Boozycosmetics Brushegg

boozycosmetics_brushegg01

De eivormige Beautyblender spons is al jaren een hit, zal dit eivormige handschoentje voor het reinigen van kwasten dan het volgende succesnummer worden? Ik kreeg de Boozycosmetics Brushegg opgestuurd om uit te proberen. Deze tool is gemaakt voor het diep reinigen van je – bijvoorbeeld foundation – kwasten.

boozycosmetics_brushegg02

De Brushegg is een klein handschoentje die je om een vinger schuift. Dat houdt makkelijk vast. Hij is te koop bij Boozyshop.nl en kost € 4,99.

Mijn foundationkwast vind ik altijd het meest lastig schoon te krijgen. Niet zo gek ook, foundation is vloeibaar en gaat daarom makkelijk tussen de haren zitten. Een goede reden om de Brushegg als eerste uit te proberen met de foundationkwast (Expert Face Brush) van Real Techniques.

boozycosmetics_brushegg04

1. Kwast nat maken onder de kraan met lauwwarme water.

boozycosmetics_brushegg05

2. Een erwtje shampoo (ik gebruik babyshampoo van Zwitsal) aanbrengen op de Brushegg.

boozycosmetics_brushegg06

3. De kwast wrijven over de brushegg

boozycosmetics_brushegg07

4. Ziet er lekker uit hè?
Hierna wrijf je hem nog verder schoon onder lopend water van de kraan.

Klaar!

boozycosmetics_brushegg08

boozycosmetics_brushegg09

Ik doe hetzelfde met de MAC 117.

boozycosmetics_brushegg03

Ik heb mijn kwasten wel schoon gekregen met de Brushegg, maar ik kan niet zeggen dat het nou veel beter of grondiger ging dan wanneer ik de kwasten over mijn handpalm schoon wrijf, zoals ik het normaal doe. Ik had zelfs het idee dat het meer tijd kostte en dat ik meer babyshampoo nodig had. Bij de foundationkwast heb ik de stappen hierboven twee keer moeten herhalen om hem helemaal schoon te krijgen.

Ik vind het een overbodige tool. De methode die ik normaal gebruik (methode 2 uit dit filmpje) werkt voor mij net zo goed, al dan niet beter. Ik denk dan ook niet dat ik de Brushegg nog een keer ga gebruiken.

Boozycosmetics Brushegg € 4,99 – Te koop bij Boozyshop.nl

Twitter Facebook
Categorie: Kwasten | 25 oktober 2014 | 64 reacties | Tags: , , ,

Reacties

Door Dagmar op 25 oktober 2014 06:22

Wat een fijne review en goede foto’s erbij! Jammer dat het niet zo’n succes is, het idee was wel erg leuk. Maar het lijkt mij inderdaad niet veel efficiënter dan de gebruikelijke manier, wie weet komt die tool alsnog op een dag :D Nog even afwachten, maar wat een fijne en eerlijke review. Dankjewel voor het delen!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 25 oktober 2014 06:46

Jammer dat het niet werkt! Het leek nog zo handig…

[Beantwoorden]


Door Akosua op 25 oktober 2014 06:53

Als het niet beter, sneller of fijner werkt, is het eigenlijk zonde van het geld. Op de een of andere manier heb ik nooit zin om mijn kwasten te wassen, maar als ik eenmaal bezig ben, ben ik zo klaar. Dus doe ik het wel braaf elke week. Nou ja, bijna elke week.

[Beantwoorden]


Door Koalabeautymama op 25 oktober 2014 06:58

Voor de prijs kan je dit beter proberen dan die handschoen van Sigma. Die was een paar tientjes duurder..

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 25 oktober 2014 06:58

Dit lijkt mij echt drie keer niks, niks beters dan schoonmaken met mijn handpalm. Ik vind het idee wel heel leuk, maar ik zie niet waar hier mee het voordeel te halen is. Ondanks dat het amper wat kost zou het voor mij verspilling zijn van geld waar ik liever een leuke lipstick van koop. Toch vind ik het wel leuk geprobeerd en ziet het er schattig uit, alleen de uitwerking… thanks but no thank. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Joyce op 25 oktober 2014 06:58

Merk je ook niet dat ze door de brushegg schoner worden dan met de hand? Of is daar ook geen enkel verschil in te vinden? ^^)

[Beantwoorden]


Door Laura op 25 oktober 2014 07:06

Heel jammer dat ie toch niet werkte zoals gehoopt, want het zou best handig zijn. Ik heb vorige week mijn kwasten nog schoongemaakt en dat gaat prima en best snel met je hand.

[Beantwoorden]


Door Ellen op 25 oktober 2014 07:43

Ik had al een aantal reviews over dit ding gelezen en ik moet zeggen dat ik niet zoiets heb van; wow dit wil ik ook. Zelf was ik mijn kwasten gewoon met de hand en dat gaat prima!

[Beantwoorden]


Door Svenja op 25 oktober 2014 07:54

Jammer dat je niet enthousiast bent. Ik vind de tool er wel grappig en handig uitzien. Maar als kwasten schoonmaken op je handpalm net zo goed werkt, dan is het inderdaad zonde om deze aan te schaffen!

[Beantwoorden]


Door Dionne op 25 oktober 2014 08:25

het lijkt heel simpel en handig, jammer dat het toch niet heel fijn is.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 25 oktober 2014 08:39

Dit leek me in eerste instantie best handig. Maar hij lijkt me als ik het zo zie watbaan de kleine kant.

[Beantwoorden]


Door Simone op 25 oktober 2014 08:39

Hmm jammer, ik had gehoopt dat hij wel erg fijn zou zijn, ik vind mijn kwasten schoon krijgen altijd zo’n gedoe.

[Beantwoorden]


Door elize op 25 oktober 2014 08:39

Ziet er erg handig uit! En dat voor 5 euri… hiHi!

[Beantwoorden]


Door Eline op 25 oktober 2014 08:41

Fijne review, jammer dat hij toch tegenvalt, ik gebruik ook altijd het liefst gewoon mijn handen om de kwasten schoon te maken!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 25 oktober 2014 08:43

Fijn dit review! Ik zag dat de LLG meiden ook al niet zo te spreken waren dus dit bevestigt het nogmaals. Ik blijf het lekker met de hand doen haha.

[Beantwoorden]


Door Bo op 25 oktober 2014 08:57

Lijkt mij ook niet echt daverend..

[Beantwoorden]


Door Saskia op 25 oktober 2014 08:58

Altijd fijn een eerlijke review :-)

[Beantwoorden]


Door Angelique op 25 oktober 2014 09:14

Fijne eerlijke review, ik zat serieus te twijfelen om hem aan te schaffen maar ben blij dat ik dat dus niet gedaan heb

[Beantwoorden]


Door Femke op 25 oktober 2014 09:19

Hey Vera! Heb je ooit de MacFactor 3in1 foundation in de lichtste kleur geprobeerd? Die is namelijk heel erg licht! Ik ben een MAC NW15 en die kleur van MacFactor is echt perfect voor mij ! Misschien iets om te proberen. Liefs, Femke

[Beantwoorden]

Femke antwoordt op 25 oktober 2014 om 12:26:

*maxfactor

[Beantwoorden]


Door Esmée op 25 oktober 2014 09:26

Fijne, duidelijke review heb je geschreven, dankjewel! Zo’n tool lijkt mij bij voorbaat al overbodig, ik was mijn kwasten altijd in een bakje: zeep erin, zeep op kwasten, lauwwarm water erbij en goed laten weken. Daarna goed afspoelen en op wenpapiertje drogen. Je hebt er nauwelijks werk aan en mijn kwasten zijn altijd mooi schoon! X

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 25 oktober 2014 09:29

Bij de foto’s van het reinigen van je foundationkwast vroeg ik me al af wat hier het voordeel van zou zijn. Wat jammer dat je het idee krijgt dat je er zelfs langer over doet om de kwasten te reinigen. Thanks voor je eerlijke review!

[Beantwoorden]


Door Mirne op 25 oktober 2014 09:32

Fijne eerlijk review, maar het ding ziet er ook gewoon niet bijzonder uit. Gewoon wat ribbeltjes.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 25 oktober 2014 09:55

Helaas dat het tegenvalt. Het idee wasgeel heel erg leuk vond ik.

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 25 oktober 2014 09:58

Jammer dat het zo tegen valt, het leek me best handig!

[Beantwoorden]


Door Idhuna op 25 oktober 2014 10:01

Leuk artikel! Toen ik hem zag had ik verwacht dat hij uitstekend werkt maar ik begrijp je eindoordeel wel. Fijne review!

[Beantwoorden]


Door Margot op 25 oktober 2014 10:34

Grappig ding, maar ik denk dat ik mijn handen ook net zo goed vind werken.

[Beantwoorden]


Door Eva Realitijd op 25 oktober 2014 10:47

Oh jammer ja. Ik gebruik geen foundation dus ik heb niet zo erg veel moeite om mijn kwasten goed schoon te krijgen dus ik denk dat het voor mij ook sowieso overbodig zou zijn. Wel heel leuk dat je het reviewde!

[Beantwoorden]


Door Hester op 25 oktober 2014 10:48

Ik vind het er handig uitzien, maar volgens mij kun je inderdaad wel net zo goed je hand gebruiken. Dit lijkt me eigenlijk ook niet per se heel goed voor je kwasten ofzo…

[Beantwoorden]


Door Manon op 25 oktober 2014 10:51

Had er al wat overgelezen maar toen leek het me ook al beetje overbodig. Fijn dat dit artikel het bevestigt.

[Beantwoorden]


Door Nelina op 25 oktober 2014 11:06

Hey Vera, ik heb een leuke tip wat betreft het reinigen van je kwasten! Ik doe het altijd met de Zwitsal zeepjes. Die maak ik nat en vervolgens ga ik met de kwast over het zeepje. Je spoelt dit uiteraard ook nog af. Het is supercheap en je kwasten worden gewoon echt schoon!

[Beantwoorden]


Door BeautyReviewsNL op 25 oktober 2014 11:26

Hele fijne review weer!

[Beantwoorden]


Door Amy op 25 oktober 2014 11:51

Ik was heel benieuwd naar de werking van deze tool, maar nee.. Het lijkt me echt niet veel toevoegen.

[Beantwoorden]


Door Nanda op 25 oktober 2014 12:10

Vlgs mij kan je nog het beste je kwasten laten weken in een beker warm water met babyzeep

[Beantwoorden]

Amelie antwoordt op 26 oktober 2014 om 10:58:

Nee! Want dat wordt dat verbingdingsstuk nat en laat de lijmlaag los!

[Beantwoorden]


Door Shaz op 25 oktober 2014 12:23

Het leek me al een overbodig product.

[Beantwoorden]


Door Emily op 25 oktober 2014 12:30

Lijkt me wel handig en grappig, maar ik doe het perfect zonder. Het is niet dat het plots een stuk makkelijker is, want het is ook geen ‘zwaar’ klusje, maar leuke review.

[Beantwoorden]


Door Cherel op 25 oktober 2014 12:32

Het leek me een handig ding, maar na het lezen van dit artikel denk ik hem toch niet nodig te hebben! Ik doe het ook altijd gewoon in mijn hand en dit werkt prima!

[Beantwoorden]


Door Anna30 op 25 oktober 2014 13:20

Vera, de link naar het kwastenreinigingsfilmpje geeft een verkeerde pagina.
En ik vroeg me af waarom je je intro- en outrofilmpje met muziekje eigenlijk niet meer gebruikt, dat was altijd zo leuk! ^^)

[Beantwoorden]


Door nenacecilia op 25 oktober 2014 14:05

Ik heb de laatste versie van de gleaning glove van Sigma. Die werkt echt geweldig! :) De kwasten worden stukken schoner en het neemt voor mij persoonlijk minder tijd in beslag. Pluspunt: ik maak ze vaker proper omdat het minder gedoe is!

[Beantwoorden]


Door De Spiegelreflex op 25 oktober 2014 14:16

Het klinkt op zich wel handig, maar is inderdaad een beetje overbodig.

[Beantwoorden]


Door Eline op 25 oktober 2014 16:44

Hij ziet er wel erg leuk uit ^^

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 25 oktober 2014 18:32

Best handig!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 25 oktober 2014 18:42

Fijne review, lijkt mij eigenlijk wel handig maar wel jammer dat je in verhouding meer babyshampoo nodig hebt.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 25 oktober 2014 20:29

Fijne review. Jammer dat ie niet zo goed werkt. Het had zo mooi kunnen zijn.

[Beantwoorden]


Door Jana op 25 oktober 2014 20:40

Jammer! Het lijkt mij niet zo een meerwaarde :) x

[Beantwoorden]


Door Hello, may I? op 25 oktober 2014 20:42

Hèndig! Al denk ik dat schoonmaken met alleen je handen ook prima werkt.

[Beantwoorden]


Door Eilish (artisticstateofmindnl) op 25 oktober 2014 20:44

Ik kan maar 1 hand gebruiken en als ik dit ding ergens aan vast kan doen, werkt dat al een stuk handiger! Ik kan namelijk dus niet mn handpalm gebruiken. Ik heb nu positieve en negatieve artikelen hierover gelezen.. erg verdeeld dus!

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 25 oktober 2014 20:48

Fijne review, jammer dat hij tegenvalt! Ik gebruik zelf ook altijd mijn handpalm om mijn kwasten schoon te maken. Gaat prima!

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 25 oktober 2014 21:02

Wat een fijne review! Was hier best benieuwd naar, omdat door gevoelige huid het tegenwoordig niet meer op mijn handpalm gaat. Die is na het wassen van al die kwasten helemaal geïrriteerd en daarom doe ik het nu op een bord. Fijne duidelijke review maar helaas dus geen tool die ik zal bestellen.

[Beantwoorden]


Door Paola op 25 oktober 2014 21:25

Leuk bedacht, maar als de werking niet goed is dan houd het op! ^^)

[Beantwoorden]


Door Sara op 25 oktober 2014 22:23

Kijk, dat is nog eens een fijne, duidelijke en eerlijke review. En ook nog eens eentje die mij er nogmaals aan herinnert dat ik mijn kwasten deze week absoluut schoon moet maken!

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 26 oktober 2014 01:38

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen, waaronder ikzelf, dit ding best goed kunne gebruiken. Ik maak mij kwasten namelijk ook altijd schoon in mijn handpalm, maar die raakt best wel snel “rauw”, als je snapt wat ik bedoel, en dat is een vrij onaangenaam gevoel.

[Beantwoorden]


Door Jacqueline op 26 oktober 2014 08:25

Ik heb weleens gehoord dat je beter geen Zwitsal kan gebruiken om je kwasten schoon te maken. Ik geloof omdat daar parfum inzit. Ik gebruik nu zelf meestal de scheerzeep van vergulde hand. Ja die opa zeep die ze ook gebruiken voor scheerkwasten.

[Beantwoorden]


Door Laurie op 26 oktober 2014 13:48

Ah jammer zeg! Het zag er zo leuk en veelbelovend uit!! Zou echt het kwasten wassen een stuk leuker maken, maar als ze niet schoon worden schiet ’t natuurlijk niet op! En ook ik ben nu weer erop gewezen dat ik misschien toch maar weer eens mijn kwasten moet wassen ….

[Beantwoorden]


Door Nadia op 26 oktober 2014 14:08

Ik had eigenlijk wel verwacht dat dit goed zou werken, maar dan hou ik het ook gewoon bij mijn vingers en handpalm om kwasten te reinigen!

[Beantwoorden]


Door Marjoleine op 26 oktober 2014 18:24

Jammer dat jij hem niet zo fijn vindt, de meeste reviews die ik heb gelezen waren erg positief. Nu weet ik niet meer wat ik moet geloven haha

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 26 oktober 2014 20:46

Het leek best handig, maar ik zou er ook al snel klaar mee zijn als blijkt dat het zonder zo’n tool handiger en sneller is.

[Beantwoorden]


Door Jana op 26 oktober 2014 22:52

Ik was hier heel benieuwd naar maar ik hou het bij mijn oude methode :)

[Beantwoorden]


Door Milou op 27 oktober 2014 09:45

Jammer dat het niet zo goed werkt! Bedankt voor de review:-)

[Beantwoorden]


Door Jamie Lee op 27 oktober 2014 19:42

Ik snapte het idee niet toen ik het in de winkel zag liggen. Er stond ook niet bij wat het was, of ik keek niet goed. Dank je wel voor de uitleg Vera. Een fijne review. Ik hou het bij mijn eigen oude methode. ^^)

XOXO

[Beantwoorden]


Door Anna op 8 november 2014 22:39

Welke foundation kwast gebruik je?

[Beantwoorden]


Door Review-Brushegg | byfashionblog op 4 oktober 2015 16:43

[…] <3          Dit is het brushegg ik had er zelf nog nooit van gehoort tot dat ik het bij vera camilla zag ze was er niet zo enthousiast over maar smaken verschillen en misschien vind ik het wel heel […]


Door Valerieee op 1 mei 2016 14:57

Ik heb de Brush-Egg gekocht op Aliexpress.com voor 99 cent.
Hij werkte juist heel goed vond ik ! Maar daar kunnen mensen anders over denken :D x Valerie

[Beantwoorden]