Hoe ik met make-up begon

hoe_ik_met_make-up_begon01

Dit ben ik op 16-jarige leeftijd. In een topje van H&M (badstof, €5 uit de sale en wat was ik er blij mee), zomerse gloed op mijn gezicht en enkel wat eyeliner en mascara op mijn ogen. Dat was een uitzondering, want ik droeg bijna altijd vrij veel foundation en bronzer. Op mijn 14e begon ik met make-up, in eerste instantie omdat het me zelfvertrouwen gaf. Vragen die ik vaak gesteld krijg zijn ‘hoe ben jij begonnen met make-up?’ en ‘met welke producten kan ik het best beginnen?’.

Ik heb aardig wat roodheden in mijn gezicht waar ik vroeger best onzeker over was. Daarom besloot ik na thuis al geoefend te hebben met foundation (en het één keer gedragen te hebben naar de puppycursus van Flint, die we toen net hadden), dat het tijd was het op te doen naar school. Tegen mijn vriendinnen zei ik: “Morgen draag ik foundation naar school, maar jullie mogen er niets over zeggen”, omdat ik bang was voor de reacties.

hoe_ik_met_make-up_begon03

Ik ben daarna elke dag foundation gaan dragen, naast mascara wat ik al een jaar of 1, 2 gebruikte. Er was tot mijn opluchting niemand die er raar over deed. Nee, wat gebeurde er? De andere meisjes gingen ook make-up dragen! Mijn vriendinnen, maar ook andere klasgenoten. Ik was blij dat ik de stap gezet had toen niemand nog make-up droeg (op een beetje mascara na) en dat mijn voorbeeld nu gevolgd werd. Natuurlijk heb ik er in het begin ook wel eens vragen over gehad. Waarom ik het droeg bijvoorbeeld. ‘Hoezo? ik zie er nu toch beter uit?’ Hm ja, dat konden ze dan ook weer niet ontkennen.

Na foundation kwamen de bronzer op mijn wangen en de zwarte eyeliner langs mijn wimperrand erbij. Dit leerde ik van een vriendin, waarmee ik toen samen roeide. Ze had prachtige amandelvormige ogen en haar make-up zat altijd perfect. Voordat we moesten trainen, gingen we vaak nog even make-uppen omdat we het zo leuk vonden. We gebruikten foundation en bronzer van Etos en eyeliner van Hema. Ik droeg dankzij haar toen ook veel klassieke rode nagellak, wat in de roeiboot leidde tot een ‘Veer, we hebben dezelfde nagellak op!’, tot ergernis van andere meisjes van de roeivereniging (die vonden make-up en ons heel stom, haha).

hoe_ik_met_make-up_begon02

Dus, waarmee je moet beginnen? Er zijn geen regels. Ik ging foundation gebruiken omdat ik wilde camoufleren, maar je kunt bijvoorbeeld ook mascara gaan gebruiken, om je lange wimpers/mooie ogen te benadrukken. Je kunt het gebruik van make-up opbouwen, door bijvoorbeeld eerst mascara te gaan dragen, en er dan na een tijdje bijvoorbeeld oogpotlood aan toe te voegen.

Ik heb ook heel wat avondend voor de spiegel in mijn slaapkamer, met de oude make-uptas van mijn moeder geëxperimenteerd. Ik weet nog goed dat ik een glimmend roze oogpotlood uit de make-uptas had gevist en dat naar mijn oppasadres droeg, en toen een compliment kreeg van de moeder van de kinderen. Dat maakte me toen zo blij! Ik heb make-up altijd al leuk gevonden, en dit schrijven brengt een grote lach op mijn gezicht. Make-up is heel leuk, have fun with it!

Hoe ben jij begonnen met make-up?

De foto’s komen uit januari, februari en juli 2008. Met dank aan mijn goede vriend Spike.

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 18 februari 2014 | 241 reacties | Tags: , , ,

Reacties

Door Budgetproof.nl op 18 februari 2014 06:05

Ik begon toen ik 12/13 was al met oogpotlood en een coverstick om pukkeltjes een beetje te verdoezelen.

[Beantwoorden]


Door Martina op 18 februari 2014 06:06

Leuk om te lezen hoe jij beginnen bent met make up en met welke producten. Zelf ben ik geloof ik begonnen met mascara, maar ik weet het niet helemaal zeker

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 18 februari 2014 06:12

Het enige wat ik zelf echt nog weet is dat ik ben begonnen met zwart oogpotlood (en wow, wat was dat heftig!) en zwarte mascara. Beide van Miss Sporty, de mascara had die lange, blauwe dunne huls! Waar ik daarna mee verder ben gegaan weet ik helaas niet meer, maar wat ik wel weet is dat het kopen/verzamelen van make-up ergens een beetje uit de hand gelopen is hahaha :-P .

[Beantwoorden]


Door Kelly caresse op 18 februari 2014 06:14

Wat leuk om jouw make-up geschiedenis te lezen Vera! Ik begon denk op mijn 13e met mascara waar ik even later lipgloss aan toevoegde, vanaf mijn 15e ook nog eyeliner en bij 16 begon ik met oogschaduw, nooit durven dromen dag ik m’n werk van makeup zou maken aangezien ik nu visagist ben geworden

[Beantwoorden]


Door Elja op 18 februari 2014 06:16

Op mijn 3e verjaardag kreeg ik van mijn ouders een kaptafeltje met make up( wel kinder make up natuurlijk) en het eerste wat ik zag was: rode lipstick ik smeerde me helemaal onder als een soort clown :$ . Toen was ik eigenlijk al een soort van bezig met make up. Nu gwbruik ik 10 jaar later foundation concealer en blush

[Beantwoorden]


Door Eline op 18 februari 2014 06:27

Wat een tof artikel, ik was 10 toen mijn moeder mij wat oude makeup gaf, maar mocht het nog niet dragen naar school. Ik begon met mascara en lipglossjes en daar kwam al snel eyeliner bij. Pas veel later ging ik ook foundation dragen ;)

[Beantwoorden]


Door Hannah op 18 februari 2014 06:31

Leuk om te lezen! Ik droeg vaak alleen mascara totdat ik een jaar of 16/17 was, toen wilde ik er ook eens wat beter uitzien haha. Sinds dat moment draag ik vaak concealer, blush, oogschaduw en eyeliner erbij.

[Beantwoorden]


Door Healthy Mommy op 18 februari 2014 06:33

Leuk artikel.. Doet mij meteen denken aan mijn eerste make up. Even die verschrikkelijke barbiepalletes van toen ik 4 was weg gelaten dan! Dan denk ik dat ik 12 was.. of 13 en begon met die oogschaduw van de Hema. Glitterig of Shiny, in drie van die ronde plastic vormpjes en op elkaar kon draaien. Daarna mascara en toen foundation. Ik vind persoonlijk foundation bij die hele jonge meiden niet zo mooi. Te vaak pancakes gezien, zo zonde!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 februari 2014 om 09:07:

haha, die kinder paletjes heeft volgens mij iedereen gehad ^^)

En jaaa, die dingen van de Hema! Die spaarde ik, had zo’n hele toren!

[Beantwoorden]


Door Shoppingsarah op 18 februari 2014 06:43

Wat leuk om te lezen en wat een mooie foto’s heb je toegevoegd. Vooral diegene waar je wat korter haar hebt is erg mooi! Zelf begon ik rond mijn 12/13de met mascara en rond mijn 14de ook oogschaduw en lipgloss. Foundation kwam pas heel laat, ik had zon moeite met de juiste kleur en dekking te vinden. Ik denk dat ik pas 18/19 was toen ik dat ging gebruiken.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 februari 2014 om 09:07:

Het viel me op de foto’s ook op dat ik mijn haar vroeger best kort had. Had ik geen benul van!

[Beantwoorden]

Martine antwoordt op 18 februari 2014 om 14:54:

Jaaa die foto viel me ook meteen op. Echt zo’n heerlijk fris kapsel! Staat je ook super goed die lengte!

[Beantwoorden]

Cari antwoordt op 18 februari 2014 om 15:46:

Inderdaad! Die lengte staat je supergoed.


Door Dita op 18 februari 2014 06:49

Leuk artikel! Ik kocht altijd van die rollipglosses met fruitsmaak. Dat was mijn begin :)

[Beantwoorden]


Door Isabella op 18 februari 2014 06:55

Hoi, wat leuk om te lezen dit!! Ik ga nu richting 15 jaar, en ben sinds ik 13/14 ben ook pas ècht begonnen met make-up. Ik droeg toen al wel wat mascara en een beetje Transculent Powder, omdat mijn huid altijd heel erg glom en daar irriteer(de) ik me altijd erg aan. Nu draag ik ook vaak winged eyeliner, concealer, meer mascara (vroeger alleen op mijn bovenwimpers). Ik zoek nog altijd naar een goede foundation, omdat ik best een onzuivere huid heb. Ik kan niet eeuwig alles heel precies zitten bedekken met concealer en daarna afpoederen. Hoe vind je nou een goede foundation die bij je huidskleur past? Bij mij is het snel te licht of te donker.

X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 februari 2014 om 09:08:

Foundation is ook heel lastig. De kleuren, en de ondertoon. Altijd even op je kaaklijn proberen in daglicht. Veel foundations in de drogist zijn geel, dan kan het zijn dat een kleur niet perse te donker is, maar te geel. Kijk ook eens of je iets rozere foundations vindt.

[Beantwoorden]


Door Isabel op 18 februari 2014 06:56

Wat leuk om te lezen! Ik ben begonnen met het dragen van mascara op mijn 13e maar doe het niet elke dag, gewoon soms als ik er zin in heb. En foundation etc. draag ik niet, alleen soms concealer, of met een feestje.

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 18 februari 2014 07:04

Wat een leuk artikel! De eerste keer dat ik make-up wilde gebruiken was in groep 8. Mijn moeder heeft mij toen opgemaakt en een aantal tips gegeven, erg lief!

[Beantwoorden]


Door Diede op 18 februari 2014 07:06

Ik ben begonnen op mijn 12e met doorzichtige (!) mascara (wenkbrauwgel) haha. Ik vond dat al geweldig, maar je zag het natuurlijk helemaal niet. Uiteindelijk was dat meer voor het idee. In de eerste ben ik begonnen met zwarte mascara en eind eerste droeg ik concealer, poeder, blush en mascara. Nu zit ik in de derde en draag ik plaatselijk bb cream, concealer, blush, wenkbrauwpotlood (+ die zelfde wenkbrauwgel) en mascara. Tot nu toe gebruik ik eigenlijk heel onopvallende make-up daar voel ik me lekker bij.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 februari 2014 om 09:09:

Wenkbrauwgel als mascara, dat heb ik ook gedaan! :D

[Beantwoorden]


Door Carine op 18 februari 2014 07:11

Leuk dit! Ik begon in groep 8 buiten school met die hema torentjes, een blauwe DA oogschaduw en heel gedurfd, doorzichtige mascara af en toe ’s middags naar school. Op de middelbare school begon ik vanaf dag 1 met zwarte mascara en daarna kwam het potlood, poeder etc. tot en met de eyelinerkunstwerken tijdens mijn goth periode haha

[Beantwoorden]

Alexandra antwoordt op 20 februari 2014 om 22:42:

Dat vond ik altijd zo cool, die eyeliner kunstwerkjes. Was jaloers dat ik er niet mee wegkwam, als niet goth zijnde.

[Beantwoorden]


Door Anouk op 18 februari 2014 07:13

Wat leuk om te lezen, ik ben begonnen met oogschaduw en wel in het roze haha. Ik vond het prachtig toen, daarna kwam de mascara. Veel later begon ik pas met foundation!

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 18 februari 2014 07:16

Leuk om te lezen en om die oude foto’s te zien! Volgens mij ben ik begonnen met mascara en foundation, geen idee meer precies hoe oud ik toen was haha.

[Beantwoorden]


Door Esmee op 18 februari 2014 07:26

Leuk artikel!! Ik ben nu zelf 13 en begon een jaar geleden met het dragen van een dun laagje mascara, nu heb ik ook een bruine kleur in de crease. And that”s it!!
XOXO Esmee

[Beantwoorden]


Door Michelle op 18 februari 2014 07:27

Wat leuk om te lezen! Soms lijkt het of ik nog steeds moet beginnen met het dragen van make-up. De ene dag draag ik full face en de andere dag niets, ik ben gewoon véél te lui ’s ochtends :(

[Beantwoorden]


Door Lucinda op 18 februari 2014 07:30

Ik ben pas vrij laat begonnen met make-up. Vanaf het moment dat ik uit huis ging eigenlijk en dat kwam puur omdat de mensen waar ik mee om ging en mee op school zat, geen interesse hadden in make-up en het niet droegen.

Op gegeven moment ben ik het dus zelf gaan ontdekken en er steeds verder in gerold.

[Beantwoorden]


Door Beautydagboek op 18 februari 2014 07:32

Erg leuk om te lezen hoe het bij jou begonnen is! Ik weet niet meer zo goed hoe het bij mij begon, maar volgens mij gebruikte ik op mijn 14e van die stapelbare oogschaduwpotjes van Miss Helen. En ik begon toen ook met een beetje lipstick :)

[Beantwoorden]


Door Julia op 18 februari 2014 07:41

Hallo vera!

Ik vind je blog echt heel erg leuk. Ik wil ook langzaam beginnen met makeup omdat ik het leuk vind. Ik heb namelijk al wat en dan oefen ik thuis en heb ook wel de leeftijd dat het kan (14) Maar het blijkt nu dat ik allergisch ben voor oogmakeup! Ik krijg rode traanogen en het doet pijn. Denk je dat de hypo allergeen mascara ook wat voor mij is? Ik Heb trouwens al meerdere mascaras getest maar bij allemaal het zelfde liedje…

Alvast bedankt,

Xxx julia

[Beantwoorden]

Roos antwoordt op 18 februari 2014 om 08:26:

Hoi Julia.
Ik heb dat zelf niet, maar mijn vriendin wel! Zij gebruikt de hypo allergeen mascara van de Etos en die werkt heel goed volgens haar!

Ik zou is googlen, misschien is er wel een make up merk met meer hypo allergene make up!

Succes, x roos

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 februari 2014 om 09:10:

Ik zou zeker eens de Hypoallergeen mascara van Etos proberen! Ik heb er ook veel baat bij.

[Beantwoorden]

Julia antwoordt op 18 februari 2014 om 09:16:

Oke, bedankt voor de reacties! (love)

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 18 februari 2014 07:43

Leuk om te lezen! Ik ben geloof ik begonnen met een (te foute) blauwe oogschaduw, maar verder kan ik het me niet meer zo goed herinneren.

[Beantwoorden]


Door verena op 18 februari 2014 07:52

Ik ben begonnen in groep 7 met dikke lijnen oogpotlood om mn ogen heen en dikke spinnepoten en in de eerste gebruikte ik ook al foundation

[Beantwoorden]

Femke antwoordt op 18 maart 2015 om 20:05:

Haha ik begon in groep 7 met mascara en bronzer en consealer (A) ^^) is dat eigenlijk raar?

[Beantwoorden]


Door Eline op 18 februari 2014 07:52

Ik ben 17 en ik draag vanaf mijn 14e iedere dag mascara. Iets later kwam daar ook een dikke laag foundation, blush en bronzer bij, maar dat was een half jaar later weer over en hield ik het weer bij alleen mascara, en dat is eigenlijk altijd zo gebleven!

[Beantwoorden]


Door Tara op 18 februari 2014 07:56

Wat leuk om te lezen!

Ik begon met make-up toen ik in de gothic fase kwam zo rond een jaar of 12/13… toen moest alles zwart, hihi. Dat ebde weer weg en toen heb ik een tijd niet zoveel gedragen. Toen ik naar de universiteit ging kwam het weer terug (de make-up dan… niet al dat zwart (A) ).

[Beantwoorden]


Door Jik op 18 februari 2014 07:59

Ik ben met make up begonnen toen ik twaalf was. Ik zat in de eerste en was heeeeeeeel erg onzeker. Op een dag begon een – populair – meisje heel vriendelijk tegen mij te praten. Nou daar was ik al ondersteboven van. Vervolgens vertelde ze ook nog dat ik mooi was en dat ze dacht dat mascara mij heel goed zou staan. Daarom ben ik begonnen. Diezelfde avond nog probeerde ik voor het eerst mascara uit.

Nu draag ik alles, maar als ik dat meisje zie, moet ik toch even glimlachen ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 februari 2014 om 09:12:

Wat een lief verhaal! ^^)

[Beantwoorden]

Hanna antwoordt op 18 februari 2014 om 15:12:

Super schattig verhaal inderdaad! Ik heb ook m’n eerste make-up artikel (eyegloss) van m’n beste vriendinnetje gekregen toen ik 12 was. Haha

[Beantwoorden]


Door Daphne op 18 februari 2014 08:00

Wat grappig om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Roos op 18 februari 2014 08:22

Leuk artikel!
Ik heb een klas overgeslagen en daarom ook op een vroegere leeftijd begonnen met het dragen van make up. Ik was 10-11 toen ik begon met lipgloss en daarna mascara.
Toen kwam er oogpotlood en concealer bij.
Nu draag ik elke dag mascara, blush, concealer, highlighter, lipgloss, oogpotlood en als ik veel oneffenheden heb ook nog foundation of bb Cream

[Beantwoorden]


Door Aranka op 18 februari 2014 08:23

Ik begon echt super laat met make-up. Mijn moeder en familie zijn totaal niet van de make-up dus eigenlijk had ik nooit iets wat ik stiekem kon proberen. Mijn moeder had 1 lipstick en 1 mascara van haar trouwen maar daar was weinig meer van over, uitgedroogd wel te verstaan. Ik zag ineens iedereen in mijn omgeving met make-up dus besloot naar de Kruidvat te gaan en scoorde de aller goedkoopste mascara waarna mijn moeder nog zei: ‘Wat moet je met die troep?’. Toen heb ik het weer een hele tijd niet gedragen en na een tijdje begonnen mijn vriendinnen me op te maken en toen was ik verkocht en haalde van alles in huis!

[Beantwoorden]


Door Sofie op 18 februari 2014 08:31

Toen ik een jaar of 12 was, had ik erge acne. Ik probeerde die toen verstoppen met zo’n camouflagestick :) Toen ik 14 was begon ik ook met oogpotlood :) Tegenwoordig ga ik haast elke dag fullface :)

[Beantwoorden]


Door Keytothefuture op 18 februari 2014 08:32

Heel leuk om te lezen! Ik weet nog dat ik in groep 8 huidskleurige oogschaduw opdeed omdat ik graag make-up wilde dragen maar het niet durfde vanwege de reacties. Tegenwoordig zitten meisjes in groep 7 al helemaal onder met eyeliner en foundation haha.

[Beantwoorden]


Door Manon op 18 februari 2014 08:33

Wat een schattige foto’s hahaha. Ik begon met nagellak, maarja iedereen begint daarmee. Toen kwam de lippenstift (donkerbruin van Miss Helen :’)) en daarna serieus mascara!

[Beantwoorden]


Door Eva op 18 februari 2014 08:41

Een heel leuk artikel zeg! Ik ben begonnen met mascara, daarna mascara en foundaition. Uiteindelijk draag ik nu non-stop nagellak, mascara, foundation en wat poeder voor een gloed. Heel simpel maar wel oke. :-) XX

[Beantwoorden]


Door Roos op 18 februari 2014 08:44

Ik heb niet echt alles gelezen, maar:

WAUW WAT ZAT JE HAAR MOOI OP DE 2E FOTO!!!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 februari 2014 om 09:12:

Haha, dankjewel :D

[Beantwoorden]


Door Marloes op 18 februari 2014 08:46

“Morgen kom ik met foundation naar school en jullie mogen er niets van zeggen” :) Vind ik heel lief! Ik startte met mascara en kohlpotlood :) Niet de beste look ooit. :)

[Beantwoorden]


Door melissa op 18 februari 2014 08:54

Ik ben begonnen met makeup om dezelfde reden als jou, mijn roodheden camoufleren en haha wat zag ik er niet uit! Ik ben begonnen toen ik 15 was
Heb ooit eens op mijn 14de zelfbruiner van de kruidvat gedaan zonder mijn handen te wassen, ik stond met oranje plekken in mijn gezicht en in de klas rook ik de geur zo hard haha!
Op mijn 15de kocht ik zelf geen makeup, ik gebruikte maar wat van mijn moeder en zus (zij zijn bruiner) en ik bleek, kun je nagaan hoe ik eruit zag, als een echte oempa loempa haha! en mascara gebruikte ik van jaren geleden van mijn moeder die stonk omdat hij waarschijnlijk niet goed meer was.
Al een geluk heb ik beauty blogs en youtube gurus ontdekt rond mijn 17de, maar echt op mijn 18de kon ik de makeup goed aanbrengen
IK ben nu zo into makeup dat ik een visagie opleiding ga volgen :$

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 februari 2014 om 09:13:

Dat van de zelfbruiner heb ik ook gehad! ORANJE wenkbrauwen! :D

Wat tof van de opleiding, heel veel succes!

[Beantwoorden]

meliss antwoordt op 18 februari 2014 om 11:31:

Haha ben dus niet de enige! :$ Ik had zelf oranje oren! geen idee waarom haha
En dankje Vera, is lief! xx

[Beantwoorden]


Door Kim op 18 februari 2014 08:55

Haha leuke flashback! Ik begon met doorzichtige mascara op mijn 15e best laat als ik naar de jonge meiden van nu kijk (:

[Beantwoorden]


Door Lieke Beek op 18 februari 2014 08:58

Leuk vera
Dat je zo over je make-up (geschiedenis) begint!
Ik heb van sinterklaas op school nepwimpers gekregen en mascara
Die mascara gebruik ik heel stiekem :ja: en lipgloss gebruik ik al heel lang pas in mijn kast vond ik allemaal producten zoals huidcreme en wat oude parfum van mijn moeder
En ook lippenstift ik ging voor de spiegel staan en probeerde het eens uit ik liet het aan mijn moeder zien ze vond het super staan! toen zei ze ook nog “wat heb je op je wimpers?” :X euhh mascara en toen begon ze heel hard te lachen toen vroeg ik: vind je het erg? Toen zei ze nee tuurlijk niet! Yes! Xxx Lieke

[Beantwoorden]


Door Kim op 18 februari 2014 08:59

Wat een leuk artikel! Vind ik altijd erg leuk om te lezen ^^. ik begon rond mijn 12e met mascara en soms wat oogpotlood. Toen ik 13 was gebruikte ik soms foundation, omdat mijn zus dat ook deed.. Niet echt omdat het nodig was ofzo, haha! Naarmate de jaren ging ik nog meer experimenteren..

[Beantwoorden]


Door Sophie op 18 februari 2014 09:01

Heel leuk artikel! Ik begon best vroeg met mascara dragen, ongeveer in groep 6. Is dat eigenlijk vroeg? In mijn klas droegen ze namelijk toen nog geen make-up. In groep 7/8 begon ik steeds meer mascara te dragen, en de andere volgden. In het weekend droeg ik eyeliner en lipgloss en zo. Nu ben ik 13 en zit ik in de brugklas en doe ik wel veel meer op. Ook omdat ik het zo leuk vind! Ik krijg wat meer onzuiverheden dus bb Cream en concealer zijn handig voor mij. Strakke wenkbrauwen vind ik altijd heel mooi bij meiden dus ging ik mijn wenkbrauwen bij tekenen. Niet té straks, daar heb ik ’t gezicht niet echt voor. Verder draag ik echt ooglooks maar school. Oogschaduw, eyeliner, mascara. Ik krijg vaak complimenten over mijn make-up en daar word ik super blij mee! Dus ja, ik draag wat ik wil!

[Beantwoorden]


Door Eliza op 18 februari 2014 09:01

Toen ik een jaar of tien was kreeg ik een lipgloss van miss sporty voor mn rapport! God wat was ik trots en blij met met dat ding. Vervolgens toen ik een jaar of 12 was wat mascara en dat is eigenlijk veranderd naar een full faced look.

[Beantwoorden]


Door Esmay op 18 februari 2014 09:02

Ik begon met make-up omdat iemand anders mascara begon te gebruiken en toen dacht ik: omg dat wil ik ook!! En ik begon meer make-up te gebruiken toen ik beautyblogs ging volgen, doordat ik dat las in een tijdschrift haha!

[Beantwoorden]


Door Hester op 18 februari 2014 09:07

Ik begon op mijn 11e met mascara, toen kwam oogschaduw en oogpotlood erbij, op mijn 13e heel af en toe blush en highlighter en sinds een paar maanden (op mijn 14e dus) draag ik eigenlijk altijd ‘full face’ make-up, dus op bronzer en highlighter na alles. Dat is wel jong, maar ik zit in de vierde, dus dan is het wel anders dan dat je op je 14e in de tweede zit. Al zegt het niets, want bij mij in de klas gebruiken de meiden ámper make-up (vwo hè…) en anders is het gewoon eyeliner en mascara, maar geen ingewikkelde ooglooks. Vind ik stiekem wel zó jammer! Gelukkig hebben we daar blogs voor, haha. Ik voel me gewoon prettig bij mijn make-uproutine en het is ook echt een hobby van me, ben eigenlijk ook nooit echt bang geweest voor reacties van anderen. :wow:

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 18 februari 2014 09:10

Heel leuk artikel! Ik begon met make-up toen ik een jaar of 12 was. Het begon met mascara, maar rond mijn 15 ging ik ook eyeliner en foundation/concealer dragen. Heb het ook altijd al leuk gevonden!

[Beantwoorden]


Door femketje op 18 februari 2014 09:11

ik was laat XD op m’n 19e begon ik eens met mascara en nogsteeds draag ik in het dagelijks leven niet veel meer!

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 18 februari 2014 09:16

Wat leuk om te lezen hoe jij make-up bent gaan dragen! Ik heb ook mijn hele leven al een passie voor make-up en de eerste keer dat ik mascara op probeerde te doen was ik denk ik 4 jaar oud (en mislukte dat nogal haha!) maar ik ben pas op de middelbare school elke dag make-up gaan dragen. Ik werd me toen meer bewust van hoe ik er uit zag en aangezien ik last kreeg van acne ben ik toen al snel foundation gaan gebruiken, omdat ik me dan beter voelde over mezelf. Ik weet ook nog goed dat ik in de eerste en tweede klas heel veel gekke experimenten met oogschaduw heb uitgehaald haha, dat ging niet altijd goed, maar achja al doende leer je :-)

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 18 februari 2014 09:18

Leuk om te lezen! Ik droeg als eerste mascara. Foundation gebruik ik pas sinds ik 20 jaar ben, nu zo’n 4 jaar. Ik was vroeger ook totaal niet veel bezig met make-up, in tegenstelling tot mijn klasgenoten. Zo zie je maar hoe alles kan keren!

[Beantwoorden]


Door Caro op 18 februari 2014 09:21

Heel leuk artikel om te lezen! Ik ben zelf begonnen met make-up toen ik ongeveer 14 was, maar ik droeg toen alleen maar mascara en eyeliner, eigenlijk pas 3 jaar geleden (ben nu 23) ben ik echt full face make-up gaan dragen, echt laat hihi! Als ik nu nog alleen met eyeliner en mascara loop voel ik me echt naakt! Ik kan niet meer zonder! :-)

[Beantwoorden]


Door amani rietmeijer op 18 februari 2014 09:22

het klinkt misschien raar alleen ik ben nu 12 en draag alleen oogschaduw en doe mijn wenkbrauwen vooreerst niets :$

[Beantwoorden]


Door Meghan op 18 februari 2014 09:24

Ik begon eigenlijk met eyeliner op mijn onderste wimperrand, maar daar ben ik mee gestopt en nu zit ik aan de mascara. Ik ga vrijdag ook voor het eerste kijken naar een foundation!

[Beantwoorden]


Door Nikita op 18 februari 2014 09:30

Ik ben zelf 12 en draag mascara, licht oogpotlood in mijn ooghoek en eyeliner. Ik zit in groep 8 en het lijkt misschien veel maar ieder meisje doet het al! Ik begon met mascara op mijn bovenste wimpers vorig jaar (toen was ik dus 11) en toen een licht oogpotlood. Nu sinds ongeveer 1 week draag ik ook mascara op mijn onderste wimpers. En een dun lijntje met eyeliner vind ik wel mooi staan omdat ik best volle wimpers heb! Zowel iedereen bij ons (de meiden dan ^^) ) dragen wel mascara en oogpotlood. 1 iemand ook foundation maar dan zie je OVERAL vlekken! Nee….. Foundation is niks voor mij maar bij wat ik nu draag voel ik me heel zelfverzekerd! En ik ben echt een nagellak frak met over de 200 flesjes nagellak (OOPS :O ) ik heb ook vrij lange nagels daarom vind ik nail art heel leuk!
Super leuk artikel weer! x

[Beantwoorden]


Door katrien op 18 februari 2014 09:31

Bij mij begon het ook door mijn slechtere huid. Daarna pas begon mascara enzo

[Beantwoorden]


Door Annelies op 18 februari 2014 09:35

Ik begon met make-up al in groep 7, misschien zelfs iets eerder..
Het was niet dat ik het vanaf toen elke droeg, maar ik experimenteerde al wel met foundation, verschillende oogschaduw kleuren en was ook veel bezig met verzorging.
Op dit moment ga ik de deur niet graag meer uit zonder make-up. Haha!

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 18 februari 2014 09:40

Ik was 10 of 11 toen ik voor het eerst make-up ging dragen en niet lachen hoor, toen gebuikte ik het bruine wenkbrauwpotlood van mijn moeder als kohlpotlood :O

[Beantwoorden]


Door Vera op 18 februari 2014 09:47

Ik begon in 8 met het dragen van mascara, en daarna ook mer eyeliner. Ik was alleen niet zo goed in het zetten van eyeliner, dus de lijn was altijd mega dik! Nu draag ik meestal alleen oogmakeup, soms wat foundation. Maar ik ga ook wel eens alleen met mascara de deur uit! Ik ben nu 13 jaar, maar ik vind het superleuk om te experimenteren met ooglooks, dankzij jou ben ik er veel beter in geworden en ziet ook mijn eyeliner er mooi uit! Veel liefs, <3

[Beantwoorden]


Door Daantje op 18 februari 2014 09:53

Wowwww Vera, die 2e foto is echt prachtig zeg. Wat een mooie haarlengte staat je erg goed!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 18 februari 2014 09:58

Ik begon met een klein beetje mascara toen 11 à 12 jaar was, best vroeg als ik sommige andere reacties lees! Ik vond het getut van mijn moeder en zus fantastisch!
De mascara was op een gegeven moment zelfs blauw.. Later Weerd het een heeeel licht zwart lijntje op mijn waterlijn, en ik kocht een coverstick voor mijn wallen. Onzuiverheden had ik niet echt :yay: maar ik vond het wel interessant om te doen (: en nu ga ik absoluut de deur niet uit zonder makeup, minstens een laagje mascara, eyeliner en een lipstick a la vera (A). En met meer tijd maak ik een hele ooglook met 3/4 oogschaduw kleurtjes!
Lang leve beautybloggers! Hahahah
Xxx

[Beantwoorden]


Door Marloes op 18 februari 2014 10:02

Wow je haar op de 2e foto! Mooi kapsel heb je daar!

[Beantwoorden]


Door Dionne op 18 februari 2014 10:07

Wat een leuk artikel. Ik ben op mijn 14e begonne

[Beantwoorden]


Door Amanda op 18 februari 2014 10:07

Ik begon toen ik 12 was op de basisschool alleen met mascara, daarna kwam er een 1 kleurige oogschaduw bij haha. En op de middelbare school kwam er eyeliner bij. En toen ik zo’n 5 jaar geleden blogs over beauty begon te lezen kwam er veel meer bij. Eigenlijk ben ik meer gaan oefenen met make up en producten toe gaan voegen door jullie beauty bloggers! ^^)

[Beantwoorden]


Door Iris op 18 februari 2014 10:07

Ik ben nu 13 bijna 14. Eind groep zeven/begin groep acht begon ik met mascara omdat iedereen dat deed. Op feestjes enzo droeg ik wel eens een felle kleur oogschaduw of lipgloss. Maar nu zit ik in een klas waar haast niemand makeup draagt, maar ik draag nog steeds mascara, en soms een heel dun eyeliner lijntje. Maar nooit lipgloss, want dat haat ik echt XD
En btw in het begin kwam al mijn makeup uit m’n moeders toilettasje

[Beantwoorden]


Door Joli op 18 februari 2014 10:14

Wat een leuk artikel. Ik ben rond mijn 16e begonnen met make up en dat was een donker rode lipstick en verder niets! hahah Dat was toen erg in… (begin jaren 90)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 18 februari 2014 10:16

Ha, wat leuk om te lezen en die oude foto’s te zien! Ik begon met mascara en lipgloss en ging toen langzaamaan sporadisch oogschaduw dragen als ik daar zin in had. Pas veeeel later kwamen de blush en concealer in beeld. En foundation kwam pas een jaar of drie geleden, haha.

[Beantwoorden]


Door Ines op 18 februari 2014 10:17

Ik was eigenlijk pas 16 toen ik echt begon met make-up: oogpotlood en mascara, ik zag er best wel fout uit toen haha. Daarna heb ik het allemaal weer wat weggegooid en nu, sinds een jaar ofzo ben ik er terug weer een beetje mee bezig (maar overdrijf ik niet meer zo met oogpotlood enz)

[Beantwoorden]


Door Monique op 18 februari 2014 10:25

Wat een leuk artikel!!! :-) :-)
Ik ben zelf jaren geleden begonnen met mascara. Ik denk dat veel meiden zo beginnen

[Beantwoorden]


Door Marloes op 18 februari 2014 10:28

Leuk om te lezen hoe het allemaal begon! Ik ben dacht ik begonnen met de lichtste Hema foundation, roze oogschaduw, Hema eyeliner en mascara. Ik was toen nogal alternatief en dus soms ook zwarte oogschaduw haha. Daarna zakte het wat af en verviel de roze oogschaduw. Toen droeg ik dus veel winged eyeliner, mascara en foundation. Sinds anderhalf jaar volg ik veel beauty blogs en is mijn interesse enorm gestegen. Ik ben nu 24 en pas nu ontdek ik hoe leuk make up eigenlijk is. Soms voel ik me daar zelfs een beetje raar over, omdat ik zo laat hem begonnnen en waarom heb ik dit niet eerder ontdekt? :’)

[Beantwoorden]


Door Elise op 18 februari 2014 10:33

Ik begon met mascara en poeder, ik zag er altijd heel ziek uit onder kleur in mijn gezicht. Ik was denk 11? Toen begon ik ook met oogpotlood en voor onzuiverheden foundation maar toen was ik al iets ouder. Leuk om te zien hoe jij ermee begon!

[Beantwoorden]


Door Julia op 18 februari 2014 10:33

Super leuk verhaal! Ik ben ook begonnen met 100 lagen mascara! Haha, zo fout.

[Beantwoorden]


Door Lexi op 18 februari 2014 10:35

Wat een leuk artikel! Ik zat op mijn 12e in een beetje “alternatieve” periode van mijn leven en ben toen begonnen met heel veel eyeliner en mascara (zag er niet uit!). Toen die periode over was is de eyeliner altijd gebleven, maar nu is het een dunner lijntje met wing. Langzaamaan kwamen ook andere dingen als oogschaduw, oogpotlood, blush, bronzer en highlighter kijken.

[Beantwoorden]


Door Susanne op 18 februari 2014 10:36

Grappig artikel! Op die tweede foto vind ik je haar ook super moo!
Ik zoals iedereen langzaam begonnen en steeds kwam er weer wat bij. Waar ik me wel over verbaas is de leeftijd waarop meisjes make-up beginnen te dragen. 11/12 Jaar is al niets meer lijkt het!

[Beantwoorden]


Door Nadia op 18 februari 2014 10:38

Haha veer wat schattig ‘morgen draag ik foundation en jullie, ogen er niks over zeggen.’ Ik wilde al heel vroeg make-up dragen maar dat mocht niet van mijn moeder. Die zij altijd wacht maar tot je 12 bent. En toen is hert begonnen met mascara en een oogpotlood van Hema haha

[Beantwoorden]


Door Lisa op 18 februari 2014 10:44

Ik begon best vroeg met make up, volgens mij was ik 9/10. Dit was natuurlijk wel echt minimaal, een klein beetje mascara en soms een klein blauw randje haha. Ik weet nog dat ik toen ik 11 was een keer rode lippenstift op heb gedaan naar school, maar toen meiden uit mijn klas vroegen of ik lippenstift op had en me een beetje raar aankeken, heb ik gezegd dat het heel erg koud buiten was en mijn lippen dan rood worden haha :lol: Ik schaamde me zo dat ik het in de wc met water er probeerde af te halen maar daar werd het natuurlijk alleen maar erger van haha ! Ik ben nu 15 en heb verder nooit meer lippenstift opgedaan naar school :p xx

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 18 februari 2014 10:47

Super leuk om jou make-up verhaal te lezen :D

[Beantwoorden]


Door Maaike op 18 februari 2014 10:47

Aw wat lief. En wow 2008. Dat is ook het jaar dat ik make up ging dragen, maar toen was ik al 24 en werkte ik voor het eerst op een middelbare school. In mijn tienertijd droeg ik het alleen bij uitgaan. Verder niet. Heb ooit eens 1 dag oogschaduw op gehad naar school en vond het verschrikkelijk. Ik was al wel een fervent nagellak draagster op mijn 12de. Ik weet nog dat ik en een vriendinnetje smileys op onze nagels tekenden en al met meedere kleuren in de weer waren. Mijn eerste nagellak was een potje zwarte nagellak van Miss Sporty. Wat een kliederboel was dat.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 februari 2014 om 13:02:

Jaaa, die stroperige Miss Sporty nagellak! Had ik ook!

[Beantwoorden]


Door Ierusss op 18 februari 2014 10:48

Haha wat leuk! Ik begon 12/13e met zwarte oogpotlood haha meer omdat ik alternatief was geen mascara want dat vond ik toen niet nodig omdat ik al donkere wimpers heb van mij zelf, als ik nu foto’s terug zie denk ik dat ene likje mascara had het toch wel afgemaakt. Het begon met een subtiel lijntje op de waterlijn wat uiteindelijk tot zwarte pandaeyes lijden of geheel zwarte ogen met oogpotlood en zwarte oogschaduw. tegenwoordig ben ik een stukje ouder en zit ik al op mijn vervolgopleiding en draag eigenlijk alleen in het weekend fullface make-up mits ik ergens heen ga, ben enorm lui wat dat betreft. Make-up is super leuk om mee te spelen. Maar door de weeks naar school schaam ik mij ook niet om zonder make-up de deur uit te gaan. En als ik dan al wat op doe ik het mascara en oogpotlood, meer niet. Ik verbaas me altijd over de meiden die er elke dag helemaal tip top er uit zien met fullface make-up enzo en dat dan ook gwn de hele dag mooi blijft zitten. Ik ben tog blij dat ik dat aantal minuutjes smorgends langer in mijn bed kan blijven liggen :p

[Beantwoorden]


Door Cyrine op 18 februari 2014 10:53

Mijn beste vriendin destijds droeg al make up in groep 6. Ik wilde dat ook, maar mijn wilde dat niet. Uiteindelijk heb ik mascara gekocht en mocht ik het in de 1e dragen. Ik begon steeds meer make up te dragen in de 2e uiteindelijk ben ik minder gaan dragen in de 3e nu draag ik bijna niets meer alleen mascara en af en eyeliner en getinte dagcreme. Wat ik wel veel draag is lipstick!

Xxx Cyrine

[Beantwoorden]


Door Mandy op 18 februari 2014 10:55

Wat leuk om te lezen! En die foto’s erbij, een jongere Vera, wat grappig om te zien (A)
Zelf begon ik met make-up toen ik naar de middelbare school ging, ik was toen 12 of 13. Ik droeg toen alleen mascara en soms lipgloss, en dat droeg ik niet elke dag. Alleen als ik toevallig tijd over had. Toen ik een jaar of 16 was begon ik met het maken van volledige looks, en in die tijd ging ik zonder foundation en complete ooglook de deur niet uit. Inmiddels ben ik 20 en maakt het me niet zoveel meer uit. De ene keer draag ik een look met alles er op en eraan, de andere keer ga ik helemaal zonder make-up naar school, puur omdat ik lui ben haha.

[Beantwoorden]


Door Josanne op 18 februari 2014 10:58

Gaaaaf die oude foto’s, haha!

[Beantwoorden]


Door Marit Elise op 18 februari 2014 11:04

Ik ben begonnen met eyeliner toen ik 14 was ofzo.
Op school was ik niet populair en iedereen peste me ook nog eens dus ik wilde mijn emoties camoufleren. Ik wilde me anders voor doen dan ik was. Dus ik begon met eyeliner en toen zwart haar en de kleding die ik droeg veranderde naar heel iets anders. Vooral veel donker.
Sinds ik mijn vriend(inmiddels mijn man) leerde kennen werd ik weer wat kleuriger. Ook door mijn nieuwe school werd ik opener en ik werd daar ook niet gepest. Dus ik verandere van gesloten naar vrolijker en opener.
Pas sinds dat ik jullie blogs volg ben ik veel meer make-up gaan dragen.

[Beantwoorden]


Door Sara op 18 februari 2014 11:07

Oh my wat een prachtige foto’s van je Veer! Ur so fab! :-P Bij mij begon het allemaal in groep 8 toen er bij het MeidenMagazine een mascara zat die héél erg lekker naar aardbeitjes rook. Ik kreeg hem tussen de middag toen ik ging lunchen en ik mocht van mama toen een beetje op. Ik vond het prachtig en ik hoorde eindelijk bij het groepje meisjes die ook al make-up mochten dragen. Vlak daarna kreeg ik van mijn moeder een goede mascara omdat ze die tijdschriften-troep niet vertrouwde. Pas op de middelbare school begon ik met blusher en mijn wenkbrauwen en heb eigenlijk nooit een foundation gekocht. Ik draag vrijwel nooit make-up naar school (“meeh, kan ik 20 minuten langer doorslapen en ik wil toch in mijn ogen kunnen wrijven”) en ik heb een aantal maanden terug mijn eerste concealer aangeschaft. Een wereld ging voor me open! Ik zag er opeens wakker uit! (oh my, deze reactie wordt aardig lang) Nu draag ik naar school meestal alleen wat wenkbrauwpotlood en een beetje concealer. Ik heb al vrij donkere wimpers van mezelf dus mascara is niet echt een noodzaak.
Ik weet nog wel dat ik wat weken geleden een full face (in mijn geval concealer, blush, lipgloss, eyeliner en mascara) op had naar school en dat ongeveer elke jongen zich afvroeg wat er nou anders was aan me. En ook dat het hun vrij weinig uit maakt of een meisje nou wel of geen make-up op heeft (ogen zitten toch 30 centimeter onder je hoofd).
Oh well. Ik hoop dat ik niemand heb verveeld met mijn lap tekst haha :)

Fijne dag allemaal!

Liefs, Sara.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 februari 2014 om 13:02:

Hahah, goed he! Een mascara die naar aardbeien rook? Dat is wel heel tof!

En ja, jongens en make-up… Ze blijven wimpers ook standaard wenkbrauwen noemen.

[Beantwoorden]

pauline antwoordt op 18 februari 2014 om 17:54:

ik moest echt lachen met je reactie, “ogen zitten toch 30 centimeter onder je hoofd”! hahaha :D

[Beantwoorden]


Door Marit op 18 februari 2014 11:11

Wat leuk die foto’s!
Ik begon met mascara, lipgloss en oogschaduw. Ik was er als 13-14 jarig meisje achter gekomen dat ik mijn ogen wel heel blauw kon laten lijken door er rood/oranje/geel op te smeren! En de bergen kleurloze lipglossjes die ik heb versleten in die jaren.

[Beantwoorden]


Door Mattania op 18 februari 2014 11:12

Ik begon ook ongeveer toen ik 15 was maar dan met alleen mascara en oogpotlood. Foundation, blush etc. begon ik pas toen ik 19 werd :yes:

[Beantwoorden]


Door Miranda op 18 februari 2014 11:18

Leuk om te lezen. Ik begon denk ik rond mijn 13 met make-up. Maar dat was dan mascara , oogpotlood, dus dat viel wel erg mee. Ik ben echt later oogschaduw gaan dragen. ( 17/18 jaar)

[Beantwoorden]


Door christie op 18 februari 2014 11:20

ik begon op mn 12de met mascara en oogpotlood maar al snel kwam de oogschaduw erbij. nu ben ik 13 en ik gebruik aardig wat voor mijn leeftijd, naast mijn ooglook gebruik ik een bb cream, compact powder, blush en heel soms een concealer omdat ik vaak nog wel eens rode plekjes heb

[Beantwoorden]


Door Olga op 18 februari 2014 11:29

Leuke fotos van toen… En nog steeds even knap hoor!!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 februari 2014 om 13:00:

Dankjewel Olga!

[Beantwoorden]


Door Noor op 18 februari 2014 11:31

Hahaha wat leuk dat je pas op je 16de dat bent gaan doen. Mijn zusje is 14 en zij draagt zo veel meer dan ik, ik ben 19. Ik vind het echt jammer dat jonge meisjes het idee dat ze dat moeten doen, haar vriendinnen doen ook veel op. Maar het is niet anders.

[Beantwoorden]


Door Joyce op 18 februari 2014 11:33

Heel leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Nanda op 18 februari 2014 11:36

Toen ik 11 was, was blauwe mascara dé shit. Mn zus droeg het. En ik aapte haar in alles na dus ik ook.
Toen ik 12 was en naar de brugklas ging vroeg ik aan mn moeder hoe je zo een zwart lijntje boven je ogen moest doen. Met een zwart oogpotlood leerde ze me dat. Dus droeg ik dat ook.
Toen ik 13 was werd foundation en lipstick een hype. En dan zo dat je een oranje kop had en je nek wit. Zo heb ik er ook bij gelopen ja. En ook ‘rouge’.
Ik werd fan van Madonna en die had van die mooie winged eyeliners. Dat ging ik ook na doen.
Toen ik 16 was schafte ik de foundation af en werd het standaard: winged eyeliners, zwarte mascara, blush en rode lipstick. Veel commentaar over mijn lipstick en achteraf op foto’s zag ik ook wel dat het geen pan was. Dus daarmee gekapt toen ik een jaar of 18 was. Pas toen ik een jaar of 25 was ontdekte ik hoe je mooi oogschaduw kan aanbrengen. (inplaats van groen, blauw of paars op je ooglid en thats it) En wenkbrauwen bij tekenen (met poeder) doe ik pas sinds kort. Ben nu 32. Foundation gebruik ik alleen als ik weet dat ik op de foto ga. Verder niet. Heb ook geen last van roodheid of pukkels.

[Beantwoorden]


Door saskia op 18 februari 2014 11:37

weet je dat ik het niet eens meer weet?! ik denk wel dat het er bij mij altijd al in zat, mijn moeder maakte zicht ook altijd op en ik vond haar make-up maar wat interessant! vaak vroeg ik of ze het ook bij mij wilde doen en dan maakte ze me op met een blush en een beetje oogschaduw!! blush kreeg ik wel vaker omdat ik er altijd zo ziekig uit zag door mijn bleke huid en dan had ik tenminste een gezond blosje op mijn wangen. dat waren mijn eerste make up ervaringen. mijn dochter vind beautybloggers mee kijken met mij heel erg leuk en ze is er dol op om met feestjes opgemaakt te worden!! en ze is 5!! kortom ook al besmet!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 februari 2014 om 13:00:

Ohhh dat belooft wat! ^^)

[Beantwoorden]


Door Annet op 18 februari 2014 11:39

Ik begon met mascara op m’n 11e, en dan maar een heel klein laagje. Op mijn 12e begon ik wat meer mascara te dragen en soms oogpotlood.
Nu ben ik 14 en draag ik mascara, concealer en heel soms oogschaduw en oogpotlood

[Beantwoorden]


Door Beau op 18 februari 2014 11:43

Leuk artikel om te lezen zeg! Ik begon op mijn 13e ongeveer met alleen mascara en ongeveer een jaar daarna droeg ik dagelijks zilveren oogschaduw. Dat was echt het einde voor mij, in mijn ogen dan. Langzamerhand begon ik met geleyeliner en toen ik daar een beetje redelijk mee was, begon ik met eyeliner.

[Beantwoorden]


Door Anouk op 18 februari 2014 11:50

Eigenlijk draag ik nog niet zo lang make-up, alleen mascara, roze lipstick en soms oogpotlood. Maar ik ga denk ik ook over een tijdje foundation proberen…

[Beantwoorden]


Door Nanouk op 18 februari 2014 11:51

Wat tof om te lezen hoe je begon! Zelf ben ik bijna 16 en draag ik alleen mascara. Verder heb ik ook bijna niks in huis qua make-up, heb nog nooit foundation, bronzer, blush etc gekocht. Heb ook geen verstand van make-up haha :) Soms een beetje lipbalsem, maar dat is maar heeeel zelden

[Beantwoorden]


Door Rosa op 18 februari 2014 12:00

Wat grappig om te zien!
Ook heel erg herkenbaar!

[Beantwoorden]


Door Laura op 18 februari 2014 12:01

Ik begon ooit met alleen af en toe wat mascara en ik epileerde mijn wenkbrauwen. Ik denk dat ik toen een jaar of 14/15 was. Maar echt niet elke dag. Pas later toen ik ging studeren gebruikte ik voor het eerst foundation. Ik durfde dat nooit te gebruiken, ik weet echt niet waarom. Maar bij het uitgaan kreeg ik altijd van die rode blosjes van de wijn, dus besloot ik dat foundation een goede oplossing zou zijn. Nu draag ik alleen bij school en uitgaan de full package, en naar stage of werk alleen wat mascara. Thuis ben ik lekker make-up-loos!

[Beantwoorden]


Door brigit op 18 februari 2014 12:14

Ik begon met een beetje mascara in groep 8 ik was toen ongeveer 11. Ik droeg niet heel veel maar ik vond het wel mooi om mijn wimpers een beetje langer te laten lijken. Ik was zelf niet zo snel make up gaan dragen maar toen mijn vriendinnen er mee begonnen vond ik het ook wel leuk om eens te proberen. Mijn ouders vonden het niet zo’n goed idee maar toen ik ze had uitgelegd waarom ik het deed en dat ik voorzichtig zou zijn met mijn kleren :$ mocht ik het toch dragen. Nu draag ik gewoon wat mascara, concealer en af en toe wat oogschaduw.

XXX

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 18 februari 2014 12:18

Leuk om je verhaal te lezen, ik ben ook begonnen met make-up door onzekerheid. Nu voel ik me veel zekerder en fijner :)

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 18 februari 2014 12:18

Wat leuk om te lezen!
Ik ben op mijn 13/14de begonnen met make-up ik zat toen in een ‘alles-moet-zo-donker-mogelijk’ fase en droeg toen altijd zwarte oogschaduw en nagellak (en kleding). Mijn moeder vond het zonde dat ik mijn mooie oogkleur zo verpeste met een dikke laag zwarte oogschaduw, want het stond voor geen meter. Nu om lachen als ik het zie.
Tegenwoordig draag ik voornamelijk aardetinten, of alleen eyeliner en mascara en een felle kleur lipstick. En dan poeder en blush. Of gewoon lekker helemaal niks!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 februari 2014 om 12:59:

Mijn moeder vond die dikke lagen mascara ook verschrikkelijk :D Vind ik nu ook, maar soms moet je gewoon even iets proberen!

[Beantwoorden]

Daniëlle antwoordt op 20 februari 2014 om 17:11:

Ja precies! ^^) Echt een no go nu! :nod:

[Beantwoorden]


Door Vink op 18 februari 2014 12:22

wat een leuk artikel zeg! Ik ben zelf met mascara begonnen toen ik 12/13 was. Gewoon omdat ik wou uitproberen hoe dat was. Later ben ik ook oogpotlood op mijn waterlijn gaan dragen, maar sinds ik hard lenzen heb gaat dat niet meer. Oogpotlood komt makkelijk in je oog en met lenzen (vooral harde) is dat heel erg vervelend. Ik ben nu 15 en draag regelmatig eyeliner. Mascara draag ik eigenlijk elke dag, daar voel ik me zekerder door.

[Beantwoorden]


Door Daphne op 18 februari 2014 12:23

Ik begon met mascara, maar ik was vaak te lui om make-up op te doen dus meestal droeg ik niks. Pas op mijn 14e ben ik echt make-up dagelijks gaan dragen denk ik.

Ik kreeg een keer een mascara en oogpotlood van lancome voor mijn verjaardag. Dat was voor het eerst dat ik zwarte oogpotlood droeg. Ik vond het zo mooi dat ik het vanaf toen vaker ging dragen. Concealer kwam pas veel later. Ik had nooit zoveel last van pukkeltjes oid dus het was puur voor mijn wallen. Daarna droeg ik foundation, omdat ik erg onzeker was.

Op mijn 16e droeg ik dagelijks foundation, concealer, mascara, oogpotlood, eyeliner en soms oogschaduw. Toen ik op den duur niet meer blij was om mezelf zonder make-up te zien en amper de straat op durfde zonder foundation vond ik dat het genoeg was. Er begon een nieuw schooljaar met nieuwe klasgenoten dus besloot ik weer back to basic te gaan. Mascara en concealer als standaard make-up en ootpotlood en eyeliner af en toe als ik zin had.

Nu draag ik toch soms nog een beetje foundation, maar dit is alleen voor mijn wallen en wangen. Concealer kan soms beetje cakey worden onder mijn ogen dus gebruik ik daarvoor foundation. Ik ben nu blij met hoe ik eruit zie, met of zonder make-up. En dat vind ik het belangrijkst, dat ik mezelf zonder make-up ook mooi vindt!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 februari 2014 om 12:59:

Dat is ook belangrijk! Hoewel ik wel eerlijk moet zeggen dat ik me met make-up op het meest mezelf voel. Net zoals je met kleding kunt laten zien wie je bent, kan dat met make-up ook.

[Beantwoorden]

Daphne antwoordt op 18 februari 2014 om 19:55:

Heb je helemaal gelijk in! Je kan jezelf uitten met make-up en kleding, laten zien hoe je bent. Dat is ook heel fijn eraan vind ik :) alleen omdat ik mezelf niet meer zonder make-up kon zien ben ik er min of meer mee gestopt voor dagelijks gebruik, maar ik maak me nog regelmatig helemaal op hoor! Heerlijk tutten en beetje extra doen :)

[Beantwoorden]


Door Esther op 18 februari 2014 12:28

Wat super leuk geschreven! Ik ben zelf pas in de tweede met make-up begonnen. Ik was altijd een laatbloeier en had geen idee over make-up langzaam maar zeker ontdekte ik dat ik het juist super leuk vind. Ik wilde zelf van alles proberen alleen mocht dat niet van mijn moeder omdat ze vond dat de producten die ik had mijn huid aantasten. Nu is dan ook het meeste van mijn make-up high end, maar ik vraag me nog steeds af waarom het nou zo zou verschillen.. Ik lees namelijk genoeg verhalen over budget producten die wel goed zijn. En tja.. de schoonheidsspecialist heeft er natuurlijk wel baat bij als je daar je producten koopt. Ik probeer er dus achter te komen waar nou de precieze verschillen zitten.

[Beantwoorden]


Door Manon op 18 februari 2014 12:30

Wat een leuke post! Ik ben ook begonnen met mascara en eyeliner en wat later een getinte dagcreme van de Nivea :)

[Beantwoorden]


Door Michelle op 18 februari 2014 12:43

Toen ik net begon met elke week tijdschriften kopen (brugklas ongeveer) werd mijn liefde voor make-up ook steeds groter. Ik droeg het nog niet echt vaak naar school, daar begon ik pas in de derde klas vooral mee.
Maar door de cosmogirl kwam ik wel voor het eerst jouw blog tegen! Jouw blog was de eerste die ik volgde en door jou ging ik ook steeds meer make-up kopen ^^) ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 februari 2014 om 12:58:

Dat is een poos geleden dan! Leuk ^^)

[Beantwoorden]


Door claudia op 18 februari 2014 12:54

Ik begon met een klein beetje lipgloss die ik van mijn moeder leende. (:

[Beantwoorden]


Door Mandy op 18 februari 2014 13:16

Leuk om te lezen. Bijna iedereen in mijn klas begon met mascara, maar ik begon met lipstick. Bij mijn moeders familie gaat niemand van de vrouwen de deur uit zonder lipstick (zelfs om een brief op de post te doen), dus dat is wat ik als kind heb meegekregen. Daarna ben ik pas begonnen met mascara, de rest volgde pas veel later.

[Beantwoorden]


Door Ester op 18 februari 2014 13:32

Toen ik net in klas 2 kwam begon ik met het dragen van makeup.
Dit kwam doordat een klasgenootje wilde experimenteren, en ik daar geschikt voor was haha.
Ik droeg het nooit, maar nadat ze mijn complete gezicht had omgetoverd tot pop (haha) werd ik toch wel verliefd.
Ik begon me opeens heel zeker te voelen met dat laagje foundation, en die roze poppenwangen en die mega lange wimpers.
Ik kreeg opeens complimenten van jongens en meisjes en voelde me hierdoor opeens heel zelfverzekerd!!
Daarna is het nooit meer over gegaan.. ik ga nooit de deur uit zonder makeup!
Ik vind het daarnaast ook gewoon heel leuk om te doen, en er lekker mee te spelen.

[Beantwoorden]


Door Jori op 18 februari 2014 13:37

Weer een leuk artikel Vera, ik ben nu 12 en ik deed op mijn 11e af en toe mascara op en nu doe ik mascara, oogpotlood (dun lijntje), consealer en/of foundation (dat komt omdat ik een hele onzuivere en rode huid heb), en ik draag of lipbalsem of een heel licht roze kleurtje lipstick.
Het zou leuk zijn als je ook even op mijn site gaat kijken en een reactie achterlaat,
http://missbrownielovebeautyfashion.simpsite.nl/missbrownielovebeautyfashion (love)

[Beantwoorden]


Door Lana | Sweet As Lime op 18 februari 2014 13:39

Wat leuk om te zien hoe je door de jaren heen veranderde!

[Beantwoorden]


Door pamela op 18 februari 2014 13:52

wat een super leuk artikel! ik ben nu 16 en begon denk ik op mijn 12de al een beetje. ik begon met eyeliner en mascara. in de eerste periode van het make-up dragen zat ik een beetje vast in het zwart droeg veel zwart en dus ook met make-up. daarna kwam ik echt in mijn barbie fase. toen begon ik echt alles op mijn gezicht te smeren en kon ik niet zonder de deur uit. en nu heb ik wel een midden weg gevonden haha :P

[Beantwoorden]


Door lousaa op 18 februari 2014 13:54

Wow! Leuke verhalen. Ik begon laat. Met een beetje nagellak. Ik had wel vanalles maar ik droeg het bijna nooit. Nog steeds niet dagelijks. Het zit me vaak in de weg.

[Beantwoorden]


Door Amina op 18 februari 2014 13:58

Wauw wat zijn jullie allemaal vroeg begonnen met make up, ik was 17 toen ik voor het eerst mascara ging dragen. Als je zo jong bent heb je het niet nodig vind ik, je bent al mooi puur natuur en tegenwoordig zie ik echt jonge meiden die ouder lijken dan dat ze zijn door het dragen van zware make up :no: misschien ben ik te ouderwets haha maar ik zou niet willen dat mijn dochter vroeg met make up begint.

[Beantwoorden]


Door Hannah op 18 februari 2014 14:06

Haha, ik droeg ook altijd eerst make up alleen in huis omdat ik bang was dat mensen er wat van gingen zeggen. Ik droeg altijd alleen maar mascara en eyeliner en sinds een jaar ben ik echt geïnteresseerd geraakt in make up. Nu shape ik iedere ochtend en bedenk ik ieder weekend weer een nieuwe ooglook haha

[Beantwoorden]


Door Dana op 18 februari 2014 14:09

Echt leuk om te lezen, mooi om te zien hoeveel je gegroeid bent! Ik begon al heel klein met nagellak, was altijd zo leuk met mijn oma! Daarna mascara, foundation heb ik nooit gedragen. Nu is dat echt uitgebreid tot zoveel dingen :’)

[Beantwoorden]


Door JJ op 18 februari 2014 14:11

Jeetje Vera, wat zit je haar ontzettend mooi op die tweede foto. Zo’n iets kortere lok staat je goed en laat de vorm van je gezicht (naar mijn mening) nog beter uitkomen dan het model wat je nu hebt.

Ik ben trouwens begonnen met make up toen ik 12 was (oei.. dat is alweer bijna 16 jaar geleden). Ik had 1 paletje met donkere kleuren en smeerde die er heel dik op. Tja, vroeger had je geen beautybloggers die je iets konden leren! Haha!

[Beantwoorden]


Door Annemarie op 18 februari 2014 14:12

Ik ben begonnen met een beetje mascara en lipgloss toen ik 11 was, voor een schoolfoto. Toen ik 13 was werd dit mijn vaste look. Toen ik 15 werd kwam er vooral veel eyeliner bij kijken, zoals het een echte alto betaamt.
Ik heb geen moeder die veel van haar en make-up weet, dus ik heb dat soort dingen nooit geleerd. Pas de laatste jaren (ik ben nu 26) kan ik dankzij beautyblogs wat meer met make-up dan eerst. Dankzij een filmpje van jou, lang geleden, kan ik nu een mooie nude-ooglook maken. Voorheen had ik geen idee wat ik met die verschillende kleuren op paletten moest hahaha

[Beantwoorden]


Door Kim op 18 februari 2014 14:24

Leuk artikel om te lezen, mooie foto´s ook !

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 18 februari 2014 14:25

Hey Vera, hoe komt het dat je instagramaccount op privé staat? Ik was ook daar een grote lurker :)

[Beantwoorden]


Door Mariska op 18 februari 2014 14:31

Ik was 13 en was ook onzeker over.mijn huid.
Omdat ik erg gevoelige huid heb en alle oh zo fijne allergieën die erbij komen, is mijn huid erg rood.
Dus ik begon met foundation om dit te verbergen.

Later kwam er mascara en oogpotlood bij. Als ik ’s avonds weg ging met vriendinnen droeg ik de meest glitterende felle oogschaduws, waar we nu nog hard om kunnen lachen haha :$

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 18 februari 2014 14:40

Wat leuk om te zien! Ik ben zelf begonnen met mascara, maar volgens mij heb ik ook vanaf het begin al oogschaduw gedragen. En dan het liefst in alle kleuren van de regenboog. Van binnen naar buiten van lichtroze, naar donkerder roze, naar paars en uiteindelijk naar donkerblauw, of iets in die richting. Moet er nu niet meer aan denken om dat te dragen, maar in de eerste twee jaar van de middelbare school deed ik niet anders voor zover ik me kan herinneren, haha. Volgens mij begon ik ook vrij snel met een beetje blush. Dit omdat ik heel bleek ben en dus een beetje kleur op mijn wangen wel kon gebruiken. Anders werd me altijd gevraagd of ik me wel goed voelde (ik leek blijkbaar erg ziek altijd, zo bleek was ik). Op zich wel handig als ik een dagje geen zin had. Ik kon me heel makkelijk ‘ziek’ melden en kreeg dan altijd de reactie “ja, je ziet er ook wel erg bleekjes uit, ga maar snel naar huis”, hahaha. En werd dat me niet gevraagd, dan werd ik wel voor sneeuwpop uitgemaakt, dus ja, blush was wel een uitkomst. Leuk om er eens over na te denken hoe dat vroeger ging.

[Beantwoorden]


Door Zazie op 18 februari 2014 14:51

Super leuk om te lezen hoe jij begon :) Ik zit nu in de tweede en ben nu ook maar gewoon een beetje aan het experimenteren voor de spiegel hihi ^^)

[Beantwoorden]


Door Jannet x op 18 februari 2014 14:52

Ik bn 13 en ben vorig jaar zomer gestart met make-up dragen,(mascara enzo) sinds ik op de middelbare school zit ben ik een soort van make-up aan het verzamelen.. Ik vind het echt super leukk… Elke dag doe ik nu wat concealer onder mij ogen, oogschaduw, soms eyeliner en mascara.. Als ik tijd heb doe ik ook wleeens wat lipstick, blush of bronzer op. I (love) makeup.. Ik ben er een beetje verslaafd aan geworden en heb mijn collectie nu al best vol maar je kan maar nooit genoeg hebben… Sinds kort ben ik ook dol op lipstick, nude naar school en fel thuis… Super leuk vind ik datxx

Leuk artikel vera!

[Beantwoorden]

annemarie antwoordt op 18 februari 2014 om 22:09:

Hahaha ik begon ook op de middelbare met make up verzamelen….. Soms vraag ik me wel eens af: Waarom heb ik deze knaloranje oogschaduw gekocht? Maar jA :0

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 18 februari 2014 15:32

Whaha, wat toevallig! Ik lag hier vannacht in bed over na te denken ;)

Ik droeg vanaf de middelbare school altijd mascara. op de basisschool was make-up raar (ik werd gepest, dus wilde zo normaal mogelijk zijn). Ik zat wel op majorette en met optredens kreeg ik altijd make-up op. Heerlijk oogschaduw, lipstock en veeeel blush!

Op mijn 15e ging ik in een restaurant werken en experimenteerde ik veel met make-up. Ik vond het heerlijk om complimenten te krijgen. Zo begon ik ook met foundation, bronzer en eyeliner.
Pas sinds een jaar (ben bijna 22), doe ik mijn wenkbrauwen. Hoe heb ik zonder gedaan?

Foundation vond ik tijdens mijn middelbare school periode te zwaar (te zichtbaar).. In die tijd had bb cream echt een uitkomst geweest! Iets dekkend en egaliserend, maar niet te ;) foundation vind ik meer wat voor als je iets ouder bent :) 16 ofzo..

[Beantwoorden]


Door Sophie op 18 februari 2014 15:36

Ik ben begonnen met mascara, en na een tijdje kwam er van alles bij (eyeliner, blush, foundation, concealer, lipstick) maar tegenwoordig gebruik ik eigenlijk niet meer eens zo heel veel . Grappig hoe zo iets kan lopen:)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 18 februari 2014 15:37

Ik zit nu in de tweede en ben dit schooljaar ook begonnen met foundation, alleen vind ik het heel moeilijk om de goede kleur te vinden . Iemand tips ?

[Beantwoorden]


Door iLona op 18 februari 2014 15:38

Ik ben 13 en ik draag nu vast elke dag foundation,concealer,mascara,blush,poeder,wenkbrauwgel,lipgloss

[Beantwoorden]


Door Susan op 18 februari 2014 15:38

Ik denk ik groep 8, met wat eyeliner en mascara

[Beantwoorden]


Door Yvette op 18 februari 2014 15:47

Ik begon in de brugklas met eyeliner, mascara en wenkbrauwen epileren, en het bleef daar ook bij t/m de 3e klas. Begin 4e begon ik een beetje mijn wenkbrauwen vorm te geven, niet te heftig dus. Ik ben eigenlijk pas sinds een maandje bezig met bb cream (foundation doe ik niet aan, heb al een heel egale huid), concealer, bronzer, highlighter, blush etc.
Ik vind het heel leuk!

[Beantwoorden]


Door Cari op 18 februari 2014 15:54

Leuk om te lezen hoe je begonnen bent!

Toen ik met make-up begon heb ik echt een EPIC FAIL gemaakt.

Ik zat in de brugklas en had een aantal puistjes. Ik wilde deze puistjes camoufleren, maar had nog nooit van concealer gehoord. Ik had wel een oogschaduwdoosje van Casuelle. Daar zat volgens mij de perfecte huidskleur in om op mijn puistjes te smeren en zo de boel te camoufleren. Na flink wat gedep en gesmeer ging ik vol goede moed naar school. Daar aangekomen werd ik zowat door iedereen uitgelachen….Wat bleek; de oogschaduw die ik had gebruikt was hardstikke shimmery. Mijn puistjes waren dus een soort glitterbolletjes geworden. Vre-se-lijk! Ik ben nu 32 jaar, maar ik zal dit de rest van mijn leven niet meer vergeten.

[Beantwoorden]


Door Silke op 18 februari 2014 15:54

Ik draag nog geen make-up, ik wil er eerst weten hoe ik het best make-up kan dragen. Joun site helpt daar erg bij. Bedankt Vera ^^)

[Beantwoorden]


Door Galina op 18 februari 2014 15:56

Ik begon in de eerste klas met make up. Ik droeg toen alleen mascara op m’n boven wimpers en ik kleurde de helft van m’n ooglid in met blauw oogschaduwpotlood. Als ik er aan terug denk, denk ik: waarom? Begin tweede klas begon ik met zwarte eyeliner op m’n waterlijn en ik stopte met het oogschaduwpotlood (gelukkig). Daarna begon ik met het kijken van filmpjes van jouw en ik begon make upnsteeds leuker te vinden en ik ontdekte heel veel leuke beautybloggers die ik tot de dag van vandaag nog braaf elke dag volg :) ik zit nu in de derde klas en heb een meisje leren kennen die net zo verslaafd aan make up is als ik. In tussen uren gaan we altijd naar de kruidvat om make up te kijken. Dan staan we daar voor de schappen en zeggen we tegen elkaar: kijk dit palet vond Vera zo goed gepigmenteerd! Ik hou van make up! Ik vind het gewoon zo leuk om allemaal nieuwe creaties te maken en te experimenteren met nieuwe producten. Dankjewel Vera! Door jou heb ik deze hobby ontdekt!

[Beantwoorden]


Door natascha op 18 februari 2014 15:56

Ik begon op de basis school al met labello.
Maar met mascara etc , denk middelbare school.
Eenmaal begonnen werd het alleen maar meer.
Love it !!

[Beantwoorden]


Door Kim op 18 februari 2014 16:08

Hee,
Ik ben pas 14 maar ik draag nu al best veel make-up.
In de brugklas begon ik met eyeliner en mascara maar dat werd al snel gewoon make-uploos. Langzaam naar het einde van het jaar kwam de mascara er weer aan te pas.
In de eerste begon alles met een nagellak verslaving. iedere dag een andere kleur. maar mijn nagels werden er niet beter op dus dat stopte. toen kwamen de sieraden. leuk maar werd ook langzaam minder. en toen kwamen kleren. ik hield hiervan en Het was een soort van mijn passie ik droeg net altijd iets anders en je kon zelfs zeggen dat ik soms trends zetten (op school natuurlijk). maar langzaam werd ik onzekerder over mijn lichaam en durfde ik niet veel bijzonders meer te dragen.
En toen begon ik youtube video’s te kijken. en blogs. langzaam werd de eyeliner en mascara iets meer in de 2e klas. in de zomervakantie had ik alle tijd en expirimenteerde veel. daar is alles begonnen. nu draag ik iedere dag:
poeder & bronzer (soms blush)
Oogschaduwbasis met een nude kleur ooglook
eyeliner
Werkbrauwpotlood (een beetje)
highlighter in binnenste ooghoek en op water lijn (highlighterpotlood)
En mascara
Best heel veel dus voor iemand van 14. Maar ik ben wel heel streng in te dik. Ik vind het leuk om mezelf mooier te maken maar ik wil wel dat het allemaal echt lijkt. dus panda ogen is echt een no-go voor mij!
Hahaha dus hier mijn verhaal van een 14-jarige make-up verslaafde.
xx Kim (love)
P.S. ik gebruik alleen maar buget make-up :duh:
En ik zit nu in de derde

[Beantwoorden]


Door Melissa op 18 februari 2014 16:09

Ik ben begonnen met lipgloss in groep 3 en sinds groep acht mascara. Nu zit ik in de tweede en draag: foundation, poeder, blush, oogschaduw, mascara, eyeliner en lipgloss elke dag.

[Beantwoorden]


Door Heleen op 18 februari 2014 16:14

Ik weet het niet meer precies, maar volgens mij begon ik met nagellak dragen en daarna pas met make up voor mn gezicht!

[Beantwoorden]


Door Emilia op 18 februari 2014 16:21

Ik begon met foundation in de derde klas, toen ik bij een toneelvoorstelling helemaal werd gegrimeerd (inclusief pancake) en zag hoeveel mooier mijn huid op die manier leek. Alle puistjes en roodheden waren ineens weg en dat vond ik zoveel mooier. Ik ben waarschijnlijk de volgende dag nog naar de Etos gerend om zelf een foundation te kopen.
(Die foundation vond ik trouwens een tijdje geleden terug en hij is echt knáloranje. Ik schaam me rot, niemand heeft ooit tegen me gezegd dat die kleur totaal niet bij mijn huid paste hahaha. :/ )

[Beantwoorden]


Door Issy op 18 februari 2014 16:25

Ik begon met het dragen van een dun laagje mascara in groep 8.
Nu zit ik in de eerste en draag nu meer mascara en wat highlighter op mn wangen en in mn binnenste ooghoeken.
Ik ben nu meer aan het expirimenteren en begin al meer makeup te kopen.

btw: ILOVEYOU vera (love)
xx

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 18 februari 2014 16:41

Wat leuk om te lezen en om die foto’s terug te zien… Eigenlijk droeg ik lange tijd alleen maar wat mascara en soms wat oogschaduw. Het is eigenlijk sinds een jaar of vier, sinds mijn twintigste, dat ik écht ‘veel’ make-up draag en er veel mee experimenteer, het is echt een hobby geworden!

[Beantwoorden]


Door Isaura op 18 februari 2014 16:48

Ik begon met make-up toen ik net 14 was ( nu bijna 15 :)) ik was er eerst heel onzeker omdat er een paar meisjes waren die het niet zo leuk vonden dat ik make-up droeg. Ik werd uitgescholden voor ‘make-up popje’ enzo. Toen ben ik is naar 1 van die meisjes gegaan (Lily) en ze zij tegen mok dat ze jaloers was dat ik make-up mooi kon aanbrengen. Daarna ben ik bij haar thuis gegaan en haar helemaal opgemaakt, nu is ze nog steeds mijn beste vriendin. :)

[Beantwoorden]

Isaura antwoordt op 18 februari 2014 om 16:49:

Mij* ;)

[Beantwoorden]


Door aline op 18 februari 2014 16:49

ik begon met mascara te dragen in het 2de middelbaar vorig jaar dus,omdat al mijn vriendinnen het droegen, en vanaf dit jaar ben ik echt helemaaaal into make-up ik draag al een iedere dag zwarte of grijze eyeliner met een wink,mascara en gebruik ik een coverstick voor mijn oneffenheden wegtewerken en natuurlijk experimenteer ik door jou vera, nu ook oogschaduw looks. ik kan niet zoder makeup! love it!

ps: heel erg leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Tess Evea op 18 februari 2014 16:55

Waarom ik ben begonnen? Tja, eigenlijk geen idee. Ik voelde me zelfverzekerder met denk ik, maar dat is ondertussen al weer een aantal jaar terug. Nu vind ik het ontzettend leuk om te experimenteren en dingen te ontdekken op het gebied van make-up. :)

[Beantwoorden]


Door febe op 18 februari 2014 17:02

Ik kocht een oogschaduwplaet in de Claires toen ik 12 was, niet dat ik dat veel gebruikte maar ik vond het heel cool om er mee te spelen. Toen ik 13 was begon ik mascara te dragen, daarna oogpotlood op mijn waterlijn, en rond mijn 14e begon ik wat te experimenteren met oogschaduw. Toen ik 15 was gebruikte ik voor het eerst eyeliner, en nu (ben ik 16) draag ik dagelijks BB-cream, concealer, oogschaduw, mascara, bronzer en wenkbrauwpoeder :)

[Beantwoorden]


Door Marjet op 18 februari 2014 17:06

Wat super leuk om al deze reacties te lezen, echt schattig haha! Nou dan zou ik mijn verhaal ook maar eens vertellen.

Toen ik in groep 6 zat had ik zo’n kinder-makeup palletje gekregen. Het waren vier oogschaduws, blauw, geel, roze en groen. Het waren echt felle knal kleuren, maar totaal geen pigment. Ik vond het daarintegen geweldig. Me moeder maakte me dan heel af en toe op tussen de middag. Het enige wat ik dan droeg was oogschaduw, de blauwe was mijn favoriet. Op school werd er dan wel eens door meisjes uit groep 8 gevraagd waarom ik dat op mijn ogen droeg. Ik zei gewoon dat ik die voor mijn verjaardag had gekregen, omdat ik niet durfde te zeggen dat ik het écht mooi vond.

In groep 8 had ik voor het eerst mascara uitgeprobeerd, maar ik mocht het van me moeder niet naar school op. Als we verjaardagen hadden, feestjes of zondags op bezoek gingen bij vrienden/familie mocht ik het gelukkig wel op.

Toen ik in de eerste klas kwam, kwam de oogpotlood erbij. Toen had ik een beetje een onbewuste gothic fase, ik vond donker gewoon mooi. In de 2e klas had ik Youtube ontdekt en keek ik vooral naar Blair en Elle Fowler, hun vond ik ge-wel-dig! Uiteindelijk had ik me moeder overtuigd dat ik foundation mocht dragen, mits ik mijn oogpotlood zou minderen, haha.

Vanaf dat moment is er langzamerhand steeds meer bij gekomen. Door de foundation had ik zo’n doodse uitstraling dat ik er wat blush bij deed. Daarna ontdekte ik de vloeibare eyeliner. Oogschaduw en bronzer heb ik nooit echt gedragen. Nagellak is er altijd wel geweest, maar vooral “veilige” kleurtjes.

Mijn wenkbrauwen ben ik sinds kort aan het doen (half jaartje) en dat maakt echt veel verschill, I love it. Foundation gebruik ik inmiddels niet meer en de eyeliner ook alleen nog maar als ik bijv. uit ga. Ik hou mijn looks tegenwoordig vrij naturel, soms draag ik zelfs helemaal niks! Concealer onder mijn ogen en eventuele onzuiverheden, wat poeder tegen de glans, zacht roze blush, wat bruine oogschaduw als eyeliner en voor me wenkbrauwen, mascara en tot slot; mijn geheime tip, haarlak als wenkbrauwgel! Het werkt echt super goed. :)

[Beantwoorden]

Marjet antwoordt op 18 februari 2014 om 17:07:

En wow, dit is echt een lang bericht geworden. Dat was niet de bedoeling haha! :wow:

[Beantwoorden]


Door Evi op 18 februari 2014 17:13

Wow wat leuk je haar op schouderlengte!!

[Beantwoorden]


Door Madebyuna op 18 februari 2014 17:42

Wat een super schattig verhaal om te lezen! Ik heb echt geen idee meer hoe ik begonnen ben, geloof met mascara.. Haha (love)

[Beantwoorden]


Door Mariette op 18 februari 2014 17:43

Haha wat een leuk artikel zeg! Ik ben zelf begonnen met mascara en dat doe ik nog steeds. Soms met eyeliner of oogschaduw, maar that’s all.

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door Tessa op 18 februari 2014 17:51

Tuurlijk, iedereen heeft onzekerheid. maar kijk eens even goed naar jezelf. knap koppie had je veer! (ik heb nu ongeveer dezelfde leeftijd dus kan ik het vergelijken met mijn omgeving, je was prachtig!)

en natuurlijk ben je dat nog steeds alleen heb je (gelukkig) niet meer zo’n jong kinderkoppie.

Camilla, Vera Camilla is de naam (in de bloggers wereld dan) en prachtige vrouw die dat een beetje heel erg goed kan accentueren.

[Beantwoorden]


Door sabrina op 18 februari 2014 17:54

met lipgloss en daarna oogschaduw en heel laat met foundation

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 18 februari 2014 17:55

Leuk artikel! Ik vond make up vroeger al heel leuk, maar durfde er nooit echt mee te beginnen. Tot mijn moeder een keer haar make up la ging opruimen en ik een paar oogschaduws kreeg, omdat zie die wel leuk voor mij vond. Dat waren die beroemde torentjes van Miss Helen. Toen ik een keer naar een feest van dansles ging (ongeveer een half jaar laten), deed een vriendin zwart oogpotlood bij mij op. Die twee producten heb ik daarna van mijn veertiende tot aan mijn zeventiende gebruikt. Pas na mijn zeventiende ben ik langzamerhand producten als mascara en nagellak gaan gebruiken, omdat ik vond dat ik anders te veel make up zou dragen voor mijn leeftijd. Grappig is dat ik de laatste tijd juist bijna nooit meer oogschaduw en oogpotlood draag, maar meer fan ben van lipstick en blush. Grappig hoe dat verandert in de loop der jaren.

[Beantwoorden]


Door carmen op 18 februari 2014 18:17

wow nu ik al die reacties lees ben ik al vrij vroeg begonnen met het dragen van make-up in groep 7 droeg ik al iedere dag mascara nu draag ik BB-cream, concealer, poeder, blush en mascara(en ik vul mijn wenkbrauwen in) dadelijks. maar al ik een feestje heb of gewoon zin heb om me op te maken draag ik primer, BB-cream, concealer, blush, bronzer, oogschaduw, eyeliner, oogpotlood, mascara, iets op mijn lippen en ik vul mijn wenkbrauwen in. ik ben nu 13

xox

[Beantwoorden]


Door Céline op 18 februari 2014 18:19

Ik was een jaar of 13/14 en toen begon ik met make-up dragen naar school. Eerst mascara en lipgloss, later een complete look met foundation, oogschaduw en eyeliner. Daarvoor droeg ik alleen make-up naar schoolfeesten en in de weekenden. Nu draag ik geen foundation meer en is mn oogmake-up een stuk minder geworden nu ik een bril draag.

Weer een superleuk artikel Vera! Ik lees jouw blog iedere dag weer met plezier (love)

[Beantwoorden]


Door Laura op 18 februari 2014 18:22

Ik ben 12 (bijna 13) en ik ben aan het eind van groep 7 een beetje mascara gaan gebruiken. Nu draag ik dagelijks mascara (en soms wenkbrauwgel). Op feestjes heb ik natuurlijk wel meer make-up op. ♥ xx

[Beantwoorden]


Door bianca op 18 februari 2014 18:24

Toen ik 11 was droeg wel eens lipgloss?, en toen ik 13 was deed ik mascara op en af en toe eyeliner. En nu ben ik 14 en draag elke dag mascara en veel vaker eyeliner, en oogschaduw en af en toe oog potlood.

[Beantwoorden]


Door Lindaa op 18 februari 2014 18:26

Ik begin sinds mijn 11e met een klein beetje mascara, maar dat was niet elke dag. Vroeger vond ik het wel heel leuk om opgemaakt te worden, en toen was ik 9 ofzo. Sinds m’n 12e, toen ik bijna 13 was begon ik met echt mascara te dragen en oogpotlood. Vanaf m’n 13e draag ik concealer, mascara, eyeliner, oogpotlood. Af en toe wat foundation maar dat is altijd na school want ik heb ’s ochtends nooit zin daarin en ik maak me liever op met daglicht. Ook experimenteer ik af en toe met wat oogschaduw, maar dat doe ik niet vaak. Ik heb een bril, maar ik weet niet wat wel en niet echt kan. Ik draag soms wel nude kleuren maar ik vind felle kleuren een beetje raar met een bril.. tips ? :) (love)

[Beantwoorden]


Door Daphne op 18 februari 2014 18:48

Wat leuk om te lezen! Zelf gebruik ik naar school af en toe alleen mascara en oogschaduw. Als ik thuis ben zit er al wat meer op :D Maar doe het niet elke dag op omdat ik het vergeet of te moe ben ;D Ik probeer zo vaak mogelijk maar vermijd het liever op de dag dat we Lo hebben en op de dag dat we gaan koken. Want als ik aan een ui moet gaan beginnen XD
^^

[Beantwoorden]


Door Eva op 18 februari 2014 19:00

Ik begon in de brugklas met mascara, maar bruine. Per ongeluk bruin in plaats van zwart uit het schap gepakt geloof ik. Stom, maar achteraf was er niks mis mee. Ik overweeg ook gewoon om er nu een aan te schaffen! En wat een leuke foto’s heb je in het artikel geplaatst. x

[Beantwoorden]


Door Mara op 18 februari 2014 19:15

Leuk artikel!

Ik begon rond mijn 15e met mascara, dus ik gok rond de derde klas, iets ervoor misschien. Sinds een jaar of twee draag ik eyeliner, blush en ben ik verslingerd aan rode lipstick. (love)

[Beantwoorden]


Door Bianca op 18 februari 2014 19:22

Leuk om te lezen! Ik begon denk ik rond mn 14de met mascara en elk jaar kwam er wel weer iets bij.

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 18 februari 2014 19:24

:ahh: cute photo’s! Ik ben toen ik twaalf was en naar de brugklas ging, begonnen met het dragen van mascara en lipgloss in kokos smaak. Later kwam daar poeder bij. En een veelste dikke streep eyeliner, al was dat een korte fase van een aantal maanden. En blush! En toen ik vijftien was wenkbrauwpotlood. Nu, vijf jaar later, werk ik bij de Ici Paris XL dus ik gebruik een HOOP!

[Beantwoorden]


Door Laura op 18 februari 2014 19:25

Hey veer!
Wat lief en grappig! Haha.
Xx

[Beantwoorden]


Door niet openbaar op 18 februari 2014 19:26

ik begon vrij vroeg met make up
op mn 10e droeg ik al mascara en eyeliner idereen dag naar school
en nu mascara eyeliner en beetje oogschaduw
ik beng miss vroeg maar ik make up te dragen maar ik voelde me er zelf verzekereder door

xx

[Beantwoorden]


Door lonneke op 18 februari 2014 19:39

ahh wat een leuk en interessant artikel!
Ik begon op mijn 11e met Mascara en op mijn 14 droeg ik alles erop en eraan.
Liefs Lonneke

[Beantwoorden]


Door marit op 18 februari 2014 19:46

hoi!!
wat leuk dit!! ik ben 14 en draag mascara, een heel mini dun lijntje eyeliner, een dun laagje foundation, concealer, poeder, blush en voor feestjes vaak nog wat dingetjes. ik denk heel vaak van is het niet te veel? maar ik voel me er goed bij en ik doe van alles gewoon niet te veel en het is mijn hobby! dus ik wil er niet mee stoppen! xxxxxxxxxxxxx leuke foto’s

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 18 februari 2014 20:16

Wat een leuk artikel! Ik ben begonnen met oogschaduw. Eén kleur, alleen op mijn oogleden. That’s it. Later werd dit meer: meer kleuren oogschaduw, mascara, gezichtspoeder & lipstick. Oh, en dan de kleuren ;-) Ik kocht alles wat los en vast zat. Blauw?! Ja, dat droeg ik, maar het zag er (achteraf gezien) niet uit. Gelukkig heb ik iets meer geleerd op het gebied van make-up/beauty ;-)

[Beantwoorden]


Door Noa op 18 februari 2014 20:17

Ik ben begonnen op mijn 10/11 met mascara.
Nu ben ik 13 en wil ook al een eyeliner gebruiken 1 iemand uit de klas doet het heel soms.
XxX Noa

[Beantwoorden]


Door Celia op 18 februari 2014 20:19

Erg leuk om te lezen! Ik denk dat ik ongeveer 14 was toen ik met make-up begon. Dat was dan mascara en kort erna gebruikte ik ook oogpotlood. Ongeveer een jaar later begon ik met concealer om puistjes te verdoezelen. Nu gebruik ik soms overdag ook een BB Cream. Op feestjes durf ik ook al eens oogschaduw of blush te gebruiken :-)

[Beantwoorden]


Door Amber op 18 februari 2014 20:24

Wat leuk! Ik ben nu 14, en eerst was ik ook heel bang voor reacties van anderen. Nu draag ik gewoon mascara en coverstick naar school, en in het weekend lipgloss en héél soms lipstick erbij, omdat ik het zo leuk vind! Ik heb ook wel redelijk veel eyeliners, oogschaduws, blushes, bronzes, BBcreams, … Toen ik nog wat jonger was wou ik het ook al wat langer doen, maar ik durfde het niet. Dan heb ik ook nog wel wat bloopers meegemaakt, haha, ik had te donkere BBcream op en iedereen zei: Wauw, Amber, waarom ben je zo bruin? Dat was best wel schaamtelijk, haha :) Maar nu draagt zo ongeveer iedereen van mijn vriendinnen mascara, minstens, dus nu voel ik mij niet meer zo ‘anders’ :) Ik heb er nu al zin in dat ik later – als niemand iets zegt van je make-up – ronduit kan experimenteren. Zoals jij :)
Liefs, Amber

[Beantwoorden]


Door Lies op 18 februari 2014 20:54

Wat ontzettend leuk om te lezen hoe jij begonnen bent met make-up! Bij mij is het toch ook wel vooral begonnen uit nieuwsgierigheid dat ik de make-up producten van mijn moeder zag en daarmee begon te experimenteren. Daarna kocht ik al snel zelf lipgloss, mascara, oogpotlood en nagellak en doordat mijn nicht ook helemaal into de make-up was gingen we vooral samen veel producten uitproberen. Ik ben alleen nooit iemand geweest die foundation droeg, want ik vond dat bij mezelf nooit mooi staan. Nu gebruik ik ook eigenlijk nog steeds weinig tot geen foundation.

[Beantwoorden]


Door Estrella op 18 februari 2014 20:59

Wat leuk om te zien en te lezen! Toen ik in m’n tienerjaren was, interesseerde ik me totaal niet voor make-up. Mijn moeder was daar ook nooit echt mee bezig en omdat ik erg gepest werd, had ik ook geen vriendinnen. Ik had geloof ik wel ergens zo’n oogschaduw kitje met 3 of vier kleurtjes wat tevoorschijn kwam voor een feestje, maar ik wist niet hoe ik het aan moest brengen.

Vervolgens heb ik tot ongeveer mijn 33e nooit een greintje make-up gedragen, zelfs geen mascara. Ik was ervan overtuigd dat ik het toch niet kon omdat ik slechtziend ben. Op een gegeven moment begon het toch wel te kriebelen en ben ik wat beautyblogs gaan volgen, jij was de eerste (en ik volg je nog steeds). Ik leerde mezelf opmaken via tutorial video’s en inmdidels ben ik zover dat ik een mooie ooglook kan maken, inclusief strak gezette eyeliner en al. Ook mijn wenkbrauwen epileren ben ik een paar jaar geleden mee begonnen en ook dat lukt prima.

Ik zie maar 5%, maar ik heb al vaker ontdekt dat als ik iets echt graag wil en ik me daarvoor inzet, dat ik het ook echt kan. Ik weet inmiddels ook welke kwasten waarvoor zijn, ken het hele ‘beauty woordenboek’ uit m’n hoofd en ik ben doorgaans best tevreden met mijn make-up skills, al heb ik altijd nog wel de wens om eens door iemand anders (bij voorkeur iemand die het ook echt goed kan) opgemaakt te worden, al is het alleen maar om te zien of dat er dan heel anders uitziet dan ik het zelf doe of niet.

Ik krijg ook regelmatig complimenten dat mijn make-up mooi zit, dus dat is voor mij dan ook wel genoeg bewijs dat ik niet voor lul loop terwijl ik zelf denk dat het mooi zit, haha :) Maar aan jou heb ik dus ook het nodige te danken op het gebied van opmaken leren!

[Beantwoorden]


Door Karin op 18 februari 2014 21:00

Ik begon volgens mij ongeveer in de tweede klas , dus ik was ongeveer dertien jaar. Ik droeg op het begin alleen wat mascara, en daarna een vreselijk dikke streep oogpotlood eronder… Daarna begon ik ook met foundation en die waren helaas altijd veel te donker en ik had er geen flauw benul van. Gelukkig had ik dat niet elke dag op :) Daarna ging ik mn ogen echt heel zwart opmaken en deed ik zo veel mogelijk mascara op, haha wat erg. Ik heb aardig wat blunders gehad!
Nu draag ik gewoon van alles wat, oogschaduw, eyeliner, foundation etc.

[Beantwoorden]


Door Summer op 18 februari 2014 21:09

Ik ben 14, ik ben ook net begonnen met make-up, ik draag alleen mascara en lipgloss, soms concealer.

[Beantwoorden]


Door Joyce op 18 februari 2014 21:17

Ik begon toen ik ongeveer 15 jaar was aan make-up door mijn beste vriendin, hahaha!

[Beantwoorden]


Door Emke op 18 februari 2014 21:25

ik ben vorig jaar met Make-up begonnen door:
nou ik was zo in het Kruidvat en ik keek alijd naar nagellakes van essence maar toen keek ik eens naar de make-up en dacht van ja wat zal ik hier nu eens van proberen? nou ik ben dan voor een blauwe oogschaduw gegaan en die droeg ik dan regelmatig, dan hab ik mascara leren kennen en ik ben het gaan dragen en dan toen heb ik mijn wenkbrauwen eens geëpileerd en ik vond het mooi ( het was ook mooi hoor hah ) maar toen ging ik eens een wenkbrauw potlood kopen van Essence maar dat stond me niet dus ben ik ermee gestopt, dan leren blush bronzer en foundation dragen en ik vond het leuk. en nu draag ik het iedere keer als ik geen school heb ( maar tot het 2de middelbazar geen make-up, jammer ). zo dit was zo mijn verhaaltje x

[Beantwoorden]


Door myrthe op 18 februari 2014 21:39

heeei vera!
Ik ben nog maar 12 en draag al: foundation, concealer, peoder, blush, wenkbrauwpotloood ,oogpotlood, mascara , oogschaduw en lipstick. ik zit nu in de 1e.vind jij dat er een grens is als je nog maar in de 1e zit?

[Beantwoorden]


Door annemarie op 18 februari 2014 22:03

Hmmm hoe ben ik begonnen? Ik denk dat ik begonnen ben door een essence oogschaduw mono, een roze en een eyelinerpen. Tja wat ik daar mee moest als 11 jarige, geen idee. Het heeft ook 2 jaar ongeopend in de kast gelegen. Als eerste gebruikte ik een uitgedroogte mascara van mijn moeder, eind groep 8. Ieder meisje uit mijn klas smeerde zich toen al onder de make-up (incl. foundation en lippenstift) Ik was daar nooit zo van en mijn moeder vond het ook niet zon goed idee. Toch wou ik graag een keer mascara op en zo mocht ik 1x in de week mascara op naar school. Ik deed het natuurlijk steeds vaker, wat eigenlijk niet mocht haha! Op mijn verjaardag (in de zomervakantie groep 8, brugklas) kreeg ik mijn eerste mascara van mijn oma/ zusje, ze hadden het samen voor mij gekocht samen met een spiegeltje. Het was een mascara van essence (een hele fijne, heb em laatst weer gekocht!!) en ik was er verliefd op. Toen we op vakantie gingen (we gingen naar de vs, voor de mensen die dat willen weten (: ) waren er zulke goedkope en goede mascara’s! baal nog steeds dat ik niets mee mocht nemen. Maar om even terug te komen op de mascara, dat droeg ik in de 1e lang niet iedere dag! Halverwege de 2e begon ik met eyeliner, die ik super dik op deed. Ook heb ik een tijdje heel subtiel grijze oogschaduw gedragen.. Nu draag ik vaak alleen mascara en eyeliner, maar vind het ook zoooo heerlijk om gewoon alleen concealer onder mn ogen te doen en dan lekker naar school. Gewoon lekker naked! Kreeg vandaag (ik droeg alleen concealer) 2 complimentjes van jongens dat ik er mooi uitzag! :)

[Beantwoorden]


Door Axelle op 18 februari 2014 22:04

ik begon gewoon met mascara denk ik :)

[Beantwoorden]


Door Marin op 18 februari 2014 22:20

Heei ik ben nu 13 ik begon met mijn eind 11 mascara te dragen en met mijn eind 12 een eyeliner er bij Xx marin

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 18 februari 2014 22:39

Vroeger.. Ik weet nog dat mijn moeder die poeder foundation en een mascara van Max Factor had. Toen ik die ontdekte was zij hem regelmatig kwijt en liep ik er bij als een pandabeertje. Ik denk dat ik toen een jaar of 10 was. Al snel nam ze me mee naar de Hema en jahoor, daar kreeg ik de welbekende torentjes. Ik weet ook nog goed dat ze een keer hele zakken vol make-up verkochten bij de Hema, dit waren dan producten die uit de collectie gehaald werden. Je betaalde dan iets van 10 euro, maar dan had je echt een hele zak vol. Ik had een aantal van die zakken gekocht en och, wat was ik gelukkig. Leuk hoe een passie kan ontstaan op jonge leeftijd.

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 18 februari 2014 23:31

Toen ik in groep 7-8 zat vond ik het heel leuk om stiekem met de makeup van mijn moeder te experimenteren haha, ik denk dat het vanaf toen zo’n beetje begonnen is bij mij. Mijn ouders wilden en willen eigenlijk nog steeds dat ik weinig tot geen makeup draag, vooral rode/donkere lipstick vinden ze niks maarja inmiddels ben ik 17 en dan vind ik dat ik dat wel mag dragen van mezelf :-P

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 18 februari 2014 23:35

Leuk om te lezen Vera! Ik kreeg mijn eerste mascara van een vriendin in groep 8 geloof ik. Ik snapte toen echt nog niet hoe je dat aan moest brengen. Haha! In de loop van de tijd leerde ik steeds meer make-up “kennen”.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 19 februari 2014 04:14

Toen ik naar de middelbare school ging ben ik begonnen met wat mascara en lipgloss. Ik weet nog dat ik het essence schap in de kruidvat helemaal de hemel vond. Ook de nagellakjes van Miss sporty waren favoriet.
Rond mijn 16e begon ik met foundation, natuurlijk veel te donker. En ook voegde ik oogpotlood toe.
Afgelopen jaar (toen ik 18 werd) ben ik met de ontdekking van beautyblogs weer een stap verder gegaan. Ik gebruik nu blush (i love it), eyeliner, eyeshadow base, oogschaduws en een wenkbrauwpotlood. Niet iedere dag, alleen als ik wat meer tijd heb.

Jou filmpjes hebben mij echt bij geholpen, dankjewel Vera!

[Beantwoorden]


Door Hilde op 19 februari 2014 10:49

Ik ben inderdaad ook begonnen met mascara. Toen kwam de poeder en de oogschaduw. Ik denk dat het belangrijk is als je begint met make-up dat het niet erg is om fouten te maken. Ik heb ook wel eens rondgelopen met twee knalblauwe ogen omdat ik dacht dat dat matchte met mijn shirt.
Verder vond ik het altijd prettig om met een klein beetje make-up naar school te gaan. ‘S avonds oefende ik altijd en maakte het soms ook wel erg bont ;) daarna kan je het er gewoon lekker af wassen en gaan slapen om de volgende dag opnieuw te beginnen ;)

[Beantwoorden]


Door anne op 19 februari 2014 12:44

Ik ben nu 12 jaar Om mijn wallen te verbergen gebruik ik concealer, daarna wat poeder, soms wat blush, en mascara. misschien is het wel veel, maar ik vindt het gewoon leuk om te gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 19 februari 2014 14:22

Echt heel leuk om al die verhalen te lezen!

Zelf heb ik nog nooit make-up gebruikt. Wil het nog wel een keertje doen.

[Beantwoorden]


Door Lisa A op 19 februari 2014 15:05

Toen ik 13 of 14 was won ik een cadeaubon voor een Teeez make-up product naar keuze. Ik koos voor mascara en daar begon het bij mij allemaal. Later ben ik daar wat eyeliner bij gaan dragen. En tot op de dag van vandaag (ik ben inmiddels 19) zijn dat de twee producten die ik standaard draag. Mascara en eyeliner accentueren mijn ogen en dat gaf mij toen der tijd wat meer zelfvertrouwen. x

[Beantwoorden]


Door Lizzie op 19 februari 2014 15:10

Ik ben toen ik 10 was begonnen met elke dag mascara gebruiken, ik ben nu 12 en draag iedere dag mascara, oogschaduw (1 kleur en meer zodat mn eyeliner beter blijft zitten) , eyeliner en lipstain

[Beantwoorden]


Door Linda op 19 februari 2014 16:29

Wat een ontzettend leuk persoonlijk artikel!
Ik denk dat het vooral belangrijk is dat meiden oefenen en zich niet gelijk helemaal vol plamuren. Het lijkt sowieso wel dat meiden steeds jonger beginnen met het dragen van makeup.

Ik deed vroeger op de basisschool weleens lippenstift op en werd dan compleet uitgelachen. Dus tot de tweede klas heb ik alles thuis opgeborgen. Ik begon ook met mascara en later met foundation om pukkels en rode plekken weg te werken. Dit deed mijn zelfvertrouwen veel goeds! Op de te donkere foundation blunders na hihi en de tijd dat ik dacht dat oogschaduw ook op mijn rode pukkels kon hihi

[Beantwoorden]


Door Jet op 19 februari 2014 17:08

Ik weet niet precies hoe oud ik was toen ik begon, maar mijn interesse heeft er altijd al gezeten haha.

Ik denk dat ik een jaar of 13 was dat ik de oude make-up van mijn moeder kreeg. Ik ben de enige in ons gezin die van make-up en verzorging houdt.
Dus vroeger deed ik er niet zoveel mee. Buitenbeentje haha.

Op mijn 16e had ik eigen geld en toen ben ik doorgeslagen tot afgunst van mijn ouders en zus haha. Ik was een pannekoek met panda ogen. Toen vond ik het mooi. Ik heb het 2 jaar gedragen tot ik mijn (inmiddels) man leerde kennen.
Hij vond mij mooier zònder make up, dan mèt. Dat kon niet de bedoeling zijn haha.

Nu loop ik ook zonder moeite zonder make up over straat.
Het ligt aan mijn stemming wat ik draag.
Maar meestal draag ik foundation, concealer, oogschaduw, eyeliner, mascara en blush.
Mijn wenkbrauwen epileer ik wel maar ik teken ze niet bij.
En in de zomer draag ik geen foundation. :-)

[Beantwoorden]


Door Amber op 19 februari 2014 18:06

Ah wat leuk dat anderen jou volgden toen je begon met foundation. Ik moest even goed nadenken, maar ik ben begonnen met het dragen van mascara. Vervolgens oogpotlood en pas later foundation. Op mijn 16e begon ik volgens mij pas echt met andere producten te spelen. En nu kan het me niet gek genoeg zijn!

[Beantwoorden]


Door Sara op 19 februari 2014 19:48

Toen ik 14 was droeg ik heel soms mascara en toen ik 15 was (begin 4e klas) ben ik altijd mascara gaan dragen. Op mijn 16/17e ben ik concealer gaan gebruiken. Ben nu bijna 18 en draag soms eyeliner, als ik er tijd voor heb haha :)

[Beantwoorden]


Door Riemke op 19 februari 2014 20:06

grappige foto’s! ik begon als kindje met rode lippenstift en blauwe oogschaduw. later met échte mascara ^^)

[Beantwoorden]


Door Fleur op 20 februari 2014 12:39

Leuk!! Ik ben begonnen met make-up na het kerstdiner van groep 8 toen droeg ik mascara en de dag erna deed ik het weer op en toen vonden mensen het leuk staan dus sindsdien draag ik make-up nu draag ik ook concealer en highlighter, soms poeder, maar dat is niet echt nodig en soms ook eyeliner of oogpotlood en heel soms draag ik lippenstift.

[Beantwoorden]


Door leonie op 20 februari 2014 19:21

haii :hey:
ik draag zelf niet zoveel make-up vaak gewoon wat mascara lipstick en sinds kort BBcream :love: eyeliner vind ik nog lastig om op te doen heeft iemand tips hoe je dat als beginner makkelijk kan doen?? Xxx

[Beantwoorden]


Door guusje op 20 februari 2014 21:05

Super leuk om te zien hoe veranderd en gegroeid je bent met alles! En ook om te lezen dat niemand mocht weten dat je foundation op had haha
xxx

[Beantwoorden]

guusje antwoordt op 20 februari 2014 om 21:09:

En ik vind trouwens dat je super goed bezig bent met al je werk enzo! Je bent echt al ver gekomen en je moet trots zijn op jezelf

[Beantwoorden]


Door Pien op 21 februari 2014 15:54

sinds groep acht begon ik mascara te dragen. ik was net elf (ik ben een vroege leerling) en misschien is dit vroeg, maar ik was helemaal make-up gek. Thuis droeg ik ook al oogschaduw maar dit durfde ik nog niet echt naar school te dragen. Net zoals bij jou begonnen alle meisjes in mijn klas ook mascara te dragen.

In de zomervakantie tussen groep acht en de middelbare school begon ik te experimenteren met zwart en wit oogpotlood, en de zwarte heb ik dan ook bijna elke dag eyeliner randje naar school gedragen. Ik had een potloodje van lancome en dit bleef dat ook de hele dag zitten, even een tip tussendoor ;).

Maar alsnog waren er dagen dat ik zonder make-up naar school ging omdat ik er simpelweg geen zin in had.
Sinds begin de tweede klas begon ik vloeibare eyeliner te dragen, maar dan ook elke dag hetzelfde lijntje met mascara.

En dat doe ik nog steeds. Nu gebruik ik ook bijna altijd een beetje oogschaduw en vul ik mijn wenkbrauwen in, maar foundation en bronzer laat ik nog even staan. Ik ben namelijk nog maar veertien en mijn huid ziet er prima uit.

Groetjes Pien

[Beantwoorden]


Door T op 22 februari 2014 00:27

Ik begon/begin heel vroeg. Als klein meisje van 6 deed ik als best veel meisjes blauwe oogschaduw op en dat zag er natuurlijk niet uit, maar ik vond t wel leuk. Omdat mijn vriendinnen begonnen te experimenteren met make-up (groep zeven ongeveer) begon ik ook en ontdekte ik beautyblogs, dus wist ik al veel meer over make-up. Mijn vriendinnen bleven een beetje bij mascara oogpotlood eyeliner concealer en soms wat blush hangen, maar ik ging/ga wat verder. Ik ben nu 13 en draag bbcreme/foundtion, concealer, poeder, blush, bronzen, highligter, oogpotlood & mascara. En heel soms eyeliner of een kleurtje oogschaduw.
De mensen uit m’n oude klas droegen dus best wel wat voor hun leeftijd want nu ik in een nieuwe klas zit, ben ik de enige. Soms krijg ik wel wat opmerkingen of ben ik het make-up meisje, maar ik vind het leuk. Het is niet een masker waar achter ik me verstop, maar het versterkt mijn persoonlijkheid
Xx

[Beantwoorden]


Door Nur op 22 februari 2014 15:43

Wat een leuk artikel! Erg interessant, haha. Ik ‘begon’ in de derde klas, toen was ik 14. Een vriendin van mij had altijd een make-up tasje mee met van alles, en oh, wat vond ik dat leuk. Ze vroeg altijd of ik ook mascara op wilde en na een paar keer heb ik het toch maar opgedaan en ik voelde me op de één of andere manier veel zelfverzekerder. Ik merkte ook hoe lang mijn wimpers eigenlijk waren, haha! In de vierde klas (15 jaar dus) begon ik wat vaker mascara op te doen. Nu ben ik 17 en draag ik er ook eyeliner bij. (H)

[Beantwoorden]


Door Bee op 22 februari 2014 16:36

Wat is je haar enorm mooi op die middenste foto!! Het staat je echt enorm leuk, misschien moet je het nog eens zo laten knippen? prachtig!

[Beantwoorden]


Door Rosalie op 22 februari 2014 21:43

Wauw! Je was en bent echt een prachtige meid!

[Beantwoorden]


Door Yesse op 23 februari 2014 19:34

Ik ben pas echt begonnen met t dragen van mascara op m’n 12e <3

[Beantwoorden]


Door Iris op 25 februari 2014 18:29

Ik weet nog dat ik naar de eerste klas ging en dat ik en mijn vriendin destijds dachten dat je de middelbare school niet binnenkwam zonder een laagje mascara op. We hebben toen dus ons eerste make-up product gekocht: Allebei een Catrice All Round mascara. En raad eens, ik heb m nogsteeds :)

[Beantwoorden]


Door Fleur op 26 februari 2014 12:37

Ik ben begonnen toen ik 12/13 was. De eerste klas dus. Gewoon met mascara en lipgloss. In de tweede klas ging ik met oogpotlood spelen en in de derde klas met concealer, foundation en BB-cream. Nu doe ik heel veel met mijn ogen en zo min mogelijk met foundation en concealer. Mijn huid is er helaas sinds de zomervakantie wat verslechterd en daarom laat ik mn huid maar een beetje met rust.

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 26 februari 2014 19:32

Leuk om te lezen! Ik begon met mascara en lipgloss en daarna kwam er af en toe een beetje oogschaduw bij en zwarte oogpotlood :) Met foundation en poeder begon ik veel later, omdat de meeste meiden die ik er mee zag lopen echt zo’n pancake effect hadden en dat wilde ik niet :duh: uiteindelijk ben ik er toch mee gaan experimenteren, want toen had ik inmiddels de beautyblogs ontdekt! :)

[Beantwoorden]


Door Wuddleboo op 3 maart 2014 17:43

Leuk! Ik ben al heel vroeg begonnen met experimenten met make-up, ook natuurlijk met de make-uptas van mijn moeder :) Vaak besteedde ik een hele avond aan mezelf opmaken, inclusief bodyglitter op mijn wangen en knalrode lippenstift. Toen ik op de middelbare school kwam droeg ik altijd eyeliner (onder mijn ogen, waardoor ik heel moe leek bedenk ik me nu :/) en mascara. Nu is het altijd nog steeds eyeliner (bóven mijn ogen :yes:) en mascara, soms wat foundation om iets te coveren.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 8 maart 2014 16:02

Leuk om te lezen! Ik ben in groep acht begonnen met af en toe wat mascara, als ik er tijd voor had haha ^^) . In de eerste klas ging ik elke dag naar school met wat mascara. Maar van die goedkope mascara met lekker veel klonten. :X :X . In het begin van de tweede klas ging ik nog steeds gewoon met alleen mascara naar school, maar heb toen nog een wimperkruller aangeschaft (die ik nog steeds gebruik.) En vanaf eind van de 2e draag ik vrijwel altijd eyeliner en mascara naar school en dat doe ik nog nog steeds. :yes: ^^) Ik heb foundation dat ik af en toe draag naar school, maar vooral voor onder mijn ogen, omdat ik daar altijd donkerde kringen heb ;-)

[Beantwoorden]


Door Lisjee op 8 maart 2014 23:55

Super leuk artikel Vera!!
Zelf ben ik volgens mij begin groep 8 begonnen met een getinte lipbalm. Eind groep 8 kwam daar een mascara bij en heel soms een beetje lipgloss. Ik zit nu in de brugklas en ben 13 jaar. Ik draag nu elke dag nogsteeds een getinte lipbalm, mascara en coverstick onder mijn ogen. En heel soms een beetje oogschaduw of lipgloss. Ik ga binnenkort kijken voor een oogpotloodje :) xx (is dit trwn veel of weinig make up voor een 13 jarige?)

[Beantwoorden]


Door MICHELLE op 7 mei 2014 13:19

ik draag nu alleen maar mascara en eyeliner IS DAT ERG OP JE 11DE :omg:

[Beantwoorden]


Door vita op 2 juni 2014 22:02

wow je bent qua uiterlijk niet veel veranderd, maar ik begin nu ook beetje met makeup ik ben 14 jaar en ik wist nog dat ikvroeger ook voor de grap makeup op had haha

[Beantwoorden]


Door Joëlle op 12 juli 2014 00:00

wow echt een super l :lol: euk artikel. Ik ben een beetje oude filmpjes aan t kijken aan oude dingen lezen op jouw geweldige blog.
Toen ik in de eerste kwam wist ik ook niet zo goed wat ik moest doen en deed ik een beetje poeder en mascara op. Maar inmiddels 3 jaar later, foundation, poeder, bronzer, blush, mascara, oogschaduw, lippengloss (best veel hahaha)
Maar ik vind het echt heel stoer dat je zo’n stap hebt durven zetten en dat je uiteindelijk een trendzetter was!

[Beantwoorden]


Door Amber op 13 maart 2016 16:41

Hoi Vera,
Ik heb een vraagje ik ben nu bijna 12 en ik ben nu heel enthousiast over make up,
Ik draag nu alleen mascara en thuis soms oogschaduw en een heel licht kleurtje lipstick.
Daarom wil ik aan jou vragen wat ik het best kan dragen op mijn leeftijd.

[Beantwoorden]


Door Amber op 13 maart 2016 16:46

Sorry was nog niet klaar :D…
Ik wil heel graag iets zoals foundation maar ik denk dat mijn moeder mij daarvoor nog te jong voor vind en ik zelf ook een beetje.
Ik wil dus heel graag weten wat ik nog meer kan dragen want soms wil ik wel eens te ver gaan…

[Beantwoorden]