Niet te dik en niet te dun

Hoewel ik graag meezing met All About That Bass en mijn met melkchocolade en pasta pesto gevulde kont erop wil schudden, is er iets wat me steekt. Steeds meer steekt, elke keer dat curvy en plussize vrouwen een vette duim omhoog krijgen, de Kim K booty als sexy bestempeld wordt en ik hoor dat er echt niéts aan is, aan die skinny bitches, bottenzakken en platte konten met cup A.

Ik vind het erg, hoe we elkaar gauw te dik noemen. Maar wat dacht je van het belachelijk maken van iemand die dun is? Zeg je trots dat je blij bent met je maatje meer, dan blijkt dat vaak de perfecte gelegenheid vrouwen met een maatje minder met de grond gelijk te maken. Pfff, platte billen, die zijn toch niet vrouwelijk?! Een man, ja, een man, die wil wat om vast te houden! Dus trek nog maar een zak chips uit de kast, scheur nog maar een reep chocolade uit de verpakking en gooi die kruidnoten de kamer door.

Ik had vroeger een hele leuke vriendin, Sophie. Lang, met krullend haar en sproetjes. Op school werd ze nageroepen en gepest, omdat ze anorexia zou hebben. Dat had ze niet. Dat ranke figuur, dat had ze van haarzelf. Klasgenoten vonden haar te dun en dat kreeg ze dan ook elke dag te horen. Ze was een van die vrouwen die geen ‘curves’ hebben, niet hoeven te vechten tegen blubberbuiken en speklaparmen. Misschien zijn ze daar blij mee, dat hoop ik. Maar misschien wel niet, of gaan ze toch aan hun lichaam twijfelen door dit soort opmerkingen. Liggen zij ’s nachts te dromen van iets meer heupen, een zandloperfiguur en volle billen. Het is gewoon nooit nodig zo’n opmerking te maken, er zit geen enkele positieve kant aan. Het enige wat je ermee kunt doen is iemand kwetsen.

Een tijdje geleden plaatste ik een foto op Instagram. In kleding voor de spiegel. Eronder zette ik een stukje uit de songtekst van het nummer My Humps, met tot slot de woorden ‘we are all beautiful’. Ik kreeg heel veel likes en lieve reacties, maar ook reacties waarin bovenstaande gebeurde. Reacties waarin een figuur zonder billen, met iets minder heupen en een kleinere cupmaat onvrouwelijk en lelijk werden genoemd.

Stop met hokjes en namen roepen. Te dun of te dik. Respecteer elkaar. Of je nou iets dikker of dunner bent, of precies daar tussenin zit. Natuurlijk is gezondheid belangrijk. Maar je bekommeren om een vriendin en haar met een kop thee op schoot vragen of ze wel goed voor haarzelf zorgt, is wat anders dan op internet of in het echt zeggen dat iemand veel te dik (kijk die buik!) of juist te dun (ik kan je botten tellen!) is. Natuurlijk moeten we obesitas en anorexia niet accepteren – dat is weer een ander uiterste – en perfect moet ook niet de norm zijn. Alle drie vind ik ze gevaarlijk. Maar een beetje meer of minder maken je geen dikke koe of een lopend skelet.

Ik hoop dat je lekker in je vel zit. Met een paar kilo’s meer, minder, of precies genoeg. Laten we stoppen met elkaars lichaam belachelijk maken en laten we elkaar enkel complimenten geven zonder daarmee anderen voor gek te zetten en neer te halen. Ik ben blij met mijn lichaam, dat goed functioneert en doet wat het hoort te doen. Ook nu het iets meer pasta, strooikaas en Kinder chocolade met zich meedraagt dan ik eigenlijk zou willen. Ik hoop dat jij dat dat ook bent, want we zijn verdomme allemaal hartstikke mooi.

Twitter Facebook
Categorie: Columns | 31 oktober 2014 | 460 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Maris op 31 oktober 2014 15:04

Goed dat hier over geschreven wordt. Wij vrouwen moeten eens ophouden met het bodyshaming en het afkraken van elkaar.

Door het negatief zijn over anderen wordt je zelf echt niet mooier.

[Beantwoorden]


Door Iris Visser op 31 oktober 2014 15:06

Ah, wat een mooi stukje! <3

[Beantwoorden]


Door frederike op 31 oktober 2014 15:07

Zo ik het! Mooi gezegd en wat ben je toch een ontzettend leuke meid! X

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 31 oktober 2014 15:08

Wauw Vera, dat heb je heel mooi gezegd. Ik ben het volledig met je eens! Ik vind dat mensen veel te snel vooroordelen hebben over anderen omdat ze in hun ogen te dun of te dik zijn. Ik kijk al lang niet meer naar iemands vormen of gewicht, een mens is immers veel meer dan dat. Zolang iedereen zich maar goed in zijn vel voelt, dat is het belangrijkste!

[Beantwoorden]


Door Aranka op 31 oktober 2014 15:08

Heel mooi geschreven en je hebt helemaal gelijk! Laat iedereen in zijn waarde, met een prachtig dun of curvy figuur. Iedereen is mooi en laten we daar allemaal geen commentaar op hebben!

[Beantwoorden]


Door Larissa op 31 oktober 2014 15:12

Vooral die laatste zin, top!

Dit artikel maakt dat ik nu denk: neehoor, ik hoef vanavond niet voor de 5e keer op rij deze week naar de sportschool, omdat ik slanker wil zijn als mijn beste vriendin.

Dankjewel Vera,
ik ben verdomme hartstikke mooi.

[Beantwoorden]


Door Janneke op 31 oktober 2014 15:12

Prachtig stukje Vera.
Ik vind het soms zo jammer dat het niet meer vanzelfsprekend is dat iedereen in hun waarde gelaten wordt.
Als iedereen dezelfde schoonheidsidealen had en iedereen aan al die idealen zou voldoen, man wat zou het dan saai worden op deze wereld zeg.
Iedereen is mooi! (love)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 31 oktober 2014 15:14

Wat een goede tekst zeg. Dat afkraken gebeurd inderdaad aan alle kanten. We zijn zo streng voor onszelf en het is ook nooit goed. Spiegel je onzekerheid niet op anderen en laat mensen in hun waarde. Je weet vaak niet wat erachter zit, of er al iets achter zit en als dat zo is, is het niet jouw pakkie an.

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 31 oktober 2014 15:16

Heel mooi geschreven! Dit is ook iets wat ik vaak erg vervelend vind; dat eeuwige geoordeel over of je figuur wel goed is. Ik denk dat we veel meer moeten kijken naar of iemand gezond kan zijn met het figuur dat diegene heeft, want er bestaat niet één ideaal lichaam dat iedereen kan krijgen en we kunnen niet zomaar iedereen die een ander figuur heeft af gaan kraken. En inderdaad: iedereen is mooi op zijn/haar eigen manier, daarvoor zijn we allemaal uniek!

[Beantwoorden]


Door Hanna op 31 oktober 2014 15:20

Heel goed artikel, Vera! Mooi geschreven ook. Ik merk inderdaad ook dat als één lichaamstype geaccepteerd is, de andere meteen wordt afgekraakt. Ook ik kreeg vroeger vaak de vraag of ik anorexia had en dat is even naar als dik genoemd worden. Ik vond het vervelend dat ik een ‘stokje’ was. Nu heb ik wel mooie rondingen, maar nu ik wat ouder wordt en ook meer aankom, word ik daar meteen onzeker van. Ik hoop echt dat het in het waarde laten van alle soorten lichaamstypen op een dag geïntegreerd is en gedaan wordt door iedereen.

[Beantwoorden]


Door Leen op 31 oktober 2014 15:20

Mooi geschreven Vera! En het is maar goed dat we allemaal uniek zijn, anders zou het wel een hele saaie wereld zijn!

[Beantwoorden]


Door Liona op 31 oktober 2014 15:20

Wat mooi verwoord. Wel vind ik dat we op dit moment overspoeld worden van superfoods, sporten, sportscholen en de perfecte platte buik. Het bekritiseren van elkaar hebben we helemaal niks aan en we worden er zelf ook niet beter of mooier van. Als de de ene een maatje minder heeft en de ander een maatje meer hoef dat nog niet veel te betekenen. Misschien kunnen we beter eerst eens naar ons zelf kijken voordat we een ander gaan afkraken en het gevoel geven alsof hij of zij het niet waard is, we zijn allemaal mooi op onze eigen manier!

[Beantwoorden]


Door Lauryn op 31 oktober 2014 15:20

Goed artikel Vera! Zelf krijg ik ook vaak zulke opmerkingen(vaak door mensen die dunner zijn dan ik). Maar met mijn lange en slanke bouw kan ik er toch ook niets aan doen. Wij vrouwen moeten inderdaad stoppen met elkaar te veroordelen en iedereen in zijn waarde laten.

[Beantwoorden]


Door Renate op 31 oktober 2014 15:21

Heel mooi geschreven, ik sluit me er volledig bij aan.

[Beantwoorden]


Door Eline op 31 oktober 2014 15:22

Wat een goed artikel, heel erg mooi en duidelijk geschreven! En ik ben het compleet met je eens!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 31 oktober 2014 15:23

Ik vind dit erg mooi en goed geschreven, kan net een straaltje meer zelfvertrouwen geven aan zij die daaraan te kort komen.
Dan wil ik ook nog even toevoegen; je bent niet je gewicht. Je bent zoveel meer dan dat, je hebt je karakter, je uitstraling ( is iets heeeel anders dan je uiterlijk ) en natuurlijk heeft iedereen zijn talenten! Ook zou je gewicht geen blokkade moeten zijn voor je medemens om al je mooie te kunnen zien, en als dat kennelijk niet lukt, zijn ze je gewoon niet waard.

[Beantwoorden]


Door Emily op 31 oktober 2014 15:23

Prachtig geschreven Vera!
Je bent een schat ^^)

Liefs <3

[Beantwoorden]


Door Akosua op 31 oktober 2014 15:24

Wat een goede column Vera. Uiteindelijk is gezond zijn en zelf tevreden zijn over je lijf of dat nou een maatje meer is of een maatje minder het belangrijkst. Het ergste vind ik nog dat de vervelendste opmerkingen komen van andere vrouwen óver vrouwen. Mannen worden helemaal niet zo bekritiseerd op hun uiterlijk. Zij mogen oud worden, dik worden en dan nog zijn ze prima. Waarom geld dit voor vrouwen niet?

[Beantwoorden]


Door M op 31 oktober 2014 15:24

Goed artikel Vera!

Ik ben slank, 1.70 mtr, 55 kg en cupmaat 80A.
Dus weinig curves ^^)

Ben goed in verhouding en trots op m’n lichaam. Wordt volgende maand 31 en naarmate ik ouder word lijk ik steeds beter en zelfverzekerder in m’n velletje te zitten.

Toen in de puberteit de borsten bij iedereen als paddestoelen tevoorschijn kwamen vroeg ik me af waarom dat bij mij niet zo was. Tuurlijk, voor een jong meisje iets om je onzeker over te voelen.

Maar toen mijn interesse voor jongens begon en ik merkte dat er genoeg jongens waren die ook mij, ieliepielie dat ik toen was, leuk vonden besefte ik me dat ik niet persé grote borsten e.d hoefde te hebben.

Nu, zoveel jaren en al jaren samen met m’n grote liefde begrijp ik niet waarom ik me er destijds zo druk over kon maken.

Het klinkt cliché maar echte schoonheid zit van binnen. Als jij je van binnen goed voelt straal je dat uit. Wees trots op jezelf en besef dat iedereen imperfecties en onzekerheden heeft. Iedereen is mooi zoals ‘ie is!!

[Beantwoorden]


Door Merle op 31 oktober 2014 15:28

Heel goed dat je beide kanten van het verhaal laat zien. Ik ben een van die skinny bitches die graag wat meer curves zou willen hebben, maar zo is mijn lichaam nou eenmaal niet gebouwd. Dat is soms moeilijk te accepteren als je steeds hoort dat dun niet vrouwelijk is.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 31 oktober 2014 15:29

Mensen afkraken om hun lichaam is het ergste wat je kunt doen vind ik. Laat ze lekker zijn om wie ze zijn, zolang zij maar gelukkig zijn!

Heel mooi geschreven zo Vera. Ik snap de frustratie, ik heb het ook.
Niemand kiest zijn of haar figuur uit. Embrace your body girls <3

[Beantwoorden]


Door Naomi op 31 oktober 2014 15:31

Mooi artikel! Ik kom niet aan hoeveel ik ook eet haha. Ik ben al m’n hele leven zo, ik kan er niets aan doen. Vroeger kreeg ik wel eens van die opmerkingen dat ik anorexia had, wat ik never nooit gehad heb. Ik ben al m’n hele leve te licht. Ik vind het helemaal niet erg dat ik niet aan kom, nu niet meer (A)

[Beantwoorden]

Elise antwoordt op 1 november 2014 om 09:01:

Dit heb ik nou ook! Ik vond je stuk heel goed Vera!

[Beantwoorden]


Door ilse op 31 oktober 2014 15:35

Dit is een van de beste stukjes over gewicht en figuuren die ik in lange tijd heb gelezen!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 31 oktober 2014 15:37

Wauw Vera, prachtig geschreven.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 31 oktober 2014 15:37

Zo mee eens!! Waarom moeten we elkaar de hele tijd keuren? Laat iedereen lekker in zijn waarde. Als een lijf maar gezond is, ook al is iemand wat steviger of dunner!

[Beantwoorden]


Door Dawn op 31 oktober 2014 15:37

Ik reageer nooit, maar ben het hier helemaal mee eens en vind het goed dat je dit aankaart! Luister maar eens naar Anaconda van Nicky Minaj, daar wordt meerdere keren in geroepen “fuck those skinny bitches, fuck those skinny bitches”. Dat mag wél, maar het omgekeerde had nooit gezegd mogen worden, dat weet ik zeker!

[Beantwoorden]

Mjay antwoordt op 31 oktober 2014 om 15:49:

Hier ben ik het helemaal mee eens! Of het nu in een liedje is, op instagram of letterlijk op straat, soms lijkt het dat ‘dunne/magere’ mensen feller beoordeeld worden dan de curvies onder ons.
En Vera jij maakt hier een heel goed punt! Beoordeel gewoon geen van beide. Ik vind dat je je tekst echt geweldig goed geschreven hebt met statements en uitdrukkingen die duidelijk je punt maken. Well done girl :-)

[Beantwoorden]


Door Kaylee op 31 oktober 2014 15:38

Wauw, wat een mooi artikel. Je hebt helemaal gelijk!

[Beantwoorden]


Door Elize op 31 oktober 2014 15:40

Ik ben zo blij dat je dit artikel schrijft! Ik was en word nog steeds heel vaak dun genoemd, of er wordt gedacht dat ik niks eet. Dat voelt hetzelfde als iemand dik noemen, maar weinig mensen beseffen dat. Super artikel! Liefs

[Beantwoorden]


Door Manouk op 31 oktober 2014 15:42

Gevoelig onderwerp.. :-(

[Beantwoorden]


Door Dieuwertje op 31 oktober 2014 15:43

Hee,
Ik ben er hartstikke mee eens!!! Ik ben zelf ook niet de dunste of kleinste (ik ben 1.72) en 12 jaar ik ben te lang voor mijn leeftijd. Heel vaak word ik nageroepen voor lange of dikke. (Nog meer door mijn naam Dieuwertje blok haha wat grappig

[Beantwoorden]


Door Anniek op 31 oktober 2014 15:45

Ontzettend goed geschreven! Ik vind het heel goed dat we tegenwoordig meer opkomen voor de ‘vollere’ meisjes, maar het is inderdaad belachelijk dat iedereen die minder vet om zijn botten heeft weer meteen belachelijk wordt gemaakt. Ik verheug me op een tijd waarin we iedereen gewoon accepteren zoals hij of zij is: dik, dun, groot, klein, hetero, homo, zwart, wit, en ga zo maar door.

[Beantwoorden]


Door Robin op 31 oktober 2014 15:46

Prachtig gezegd! Respect!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 31 oktober 2014 15:47

Erg goed dat je aandacht besteed aan dit soort onderwerpen, I couldn´t agree more!!

[Beantwoorden]


Door Marie op 31 oktober 2014 15:47

Dit heb je echt heel mooi gezegd. :) En je hebt ook helemaal gelijk!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 31 oktober 2014 15:50

Mooi stuk Vera!

Ik ben het volledig met je eens! Het is eigenlijk allemaal de schuld van het modebeeld. Slank met platte buik wordt nu beschouwd als mooi en perfect, waar vroeger (rond 1600-1700) de wat stevigere vrouw prachtig werd gevonden. Er wordt je vooral veel aangepraat vanuit de media, alle afslankpillen, recepten, diëten en apparaten voor een slank figuur. Hoezo? Ben ik niet mooi zoals ik ben? Wordt er dan van mij verwacht een platte buik te hebben? Alle onzekerheden worden naar boven gehaald. En dat vind ik echt niet nodig, we zijn allemaal prachtig zoals we zijn, een maatje meer of niet!

Liefs

[Beantwoorden]


Door Heleen op 31 oktober 2014 15:51

Helemaal mee eens!! Ik ben zelf niet dik, maar ook zeker niet te dun, maar ik vind het heel suf als mensen dunne vrouwen gaan afkraken en zeggen dat ze geen echte vrouwen zijn. Dat slaat echt nergens op.
Je hebt het heel mooi gezegd Vera!

[Beantwoorden]


Door Miss Mags op 31 oktober 2014 15:54

JUIST ! Respecteer elkaar zoals we zijn, niemand is perfect.

Ik zeg ook wel eens dat ik blij ben met een maatje meer, maar dat betekend niet dat ik niet liever een maatje minder zou willen. Ik ben blij met wie en hoe ik ben. Al mag er inderdaad wel wat van af… maar het is niet anders…

Het elkaar in hokjes douwen word overal gedaan, gaat het niet om je uiterlijk danwel om je kleding, of omdat je merk belust bent of juist niet. Het is iets wat we allemaal moeten laten.

Ieder is perfect en uniek in zijn of haar eigen manier.

ik vind het schandalig dat meisjes van een jaar of 13 op instragram of facebook en ook twitter elkaar de raarste dingen zeggen, of inderdaad reageren op iemand die wat voller is of wat slanker is. En wat ze dan kunnen zeggen, ik sta echt soms versteld … Wat dat betreft is social media geen goed iets … Het zorgt alleen maar meer voor het hokjes proppen, in mijn ogen dan ;-)

Maar goed dat je hier even aandacht aan besteed ! Respect !

[Beantwoorden]


Door Nienke op 31 oktober 2014 15:54

Toevallig echt gister nog een discussie gehad op youtube, ik postte over een broek maat 42 die uitverkocht was, en comment iemand ‘goede motivatie voor je om eens af te vallen naar een S/M’.. Opmerkingen over iemands figuur maken is echt lame, welke kant het ook op is.. Tenzij je dokter/diëtiste bent dan!

[Beantwoorden]


Door Margot op 31 oktober 2014 15:55

Goed geschreven!

[Beantwoorden]


Door anon op 31 oktober 2014 15:58

Ik kan me heel goed vinden in dat verhaal over jouw vriendin.

Ik hoor ook telkens verhalen over hoe ‘body positive’ all about that bass is maar precies wat jij hier omschrijft gebeurd ook in dat liedje. Lekker positief dan….

Ik heb mezelf voorgenomen alleen nog maar heel blij te zijn over dat ik niet kan aankomen. Er is ook mij vaak gevraagd of ik anorexia heb, simpelweg omdat ik dunner ben dan gemiddeld. Dit slaat echt nergens op, ik vraag een iets wat vollere meid toch ook niet of ze misschien last heeft van binge eating disorder?

Ik zocht al een tijdje naar de woorden om te omschrijven wat jij hier zegt, bedankt.

[Beantwoorden]

Lien antwoordt op 31 oktober 2014 om 16:38:

Haha, mooie vergelijking inderdaad! ;)

[Beantwoorden]


Door ellen op 31 oktober 2014 15:58

Helemaal mee eens! Hoewel het natuurlijk wel opvalt dat iedereen het er mee eens is ;-) Ten slotte maken we allemaal wel eens een gemene opmerking over iemand anders (ook ik helaas). Maar inderdaad, probeer niet gelijk een oordeel klaar te hebben! Ik heb zelf een haarziekte en heb in het verleden opmerkingen gehad over mijn haar die me wel gekwetst hebben. Denk dus na over wat je zegt tegen iemand, je weet nooit wat er aan de hand is.

[Beantwoorden]


Door Julia op 31 oktober 2014 15:58

Super geschreven Vera!

[Beantwoorden]


Door Mireille op 31 oktober 2014 15:59

Goed geschreven! Het is tegenwoordig wel heel overdreven met de media vind ik. De ene keer wordt de nadruk op vollere lichamen gelegd en daarna weer op hele dunne, terwijl er juist heel veel meiden zijn die perfect zijn zoals ze zijn. Niet dik en niet dun inderdaad!

xoxo Mireille

[Beantwoorden]


Door anon op 31 oktober 2014 15:59

er wordt zo ook een competitie tussen vrouwen gestart waar we nooit om hebben gevraagd

[Beantwoorden]


Door Astrid op 31 oktober 2014 15:59

Amen.
Meer kan ik er gewoon niet over zeggen. Amen. Dit had gewoon een keer gezegdt moeten worden.
Ik word bijna dagelijks door een bepaald familielid te dik en te zwaar genoemd. Ja, ik weeg te veel, ik heb een grotere maat, maar ik heb nog geen morbide obesitas. Ik heb een tijd geleden het dagelijks gehoord. Dagelijks te horen krijgen hoe dik je bent, hoeveel overgewicht je hebt, dat is ronduit ‘fatshaming’, zoals ze dat in Amerika bv noemen. Ik ben er gewoon klaar mee, en deze post is voor mij een rede om niet meer naar al dat fat shamen te luisteren. Ik voel me prima met hoe ik eruit zie.
Iedereen is hoe hij of zij is. Maatje meer, maatje minder, waarom zou je je er druk om maken.

Dank je, Vera. Dit is waarom jij mijn favoriete blogger bent.

[Beantwoorden]


Door Céline op 31 oktober 2014 15:59

Wauw Vera! Heel mooi geschreven en ik ben het eens met ieder woord!! We zijn allemaal mooi zoals we zijn en onze kledingmaat doet er niet toe!! -xxx-

[Beantwoorden]


Door Sharon op 31 oktober 2014 16:00

Wauw Vera, je slaat de spijker op zijn kop. Ik heb op de middelbare school ook gehoord: “heb je anorexia ofzo?” en dat terwijl ik toen helemaal niet zo dun was maarja. Andere horen dit maar zeggen er niks van omdat het om een of andere minder erg dan: “dikke koe”. Dan nemen mensen naar mijn mening het sneller voor elkaar op. Naja waar het op neer komt, ik vind het echt een heel erg mooi artikel en goed jij er wat over schrijf. Natuurlijk het commentaar op alle lichaamsvormen moet niet geaccepteerd woorden!

[Beantwoorden]


Door Yvette op 31 oktober 2014 16:01

Ik vind dat je dit geweldig hebt verwoord lieve Vera, ik heb hem zelfs gedeeld op mijn Twitter. Ik wilde er alleen 1 ding aan toe voegen: Je zei heel mooi op het laatst dat we elkaar complimentjes moeten geven. Maar dat is soms ook nog wel heel link, want stel dat je een dun iemand complimenteert op haar slankheid, kan het best zijn dat diegene daar heel erg last van heeft juist en net probeert aan te komen (vanwege gezondheid bijvoorbeeld) en andersom natuurlijk ook! Dus ja, het is wel super lastig, ik denk dat we in de eerste plaats zullen moeten beginnen elkaar te accepteren voor hoe we eruit zien inderdaad en dan zijn we al een heel stuk verder. Heel erg bedankt voor dit!

[Beantwoorden]

Kris antwoordt op 31 oktober 2014 om 19:42:

Maar je hoeft geen complimenten te geven over het figuur. Geef complimenten over kleding, schoenen, haar, makeup etc (wat zit je haar goed, mooie lipstick draag je, gave schoenen heb je aan, wat staat die trui je goed etc) Daar bereik je vaak meer mee dan complimenten geven over iemands figuur want dat kan inderdaad verkeerd vallen

[Beantwoorden]

Yvette antwoordt op 2 november 2014 om 10:02:

Daar heb je helemaal gelijk in :) Dank je wel!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 31 oktober 2014 16:01

Heel mooi stukje. Ik sluit me er volledig bij aan. Amen!

[Beantwoorden]


Door Kyra op 31 oktober 2014 16:02

Wat heb je dit prachtig gezegd. <3 <3

[Beantwoorden]


Door Monique op 31 oktober 2014 16:02

Geweldig stukje en geweldig geschreven!!

[Beantwoorden]


Door Floor op 31 oktober 2014 16:04

Lief ♥

[Beantwoorden]


Door Lu op 31 oktober 2014 16:04

Amen!

Yes top stuk Vera. Kan het niet anders dan volledig met je eens zijn. Opmerkingen over iemands uiterlijk/lichaam maken is echt niet tof, of iemand nou ”te dik” of ‘te dun” is. Heb respect voor elkaar. Vind het tof dat je beide kanten beschrijft. Ik als dun persoon sta ook niet te springen om die rare teksten van Nicky minaj etc over ”skinny bitches” etc.

[Beantwoorden]


Door Amelie op 31 oktober 2014 16:05

Wat een toffe collumn!! Dit moet je vaker doen, je hebt écht iets goeds te melden! Hopelijk lezen veel mensen dit!

[Beantwoorden]


Door Danaé op 31 oktober 2014 16:05

Heel mooi geschreven en het is inderdaad waar!!
Alleen heb ik meestal wel een gevoel dat ik te dik ben, niet dat dat erg is, maar dat denk je wel…

[Beantwoorden]


Door julia op 31 oktober 2014 16:05

YES, eindelijk iemand die het eens zegt! Ik ben het zo zat dat skinny shaming geaccepteerd is! Iedereen is mooi, welke maat je dan ook hebt. We zouden elkaar moeten steunen in plaats van telkens maar een ander de grond in boren om jezelf beter te voelen. Hoera voor het vrouwelijk lichaam in al zijn verschijningen :love:

[Beantwoorden]


Door Wendy op 31 oktober 2014 16:07

Wauw dit is zo mooi geschreven! Zelf ben ik mager gebouwd, ik heb ook al jaren ondergewicht en vaak probeer ik om wat aan te komen. Ik heb verschillende pogingen gedaan maar ik kom nog geen halve kilo aan.
Nu accepteer ik het, en vind ik het belangrijker dat ik me goed voel en gezond ben. Het cijfer op de weegschaal doet er niet toe.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 31 oktober 2014 16:09

Mooi artikel heb je geschreven! Ik ben het helemaal met je eens, want iedereen is mooi op zijn eigen manier. Maar zoals je zegt vindt ik wel dat ”Natuurlijk moeten we obesitas en anorexia niet accepteren” ook helemaal waar is. Maar met welke bouw je geboren wordt? Niemand die daar zelf voor kan kiezen, dus heb respect voor elkaar no matter what.

[Beantwoorden]


Door Milou op 31 oktober 2014 16:09

“Halleluja!” Geweldig artikel!!!!! Volledig met je eens. Je merkt dat dit volledig uit je hart komt! Bedankt dat je dit artikel hebt geschreven en hopelijk wat mensen de ogen opent! Ik was al fan van je en lees je elke dag, maar dit is nog even een kers op de appelmoes.:p geweldig!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 31 oktober 2014 16:09

Blubberbuiken en speklaparmen? Oke… Ik zou toch gewoon schrijven ‘overtollig vet bij de armen of bij de buik’…

[Beantwoorden]

Noelle antwoordt op 31 oktober 2014 om 17:11:

Ik wilde het net zeggen, als je dan zo een mooi, positief bedoeld stukje schrijft, haal je het punt er wel compleet onderuit met die woorden…

[Beantwoorden]

Emma antwoordt op 31 oktober 2014 om 17:14:

Nou ik kan van mezelf echt wel zeggen dat ik een blubberbuik heb, ik kan er wel om lachen ^^) . En for the record, helemaal geen probleem mee (tuurlijk soms wel, maar welke vrouw heeft nou nooit last van onzekerheid?).

Sorry als het bot overkomt trouwens, mezelf uitdrukken in geschreven woorden is voor mij wat lastig :P Maar ik bedoel het helemaal niet vervelend :wave:

[Beantwoorden]

Zina antwoordt op 31 oktober 2014 om 18:06:

Iets met zelfspot en humor.

[Beantwoorden]

Helena antwoordt op 31 oktober 2014 om 18:21:

ze bedoelt waarschijnlijk dat die dingen zo genoemd worden door de meeste mensen en daar spot ze mee. Ze bedoelt niet dat zij vindt dat het speklaparmen zijn. Niet zo kritisch, dit artikel is hartstikke goed bedoelt.

[Beantwoorden]

Niny antwoordt op 1 november 2014 om 14:47:

Ik verbaas me er altijd over hoe sommige mensen in de meest goed bedoelde reacties/artikelen/daden altijd wel weer iets vinden om over te zeiken. Heel jammer!

[Beantwoorden]


Door Femke op 31 oktober 2014 16:09

Wauw wauw wauw! Ik zit dit met tranen in mijn ogen te lezen, omdat je dit zo mooi verwoordt. Ik vind het echt geweldig dat je zulke artikelen online zet.

Ik zelf ben een van die dunnere mensen, en dat krijg ik best vaak te horen. Het is lang niet altijd kwetsend bedoelt, maar het komt niet echt lekker aan.

Vera, trek je niets aan van wat andere mensen tegen je zeggen, je bent echt geweldig!

xxx Femke

[Beantwoorden]


Door Drée op 31 oktober 2014 16:10

Waar is die like-knop als je hem nodig hebt!

[Beantwoorden]


Door June op 31 oktober 2014 16:11

AMEN! Bedankt voor dit Vera, je hebt helemaal gelijk <3

[Beantwoorden]


Door Julia op 31 oktober 2014 16:13

Ik ben 1.78, weeg 48 kilo, heb cup AA, en mijn bijnaam is stekje. Ik ben altijd al zo geweest en heb gelukkig nooit opmerkingen over anorexia gehad. Ik baal ook wel eens als ik geen leuke bloesjes kan kopen omdat die veel te laag uitgesneden zijn. Maar wat maakt het uit! Iedereen is mooi op zijn eigen manier! (love)

[Beantwoorden]


Door Sanne op 31 oktober 2014 16:13

Wat een goede tekst ik hoop dat veel mensen hier de volgende keer aan denken! Je bent een topper.

[Beantwoorden]


Door Julia op 31 oktober 2014 16:13

Goed artikel Vera, ik heb altijd al ondergewicht gehad maar zit heerlijk in mijn vel!!

[Beantwoorden]


Door Lu op 31 oktober 2014 16:14

Ik doe in me eentje een staande ovatie vanaf me bank! Go Vera! :yes:

[Beantwoorden]


Door Dionne op 31 oktober 2014 16:15

Wat heb je dit mooi geschreven! Helemaal waar!

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 31 oktober 2014 16:17

In een woord: Mooi!

[Beantwoorden]


Door Marloes/GLAMOURMOES op 31 oktober 2014 16:19

Door Kimberley op 31 oktober 2014 16:19

Wauw wat ben ik blij met deze blogpost! Zelf ben ik vorig jaar onbewust 12 kilo afgevallen, terwijl ik altijd al dun was. Vele onderzoeken later, hebben ze nog geen idee hoe dat heeft kunnen komen. Ik volg een zwaar dieet en heb ook speciale drinkvoeding, maar de kilo’s komen er moeilijk aan.. Gevecht met mijn eigen lichaam. Ik wil geen medelijden, maar ik stel me ook niet aan. Mensen reageren verschillend ‘je mag wel een paar kilo’s van mij’ of ‘je ziet er toch prima uit, dat willen veel vrouwen hoor’. Het maakt blijkbaar niet uit dat ik niet mag sporten, snel moe ben en dat verschillende organen vaak pijn doen of niet voelen zoals ze moeten voelen. Ik pas toch in het ‘ideaalbeeld’. Niet dus. Ik streef niet naar het perfecte lichaam, ik streef naar de dag dat ik me weer lekker voel in mijn eigen lichaam.

[Beantwoorden]

Emma antwoordt op 31 oktober 2014 om 17:16:

Wat vreselijk voor je. Ik wens je veel sterkte! :kiss:

Ik ben zelf de andere kant van het spectrum, maar twee goede vriendinnen hadden een soort gelijk iets als jij, dus ik heb gezien hoe moeilijk ook dat kan zijn!

[Beantwoorden]


Door Anoniem op 31 oktober 2014 16:19

Echt prachtig geschreven Vera! Goed dat je hier aandacht aan besteed op je blog. Fijn dat je beide kanten beschrijft, want ik weet hoe vervelend het wel niet kan zijn als je te dik of te dun word genoemd. Blijkbaar is het nooit goed. Zelf ben ik redelijk dun en het maakt niet uit hoeveel ik eet, ik kom maar niet aan. Curves zijn bij mij ver te zoeken en dan moet je ook nog eens bedenken dat ik pas veertien ben. Niet eens uitgegroeid en op school hoor ik bij platjesgang? Het lijkt wel alsof je aan allerlei eisen moet voldoen voordat je uberhaupt echt een vrouw bent. Slaat werkelijk nergens op, maar het zijn wel dingen waar je onzeker van word. Door dit artikel voel ik me toch wel een beetje beter :)

[Beantwoorden]


Door Riemke op 31 oktober 2014 16:22

heel goed geschreven, ik ben het er helemaal mee eens! <3

[Beantwoorden]


Door Simone op 31 oktober 2014 16:22

Geweldig stuk, ik hou van jouw blog (love)

[Beantwoorden]


Door Soof op 31 oktober 2014 16:22

Wauw leuke en goede column Vera. En ik ben blij dat er eindelijk eens wat gezegd wordt over alle commentaren die op het internet altijd gegeven worden. Ergens raakt dit stukje me, terwijl ik niet had verwacht dat het zoveel met me zou doen. Of je nou dik of dun bent, tegenwoordig ben je nooit goed genoeg.
Ik herken mezelf ook in jou vriendin Sophie (toevallig ook nog een naamgenoot) waar vroeger aan werd gevraagd of ze anorexia had. Ik was vroeger ook ontzettend slank en mij werd dat ook regelmatig gevraagd, terwijl ik meer at dan de meeste leeftijdsgenootjes omdat ik destijds nog 5 a 7x per week trainde. In de loop van de jaren ben ik iets aangekomen en heb ik iets meer rondingen gekregen, maar nog steeds ben ik slank. Ik ben eigenlijk van het type precies goed. Maar toch vind ik mezelf niet precies goed. Door het ideale schoonheidsbeeld dat gecreeerd wordt in de media heb ook ik altijd het gevoel dat ik te dik ben met mijn 1.80 meter en 65kg. Belachelijk eigenlijk he. Want als ik foto’s van jou zie op internet vind dat je echt een perfect figuur hebt. Je bent mooi zoals je bent en gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde. Maar mezelf mooi vinden blijft toch altijd lastiger. Ik hoop dat ik in de toekomst zal leren dat ik er ook mag zijn. Dit stukje lijkt me een eerste stap in de goede richting.

[Beantwoorden]


Door Evy op 31 oktober 2014 16:23

Wauw. Ik vind dit een erg mooie tekst. Op het internet gaat het bijna nooit meer ergens anders over bij een foto van een meisje dat net wat “dunner” of net wat “dikker” is. Zolang je jezelf accepteert en gezond bent, zit je goed. xxx

[Beantwoorden]


Door Mara op 31 oktober 2014 16:25

wat een heerlijk artikel. Ik hoop dat een hoop mensen die niét reageren maar zich wel aangesproken voelen omdat ze andere opmerkingen maken over hun gewicht, zich eens goed achter de oren krabben.

Ik werd op het middelbaar ook gepest om o.a. mijn gewicht. Hoe ik ook probeerde, ik bleef broodmager. Als ik er een melding van maakte bij een mentor of conrector werd er niks mee gedaan, of gezegd dat ik inderdaad wel wat meer mocht eten. Het stevige meisje uit mijn klas kreeg echter wel support van de school als zij eens een opmerking kreeg. Nu kon zij daar niets aan doen natuurlijk, maar wat steviger wordt toch meer geaccepteerd dan mager zijn, hoeveel mensen er ook wel niet juist proberen af te vallen.
Men streeft naar mager, maar als je het al bent is het eigenlijk ook niet goed. Zo’n vervormd mensbeeld, heel jammer.
Nu ben ik 20, ruim 1.80 lang en nog steeds heb ik lange, ranke benen en armen. En ja, stiekem droom ik wel van een mooi, voller lichaam, iets meer cup etc. Een kont heb ik gelukkig wel (haha) dus helemaal plat ben ik niet en dat maakt mij al een stuk minder onzeker, zeker gezien mijn slungelige lengte.

Wat misschien een tip is, voor iedereen die onzeker is over hoe hij/zij eruit ziet: geef je op om te lopen voor kunstacademies. Veel studenten mode zoeken juist niet het alledaagse, magere modelletje, maar juist naar gewone mensen of aparte gezichten. Zelf loop ik een paar keer per jaar voor een vriendin en nog wat andere studenten en het is ontzettend gaaf om te doen. En zo voel ik me niet alleen zekerder over mijn figuur, maar ook over mijn uberbleke huid, grote neus en knaloranje haren.

[Beantwoorden]


Door Lys op 31 oktober 2014 16:28

Dit heb je echt heel mooi geschreven – en beschreven! Ik denk er net zo over.

[Beantwoorden]


Door Manon op 31 oktober 2014 16:29

Je hebt een mooi stukje geschreven meid!!

[Beantwoorden]


Door Gaby op 31 oktober 2014 16:30

Ik reageer echt bijna nooit, maar dit artikel vond ik het reageren waard. Ik vind het verschrikkelijk vervelend dat mensen worden beoordeeld op hun uiterlijk en dan vooral of ze dik of dun zijn. Als iemand curves heeft, of gewoon heel dun is, betekent het nog niet dat die persoon niet leuk/aardig/lief e.d. is. :!:

Echt prachtig geschreven Vera, ik ben het helemaal met je eens! ^^) <3 (love)

[Beantwoorden]


Door Kim op 31 oktober 2014 16:30

Wat een prachtig geschreven artikel, je haalt me de woorden uit de mond. Echt respect!

[Beantwoorden]


Door Fleuri-anne op 31 oktober 2014 16:34

Mooi gezegd! Mensen mogen een voorbeeld aan je nemen.
Had een klasgenootje, best dun/slank. Alleen werd haar wel verteld dat ze beter geen uggs aan kon trekken, kreeg ze helemaal van die spillepoten in…

Het feit dat mensen zoiets durven te zeggen, zegt iets over henzelf. Alleen zit degene die het moest aanhoren er vaak langer mee.

[Beantwoorden]


Door Ana op 31 oktober 2014 16:34

Goed artikel, Vera! Ik heb precies wat je hierboven beschrijft. Ik zou wel wat meer curves hebben, graag zelfs. Dankjewel voor het schrijven hierover. Xxx

[Beantwoorden]


Door Hanna op 31 oktober 2014 16:34

Wat een prachtig stuk Vera. Zelf was ik vroeger ook erg dun hoewel ik genoeg at. Maar anorexia commentaar kreeg ik ook. Iedereen is anders en gewicht proberen bij te krijgen is net even moeilijk als afvallen. Het is zo makkelijk kritiek te geven op anderen. Je bent top Vera!!!

[Beantwoorden]


Door Boukje op 31 oktober 2014 16:35

Super goed Vera! Dit blijft een punt wat bij veel mensen niet door lijkt te dringen.

[Beantwoorden]


Door Svenja op 31 oktober 2014 16:39

Wauw, wat heb je dat prachtig geschreven. ben het helemaal met je eens; iedereen is mooi zoals die is. En mensen moeten eens stoppen met het bekritiseren van iedereen. Laat iedereen in de waarden , iedereen is mooi op zijn unieke manier<3

[Beantwoorden]


Door Thari op 31 oktober 2014 16:40

Erg mooi geschreven Vera! :-)

[Beantwoorden]


Door maaike op 31 oktober 2014 16:41

Vera, normaal reageer ik nooit maar hier wil ik wel op reageren! Wat een top artikel, ben het helemaal met je eens! Vind het zelf heel jammer dat er vaak een soort body shaming is van beide kanten, zoals je in je artikel beschrijft! Zou niet moeten.

[Beantwoorden]


Door Roos op 31 oktober 2014 16:41

Super gezegd Vera.
Zelf ben ik totaal niet blij met een miezerig A-cupje en zou er alles voor hebben om dat te kunnen ruilen, maar als je gezond bent heb je eigenlijk niet veel om over te klagen!
Let’s put an end to the hate!
(love)

[Beantwoorden]


Door Eva op 31 oktober 2014 16:42

Wauw Vera geweldig, heel goed gezegd! Dit is precies hoe ik er ook over denk. Het is vreselijk hoe mensen over elkaar lichaam praten, bah.

[Beantwoorden]


Door femketje op 31 oktober 2014 16:42

mooi geschreven!

[Beantwoorden]


Door Judith op 31 oktober 2014 16:43

AMEN SISTER!

[Beantwoorden]


Door Lien op 31 oktober 2014 16:43

Dit soort artikelen (of filmpjes) is precies wat jou heel bijzonder maakt Vera! Goed geschreven!
Ik werd vroeger ook uitgemaakt voor anorexia, en kreeg laatst te horen dat ik toch wel heel erg was aangekomen vergeleken met mijn tienerjaren (maat 38-40, ahum)! Is het dan nooit goed?!

[Beantwoorden]


Door stijn op 31 oktober 2014 16:45

Aaaaah wat fijn! Eindelijk een artikel hierover. Zit zelf ook tegen het ondergewicht aan en krijg er ook vaak opmerkingen over, het doet me alleen vrij weinig. Ik kan zoveel eten als ik zelf wil en kom geen kilo aan, net als sommige vrouwen bij het ruiken van chocolade al een kilo erbij krijgen. Je kan er niks aan doen en het is niet gelijk ongezond, laat staan dat je een wandelend skelet bent.

[Beantwoorden]


Door Emma op 31 oktober 2014 16:46

Dit is uit m’n hart gegrepen! Heel mooi verwoord en o zo waar<3 Dunne mensen kunnen er net zo min als wat dikkere mensen wat aan doen dat ze zo zijn. We are all beautiful!
X Emma

[Beantwoorden]


Door Andrea op 31 oktober 2014 16:49

YOU GO GIRL

[Beantwoorden]


Door Renate op 31 oktober 2014 16:51

Wauw vera, prachtig geschreven! Ik ben het ook helemaal met je eens. Ik weet hoe het is om te horen dat ik te dik ben (de hele basisschool heb ik het moeten horen) en op de middelbare school was ik juist te dun en zou ik anorexia hebben! Het is niet leuk om te dik te zijn, maar ook zeker niet om te dun te zijn! Ik vind het sowieso belachelijk dat mensen zich daar continu mee bezig houden en al zit ook heel hard mee te zingen met het liedje All About That Bass (ook gewoon een heerlijk nummer!) is het eigenlijk ook een belachelijk lied, want eerst is het jaren geweest dat je dun moest zijn zoals alle top modellen en nu opeens moet iedereen inderdaad een Kim K kont hebben. Het is inderdaad gewoon zoals je zegt “we are all beautiful” (love)

[Beantwoorden]


Door yael op 31 oktober 2014 16:51

Naarmate ik ouder ben heb ik wel genoeg vrouwelijke vormen maar verder was en ben ik nog wel dun vooral mijn polsen zijn heel smal. Regelmatig pakken mensen mijn polsen en dan zeggen ze van die dingen als ” wat ben je dun” en dat is wel degelijk net zo vernederd als tegen een wat voller persoon te zeggen ” wat ben je dik”. Ik vind het heel fijn dat je hier dan ook wat aandacht aan schenkt. Groetjes

[Beantwoorden]

Kris antwoordt op 31 oktober 2014 om 19:52:

Wat hebben sommige mensen toch met polsen ;) Ik ben vrij stevig (curvy/dik) maar heb dunne polsen, ik krijg vaak dr opmerking “hoezo zijn je polsen zo smal, met jou figuur hoe is dat mogelijk” heel vernederend.

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 31 oktober 2014 16:52

Heel mooi geschreven Vera! <3

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 31 oktober 2014 16:54

Prachtig artikel!! Je hebt helemaal gelijk! Zou meer aandacht aan besteed moeten worden, veel mensen beseffen niet hoe erg je een ander kan kwetsen

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 31 oktober 2014 16:54

Goed gezegd! Iemand noemde mij eens achter mijn rug om Miss Madurodam, omdat ik geen grote cupmaat heb. Gelukkig kan ik daar alleen maar om lachen, want zo iemand is alleen maar triest. Ik ben hoe ik ben en dat is het.

[Beantwoorden]


Door Zwaan op 31 oktober 2014 16:55

MEE EENS! Zo onnodig om commentaar te leveren op anderen.

‘All about that bass’ vind ik ook een leuk liedje om mee te zingen, maar niet helemaal kloppen doordat de zangeres dan net weer dunnere mensen moet afkraken ‘tell them skinny bitches hey’. Jammer!

[Beantwoorden]


Door Melissa op 31 oktober 2014 16:56

Wat een heerlijk artikel en wat ben ik het toch met je eens. Maatje meer of maatje minder, iedereen moet gewoon lekker blij zijn met zichzelf, daar gaat het om. Dat iedereen gewoonweg gelukkig is. Mensen zeuren gewoon teveel. Iedereen is tenslotte prachtig!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 31 oktober 2014 16:57

Ja, dit artikel hadden we met z’n allen net nodig, denk ik zo. Ook ik zing vrolijk mee met ‘All About That Bass’, maar voel me dan weer hypocriet omdat ik zing over dat mannen wel wat willen om vast te houden, terwijl ik zelf bij de ‘andere soort’ vrouwen hoor. Bottig en met weinig vrouwelijke vormen. Ach. Inmiddels ben ik er niet meer zo heel erg onzeker over, maar vroeger vond ik het vre-se-lijk als iemand het zoveelste grapje over mijn dunne, meisjesachtige lichaam maakte. Toch deden een paar tweets die ik tijdens de afleveringen van HNTM las me wel weer pijn, zo van ‘ik vind wat meer curves toch mooier hoor, dan deze dunne meisjes’. Dan denk ik, waarom is het nodig om zoiets om internet/twitter te gooien? Ik denk dat mensen zich niet genoeg beseffen dat het toch best hard aan kan komen, zoiets. En ik kan me goed voorstellen dat het bij vrouwen die juist wat voller zijn precies zo is. Iedereen moet maar eens stoppen met dat vergelijken, in hokjes plaatsen en veroordelen. Goed artikel Veer! En ik vind dat jij wat dit soort dingen betreft precies het goede voorbeeld geeft (en bent).

[Beantwoorden]


Door Carien op 31 oktober 2014 16:59

Heel mooi gezegd!

[Beantwoorden]


Door jules op 31 oktober 2014 16:59

wat een goed artikel!

[Beantwoorden]


Door Mirne op 31 oktober 2014 17:00

Je hebt helemaal gelijk! Er was laatst een blog van iemand die zelf dus probeert aan te komen en eigenlijk had ik me die kant nooit gerealiseerd. Ik probeer al mijn hele leven af te vallen omdat ik juist enorm graag zo’n slank lichaam zou willen hebben. Blijkt dat er dus genoeg (natuurlijk slanke) meisjes zijn die dat juist helemaal niet willen en er enorm onzeker over zijn.

[Beantwoorden]


Door Esmée op 31 oktober 2014 17:01

Goed geschreven, ik ben het helemaal met je eens! Iedereen heeft natuurlijk een persoonlijke voorkeur en persoonlijke ben ik wel blij met alle acties om curves te promoten, omdat ik zelf ook wat meer curves heb en het me jaren lang ongelofelijk dwars heeft gezeten, dat zandloper figuur.. Maar nu zijn mijn curves ineens mooi, openbaring! Eerlijk, het heeft mijn zelfvertrouwen een zetje gegeven, maar ik vind het schandalig dat dunne mensen nu ineens lelijk zouden zijn! Laat iedereen toch zijn waarde! X

[Beantwoorden]


Door Sanne op 31 oktober 2014 17:03

Wauw Vera, wat heb je dát goed geschreven!! <3

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 31 oktober 2014 17:03

Je bent een topper. Bedankt voor dit inspirerende stuk tekst. Ik hoop dat iedereen dit artikel gaat lezen.

[Beantwoorden]


Door anoniem (sorry) op 31 oktober 2014 17:05

Ugh. Wat ben je toch ook geweldig. Dit artikel komt echt perfect op tijd. Je kent me, je weet wie ik ben. Het gaat niet goed met me Veer. Elke dag voel ik me alleen, niet goed genoeg en gewoon overbodig.Hoe dan? Ja nou, door mijn kont die ik niet heb, no curves en gewoon niks. School gaat slecht, thuis minder (niks ergs) en ik voel me gewoon ultra kut. Dat is ook de reden dat ik niet naar de gathering ga en ik niet meer tweet. Je moest het weten. Sorry.

Het leven is soms heel stom, you make it better. <3

[Beantwoorden]

Emma antwoordt op 31 oktober 2014 om 17:23:

Ik ken je niet, maar liefie, je bent nooit alleen! En probeer jezelf hoe moeilijk dat nu ook voelt te accepteren. Misschien een tip die (mij iniedergeval) heeft geholpen: ga je lekker focussen op andere dingen dan je uiterlijk en school. Je hoeft niet meteen iets compleets anders t doen, maar ik vind nagels lakken bijvoorbeeld heel leuk, en ik heb redelijk mooie handen dus dan word ik van dat stukje heel blij. Verder ben ik hele suffe hobby dingen gaan doen (zeep maken, kaartjes sturen, whatever je leuk vindt), waardoor ik trots op mezelf werd. Misschien heb je er helemaal niks aan, maar wie weet!

[Beantwoorden]

Amber antwoordt op 31 oktober 2014 om 22:01:

Wow.. Je moet je echt niet zo voelen!! Ookal weet ik dat als je je zo kut voelt ( ik had het afgelopen woensdag) je gewoon met helemaal niemand wil praten. En als je het dat wel aan iemand verteld en die zegt allemaal hele lieve dingen dan wil je gewoon gaan janken. Haha dat heb ik dan.. Maar ik had deze week dus proefwerkweek. Met 12 toetsen. En ik moest gewoon goede cijfers halen. Want ik sta heel slecht. En toen ineen kreeg ik een mental breakdown ofzo. Ik moest echt om ALLES janken hahahaha. Maar oke wat bij mij inieder geval helpt is:
-eten & drinken wat je lekker vind. Dont care of t slecht voor je is of niet
– veel films kijken
-vooral niet appen ofzo dat je je slecht voelt
-slapen
-lekker in bad
Dat soort dingen.
Nouja, het is cliché maar je bent indd nooit alleen. Er zijn echt mensen die van je houden!! <3 <3<3

[Beantwoorden]

Lisanneleeft antwoordt op 31 oktober 2014 om 18:54:

Hoi anoniem, je bent goed zoals je bent, ik weet zeker dat er een boel mensen zijn die blij zijn dat jij onderdeel uitmaakt van hun leven :) Al zeggen ze dat misschien niet altijd, maar ze denken het wel!

En je bent mooi zoals je bent, echt waar!

[Beantwoorden]

M antwoordt op 31 oktober 2014 om 19:52:

Lieve anoniem,

Liefst wil ik je een hele dikke knuffel geven maar dat gaat nogal moeilijk.

Je bent mooi zoals je bent! :yes:

[Beantwoorden]

Lenneke antwoordt op 31 oktober 2014 om 21:15:

<3

[Beantwoorden]

anoniem antwoordt op 1 november 2014 om 21:42:

dankjulliewel allemaal, dat doet me echt goed . <3 <3 (love)

[Beantwoorden]


Door Bo op 31 oktober 2014 17:07

Heel erg trots!

[Beantwoorden]


Door Melanie op 31 oktober 2014 17:08

Wat een goed geschreven artikel! Ik heb vaak het gevoel dat mensen het prettig vinden om andermans figuur af te kraken om zichzelf beter te voelen omdat ze diep van binnen zelf onzeker zijn over hun figuur! Maar zeg nou eerlijk door iemand anders de grond in te trappen word je zelf echt niet beter, dus laten we inderdaad op houden met al het commentaar op anderen en probeer eerst is om tevreden te zijn met jezelf caus’ nobody’s perfect! :sexy:

[Beantwoorden]


Door Laura op 31 oktober 2014 17:08

Ik (behoorlijk curvy) zeg:
A M E N ! ! !

[Beantwoorden]


Door Isabella op 31 oktober 2014 17:08

Heel mooi geschreven Vera! Je hebt helemaal gelijk. Iedereen is mooi zoals hij/zij is, wat figuur je ook hebt.

[Beantwoorden]


Door Simone op 31 oktober 2014 17:08

Heel mooi artikel Vera!

[Beantwoorden]


Door emilie op 31 oktober 2014 17:08

Echt heel mooi geschreven Vera, ik denk dat bijna iedere vrouw wel onzeker is over het uiterlijk. Een vriendin van mij moest laatst huilen omdat ze vond dat ze te grote borsten had, en zelf wil ik graag wat meer curves. Er werd wel eenstegen me gezegd: “je bent zo dun, heb je anorexia ofzo?” Ik dan zei ik terug: “ik eet genoeg en gezond en misschien eet ik wel meer dan jij!” we moeten dus blij zijn met wie we zijn en we zijn uniek, we kunnen er niks aan veranderen want we zijn zo gebouwd.
Heel fijn dat je hierover schrijft Vera!

[Beantwoorden]


Door Elisa op 31 oktober 2014 17:10

heel heel mooi Vera! (love) Ik vind mezelf te dun maar het is vervelend om hier reacties op te krijgen. Jij snapt het heel goed en kan het mooi verwoorden <3

[Beantwoorden]


Door Bellenblaas. op 31 oktober 2014 17:10

Heel mooi geschreven lieve Vera! Ben het er 100% mee eens en erger me dan ook vaak aan ongenuanceerde meningen over andermans figuur. Ik hoop dat hierdoor mensen wat langer nadenken voordat ze zomaar hun mening over iemand anders delen.
Liefs

[Beantwoorden]


Door De Spiegelreflex op 31 oktober 2014 17:12

Je hebt overschot van gelijk! Vind het ook altijd onrespectvol als mensen zeggen dat een ‘skelet’ toch niet sexy of mooi is. Halloooo? Het is niet omdat je iemand anders wilt oppeppen dat je dat hoeft te doen door het andere uiterste de grond in te boren. Iedereen is mooi!

[Beantwoorden]


Door Fleur op 31 oktober 2014 17:13

mooi artikel! xx

[Beantwoorden]


Door Manon op 31 oktober 2014 17:13

Wauw, mooi geschreven Vera!! <3

[Beantwoorden]


Door lisanne op 31 oktober 2014 17:14

Prachtig geschreven!!

Get is inderdaad net zo klote om te horen dat je te dun bent als te horen dat je dik bent..

Ik ben ik het afgelopen jaar 10 kilo aangekomen en schaam me er erg voor.. elke dag denk ik alleen maar aan eten, en dan bedoel ik he eten wat ik niet wil eten.. ik wil zo graag terug naar waar ik was want ik voel me verschrikkelijk.. en natuurlijk moet ik schijt hebben aan wat mensen zeggen, maa ik voel me nu niet zo lekker meer in mijn eigen vel,
ik weet welke kant hrt op kan gaan, mijn beste vriendin had/heeft anorexia en zo wil ik niet worden.. k wil weer terug naar een mooi maatje s/m wat ik altijd had en nu zit ik in maat m/l en dat voelt voor mij gewoon niet goed dat ik weet dat ik vorig jaar m had en nu een maat l heb.
Ik heb dit jaar niet 1 keer in mn bikini gezeten gewoon ondat ik me zo schaam..
Ik ga over 3 weken op vakantie naar turkije en moest nieuwe bikini kopen en dan zie het verschil pas tussen je oude bikini die je 2 jaar geleden nog aan kon en nu niet meer.. ik Ben zo klaar mee om me zo rot te voelen en heb besloten er wat aan te doen! ik ben al 4 kilo kwijt nu en het komende jaar ga ik een gezond levenstijl creeren :)

Ik wil gewoon weer lekker in mijn vel zitten :)

ik vind het goed van je dat je dit geschreven heb!!

[Beantwoorden]


Door Louise op 31 oktober 2014 17:16

Hoi,

Ik vind het heel goed dat je over dit onderwerp een artikel schrijft, want ik zit hier al een tijdje mee. De laatste tijd hoor je inderdaad vaak in de media dat curves en plussize dames veel mooier zijn als hele slanke dames. Ik zelf ben ook heel dun, namelijk maat 32 en voel me hierdoor ook best onzeker doordat je dit telkens leest in de media. Ik bedoel, iemand dik noemen is een belediging, maar wat mensen vergeten is dat iemand dun noemen ook een beledeging is.

[Beantwoorden]


Door Annika op 31 oktober 2014 17:16

wauw Vera, wat een mooi en goed stuk!
ik ben zo’n Sophie. Tientallen keren is me gevraagd of t wel goed ging en of ik niet te weinig at. Ik zoek al tijden naar de juiste woorden om mijn gevoel uit te leggen aan mijn vriend, vriendinnen maar ook mijn ouders. Als iemand nog eens aan me vraagt of ik zeker weet of ik wel echt genoeg eet zal ik ze dit artikel sturen.

Dankjewel daarvoor, liefs

[Beantwoorden]


Door Marjelle op 31 oktober 2014 17:18

Super mooi geschreven, zo is het maar net!

[Beantwoorden]


Door Maureen op 31 oktober 2014 17:19

Lieve Vera,

Wat een ontzettend goed en gaaf artikel!!!

Liefs, xx

[Beantwoorden]


Door Eva Realitijd op 31 oktober 2014 17:19

Dit. Dit is exact waarom ik je uitroep tot beste blogger van de lage landen. Ik haat het dat de media zo uitroept dat ‘een maatje meer’ (belachelijke termen) helemaal in is, en dat je jezelf moet accepteren terwijl er dan duizend dieten in de boekjes staan. Dus als je lekker slank bent ben je niet ‘in’ want mannen hebben graag wat pak en als je te dik bent, ga dan snel maar wat gezonder eten! What a load of bullshit he. Ik heb ongeveer hetzelfde figuur als jou en ik laat me lekker niets meer vertellen. Iedereen is uniek en het moet gedaan zijn met de vooroordelen en hokjes. Bravo Vera. Dankjewel.

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 31 oktober 2014 17:20

Oooh hier ben ik het zo mee eens! Ik kan me ook echt ergeren aan de liedjes die de ‘skinny bitches’ belachelijk maken. En al helemaal als iemand zegt dat vrouwen zonder curves geen echte vrouwen zijn. Pardon!?
Het wordt soms gedaan alsof je met een dun lichaam maar gelukkig moet zijn en niet zo moet zeuren want dikke mensen, ja, die hebben het pas écht zwaar. Maar zoals jij ook al schrijft ken ik ook genoeg meisjes die regelmatig de vraag krijgen of ze anorexia hebben, terwijl ze gewoon normaal eten. Je vraagt toch ook niet aan een dik persoon of diegene toevallig obesitas heeft? “Je ziet er niet zo goed uit de laatste tijd, eet je niet iets teveel?”

Ik kijk uit naar een wereld waar we niet meer zo naar elkaar zitten te kijken en gewoon doen wat we zelf willen. Een maatje meer en daar trots op? Hoera! Een maatje meer en je wilt afvallen? Ook prima! Slank maar je wil meer spieren kweken? Top!
Natuurlijk is het in al deze gevallen wel belangrijk dat wat jij zélf wil de grootste motivator moet zijn, niet al die modetijdschriften met dunne modellen, Kim Kardashian of alle gespierde chicks die je tegenwoordig zoveel op instagram ziet. Maar als jij er bewust zelf voor kiest om een bepaald lichaam te ambiëren vind ik daar niets mis mee. You go girl!

[Beantwoorden]


Door Eline op 31 oktober 2014 17:21

Wat heb je dat ongelooflijk mooi verwoord!

[Beantwoorden]


Door Lise op 31 oktober 2014 17:27

Ik vind het fijn dat er tegenwoordig meer dan een schoonheidsideaal is. Vroeger werd ik gepest om mijn spillebenen en dunne bouw, ik was zogenaamd TE dun. Sinds ik uit de pubertijd ben – en ik niet meer alles kan eten wat ik wil – sport ik veel, eet ik gezond, en ben ik trots als ik in mijn bikini over het strand loop, wetend dat mijn benen op die van Cara Delevigne lijken, een van de schoonheidsidealen. Nu zijn er mensen die dat ongezond vinden, of Cara een anorexiapatient noemen, maar voor hen is er weer een ander schoonheidsideaal. Mijn vriendinnen die vroeger werden geplaagd om hun dikke billen of grote borsten, zijn nu trots deze te dragen omdat Kim K. ze ook heeft. En vollere meisjes zijn trots op hun figuur omdat plus size modellen een opkomst maken.

Iedereen mag zijn eigen schoonheidsideaal hebben, ik denk dat heel veel meisjes hier juist zelfverzekerder door worden. (je hebt celebrities/rolmodellen in alle soorten en maten waarmee je jezelf kan vergelijken). Ik vind de Dove Real Beauty campaign prachtig, maar ik walg er van als ik zie dat ze die campagne vergelijken met die van Victoria Secret, en de vrouwen van VS geen ‘echte vrouwen’ noemen.

Deze column is prachtig geschreven Vera! Ik sluit met 100% bij aan. Heb dan ook zelf nooit iemand dik genoemd omdat ik weet hoe het voelt om TE dun genoemd te worden.

[Beantwoorden]


Door Veerle op 31 oktober 2014 17:29

Super goed stukje! En hierom vind ik het dus onbegrijpelijk dat All About That Bass is genomineerd voor Best Song With A Message…Oh society :/ Heel goed geschreven dit, ik hou van dit soort stukjes tussen e andere artikelen door :) Fijn weekend Vera!!

[Beantwoorden]


Door Fien op 31 oktober 2014 17:30

Wow, goed stuk veertje! Ik heb zelf weleens de vraag gekregen; ‘Heb je anorexia?’ of dat mensen mij veel jonger schatten doordat ik dun ben en niet heel veel vormen heb. Gelukkig merk ik dat t nu iets verandert en dat maakt me wel wat zelfverzekerder. Ik vind inderdaad dat we moeten stoppen met elkaars lichamen afkraken, dat is echt onnodig.
liefs

[Beantwoorden]


Door Emma op 31 oktober 2014 17:32

Ik ben zelf te zwaar, ik heb er inmiddels geen problemen meer mee. Maar ik heb nooit gesnapt waarom ik het zwaarder zou hebben dan een andere vrouw.

En stel he, STEL dat uit zich zelf dunne vrouwen het makkelijker zouden hebben, wie zegt dan dat zij tevreden zijn? niet andere dingen hebben die moeilijk zijn? Goed ze blijven makkelijker slank, nou en?

[Beantwoorden]


Door Emily op 31 oktober 2014 17:32

Wauw, ik ben er even stil van geworden. Wat een prachtige woorden heb je daar uitgeschreven, ik hoop dat het tot iedereen doordringt. Persoonlijk heb ik helemaal geen problemen met mijn lichaam, ook al zou ik meer kunnen sporten. Je bent een inspiratie van vele lezers, inclusief mezelf.

[Beantwoorden]


Door Dita op 31 oktober 2014 17:35

Wat mooi geschreven! Ik ben het er helemaal mee eens.

[Beantwoorden]


Door Yrsa op 31 oktober 2014 17:38

lieve Vera,
Wat heb je dit ontzettend mooi geschreven. Ik heb ook een vriendin die heel slank is. Een beetje té slank zelfs. Zij krijgt ook regelmatig teksten naar haar hoofd geslingerd als skinny bitch en anorexia patiënt. Ze is ook wel te dun, maar zij kan het niet helpen. Zij wil graag 5 of 6 kilo meer wegen. Haar grootste wens dat ze gewoon xs zou passen bij de volwassenen. Maar nee, ze is iets van 165 ofzo en draagt maat 134/140. Ik zat dit te lezen met tranen in m’n ogen. Keep going Vera!

[Beantwoorden]


Door Jet op 31 oktober 2014 17:39

WOEHOE YOU GO GURL!!!

[Beantwoorden]


Door Julia op 31 oktober 2014 17:40

Heey vera! Ik moest echt bijna huilen van dit artikel! Ik zit nog maar op de middelbare in de 2e en heb eigelijk niks geen billen en geen borsten. Ook ben ik dun. Zo was ik dus aan het zwemmen met wat vrienden en toen ze me in bikini zagen moesten ze heel hard lachen doordat ik een “six pack” zou hebben. Omdat ik me darvoor schaamde bengon ik veel meer te eten. Nu is hij weg. Maar ik besef me nu pas dat het nooit goed is. Als je wat voller bent wil je dun zijn en als je dun bent wil je curves hebben. Zo is het nooit goed. Net als met krullend en stijl haar haha. Ik vind gewoon dat iedereen moet blijven zoals hij is ! Hou van je body (love)

[Beantwoorden]

M antwoordt op 31 oktober 2014 om 19:59:

Wees er blij mee Julia :yes:
Ik had destijds hetzelfde ‘probleem’ en nu met m’n 30 jaar ben ik trots op m’n lichaam!

Laat ze maar lullen! :wtf:

[Beantwoorden]


Door Ann op 31 oktober 2014 17:43

Just, amen! <3

[Beantwoorden]


Door Judith op 31 oktober 2014 17:44

Lieve Vera,
wat onwijs goed dat je hier een artikel over hebt geschreven. Ik kan niks anders zeggen dan dat ik volledig achter je menig sta. De mens is prachtig en zolang die gezond is, is er geen reden om te vinden van niet!

[Beantwoorden]


Door Sem op 31 oktober 2014 17:46

Wat een goed artikel! Dankjewel voor deze o zo ware post

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 31 oktober 2014 17:48

Wow, prachtig geschreven Vera. Heel goed en zo is het maar net!

[Beantwoorden]


Door Dinieke op 31 oktober 2014 17:56

Mooi artikel. Goed dat dit eens gezegd word. Ik herken het best wel, ik werd vroeger altijd grassprietje genoemd. De vraag ” Heb je anorexia ofzo? ” word me ook best vaak gesteld. Je hebt helemaal gelijk met dit artikel.

[Beantwoorden]


Door Rowena op 31 oktober 2014 17:57

Ik vind het een heel interessante blog en de reacties ook! Ik heb zelf nu ongeveer 5 jaar een eetstoornis en zit er nu weer voor in therapie. Ik heb op dit moment een gezond gewicht maar ik kan het niet accepteren, ik vind dat ik dunner moet zijn en perfect zodat niemand er iets op aan kan merken. Ik vind het daarom ook wel interessant om te lezen dat er ook meiden zijn die dun zijn en graag wat voller zouden willen zijn. Ergens weet ik dat ik tevreden zou moeten zijn met hoe mijn lichaam nu is omdat er ook veel vrouwen zullen zijn die mijn lichaam dolgraag zouden willen hebben maar ik kan het gewoon niet accepteren. Natuurlijk zitten daar veel meer dingen achter waardoor ik daar zo de controle in zoek en dat moet ook opgelost worden maar voor nu is het voor mij vooral bewonderingswaardig om te lezen hoe het ook anders kan en hoe andere meiden wel tevreden kunnen zijn met hun lichaam, Respect voor jullie!

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 31 oktober 2014 17:57

Ik heb het zelf. Ben heel erg plat aan de bovenkant en kijk bij iedere vrouw naar haar bovenkant en zie daar iets wat ik zelf heel graag zou hebben. In januari heb ik dan eindelijk mijn eerste afspraak voor een borstvergroting. Natuurlijk ben ik mij er heel erg van bewust dat ik dit beeld van mij vooral heb gekregen door de mening van andere mensen, dat vrouwen gecurved moeten zijn. Maar ik moet er nog wel mee leven ondertussen en weet zeker dat ik met een cupmaat meer heel blij zou zijn en daarom ga ik zo’n grote verandering laten doen.

Ik vind dit een ontzettend goed artikel en ben het volkomen met je eens. Heel mooi geschreven Vera!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 31 oktober 2014 17:59

Ik vind een maatje meer en een maatje minder allebei wel iets moois hebben.
Zolang diegene gezond is, is er toch niks ergs aan iemands figuur? :)

[Beantwoorden]


Door Marcella op 31 oktober 2014 18:01

Yes yes yes! Wat ben ik blij met dit artikel en dat je dit schrijft. Top!

[Beantwoorden]


Door yvonne op 31 oktober 2014 18:02

Heel mooi geschreven Vera!

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 31 oktober 2014 18:08

Wat een mooi artikel! Ik ben zo’n ‘gevalletje’ dun. Ik vind mezelf nét iets te mager en zou graag een paar kilo meer willen wegen. Maar, ik krijg het niet voor elkaar. Wat ik ook wel of juist niet doe. Het is geen strijd die ik met mezelf voer, maar prettig is het niet. Inmiddels zit ik lekker in mijn vel en heb ik het geaccepteerd, maar dat is echt wel eens anders geweest! Met name in de puberteit.
In mijn studententijd heb ik eens het woord ‘anorexia’ naar mijn hoofd toe geslingerd gekregen. Het was ‘als grapje’ bedoeld. Nou, grappig was het niet! Het kwam hard aan, keihard. Mensen hebben er geen idee van hoe pijnlijk zo’n opmerking is. En ‘flappen’ het er dan maar uit. Ongelooflijk..! Ik vind dat we elkaar moeten accepteren om wie we zijn en wat we zijn. Zowel aan de binnen-als buitenkant. Het enige wat ik ooit nog hoop is dat de media dat ook gaat doen. Want, sla maar eens een tijdschrift open en mevrouwtje maatje 36 (lees: gefotoshopt!!), staart je aan. Waarom?! We geven zo’n verkeerd beeld af richting de maatschappij.

[Beantwoorden]


Door Elinepinewasmachine op 31 oktober 2014 18:10

Kunnen we niet met zijn allen internet hier volledig vol mee spammen!! Dit is zo de waarheid, elke vrouw, elk lichaam is en werkt anders. Wat betreft lichaamsvorm en hoe deze werkt. En zelfs met de ‘goede’ genen kan je anders gebouwd zijn. Iedereen is anders en uniek. Zolang je gezond ben, maakt de maat en de vorm niet uit!

[Beantwoorden]


Door Madeleine op 31 oktober 2014 18:10

Wauw Vera, wat heb je dit ontzettend mooi geschreven!

[Beantwoorden]


Door Carlijn op 31 oktober 2014 18:10

Wauw, wat een goed artikel Vera! Fijn dat je ook opkomt voor de dunnere vrouwen onder ons, ik kom het word skinny bitch veel te vaak tegen op het internet…

[Beantwoorden]


Door amber op 31 oktober 2014 18:12

Klopt precies! ik ben ook wat dunner en krijg hier ook vaak opmerkingen over.

[Beantwoorden]


Door Helena op 31 oktober 2014 18:14

Eindelijk iemand die het zegt.
Ik heb vroeger ook vaak genoeg gehoord dat ik anorexia zou hebben, veel te dun was etc. Ik werd hier heel onzeker van en probeerde aan te komen, maar dat lukte niet want mijn stofwisseling was nou eenmaal snel. Nu is mn stofwisseling wel wat veranderd, maar ik heb nog steeds het beeld in mn hoofd van: ‘te dun’ ‘geen curves’ ‘niet aantrekkelijk’. Puur omdat anderen dat zo vaak tegen me gezegd hebben.
Kreeg laatst nog een opmerking dat ik geen boobs had.. was ook niet heel fijn om te horen.
Maar eigenlijk is alles mooi, zolang het gezond is. Alsof kleine of hele grote boobs niet mooi kunnen zijn, of dijen of konten etc.

Kortom, dankje voor dit Vera, het helpt heel erg en moest gezegd worden. :kiss:

[Beantwoorden]


Door Sandra op 31 oktober 2014 18:16

Goed geschreven!

[Beantwoorden]


Door Beau op 31 oktober 2014 18:20

Wat mooi en knap hoe je dit bespreekbaar maakt Vera! Je bent een voorbeeld voor velen meisjes :-)

[Beantwoorden]


Door Manoek op 31 oktober 2014 18:24

Dankjewel Vera voor dit supermooie stukje! Zelf ben ik wat aan de dunnere kant en heb ik niet veel “vrouwelijke vormen” om het zo maar even te zeggen haha. Vaak krijg ik dingen naar mijn hoofd gegooid van ‘oh jij kan best nog wat eten, kan je wel hebben’ of ‘ik wil jou figuur’ of gewoon dat ik te dun ben. Als ik dan antwoord met; maar daar kan ik niks aandoen gaan mensen lachen en zeggen ze; “natuurlijk wel gewoon meer eten” maar nee, zo makkelijk is dat niet. Als je mij kent weet je dat ik heel veel eet haha, en er komt niks aan. Ook dat kan frustrerend zijn ook al willen veel mensen het wel. Ik kan begrijpen dat wat dikkere mensen het niet leuk vinden om uitgescholden te worden voor dik, maar het is zeker niet oke om iemand anorexiapatient of botje te noemen of te dun. Maar vaak denken mensen dat het niet oke is om iemand te dik te noemen maar zien het probleem niet met te dun. Dat kan iemand ook kwetsen en niet iedereen is er zo blij mee. Ik persoonlijk zou best wat meer kont en tiet willen hebben haha, maarja zo makkelijk gaat dat niet. Wat ik ook moeilijk vind is als je bijv. op tumblr kijkt en mensen gaan praten dat mensen niet jaloers moeten zijn op thigh gaps en dunne mensen omdat ze lelijk zijn en thigh gaps zijn eigenlijk heel lelijk en blablabla. Niks is lelijk oke! Dit ook niet! Mensen die dit wel hebben kunnen zich daar ook heel onzeker door voelen. Jammer genoeg snappen heel veel mensen dit niet en denken ze dat het zo op te lossen is door meer eten. Maar ik ben gezond en voel me fijn in mijn lichaam dus ik laat niemand wat over mij zeggen haha

[Beantwoorden]


Door Vera op 31 oktober 2014 18:25

Echt goed geschreven! Tegenwoordig zijn er zoveel liedjes en clips over vrouwen mer billen, borsten everything, alsof dat het enige is wat mooi is. Ik zit er zelf een beetje tussenin maar ik ben pas 14 en dus nog in de groei, maar goed. Dik of dun, iedereen heeft wel wat moois!
Liefs

[Beantwoorden]


Door Britt op 31 oktober 2014 18:27

Dit heb je prachtig geschreven Vera! Mij overkomt het ook dagelijks dat me nageroepen wordt dat ik meer moet eten. Ik heb net als jouw vriendin het van mezelf dat ik een slanker figuurtje heb en er ook niet veel aan kan doen. Ik herken mezelf zo ontzettend hard in dit tekstje, echt. Ik droomde ook van een maatje meer. Wat ik vaak vergat is, dat dit is wie ik ben. En nu kan iedereen gaan zeiken dat ik mager ben, anorexia heb, wel dan doen ze dat maar. Ik lees hier al genoeg blogs dat ik het allemaal lekker moet negeren en dat geeft me een steuntje in de rug om niet meer te luisteren naar hun zogenaamde advies om lichtere broeken te dragen omdat dat zogenaamd mijn benen normaler maken en niet mijn benen doet lijken op skeletbenen, wat blijkbaar het geval zou zijn bij donkere broeken. Want dat is wat ik volgens velen ben, een skelet. Ze krijgen een mooie vinger van me. Dankje Vera, helpt me weer een beetje die vinger de lucht in te krijgen en die opmerkingen te negeren. Want ik moet trots zijn dat mijn lichaam gezond en wel functioneert. ♥

[Beantwoorden]


Door Manoek op 31 oktober 2014 18:29

Zoella en Sprinkleofglitter hebben hier trouwens een hele goede video over gemaakt
!

[Beantwoorden]


Door Loïs op 31 oktober 2014 18:29

Couldn’t agree more!
Wat een super geschreven stuk, goed dat je dit zo bespreekbaar maakt.
Ik denk dat heel veel meisjes hier wat aan hebben.
Keep up the good work Vera, je bent een prachtmeid. Van binnen en van buiten! <3

[Beantwoorden]


Door wellnewss op 31 oktober 2014 18:37

Geweldig geschreven Vera<3 zolang je maar gezond bent en goed in je vel zit. Wij zijn allemaal prachtig!!
Xx Laura

[Beantwoorden]


Door Michelle op 31 oktober 2014 18:38

Goed gezegd Vera! Ik vind het awesome dat je hier wat aandacht aan besteed. Ik begin dit zelf ook steeds meer te accepteren en probeer vrede hebben met het feit dat de vetjes die ik heb allemaal heel erg van mijn buik houden, blijkbaar. Tsja! Mij inspireren je woorden dus, maar ik hoop dat de mensen die dit lezen en dit inderdaad vaak denken, hier eventjes bij stil staan. Als je weleens zoiets denkt: dat is niet erg! Voel je niet te schuldig, heel veel hiervan wordt door de media in onze hoofdjes gestopt. Maar als je het weleens denkt, dan is het wel tijd om er ook eens bij stil te staan! :)

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 31 oktober 2014 18:44

Heel mooi stuk! Ik ben zelf altijd slank geweest, op mijn puberteit na. Na twee kinderen was ik een paar jaar wat zwaarder maar uiteindelijk heb ik 1 maar groter dan voor mijn zwangerschappen. Wat ik altijd zo jammer vind is dat men denkt dat ik ‘gewoon mazzel’ heb. Dat slank zijn vanzelf gaat. Nee, dat gaat niet vanzelf. Ik eet niet de hele dag rauwkost, maar ik eet ook gewoon taart op een verjaardag. Ik eet alles wat ik wil, maar niet alles wat er maar voorbij komt. Kortom: ook mij kost het moeite om zo te blijven. Het js te simpel om te beweren dat alle slanke mensen dat te danken hebben aan louter geluk.

[Beantwoorden]


Door Ernestine op 31 oktober 2014 18:45

Door Desirée op 31 oktober 2014 18:45

heel mooi gezegt vera (love)

[Beantwoorden]


Door Evelien op 31 oktober 2014 18:47

Wauw, Vera, wat heb je dat goed geschreven. Ik ben het helemaal met je eens.

[Beantwoorden]


Door Laura op 31 oktober 2014 18:51

Ik ben 40kg vermagerd helemaal op mezelf en voel me nu eindelijk goed in m’n vel, het kost me veel moeite voor m’n strak lijntje te houden nu, maar het is het waart! :-)

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 31 oktober 2014 18:52

Dit is gewoon veel te herkenbaar, ikzelf ben ook aan het jo-joen als een malle en tjah het is nou niet dat ik daar bepaald blij mee ben. Vorige week op de verjaardag van mijn moeder komt mijn oom binnen lopen en het eerste wat hij tegen mij zegt is: goh, ben je gegroeid? Waarop ik bijna wou antwoorden: ook hallo en nee eikel, dit is juist 10 kilo lichter! Respecteer elkaar voor wie we zijn zeg, belachelijk hoe moeilijk dat concept voor sommige mensen kan zijn. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Vera op 31 oktober 2014 18:53

Wauw, wat kan ik me hier onwijs goed bij aansluiten!
Vind andere, en vooral ook jezelf, mooi! Want dat zijn we!

[Beantwoorden]


Door Hanna op 31 oktober 2014 18:54

Ik ben het 100% met je eens! Zelf ook lang getruggeld met mijn figuur, waar eigenlijk vrij weinig mis mee is, ik heb het geleerd te accepteren en ben nu heel gelukkig!! Niet alleen met mijn lichaam, maar met alles!

[Beantwoorden]


Door Emma op 31 oktober 2014 18:55

Prachtig stuk Vera, echt heel mooi!

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 31 oktober 2014 18:55

Ontzettend mooi geschreven Vera, ik kan niets anders dan zeggen dan dat ik het helemaal met je eens ben (love)

[Beantwoorden]


Door Isabel op 31 oktober 2014 18:57

Pfft. Eindelijk. Dankje Vera! Ik val ook in die categorie, van mensen die van nature een slank figuur hebben. Ik ben er heus blij mee hoor, maar al die liedjes, quotes en mensen om me heen die (indirect) mijn figuur afkraken zijn inderdaad niet altijd even fijn. Ik droom inderdaad van de dingen die jij beschreef, maar aan de andere kant ben ik ook blij met mijn figuur. Ik weet dat het andersom ook zo is; dat er vast ook mensen dromen van een figuur zoals het mijne. Maar dat dromen doen we allemaal. Ik heb het gewoon geaccepteerd en ben blij met hoe ik er uit zie, ik wil niet eens perfect zijn. Maar het blijft pijnlijk als ik merk dat mensen vermoeden dat ik anorexia heb, want ik heb alles behalve dat. Ik ben gewoon gezond, heb dit figuur altijd al gehad en hoop dat het ook nog lang zo mag blijven.

[Beantwoorden]


Door Daphne op 31 oktober 2014 19:01

Wat een mooi artikel, Vera. Ben het met ieder woord eens.

[Beantwoorden]


Door Estrella op 31 oktober 2014 19:04

Heel goed geschreven. Ik heb van kleins af aan rotopmerkingen over me heen gekregen met als gevolg dat ik mijn eigen lichaam echt ben gaan verafschuwen. Het zou inderdaad beter zijn als we niet altijd direct een oordeel klaar hebben over te dik of te dun, lelijk of knap of whatever.

[Beantwoorden]


Door Marit op 31 oktober 2014 19:05

Super mooi geschreven! Ik wou dat ik het nog zo positief kon bekijken hahah. Ik heb ongeveer het zelfde figuur als jou Vera, maar het jaaaren aanhoren dat ik te dik ben begint er echt in te hakken. Hoeveel mensen nu ook zeggen dat ik niet dik ben, als het eenmaal gezegd en gedaan is kun je het niet terug draaien en het kwetst mensen ECHT als je ze labelt. Of je nu vind dat iemand te dik is of te dun, we moeten elkaar in onze waarde laten! Waar is het voor nodig om een ander zich onzeker te laten voelen, zodat je jezelf een beetje beter voelt.. Ik ben het helemaal met je eens Vera en ik vind dat je het heel mooi verwoord hebt. Nu hoop ik dat andere meiden waarbij de schade nog minimaal is sterk blijven, want jullie zijn (zoals Vera zegt) verdomme allemaal mooi! :-)

[Beantwoorden]


Door Dana op 31 oktober 2014 19:08

Die laatste zin deed toch echt tranen in mijn ogen opwellen. Heel mooi stukje en ik ben het compleet met je eens. ^^)

[Beantwoorden]


Door marijne op 31 oktober 2014 19:12

Vera, je bent geweldig. Echt waar.
Bedankt voor dit mooie stuk.

[Beantwoorden]


Door laura op 31 oktober 2014 19:12

Door Isa op 31 oktober 2014 19:17

Door Naya op 31 oktober 2014 19:19

Fijn dat je hierover geschreven hebt! Ik ben zelf zo’n meisje waarvan je zegmaar de botten kan tellen. Maar ik eet heel veel brood, en verdergewoon gezond.. ik ben er blij mee maar soms dan zie ik een foto van mezelf Iin bikini ofzo.. en dan denk ik echt gatver, word eens wat dikker… maar het is ook zo dat ik wel eens de vraag gekregen hoe ik zo dun blijf, als je zelf dun bent en iemand dat aan je vraagt zou ik gewoon zeggen door veel te eten (als je dat doet)
Het klopt dat je je gewoon goed in je vel moet voelen en denk er niet te veel aan wat andere vam je vinden want daar voel je je niet beter van!

[Beantwoorden]


Door Manwai op 31 oktober 2014 19:19

ok dit gaat wel over heel iets anders maareh vindt je niet dat de mv van tegenwoordig so slutty zijn dan vroeger?

I mean the song My hump van Black eyed Peas en Booty van J.Lo is eigenlijk hetzelfde alleen 1 met clothes en 1 zonder… en eerlijk vind ik my humps leuker en die booty is echt TRASHHHHH

[Beantwoorden]


Door Shelly op 31 oktober 2014 19:23

Precies dit! De laatste tijd word er zoveel gesproken over dat je je niet onzeker moet voelen, een maatje erg is iets wat jongens juist leuk vinden etc.. Er word alleen gedacht aan meiden die zichzelf te dik vinden, over dat dat niet erg.
En dunne meiden, net zoals ik, die niks aan hun gewicht kunnen doen worden hier heel onzeker van. Dus jongens vinden ons niet aantrekkelijk?

Bedankt voor het artikel, het heeft mij in ieder geval heel erg geholpen!

[Beantwoorden]


Door Diana op 31 oktober 2014 19:25

Dankjewel lieve Vera, dit had ik echt even nodig. <3
btw: ik vind jou echt prachtig!

[Beantwoorden]


Door Eilish (artisticstateofmind) op 31 oktober 2014 19:34

Helemaal mee eens Vera! Het is nooit eens goed. Te dun, te dik, te veel haar, te dikke billen, te weinig borsten.. Zucht! Iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier!

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 31 oktober 2014 19:35

Heel mooi geschreven lieve Vera♡
Als je lekker in je vel zit kun je de hele wereld aan!

[Beantwoorden]


Door Joëlle op 31 oktober 2014 19:36

Super goed artikel! Ik was net zoals de Sophie die je beschrijft. Redelijk lang, dun, vooral hele dunne polsen en aankomen kon ik niet. Afvallen wel, door alleen maar normaal te sporten 1x per week. Dat is ook een gevecht, een gevecht om géén kilo’s te verliezen.
Na een jaar niet sporten ben ik net weer begonnen. Ik heb nu eindelijk een beetje billen en een beetje heupen, en ik ben nooit niet blij geweest met hoe ik er uit zie. Voor mezelf mag het nu wel een beetje strakker en ga ik dus gewoon sporten. Dat betekend niet dat ik mag oordelen over een ander!

Vind het echt een heel tof artikel!

[Beantwoorden]


Door Femke op 31 oktober 2014 19:42

Pfoe, dit kun jij dus zo goed Vera.. Mijn complimenten hoor! Ik sluit me hier volledig bij aan. Alles moet altijd maar perfect zijn, maar wat IS perfect nou eigenlijk? Zoals jij ook al zegt; heb je iets teveel vet dan ben je meteen ‘heel erg dik’, maar ben je dunner (ook al kun je er zelf niks aan doen!) dan wordt je meteen ‘ongelofelijk dun’ genoemd.. Ik snap het niet meer hoor. Maar iets weet ik zeker: wij kunnen allemaal trots op ons figuur zijn, het maakt ons zoals wij zijn! Jij bent een pracht persoon, Vera, dankjewel voor dit artikel..

[Beantwoorden]


Door Amy op 31 oktober 2014 19:53

Mooi gesproken. Verder niks aan toe te voegen!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 31 oktober 2014 20:00

Heel erg mooi gezegd Vera. Ik heb zelf anorexia gehad, en ik ben nog steeds niet echt 100% genezen. Wel lichamelijk maar niet helemaal geestelijk. Ik vind het aan de ene kant niet slecht dat mensen zeggen een maatje meer is oké, maar ik vind het niet netjes om dan maar mensen die slank zijn af te kraken. Als een maatje meer ook goed is, waarom is een maatje minder dan niet goed. Het is geen keuze oid. Ik vind dat je goed bent hoe je bent. Dik of dun, zolang je maar gelukkig bent.

[Beantwoorden]


Door Janne op 31 oktober 2014 20:04

Ik vind het heel goed dat je hierover schrijft! helemaal waar!

[Beantwoorden]


Door Gaby op 31 oktober 2014 20:05

Vera, you’re awesome! Ik ben zelf veel te dun voor mijn leeftijd en lengte en ben zoo blij dat iemand er nu eindelijk over begint. Altijd wordt er tegen mij en meerdere meiden gezegd: ‘Moet jij niet eens wat vlees gaan eten?’ of ‘Kijk uit dat je niet doorbreekt of wegwaait’. Tegen mensen die eigenlijk net iets te dik zijn durfen ze nooit iets te zeggen, want stel dat je ze kwetst. Mensen begrijpen volgens mij niet dat het voor slanke mensen net zo moeilijk en kwetsend kan zijn. Ik probeer al mijn hele leven een paar kilo meer te krijgen zodat ik ook gewoon boven de 45 kg kom, aankomen is in sommige gevallen net zo moeilijk als afvallen. En eindelijk wordt er wat van gezegd! Iedereen is zo mooi, en niemand heeft het recht om iemand uit te schelden met anorexia of obesitas. Vera, die glimlach krijgt niemand vandaag meer van mijn gezicht, heel erg bedankt! Liefs (love)

[Beantwoorden]

Sharon antwoordt op 2 november 2014 om 13:22:

Precies dit!

[Beantwoorden]


Door A* op 31 oktober 2014 20:09

Top Vera!

[Beantwoorden]


Door Ulrike op 31 oktober 2014 20:14

Heel mooie blogpost dit! We zouden elkaar inderdaad minder moeten uitlachen. Ik ben ook niet van de magersten (maar eigenlijk ook niet echt mollig), maar ik ben wel blij met mijn lichaam. Ik hou van lekker eten, en ik ga echt niet stoppen met daarvan te genieten, gewoon om de perfecte lijn te krijgen. Gezond zijn, dat is het belangrijkste. Zolang je gezond genoeg eet en je voldoende lichaamsbeweging hebt, is het goed, vind ik.

Fijn dat je deze blogpost hebt geschreven, Vera. We zouden inderdaad vriendelijker moeten zijn tegen elkaar en respecteren dat iedereen anders is. En dat dat ‘anders-zijn’ juist GOED is!

[Beantwoorden]


Door Femke op 31 oktober 2014 20:14

Zo een mooi stukje! Ik kan me er ook echt druk om maken als mensen ‘curvy girls’ helemaal op gaan hemelen, en ‘bones are for dogs’ geroepen wordt. Helemaal waar!

[Beantwoorden]


Door Luca op 31 oktober 2014 20:21

Heel fijn artikel om te lezen, moet je zeker vaker doen! Ik ben zelf goed in proportie, misschien wat te licht, maar dat maakt mij niet uit. Iets waar ik wel heel lang mee heb gezeten, is mijn lengte. Ik ben 1.53m lang (of kort eigenlijk), en heb me er meer op gefocust dan mijn gewicht – hoewel ik er wel vaak mee geconfronteerd ben door de GGD. Want ja, aan je gewicht kun je iets doen, maar langer worden door héél hard te dromen, lukt niet :’).
Ik vind dat je een prachtig lichaam hebt, je mag er trots op zijn! Iedereen trouwens, met of zonder curves.

X

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 31 oktober 2014 20:23

Heel mooi geschreven Vera!

[Beantwoorden]


Door Melanie op 31 oktober 2014 20:24

AMEN! Wat heb je dit mooi geschreven. Ik ben het helemaal met je eens. (love)

[Beantwoorden]


Door Larissa op 31 oktober 2014 20:25

Hoi Vera dit is de eerste keer dat ik reageer. Ik vind het allemaal nogal belachelijk. Hoe kun je je nou aan een paar miljard ideaal beelden voldoen? Ik hoor bij de groep met de wat meer ‘curves’ maar zoals ik lees ( en ik doe het ook) plaatsen we ons zelf ook in hokjes. Mensen die je daarvoor kwetsen hoe je eruit ziet en hoe je bent, zijn je tijd niet waard. Ik eet er in elk geval niets anders van.

Prachtig artikel. Het werd eens tijd dat het zwart op wit komt te staan.

[Beantwoorden]


Door beautydiarynl op 31 oktober 2014 20:29

Mooi geschreven, Vera! En precies zoals het hoort.

[Beantwoorden]


Door Lotte op 31 oktober 2014 20:30

Wow, onwijs goed geschreven dit, ben het helemaal met je eens!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 31 oktober 2014 20:31

Heel mooi gezegd Vera! Ik ben er helemaal mee eens! Ik heb af en toe ook moeite met mijn eigen lichaam ( ik word gelukkig nooit gepest) dus zoits lezen geeft me weee positiviteit!
Liefss

[Beantwoorden]


Door Marianne op 31 oktober 2014 20:33

Waaa lekker geschreven man!

Ik heb ongeveer hetzelfde figuur als jou en ben er hardstikke blij mee joh. Mensen zijn tegenwoordig zo gefocust op uiterlijk en veel sporten. Al die rare havermout en gojibessen hoeven van mij niet. Zolang je de balans tussen chocolade repen en appels maar vind. Ik ga zo lekker met een lekker zak paprika chips op de bank zitten!

Zolang je je maar goed voelt!

[Beantwoorden]


Door Vera op 31 oktober 2014 20:36

Door Annebelle op 31 oktober 2014 20:45

Goed dat je hier aandacht aan wijdt!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 31 oktober 2014 20:49

JA! Punt uit. Fijn dat je hier over geschreven hebt Vera en you’re damn right girl !! (love)
Mensen zeggen altijd dat ik ‘zo dun’ ben en dat moet ik dan maar als een compliment zien. Maar ik vind het woord dun een hele negatieve lading hebben. Als iemand zegt dat ik zo slank ben, klinkt dit al veel positiever in mijn ogen. Ik sta vaak voor de spiegel met de gedachten van “waar is mijn kont?” “Moet ik niet een extra push-up bh?”
Maar NEE dat moet ik helemaal niet. Want ik ben leuk zoals ik ben :yes:

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 31 oktober 2014 20:52

Amen!

Ik heb dikke bovenbenen en een dikke kont. Sinds ik samenwoon een klein vetbuikje… En het is prima zo! Ik ben trots op mijn dikke kont, ook al is een broek kopen vaak lastig. Het hoort bij mij! Denk dat ie er nog zou zitten als ik 20 kilo afval ;)

Iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier. Iets wat ik goed merk in mijn werk in de gehandicaptenzorg :) ook een plek waar ik eindelijk geaccepteerd word, ergens bij hoor (terwijl ik flex en overal kom, haha). Mensen kunnen zo gemeen tegen elkaar zijn!

[Beantwoorden]


Door Suuz op 31 oktober 2014 20:59

WAUW! geen woorden voor, naja 1 dan; FANTASTISCH!

[Beantwoorden]


Door Jildou op 31 oktober 2014 21:05

Hee live Vera!

Ik reageer bijna niet op je artikelen, maar alsnog vind ik ze wel geweldig! <3

Ik respecteer jou hoe je bent, en dit stukje vind ik heel mooi. Dat jij er zo over denkt, dat vind ik mooi. Hoe jij je opstelt (?) tegen over anderen, hoe zelfverzekerd jij overkomt! Jij bent een pracht meid, ik heb respect voor jou!

Vera, i love you!

Liefs,x

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 31 oktober 2014 21:12

Couldn’t agree more.

[Beantwoorden]


Door Sjoukje op 31 oktober 2014 21:15

Heel mooi, helemaal mee eens. Nooit is het goed!

[Beantwoorden]


Door Suus op 31 oktober 2014 21:19

Kan ik dit liken want ik like deze column! Vera, ik hou van je, van je site, van je filmpjes en van je tweets. Jij bent de enige beautyblogger die me niet verveeld, en waarmee ik me kan vergelijken. Ik hou van alles wat je doet, dus keep up!!

[Beantwoorden]


Door 'Suzanne op 31 oktober 2014 21:20

Goed stukje! Ik heb die reacties idd gezien onder die foto. Ik heb ook gereageerd op een aantal mensen die met die beledigende opmerkingen kwamen.
Mensen realiseren zich soms gewoon echt niet dat dat soort opmerkingen ook gewoon pijn doen bij mensen.

[Beantwoorden]


Door Salina op 31 oktober 2014 21:22

Right on the spot! Supergoed en mooi artikel. Ik ben zelf nogal dun, kan eten wat ik wil. Ik vind het wel prima, maar zou soms ook wel net iets voller willen zijn (heb dan wel weer wat dikkere bovenbenen, bolle billen. Beetje ongelijke lichaamsverdeling).
Er was toen ook een plaatje op Facebook met: Mollige vrouwen zijn mooier. Botten zijn voor honden, vlees voor mannen.
Alsof iedereen er bewust voor kiest om het lichaam te hebben dat hij/zij heeft. Tuurljk is het erg dat sommige modellen als plus-size worden neergezet terwijl ze eigenlijk een normaal figuur hebben, en dat de modellen industrie veelal dunne meisjes aanneemt. Maar er zijn genoeg vrouwen die hier niks aan kunnen doen. Hetzelfde geldt voor de andere kant, sommigen eten iets en komen dan gelijk een paar kilo aan. Lichaamsbouw en schoonheid zijn verschillende dingen.
Zoals mijn favoriete quote luidt: “Curvy girls are just as beautiful as skinny girls. You know what that also means? Skinny girls are just as beautiful as curvy girls. Don’t bash one to lift the other up then act like that’s body-positive.”

Heel goed artikel Vera, dankjewel!

[Beantwoorden]


Door kirsten op 31 oktober 2014 21:22

en zo is het maar net (love)

[Beantwoorden]


Door Lucy | Beautylogics op 31 oktober 2014 21:23

Goed dat je hierover schrijft!
Ik denk inderdaad dat door de hele omslag van ‘vrouwen die wat voller zijn zijn mooi’, nu juist makkelijk heel fel wordt gepraat over dunne vrouwen. Dit slaat natuurlijk eigenlijk nergens op! Dik of dun, wat geeft je het recht om te oordelen over iemand?

[Beantwoorden]


Door Marleen op 31 oktober 2014 21:31

Wauw vera. Je hebt me sprakeloos gemaakt. Je hebt dit echt heel mooi geschreven, en je hebt helemaal gelijk. Ik ben zelf aan het herstellen van anorexia, en het is nog steeds een gevoelig puntje, maar je hebt me weer helemaal laten inzien dat het niet erg is als ik nog aankom of afval.
Je bent zo’n mooie meid. Wauw. Ga zo door, vera.

[Beantwoorden]


Door Anna op 31 oktober 2014 21:31

Door Marije - BakingBeautyNL op 31 oktober 2014 21:32

Mooi geschreven en gesproken. Je hebt helemaal gelijk. Het perfecte figuur bestaat nu eenmaal niet.. Laat elkaar in hun waarde! Iedereen is mooi :-)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 31 oktober 2014 21:32

En zo is het! Goed dat je hierover schrijft!

[Beantwoorden]


Door Janouk redfashionhead.nl op 31 oktober 2014 21:34

Mooi geschreven! Ik ben ook vaak onzeker over mijn lichaam (vooral het heup gedeelte), maar ik vind het belangrijker om lekker te kunnen leven, dan om iedere dag op mijn eten te moeten letten. Ik snoep veel, dat geef ik toe, en als ik dat zou laten staan, zal ik iets afvallen, maar daar wordt ik niet gelukkig van.
Tuurlijk zou ik het liefst ook een mooi, strak lichaam willen hebben, omdat ik mij daar zelfverzekerder door zou gaan voelen, maar ik ben gelukkig zoals ik nu ben. Mijn vriend vind me mooi zoals ik ben, en dat is wat telt :)

[Beantwoorden]


Door Noor op 31 oktober 2014 21:36

Eindelijk een blogger die weet waarover ze het heeft! Ik noem geen namen, maar ik heb al wel eens een artikel gelezen op andere grote Nederlandse bloggers, waarin stond of ‘je zo dun wel mooi vindt’. Komaan, je moet toch ook al beseffen dat velen hier niets aan kunnen doen?! En dat er ook lezers tussenzitten die dun zijn?

Vroeger – en nu nog – ben ik altijd al een dunne geweest. Ik kreeg in de lagere school opmerkingen over mijn lelijke benen (waar ik nu trouwens nog altijd mee zit, opmerkingen kunnen je blijven achtervolgen) tot aan de middelbare school met ‘ja, je bent zo mager met die stokkebenen’. Vaak wist ik ook niet wat zeggen daarop dus ik negeerde het gewoon.

Soms heb ik ook het gevoel dat ik een verklaring schuldig ben aan iedereen die ik tegenkom omdat ik anders weer opmerkingen krijg. Maar nu ik in de 20 ben, heb ik het eindelijk van me afgezet, of toch grotendeels. Je begint gewoon te beseffen dat het al die tijd en moeite niet waard is. Mensen hebben je niet graag, en daarom maken ze zo’n opmerking, of je nu dun of dik bent. Ik draag wat ik wil en ik trek me er ook niets meer van aan, want ik ben sterker geworden! Het leven is te kort om heel de tijd aan negatieve comments/dingen te denken.

[Beantwoorden]


Door Carmen op 31 oktober 2014 21:36

Hoi Vera,

Dit heb je echt heel mooi verwoord. Het is waar wat er allemaal wordt gezegd over meiden die ‘té dik’ of een ‘graspriet’ zijn. Elk meisje is uniek en prachtig van zichzelf. Een maatje meer of minder is niet erg. Ik ben juist blij dat er verschil is en dat we niet allemaal hetzelfde zijn. Dat zou saai zijn zeg!

Ik doe momenteel een 3e leerjaar aan het MBO als directiesecretaresse. Ik zit in een hele leuke groep. De meiden zijn lief en eerlijk. Het is grappig dat elk meisje in onze klas weer een eigen unieke persoonlijkheid heeft. Ook qua uiterlijk. Dat maakt het juist zo leuk in de klas. Af en toe krijg ik complimenten over mijn uiterlijk, dat is erg fijn. Op zijn beurt geef ik ze ook weer eerlijk en oprecht terug. Dat maakt de sfeer zoveel leuker in een omgeving.. (klas, werk, club, sport, etc.)

Erg leuk artikel!
Groetjes, Carmen <3

[Beantwoorden]


Door Seren op 31 oktober 2014 21:38

Helemaal mee eens! hoop dat er meer mensen bewuster worden van hun uitspraken na het lezen van dit stuk. Ik denk namelijk dat velen niet beseffen wat ze zeggen, als ze een opmerking maken over iemands slanke of stevige bouw!

[Beantwoorden]


Door Hesteranne op 31 oktober 2014 21:40

Mooi gezegd Vera!

[Beantwoorden]


Door Marit op 31 oktober 2014 21:46

Go Veraaaa :wave:

[Beantwoorden]


Door Esmée op 31 oktober 2014 21:47

Zo goed dat je dit deelt op zo’n mooie manier! Je hebt het echt fantastisch geschreven en ik had het binnen één zucht uitgelezen. Wat zou het toch mooi zijn als iedereen elkaar accepteert, zoals diegene is en altijd zal blijven. Let’s start working on that. ♥

[Beantwoorden]


Door Minke Maria op 31 oktober 2014 21:48

Mensen moeten zeuren. Kijk in de spiegel, ja je hebt misschien geen billen of juist spekarmen. Maar daar staan wel super mooie benen of prachtige ogen tegenover. Iedereen heeft wel wat aan zich wat lelijk is, maar elk mens is prachtig op zijn eigen manier. Als je tenminste maar een mooi karakter hebt, want dat is het enige dat telt.

[Beantwoorden]


Door Natasja op 31 oktober 2014 21:48

HALLELUJA <3

[Beantwoorden]


Door Aline op 31 oktober 2014 21:50

Prachtig gezegt Vera!

[Beantwoorden]


Door Flora op 31 oktober 2014 21:51

Topper! Echt. Topper!! Dit is zo waar!

[Beantwoorden]


Door Roos op 31 oktober 2014 21:51

Mooi geschreven, het komt zo recht uit je hart.
En ik denk er hetzelfde over. Ik vind het vreselijk als mensen slechte/gemene dingen zeggen over dunne mensen of dikke mensen. Natuurlijk kan je zeggen tegen iemand die te veel of veel te weinig eet dat het ongezond is of niet slim, maar iemand uitschelden en geen respect tonen, helpt voor geen meter.

[Beantwoorden]

Sophie @jiamiandteske antwoordt op 31 oktober 2014 om 22:13:

Wauw Vera, je haalt de woorden uit mijn mond, dit is precies waar ik al jaren meezit, ik heb dus zo’n ‘onvrouwelijk en lelijk’ figuur. Ik word er echt onzeker van, zelfs door liedjes als All About That Bass, en Anaconda voel ik me heel erg geraakt, omdat ze het hebben over skinny bitches… Kan ik er iets aan doen dan, dat ik een skinny bitch ben, sorry dat ik niet geboren ben met wat meer vlees aan mijn botten… Ik vind het echt heel goed dat je dit soort onderwerpen ook aansnijd. Iedereen is goed zoals diegene is, en niemand zou elkaar belachelijk moeten maken om het uiterlijk. Dat is gewoon onmenselijk. Elkaar respecteren is veel beter dan elkaar uitschelden voor van alles. Heel mooi gezegd, dit is nou precies wat ik uit mijn hart bedoelde, en jij ook. <3 x Sophie

[Beantwoorden]


Door Louise op 31 oktober 2014 22:08

Heel erg mooi artikel Vera! <3

[Beantwoorden]


Door Joyce op 31 oktober 2014 22:11

Vera,
Echt bedankt voor deze woorden. Ik word er zelfs een beetje ontroerd van. Meer omdat ik vroeger / nog steeds vrij dun ben en precies hetzelfde als Sophie heb.. Ik voel me soms gewoon een plank, aangezien ik nou niet de grootste cup heb – oftewel ik heb de kleinste – en ook niet zo’n mooie kont als Kim K. Ik heb nou eenmaal niet ‘het’ perfect lichaam. Ook kreeg ik vroeger opmerkingen als ‘eet je speciaal voedsel?’ Toen had ik helemaal niet door dat dit gelinkt werd aan anorexia, maar als ik er nu over na denk kan ik best verdrietig zijn. Ook veel mensen denken dat het ideaal is om alles te kunnen eten en geen grammetje aan te komen. Maar nee, dat is niet zo. Het enige voordeel is dat ik meestal niet hoef op te letten wat ik eet. Voor de rest blijf ik gewoon die plank. Fantastische voordelen.. Ook heb ik respect voor de meiden die het juist moeilijk vinden om af te vallen of dat het gewoon niet lukt. En eigenlijk ben ik hartstikke jaloers op die curves! Ik kom gelukkig al wel sneller aan nu ik wat ouder word. Maar tegenwoordig probeer ik bij te zijn, blij met die cup-A en met die strakke billen – tja die heb ik dan maar – kun je ook lekker schudden op de muziek. Zoals je al zeg: We all are beautifull. ♥
Thanks,
Joyce

[Beantwoorden]

Sophie @jiamiandteske antwoordt op 31 oktober 2014 om 22:15:

Ik heb gewoon precies hetzelfde, en ik heet ook nog Sophie, ik krijg altijd vragen als, eet je te weinig of heb je anorexia. Of opmerkingen zoals, oh my god, look at her butt (dat komt dus door dat liedje Anaconda) en iel je hebt echt eng dunne benen, dat kan je toch niet zomaar tegen iemand zeggen? Ik wil Vera ook bedanken voor haar mooie woorden. X

[Beantwoorden]

Irene antwoordt op 31 oktober 2014 om 22:28:

Ik heb precies hetzelfde , ik eet meer dan een normaal meisje van mijn leeftijd maar ik kom ook niks aan. Het is echt niet fijn, vooral niet voor je zelfbeeld.

[Beantwoorden]


Door Rahma op 31 oktober 2014 22:17

Zo’n geweldig artikel! Helemaal mee eens!

[Beantwoorden]


Door Vaida op 31 oktober 2014 22:19

Heel mooi geschreven Vera! Ik denk er ook zo over.

[Beantwoorden]


Door Vivian op 31 oktober 2014 22:35

Wauw Vera, echt een top artikel heb je hier neergezet! Ik had vroeger ook een vriendin dat op haar school werd uitgescholden voor ‘Anorexia patiënt’ terwijl ze dit helemaal niet had.
Het is goed dat je zo blij bent met jezelf, dat moet je ook echt zijn! Iedereen, stuk voor stuk heeft iets moois en dat zou iedereen moeten weten:).

[Beantwoorden]


Door Anita op 31 oktober 2014 22:37

AMEN! Ontzettend mooi verwoord Vera

[Beantwoorden]


Door Matthea op 31 oktober 2014 22:39

Perfecte timing, dit artikel. Bedankt hiervoor Vera.
Ik vind het geweldig hoe jij je mooie persoonlijkheid laat zien, door zo’n open en eerlijk stuk te schrijven!

[Beantwoorden]


Door Willemijn op 31 oktober 2014 22:43

Wauw Vera! Supermooi geschreven, ik ben het helemaal met je eens.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 31 oktober 2014 23:00

Hee Vera,
Ik ben heel erg blij dat je dit plaatst, want de laatste tijd worden er veel liedjes gemaakt over iets vollere vrouwen/mannen niets verkeerd mee, maar ook wordt er in dit soort liedjes dingen gezegd als ‘fack the skinny bitches in the club”. Ik ben slank (ik vind persoonlijk dat ik meer gespierd lijk) en ik had het met wat vriendinnen over waarvan eentje echt heel erg mager is (ze eet meer dan dat ik eet). Wij waren het allemaal met elkaar eens het is goed dat ze dit soort liedjes maken maar om dan slanke/magere meisjes hiermee uit te schelden vind ik echt nergens opslaan. Ik zou namelijk niet perse meer willen wegen maar ik vind het af en toe wel vervelend als iemand zegt dat ik anorexia heb, terwijl ik een paar jaar geleden meer moest gaan eten omdat ik echt te mager was (ik ben toen die tijd 5 kilo aangekomen). Nu ben ik heel erg tevreden met mijn lichaam maar toch raakt het mij wanneer mensen mijn armen zien en zeggen ‘ooo die heeft vast anorexia’ Gelukkig is dat niet waar want dan zou ik niet op deze manier hierover kunnen lezen en schrijven.

[Beantwoorden]


Door Kim op 31 oktober 2014 23:01

lieve Vera,
Supermooi geschreven, je hebt me aan het huilen gekregen.
Ik zit de laatste tijd niet zo lekker in mijn vel en deze post is precies wat ik nodig had.
je bent zo open en eerlijk, echt zo veel respect voor jou !
You go girl ! :wave:
x Kim

[Beantwoorden]


Door Jess op 31 oktober 2014 23:01

Mooier had je het niet kunnen zeggen, wat ben jij een topwijf Vera!

[Beantwoorden]


Door rachel op 31 oktober 2014 23:01

Goed artikel en goed geschreven, ik vind mezelf zeker niet dik maar ook niet mooi slank wat ik graag zou willen! Ik ben door het stoppen met roken 10 kilo aangekomen en heb vaak last van ‘vreetbuien’ dat irriteert mij nog het meest! maar goed ik kan niet zeggen dat ik mezelf niet mooi vind. of een ander zijn lichaam zeg ik niks!

[Beantwoorden]


Door Julia op 31 oktober 2014 23:02

Heel mooi gezegd. Het is inderdaad heel erg vervelend als mensen naar wat dunnere mensen die vervelende opmerkingen maken. Ik heb zelf ondergewicht. Sommige mensen snappen niet dat het iets heel anders is dan Anorexia. En dan krijg je bij het omkleden voor de gymles opmerkingen als: Wow jij bent echt dun! Echt super irritant.

[Beantwoorden]


Door Kim op 31 oktober 2014 23:13

Wat een ontzettend goed stukje. Want wij vrouwen hebben allemaal onzekerheden en het wordt tijd dat daar daadwerkelijk de taboe afgaat. Want iedereen twijfelt aan haar lichaam. Of je nou wat voller of wat slanker bent. Zo staan mijn ultraslanke vriendinnen ook elke dag voor de spiegel in hun niet bestaande vetjes te knijpen, en natuurlijk denk ik dan stel je niet zo aan. Maar dat is moeilijk, want ik ben nog nooit een meisje of vrouw tegenekomen die volledig tevreden is met haar figuur, er mogen altijd wel wat kilo’s af, of aan. Zo heb ik ook een vriendin die heel de dag door eet om maar een grammetje aan te komen terwijl ik al aankom als ik pizza ruik. En geloof me, ik denk er elke dag aan dat ik iets te waar ben, ik durf mezelf niet in strakke shirtjes of een bikini te vertonen, bang voor de blikken en gemene opmerkingen. Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat we het met zn allen bespreekbaar moeten maken, en dat er meer over gepraat moet worden kunnen. Want zoals je zegt, iedereen is mooi op zijn eigen manier en als we allemaal een perfect gewicht zouden hebben zou het maar saai worden. En laten we eerlijk zijn, vind jij je vriendinnen minder lief omdat ze een paar kilo te veel wegen, of juist te weinig?

[Beantwoorden]


Door Nicole op 31 oktober 2014 23:17

Ik moet eerlijk zeggen, normaal gesproken houd ik niet zo van blogposts die gericht zijn op “jezelf”. Jezelf accepteren, waarom je onzeker bent, enz. enz. Toch las ik dit stukje, zonder na te denken, tot het einde. Hoe jij schrijft Vera, is anders als andere bloggers. Het inspireert me meer, grijpt me aan. Ik heb ook ontzettend veel bewondering voor jou en hoe je dit allemaal doet. Want je hebt gelijk, je bent prachtig! Deze post zette me aan het denken, ik zit zelf namelijk wel eens te mopperen om mijn maatje 36, ik heb een zandloperfiguur. Toch ben ik niet tevreden, maar waarom? Door deze post begreep ik ineens niet meer waarom ik ontevreden was. We blij zijn met onszelf, welk figuur we ook hebben! Je bent echt een voorbeeld Vera!

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 31 oktober 2014 23:19

Jij zegt wat iedereen denkt.

[Beantwoorden]


Door Jose op 31 oktober 2014 23:19

Al ken ik je niet, ik hou op dit moment echt van je!

Hoe vaak ik vroeger niet naar hoofd geslingerd kreeg: “je moet goed eten hoor, meisje”; “neem nog maar een boterham, je kunt het gebruiken”; “gebruik je drugs? Je bent echt ziek dun”. Ja, echt, zo cru zijn mensen. Goedbedoelde woorden als: “ach, later kijk je er op terug en dan zou je nog steeds zo slank willen zijn” tot “ach, als je eenmaal kinderen krijgt, dan komt het allemaal wel goed”. Is het nu niet goed? Ben ik nu niet goed. Ik heb me echt belachelijk vaak onzeker gevoeld over mijn dunne beentjes, slinger armen (a la Olijfje) en 0% rondingen. Een groot deel van die onzekerheden kwamen uit opmerkingen, adviezen en pesterijen en niet vanuit mezelf.
Inmiddels ben ik bijna 27 jaar en accepteer ik mezelf met de dag meer. Ik heb de liefde van mijn leven ontmoet die me ontzettend veel zekerheid geeft, ook over mijn ranke lijfje. Ook heb ik een vast aantal vriendinnen, variërend in lichaamsbouw. Héérlijk!
Iedereen heeft altijd wat te zeuren en dat mag ook best. Maar zeur dan gewoon even over je eigen lijf, in plaats van een ander een kutgevoel te geven. Iedereen is verdomme mooi! (love)

Bedankt lieve Vera, voor dit artikel! X

[Beantwoorden]

Jose antwoordt op 31 oktober 2014 om 23:23:

Zo, en nu ga ik een dansje in mijn onderbroek door de kamer doen, want ik voel me echt kiplekker door dit artikel! :roll: :wow:

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 31 oktober 2014 23:29

Wauw, goed stuk Vera. Heel duidelijk en mooi verwoord. Ik ben het volledig met je eens. Denk dat veel meiden en vrouwen dit op dit moment kunnen gebruiken. Bedankt het delen van je inspirerende gedachtes, want we zijn inderdaad allemaal mooi potverdorie.

[Beantwoorden]


Door Laura op 31 oktober 2014 23:29

Wat ontzettend fijn dat je dit geschreven hebt.

[Beantwoorden]


Door Sara op 31 oktober 2014 23:30

Vera je bent een topvrouw!

[Beantwoorden]


Door Patricia op 31 oktober 2014 23:40

Amen (A)

[Beantwoorden]


Door Isaben op 31 oktober 2014 23:42

This is why we love Vera! <3

[Beantwoorden]


Door Kim op 31 oktober 2014 23:48

Perfect verwoord, volgende keer link ik dit onder Instagram foto’s waar constant meiden worden beoordeeld om hun gewicht.. En je laatste zin; preach!! We zijn inderdaad verdomme allemaal prachtig :)

[Beantwoorden]


Door Diede op 31 oktober 2014 23:54

Geweldig artikel!

[Beantwoorden]


Door Julia op 1 november 2014 00:34

Jaa, elke keer weer over de curvy vrouwen, ik ben zelf ook niet de dunste en deze “reclames” enzo zijn wel goed! Maaar ik kan er inderdaad niet tegen dat we zeggen als iemand dunner is of geen vormen heeft dat ze meteen niet vrouwelijk is, aan wat een onzin. Ik snap heel goed dat dunne meisjes zich niet goed voelen als zij deze reclames zien.

[Beantwoorden]


Door Marijn op 1 november 2014 00:44

Wauw Vera, ik vind de manier waarop jij hierover schrijft zo knap en goed en mooi! Echt heel erg veel respect, ik vind dat je ons/mensen aan een belangrijk punt helpt herinneren.

[Beantwoorden]


Door Puck Christine op 1 november 2014 00:47

Geweldig verwoord Vera! Ik kan me erg goed verplaatsen in Sophie, of eigenlijk, ik kreeg dit vroeger ook dagelijks naar mijn hoofd geslingerd. Woorden als anorexia patiënt kreeg ik zo ongeveer elke dag te horen. Had ik anorexia? Nee, absoluut niet. Ik had een dunne bouw, net zoals mijn moeder. Zij had op haar 45e maatje 36, soms zelfs 34. En dat terwijl wij thuis grote eters zijn, en houden van lekker borrelen. Blijkbaar zijn wij “gezegend” met een geweldig dun lichaam, nog zoiets wat ik ook vaak te horen kreeg. Werd ik blij van mijn lichaam? Nee, ik wilde dikker worden om geen anorexia patiënt meer te worden genoemd. Ik was er trots op toen er eindelijk iniminie lovehandels op mijn heupen zaten door de pil. Trots, want ik zou geen anorexia patiënt meer genoemd worden. Kan ik nu gerust op mijn fietsje zitten zonder dat ik dingen naar mijn hoofd geslingerd krijg? Nee, er zal altijd wel iets over een ander te klagen zijn….

[Beantwoorden]


Door Marjoleinee op 1 november 2014 00:48

Wat een geweldig artikel. Ik vind dat iedereen mooi is op zijn eigen manier. Dik, dun, wat maakt het uit? Iedereen is mooi op zijn of haar manier.
Door alle liedjes van tegenwoordig voel ik me niet zeker meer over mijn lichaam, ik ben altijd al ddun geweest en ik heb nu eenmaal geen cup D of mega billen. Ik ben gewoon normaal en mijn lichaam is in verhouding. Maar blijkbaar is dat tegenwoordig niet goed genoeg meer want de media laat je geloven dat je niet mooi bent zonder dikke borsten en billen. Ik baal hier ececht vavan, dus ik vind het heel goed dat jij hier een artikeleartikel aan wijdt, zo komt er misschien toch wat meer besef voor!
^^)

[Beantwoorden]


Door Claire op 1 november 2014 01:19

Dit is nou waarom ik jou zo geweldig vind. Zelf ben ik niet ‘gezegend’ met een grote cup en dat is soms echt een enorm punt van onzekerheid bij me, zeker als het er over gaat dat curves veel mooier zijn. Ik vind het zo leuk hoe jouw blog verder gaat dan gewoon beauty en dat je ook als onderwerpen deze aan durft te snijden, vind ik echt heel tof!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 1 november 2014 01:35

Pff Vera, dit heb je echt geweldig verwoord! Deze artikelen zijn vaak zo eenzijdig en erg vaak negatief tegenover een ander soort lichaamsbouw. Jij bekijkt het van alle twee de kanten. Je bent een super vrouw!

[Beantwoorden]


Door Romy op 1 november 2014 01:51

Ik ben een rasechte lurker, maar ik moet gewoon even zeggen dat ik vind dat je dit echt top hebt geschreven Vera. Zelf heb ik jaren last van onzekerheid over mijn ‘dunne’ lichaam. Als ik in de zomer een kort broekje draag roepen mensen regelmatig dingen als ‘hee eet jij wel?’ ‘skelet’ ‘anorexia’ etc. Ik wil me thuis voelen in mijn lichaam, maar soms heb ik er echt moeite mee. Dit stuk steekt me een hart onder de riem, en niet alleen bij mij maar aan de comments te lezen bij ieder van ons! Deze artikelen maken je meer dan een beautyblogger, complimenten Vera.

[Beantwoorden]


Door Elza op 1 november 2014 03:15

Perfecte post. Heel erg jammer dat het toejuichen van een bepaalde groep vrouwen ten koste moet gaan van een andere groep vrouwen.

[Beantwoorden]


Door Chantal op 1 november 2014 06:30

Door Stien op 1 november 2014 06:37

Goed gezegd!

[Beantwoorden]


Door anonymous op 1 november 2014 06:38

Dit komt omdat de media zich alleen focust op de lichaam van de vrouw. Een vrouw is alleen een stuk vlees dat voor de sier dient. Het hoort slank te zijn met een onmogelijk platte buik en daarnaast volle borsten en een volle kont te hebben. Zelfs als er een yoghurt reclame op tv komt hoort er een halfnaakte vrouw in. Wordt er een auto geshowed, dan moet er een model in hotpants op te zitten. Bekende mensen plaatsen srlfies van hun bikinibody, borsten of kont en de media zet het op de voorpagina. Alles draait om het perfecte lichaam van de vrouw en haar seksualiteit. Hoe de videoclips eruit zien rn van weinig zelfrespect getuigen. I’m a slave for you van Britney Spears. Een vrouw is geen slaaf van de man. Een vrouw past zich niet aan een onmogelijke schoonheidsideaal die de man haar oplegt. Die hele seks cultuur in de media komt mij de strot uit hoe een vrouw wordt beoordeeld en wij dagelijks met naakte selfies worden overgoten. Meisjes worden onzeker en mannen gaan het onmogelijke eisen. Dit is ook een vorm van vrouwenonderdrukking alleen hebben wij het niet door. Helaas
Zelf heb ik maatje 38 en een grote C cup en ben blij met alles wat ik heb en ben. Ik irriteer me aan het constant opleggen van een schoonheidsideaal alleen aan de vrouw terwijl mannen ermee wegkomen.

[Beantwoorden]

Ilona antwoordt op 1 november 2014 om 08:36:

Helemaal mee eens!

[Beantwoorden]

Anonymous antwoordt op 1 november 2014 om 09:23:

Oeps, concentratiefoutje, het lichaam ipv de lichaam
Ik typ te snel…

[Beantwoorden]


Door lousaa op 1 november 2014 07:22

Wat lief!

Al vraag ik me dan af: is het minder erg om mensen af te rekenen op de manier waarop ze op andermans lichaam reageren ( ook als dat voortkomt uit onzekerheid) dan om anderen af te rekenen op hun lichaamsbouw?

[Beantwoorden]


Door Katrien op 1 november 2014 07:54

Super mooi geschreven en echt waar! Ik ben altijd uitgelachen in men tienerjaren met een gebrek aan vormen. Wat me lang en zelfs soms nu 10j later nog onzeker maakte. Iedereen heeft zen kwaliteiten!!

[Beantwoorden]


Door Maud op 1 november 2014 08:17

Preach it girl! *duimpje omhoog*

[Beantwoorden]


Door Ilona op 1 november 2014 08:33

Tegenwoordig lijkt het alsof je alleen perfect bent met borsten én billen. Slaat natuurlijk nergens op. Ik heb zelf een maatje meer en ben daar heel onzeker over geweest. Tot dat ik ineens tot inkeer kwam en mezelf heel anders ging zien. Nu ben ik blij met mezelf, wie ik ben. Ookal heb ik een maatje meer maar wel platte billen. Het maakt me niks meer uit, ik ben gezond en hou van mezelf. En zo zou iedereen over zichzelf moeten denken. Goed artikel vera!

[Beantwoorden]


Door Evelien op 1 november 2014 08:40

Bedankt voor dit artikel Vera! Ik ben zo een meisje waarvan iedereen denkt dat ik anorexia heb, zelfs mijn eigen dokter gelooft niet dat ik ‘genoeg eet’. In tegendeel, ik eet redelijk veel en ik hou van zoetigheden. Mensen vinden mij dus te mager en te plat. Hierdoor heb ik een zeer laag zelfbeeld, ik krijg al 5 jaar opmerkingen over mijn gewicht en over mijn kleine borsten (ik voel me niet eens goed als ik geen pushupbh kan dragen). Als je zo lang al van die opmerkingen naar je hoofd geslingerd krijgt, begin je het op den duur ook zelf te geloven. Ik heb al geprobeerd om wat aan te komen maar het lukt mij echt niet, ik blijf 50kg wegen (volgens het klote systeem van BMI heb ik dus ondergewicht).
Nog eens bedankt voor je artikel, het doet deugd dat er toch nog mensen zijn die elkaar respecteren, dik of dun. xxx

[Beantwoorden]


Door Roos op 1 november 2014 08:51

WAAUW (love)

[Beantwoorden]


Door hanna op 1 november 2014 08:54

Wauw super mooi artikel! Respect!!

[Beantwoorden]


Door Shanna op 1 november 2014 08:55

Eeeeennnnnn uiteraard moet weet eventjes genoemd worden dat anorexia en overgewicht niet goed is. Ik heb obesitas en dat is niet omdat ‘ik niet goed voor mezelf zorg’ en daar hoeft een vriendin echt niet mee aan te komen. Jouw ‘you are beautiful’ geldt dus niet voor mij of iemand die anorexia heeft?

Verder: Stop bodyshaming.

[Beantwoorden]


Door Susanne op 1 november 2014 09:24

Je hebt heel veel vrouwen een hart onder de riem gestoken en dat is ook wel te zien aan het aantal reacties :wow: Dank je wel Vera ^^)

[Beantwoorden]


Door Vera op 1 november 2014 09:32

Amen to that! Vrouwen zouden elkaar best meer mogen supporten ipv afvallen.

[Beantwoorden]


Door Angelique op 1 november 2014 09:49

Heel goed dat je hier over schrijft. Ik heb juist alle twee meegemaakt met mijn eigen lichaam. Voordat ik zwanger raakte was ik vol, niet super dik maar ook niet super dun. Toen kreeg ik van iedereen dat ik veels te veel at en dat ik maar eens moest afvallen. Na mijn zwangerschap viel ik door verandering van hormonen ineens 30 kilo af waardoor ik eruit kwam te zien als een anorexia patient. Die vraag en conclusies kreeg ik dan ook super vaak. Maar gevraagd naar de oorzaak word er niet. Belachelijk. En eerlijk gezegd? ik voelde me veel beter toen ik die 30 kilo erbij had.

[Beantwoorden]


Door Cheyenne op 1 november 2014 09:57

Mooi artikel Vera, en groot gelijk heb je!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 1 november 2014 10:13

Pracht artikel, want soms zit ik ook wel te twijfelen of ik niet een maatje meer wil, want ik zie er ook heel dun uit. Gelukkig ben ik daar nog nooit om na geroepen, maar een vriendin van mij op de middelbare school wel. Mensen dachten ook dat ze anorexia had, maar ze kon helemaal niks doen aan haar platte figuur. Iedereen is gewoon mooi zoals die is en ik haat het als mensen zich daarmee gaan bemoeien!

[Beantwoorden]


Door Fiekefairy op 1 november 2014 10:39

Wauw, wat een goed artikel! Ook ik ben te dun, ik eet gewoon goed (en veel) maar ik heb niet de aanleg om ‘dik/normaal’ te zijn en ik schaam mij daar best veel voor. Hoe vaak ik wel niet aangekeken wordt en gevraagd of ik anorexia heb. Nu gelukkig iets minder als vroeger maar de twijfel blijft. Hoe kan ik ooit een vriendje vinden als langs mij een meisje loopt die wel borsten en een kont heeft? :/

[Beantwoorden]


Door britt op 1 november 2014 10:41

zo goed dat je hier over schrijft Vera !
zo veel meiden worden onzeker over hun lichaam door deze ‘trends’. hoe je een paar jaar terug vooral heel dun moest zijn, gaat het nu ineens om de rondingen! iedereen is goed op haar eigen manier!

[Beantwoorden]


Door Tjitske op 1 november 2014 10:46

Amen! Prachtig geschreven, tranen in mijn ogen.

[Beantwoorden]


Door paulien op 1 november 2014 10:57

Heel goed stukje!!!
Ik heb ook zo vaak moeten horen dat ik meer moest eten of dat ik een kinderlichaam had en dat is echt niet leuk als je 17 bent. Nu ben ik 22 en heb wat meer vormen en zelf tevreden met mijn lichaam en daar gaat het om!

[Beantwoorden]


Door Lore op 1 november 2014 10:59

Wauw Vera, wat een mooi artikel!
Ik vind het goed dat je hierover schrijft en ik vind het nog beter dat je tevreden bent met je lichaam want je ziet er nu eenmaal heel erg goed uit! :) Ik hoop dat ik dit op een dag over mijzelf ook kan zeggen.

[Beantwoorden]


Door Anne op 1 november 2014 11:02

Super mooi stukje! Ik ben heel slank gebouwd, maar krijg wekelijks te horen dat ik meer moet eten. De dokter heeft mij zelfs gevraagd of ik wel eens mijn vinger in m’n keel stak… Dit terwijl ik gezond (en veel eet) eet en voldoende lichaamsbeweging heb.
Gelukkig kan ik het van mezelf afzetten, maar mensen snappen niet altijd wat ze zeggen.

Het belangrijkste is: Eet gezond (snoepen mag altijd), en zorg dat je voldoende beweging hebt. En vooral: doe waar je je goed bij voelt!

[Beantwoorden]


Door Lucinda op 1 november 2014 11:06

Hele mooie woorden!
Iedereen is nou eenmaal zoals die is en je moet je gewoon goed voelen bij hoe je eruit ziet. Natuurlijk zijn er altijd mensen die er wel ‘wat’ aan kunnen doen. Maar mensen met een eetstoornis hebben er niet zelf voor gekozen. Het is een hele lastig om er überhaupt overheen te komen.
Ik vind dat iedereen dit soort blogs moet lezen, want we zijn tegenwoordig zo erg bezig met vooroordelen.
Iedereen heeft een verhaal, iedereen heeft een achtergrond, maar dat kun je niet zien aan de buitenkant. Respecteer elkaar gewoon zoals je bent.
Hoe mensen geboren zijn, heel erg knap, iets minder (wie bepaalt dat eigenlijk of je knap of lelijk bent? Iedereen is mooi van zichzelf) daar kun je als persoon niks aan doen!

Je bent geboren zoals je bent.
Het enige wat je moet doen is vertrouwen en geloven in jezelf, want iets voor een ander doen heeft geen nut en brengt je nergens.

Liefs,
Lucinda Huijskens

[Beantwoorden]


Door Sanne op 1 november 2014 11:07

Hier ik ben ik het helemaal mee eens, echt prachtig geschreven!
In het begin van de middelbare had ik een buikje en toen kreeg ik ook soms van die rot opmerkingen vooral tijdens de gym en gelukkig heb ik gepraat met de pesters en ik zit nu einde van het jaar en ik zit lekker in me vel en sport nu vaker!

[Beantwoorden]


Door Marion op 1 november 2014 11:11

Erg goed en mooi geschreven, ben zelf dik en herken dat veel mensen inderdaad dit soort zinnen vaak gebruiken wanneer ik tegen anderen zeg dat ik dik ben. Wat ik zelf heel erg jammer vindt is dat voor mijn gevoel het lichaamsbeeld heel erg beïnvloed is door de media, met name videoclips. Vaak worden hier meiden laten zien met vormen die voor de meesten van ons onbereikbaar zijn, het is namelijk niet echt een maatje meer dat wordt aangemoedigd in mijn ogen. Een dunnen taille met dikke kont en grote borsten is volgens mij meer het “perfecte” plaatje. Ik vindt dit artikel erg goed omdat je de nadruk legt op dat iedereen goed is zoals ze zijn. We hoeven niet perfect te zijn en juist daarom zijn we mooi! En de omgeving, andere mensen hebben helaas altijd iets op te merken over je uiterlijk. Of je nu dik, dun of helemaal perfect bent het maakt niet uit, sommige mensen hebben het blijkbaar nodig om anderen naar onderen te halen om zich zelf beter te voelen. Erg mooi geschreven!

[Beantwoorden]


Door fleur op 1 november 2014 11:24

Ik word ook vaak ‘dun’ genoemd. Vriendinnen zeggen wel eens tegen elkaar ik voel me onzeker want ik voel me dik, en dat is normaal iedereen in de puberteit heeft dat. Maar als ik dan zeg van ja ik voel me een beetje ongemakkelijk in deze broek is het gelijk zo van. Maar jij bent dun. Dat is ook niet echt bepaald fijn om te horen. Moet ik nu meer vet eten? Ik kom gewoon niet snel aan en ik daar niks aan doen. punt uit

[Beantwoorden]


Door Lotte op 1 november 2014 11:25

Hee, heel erg mooi geschreven!
Het is ook zo waar, iedereen heeft ergens een mening over,
zelf krijg ik heel vaak te horen ‘eet eens wat meer!’ ‘Heb je anorexia ofzo?’
Had hier veel aan, dat ik zeker niet de enige ben & dat het andersom
ook zo is. Dankjewel! <3
Liefs,
Lotte

[Beantwoorden]


Door Lisa op 1 november 2014 11:37

Heel mooi stuk en zó waar!

[Beantwoorden]


Door Beau op 1 november 2014 11:38

Wat een prachtig geschreven stuk! Ik ben het helemaal met je eens.
Bedankt voor deze motivatie :)

[Beantwoorden]


Door priscilla op 1 november 2014 11:47

Vera wat heb je dit ontzettend mooi geschreven! Momenteel ben ik ook erg onzeker over mijn lichaam omdat ik een aantal kilo’s ben aangekomen ivm medicijnen! Maar inderdaad, iedereen zou blij moeten zijn met zijn of haar lichaam. En vooral stoppen met elkaar pijn te doen!

[Beantwoorden]


Door Eva Leek op 1 november 2014 11:52

Mooi gesproken Vera! Ik ben zelf ook vrij dun, en eerst was iedereen daar jaloers om. Maar tegenwoordig hoor ik vaak dat het lelijk is, onaantrekkelijk. Zoals het voor sommige vrouwen moeilijk is om af te vallen, is het voor mij net zo moeilijk om aan te komen! Stop body shaming!

[Beantwoorden]


Door Karlijn op 1 november 2014 11:55

heel mooi geschreven Vera! (love)

[Beantwoorden]


Door Denise op 1 november 2014 11:55

Heel mooi Vera. Ik heb op dit moment te dik en als ik ergens niet tegen kan is dat als ik informatie of motivatie probeer te vinden op bijv. youtube dat het zo eenzijdig is. Het is altijd: curvy =mooi, je wil niet dun zijn of dik=lelijk je moet afvallen en dan heb je natuurlijk ook nog de nieuwe aanwinst in het lijstje: fit zijn is alles en je moet een sixpack hebben en iedere dag groene smooties drinken. Ik word er gek van. Je kan op ieder gewicht mooi zijn, alleen misschien niet gezond. Maar dat neemt niet weg dat je jezelf niet mooi kan vinden. Ik heb op de harde manier moeten leren dat ‘gezond’ en ‘mooi’ niet parallel staan. Je kan mooi zijn op ieder gewicht ookal is dit niet je streef gewicht.

xx

[Beantwoorden]


Door Tessa op 1 november 2014 11:57

Wauw vera je bent echt een topper! (love) Ik vind het echt zo tof dat je dit artikel hebt geschreven!

[Beantwoorden]


Door Shannon op 1 november 2014 12:07

Heel goed geschreven! Ik heb de laatste tijd idd ook het idee dat er wordt ‘geovercompenseerd’ voor het jarenlange fatshamen in o.a. de modellenwereld.. Het is goed dat curvy figuren tegenwoordig ook geaccepteerd worden, maar dat is geen reden om slanke mensen zich minder te laten voelen.
xx

[Beantwoorden]


Door Daphne op 1 november 2014 12:11

Wat een mooi artikel Vera!

Ik heb zelf helaas ook maar cupmaat 75A waar ik mij soms heel onzeker over kan voelen, vooral in bikini, naast al mijn vriendinnen die gezegend zijn met een mooiere cupmaat C of D. Ik had graag wat meer willen hebben, maar he, we are all born this way en we moeten elkaar gewoon accepteren zoals we zijn. Iedereen is anders en iedereen is mooi op zijn/haar eigen manier!

[Beantwoorden]


Door Citlali op 1 november 2014 12:14

Super mooi verwoord ^^)

[Beantwoorden]


Door Annabel op 1 november 2014 12:19

Lieve Vera,

ik ben pas de laatste tijd blogs gaan ontdekken. Ik heb ondertussen tussen mijn tentamenstress door al vele blogs bekeken, waaronder ook de jouwe. Ik wil je een heel groot compliment hierover geven! Ze zijn allemaal heel erg leuk.
Maar deze blog geeft me extra reden om een keer te reageren op een post. Ik vind dit stukje geweldig! Ik ben het echt helemaal met je eens. Ik sta tegenwoordig nooit meer op de weegschaal (iets wat ik vroeger bijna dagelijks deed), en ik geniet van het leven. Een stukje taart, terwijl ik eigenlijk net geluncht heb? Ja hoor! Zolang ik het maar met mate doe. Ik plak er geen nummers meer aan, zolang als ik in de spiegel kan kijken en denk ‘ik zie er prima uit’ maakt het echt niet uit of er een paar kilo meer of minder op zit. Ik voel me goed om wie ik ben, en ik heb daar heel erg veel van geleerd! Ik hoop dat iedereen gaat leren dat we niet perfect hoeven te zijn. Er is geen ‘perfect’. En al zou dat er zijn, het is voor iedereen toch weer anders. Dus waarom zouden we één maatstaf moeten hebben? We moeten doen waar wij ons blij bij voelen, en daar valt ook voedsel en daarmee gewicht onder.
Ik hoop dat heel veel meiden je blog zullen lezen! Maar te zien aan de hoeveelheid reacties onder deze post, komt dat denk ik wel goed.

Je bent een topper :)
Liefs xxx

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 1 november 2014 12:23

Goed geschreven!

Ik heb een tijdje geleden een artikel gelezen over je “natuurlijke gewicht”. Dit zou voor iedereen het gezondste zijn. Als je normaal gezond eet, blijf je steken op een bepaald gewicht. En hoeveel je ook extra eet of dieet, uiteindelijk val je toch weer terug in je gewoontes en naar dat ene gewicht. Het gewicht waarbij jij je het comfortabelst voelt en het gezondst bent. Dat is natuurlijk gewicht! En voor sommige mensen is dat maat 34, voor anderen maat 44.

[Beantwoorden]


Door debby op 1 november 2014 12:49

Wauw! Wat een super goed artikel Vera, en zo is het precies. Jammer genoeg gaat dit nooit gebeuren denk ik. Dik, dun, klein, groot, donker, blank er is toch altijd wel wat waardoor een ander een ander kan bekritiseren.

[Beantwoorden]


Door marije op 1 november 2014 13:03

wow wat een super goede blogpost en ik ben het helemaal met je eens. Ik ben zelf 14 jaar, best wel lang en heel dun. Dit komt niet omdat ik niet eet maar omdat ik een snelle stofwisseling heb. ik hoor ook vaak “wat ben je dun en je moet meer eten”maar ik eet al veel en de kilo’s willen maar niet komen. Ik heb ook weinig curves zo heb ik smalle heupen en cup A en daar krijg ik wel eens opmerkingen over en dat doet pijn, heel veel pijn en deze pijn voelen vrouwen/meisjes met een maatje meer ook als je een nare opmerking naar hun hoofd slingert. En wat is het nut om iemand onzeker te maken over zijn eigen lichaam? waar ik snak naar vollere benen dromen andere mensen naar die ‘perfect’ platte buik. Zo zie je ook maar weer dat er geen perfect lichaam bestaat.
Ik hoop dat mensen wat meer tevreden zijn met hun lichaam en dat er niks mis mee is, als het maar gezond is en jij je er lekker in voelt.

veel liefs Marije

[Beantwoorden]


Door Doris op 1 november 2014 13:18

Echt een heel mooi artikel Vera!
Word ik blij van :)
Liefs

[Beantwoorden]


Door Marieke op 1 november 2014 13:26

Goed geschreven Vera! Ik vond het wel grappg dat je over All about that bass begon, want ik denk daar dan ook altijd aan als ze skinny bitches zingt. Dik of dun, wat maakt het uit, ieder is op zijn eigen manier gebouwd en of dat heel dun, of wat steviger is, mensen moeten er niet zomaar over oordelen.

Xx

[Beantwoorden]


Door Esther op 1 november 2014 13:43

Helemaal mee eens Vera! Goed dat je het even naar buiten brengt (:

[Beantwoorden]


Door nicole op 1 november 2014 13:48

goede tekst! echt niets aan toe te voegen.

[Beantwoorden]


Door Hi op 1 november 2014 14:11

Dat vind ik ook, je slaat de spijker op z’n kop! :-)

[Beantwoorden]


Door Madelief op 1 november 2014 14:27

Prachtig geschreven veer! ❤️

[Beantwoorden]


Door Mylène op 1 november 2014 14:35

Wauw, heel erg mooi geschreven!

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 1 november 2014 14:38

Wauw Vera, wat een mooie blogpost! Ik vind het echt prachtig geschreven en ik hoop dat meer mensen zo gaan denken. Dik of dun, respecteer elkaar om wie de ander is, niet om hoeveel kilogram de weegschaal aangeeft.

[Beantwoorden]


Door Eva op 1 november 2014 14:38

You go girl

[Beantwoorden]


Door Mariska op 1 november 2014 14:46

(love) Wat een mooie post over een serieus onderwerp, met leuke grapjes tussendoor (love)

[Beantwoorden]


Door Annemarie op 1 november 2014 14:47

Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen, mooi stukje en helemaal mee eens! ^^)

[Beantwoorden]


Door Lis op 1 november 2014 14:47

Ik ben nu 14 en ben dun tegen mij zeggen ze ook zulke stomme dingen zoals anorexia kind en dat soort dingen terwijl ik gewoon heel veel eet maar ik word niet dikker.
Maar ik vind het heel goed dat je hier een artikel over maakt!!

Iemand nog tips?

Xxx lis

[Beantwoorden]


Door Aylin op 1 november 2014 14:48

Kippenvel, je hebt geen idee hoeveel dit met me doet. Jouw woorden geven me weer kracht en motivatie om met mijn strijd door te gaan. Dank je wel <3

[Beantwoorden]


Door Esther op 1 november 2014 14:55

Waarom is het niet mogelijk om artikels te liken??? Anders had dit namelijk zeker een like verdiend. Je hebt helemaal gelijk! De ene keer moet de hele wereld superdun zijn, en een uur later ben je alleen maar mooi als je curves hebt. Als je veel curves hebt of een beetje gezet bent word je uitgemaakt voor dik en mag je best een beetje afvallen. Maar als je dun bent dan wordt je wijsgemaakt dat je anorexia hebt, onvrouwelijk bent en dat je wel iets mag aankomen omdat je niet mooi genoeg bent zonder ”ass” en ”tieten”. Ik word daar echt doodziek van. Wees lekker blij met je lichaam en ga niet oordelen over wat wel mooi is en niet. Mooi artikel vera, dit doet me echt goed dat meer mensen er zo over denken (love)

[Beantwoorden]


Door nikki op 1 november 2014 15:05

Precies dit! Ik werd vroeger nageroepen op straat met; ‘hey anorexia patientje!’ verschrikkelijk om te horen. Op alle blogs ‘hoe val je af’, ‘hoe krijg je een plattere buik’ en ga zo maar door. Nergens een artikel over hoe je gezond wat kunt aankomen! Er zijn gewoon vrouwen die dat figuur van nature hebben. Iedereen die zegt ‘wat moet jij blij zijn dat je alles kunt eten en niet aankomt’. Nou wiehoe… Ben blij dat je hier wat aandacht aan schenkt want het is voor iedereen vervelend om te horen dat ze niet mooi zijn. X

[Beantwoorden]


Door sanne op 1 november 2014 15:10

Super goed artikel!!
Ik ben zelf erg dun en krijg elke keer de opmerking eet jij wel genoeg “jaaa ik eet genoeg” ik kan er niks aan doen maar vind het wel erg vervelend, ook van die vragen als hoeveel weeg jij ? Ik wil zelf ook liever wat meer vet hebben, maar hoeveel ik ook eet het lukt gewoon niet en dit begrijpen mensen niet vaak, wat vollere mensen zeggen dan wees blij dat je zo bent en niet als ik maar nee zo denk ik helaas niet…

[Beantwoorden]


Door Lindsay | lindsayvallen.nl op 1 november 2014 15:22

AMEN! We zijn mooi in alle kilo’s, figuren en maten! Ik erger me ook rot aan het afkraken van een figuur wat je zelf niét hebt, dat lijkt me soms juist bijna een signaal dat je onzeker bent over dat waar je claimt trots over te zijn. Als je lekker vol en rond bent: heerlijk! Maar dan hoef je iemand die mager is niet minderwaardig te noemen als vrouw of vice versa. Anyway, ik ben het dus met je eens :-) Goed artikel! X
(PS: Als je even wil lachen om de ironie van uitspraken, Google eens op Nicki Minaj before and after body surgery. Mevrouw was eerst een magere, maar hartstikke leuke dame. Maar nu roept ze haar afkeer tegen skinny bitches uit met haar gemaakte curves. Vreemde wereld).

[Beantwoorden]


Door Chantal op 1 november 2014 15:37

Mee eens! Ik ben zelf diëtist, heb een bmi van 19, ik heb geen anorexia (wat vroeger vaak tegen me gezegd is) en je moest eens weten hoe vaak ik reacties krijg op mijn gewicht/figuur, vaak van cliënten. De mensen benijden mij erom en zijn jaloers dat ik ‘alles kan eten wat ik wil’. Benijd mij niet, daar zit ik niet op te wachten. Wees blij met jezelf en jouw eigen lichaam. Ik zit goed in mijn vel en ik ben tevreden met hoe ik ben. Met mijn platte buik, slanke benen, maar ook met mijn dunne armpjes en A-cup. Ik heb totaal geen jaloerse gevoelens naar vrouwen of meiden met een grotere cupmaat. Dit hoort gewoon bij mij.

[Beantwoorden]


Door garcella op 1 november 2014 15:39

Heel erg mooi gezegd! Respect (A)

[Beantwoorden]


Door Angela op 1 november 2014 15:44

Heb hem gedeelt op mijn Facebookpagina. Prachtig geschreven. <3

[Beantwoorden]


Door Michela op 1 november 2014 15:57

AMEN!! THANK YOU VERA :D

[Beantwoorden]


Door Anneleen op 1 november 2014 15:58

Ik vond het een heel fijn stuk om te lezen. Ik had zelf ook een beetje mijn bedenkingen bij de lyrics van All About That Bass. Ik begrijp dat de media altijd de slanke vrouw vooropstelt en dat het liedje vanuit een positief lichaamsbeeld naar voren komt, maar om daarbij meteen slanke dames ‘skinny bitches’ te noemen … Ik heb zelf ook mijn complexen. Ik ben lang (1.83m) en heb best wat curves. Ik heb vrienden die een stuk kleiner en slanker zijn dan mij en ik ga mij daar dan mee vergelijken, ook al wéét ik dat ik geen 50kg kan wegen. Ik vergelijk me veel te veel met andere mensen, iets wat ik echt moet afleren. De laatste tijd probeer ik gewoon blij te zijn met mijn lichaam, wat trouwens voor iedereen zou moeten gelden. Alleen jij hebt jouw lichaam dus houd er ook van!

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 1 november 2014 16:03

Mooi gezegd Vera! We mogen allemaal trots op onszelf zijn, al hebben we nu een maatje meer, of minder (love)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 1 november 2014 16:09

Wel grappig, ik heet ook Sophie en ik heb hetzelfde figuur als jou’n vriendin. Ja ik droom ook over iets meer vet op mijn botten. Zeker als de maat XXS niet rond mijn kadettjes(zou ik het zomaar noemen) nog steeds te groot zijn. Achja we zijn niet allemaal perfect en je hebt een figuur waar je trots op mag zijn Hoor Vera.

[Beantwoorden]


Door Magali op 1 november 2014 16:25

Topper! Ik vind het goed dat plus-size steeds meer geaccepteerd (en positief gevonden) wordt, maar inderdaad jammer dat slanke meisjes daar dan weer de dupe van worden. Mensen moeten eens leren een compliment te geven zonder daarbij iemand anders te beledigen. Maar dat roep ik al jaren ;)

[Beantwoorden]


Door Tessa op 1 november 2014 16:41

Door Marleen op 1 november 2014 16:57

Echt een heel mooi stukje, knap hoe je dat onder worden kunt brengen! Ik zit een beetje in dezelfde situatie.. Thanks! (love)

[Beantwoorden]


Door Josefine op 1 november 2014 17:26

Prachtig geschreven Vera! Ik ben ontzettend tegen het schoonheidsideaal van heel dun zijn en ook de superfoodtrend en clean eten kan ik wel uitkotsen haha. Maar dat betekent absoluut niet dat het normaal is om alle dunne meisjes en vrouwen die heel dun zijn lelijk te noemen. Ik heb zelf anorexia en ben ver in mijn herstel. Die ziekte is niet om zomaar naar iemand te roepen. Dun zijn is een symptoom, er komt zo veel meer bij kijken. Iedereen is mooi, en zolang hij of zij gezond is, zou er geen enkele reden moeten zijn om het over iemand anders figuur te hebben. En oordelen natuurlijk helemaal niet!

[Beantwoorden]


Door Heike op 1 november 2014 17:33

prachtig gezegd! ik geloof dat dit voor veel vrouwen en meisjes een hart onder de riem is!

[Beantwoorden]


Door Mira op 1 november 2014 17:37

Ik kan hier heel veel over zeggen maar ik denk dat je in bovenstaand artikel alles perfect verwoord hebt. You go girl!

[Beantwoorden]


Door Manon op 1 november 2014 17:52

Lieve Vera,
Wauw, wat een mooi artikel en wat ben ik het met je eens meid! In deze maatschappij is bijna niemand meer goed genoeg, je krijgt al vaak een stempel op je hoofd gedrukt. Jij bent te dik, en jij bent te dun. Als we elkaar nou allemaal gewoon zouden accepteren zoals iedereen is, dan zou de wereld al een stuk mooier zijn. Wat meer gevormde vrouwen dromen juist van dat slanke lichaam, en de slanke dames dromen juist van wat meer curves. You go girl!
Liefs Manon (love)

[Beantwoorden]


Door Vink op 1 november 2014 17:55

prachtig geschreven Vera! Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb ook al vaak te horen gekregen (ook van onbekenden) dat ik anorexia heb. Ik vind het nogal onbeleefd dat mensen achter mijn rug om dingen over mij zeggen waar ze niks van af weten. Ik heb geen anorexia en daarom vind ik het extra vervelend dat mensen dat tegen me zeggen. Omdat anorexia zoveel meer is dan een dun figuur, anorexia zit ook in je hoofd.

[Beantwoorden]


Door Pinie op 1 november 2014 17:56

Lieve Vera, Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 1 november 2014 18:14

Prachtige geschreven, Vera, en ik ben het helemaal met je eens! Iedereen heeft zijn eigen lichaam, dik of dun, je hoeft er gewoon gen opmerkingen over te maken!

[Beantwoorden]


Door Wendy op 1 november 2014 18:36

Even een traantje weggepinkt. Eindelijk iemand die het opneemt voor mensen die dol graag een kilootje erbij zouden willen hebben. Ben ook gepest met annorexia.

Je bent een topper Vera!

[Beantwoorden]


Door Maria op 1 november 2014 18:49

BAM! Amen! Thank you :-)

[Beantwoorden]


Door Joyce op 1 november 2014 19:09

Hai Vera,

Ik comment bijna nooit, maar wat een goed artikel.
Fijn dat jij begrip hebt voor dunne vrouwen, ik ben bij de big is beautiful issues van tijdschriften al bang om ze te kopen, omdat slank helemaal de grond in geboord wordt.
We zijn inderdaad allemaal mooi ^^)

[Beantwoorden]


Door Marly/NailsByMarly op 1 november 2014 19:12

Zo waar! Super goed dat je er aandacht aan besteed! :yay:
Respect :!:

[Beantwoorden]


Door Fleur op 1 november 2014 19:33

Wat een goed artikel! Ik hou zelf heel erg van sporten. Ja, ik heb maatje 34 ben best wel lang en er zit een sixpackje aantekomen.. Ik hoor ook soms van mensen dat ze me te gespierd vinden. Billen train ik wel, maar net als bij mijn borsten is het geen volle hand. Het is allemaal goed zolang je gezond blijft. Als je tevreden bent over je figuur en je straalt, ziet iedereen er prachtig uit.

[Beantwoorden]


Door Eline op 1 november 2014 19:48

Lieve Vera ,
Ik vind het super hoe jij je inleeft in anderen , echt waar !
Ik hoop echt dat mensen hiervan leren dat ieder figuur mooi is , en dat we elkaar niet af moeten kraken .
Zelf ben ik ook erg dun , zonder dat ik daar iets voor hoef te doen , en het is inderdaad vervelend om steeds te horen dat mannen dat niet mooi zouden vinden , of dat je een wandelend skelet bent .

Deze post maakt me heel blij, dankjewel !!

[Beantwoorden]


Door Natasha op 1 november 2014 19:52

Bedankt Vera, voor dit artikel
Heb het met tranen in m’n ogen gelezen. Ik heb mijn hele leven er al last van dat ik niet aankom. Ik ben slank en heb niet veel rondingen. Als je dan op facebook/ instagram allemaal van die teksten ziet staan over hoe lelijk dun en niet zo curvy zijn wel niet is, kan het me op sommige momenten best onzeker maken.
Dus bedankt Vera, je hebt het echt prachtig verwoord <3

[Beantwoorden]


Door DayNight op 1 november 2014 19:54

Prachtig geschreven! Veel meer mensen moeten zich hier inderdaad bewust van worden. Wees aardig voor elkaar en zeg geen gemene dingen.

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 1 november 2014 20:26

Wist ineens weer waarom ik je zo’n leuk persoon vind, Vera. Verder kijken dan issues die jezelf aangaan, dat getuigt van een mooie persoonlijkheid. Topstuk, geen woord aan toe te voegen. Respect :)

[Beantwoorden]


Door Just a girl op 1 november 2014 20:28

Vera wauw wat herken ik mijzelf in sophie. Ik ben zelf ook lang met krullend haar, sproeten en DUN! Dat was de norm niet waar ik aan moest voldoen, op de middelbare school, wat resulteerde in pesten en nare dingen naar me roepen. God dank heeft mij dat alleen maar sterk gemaakt en nu 7 jaar later heb ik heel gauw mn mondje klaar staan. Ik ben een van je stille lezers, keep up the good work!! Xx

[Beantwoorden]


Door Milou op 1 november 2014 20:36

Prachtig geschreven Vera. Fijn dat we allemaal zo anders zijn. Wat zou de wereld er saai uit zien!!

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 1 november 2014 20:42

Ben het er helemaal mee eens. Heb er een hekel aan dat mensen iemand een goed gevoel proberen te geven door het andere uiterste af te kraken. Zo onnodig..

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 1 november 2014 20:54

Wat een geweldig goed geschreven artikel Vera. Het is heel naar dat iedereen zich constant vergelijkt met een ander en wat nog erger is: het feit dat sommige mensen andere naar beneden moeten halen om hoe zij/hij eruit ziet. Waarom? Onnodig. :no: Ik ben Aziatisch, dus heb een tenger figuur. In de puberteit had ik geen curves en ik ben daar vreselijk onzeker over geweest. Nu ik wat ouder wordt (ik ben 21) merk ik dat de pondjes er langzaam maar zeker wel bijkomen, ik heb een beetje booty gekregen (yay!) Maar bovenal ben ik heel erg tevreden over mijzelf, ondanks dat ik met mijn tengere figuur een blubberbuikje heb (teveel gesnoept) en nog steeds weinig borst heb (70A). Na bijna vier jaar met een hele lieve vriend die altijd heeft gezegd dat mijn lichaam mooi is, ben ik het gaan inzien. Ik ben hem daar dankbaar voor! :kiss: Iedereen heeft zijn plus-, en minpunten, maar dat maakt je uniek. Schoonheid zit van binnen, straal zelfverzekerheid uit en wees lief voor je medemens. Lach! Dat doet al zoveel voor je uiterlijk (love)

[Beantwoorden]


Door anoniempje op 1 november 2014 21:24

heey
echt heel mooi geschreven!
ik ben zelf precies goed met mijn gewicht maar ik heb hele kleine borsten en daar ben ik altijd heel onzeker over.
heeft iemand nog tips om daar beter mee om te kunnen gaan?
xx

[Beantwoorden]


Door Valerie op 1 november 2014 21:35

Wat mooi geschreven! Ik ben het helemaal met je eens. We zijn allemaal mooi op onze eigen manier!

[Beantwoorden]


Door Rachel op 1 november 2014 22:07

Heel fijn artikel, ben zelf 14 jaar en zit ook heel erg met mijn gewicht. Aan de ene kant denk ik net zoals jou:’Je bent mooi zoals je bent en anderen hoeven geen oordeel te hebben.’ Maar aan de andere kant denk ik:’Alle meiden uit mijn klas zijn dunner dan mij en ik moet echt afvallen!’ Ach ja, hoe dan ook, zekerweten een top artikel en helpt me zeker mezelf weer iets beter te accepteren.

X

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 1 november 2014 22:16

Heel goed artikel!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 1 november 2014 22:44

:wow: super mooi geschreven! Ik heb van een vriendin dze site gekregen maar ben nu al super blij dat ze het me gegeven heeft je schrijft echt mooi ! je moet maar een tijdschrift gaan maken die zullen echt kei veel verkocht worden dat weet ik zeker!!!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 1 november 2014 23:11

wow, heel erg mooi geschreven en gelijk heb je. Waarom zouden we elkaar belachelijk moeten maken, iedereen is mooi. Hoe dan ook.

Knuffel (love) ^^)

[Beantwoorden]


Door Linda op 1 november 2014 23:21

Amen! Ik vind zulke dingen soms best kwetsend, maar ja al slank/dun persoon ‘mag je niet klagen’. Een van de redenen dat die Dove-reclame over ‘echte schoonheid’ mij ook tegen de borst stuitte. En al die ophef over de dunne Primark-etalagepoppen van laatst. Zo vreemd is het niet om iemands ribben te kunnen zien (daar hoef je niet graatmager voor te zijn, of jezelf voor uit te hongeren, bedoel ik). Gelukkig heb ik zelf wel zelfvertrouwen, maar ik kan me heel goed voorstellen dat (jonge) meiden die van zichzelf nou eenmaal dun zijn, hier flink onzeker door kunnen worden.
Laten we liever focussen op gezondheid, er zijn genoeg slanke meiden die van binnen dichtslibben en vollere meiden die supergezond zijn en leven.

[Beantwoorden]


Door Carly op 1 november 2014 23:31

Mooi gezegd. Als de kledingwinkels en het mode ideaal ook even zo gaan denken, dan kunnen mensen met een maatje meer ook overal shoppen.

[Beantwoorden]


Door N.v.t. op 1 november 2014 23:47

Goed gezegd! Zelf ben ik best wel dun van mezelf en zou ik ook wel wat liever meer curves hebben gehad. Ik ben dus best wel dun, heb een asperge figuur en heb ook nog eens heel dun licht blond haar. Soms voel ik me gewoon net iets te dun

[Beantwoorden]


Door Renee op 1 november 2014 23:49

Door Dewy op 2 november 2014 00:20

Door Laura op 2 november 2014 08:17

Mooi stuk Vera! Ik vind ook dat je (grotendeels) gelijk hebt, maar er is iets wat me wel een beetje dwarszit. In dit soort columns wordt anorexia weggezet als ‘modeziekte’, die je alleen krijgt omdat je dun wilt worden. Nu is dat in 80% van de gevallen zo’n beetje niet het geval. Heel veel mensen die deze ziekte krijgen ontwikkelen ‘m als gevolg van nare gebeurtenissen in hun leven, waardoor ze het idee krijgen de controle kwijt te zijn. Dan is eten (of niet eten) soms de enige manier om grip te houden op je leven. Of als je je heel slecht en ‘emotioneel leeg’ voelt, kan het helpen om niks meer te eten omdat je je dan ook lichamelijk leeg voelt en het je emoties afzwakt. Een andere oorzaak is een hele lage zelfwaardering, waardoor je het idee krijgt dat jij het niet verdient om te genieten en ook moeite krijgt met eten. In al deze gevallen is dun worden meer een gevolg van een psychisch probleem dan dat het een doel is met een psychisch probleem als gevolg. Ik hoop dat ik mijn punt een beetje duidelijk heb gemaakt, maar ik vind het onderscheid tussen die twee best wel groot en stoor me er wel aan dat het altijd “obesitas of anorexia” is, terwijl het echt een ziekte is die veel minder met eten of gewicht te maken heeft dan je denkt.

Ik eet ondertussen weer “gewoon” (nou ja, helemaal normaal zou het niet zijn, maargoed) en zie er weer “normaal” uit (op mijn minimumgewicht van de kliniek), maar ik strijd nog elke dag tegen mijn eetstoornis (als gevolg van trauma en geen zelfwaarde), meer dan ik op mijn laagste gewicht ooit gedaan heb.

Sorry voor deze lange reactie, en het is absoluut geen kritiek! Het zit me soms gewoon zo dwars dat mensen lijken te denken dat dit om zoiets “simpels” als uiterlijk gaat, terwijl dat meestal echt absoluut niet het geval is.

Verder vind ik je een topvrouw Vera, en je hebt een super leuke blog. Ga zo door!

Liefs

[Beantwoorden]

S antwoordt op 2 november 2014 om 20:55:

Laura, ik ben het helemaal met je eens en herken me in je verhaal. Anorexia wordt inderdaad vaak gezien als een ‘modeziekte’ die voorkomt bij (jonge) mensen die graag dun willen zijn, maar de grondslag ligt regelmatig ergens anders. Ook mij is het ‘overkomen’. Ik was op zoek naar een vorm van controle in mijn leven en wilde grip, want om me heen gebeurde er allemaal zaken waar ik geen grip op kon krijgen. Familieleden werden ziek, mensen gingen dood en ik kon er niets aan veranderen. Het ‘tellen’ van mijn eten gaf me grip. Het was absoluut mijn doel niet om af te vallen, want ik had een goed en atletisch figuur, maar uiteindelijk gebeurde het toch. Ik vond mijn dunne lijf verschrikkelijk, maar kon het tellen niet loslaten. Het gaf me veiligheid.

Ook met mij gaat lijkt nu alles goed te gaan, want ik heb een gezond gewicht en heb mijn oude lichaam weer terug. Echter ben ook ik nog iedere dag in strijd met het probleem en herken ik me in wat jij zegt. De strijd is nu misschien nog wel zwaarder dan toen ik op mijn laagste gewicht zat.

Wat me is opgevallen is dat mensen totaal geen schaamte kennen wanneer ze opmerkingen maken over een (te) laag lichaamsgewicht, maar dat het voor veel mensen wel een taboe is om mensen dik te noemen. Ik kreeg bijna dagelijks opmerkingen te horen als ‘straks waai je weg’, ‘voor jou stap ik niet opzij, je past er wel tussen’ en ‘jij mag geen fruit eten’. Op mijn werk heb ik zelfs meegemaakt dat mensen slagroom op mijn eten spoten of extra beleg op mijn brood deden, want dat was ‘grappig’. Toen ik op een gegeven moment bij een van deze collega’s de appelflap van zijn bord pakte (om hem te laten ervaren hoe vervelend het is), was hij bijzonder beledigd, want zoiets kon je niet maken.

Vera, ik vind het super dat je dit soort problemen onder de aandacht brengt, maar herken veel in de reactie van Laura en wilde dit graag beamen. Het is hem niet allemaal te doen om het gewicht en het eten.

Verder vind ook ik je een topvrouw met een super leuke blog!

[Beantwoorden]

Sanne antwoordt op 3 november 2014 om 12:19:

Oh dit is zo herkenbaar, die opmerkingen van collega’s enzo! Er is echt een dubbele moraal als het gaat om gewicht: tegen iemand met overgewicht zeggen “zou je dat wel doen?” als hij/zij gebak eet is echt brutaal en onbeschoft, maar opmerkingen maken bij iemand met een laag lichaamsgewicht (om wat voor reden ook) lijkt de normaalste zaak van de wereld.

[Beantwoorden]


Door Joyce op 2 november 2014 09:15

Bam! Wat een perfect stukje! Zoiets zouden alle mensen moeten doen. Ophouden met die gemene opmerkingen te maken, want ja ze zijn echt gemeen. En niemand is perfect, iemand heeft misschien wel geen billen, maar haar waar je u tegen zegt, of een geweldig karakter. Meiden weten het vaak zelf al waar ze het minst tevreden mee zijn en dan hebben ze echt niet iemand anders nodig om zich er nog onzekerder over te voelen. En of het nu over uiterlijk gaat over iets anders, waarom geven we elkaar niet meer complimenten? Daar word je toch veel vrolijker van! Ik vind jou in elk geval een mooie topmeid Vera, ondanks wat anderen zeggen :)

[Beantwoorden]


Door kim op 2 november 2014 10:33

Vind het een goed stukje. Terwijl het eigenlijk nergends op slaat. Niet alleen de dunne vrouwen worden naar beneden gehaalt. Waar zie jij reclames met alleen slanke vrouwen, advertentie’s om hulp om af te vallen. Precies, overal. Het is van beide kanten. En tegen woordig is niemand goed genoeg,
Want ik met een beetje vet op mijn lichaam word al vaak dik genoemt. Beide figuren worden neer gehaald

[Beantwoorden]


Door Manon op 2 november 2014 10:47

Geweldig stukje! Dankjewel hiervoor! (love)

[Beantwoorden]


Door Julia op 2 november 2014 11:26

Wow Vera, je hebt precies in woorden gezegd waar ik me al heel lang over opwind.

[Beantwoorden]


Door Zondag favorieten #6 - Esmée Lifestyle op 2 november 2014 12:03

[…] een statement deze week en ik vind dat wat ze gedaan heeft geweldig. Het artikel heet ‘Niet te dik en niet te dun‘ en gaat erover dat mensen moeten stoppen met het praten over elkaars lichamen. Ieder mens […]


Door Rianne op 2 november 2014 12:32

Mooi blog… Iedereen, ongeacht gewicht, lengte whateffer, is mooi..

[Beantwoorden]


Door Femke op 2 november 2014 12:34

Vera, wauw wat mooi geschreven! Ik moest bijna huilen stom he? Dit heeft me toch wel weer wat zelfvertrouwen gegeven, dankjewel, had die woorden nodig. En je hebt je punt duidelijk gemaakt. Laat iedereen in zijn waarde (love)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 2 november 2014 12:40

Echt top dat je hier een artikel over maakt. We moeten inderdaad gaan stoppen met op iedereen een label te plakken, dat is zo ontzettend nergens voor nodig!

[Beantwoorden]


Door Sara op 2 november 2014 13:17

Heel mooi geschreven , ik ben het hier helemaal mee eens !

[Beantwoorden]


Door kimberly op 2 november 2014 14:02

Ik volg je al heel lang vera, nog nooit een comment achter gelaten maar hier wou ik graag op reageren want het raakt me. ik heb namelijk al 15 jaar een ernstige vorm van anorexia, wat ik allemaal niet naar me toe krijg geroepen, ik weet dat ik ziek ben, maar mensen snappen niet dat het pijn doet om te horen, van eet eens een boterham of dat jij nog mag lopen en kan lopen uberhaupt. mensen denken niet na waarom ik zo ben of waar ik tegen vecht, het zelfde met obesitas, ik had daar vroeger ook mijn mening over, maar vaak is het zo dat mensen het zelfde doen als ik alleen omgekeerd, ik eet niet vanwege bepaalde redenen, hun juist te veel door bepaalde redenen, en wie zijn andere mensen dan om daar hun oordeel over te velgen, het is niet gezond, en in mijn opzicht gevaarlijk, maar dat weet ik zelf ook, en dat hoef ik niet continu aan te horen, en daarbij iedereen is anders gebouwd, ik heb liever dat iemand niet volgens de perfecte maten voldoet, maar gelukkig en gezond is, als dat iemand perfectie na streeft tot het zieke toe

[Beantwoorden]


Door Sanne op 2 november 2014 14:42

Ik ben echt ontzettend blij dat jij, als invloedrijke vrouw, zo’n artikel maakt. Zelf ben ik vrij dun. Eén kilo minder en ik heb ondergewicht. Maar ik ben blij met mijn figuur. Ik heb vrij kleine borsten, maar mijn kont is best groot in vergelijking met de rest van mijn lichaam. En daar ben ik blij mee. Ik pronk niet met mijn voorgevel zoals de meeste meiden en vrouwen, maar met mijn achterwerk. Ik moet het doen met wat ik heb!

Twee jaar terug op vakantie zeiden twee jongens uit mijn vriendengroep in het zwembad tegen me dat ze me te dun vonden en dat dat niet mooi was. Zo’n opmerking doet je pijn. Maar ik sta sterk in mijn schoenen en ben trots dat ik nog steeds zo’n slank figuur heb, waar veel vriendinnen die vroeger ook zo slank waren nu de aardige vetrolletjes bezitten. Ik zeg niet dat dat lelijk of verkeerd is, maar ik ben trots op het feit dat ik mezelf zo mooi slank weet te houden.

xx Sanne (16)

[Beantwoorden]


Door Sanne op 2 november 2014 14:43

Bijzonder trouwens dat op dit soort artikelen ineens heel veel mensen die normaal nooit reageren ineens een soort plicht voelen om nu wel te reageren. I like.

xx Sanne

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 2 november 2014 15:31

Goed geschreven!

[Beantwoorden]


Door Joséphine op 2 november 2014 16:11

Verdomme wat ben ik het met je eens ^^)

[Beantwoorden]


Door Rachel van der Vlist op 2 november 2014 16:38

Wauw vera, je haalt me de woorden uit mn mond. Dankjewel! :)

[Beantwoorden]


Door Vera op 2 november 2014 16:59

Dit is het precies. Precies deze woorden had ik nodig. Thanks Veer!

[Beantwoorden]


Door Eline op 2 november 2014 17:02

Hey Vera!

Super goed stuk. ik ben blij dat er iemand hetzelfde over denkt als ik. Helaas kan ik niet zeggen dat ik tevreden ben met mijn figuur. Als mijn hele leven vind ik het niet mooi (niet dat ik boulimia of anorexia kweet ofzo), maar gewoon totaal niet tevreden. Ik probeer ook elke keer een aantal kilotjes eraf te krijgen, maar tevergeefs.
Soms denk ik wel: ‘misschien moet ik er maar gewoon mee leven en stoppen om erover onzeker te zijn.’ Maarja dan zie ik de volgende dag mezelf weer in de spiegel en dan blegh wat lelijk. Helaas kan ik er niets aan doen. maar zo denk ik wel.

Maar al die vooroordelen altijd. ik word er ziek van! Misschien doet iemand wel zijn best en je weet maar nooit wat er in iemand omgaat.

Vera je bent echt een top wijf en je inspireert veel mensen, waaronder mijzelf ook. Ga zo door!!

Liefs Eline

[Beantwoorden]


Door Maaike op 2 november 2014 18:23

:kiss:

Mensen kunnen zo gemeen tegen elkaar zijn…ongelooflijk.
Goed dat je dit schrijft, en ik hoop ook dat we ooit ophouden met elkaar belachelijk maken om dik,dun,zwart,wit,religie…etc…

[Beantwoorden]


Door Monica op 2 november 2014 19:06

Helemaal mee eens! ;-) ^^) (:

[Beantwoorden]


Door Luttie op 2 november 2014 20:09

Ik was ook zo’n meisje van 1,80 zonder kont en borsten en was echt veel te dun. Ik heb toen dagelijks te horen gekregen dat ik anorexia zou hebben, dat ik lelijk was, dat ik een plank was, etc etc. Ik ben nog steeds een meisje zonder curves, een platte kont en cup a, maar niet meer zo verschrikkelijk dun gelukkig. Wel ben ik door die opmerkingen altijd ontzettend onzeker geweest over mijn lichaam en alles wat er aan ontbrak. Toen er een jongen was die mij oprecht mooi vond kon ik dat ook gewoon niet geloven. In een kwetsbaar momentje zat ik te zeuren over mijn borsten die ik niet had, en hij zei dat ze juist perfect waren, dat grote borsten maar a-relaxed vasthielden en dat ik geen reden had om onzeker te zijn. Dit zeg ik niet om meisjes met grotere borsten weer af te vallen ofzo -ik ben jaloers hoor- maar meer voor de meisjes die zich hierin herkennen. Mijn zelfbeeld ging echt met sprongen omhoog toen en dat gun ik elk meisje. Niemand verdient het om te twijfelen over haar lichaam, dat is zo zonde. Ik hoop oprecht dat alle meisjes hier ook zo’n moment krijgen waardoor ze zekerder van zichzelf worden.

Super mooi geschreven en verwoord Vera! Ik vind het overrated hoe curvy meisjes opgehemeld worden, en vind het echt fijn om te lezen dat er meer meisjes zo over denken.

[Beantwoorden]


Door Demi op 2 november 2014 20:47

Wat goed geschreven! En je hebt ook echt helemaal gelijk. Stop het body shaming. Op de ene plek hoor je dat je doen moet zijn want dat is wat ‘mooi’ is , en ergens anders hoor je weer dat je curves moet hebben omdat dat de norm is. Iedereen is mooi op zijn eigen manier. En iemand nou een bepaald figuur minder mooi vind dan het andere, wil dat niet zeggen dat dat bepaalde figuur ook helemaal niet mooi is. En inderdaad, we are all beautiful!

[Beantwoorden]


Door Shanna op 2 november 2014 21:45

tranen in mn ogen.
ik ben niet dik, weten ze me altijd te zeggen wanneer ik begin over dat ik niet lekker in mn vel zit. die net niet perfecte buik wil maar niet weggaan. en al die modellen om me heen weten dat gevoel niet te verbloemen… ik wordt wakker en voel mn buik tegen mn bed aan en houd hem in, om me dunner te voelen.
Tijdens het lezen van dit artikel heb ik hem bij de laatste zinnen lekker uitgepuild. met het idee dat dit gewoon mijn verdomme lichaam is en ieder lichaam evenveel voor- en nadelen heeft.
ik hou van je vera
xxx

[Beantwoorden]


Door Nicole op 2 november 2014 21:55

Iedereen is mooi op de manier hoe hij/zij is. Ik heb het heel erg van me af kunnen zetten wat anderen van mij vinden. Ik ging nadenken, wat vind ik eigenlijk van mezelf? Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik best tevreden ben. Ik ben wel gaan hardlopen omdat het nog beter kan. Het kan áltijd beter. Er is áltijd iets. Deze quote, die vast iedereen wel kent, komt dan heel goed van pas. Verander wat je niet accepteren kan, maar accepteer wat je niet veranderen kan. Stel dat je je druk maakt omdat je bang bent dat jongens/meiden je niet mooi vinden? Denk dan f*ck off, want er komt zeker iemand die jou helemaal prachtig vindt.

[Beantwoorden]


Door Kim op 2 november 2014 23:02

Geweldig stuk! Ik zeurde wat dit betreft vandaag nog over mezelf..

[Beantwoorden]


Door mandy op 2 november 2014 23:04

wauw vera, super geschreven normaal reageer ik nooit onder dingen maar dit raakte me echt, ik ben zelf echt heel dun en vind t maar niks ik eet zoveel maar kom geen gram aan en daar baal ik gewoon heel erg van. elke dag mensen die zeggen wat ben je dun is het zelfde als mensen tegen een voller iemand zeggen wat ben je dik. want ik kan er niks aan doen ik wou dat ik voller was meer kont buik en borsten had maar dat is gewoon niet mijn bouw, en zolang mensen daar over blijven zeuren vind ik het maar moeilijk om mezelf te kunnen accepteren om hoe ik ben,. <3

[Beantwoorden]


Door denise op 2 november 2014 23:09

Heel fijn dat dit ook een keer besproken wordt!
ik ben zelf ook vrij smal gebouwd, en heb tegenwoordig
het gevoel dat mijn lichaam niet meer geaccepteerd wordt.
Belachelijk.
Ik vind dat iedereen dik en dun zich goed moet voelen,
maar door media en reacties kan dat tegenwoordig niet meer.
Ik hoop dat ooit een keer alle lichamen geaccepteerd gaan worden in deze wereld!

[Beantwoorden]


Door Manon op 3 november 2014 01:31

Super dat je hier aandacht aan schenkt. Mooi geschreven!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 3 november 2014 12:10

Ik reageer normaliter nooit op je post (die ik wel altijd met veel plezier lees overigens) maar wil je hierbij toch echt complimenteren want je slaat de spijker echt op z’n kop. De maatschappij is zo goed in labeltjes plakken en iedereen in hokjes duwen, terwijl het er om gaat hoe je je van binnen voelt en of je gezond bent. En stiekem hebben vrouwen daar onderling ook behoorlijk last van, elkaar omlaag halen. Als we onszelf nou eens gewoon prima zouden vinden zoals we zijn en de mensen om ons heen hetzelfde gunnen dan zou de wereld er heel anders uitzien.

Mooi dat je dit in ieder geval ter sprake brengt, ik ben zelf heel blij met m’n lijf omdat het inderdaad prima functioneert, maar kan me voorstellen dat er genoeg (jonge) meiden zijn die continu in conflict zijn met zichzelf en de rest van de wereld als het om hun lichaam aankomt.

Kortom: heel blij met dit artikel, heel mooi verwoord!

[Beantwoorden]


Door Sofie op 3 november 2014 13:22

Toen ik vijftien was had ik een vriendin waarvan men zou zeggen dat ze ‘te dik’ was, terwijl ik ‘te dun’ werd genoemd. Ik maakte uiteraard nooit een opmerking over haar gewicht, omdat ik er simpelweg niet mee bezig was. Tot zei op een dag een opmerking maakte over mijn gewicht. Ik was er zo van geschrokken dat ik spontaan begon te wenen. Ik begreep niet waarom zij wel zo mogen zeggen dat ik niet ok was, maar omgekeerd was dat helemaal ‘not done’. Ze bood snel haar excuses aan en was er volgens mij zelf niet van bewust, wat haar opmerking kon teweeg brengen.
Nu, 10 jaar later denk ik nog vaak terug aan dat moment. Intussen kom ik beetje bij beetje aan en krijg ik meer ‘vrouwelijke vormen’. Ik heb overigens ook nooit een eetprobleem gehad. Mijn lichaam is gewoon erg ‘dun’.

Goed dat je deze post schrijft Vera!

[Beantwoorden]


Door Dierieke op 3 november 2014 14:12

Ik reageer eigenlijk nooit op blog stukjes, terwijl ik er wel ontzettend veel lees met veel plezier, elke dag. Een heel enkele keer reageer ik, als een stukje tekst echt iets met mij doet en me laat nadenken.. Bij deze dus, wat een super leuk, good-feeling stuk is dit zeg. Ik heb bewondering voor je als schrijfster & als persoon, want als ik dit stukje zo lees kan ik nog veel van je leren!
Lieve groet,

[Beantwoorden]


Door Marie op 3 november 2014 14:58

Ik ben echt blij dat er iemand een stap neemt en dit naar buiten gooit! Want je hebt gewoon volledig gelijk ook al word er vaak taboe rond gemaakt !

[Beantwoorden]


Door Demi op 3 november 2014 17:01

Wauw wat is dit mooi geschreven. Ik ben het echt volkomen met je eens! Ik lees dit een beetje met tranen in mijn ogen omdat het wel een beetje herkenbaar is, maar ook omdat het gewoon echt een mooi stukje is. Heel goed gedaan, Vera! Ik denk dat je heel veel mensen hiermee helpt!

(love)

[Beantwoorden]


Door ..... op 3 november 2014 17:36

Mooi gezegd!!
Ik moet eigenlijk jouw stuk uitprinten en boven mijn bed hangen zodat ik hier vaak op geattendeerd wordt. Ik ben hard aan het streven om mijn eetstoornis naast me te leggen. Ik ben van anorexia naar boulimia nervousa gegaan en wil graag weer een normaal leven lijden en blij zijn met wat en wie ik ben.
Dankjewel Vera!

xxx

[Beantwoorden]


Door aea op 3 november 2014 19:27

Nu ik dit gelezen heb voel ik me droevig.
Maar eigenlijk ook blij.
Ik denk aan de dagen die nog gaan komen.
De dagen dat ik mezelf prachtig vind.
De dagen dat ik trots op me zelf ben.
De dagen dat je je niet lelijk, dik of ongelukkig moet voelen.
Bedankt Vera.
Je helpt zo veel mensen hier mee.
Ik denk dat iedereen die je blog leest, zich nu een stuk beter voelen.
Kunnen genieten van het leven.
Denk niet alleen aan de negatieve dingen.
Daar wordt niemand gelukkig van.
Wees positief. LOVE YOURSELF.

[Beantwoorden]


Door Fleur op 3 november 2014 20:28

Super geschreven artikel, Vera!

[Beantwoorden]


Door Elke op 3 november 2014 21:28

Wat een goed stukje Vera, dit is nou positief gebruik maken van de invloed die jij hebt op (jongere) meiden. Het internet versterkt volgens mij alleen maar dat onzekere mensen anoniem maar kunnen reageren op alles wat los en vastzit, dat iemand dik of dun is. Echt belachelijk, ik ben blij dat dit nog niet zo leefde toen ik op de middelbare school zat, toen hadden we net Hyves en viel het allemaal wel mee. Natuurlijk gebeurt het ook buiten het internet om, misschien moet iedereen zich toch maar gewoon niet te druk maken over andermans uiterlijk… iedereen is mooi van zichzelf :)

[Beantwoorden]


Door Evelien op 3 november 2014 22:43

Ik word ook altijd zo agressief als ik Nicki Minaj in Anaconda hoor zingen ‘Fuck you if you skinny’. Ik snap niet dat zoveel vrouwen haar als rolmodel voor een positief body image zien. Dat is ze namelijk niet.

[Beantwoorden]


Door Ghislaine op 4 november 2014 09:15

Lieve lieve lieve Vera,

Bedankt voor deze mooie tekst ik ben het met alles wat je zegt eens. Je bent perfect zoals je gemaakt bent! Ik ben een van die “skinnygirls” en word er behoorlijk me gepest vooral omdat “curves” nu in zijn (ik zet het tussen aanhalingstekens omdat ik het vreselijke woorden vind) mensen die vragen : voelt het niet voor je vriend of die je verkracht? sorry maar dat is gewoon pijnlijk.

Natuurlijk laat ik me niet kisten door die mensen ik weet dat mn vriend me prachtig vind zoals ik ben! Maar er zal altijd een stemmetje achter in mn hoofd blijven van ik moet meer eten(wat ik trouwens gewoon normaal doe) Ik vind het vreselijk dat mensen elkaar tegenwoordig zo afmaken over hoe ze er uit zien. Die meiden in bladen die belachelijk gemaakt worden ZO ERG dat kan gewoon echt niet! Je lichaam is op een bepaalde manier gemaakt die gewoon goed voor je is dus het maakt niet of je “curvy” of “skinny” bent je bent mooi zoals je bent!

Ik struggle elke dag met gedachten die helemaal niet in mn hoofd hoeven voor te komen maar als je niet anders hoort ga je zo denken:( it makes me sad that people do this.

SO TO ALL THE PEOPLE :

YOU GUYS ARE AMAZING JUST THE WAY YOU ARE!!

x Ghislaine

[Beantwoorden]


Door Meike op 4 november 2014 15:11

Mooi gezegd Vera! Je bent een top meid! (love)

[Beantwoorden]


Door Romy op 4 november 2014 17:29

Echt super mooi geschreven! Zoals velen ben ik het ook 100% met je eens, waarom een ander pijn doen om jezelf er beter door te voelen? Je zou jezelf er toch juist rot om moeten voelen! Zoals mijn moeder altijd zegt: Zeg leuke dingen, anders kun je beter helemaal niets zeggen ♥

[Beantwoorden]


Door Lisa op 4 november 2014 18:56

Ik ben het zo met je eens! Ik heb juist een heel apart lichaam, een “curvy ass” zoals we dat noemen, een buikje maar dan wel met cup A. Ik vind inderdaad dat we elkaar belachelijk maken, en dat terwijl zij zelf ook niet perfect zijn. Zo heb ik een vriendin met het perfecte figuur, wat je dan perfect noemt natuurlijk, een ronde kont, gespierde buik en mooie armen, lekker gebruind en een prachtige bos met krullen, en een vriendin die helemaal plat is, met nauwelijks haar op haar hoofd. En allebei zijn ze prachtig, allebei in hun eigen manier. Wat ik probeer te zeggen is dat het inderdaad niet uit maakt, iedereen is mooi. Alleen moeten we onze goeie kanten leren gebruiken. ^^)

[Beantwoorden]


Door Wendy op 4 november 2014 19:18

Het is natuurlijk heel positief dat ‘een maatje meer’ door de media word geaccepteerd!
Tijdperk maatje 0 en modellen die sterven aan anorexia is nu gelukkig aan het afnemen.
De manier waarop is alleen niet oke, het is goed om ronde vrouwen te stimuleren, maar dit bereiken we niet door een tegenpool totaal de grond in te boren.

Zelf kom ik geen kilo aan, ondanks de vele repen Tony Chocolonly.
Toen ik op mijn werk een tosti at, zei een collega ‘je bent echt fucking dun!’.
Ik schrok daar best wel van en vroeg of ze naar een collega met met een maatje meer wilde lopen, en tegen haar durfde te zeggen dat ze eigenlijk wel fucking dik was.
Point made.

[Beantwoorden]


Door Annick op 4 november 2014 22:05

Ik denk eerlijk gezegd dat het voortkomt uit het feit dat dikkere mensen vaker zijn uitgelachen in het verleden. Ik weet in ieder geval dat bij mij het ‘dunne mensen minder mooi vinden’ kwam als een soort bescherming voor mezelf. Ik was zo depressief door de continue uitlach praktijken dat ik mezelf moest opvrolijken met het tegenovergestelde. Gelukkig denk ik hier nu heel anders over en vind ik inderdaad dat iedereen mooi is zoals hij of zij is. Ik denk echter wel dat je verder moet kijken dan alleen de woorden ‘dunne mensen hebben geen figuur’. Er zit vaak meer achter dan je in eerste instantie denkt, zoals jaloezie of een trauma uit het verleden. Uiteraard zeg ik niet dat het daarom maar goed gepraat moet worden. Ik vind echter ook niet dat volle vrouwen nu volledig als boeman moeten worden neergezet, want er is wel een reden waarom ze zo reageren.

[Beantwoorden]


Door Size whatever you want | Claudia Verloop op 5 november 2014 12:07

[…] te worden. Wat is maatje perfect? Wie beslist wat maatje perfect is? Dit artikel van Veracamilla: http://veracamilla.nl/2014/10/niet-te-dik-en-niet-te-dun/  zette me aan het nadenken. Vera is een beautyblogger en ik lees haar blog regelmatig. Deze […]


Door Anne op 5 november 2014 16:38

Goed dat je hier over schrijft! Ik ben absoluut voorstander van de positieve kritiek: heb je negatieve kritiek (opbouwend is prima natuurlijk!) zeg dan gewoon niks :) Waarom zou je in godsnaam moeten zeggen dat iemand een zak met botten is, een slechte huid heeft of raar loopt of praat? Je bereikt er alleen maar negativiteit mee.

Mensen groeien zoveel beter, harder en mooier door positiviteit!

[Beantwoorden]


Door JustBeingMe op 5 november 2014 22:42

Leuk artikel, goed gezegd/geschreven! :yes:
Liefs’ X

[Beantwoorden]


Door Daphne op 6 november 2014 14:18

Ik ben het helemaal met je eens.
Ik ben best slank van mezelf (gelukkig wel met curves) en ik had er altijd zo een hekel aan als vriendinnen van me gingen zeuren van:
Oo ik heb zoveel zin in een frikandel broodje, maar daar word ik echt dik van. Ja jij hebt daar geen last van want jij bent super slank.
Dan keek ik naar ze en dacht ik: kind waar maak je je druk om, als je iets ”dikker” bent dan ik ben, maakt dat je niet dik. Ze hadden gewoon een prachtig figuur maar op een of andere manier moest er altijd gezegd worden dat ik dunner was.
Ik ben er ook mee gepest, dat ik anorexia had en dat het echt niet gezond was. Dat ik wel is een hamburger mocht eten (terwijl ik zakken snoep, chips en allerlei hartigs weg zat te werken alsof ik honger had als een olifant). Het is gewoon nooit goed. Als ik veel at dan werd ik nooit dik en wilde andere het ook en noemde ze zichzelf dik, als ik weinig at in het bij zijn van andere had ik anorexia.

Je moet niet kijken naar hoe iemand er NU uit ziet, maar hoe iemand zich ontwikkeld heeft in zijn/haar jeugd. Als iemand altijd al dunner is geweest, is dat iemand zijn bouw en figuur. Als iemand altijd al wat ”steviger” was hetzelfde. Wie zijn wij om te beslissen over een ander of diegene dik of dun is, meer of minder moet eten. Als iemand zich goed voelt moet je die niet de grond in praten omdat jij een andere idee hebt over het ”perfecte” lichaam. Er zijn gelukkig ook mannen die je accepteren zoals je bent, die je prachtig vinden met cup A en minder billen, of juist prachtig met meer billen en buik.

Als jij blij bent met wie je bent, straal je zelfverzekerdheid uit. Dat is wat mannen pas echt sexy vinden! Iemand die blij is met z’n lichaam.

[Beantwoorden]

Daphne antwoordt op 6 november 2014 om 14:20:

Met gelukkig wel met curves bedoel ik dat ik het zelf fijn vindt, omdat ik me daardoor zelfverzekerder voel. Daarmee bedoel ik niet dat als je dat niet hebt je niet mooi bent of dat het moet.

[Beantwoorden]


Door Marijke op 6 november 2014 22:20

Wat een knap artikel Vera! Je hebt helemaal gelijk, iedereen is mooi, op z’n eigen manier! :-)

[Beantwoorden]


Door Carlijne op 7 november 2014 10:17

“9 out of 10 men prefer woman with curves, the 10th men prefers the other 9 men”.

Dit las ik vandaag, zo’n ‘grappig’ tekstje, maar inderdaad. Ik ben zo iemand zonder curves en dit soort opmerkingen zijn echt niet tof.

[Beantwoorden]


Door evelien op 7 november 2014 12:05

Wat een mooi stukje! Zelf ben ik zo’n meisje met een rank figuur. Veel van dat soort opmerkingen zijn ook vaak uit jaloezie hoor, daar prik ik wel doorheen. Maar soms is het ook denigrerend en dat is jammer, alleen omdat iemand zich beter probeert te voelen door de ander af te kraken. Zelf ben ik tevreden met mijn figuur ondanks mijn platte billen. En ja, laatste tijd worden curves heel erg opgehemeld, kijk maar naar de populariteit van Nicki Minaj. Ik zie er zelf niet zo uit, maar ik weet dat dat ook geen realistisch beeld is. Iedereen is anders en iedereen is mooi, laat je vooral niet beinvloeden door het modebeeld!

[Beantwoorden]


Door Eline op 7 november 2014 16:15

Super mooi geschreven Vera, werd tijd dat iemand het eens zou zeggen!

[Beantwoorden]


Door Size whatever you want | Claudia Verloop op 7 november 2014 22:20

[…] Belangrijker. Wat is maatje perfect? Wie beslist wat maatje perfect is? Een column van Veracamilla (http://veracamilla.nl/2014/10/niet-te-dik-en-niet-te-dun/) zette me aan het nadenken. Waarom is het zo erg dat mensen verschillend […]


Door lotte op 8 november 2014 16:53

geweldig mooi geschreven :$ en zo true (love)

[Beantwoorden]


Door Klara op 9 november 2014 10:44

Lieve Vera,
Wat fijn dat je hierover schrijft, ik ben het roerend met je eens! Ikzelf ben zo’n meisje dat erg dun is en weinig figuur heeft en er helemaal niks aan kan doen. Sterker nog, vergeleken met de meeste van mijn vriendinnen eet ik erg veel; ik kom gewoon niet aan. Dat is nou eenmaal mijn figuur. En eigenlijk zou ik me er ook geen zorgen om moeten maken: maar als al je klasgenoten en zelfs leraren (ja inderdaad, leraren!) gaan zeggen dat je wel erg dun lijkt en vragen of het goed met je gaat, ga je dat helaas vanzelf wel een beetje doen. De laatste tijd realiseer ik me dat, en zeg ik er wat van als mensen zeggen dat ik zo dun ben: zeggen dat iemand dun is is net zo erg als zeggen dat iemand dik is. Daarom vind ik het goed van je dat je dit behandelt op je site, want we zijn indrdaad allemaal mooi, ongeacht dat cijfertje op de weegschaal.

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 10 november 2014 22:01

Goed geschreven Vera, je hebt helemaal gelijk!

[Beantwoorden]


Door Laura op 13 november 2014 19:09

Goed dat je dit punt zo aanbreekt! Eerlijk, ik vind het prachtig als een vrouw zelfverzekerd is en weet hoe ze zich moet kleden, dan maakt het niet uit welke maat je hebt. Zolang je maar tevreden bent over je eigen lichaam en gezond bent, is dat alles wat belangrijk is!

[Beantwoorden]


Door amber op 13 november 2014 22:52

Wauw Vera, heel goed artikel. Heel erg goed dat je dit schrijft, je hebt helemaal gelijk!

[Beantwoorden]


Door Lovatic op 23 november 2014 22:06

wat is dit een goed artikel,
het moest echt eens een keer gezegd worden, ik werd vroeger heel erg gepest omdat ik ”te dun was” dit is net zo erg als gepest worden omdat je ”te dik” bent.
We zijn allemaal mooi zoals we zijn, trek je niets aan van anderen en doe wat je gelukkig maakt, love you all ♡

dankje vera ♡ xx

[Beantwoorden]


[…] ooit zulke mooie foto’s met mijn iPhone zal kunnen maken als in dit artikel, maar wie weet! Vera Camilla – Niet te dik en niet te dun Hoewel ik dit onderwerp eerlijk gezegd een beetje vermijd op mijn blog, vind ik dit artikel zeker […]


Door Paul op 13 december 2014 09:37

Amen, Vera! Prachtige ode aan de schoonheid van elk figuur. De enige reden om iets aan je figuur te doen is als je er niet happy mee bent of voor je gezondheid.

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 17 december 2014 16:52

Ik ben het hier zo mee eens! Ik heb ook altijd ondergewicht gehad en over mij werd ook wel eens gezegd dat ik anorexia had terwijl ik het driedubbele at van al mijn vriendinnen. Iedereen zou tevreden moeten zijn met hun gewicht en ik vind het al helemaal verschrikkelijk dat mensen elkaar er zo op kunnen aanvallen. Natuurlijk is te dik of te dun niet goed maar dat hoeft dan inderdaad niet gezegd te worden op zo’n manier zoals het tegenwoordig zo vaak gebeurt. Ik vind het vooral erg dat nu iedereen die dun is zo wordt aangevallen. Veel vrouwen sporten hard en eten gezond om slank te blijven en hier is vaak weinig ongezonds aan. Ik vind het alleen erg dat tegenwoordig vrouwen die het zelf waarschijnlijk ook niet leuk zou vinden als er iets over hun gewicht wordt gezegd, de dunnere vrouwen bestempelen als ‘niet mooi’, ‘niet vrouwelijk’ en ‘geen man wilt dat hebben’. Niemand moet gepest worden om zijn of haar uiterlijk en ik vind het naar dat de vollere vrouwen die vroeger helaas het mikpunt van pesterijen waren dit steeds vaker zelf ook gaan doen bij de dunnere vrouwen. Iedereen is mooi zoals hij of zij is, ongeacht het gewicht. En ik zou het zó fijn vinden als iedereen dat zou accepteren en elkaar niet meer zou afkraken over elkaars gewicht, of sowieso over iets. Mensen geven veel te weinig complimenten en laten elkaar veel te weinig de mooie punten van henzelf zien. Ik vind dat iedereen prachtig is!

[Beantwoorden]


Door Size whatever you want | Claudia Verloop op 28 april 2015 17:44

[…] Belangrijker. Wat is maatje perfect? Wie beslist wat maatje perfect is? Een column van Veracamilla (http://veracamilla.nl/2014/10/niet-te-dik-en-niet-te-dun/) zette me aan het nadenken. Waarom is het zo erg dat mensen verschillend […]


Door Feminist in wording | Stellingdames op 2 september 2015 14:00

[…] over het heersende schoonheidsideaal in Nederland. Zo nam ze het eerder op voor dunnere vrouwen in een van haar columns. “Steeds meer steekt het, elke keer dat curvy en plussize vrouwen een vette duim omhoog […]


Door Leuke blogpost tips! | Chocellaatje op 26 oktober 2015 09:10

[…] Veracamilla.nl – Niet te dik en niet te dun […]


Door Donna op 19 maart 2017 19:15

Heeii vera,
Wat heb je dit toch prachtig geschreven soms dan vond ik me we eens te dik omdat de jongens dat nog wel eens zeggen op school maar even he als ik zo dik was geweest paste ik echt geen maat S of M hoor.
Meiden als jongens zeggen; je bent dik! Moet je weten dat ze zelf miss wel heel erg onzeker zijn en anders WE LEVEN MAAR 1 KEER DUS KOM MAAR OP MET DIE ZAKKEN CHIPS, CHOCOLA EN COLA
x Donna

[Beantwoorden]