3 manieren om je make-upkwasten te reinigen

Vandaag laat ik zien hoe je je make-upkwasten kunt wassen. Dit is heel vaak aangevraagd en daarom leek het me handig een simpel, basic filmpje over het onderwerp op te nemen, maar wel met daarin 3 verschillende methoden om je kwasten van al hun vuil te ontdoen. Hoe krijgen je kwasten weer frisse haartjes en gaan de restjes foundation, blush en oogschaduw de goot in? Ik laat het je zien. Enjoy!


Klik hier als je de video niet kunt zien.


Reacties

Door Iris op 23 augustus 2012 07:16

super handig filmpje! snel, maar toch even alles uitgebreid uitgelegt. Top! Dat had ik nodig ;)

xeerstereatie :wave:

[Beantwoorden]


Door dita op 23 augustus 2012 07:26

Handig filmpje.

[Beantwoorden]


Door claire op 23 augustus 2012 07:27

handig filmpje! toen ik het gister zag ging ik meteen opzoek naar babyshampoo en mijn kwasten! nu zijn ze weer lekker schoon, dankjewel! Ik vind de eerste manier het fijnst. ^^)

[Beantwoorden]


Door Lisette op 23 augustus 2012 07:33

Handige video! Ik gebruikte de olie-afwaszeep methode, maar ik denk dat ik over op deze babyzeep methode. werkt dit eigenlijk ook bij make-up sponsjes? zoals die driehoek sponsjes van de etos.. ik heb het geprobeerd met de olie-afwaszeep methode maar daarvan zijn ze heel droog geworden..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 09:17:

Ik gebruik nooit van die sponsjes, maar bij de beautyblender werkt de tweede manier wel heel goed.

[Beantwoorden]


Door Lifesplash op 23 augustus 2012 08:22

Heel leuk en handig filmpje! Erg duidelijk ook. Heel fijn, haha. Ik kende de manieren al, maar zoiets is altijd prettig om nog eens terug te kijken. Good work Vera. ^^

[Beantwoorden]


Door Céline op 23 augustus 2012 08:22

Super handig filmpje! Ga gelijk even opzoek naar babyshampoo :)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 23 augustus 2012 08:29

Wat een goed en duidelijk filmpje Vera! Je legt het echt super goed uit. Ik gebruik alleen de brush cleanser voor tussendoor (eyeliner kwasten maak ik altijd meteen schoon met brush cleanser nadat ik ze gebruikt heb) en dan 1 keer in de zoveel tijd gebruik baby shampoo om te deepcleanen. Dus ik ga ook altijd voor de babyshampoo-in-je-hand methode. Ik masseer de shampoo op mijn hand in de kwast en heb dan een laagje water in de wasbak met een bord erin. Dan swirl ik de kwast over het bord en zo kan ik zien of er nog iets van de kwast afkomt. Dan spoel ik hem uit en leg ik hem op een handdoek te drogen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 09:18:

Dankjewel Maaike!

[Beantwoorden]


Door Manon op 23 augustus 2012 08:38

Super fijn filmpje en duidelijke uitleg heb je gegeven. Ik maak mijn kwasten echt te weinig schoon, een brush cleanser spray moet ik eens gaan aanschaffen voor het gemak.. Telkens met zeep wassen terwijl ze niet eens heel vies zijn is ook zo’n gedoe..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 09:18:

Ja, ik houd ook echt van brush cleanser. Is zoveel sneller! Ze zeggen wel dat je kwasten er niet 100% schoon van worden, dus daarom nog wel af en toe met de babyshampoo aan de slag.

[Beantwoorden]


Door Miriam op 23 augustus 2012 08:39

Dit is echt eng, gister zocht ik nog een filmpje van je om, over hoe je kwasten moet reinigen en ik vond een oude video. Haha maar superhandig dat er weer een nieuwe is, je hebt een superblog Vera! Ik lees elke dag je artikelen met plezier! :)

xoxo

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 09:19:

Dankjewel Miriam! ^^)

[Beantwoorden]


Door larissa op 23 augustus 2012 08:43

Wat een super handig filmpje! Je legt het heel gemakkelijk uit, dat vind ik zo leuk om naar te luisteren!
Liefs.

[Beantwoorden]


Door Charile op 23 augustus 2012 09:00

Super handig filmpje! Ik kende de manieren al :)

[Beantwoorden]


Door Eva op 23 augustus 2012 09:03

Erg handig filmpje.Je vertelde in het begin over de methode met olie en wasmiddel, die had ik ook eens geprobeerd en toen had ik allemaal vettige kwasten. Als je echt in zo’n noodsituatie komt, dan kan het helpen om er een beetje droogshampoo op te sprayen zodat het vettige eruit gaat, en ze daarna met een beetje babyshampoo te wassen.

[Beantwoorden]


Door Kiki op 23 augustus 2012 09:03

Hoe vaak was jij je kwasten? 1 keer per week? Of elke dag? :$

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 09:20:

Brush cleanser gebruik ik dagelijks, en de tweede methode gebruik ik ook elke dag voor het schoonmaken van mijn foundationkwast(en). De eerste methode doe ik eens in de zoveel tijd. Gebruik je alleen de eerste methode, dan raad ik je aan je kwasten toch echt wel 1 keer per week te reinigen.

[Beantwoorden]


Door My Scrambled Style op 23 augustus 2012 09:05

Leuke blog en handig filmpje. Ik durf eigenlijk mijn kwasten niet zo goed te reinigen. Ben erg bang dat ik ze verpest, maar misschien verpest ik ze ook wel door ze niet te reinigen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 09:21:

Als je je kwasten ermee verpest, dan is de kwast gewoon slecht. Deze methoden zijn heel veilig en zouden je kwasten juist zachter moeten maken. Je moet ze wel echt reinigen, niet reinigen is heel onhygiënisch… al die bacteriën in de haartjes.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 23 augustus 2012 09:10

Bedankt Vera!!
Ik ben er erg blij mee, als ik de kwasten voor mn verjaardag krijg gaan ze hopelijk lang mee.
Handig filmpje!
xxx
Ps. Vind het wel leuk dat je aan requests doet, de meeste beauty bloggers/vloggers negeren je.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 09:21:

Welke kwasten heb je gevraagd? Ben wel benieuwd!

[Beantwoorden]

Charlotte antwoordt op 23 augustus 2012 om 10:39:

Ik heb de Zoeva Bamboo gevraagd (de grote). Hopelijk krijg ik eindelijk mijn eerste echte kwastenset. Nu koop ik vaak losse kwasten
Xx

[Beantwoorden]

Evelien antwoordt op 23 augustus 2012 om 10:43:

Die heb ik ook net! (ik denk toch dat het de grote is, er zitten een tiental kwasten in) Ik ben er heel blij mee, hoewel ik de creasekwast van Hema liever gebruik dan die dat er al in zit. Eventjes vervangen dus. Een set kwasten die er hetzelfde uitzien geeft zo een luxe-gevoel :-) gelukkige verjaardag, trouwens!

Charlotte antwoordt op 23 augustus 2012 om 10:55:

Haha, ja met ongeveer 12 is de grote, krijg ze hopelijk bijna!!! Ps. Alvast bedankt xx

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 11:35:

Nice! Die schijnt heel fijn te zijn ^^) Alvast gefeliciteerd en veel plezier met de set!

Charlotte antwoordt op 23 augustus 2012 om 13:28:

Dankjewel! Ik laat het wel weten als ik je ‘wastips’ gebruikt heb
Xx


Door Hester op 23 augustus 2012 09:16

Handig filmpje! Ik gebruik niet zoveel verschillende kwasten, maar alsnog :)

[Beantwoorden]


Door ilse op 23 augustus 2012 09:17

De brush cleanser van de MAC is inderdaad super fijn.
Handig filmpje vera

[Beantwoorden]


Door Femke op 23 augustus 2012 09:20

Handig en leuk filmpje, ook een duidelijke uitleg! Nu weet ik wat ik vandaag moet doen.. *kwasten wassen* ;)

[Beantwoorden]


Door gina op 23 augustus 2012 09:25

super handig filmpje! ik maak mijn kwasten eigenlijk bijna nooit schoon omdat ik gewoon niet precies wist hoe ik het makkelijk kon doen, maar na dit filmpje is alles meteen duidelijk! :yes:

[Beantwoorden]


Door Helen op 23 augustus 2012 09:37

Handige tips! Ben alleen wel benieuwd hoe je ze op het handdoekje legt.. zelf leg ik ze namelijk schuin zodat het water uit de kwasten kan lopen ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 10:17:

Schuin? Hoe dan? Ik leg ze gewoon neer, dan loopt het er ook prima uit. Als je ze maar niet neer zet, dan kan het in de kwast lopen.

[Beantwoorden]

claire antwoordt op 23 augustus 2012 om 18:52:

ze bedoeld denk ik gewoon met de haartjes ove de rand van de wasbak heen. Dan drupt het water zo in de wasbak.

[Beantwoorden]

Lara antwoordt op 23 augustus 2012 om 21:25:

Wat handig is, is om een randje van je handdoek 2 of 3 keer om te slaan zodat de handle van de brushes wat hoger ligt. Zo loopt het water er iets makkelijker uit en drogen ze daardoor iets sneller. Heb trouwens vandaag een nieuwe cleanser gehaald, die van Make Up Forever ( geen MAC counter bij mij in de buurt :-( ) Ben benieuwd hoe die me gaat bevallen.

[Beantwoorden]


Door Miranda op 23 augustus 2012 09:43

handige video :D

[Beantwoorden]


Door Ingrid op 23 augustus 2012 09:45

Handig filmpje!

[Beantwoorden]


Door Claire op 23 augustus 2012 09:48

Precies wat ik nodig had, zon filmpjee ;;)

[Beantwoorden]


Door wilma op 23 augustus 2012 09:53

Dit filmpje had ik precies nodig. maar ik gebruik mijn kwasten maar soms, gebruik meestal alleen mascara en helemaal nu het nu vakantie is, dus nu gebruik ik mijn kwasten max 1 keer per week, moet ik ze daarna dan gelijk wassen?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 10:18:

Hoe vaker je ze wast, hoe hygiënischer natuurlijk. Zeker foundationkwasten zou ik wel zo vaak mogelijk wassen, ik maak ze ook dagelijk schoon met babyshampoo. Oogschaduwkwasten is niet zo’n probleem als je dat na een paar keer gebruiken doet.

[Beantwoorden]

wilma antwoordt op 23 augustus 2012 om 10:34:

Dankjee :)
ik ga ze voortaan gelijk na gebruik wassen als ik tijd heb en anders voordat ik ga slapen, kunnen ze snachts drogen :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 11:36:

Ik doe het ook altijd voordat ik ga slapen, want inderdaad: dan kunnen ze ’s nachts drogen en kun je er de volgende ochtend weer mee aan de slag.


Door Suzanne op 23 augustus 2012 10:00

Je zou het eens met ossengalzeep moeten proberen. Ik kreeg deze tip ooit van een Dior make up artist. Werkt bij mij heel erg goed, voor de meest vieze kwasten. En zo’n zeepje kost minder dan 1 euro.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 10:18:

Leuke tip, thanks!

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 23 augustus 2012 10:08

Echt leuk om te zien!

[Beantwoorden]


Door alexia op 23 augustus 2012 10:09

Kan je het het niet gewoon met water doen? Leuk artikel trouwens X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 10:18:

Nee, dan komt het vuil er niet uit.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 23 augustus 2012 10:11

:yay: Superhandig, ik reinig ze eigenlijk nooit, koop altijd weer nieuwe.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 10:19:

Zo, luxe! ;-)

[Beantwoorden]


Door Renske. op 23 augustus 2012 10:21

superhandig filmpje!

[Beantwoorden]


Door Jessica op 23 augustus 2012 10:23

Superhandig filmpje!

[Beantwoorden]


Door Comemoda op 23 augustus 2012 10:35

Handig filmpje!

[Beantwoorden]


Door Femke op 23 augustus 2012 10:37

Handig filmpje! Je legt ook superduidelijk uit! Dat is fijn om naar te luisteren! ^^)

[Beantwoorden]


Door Sharon op 23 augustus 2012 10:38

Leuk om te zien! Ik gebruik meestal Beautyblender cleanser, die werkt ook prima voor kwasten. En mijn Real Techniques kwasten zijn vaak ook al snel droog dus dat is ook fijn. Maar ik zou nog wel een keer de MAC Cleanser willen proberen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 11:36:

Ja, de beautyblender cleanser is ook erg fijn inderdaad!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 23 augustus 2012 10:41

Handige video! Ik was mijn kwasten altijd op manier 1 en bij sommige op manier 2 (inderdaad bij foundation en eyeliner kwasten, dat spul krijg je echt niet uit je kwasten!). Ik wil ook nog graag een blush cleanser, dat is zo handig voor tussendoor!

[Beantwoorden]


Door Evelien op 23 augustus 2012 10:45

Super handig filmpje! Ik had alles al wel eens gezien, maar het is vooral handig dat je erbij vermeld voor welke kwasten welke methode het gemakkelijkste is. Ik gebruikte vroeger methode 1, maar ga nu meer overschakelen naar een kruising: een bakje water maken als methode 1, maar dan met minder water en wat meer zeep. Kwast erin dopen, en dan op de handpalm schoon maken. Ik denk dat deze minder zeep gebruikt, en je water wordt niet vuil omdat je er niet in uitspoelt. Achteraf natuurlijk zeep en troep met water uit de borstel spoelen :-) Ik zou écht vaker mijn kwasten moeten reinigen! Als het schooljaar weer bezig is, ga ik er iedere week 1 dag voor vastleggen ofzo, anders komt het er niet van.

[Beantwoorden]


Door Milou / LounaBeauty op 23 augustus 2012 10:45

Fijn filmpje. Nu ik toch aan het sparen ben voor een goede kwastenset is dit handig om te zien :) .. hihi, Ik zag bij mac ook speciaal spul ervoor. Cleanser spul… volgens mij ook wel erg handig. :)

[Beantwoorden]


Door The Fashion Plaza op 23 augustus 2012 10:46

Heel handig zo een filmpje. Veel van de dingen die je vertelt is echt nieuwe informatie voor mij.

[Beantwoorden]


Door My Linh op 23 augustus 2012 10:58

Ik gebruikte eerst olie-zeep methode, maar daar zijn mijn brushes inderdaad slechter van geworden :( Bummer! Dit filmpje had ik net nodig :D Thank you Vera!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 11:37:

Yw! Jij bedankt voor het kijken :ja:

[Beantwoorden]


Door Lady L op 23 augustus 2012 11:02

Zal ik hem dan maar even doen: ‘HOOO-OOOI !’ :-P

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 11:38:

Haha :D

[Beantwoorden]

Elien antwoordt op 23 augustus 2012 om 11:58:

Jaaa ik miste m ook al haha!

[Beantwoorden]

Michelle antwoordt op 23 augustus 2012 om 16:59:

Haha ik ook, nogal een fail want ik beweeg m’n mond altijd al in de hoo-ooi beweging en hij kwam niet :p

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 23 augustus 2012 11:08

echt een superhandig filmpje :) ik moet mijn kwasten echt weer eens schoonmaken haha XD

[Beantwoorden]


Door Ellis op 23 augustus 2012 11:19

Oeh. DIt komt precies op tijd! IIk heb net mijn allereerste kwastenset gekocht (De grote set van Zoeva, niet die bamboo)
En ben net aan het beginnen experimenteren met oogschaduw. (En wel met jouw back to school look ^^ Was erg geslaagd!)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 11:38:

Leuk! Veel plezier met je kwasten en spelen met looks ^^)

[Beantwoorden]


Door femketje op 23 augustus 2012 11:22

ik maak mijn kwasten altijd schoon met een combinatie van de eerste twee methoden :3

[Beantwoorden]


Door Yasmina op 23 augustus 2012 11:24

Misschien nog een handige tip, wat jij zei over dat je de kwast niet nat moet maken waar hij aan de steel vast zit is inderdaad echt belangrijk!

Maaaarr, je moet de kwasten op zn kop laten drogen, zodat de resten water naar beneden ”vallen” als het ware, en niet naar de binnenkant waar het hout+lijm zit, want dan gaat het ook schimmelen en weet ik veel wat aan de binnenkant, en dan laat de steel los!

Misschien handig om bij dit artikel te zetten!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 11:39:

Liggen is ook prima, heb er nog nooit problemen mee gehad. Enneh, hoe wil je ze gaan hangen dan? :-P Ik zou ze alleen niet zo snel neerzetten.

[Beantwoorden]

Emmelien antwoordt op 23 augustus 2012 om 22:08:

Ik kwam daar eens een hele leuke supersimpele tip voor tegen; gebruik een kleerhangertje met elastiekjes aan de onderkant waar je je kwasten inhangt. Like so: http://bubblegum-happiness.blogspot.nl/2012/03/diy-brush-hanger.html
Dit is niet waar ik het toen zag, zij had de elastiekjes eerst aan de onderkant geknoopt en hing toen 1 kwast per elastiekje, zodat de haren ook niet in rare hoeken geduwt worden door andere kwasten.

[Beantwoorden]


Door Beautyraiseplace op 23 augustus 2012 11:37

wat een handige video zelf moet ik ook maar is zo’n artikel gaan schrijven want ik heb ook nog wat tips haha , great work vera! :-)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 23 augustus 2012 11:44

Leuk filmpje! Ik gebruik zelf meestal lauw water en babyshampoo, tussendoor reinig ik mijn kwasten met brush cleanser.

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 23 augustus 2012 12:39

Superhandig, ik heb net babyshampoo gehaald dus ik ga het vanavond mooi proberen (:

[Beantwoorden]


Door Esmay op 23 augustus 2012 12:55

Ik doe zelf voor al mijn kwasten manier 2. Vind ik toch het fijnst.
En dat olie / afwasmiddel : ugh, ik kon heel veel kwasten weggooien, ze waren gewoon verpest door dat. Doe ik NOOIT weer. Babyshampoo for the win.

[Beantwoorden]


Door ValleyDoll op 23 augustus 2012 13:04

Ik gebruik altijd de eerste methode. De brush cleanser ga ik zeker ook es halen, lijkt me handig om ff snel snel brushes te kuisen.

[Beantwoorden]


Door Fien op 23 augustus 2012 13:11

handige video! Kwasten wassen is zo” n ding wat ik te weinig doe, omdat ik het een rotklusje vind.
Liefs

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 18:10:

Het is ook een rotklus… Daarom ben ik enorm blij met brush cleanser.

[Beantwoorden]


Door Malou op 23 augustus 2012 13:26

Wat een handig filmpje :)

[Beantwoorden]


Door Britt op 23 augustus 2012 13:32

Handig filmpje!

[Beantwoorden]


Door Carlijn op 23 augustus 2012 14:11

Leuk en handig filmpje! Maar ik heb een vraag, ik heb die beautyblender dupe van trekpleister gekocht, maar hoe maak je zoiets nou schoon? En moet dat elke dag, want er zitten wel allemaal concealer/foundation vlekken op na gebruik.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 18:10:

Ook met babyshampoo. Nat maken, shampoo in masseren, uitspoelen en dat dan herhalen tot er geen vuil meer uit komt.

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 23 augustus 2012 14:13

Is dit ook goed voor kwasten die niet van dierenhaar zijn?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 18:11:

Ja :ja:

[Beantwoorden]


Door riot op 23 augustus 2012 14:23

Handig filmpje!
Had m’n poederkwast van elf een keer iets té nat gemaakt, dus liet de lijm wel los :/ Niet zo slim haha :)

[Beantwoorden]


Door Beautyxkusjex op 23 augustus 2012 15:06

Handig filmpje, maar dat wist ik al, maak ze altijd schoon met babyshampoo, ruiken ze ook weer lekker fris!

[Beantwoorden]


Door Anita op 23 augustus 2012 15:22

leuk filmpje ik gebruik altijd de babyshampoo van de action voor het schoonmaken van mijn kwasten en hang ze dan op. Ik heb aan mijn kast een schoenveter met lusjes, daar doe ik de kwasten door en ik trek dan de lusjes strak aan, dan kan je ze met de haren naar beneden hangen waardoor ze volgens mij sneller drogen en er geen water in de kwasten trekt. Zo kan je ze de volgende dag weer gebruiken. Soms was ik ze ook met de handzeep van unicura sensitive omdat ik snel last heb van puistjes en deze volgens mij wat beter werkt tegen bacteriën etc.

[Beantwoorden]


Door Karin op 23 augustus 2012 16:20

Mijn kwasten maak ik ook schoon met babyshampoo maar doe het net ietsje anders. In een dekseltje of schaaltje die ik babyshampoo en daarin dip ik mijn natte kwast en reinig dan ook in mijn handpalm, eventueel herhaal ik dit.
Ik rol een handdoek ietsje op zodat de stelen van de kwasten daarop kunnen rusten en ze dus schuinliggend drogen, zoals Helen ook al zei. De tip van de ossegalzeep uit de comments ga ik zeker ook eens proberen, leuk om zo vanelkaar te leren……

[Beantwoorden]


Door Deborah op 23 augustus 2012 16:43

Superhandig filmpje!

[Beantwoorden]


Door Amber op 23 augustus 2012 17:16

Ik heb mijn kwasten ook wel eens schoon gemaakt met een make-up reinigingsdoekje. Geen idee of het goed voor de kwasten is, maar het werkte wel echt supergoed!

[Beantwoorden]


Door gulsum op 23 augustus 2012 17:25

hele handige filmpje waar heb je die witte zwarte stippling brush gekocht.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 18:11:

Die is van een MAC setje: http://veracamilla.nl/2012/08/mac-illustrated-face-canvas-brush-kit/

[Beantwoorden]


Door Thérèse op 23 augustus 2012 17:34

superhandig filmpje! met die mac cleanser krijg je alles schoon? Dus ook foundationkwasten, oogschaduw, concealer, blush etc. etc?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 18:12:

Ja, alles!

[Beantwoorden]


Door Renee op 23 augustus 2012 17:39

Wat toevallig! Heb gisteravond mijn kwasten gereinigd met babyshampoo. Ik was ze meestal 1 x per week en doe dat dan het liefst in de avond, zodat ik ze de volgende dag weer kan gebruiken. Ik heb vandaag bij Sephora de brush cleanser van Make up forever gekocht, die ga ik van de week even uitproberen.. Fijn filmpje trouwens. Erg handig om echt te zien hoe je het doet, zegmaar.. Ik vind dit leuker dan een geschreven uitleg :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2012 om 18:12:

Dankjewel! ^^)

[Beantwoorden]


Door Summer op 23 augustus 2012 17:47

Bedankt voor dit filmpje! Ik kies toch nog altijd voor de simpelste manier. (De eerste)

[Beantwoorden]


Door marijke op 23 augustus 2012 17:59

Ik gebruik het kwasten reinigingsmiddel van MAC oftewel, ik vind de 3e methode het fijnst en vooral ideaal!

[Beantwoorden]


Door Deborah op 23 augustus 2012 19:34

Handig! Misschien nog een idee voor je site, je schrijft de laatste tijd weinig over handverzorging, misschien een leuke tip om verschillende handcremes te reviewen? :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 augustus 2012 om 08:24:

Voor de winter is dat wel een leuk idee! *schrijft op*

[Beantwoorden]


Door claire op 23 augustus 2012 20:06

vera! je kwam net heel kort op tv! super leuk!!! ^^)

[Beantwoorden]


Door iris op 23 augustus 2012 20:13

Vera!!!
Wat leuk dat je net op tv was. Ik was helemaal blij, hihi.
Dus je wist het zelf ook niet? Wat een leuke verrassing!

liefs iris

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 augustus 2012 om 08:24:

Nee, ik wist het niet! Super tof inderdaad!

[Beantwoorden]


Door Place de la république op 23 augustus 2012 20:34

Moet toch wel eerlijk toegeven dat ik mijn kwasten soms iets te lang gebruik voor ik ze was *schaam*. Babyshampoo vind ik toch de beste oplossing: goedkoop en ruikt altijd zooooo lekker :love:

[Beantwoorden]


Door Marit op 23 augustus 2012 20:47

Ik zag je vandaag op tv :)

[Beantwoorden]


Door Evelien op 23 augustus 2012 21:02

ik zag je net bij half 8 live en ik zat echt voor de tv van: aaaa ik ken haar dat is veracamilla ik kijk haar filmpjes altijd!! haha! ^^)
alleen zei de presentatrice wel vera camillah en niet vera camiella :boo:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 augustus 2012 om 08:24:

Haha! Klopt, dankje!

[Beantwoorden]


Door daphne op 23 augustus 2012 21:24

Whooo wat ben ik een trotste bezoeker toen ik jou zo zag op tv. Want ben je toch een topper vera! Zet hem op en wees heel trots op jezelf. En haal taart in huis want ik kom taart bij je smullen hoor! xxx Een hele trots + trouwe bezoekerster Daphne xoxoxooxox

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 augustus 2012 om 08:24:

Dankjewel Daphne <3

[Beantwoorden]


Door Lisan op 23 augustus 2012 21:40

Ik heb geen baby schampoo in huis, kan ik ook gewone shampoo gebruiken? of is dat niet goed voor de kwasten?
xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 augustus 2012 om 08:23:

Zou ik niet doen, kan veel te agressief zijn.

[Beantwoorden]


Door Eline op 23 augustus 2012 22:03

Deze video is echt superhandig! Ik wist nooit zo goed waar ik mijn kwasten mee schoon moest maken en nu dus wel :)
Ik ga die cleanser van E.L.F zeker eens proberen!

[Beantwoorden]


Door Ise op 23 augustus 2012 22:11

Handig filmpje! :)

[Beantwoorden]


Door Nadia op 23 augustus 2012 23:01

Hooi! Heel handig filmpje, heb ik veel aan! Ik heb nog wel een vraag. Hoe vaak moet je je kwasten ongeveer wassen?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 augustus 2012 om 08:23:

Minimaal 1 keer per week!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 23 augustus 2012 23:23

wat een handig filmpje! :)

[Beantwoorden]


Door Jana op 23 augustus 2012 23:47

Handig filmpje :D x

[Beantwoorden]


Door pris op 24 augustus 2012 00:16

Vera je bent op tv nu op 3 wat tof! xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 augustus 2012 om 08:23:

Tof dat je het hebt gezien!

[Beantwoorden]


Door Amanda92love op 24 augustus 2012 00:41

Ik zag je net op tv op volgens mij Ned. 3 ging over wat jij doet enzo :) leuk stukkje met een jonge die jou heel vaak als voorbeeld gebruikt rond vmbo/mbo scholen ofsowiets :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 augustus 2012 om 08:23:

Dat was Danny! Ja heel tof ^^)

[Beantwoorden]


Door Nanda Love op 24 augustus 2012 00:43

Handiiiiiiig !
En je heb maar een klein beetje nodig van die MAC zeg!
Wow, kwam veel vanaf..
Morgen maar eens wat gaan doen denk :lol:

[Beantwoorden]


Door Maureen op 24 augustus 2012 09:18

Heel fijn filmpje Vera!
alleen heb ik nog een vraag; werkr dit ook bij van die sponskwastjes voor oogschaduw aan te brengen? (ik weet niet hoe ze heten hihi)

xxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 augustus 2012 om 09:19:

Sponsapplicators zijn niet goed schoon te maken… Daarom raad ik echt kwasten met haren aan, die werken ook veel makkelijker en mooier. Essence en Hema verkopen ze al heel goedkoop :ja:

[Beantwoorden]


Door Jonne-Floor op 24 augustus 2012 09:37

Hoe vaak moet je dan ongeveer je kwasten schoonmaken?
Ik zag je op TV heel gaaf! Trouwens ook nog andere vloggers maar die Amerikaanse kende ik niet.

[Beantwoorden]


Door nicole op 24 augustus 2012 10:36

Hoi Vera Camilla,

Heb je misschien ook tips hoe je van die soort ‘ sponsjes ‘ om make -up aan te brengen schoon kunt maken?

Liefs.

[Beantwoorden]


Door amyfabianne op 24 augustus 2012 13:06

Super leuk en handig filmpje! Vind de site steeds leuker worden en kijk elke dag hihi <3 ! even een vraagje, wat trouwens niks te maken heeft met dit filmpje, ik ben morgen jarig en juist vannacht ben ik door een mug 7 keer in m'n gezicht gestoken. Hoe kan ik de muggenbulten het beste camoufleren? Ik vier het namelijk ook morgen en nou ja, het is niet echt charmant haha.. Alvast bedankt! X

[Beantwoorden]


Door Lies op 24 augustus 2012 13:14

Dit artikel kwam als geroepen! Ik had vorige week babyshampoo gekocht, omdat ik wist dat je daarmee je kwasten schoon kon maken. Alleen wist ik niet hoe dat precies in zijn werk ging. Dat wou ik dit weekend eens gaan opzoeken en nu zie ik jou filmpje erover haha. Bedankt voor dit handige filmpje!

[Beantwoorden]


Door Lotte♥ op 24 augustus 2012 15:19

heei ik keek net je filmpje (duuh)
en toen bij die laatste manier begon ik te denken.
als je oogschaduw op hebt of foundtion maak je je gezicht ook schoon, zou je je kwasten ook kunnen schoon maken maar een minde face wash??
ik weet niet of dit heel dom over komt maar dit leek mij een soort logies

Groetjes, xx

[Beantwoorden]


Door Mandy op 24 augustus 2012 18:00

Kun je bij die laatste methode inplaats van brush cleanser ook make up remover olie gebruiken? Of is dat te agressief?

[Beantwoorden]

Mandy antwoordt op 24 augustus 2012 om 18:00:

oh haha bijna dezelfde vraag als de comment boven mij ;)

[Beantwoorden]


Door Ilse Danielle Martina op 24 augustus 2012 18:38

Leuk een filmpje als deze !

Ik gebruik de laatste methode! :)

xo
IDM

[Beantwoorden]


Door kirsten op 24 augustus 2012 19:56

Handige video :D

[Beantwoorden]


Door Nannick op 25 augustus 2012 12:49

Super handig filmpje, ik wist het al maar je legt het goed uit!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 25 augustus 2012 14:47

Door Chantal op 25 augustus 2012 15:18

Handig filmpje! Hier was ik al een tijdje op aan het wachten hoe dat precies moest.. ^^)

[Beantwoorden]


Door xx_Patries_xx op 26 augustus 2012 11:02

bedankt voor het filmpje, ik heb vaak getwijfeld hoe ik ze moest wassen ;)

[Beantwoorden]


Door Eveline op 26 augustus 2012 16:54

Handig filmpje! Ik gebruik een beetje een mengelmoes van methoden. De eerste voor alle kwasten, en de tweede (maar dan met brush cleanser) voor foundation en blushkwast. En als ik klaar ben, schuif ik brush guards over mijn kwasten. Die zorgen ervoor dat de haren hun oorspronkelijke vorm terugkrijgen. Vooral voor de blushkwast vind ik dat erg handig!

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl op 19 december 2012 10:19

[…] Real Techniques make-upkwasten – review MAC Beautyblenders – review 3 manieren om je make-upkwasten te reinigen – review […]


Door ilva op 10 januari 2013 14:47

Hee Vera,
Ik ben erg benieuwd waar je die (favoriete) kwast koopt of in ieder geval een foundation kwast
:ja:

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl op 23 april 2013 16:00

[…] hoe je je kwasten kunt wassen? Ik laat je in deze video 3 manieren zien. Zowel met water als met een brush […]


Door Nijntje op 21 mei 2013 15:57

Kan je de was methode ook bij oogschaduw applicators doen?

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl | Boozycosmetics Brushegg op 27 oktober 2014 09:31

[…] vind het een overbodige tool. De methode die ik normaal gebruik (methode 2 uit dit filmpje) werkt voor mij net zo goed, al dan niet beter. Ik denk dan ook niet dat ik de Brushegg nog […]


Door Anna op 8 maart 2017 23:50

Kan het alleen met babyshampoo methode 1&2 of ook met normale shampoo?????

[Beantwoorden]