Samenwonen

samenwonen01

Wanneer je in de twintig bent en je een relatie hebt waarin zowel je vriend als jij werkt, kan het goed gebeuren dat samenwonen al aardig snel ter sprake komt. Mijn vriend Jeffrey en ik zijn tenslotte toch al vrijwel elke dag bij elkaar en het is zonde dubbele huur te betalen. Daarom hebben wij het over samenwonen. Nog niet voor nu, maar wel over één of twee jaar.

Deze blogpost is gesponsord.

Mijn vriend heeft een broer die al samen woont met zijn vrouw, kind en golden retriever. Hij heeft Jeffrey al het een en ander uitgelegd over hoe een hypotheek werkt bijvoorbeeld. Wij zijn daarom nu al voorzichtig bezig met sparen. Zodat we eigen geld hebben wanneer we een hypotheek willen afsluiten, omdat we ergens een fantastisch huis met balkon, tuin, een kantoor, inloopkast én bubbelbad gaan kopen.

Ik moet eerlijk zeggen dat het me heel fijn lijkt, nog meer met mijn vriend te kunnen zijn, maar dat ik het ook wel spannend vind. Dat ik geen plek meer heb die volledig van mij is. En wat als het uit gaat? Naast zorgen hebben over geld, is dat de andere spannende kant aan samenwonen. Je kunt nooit zeker weten of een beslissing die je maakt goed is of niet. Om daar achter te komen moet je het ‘gewoon’ doen.

heeft een paar handige tools ontwikkeld die je kunnen helpen wanneer je wilt gaan samenzonen. Zo kun je met bekijken of jouw uitgaven patroon overeen komt met die van andere leeftijdsgenoten uit Nederland en is er , een lijst waarin alle bankwoorden uitgelegd staan.

Meer weten over het thema samenwonen? Lees hier meer leuke artikelen!


Woon jij samen? En hoe is dat tot stand gekomen?

Twitter Facebook
Categorie: Sponsored | 13 november 2014 | 95 reacties

Reacties

Door Eva | Realitijd op 13 november 2014 09:53

Mijn vriend en ik heb rond deze tijd vorig jaar een huis gekocht! Het ging eigenlijk best snel, we woonden al een halfjaar samen boven mijn winkel, maar een eigen huis was toch wel een droom. Er komt ZO veel bij kijken, bij kopen, maar eens het allemaal klaar is, is het geweldig. En je voelt al snel wanneer de tijd er is om de stap te doen.

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 13 november 2014 10:13

Mijn vriend en ik denken ook na over samenwonen. Wel willen we eerst gaan huren, omdat we beiden nog student zijn. Lijkt me inderdaad spannend, maar fijn!

[Beantwoorden]


Door Vera op 13 november 2014 10:17

Goed dat je nog even wacht!! Zou nu al wel erg snel zijn denk ik!
Wel fijn dat jij en je vriend zo goed bij elkaar op je gemak zijn dat je er nu al over praat!!
Wordt enorm blij van verliefde mensen!

[Beantwoorden]


Door Angelique op 13 november 2014 10:22

Ik heb 7 jaar samengewoond met een verkeerde man, nu heb ik een nieuwe vriend en doen het nu heel rustig aan. Ik zou heel graag met hem willen samenwonen maar weten beide dat het nu gewoon nog niet slim is.

[Beantwoorden]


Door Bianca op 13 november 2014 10:30

Wat een leuk artikel! Ik heb het met mijn vriend al regelmatig over samenwonen, ook pas voor over 2/3 jaar, hij studeert nu namelijk nog en ik werk fulltime. We zijn nu bijna 4 jaar bij elkaar, en zijn ookal voorzichtig voor het een en ander aan het sparen!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 13 november 2014 10:34

Leuk om te lezen dat jullie er al voorzichtig over nadenken :) Vind jullie leuk samen! Maar het kan inderdaad best eng zijn! Het kan altijd uit gaan en je moet toch ineens echt altijd met die ander dealen haha. Irritaties waren bij ons ook veel aan de gang in het begin :) Kleine ruzietjes over opruimen en wie wat deed. Maar uiteindelijk is het heel fijn om elke dag bij elkaar te zijn, je raakt nog meer op elkaar ingespeeld en leert de ander nog beter kennen. Heel leuk dus! :D

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 13 november 2014 10:35

Ik woon nu een half jaar samen. In een klein huurappartementje. Ik wilde gelijk kopen, maar dat ging nog niet. Dus dit is echt een plek voor Max. 3 jaar. Het is nu wel fijn en knus hoor, maar kan m’n spullen nu al niet kwijt :D

[Beantwoorden]


Door Martina op 13 november 2014 11:02

Ik woon nu al drie jaar samen met mijn vriend :) we hadden eerst drie jaar een lange afstand relatie (1400km) en toen we allebei afgestudeerd waren, wilden we zo snel mogelijk samen gaan wonen :) en dat gaat nu al drie jaar perfect :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 november 2014 om 09:46:

Wat een afstand! Kan me voorstellen dat het nu heel fijn is :-)

[Beantwoorden]


Door Sabine op 13 november 2014 11:10

Ik woon nu ongeveer een jaar samen met mn vriend, en ik vind het heerlijk! We hadden al ruim vijf jaar verkering voordat we gingen samenwonen en ik vind het gewoon zoveel gezelliger, maar ook praktischer om echt samen een thuis te hebben! :kiss:

[Beantwoorden]


Door Marloes op 13 november 2014 11:14

Ik woon nu bijna 4 jaar samen met mijn vriend in een huur appartement. We zijn nu ook op zoek naar een koopwoning. Heel spannend allemaal!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 november 2014 om 09:46:

Spannend, succes!

[Beantwoorden]


Door Birgit Roobol op 13 november 2014 11:22

Ik woon nu ruim een jaar samen met mijn vriend. We zijn vier jaar samen. Ik woonde in Rotterdam en hij in Amsterdam, dus toen ik ging studeren (dit zou ik sowieso al in Amsterdam gaan doen) gingen we samen ‘op kamers.’ We studeren allebei nog, dus hebben een klein huurhuisje, maar het is prima voor ons studenten! We hebben het allebei erg druk met studie, werk en ik met m’n blog. Omdat we allebei zo goed ons eigen leventje hebben werkt het heel goed.

Mijn vriend is bijna afgestudeerd dus dan gaan we wel sparen, maar voorlopig ben ik nog lang niet klaar met studeren, dus tot die tijd heb ik het prima hier. We hebben het heel leuk samen en ik kan me niet meer voorstellen dat ik nog alleen zou wonen. Goed dat je er overnadenkt! Ik heb er dus ook heel lang met m’n vriend overgepraat en dan wordt het echt zo’n droom van jullie beiden. En als het dan eindelijk zo ver is, dan is het echt alsof je droom is uitgekomen! :)

Veel geluk samen! :wtf:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 november 2014 om 09:47:

Dat is ook leuk, en het hoort er ook een beetje bij denk ik, fantaseren over de toekomst. En het is verstandig :-)

Dankjewel, jullie ook!

[Beantwoorden]


Door Mirne op 13 november 2014 11:23

Ik woon samen met mijn vriend, maar nu huren we gewoon. We zitten wel te kijken naar een koophuis. We zaten uiteindelijk zoveel bij elkaar dat we net zo goed samen konden wonen. :D En nu twee jaar later heb ik daar nog geen minuut spijt van gehad.

[Beantwoorden]

Lieselotte antwoordt op 15 november 2014 om 19:31:

(A) :O (: :cool: :crazy: ^^) ;-) :yes: :yay: :wtf: :wow: :wave: :star: :smak: :shit: :sexy: :roll: :omg: :nod: :no: :love: :lol: :lees: :kiss: :idee: :hmm: :hiya: :hey: :gaap: :eww: :duh: :doh: :crazy: :cool: :boo: :ahh: :X :O :D :@ :?: :/ :-| :-P :-) :-( :+ :$ :!: (love) (H) (A) (:

[Beantwoorden]


Door Annabel op 13 november 2014 11:34

Hoi Vera,
ik ben nu 20 jaar en woon al een ruim jaar samen met mijn vriend. En ik vind het heerlijk! We huren een appartement van 50 vierkante m samen. Wat ik merk, is dat ik juist nu écht een plek voor mezelf heb sinds we samen wonen. Ervoor zat ik vaak bij hem op zijn (relatief grote) studentenkamer, maar daar voelde ik me nooit echt thuis. Hier zijn er wel spullen van mij! Ik heb een eigen hoekje waar mijn bureau staat met erg veel spulletjes er omheen, maar eigenlijk delen we verder alles, wat heerlijk is. Ooit wil ik in een nieuw huis/appartement wel een eigen kamer, maar dat is meer omdat ik mijn spullen kwijt wil, en omdat ik niet graag midden in de woonkamer ga zitten schilderen :p

[Beantwoorden]


Door Milou op 13 november 2014 11:37

Ik ben na een half jaar samen gaan wonen. Voor ons was het goedkoper omdat we toch zo vaak samen zijn en studenten als we zijn, vonden we het te idioot om 2 dure kamers aan te blijven houden. We hadden ook echt een instelling van; gaat het goed, gaat het goed en als het niet goed gaat weten we dat in ieder geval gelijk in plaats van na 5 jaar. Je leert elkaar pas écht goed kennen als je samen in een huis woont. Zijn nu 2,5 jaar verder en het gaat nog steeds erg goed! En niet meteen samen een huis kopen! Dan zit je dus echt aan elkaar vast. Huur eerst een tijdje& kijk hoe dat bevalt. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 november 2014 om 09:48:

Dat doen we nu eigenlijk al, hij is hier elke dag. En we gaan nog niet echt samenwonen hoor, maar als we dat gaan doen, over een paar jaar, dan gaan we wel kopen. Anders zit je net lekker in je woning, moet je er weer uit. Dat lijkt me ook niets. Maar ik snap wel wat je bedoelt :ja:

[Beantwoorden]


Door Fleur op 13 november 2014 12:03

Wat een leuk en toepasselijk artikel dit. Ik ben namelijk van plan om binnen nu en een jaar samen te gaan wonen met mijn vriend.

[Beantwoorden]


Door Monica op 13 november 2014 12:09

Ga eerst lekker samen wonen in 1 van jullie huizen..
dan ben je echt aan elkaar gewend!

Kopen kan altijd nog .. Wij wonen nu2 jaar samen in ons huisje (gekocht) en in het begin moesten we toch echt heel erg aan elkaar wennen en af en toe een ruzie om niks..

Veel geluk samen! (love)

[Beantwoorden]


Door Sandra op 13 november 2014 12:17

Hee Vera!

Wat leuk dat je wilt gaan samenwonen over een jaartje of meer!
Ik woon nu al 2 jaar samen met mijn vriend in een appartement. Je leert elkaar echt kennen door ook gewoon samen te gaan wonen. In het begin irriteer je je aan de kleinste dingetjes zoals de theedoeken die niet op de juiste kleur hangen. Uiteindelijk maak je je niet meer druk om die kleine dingetjes en verander je het gewoon. Wij studeren beide nog en is een koophuis onhaalbaar vandaar dat we huren. Het is verder gewoon super leuk om avonds thuis te komen bij je geliefde.

Veel succes en geluk samen :)

[Beantwoorden]


Door Linda B op 13 november 2014 12:19

ik ben nu 7 maanden samen met mijn vriend(ik ben 22 en hij 29), ik woon alleen, hij woont alleen.
Mijn vriend wil dolgraag dat ik bij hem kom wonen maar ik heb nog mn twijfels.
Twijfels of het wel zal gaan werken als we samenwonen twijfels over geld wil het ooit mislopen.
Heeft iemand ervaring met vroeg samenwonen

[Beantwoorden]

Sandra antwoordt op 13 november 2014 om 12:22:

Ik was 19 toen ik ging samenwonen met mijn vriend. Het is in het begin altijd lastig, je leert elkaar pas goed kennen als je 24 uur per dag op elkaars lip zit. Ook verkijk je je vaak op de kosten (gas,water,elektra) en boodschappen dat is nog wel het duurst.
je moet samen gewoon een planning maken en ook de kosten eerlijk verdelen, zodat je geen ruzie krijgt. Maar verder is het gewoon erg spannend en leuk!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 november 2014 om 09:49:

Goede tips van Sandra, denk dat goede afspraken maken heel belangrijk is. En het uitspreken als je ergens mee zit :ja:

[Beantwoorden]


Door Inge op 13 november 2014 12:51

Oeeeehhhhhhhh, allemaal vrij jonge meiden die reageren, waar zijn de wat ouderen die nog langer samenwonen, mss ondertussen getrouwd zijn of kids hebben??
Ik was 19 toen ik mijn man heb leren kennen, zaten samen in dezelfde studie en woonden ongeveer 50km van elkaar weg. Voor het echt tot een relatie kwam ging er wel wat tijd over, hoewel we voor onze klasgenoten echt al wel een koppel waren.
Toen we eindelijk wat kregen met elkaar was het toch wel lastig om telkens afscheid te moeten nemen, maar ja we stonden nog in’t begin van onze studie. Hoe meer de tijd verstreek, hoe meer mijn vriend bij mij thuis was en bleef slapen. Hij stond immers altijd in de file op weg van en naar school. Na mijn studie (ik was een jaar na hem afgestudeerd wegens ziekte en pech tijdens examens) wilde ik toch wel eerst een jaartje werken en sparen voor we gingen samenwonen. Toen eindelijk dat jaar voorbij was en we gingen nadenken over samenwonen was het toch wel effe twijfelen over huren of kopen. We hebben uiteindelijk gekocht, ik was op dat moment 24. Wij hebben eigenlijk geen lastige periode van aanpassen gehad of irritaties over elkaar of dergelijke maar hebben van in’t begin wel goede afspraken gemaakt qua geld en takenverdeling. Op 27 ben ik getrouwd en hebben we onze dochter op de wereld gezet, op 29 hebben we nog een zoon op de wereld gezet. En voilà se, ondertussen ben ik 33 en we zijn nog steeds gelukkig en gezellig en wat je maar wilt bij elkaar, zonder echte ruzies gehad te hebben.

Het is inderdaad zo dat je elkaar echt leert kennen door samen te wonen, bij ons was dit al een beetje zo toen we nog bij mij thuis woonden, hoewel we dan niet echt zelf moesten koken, wassen, boodschappen doen en dergelijke maar je leert elkaars karakter al wel kennen zonder die extra zorgen.
In ieder geval hebben we ook nog geen seconde spijt gehad dat we ineens gekocht hebben.
Greetz, Inge.

[Beantwoorden]

lousaa antwoordt op 14 november 2014 om 22:44:

Hier ook een wat oudere. Woon al dik zeveneneenhalf jaar samen. Elf jaar relatie. We studeerden samen in dezelfde stad. Voor onze eerste baan zijn we allebei aan de andere kant van het land gaan wonen en daarna gelijk gekocht. Onzin om eerst te huren. Als je bang bent moet je uberhaupt niet samen zijn. Bovendien: als je huurt heb je ook allerlei nadelen. Je moet wachten tot dingen gefixt worden, woont duur om in een goede buurt te zitten etc.

Anyway, dat bevalt goed, inmiddels zitten we in ons tweede koophuis. Geweldig om na een klein appartement nu in een echt huis te zitten. Al was ons eerste huis ook geweldig en sfeervol, de ruimte en rust hier zijn echt de investering waard. Al ons spaargeld is eraan maar het is wel evhy onze plek geworden.

Overigems bonden wij rabo niet denderend op hypotheekgebied. Langzaam en ze deden moeilijk over een lening bij een lang contract voor bepaalde duur. Kreeg toch weer een beetje de boerenassociatie.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 13 november 2014 14:46

Haha, ik dacht even dat je iets ging aankondigen. :P

[Beantwoorden]

Kirsten antwoordt op 13 november 2014 om 15:35:

Ik ook haha.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 november 2014 om 09:49:

No worries :D

[Beantwoorden]


Door Julie op 13 november 2014 15:49

Ik ben ondertussen bijna 6 en een half jaar samen, en we zijn 23. Onlangs hebben we samen een huis gekocht en dat is allemaal wel heel erg spannend! :D Aan de Rabobank uitleg heb ik niks, aangezien we Belgjes zijn… Ik weet wel dat het allemaal ontzettend veel geld kost, waar je niet altijd rekening mee houdt in het begin… :-)
Hopelijk kunnen we tegen het einde van dit jaar/begin volgend jaar gaan verhuizen! (love)

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 13 november 2014 15:56

Ik hoop heel snel ook samen te wonen met mijn vriend! We wonen al een soort samen achtig maar ik wil toch heel graag een huisje voor ons samen, lijkt me zo onwijs spannend en leuk!!

[Beantwoorden]


Door Simone op 13 november 2014 16:02

Ik woon nu net een paar maanden samen. Hij is bij mij ingetrokken. Ik heb een huurhuis en nu mag ik hem samen met hem delen. Ik dacht eerst ook dat ik het lastig zou vinden niet mijn eigen plekje te hebben, maar ik vind het juist zo fijn dat het ons plekje is :)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 13 november 2014 16:08

Wat leuk dat het zo goed met jullie gaat dat jullie er al over nadenken samen te wonen. Ik weet nog heel goed dat je in je video’s altijd zei dat je nog lang niet uit huis ging, en kijk waar je nu staat! In zo een korte tijd heb je je eigen huisje gekregen, een leuke vriend, en de volgende stap komt er al aan. Echt super tof.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 november 2014 om 09:50:

Heel gek ja, wel echt typisch iets voor mij. Zo wispelturig :$ Dankjewel Nicole, het is ook wel heel gaaf en leuk allemaal en ook wel een beetje onwerkelijk soms.

[Beantwoorden]


Door Ester op 13 november 2014 16:25

Jaaazeker woon ik samen! :D Samen met mijn lieve vriend en twee geweldige kinderen.
Reden van samenwonen was eigenlijk heel kort door de bocht, ik raakte zwanger.. oepsie!
Niet gepland, wel enorm gewenst!!!
Nu woon ik dus al 2 jaar samen met mijn vriend, dochtertje van bijna 3 (is van een andere papa) en onze zoon van 7 maandjes!! :D
:yay: (love) :kiss:

[Beantwoorden]


Door Miek op 13 november 2014 16:30

Ik ben nu 19 en ben bijna 5 jaar samen met mijn vriend. Beide studeren we en we willen heel graag samenwonen maar het is alles behalve handig helaas, wachten, sparen en ondertussen op en neer reizen dan maar…

[Beantwoorden]


Door Arianne op 13 november 2014 16:35

Ik woon sinds de zomervakantie bij mijn vriend voor het officiële pas vanaf september. mijn vriend had al een appartementje en ik woonde nog bij mn ouders, op een gegeven moment was ik er elke dag en bleef ik elke dag eten en slapen dat hij heeft gevraagd of ik kwam inwonen. sinds kort hebben we ook een kitten. ik zou om heel eerlijk te zijn niets anders meer willen.(love)

[Beantwoorden]


Door Janniek op 13 november 2014 16:52

Ik zit ongeveer in dezelfde situatie als jij! Mijn vriend woont nog thuis maar is praktisch altijd na het werk bij mij sinds ik op mezelf woon :) Heel gezellig en fijn, nu weten we al dat we het ook 24/7 met elkaar uit kunnen houden, scheelt denk ik heel veel spanning als we écht gaan samenwonen (love)

[Beantwoorden]


Door Bo op 13 november 2014 16:54

Mijn vriend en ik wonen sinds 1.5 jaar samen. We zijn dan ook al bijna 5 jaar samen.
Het is bij ons toen eigenlijk heel snel gegaan, omdat we een huis op het oog hadden. Een mooi, vrijstaand hoekhuisje, met een prachtige geregel: koopgarant. (het huis word altijd door een woningcorporatie terug gekocht.) Dus mochten we binnen nu en 4/5 jaar groter willen, zijn wij er verzekerd van dat we van ons huis af zijn.

We wonen nu vanaf juni 2013 dus in ons huis, samen met ons hondje Dixie en ik vind het heerlijk! En vooral dat ik nu altijd samen ben met de jongen waar ik dol op ben. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 november 2014 om 09:51:

Klinkt fantastisch, veel geluk samen!

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 13 november 2014 17:42

Wel knap dat je zo lang kunt wachten. Ik ben na drie maanden toen bij mijn vriend ingetrokken. Uhm tsja ik was ook al zwanger :crazy: Dat is nu bijna 7 jaar geleden.

[Beantwoorden]


Door Maria op 13 november 2014 17:50

We waren al een paar jaar gelukkig, besloten te trouwen en kochten een huis. En nu tien jaar later zijn we nog steeds gelukkig.

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 13 november 2014 18:03

Ik ben heel blij dat ik eerst ben gaan samenwonen in een huurhuis. We waren al 3 jaar samen toen we in 1 huis kwamen te wonen en na een jaar was het volledig mis gelopen. Tjah dan ben je wel blij dat je niet aan een hypotheek gebonden zit. Ik snap wel dat het voor iedereen anders is, maar oef, wat ben ik daar nog altijd blij om. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Marjoleinee op 13 november 2014 18:24

Een klein maar fijn artikeltje noem ik dit. Je krijgt precies gewoon feitjes te weten, handig!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 november 2014 om 09:51:

Thanks!

[Beantwoorden]


Door Laura op 13 november 2014 19:26

Ik voel me best dom nu, dacht dat je al samen woonde haha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 november 2014 om 09:52:

We wonen niet samen, maar hij is hier wel elke dag dus dat is niet zo gek hoor, dat je dat dacht.

[Beantwoorden]


Door romy op 13 november 2014 19:40

Oeh leuk maar ook spannend als het zo ver is! Er staat trouwens in de laatste alinea: samenzonen i.p.v. samenwonen ;)

[Beantwoorden]


Door Madebyuna op 13 november 2014 19:45

Phoe, ik vind het best snel hoor dat jullie dat nu al overwegen! Ik ben nu bijna 5 jaar samen met mijn vriend en we wonen nog apart. Natuurlijk doet iedereen het op zijn eigen manier, maar het is niet niks om definitief samen te gaan wonen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 november 2014 om 09:52:

We gaan ook nog niet samenwonen, maar omdat hij hier al iedere dag is, is het wel iets waar we het over hebben. Voor over een paar jaar :-)

[Beantwoorden]


Door Estrella op 13 november 2014 19:48

Ik heb ruim 6 jaar samengewoond en moet zeggen dat ik er doodongelukkig van werd. Nu had ik ook wel een vriend die me erg claimde en controleerde terwijl hij daar niet eens reden toe had, maar ik werd er echt niet blij van om altijd maar op elkaars lip te zitten en geen ‘eigen’ plekje meer te hebben. Sinds ik alleen woon voel ik me veel gelukkiger, maar ik ben wel anders in dat soort dingen dan anderen denk ik. Kwestie van teveel slechte ervaringen.

[Beantwoorden]

Kaya antwoordt op 13 november 2014 om 21:00:

Je bent niet de enige! Ik ben al 8 jaar samen met mijn vriend maar heb er heel bewust voor gekozen niet samen te wonen. Ik hecht ook te erg aan een eigen plek.
Omdat ik ook geen kinderwens heb (we die niet hebben moet ik eigenlijk zeggen) is er ook geen praktische reden. Hoewel er natuurlijk niks mis is met samenwonen en iedereen dat vooral moet doen als dat is wat je gelukkig maakt verbaas ik me er soms wel over dat het de enige vanzelfsprekende vervolgstap lijkt ofzo als
je een tijdje een relatie hebt. In deze tijd waar vrouwen hun eigen poen verdienen en niet meer afhankelijk zijn van een man zijn er genoeg andere opties maar ik word toch wel vaak een beetje vreemd aangekeken. Samenvattend ;) Volg je hart en
doe vooral wat goed voelt voor jezelf! Er bestaat denk ik geen te vroeg of
te laat, dat is gewoon voor iedereen anders.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 november 2014 om 09:53:

Ik snap dat ook heel goed. Ik ken ook mensen die LATen en dat veel fijner vinden. Dat kan ik me ook heel goed voorstellen. Ieder zijn ding :ja:

[Beantwoorden]

Estrella antwoordt op 15 november 2014 om 21:31:

Bedankt voor je reactie, voel ik me toch wat minder een ‘loner’, alhoewel ik er meestal juist wel trots op ben dat ik anders ben. Wat jij beschrijft over dat iedereen het maar een logische vervolgstap vindt als je een relatie hebt, dat herken ik wel. Ik heb inmiddels al 10 jaar geen relatie, maar toen ik die nog wel had, hoorde samenwonen er op de één of andere manier gewoon bij. Ook in mijn omgeving zie ik dat terug. Als je er heel praktisch naar kijkt is het inderdaad helemaal niet nodig. Mannen hoeven vrouwen niet meer te ‘onderhouden’ en mensen zijn tegenwoordig een stuk onafhankelijker.

[Beantwoorden]


Door Miss Mags op 13 november 2014 20:57

Ja ik woon samen… Dat is eigenlijk gewoon zo gegroeid … ik woonde tijdelijk na mijn scheiding bij mijn tante en dat was niet ideaal… dus vroeg mijn vriend ( ook Jeffrey ) of ik bij hem kwam wonen na enkele maanden.

[Beantwoorden]


Door Kate op 13 november 2014 21:03

Ook ik woon samen…en wel al ruim 13 jaar. Ik was 20 jaar toen we samen een huis kochten. Ja…kochten! We waren 9 maanden toen we al samen gingen wonen. Ik zeg altijd maar als het goed zit waarom niet? Waarom wachten?

[Beantwoorden]


Door Tessa op 13 november 2014 22:51

Wij hebben vandaag een huis gekocht. Over een half jaar krijgen we de sleutel. Ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat lopen :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 november 2014 om 09:53:

Gefeliciteerd!!!

[Beantwoorden]


Door Taina op 13 november 2014 23:05

Samenwonen is een grote stap en ik raad iedereen aan om het niet te snel te doen. Ga je samenwonen zorg dan voor duidelijke afspraken met elkaar. Wie blijft er in het huis wonen als het uitgaat? Welke spullen zijn van wie?

Ik ga volgende week samenwonen met mijn vriend. Wij hebben zeven jaar een relatie. Misschien dat wij iets TE rustig aan doen, maar ik weet wel zeker dat het goed zit. Wij hebben ook onderling afspraken gemaakt, en we vertrouwen erop dat we ons hier beiden aan houden. Het staat dus niet vast bij een notaris.

Samenwonen is FUN maar ook een serieuze zaak:)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 november 2014 om 09:54:

Spannend, veel succes en plezier!

[Beantwoorden]


Door Idwerd op 13 november 2014 23:05

Ik woon sinds 1 oktober samen met mijn vriend, we huren omdat we studeren en het bevalt ons prima!

[Beantwoorden]


Door DiaryOfAMua op 14 november 2014 00:37

Goede post! Het is inderdaad heel leuk om daardoor je partner meer te kunnen zien, maar zoals je al zegt kan de toekomst (al hoop je dat natuurlijk niet) heel anders verlopen.

Xo

[Beantwoorden]


Door jasmijn op 14 november 2014 01:37

ik woon ook al een tijdje samen met mijn vriend.
We zijn gaan samenwonen toen we net iets langer dan een jaar een relatie hadden. We zijn nog iedere dag blij dat we deze stap hebben gezet! :-)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 14 november 2014 06:03

Ik heb recentelijk een jaar samengewoond met mijn vriend, maar we zijn dus uit elkaar. Persoonlijk vond ik samenwonen enorm leuk en lastig. Het is fijn dat je een bepaalde zekerheid hebt, dat je de kosten kan delen, taken kan verdelen enz. Maar langs de andere kant vond ik het enorm lastig. Ik woonde al twee jaar alleen, had mijn huis ingericht zoals ik het wou, had bepaalde gewoontes en plots moet je alles gaan verantwoorden bij je partner, want ja, die woont er plots ook en het is ook zijn thuis. Ook worden alle delen van jezelf, die dingen die niemand weet, ook plots ‘gedeeld’. Bv. dagboeken moeten achter slot en grendel, oude foto’s van ex-vriendjes zitten beter in album op zolder bij je ouders, … de kans is reëel dat je plots een bepaalde verantwoording gaat/moet afleggen tov je partner, voor de dingen waar je anders heel zelfstandig in was. Bij het samenwonen leer je elkaar écht kennen, omdat je dan in je meest natuurlijke staat bent… dus ik zou zeggen, begin er niet te snel aan of test het eerst een paar maand uit. Want als het nadien toch niet lijkt te lukken, dan heb je een heleboel administratie en dan is het ook erg lastig als een van de twee zijn ‘thuis’ moet opgeven.

[Beantwoorden]

lousaa antwoordt op 14 november 2014 om 22:52:

Hmmm. Ik vind dit eigenlijk wat te kort door de bocht. Als je een slechte relatie hebt of niet bereid bent samen te wonen omdat je dingen te verbergen hebt of een partner hebt die niet weet of accepteert wat voor jou privé is, is dat naar. Maar niet iedereen begint zo onbezonnen aan samenwonen, lijkt me.

[Beantwoorden]


Door Annabelle op 14 november 2014 10:23

Hoi Vera,

Wat ik mij afvraag. Je hebt het over een hypotheek. Hoe doe jij dat als blogger?
Voor veel stellen of gezinnen is een hypotheek krijgen niet heel makkelijk. Ik kan mij voorstellen dat dat voor een blogger ook zo kan zijn? Wordt dat gezien als eigen bedrijf bijv?

Ik hoop dat je binnenkort lekker kunt samenwonen met je vriend. Het is echt fantastisch :D

[Beantwoorden]


Door Annabelle op 14 november 2014 10:33

Mijn man en ik zijn nu bijna 6 jaar samen. Samen gaan wonen na een relatie van 3 jaar. Getrouwd na 2.5 jaar samenwonen en nu bijna 6 jaar samen. Het is heerlijk. Nooit problemen of echte ruzies met elkaar gehad. Beiden doen we evenveel in het huis. Belangrijk is ook dat je allebei je ding kan doen. Als ik zin heb in gtst en manlief echt het Nederlandselftal wil kijken, dan moet je elkaar ook lekker laten gaan. Hetzelfde met vrienden.

[Beantwoorden]


Door Sietske op 14 november 2014 11:30

Ik heb anderhalf jaar terug samen met mijn vriend een huis gekocht en het nemen van een onafhankelijke tussenpersoon heeft ons heel wat geld gescheeld! Ons tussenpersoon wist precies hoe en hoeveel we konden lenen en dat heeft ons veel tijd, stress en geld gescheeld.

[Beantwoorden]


Door Nicky op 14 november 2014 11:58

Ik was 18 dat ik ging samenwonen mijn vriend 19
waren bijna 2 jaar samen. inmiddels ben ik 24 en wonen wij er bijna 6 jaar alweer…
zwanger van ons 1e kindje (love)
gaan we in het nieuwe jaar ons huis tekoop zetten

[Beantwoorden]

Vera antwoordt op 15 november 2014 om 12:40:

Ahh wat leuk, gefeliciteerd! Ben ik de enige die echt heel blij wordt van al die verhalen van meiden die al zo lang gelukkig samen zijn en samenwonen met hun vriend? Heel veel geluk en succes met jullie kindje!

[Beantwoorden]


Door Eilish (artisticstateofmind) op 14 november 2014 14:12

Mn vriend woont op zichzelf en daarom ben ik daar erg vaak. We slapen eigenlijk altijd samen en zijn elke dag wel samen. Maar ik woon ook nog gewoon thuis. Echt echt samenwonen is het dus niet, maar wel bijna haha!

[Beantwoorden]


Door Jet op 14 november 2014 14:20

Ik was 19 dat ik ging samenwonen met mijn (inmiddels) man.
Wij waren nog maar 1 jaar samen toen wij besloten dat ik vanuit Brabant naar Friesland ging verhuizen. Mijn man is een Fries en wou absoluut niet verhuizen.
Ik had net een studie afgerond en ik ging daarna een 4-jarige opleiding volgen. Ik wou niet midden in een opleiding verhuizen maar ook geen 4 jaar wachten dus vandaar dat de beslissing snel was gemaakt dat we na 1 jaar al gingen samenwonen in de particuliere huursector.
In het begin was het wennen omdat we elkaar door de lange woonafstand alleen in het weekend zagen, maar na een aantal weken waren we aan elkaar gewend en ging het prima.
Inmiddels zijn we bijna 6 jaar samen waarvan 3 jaar getrouwd. :)

[Beantwoorden]


Door Vicky op 14 november 2014 18:16

Ik ben eind december een jaar samen met mijn vriend. Onze ontmoeting heeft mij zowaar in liefde op het eerste gezicht doen geloven, hij is hier blijven slapen en hij is nooit meer weggegaan. (love)
Na 4 maanden heeft hij definitief al zijn spullen hier gezet. We waren (en zijn) gewoon heel zeker van elkaar.

[Beantwoorden]


Door Monique op 14 november 2014 18:42

Wanneer ik precies bij hem ingetrokken ben weet ik niet. Mijn vriend had al een “huis” (lees eenkamerappartement tussen de studenten) en ik bleef daar gewoon steeds meer slapen. Op een gegeven moment gingen er steeds meer kleren heen en uiteindelijk ook mijn computer. We kregen wat in maart en ik heb me officieel op zijn adres ingeschreven in oktober. Maar ik weet nog dat we in de meivakantie op vakantie gingen en we toen al praktisch samenwoonden.Uiteindelijk hebben we 3 jaar in die studio samengewoond tot we in het huis van wijlen mijn schoonmoeder gingen wonen totdat verkocht is.

Bij ons is het dus best snel gegaan. Maar ik denk dat dat voor iedereen anders is. Als het voor beide goed voelt moet je ervoor gaan. Of het nou nog 2 jaar duurt of nog maar 2 maanden. Maar zorg dat je een back-up plan hebt. Ik kon bijvoorbeeld weer terug naar mijn ouders als het niet goed zou gaan (en dat zou nog kunnen).
Wat ook een hele goede tip is om allebei een inschrijfnummer te hebben bij de woningbouwvereniging, zodat je snel(ler) wat kan huren als het nodig is.

[Beantwoorden]

Linda antwoordt op 14 november 2014 om 22:44:

Ik heb precies hetzelfde meegemaakt. Ik woonde nog bij mijn ouders en mijn vriend had een benedenverdieping. Langzamerhand lagen er steeds meer spullen bij hem. Op een geven moment daar ingeschreven toen de bovenverdieping vrij kwam.
Wij hebben na 3 jaar relatie een appartement gekocht, waar we nog eventjes op moeten wachten. Het wordt nu nog gebouwd.

Het voelde bij ons gewoon goed. Maar dit verscheeld per stel natuurlijk

[Beantwoorden]


Door Kayleigh op 14 november 2014 19:25

Goed artikel!! (Samenzonen?) :)

[Beantwoorden]


Door Carla op 14 november 2014 22:07

Niks is te snel. Ik leerde mijn vriend kennen en we gingen al na 4 maanden samenwonen. Als het heel goed voelt, dan voelt het goed. Als je pas na 3 jaar gaat samenwonen kan het ook mis gaan. Doen wat voor jullie goed voelt.

[Beantwoorden]


Door Eva op 15 november 2014 11:00

Mijn vriend en ik zijn al meer dan drie jaar samen, maar wonen nog niet samen. Hij werkt al, maar omdat ik nog student ben, wil ik nog even wachten, want ik kan nog geen huur betalen. Volgend jaar ga ik werken en dan gaan we waarschijnlijk samenwonen! :) Ik kijk er echt naar uit, want nu is het vaak moeilijk om af te spreken, ik woon namelijk op twee plaatsen (bij mijn ouders en in de week in de stad waar ik studeer). We gaan eerst iets huren, een appartement ofzo, en dan iets kopen :). Nog een jaartje ongeveer! :) Spannend!

x Eva

[Beantwoorden]


Door Evelien op 15 november 2014 15:16

Mijn vriend en ik wonen nu een 4 maand samen onlangs het feit dat we nog niet zo lang samen zijn en daarom kozen we er ook voor om iets te huren en te kijken hoe dat gaat… Wel ik moet zeggen ik zou niet meer zonder kunnen! niet alles is altijd fijn en je loopt af en toe wel eens in elkaars weg maar dat neem ik er met zeer veel plezier bij. Hoewel je naar zoveel meer moet kijken blijf ik wel de indruk hebben dat er heel veel dingen zeer gemakkelijk geworden zijn in zowel onze relatie als in ons leven :)

[Beantwoorden]


Door Shannon op 15 november 2014 21:55

Mijn vriend en ik wonen nu een half jaar samen. Wij huren ons huisje en kunnen hier nog 1 tot 2 jaar in blijven. Tegen die tijd ben ik afgestudeerd en heb ik als het goed is een baan, mijn vriend heeft al een baan. We gaan dan kijken of we in Haarlem iets kunnen vinden en anders in Australië. Het is zo fijn om samen te wonen!

[Beantwoorden]


Door s. op 16 november 2014 19:33

Ik ging na 2 jaar samenwonen met mijn vriend. Ook omdat we 107 km van elkaar vandaan woonde. Al waren we wel bijna iedere dag samen, maar van dat geld wat we uitgaven om bij elkaar te zijn konden we net zo goed een huis huren. Ik ben dus naar zijn woonplaats verhuisd. En af en toe mis ik mn oude dtadje en vriendinnen maar vind het heerlijk om een eigen plekkie te hebben samen!

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 16 november 2014 21:00

Ik ben foreverrrrr alone. :gaap:

[Beantwoorden]


Door Joanne op 17 november 2014 17:40

Ik woon samen met mijn vriend, al 6 jaar, en ik vind het fantastisch. Momenteel woon ik weer heel even ‘apart’ omdat ik voor mijn studie 3 maanden in Londen studeer, maar ik kan niet wachten om straks weer elke dag naast mijn mannetje wakker te worden.

[Beantwoorden]


Door Violet op 17 november 2014 22:10

Daarom is het verstandig dat je trouwt. Je maakt dan een commitment met elkaar waardoor je als man niet wegloopt en denkt oh het is uit. Je moet verplicht er aan werken en zo behoudt je de relatie. Je hebt echt een leuk huis.

[Beantwoorden]


Door Annick op 19 november 2014 12:41

Ik had net 3 weken met mijn vriend ( zaten al wel 2 jaa in de zelfde vriendengroep) toen zijn knieschijf ontwricht werd. Zn ouders waren op vakantie (hij woonde nog thuis, ik al op mezelf) dus heb toen aangeboden of hij die nacht dan maar bij mij kwam slapen. Dat is 2.5 jaar geleden en hij is nooit meer weg gegaan. Iedereen die hoord zegt; joh wat snel na 3 weken al samen wonen. Maar het gaat zo goed en zijn zo gelukkig met zn 2e. Ook wij zijn langzaam aan het kijken voor een ‘echt’ huisje ipv een huur appartement.
Ik zou zeggen lekker genieten van het samen zijn Vera! En zoals je ziet is het nooit te snel om samen te wonen ;)

[Beantwoorden]


Door Sil op 19 november 2014 12:43

Ik sta op het punt te gaan samenwonen, ben 21 en studeer nog, maar mijn vriend werkt al een tijdje fulltime en dus kunnen we een huis kopen. Het duurt nog wel even, aangezien we nog op zoek zijn naar een huis, maar toch zal het niet al te lang meer duren. Leuk artikel, en slim dat jullie nog even wachten! Het is beter zo’n beslissing te nemen als je wat langer bij elkaar bent, zodat je zekerder bent van je relatie(mijn vriend en ik zijn al 5,5 jaar samen)

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 19 november 2014 12:46

Het is alleen al leuk om over te praten <3

[Beantwoorden]


Door Kimberley Rox op 19 november 2014 12:56

Mijn vriend en ik zijn net een maand geleden gaan samenwonen na 3 jaar relatie. Het spannende vooral is dat we in Duitsland zijn gaan wonen voor zijn werk haha!

[Beantwoorden]


Door Charissa op 19 november 2014 13:06

Samen wonen moet ik echt nog niet aan denken
Heb wel een vriend maar zou me iegen plek echt
Nog niet willen delen. Je kan doen wat je wilt in huis
Met niemand rekening houden. ik wens je veel succes
Met alles :)

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 19 november 2014 13:35

Ik denk dat als je twijfelt ‘of het uit gaat’ dat het sowieso onverstandig is om samen een huis te kopen! Hoewel je je daar (ook als je daar niet aan twijfelt) natuurlijk ook behoorlijk op kan verkijken en straks zit met een huis samen met je ex :P

Wij (ik woon samen met mijn vriend) hebben destijds veel tips gekregen van mijn ouders, dat vond ik persoonlijk wel heel fijn :) Zij hebben veel meer ervaring en weten vaak wel hoe het in elkaar steekt! Vooral mijn vader is overal mega goed van op de hoogte en aangezien je van je ouders zeker weet dat ze het beste voor je willen (wat je niet 100% zeker weet wanneer je geadviseerd wordt door een commercieel bedrijf) gaf dat me wat meer vertrouwen.
Wij waren destijds 20 en 21, best jong. Maar ik heb nog nooit zo’n goede beslissing gemaakt, we hebben het meest heerlijke huis dat er bestaat :D

Die vergelijker is een beetje te simpel, het zegt niet zo veel naar mijn idee. Maar wel geinig altijd om te zien hoe anderen het gemiddeld doen!

[Beantwoorden]


Door Inge op 20 november 2014 08:35

Wat een goed artikel!

Mijn vriend en ik kenden elkaar uit Oostenrijk en hielden altijd contact. Na een jaar of 2 had hij een huis gekocht en vroeg of ik langs wilde komen. We hadden op dat moment nog niets, maar ik ben nooit meer weggegaan.
We woonden ook 180 kilometer ongeveer uit elkaar, ik in Limburg, hij in Zeeland. Ik was toen 22 en hij 27. Het was natuurlijk allemaal best vers en mijn ouders zagen dit wel aankomen.
Op een dag vertelde ik ze (toen hadden we 2 maanden ongeveer een relatie) dat we officieel gingen samenwonen en ze waren alleen maar blij voor me. Echt super hoe ze het opgepakt hebben.

We hebben plannen om over een aantal (2 tot 3) jaar naar Limburg te verhuizen en Zeeland achter ons te laten!

[Beantwoorden]


Door Benay Vaneese op 20 november 2014 09:55

Goed artikel. Mijn vriend en ik zijn nu ruim 6 jaar samen. Net voordat we 3 jaar een relatie hadden zijn we samen gaan wonen in een huurappartement. Nu hebben we afgelopen oktober een huis gekocht. Een hele grote stap en het is daarom echt belangrijk dat je alles goed vastlegt (samenlevingscontract etc.)

[Beantwoorden]


Door Beau op 20 november 2014 10:13

Mijn vriend en ik zijn nu vier en halve maand samen. Hij is 23 en werkt al en ik ben 21 en zit in het laatste jaar van mijn studie. Allebei wonen we nog thuis bij onze ouders en we zien elkaar door de weeks en in het weekend blijven we altijd bij elkaar slapen. We weten nu al zeker dat we, zodra ik klaar ben met mijn studie, samen gaan wonen. Stiekem zijn we al aan het kijken naar koophuizen. Sommige mensen vinden dit na vier en halve maand samen zijn veel te snel, maar voor mijn vriend en mij voelt het zo goed en we weten zeker dat we voor altijd samen blijven. En eerlijk gezegd moet ik ook bekennen dat ik niet kan wachten tot ik het huis uit ben haha.

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 21 november 2014 11:42

Wat leuk dat jullie daar al over na aan het denken zijn. Je moet het zeker rustig aan doen en op je eigen tempo doen. Ik woon al bijna twee jaar samen en het is de beste beslissing geweest die ik ooit heb genomen. Ik ben al vijf jaar samen met mijn vriend en ik vind het heerlijk om elke ochtend samen wakker te worden. Weten dat wat je ook doet je weet dat je elkaar altijd weer thuis ziet is echt geweldig. :) (love)

[Beantwoorden]