Waarom ik altijd dezelfde ooglooks maak

dezelfde_ooglooks01

Vandaag wil ik iets bespreken waar ik een beetje mee zit. Onder Face Of The Days, reviews van oogschaduw en make-uptutorials lees ik steeds vaker ‘je maakt altijd dezelfde ooglooks’, ‘je gebruikt altijd neutrale kleuren’ en ‘waarom doe je altijd oogschaduw op het bewegend ooglid en in de arcadeboog? Het wordt saai’. Omdat deze reacties me steeds meer dwars gaan zitten, schrijf ik deze blogpost.

Ik ben ontzettend blij met de reacties onder elk artikel. Een artikel is niet af zonder reacties van jullie. Of dat nou een filmpje, een review of Face Of The Day is. Complimentjes, kritiek, tips, vragen: ik lees ze heel graag. Soms kan ik zenuwachtig zijn reacties te gaan lezen. Vinden jullie het wel leuk? Wel goed? Ik kan me door een vervelende reactie ook best een poosje verdrietig voelen. Ik wil jullie niet teleurstellen.

Daarmee kom ik op het volgende. Ik hoor steeds vaker dat mijn ooglooks saai worden, teveel van hetzelfde. Neutrale kleuren en altijd op dezelfde manier aangebracht Hoewel er onder een review Of Face Of The Day misschien maar één zo’n reactie staat, zet het me wel aan het denken. Want het klopt inderdaad. Ik draag geen blauwe en roze oogschaduw meer zoals vroeger. Ook heb ik in 5 jaar beautybloggen ontdekt welke technieken het beste bij me passen en op die manier maak ik me op. Ik maak inderdaad vaak dezelfde dingen.

PicMonkey Collage

Toch doe ik ook nog steeds mijn best iets nieuws te verzinnen. Ik geef toe, dat vind ik niet altijd makkelijk. In het verleden zijn make-uplooks en video’s daarom vaak in de soep gelopen. Dat is de reden waarom ik nu meestal dezelfde technieken gebruik, omdat dat mijn stijl is en ik zeker weet dat ik er niet de fout mee in ga. Iets nieuws proberen is eigenlijk een beetje ‘eng’ geworden, omdat het zo vaak fout is gegaan.

Bij reviews kan ik de make-uplook ook weglaten, maar die zijn juist bedoeld zodat je kunt zien of de kleuren uit het paletje aangebracht op het oog net zo mooi zijn. Dat zijn vaak neutrale tinten. Die draag ik het meest en die reviews worden het best gelezen. En ja, ik gebruik een oogschaduwpaletje vaak op dezelfde manier zodat ik weet dat de look niet mislukt en ik de kleuren het beste kan beoordelen.

Ik begrijp dat je niet steeds dezelfde make-up tutorials wil zien, maar na 5 jaar is het voor mij ook moeilijk steeds iets nieuws te verzinnen. En dan ook nog iets wat me staat. Dat vind ik lastig. Ik probeer het wel, maar ook ik leer nog elke dag. Ik vind het moeilijk, geef me de tijd. Tips en sugguesties zijn hartstikke welkom, maar met enkel ‘je maakt altijd dezelfde looks’ kan ik niet zo veel.

Ik vond het lastig dit artikel te schrijven, maar ik moest het echt kwijt. Hopelijk begrijp je mijn punt, het heeft me in ieder geval wel opgelucht. Heel erg bedankt voor het lezen.

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 19 september 2014 | 295 reacties | Tags: , , , , ,

Reacties

Door Kim op 19 september 2014 15:03

Ik vind je ooglooks either way beeldig!

[Beantwoorden]

Esther antwoordt op 19 september 2014 om 16:32:

Eens!

[Beantwoorden]

Idhuna antwoordt op 19 september 2014 om 18:17:

Ook mee eens!

[Beantwoorden]

Iris antwoordt op 19 september 2014 om 20:22:

ik ben er ook mee eens!

[Beantwoorden]

MARIJE antwoordt op 19 september 2014 om 23:52:

beste nederlandse reviews die er zijn! (love)

[Beantwoorden]

milou antwoordt op 20 september 2014 om 10:14:

helemaal mee eens maar misschien kan je bijv. een gewone nude look en dan met iets opvallendere lipstick of eyeliner in kleur ofzo doen
(love) :wow: maar je bent nog steeds supergoed

[Beantwoorden]

Idwerd antwoordt op 20 september 2014 om 16:31:

Ik ben het hier mee eens! Ik hou van neutrale oogschaduws en zoek altijd mooie nieuwe paletten. Ik weet dat ik daarbij altijd jouw reviews kan gebruiken en meteen kan zien hoe het op een oog staat.
Mijn oogmake-up technieken zijn helaas niet zo goed als die van jou, maar ik heb altijd erg veel aan je!

[Beantwoorden]


Door Iris Visser op 19 september 2014 15:06

Ik vind je looks bij reviews juist ontzettend fijn! Ook al zijn ze misschien vaak ongeveer hetzelfde. Zo kan je juist goed onderling vergelijken. En biij beautybloggers zonder looks bij hun reviews, mis ik die wel altijd erg. Dan denk ik altijd: zouden ze maar net zo fijn reviewen als Vera! Dit klinkt misschien nogal slijmerig, maar het is de waarheid! Liefs’ Iris

[Beantwoorden]

Nienke antwoordt op 19 september 2014 om 17:49:

Helemaal waar ! Je looks zijn misschien eentonig maar het geeft wel een goed beeld en ik blijf ze elke keer mooi vinden

[Beantwoorden]

Joni antwoordt op 19 september 2014 om 18:24:

Helemaal mee eens! En ik vind je looks ook altijd prachtig ^^)

[Beantwoorden]


Door isa op 19 september 2014 15:06

Ik snap je hele maal!
Ik vind het ook gewoon handig om iedere ochtend het zelfde tedoen.
En daarnaast vind ik dat je er altijd ontzettend leuk uit ziet ^^)

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 19 september 2014 15:07

Ik vind je ooglooks heel mooi en had er nog niet eens over nagedacht dat je vaak dezelfde look laat zien. Ik begrijp dat je je lezers niet wil teleurstellen, maar het is ook belangrijk dat je blijft doen waar je je goed bij voelt.

[Beantwoorden]


Door Elise op 19 september 2014 15:08

Zelf heb ik er geen problemen mee dat looks misschien wel eens op elkaar lijken. Juist doordat je inmiddels weet hoe je de kleuren het mooist bij jezelf kunt aanbrengen kun je een goed beeld geven van de kwaliteit is en hoe de precieze tinten uit zo’n palletje zijn, lijkt mij.
Ik vind het eigenlijk niet meer dan logisch dat je looks maakt waar jij je zelf goed bij voelt en die je zelf daadwerkelijk draagt :)

In de alinea boven de close ups van je ogen staat trouwens twee keer het woord ”misschien” achter elkaar. Goed dat je dit van je af hebt geschreven en je mening hebt geuit!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 16:33:

Oh oeps, dankjewel, ik haal het eruit!

[Beantwoorden]


Door Leah op 19 september 2014 15:10

Een ooglook bij een review vind ik altijd heel prettig, zodat ik tenminste kan zien hoe de kleur op het ooglid uitpakt.
Ook vind ik je looks hartstikke mooi en als ik mijzelf dagelijks opmaak merk ik ook dat ik een bepaalde routine heb.
Ik kan alleen maar zeggen ga zo door, want ik lees je reviews en andere artikelen altijd graag! ^^)

[Beantwoorden]


Door Ryan op 19 september 2014 15:10

Wat mij bij jouw ooglooks voornamelijk opvalt is dat de kleuren altijd zo erg in elkaar overlopen. Je ziet nauwelijks verschil tussen de arcadeboog en het bewegend ooglid. Nu is dat niet bij alle ooglooks zo natuurlijk, maar vergeleken bij bijvoorbeeld Cynthia of Lotte, vind ik dat je daar de afzonderlijke kleuren veel beter kunt zien. Misschien dat je daar iets mee kunt, of misschien dat dat gewoon niet jouw stijl is, maakt ook niet uit, gewoon doen wat je zelf leuk vindt ;)

[Beantwoorden]

Kelly antwoordt op 19 september 2014 om 15:32:

Daar ben ik het ook mee eens!

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 19 september 2014 om 15:57:

Ik vind dat juist mooi

[Beantwoorden]

Kim antwoordt op 19 september 2014 om 16:21:

Mee eens. Ik vind jouw ooglooks mooi bij de vorm van jouw ogen passen, maar ik ben het voor de rest helemaal eens met de feedback van Ryan (goede feedback trouwens).

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 16:28:

Dankjewel voor de tip, daar heb ik nooit zo bij stil gestaan!

[Beantwoorden]

Janine antwoordt op 20 september 2014 om 08:03:

Ja ik vind dat juist prachtig! Idee voor een tutorial hoe je dat blend met elkaar?
Ga zo door in ieder geval Vera! <3

[Beantwoorden]


Door naomii op 19 september 2014 15:12

het viel me ook op dat ze veel op elkaar lijken maar ik vindt het heel knap want ik kan nog niet 1 geslaagde ooglook maken en ik vindt dat je het heel mooi doet! Je moet je niet rot voelen! Je bent een heeel groot voorbeeld voor me! Keep on going! <3 <3

xx naomii

[Beantwoorden]


Door Sanne op 19 september 2014 15:13

Ik heb inderdaad weleens gereageerd dat je ooglooks vaak hetzelfde zijn, maar dat bedoelde ik absoluut niet verkeerd!
Ik vind het juist grappig om te zien dat je met elk paet jouw ‘eigen ooglook’ maakt zodat ik blindelings kan zien dat ze zijn gemaakt door Vera :)
Laat je niet beinvloeden door die comments, want het zijn jouw looks en jij mag zelf bepalen hoe je ze maakt. En als ze het niet mooi vinden gaan ze maar naar een andere beautyblog, en alsnog zullen dat er dan minder zijn dan iedereen hier die het wel mooi vindt.

Xxx

[Beantwoorden]

Sanne antwoordt op 19 september 2014 om 15:14:

Palet* ;$

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 16:34:

Dankjewel Sanne, maar het is ook helemaal niet erg hoor, dat je dat gereageerd hebt. Liever dat, dan dat iedereen van alles denkt en ik het helemaal niet doorheb dat er iets beter kan ^^)

[Beantwoorden]


Door Maroussia op 19 september 2014 15:13

Vera ik vind juist jou “zelfde” ooglooks heel leuk! Lekker neutraal, want geef toe niemand gaat elke dag met felle kleuren oogschaduw op lopen! Jij maakt looks die altijd kunnen, daar krijg ik veel inspiratie van! Je kan wel eens een andere thema verzinnen voor je ook looks en make-up looks. Dat is misschien voor de verandering wel leuk, maar blijf vooral door gaan met wat je doet. Hoe jij het doet is het prima en dat maakt je uniek :) x

[Beantwoorden]


Door Svenja op 19 september 2014 15:24

Het was mij zelf nooit zo opgevallen! Vind je ooglooks altijd prachtig! Zelf heb ik ook door de jaren heen geleerd welke kleuren het best bij mij staan/passen, en die kleuren gebruik ik dan ook meestal voor een ooglook! Uitendelijk moet je de kleuren kiezem waar jij je het prettigst bij voelt <3

[Beantwoorden]


Door Hanneke op 19 september 2014 15:27

Hé Vera, je maakt hartstikke goede ooglooks en als mensen het niet bevalt dan moeten ze links bovenaan op het kruisje klikken… Het is jouw site en je kunt niet iedereen een gewenste ooglook brengen. Goed dat je eraan denkt, maar om zenuwachtig de reacties te moeten lezen is het echt niet waard. Lekker zo doorgaan waar jij je goed bij voelt. Enjoy!

[Beantwoorden]


Door Noë op 19 september 2014 15:28

Ik heb zelf ook gezegd dat je vaak dezelfde looks maakt maar het was niet mijn bedoeling als een vervelende reactie :)

[Beantwoorden]


Door Danique op 19 september 2014 15:33

Persoonlijk vind ik het juist fijn dat je meestal gelijksoortige, neutrale looks maakt. Ik ben geen grote oogschaduw fanaat. Met bruine en naturel tintjes kan ik redelijk uit de voeten, maar ‘echte’ kleur is niet mijn ding. Aan neutrale looks op blogs heb ik dus meer dan bijvoorbeeld een paarse smokey eye. Wel mis ik de ‘playing with make-up’ artikelen een beetje (alhoewel je er toevallig laatst nog een postte), vind het altijd erg leuk om eens in de zoveel tijd een ongewone look voorbij zien te komen :)

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 19 september 2014 15:34

Ik vind het heel logisch hoor! En het is fijn om een ooglook bij een review te zien, ookal gebruik je dezelfde technieken. Gewoon blijven doen!

[Beantwoorden]


Door Jeanine op 19 september 2014 15:34

Allereerst: Ik herken dit! Ik maak ook vaak dezelfde soort ooglooks omdat ik weet wat het beste bij de vorm van mijn ogen past en waarvan ik weet dat ik er niet zo snel de mist mee in ga. Door middel van jouw artikelen en filmpjes laat jij zien wat jouw manier is om make-up aan te brengen. Dit geeft jouw blog en filmpjes een persoonlijk tintje. Ga vooral zo door Vera en doe waar jij je goed bij voelt! Ik vind je looks prachtig! ;-)

[Beantwoorden]


Door Jet op 19 september 2014 15:36

hoewel ik nooit echt comment, merkte ik ook dat jij altijd volgens de zelfde ‘formule’ je ooglooks maakt. Maar is dat nou echt zo erg? Ik doe dat zelf net zo goed, dus wat maakt het uit?! Mensen die meer verwachten kunnen beter op een constructieve manier feedback geven denk ik dan, veel effectiever :)

[Beantwoorden]


Door elise op 19 september 2014 15:39

lieve vera,
ik vind je ooglooks super mooi!
ik vind ze niet het zelfde of saai worden je gebuikt steeds ander kleuren combinaties en ook niet altijd op de zelfde manier.
en ik denk dat de meeste beautybloggers en meiden die oogschaduw gebruiken een ligt kleur op het bewegend ooglid hebben en een donkere kleur in de crease dus ik vind het niet raar of saai dat jij dat ook doet!
xxx Elise

[Beantwoorden]


Door Anouk op 19 september 2014 15:40

Wat goed dat je dit geschreven hebt! Ik vind je ooglooks altijd prachtig en ik snapt dat je na zoveel jaren bloggen niet altijd even veel inspiratie hebt om ineens een totaal andere look te creëren. Gewoon bij jezelf blijven dat is het belangrijkst!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 16:35:

Dankjewel Anouk!

[Beantwoorden]


Door De beautykoffer op 19 september 2014 15:41

ik vind het juist goed dat jij dezelfde techniek vaak gebruikt. Je techniek is namelijk goed en wat andere ook denken, de meeste dames gaan heel erg de fout in bij de basis waardoor de ooglook niet netjes zit ( kan het weten, visagie gedaan).
Daarom vind ik het juist leuk om te zien hoe jij met kleuren speelt en een eyeliner anders zet waardoor het er toch weer anders uitziet.
En ik vind je paarse looks erg mooi!
X

[Beantwoorden]


Door Anouk op 19 september 2014 15:48

Lieve Vera, het is natuurlijk helemaal niet erg dat je vaak een zelfde soort look maakt, daar voel jij je gewoon fijn bij. Probeer eens uit je comfort zone te stappen en maak een look met kleuren die je niet zo snel zou gebruiken. Het is maar make-up: zodra je de foto’s voor je site hebt gemaakt, kun je het gewoon weer van je gezicht afhalen ;). En ik moet helaas toegeven dat je inderdaad looks maakt die op elkaar lijken. Maar toch lees ik met veel plezier je artikelen en kijk ik graag naar je video’s. Serena van Beautylab maakt iedere maandag een artikel waarin zij aparte looks maakt. Kun je daar inspiratie uithalen misschien? Probeer de veilige bruintinten te vermijden en gebruik alleen maar felle kleurtjes, of maak een keer een groene smokey eye, in plaats van een bruine. Na het filmen/fotograferen kun je het er weer afhalen en je opmaken zoals jij het fijn vindt :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 16:36:

Dat probeer ik ook en in het verleden heb ik dat veel gedaan, maar momenteel lukt me dat niet meer zo. Misschien is het nu niet meer zo mijn ding, zit ik meer op de reviews, mooie foto’s, meer tijd in filmpjes te focussen dan op de looks.

[Beantwoorden]

Anouk antwoordt op 20 september 2014 om 16:32:

Je moet je blog vooral zo houden zoals jij je daar prettig bij voelt. Als jij tevreden bent met de looks die je maakt en je site graag zo ziet, dan is het toch goed? Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind je looks prachtig en zelf gebruik ik ook het liefst natureltinten met een mooie winged liner. Het aller belangrijkste is dat jij er tevreden mee bent :) (love)

[Beantwoorden]

B antwoordt op 19 september 2014 om 17:27:

Ja ik denk vele van ons ook vaak dezelfde soort look maakt bij zichzelf. Zelf (en ik denk vele met mij) houden van neutral looks met bruintinten, dus je bedient ons erg goed zou ik zeggen. ;-) Zelf heb ik 3 looks; neutral met bruin, smokey green (mild of donker) en smokey paars (mild of donker). Lekker saai hè haha.
De makeup looks van serena vind ik zelf vaak niet zo mooi bij mijzelf (wel erg leuke blog hoor!) maar je kan inderdaad zelf natuurlijk ook wat vaker een kleurtje of een bijzondere liner toevoegen zodat lezeressen hier hun inspiratie uit kunnen ophalen (en als je het vervolgens niet zo vind passen bij jezelf, eraf halen). Ach joh, jij hebt jou leuke blog en je weet inderdaad wat bij jou past…. Je zal nooit iedereen tevreden kunnen houden, maar je hebt volgens mij veel fans! Ik lees je blog graag.

[Beantwoorden]


Door Isabella op 19 september 2014 15:48

Jou ooglooks zijn altijd zo mooi Vera!:)

[Beantwoorden]


Door Manon op 19 september 2014 15:49

Ik vind al die ooglooks echt geweldig! En ik vind je ooglooks helemaal niet hetzelfde als je verschillende kleuren gebruikt! Deze bovenaan zijn super mooi

[Beantwoorden]


Door femketje op 19 september 2014 15:49

mij was het niet eens opgevallen dat het “altijd hetzelfde” is, wat je kunt proberen is om heel subtiel met wat fellere tinten te spelen. misschien een keer een pop of blue in je binnenste ooghoek, of misschien knalroze in de crease :) zo blijf je een voor jouw safe look houden met neutrale tinten, die je net wat meer aankleed en apart maakt met een opvallende kleur of felle winged liner ofzo ;)

[Beantwoorden]


Door lana op 19 september 2014 15:49

ik vind je ooglooks altijd super mooi hoor vera!!! :wave:

[Beantwoorden]


Door Phylicia op 19 september 2014 15:51

Je looks zijn inderdaad vaak hetzelfde maar dat komt volgensmij door de eyeliner/wing en niet zo zeer de ooglook (de oogschaduw dus) zelf. Kijk maar naar de collage hierboven dan snap je wat ik bedoel. En de full
face lijkt ook vaak hetzelfde omdat 9 vd 10 keer je haar hetzelfde zit, je dezelfde positie aanneemt en het op dezelfde plek is gefotografeerd.

Als je deze dingen zou aanpassen en wat meer mee zou spelen (vooral de wing/eyeliner) zou de diversiteit van je looks (want dat zit er absoluut wel in!) veel meer naar voren komen, denk ik.

Hopelijk kan je hier wat mee :) ik vind dat je jezelf een beetje naar beneden haalt ivdit artikel en je de vinger niet op de zere plek legt. Ik zie wel degelijk verschillende soorten technieken en kleuren terug in je looks (kijk maar weer naar de collage) maar wordt dus een beetje ondergesneeuwd door hoe je het verder afmaakt.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 16:37:

Dankjewel Phylicia! De eyeliner of wing skip ik wel eens, maar ik zeg eerlijk dat ik dat moeilijk vind omdat het voor mij net zo’n basisstap is als mascara en foundation. Ik voel me zo naakt zonder.

Maar dankjewel voor de feedback, ik denk er zeker over na!

[Beantwoorden]

Else antwoordt op 19 september 2014 om 17:55:

Ik ben het eens met Phylicia: ik denk ook dat het lijkt alsof je ooglooks hetzelfde zijn doordat je vaak op dezelfde manier eyeliner gebruikt. Overigens vind ik ook dat je ooglooks altijd mooi (professioneel) gemaakt zijn hoor! Misschien een tip: wat variëren met eyeliner, je hoeft het niet gelijk te skippen. Bijvoorbeeld wat vervagen zoals in dit filmpje van MakeupbyAlli: https://www.youtube.com/watch?v=fCfoXzlHSBI&list=UUvk3DUjHHPNXfo9RztbGDww

[Beantwoorden]

Larissa antwoordt op 19 september 2014 om 20:45:

Ik voel me ook ‘naakt’ zonder wing ^^) zet al van mn 16de iedere dag een wing en ik ben nu 26, dus al 10 jaar ^^) daarom probeer ik nu wa te varieren met de kleur van de eyeliner, nog altijd donker hoor, donkergroen of paars. Of met oogschaduw een wing maken, dat geeft ook meteen een andere indruk, zachter en zwoeler :D

[Beantwoorden]


Door Linda op 19 september 2014 15:53

Ik kan mij voorstellen dat wanneer je net begint met bloggen je ook je eigen stijl aan het ontdekken bent. Ik snap dat je terugvalt op wat jou het beste staat, en het beste bij jou past. Jij bent immers de persoon van en achter deze blog, mensen lezen graag jou mening over producten omdat jij het bent. Mensen bouwen een band met je op, en je reviews zijn mooi en uitgebreid. Negatieve reacties en kritiek lijkt mij ook moeilijk, maar laat ze jou alsjeblieft niet uit balans brengen. Op jou blog gaat het immers om jou, jou smaak en wat bij jou past. Leuk als je zo nu en dan, spontaan, iets nieuws verzint, als je maar dicht bij jezelf blijft. Ik denk dat dat de sleutel tot succes is op jou blog ;-)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 19 september 2014 15:53

Ik vind het super goed van je dat je dit artikel schrijft. Idd het begint allemaal wat op elkaar te lijken en ik mis de Playing with Make Up artikelen wel een beetje. Ik snap dat je je comfort zone fijn vind, maar een van de sterke punten van je blog vond ik in het verleden altijd dat je hele mooie ooglooks wist te maken met verrassende elementen. En dat mis ik nu wel eens.

Niet dat de ooglooks nu niet mooi zijn, of niet goed genoeg. Nee, juist niet. Ik vind dat ik bij jouw artikelen altijd een goed beeld krijg van een product. En daar draait het bij een review van een palette wel om. Ik begrijp ook dat je afhankelijk bent van wat je binnenkrijgt en waar je bezoekers op klikken, maar dat out of the box makeuppen is de reden voor mij geweest om Vera Camilla te gaan lezen. Nu loop je het risico om op te gaan in de massa (wat ik van een aantal andere grote bloggers ook vind) en dat zou ik erg jammer vinden. Je bent namelijk een ontzettende leuke meid met een hele mooie blog.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 16:37:

Dankjewel Maaike, goed om te weten!

[Beantwoorden]


Door Joelle op 19 september 2014 15:55

Misschien zou het helpen om een nieuwe techniek te leren van een tutorial van jacklyn hill of nikkie tutorials, proberen kan altijd! Als je bang bent dat iets mislukt en je zoiets hebt van ‘ik probeer het niet want het lukt toch niet’ en je probeert het gaat het sowieso al niet lukken. Misschien zou je ook een cursus kunnen doen bij B academy of zelfs een opleiding volgen? Aangezien het je werk is zou het het wel waard zijn om in te investeren!

[Beantwoorden]


Door Joëlle op 19 september 2014 15:55

Persoonlijk vind ik de makeuplooks zoals je ze doet wel logisch.
Een lichte kleur op het bewegend ooglid en een donkere kleur in de crease is wereldwijd een succesformule omdat het je ogen groter laat lijken en goed benadrukt.
Bepaalde kleuren staan nou eenmaal beter bij de ene oog- en/of huid- en/of haarkleur dan bij de andere.
En last but not least, heeft iedereen natuurlijk ook nog gewoon een persoonlijke voorkeur.

Wat mij betreft ben je een schoolvoorbeeld van hoe je een goede (en draagbare) ooglook maakt!

Groetjes!

(P.s. ik zie ook wel eens bloggers ‘regenboog’-looks maken enzo, maar wat moet je daar nou weer mee in het dagelijks leven?!)

[Beantwoorden]


Door Manon op 19 september 2014 16:03

Wat goed dat je dit zegt Vera, ik vind je looks altijd erg mooi en dat ze vaak een beetje hetzelfde zijn is logisch, iedereen heeft zijn eigen manier van ooglooks maken en je creert na een bepaalde tijd gewoon je eigen stijl. Ik vind je looks in ieder geval altijd draagbaar, soms wat heftiger dan normaal maar dat is dan weer leuk voor een feestje bijvoorbeeld. Ik zie vaak hele overdreven looks voorbij komen waarbij ik zoiets heb van ja, mooi voor de foto maar wat heb ik er nu verder aan? Ik ga het echt niet na-maken. Bij jou heb ik er tenminste wat aan en dat vind ik fijn, ik zou het dus lekker op je eigen manier blijven doen. <3

[Beantwoorden]


Door Wendy Esther op 19 september 2014 16:03

Ahw Vera wat ben je toch lief. Het was me eigenlijk nog nooit opgevallen dat je altijd ‘dezelfde’ ooglooks maakt. :wave:
Ik vind de ooglooks ook altijd goed bij je staan. De warme koperkleuren en goud etc. staan je zo prachtig!

[Beantwoorden]


Door Anne op 19 september 2014 16:07

Hoi Vera. Ik heb maar één reactie en dat is: BOEIEND!
Het is jouw website, jouw ding, en je doet het super leuk.
Je kunt inderdaad een hele extreme of heftige nieuwe look gaan verzinnen maar eerlijk dat gaan we allemaal niet dragen. We leren meer van jou technieken die je laat zien dus ga er gewoon lekker mee door! x

[Beantwoorden]


Door Joséphine op 19 september 2014 16:08

Goed dat je dit schrijft Vera, je kan altijd zo goed onder woorden brengen wat je dwars zit zonder dat het een ‘klaag’ stukje wordt, mijn complimenten!
Ik stond er zelf niet bij stil dat je looks steeds hetzelfde zijn. Ach mensen hebben altijd wat te zeuren denk ik dan.
Ik snap ook wel dat iets nieuws proberen eng is, zeker als het in het verleden mislukt is. Anders probeer je het een keer onder het mom van een experiment, fouten maken mag je dan sowieso. Denk in kleine stapjes, één kleur uit je comfort zone gebruiken ofzo. Maar doe het alleen als jij er je bij lekker voelt.
Ik vind het juist sterk dat je bij je eigen stijl blijft, die ik overigens heel mooi vind ;) en ook bij mijzelf vind passen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 17:59:

Dankjewel Josephine, ik doe mijn best :$ En bedankt voor je feedback, ik heb er zeker wat aan!

[Beantwoorden]


Door Nadia op 19 september 2014 16:10

Nouuu, ik vind het al goed dat jij dat doet. Ik heb zelfs een opleiding make-up artist gevolgd maar ik krijg mijn ooglooks nooit op de foto zoals ik wil, dus bij mij staan er helaas geen eens ooglooks op mijn blog.
Dus ik ben alleen maar blij dat jij dat wel doet, ik zal ook nooit zeggen saai ofzo, want het is puur om te laten zien hoe een kleur op het oog pakt. Tenminste zo zie ik het. Big kissss (love)

[Beantwoorden]


Door Stèphanie op 19 september 2014 16:12

Waarom zou je andere looks maken als deze jou het beste staan en deze voor jou het comfortabelst zijn om te maken en dragen. Ik zie het punt niet echt behalve de negatieve kritiek van sommige lezers. Doe waar jij je goed bij voelt. Je reviews blijven kwalitatief toch hetzelfde. Ik bedoel, de swatches en pigmentatie is belangrijk ja, dat is prima, net zoals jouw mening. Wat maakt het uit wat voor ooglook je ermee maakt. Ik denk dat iedereen dagelijks toch dezelfde soort looks maakt, op kleurverschil misschien na, de techniek blijft vaak hetzelfde.. waarom zou je een extreme look laten zien als het niet jouw ding is. Leuk voor het oog misschien, maar totaal niet relevant omdat (bijna) niemand zo’n look echt draagt. Op gebied van lipstick heeft niemand in ieder geval iets te klagen!! ;)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 19 september 2014 16:12

Ik vind dat je prachtige looks maakt. Toch draagbaar, maar juist soms ook met totaal andere kleuren. Ik vind het prettig dat je altijd een ooglook maakt bij producten, zodat je toch ook ziet hoe het op het ooglid staat. Ik gebruik zelf ook vaak dezelfde technieken.

Wat ik juist wel heel erg leuk vind is de playing with make-up. Er kwam laast nog een leuk artikel online. Ik herinner mij nog je regenboogeyeliner en al die leuke vrolijke kleurtjes. Je moet doen waar je goed bij voelt en ik snap dat je niet altijd zin hebt in allerlei kleuren op je oog. Ik wil je alleen even meegeven, dat ik dat een super leuke rubriek vind en zo eens in de tijd tof vindt om te zien.

[Beantwoorden]


Door Loes op 19 september 2014 16:12

Ik vind het knap van je dat je dit artikel schrijft, het is toch (weer) jezelf kwetsbaar opstellen. Het is mij vooral opgevallen dat je met elk palet een ooglook weet te maken die je goed staat. En ik vind het knap dat je dit altijd weer lukt. Veilig? Misschien lijkt dat zo. Maar ik vind het vooral een bevestiging van je eigen vaardigheid. Het is werkelijk niet nodig om andere looks te maken, die je niet staan, puur en alleen “om eens iets anders” te doen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 17:57:

Dankjewel Loes, zo had ik het nog niet bekeken :-)

[Beantwoorden]

Lenneke antwoordt op 20 september 2014 om 18:38:

Dit vind ik ook! :-)

[Beantwoorden]


Door Mirosea op 19 september 2014 16:14

Ik vind het prima dat je bij je eigen stijl blijft. Toch zou ik meer Playing With Make-Up willen zien met ook eens felle kleuren of een hele donkere smokey-eye (dikke eyeliner en nepwimpers, zwart of heel donkerbruin in de arcadeboog en oogpodlood (of hoe je dat zwarte dat je op je onderste wimperrand of in de waterlijn stopt nou noemt) ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 17:58:

Heb ik wel eens gedaan, zag eruit als een panda :D (ik schaam me t erg om de blogpost hierbij te linken, haha)

[Beantwoorden]

saskia antwoordt op 20 september 2014 om 13:06:

dat is waarschijnlijk meer je eigen idee dan dat een ander dat zo ziet ;)

[Beantwoorden]

eva antwoordt op 24 september 2014 om 16:18:

Vera stel je niet zo aan, verwijder ie blogpost dan.

[Beantwoorden]


Door Larissa op 19 september 2014 16:14

Ik varieer persoonlijk ook weinig in mijn ooglooks, ik maak elke dag een look met aardetinten en een mooie wing, precies zoals jou. Daarom vind ik jouw ooglooks ook het leukst om naar te kijken, want eerlijk, wie loopt er nu elke dag bij met een ingewikkelde ooglook met fuchsia, turkoois en knaloranje? :crazy:
Maar de laatste tijd wil ik wel een beetje wat anders. Ik dacht eraan om de wing in een andere donkere kleur te zetten, zoals aubergine of donkergroen. Of de eyeliner weglaten en met wat vochtige oogschaduw een beetje een wing te maken. Misschien ook tips voor jou? ^^)

[Beantwoorden]


Door Norah Lynn op 19 september 2014 16:15

Lieve Vera :-) Je mag echt wel wat zelfverzekerder zijn! Je ooglooks zijn altijd supermooi, ik wou dat ik dat kon! Het was me niet eens opgevallen! Jij schrijft je artikels op je eigen manier en maakt ook je ooglooks op je eigen manier. Maar dat maakt je blog juist zo bijzonder, en leuk om te lezen! Ga vooral zo door :-) Je bent een prachtig meisje , je hebt een prachtig blog en je artikels zijn superleuk! Onthou dat goed :-) Liefs, Norah (love)

[Beantwoorden]

Norah Lynn antwoordt op 19 september 2014 om 16:27:

Neutrale looks vind ik juist mooier :-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 17:57:

Dankjewel Norah <3

[Beantwoorden]

Norah Lynn antwoordt op 19 september 2014 om 20:11:

Ik vind het zo leuk dat je gereageerd hebt (A) <3

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 19 september 2014 16:15

Ik vind jouw looks altijd prachtig. Zelf houd ik ook van neutrale kleuren. Het is logisch dat je die fase van roze/blauw etc. gehad hebt als je ouder wordt. Dat hoort erbij! Zolang jij je er goed bij voelt, gewoon lekker neutrale looks blijven gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Lexi op 19 september 2014 16:16

Het was mij wel al opgevallen dat je ooglooks vaak op elkaar lijken, maar ik vind dat juist wel fijn! Ik houd zelf namelijk heel erg van neutrale looks en haal veel inspiratie uit jouw looks. Persoonlijk zit ik eigenlijk niet te wachten op een look met een knalblauwe kleur, aangezien ik dat zelf ook nooit zou dragen … dat vind ik juist zo fijn aan jouw blog: ik zie echt dingen die ik zelf ook zou dragen!

[Beantwoorden]


Door Natasja op 19 september 2014 16:16

Ik vind je ooglooks altijd heel mooi en het was me eerlijk gezegd helemaal (nog) niet opgevallen dat je elke keer dezelfde maakte.
Goed van je dat je dit bespreekbaar maakt en aangeeft goede feedback te willen ontvangen. Want met alleen maar ‘je maakt altijd dezelfde look’ kun je ook niks.

[Beantwoorden]


Door Amy op 19 september 2014 16:22

Het was mij nooit zo opgevallen eigenlijk. Doe vooral waar je jezelf prettig bij voelt, dat is wat mij betreft het aller belangrijkste. Uiteindelijk lopen er maar weinig mensen de hele dag met knalkleuren op hun gezicht en wat mij betreft zijn neutrale, draagbare looks daarom juist erg prettig.

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 19 september 2014 16:25

Ik vind zelf je ooglooks altijd heel mooi! Je weet veel kleuren draagbaar te maken door het op jouw manier te doen. Ik stoor me er zelf eigenlijk niet aan en is me ook nooit echt opgevallen eigenlijk. Misschien dat playing with make-up weer meer terug kan komen en dat je daar meer uitpakt met looks en kleurtjes en misschien ook technieken?

[Beantwoorden]


Door nenacecilia op 19 september 2014 16:26

Mooi stukje Vera.
Aan de ene kant snap ik hun reactie ergens wel, het is inderdaad vaak hetzelfde (en dit bedoel ik persoonlijk niet negatief). Maar uiteindelijk draagt iedereen niet elke dag een andere ooglook. Face it. Zelfs niet degenen die de commentaar geven op je looks. En waarom verkopen neutrale kleuren altijd zo goed in de winkels en zie je ze het vaak in blogposts bij bloggers? Tja, NIEMAND loopt elke dag in knalblauwe of roze oogschaduw over straat. Ik weet dat het geen zin heeft om te zeggen dat je er niet van moet wakker liggen, maar ik kan wel zeggen: lig er niet tè lang van wakker. Check de blogs van de criticussen en kijk welke looks zij presenteren. Je zal niet veel verschillends zien.

Heel veel liefs!! (love)

[Beantwoorden]


Door Eilish op 19 september 2014 16:28

Het was mij niet opgevallen… Ik vind je ooglooks prachtig.. en ook niet saai worden!

[Beantwoorden]


Door Amelie op 19 september 2014 16:28

Heel eerlijk, dit was me nog niet eens opgevallen! Misschien omdat ik zelf ook veel van hetzelfde doe, het is logisch dat je vaker neutrale kleuren gebruikt, dat is veel makkelijker te dragen. En dat je een kleur op het bewegend ooglid draagt en een in de crease, dat doet naar mijn mening ook bijna iedereen, omdat dat nou eenmaal de manier is waarop je een mooie look creeert en je ogen definitie geeft. Ik vind je looks top! En we kunnen niet allemaal nikkietutorials zijn.
Ik zie persoonlijk ook liever neutrale dingen, daar kan ik veel meer mee, want die draag ik zelf ook. En buiten dat, je draagt regelmatig cranberry kleuren, dat is niet per se neutraal en vind ik ook al best gewaagd.
Van mij hoef je helemaal niets te veranderen. Ik vind het prima zoals het is! Ik ben dol op je looks!

[Beantwoorden]


Door Emmii op 19 september 2014 16:32

Doe inderdaad hetgeen waar jij je prettig bij voelt. De (oog) looks die jij maakt typeren je en maken je helemaal Vera :-) . En als knallende kleuren je niet liggen of je vindt ze niet bij je passen, dan zou het alleen maar geforceerd overkomen moest je toch zulke looks maken..

[Beantwoorden]


Door Anna op 19 september 2014 16:38

Hoi Vera, ik heb eigenlijk nooit gereageerd, maar nu ik het artikel zo lees realiseer ik me inderdaad dat je vaak dezelfde techniek gebruikt maar met andere kleuren. Dit zit me eigenlijk helemaal niet dwars, want ik vind je makeup looks altijd erg mooi, en vooral draagbaar! En je wingtechniek is om jaloers op te worden. (love)

Maar wat ik wel vind, er zijn momenteel ontzettend veel beautybloggers, en jij onderscheid je nog steeds. Dit is uitzonderlijk knap, maar ik begon mezelf af te vragen hoe. En ik denk dat elke beautyblogger zijn eigen kwaliteiten heeft. Waar Cynthia bijvoorbeeld ontzettend divers is en voornamelijk mooie reis foto’s maakt en Lotte altijd spectaculaire ooglooks maak heb jij weer andere kwaliteiten. Jou blog straalt luxe uit, jou reviews benaderen perfectie ik heb al zoveel gekocht (of juist niet) door jou. Je aankopen zijn altijd fantastisch, qua interieur ben qua smaak zo vooruitstrevend.

Wat ik wil zeggen, ken je kwaliteiten en vertrouw op jezelf! Want je bent een geweldige beautyblogger.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 17:56:

Dankjewel Anna, dat is ook zo! We hebben allemaal onze kwaliteiten.

[Beantwoorden]


Door Josefien op 19 september 2014 16:39

Ik vind je ooglooks altijd juist zo mooi, en ik vind het ook leuk om te zien hoe je met dezelfde opbouw toch steeds een totaal andere look kunt maken door bijvoorbeeld net een andere kleur te pakken enzo :) ❤️

[Beantwoorden]


Door Julia op 19 september 2014 16:41

Het is ook moeilijk om na zo’n lange tijd bloggen vernieuwend te blijven! Het enigste wat je zou kunnen doen is je inspiratie halen uit andere ‘vloggers’. Ik vind dat een aantal Amerikaanse vloggers echt de meest prachtige looks maken en deze verschillen vaak. Twee van mijn favorieten zijn Amanda Ensing en Jaclyn Hill!

XO

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 17:55:

Dankjewel Julia, die ga ik gelijk bekijken!

[Beantwoorden]


Door Bianca op 19 september 2014 16:44

Als ik oogschaduw op doe zijn het ook altijd de neutrale kleuren, dit zijn doorgaans de meest gebruikte kleuren bij iedereen dus het is wel fijn dat daar veel ooglooks mee te vinden zijn!

[Beantwoorden]


Door Isabelle op 19 september 2014 16:45

Lieve Vera,
je ooglooks zijn wie je bent, een deel van jou. Dat maakt het net echt en eerlijk.. Serena van Beautylab maakt inderdaad meer opvallende ooglooks, en die zijn mooi, maar dan denk ik: “Wat kan ik daar mee?”. Maar dan nog, in principe moeten we niet vergelijken, iedereen heeft zijn eigenheid.
Blijf wie je bent meid :).
Liefs x

[Beantwoorden]


Door Mandy op 19 september 2014 16:46

Ik vind het niet meer dan logisch dat je look een beetje hetzelfde is. Je maakt je toch op op de manier die jij prettig vindt en mooi vindt staan. Wanneer je oogschaduws reviewt is het elke keer iets anders, waarom zou andere met nieuwe palette uit komen? Nee, ik vind je ooglooks helemaal niet saai of te veel van hetzelfde. Ze zijn juist mooi!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 19 september 2014 16:47

Kan me heel goed voorstellen dat het lastig is om steeds iets nieuws te verzinnen en het is nu eenmaal zo dat een bepaalde techniek gewoon het beste past bij je oogvorm. Dat heeft volgens mij iedereen. Laat ze maar lekker lullen. Ik vind je ooglooks prachtig. Trouwens diverse andere beautybloggers hebben ook een signature look, denk Mascha en Cynthia. Sterker nog ik zie nooit een verschil in Cynthia’s foto’s. Volgens mij heeft zij al maanden dezelfde look. Vind ik dat jammer? Soms, afwisseling is leuk om te zien. Moet ze dat lekker zelf weten? Zeker! En jij ook. Ik vind je top.

[Beantwoorden]


Door Hester op 19 september 2014 16:49

Dit heb ik ook heel erg hoor! Mijn ooglooks hebben eigenlijk altijd dezelfde opbouw en technieken en dat vind ik zelf niet zo erg, omdat ik ze gewoon in het dagelijks leven draag en er maar heel af en toe eentje deel op mijn blog, maar voor jou is het inderdaad lastiger. Ik heb, nu ik weet dat dit gewoon goed staat en lukt, ook veel minder zin om iets anders te proberen – heb er ook gewoon geen behoefte aan eigenlijk. Af en toe is spelen met make-up wel leuk natuurlijk, maar ik snap het ook als jij dat gewoon wat minder doet na al die jaren. Alleen lastig omdat het je werk is, haha. Toch vind ik niet dat je het daarom per se slecht doet, af en toe iets anders proberen of inspiratie opdoen bij iemand anders zou je blog misschien ten goede komen maar ik vind het ook wel leuk om te zien dat elke blogger zijn eigen make-upstijl heeft. Wij als bezoeksters kunnen daar dan gewoon tussen switchen en van allemaal wat leren. We willen wel één beautyblogger die ‘alles’ bezit, maar hallo, jij bent ook gewoon een mens en geen perfect voorbeeld of iets dergelijks! Ik denk dat daar wel eens iets meer rekening mee gehouden mag worden. En het gaat natuurlijk ook om de volledige look, er is meer dan ooglooks!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 17:54:

Dat is ook zo. Ik kan geen super mens of beautyblogger zijn. Ik wil in alles goed zijn, maar misschien kan ik dit wel gewoon niet zo goed. Dan kan ik andere dingen weer wel. Dankjewel Hester :-)

[Beantwoorden]

Hester antwoordt op 20 september 2014 om 00:29:

Het is niet per se ‘niet zo goed’ zijn, meer ‘niet alles kunnen’. Je zou het uiteindelijk wel kunnen, maar je hóeft niet alles te kunnen; dat is gewoon niet haalbaar. En daarom concentreer je je op de dingen die je op dit moment het beste afgaan, wat mij betreft een heel logische en slimme keuze. :)

[Beantwoorden]


Door Aimée op 19 september 2014 16:57

Ik vind je ooglooks nog steeds erg mooi! Ben er stiekem juist blij mee dat het vaak dezelfde tinten zijn, die gebruik ik namelijk ook alleen maar. Fijn dat het heeft opgelucht, al ben je helemaal niemand een uitleg verschuldigd, het is jouw blog en jij bepaalt wat erop komt. Ik snap dat andere tinten en technieken niet bij je passen, 9/10 keer wordt het dan ook gewoon niks als je het dan alsnog probeert. Voor mij hoeft het bijvoorbeeld niet maar misschien een idee om iemand te vragen die wel andere ooglooks maakt? Een soort gastblogger. Maar misschien wil je dat wel niet en dat is natuurlijk ook lastig om zo iemand te vinden. Either way, vertrouw op je eigen kwaliteiten :)

[Beantwoorden]


Door yasmina op 19 september 2014 16:59

Ik begrijp het gezeur niet echt, je ooglooks zijn awesome en draagbaar.
Het zijn looks waar wij wat aan hebben, looks die wij na kunnen maken en zelf ook naar school werk kunnen dragen.
En over je techniek gesproken, iedereen doet wat goed voor hem werkt, zo doen andere beautybloggers dat ook altijd dezelfde techniek enkel andere kleuren of heftige blush.
Ik vind niet dat je moet veranderen voor een negatieve comment. Dat jij jij bent dat is wat je blog en jezelf zo geweldig maakt <3
Hoe vervelend sommige comments ook zijn, neem het niet persoonlijk. Xx

[Beantwoorden]


Door Manouk op 19 september 2014 17:06

Ik reageer niet zo vaak op artikels, maar ik lees ze wel altijd met veel plezier!
Ik vind je looks altijd heel mooi en het was nog niet eens bij me opgekomen dat je vaak dezelfde doet.
Ik vind het wel logisch, ik denk dat iedereen wel een look heeft die ze vaak draagt, gewoon omdat je weet dat dat mooi is
Xxx

[Beantwoorden]


Door Jolien op 19 september 2014 17:09

Het was mij inderdaad ook al opgevallen, maar ik had er bewust niets van gezegd, omdat ik je niet echt tips kon geven om het te verbeteren, en omdat ik inderdaad ook snap dat je niet meer elke dag wat nieuws kan uitproberen. Ik maak zelf ook regelmatig dezelfde ooglooks. Het is wel een reden dat ik je ooglook artikelen niet meer zo veel lees. Ik vind het goed dat je even je gevoelens hierover hebt uitgesproken, dan weten mensen ook dat je de comments leest en serieus neemt, dat is altijd fijn om te weten. Ik heb zoals ik eerder zei niet echt tips, behalve dat je je er toch maar niet te veel van aan moet trekken. Ik sla de ooglooks een beetje over nu, maar ik kom voor al het andere nog wel erg graag op je blog. Jij moet gewoon dragen wat je prettig en mooi vindt!

[Beantwoorden]


Door Vera op 19 september 2014 17:10

Ik vind het altijd zo jammer dat mensen zulke reacties plaatsen. Ik vind dat je bij je eigen stijl moet blijven. Als jij dit fijn vindt, gewoon mee doorgaan! Ik snap dat het moeilijk is om andere kleuren en technieke te gebruiken, maar ik stoor meer echt niet aan dat je vaak dezelfde soort looks maakt! Blijf zo doorgaan want ik ben groot fan!
Liefs, Vera

[Beantwoorden]


Door tessa anna op 19 september 2014 17:13

Veel reacties met goede feedback zie ik al! Ik hoop dat je daar wat aan hebt.
Zelf vind ik je looks altijd heel mooi, leuk als je af en toe een look maakt met meer kleur en andersom als het gewoon naturel is (daar haal ik ook inspiratie uit).

[Beantwoorden]


Door Monique op 19 september 2014 17:14

Hallo Vera,

Ik begrijp de kritiek dat je steeds hetzelfde doet wel een beetje.
Ik merk dat je graag een nude pallet pakt, of een ooglook met warme kleuren (goud cranberry) maakt, terwijl de complimentjes juist komen als je een mooie zachtroze lippestift draagt met een koele ooglook. Ik vind het niet raar dat je voor jezelf een voorkeur hebt voor bepaalde kleuren, maar je moet wel weten dat het juist leuk is om variatie te zien in je (oog)looks, vooral als het goed bevalt. Je mag best foutjes maken of denken; oh dit is niks voor mij. Dat vinden de lezers waarschijnlijk ook helemaal niet erg. Als beautyblogger ben jij waarschijnlijk meer in staat een verrassende combi te maken dan de doorsnee thuishobby’er. Gebruik dat talent dan ook.

[Beantwoorden]


Door beautydiarynl op 19 september 2014 17:15

Jammer dat er zulke reacties komen en dat jij er zo mee zit! Al begrijp ik wat deze meiden zeggen wel, het is altijd dezelfde techniek. Toch stoor ik me er nooit aan, het is jou manier en dat is goed. Ik vind je ooglooks altijd prachtig en ik doe het je niet na! De techniek is hetzelfde, maar de kleuren zijn anders. Blijf het gewoon op jouw manier doen, Vera! Veel liefs xx

[Beantwoorden]


Door Denise op 19 september 2014 17:15

Hey Vera!

Ik vind je ooglooks juist altijd prachtig! Ik haal veel inspiratie uit je manier van je ooglook aanbrengen, en de kleuren interesseren me dan wat minder zelfs! Ik kan voor mezelf altijd nog bepalen dat ik de look met een andere kleur wil proberen!

Mag ik je trouwens vragen welke lipstick je op hebt op de eerste foto? Staat je prachtig!!

Keep up the good work Vera!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 17:53:

Het is de perziktint van Flormar Deluxe Cashmere Lipstick Stylo!

[Beantwoorden]

Denise antwoordt op 21 september 2014 om 00:30:

Dankjewel! Staat je erg mooi! Ik wilde je nog even melden dat ik je trouw elke dag volg en je blog hartstikke super vind! Ik ben 25 jaar maar kan nog veel van jou leren!

[Beantwoorden]


Door Lies op 19 september 2014 17:16

Ik vind het heel erg knap dat je dit artikel toch geschreven hebt ondanks dat je het heel lastig vond! Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik nooit echt het idee heb gehad dat je looks telkens hetzelfde zijn. Ik vind jouw looks juist heel erg mooi!

[Beantwoorden]


Door raphaella op 19 september 2014 17:18

Ik denk dat heel veel meiden nog veel van jou kunnen leren wat betreft ‘ooglooks’. Veel meiden zullen toch nooit de knallende paars-blauwe-oranje oogloog van jou namaken. Het zou alleen leuk voor de foto zijn om naar te kijken. Ik heb liever een review van iets wat ik zelf ook zou overwegen om te kopen.

[Beantwoorden]


Door Davina-Lara op 19 september 2014 17:24

Ik versta je helemaal.
Het is toch logisch dat je iets maakt waarvan je het zelf mooi vindt (iets waarvan je weet dat het je staat) en dat je het aanbrengt op een manier die je gewend bent? Meeste kans op een geslaagd resultaat :-)
Ik denk dat de meesten onder ons wel een vaste handeling hebben om hun make up aan te brengen, wie zijn wij dan om jou te bekritiseren dat je hetzelfde doet? Ik vind je looks super en ik blijf het ook geweldig vinden dat je zoveel moeite doet voor ons :-)
Dank je wel daarvoor :-)

[Beantwoorden]


Door Bente op 19 september 2014 17:25

Lieve Vera,

Ik vind je ooglooks altijd prachtig, ik snap ook niet waarom mensen zouden zeggen: “Het is allemaal hetzelfde, laat eens wat nieuws zien!” Als jij weey hoe je oogschaduw het mooist staat bij jou, draag jij je oogschaduw toch lekker zo. Ik bedoel het is roch niet de bedoeling dat jij met ooglooks moet gaan lopen, die niet zo mooi staan of waar de oogschaduw tot je oren komt, alleen omdat mensen niet kunnen accepteren dat jij hebt uitgevonden wat er het beste bij jou ogen staat! En ook al lijkt het misschien altijd hetzelfde, je bedenkt toch bij ieder ander palette een “nieuwe look”, want de kleuren zijn toch weer anders en jij hebt erover nagedacht hoe jij ze het beste kunt combineren, omdat jij het leuk vindt en ook om ons te insprireren, daar mogen we heel dankbaar voor zijn! Ik ben altijd superjaloers als ik je ooglooks zie en ik zou willen dat ik mijn make-up zo mooi kon doen als jij.
Ik wil trouwens heel graag weten waar alle ooglooks van het blokje met foto’s van zijn, ze zijn namelijk prachtig en ik zou ze graag weer even opzoeken.

Heel veel liefs,
Bente

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 17:52:

Ik heb ze allemaal dit jaar gemaakt en ze uit artikelen gehaald die ik vond door heel simpel op ‘oogschaduw’ te zoeken. Ik weet het niet allemaal meer, maar best makkelijk te achterhalen.

Dankjewel voor je reactie, Bente :-)

[Beantwoorden]


Door Tessa op 19 september 2014 17:27

Vera!

Ik vind het juist prettig dat je 1 look hebt en vooral nude tinten gebruikt!
Zelf gebruik ik ook alleen maar nude kleuren op m’n ogen en vind het prettig dat jij elke keer met dezelfde look en vaak dezelfde kleuren een pallet reviewd. Zo heb je tenminste écht vergelijkingsmateriaal.

Ook super dat je dit artikel hebt geschreven! Ik heb zelf faalangst en heb je video’s en blogposts over je angsten gelezen en kan me er veel bij voorstellen (omdat ik zelf dus de angst heb om te falen).

Ga zo door meid

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 19 september 2014 17:28

Ten eerste vind ik altijd dat je moet doen wat je zelf leuk en mooi vind, laat de rest van de wereld voor wat het is, deze blog heeft toch jouw naam of niet dan? Daarnaast valt het wel op dat bijvoorbeeld de eyeliner altijd hetzelfde is, als je echt verschil wil maken, zit het hem juist in de details, ga eens buiten je comfortzone, zoals een gekleurde eyeliner, een andere soort cateye of doe wel eens gek met een kleurtje. Als je het niet wil moet je het niet doen, maar de suggesties zijn er. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Emma op 19 september 2014 17:34

Je maakt altijd nog 100X mooiere looks dan ik! Ik vind het altijd prachtig! Met een beetje oefenen zullen looks met andere kleurtjes ook mooi lukken, en zo niet, dan blijf je toch bij de kleuren die jij fijn vindt? Het is en blijf joúw blog en ik zou het zelf jammer vinden als je looks maakt die niet bij jezelf passen, omdat ik het persoonlijke aan je blog zo leuk vindt.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 19 september 2014 17:36

Lieve, lieve Vera,

Wat knap dat je zo’n open artikel plaatst en met ons deelt waar je mee zit. Is volgens mij ook heel eng en vast ook het lezen van de reacties.
Ik wilde ook graag even mijn mening delen, omdat ik merk dat er veel kritiek is en veel verwacht wordt van YouTubers/bloggers. Tuurlijk hoort dat erbij als je alles openlijk op internet zet. Maar mensen lijken soms te vergeten dat jullie ook maar mensen zijn, die nota bene hun hobby uitoefenen. Dat je er toevallig goed in bent en het nu je werk is, is alleen maar prachtig voor jou (en voor ons!!). Ik denk juist dat jij de succesfactor bent, dat je bent wie je bent en schrijft over wat jouw interesseert. Dat is toch in eerste instantie waarom mensen elke dag weer terug komen? Tuurlijk zal er soms een artikel zijn wat jou niet aanspreekt, of in dit geval een ooglook, sla het over en kom morgen terug!
Ik vind je ooglooks prachtig, ik gebruik inmiddels dezelfde methode! Mensen die dat ‘saai’ vinden, kunnen op nog 1000 en 1 anders sites ander soort looks zien. Ik snap datjes moeilijk is om je daar niets van aan te trekken. Maar ik denk dat het belangrijkste voor jezelf en je blog is, dat jij jezelf bent en de dingen doet die bij je passen en waar jij je fijn bij voelt. Experimenteren met ooglooks past daar nu misschien niet tussen, plating with makeup komt vast wel weer eens terug als jij daar zin in hebt. Een artikel/filmpje waar jij geforceerd aan hebt gewerkt om de mensen met kritiek tevreden te maken is niet wie jij bent en dat zal je dan ook zien denk ik, krijg je daar vervolgens weer kritiek op!
Sorry voor mijn eindeloze gebrabbel, maar ik wil gewoon even duidelijk maken dat ik veel respect hebt voor dat wat je voor ons doet en dat ik vooral heel graag wil dat jij er plezier in houdt!
Dus, wat mij betreft lekker jezelf blijven. Ik geniet ervan!

Liefs

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 17:51:

Dankjewel Lisa, dit is een heel fijn hart onder de riem. Soms denk ik ook veel te veel na over alles, kan ik er nachten, dagen en uren over doorgaan en mezelf gek maken en het veel groter maken dan het misschien is. Maar aan de andere kant, als ik dat deed had ik misschien nu geen succesvolle blog.

Nogmaals dankjewel, je woorden doen me goed <3

[Beantwoorden]


Door Rianne op 19 september 2014 17:38

Go Vera!! :)

[Beantwoorden]


Door Denise op 19 september 2014 17:41

Lieve Vera, het is echt helemaal nergens voor nodig dat je je zo onzeker voelt omdat iemand een keer geroepen heeft ‘dat het allemaal maar hetzelfde is’! Ik ben het hier totaal niet mee eens en lees je artikelen iedere dag maar al te graag. Super dat je je kwetsbaar opstelt tegenover je volgers, in mijn ogen ben je toch een beetje een ‘vriendin’ en ik wil je graag helpen! <3

[Beantwoorden]


Door Tessa op 19 september 2014 17:43

Heey Vera,
ik vind jou een topper! Ik vind het super dat je al je reacties leest en er op in gaat maar dit had van mij echt niet gehoeven!
Ik vind je ooglooks prachtig en ze staan je prachtig. Ik weet ook niet hoe uet mogelijk is om een ooglook aan te brengen op een manier die mooi is en nog niet gebruikt wordt. Naar mijn idee zijn alle manieren al zo vaak gebruikt en die van jou vind ik het mooist (gebruik ik zelf ook nu een aantal jaar)
Ik zie trouwens wel degelijk verschil in je ooglooks, make up vraagt een oog van detail en als je daar mee kijkt zie je dat ze allemaal overeenkomen maar toch op die ene speciale manier verschillen.

Jij bent trouwens de enige beautyblogger die voor mij ook echt als vriendin voelt terwijl veel andere beautybloggers over “vriendinnen” praten

xxx Tessa

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 17:50:

Dankjewel Tessa, dat vind ik een groot compliment :$

[Beantwoorden]


Door Malou op 19 september 2014 17:46

Vera, besef goed: er zijn ook heeeeel veel mensen die niets zeggen en het prachtig vinden! Zoals ik. En altijd hetzelfde? Nee. Het zijn altijd andere palettes en ik verwacht ook niet dat je ineens een donkere kleur onder het wenkbrauwbot, nee. Want dat staat niet. Jij weet wat wel staan. Niet te onzeker, je doet het super.

[Beantwoorden]


Door Syl op 19 september 2014 17:48

Hoewel ik mijzelf ook betrap op deze kritiek, snap ik ook wel dat je steeds een veilig kleurenschema kiest.
Want thuis draag ik ook veilige kleuren.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 19 september 2014 17:53

Ik begrijp je heel goed! Het is logisch dat als je een product wilt reviewen je dezelfde technieken gebruikt zodat je ze kan vergelijken. Ik vind je ooglooks idg altijd prachtig!!

[Beantwoorden]


Door desiree op 19 september 2014 17:55

persoonlijk vind ik je looks wel leuk bij je staan maar zijn voor mij te basic, ik speel graag met kleuren, glitters, eyeliner en zelfs me wenkbrauwen moeten er soms aan geloven :) het is maar net waar jij je goed bij voelt. ( al moet ik zeggen dat ik af en toe ook wel een beetje zenuwachtig ben als ik weer eens naar buiten ga met een compleet nieuwe look voor mij.)
waarom ga je geen cursus in visagie volgen? dit heb ik ook gedaan om zo meer uit mijn comfort zone te komen en zo nieuwe dingen te leren.
of maak je looks na van youtubers zoals de pixiwoo’s? je kan er heel veel van leren en bij hun ziet het er soms ook heel raar uit maar zo leer je wel wat leuk is/bij je staat en wat niet.
gewoon spelen met je make-up, probeer nieuwe dingen uit, maar vooral geniet van wat je doet :) jij moet je lekker voelen bij wat je draagt en doet! en als andere het niet mooi/leuk vinden moeten ze maar de andere kant op kijken :)

[Beantwoorden]


Door Magda op 19 september 2014 17:56

Hoi Vera,

Ik heb even niet veel tijd om te schrijven, maar ik ben het voornamelijk eens met de reacties hierboven: dat we je Playing With Make- up missen en dat je zo weer iets uit je comfortzone zou kunnen komen. Ik heb een pinterestbordje voor je gemaakt, met wat ooglooks waarvan ik denk dat je daar wat aan hebt ter inspiratie, ook met een beschrijving erbij waarom. De link staat in het website vakje.

Groetjes,
Magda

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 september 2014 om 18:01:

Hee Magda, dankjewel, ik ga de Pinterest bekijken.

Wat Playing With Make-Up betreft, die maak ik niet meer omdat ik er simpelweg geen inspiratie voor heb. Ik wil het er ook niet uit persen. Misschien is dit de tijd niet, komt het over een tijdje wel weer.

[Beantwoorden]


Door Angela op 19 september 2014 18:00

Ik vind jou ooglooks altijd mooi en nu je er een aantal naast elkaar hebt gezet zie je verschillen. Ik gebruik zelf niet snel paarse oogschaduw maar nu door deze afbeeldingen wil ik het ook eens zo proberen.

[Beantwoorden]


Door Gaia op 19 september 2014 18:01

Ik begrijp wat je bedoelt, maar ik heb er zelf geen probleem mee. Ik vind het net fijn om jouw ooglooks te zien omdat ik zelf mijn oogschaduw ook steeds zo aanbreng. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt bij wat je doet. Bedankt om met ons te delen hoe jij je voelt. :)

[Beantwoorden]


Door Kimmetje op 19 september 2014 18:02

Hai Vera, niet zoveel van aantrekken en gewoon doen wat goed voelt zeg ik. Hoewel ik je openheid goed vind, denk ik dat je dit soort dingen beter met naasten kunt delen zodat die je sterker kunnen laten voelen. Kritiek hoort er nou eenmaal bij en als je je zeker over datgene voelt en daarvoor kiest, hoef je dat niet te verdedigen aan anderen, gaat ze namelijk niks aan. Niet zo onzeker zijn, joh. Gewoon je eigen weg volgen

[Beantwoorden]


Door Jente-Nudelipsticks op 19 september 2014 18:02

Het was me nog nooit opgevallen eigenlijk

[Beantwoorden]


Door Dhini op 19 september 2014 18:09

Prachtig look allemaal en mooi combinatie. Ik zou de looks voor dagelijks dragen.
Je schrijft artikels zo leuk en makkelijk om te lezen.

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 19 september 2014 18:12

Ik vind het heel vervelend om te lezen dat je je zo kan voelen bij het lezen van de comments. Echt helemaal niet leuk! Kritiek oké .. Maar iemand gewoon afkraken is echt iets wat jij niet verdient! Niemand trouwens.. Ik vind je ooglooks prachtig en ik ben nog niet daar en dat zou ik ook nooit kunnen! Je bent top, en je ooglooks ook (love)

[Beantwoorden]


Door Melissa op 19 september 2014 18:22

Hoi Vera, ik zou me er niet druk om maken hoor. Je ooglooks zien er altijd super goed en on point uit dus als mensen dat zeggen zou ik het me niet aantrekken hoor! Ik wou dat ik zo goed was in mijzelf opmaken!

[Beantwoorden]


Door Pelin op 19 september 2014 18:26

Lieve Vera,

Ik vind het altijd zo leuk dat je zo naar je kijkers/lezers luistert en je je er ook echt wat van aantrekt als mensen bijvoorbeeld zoiets zeggen. Niet leuk dat je er verdrietig van wordt, maar dat je zo om je kijkers geeft.

Ik weet niet of dit al eerder genoemd is, maar misschien zijn van die professionele workshops iets voor jou! Net zoals dat Macha de B-academy deed. Zo krijg je misschien meer inspiratie en leer je hoe andere methodes ook mooi/goed bij je zullen passen!

Ik vind je nog steeds een super leuke blogger, volg je nu 3 jaar en ik zal je ook blijven volgen.

Veel liefs, Pelin!

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 19 september 2014 18:27

Ik begrijp je volledig en ik vind het helemaal niet erg dat je de oogschaduw op dezelfde manier aanbrengt. Zo dragen de meeste mensen elke dag hun makeup: een effen kleur in het midden, licht langs binnen en donkerder langs buiten. Je looks zien er nooit hetzelfde uit omdat je altijd met andere producten werkt. De tint van de kleuren kan misschien op elkaar lijken, maar geen twee oogschaduws zijn dezelfde.
Ik zou zeggen: blijf zo verder doen want ik vind het altijd leuk om een ooglook te zien na een review :)

[Beantwoorden]


Door loes op 19 september 2014 18:27

Bij een tutorial of bij een losse look vind ik dat afwisseling of in ieder geval wat creativiteit wel verwacht mag worden, maar volgens mij doe je dat ook altijd wel. Als het gaat om de review van bijv een pallet is het in mijn ogen inderdaad een extraatje. Zodat we de full face zien. En juist dan is het fijn dat het altijd hetzelfde is, dan kun je goed vergelijken. Kortom, blijkbaar commenten alleen de zeurders.

[Beantwoorden]


Door Beau op 19 september 2014 18:28

Ik vind je ooglooks altijd erg mooi :) Trek je er niet teveel van aan!

[Beantwoorden]


Door Bibi op 19 september 2014 18:32

Grappig dat dit dan gezegd wordt, als ik alleen naar mezelf kijk, ik heb nu iets meer dan een half jaar mijn urban decay naked 1 pallette, en ik gebruik ‘m eigenlijk altijd, en met dezelfde kleuren, die staan mij gewoon mooi en het kan niet verkeerd!
Tja, maakt toch niet uit? Ik voel me daar, net zoals jij, gewoon happy bij, lekker doen dan toch? Het enige wat ik me kan bedenken is dat je je kleuren iets harder mag aanzetten, zodat het wat minder overvloeit, dan lijkt het gelijk al heel anders..

Maar ach, doe lekker wat je zelf wilt, je hoeft je voor niemand te verantwoorden toch? Wel heeeeerlijk dat je dan zo’n artikel plaatst, u rockk girl!

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 19 september 2014 18:35

Hoi Vera, maar natuurlijke looks zijn dan ook het mooist. Vind ik. En voor iedereen geschikt. Ik snap het ook: ik merk dat bruine en taupetinten het beste bij me passen. Ik heb voor reviews wel eens wat anders geprobeerd, en dat is voor even leuk, maar bij natuurlijke looks kun je vrijwel alles dragen. Het enige waarin ik vooral variatie in breng is een warme óf koele look. Koel als in: taupe, grijs, lila etc. Maar altijd op dezelfde manier (donker in arcadeboog, licht langs mijn wenkbrauwen. Ik probeer het wel eens op de standaardmanier te doen (de buitenste ooghoeken nog donkerder), maar mijn oogvorm is zo, dat dat er gewoon niet uitziet. En zo wil je je producten toch niet laten zien? Blijf jezelf. Want met jezelf heb je van je hobby je werk weten te maken en ben je dus zover gekomen. Ga gewoon zo door want ik vind je blogs erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 19 september 2014 18:56

En toch zijn ze supermooi!

[Beantwoorden]


Door Chantal op 19 september 2014 18:58

Ik denk ook wel dat het te maken heeft dat we gewoonte diertjes zijn, ook angst voor fouten speelt een Rol. Als je iets goed fout doet moet die meuk er toch weer af en moet je weer over nieuw beginnen. Ook op een bepaalde leeftijd heb je alle kleurtjes wel weer gezien/ gehad en kies je voor de kleuren die je het best staat, make up is toch de bedoel om je te verfraaien en niet voor vogelverschrikker te gaan ^^

[Beantwoorden]


Door Eef op 19 september 2014 18:59

Lieve Vera,
Focus op de positieve dingen ipv de negatieve. Je ooglooks zijn super realistisch!! Ik bedoel; er zijn meer meiden die “jouw ooglook” durven te dragen dan een ooglook met allerlei kleuren. Ik weet zeker dat heel veel meiden iets aan jouw ooglook hebben gehad, ik in ieder geval wel! Daarnaast ben je gewoon een sterk persoon! Niet iedere blogger durft dit en is zo open!!! vergeet dat alsjeblieft niet!!

liefs, Eef

[Beantwoorden]


Door Emma op 19 september 2014 19:01

Ik vind je ooglooks altijd prachtig maar snap ook wel waarom mensen dat zeggen. De meeste mensen dragen hun make up altijd hetzelfde maar van jou als beautyblogger verwachten de meeste mensen wel wat meer natuurlijk ;) Ik kan wel tegen je zeggen dat je lekker moet doen waar je zelf zin in hebt (en dat is deels natuurlijk ook zo), maar als blogger ben je wel afhankelijk van je lezers. Vind de filmpjes van Pixiwoo, Lisa Elridge en Charlotte Tilbury altijd erg leuk, misschien een tip om wat inspiratie op te doen? Desondanks blijf ik je blog geweldig vinden! :)

[Beantwoorden]


Door Dionne op 19 september 2014 19:09

Lieve Vera,

Door dit artikel is mij pas opgevallen dat je vaker dezelfde kleuren en technieken gebruikt. Mij is dit nog nooit eerder opgevallen.
Ik kan me voorstellen dat sommige mensen zo nu en dan wat anders willen zien, maar voor mij vind ik het fijn als je zo doorgaat. Ik leer nu steeds beter om de neutrale look te maken omdat je techniek steeds hetzelfde is.

Ik vind het een mooi van je dat je zo’n persoonlijke blog online zet. Je stelt je kwetsbaar op en dat kan ik waarderen.

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 19 september 2014 19:16

Meid, trek het je niet aan! Ik volg je nu al zolang en ik kom nog steeds met veel plezier op je blog, elke dag! Natuurlijk maak je ongeveer dezelfde looks, ik gebruik namelijk ook altijd dezelfde techniek. En als je liever neutrale kleuren gebruikt, dan moet je dat lekker doen :) En wie het niet aanstaat, die kijkt toch lekker ergens anders!? Don’t be sad!! Liefs Mariëlle

[Beantwoorden]


Door rosalie op 19 september 2014 19:17

now way dat jouw looks saai zijn hoor! ik blijf ze altijd even geweldig vinden!!!!

[Beantwoorden]


Door Laura - Sunlight Dream op 19 september 2014 19:27

Ik vind je looks er altijd mooi uitzien! Nooit aan gedacht om ze “saai” te vinden of zo. Belachelijk vind ik het. Wat wil je dan doen? Blauw met groen en rood gaan combineren om “eens wat anders te hebben”? Nee meid, gewoon lekker die mooie looks blijven maken!! :D :D

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 19 september 2014 19:27

Allereerst wil ik aangeven dat ik het heel knap van je vindt dat je deze blogpost hebt geschreven. Je krijgt kritiek over je heen en je doet er iets mee. Je bent open en eerlijk richting ons. Daar is lef en moed voor nodig. Ik denk er misschien heel gemakkelijk over, maar ik ben van mening dat je moet doen waar jij je goed bij voelt. En, waar jij achter staat. Als jij je ooglooks mooi genoeg vindt om met ons te delen, moet je dat doen. Of dat extreme looks zijn of neutrale looks, dit past bij jou én dit ben jij! Ik kan me indenken, met name wanneer je een groter blog hebt, dat je mensen wilt ‘pleasen’. Als je het hen maar naar hun zin maakt, want anders komen ze niet meer op je blog (oké, ietwat zwart-wit gezegd, maar hopelijk begrijp je het). Maar, ben je dan nog wel jezelf?! Lieve Vera, iedere dag breng ik jouw blog met heel veel plezier een bezoekje, omdat je zo heerlijk jezelf bent (gebleven).
Daarbij komt, je kunt niet overal goed in zijn. Ik vind jou bijvoorbeeld een toppertje in het aanbrengen van (winged) eyeliner. Of, het met precisie aanbrengen van rode lipstick.
Ik begrijp heel goed dat je door alle kritiek aan het twijfelen bent gebracht, maar vertrouw op jezelf.
Toen ik ooit mijn blog begon, kreeg ik een prachtig advies van iemand: ‘Blijf altijd jezelf, wat er ook gebeurt. Laat je niet meeslepen door anderen of door het succes’.
Ik weet zeker dat je hieruit gaat komen en voor jezelf een beslissing kunt nemen. Liefs Marloes

[Beantwoorden]


Door katrien op 19 september 2014 19:36

Dat begrijp ik zeker. maar als je ‘fouten’ maakt, daar is niks mis mee hoor. Daar leer jij en wij heel veel van. Een goede andere techniek kan zijn oogpotlood (een vette) en dat wild aanbrengen en uitvegen, beginnen met donker aan de wimperrand en zo lichter gaan (evtarcadeboog ook iets aanzetten). Dat staat ook mooi. Of eens in eyeliner net héél heftig of geen doen. Gewoon proberen Vera! Niks ergs, die ooglooks zijn nu ook heel mooi. Maar ergens begrijp ik het wel. Het is leuk om eens een andere techniek te zien, die veranderen ook door de tijd.

[Beantwoorden]

katrien antwoordt op 19 september 2014 om 19:38:

Oh ja, misschien is het een idee om eens een vriendin of medeblogger te gast te laten zijn en zo (hun) andere technieken eens te tonen. Zij hebben andere ogen en dus staan andere dingen mooi bij hen.

[Beantwoorden]


Door Renate op 19 september 2014 19:41

Ik had het idd ook wel door, maar ik vond het zoals je zelf ook al zei gewoon jouw stijl van opmaken en daar is helemaal niks mis mee! Iedereen heeft zijn eigen technieken en als iets werkt is het normaal dat je dit vaker gebruikt.
En goed van je dat je dit toch van je afschrijft!

[Beantwoorden]


Door BeautyReviewsNL op 19 september 2014 19:41

Wauw, ik vind juist dat je prachtige looks hebt gemaakt! Je bent echt heel getalenteerd. Loves X

[Beantwoorden]


Door Gaby op 19 september 2014 19:44

Vera, ik vind dat je geweldig met je bezoekers omgaat. De sfeer op je site is ook erg fijn naar mijn mening. Daar kunnen andere beautybloggers wat van leren. Je betrekt ‘ons’ op een positieve manier zonder dat je arrogant word. Ook met het reageren op de comments. Dit vond ik altijd al zo maar met dit artikel komt het weer naar voren en dat wou ik je even zeggen. ^^)

On topic: het is juist leuk om te zien dat je een eigen stijl hebt en dat je die steeds toepast op verschillende palettes. Ik vind het prachtig! Is de eerste ooglook (1ste rij, helemaal links) van de collage gemaakt met het NARS Kuala Lumpur duo? Want als dat zo is, moet ik het hebben! :D

[Beantwoorden]


Door Lynette op 19 september 2014 19:51

Door Mirne op 19 september 2014 20:07

Laat ik beginnen met een hippe tag #leukgenoeg. Dus maak je niet zo druk. :)

Voor de rest, ik vind het eigenlijk niet meer dan vanzelfsprekend dat je make-up laat zien in een draagbare look die bij jou past. Laten we eerlijk zijn, dat is ook wat de meeste mensen dragen.

Jij bent jezelf en op je blog laat je dat zien. Dat vind ik fijn. En dat vind ik ook fijner om te zien dan dat je speciaal voor je blog gaat zitten knutselen voor een look waarmee je de deur nooit uit zou gaan.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 19 september 2014 20:20

Ik vind dat je dit artikel heel goed en opbouwend hebt geschreven Vera! Je hebt je probleem goed aangekaart en verteld waarom het nou eenmaal zo is dat je looks ‘altijd hetzelfde zijn’. Zelf vind ik dat je looks juist altijd heel mooi zijn. Tuurlijk, het is op dezelfde manier aangebracht, maar dat is gewoon jou handtekening. Die is voor iedereen weer verschillend.

Soms zijn je looks inderdaad wat neutraal, maar ook de neutrale looks zijn weer afwisselend. Jij bent de enigste beautyblogger waar ik écht wat van kan leren als het op ooglooks aan komt. Jou ‘handtekening’ spreekt me heel erg aan en als je kleur gebruikt doe je dat op een hele leuke manier. Door jou ben ik meer kleur gaan dragen in ooglooks en ook kleuren gaan combineren. Soms pakte het goed uit, soms wat slechter. Maar oefening baart kunst!

You go girl!

xx Sanne

[Beantwoorden]


Door Romy op 19 september 2014 20:20

Ik vind jou zo’n enorme topper Vera!
Als ik me niet vergis had je het er laatst over dat je weer wat meer persoonlijke blogposts wilde schrijven, maar dat je het lastig vond om te bedenken waarover. En zie hier, een persoonlijke blogpost.
Wat ik hiermee wil zeggen is dat je nooit helemaal een evenwicht kan houden tussen verschillende posts, maar dat dat niet uitmaakt. De ene periode heb je wat meer van het één, de volgende periode weer wat meer van het ander, als je maar niet het geheel uit het oog verliest en naar mijn mening heb jij dat heel goed in de gaten!
Waarschijnlijk zijn de ooglooks nu wat meer van hetzelfde, omdat je graag reviews schrijft en je op het moment focust op het fotografiegedeelte. Top, leuk! Misschien zeg je over een paar maanden wel weer ‘goh, laat ik weer eens wat meer gaan experimenteren met make-up!’. Doe vooral waar je zelf zin in hebt (met natuurlijk dat evenwicht een beetje in je achterhoofd ;-) ). Als jij plezier hebt in het maken, is dat te zien aan het resultaat.
Als laatste wilde ik nog even zeggen dat ik het altijd zo leuk vind hoe jij op reacties reageert en dat het één van de redenen is dat ik je blog met enorm veel plezier lees. Naast dat het goede feedback voor jou is, houd je er een enorm gezellig sfeertje mee in stand.

[Beantwoorden]


Door Manouk op 19 september 2014 20:21

Niks van aantrekken. Gewoon doen wat je zelf wilt. :)

[Beantwoorden]


Door Fiekefairy op 19 september 2014 20:35

Aw, ik vind je ooglooks niet hezelfde! Ik ben juist blij met neutrale looks want al die felle shit maar er wel mooi uit zien maar zoiets draag ik toch nooit, terwijl ik looks van jou vaak namaak! (love) (love)

[Beantwoorden]


Door Emma op 19 september 2014 20:35

Ik heb dat nog nooit gedacht.. Vind dat je altijd super mooie looks maakt. En persoonlijk vind ik een donkere crease ook mooier dan donker bij de wimperrand en naar licht oplopend, dus mij stoort het absoluut niet.

En je kan proberen (als je een echt andere ooglook wilt maken) om misschien eerst iets op papier uit te proberen of gewoon gelijk op je gezicht. Als het iets is; mooi mee genomen! En zo niet, dan heb je even een leuke afleiding gehad ;)

[Beantwoorden]


Door Christa op 19 september 2014 20:39

Ik snap het wel en als ik naar de foto’s kijk heb ik er wel wat aan, want ik zie vaak kleurencombinaties waar jezelf misschien minder vaak aan denkt. Als ik het dan op Veracamilla zie krijg ik vaak nieuwe kleurinspiratie. Misschien is het een idee om gewoon voor jezelf (of als hoe maak ik deze look ofzo) gewoon willekeurige make up looks na te maken uit bijvoorbeeld film of videoclips. Voor afwisseling kan je dus soms ook iets laten zien wat misschien helemaal niet zo ‘dagelijks’ is maar wel leuk voor de lezer om te leren hoe de look te maken. Wat ook een idee is om misschien Halloween achtig en thema make up te doen ;) Ik waardeer je eerlijkheid altijd heel erg, nog veel geluk en succes!

[Beantwoorden]

Christa antwoordt op 19 september 2014 om 20:41:

Ik kan trouwens niet op ‘Notify me of follow-up comments via e-mail’ via email drukken :(

[Beantwoorden]


Door Elja op 19 september 2014 20:49

Zou je eens een filmpje willen maken hoe je foto’s van je oog makeup kan maken?? Want altijd als ik een foto van mijn oog wil maken zie je altijd een schaduw :(

[Beantwoorden]


Door Lisa's Beautybabbels op 19 september 2014 20:57

Wat goed dat je dit schrijft. Ik vind je ooglooks altijd geweldig, het is te zien dat je weet wat je doet!

[Beantwoorden]


Door Judith op 19 september 2014 21:09

Vera, normaal reageer ik niet snel op blogposts in het algemeen, maar ik wilde dit toch wel even zeggen. Ik bewonder het dat je naar je lezers, ons, toe heel erg menselijk blijft en daarmee ook heel erg jezelf. Tegenwoordig hebben sommige mensen het idee dat ze maar perfect moeten lijken, maar dat verwacht niemand! Jij laat aan ons ook merken waar je mee zit, en dat bewonder ik zo dat je dat durft (ookal vind je het lastig).
Je bent voor mijn een van mn meest favorite blogger, juist ómdat je ook laat zien waar je mee zit.

Persoonlijk zijn jouw ooglooks echt precies mijn smaak, dus ik geniet er des te meer van wanneer je misschien wel je ‘signature’ ooglook maakt! <3 naturelle tinten zijn heel fijn voor overdag en je leert heel veel van jouw stijl omdat het niet te ingewikkeld is!

Lieve Vera, ook al ken ik je niet persoonlijk, ik vind dat je een prachtig mens bent, met een mooie persoonlijkheid en daar heb ik veel respect voor. (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 september 2014 om 16:54:

Dankjewel Judith, dit doet me veel <3

[Beantwoorden]


Door Tessa op 19 september 2014 21:10

Aaah nee ik vind je looks altijd zo mooi! Je kan het zo prachtig (love) je bent niet voor niets zo’n bekende beauty blogger!
Liefs, Tessa

[Beantwoorden]


Door Christina op 19 september 2014 21:13

Al je ooglooks zijn prachtig en ieder zo zijn eigen stijl! (love)

[Beantwoorden]


Door Marieke op 19 september 2014 21:25

Ik kan me er wel enigszins in vinden, maar onder het mom: zeg iets leuks of zeg iets niet, heb ik het er bij gelaten. Laten we zeggen dat het me opviel, maar zeker niet stoorde! Je ooglooks blijven mooi en al zijn ze misschien eentonig, ik vind het heel fijn om een ooglook bij een review te zien! Zo zie je inderdaad veel beter hoe een oogschaduw op het oog uitpakt. En eigenlijk maak ik me net zo op als jij. Geen gekke kleuren, altijd dezelfde opbouw, zelfs vaak dezelfde palletjes. Spannende ooglooks, kleuren en technieken zijn gewoon niet zo mijn ding. Een ‘pop of colour’ onder het oog, heel leuk bij zo’n blogger, maar het staat mij voor geen meter. Dus keep up the good work, met je prachtige neutrale looks! :)

[Beantwoorden]


Door Lou's Corner op 19 september 2014 21:27

Hey Vera!
Ik volg sinds kort je blog, heb het via via leren kennen.
Je opvallende, maar originele oogschaduw had me direct opgevallen, eerst dacht ik ” zo raar” omdat het niet zoals alle andere bloggers is. Maar.. IK VIND HET PRACHTIG! Vooral diegene die je combineert met blauw of paars (donkere kleuren)…. Ieder zijn eigen stijl en het staat je echt goed!

Love of Lou!

[Beantwoorden]


Door Heike op 19 september 2014 21:35

Ik vind je looks super mooi! En de eerste look in de derde rij is echt prachtig en origineel! (love)

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 19 september 2014 21:36

Hoi Vera,
Ik vind jouw looks juist prachtig!

Het is misschien dezelfde ‘manier’ maar ze zijn nooit identiek. Ik vind het je zo mooi staan, en ik leer er ook veel van bij ;-) .

Ik denk dat trouwens ieder meisje wel een bepaalde look heeft waar ze zich het beste mee voelt! Waarom zou jij dat dan niet mogen?

Ik vind trouwens dat je na 5 jaar nog altijd super leuke artikel op je blog post!
Je bent nog steeds super bezig! Ik denk dat die anderen soms gewoon niet beseffen hoeveel tijd in jouw werk kruipt! Je brengt veel leuke en nieuwe dingen! Het enige wat ik kan zeggen is : thumbs up!
En doe zo verder! Want ik (en vele anderen) kijk al uit naar je volgende artikel! :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 september 2014 om 16:53:

Dankjewel Jennifer!

[Beantwoorden]


Door Eline op 19 september 2014 21:38

Ik vind je looks helemaal niet hetzelfde! :star:

[Beantwoorden]


Door Jette op 19 september 2014 21:41

Lieve Vera,
Trek je vooral niks aan van vervelende reacties! Ik houd zelf zelf ook heel erg van natuurlijke looks dus ik vind het juist fijn dat je altijd naturelle looks maakt! Jij bent hier juist goed in, dus dan moet je ook niet iets gaan doen wat je niet leuk/mooi vindt. Keep on going!!
X Jette

[Beantwoorden]


Door marjolein op 19 september 2014 21:42

Ik zat hier serieus laatst over na te denken dat ik dat ook vond. Ik begrijp wel dat dat inderdaad moeilijk is.. dat vind ik zelf ook wel eigenlijk maar gelukkig zijn er heel veel youtube gurus die hele mooie looks maken met kleur of met een andere twist. Als ik get even niet meer weet of te saai vind worden kijk ik die altijd. Ook denk ik persoonlijk dat ik assige tinten mooier vind op jou ogen als gouden kleurtjes. Maar dat is een persoonlijke mening natuurlijk;) wel dapper dat je durft te zeggen dat je dat moeilijk vind! Goed van je!

[Beantwoorden]


Door Dorien op 19 september 2014 21:52

Ik heb werkelijkwaar nog NOOIT gereageerd, maar ik volg je al jaren en ik wilde je toch even een hart onder de riem steken.
De reden dat ik je zo graag volg is dat je juist niet eentonig bent. Niet qua thema’s en ook niet qua ooglooks. Ik begrijp dat sommigen een x aantal neutrale looks eentoning vinden, maar dat is ook niet heel vreemd met zoveel neutrale paletten op de markt.
En eerlijk is eerlijk; ik ga ook niet met een urban decay electric look naar mijn werk….maar ik weet WEL waar ik kan afkijken als ik een vleugje cranberry, plum, koraal of pimpelpaars in mijn look kan verwerken! Dan kom ik namelijk bij jou!
Ik vind het knap dat je zo’n blogpost schrijft en ik hoop dat Vera gewoon Vera blijft, want daar kom ik voor <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 september 2014 om 16:53:

Dankjewel voor je hele lieve reactie! Dat je toch een keer reageert :$

[Beantwoorden]

Dorien antwoordt op 21 september 2014 om 19:57:

Ik reageer eigenlijk nooit ergens omdat ik ervan uitga dat mijn reactie toch onopgemerkt blijft… Maar hoe leuk is het dat je dan reageert! Maakt dat ik hier alleen maar liever kom :)

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 19 september 2014 21:54

Goed dat je dit even van je af schrijft Vera. Zulke reacties – vooral die waar je dus helemaal niets me kan – zijn ontzettend vervelend. Ik denk dat je je van die reacties niet al te veel moet aantrekken. Maar ja, dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Ik moet bekennen dat ik het ook leuk vind om ooglooks met een vrolijk kleurtje of meerdere vrolijke kleurtjes te zien, maar hey, die draag ik zelf ook zelden. Sowieso draag ik niet vaak oogschaduw, en als ik dan wat op mijn ogen draag zijn het neutrale kleuren. Ik moet niet zeiken om gekleurde ooglooks van jou te willen zien en verwachten, maar dat zal ik ook nooit doen. Ik denk dat er vele met mij zijn. Dus doe vooral waar jíj je goed bij voelt, lieve Vera. En natuurlijk, als je eens wat ‘anders’ wilt proberen dan je normaal doet, kan dat ook goed. Doe dat gewoon wanneer je denkt dat je er aan toe bent.

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 19 september 2014 22:01

Ik vind jouw ooglooks juist heel mooi en leuk. Op andere blogs verschijnen inderdaad veel meer looks met fellere kleuren en andere technieken. Leuk om te zien, maar eerlijk gezegd is het ook alleen dat. Ik vind het knap wat andere bloggers allemaal voor creaties kunnen maken, maar het zijn vaak looks die ik zelf nooit zou dragen. En dat heb ik bij jouw ooglooks juist wel. Ja, de look is vaak op dezelfde manier gemaakt en ja, er worden veel neutrale kleuren gebruikt. Maar hé, ik draag dat zelf ook het liefst en ik denk veel andere lezeressen ook. Misschien is het een idee om af en toe een minder neutrale kleur toe te voegen in je ooglook. Bijvoorbeeld de ooglook uit dit artikel waarbij je een beetje donkerblauw hebt gebruikt vind ik echt prachtig! En toch blijft het heel draagbaar. Mocht je zelf andere technieken willen leren, dan lijkt het me juist leuk om een filmpje te zien hoe je het probeert. Want gaat er iets fout, dan kan ik als lezeres gelijk zien hoe ingewikkeld het is om de ooglook na te maken. En er is niks mis met fouten, we zijn allemaal maar mensen. Maar vooral: blijf doen waar je jezelf goed bij voelt. Je bent al een hele goede beautyblogger en een hartstikke leuk mensen zoals je nu bent.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 19 september 2014 22:17

Het ligt denk ik ook aan wat je zelf mooi/leuk vindt. Ik vind jou ooglooks erg mooi omdat ik zelf ook alleen die ‘neutrale’ kleuren gebruik. Sommige beautybloggers gebruiken juist erg veel kleur en dan merk ik dat ik die looks weer niet zo interessant voor mezelf vindt.

[Beantwoorden]


Door Melissa op 19 september 2014 22:18

Misschien is het goed om zelf ook door te leren als in een visagiecursus en veel blogs (ook buitenlands) te lezenn die andere looks gebruiken. Het kan geen kwaad om je door te ontwikkelen.

[Beantwoorden]


Door Claudia op 19 september 2014 22:18

Meid ik vind je looks prachtig en je reviews ook helemaal goed.
Ik denk wat sommige mensen al gauw lijken te vergeten is dat je full time blogger bent met een liefde voor make up, dat wil gewoon zeggen dat je het op brengt zoals wij dat ook zouden doen, (maar meestal net iets beter doordat je er al zoveel ervaring mee hebt.) en da’s toch perfect?
Als ze iets anders willen zien moeten ze maar ’s zelf aan ’t experimenteren gaan of misschien eens op instagram gaan kijken bij gediplomeerde Make Up Artists ofzo, in ieder geval niet zo tegen jou aan zeuren want dat heb je zeker niet verdiend. (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 september 2014 om 16:52:

Dankjewel Claudia <3 <3

[Beantwoorden]


Door Henrica op 19 september 2014 22:21

Lieve Vera,

Je kunt het nooit voor iedereen goed doen, kritiek krijg je altijd en soms heb je er iets aan en soms niet. Volgens mij ken jij jezelf en je gezicht goed en je doet op een prachtige manier wat bij je past en daarom is je blog zo leuk. Als blogger steek je toch al mijlenver boven het maaiveld uit en daar is zoveel lef voor nodig en dan stel jij je soms ook nog zo kwetsbaar op. Respect!
Ik zal je eerlijk vertellen dat ik je blog ook ervaar positieve boost van de dag, je enthousiasme is aanstekelijk en geeft me een oppepper. En ik leer ook nog wel eens wat tussendoor op beautygebied :yes: .
Nou ja, alles is ook wel gezegd. En tips over andere looks kan ik je helemaaaaal niet geven… Heb je je al eens verdiept in kleurenanalyse? (Of is dat een heel domme vraag?)
Hou vooral het plezier voorop en je talent doet de rest wel.

Liefs Henrica

[Beantwoorden]


Door Moniek op 19 september 2014 22:24

Hoi Vera,

Dankzij jou heb ik de basistechnieken aangeleerd, maar toegegeven scrol ik soms wel wat sneller door je berichten heen dan eerst. Aangezien je vraagt naar tips, geef ik je ze bij deze.

Ik werk zelf in de mode en ben tijdens mijn studie veel bezig geweest met trends te signaleren. Een website die ik hiervoor gebruik is http://www.retail2020.nl. Op deze website vindt je megatrends, voorbeelden van megatrends zijn individualisering, Maatschappelijk verantwoord ondernemen (wordt in verschillende branches steeds belangrijker, denk aan LUSH) en beleving. Wij hebben altijd geleerd om iedere stap die je zet vanuit die trends te bekijken. (deze website is dan wel gericht op de retail, maar voor iedere branche interessant) Misschien is het leuk om daar wat inspiratie uit te halen, om zo op de trends in te spelen. Verder zou ik je vooral willen meegeven. Probeer gewoon uit, plaats van alles op je website en bedenk vooral, niet iedereen hoeft het leuk te vinden!

Wat ik altijd een mooie quote vindt is “she looked like art and art wasn’t suppose to look nice, it was supposed to make you feel something’.

Verder vindt ik dat je hele duidelijke, mooie reviews schrijft. Sinds ik jouw blog lees, koop ik hier heel de kruitvat leeg ;)

Heel veel succes!

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 19 september 2014 22:30

Maak je niet al te druk om die vervelende reacties meid, je ooglooks zijn altijd prachtig. Je bent een topper, ga zo door! xx

[Beantwoorden]


Door Rowan op 19 september 2014 22:45

Ik merk ook aan mezelf dat ik altijd weer naar dezelfde kleuren pak. Misschien dan uit een ander doosje of palette, of een andere samenstelling van kleuren, maar ik neig toch altijd weer naar de bruintinten!

[Beantwoorden]


Door Lianne op 19 september 2014 22:50

Hoi Vera, ik vind je ooglooks altijd mooi! Ik doe meestal ook hetzelfde al prober ik wel af te wisselen. Je bent ook geen blogger die ik volg vanwege de looks, maar vanwege het totaalpakket. :) Voor de echte heftig artistieken ga ik naar Linda Hallberg. Ze is Zweeds en echt geniaal! Zij is een ware inspiratiebron. ^^)

[Beantwoorden]


Door Carien op 19 september 2014 23:07

Helemaal begrijpelijk! Na zolang weet je wat je mooi staat en waar je van houdt. Logisch toch? En neutrale looks worden denk ik ook door anderen het meest gedragen dus hoe meer inspiratie des te beter. Maar ik vond jou kleurrijke looks ook altijd mooi!
Persoonlijk hou ik ook meer van neutrale looks (ik heb in Amerika ook weer drie, o nee oeps vier, neutrale paletten aangeschaft :)) Maak je er vooral niet te druk om!

[Beantwoorden]


Door Rianne op 19 september 2014 23:14

Wat ik vooral denk is dat je vooral dicht bij jezelf moet blijven. Blijf doen waar jij je prettig bij voelt en laat je niet lijden door anderen. Mij was het eerlijk gezegd niet opgevallen. Ik vind dat jou blog een hoge kwaliteit heeft juist omdat je doet wat jij mooi vind en waar jij je goed bij voelt! Overigens vind ik het heel begrijpelijk dat je zenuwachtig kan worden van de comments! Je bent immers gewoon een mens! Keep it up!

[Beantwoorden]


Door De Spiegelreflex op 19 september 2014 23:14

Wat mij betreft doe je maar volledig je eigen zin, als dat nou eenmaal jouw favoriete look is? Mensen weten toch best wel wat jouw stijl is, als ze iets experimentelere looks willen zien kunnen ze bv. naar Beautylab gaan. Maar jij bent jij en daarvoor komen we naar je blog. Keep up the good work en blijf vooral jezelf!

[Beantwoorden]


Door Lieve op 19 september 2014 23:15

Komaan, wat verwachten ze dan? Dat je chocopasta op je ogen gaat smeren ofzo? Ik vind dat je hele mooie en vooral draagbare looks maakt, dat maakt het net zo fijn voor je lezers.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 19 september 2014 23:19

Wat goed dat je dit geschreven hebt. Ik vind eerlijk gezegd jou oog make-up stijl erg mooi. Het is niet saai dat het altijd hetzelfde is, dat hoort gewoon zo. Iedereen heeft zijn eigen technieken die hij of zij fijn vind en dus altijd gebruikt. Dat is normaal en dat kan gewoon. Dat betekend helemaal niet dat het saai is. Je moet blij zijn dat je zulke fijne technieken hebt ontdekt waarmee het nooit mis gaat! En wat je schreef in het begin “Je doet altijd oogschaduw op je ooglid en in je arcadeboog”, waar moet je het anders smeren?

[Beantwoorden]


Door linda op 19 september 2014 23:37

Het klopt dat je veelal dezelfde look gebruikt maar persoonlijk vind ik dat niet storend. Het staat je en het werkt voor jou, ook al doen andere het misschien anders. Je doet je best en meer kun je niet van jezelf vragen. Juist door jezelf te blijven ben je Vera en niet door anderen te imiteren. Ieder zn stijl. Do what you do best☺

[Beantwoorden]


Door Manon op 19 september 2014 23:45

Ik vind je ooglooks juist heel erg mooi, en ik kan juist goed zien hoe een oogschaduw werkt doordat het op dezelfde manier is aangebracht. Je make up zit altijd echt supermooi, en zoals je kan zien ben ik zeker niet de enige die dat denk :) Laat je niet van slag brengen door 1 negatieveling, aan je aantal volgers en reacties kan je zien dat alles wat je doet onwijs gewaardeerd wordt!

[Beantwoorden]


Door Noor op 20 september 2014 00:09

Super goed dat je dit hebt geschreven Vera! En ik snap je ook volkomen. Wat mij eigenlijk altijd het meeste opvalt is dat je de kleuren altijd heel erg blend, en dat het dan een soort geheel wordt. Mijn tip is om misschien de kleuren ietsje minder laten overlopen zodat je de kleur op zich goed kan zien.

Ook nog een ideetje. Ik denk dat als je misschien eens probeert om geen mascara op je onderste wimpers te doen, dat je dan een veel frissere en open blik krijgt! Soms denk ik namelijk dat mascara op de onderste wimpers je ogen een beetje naar beneden haalt zeg maar! Het zijn maar suggesties hoor! ^^)

[Beantwoorden]


Door Cher op 20 september 2014 00:11

Ik vind je ooglooks altijd heel mooi! Ik vind juist dat je vaak andere kleuren gebruikt die andere beautybloggers niet zo snel zullen gebruiken, zoals paars en oranje bijvoorbeeld. Ik denk alleen dat de winged eyeliner ervoor zorgt dat het lijkt alsof het elke keer dezelfde look is. Ik snap dat het bij jou het mooiste staat en dat je daarom altijd dezelfde techniek gebruikt, maar bij de vorm van mijn ogen staat dat bijvoorbeeld niet en je looks kan ik dus nooit namaken. Misschien is het een idee om daarin te variëren, om een enkele keer een eyeliner te maken van oogschaduw of iets anders te doen. Maar hoe dan ook, ik bezoek al een hele tijd met veel plezier elke dag je site en vind de kwaliteit niet minder als je altijd “dezelfde” looks maakt.

[Beantwoorden]


Door Bedia op 20 september 2014 00:15

Nou eeen? Sorry maar ik vind jouw reviews wel altijd erg eerlijk en het meest betrouwbaar van alle reviews out there! Alsof Nederlands grootste beautblogger (Mascha) hele denderende looks maakt? Ze zet tegenwoordig amper een artikel online (alleen vlogs en onzin video’s). Dus houd je hoofd koel en realiseer je dat je ouder, wijzer en misschien minder sensueel wordt op het gebied van kleur. Je ontwikkelt je laat je lezers mee ontwikkelen!
En neutrale kleuren passen het meeste bij deze tijd, jouw leeftijd en leven. Waarom zou je immers neon kleurige oogschadue dragen tijdens het boodschappen doen, achter de pc werken of tijdens het uitruimen van de vaatwasser!

[Beantwoorden]


Door Jane Doe op 20 september 2014 00:17

Ik vind dat er veel looks worden gemaakt (op bijna elke beauty site) die overdag goed draagbaar zijn. De enige die wat extremer gaat is Nikkie(tutorials).

Het hoeft niet altijd iets te zijn waar je mee naar buiten kan overdag, vind ik.

Een zwarte smokey eye bijvoorbeeld. Of bepaalde (extreme) looks namaken van celebrities. Looks met nepwimpers.

Maar dat is mijn mening.

JD

[Beantwoorden]


Door Fleur op 20 september 2014 00:26

Hoe je het nu doet, doe je het helemaal top Vera! Vooral dicht bij je zelf blijven! Liefs!

[Beantwoorden]


Door Veerle op 20 september 2014 00:36

Hey Vera!

Je maakt je onterecht zorgen, ik vind je net ontzettend creatief!
Elke post vind ik interessant en geeft me zin om het ook te proberen!

Door jou ben ik trouwens de Douglas in Praag binnen gestapt, ik wil graag dat oogschaduwpalet van NYX maar dat kenden ze daar niet, haha. Little did I know…
Hier in Belgie hebben we geen Douglas voor zover ik weet.

Je inspireert mij en aan de reacties te zien honderden andere meiden dagelijks! Respect :)

Je bent trouwens zo grappig in je filmpjes, zo spontaan :)

Ik zou zeggen keep up the good work!

Liefs

Veerle

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 september 2014 om 16:51:

Ah wat jammer! Hopelijk verandert dat nog.

[Beantwoorden]


Door Akosua op 20 september 2014 01:30

Ik maak ook eigenlijk elke dag dezelfde ooglook, maar dat komt deels ook omdat ik elke dag hetzelfde palet pak. Als ik een ander palet pak, bouw ik mijn ooglook precies hetzelfde op. Alleen de kleuren zijn dan anders. Dat doe jij denk ik ook. Alleen de diversiteit in het aanbod van oogschaduwpaletten is de laatste tijd zeer beperkt. 9 van de 10 paletten zijn neutral palettes met danwel koele bruine kleuren of warme bruine kleuren. Dan zou ik ook telkens dezelfde look maken. En dat ligt dan niet aan gebrek aan creativiteit, maar gebrek aan aanbod.

[Beantwoorden]


Door Maartje op 20 september 2014 02:25

*knuffel* Meid! Je weet juist super goed wat jou goed staat en dat is ook ontzettend belangrijk. Kleur toevoegen, tja… Leuk voor een feest, maar laten we eerlijk wezen: weinig vrouwen dragen dat dagelijks. Daarnaast zijn er voor kleurrijke ooglooks ontzettend veel andere bloggers en youtubers.

Ik moet zeggen dat ik juist vind dat je één van de weinigen bent die juist ook eens een kleurtje erbij pakt! Je bent voor mij een favoriet geworden doordat je zulke mooie looks kon maken met cranberry rood. Dat zie ik zelden ergens en doe jij nu juist zo goed.

Wat je al aangaf over het vergelijken: juist doordat je de verschillen kan vergelijken in dezelfde soort look, kun je ontdekken welk pallet naar jouw smaak beter is.

[Beantwoorden]


Door Susanne op 20 september 2014 02:28

Je bent een schatje van een blogster :ja: met een al eigen stijl dus doe lekker je ding (oh ik haat dat zinnetje eigenlijk) waar jij je lekker bij voelt, je hoeft je niet te verantwoorden tegenover de hele wereld :no:

[Beantwoorden]


Door Vivian op 20 september 2014 07:47

Ik vind het echt super knap van je dat je dit toch maar even zo mooi hebt gezegd! Je moet je stijl niet aanpassen, want dit ben jij en jij weet wat jou het mooiste staat:) zelf smeer ik het ook altijd op dezelfde manier en heb er persoonlijk nog nooit last van gehad dat je ooglooks steeds hetzelfde zijn. Ga zo door!!

[Beantwoorden]


Door Cheyenne op 20 september 2014 08:01

Ik denk dat het heel normaal is dat je vaak naar dezelfde soort look neigt, zeker als je weet wat je goed staat. Ik vind toch dat je met verschillende kleurtjes genoeg variatie in je looks brengt!

[Beantwoorden]


Door Lindsay op 20 september 2014 08:51

Het stoort mij helemaal niet dat jouw looks zo op elkaar lijken! Ik vind neutrale ooglooks nu ook eenmaal het mooiste. Ik begrijp zelfs niet hoe lezers jou dat kunnen verwijten. Ben je dan verplicht om gekke looks uit te vinden die je zelf nooit zou dragen? Neen toch? :-)

[Beantwoorden]


Door Busywomen op 20 september 2014 09:24

Ik kijk altijd met veel plezier op je site en waardeer je reviews. Voor look-inspiratie kijk ik inderdaad ergens anders, no big deal verder. Maar ik maak op uit je post dat je eigenlijk zelf vind dat je ooglooks wat inspirerender mogen zijn voor de lezers. Misschien een open deur: Zoek inspiratie, maak ooglooks na en speel met andere technieken en kleuren. Doe dat eerst voor jezelf en als je tevreden bent over een nieuwe look, dan post je het. Je hoeft wat mij betreft niks te plaatsen wat je niet mooi vindt, maar ik ben het ermee eens dat er meer is dan je comfortzone. Succes en have fun!

[Beantwoorden]


Door Suus op 20 september 2014 09:29

Dat je weet wat werkt voor jou en dat je je eigen voorkeur hebt lijkt me prima, en ook enigzins onvermijdelijk na zoveel jaren spelen met makeup. Maar als je eigenlijk best zin hebt om eens iets anders te proberen dan is dit misschien een handig artikel: http://www.makeupgeek.com/makeup-basics/10-shapes-for-your-eyeshadow/

Ik weet dat ik zelf ook een tijdje een beetje in een routine terecht kwam en steeds hetzelfde deed. Op de een of andere manier had ik mezelf ervan overtuigd dat het zo “moest” bij mijn (kleine, ietwat “hooded”) ogen. En eigenlijk werd het daardoor ook minder leuk om mijn makeup te doen. Ik had zo’n routineus stappenplan dat het meer als een “werkje” ging voelen dan als iets wat ik deed omdat ik er lol in had. Ik ben dus gaan experimenteren met verschillende vormen en technieken: tulip placement (donkerste kleur in buitenste én binnenste ooghoek), klassieke smokey eyes (donkerste kleur langs wimperrand ipv in arcadeboog), cut crease; tightlinen in plaats van eyeliner, zachte liner van oogschaduw, geen liner; zeer geblende of juist minimaal geblende looks; wenkrauwen getekend met potlood, ingekleurd met poeer, of juist “gecontroleerd rommelig” met gel – toen ik eenmaal bedreven raakte in verschillende nieuwe technieken bleek veel meer me te staan dan die standaardlook. Ik vermoed dat dat ook bij jou het geval zou zijn.

Maar als je gewoon blij bent met je routine dan is er niets mis mee! De enige beperking voor je blog is wellicht dat wij alleen kunnen zien hoe de producten die je reviewt er uit zien in de typische “Vera look”, en hier misschien wat minder komen voor nieuwe tips qua technieken en methoden. Maar dat lijkt me op zich geen verkeerde niche voor een blog.

En je look staat je gewoon mooi, dus wat dat betreft is er niets aan de hand!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 september 2014 om 16:51:

Dankjewel Suus! En wat een tof artikel, dankje!

[Beantwoorden]


Door Valerie op 20 september 2014 10:13

Ik vind je ooglooks persoonlijk prachtig! Want kon ik dat maar zoals jij het doet! Of je nu wel of niet veel kleuren gebruikt of ‘telkens’ dezelfde technieken. Je kunt zien dat je er zelf gemakkelijk bij voelt om het op die manier te doen.
En dat spreekt mij dan ook aan, waarom moeilijk en anders doen als het nu dus al 5 jaar prima loopt?
Wat je doet vind ik top Vera! Daarom lees/kijk ik ook maar al te graag naar je posts op zowel je blog als youtube!
X

[Beantwoorden]


Door Merel op 20 september 2014 10:17

ik vind het een heel ‘ontroerend’ artikel, maar ik moet eerlijk zijn. zoveel ooglooks staan jou zo mooi en je bent zo creatief met oogschaduws en ik vind je ‘dagelijkse’ ooglook met dat goud eigenlijk njet je beste. het ziet er soms een beetjr, tja, ‘viezig’ uit ofzo. cranberry inten staan je echt onwijs goed.

sorrry ii moest dit zrggen
doeii xme

[Beantwoorden]


Door silvia op 20 september 2014 10:26

ik snap jou heel goed Vera, maar door jou ben ik oogschaduw gaan leren gebruiken, juist omdat je steeds dezelfde technieken gebruikt en niet al te felle oogschaduw. Dus ik ben er wel blij mee eigenlijk.

al is nieuwe dingen leren nooit mis. en ik heb al veel van jou geleerd.

[Beantwoorden]


Door Renske op 20 september 2014 10:35

Hee Vera,
Er zijn al zoveel reacties achter gelaten, maar ik wilde toch nog even mn zegje doen.
Ik vind de laatste tijd je site echt steeds beter worden, dan denk ik: ‘Goh wat is die Vera toch een topwijf!”.
Ik snap je angst over dezelfde make-up looks ook wel goed, want neutrale looks zijn vaak t zelfde (is niet erg, t is gewoon zo). Maar neem bijvoorbeeld je vernieuwde eyeliner techniek, súper tof! Probeer bijvoorbeeld zulke creaties iets vaker te verwerken in ‘gewone’ looks want dat geeft net een beetje dat exta’s.
Gebruik bijvoorbeeld iets vaker een andere kleur eyeliner, doe eens geen wing, doe eens een oogpotlood ipv. eyeliner, doe de wing eens iets dikker en probeer bijvoorbeeld iets meer contrast in ooglooks, dus nét iets harder aanzetten in de arcadeboog.

Keep up the good work
xoxo Renske

[Beantwoorden]


Door Romy op 20 september 2014 10:41

Lieve Vera,
Ik vind je ooglooks altijd echt prachtig! Jij hebt in vijf jaar helemaal je eigen stijl, en weet welke kleuren op welke manier het beste bij je staan. Daar zouden mensen je niet op af moeten kraken. En dat je het misschien ‘eng’ vind om hele nieuwe dingen te proberen is ook totaal logisch! Ik denk dat iedereen dat wel een beetje heeft. En ik vind dat je al heel veel uitprobeerd. En ik vind dat je ooglooks juist steeds beter worden, ik hou namelijk zelf ook erg veel van nude kleuren, en kan juist bij jouw looks zien wat je allemaal met het palette kunt. Kortom ga zo door, je doet het super en ik heb al heel veel van jouw geleerd!
(love) xx Romy
Ps. Kun je je nog herinneren met welk palette de eerste ooglook, links, van de bovenste rij is gemaakt? Prachtige kleuren!

[Beantwoorden]


Door Marjelle op 20 september 2014 10:50

Er zijn al een heel aantal lieve reacties geplaatst, en dat verdien je! Je ooglooks zijn altijd prachtig, en de manier waarop je ze maakt vind ik juist fijn. Lekker draagbaar en niet moeilijk na te maken. Ga zo door hoor, doe wat je zelf fijn vind! Groetjes Marjelle ^^)

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 20 september 2014 10:59

Als ik een look ‘namaak’, is dat toch altijd op mijn eigen manier, dus mij maakt het niet uit dat je looks op elkaar lijken want dat doen de mijne ook (: ! Ik vind het vooral leuk om te zien wat iemand dagelijks voor make-upproducten gebruikt of wat voor producten ze pakt als ze uitgaat. Ik vind het sowieso leuk dat jij je meer richt op reviews, die lees ik het liefst! (love)

[Beantwoorden]


Door Demi op 20 september 2014 10:59

Lieve Vera, hoeveel je ooglooks ook op elkaar lijken (mij was het niet echt opgevallen) ik blijf van je leren. Je bent en blijft mijn voorbeeld, no matter what. Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen, al staat het jou misschien niet helemaal, door de technieken te laten zien kunnen mensen ze toch op zichzelf toepassen en leren ze ervan..

Liefs (love)

[Beantwoorden]


Door Olivia op 20 september 2014 11:20

Hoi vera, ik snap je probleem! Het is inderdaad lastig om vernieuwend te blijven. Mijn tip is daarom ook om (net zoals heel veel andere beauty bloggers) een make-up cursus te doen! Natuurlijk heb je er al veel verstand van, maar het is heel leerzaam om naar iemand anders’ technieken te kijken. Zo verbreed je je mogelijkheden en zul je meer inspiratie hebben!

xx (:

[Beantwoorden]


Door Jacqueline op 20 september 2014 11:29

Je mag dan wel een beauty blogger zijn maar je bent vooral jezelf en ik vind daarom dat je vooral door moet gaan met hoe jij het fijn vind. Dit is jouw comfort zone en dat is prima. Als jij voor elke ooglook helemaal gaat stressen of het iets vernieuwends is en of die paar lezers die er klachten over hebben het leuk zullen vinden, dan ga jij snel je passie verliezen ben ik bang. Gewoon doen wat je zelf leuk vind! Voor mij zijn ooglooks gewoon een manier om te zien hoe de oogschaduw eruit ziet en wat je ermee kan. Ik denk dat weinig mensen denken van “oh zó moet het”. Zoals al is eerder is gezegt vind ik ook dat jouw ooglooks juist draagbaar en makkelijk zijn, zonder een zwaar overdreven arcade boog en zonder dat je heel veel technieken moet beschikken. Gewoon blijven doen wat je nu doet, want in mijn ogen doe je het zo hartstikke goed. Al verander je je ooglooks, mensen op het internet zullen altijd wel wat te zeuren vinden.

[Beantwoorden]


Door Isaura op 20 september 2014 11:42

Vera je maakt juist hele mooie ooglooks! en hoe jij je oogschaduw aanbrengt is juist prachtig! en dan altijd die mooie lippenstift op. dat maakt alles goed!! het is prachtig <3

[Beantwoorden]


Door Emke op 20 september 2014 11:42

Door Laurie op 20 september 2014 11:51

Lieve Vera, van de ene kant vind ik het zo jammer dat je je verplicht voelt om je te verantwoorden ten opzichte van ons hierover. Want eigenlijk moet je gewoon doen wat jij mooi vindt en waar jij je prettig bij voelt ook bij ooglooks. En ik vind dat je juist altijd hele mooie ooglooks maakt, en om eerlijk te zijn, ik (en ik denk met mij genoeg anderen) maak in het dagelijks leven ook bijna nooit hele spectaculaire kleurrijke looks, en dan zijn jouw looks juist fijn als inspiratie voor neutrale looks! Doe waar jij je goed bij voelt en dat is veel belangrijker dan heel veel verschillende kleurrijke looks maken terwijl je dan niet straalt, omdat je je er niet happy bij voelt. En van de andere kant goed dat je ook dit soort dingen met ons deelt, dat siert je ook!

[Beantwoorden]


Door Debby op 20 september 2014 11:58

Trek het je niet aan Vera, op de 100 mensen is er altijd eentje die het probeert te verzieken helaas. Ik vind je ooglooks en gehele stijl in ieder geval prachtig!

[Beantwoorden]


Door saskia op 20 september 2014 12:58

Wat goed dat je dit artikel hebt geschreven! het is ook moeilijk om te blijven variëren zeker als je weet wat je mooi vind en wat goed bij je past!
Ik probeer daar in mijn blogposts ook echt op te letten maar hey ik blog pas sinds een jaartje (nog niet eens) en jij al zo lang. Ik kan me dus voorstellen dat het ook heel lastig is. Daarnaast verander je ook en word je ouder.
Ik ben ook gauw geneigd dezelfde kleuren te gebruiken gewoon omdat ik die kleuren meestal gebruik en als ik varieer moet ik uitkijken dat ik niet hetzelfde varieer (als ik spannende looks maak pak ik meestal ook dezelfde kleuren terug)
Ik vind het juist altijd leuk om te zien wat jij maakt! ook al is het vaak “hetzelfde” dat vind ik wel meevallen overigens. Ik vind dat je op jou manier veel varieert alleen je pakt kleuren die jij kent en bij je passen. Omdat dat vaak andere kleuren zijn die ik gebruik inspireert het mij heel erg!
Van de grootte bloggers inspireer jij mij het meest omdat je het dichtste bij mijn persoonlijkheid komt als je begrijpt wat ik bedoel.
wellicht dat je af en toe uit je comfort zone kan stappen en iets speciaal voor een blogpost anders kan doen (zoals andere kleuren ofzo) aan de andere kant moet je jezelf dan weer afvragen of dat is wat bij je past!
En voor de volgers kan ik als opbouwende feedback meegeven… Denk na over je reacties! de inbreng is heel fijn daar kunnen wij bloggers van leren en naar reageren of anticiperen maar met pure irritaties kunnen we niks, die kunnen zelfs een beetje steken en is dat de bedoeling van de reactie?

Vera naast dat je dicht bij jezelf blijft in je blogposts vind ik het heel knap dat je zoveel stappen zet die je moeilijk vind om te zetten! Zoals het schrijven van deze blogpost!

Blijf doen wat je fijn vind om te doen, blijf jezelf en dicht bij jezelf en ik hoop dat je lang blijft inspireren!

[Beantwoorden]


Door Laura op 20 september 2014 13:04

Ik vind het juist leuk dat je die neutrale ooglooks maakt. Felle kleuren zijn toch niet zo draagbaar. Ik heb echt van jouw filmpjes geleerd hoe ik een goede dagelijkse look maak. Vroeger gebruikte ik nooit oogschaduw, maar door ze op zo een neutrale en toch afgewerkte manier te zien ben ik er nu dol op! En als het aankomt op andere dingen dan oogschaduw dan ga jij toch echt wel mee met de hypes. Je bent echt super goed bezig!

[Beantwoorden]


Door coby op 20 september 2014 13:46

Lieve lieve Vera wat zal jij je verdrietig voelen ik kan je niet en toch kan ik je wel
Door het lezen van je blog weet ik wat voor iemand hij ben.
Ik weet het niet maar ik denk zo dat ik de jongste niet ben ik heb twee kinderen die zijn 42 en 40 jaar dus denk maar na.
Vera ik ben met Loes helemaal eens ik heb er niets aan toe te voegen.
Blijf doen zo als je voor je zelf denkt goed te doen.
Vera groetjes en Love you.Coby

[Beantwoorden]


Door Nikki op 20 september 2014 13:49

Ik doe het vaak ook op dezelfde manier. Ik heb lastige ogen als het om make-up gaat. Na jaren weet ik nu wel wat mij het beste staat en wat ik kan hebben. Gewoon doen waar jij je prettig bij voelt en werkt voor jou!

[Beantwoorden]


Door coby op 20 september 2014 14:09

Vera ik kom er net achter dat er meer zijn met de naam Loes en dat is natuurlijk ook zo maar ik bedoel de genen waar jij ,n want woord op gaf. Gr Coby .

[Beantwoorden]


Door Emma op 20 september 2014 14:25

Misschien zijn de looks/techniek wel altijd hetzelfde maar dat is logisch want het past bij je gezicht. Wat het juist geweldig maakt is dat je high end make up combineert met low budget make up. Je laat juist heel draagbare make up zien! Niks mis mee.

[Beantwoorden]


Door Vief op 20 september 2014 15:02

Vind het een beetje onzin van de mensen die zeuren dat je looks altijd hetzelfde zijn. Ik bedoel de dagelijks draagbare looks of het nu een feestje of overdag zijn hebben nou eenmaal de zelfde techniek vind ik. Kijk zelf genoeg filmpjes van youtubers en die maken zich ook altijd met dezelfde techniek op. Dan denk ik, voordat je zeurt dat weer hetzelfde is.. leer zelf eerst maar eens de techniek onder de knie te krijgen en iets nieuws te verzinnen. Het is makkelijker gezegd dan gedaan :).

[Beantwoorden]


Door Kaylani op 20 september 2014 15:10

Het is jou blog en jij moet doen waar jij je het prettigst bij voelt. Vervelend dan ook dat mensen zulke comments achter laten. Elke keer gebruik je andere kleuren, waarom zou je tijd verspillen aan iets nieuws wat mislukt? Filmtijd of fototijd verspild. Nee Vera, je looks zijn mooi!

[Beantwoorden]


Door E. op 20 september 2014 15:31

Ik heb eens door de reactie’s gegaan en ben het hier eigenlijk niet mee eens. Vera, je maakt inderdaad mooie looks, maar voor ons word het ook een beetje saai. Zolang je iets niet probeert weet je ook niet hoe het uitpakt. Donkerblauw in je arcadeboog klinkt super raar, maar wie weet hoe het staat? En misschien heb je vroeger veel fouten gemaakt, wie zegt dat dat nu weer gebeurt? En desnoods maak je er dan een playing with make-up van, want die mis ik wel een beetje. Ik vind ook dat je een klein beetje overdrijft, want na het artikel kan je het eraf halen en je opmaken hoe jij je daar fijn bij voelt. Tevens is dit geen haat-reactie, maar opbouwende kritiek (vind ik zelf), ik vind jou blog ook de leukste van alle Nederlandse beautybloggers en jou reviews hangen op de rand van perfectie, dus het zou jammer zijn als je de kwaliteit van je blog vermindert omdat je bang bent om out of the box te denken.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 september 2014 om 16:50:

Dankjewel E! Het ding is dat ik al heel veel geprobeerd heb, zeker toen ik net begon. Het staat me allemaal niet of het lukt met niet, daarom doe ik het tegenwoordig niet meer. Misschien is het wel niet voor mij weggelegd.

[Beantwoorden]

jantine antwoordt op 24 september 2014 om 16:20:

voel je je nu zielig ofzo?

[Beantwoorden]


Door Fleur op 20 september 2014 17:00

Lieve Vera,
Ik vind het goed dat je deze blogpost schrijft, zelf had ik het niet echt in de gaten van dezelfde kleuren, maar nu ik terug kijk hebben ze toch wel gelijk.
Ik vind dat jou ooglooks nooit vervelen, en ik vind ze een voor een prachtig! Ookal is het met bruine tinten, nude kleuren, het maakt niet uit. Van alles maak jij iets moois! Ik vind het ook wel fijn soms die bruine kleuren, dat probeer ik liever uit, dan dat ik met blauw of paars iets moet doen snapje? Er kan imderdaad wat verandering komen, maar als je maar onthoudt: elke ooglook is anders, en allemaal zijn ze even mooi! (love)

[Beantwoorden]


Door Siss op 20 september 2014 17:05

♥♥♥♥♥♥♥♥

[Beantwoorden]


Door Elise Joanne op 20 september 2014 17:08

Eerlijk! En totaal geen probleem. En precies de reden waarom ik ook relatief simpele ooglooks maak. Daar voel ik mij prettig bij en dat staat mij mooier. Vera, je maakt prachtige ooglooks de wellicht qua technieken en kleuren wat van elkaar weg hebben, mooi genoeg zijn om van te kwijlen. Dus. :cool: Wel fijn dat je dit hebt gedeeld, haalt misverstanden en trollerige opmerkingen de wereld uit. En jij bent je ei kwijt!

[Beantwoorden]


Door Tamara op 20 september 2014 17:09

Hoi Vera!

Veel verstand van make-up heb ik niet, maar jou filmpjes kijk ik altijd erg graag! Wat betreft steeds dezelfde look maken, ik heb er geen problemen mee, maar als je zelf ook eens iets anders wilt proberen (niet alleen omdat sommige dat zeggen maar ook omdat je het zelf ook wilt).. gewoon doen! Misschien is het leuk om een bepaalde look op te zoeken op youtube en dat dan bij jezelf te proberen (en te filmen.) Als in kijken of deze look werkt of niet. Een soort review maar dan niet over 1 product maar over een bepaalde look. Als het niet werkt maakt het dan toch niet uit, want het is een review. Succes en ik blijf je filmpjes toch wel kijken!

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 20 september 2014 17:14

Eigenlijk reageer ik hier niet zo vaak, maar ik volg je wel elke dag. Nadat ik dit bericht zag, heb ik een tijdje getwijfeld of ik zou reageren. Ik moet toegeven dat ik ook al een tijdje vond dat je ooglooks hetzelfde waren, maar je reviews van producten waren (en zijn!) echt top! Er was door deze verhouding eigenlijk geen reden voor mij om te reageren. Nu wil ik dat wel graag doen omdat ik het echt knap vind dat je dit op deze manier met ons deelt.

Ten eerste wil ik nogmaals benadrukken dat je site top is en je doet het hartstikke goed. De sfeer is fijn en ik lees elke dag met plezier je blog. Ten tweede, als ik het goed begrijp zeg je dat je het moeilijk vind om nieuwe dingen uit te proberen. Misschien is het een idee om een keer een kleuranalyse te doen? Op deze manier kom je er achter welke kleuren je nog meer staan en kan je dit verwerken in je ooglooks. Ookal gebruik je dezelfde techniek, het komt ook anders over met andere kleuren :) En misschien kan je af en toe tutorials van andere bloggers proberen qua stijlen/technieken? Je hoeft het niet meteen voor je blog te gebruiken, maar gewoon als je thuis bent en je opmaakt? In plaats van dat je je standaard routine doet, pak je je telefoon erbij en volg je een tutorial. Wie weet kom je iets tegen wat heel fijn voor jou is en een goede toevoeging in je routine.

k hoop dat je veel aan de lieve reacties en tips hebt :)

[Beantwoorden]


Door Galina op 20 september 2014 17:17

Hee Vera,
ik vind je ooglooks helemaal niet eentonig! ik vind jou ooglooks juist echt super mooi! je moet niet luisteren naar wat andere mensen te zeggen hebben en gewoon doen wat jij het mooiste vind en wat het beste bij jou past! Ik vind trouwens je filmpjes heel erg leuk! :love: :roll: :-P <3 ^^) ;-)

[Beantwoorden]


Door Cristina op 20 september 2014 17:26

Ik vind het gewoon geweldig dat je toch zulke mooi resultaten laat zien Ik ben bijna 40 en kan er maar niks van…..

[Beantwoorden]


Door Mieke op 20 september 2014 17:38

Hoi Vera. Ik vind jouw ooglooks altijd prachtig, ze zijn helemaal jij en passen bij jou en je blog. Ik vind het jammer dat je last hebt van negatieve uitingen. Alleen als jij dat zelf leuk vind zou ik andere looks proberen, of ermee experimenteren. Of misschien kun je een nieuw geprobeerde look eerst eens aan een ervaren collega-blogger laten zien voor je het op je blog plaatst?
Voor mij hoef je het niet anders te doen, ik vind je blog en alle looks top. X

[Beantwoorden]


Door Judith op 20 september 2014 17:39

Ik hoop dat je ook vooral geniet van alle positieve comments… Want als ik naar alle reacties op deze post kijk zijn dat er nogal wat!
En terecht, ik volg je nu al een tijdje en vind jouw blog echt het allerleukst! Ik neem eigenlijk nooit de moeite om te reageren, maar dit moest ik toch even kwijt.

Je schrijft goed, je reviews zijn altijd nuttig, en ik vind je ooglooks juist altijd erg inspirerend! Kon ik dat maar! Je kunt wel met allerlei kleuren in de weer gaan, maar serieus, wie gaat er nou als clown Bassie de straat op?
Juist de draagbaarheid, en de eenvoud maken het sterk en leuk om na te maken.
Dus niet meer piekeren en ga zo door! Xx

[Beantwoorden]


Door Nicole op 20 september 2014 18:24

Vera, ik vind je looks juist leuk om naar te kijken! Ik draag vrijwel alleen naturelle tinten omdat ik me wel mooi op wil maken maar niet over de top wil, en ik vind dat naturelle tinten gewoon erg mooi bij me staan.

Wat ik wil zeggen is dat ik denk dat veel meer meiden dit doen en dat daardoor je looks relatable zijn voor heel veel meiden. Je bent een topper! Je hoeft echt niet zo aan jezelf te twijfelen. Je blog loopt al 5 jaar en steeds meer en meer lezers! Ik zou juist zeggen keep up the good work en laat vervelende comments niet de overhand nemen oo de zoveel leuke conments (zoals je zelf al zei dat je er verdrietig van kan worden en zo), probeer het los te laten en te focussen op de leuke conments en de minder leuke maar met opbouwende kritiek ;-) daar heb je wat aan!

Nou ik hoop dat dit helpt, u are the best, kijk al jaren je videos en lees je blogposts en nog steeds met heel erg veel plezier!

Dikke kus van mij :)

[Beantwoorden]


Door Dirkje op 20 september 2014 18:27

Goed dat je dit artikel hebt geschreven, ik vind het niet daai worden hoor maar kan me iets indenken. Net zoals jij al zei vind ik dat het is om te zien of de kleuren bij elkaar passen of mooi hun ding doen. Gewoon zo doorgaan, en pas als jezelf vind dat het anders moet een cursus gaan volgens ofzo

[Beantwoorden]


Door Joëlle op 20 september 2014 18:32

Het was mij al wel opgevallen dat je vaak hetzelfde soort oogmakeup had. Na bovenstaande reacties te lezen wil ik graag noemen wat ik als plus punten zie. Wat ik vooral fijn vind is dat er bij de reviews een eenduidige manier is: dezelfde achtergrond, dezelfde houding en dezelfde look. Dit maakt het echt heel fijn om goed te vergelijken. Voor FOTD’s vind ik dit juist minder fijn. Het maakt deze artikelen een stuk minder interessant omdat ik het gevoel heb dat ik dit al eerder heb gezien. Ik las als tip om meer te wisselen van achtergrond en houding. Daar ben ik het mee eens! Of ga eens buiten de foto’s schieten, doe je haar eens totaal anders of trek eens een gekke bek! Maakt het al interessanter voor mij om te bekijken. En natuurlijk eens een andere techniek gebruiken in deze artikelen zou ook helpen. Met een FOTD misschien niet, maar misschien juist een rubriek waarin dat wel kan, ik las dat je dit eerder ook hebt gehad.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt en dat je wel jezelf kan waarderen, want je bent een topper en ik lees je blog met veel plezier!

[Beantwoorden]


Door Mirthe op 20 september 2014 18:38

Lieve Vera, ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan, maar trek je alsjeblieft niks aan van de wat negatieve reacties! Doe wat jij leuk vind en waar jij je comfortabel bij voelt, het is tenslotte jou blog! Focus je vooral op de lieve en leuke reacties, daar doe je het voor toch? :). Ik vind je ontzettend tof en je ooglooks totaal niet saai! Je bent een fantastisch lieve en mooie meid! Stay strong! <3

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 20 september 2014 19:18

Ik vind je looks altijd even prachtig en het is juist handig om een bepaalde techniek te hebben!
Elke look die je maakt en deelt zorgt bij mij weer voor een beetje inspiratie!

[Beantwoorden]


Door Cindy op 20 september 2014 19:28

Ik heb niks te klagen, als iets goed is is het goed :-)

[Beantwoorden]


Door Claudia op 20 september 2014 19:40

Ik ben juist heel erg blij met jouw reviews en looks! Ik draag zelf ook altijd ‘veilige’ bruintinten, omdat ik me hier het lekkerst bij voel en ik het ook heel erg mooi vind. Waarom zou ik als ik me het prettigst voel in lossere tops opeens strakke tops moeten gaan dragen omdat mensen vinden dat ik een saaie kledingstijl heb? Misschien probeer ik het weleens voor de fun in een pashokje, en wie weet koop ik zelfs wel een van die tops omdat het goed bevalt, maar het zal altijd míjn kledingstijl blijven en ik voel me op dit moment het fijnst in losse kleding. Zo zie ik jouw ‘probleem’ ook, uit je comfort zone stappen is niet erg, en als je inspiratie uit je ‘uitstapjes’ haalt is het tof, maar blijf bovenal bij jezelf!

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 20 september 2014 20:22

Ik ben juist blij met jouw looks, ik ben ook niet van de felle kleuren en heftige looks waardoor ik met veel plezier naar die van jou kijk en waar ik zelf ook echt iets mee kan.

Liefs Nathalie

[Beantwoorden]


Door Isabel op 20 september 2014 20:32

Ik heb me er nooit echt aan gestoord maar ik begrijp het op zich wel, ik vind het allen niet meer dan logisch. Vijf jaar, elke dag een nieuwe post is heel veel en dan is het gewoon logisch! En hey, bij een fotd gaat het er om way je echt draagt de dag, dus als je niet zo veel verschillende looks draagt dan is het alleen maar eerlijk. Maar misschien kun je vaker een playing with make-up post doen, zodat er tovh way apartere look tussen zitten?

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 20 september 2014 20:39

Lieve Vera,

Ik reageer niet snel op iets. Maar ik wil dit even kwijt
Wees trots op jouw look. Het maakt je uniek van andere bloggers ^^)
En juist dat je hetzelfde blijft doen vind ik fijn. Zo kan ik beter zien hoe anders en of beter een palette en het pigment is :yes:

Veel liefs x Stephanie

[Beantwoorden]


Door Angèle op 20 september 2014 20:51

Lieve Vera, ik vind je ooglooks nooit saai hoor!
Ik vind alleen dat ze vaak oranje uitvallen. Ik dacht eerst dat het door de essence oogschaduwbasis kwam(maar die gebruik je de laatste tijd niet meer), maar ik denk dat je vaak de koperkleur in je arcadeboog doet waardoor het vaak op elkaar lijkt. Hopelijk kan je er iets mee. En ook al kan je er niks mee ik vind dat je heel goed bezig bent ga zo door en laat je niet gek maken! Liefs angele

[Beantwoorden]


Door Luuke op 20 september 2014 20:53

Mij was het ook al opgevallen. Ik vind hem juist zo mooi :) Natuurlijk is verandering leuk, maar ook moeilijk. Ik snap je helemaal.
Een keer dacht ik laat ik eens wat nieuws proberen. Uiteindelijk leek het alsof ik een blauw oog had :yes:

[Beantwoorden]


Door Willemijn op 20 september 2014 21:10

Lieve Vera
Je hebt echt een hele leuke blog! Je doet het echt heel goed en je bent zo vooruit gegaan! Ik reageer een beetje laat, maar dat komt omdat ik het heel druk heb gehad en nu lekker tijd heb om artikelen te lezen op bijvoorbeeld jouw site. Je moet je niks aantrekken van haat reacties! Vaak zijn die mensen gewoon jaloers, want je bent echt heel mooi en je doet het erg goed op je blog! Zelf ben ik ook erg onzeker, maar het gaat steeds beter en dat merk ik ook bij jou! Ik hoop dat je meer leuke reacties krijgt en anders niet op letten. Ik hou van je!
Liefs Willemijn

[Beantwoorden]


Door Danique op 21 september 2014 00:18

Hoiiii Vera!

Normaal ben ik er ook zo eentje die met plezier alles op je site leest maar nooit echt reageerd. Maar nu ben ik het beu. Ik ben het zo beu dat er momenteel op elke beautyblog of uberhaupt blogger zo ontzettend negatief wordt gereageerd. Meningen mogen geuit worden, maar opbouwende kritiek geven is niet hetzelfde als je ongezoutte mening en iemand er keihard mee afbranden. Mij is namelijk geleerd dat er dingen zijn die je kunt zeggen, en dat er dingen zijn die je moet denken.

Ik kijk elke keer met plezier naar je filmpjes en posts over je make-up looks. Perfect draagbaar! Dus voel je niet verdrietig, je hebt een baan waar menig meisje een voorbeeld uit kan halen. En die pure afgunst.. die moesten ze is een keer niet uit hun vingers over het toetsenbord gooien! Keep up the good work!

Liefs

[Beantwoorden]


Door Esther op 21 september 2014 02:08

oooo wat een heeerlijk artikel! Sinds ik in de 20 ben met mijn leeftijd neig ik ook alleen maar naar neutraal, wel met een mooi shimmertje! Ik maak jouw bronzen look met MUA undress me too enorm vaak! Ik vind het zeker opvallend en niet naakt! Voor de afwisselingen draag ik rode, paarse of roze lipstick en soms een gekleurd lijntje onder mijn oog dat bijv. In mijn outfit past! Ik durf niet snel iets nieuws ook omdat ik na mijn make-up direct de deur uit ga naar werk! Soms waag ik wel eens een kans om met blauw en paars te werken.. Maar neutraal, bronzy en eyeliner is gewoon helemaal mijn ding! Precies de look die jij graag draagt :) ik vind het een fijn oprecht artikeltje en ik begrijp de reacties wel, soms zou ik ook wat meer looks willen zien met veel kleur of iets geks maar toch draagbaar maar dat is 1x leuk! De neutrale looks kijk ok gerust nog een keer terug ik video! & daarom is het leuk dat je “spelen met make-up” hebt en afentoe je pad af gaat!

[Beantwoorden]


Door Ingrid op 21 september 2014 04:10

Ik snap de ophef niet, als je eenmaal weet wat je goed staat dan val je daar op terug. De nuances van de kleuren zullen dan misschien per dag wat verschillen.
Prima toch, doe goed voelt en mooi staat, dat wil uiteindelijk iedereen toch. :)

[Beantwoorden]


Door sara op 21 september 2014 09:38

lieve vera, ik schrok een beetje van je tweets.. ik comment eigenlijk nooit op artikelen, maar vandaag kon ik het niet laten.. ik wil je zeggen dat ik je een prachtige meid vind, en je moet je niks aan trekken van zulke comments! natuurlijk is dat moeilijk, maar iedereen heeft toch wel een look waar ze meestal voor gaan? en alleen omdat jij blogt moet jij zeker elke dag een andereperfecte ooglook maken? nee veer, je doet het prima! de meeeste mensen moeten hun petje afdoen voor jou!

[Beantwoorden]


Door Chrissy op 21 september 2014 10:11

Als ik dit artikel lees voel ik een soort trots, heeft totaal niks te maken met je ooglooks maar met hoe je het schrijft en jou eerlijkheid en oprechtheid. In tegenstelling tot bij veel andere blogs, lees je bij jou de woorden van een mens met gevoelens en emoties en niet de woorden van “het personage beautyblogger”. En vaak als je gevoel door laat schemeren wordt er gevreesd voor zwak overkomen maar jij komt hierdoor op mij juist over als een sterk persoom. En daarnaast een geweldige beautyblogger! Ik hoop dat je lang zo doorgaat hoe je nu bezig bent.

[Beantwoorden]


Door Maud op 21 september 2014 11:05

Hey Vera ^^)

Ik heb inderdaad wel eens gezien dat de ooglooks veel op elkaar leken of dat er kleuren in het palet zaten waarvan ik dacht: ‘goh, waarom heb je die kleuren niet gebruikt?’ Maar het stoorde me niet echt ofzo. Misschien kan je wel een keer bij een veelzijdig palette twee ooglooks maken in plaats van één? Eentje iets meer ‘Vera’ en eentje te experimenteren? Zou ik leuk vinden :)

X

[Beantwoorden]


Door Nikie op 21 september 2014 11:12

Hallo Vera, ik wil je graag bedanken voor al je filmpjes! Ik heb je eens per ongeluk “ontdekt” op youtube en sindsdien ben je mijn vleugje glamour in een leven van kantoorjob en in de modder en zweet wroeten bij mijn paardje. Als je me op straat zou zien… je zou me meesleuren in een hoekje en een beetje erg-nodige kleur op mijn gezicht smeren met die geweldige productjes uit je handtas :$
Vanaf ik je “Ho-oi!” hoor ben ik verkocht en nu weet ik op zijn minst de basis van make-up en kijk ik graag mee in jouw schatkamer van hippe spulletjes en producten waarvan ik het bestaan niet kende :cool:
Via mijn tekeningen ben ik wel heel erg met kleur en subtiele nuances bezig, veel natuurlijke aardetinten, en daarom vind ik je looks allesbehalve ‘veel van hetzelfde’!!
Maar om de ‘dare-devils’ onder ons te plezieren… ga soms gewoon even in festival-modus en ga er voor jouw gevoel even ‘over’. Ik vermoed dat het dan nog wel niet drag-queen zal zijn en zie het als experiment, niet iets om zelf mee over straat te komen maar het kan voor iemand anders wel een inspiratie zijn. Treed zo nu en dan toch eens uit je comford-zone. Maar blijf ook vooral je mooie, subtiele looks online zetten.

[Beantwoorden]


Door Elize op 21 september 2014 13:14

Naast eindeloze geslijm van je volgers, lees ik maar weinig inhoudelijke reacties hierop. Ja, je ooglooks zijn altijd hetzelfde. Je varieert met kleuren maar het lijkt allemaal hetzelfde, afgemaakt met het lijntje eyeliner. Dit zou niet erg zijn als je niet je brood ermee verdiende. Een goede beautyblogger imo experimenteert, faalt weleens en probeert het opnieuw, zonder in herhaling te vallen zoals jij. Sorry maar bij mij verlies je hiermee punten en zal ik in het vervolg op zoek gaan naar beautybloggers met echte make up skills die niet verwaand zijn en doen over de looks die goed bij ze passen en daarom niet willen experimenteren.

[Beantwoorden]


Door Annemieke op 21 september 2014 15:24

He Vera,

Ik lees heel graag jouw artikels, je doet zo ontzettend je best, en ik vind je looks chique, vrouwelijk en AF! Ik zit niet te wachten op knallende rode ooglooks. Dit is wie jij bent en jouw manier! Ik vind het professioneel en goed dat je dit bespreekt met je bezoekers dit kan zoveel verlichting geven en je laat ook nog eens zien dat je betrokken bent met ons!

Liefs Annemieke

[Beantwoorden]


Door Marieke op 21 september 2014 16:09

Dit viel me de laatste tijd ook wel op waardoor ik niet meer zo lang stilstond bij de looks die je maakte. In andere reacties las ik al dat de achtergrond ook vaak hetzelfde is dus daar zou je ook meer mee kunnen spelen. Verder snap ik dat je winged eyeliner echt in je vaste routine zit maar misschien zou je eens met andere kleuren eyeliner kunnen werken? Bijv donkerbruin of bordeaux? Dat lijkt me ook al een groot verschil!

[Beantwoorden]


Door pamela op 21 september 2014 17:37

sowieso vind ik het juist fijn bij reviews van oogschaduw. Het gaat daar niet om de look het gaat daar om het beoordelen van het product. En bij andere beauty bloggers zie je ook dat hun hun eigen stijl hebben en dat vaak hetzelfde doen. Ik stoor me er totaal niet aan en vind dat je erg mooie looks maakt! Wel vond ik je spelen met make-up artikels altijd erg leuk!!

[Beantwoorden]


Door Thamar op 21 september 2014 19:36

Blijf gewoon bij jezelf!!

[Beantwoorden]


Door Pien op 21 september 2014 21:36

Ik volg best een aantal beautyblogs en ik vind die van jou veruit de beste. Je maakt de mooiste foto’s van de producten en je reviewd heel veel en dat vind ik juist zo leuk. Alle ooglooks die je laat zien in een filmpje of review vind ik inspirerend. Ik vind dat bij jou blog beauty de hoofdrol speelt en af en toe artikelen over je huis of kunst of meubelen een vlog is superleuk! Als ik je pagina open en ik zie dat je een filmpje hebt met daarin een huis-shoplog dan ga ik er echt even voor zitten om die te bekijken. Juist omdat die filmpjes er niet zo vaak zijn, zijn ze extra leuk.

Wat mij betreft: ga vooral zo door want ik lees je blog echt met veel plezier!

LIefs!

[Beantwoorden]


Door Desiré op 21 september 2014 22:48

Je moet is nadenken met wat je allemaal hebt bereikt in die 5 jaar. Ik volg je nu al ongeveer 2 jaar en ik vind je ooglooks nooit gaan vervelen. Ik vind het knap dat je toch maar weer iedere keer wat anders verzint. Iedereen heeft ze eigen dingetjes die die leuk vind en jij doet dat ook op je eigen manier. Wees gewoon jezelf en laat je niet klein maken door andere! Je kan het!

xoxo desirée <3

[Beantwoorden]


Door Marissa op 22 september 2014 00:59

Wat een gezever Vera. Je bent een “beautyblogger”, leeft er royaal van volgens mij en dan mogen je bezoek(st)ers best wat verwachten. MichellePhan doet bijvoorbeeld ook al jaren make-up looks en bij haar blijft het ook leuk omdat ze telkens wat anders doet. Niet zo zielig doen om sympathie van je lezeressen te wekken.

[Beantwoorden]

danielle antwoordt op 22 september 2014 om 18:33:

100 % mee eens

[Beantwoorden]


Door Shaz op 22 september 2014 10:44

Als het goed is, heb je toch ook een aantal vriendinnen in de beautyblogwereld? Wellicht kunnen zij jou helpen met tips voor nieuwe technieken en dit is een lage drempel om hulp te vragen. Of simpelweg filmpjes op YT zoeken en de looks namaken om te oefenen.

Je kunt ook een workshop visagie volgen of in contact komen met een MUA, waarbij je ook nieuwe technieken leert of speelt met oogschaduwkleuren die bij jou passen.

Als beautyblogger zijnde verwacht je toch innovatie dan iedere keer op safe spelen. Ik bedoel ‘miss lipgloss’ maakt ook neutrale/bruine looks en op een gegeven moment wordt dat zo saai. Van haar verwacht ik ook meer, omdat zij visagist is (geweest).

Ik hoop dat je hiermee verder kunt. Ik vind het al erg knap van je dat je naar de lezers luistert en dat je bereid bent om jezelf te ontwikkelen.

[Beantwoorden]


Door Ellen op 22 september 2014 11:29

Ondanks dat je al ontzettend veel lieve reactie’s heb mogen ontvangen wil ik toch even reageren..
Ik schrik er eigenlijk een beetje van hoe onzeker je je kan voelen want in mijn ogen is dit echt niet nodig. Je doet het fantastisch, ik volg je al vanaf het moment dat je nog met makeupalicious ( schrijf ik dat goed?? ) bezig was en ik reageer dan wellicht heel erg weinig maar ben in al die jaren blijven terugkomen op je site. Ik vind het juist heel fijn dat je hele mooie natuurlijke looks maakt. Natuurlijk zijn er bloggers die goed zijn in felle ooglooks maar ieder zijn ding. Jou talent is om iedere keer weer met een ander palette een mooie draagbare look te maken. Ik haal juist veel inspiratie hieruit en maak veel sneller een look van jou na dan van bv beautylab omdat ik het niet draagbaar vind. Natuurlijk is het leuk voor een feestje maar op dagelijkse basis zal ik veel sneller een natuurlijke look maken.

Laat je alsjeblieft niet demotiveren door negatieve reactie’s, die zullen er altijd zijn. Je kunt niet iedereen pleasen én dat hoeft ook niet. Dit is jou blog en je bent ontzettend ver gekomen. In mijn ogen ben je de meest veelzijdig blogger welke ook nog eens down to earth is gebleven. Daar kunnen vele grote en middelgrote bloggers een voorbeeld aan nemen.
Het is een heel verhaal geworden, sorry!

Keep up the good work Vera :ja:

[Beantwoorden]


Door Elise op 22 september 2014 15:20

Ik vind dat je het prima doet hoor Vera! Ik vind je site nog even altijd fantastisch en hulpvol ook al zijn de looks volgens jou ‘hetzelfde’. Je bent zoals je bent & dat kan ik maar in één woord samenvatten: fantastisch. Punt uit.

[Beantwoorden]


Door roos op 22 september 2014 17:01

ik vind je ooglooks juist super leuk. het is precies mijn stijl en vind de kleuren die je gebruikt perfect. Door jou ooglooks ben ik begonnen met oogschaduw te gebruiken!

Zeker niet veranderen

[Beantwoorden]


Door danielle op 22 september 2014 18:32

Ik vind dat je je wel een beetje aanstelt met “ik word verdrietig van negatieve reacties” en “ik vind het bijna eng om iets nieuws te proberen”. Als iets mislukt zet je het gewoon niet op je blog. Je bent een beautyblogger om je kijkers / lezers dingen te leren en nieuwe dingen uit te laten proberen. Een keer dezelfde look is niet erg, maar nieuwe dingen horen erbij en met dingen als het is eng voor mij hoef je niet te komen.

Niet gemeen bedoelt, maar ik verwacht meer van je Vera.

[Beantwoorden]


Door Danie op 23 september 2014 09:20

Ik vind de nude en neutrale ooglooks juist heerlijk, zelf doe ik dit ook nog wel is met grijstinten omdat ik een vrij donkere huid heb met hele lichte ogen. Opzich snap ik wel dat sommige mensen het een beetje saai vinden maar laten we eerlijk zijn….. de meeste mensen dragen doordeweeks toch geen pimpelpaars met gouden ooglook. Misschien is het dan ook leuk om bijvoorbeeld in het weekend een iets heftigere look te plaatsen zodat mensen dit uit kunnen proberen voor ze op stap gaan. Voor mij persoonlijk zou ik zeggen: ga lekker door met de neutrale looks, ik ben altijd geïnteresseerd in nieuwe neutrale palletjes om mijn stash mee aan te vullen (mijn vriend kan het iets minder waarderen dat de badkamer kastjes zo vol komen te staan ;-p). En wat ik ook belangrijk vind is dat je iets doet wat ook echt bij je past, zolang je dicht bij jezelf blijft blijven je artikelen ook vol passie en enthousiasme!!!

[Beantwoorden]


Door Jaline op 23 september 2014 16:54

Heey, ik vind al je ooglooks super! en al zou ik ze niet dragen, ik heb er wel wat aan. zelf wil ik ook wel eens experimenteren met kleuren, maar vind dit een beetje eng. misschien dat je wat vaker 1 andere kleur pakt dan nude, dan hoeft het nog niet eens heel donker of opvallend te zijn! maar ga in iedergeval zo door, je doet het goed zoals je het nu doet. succes ermee! :)

[Beantwoorden]


Door Katerina op 23 september 2014 21:06

Ik heb wel gemerkt dat je steeds een soort van rode tint gebruikt, maar dat is juist goed! Het is jou eigen stijl en dat mag niemand anders bepalen dan jij! Je hoeft niet helemaal andere looks te maken (tenzij je het leuk vindt om met kleuren te ‘spelen’) je kan ook gewoon 1 basis hebben en die een beetje aanpassen! Ik vind jou tutorials trouwens heel leuk en behulpzaam! Ga zo door! :-) ^^)

[Beantwoorden]


Door Nienke op 23 september 2014 21:35

Misschien kan je iets met eyeliner doen ( een keertje geen vloeibare gebruiken maar een heel gek kleurtje daar kan je ook al heel veel nieuws me )

[Beantwoorden]


Door Irene op 24 september 2014 11:51

Ik snap je punt hoor Vera!
Alleen misschien is het juist leuk dat je maar wat probeert, zodat je een heel ander soort filmpje krijgt. Het maakt dan niet uit als het fout gaat…

[Beantwoorden]


Door julia op 24 september 2014 13:28

Ik vind al je ooglooks stuk voor stuk prachtig Vera! (love)

[Beantwoorden]


Door Machteld op 24 september 2014 20:49

Ik vind nummer 2 en 4 van je oog foto’s echt super mooi!! :ja: :love:

:wave: :wave: :wave:
(En ik vind btw de smileys ook leuk :$ )

[Beantwoorden]


Door Rhiannon op 24 september 2014 21:36

Je ooglooks storen mij persoonlijk niet echt, en om oogschaduws te vergelijken is het inderdaad wel handig als de look (en pose etc.) een beetje soortgelijk is. Misschien is het een idee om bij de reviews dat zo te houden en bij de FOTD’s te proberen wat uit je comfort zone te stappen? Als zo’n look (naar jouw mening) dan minder geslaagd is kan je dat er ook gewoon bij zetten. We leren allemaal door op onze bek te gaan, toch? Ik weet dat dat voor jou sowieso wat moeilijk ligt, maar ik denk dat je je ook een beetje ‘bevrijd’ zult voelen als je make up niet alleen maar ‘goed’, en ‘juist’ en ‘perfect’ hoeft te zijn maar je terug meer kan gaan proberen.. Misschien is het probleem wel meer dat je jezelf nu ‘gewend’ bent met die neutrale looks en daardoor zelf vind dat ‘extremere’ looks je minder goed staan, terwijl anderen dat helemaal niet vinden?

[Beantwoorden]


Door Marleen op 30 september 2014 16:00

Ik vind je ooglooks altijd prachtig! En ook erg handig, omdat ik ze zelf over kan nemen. De ooglooks die jou goed staan, staan mij ook! Daarom haal ik daar altijd veel inspiratie uit, omdat ik deze goed kan gebruiken voor mijn alledaagse looks. Heel erg bedankt daarvoor!

[Beantwoorden]


Door Tiny op 1 oktober 2014 17:10

Heb ik helemaal geen problemen mee, je hebt groot gelijk!

[Beantwoorden]


Door Manon op 16 oktober 2014 17:35

Ik ben gek op je oog make-up tutorials. Ik ben zelf super slecht in het aanbrengen van oogschaduw en vaak is het resultaat niet hetzelfde als waar ik op hoopte. De filmpjes die je maakt zijn super handig en de kleuren vind ik geweldig! Neutraal maar toch classy, ik houd van rustigere kleuren. Iedereen heeft een eigen kleuren pallet die bij je past. Dat sommige meiden felle kleuren leuk vinden kan ik begrijpen maar het lijkt mij heel lastig te combineren. In plaats van dat ze klagen over dat het teveel hetzelfde lijkt , laat ze maar met een gaaf idee komen voor een filmpje ^^) Bijvoorbeeld een hippe kerstlook of iets kleurrijk voor oud en nieuw?

Ik zeg lekker blijven doorgaan, het is jouw stijl en het is voor veel meiden handig om te zien hoe de kleurtjes uitpakken en wat je ermee kan doen.
Degene die graag wat anders willen zien, kom met leuke ideetjes of looks die je zelf heb geprobeerd en leuk uitpakte. Desnoods een fotootje van een look die je leuk lijkt.
Iedereen brengt zijn make-up anders op en iedereen heeft zijn eigen smaak en eigen stijl en gelukkig maar want dat maakt de wereld interessant.

[Beantwoorden]


Door fleur op 24 oktober 2014 11:07

ik vind het mooi! ik probeer je ooglooks altijd na te maken hoewel dat niet altijd goed lukt :D .

[Beantwoorden]


Door Saskia op 5 november 2014 23:29

Het lijkt me raar om ooglooks te maken die niet bij je passen. Misschien zou je af en toe modellen kunnen gebruiken? Mensen die andere technieken gebruiken ofzo. Ik persoonlijk vind je video’s leuk en leerzaam. Daarnaast zeg je ook vaak duidelijk dat het voor iedereen anders is.

[Beantwoorden]


Door Otty op 22 januari 2015 23:40

Ik begrijp heel goed wat je bedoelt! Ik vind het totaal niet saai maar super mooi. Er is niets mis mee dat je het op safe speelt. Zelf vind ik de neutrale ooglook toch de mooiste. Je draagt vaak een felle kleur lipstick daardoor snap ik de keuze voor een neutrale ooglook nog meer. Less is more!

[Beantwoorden]