Hoe ik productfoto’s maak

productfotografie01

Ik voel me vereerd elke keer dat ik vragen krijg over mijn foto’s. Hoe ik ze maak en welke camera of ondergrond ik gebruik bijvoorbeeld. Daarom heb ik besloten een artikel te schrijven over hoe ik met mijn camera te werk ga. Hoe zet ik blush, lipstick en mascara op de foto? Ik maak veel foto’s, vind het leuk als ik mooie plaatjes geschoten heb, en heb dan ook bijna dagelijks mijn camera in mijn handen.

Oja… de meeste foto’s zijn in dit artikel met mijn telefoon gemaakt. Foto’s van mijn camera met mijn camera maken gaat helaas niet ;)

Canon_60D_body03

Camerabody

Allereerst de camera die ik heb, dat is een Canon 60D die ik vorig jaar mei kocht. Dit is de body, dus ‘kaal’ zonder lenzen. Ik had eerst een 550D, die ook prima werkte. De Canon 60D heeft een uitklapbaar schermpje waardoor ik ook makkelijk shoplogs en tutorials met deze camera op kan nemen. Daar gebruik ik hem dan ook voor.

productfotografie04

Lenzen

Ik gebruik twee lenzen. Allereerst de 18-55M, dit is de lens die ik bij de Canon 550D kreeg. Een prima, basic lens. Niet bijzonder. Deze gebruik ik als ik veel op een foto moet zetten, of bijvoorbeeld een grote fles shampoo ofzo, die krijg ik er met deze lens het beste op.

Mijn favoriet is 50MM. Een fantastische lens die voor veel scherptediepte in mijn foto’s zorgt. Hij kan niet uitzoomen wat soms wat lastig is, en als ik van veraf een foto wil maken dan moet ik flink wat afstand nemen, maar hij schiet de mooiste plaatjes.

guerlain_meteorites_blossom_collection_lente29

productfotografie05

Overige benodigdheden

Dan zijn er nog een aantal andere belangrijke dingen die ik gebruik. Allereerst de lensringen. Deze kan ik voor de 50MM lens draaien, als ik close-up foto’s wil maken. Ik kan met deze lensringen heel goed dichtbij en behoud de scherpte diepte.

the_body_shop_brazil_nut05

De externe flitser heb ik nu niet echt meer nodig, maar gebruikte ik in Arnhem veel. In mijn kamer was het te donker, en met deze externe flits op het plafond gericht kreeg ik toch genoeg licht bij mijn foto’s, zonder dat het er onnatuurlijk uit zag. Uit gewoonte gebruik ik deze nog steeds, hoewel ik hem behalve wanneer het weer donker/somber is, of het al begint te schemeren buiten, nu niet echt meer nodig heb.

productfotografie

Foto uit 2012 gemaakt door Suzanne.

Plek

Er word me vaak gevraagd waar ik nou in hémelsnaam mijn foto’s (op) maak. Heel simpel: mijn bureau! Ik heb een glazen bureau, die zorgt dat er niet teveel shaduw in de foto’s zit. Toen ik hem kocht had ik trouwens geen idee dat ik er mooi foto’s op kon maken. Het was toeval!

Extra

De foto’s zijn gemaakt, ik heb mijn lenzen gebruikt, de exterene flitser laten flitsen en mijn bureau ligt vol met producten. Wat nu? Nu bewerk ik de foto’s nog even na in iPhoto, Photoshop en PicMonkey. De witbalans bijstellen, foto’s rechttrekken, collage’s maken en natuurlijk tekst toevoegen. Ik vind het leuk ze te bewerken en kan heel lang bezig zijn met het uitkiezen van de juiste plaatjes, lettertypes/fonts en kleuren.

productfotografie03

Jij

Je kan de beste camera en de mooiste lenzen hebben, maar uiteindelijk moet jíj die foto maken. Een foto is niet zomaar mooi, daarvoor moet je oefenen, in gekke posities staan en soms even flink schelden omdat het niet lukt. Blader maar eens terug in mijn site om te zien dat ik in het begin ook totaal geen mooie foto’s maakte. Ik heb het mezelf aangeleerd, maar dat heeft wel wat tijd gekost. Sterker nog: in het begin haatte ik fotografie! Nu vind ik het hartstikke leuk.

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad. Dankjewel voor het lezen!

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 5 maart 2014 | 164 reacties | Tags: , ,

Reacties

Door fleur op 5 maart 2014 15:02

Eerste reactie (love)

[Beantwoorden]

fleur antwoordt op 5 maart 2014 om 15:03:

Trouwens leuk artikel :love:

[Beantwoorden]

Mariel antwoordt op 7 oktober 2014 om 13:08:

Heel leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Budgetproof.nl op 5 maart 2014 15:02

Altijd leuk om te zien hoe andere bloggers te werk gaan :D.

[Beantwoorden]


Door Bianca op 5 maart 2014 15:03

Door jou mooie foto’s wil ik ook een glazen bureau ^^ Of mss een stuk glas over mijn witte bureau, dat kan misschien ook werken :-)

[Beantwoorden]


Door Svenja op 5 maart 2014 15:03

Ooooh dit vind ik echt een super handig, fijn en leerzaam artikel. Zelf ben ik net begonnen met mijn blog, en vind het heel erg leuk om foto’s te maken. Helaas heb ik wel een crappy camera haha. Jij hebt altijd prachtige foto’s <3

[Beantwoorden]


Door Martina op 5 maart 2014 15:05

De 50mm staat hoog op mijn wensenlijstje

[Beantwoorden]


Door Sofie op 5 maart 2014 15:06

Wat een leuk en interessant artikel! Je foto’s zijn altijd prachtig!

[Beantwoorden]


Door Eline op 5 maart 2014 15:07

Wat een interessant en handig artikel! Ik ben nog niet zo lang bezig met bloggen, maar ik begin het steeds leuker te vinden en ik ben er ook steeds meer tijd in aan het steken. Ik heb een spiegelreflexcamera maar ik ben er nog niet zo handig mee en ik weet ook niks over lenzen/goede plekken om op te fotograferen/etc, dit artikel is echt heel fijn en komt precies op het goede moment :) bedankt Vera!

[Beantwoorden]


Door adinda op 5 maart 2014 15:08

leuk en zeer nuttig artikel!
Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar een goede dslr. Misschien moet ik toch maar investeren in de 60D. Maar je hebt helemaal gelijk, het is niet alleen de camera. Je moet er zelf ook mee overweg kunnen. Gelukkig lukt dat me aardig, ik hou van fotograferen. Fijn trouwens dat je aangaf welke lens je waarvoor gebruikt, dat vroeg ik me altijd af. Nu weet ik meteen dat een 18-55 lang niet genoeg is.

[Beantwoorden]


Door Julia op 5 maart 2014 15:08

Echt ontzettend handig! Dit kan ik weer meenemen in mijn foto’s voor mijn eigen blog. Waar heb je die lensringen vandaan gehaald? :)

[Beantwoorden]


Door Rachelle op 5 maart 2014 15:08

Wat ziet je haar er mooi uit op die foto, Vera! Ik zou zeggen, knip een stuk van je haar af :)

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 5 maart 2014 15:12

Leuk artikel! Die 50MM lens lijkt me super handig om mooie, scherpe foto’s te maken ^^)

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 5 maart 2014 15:12

Wat een handig artikel. Hier heb ik zeker wat aan!

[Beantwoorden]


Door Robin op 5 maart 2014 15:12

Ik vind jou achtergrond inderdaad altijd zó mooi! :yes:

[Beantwoorden]


Door pamela op 5 maart 2014 15:13

wat een super artikel! soms kan ik uren bezig zijn met foto’s maken soms ben ik binnen 10 minuten klaar. ik weet dat ik nu nog niet de beste foto’s maak maar het belangrijkste vind ik nu dat de producten duidelijk te zien zijn!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 5 maart 2014 15:13

Wat handig dit! Ik zelf wil een canon 600d.. Maar de prijs pfff..

[Beantwoorden]

Lisanneleeft antwoordt op 5 maart 2014 om 15:23:

Herkenbaar, wil de 600D ook graag Ik heb nog zo veel andere (ook dure) spullen nodig, maar een camera met zo’n schermpje is gewoon veel handiger als je graag wil filmen!
Nu film ik bijna niet omdat het simpelweg te veel moeite is, dat is zo jammer…

[Beantwoorden]


Door Melike op 5 maart 2014 15:14

Super veel aan gehad haha! Ik weet alleen nooit zo goed hoe ik mijn achtergrond wit moet krijgen, het word altijd zo grauw en grijs.. OMG trouwens niet je haar afknippen, vind het nu net zo leuk!

[Beantwoorden]


Door Hannah op 5 maart 2014 15:14

Heel erg leuk om te lezen :)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 5 maart 2014 15:16

Handig artikel. En leuk om te zien hoe je te werk gaat. Ik heb zelf maar een simpel point en shoot cameratje, maar het gekke ding kan echt zoveel en ben er super blij mee.

[Beantwoorden]


Door Renate op 5 maart 2014 15:17

Echt leuk dat je de tips deelt en er zullen vast vele lezers en medebloggers iets aan hebben! Ik vind ook dat niet alleen de camera er toe doet, want je hebt vooral het inzicht nodig, maar met hier en daar wat trucjes kunnen de foto’s net wat mooier zijn! Ik heb fotografie wel altijd leuk gevonden, maar toen ik begon met fotograferen vond ik het ook verschrikkelijk ( en heb ik heel wat gescholden op mijn camera sssstt haha ) dat mijn foto’s vaak niet lukte zoals ik het in mijn hoofd had, terwijl nu jaren later en na heel wat uurtjes fotograferen vind ik het geweldig, omdat ik eindelijk snap hoe ik het moet doen! (love) en ik ben wel benieuwd naar de lensringen: waar heb je het gekocht en is het alleen voor Canon? ik gebruik namelijk Nikon! ^^)

[Beantwoorden]

Noortje antwoordt op 5 maart 2014 om 22:35:

Hier ben ik ook benieuwd naar! Ik gebruik ook een nikon en vraag me ook af waar Vera die lensring vandaan heeft :)

[Beantwoorden]


Door Iris op 5 maart 2014 15:19

Ik vind je foto’s altijd zoo geweldig mooi, Vera! Ik heb me ook door jou laten inspireren om zo mooie foto’s te maken als mogelijk voor me is! Liefs’ Iris

[Beantwoorden]


Door Dita op 5 maart 2014 15:19

Erg handig om te lezen, ik vind je foto’s altijd heel mooi :)

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 5 maart 2014 15:19

Wat leuk dat je de kitlens van je 550D nog gebruikt! Bij mij is mijn kitlens juist de enige die ik niet meer gebruik hehe. Hoewel hij wel lekker licht is en dus makkelijker mee te nemen dan een zoomlens met meer bereik.
Handig dat je en multifunctioneel bureau hebt zeg, je hebt hem natuurlijk ook op een geweldige plek staan voor foto’s, met lekker veel licht :)

Leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Hanna op 5 maart 2014 15:19

Heel leuk om te lezen hoe je dit doet. Vind het altijd knap als mensen kunnen photoshoppen. Vind het een vrij pittig programma.

[Beantwoorden]


Door Antoinet - everydayCHIC op 5 maart 2014 15:20

Leuk en interessant artikel! Ik vind het zelf ook erg leuk om foto’s te maken en te bewerken voor mijn blog. Sinds ik een spiegelreflex heb, is het nog leuker. Mijn eerstvolgende aanschaf is ook de 50mm lens!

Liefs
Antoinet

[Beantwoorden]


Door Koalabeautymama op 5 maart 2014 15:21

Handig artikel! Ik wil ook graag een nieuwe camera. Op dit moment heb ik een Nikon.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 5 maart 2014 15:21

Wat interessant om te lezen! Je foto’s mogen er zeker zijn, handig artikel dus.

[Beantwoorden]


Door Margo op 5 maart 2014 15:22

Good to know, vroeg me altijd af welke camera je gebruikte :) thanks voor de uitleg! :yay:

[Beantwoorden]


Door Lotte op 5 maart 2014 15:25

Ik vind jouw productfoto’s altijd zo mooi! Sinds ik een goede camera (+ lenzen en close-up filters) heb zijn mijn foto’s ook wat mooier, maar je moet er inderdaad wel gevoel voor hebben. Ik ben nog lang niet altijd tevreden over mijn foto’s! Leuk om te lezen hoe jij ze maakt en welke apparatuur/tools je daarvoor gebruikt.

[Beantwoorden]


Door Kiki op 5 maart 2014 15:29

Wauw met deze vragen liep ik inderdaad al super lang rond haha!

[Beantwoorden]


Door Judith op 5 maart 2014 15:32

Erg interessant om te lezen. De foto’s die je maakt vind ik altijd erg prachtig! <3

[Beantwoorden]


Door Marloes op 5 maart 2014 15:34

Wat een leuk artikel Vera. Nice om te zien hoe jij jouw mooie productfoto’s maakt!

[Beantwoorden]


Door saskia op 5 maart 2014 15:37

Heel fijn artikel dit, vooral omdat ik me nu aan het oriënteren ben op het kopen van een nieuwe camera!!

[Beantwoorden]


Door Manouk op 5 maart 2014 15:38

Heel herkenbaar! Foto’s maken en bewerken is één van mijn favoriete dingen aan het bloggen. (En natuurlijk een geldig excuus om weer eens te gaan winkelen) :lol: :love:

[Beantwoorden]


Door kim op 5 maart 2014 15:39

Leuk Vera! Ik wil de canon 600D over een tijdje.. dan wil ik uitbreiden met de 50mm lens want die maakt inderdaad hele mooie foto’s! Voor nu heb ik een compacte camera..

[Beantwoorden]


Door Dionne op 5 maart 2014 15:40

Wat een handige tips!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 5 maart 2014 15:41

Leuk om te zien! Die 50mm lens is en blijft geweldig :D. En ik heb ooit bij de Ikea naar zo’n bureau gekeken omdat ik ‘m zo mooi vind als ondergrond bij jouw foto’s haha, maar helaas is dat feestje toen niet doorgegaan.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 5 maart 2014 15:43

Superleuk en leerzaam artikel, maar dan ben ik toch benieuwd met wat je deze foto’s hebt gemaakt ;)

[Beantwoorden]


Door Dhini op 5 maart 2014 15:46

Heel leuk! Vraagje! Waar heb je lensringen gekocht?

[Beantwoorden]


Door Ilse op 5 maart 2014 15:50

Super leuk en handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Manon op 5 maart 2014 15:51

Handig artikel zeg! Ik vind foto’s maken ook echt heel leuk, ben dan ook trots als ik eens een leuk plaatje geschoten heb :)

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 5 maart 2014 15:51

Super handige tips, thanks for sharing!!

[Beantwoorden]


Door Dailynailsart op 5 maart 2014 15:52

Erg handig dit artikel!

[Beantwoorden]


Door Desmain op 5 maart 2014 15:53

Leuk artikel! Ik krijg de Canon EOS 600D, maar weet jij waar ik een niet al te dure 50 mm lens kan kopen? Die foto’s zijn namelijk prachtig, maar die lenzen zijn geloof ik best duur..

[Beantwoorden]

Lydia antwoordt op 6 maart 2014 om 10:37:

De canon 50 mm 1.8 is juist helemaal niet zo’n dure lens, je kan hem voor ongeveer 95 euro kopen bij zo’n beetje iedere grote fotografie webwinkel. (Kijk bijv bij klein, kamera express, konijnenberg etc. hebben ook wel echte winkels trouwens als je dat fijner vind).

[Beantwoorden]


Door Felicia Rodrigues dos Santos op 5 maart 2014 15:55

Heel erg handig artikel, tnx for sharing :)
En de leuke teksten bij je foto’s. Doe je dat met Photoshop?
Liefs, Felicia

[Beantwoorden]


Door Laura op 5 maart 2014 15:55

Met welke maak je altijd stippeltjes en dingen over je foto’s ( gratis app )

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 5 maart 2014 15:57

Leuke post! Wat handig dat je bureau zo geschikt bleek te zijn als achtergrond!

[Beantwoorden]


Door Lin op 5 maart 2014 16:06

Een externe flitser is misschien wel eens een idee om aan te schaffen.
Ik heb al veel over die ringen gehoord trouwens, ben er ook wel nieuwsgierig naar!

[Beantwoorden]


Door Jen op 5 maart 2014 16:07

Hahaha, ik herken dit zo goed! Foto’s maken is idd veel oefenen, helaas soms met veel gevloek. En idd ik had een haat en liefde relatie met de camera. Maar niet te vergeten is, geduld met het weer, het licht! Leuk stukje, Vera!

[Beantwoorden]


Door Lisa DanceTalk op 5 maart 2014 16:14

Super handig artikel! Kan ik goed gebruiken. Ik vind je foto’s altijd erg mooi, dus inspirerend om te lezen dat je jezelf dat hebt aangeleerd.

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 5 maart 2014 16:15

Ik weet nog wel dat je een keer zei dat je fotografie helemaal niet leuk vond en daarna ging je echt met sprongen vooruit en maak je nu, in mijn ogen, de beste productfoto’s en ook de leukste! Ik vind je foto’s echt heel mooi en wil nu ook van die lensringen haha

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 5 maart 2014 16:16

Leuk artikel Vera! Je maakt echt hele mooie foto’s. Je hebt er een passie voor!

[Beantwoorden]


Door marit op 5 maart 2014 16:17

leuk artikel en best handig voor als je betere fotos zou willen maken weet je of de kwaliteit van een samsung telefoon camera ook goed is??

[Beantwoorden]

Beautyjuf antwoordt op 5 maart 2014 om 16:23:

Het eerste half jaar dat ik een blog had, had ik nog geen Canon camera. Toen heb ik al mijn foto’s met mijn mobiele telefoon gemaakt: Samsung Galaxy S Plus. Met goed zonlicht & een goede fotobewerkingsprogramma lukte het mij om mooie foto’s te maken. Echter, met een Canon zijn ze wel net iets mooier ;-) Echter, ik ben van mening dat je zeker geen dure camera hoeft te hebben.

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf.nl op 5 maart 2014 16:21

Wat een interessant artikel! Thanks voor je informatie :-)

[Beantwoorden]


Door Julie Joanne op 5 maart 2014 16:21

Die foto die Suzanne heeft gemaakt is echt heel leuk :)
xx Julie

[Beantwoorden]


Door Nicole op 5 maart 2014 16:22

Handig artikel! Nog een vraagje: hoe zorg jij ervoor dat al jouw foto’s in een artikel van gelijke grootte zijn, zonder de foto te vervormen of onscherp te maken?

[Beantwoorden]


Door Anne op 5 maart 2014 16:24

Wat een leuk en handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Sabine op 5 maart 2014 16:26

Heel leuk om te zien! :D

[Beantwoorden]


Door Lobke op 5 maart 2014 16:27

Vera mag ik vragen welke lensringen jij gebruikt voor beide lenzen/ alleen 50 mm. En waar heb jij die gekocht? Ik ben namelijk ook opzoek voor op de lensringen/kappen van de canon 600D. Voorderest leuk en informatief artikel. En ik wil nu ook een glasbureau hahaha. Je maakt altijd prachtige foto’s!

[Beantwoorden]


Door Lexi op 5 maart 2014 16:31

Handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Jaimy en Laura op 5 maart 2014 16:33

Wat een interessant artikel. Hopelijk maak ik ook ooit zulke mooie foto’s :D

[Beantwoorden]


Door Esther op 5 maart 2014 16:33

Iedere keer weer zijn je foto’s echt prachtig. Apparatuur en belichting is belangrijk maar kom op het belangrijkste is inzicht en dat heb jij!!

[Beantwoorden]


Door Daantje loves to read op 5 maart 2014 16:34

Mega leuk en leerzaam artikel. Dank je wel Vera!

[Beantwoorden]


Door Sheela op 5 maart 2014 16:38

Bedankt voor je tips Vera! x

[Beantwoorden]


Door sarah/myfantasticnails op 5 maart 2014 16:44

Dit is zo’n handig artikel! Ik ben nagelblogger en het is ontzettend lastig om zeer gedetailleerde dingen op foto te leggen. Voor filmen heb ik een prima camera (sterker nog de prijs/kwaliteit verhouding is echt heel goed) dit is een Lumix, Panasonic DMC-S29 en heeft me ‘slechts’ €250,- gekost. Wat ik wel echt mee vind vallen. Voor foto’s maken echter denk ik dat een spiegelreflex mooier zou zijn. Is er een lens/camera etc. wat jij mij aanraadt voor macro-foto’s? Je maakt altijd zulke prachtige scherpe foto’s!

[Beantwoorden]


Door Annebelle op 5 maart 2014 16:45

Handig om dit te weten, vooral ook welke elektronica je gebruikt!

[Beantwoorden]


Door Ceciel op 5 maart 2014 16:47

Wat een leuk artikel! Ben erg geïnteresseerd in fotografie, dus vind het leuk om te lezen hoe jij zulke mooie foto’s maakt!

[Beantwoorden]


Door Manon op 5 maart 2014 16:51

wat een fijne post !

[Beantwoorden]


Door lapurevie op 5 maart 2014 17:02

Supergoed artikel! Jouw foto’s zijn trouwens echt prachtig!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 5 maart 2014 17:06

Het is idd oefenen oefenen oefenen. Ik oefen nog even door :)

[Beantwoorden]


Door Carine op 5 maart 2014 17:15

Je moet er ook gewoon oog voor hebben en dat heb jij zeker! (soms duurt dat ook even met experimenteren haha).
En nog wat randoms nav die foto uit 2012… ik denk dat je er ook leuk uit zou zien met schouderlengte haar (maar niet te kort).

[Beantwoorden]


Door Kato op 5 maart 2014 17:21

heel handig om te weten!

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 5 maart 2014 17:30

Dit was interessant! Ik vind het altijd leuk om te zien hoe anderen hun productfoto’s nemen en wat voor camera en tools ze gebruiken. De een maakt met quasi niks waanzinnig mooie beelden en anderen hebben een halve fotostudio in huis :-) Bedankt om te vertellen hoe jij het doet!

[Beantwoorden]

Meike antwoordt op 5 maart 2014 om 17:43:

Wat leuk om te zien! Altijd interessant hoe de ‘grotere’ bloggers dat doen, heel erg leerzaam!

[Beantwoorden]


Door Malou op 5 maart 2014 17:53

Heel leuk om te zien :)

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 5 maart 2014 17:55

Leuk artikel! Ik vind jouw foto’s altijd heel mooi en vroeg me altijd af wat je nou als ondergrond gebruikt. Grappig dat dat gewoon jouw bureau blijkt te zijn! :)

[Beantwoorden]


Door saskia op 5 maart 2014 18:00

Wat een super leuk artikel! Ik begin fotograferen ook steeds leuker te vinden maar moet nog heel veel oefenen voordat de foto’s zo mooi als die van jou worden :-)

[Beantwoorden]


Door femketje op 5 maart 2014 18:23

leuk artikel :D

[Beantwoorden]


Door Wilmke op 5 maart 2014 18:36

Hoi Vera! Erg nuttig artikel. Ben net begonnen met bloggen en nog aan het sparen voor een goede spiegelreflexcamera. Vooral handig om te weten welke lenzen handig zijn om te gebruiken. Heb je ook nog een tip hoe je het beste de producten neer kunt zetten? Dus hoeveel dingen in een foto? Even aantal of oneven aantal? En moeten alle producten goed zichtbaar zijn of mag er ook het een en ander achter of voor elkaar staan? Dankje! x

[Beantwoorden]


Door Isabella op 5 maart 2014 18:46

Fijn, zo’n artikel! Ik heb ook een blog en vind foto’s maken vaak nog erg moeilijk. Ik maak ze daarom zoveel mogelijk buiten. Maar ik wil ook gewoon het liefst foto’s binnen kunnen maken, want stel het weer is niet goed, dan kan ik geen foto’s maken. Dus super bedankt voor de tips, dit helpt me echt heel erg, Vera!
Xx

[Beantwoorden]


Door Edith op 5 maart 2014 18:49

Handig artikel, je maakt altijd super mooie foto’s! (love)

[Beantwoorden]


Door Nannick op 5 maart 2014 18:49

Ik vind je foto’s inderdaad altijd prachtig! (love)

[Beantwoorden]


Door Esmay op 5 maart 2014 19:11

Heel leuk om te zien! Ik hou er ook echt van als ik een mooie foto heb gemaakt en dan het eindresultaat zie!

[Beantwoorden]


Door Silje op 5 maart 2014 19:13

Heel leul om te zien Vera :)

[Beantwoorden]


Door Roos op 5 maart 2014 19:28

Wat een super leuk en handig artikel! Je maakt inderdaad de prachtigste foto’s altijd! (love)

[Beantwoorden]


Door Tess Evea op 5 maart 2014 19:35

Ontzettend handig om eens te lezen. :)

[Beantwoorden]


Door Angela op 5 maart 2014 19:43

Wat goed! Ik gebruik vaak een wit magneetbord, dat glanst zo mooi!

[Beantwoorden]


Door Susanne op 5 maart 2014 19:59

Ik vind je foto’s altijd heel erg mooi dus leuk om te zien hoe je je foto’s maakt. Lijkt me ook leuk om een artikeltje te lezen waarbij je echt bezig bent en hoe je stap-voor-stap dingetjes klaar zet en fotografeert. Ik droooom echt van een mooie spiegelreflexcamera maar dat wil ik pas gaan doen als ik weet dat mn blog écht blijvend is.

[Beantwoorden]


Door Lucinda op 5 maart 2014 20:11

Ik heb sinds vorige week mijn eerste camera. Wel vind ik het moeilijk om foto’s te maken zonder veel schaduw, maar uiteindelijk zal ik dat wel leren. Jouw foto’s zijn heel erg mooi. Ik kan natuurlijk altijd tips gebruiken.

[Beantwoorden]


Door Isabel op 5 maart 2014 20:13

Superleuk Vera, je maakt altijd hele mooie foto’s.

[Beantwoorden]


Door vera op 5 maart 2014 20:13

Superleuk artikel!! erg handig en intressant

[Beantwoorden]


Door Daphne op 5 maart 2014 20:14

Heel interessant! Ik krijg ook vaak vragen over hoe mijn foto’s gemaakt worden met een witte achtergrond, maar heel vaak is het gewoon een wit vel papier of inderdaad mijn bureau, haha! Liefs

[Beantwoorden]


Door Anna op 5 maart 2014 20:20

Hou van dit artikel ga zeker toepassen op mn blog anna27blog.blogspot.com ♡♡♡♡

[Beantwoorden]


Door Laura op 5 maart 2014 20:29

Wat leuk en handig om te zien! Zelf moet ik het nog wel een beetje leren en een spiegelreflex zou ik graag willen, zodat ik het echt goed kan doen! ;-)

[Beantwoorden]


Door Mandy op 5 maart 2014 20:39

Handige blog. Je staat leuk op de foto met je camera! Ik weet nog steeds niet wat voor een soort camera ik wil. Wel of geen spiegelreflex? Zo ja, Canon of Nikon? of toch liever een compacte travelzoomcamera of een systeemcamera? Er is te veel keus, ahhhh!

[Beantwoorden]


Door Merel op 5 maart 2014 20:41

Ik ben sparende voor een eigen spiegelreflex (leen nu een Canon 350D van mijn moeder), dus altijd leuk om dit soort artikelen te lezen! De lenzen zijn uiteindelijk toch nog belangrijker dan de body zelf. Tijd om me daar eens in te verdiepen!

[Beantwoorden]


Door Ines op 5 maart 2014 20:48

Superleuk artikel! :D Ik ga mij binnenkort ook eens zo lensringen aanschaffen!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 5 maart 2014 20:49

Wat leuk om te lezen, ik was al zo benieuwd hoe jij je foto’s maakt.

[Beantwoorden]


Door Kikki op 5 maart 2014 21:06

Leuk en handig artikel! :)

[Beantwoorden]


Door Hester op 5 maart 2014 21:07

Jouw foto’s zijn echt een enorm groot pluspunt van je blog Vera, prachtig altijd! Leuk artikel. Ik merk dat mijn foto’s al veel beter dan eerst zijn, maar er valt nog veeeel te leren. Komt vanzelf! De 50mm staat ook op mijn verlanglijstje, heb jij eigenlijk de 1.8 of 1.4?

[Beantwoorden]


Door Le Mélange op 5 maart 2014 21:22

Echt super fijn om dit artikel te lezen. Dankjewel Vera:)

Liefs

[Beantwoorden]


Door Fleur op 5 maart 2014 21:32

Super leuk dat je dit artikel hebt gemaakt! Ik vraag me altijd af wat bloggers met hun foto’s en filmpjes doen na afloop?! Laat je die op je computer staan? Dump je alles op een externe schijf? Het lijkt me namelijk dat alles anders bommetje vol komt te zitten na een tijdje bloggen..

[Beantwoorden]


Door Beau op 5 maart 2014 21:32

Super handig artikel Vera! Ik vind je foto’s altijd enorm mooi :)

[Beantwoorden]


Door Cynthia op 5 maart 2014 21:37

Wauw! Veer, gefeliciteerd! Volgens mij is dit artikel je meest gelikte op bloglovin! 111 likes! Ik geloof inderdaad dat het veel werd aangevraagd ja, haha! Top artikeltje verder!

Liefs,
Cynthia

[Beantwoorden]


Door Daphne op 5 maart 2014 21:42

Handige tips! Ik vind de foto’s altijd erg mooi en dat is een van de redenen dat ik je blog zo leuk vind.

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 5 maart 2014 22:12

Handig en goed artikel! Met het laatste stukje ben ik het helemaal eens.

[Beantwoorden]


Door Josanne op 5 maart 2014 22:20

Leuk artikel Vera!

[Beantwoorden]


Door Lies op 5 maart 2014 22:26

Heel erg leuk en ook interessant om te lezen! Ik wil in de toekomst ook zeker nog naar een andere camera gaan kijken, want sinds mijn compacte camera het begeven heeft moet ik het met mijn mobiel doen. Ik vind het alleen wel erg moeilijk met alle keus die je hebt als het om camera’s gaat, maar gelukkig heb ik nog even de tijd om alles rustig te bekijken haha.

[Beantwoorden]


Door Floor op 5 maart 2014 22:29

Leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 5 maart 2014 22:31

Leuk artikel, ik probeer ook mooie foto’s te maken, soms lukt dat soms niet.

[Beantwoorden]


Door Summer op 5 maart 2014 22:35

Handig artikel! De kwaliteit van je telefoon is best goed!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 5 maart 2014 22:39

Ik kan ook helemaal blij worden als een foto goed gelukt is. Maar ook schelden als het me dus niet lukt! Ik oefen bijna elke dag en leer continu dingen bij. Ik wil eigenlijk een nieuwe lens. Eentje die de achtergrond nog meer vervaagt zodat het product of een gezicht bijv. Er beter uit springt. Ik heb sinds Dec een Nikon D3200

[Beantwoorden]


Door Amel op 5 maart 2014 22:44

vind de laatste foto van jou met de camera echt mooi en leuk!

ps. vind je site echt top :wave:

[Beantwoorden]


Door Sira op 5 maart 2014 22:54

Om maar even nog meer veren in de welbekende plek te steken: ik vind dat jij de mooiste productfoto’s maakt van alle beautybloggers (A)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 maart 2014 om 14:04:

Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Carien op 5 maart 2014 23:28

Leuk om te lezen hoe jij dat doet!!

[Beantwoorden]


Door Joli op 5 maart 2014 23:50

hahah idd.. soms sta je in hele aparte houdingen. Gelukkig wordt dat niet vastgelegd!

[Beantwoorden]


Door Rosanne op 6 maart 2014 00:09

Handige tips! Ik heb zelf ook een spiegelreflex, maar wil nog veel oefenen met het maken van goede foto’s ^^)

[Beantwoorden]


Door Claire op 6 maart 2014 00:24

Ook ik vind je foto’s altijd erg mooi. Dank voor je uitleg en mijn complimenten wat betreft je website. Top Vera ga-zo-door, je vrolijkheid werkt aanstekelijk….. :wave:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 maart 2014 om 14:04:

Dankjewel Claire :$

[Beantwoorden]


Door Kirsten Schoeber op 6 maart 2014 07:54

Super leuk artikel! Ik zou heel graag willen weten waar je die lensringen vandaan hebt? :)

[Beantwoorden]


Door Eva op 6 maart 2014 07:59

Leuk artikel! Ik vind het zelf nu ook heel leuk om foto’s te maken en ze daarna te bewerken, maar zo goed als jij ben ik nog niet. Al hoewel ik geen product foto’s maak maar meer van natuur en dat soort dingen ^^)

[Beantwoorden]


Door Daphne op 6 maart 2014 08:57

Leuk artikel! Ik heb sinds kort ook een spiegelreflex gekocht, niet dat ik een blog heb, maar ik vind het gewoon leuk om foto’s te maken! :)

[Beantwoorden]


Door nenacecilia op 6 maart 2014 09:20

Hele fijne post! Hier keek ik naar uit (:

[Beantwoorden]


Door Noortje op 6 maart 2014 10:05

Hee Vera, zou je eens willen reageeren op de vraag waar je jou lensring vandaan hebt? Ik zie deze vraag namelijk veel terug komen en persoonlijk ben ik er ook heel benieuw naar!
X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 maart 2014 om 14:04:

Ik heb deze gekocht bij Camex, een fotografie winkel in Arnhem.

[Beantwoorden]


Door eline op 6 maart 2014 10:52

whehee ik ben echt zzo’n ongelooflijke kluns in het maken van product foto’s. Ik gebruik dan wel een Übersimpele camera maar oke, oefening baart kunst :yay:

[Beantwoorden]


Door Hilde op 6 maart 2014 12:13

Ik vind fotografie geweldig. Ook voor mijn blog. Ik heb onlangs een canon 60 mm macro lens gekocht en ik ben er echt gek op!

[Beantwoorden]


Door Nynke op 6 maart 2014 12:16

Wauw Vera ! Jij hebt altijd zulke mooie foto’s !
Super handig artikel dit. :)
Kom ook eens langs op mijn blog, http://www.xoilovemakeup.blogspot.nl :wave:
xxx

[Beantwoorden]


Door Sofie op 6 maart 2014 12:55

Picmonkey gebruik i kzelf ook wel graag! Vooral omdat het gratis is :) Ik ken te weinig af van fotografie om me proffesionele programma’s aan te schaffen, dus dit is een prima alternatief.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 6 maart 2014 13:48

Super leuk en behulpzaam artikel, Vera! Je foto’s zijn echt altijd prachtig. ^^)

[Beantwoorden]


Door Eline op 6 maart 2014 14:38

Leuk artikel en erg handig!!

[Beantwoorden]


Door Susan op 6 maart 2014 14:54

Hoi Vera! Wat een leuk en informatief artikel. Jammer dat er niet meer informatie over de lensringen bijstaat, ik hoop dan ook dat je antwoord geeft op (een van de) vragen hierover! Ik heb zelf wel een canon en daarbij ook een 50 mm lens, ben dus zeer benieuwd! : :$

[Beantwoorden]


Door Janice op 6 maart 2014 16:08

Super leuk om te lezen! Hier heb ik zeker wat aan! Heb sinds kort een eigen blog en sta soms in de raarste posities om iets op de foto te krijgen ;)

[Beantwoorden]


Door Riemke op 6 maart 2014 20:24

leuk! ik maak mijn foto’s meestal op mijn vensterbank. maar in mijn kamer is het ook vaak donker! misschien dat ik maar eens rond ga kijken voor zo’n flitser. ^^)

[Beantwoorden]


Door Hesteranne op 6 maart 2014 21:25

Heel nuttig en interessant om te lezen. Helemaal voor een beginnend blogger :D

[Beantwoorden]


Door Emke op 6 maart 2014 23:22

leuk dat je hiervan een review schrijft!

[Beantwoorden]


Door Charissa op 7 maart 2014 00:19

Fijn artikel! en ook leuke foto’s ^^)

Ik ben sinds kort ook aan het oefenen met de 50 mm, maar ik moet er nog wel mn draai in vinden. :roll:

[Beantwoorden]


Door Anouk op 7 maart 2014 09:15

Leuk artikel, fijne tips.

[Beantwoorden]


Door Denise op 7 maart 2014 11:39

Super leuk om te lezen! Ik heb een Canon 600D en wil binnenkort ook de 50mm lens gaan kopen :D. Ik vind dat je altijd prachtige foto’s hebt! Echt de beste/mooiste foto’s van alle blogs die ik volg en ik vind ze altijd erg leuk bewerkt met de tekst er op en de kleur keuze. Ik vind je foto’s altijd een feestje om naar te kijken en ze maken het lezen van artikelen gewoon nog vele stukken leuker ^^)

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 7 maart 2014 18:52

Leuk en handig artikel! Ikzelf ga ook nog een 50mm lens aanschaffen want daarmee kun je inderdaad hele mooie foto’s schieten! :love:

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 8 maart 2014 01:23

Wat leuk dat je dit met ons deelt! Zitten hele handige tips bij. :)

[Beantwoorden]


Door Anoniem.. op 8 maart 2014 09:00

Heeeyyy,

Mag ik vragen hoe je zo’n intro maakt??
Dit was mijn vraag hopelijk antwoord je!!

Groetjesss!! Ps. I LOVE your videos!!

[Beantwoorden]


Door AnnechiensBudgetBeauty op 8 maart 2014 22:37

Leuk artikel om te lezen. Ik ben nog dagelijks aan het uitvogelen hoe ik de mooiste foto’s krijg. Ik mag nu de camera van mijn broertje lenen. Zoiets als wat jij hebt, maar dan van Nikon. Ik blijf proberen!!

[Beantwoorden]


Door Nadia op 8 maart 2014 22:57

Ahh wat een leuke foto van jou Veer!

[Beantwoorden]


Door Esther op 10 maart 2014 17:28

Wat een leuke foto van je Vera !! :D

[Beantwoorden]


Door Wendy op 10 maart 2014 20:56

Leuk om te zien, ik vind jouw foto’s altijd zo mooi!

[Beantwoorden]


Door Estrella op 14 maart 2014 22:47

Leuk artikel, ik maak zelf productfoto’s in een softbox wat ik vooral ideaal vind als het wat minder licht is om van natuurlijk licht gebruik te kunnen maken. Zo’n zet tussenringen wil ik ook heel graag maar ik vind ze behoorlijk prijzig. Aan de andere kant heb ik ook wel een 50mm macrolens waar ik ook al een stuk dichterbij mee kom.

[Beantwoorden]


Door Reads | INSINS op 15 maart 2014 17:01

[…] 6 • Hoe maakt Veracamilla haar productfoto’s toch? Je leest er alles over op haar blog. […]


[…] de leuke bokeh hartjes, mooie kaders en witte balken, maar net zoals ik in het artikel over hoe ik productfoto’s maak al uitlegde, moet jíj uiteindelijk de foto maken. Ook bij foto’s die je gewoon met je […]


Door Demi op 26 april 2014 18:57

Super tof artikel! Heb ik zeeeeeker wat aan ^^) Waar kan je die camera kopen?

[Beantwoorden]


[…] die op mijn blog komen gebruik ik een Canon 60D en diverse lenzen. Daar heb ik eerder al een uitgebreid artikel over geschreven. Voor het vloggen heb ik een speciale camera, een Sony handycam. Filmpjes die ik […]


Door veracamilla.nl | Blog gebeden op 9 juli 2014 15:00

[…] ga ik aan de slag met de foto’s. Hoe ik die maak lees je hier. Ik vind het belangrijk dat deze helder zijn en dat de producten goed tot hun recht komen, maar ook […]


Door Wendy op 9 juli 2014 15:58

Handig artikel! ^^)

[Beantwoorden]


Door Idhuna op 7 september 2014 17:50

Haha kom ik weer aan met mijn late reactie :)
Ik wilde gewoon even zeggen dat ik vind dat jij altijd hele mooie foto’s maakt :)

[Beantwoorden]


Door Karlien op 17 mei 2016 08:38

Super leuk om te lezen. Ik vind foto’s maken altijd zo leuk en het is ook echt leuk om te zien als het steeds beter gaat!

[Beantwoorden]


Door fashionbyfilippablog op 13 juni 2016 17:08

hoi Vera! ik heb zelf ook een blog, bij wordpress. maar als ik een artikel schrijf weet ik niet hoe ik daar foto´s bij met zetten! heb jij (of iemand anders) misschien tips voor mij hoe ik dat moet doen?? dankje! XX

[Beantwoorden]


Door Laura op 5 februari 2017 11:19

Het is altijd een haat-liefde-verhouding met productfotografie vind ik. Als het lukt is het top, maar als je tig manieren hebt uitgeprobeerd en het lukt niet, dan is het balen. Zeker voor je blog of – zoals in mijn geval – voor een webshop. Ik maak kindersieraden waar veel zilver in verwerkt is en dan weerkaatst het licht heel erg.

Inmiddels kan ik met mijn Iphone 6 Plus net zulke goede foto’s maken als met mijn professionele DSLR camera en het scheelt een hoop tijd. Ik houd altijd een wit A4’tje boven mijn sieraden om het licht te weerkaatsen en dat geeft een heel mooi gezicht. Naast sfeerfotografie heb ik ook vrijstaande beelden nodig en die laat ik online bewerken door een externe partij. Want dat is me nooit mooi gelukt.

Jouw productfotografie is inderdaad heel mooi en stijlvol. Superleuk dat je je ervaringen en tips deelde.

[Beantwoorden]


Door Marthe elzinga op 9 juni 2017 20:39

Zit er ook al een standaart lens bij

[Beantwoorden]