belVita ontbijt

belvita_ontbijt01

Een koekje bij de koffie? Ja, of bij je ontbijt! Ontbijten is belangrijk, dat is er de laatste jaren wel ingehamerd. Maar wat is nou een goed, volledig ontbijt? Een goede basis om je dag mee te starten? belVita heeft het bedacht. Koekjes! Met fruit, een zuivelproduct (bakje yoghurt of glas melk bijvoorbeeld) en een kop koffie of thee. Ik probeerde het uit!

Advertorial.

belvita_ontbijt02

belvita_ontbijt03

Er zijn meerdere soorten koekjes, ik koos voor de meest basic variant, de meergranen koekjes. Ik was bang dat ze wat droog zouden zijn. Ik ontbijt eigenlijk nooit met brood, omdat ik dat ’s ochtends te droog vind. De koekjes bleken in combinatie met een bakje (soja) yoghurt gelukkig erg lekker. Het hapte en slikte makkelijk weg.

Het is de bedoeling dat je er nog een stuk fruit en een glas thee of koffie bij neemt. Ik koos voor een appel en water. De appel bleek toch wat veel om te eten na de koekjes en yoghurt. Een kleiner stuk fruit als bijvoorbeeld een kiwi raad ik meer aan.

belvita_ontbijt04

Het ontbijt oogt vrij groot en ik kan me voorstellen dat het ook even wennen is, maar het is gelukkig makkelijk klaar te maken. En je hoeft geen bak yoghurt te nemen, je kunt ook voor een glas melk kiezen. Ik ontbijt graag met yoghurt en ik vond dit in combinatie met de belVita biscuits erg lekker. Een nieuwe ontdekking!

Hoe ontbijt jij?

* belVita ontbijtbiscuits zijn rijk aan langzaam verteerbaar zetmeel wat langzaam wordt vrijgegeven na vertering. Consumptie van producten met een hoog gehalte langzaam verteerbaar zetmeel doet het bloedglucosegehalte minder stijgen na de maaltijd dan producten met een laag gehalte langzaam verteerbaar zetmeel.

Twitter Facebook
Categorie: Sponsored | 5 september 2014 | 33 reacties

Reacties

Door vera op 5 september 2014 12:28

Eerste!! Jeb ent amazing vera (ik heet ook vera) hih twinnns

[Beantwoorden]


Door Lisa op 5 september 2014 12:34

Oh goeie! Ik ontbijt eigenlijk nooit, dus laat ik dit eens proberen.

[Beantwoorden]


Door Denise op 5 september 2014 13:01

Dit lijkt me heerlijk! Zelf ontbijt ik niet of nauwelijks, heel slecht!

[Beantwoorden]


Door Soesja op 5 september 2014 13:04

Dat plankje is echt heel leuk! Ik ontbijt in de zomer met yoghurt en muesli, maar in de winter vind ik dat te koud ’s ochtends en ontbijt ik meestal gewoon met brood.

[Beantwoorden]


Door Marjelle op 5 september 2014 13:13

Misschien ook wel wat voor mij, ik ontbijt meestal met een bak yoghurt met mueslie maar vaak zitten er veel te veel rozijnen in haha..

[Beantwoorden]

D antwoordt op 5 september 2014 om 13:46:

Ik wil me nergens mee bemoeien, maar yoghurt met muesli is echt een prima ontbijt, en die paar rozijnen maken echt niet veel uit hoor.
Deze koekjes zitten vol met suiker…. dus ga alsjeblieft door deze reclame niets veranderen aan jouw gezonde ontbijt, dat is zonde!

[Beantwoorden]

Yvanka antwoordt op 5 september 2014 om 16:33:

Dan wil ik hier even op reageren want in muesli (met rozijnen etc) vaak van kellogs zitten ook heel veel suikers! Dan kun je beter havermout gebruiken of de naturelle muesli

[Beantwoorden]

Marjelle antwoordt op 6 september 2014 om 11:39:

Als ik muesli eet, heb ik wel die met zo min mogelijk suikers. Maar dat is misschien inderdaad wel beter dan koekjes


Door Cynthia op 5 september 2014 13:22

Wat een leuke hartjes plank! Waar heb je die gekocht?

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 5 september 2014 om 14:28:

Die heeft ze voor haar verjaardag gekregen :doh:

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 5 september 2014 om 14:29:

Sorry dat wolkje wilde ik niet aan klikken maar deze ;-)

[Beantwoorden]


Door Idhuna op 5 september 2014 15:04

Leuk artikel! Ik gebruik BelVita regelmatig! Heel lekker :)

[Beantwoorden]


Door denise op 5 september 2014 16:08

zomers met griekse yoghurt, müsli en een stuk fruit,
In de winter met havermout(lekker ouderwets). Maar op een pakje koekjes zou ik echt niet kunnen leven. Veels te weinig en te ongezond.
Xx

[Beantwoorden]


Door Mirne op 5 september 2014 16:13

Zoiets is vooral wel handig voor onderweg, maar ik ken mezelf, als ik zulke dingen in huis heb dan eet ik ze de hele dag door als koekje.

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 5 september 2014 17:39

Wat grappig, koekjes als ontbijt. Klinkt zo leuk, haha! Ik ontbijt meestal met een boterham en/of een beschuitje of cracker en af en toe met cruesli en yoghurt. Ohja en op zondag hebben wij vaak afbakbroodjes en sinaasappelsap. Yum! Ik houd van ontbijt. Is misschien wel mijn favoriete maaltijd van de dag! (love)

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 5 september 2014 17:46

Ik weet donders goed dat het slecht is, maar ontbijten doe ik niet. Ik word al misselijk bij de gedachte en sta al half kokhalzend mijn lunch klaar te maken, omdat ik eten aanraken in de ochtend gewoon drie keer niks vind. Maar goed, uiteindelijk kom ook ik er wel, uiteindelijk. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Amy op 5 september 2014 18:04

Ik vind het zo’n gek idee om te ontbijten met koekjes, ik eet ook dagelijks yoghurt en fruit en ik heb de stap nog niet gezet naar het makkelijke belVita ontbijt – ondanks dat ik ze al meerdere keren in mijn handen had in de winkel! Zo ziet het er wel weer goed uit, wie weet, ooit, haha!

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 5 september 2014 18:46

Handig voor als je je verslapen hebt! Zelf eet ik altijd yoghurt met muesli.

[Beantwoorden]


Door Laura | Lauresque op 5 september 2014 22:49

Een ontbijtje als dit is iets dat ik elke dag zou kunnen eten! Ik eet sowieso vrij veel ’s ochtends dus ik denk dat dit echt perfect is (: Liefs, X

[Beantwoorden]


Door Maria op 6 september 2014 00:20

Je zegt het goed Vera: koekjes! Per 100 gram Belvita zit er 14 gram suiker in, oftewel 14% van het koekje bestaat uit suiker. Ter vergelijking: een speltboterham van de AH (smaakt goed) bevat 0,7 gram suiker per 100 gram.

Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij of zij eet, maar laat je niet bedriegen door een “lekker, gezond koekje voor bij het ontbijt.” Zet je over je boterhammenangst heen of kies een ander gezond alternatief zoals yoghurt met fruit, havermout of muesli.

Weet wat je eet!

[Beantwoorden]

Lara antwoordt op 6 september 2014 om 21:11:

Het zijn gewoon gezonde koekjes. Tegenwoordig maakt iedereen zich zo veel zorgen om suikers calorieën vetten blablablabla. Maar het gaat erom dat je het lekker vindt. Ik ben mezelf helemaal verloren in het gezond willen eten. Ik wil natuurlijk niet zeggen dat je niet gezond mag eten, maar dit zijn gewoon gezonde koekjes. Dus ik zou zeggen als je ze lekker vindt, eet het gewoon!

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 7 september 2014 om 11:59:

Ja, Maria, t is heel belangrijk dat je weet wat je eet.
Daarom zou je ook moeten weten dan in een normale muesli ook zo’n 12-16 gram suiker per 100 gram muesli zit, afhankelijk van de soort. Dus dit koekje staat in dezelfde categorie van ‘gezond’ als de o-zo geliefde muesli.

[Beantwoorden]

Maria antwoordt op 7 september 2014 om 14:49:

Er zijn verschillende soorten muesli. Bij de AH is het moeilijk een suikervrije te vinden, maar bij biologische winkels liggen die wel gewoon. Verder kun je het ook zelf maken, dan weet je precies wat er in gaat.
Ik vind dat de marketing voor deze koekjes een verkeerd beeld schetst, ik zou dit product niet onder “gezond” scharen. Als ze het hadden gebracht als zijnde “lekker” ontbijt, prima.

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 6 september 2014 07:42

Ik heb de koekjes al een keer bij mijn opa en oma gegeten. :-)
Ik vond het erg lekker, maar het is nou niet iets voor elke dag.

[Beantwoorden]


Door Nadia op 6 september 2014 21:51

Wat een mooie foto’s!

[Beantwoorden]


Door SweetyBrenda op 6 september 2014 22:05

Ik ontbijt met normaal met beschuiten,rijstwafels of yogurt maar belvita neem als ik snel moet, of met de trein ga reizen. Ik koos voor de variant met cranberry (omdat ik gewoon erg van ‘vruchten’ in mijn koekjes hou) dat neem ik samen met een glas melk.
En wie zegt dat je tegelijk een kop thee en fruit erbij moet nemen?
Ik verdeel het gewoon, als ik net wakker wordt de koekjes met melk en rond een uurtje of 10 een stuk fruit en een kop thee, misschien een leuke tip?? En als ik mijn ontbijt in 2 gedeeltes doet heb ik meer energie voor de ochtend en voel ik me meer voldaan.
En hoef ik niet een ‘slechte’ koek bij de thee maar een lekker stuk fruit véél gezonder :-P

[Beantwoorden]


Door Naomi op 7 september 2014 14:27

Ik eet al ongeveer een jaar havermout als ontbijt, lekker en dan heb ik tenminste rond een uur of 9 niet weer honger!

[Beantwoorden]


Door Jose op 7 september 2014 14:56

Ziet er heerlijk uit en het lijkt me dan ook ideaal voor een ochtend dat je vrij weinig tijd hebt. Ik ontbijt iedere ochtend uitgebreid met thee, sap, 1 of 2 broodjes en wat pap of yoghurt. Klinkt veel, is het ook, maar met mijn snelle stofwisseling, lichte gewicht en kans op flauwvallen, heb ik het écht nodig :)

[Beantwoorden]


Door Ludwien op 7 september 2014 18:06

Dat ziet er lekker uit! Moet ik ook eens proberen!
Vulde het voor langere tijd? Of keek je al snel weer uit naar de middag?

Liefs xx

[Beantwoorden]


Door Roos op 8 september 2014 11:49

Hahaha ja lekker gezond, die koekjes zitten vol met suiker! Hier trap je toch niet in??

[Beantwoorden]

Lin antwoordt op 9 september 2014 om 22:38:

Dan kun je net zo goed ontbijten met een stroopwafel of een pennywafel. Dat is leuk voor 5 minuten en dan heb je weer honger.

[Beantwoorden]


Door garcella op 9 september 2014 14:41

Ik kreeg deze koekjes gisteren op het station in mijn handen geduwd. Ze werden uitgedeeld en ze waren inderdaad verassend lekker! (love)

[Beantwoorden]


Door Zina op 10 september 2014 14:21

Ik ontbijt al maanden met deze koekjes. Maar dan wel de Cranberry variant.
Ik vind ze zelf erg lekker en dat er misschien meer suiker in zit, daar ga ik niet dood aan.
Het gaat mij vooral om de hoeveelheid vezels die mij helpen mijn maag koest te houden.
Ik word zo moe van die caloriemoraalridders. Ugh. :/

[Beantwoorden]