parfums_jil_sander_cavalli_escada06

Jil Sander Sun Bath

Denk ik aan een zomers parfum, dan denk ik automatisch aan Jil Sander Sun. Ik heb deze geur toen ik jonger was een aantal zomers gedragen. Het blijft een goede klassieker, maar wel eentje die ook regelmatig in een ander jasje gestoken wordt, mocht je eens wat anders willen proberen. ‘Sun Bath is een spannende fusie van warmte en koelte’.

Topnoten: waternoten, fresia
Hartnoten: oranjebloesem, ylang-ylang
Basisnoten: vanille, solar muskus

Sun Bath is best wel anders dan het originele Sun, maar toch ruik ik wel die typische Sun geur als ondertoon in het parfum terug. Sun Bath is net wat frisser en prikkelender, een fijne variatie die de hele dag lang blijft zitten. En mocht je de volgende ochtend pas onder de douche (of in de zee) springen, grote kans dat je hem met het wakker worden nog steeds ruikt.

zomerse_parfums_jil_sander_cavalli_escada07

zomerse_parfums_jil_sander_cavalli_escada08

zomerse_parfums_jil_sander_cavalli_escada09

Roberto Cavalli Paradiso

Paradiso is een compleet nieuwe geur van Roberto Cavalli. De flacon is chique en vrouwelijk, de kartonnen verpakking (sorry voor de vetvlekken, die kreeg ik met geen mogelijkheid weggepoetst) doet gelijk aan de zomer denken. Het belooft een opwekkende en stimulerende geur te zijn, die vreugde en geluk uitstraalt. Een ode aan sensualiteit en verleiding. Klinkt interessant…

Topnoten: citrus, bergamot, mandarijn
Hartnoten: jasmijn
Basisnoten: cipres, roze laurier, parasol bijnboom

Van de basisnoten in it parfum had ik nog nooit gehoord. De geur is verleidelijk en zomers. Zoet, fris, maar ook houtachtig. Een goede mix die ervoor zorgt dat Paradiso vertrouwd aanvoelt. Deze wil je meenemen op vakantie, want het is een perfect no-nonsense zomergeur die je alleen voor het avondeten nog een keer moet bijwerken.

zomerse_parfums_jil_sander_cavalli_escada10

zomerse_parfums_jil_sander_cavalli_escada11

zomerse_parfums_jil_sander_cavalli_escada12

Escada Turquoise Summer

Elk jaar brengt Escada een parfum uit voor de zomer. Steeds in dezelfde flacon, maar wel met andere details en natuurlijk een andere inhoud. Dit is het 23e(!) zomerparfum, die het gevoel van vrijheid, de wind door je haar en de zon op je huid gevangen heeft een een ombre-blauw flesje.

Topnoten: aardbei, frambozen, zwarte bessen
Hartnoten: perzik, viooltjes, oranjebloesem
Basisnoten: vanille, sandelhout

Wat een lekkere geur! De aardbei ruik ik goed in dit parfum dat voor de rest ook heel fruitig aanvoelt. Dat ruikt goed en vind ik origineel. Ik denk dat dit wel een vrij jonge geur is vanwege de zoetheid, desondanks vind ik hem heel lekker en leuk. Het is echt een geur voor de zomer, maar dan wel op een manier die ik nog niet kende.

zomerse_parfums_jil_sander_cavalli_escada13

Welk parfum spreekt jou het meest aan?


Reacties

Door Sophie op 6 juni 2015 06:46

Ze klinken alle drie echt heerlijk! Ik neem altijd een parfum mee op vakantie en zodra ik die geur dan nog eens op doe na die vakantie komen alle herinneringen weer naar boven!

[Beantwoorden]


Door Akosua op 6 juni 2015 06:49

Leuke foto’s, slim om juist het effect van de zon te gebruiken. Het parfum van Roberto Cavalli klinkt erg goed. Zoet en fris is echt iets voor mij.

[Beantwoorden]


Door Anniek op 6 juni 2015 07:08

Wat een fijne review, fijn dat je er ook bij vertelt hoe lang ze ongeveer blijven zitten! Van deze 3 lijkt Sun Bath me het lekkerst: lekker fris maar niet te standaard. Zelf ben ik op dit moment lichtelijk verslaafd aan amazing grace van Philosophy! :)

[Beantwoorden]

Annick antwoordt op 6 juni 2015 om 08:22:

haha, deze Annick ook :)
vind alleen dat ie niet lang blijft zitten.

[Beantwoorden]


Door Kelly caresse op 6 juni 2015 07:23

Wat een leuke vrolijke flesjes allemaal. Jill Sander blijft voor mij een favoriet, deze editie van Sun ken ik niet maar ben ik wel benieuwd naar

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 6 juni 2015 07:36

Wat een zomers gevoel krijg ik hier van! Ik denk dat Roberto Cavalli Paradise het beste bij me past. Zoet, fris en houtachtig klinkt perfect :). Ik denk dat ik Jill Sander niet ‘speciaal’ genoeg vind en Escada is net wat te zoet. Fijne review!

[Beantwoorden]


Door Svenja op 6 juni 2015 07:49

Alleen van al die vrolijke flacons word ik al helemaal happy. Dit artikel komt ook helemaal geroepen met het mooie weer dat wij nu hebben! Persoonlijk ben ik heel erg benieuwd naar de geur Paradise, vooral de geurnoten spreken mij erg aan. Ik ga snel eens een bezoekje brengen aan een parfumerie om te ruiken!

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 6 juni 2015 07:53

Als ik zo zou moeten kiezen is Sun Bath denk ik mijn favoriet, maar ik vind dat altijd lastig beoordelen van een tekst, haha. Al zijn dit door. Zomerparfums sowieso niet héél erg mijn ding (ik heb bijvoorbeeld afgelopen week Thierry Mugler Alien Essence Absolue besteld, haha).

[Beantwoorden]


Door Maaike op 6 juni 2015 08:30

Het grootste nadeel aan zomergeuren: ze zijn vaak zo ontzettend zoet. Daar hou ik zelf nooit zo van. Alleen Sun spreekt me aan van deze drie, verder hou ik het bij Daisy. Dat is echt mijn favoriete zomer parfum.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 juni 2015 om 18:21:

Jaaa, Daisy! ^^)

[Beantwoorden]


Door Syl op 6 juni 2015 08:45

Die van Escada lijkt me lekker ruiken.

[Beantwoorden]


Door Femke op 6 juni 2015 08:49

Hmmm, ik ken alle drie de geuren niet.. ik ben vooral benieuwd naar de geur van Roberto Cavalli, die ga ik zeker eens ruiken binnenkort :-)!

[Beantwoorden]


Door Iris | Todayslipstick op 6 juni 2015 08:58

Escada doet het altijd goed, ik ben echt dol op hun geurtjes en Roberto Cavalli, heerlik!
Liefs, Iris

[Beantwoorden]


Door Marijke - de beste versie van jezelf op 6 juni 2015 09:05

Toch wel Escada omdat ik een liefhebber van zoete geuren als j’adore, si en la vie est belle ben!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 6 juni 2015 09:24

Ik heb de rode fles met de kersjes van Escada, die is ook erg lekker voor de zomer!

[Beantwoorden]


Door lonneke op 6 juni 2015 09:28

Wat een lekkere geuren lijken me dat allemaal!
Vooral die van Jill Sander spreekt me wel aan.
Ben benieuwd naar het verschil met de gewone variant ja!
Liefs Lonneke

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 6 juni 2015 09:54

Mooie foto’s! Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar alle geuren!

[Beantwoorden]


Door anna op 6 juni 2015 09:56

Die van Escada lijkt me heerlijk, ik heb meerdere parfums van Escada dus ik ben er zeker benieuwd naar!

[Beantwoorden]


Door Caitlyn op 6 juni 2015 10:09

Een mooi geschreven review en ik wil de geuren wel testen nu :) Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik al jaren zoek naar een parfum die aan mijn huidige zomergeur (Monoï, eau de Vahinés van Yves Rocher) kan toppen, maar ik vind het gewoon nooit.
XX

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 juni 2015 om 18:21:

Dan vind je hem echt heel lekker! Ik heb ook wel een aantal vaste favorieten en daar komt dan zelfden een nieuwe favoriet bij.

[Beantwoorden]


Door Margot op 6 juni 2015 10:13

Sun lijkt me lekker! Ik ga eens ruiken!

[Beantwoorden]


Door Minke op 6 juni 2015 10:29

Ze lijken me allemaal heel lekker en fris!

[Beantwoorden]


Door Naomi in Wonderland op 6 juni 2015 10:29

Ik denk dat de Paradiso degene is die ik het liefst zal ruiken, de laatste klinkt me (veel) te zoet, en ik ben helemaal gek op de geur van jasmijn dus!

[Beantwoorden]


Door Laura - Dagelijkse hap op 6 juni 2015 10:43

Ik ken deze geuren niet, maar ik ben zeker benieuwd ernaar :D

[Beantwoorden]


Door Lucindainwonderland op 6 juni 2015 11:03

Ik hoor altijd zoveel goeds van Jil Sander, maar toch neem ik hem elke keer niet mee. Puur en alleen omdat ik een sucker for packaging ben als het op parfum aankomt en de oude flesjes mij nooit aanspraken. Deze vind ik dan wel weer wat leuker. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 6 juni 2015 11:40

Ik heb roberto cavalli eens geroken en ik ben er verliefd op!!

[Beantwoorden]


Door Andréa op 6 juni 2015 13:18

Mooie foto’s! Ik ben niet zo van de frisse zomergeuren, maar ik ga Sun Bath zeker even ruiken in de winkel!
x

[Beantwoorden]


Door Bianca op 6 juni 2015 15:37

Die van escada lijkt me heerlijk en heeft ook het mooiste flesje vind ik maar de andere geuren spreken me ook zeker aan

[Beantwoorden]


Door Peggy op 6 juni 2015 15:47

Ik heb Paradiso onlangs gekocht. Hij is heerlijk! Maar hij blijft niet lang zitten, jammer vind ik dat altijd. Maar ja.
PS het is Paradiso, niet Paradise.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 6 juni 2015 16:58

Echt geweldige parfums volgens mij. Ze zien er in ieder geval super zomers uit!

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 6 juni 2015 17:28

De 3e lijkt me wel wat, ik hou wel van fris!

[Beantwoorden]


Door Tamara op 6 juni 2015 20:12

Lekkere luchtjes! Zien er ook zomers uit ja! ^^)

[Beantwoorden]


Door Lysanne op 6 juni 2015 20:38

Ik zag helemaal niks van de vetvlekken haha! Echt hele mooie foto’s heb je gemaakt! :yay: <3

[Beantwoorden]


Door Joyce op 7 juni 2015 21:43

Ik ben echt gek op de geurtjes van escada. Je kan het gewoon meteen ruiken, ze zijn altijd zo heerlijk zoet, zomers en fris.

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 8 juni 2015 22:07

Ik ben gek op de Sun geuren en heb al meerdere Limited Editions in mijn collectie, naast het origineel. Heerlijk! De Escada klinkt ook lekker!

[Beantwoorden]


Door Marloes/GLAMOURMOES op 9 juni 2015 13:12

Ze lijken me alle drie heel interessant!

[Beantwoorden]


Door Valerie op 12 juni 2015 16:42

Escada heeft altijd geuren die lekker ruiken! Ook de flesjes mogen er zijn!

[Beantwoorden]


Door Anne op 13 juni 2015 17:14

Oehh, die escada geur !

[Beantwoorden]