Wenkbrauwen: zo kan het ook

02

Wenkbrauwen heb ik in alle soorten en maten gehad. Dik, dun, licht, donker, heel naturel, of juist sterk bijgetekend. Ik heb zo’n beetje alles wel met mijn wenkbrauwen geprobeerd. Soms zitten ze goed, andere dagen werken ze totaal niet mee. Ik teken ze bij en epileer ze bijna elke dag. Er zijn een aantal vaste regels omtrent wenkbrauwen die bijna iedereen denk ik wel kent, maar vandaag vertel ik je hoe het ook kan.

03

Ik wil beginnen met zeggen dat ik sterk geloof bij het gebruiken van make-up en het verzorgen van je uiterlijk, dat het belangrijk is je doet wat je mooi vindt en waar je je goed bij voelt. Lap die regels aan je laars en volg je eigen gevoel. Ook als dat bekent dat je blundert, want dan leer je tenminste.

Zo zou ik volgens de ‘regels’ een heleboel kleuren lipstick niet kunnen dragen omdat ze niet staan bij mijn huidskleur en glanzende poeders moeten mijden want die benadrukken alleen maar de pukkeltjes op mijn huid. Onzin. Ik draag alle kleuren lipstick en gebruik highlighter alsof mijn leven er vanaf hangt.

01

Wanneer je je wenkbrauwen epileert lijkt de belangrijkste regel dat je wenkbrauwen moeten beginnen waar je neusvleugel eindigt, zoals ik op foto 1 voor doe. Echter beginnen zoals je op foto 2 kunt zien, mijn wenkbrauwen een stuk eerder, ongeveer waar mijn neusvleugel begint in plaats van eindigt. Ik heb mijn wenkbrauwen wel gehad zoals op foto 1, een aantal jaar geleden.

06

Ik was hier een jaar of 18 en zoals je kunt zien beginnen mijn wenkbrauwen op deze foto’s wel waar mijn neusvleugel eindigt. Ik vond dit alleen helemaal niet bij mijn gezicht passen. Mijn neus oogde breder en mijn ogen leken meer te hangen en verder uit elkaar te staan. Waar ik bij anderen die de methode gebruikten prachtige wenkbrauwen zag, vond ik het bij mezelf maar gek.

Daarom besloot ik ze wat verder naar binnen te laten groeien, wat ik wel even raar vond om te doen, omdat ik wist dat het eigenlijk niet zo hoorde. Ik ging op zoek naar foto’s van andere vrouwen, ik wilde zien hoe zij hun wenkbrauwen hadden. Al snel kwam ik Rihanna tegen, die haar wenkbrauwen net zo geëpileerd had als ik, vanaf waar haar neusvleugels eindigden. Maar ook zag ik een foto van haar waar ze dichter bij elkaar stonden.

Persoonlijk vind ik dit mooier. Rihanna’s neus is iets breder, net als die van mij. Door haar wenkbrauwen dichter bij elkaar te laten groeien, lijkt haar neus nu optisch iets smaller.

mac_wash_dry34

Ik krijg regelmatig opmerkingen over mijn wenkbrauwen. Dat ze te dicht bij elkaar staan en ik ze verder uit elkaar moet epileren hoor ik het meest. Toch kreeg ik toen ik onlangs weer wat haartjes aan de binnenkant weghaalde, gelijk spijt. Ik vind mijn wenkbrauwen veel mooier als ik de regels los laat en ze iets dichter bij elkaar laat groeien.

Deze video van Wayne Goss kan ik je ook aanraden, mocht je het nog niet helemaal begrijpen. Je hoeft het natuurlijk niet met me eens te zijn, dat is helemaal oké. Ieder heeft zo zijn eigen smaak en eigen manieren. Wenkbrauwen zijn heel belangrijk, ze omlijsten je gezicht en bepalen voor een groot deel je uitstraling. Draag wat jij mooi vindt en staar je niet blind op de regels.

Hoe draag jij je wenkbrauwen?


Reacties

Door Maaike op 8 mei 2015 15:05

Je hebt helemaal gelijk! Ik heb laatst mijn wenkbrauwen eens wat sterker aangezet dan dat ik normaal doe. En het zag er op zich wel mooi uit, maar ook leek ik voor mijn gevoel niet meer op mezelf. Ik hou het daarom liever wat simpeler en natuurlijker. Daarom maak ik mijn wenkbrauwen ook nooit te strak en epileer ik ze niet te vaak. Dan heb ik toch de neiging te veel haartjes uit te trekken waardoor met veel te dunne wenkbrauwen eindig.

[Beantwoorden]


Door Fashion meets Beauty op 8 mei 2015 15:05

In de afgelopen jaren heb ik ook al redelijk wat geëxperimenteerd met mijn wenkbrauwen. Ik probeer mijn wenkbrauwen zo dik mogelijk te houden. Ik vind volle wenkbrauwen veel mooier dan van die dunne streepjes..

[Beantwoorden]

Hannah antwoordt op 9 mei 2015 om 16:53:

Ik ben veertien en heb nog nooit iets aan mijn wenkbrauwen gedaan…. Die van mij zijn dus ook aardig dik en vol, dit vind ik eigenlijk wel mooi staan… Dus ik ben van plan er voorlopig nog niks aan te doen :)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 8 mei 2015 15:05

Bij mij beginnen mijn wenkbrauwen iets later en is het een vrije dunne wenkbrauw, wel nog steeds mijn wenkbrauwen. Geen alleen maar getekende lijntjes.

[Beantwoorden]


Door Felicia op 8 mei 2015 15:06

Preach it sista! Nee even zonder gekkigheid ;D ik vind dat je gelijk hebt, het staat jouw beter en mij toevallig ook.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 mei 2015 om 15:40:

Haha, dankjewel Felicia ^^)

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 8 mei 2015 15:10

Ik vind je wenkbrauwen zoals ze nu zijn het mooist bij je staan! Die foto’s waarop je ze korter hebt gemaakt geven inderdaad een minder natuurlijk effect op de een of andere manier. Ik denk dan ook niet dat je je per se aan regeltjes moet houden, maar meer je gevoel moet volgen en je natuurlijke wenkbrauwboog. Zelf durf ik nooit teveel weg te halen en heb ik mijn wenkbrauwen sowieso graag iets voller, sommigen zullen het te rommelig vinden, maar ik denk dat iedereen gewoon moet doen wat hij/zij het fijnst vindt :)

[Beantwoorden]


Door Graziella op 8 mei 2015 15:10

Ik heb nooit iets aan mijn wenkbrauwen gedaan. Ik zou mijn god niet weten hoe ik het zou moeten doen, en ben als de dood dat het misgaat. Ook eigenlijk nooit aan gedacht om het iemand anders te laten doen. Ik kleur ze ook pas in sinds dit jaar. Heb het een keer eerder geprobeerd.. Ik heb hele donkere wenkbrauwen en was denk ik iets te enthousiast geweest. Ik leek net een clown. Totdat mijn moeder een keer spontaan zei: ”Ik vind jouw wenkbrauwen zo mooi! Ze zijn dik en donker maar groeien niet zo wild.” Nou, top. Niks aan doen dus.
In mama’s we trust. (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 mei 2015 om 15:41:

Doe mij ook zulke wenkbrauwen! ^^)

[Beantwoorden]


Door Elise Joanne op 8 mei 2015 15:16

Vera, als jij je wenkbrauwen mooi vindt en jij het graag op deze manier ‘draagt’ dan moet jij dat lekker doen! Die hele wenkbrauw discussie snap ik totaal niet.. Wat een gezeur op jouw wenkbrauwen! Al zouden ze wat langer zijn dan gebruikelijk of voller dan is dat toch onbelangrijk zolang jij het mooi vindt hoe je ze draagt? Ik snap je uitleg trouwens ook wel, klinkt heel logisch! Ik heb ze niet zo ver want dat staat minder mooi bij mij. En trouwens, je wenkbrauwen weet jij super mooi in te kleuren en ben jaloers op je skills!

[Beantwoorden]


Door Ingrid op 8 mei 2015 15:28

Wat leuk die foto van toen je 18 was! Die wenkbrauwen stonden je ook mooi, maar deze ook. :ja:
Als ik naar mijn eigen foto’s kijken van toen ik 18 was, waren mijn wenkbrauwen ook anders dan ze nu zijn.
Uiteindelijk kom je er vanzelf achter wat het mooiste bij je staat!
Prachtig!!

[Beantwoorden]


Door Tamara | PinkPassionbyTamara op 8 mei 2015 15:30

Wat vind ik dit een fijne blogpost! Ik ben het helemaal met je eens, zolang je het zelf maar mooi vindt is het goed. En ik moet eerlijk zeggen: de wenkbrauwen die je nu hebt staan je het mooist! Zelf heb ik mijn wenkbrauwen wel volgens ‘de regels’, maar daar ben ik dan ook tevreden mee! :)

[Beantwoorden]


Door Syl op 8 mei 2015 15:30

Wat jij op de foto 1 laat zien heb ik dus ook gehad. Ik had opeens een gekke brede ruimte tussen mijn wenkbrauwen omdat het zo ‘hoorde’…. onwijs spijt uiteindelijk.
Dus heb ik mijn wenkbrauwen weer laten groeien.
Inmiddels hou ik het bolletje van mijn neus aan als richtlijn, net zoals jij op foto 2 laat zien.
Voor de rest teken ik mijn wenkbrauwen een beetje bij.

Vorig jaar bij een schoonheidsspecialiste mijn wenkbrauwen laten doen, en toen zei zij ook al dat ik ze meer moest laten groeien ivm de balans in mijn gezicht. Dus sindsdien veel mooiere wenkbrauwen.

[Beantwoorden]


Door priscilla op 8 mei 2015 15:33

Ik vind je wenkbrauwen prachtig zoals ze zijn. Zelf laat ik ze altijd harsen bij Benefit omdat ze enorm snel aangroeien. Mijn wenkbrauwen zijn dik en vol. Ik hoef ze alleen iets bij het begin aan te tekenen, behalve het waxen doe ik er verder bijna niks aan :).

[Beantwoorden]


Door Paperblooming Prints op 8 mei 2015 15:36

Girl, je wenkbrauwen zijn fabulous :)!!

Don’t let anybody tell you anything different!

Liefs Lot

[Beantwoorden]


Door kristy op 8 mei 2015 15:46

Net zoals jou, gewoon dicht naar elkaar toe. Ik vindt het vreselijk als mensen ze heel veel uit elkaar gaan tekenen, dat zie ik wel eens op foto’s en het ziet er zo raar uit. Het maakt je gezicht alleen maar breder. Maar hé, dit is mijn mening dan. Je wenkbrauwen zijn geweldig, ik wou dat ik zulke had! ☺

[Beantwoorden]


Door danielle op 8 mei 2015 15:51

Je wenkbrauwen zijn echt WAUW! BE PROUD! Je bent zoiezo een knappe succesvolle meid, mensen zoeken dan altijd dingen waar ze jaloers op zijn die ze af kunnen kraken. En als het imperfecties zijn, dan is het zelfs mooi! ik ben in ieder geval trots op je.

[Beantwoorden]


Door Akosua op 8 mei 2015 15:52

Iedereen moet vooral met zijn of haar wenkbrauwen doen wat ze zelf mooi vinden. Soms zie ik mensen lopen met wenkbrauwen die ik persoonlijk erg lelijk vind, maar zo lang ze het zelf mooi vinden is het prima. Waarom zou ik me daar aan moeten storen?

[Beantwoorden]


Door Jennie from the Blog op 8 mei 2015 15:53

Wat een fijn stuk! Ik ben zelf een ramp met wenkbrauwen dus ik laat ze eens in de zoveel tijd doen bij de Benefit browbar. Ik ga eens naar Wayne Gross zijn video’s kijken, misschien dat ik het dan eindelijk eens zelf goed kan doen! :yay:

[Beantwoorden]


Door Ellen op 8 mei 2015 15:54

Misschien is het ook een idee om je wenkbrauwen wel gewoon in te vullen op de manier zoals je nu doet, maar dan het voorste stukje weg te laten.

Wat je nu vergelijkt zijn je wenkbrauwen van jaren geleden toen ze minder dik waren en in een ander model zaten, zonder (voor zover ik zie) enig product erin.
Zo kun je natuurlijk totaal niet vergelijken of je huidige wenkbrauwen mooier zijn dan de ”gebruikelijke” wenkbrauwen.

[Beantwoorden]

Romy antwoordt op 8 mei 2015 om 16:27:

idd

[Beantwoorden]

Amy antwoordt op 8 mei 2015 om 19:01:

Ook mee eens, want zoals het nu is kijk je een beetje bozig Vera. En dat past helemaal niet bij je persoonlijkheid. Verder vind ik de vorm enzo wel mooi!

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 9 mei 2015 om 17:57:

Precies dit. Ik heb trouwens dezelfde vorm als jij, de haarimplant is heel ‘diep’ op de een of andere manier, dus het begin van mijn wenkbrauwen is heel dik (wat lange haren) en de tweede helft veel dunner. Ik haal ook niet alle lange haartjes aan de voorkant weg, maar laat ook weer niet zo veel staan als jij. Zou toch 1 mm aan de voorkant weghalen, want ze het eerste en tweede deel zijn nu gewoon niet in balans.

[Beantwoorden]


Door Ellen op 8 mei 2015 16:01

Die van mij zijn eigenlijk elke keer weer anders, maar tegenwoordig vind ik het fijn om ze ‘te’ groot te maken. Ik teken ze langer door, tot bijna op mijn slaap. En ook ik laat ze beginnen waar mijn neusvleugel begint en niet waar het eindigt.

Ik durf ze ook eindelijk eens wat groffer te maken; dikker en donkerder. Vind het moooi! Laat mijn gezicht spreken :).

[Beantwoorden]


Door Lotje op 8 mei 2015 16:02

Als ik zo naar je foto’s kijk vind ik hoe je je wenkbrauwen nu hebt wel mooier! Ze lopen inderdaad een klein stukje door, maar ik vind dat juist beter bij je staan! X

[Beantwoorden]


Door Iris | Todayslipstick op 8 mei 2015 16:08

Ik vind het bij jou mooier staan als ze iets dichter bij elkaar zijn, zoals je nu hebt!
Liefs, Iris

[Beantwoorden]


Door Margot op 8 mei 2015 16:13

Zoals je het nu hebt vind ik het het mooist. Ik heb het zelf ook zo. (Ik moest eerst even in de spiegel gluren om dat te checken).

[Beantwoorden]


Door Bianca op 8 mei 2015 16:19

Ik vind ze zo erg mooi bij je staan, zeker in combinatie met een winged liner worden je ogen mooi gelift :-)

[Beantwoorden]


Door Laura - Dagelijkse hap op 8 mei 2015 16:21

Hoewel ik gek ben op beauty, doe ik helemaal niks aan mijn wenkbrauwen, want ze zijn niet erg borstelig. Ik vind ze prima zo :) behalve natuurlijk als er een paar haartje de verkeerde kant opgroeien, die haal ik wel weg :)

[Beantwoorden]


Door anna op 8 mei 2015 16:53

Ik vind dat je je wenkbrauwen echt prachtig bijtekent, zo knap, respect! <3 Ik moet er echt nog heel erg mee oefenen.

[Beantwoorden]


Door Luca op 8 mei 2015 16:54

Ik kleur mijn wenkbrauwen in, maar teken ze niet bij (dus ik maak ze niet langer aan beide kanten). Zelf zijn mijn wenkbrauwen duidelijk te zien, maar heb ik nog wat kale plekjes die ik graag invul.

Ik vind de lengte van je wenkbrauwen heel mooi! Zelf ben ik niet zo’n fan van hele strakke wenkbrauwen, ik vind het mooier als het er wat natuurlijker en rommeliger uitziet.

X

[Beantwoorden]


Door Jennifer | Jenniferz op 8 mei 2015 17:02

Ik doe ze ook zelf.omdat de schoonheidsspecialist ze verpest en het er veeel beter uitziet als ik het zelf bij houd :) Je moet het doorhebben en dan gaat het perfect. Ik weet nog wel dat ik vroeger mijn wenkbrauwen zo dik had aangezet met wenkbrauwpotloot a la cara delevigne. grootse misser ooit gahahaha

[Beantwoorden]


Door Larissa op 8 mei 2015 17:02

Ik ben schoonheidsspecialiste en ik heb altijd geleerd dan je van je mondhoek via je neusvleugel schuin omhoog moet. Zo vind ik dat je de mooiste wenkbrauwen creëert. Dus volgens onze regels doe je niks fout ^^)

[Beantwoorden]


Door Shaz op 8 mei 2015 17:11

Iedereen heeft een eigen voorkeur (de één wil volle wenkbrauwen en de ander wat dunner) en dat is prima.

Zelf zou ik gewoon naar een wenkbrauwspecialiste gaan (Anastasia of Benefit Brow bar) en kijken hoe het anders kan. Wenkbrauwen zijn toch een belangrijk onderdeel van het gezicht.

[Beantwoorden]


Door Vera-Anne op 8 mei 2015 17:24

Ikzelf vind je wenkbrauwen hoe je ze nu hebt minder mooi, maar ik denk eigenlijk niet dat dat komt omdat ze te ver doorgaan, maar omdat ze aan de binnenkant een beetje naar beneden buigen(?!) het is moeilijk uit te leggen maar ik denk dat het mooier zal staan als de binnenkant wat rechter is en niet gebogen.

[Beantwoorden]


Door Manon op 8 mei 2015 17:24

Jij hebt nu geweldige wenkbrauwen, vind ik!

[Beantwoorden]


Door Kim | Notendopje.nl op 8 mei 2015 17:27

Wauw, wat een mooie wenkbrauwen heb je! Jammer dat je niet bespreekt hoe je ze op dit moment verzorgd, daar ben ik dan wel weer heel erg benieuwd naar!
De mini wenkbrauwen toen je 18 was heb ik inderdaad bij veel mensen gezien en zie ik nog steeds wel eens. Vind ik echt zonde!

[Beantwoorden]


Door Nina op 8 mei 2015 17:29

Om eerlijk te zijn vind ik die wenkbrauwen jouw neus helemaal niet smaller doen lijken, hij valt nu zelfs meer op! ze maken je gezicht minder mooi in haar geheel

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 8 mei 2015 17:34

Ik vind ze persoonlijk denk ik wel iets mooier als ze ietsje verder geëpileerd zijn. Maar iedereen moet natuurlijk doen wat hij/zij zelf mooi vindt en iedereen heeft een andere smaak. Dat andere mensen zich zo druk maken over jouw wenkbrauwen snap ik daarom ook nooit zo goed!

[Beantwoorden]


Door Carlijn | Copy & Beauty op 8 mei 2015 18:27

Ik vind jouw wenkbrauwen perfect. Die zogenaamde regeltjes lekker aan je laars lappen en doen wat jij mooi vindt en waar je je goed bij voelt! Ik heb best volle wenkbrauwen, maar wel netjes in vorm. Zet ze iedere dag aan waardoor ze nog wat donkerder worden dan ze al zijn, maar heb ook bruin haar dus kan prima. Laat ze toevallig maandag weer eens onder handen nemen door de schoonheidsspecialist, voor het eerst in meer dan een jaar weer.

[Beantwoorden]


Door Iris op 8 mei 2015 18:51

Hee super handig. Ik heb ook een grote neus dus ik ga er nu eens op letten met epileren. Thanks! (love)

[Beantwoorden]


Door Aileen op 8 mei 2015 18:57

Ik heb dat trucje ook wel eens gezien maar nog nooit echt toegepast. Ik heb ze ook zoals jij ze het liefste hebt. Iets meer naar binnen. Om precies dezelfde reden.
Ook de andere kant, het uiteinde, gaat best ver naar beneden. Ik vind het persoonlijk mooier en mijn wenkbrauwen zijn van zichzelf echt zo lang.. Dan ga ik ze natuurlijk niet korter epileren. Ook niet als dat volgens de ‘regels’ moet.
Verder elke dag netjes maken en overbodige haartjes epileren vind ik wel een must!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 8 mei 2015 18:57

Ik vind jouw wenkbrauwen ook veel mooier als ze wat dichter bij elkaar staan. De regels die ze hebben voor de “perfecte” wenkbrauw vind ik niet slecht, maar het klopt gewoon niet bij iedereen. Iedereen heeft een ander gezicht, bij de een staat het heel mooi bij de ander niet. Het is niet echt mogelijk om op het gebied van makeup een regel te maken die bij iedereen klopt/staat.

[Beantwoorden]


Door Chayenne op 8 mei 2015 19:00

Je hebt serieus een van de mooiste wenkbrauwen die ik ooit gezien heb! Ze passen heel mooi bij je gezicht. Persoonlijk vind ik het ook mooier als de wenkbrauwen dichter bij elkaar staan!

[Beantwoorden]

Nina antwoordt op 8 mei 2015 om 23:53:

meen je dit

[Beantwoorden]


Door Sheela op 8 mei 2015 19:06

Ik heb precies hetzelfde! Ik heb best een brede neus, en als ik dan die regel zou volgen zouden mijn wenkbrauwen super lelijk zijn, ik hou ze ook gewoon dicht bij elkaar, dat is het mooist bij mij. Ik krijg er trouwens vaak complimenten over, dus het is prima zo.

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 8 mei 2015 19:52

Ik vind je wenkbrauwen erg mooi en goed bij je passen! Vroeger maakte ik mijn wenkbrauwen erg dun maar nu epileer ik alleen een klein beetje :-)

[Beantwoorden]


Door Denise op 8 mei 2015 20:14

Hoe je het nu hebt, vind ik het veel mooier bij je! Ik heb hele volle en donkere wenkbrauwen, vooral in vergelijking met mijn haarkleur. Ik vind het best lastig om ze mooi te maken :)

[Beantwoorden]


Door Hester op 8 mei 2015 20:24

Ik vind je wenkbrauwen echt gewoon prima. Misschien omdat die van mij ook redelijk dicht bij elkaar beginnen, maar dat is gewoon hoe ze groeien en ik heb ook zoiets van: als daar haar zit, dan is het alleen maar onnatuurlijker om het weg te halen, toch? Oké, bij de onderkant doe ik dat ook, maar dan alsnog maak ik er geen bitchbrow van ofzo. Ik ben eens een keertje naar de schoonheidsspecialiste geweest, zij heeft ze in vorm geëpileerd en dat vind ik gewoon mooi :) Beetje bijtekenen en klaar. Maar, goed, jouw wenkbrauwen. Ik vind het raar dat er over geklaagd wordt, want ik vind het juist wel mooi als ze een beetje dicht bij elkaar zitten, zolang maar duidelijk te zien is dat het geen onverzorgde unibrow is. Zoals op je achttiende vind ik dat stuk boven je neus, tussen je wenkbrauwen, alleen maar een beetje raar leeg en opvallend groot. En dan begint het ook half ‘in’ je oog, ik vind het dus gewoon mooi als je wenkbrauw begint boven je ooghoek want dan lopen de lijnen lekkerder voor mijn gevoel. En je neus lijkt er inderdaad optisch kleiner door.

Check trouwens ook even de Instagram van Sophievstheuniverse: https://instagram.com/sophievstheuniverse/ “Commenting hate on my eyebrows is so 2014 “, love her (and her brows)!

[Beantwoorden]


Door Vera op 8 mei 2015 20:59

Ik vind wenkbrauwen altijd zo’n big issue! Je moet ze lekker dragen zoals je zelf wilt. Die van mij voldoen ook echt niet aan de ‘eisen’ maar ik ben er tevreden mee en dat is natuurlijk het belangrijkste! Ik snap wat je bedoelt en ik vind ze mooi bij je zoals je ze nu hebt.

[Beantwoorden]


Door larissa op 8 mei 2015 21:18

Ik vind je wenkbrauwen heel mooi.

[Beantwoorden]


Door Dewi op 8 mei 2015 21:42

Hey,
Ik heb een vraagje. Ik heb van mezelf heel lichtblonde haren, dus mijn wenkbrauwen zijn ook heel blond. Zijn er ook (niet al te dure) wenkbrauwproductem waar ik mijn wenkbrauwen mee in kan kleuren, maar het wel natuurlijk lijkt? Ik kan zelf namelijk alleen donkere producten vinden

[Beantwoorden]


Door loes op 8 mei 2015 22:28

Joepie! Eindelijk iemand die er ook zo over denkt. Ik ben het er als iemand met een behoorlijke neus en wekbrauwen helemaal mee eens. Het staat bij mij ook vet lelijk als ik binnenin teveel weg haal. Ik ga ook nooit meer naar de benefit brow bar want die luisteren gewoon niet. Zeggen ja en halen t dan alsnog weg.

[Beantwoorden]


Door Rianne op 8 mei 2015 22:32

mijn wenkbrouwen zijn echt een drama :sexy:

[Beantwoorden]


Door Nina op 8 mei 2015 22:36

Natuurlijk zeggen die zogenaamde regels niet zo veel, wel moet ik zeggen dat jouw wenkbrauwen nogal naar beneden (naar je neus toe) groeien en dat is niet per se “lelijk” ofzo, helemaal niet, maar toch zou ik proberen om dat iets minder te krijgen. Verder kun je jouw wenkbrauwen van nu niet echt vergelijken met die van toen je 18 was, dus dat vind ik wel een vreemde vergelijking. Ach ja, ik ben zelf ook niet blessed met perfecte wenkbrauwen! Ik moet zeggen dat de buitenste kanten van jouw wenkbrauwen toch wel goed geshaped zijn hoor.

[Beantwoorden]

Nina antwoordt op 8 mei 2015 om 23:52:

En als je het binnenste wat minder ver doet, maar de rest van de wenkbrauw niet dunner maakt ofzo zoals je toen je 18 was had, is er al een wereld van verschil. Maar nog steeds, doe waar je je goed bij voelt!

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 8 mei 2015 23:17

Ik ben eigenlijk op een best wel jonge leeftijd begonnen met het epileren van mijn wenkbrauwen, want ik was er superonzeker over. Dat gaf als resultaat dat ik er eigenlijk niets van bakte en véél te véél wegdeed, wanneer ik nu terug naar foto’s kijk schaam ik me rot om die dunne streepjes van wenkbrauwen. Gelukkig heb ik ze uiteindelijk laten groeien (wat ook geen zicht was) en is het toch nog goed gekomen en ben ik er nu best tevreden mee :)

[Beantwoorden]


Door Tessa op 8 mei 2015 23:39

Met de wenkbrauwen dichter bij elkaar vind ik een brede neus niet smaller lijken. Dan lijkt het eerder een driehoek, boven smal en steeds wijder uitlopend. Nee, ik vind toch de wenkbrauwen zonder dat binnenste stukje beter.

[Beantwoorden]


Door Stèphanie op 9 mei 2015 00:15

Ik hou van sterk aangezetten wenkbrauwen. Zoals jij ze nu hebt vind ik prachtig! Natuurlijk moet iedereen doen wat hij of zij zelf mooi vind, je hoeft je niet aan de regeltjes te houden. Als het je maar wel op een mooie manier staat.

[Beantwoorden]


Door Vivian op 9 mei 2015 08:46

Ik vind je wenkbrauwen juist mooi zo! Die van mij beginnen ook niet bij het eind van mijn neusvleugel. Ik heb dit wel gehad maar ik heb het mooi weer terugaten groeien! Ik ben echt blij met mijn wenkbrauwen op dit moment, ik teken ze altijd bij met de poeder van Catrice en maak ze daarna strakker met wat foundation:)

[Beantwoorden]


Door Penya op 9 mei 2015 09:07

Haaii vera, je hebt mooie wenkbrauwen. Doe jij je wenkbrauwen knippen? Ik heb soms lange haartjes en als ik mijn wenkbrauw goed wil doen steken die er net uit. En knip ik ze een stukje korter. Heb je daar tips over hoe je dat het beste kan doen.
X

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 9 mei 2015 09:07

Ten eerste, mooie wenkbrouwen! Ik vind deze je beter staan dan degene die je eerst had.

Je post heeft me aan het denken gezet en ik ben gisteren aan de slag gegaan. Mijn ogen staan vrij dicht bij elkaar dus ik heb na wat research online gisteren mijn wenkbrouwen wat verder uit elkaar geplukt. Mijn wenkbrouw lijkt nu wat minder “robuust” (ik ben blond en heb blonde wenkbrouwen, en fan van de natuurlijke look, daarom ben ik zuinig met plukken) maar ik ben erg te tevreden; ik krijg naar mijn gevoel een wat frissere en wat meer wakkere look. Mijn beginnende fronsrimpeltje valt zo ook minder op ;) Alleen de arch bij een wenkbrouw moet ik nog fixen, maar dat komt bij mij echt op het haartje aan, dat vind ik moeilijk!

[Beantwoorden]


Door Naomi in Wonderland op 9 mei 2015 09:23

Gewoon doen waar je zelf het beste bij voelt, ik ben nog steeds half op zoek naar hoe ik m’n wenkbrauwen nu precies wil, al ben ik er al veel gelukkiger mee dan enkele jaren terug!

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 9 mei 2015 09:41

Je wenkbrauwen toen en nu zijn niet echt te vergelijken, omdat ze toen een zowel een andere vorm als dikte hadden. Ik vind de dikte van je wenkbrauwen erg mooi, maar eerst haalde je naar mijn mening teveel haar weg en nu laat je teveel zitten. Je haalt nu ook Rihanna als referentiekader aan, maar ook bij haar staan ze niet zo ver naar binnen. Ik denk dat het mooier is als je een middenweg zoekt, want op deze manier valt je neus juist nog meer op, doordat je wenkbrauwen een beetje naar beneden wijzen op dat stuk en zo juist nog meer de focus op je neus brengen.

[Beantwoorden]


Door Claire op 9 mei 2015 10:15

Vera….je moet je wenkbrauwen doen zoals jij denkt dat het mooi is, punt. Commentaar krijg je altijd dat weet ik inmiddels na het kleuren van mijn haar; Blond stond je veel mooier, donker staat je veel beter, of wel…zo veel mensen zo veel meningen. De volle wenkbrauw is HOT, dat moge duidelijk zijn en wat je van nature hebt hoef je niet per definitie mooi te vinden. Als kind was ik goudblond met bruine ogen. Gaandeweg werd mij hoofdhaar ook donkerder -zie je het voor je bruine ogen heel donker haar- echter mijn wenkbrauwen bleven goudblond. Daarom heb ik onlangs mijn wenkbrauwen laten tatoeëren en ik ben er zo blij mee! Mooie hairstrokes, exact mijn kleur, perfecte brede vorm en zo natuurlijk dat niemand het ziet. Of beter gezegd wel want…..ik krijg alleen maar complimenten; wat heb je mooie wenkbrauwen. Ik vind je huidige wenkbrauwen perfect, niets meer aan doen…. (love)

[Beantwoorden]


Door Heleen op 9 mei 2015 11:13

Mee eens. Als ik die oude foto’s zie, staat zoals je het nu hebt idd veel mooier! Ik volg zelf ook niet de “regel”. Vooral omdat mijn neus een beetje scheef staat, daardoor klopt het bij mij helemaal niet! En ik heb m’n wenkbrauwen ook minder lang dan zou moeten volgens de regel (lijn van neusvleugel naar de buitenste ooghoek), omdat ik dat bij mij mooier vind staan.

[Beantwoorden]

Heleen antwoordt op 9 mei 2015 om 23:40:

Nu ik er over nadenk: is de regel niet dat je een potlood langs je neus moet leggen, dus OP je neusvleugel? Dus precies zoals je het in de 2e foto hebt. Dan kloppen je wenkbrauwen helemaal met de regel, en ik denk die van Rihanna ook.

[Beantwoorden]


Door Romy Morgan op 9 mei 2015 11:33

Ik vind jou wenkbrauwen altijd prachtig! En inderdaad, ik denk dat van die ‘regels’ simpel weg niet op iedereen van toepassing zijn. Vind de vorm die je nu hebt je veel beter staan dan op die oude foto’s :)

[Beantwoorden]


Door lucia op 9 mei 2015 11:55

mijn wenkbrauwen vind ik persoonlijk kei irritant, je kunt ze heel erg vergelijken met die van selena gomez, er valt bijna niets te epileren en ik kan er geen ‘model’ in brengen ofzo het enige wat ik doe is verdwaalde haartjes weghalen en dikker bijtekenen

[Beantwoorden]


Door Amelie op 9 mei 2015 13:51

Goed artikel! Ik denk dat je met wenkbrauwen gewoon wat moet experimenteren!

[Beantwoorden]


Door Romy op 9 mei 2015 14:04

Top artikel! Ik heb wel dat ene trucje dus ik zal die nieuwe ook maar eens proberen ;)

[Beantwoorden]


Door vera op 9 mei 2015 14:11

ik had ook een probleem met mijn wenkbrauwen..
ik ben blond en mijn wenkbrauwen dus ook. ( nog lichter zelfs al mijn haar)
sinds een half jaar teken ik mijn wenkbrauwen bij.
maar dat was s’ ochtends zo veel werk, en vond het zelf niet altijd mooi.
nu heb ik woensdag mijn wenkbrauwen laten verven en ben nu super blij!
ik hoef nou niet een half uur voor de spiegel te staan omdat ze weer scheef zijn of te donker zijn getekend.

maar ik vind je wenkbrauwen heel mooi, vol en toch mooi geëpileerd!
staat je goed x

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 9 mei 2015 15:20

Die regeltjes zijn leuk zodat je een beetje een idee krijgt, maar iedereen heeft toch een ander gezicht, dus passend voor iedereen zal het nooit zijn. Ik vind je wenkbrauwen zoals je ze nu doet ook een stuk beter bij je gezicht passen dan wanneer je ze verder uit elkaar epileert :)
Ik doe het zelf allemaal ook een beetje op gevoel. Gewoon zoals ik denk dat het mooi is! (hoewel je ook nog wel makkelijk te enthousiast kan worden als je aan het plukken bent, niet te veel tegelijk dus :P)

[Beantwoorden]


Door Esmeralda op 9 mei 2015 16:18

Ik vind je wenkbrauwen mooi!! Ik krijg ook altijd commentaar over mijn wenkbrauwen. ik epileer het ook op mijn eigen manier. Het gaat er tenslotte om wat bij je past en waar je gelukkig van wordt!!!

[Beantwoorden]


Door Nikia op 9 mei 2015 17:23

zou je je wenkbrauwen kunnen epileren in de 1e of is dat too much?

[Beantwoorden]


Door Sabine op 10 mei 2015 16:46

Originele blogpost, leuk! Komen er meer ‘buiten de driekant denken’ blogposts? :love:

[Beantwoorden]


Door Mirte op 10 mei 2015 17:32

Ik vind je wenkbrauwen prachtig! Ik heb dikke wenkbrauwen die ver naar binnen staan, maar zo vind ik ze ook mooi. Toen ik een paar jaar geleden – toen de volle wenkbrauw nog niet in was – bij de schoonheidsspecialiste in de stoel lag, vroeg ik of ze mijn wenkbrauwen dunner wilde maken. Nou, ze weigerde letterlijk dat te doen. Aan iets wat zo zonde was wilde ze niet meewerken. Uiteindelijk dus ook niet gedaan, en wat ben ik daar nu blij mee! Sommige mensen vinden ze als nog te dik, te groot, te rommelig, maar ja, whatever. Het zijn verdorie míjn wenkbrauwen.

[Beantwoorden]


Door Ayse op 11 mei 2015 08:03

Je doet niets fout, want volgens Anastasia Beverlyhills moet je juist vanaf je neusvleugel omhoog kijken. So keep up the good work :wave:

[Beantwoorden]


Door Linda op 11 mei 2015 11:45

Ik had geen idee dat hier richtlijnen voor waren, ik heb altijd gedaan wat het beste bij mijn gezicht past en dat is eigenlijk precies zoals jij het nu doet! Wel heel leuk om er meer over te lezen :)

[Beantwoorden]


Door Jolainicorn op 11 mei 2015 13:30

Tijdens m’n opleiding visagie hebben we geleerd om de neusvleugel toe te drukken! Daar start je wenkbrauw… Hoe dichter ze bij elkaar, hoe smaller je neus lijkt.
Heb je een smalle neus en je wilt die dikker, dan kan je ze wat verder epileren.

[Beantwoorden]


Door Maxine op 11 mei 2015 15:57

het enige is dat jouw wenkbrauw waar hij begint van binnenboven naar buiten onder lopen als je snapt wat ik bedoel. En het zou mooier zijn als het van binnenonder naar buitenboven gaat. Dan zou je misschien minder opmerkingen krijgen omdat het mooier is en het niet lijkt van wow die staan dicht bij elkaar! (kijk maar naar rihanna, haar beginnende wenkbrauw lijn loopt precies tegenovergesteld vergeleken met jou).

[Beantwoorden]


Door Joyce op 11 mei 2015 20:41

Wow, wat een verschil! Zelf doe ik bijna niks met mijn wenkbrauwen, ik epileer alleen op mijn wenkbrauw bot en als er tussenin een aantal haartje zitten. Ik vind te dunne en te erg getekende wenkbrauwen echt foei lelijk. Maar dat is mijn mening. ;-)

[Beantwoorden]


Door Bo op 22 mei 2015 23:01

Hoi, ik ben nu 12 jaar en ik heb nog niks met me wenkvrauwen gedaan ik vind ze zelf heel lelijk. Ik wou aar een schoonheidsspecialiste gaan alleen ik ben bang dat ze het raar vinden als ik daar binnen kom om me 12e. Ik durf er zelf niks aan te doen omdat ik heel onhandig ben en het niet echt kan.

[Beantwoorden]


Door janine op 28 juni 2015 16:36

Je wenkbrauwen zijn gewoon mooi, wat janken al die mensen altijd… :wtf:

[Beantwoorden]


Door Florine op 27 augustus 2015 21:25

Hoi vera! Je wenkbrauwen zijn heel mooi, ik ben (meisje) 13 jaar en had ook echt de perfecte wenkbrauwen, echt super mooi al zeg ik het zelf, toen ging ik een keer egt helemaal epileren (natuurlijk deed ik dit al om aleen een beetje de haartjes onder mijn wenkbrauwen weg te halen) maar nu dacht ik misschien is het mooi om ze dunner en korter te doen, nou dus niet… Ik heb echt super erge spijt, ze zijn suuuuper ongelijk super lelijk en ik ben er heel onzeker over, en ik ben al zo onzeker.. Ik worder gek van en ik weet echt niet wat ik moet doen.. Ik wil er gewoon mooi uit zien ik ook allemaal lelijke pukkeltjes en vlekjes pff ik haat mezelf :@ iemand tips want tips zijn altijd welkom x florine

[Beantwoorden]


[…] bij elkaar mooier en draag ik ze dan ook op die manier. Maar ik word wel een beetje moe van de eeuwige discussie over mijn wenkbrauwen. Leave my brows […]


Door Astrid op 22 november 2015 15:30

Ik ben het helemaal met je eens, als ik iets niet mooi vind zijn het wel wenkbrauwen die ver uit elkaar staan. Volgens mij wordt het ook bedoelt trouwens hoor dat je een ding langs je neus legt en niet langs je neusvleugel. Dat die inklapt zeg maar.

[Beantwoorden]


Door Emeral op 2 januari 2016 19:02

Perfecte wenkbrauwen krijg je met Aqua Brow van Make Up For Ever.
Bestellen? http://www.emeralbeautylife.nl/

[Beantwoorden]


Door Tosca op 24 februari 2017 19:45

Ik had nog nooit gehoord van alleen langs je neusvneusvleugels. Zelf had ik van de manier gehoord om iets langs je mondhoek (als je je mond ontspannen houdt) En tegen je neusvleugel aan te leggen en dan voor het uiteinde langs je neusvleugel en je ooghoek. Gek dat er mensen zijn die zeggen tegen anderen dat hun wenkbrauwewenkbrauwen niet goed zijn! Dat vind ik iets heel persoonlijks.

[Beantwoorden]


Door Milou op 27 juli 2017 22:20

Vinden jullie blonde wenkbrauwen bij rood (meer oranjeharigen) lelijk?

[Beantwoorden]