Flashback Friday #11

flashback_friday_11_00

De flashback friday’s zijn nog steeds geliefd en daarom heb ik er vandaag weer een! Get ready for a trip down memory lane… In de FF van vandaag zitten oude boeken, films, muziek, snoep en meer.

Film Title: Spiceworld.

Spice World

De Spice Girls waren vroeger ontzettend populair. Het was niet alleen de muziek die het goed deed, maar ook de merchandise. Schoenen, kaarten (die ik verzamelde), schoolspullen, poppen en zelfs een film. Ik heb Spice World nooit gezien, maar stiekem wilde ik dat ontzettend graag. Ooit heb ik wel eens een stukje gekeken, maar het ziet er naar uit dat ik hem binnenkort eindelijk volledig ga bekijken want hij staat hier op YouTube!

Bron foto: chrisandelizabethwatchmovies.com

flashback_friday_11_02

Kippenvel boeken

Deze tip kreeg ik van Judith op Twitter (dankjewel!) de naam zei me eerst niets, maar toen ik afbeeldingen ging bekijken begon het me langzaam te dagen. De Kippenvel boeken, natuurlijk! Ik heb wel eens een boek of een stukje gelezen, maar nooit veel omdat ik iemand ben die echt nachtmerries kan krijgen van enge boeken. Mocht je ze altijd leuk gevonden hebben, er is ook een serie van gemaakt die je op Netflix kunt bekijken onder de titel “Goosebumps”.

Bron foto’s: boekwinkeltjes.nl

flashback_friday_11_03

Jawbreakers

Ze zijn nog steeds te koop, Jawbreakers! Vroeger was ik er gek op en kocht ik na school de hele hete of de hele zure. Meerdere kleine in een verpakking zoals je op de foto ziet of één mega Jawbreaker. In het begin zijn ze heel heet/zuur/zoet, maar als je ze open bijt zit er kauwgom in.

Bron foto: Harmonysweets.be

flashback_friday_11_04

Vriendschapsketting

Het dragen van een vriendschapsketting was vroeger best wel een ding. Die met dolfijntjes kan ik me nog goed herinneren, maar ik kan daar helaas geen geschikte afbeelding van vinden. Ik heb ook wel zo’n ketting gehad, maar nooit veel gedragen. Hoewel ik het wel heel erg leuk vond. Op Etsy kwam ik heel veel leuke tegen, mocht je nog zo’n ketting willen hebben. Een pizza, verdeeld in meerdere stukken bijvoorbeeld. Super tof!

Bron foto: Etsy.com

flashback_friday_11_05

5ive

Toen ik op de basisschool zat was het niet cool om fan te zijn van een boyband, maar 5ive werd onder mijn vriendinnen en mij toch wel populair. Ik was deze boyband eigenlijk een beetje vergeten toen ik allemaal oude videoclips aan het kijken was op YouTube en opeens 5ive weer tegen kwam. Keep On Movin’ is absoluut mijn favoriet, maar If Ya Getting Down, Let’s Dance en Got The Feelin’ moet je ook écht even luisteren.

Bron foto: TheSun.co.uk

Weet jij nog leuke flashback friday’s?


Reacties

Door Maris op 17 april 2015 15:03

Ohhh wat veel herkenning in deze editie van de flashback! Ik was ook zo super van de spice girls! Ik weet al wat ik op een luie zondag ga doen :D

[Beantwoorden]


Door Marie - You Beleza op 17 april 2015 15:06

Haha zoveel herkenbare dingen weeral! Die vriendschapskettingen vond ik vroeger zo leuk!

[Beantwoorden]


Door Tamara op 17 april 2015 15:08

Hahaha! Ik kende het allemaal, behalve 5IVE. Terwijl ik ‘vroeger’ ook veel boybands luisterde!

[Beantwoorden]


Door ilham op 17 april 2015 15:08

Omg, alles! En Steps +hun tvserie, al vond ik the spice Girls en 5ive beter!

[Beantwoorden]


Door Iris | Todayslipstick op 17 april 2015 15:10

Deze keer zijn ze minder herkenbaar! Het hartje ken ik wel en het snoepje maar de rest niet!
Liefs, Iris

[Beantwoorden]


Door Akosua op 17 april 2015 15:12

The Spice Girls waren echt heel tof. Niet het grootste acteertalent, maar als (voormalig) fan is het best leuk om de film te kijken. En 5ive was nooit mijn favoriete boyband, ze waren best oké maar ik was echt een die hard backstreet boys fan.

[Beantwoorden]


Door Jis op 17 april 2015 15:17

Wat leuk om te lezen! Ik vind die vriendschapskettingen heel herkenbaar:) Liefs, Jis

[Beantwoorden]


Door Danielle op 17 april 2015 15:19

Die kettingen had ik vroeger ook altijd! Voor de rest heb ik de rest niet echt gehad in mijn jeugd. Wel de kippenvel boeken, maar voor hoever ik me kon herinneren vond ik ze te eng.

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 17 april 2015 15:22

Jaaa, 5ive was één van mijn favoriete groepen. Mijn hele slaapkamer hing er vol van. En oh ja, de kippenvel boeken, goeie! Ik vond die boeken trouwens best eng op die leeftijd, haha ^^)

[Beantwoorden]


Door Sandy op 17 april 2015 15:25

Oooh 5ive! Wat hield ik van ze! En Spice World was natuurlijk de beste film ooit ^^.
En de Kippenvel boeken heb ik altijd verslonden en de serie ook heel veel gekeken! Was er dol op!

[Beantwoorden]


Door pauline op 17 april 2015 15:26

oh ja, de kippenvelboeken… Ik las ze graag, tot ik eens een gigantische nachtmerrie kreeg na het lezen en toen ben ik er vlug mee gestopt haha! :no: ^^)

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 17 april 2015 15:30

Haha ik ken ze allemaal nog. Ik was alleen wel fan van BsB, en daardoor juist niet van Five, The Spice Girls,Westife of Nsync bijvoorbeeld. Jawbreakers heb ik nooit lekker gevonden en van die vriendschapskettinkjes had ik er wel 40 haha.

[Beantwoorden]


Door JenniferZblog op 17 april 2015 15:30

omg kippenvel, ik heb ze vroeger nooit gelezen maar ik was altijd zo bang voor de serie op tv. ik ging dan altijd meteen de kamer uit als die op kwam, jeetje dit is wel echt een jeugdsentiment haah.

[Beantwoorden]


Door Ina op 17 april 2015 15:32

Wat een heerlijke flashback weer en ja de kippenvel boeken waren geweldig haha.

[Beantwoorden]


Door Sarah op 17 april 2015 15:37

Oooh die Kippenvel boeken!! Daar heb ik er echt gigantisch veel van gelezen!

[Beantwoorden]


Door I op 17 april 2015 15:38

Hoe kan je 5ive nou vergeten, DE beste boyband (love) (love) (love) (love) (love) ;-)

[Beantwoorden]


Door lonneke op 17 april 2015 15:39

Ah hahaha, wat leuk zeg!
Vooral die jawbreakers. Die had ik zo vaak!
Liefs Lonneke

[Beantwoorden]


Door Anna op 17 april 2015 15:39

Haha ja! Zo herkenbaar!!!

[Beantwoorden]


Door Romy Morgan op 17 april 2015 15:42

5ive! Jaaaa! Ik moet wel erg lachen om die gast met die wenkbrauwpiercing, super 90’s haha

[Beantwoorden]


Door BySilke op 17 april 2015 15:46

Oooh, die Kippenvelreeks! Echt de moeite, dat leverde me veel slapeloze nachten op :D De Babysittersclub was ook een vast fenomeen bij mij, haha :)

[Beantwoorden]


Door Margot op 17 april 2015 15:51

Ja ik was fan van die Kippenvel boeken!

[Beantwoorden]


Door Esther op 17 april 2015 15:55

De vriendschapsketting had ik ook! Met nog zo’n zwart draadje waar het bedeltje dan aan hing haha, zo grappig die dingen van vroeger.

[Beantwoorden]


Door Bianca op 17 april 2015 15:55

Jaaa die kippenvel boeken! Die heb ik ook nog gelezen toen ik al wat ouder was zelfs haha. En die kettingkjes herinner ik me ook nog :)

[Beantwoorden]


Door Tamara | PinkPassionbyTamara op 17 april 2015 16:04

Die Kippenvel boeken heb ik volgens mij allemaal wel gelezen toen ik nog op de basisschool zat. Die waren favoriet!

[Beantwoorden]


Door Nienke op 17 april 2015 16:06

oh I looove deze rubriek! Ik heb echt superveel kippenvel boeken gelezen, ik was er dol op! De griezelbus las ik ook graag! Vandaag nog een leuke throwback in het nieuws tegengekomen: de boomhut met Alida Neslo, ik keek het op Ketnet, geen idee of het in Nederland ook populair was? :)

[Beantwoorden]


Door selina op 17 april 2015 16:10

Hahaha ik heb spice world op video!! Was een mega fan.

Ken je ook nog S-club? Die had ook een eigen tv serie!
Of de boeken floortje?!? Of de boeken droomvriendinnen??

[Beantwoorden]


Door Linda op 17 april 2015 16:24

Nog een leuke flashback : Hoelahoeps wie had ze niet? :)

[Beantwoorden]


Door Minke op 17 april 2015 16:35

Leuk en herkenbaar!

[Beantwoorden]


Door Denise op 17 april 2015 16:52

Hahaha jawbreakers, beste ooit! Die hete waren zó erg, ugh!

[Beantwoorden]


Door Wendy op 17 april 2015 17:01

Ah ja die vriendschapskettinkjes! Toen ik op de basisschool zat waren die echt in maar in die tijd kon je nogal eens van vriendinnen wisselen dus ik heb er volgens mij wel een aantal gehad haha!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 17 april 2015 17:03

Ik was tiener midden in de Boyband/ Spice Girl/ Bubblegum pop hype. Dus ja ik had plateau schoenen a la Baby Spice, blèrde te hard mee op Backstreet Boys en kende het dansje van Baby One More Time uit mijn hoofd. Dat waren nog eens tijden . :yes:

[Beantwoorden]


Door Saartje op 17 april 2015 17:05

Kippenvel omg, dat vond ik altijd zo spannend! Ik keek ook altijd de series op nederland 3, dat was nog spannender, ik kroop altijd bijna onder een deken weg als ik het keek haha. De jawbreakers zag ik laatst in de jumbo schappen liggen en kon ik niet laten liggen haha jeugdsentiment. Die goede oude tijd:P

[Beantwoorden]


Door Floortje op 17 april 2015 17:07

Oooooh die kippenvelboeken, helemaal vergeten! Jawbreakers waren en zijn nog steeds fantastisch :)

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 17 april 2015 17:12

Oooh de spice girls: waar is de tijd

[Beantwoorden]


Door Annelore op 17 april 2015 17:16

Oh geweldig die videoclips van 5ive! :D

[Beantwoorden]


Door Anouk op 17 april 2015 17:36

Jaaaa de Spicegirls, ik was echt fannnn!!!

[Beantwoorden]


Door Judith op 17 april 2015 17:36

Ah wat lief dat je me ook nog noemt! Super graag gedaan! Vind dit ook echt een leuk artikel om steeds te lezen!
Vaak zit ik echt terug te denken aan wat ik nog meer weet! Haha,
Fijn weekend! :)

[Beantwoorden]


Door Kim op 17 april 2015 17:36

Ik vind dit altijd zulke leuke artikelen!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 17 april 2015 17:39

Haha wat leuk weer! Ik had vroeger ook zoveel van die vriendschapskettinkjes!

[Beantwoorden]


Door Sandra(hpw) op 17 april 2015 17:46

Ooohhh Kippenvel! Daar heb ik vroeger ook nog veel van gelezen :)

Je Flashback Fridays zijn leuk! Vind ’t altijd weer ’n feest van herkenning!

[Beantwoorden]


Door Paperblooming Prints op 17 april 2015 17:48

In het Japans noemen we dit ‘natsukashii’, echt heerlijk die nonstalgie! (love)

[Beantwoorden]


Door Siri op 17 april 2015 18:00

Ik weet niet of je deze al eens hebt gedaan bij flashback friday, maar kennen jullie de plakoorbellen van vroeg nog? Karton met daarop 30 plakkertjes in allerlei vormpjes! Ik moest er laatst ineens aan denken. Als je het googelt kun je ze vinden. Plakoorbellen of stick-on-earrings. Speciaal voor de meiden zonder oorbellen vroeger haha!

[Beantwoorden]


Door Charmain op 17 april 2015 18:01

Oh ik ben echt groot fan van de Flashback Friday, zo leuk om weer wat vergeten dingetjes van die goede oude tijd terug te zien haha!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 17 april 2015 18:26

Die jawbreakers en die kettingen herken ik nog heel goed!

[Beantwoorden]


Door Syl op 17 april 2015 18:43

Ik heb echt een hekel aan boeken, maar kippenvel boeken las ik vroeg in een ruk uit. Dus toen de serie op tv kwam, was natuurlijk helemaal geniaal. Nou heb ik geen netflix maar een aantal afleveringen kwam in laatst in low-quality tegen op youtube.
Mijn favoriete series waren in de ’90 “Ready or not” & “Mirror mirror” (een Australische/NewZeelandse serie)

[Beantwoorden]


Door Mijn Kleine Geheimpjes op 17 april 2015 18:48

Oehh mn oude liefde 5ive.. En de Goosebumps heb ik pas allemaal gekeken haha! Boeken waren tochwel een stuk leuker :-)

[Beantwoorden]


Door Jana op 17 april 2015 19:18

Heel veel herkenning deze keer :D Met name de Kippenvel boeken las mijn zus ontzettend veel. Ik vond de cover altijd zo eng! x

[Beantwoorden]


Door Saar op 17 april 2015 19:28

Een scrunchie! Echt grappig want heb er vandaag net weer een gekocht (ja, echt die lelijke haarrekkers van vroeger)! Maar ik zag er in de Pimkie eentje hangen met bloemetjes en kant en kon dit echt niet laten liggen, het staat ook nog eens onwijs leuk! Nooit verwacht ^^)

[Beantwoorden]


Door Het Mode Café op 17 april 2015 19:38

Heel leuk dit! De meeste dingen komen mij namelijk echt super bekend voor, het enige wat ik niet echt kan herinneren zijn de kippenvel boeken. Ik kwam laatst nog een oud vriendschapskettinkje tegen, super grappig natuurlijk!

[Beantwoorden]


Door Stèphanie op 17 april 2015 19:54

Ja, ja, ja, ja en ja! Alles was zo awesome! Spice World heb ik zelfs in de bios gezien en ik was de enige van de klas die Five maar een beetje leuk vond.

[Beantwoorden]


Door PinkFairy op 17 april 2015 20:13

Spice Girls en Five zijn nog steeds mijn favorieten! Ik had Five vorig jaar nog live gezien tijdens een 90s festival, echt super tof! En ik hoop dat Spice Girls volgend jaar nog voor hun jubileum bij elkaar zullen komen :)

[Beantwoorden]


Door thebeautyblognl op 17 april 2015 20:43

Haha heel erg leuk! xxx

[Beantwoorden]


Door Kristina op 17 april 2015 21:24

haha ik ben nu jawbreakers aan het eten EN ZE ZIJN ZUUR OMG, wel lekker :)

[Beantwoorden]


Door Mondaynailart op 17 april 2015 22:03

Oooh ik vind deze rubriek ook altijd weer leuk <3 ik las altijd 'hoe overleef ik…' En daarvoor 'op zoek naar dolfijnen' elke week ging ik naar de bieb. Heb ook veel van de olijke tweeling gelezen!

[Beantwoorden]


Door Caitlyn op 17 april 2015 22:15

Wat een jeugdsentiment om naar dit artikel te kijken,
het is fantastisch :)
xx

[Beantwoorden]


Door EliseDingen op 17 april 2015 22:31

Mijn (veel oudere) broer had speciaal voor mij een Spice Girls spel op zijn Playstation 1, dat was ook te gek. Oh en Jawbreakers!!! Er waren ook hele ”scherpe” (Was gewoon kaneel smaak) en als je die op at was je de bomb, haha. Ik vind dit altijd zo’n leuk artikel om te lezen!

[Beantwoorden]


Door ingrid op 17 april 2015 22:44

Dat blauwe rokje uit de clip van got the feeling had ik ook. En met mij bijna iedereen ;)

[Beantwoorden]


Door Livia op 17 april 2015 23:22

ahahah omg wat heb ik veel kippenvel boeken gelezen! Ik was ze helemaal vergeten.

[Beantwoorden]


Door brenda op 18 april 2015 08:48

Heb er nog twee voor je volgende; tamagotchi’s en toverballen. Ow en vergeet de steps niet, die waren een tijdje heel populair

[Beantwoorden]


Door Hanna op 18 april 2015 09:53

Oooh 5IVE, ik was ze helemaal vergeten! En dat terwijl ik een hele grote poster van ze op mijn kamer had, haha. Ik kreeg trouwens de Spice World videoband ergens gratis bij, dus die heb ik ook heel vaak gezien!

[Beantwoorden]


Door Naomi in Wonderland op 18 april 2015 10:25

Oh my god… Kippenvel! Hoe geweldig. Leuke post! Ik was wel meer een N Sync meisje ;)

[Beantwoorden]


Door anna op 18 april 2015 11:21

Leuk om te zien, haha! Die jawbreakers heetten bij ons geloof ik fireballs, in ieder geval heb ik die ook vaak gegeten haha!

[Beantwoorden]


Door Anne-Lotte op 18 april 2015 11:33

Haahah die vriendscahpskettinkjes waren zo leuk vroeger!
Liefs (love)

[Beantwoorden]


Door Janneke op 18 april 2015 12:47

Ohja die kippenvel boeken haha!! Zo grappig om weer terug te zien.

[Beantwoorden]


Door Simone op 18 april 2015 14:40

Kippenvel en jawbreakers!!

[Beantwoorden]


Door Mirte op 18 april 2015 17:29

ah de boeken herken ik nog! Die waren van mijn broer en toen dacht ik dat ”boeken voor oudere” wel heel leuk zou zijn haha.. uhh dat viel wel mee :O
De Jawbreakers heb ik ook vaak gegeten vroeger, laatst vond ik dezelfde nog bij de Ah, nog steeds even lekker! (love)

Weer heel leuk dit artikel!

[Beantwoorden]


Door jennifer op 18 april 2015 21:12

Altijd zo leuk dat om deze artikel te lezen. Oja de kippenvel boeken las ik graag en ook was ik zeker fan van 5ive en de Spice girls! Die waren zeker niet bij mij ontgaan. Die kauwgom ballen die waren zo lekker
lekker.

[Beantwoorden]


Door Lieke op 18 april 2015 21:12

En wat dacht je van de ‘Madonna’-armbandjes? Die rubberen, die je in alle kleuren van de regenboog om je pols had? Met verschillende technieken om ze te dragen!
En de hemdjes die je ook ‘lenteproof’ maakte door er een heel lelijk wit t-shirt onder te dragen?
Ook de Diddl-plaatjes waren immens populair!

En ja, heel veel herkenning in jouw blogposts over de trips down memory-lane!

Groetjes!

[Beantwoorden]


Door Jolien op 18 april 2015 22:00

De bandnaam zei me niet echt iets, maar Keep On Movin’ kon ineens zo meeneuriën! Wat leuk, bedankt voor het delen Vera :D

[Beantwoorden]


Door Chayenne op 18 april 2015 23:00

Hahaha oo ik was vreselijk fan van de spice girls en five. Kreeg altijd zelfgemixte cassettebandjes van mijn nicht met hun muziek haha

[Beantwoorden]


Door lale op 19 april 2015 02:30

Ooo wauwww alles is zo herkenbaar , ik was fan van de spice girls en 5ive, Alle kippenvel boeken heb ik gelezen en gekeken op tv, ik was er dol op, ik ben trouwens 29 jaar dus alles komt me bekent voor :)

[Beantwoorden]


Door Maartje - HappyBeautyAddictions op 19 april 2015 09:28

Haha! Ik durfde vroeger die Kippenvel boeken nooit te lezen! Ik kende het allemaal, behalve 5IVE. Leuke post Vera! (love)

[Beantwoorden]


Door Jessica op 22 april 2015 15:50

Super leuk vooral de Kippenvel boeken!
Vroeger las ik altijd de Olijke tweeling, dat zijn wel echt hele leuke boeken.
Heb ze bijna allemaal gelezen :)
(love)

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 23 april 2015 19:51

Yup vriendschapskettinkjes, dat was zeker een ding! Die van mij zal ook nog wel ergens liggen haha!

[Beantwoorden]


Door Kim op 22 mei 2015 11:26

De 96broeken van g-star haha!

[Beantwoorden]