Flashback Friday #7

flashback_friday_7_00

It’s flashy, it’s friday, it’s Flashback Friday! Ik heb weer diep in mijn geheugen gegraven en met een beetje hulp van jullie op Twitter een aantal ritjes terug in de tijd op een rij gezet. Naar het tijdschrift W.I.T.C.H, haarmascara en meer!

flashback_friday_7_01

Sleutelhangers met notitieboekjes

Handig waren ze niet, maar toch had ik twee sleutelhangers met notitieboekjes aan de ring met mijn huis-en fietssleutel hangen. Een boekje met holografische print en (mijn favoriet) eentje met zachte panterprint kaft. Ik had er maar weinig in geschreven, want ze waren eigenlijk heel onhandig, maar toch ook heel schattig. Bron foto.

flashback_friday_7_02

Powerbabe

Volgens mij heeft online spel Powerbabe niet zo heel lang bestaan, maar ik heb het toen ik het in een tijdschrift zag staan, best een tijd gespeeld met vriendinnen. Je kon je eigen babe verkleden en verschillende spelletjes spelen. Vooral het verkleden vond ik leuk. Ik sprak met vriendinnen vaak af via MSN zodat we konden afspreken hoe we een spel speelden om te winnen. Bron foto.

flashback_friday_7_03

W.I.T.C.H.

Samen met een van mijn beste vriendinnen raakte ik verslaafd aan het tijdschrift W.I.T.C.H. Heksendingen waren toentertijd erg in, zo was bijvoorbeeld Charmed op TV ook heel populair. W.I.T.C.H. heb ik vanaf het eerste nummer best een poos gelezen. Verslonden zelfs. Ik vond de plaatjes en de strips heel mooi en stiekem wilde ik ook graag ‘magic powers’ hebben. Bron foto 1 en 2.

flashback_friday_7_04

Haarmascara

Ik zal de tube blauwe haarmascara die ik had, nooit vergeten. Voor schoolfeesten werd deze (samen met de glittergel uit de vorige Flashback Friday) steevast door mijn vriendinnen en mij gebruikt. Het was vreselijk spul! Mijn haar werd er hard van, het stonk en het effect was niet mooi. Bron foto.

flashback_friday_7_05

Clip in dreadlocks

Nog zoiets waren clip in dreadlocks. Het zag er niet uit! Ik had deze en dreads aan een elastiek (zelfgemaakt), gekocht bij de afroshop in het centrum. Ik vond het toen zo stoer, ik kon gewoon even voor een dagje dreads hebben. Bron foto.

Weet jij nog leuke flashback friday’s?


Reacties

Door Fashion meets Beauty op 16 januari 2015 15:03

Powerbabe is mij helemaal ontgaan, de rest van de flashbacks ken ik wel. Ik was nogal fan van haarmascara, mijn moeder minder (A)

[Beantwoorden]


Door Gaby op 16 januari 2015 15:04

OH MY GOD powerbabe!! Zo ontzettend vaak gespeeld!! wat was het eigenlijk erg, je moest gewoon als groepje andere meisjes letterlijk weg bitchen en uitsluiten om te winnen…..

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 16 januari 2015 15:04

Dit zijn dan weer precies dingen waar ik me nooit mee heb beziggehouden, haha. Wel leuk om te zien!

[Beantwoorden]


Door Marloes ❤ Budgetproof.nl op 16 januari 2015 15:05

Hier zie ik wel dat we een paar jaartjes schelen, haha. De haarmascara was ik wel echt van (love) fantastisch vond ik dat.

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 16 januari 2015 15:06

Leuk artikel! Ik herken eigenlijk alleen de sleutelhangers met notitieboekjes en hair mascara (zo fout, haha) ^^)

[Beantwoorden]


Door patty op 16 januari 2015 15:08

Ik vind deze artikelen altijd zo leuk! Ik merk dat ik heel veel dingen was vergeten en de herinneringen worden weer opgehaald met jouw artikelen, superleuk!

[Beantwoorden]


Door Aranka op 16 januari 2015 15:09

Wat leuk om terug te zien weer, ik kan echt genieten van deze artikelen! W.I.T.C.H. las ik vroeger ook altijd, vond dat zo leuk!

[Beantwoorden]


Door Melissa op 16 januari 2015 15:14

Hoe verzin je toch elke keer weer nieuwe dingen? denk ik steeds als er weer zo’n blogpost klaar staat. Wel superleuk om te lezen steeds. W.I.T.C.H. ken ik nog heel goed, maar ik mocht het eigenlijk niet kijken van m’n moeder. Ze vond het niet zo geschikt voor kinderen geloof ik ;) Haarmascara ken ik ook nog wel, ik had er zelf eentje met zilveren glitters!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 16 januari 2015 15:15

Generatiekloofje: ik ken dit allemaal niet. Was ik net te oud voor volgens mij. Behalve haarmascara. Maar dat deed ik alleen met Carnaval.

[Beantwoorden]


Door Ilse op 16 januari 2015 15:18

Haha ja die gekleurde dreads! Ik weet nog dat Dewi van Idols gekleurde dreads had en dat de presentatrice van Schooltv ofzo gekleurde (echte) dreads had.

[Beantwoorden]


Door Esther op 16 januari 2015 15:30

WAUW, de notitieboekjes! Ik kan herinneren dat ik daar heel erg blij mee was. Maar ik heb nog nooit een poging gedaan om er iets in te zetten. Vond het toen ook zonde! Leuk artikel Vera

[Beantwoorden]


Door Wendy op 16 januari 2015 15:31

Ohjaaa die notitieboekjes! Totaal onhandig maar wel schattig haha :wave:

[Beantwoorden]


Door xAmber op 16 januari 2015 15:35

Omg ja ik herken ze allemaal! Ik had zelf ook een dreadlocks haarklem, met paars en rose

[Beantwoorden]


Door Liselot op 16 januari 2015 15:39

W.I.T.C.H. Geweldig! Het tijdschrift ken ik niet, ik keek met mijn zus altijd het tv-programma. Dat was echt heel erg leuk. Zeker omdat wij nooit Nickelodeon hadden, W.I.T.C.H. was dus eigenlijk onze Winx club, konden we toch nog ergens over meepraten…

[Beantwoorden]


Door Luca op 16 januari 2015 15:41

Aaah die mini notitieboekjes kwam ik laatst nog tegen in mijn rommelbak (kan ze niet weg doen, teveel jeugdsentiment). Ik heb er één gebruikt om mijn Diddl verzameling te inventariseren…

X

[Beantwoorden]


Door Marion op 16 januari 2015 15:48

Omg powerbabe! Ik heb pas toevallig mijn hersenen zitten kraken omdat ik maar niet kon bedenken hoe dat spel nu ook al weer heette. Goeie timing! Awesome spelletje.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 16 januari 2015 15:56

Dat powerbabe ken ik helemaal niet! Die notiteboekjes daarentegen wel haha, die dingen waren inderdaad niet zo handig

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 16 januari 2015 16:08

hahah, om te huilen allemaal

[Beantwoorden]


Door Marieke op 16 januari 2015 16:08

Deze komen me allemaal niet zo bekend voor, behalve die prachtige sleutelhangers dan! Ik had vroeger trouwens een abonnement op de Taptoe. Kent iemand die nog?

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 16 januari 2015 om 19:07:

Jaaaa! De Taptoe en daarvoor (in groep 4 ofzo) had je de Okki. En van diezelfde serie was er ook nog een Engels blad: Hello You! Ennuh ik geloof dat de Taptoe trouwens nog steeds bestaat.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 januari 2015 om 11:09:

Had ik ook! Abonnementen op allemaal :ja:

[Beantwoorden]


Door Eline op 16 januari 2015 16:11

Echt super herkenbaar, vooral die sleutelhangers met notitieboekjes. Zo leuk ^^

[Beantwoorden]


Door Sofie op 16 januari 2015 16:22

Ooh haha Witch en Powerbabe zijn echt helemaal herkenbaar. Geweldig!

[Beantwoorden]


Door sammy op 16 januari 2015 16:23

haha die boekjes had ik ook. een van diddl en daar schreven mn vriendinnen dan lieve berichtjes in haha. en omdat mn moeder dreads ordinair vond mocht ik wel gekleurde hair extensions, 10 plukken in mn haar met allemaal een verschillende kleur haha, wat zal dat lelijk zijn geweest.
witch vond ik ook echt super cool! ik heb er zelfs nog een vriendenboekje van

[Beantwoorden]


Door Femke op 16 januari 2015 16:30

Oh, ik heb echt gênant vaak Powerbabe gespeeld toen ik jong(er) was. Vond het ook zo fantastisch om ze aan te kleden. Ik kan me ook nog het bizarre feit herinneren dat je lipstick kon gooien naar elkaar (al weet ik niet helemaal meer waarom). Zo grappig! Wie weet heb ik ooit nog weleens digitale lipstick op jouw geknoeid (if so: nog sorry daarvoor ;-).

[Beantwoorden]


Door Mandy op 16 januari 2015 16:30

Oehh bah die dreadlock extensions haha. Die notitieboekjes vond ik wel heel leuk! Powerbabe heb ik inderdaad ook gespeeld, en tussendoor ging ik dan ook op msn om af te spreken wat we gingen doen om te winnen haha. Een vriendin van mij had ook echt betaalde spulletjes, waar ze telkens al haar beltegoed aan verspilde :lol:

[Beantwoorden]


Door simone op 16 januari 2015 16:37

Witch ken ik wel. En de gekleurde haarmascara ook. De rest is voor mij onbekend. Trouwens, klein puntje. Voltooid verleden tijd van graven is gegraven ;-)

[Beantwoorden]


Door Manouk op 16 januari 2015 16:39

wat leuk altijd om te lezen!
Ik heb thuis nog steeds alle witch tijdschriften staan, kan het niet over mijn hart verkrijgen om ze te verwijderen

[Beantwoorden]


Door Heleen op 16 januari 2015 16:49

Oh god, haarmascara! En als het regende liep alles eruit!

[Beantwoorden]


Door Daphne op 16 januari 2015 16:53

Ooooh ik las de witch ook altijd!

[Beantwoorden]


Door Iris op 16 januari 2015 16:59

Ik vind Witch nog steeds leuk haha! Het is na nr 62 in NL opgehouden, maar ik heb het online nog verder gelezen! (witch-o-holic) het laatste nummer is al 2 jaar geleden in Italie uitgekomen… Heb het net gelezen!
En ik kan me die notitieblokjes nog helemaal herinneren! Mijne staan wel helemaal vol haha.

[Beantwoorden]


Door pien op 16 januari 2015 17:27

Aha…. Dus je hebt even in je geheugen “gegraafd”

[Beantwoorden]


Door Lotje op 16 januari 2015 17:31

Haha leuk! Ik had de Witch ook en de sleutelhangers! X

[Beantwoorden]


Door Lies op 16 januari 2015 17:43

De haarmascara is zo herkenbaar voor mij. Ik had ze in allemaal verschillende kleuren en elke dag gebruikte ik weer een andere kleur. Mijn moeder vond het alleen iets minder leuk, want zij moest mij telkens helpen om het ’s avonds er allemaal weer uit te krijgen haha.

[Beantwoorden]


Door Margot op 16 januari 2015 17:59

Hoe kom je hierop? (Zelfs met hulp.) Ik herken de meeste dingen wel, maar was het allang vergeten! Leuk!

[Beantwoorden]


Door PinkFairy op 16 januari 2015 18:04

Dat lijkt nog allemaal zooooo niet lang geleden… wow, de tijd gaat echt snel! Haha powerbabe heb ik ook gespeeld, vond het echt grappig toen. Volgens mij hoort MSN inmiddels ook in zo’n flashback friday… vraag me af of er nog mensen zijn die er iets mee doen (of ben ik nu echt te oud?) :P

[Beantwoorden]


Door Sophie op 16 januari 2015 18:10

Haha, die dreadlocks doen me denken aan Dewi van Idols destijds!

[Beantwoorden]


Door Sax and the Pretty op 16 januari 2015 18:39

Ohja Witch! Daar had ik nog een schoolagenda van. Eigenlijk vond ik het stiekem helemaal niet leuk, maar voelde me geroepen om het leuk te vinden door alle andere meiden uit mijn klas. Tsja, het leven van een puber, zwaaaaar. x

[Beantwoorden]


Door Amanda op 16 januari 2015 18:59

Ohh ik had dat roze notitieboekje! Die had ik aan mijn etui gehangen en alleen mijn vriendinnen mochten erin kijken hihi. En Powerbabe speelde ik ook, dan moest je tegen andere meisjes gaan bitchen ofzo? Ik weet het niet meer zo goed.

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 16 januari 2015 19:23

Oo ja W.I.T.C.H.! Mijn zus heeft nog steeds een paar van die boekjes en laatst kwam ik ze toevallig opeens weer tegen. Dat vond ik vroeger zo tof!

[Beantwoorden]


Door Estrella op 16 januari 2015 19:39

Wat grappig om te zien! Ik ben van een andere generatie dan jij, dus ik ken deze dingen eigenlijk niet zo. Dreadlocks waren sowieso wel een tijd ‘in’, net als een hoofd vol met van die kleine vlechtjes. Dat heb ik een keer of 3 gehad (en dan echt tot op m’n kont) en één keer dreadlocks. Daarvan werd ik gek van de jeuk dus die heb ik héél snel weer uit laten halen!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 16 januari 2015 19:42

Witch en Powerbabe kan ik nog goed herinneren, grappig! (A)

Liefs

[Beantwoorden]


Door Simone op 16 januari 2015 19:57

Wow, Powerbabe! Er komen nu zooooveel herinneringen terug haha. Ik was dat spel echt compleet vergeten terwijl ik wel echt ontelbaar veel uren achter de computer heb doorgebracht om dat te spelen.

[Beantwoorden]


Door Céline op 16 januari 2015 20:04

Jaaa! De W.I.T.C.H! Ik wilde ook altijd heks worden en kunnen toveren. Dat leek mij ongelooflijk cool. Totdat er ooit in de WITCh stond dat heksen officieel geen man en kinderen mochten hebben. Dat maakte mij wel wat aan het twijfelen :P

[Beantwoorden]


Door Allissa op 16 januari 2015 20:12

oooh WITCH! wat was dat leuk. Na een paar jaar lezen mocht ik er eindelijk een abbo op, en toen besloot het tijdschrift te stoppen ; bummer.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 16 januari 2015 20:19

Wat leuk weer om te lezen. Dit haalt bij mij altijd weer herinneringen naar boven!

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 16 januari 2015 20:20

Iedere vrijdag weer zo herkenbaar, hilarisch!

[Beantwoorden]


Door Hanneke op 16 januari 2015 20:40

Jaaaa die haarmascara! Haha, vreselijk… Maar gewoon stug door blijven smeren. Herkenbaar! Ik was overigens ook verslaafd aan Charmed, altijd een gave serie gevonden. Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Esther op 16 januari 2015 20:52

Ohhhja, zo’n sleutelhanger notitieboekje heb ik ook wel eens gehad! En wow, wat kon je daar veel in kwijt ;)

[Beantwoorden]


Door Annabel op 16 januari 2015 21:30

Waah wat was W.I.T.C.H. Toch geweldig! Deel 8 kocht ik op vakantie in Gelderland waar de stacaravan van m’n opa en oma stond, en sindsdien wilde ik alle delen hebben! Ik kreeg een abonnement voor mijn verjaardag bij ik geloof deel 16 (of misschien toch 26) en ik heb er tot het einde van genoten. Vond het zo jammer dat ze moesten stoppen! Ik tekende er graag uit na en kreeg er nooit genoeg van: ik kocht alle leesboeken die ze uitbrachten, had op een gegeven moment ook poppen… Stiekem wens ik nog steeds dat ze ooit terug komen. Of dat ik weer even een tiener kon zijn op de dag dat het tijdschrift in de bus kwam!
En powerbabe, ik had het daar vandeweek nog over met iemand maar was de naam vergeten. Wat vond ik dat ook leuk :) inderdaad vooral het omkleden!
Leuke post dit, brengt echt herinneringen terug :)

[Beantwoorden]


Door EliseDingen op 16 januari 2015 21:35

Jaaaa, dit!!! Behalve powerbabe, dat ken ik niet. W.I.T.C.H. was ik helemaal aan verknocht. Tot het niet meer verkocht werd in Nederland. Ik tekende dat altijd na en verzon er dan meiden bij, haha!

[Beantwoorden]


Door Silvana op 16 januari 2015 21:37

Ohhh, die boekjes. (love) Wat leuk om terug te zien allemaal!

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 16 januari 2015 21:49

Hahahaha, oh, wat mis ik die dress-up spelletjes!

[Beantwoorden]


Door anouk op 16 januari 2015 21:53

Ik vond powerbabe altijd zooo leuk om te spelen! Ik deed het ook altijd met vriendinnen samen

[Beantwoorden]


Door Marieke op 16 januari 2015 22:03

WITCH, omg! Die las ik ook helemaal stuk. Heb het laatst nog eens gegoogled, omdat ik nieuwsgierig was hoever het verhaal inmiddels was, maar het is echt te lang geleden dat ik het las..

[Beantwoorden]


Door Hoi op 16 januari 2015 22:55

Volgens mij staat er een foutje aan het begin van het artikel? ‘Ik heb diep in mijn geheugen gegraafd’ moet dat niet ‘gegraven’ zijn?

Weer een heel leuke flashback friday trouwens, zoals altijd. (love)

[Beantwoorden]


Door Elise op 16 januari 2015 23:05

aaaaa dit is zoo leuk om elke keer weeer te zien, WITCH ohmygod dat ken ik nog zoo goed en de sleutelhanger boekjes hahah

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 16 januari 2015 23:25

JAA die sleutelhangers met notitieboekjes vond ik altijd zo geweldig. Ik heb moet er nog steeds ergens een paar hebben liggen als het goed is, haha!

[Beantwoorden]


Door Inge op 16 januari 2015 23:52

Ik ken alleen de sleutelhangers met notitieboekjes en haarmascara’s, voor het overige zal ik wat te oud zijn denk ik om dat nog meegemaakt te hebben, of mss gewoon niet juist wonen want ben van België.
In die notitieboekjes heb ik trouwens nooit geschreven, vond ik zonde vanwege de “cuteness”.
Greetz, Inge.

[Beantwoorden]


Door Denise op 17 januari 2015 00:28

Ik kan alleen de sleutelhanger nog. Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Jojan Vlogt op 17 januari 2015 01:12

Ik voel me oud… :doh:

Ik herinner me alleen de haarmascara nog… (en dat werkte helemaal niet op mijn donkere haar)

[Beantwoorden]


Door Eline op 17 januari 2015 10:10

Hahaha Witch, jaaa dat was ook lang mijn favo tijdschrift! En het dan erna met vriendinnetjes naspelen!

[Beantwoorden]


Door avc op 17 januari 2015 10:30

W.I.T.C.H.! Wat een nostalgie! Dat was het enige tijdschrift waar ik ooit op geabonneerd ben geweest :D

[Beantwoorden]


Door Tatjana op 17 januari 2015 14:37

Haha was een tijdje geleden nog aan het zoeken of Powerbabe nog bestond… Ik denk dat het spel te bitchy was of ethisch niet verantwoord en dat ze het daarom maar hebben gewist? in ieder geval jammer

[Beantwoorden]


Door Beau op 17 januari 2015 15:04

Hier herinner ik me veel minder van eerlijk gezegd! Wel leuk om dit zo terug te zien :)

[Beantwoorden]


Door Manon op 17 januari 2015 17:42

W.I.T.C.H omg dat was echt geweldig, het was ook zo’n serie op televisie. Ik keek het elke dag! Bedankt voor het ophalen van deze leuke herinnering! (love)

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 17 januari 2015 17:56

Leuk artikel! Ik denk dat ik voor de meeste dingen te jong was, maar Witch heb ik wel gekeken!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 17 januari 2015 19:34

Dit is zijn echt mijn favoriete artikelen! Bij iedere foto denk ik echt: OOOHJA! Zo leuk om te beseffen dat dingen toen echt zo’n ‘trend’ waren. Ik vind het ook zo knap en tof dat je dat allemaal kunt herinneren. ^^)

[Beantwoorden]


Door Anne op 17 januari 2015 20:41

Geweldig artikel telkens weer, elke keer weer even terug naar
Die geweldige dingen van vroeger!

Love it!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 17 januari 2015 21:03

aaaaah!! ik zat van de week nog te zoeken naar dat spel en hoe het ook al weer heette. Powerbabe!

[Beantwoorden]


Door Teddy op 17 januari 2015 21:34

Die boekjes herken ik nog!! En dat tijdschrift ook, echt leuk om weer te zien.

[Beantwoorden]


Door Elke op 18 januari 2015 13:24

Haha, die geur van haarmascara kan ik zó weer oproepen, heel typisch!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 18 januari 2015 14:21

ahwe, w.i.t.c.h. was echt leuk!

[Beantwoorden]


Door Astrid op 18 januari 2015 18:51

Afgelopen weekend heb ik na jaaaaaaren eindelijk de moed verzameld om mijn verzameling W.I.T.C.H tijdschriften weg te doen. Met pijn in mijn hart, ookal heb ik ze denk ik al zes jaar niet gelezen ofzo, het nam gewoon onnodig ruimte in, haha! Ik volgde het echt sinds een van de eerste nummers tot de laatste, vond het zo leuk! :) Verder, die sleutelhangers met notitieboekjes heb ik ook nog gehad haha! Powerbabe heb ik nooit op gezeten, wel een aantal voorlopers van de hedendaagse social media: CU2, Sugababes, clubs.nl, msn groepen.. :P

[Beantwoorden]


Door Daisy op 19 januari 2015 09:39

Oh wat een nostalgie. Deze artikels doen me echt weer denken aan mijn kindertijd. Echt fijn ! Deze artikels lees ik met zo veel plezier.

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 19 januari 2015 10:53

Oooh powerbabe en haarmascara. £Deze heb ik ook nog gebruikt :)

[Beantwoorden]


Door Inge op 19 januari 2015 13:03

Hahahaha! Jaaaa zo’n dreads klem had ik ook! verschrikkelijk! echt geen ideeee waarom ik dat wilde…..

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 19 januari 2015 14:57

OMG W.I.T.C.H. keek ik altijd op tv! Ik vond dat super leuk! Zelfde geldt voor Charmed trouwens haha!

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 22 januari 2015 18:42

Haha wat een leuke dingen weer, zo grappig om dat weer te zien. :D

[Beantwoorden]