Blub en Botje

blub_en_botje_fish_hotel01

‘Neem een huisdier, dat is gezellig!’ het advies werd me meerdere keren gegeven. Daar bedoelden jullie waarschijnlijk een speels hondje met de naam Max, of een ietwat chagrijnige kat met de naam Charlie mee, maar ik koos voor twee vissen. Het begon met de kom, die ik zo leuk vond. En voordat ik het door had stond ik goudvissen uit te zoeken bij de dierenwinkel. Zie hier Blub & Botje!

blub_en_botje_fish_hotel02

blub_en_botje_fish_hotel03

Ik zat er al een tijdje aan te denken om een vis te nemen. En alsof het zo bedoeld was, kwam ik dit weekend bij de Bijenkorf in Arnhem het ‘fish hotel’ van het merk Umbra tegen met 30% korting. Er zijn bij de winkel momenteel veel kortingen, omdat de Bijenkorf per 1 januari weg gaat uit Arnhem. Aangezien ik de vissenkom al jaren leuk vind, en ik bij het twijfelen om een vis te nemen, steeds deze kom in mijn hoofd had, besloot ik van de korting gebruik te maken en de vissenkom te kopen.

Twee dagen later bezocht ik Pet’s Place om twee bewoners voor het hotel uit te kiezen. Ik besloot geen designer vis, maar gewoon twee leuke goudvisjes te kopen. Dit zijn ze! Blub en botje.

Fish Hotel van Umbra kost normaal € 39,95.

blub_en_botje_fish_hotel04

Blub in de kamer op de eerste etage, met uitzicht op een zorgvuldig aangelegde laminaat vloer.

blub_en_botje_fish_hotel05

Botje in de hotel lobby op de begane grond.

blub_en_botje_fish_hotel06

blub_en_botje_fish_hotel07

Ik koos voor de namen Blub en Botje, omdat mijn eerste vis ook Blub heette en mijn moeder daarom vond dat ik de familienaam moest voortzetten, en één van de vissen Blub moest noemen. De andere vis heet Botje omdat ik Ariel een hele leuk film vind, en wel eens een persoonlijkheidstest heb gedaan waaruit bleek dat onze karakters overeen komen (ook met die van Will Smith in de Fresh Prince Of Bell Air, maar dat terzijde). In de Kleine Zeemeermin heeft Ariel een vis als vriendje, en zijn naam is Botje.

Ik wilde twee vissen in plaats van één, omdat me dat gezelliger voor ze lijkt. Ik ben wel een beetje bang dat de kom toch wat krap voor de twee visjes is. De vrouw in de dierenwinkel zei dat het wel kon, maar ik ga natuurlijk goed in de gaten houden of alles wel goed gaat tussen Blub en Botje.

Edit: ik heb inmiddels contact gehad met een docente dierenwelzijn (Tamara bedankt!) en het klopt inderdaad dat de kom veel te klein is. Ik voel me er erg vervelend over, gelukkig heeft Tamara mij geholpen met vinden een goede oplossing. Mocht je er meer over willen weten, het LICG geeft goede informatie over het houden en verzorgen van dieren.

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 26 november 2013 | 280 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door eva op 26 november 2013 06:06

aww, nu wil ik ook vissen!

[Beantwoorden]


Door Laura op 26 november 2013 06:07

De vissenkom is echt gaaf! Zoiets heb ik nog nooit gezien! Leuk dat je twee visjes in huis hebt! ;-)

[Beantwoorden]


Door Lin op 26 november 2013 06:09

Geweldig, twee goudvissen!! Misschien niet zo aanhankelijk als Flint, maar toch gezelliger dan helemaal alleen wonen :)

[Beantwoorden]


Door Maxime op 26 november 2013 06:10

Ah, wat leuk! De vissenkom ziet er trouwens erg mooi uit, dat heb ik nog niet eerder gezien. Veel leuker dan zo’n standaard kom ^^) .

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 26 november 2013 06:11

Die vissenkom is wel echt tof idd! :) En je moet ergens mee beginnen toch? Vissen zijn ook leuk! :)

[Beantwoorden]


Door Natasja op 26 november 2013 06:17

Vet leuk zo’n vissenhotel! Lijkt me alleen ietwat donker daarbinnen…? Leuke en perfecte vissen namen trouwens Vera!

[Beantwoorden]


Door Martina op 26 november 2013 06:19

Ziet er leuk uit! Gezellig een beetje gezelschap ;)

[Beantwoorden]


Door Marieke / Mariekesblogcorner op 26 november 2013 06:19

Haha geweldig! Mooie vissenkom ook ^^)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 26 november 2013 06:20

Wat een gaaf aquarium! En leuke namen haha

[Beantwoorden]


Door Lidewij op 26 november 2013 06:20

Awwh, wat leuk! Mijn eerste gedachte was ook: is die kom wel groot genoeg, maar toen bedacht ik me dat zo’n saaie ronde bol echt niet groter is, dus het moet zeker kunnen :) superleuk! En de ‘kom’ is echt geniaal gewoon :D

[Beantwoorden]


Door Sofie op 26 november 2013 06:23

Wat leuk zeg! Schattige namen heb je ze gegeven :)

[Beantwoorden]


Door Pretty On A Budget op 26 november 2013 06:27

Leuk! Echt een mooi aquarium! Veel plezier met Blub en Botje ★

[Beantwoorden]


Door Eline op 26 november 2013 06:42

Wat leuk dat vissenhotel, staat echt heel erg tof!

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 26 november 2013 06:45

Ahhh wat leuk! En de naam “Botje” is ook zo leuk! Ik zou waarschijnlijk zelf op “Freddi en Loebas” uitgekomen zijn (gezien mijn obsessie met Freddi Fish, dat is zo’n leuk spel!), maar deze zit in dezelfde ‘leukheidscategorie’! Ik hoop dat ze een fijne tijd zullen hebben in je hotel <3!

[Beantwoorden]


Door Dita op 26 november 2013 06:53

Aah leuk!

[Beantwoorden]


Door Gael op 26 november 2013 06:55

wat een leuk aquarium!

[Beantwoorden]


Door Naomi op 26 november 2013 07:01

Wat een mooie vissenkom! Dat staat veel leuker dan ren ronde bak. Succes met Blub en Botje!

[Beantwoorden]

Martina antwoordt op 26 november 2013 om 08:51:

Ik vind m ook zo origineel!

[Beantwoorden]


Door Emmeke op 26 november 2013 07:07

sorry dat ik het zeg, maar dat aquarium is veel te klein voor 2 goudvissen. Goudvissen groeien namelijk nog door, en kunnen best groot worden. Doordat de kom te klein is kunnen ze aan de buitenkant niet doorgroeien, maar de organen gaan wel gewoon door met groeien, de beestjes vergroeien dan en gaan dood. Als je meer info wilt daarover, moet je even googlen. Een goudvis heeft per cm lichaamslengte minstens 1 liter water nodig.
ik hoop dat je het Niet erg vind dat ik hier iets over zeg :(

[Beantwoorden]

Tamara antwoordt op 26 november 2013 om 09:42:

Hoi! Er zijn goudvissen en goudvissen speciaal voor kommen. Deze laatste categorie goudvissen zijn dusdanig gekweekt dat ze niet groter worden. Dus als Vera deze goudvissen heeft gekozen, dan is er niets aan de hand. Als ze voor gewone goudvissen heeft gekozen dan hebben deze vissen wellicht te weinig ruimte in deze kom.

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 26 november 2013 om 14:09:

:O :O :O He gadver wat zielig!! Arme beestjes.. Dat vind ik gezelliger voor ze zeg je, wat hypocriet, je hebt die dieren voor jezelf, zij zitten hier helemaal niet op te wachten. Wat heb ik toch een hekel aan vissen in een kom! Of konijnen in een hok, of welk dier dan ook. Ik vind het dierenmishandeling om die visjes zo op te sluiten, vind niet dat wij het recht hebben dat te doen en als je dan echt zo nodig dieren op gaat sluiten doe dat dan iig zo diervriendelijk mogelijk en dat vind ik in een veeeel groter aquarium waar ze niet hun hele leven lang hetzelfde piepkleine rondje kunnen maken! Ik snap uberhaupt niet waarom mensen dieren nemen om ze in een hokje te zetten zodat jij naar ze kan kijken… Lees net dat tamara schrijft dat deze vissen zo zijn gekweekt om klein te blijven, kom op zeg, dat idee alleen al is toch absurd, dat we dieren gaan fokken zodat de mens ze leuk in een hokje kan stoppen pfffff….

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 26 november 2013 om 14:33:

Ik snap je punt, maar is dit allemaal de schuld van Vera? Nee, heel veel mensen hebben een konijn in een hokje of een vis in een kommetje. Reageer het dan niet op Vera af..

Tessa antwoordt op 26 november 2013 om 18:17:

Dat is niet waar! Goudvissen kunnen exht gigantisxh worden, zoek maar eens op jumbo gold fish. Goudvissen hebben minstens 50l per vis (!) nodig. Dit is dierenmishandeling. Kijk even op goudvis.forum2go.nl opgericht door een echte goudvisliefhebber en importeur vol met mensen met echte kennis over goudvissen.

[Beantwoorden]

laura antwoordt op 26 november 2013 om 21:35:

De naam zegt he al jumbo goudvis! Ik heb er ook 2 en ikvind ze cool! Ze meten wat doen aan mensen die hun hond aan de boom binden of een kat slaan of…. enz… maar 2 gouvissen kom op!!! En idd het is niet de schuld van vera!!!!

Elmira antwoordt op 26 november 2013 om 18:18:

Hoe kom je daar nou bij? Er zijn geen goudvissen speciaal voor kommen. Als je ze in een groot aquarium of vijver stopt zullen ze allemaal prachtig groot worden (20+ cm).

[Beantwoorden]

me antwoordt op 26 november 2013 om 22:01:

Hahaha, wat een onzin, speciaal gekweekte vissen voor viskommen, hoe kom je er op. :/

[Beantwoorden]

Rosa antwoordt op 26 november 2013 om 23:26:

Goudvissen kunnen inderdaad heel erg groot worden!

Natuurlijk is dit niet Vera haar schuld, dat zegt toch ook helemaal niemand?:) Er wordt gewoon heel weinig geïnformeerd. Eigenlijk moet een fabrikant van een vissenkom als deze (en alle anderen!) er informatie op zetten, wat voor vis er in kan etc.
In veel dieren winkels weten ze zelfs niet eens de juiste informatie te geven over dieren.

Vissen worden ook vaak gezien als decoratie ipv dier (ik doel NIET op Vera, want ik denk net dat zij ze daarom gekocht heeft!)

En aangezien Vera een update bij dit artikel heeft geschreven, denk ik dat ze een goede oplossing gevonden heeft:) Kan ze er een mooie vaas van maken.. want et blijft een mooie kom. Diervriendelijk of niet. :)


Door Roos op 26 november 2013 07:20

Die kom is veels te klein voor 2 vissen.
Hoe ga je ze in de gaten houden? Wachten tot blub of botje je naam roept en smeekt om een grotere kom?
Bah dierenmishandeling.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 november 2013 om 08:17:

‘Bah, dierenmishandeling’? ik zeg dat me verteld is dat dit kan? :-S alsof ik expres visjes martel ofzo. Waarom denk je anders dat ik die laatste alinea’s schrijf? Omdat ik me ook zorgen maak.

[Beantwoorden]

JJ antwoordt op 26 november 2013 om 08:32:

Ik zou niet uitgaan van wat de dierenwinkel vertelt… Je kunt beter internet raadplegen en een weloverwogen beslissing nemen. In dierenwinkels blijven ze ook konijnen in hun eentje in een klein hokje verkopen. Dat kan prima volgens dierenwinkels, maar is grote onzin en zeker dierenmishandeling.
Ik heb niet zoveel met vissen, maar ik zou toch even goed informeren of je vissenhotel wel goudvisvriendelijk is.

[Beantwoorden]

Jette antwoordt op 26 november 2013 om 08:47:

De dierenwinkel geeft wel vaker adviezen die ik niet zou opvolgen! Zo verkochten ze mij 2 hamsters, blijken dat achteraf helemaal geen groepsdieren te zijn en heeft de een de ander opgegeten, ik snap nu nog niet hoe die vrouw zei dat dar juist ‘gezellig’ voor ze was.

Maar t klopt wel een goudvis kan heel groot worden. Die van mij is 13 jaar geworden en heeft 5 kommen gehad. Steeds weer wat groter omdat hij maar bleef groeien. Wel goed dat je een vierkanten hebt gekocht, een ronde is ook niet goed voor ze. Roch worden die ook gewoon verkocht bij de dierenwinkel…

Vera Camilla antwoordt op 26 november 2013 om 09:06:

Wow jeetje, wat heftig! :-( Dankjewel voor je tip!

laura antwoordt op 26 november 2013 om 21:37:

Nee internet verteld altijd de waar heid!!! Pfff mensn!!! :(

jj antwoordt op 26 november 2013 om 21:49:

Niet als je iemands zelf in elkaar geknutselde website als leidraad neemt nee. Maar als je goed informatie inwint doe je dit door meerdere websites en fora te bezoeken, goed te kijken van wie de informatie komt, vragen te stellen, is internet 100 x beter dan iemand in de dierenwinkel.

justme antwoordt op 26 november 2013 om 11:14:

Ik ben het ook niet eens over de grootte van de bak, maar dit is wel erg kort door de bocht! Het is heel begrijpelijk dat er wordt afgegaan op het advies van de dierenwinkel, tuurlijk geloof je die! Jammer genoeg worden deze veel te kleine bakjes nog steeds verkocht, want er wordt zelfs gezegd dat een goudvis minstens 40 liter voor zichzelf moet hebben, wat dus inhoudt dat Blub en Botje een bak van minstens 80 liter moeten hebben.
Goudvissen worden namelijk heel groot.

Wat een dierenwinkel je ook niet verteld is dat een bak minstens(!) 3 weken in moet draaien om er een goede bacterie cultuur te krijgen. Je kunt een vis niet houden in zomaar kraanwater. Vera; Dit is absoluut niet bedoeld als kritiek, want ik snap dat je dit niet kon weten als de dierenwinkel je anders verteld. Het feit is nu eenmaal dat een dierenwinkel vooral wil verkópen. Je kunt natuurlijk alsnog dingetjes proberen te veranderen! :D Toch veel plezier met je huisdiertjes :D

[Beantwoorden]


Door Linda op 26 november 2013 07:21

Die kom is echt heel gaaf zeg! Hij lijkt me idd wel een beetje klein, maar ik heb de ervaring dat goudvissen vooral groeien als ze heel veel ruimte hebben. Mijn goudvissen werden pas groot toen ik ze losliet in de vijver van m’n ouders (en toen werden ze opgevreten door een reiger).

Botje vond ik ook altijd zo leuk en schattig!

[Beantwoorden]


Door Josianne op 26 november 2013 07:21

Haha, leuk geschreven! En hele coole vissenkom!!

[Beantwoorden]


Door Lilian op 26 november 2013 07:30

Sorry maar die kom is echt veel te klein voor 2 goudvissen. Ze zeggen dat de goudvis groeit tot de grootte van de kom, van de buitenkant wel, echter in de binnenkant groeit alles door. Dus de vis zal dan kromgroeien. Dit is erg pijnlijk voor vissen en ik weet dat heel veel mensen dat niet weten en dus jij waarschijnlijk ook niet Vera, maar ik wilde het toch even zeggen.

xx Lilian

[Beantwoorden]

Sascha antwoordt op 26 november 2013 om 09:16:

De kom ziet er leuk uit, maar denk niet dat het voor je visjes heel leuk is. Veel mensen weten niet dat zo’n kleine kom slecht is voor de vissen, ook omdat dierenwinkels ten onrechte zeggen ‘dat het gewoon kan’. Ik wist het eerst ook niet. Mijn vissen zaten eerst ook in een normale ronde kom, maar toen iemand mij erop wees, ben ik me gaan verdiepen in de ruimte die ze eigenlijk nodig hebben. Toen ik een groot aquarium voor ze kocht (80 liter geloof ik), zijn ze ook veel groter gegroeid.

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 26 november 2013 07:32

Wat een leuke vissenkom! Al vraag ik me af of deze wel groot genoeg is voor twee visjes…Hopelijk gaan we nog veel avonturen meemaken met Blub en Botje ;-)

[Beantwoorden]


Door Jik op 26 november 2013 07:32

Haha, wat leuk!

[Beantwoorden]


Door Beautydagboek op 26 november 2013 07:33

Zo’n vissenkom heb ik nog nooit gezien, erg origineel!

[Beantwoorden]


Door Sammie *klik voor mijn blog* op 26 november 2013 07:33

Gefeliciteerd met Blu & Botje!
Wat een super leuke vissenkom!
Maar eh, Vera… hoe haal je ze uit elkaar! :O

xx

[Beantwoorden]


Door Esmiralda op 26 november 2013 07:36

Ik vind de kom ook wel erg klein. Dierenspeciaalzaken zeggen vaker dat dingen kunnen, terwijl ze echt niet goed zijn voor het welzijn van het dier (bijv. konijnen en cavia’s die alleen worden gehouden, en ze hebben jarenlang speciaalvoer verkocht voor degoe’s dat ontzettend slecht voor ze was.). Ja het kan, maar je huisdier word er echt niet gelukkiger op.

Misschien dat je je kan aanmelden op een goudvissen forum? Op fora kan je vaak goede informatie vinden.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 november 2013 om 08:15:

Ik ga even rondkijken, thanks!

[Beantwoorden]

Esmiralda antwoordt op 26 november 2013 om 12:18:

Succes en ik hoop dat je nog veel plezier mag hebben van je goudvissen!

[Beantwoorden]


Door Sabrina op 26 november 2013 07:40

De kom is echt super leuk, maar niet geschikt voor vissen. Veels te klein en zonder pomp zwemmen ze gewoon in hun eigen vuil. Ook een goudvis hoort in een aqarium.

[Beantwoorden]

Tamara antwoordt op 26 november 2013 om 09:09:

Hoi Vera,

Veel mensen worden i.d.d. verkeerd geinformeerd over de beste huisvesting voor veel verschillende dieren..Er zijn organisaties die zich daar mee bezig houden (bijvoorbeeld het LICG: Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren). Hier vind je ook huisdierbijsluiters met de juiste info over het hebben van huisdieren. Er is er ook een voor goudvissen: http://professionals.licg.nl/ContentSuite/upload/lgp/drn/Goudvis_bijsluiter6_2T.pdf

maar ook voor cavia’s, konijnen en hamsters, dieren waar het ook vaak mis mee gaat…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 november 2013 om 09:13:

Dankjewel Tamara, ik ga er naar kijken!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 26 november 2013 07:45

Ik vind ze lief!! :$ Toffe vissenkom trouwens, heel origineel!

[Beantwoorden]


Door Suus op 26 november 2013 07:46

Krijgen ze wel genoeg licht in die kom ??

[Beantwoorden]


Door Ingeborg op 26 november 2013 07:48

Haha wat leuk! Je hebt het artikel echt leuk geschreven! Veel plezier met blub en botje!

[Beantwoorden]


Door Sabine op 26 november 2013 07:55

Hilariteit in het begin vanwege ‘chagrijnige kat Charlie’. Ik wil je wel kennis laten maken met onze Charlie om je idee van een chagrijnige kat weg te halen? ;-) Grapje natuurlijk.

Ik vind de visjes leuk en wat een mooie vissenkom, ’t is gewoon een eyecatcher geworden. Ik ben benieuwd wanneer het moment komt dat je tegen ze gaat praten als je thuis komt hihi. “Hallo Blub en Botje!”

[Beantwoorden]


Door Roos op 26 november 2013 07:56

Dit verkopen ze serieus als vissenkom? De Bijenkorf zou zich moeten schamen.
Kan niet goed zijn voor deze diertjes.
Goudvissen zijn goeie zwemmers en hebben zeker een aquarium nodig.
Jammer dat de verkoopster gezegd heeft dat dit wel kan, verkooppraatjes, want dit kan niet :(

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 november 2013 om 08:14:

Ja, juist omdat de kom vierkant is en niet rond, schijnt goed te zijn voor de vis. Daardoor lijkt de kom misschien kleiner, maar hij is ongeveer even groot als ik een normale kom (heb ik me laten vertellen).

[Beantwoorden]

Roos antwoordt op 26 november 2013 om 09:04:

Ik heb dit even aan iemand gevraagd waarmee ik in SeaLife heb gewerkt, zij was daar de dierenverzorgster,
en ze zegt dat dit absoluut niet kan, veel te kleine kom en veel te weinig licht, rond of vierkant, het maakt niet uit.
Heel erg jammer van die verkoopster, diegene hoort niet in een dierenwinkel te staan, ze zou zich moeten schamen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 november 2013 om 09:06:

Ik voel me er nu ook hartstikke rot over, dit is niet wat ik wilde. Ik ga opzoek naar een goede oplossing.

Bieke antwoordt op 26 november 2013 om 09:34:

dankjewel Vera :yes:

Dana antwoordt op 26 november 2013 om 09:42:

Vera, je moet je nu helemaal niet hartstikke rot voelen, je wist het niet!!!!! Er zullen wel meerdere mensen zijn die in verkooppraatjes zijn getrapt. Het siert je dat je de opmerkingen van je bezoekers nu serieus neemt en je ermee in zit. Het siert je ook dat je reageert op iedereen die hier commentaar op geeft. Ik kan me inbeelden dat je heel wat andere reacties voor ogen had toen je leuk wou bloggen over je huisdiertjes. Daarom ben je zonder enige twijfel mijn favo blogger!
Ik snap trouwens wel waarom je de aquarium zo mooi vond. Hij is ook prachtig! Jammer dat hij blijkbaar te klein is. Leuk ook dat je visjes gehaald hebt! Je doet dat alleen wonen erg goed. Weet je ook welke vis blub (zo heette mijn eerste visje trouwens ook) en welke vis botje is? Hoe houd je ze uit elkaar? :-)


Door Danielle op 26 november 2013 07:59

Die vissenkom ziet er echt leuk uit! Ik merk al wel dat Blub en Botje veel in het zwembad te bekennen zijn in hun hotel. :)

[Beantwoorden]


Door Michelle op 26 november 2013 08:13

Wauw, wat een gave vissenkom!
Ik zal alleen al vissen kopen vanwege de kom!

[Beantwoorden]


Door Laura op 26 november 2013 08:15

ik zag die vissenkom ook al een paar keer voorbijkomen, zou bijna vissen nemen om die vissenkom in huis te kunnen zetten!
maar ik hou niet zo van vissen haha!

mijn cavia is een tijdje terug dood gegaan en heb nu alweer een konijn gekocht haha. hij is suuuuper schattig en heet majoor <3

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 26 november 2013 08:17

Hallo Blub en Botje! :D heel leuk Vera! De kom vind ik ook erg leuk eruitzien :-) ik heb zelf ook jaren 2 vissen gehad bij m’n oma en vond het hartstikke leuk en gezellig altijd haha

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 26 november 2013 08:18

Wat leuk dat je vissen hebt genomen! De kom zit er ook erg mooi uit!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 26 november 2013 08:22

Ahw ik vind het toch wel zielig hoor die visjes in een kom.. Ik weet dat ze maar 1 seconde terug kunnen denken maar toch! Wel een aparte moderne kom trouwens! Nog nooit zoiets gezien.
x

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 26 november 2013 om 14:22:

Onzin!!! Google eens “geheugen vissen” en je zult zien dat uit alle onderzoeken blijkt dat ze maandenlang geheugen hebben, zo’n vis verveelt zich dood in die bak. Niemand weet iets zeker, maar lijkt me vrij logisch, en als jij het ook niet zeker weet, dan neem je toch geen risico??

[Beantwoorden]


Door Sanne op 26 november 2013 08:22

Wel echt een gave bak! Maar ik vind het ook te klein.
Ik zou zo’n grote rechthoekige bak kopen, dat kun je ook nog gezellig inrichten.

[Beantwoorden]


Door Hester op 26 november 2013 08:23

Haha, wat een geweldige kom! Ik heb ook jarenlang twee vissies op mijn kamer gehad, die had ik voor mijn verjaardag gekregen maar ik vond de kom schoonmaken altijd zo’n pokkewerk. Het is wel een iets kleinere kom en ik zou me misschien als vis een beetje opgesloten voelen haha maar dat is een menselijk gevoel denk ik :P. Veel plezier met Blub & Botje!

[Beantwoorden]


Door femketje op 26 november 2013 08:24

aww cute :D

[Beantwoorden]


Door Hilde op 26 november 2013 08:25

Haha wat ’n super coole vissenkom is dat!! Geweldig! :D

[Beantwoorden]


Door Tessa op 26 november 2013 08:36

Dit is echt dierenmishandeling.
Goudvissen hebben per vis minimaal 10 liter water nodig omdat ze enorme vervuilers zijn. Goudvissen kunnen heel oud wordn in goede omstandighede. De problemen van een klein aquarium zorgen ervoor dat d gemiddelde goudvis 3 maanden oud wordt ipv 30 jaar wat ze kunnen worden als ze goed verzorgd worden.

Ik raad je echt aan om een groter aquarium te kopen. Veel mensen onderschattem de verOrging van deze mooie lieve dieren.

Neem eens een kijkje op aquaforum.nl

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 26 november 2013 08:36

Haha geweldig! Die vissenkom is echt heel leuk :)

[Beantwoorden]


Door Tessa op 26 november 2013 08:38

Ik bedoel 100 liter ipv 10. Hoe groot is je bak?

[Beantwoorden]


Door Allissa op 26 november 2013 08:42

Whahaha erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 26 november 2013 08:45

Hahaha wat cool, een vissenhotel! En lijkt me inderdaad toch iets gezelligs hebben :D Veel plezier met je nieuwe maatjes!

[Beantwoorden]


Door Lildh op 26 november 2013 08:46

Wat een aanstellerij over de grootte van die kom, waarschijnlijk doen jullie verder nooit iets aan dierenmishandeling, dus waarom zou je hier iets durfen te zeggen? Zou best kunnen dat die iets te klein is, maar jullie zijn geen vissen experts toch? Ze zal er vast wel meer info over opzoeken en dan komt t wel goed. Hoeven niet gelijk te huilen hoor :X

[Beantwoorden]

Nikita antwoordt op 26 november 2013 om 09:33:

Wat een domme reactie is dit nou? Als niemand haar zegt dat dit niet goed is, dan was ze ook niet op zoek gegaan naar meer informatie hoor. Ik denk niet dat er iemand is die zegt dat dit nooit meer goed komt of dat er iemand aan het huilen is :/

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 26 november 2013 08:56

Wat een gave ‘kom’ is dat!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 26 november 2013 09:07

Waarom wordt mijn bericht steeds weggehaald?

[Beantwoorden]


Door Dionne op 26 november 2013 09:09

Wat een schattige kom!

[Beantwoorden]


Door Tamara op 26 november 2013 09:20

Hoi Vera,

Veel mensen worden i.d.d. verkeerd geinformeerd over de beste huisvesting voor veel verschillende dieren..Er zijn organisaties die zich daar mee bezig houden (bijvoorbeeld het LICG: Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren). Hier vind je ook huisdierbijsluiters met de juiste info over het hebben van huisdieren. Er is er ook een voor goudvissen: http://professionals.licg.nl/ContentSuite/upload/lgp/drn/Goudvis_bijsluiter6_2T.pdf

maar ook voor cavia’s, konijnen en hamsters, dieren waar het ook vaak mis mee gaat…
Ik zag net dat je schreef dat je gaat bekijken hoe je dit kunt oplossen, dat vind ik tof om te lezen.

[Beantwoorden]


Door Roos op 26 november 2013 09:25

Top dat je naar een oplossing gaat zoeken Vera!
Jij zou je niet rot moeten voelen, maar de verkoopster in de winkel!

[Beantwoorden]


Door Eva op 26 november 2013 09:26

Super mooie vissenkom! Ik lees aan de comments dat die wel te klein is. Dat is ontzettend jammer! Ik hoop dat je snel een goede oplossing vindt voor Blub en Botje <3 :smak:

[Beantwoorden]


Door Bieke op 26 november 2013 09:27

De vissenkom is inderdaad toch wat te krap hoor :( zo zielig, die worden zot.
Ik snap wel dat je denkt ‘het oog wil ook wat’ i.v.m. design maar je bent toch met levens bezig hé…

[Beantwoorden]


Door lin op 26 november 2013 09:28

Mooie kom, maar inderdaad wel wat klein voor die visjes. Ik word er helemaal benauwd van. Maar inderdaad wel een stylish kom (en hilarisch stukje tekst). X

[Beantwoorden]


Door Celien op 26 november 2013 09:30

Leuk! Veel mensen zeggen maar een vis, maar ik kan echt geniete,n van onze aquarium. Hij staat net naast ons keukentafel, en ik kan er uren naar blijven kijken! We zijn ook ooit met goudvissen begonnen, en nu hebben we warm water vissen! :) ze hebben geen naam, daarvoor zijn ze wat met te veel… Haha! :)

[Beantwoorden]


Door Esther op 26 november 2013 09:34

Welkom lieve Blub en Botje, wat een mooie nieuwe woning hebben jullie!!
Zelf heb ik 4 van deze vissenkommen, vind ze geweldig, doordat je ze kunt stapelen wordt het een echt hotel :)
Ik vind dat sommige hier overdrijven, mijn vissen leven er al 2 jaar in nu en nooit problemen gehad,.
De kom is groter dan hij lijkt en daar alle raampjes krijgen ze meer dan genoeg licht.
Bij mij is van 1kom helaas het glas kapot gegaan dus daar zitten geen vissen in, dan heb ik 2goudvissen ieder in een eigen kom en in 1 kom zitten 2 vissen met wat langere staart en boller lijfje, weet de naam ff niet.
Dus Vera, laat ze maar lekker kletsen, je hebt 2 lieve visjes en een hele leuke kom :D

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 26 november 2013 09:36

Mensen die gelijk over dierenmishandeling beginnen, moeten eerst even denken over de ruimte die de dieren hebben gehad die ze elke avond op hun bordje hebben liggen…

Vera heeft zich laten informeren bij de dierenwinkel, er vanuitgaande dat ze daar betrouwbaar advies geven. Dit blijkt dus niet zo te zijn (de comments lezende), maar dan is ze nog niet gelijk een diermishandelaar! Volgens mij heeft ze het beste voor met de beestjes :)

Ondanks alle comments, vind ik de tekst in je artikel hilarisch, Vera! En ik wens je veel geluk met je vissies, hihi :)

[Beantwoorden]

Tessali antwoordt op 26 november 2013 om 10:52:

Ik ben het he-le-maal met je eerste alinea eens! Kom op zeg mensen. Vera je bent top!

[Beantwoorden]

Tialda antwoordt op 26 november 2013 om 23:32:

Helemaal mee eens! En wat een leuke kom Vera! Welkom Blub en Botje!

[Beantwoorden]


Door Aranka op 26 november 2013 09:36

Jeetje wat een reacties allemaal, over van een mug een olifant maken gesproken. Ik ben benieuwd of deze mensen nooit muggen doodslaan overigens.

[Beantwoorden]


Door Jana Vmh op 26 november 2013 09:41

Zo’n leuke visbokaal!! :)

[Beantwoorden]


Door Hilde op 26 november 2013 09:46

Haha die kom is echt leuk inderdaad ;)

[Beantwoorden]


Door José op 26 november 2013 09:49

Super leuke kom. Ennuh max vind ik geen hondennaam, aangezien mijn zoon zo heet
Vernoemd naar mijn schoonvader. :)

[Beantwoorden]

Alette antwoordt op 26 november 2013 om 11:46:

En mijn kat heet Max, dus per se een hondennaam is het zeker niet :lol:

[Beantwoorden]


Door Manouk op 26 november 2013 09:50

Wat een mooie vissenkom! Als ik ooit nog eens vissen neem (en ik over het kat-vis incident heen ben) ga ik zeker eens kijken vor deze kom.

[Beantwoorden]


Door Jessica op 26 november 2013 09:51

Wat een super gave vissenkom! Ik heb hem al eens eerder gezien, maar nooit met vissen erin. Heel leuk!

[Beantwoorden]


Door Stella op 26 november 2013 09:54

Geweldig dat vissen hotel! Echt heel leuk bedacht en het past ook nog eens goed bij je huisje! Veel plezier met je visjes! Liefs, Stella!

[Beantwoorden]


Door Annemarije op 26 november 2013 09:55

Visjes zijn leuk! :)
Ik ga niets zeggen over de kom want dat is hier al genoeg gedaan en daar ga je ook al wat aan doen las is. Maar hoe doe je dit dan als je naar Arnhem gaat?

Veel plezier met Blub en Botje!

[Beantwoorden]


Door Ilse op 26 november 2013 09:56

Dat is nog eens een mooi aquarium! Nog nooit gezien. Past goed bij de rest van je interieur.
Maar ik heb er toch ook mijn bedenkingen bij , of dat wel zo goed is voor je visjes. Je hebt ook helemaal niets van steentjes ofzo op de bodem liggen? En moet je geen filtersysteem hebben of is dat alleen als je veel meer vissen hebt?

[Beantwoorden]


Door Kim op 26 november 2013 10:01

Super gaaf die vissenkom !

[Beantwoorden]


Door Esmée op 26 november 2013 10:02

Wat een onwijs leuke vissenkom! Zo een zou ik er ook wel willen, ik wist eerlijk gezegd niet dat het bestond. x

[Beantwoorden]


Door Tess Evea op 26 november 2013 10:12

Wat heb je een leuke vissenkom. Super schattig! :)

[Beantwoorden]


Door Natasja op 26 november 2013 10:16

Hey Vera,
Wat jammer van de reacties op je goudvisjes. Helaas hebben de meeste kritische bezoekers gelijk. Ik kan begrijpen dat je een beetje geschrokken bent, want je was gewoon verkeerd voorgelicht. Zeker bij goudvissen is dit niet vreemd, omdat ze vaak worden gezien als “sier/wegwerpdiertjes”, want mensen vinden het minder erg als een goudvis doodgaat dan bv een konijn.

Misschien wil je deze aflevering van KvW kijken, zij hadden laatst een aflevering over goudvissen gedaan en het is best wel schokkend hoe de beestjes behandeld worden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2013/afleveringen/31-10-2013

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 26 november 2013 10:18

Die vissenkom is echt heel erg gaaf! Dan wil ik ook wel twee vissen, haha. Vind het alleen altijd zo’n ramp om die kom te verschonen…

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 26 november 2013 10:20

Ik denk eerlijk gezegt niet dat de kom te klein is. Zolang ze rond kunnen zwemmen is het prima. De standaard ‘ouderwetse’ ronde kom is ook niet zo groot. Ik vind het er in ieder geval super leuk uit zien!

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 26 november 2013 10:27

Wat een toffe vissenkom! Heel gaaf!
Blub en botje zijn leuke namen ^^

[Beantwoorden]


Door Daphne op 26 november 2013 10:27

Ik heb zelf ook 2 vissen gehad, maar ik liet regelmatig het water gratis testen bij de dierenwinkel of de pH waarde van het water wel goed is, das erg belangrijk namelijk! Misschien een tip voor jou? X

[Beantwoorden]


Door ik op 26 november 2013 10:32

Hoi Vera,

Leuk dat je twee vissen hebt genomen! Dat maakt het toch iets gezelliger als je thuis komt.
Zelf heb ik ook zulke visjes gehad.
Zoals veel mensen al aangeven is de bak echt veel te klein, Lengte: 19 cm Hoogte: 21 cm
Breedte: 19 cm.
Ik vind het goed van je dat je aangeeft dat je naar een oplossing gaat zoeken, zelf ben ik ook ooit zo begonnen en kwam ik erachter dat de vissen zeker nog doorgroeien! dit wist ik ook zelf niet, toen heb ik ook besloten om een grotere bak te nemen.
Veel succes met de vissen!

Groetjes.

[Beantwoorden]


Door Fashion meets Beauty op 26 november 2013 10:32

Gave vissenkom en leuke namen heb je ze gegeven (vooral Botje vind ik erg leuk!)

[Beantwoorden]


Door CmyFashion op 26 november 2013 10:53

Ohh zo leuk!
Ik heb ook vissen (en een hond)…erg gezellig ;-) :yes:

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 26 november 2013 10:55

Leuk hoor visjes, heb ze zelf ook. Alleen zoals veel mensen hier zeggen jammer van de “kom”.
Voor hetzelfde geld heb je bij een goede dierenwinkel een klein mini aquarium met filter. Dat is veel beter voor ze.
Maar je gaat het vanzelf merken, een kom zonder filter is binnen 2 weken groen. Je blijft schoonmaken.

[Beantwoorden]


Door vera op 26 november 2013 10:59

Echt een hele leuke kom!!! kan je deze kom dan niet gebruiken voor kleinere visjes zoals guppies ofzo? dan is hij wel groot genoeg denk ik? dan doe je blub en botje in een andere kom ;)

[Beantwoorden]


Door Wyona op 26 november 2013 11:01

Leuk idee van het ding. Maar een tip: Goudvissen hebben een filter nodig… En grind op de bodem vinden ze ook fijn… Maar voor de rest wel leuk!

[Beantwoorden]


Door loveblogs op 26 november 2013 11:05

ik heb die vissenkom ook met ook 2 goudvissen! en die van mij leven al bijna 2 jaar :D je blog is echt heel erg leuk!!! xx

[Beantwoorden]


Door Minka op 26 november 2013 11:10

Mijn eerste vis heette ook Blub! Lol! Daarna nam ik een tweede en die noemde ik blub2 hehe. Ik vind de kom erg mooi, vissen hebben iets rustgevends maar het schoonmk vond ik wel erg irritant. Maar goed, dat went ook wel.

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 26 november 2013 11:12

wat schattige aquarium, heb deze nog nooit gezien. Ook hele leuke namen! (A)

[Beantwoorden]


Door I scream beauty op 26 november 2013 11:14

Ahh wat leuk! Die vissenkom heb ik ook nog!

[Beantwoorden]


Door Josanne op 26 november 2013 11:20

Waaat een leuke vissenkom!

[Beantwoorden]


Door Sparkles op 26 november 2013 11:23

Aaah leuk! Mooi kom ook. Jammer dat er weer een hoop ‘gezeur’ is bij de comments, waardoor jij nu uiteindelijk met een naar gevoel zit. Tuurlijk is het fijn als mensen hun mening en expertise delen, maar het is een dunne lijn tussen tips en opbouwende kritiek of meteen de wind van voren geven.
Niet rot voelen hoor Vera, je hebt geprobeerd je te laten informeren en je geeft al aan het in de gaten te houden, das toch prima. Gewoon een beetje googelen en op je gevoel af gaan, dan komt t vast goed met Blub en Botje ;)

[Beantwoorden]


Door lisa op 26 november 2013 11:32

Erg leuke kom inderdaad. Helaas zoals hiervoor al vaker is verteld, zou ik toch een andere bak voor Blub en Botje kopen. Wel goed dat je een vierkante bak hebt genomen trouwens! Ach en dit vissenhotelletje kan je ook gebruiken voor leuke waterplantjes, toch? :)

[Beantwoorden]


Door Anne op 26 november 2013 11:36

Leuk zeg, ik vind de vissenkom en de namen heel tof!

[Beantwoorden]


Door Esther op 26 november 2013 11:43

Haha wat leuk. En wat een super mooie kom zeg :)

[Beantwoorden]


Door Jose op 26 november 2013 11:43

De hele ‘kom-is-te-klein-en-te-weinig-licht-en-je-moet-je-schamen’-discussie is al geweest & wil ik me ook niet in mengen, dus bij deze: Ik vind je kom te gek! Misschien kun je de plantjes vastzetten aan een stukje lood, zodat ze niet bovenin drijven en er wat meer licht + lucht binnen kan komen?

Ach, wat weet ik er ook van. De enige vis die ik van dichtbij zie, zit verwerkt in het voer van mijn kat :D
Have fun met je gezinsuitbreiding! Weinig vissen kunnen zeggen dat ze in een vissenhotel hebben gewoond! ;-)

[Beantwoorden]


Door Stèphanie op 26 november 2013 11:47

Haha. Ik heb me rot gelachen! “Blub op de kamer op de eerste etage.” Ge-wel-dig! Het huis/de kom oogt idd wel klein voor de twee visjes.

[Beantwoorden]


Door Alette op 26 november 2013 11:47

Ook ik voel me niet geroepen in de discussie over de kom/ruimte van de vissen.
Wilde vooral zeggen dat ik dit een erg leuk artikel vond om te lezen, even een keer iets anders op de blog en ook nog eens erg leuk geschreven :D

[Beantwoorden]


Door Anne vdh op 26 november 2013 11:53

Vissen zijn ook leuk toch! Heb ze heel lang ook als huisdier gehad;)
De dierenwinkel vertelde mij wel altijd dat goudvissen echt grind op de bodem nodig hebben! Anders zien ze hun eigen reflectie ofzo en snappen ze niet wat boven en onder is. Daarnaast valt het te veel gegeven eten en uitwerpselen tussen de steentjes en blijft het daar, dan gaat het niet de hele kom door;-)

[Beantwoorden]


Door Joyce op 26 november 2013 11:53

Toen ik net ging samenwonen met mijn Hubby, riep ik ook dat ik graag vissen wilde hebben. Ik vind het huiselijk. Inmiddels hebben we al een jaar geen vissen meer, en ik mis het wel.

[Beantwoorden]


Door Hanne op 26 november 2013 11:55

Wow, echt een leuke kom voor vissen! Ikzelf heb thuis een saai aquarium (en dan niet eens een groot, haha!).
Mijn allereerste vis had ik ook Botje genoemd. Iedereen wil toch een leven zoals een Disneyprinses? En Botje was daar één stapje dichter bij :)

[Beantwoorden]


Door Nena op 26 november 2013 11:55

Haha, wat grappig ^^
De kom is echt superorigineel. Vissen hebben een kortetermijngeheugen, te klein zou zo klinken: “hmm, lijkt me wat krapjes.” “hee, deze kom lijkt me toch wat krapjes” “zwemt hier nou nog een vis rond?” “die kom is wat klein voor, oh mijn god zie ik daar een inbreker?” hahahahaha ^^

Leuk idee, en botje is een heel erg leuke naam ik had ‘m direct ^^

[Beantwoorden]

Nena antwoordt op 26 november 2013 om 11:57:

En het klopt wat Tamara bovenaan zegt. Er zijn groeiende goudvissen en kleinblijvende goudvissen :)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 26 november 2013 11:59

Wat heb je een superleuk en enthousiast stukje geschreven over Blub en Botje! Ik heb het artikel met plezier gelezen en ik vind het tof dat je zo’n stylish vissenkom hebt uitgekozen (past helemaal bij je interieur!). Jij wist ook niet beter joh, je gaat er toch vanuit dat mensen in de dierenwinkel (ondanks dat ze willen verkopen) het beste met de dieren voor hebben en dus de juiste informatie geven. Kan jij niks aan doen, voel je er alsjeblieft niet rot om. Zoiets kan gebeuren en dat je aangeeft dat je het wil veranderen voor je visjes is al heel wat. Mensen die meteen met woorden als ‘dierenmishandeling’ gaan gooien moeten eerst eens nadenken over het feit dat je je er niet eens bewust van was, niks was met opzet.

[Beantwoorden]


Door Wendy (B) op 26 november 2013 12:00

Zo leuk :D !

[Beantwoorden]


Door Tessa op 26 november 2013 12:13

Hoe groot is dit bakje?misschien mag je se 20 liter van mn broertje lenen tot je een groteren hebt ik zit op school in adam dus we kunndn ergens afspreken als je m wilt lenen ik moet m dan wel echt terrug krijgen

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 26 november 2013 12:30

O wat leuk! Mooie bak ook :)

[Beantwoorden]


Door Kristel op 26 november 2013 12:32

Een vis is ook het huisdier wat ik zou nemen als ik op mezelf zou gaan wonen. En dat kommetje is echt super schattig!

[Beantwoorden]


Door Mila op 26 november 2013 12:39

Wat goed dat je een grotere bak gaat kopen Vera! Dierenwinkels geven helaas vaker slecht dan goed advies. Maar dat kun je niet weten. Mensen denken namelijk dat een dierenwinkel wel verstand heeft van dieren en dat is logisch, het is alleen niet waar. :-( Hopelijk beleef je nog veel plezier aan ze!

[Beantwoorden]


Door saskia op 26 november 2013 12:39

lieve allemaal,

het is zo jammer dat er mensen zijn die meteen zo heftig in de kritiek schieten en vera oa betichten van dierenmishandeling. als je vera dagelijks volgt weet je dat dit nooit haar bedoeling is geweest. en er komt vast wel een goede oplossing voor blub en botje!! beetje jammer dat verkoop belangrijker is voor de winkels als de diertjes!!

ikzelf ben mij voor mijn twee kids aan het orienteren op een muisje of hamster omdat ze graag een huisdier willen. en ook ik heb bij de dierenwinkel te horen gekregen dat twee hamsters zo gezellig is voor de hamster!! en wat lees ik nou hierboven… dat hamsters elkaar op kunnen eten!! (heel fijn trouwens want ik heb ze nog niet gekocht en stel je voor mijn zoon van drie komt beneden en ziet de bloederige resten van hamster 2 liggen… bah ik moet er niet aan denken!! het word dus 1 hamster!!!!)

verder heb ik ooit een konijn gehad en in de dierenwinkel verkochten ze me toen alles, hok, voer, konijn etc precies wat we moesten hebben. hok bleek ook te klein te zijn… en konijntje werd een lelijk grommend, bijtend diertje. ik durfde op een gegeven moment niets meer met het beestje. de ouders van een vriend hebben een boerderij met gigantische hokken en daar issie toen heen gegaan. het werd weer een lief konijn. en is een oud beestje geworden!!

met deze goudvisjes komt het wel goed en ik zou zeggen vera gefeliciteerd met de nieuwe bewoners van je huis ;-)
goed van je dat je het hebt uitgezocht en je kan er niks aan doen meid, voel je er niet te rot om.

aan allemaal… helpen is ok maar probeer niet gelijk te veroordelen want dat kan ook pijn doen terwijl je intentie toch is om informatie te geven?
en het is duidelijk dat vera daar ook wat mee doet!! top toch!!

[Beantwoorden]

Mila antwoordt op 26 november 2013 om 12:51:

Ik raad je aan eens te kijken op http://www.dehamster.nl voor goede tips :)

[Beantwoorden]

Lisan antwoordt op 26 november 2013 om 14:35:

Muisjes houd je per twee (of meer) en hamsters inderdaad alleen. Ik zou alleen even nadenken of een hamster wel het meest geschikte huisdier is voor een jong kind. Ze slapen overdag en zijn ’s avonds/’s nachts wakker. Dus eigenlijk niet het ritme van een kind. Muizen zijn ook overdag wakker. Twee cavia’s zijn ook erg leuk en wat handzamer.
Succes met info verzamelen en geniet straks van je beestjes :)

[Beantwoorden]

Noortje antwoordt op 26 november 2013 om 16:10:

ik zou ook niet gaan voor twee hamsters, de mijne hielden het drie weken vol en heb daarna nog een kooi bij moeten kopen omdat de ene de andere gewoon de stuipen op het lijf jaagden ! Ook heb ik een muis gehad, super leuk beestje, kon er alles mee doen en was ook nog eens een stuk actiever dan mijn hamser. Hij was maar alleen en heeft het ook best lang vol gehouden !

[Beantwoorden]

Astrid antwoordt op 26 november 2013 om 20:26:

Wow, ik heb vroeger twee hamsters bij elkaar gehad en die hebben het jaaaaren met elkaar uitgehouden en waren dikke vriendjes met elkaar. Helaas waren ze geen dikke vriendjes met mij, ze joegen eerder mij en mijn zusjes de stuipen op het lijf door hard te bijten, haha! :P Maar dat het samen goed zou gaan was dus ook door de dierenwinkel verteld. :/ Bizar dat dierenwinkels slechte info geven..

[Beantwoorden]

Evelien antwoordt op 26 november 2013 om 17:32:

Ik heb een konijn en die is echt suuuuper lief! Waarschijnlijk ligt het ook aan het ras en aan hoevaak je het konijn pakt en aait.

[Beantwoorden]


Door Sofie op 26 november 2013 12:44

superleuke viskom! Ik heb enkele goudvissen gehad vroeger, maar toen de laatste zelfmoord pleegde (hij sprong ui z’n kom), hield ik het voor bekeken.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 26 november 2013 12:44

Ik zou een mierenaquarium er van maken! Dan kan je ze zien graven enzo, altijd al willen zien *freak*

Blub en Botje zijn lief en ik hoop dat je snel iets anders vindt!

[Beantwoorden]

Luana antwoordt op 28 november 2013 om 00:14:

Wow dit is echt een gaaf idee! Een mierenhotelletje! :)

[Beantwoorden]


Door Inge op 26 november 2013 12:47

2 vissen in zo’n kom kan perfect, goudvissen groeien ook vaak naar gelang hun kom. Is die groot, dan kan je vis zelf ook groot worden maar heb je eerder een kleine kom zal je vis niet super groot worden.
Samen zetten hangt een beetje vanaf, soms gaat dit en soms niet.
Toen ik alleen ging wonen heb ik ook 2 vissen gekocht in 1 kom.
Na een half jaar heb ik deze uit elkaar moeten zetten omdat op een ochtend de ene vis helemaal vol onderhuis bloed hing. Sindsdien zitten die van ons dus apart.
Ik het gewoon in het oog houden maar vanaf dat je ziet dat er iets mis is met een van de 2, kan je ze best apart zetten (ook als je denkt dat er eentje ziek is)

[Beantwoorden]


Door Mila op 26 november 2013 12:49

Het is niet waar dat deze kom prima kan. Goudvissen kunnen lichamelijke klachten krijgen en sterven als ze ik een te kleine bak zitten.

[Beantwoorden]


Door Hester op 26 november 2013 12:54

Wat een mooie kom, hij had wel wat groter mogen zijn volgens mij.

[Beantwoorden]


Door Anouk op 26 november 2013 12:54

Super leuke viskom! Ik wil hem zelf ook!
Jammer van al die commentaar,ik ben er echt van verschoten. Je mag op de duur niets meer zeggen of ze zitten al op je dak.
Je blog is trouwens geweldig Vera! Ik voel me altijd heel gelukkig als ik op je blog kom hihi.

Liefs

[Beantwoorden]


Door Mattania op 26 november 2013 12:58

ah wat lief!! Blub & Botje! ik heb sinds kort een hamster in huis genomen (love)

[Beantwoorden]


Door Linda op 26 november 2013 13:01

Hee,
ik schrok een beetje van deze post. Die vissenkom is echt veel te klein, maar gelukkig zag ik dat je al had gehoord van anderen dat deze te klein was en dat ook al overweegt om een andere te kopen. Ik hoop echt dat je een grotere kom gaat kopen :) De kom is wel heel leuk, maar misschien kan je er guppies ofzo in doen of er iets anders leuks van maken.
Helaas is het zo dat veel dierenwinkels weinig verstand hebben van hoe groot een kooi, kom, e.d. moet zijn. Vaak gaat het alleen maar om de verkoop (niet overal hoor) en veel dieren in dierenwinkels zijn van de broodfok. Maar dat is een andere discussie waar je op internet veel informatie over kan vinden.
Nou, moest het even kwijt. Leuke namen btw. ;-)

[Beantwoorden]


Door Lisa deelt op 26 november 2013 13:16

Ik zag laatst op een website een salontafel dat eigenlijk gewoon een grote aquarium was met een glazen plaat erover. Ik vind deze kom ook erg bijzonder! Ik weet niet in hoeverre de kom te klein is of niet, geen idee. Maar het komt gewoon goed Vera, je zoekt gewoon nog even verder;) Liefs en groetjes aan de visjes

[Beantwoorden]


Door Daphne op 26 november 2013 13:23

Zelf heb ik ook een vis. Ik had er eerste twee, maar de andere is gestorven. Als deze er niet meer is, zal ik er geen meer aanschaffen. Heb nu een hamstertje erbij, en vind het veel leuker omdat je daar iets mee kan doen. Leuk artikel trouwens!!!

[Beantwoorden]


Door Eline op 26 november 2013 13:42

Wat een mooie vissenkom ! ik wil zelf ook graag vissen, zijn heel handig als je op kamers zit want ze kunnen best een weekend zonder eten (heb ik gehoord)

[Beantwoorden]

Noortje antwoordt op 26 november 2013 om 16:13:

mijn vissen krijgen elke ochtend eten, toen ik dat verteld heb aan de dieren zaak bij mij in de buurt, hij keek me aan en zei waarom heb jij uberhoupt vissen? jij eet toch ook niet een keer per dag? hij beweerde dat je die beestjes 3 keer per dag voer moest geven omdat ze maar een darm van 1 cm hadden, dus het ook zo verteerd hadden. Ondertussen geef ik ze ’s ochtends en ’s avonds eten. maar ik ben ook niet elk weekend thuis en ze leven nog, dus dat gaat prima !

[Beantwoorden]


Door Tessa op 26 november 2013 14:18

Dierenmishandeling hoeft niet bewust te gebeuren het kan met de beste bedoelingem gebeuren ik bem er ook ooit ingetrapt maar het blijft mishandeling. Natuurlijk probeert ze het beste dat lees je ook af aan haar reacties (:

[Beantwoorden]


Door Saskia op 26 november 2013 14:19

Wat een leuk huisje! Staat veel chiquer dan een vissenkom. En dan die namen ;)

[Beantwoorden]


Door Lisan op 26 november 2013 14:37

Genoeg gezegd over de te kleine kom, super dat je naar een oplossing uitkijkt.
Geniet van je beestjes!

[Beantwoorden]


Door Yasmina op 26 november 2013 14:38

aaahhgg super cute, leuke gezelschap zonder al teveel zorg stress als je de deur uit moet

[Beantwoorden]


Door Charile op 26 november 2013 14:41

Super leuk :D

[Beantwoorden]


Door Lieve op 26 november 2013 14:41

Grappig artikel, erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Faye op 26 november 2013 14:47

Hey Vera, Ik zie dat je al een nieuwe kom wilt gaan kopen. Maar om eerlijk te zijn horen goudvissen eigenlijk in een vijver thuis. Het zijn hele grote vervuilers (veel nitraat en ammoniak in het water) en je zult nooit een stabiele leefomgeving kunnen krijgen in een klein aquarium of in een kom. Het beste zou zijn om een 30x30x60 aquarium te kopen en daar een betta (supermooie visjes) of wat guppies en garnalen in te doen en voor de goudvissen een ander huis te vinden. Als je je goudvissen wilt houden zou ik zeker beginnen met een meter aquarium, misschien wel meer (dan hoef je later niet iets groters te kopen) als je ze gelukkig wilt houden. Maar dat is dan ook weer heel veel werk. Ik raad je aan even op het nederlandse aquaforum te kijken, daar is een aparte sectie over goudvissen en ze kunnen je helpen een goede oplossing te vinden. Het zijn wel levende wezens en daar komt gewoon veel bij kijken. Eerste tip: geloof nooit wat ze je in de dierenwinkel vertellen maar doe je eigen onderzoek. Dierenwinkels willen verkopen en in de regel is het personeel niet kundig.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 november 2013 om 14:48:

Er staat niet dat ik een nieuwe kom ga kopen, dat ga ik ook niet doen. Ik ga ze los laten in de grote vijver bij mijn ouders thuis. Dat lijkt me het beste.

[Beantwoorden]

Faye antwoordt op 26 november 2013 om 15:23:

Ik had blijkbaar niet zo goed gelezen, maar een goed besluit! Het aquarium dat je hebt is heel geschikt voor garnalen (japonica bijvoorbeeld) en die zijn dan de hele dag gezellig aan het tuinieren. Je zou er zelfs wel een betta (een kleine vis met veel persoonlijkheid die alleen gehouden moet worden) in kunnen houden, maar dan heb je wel een verwarming en filter nodig. Het is jammer voor je dat je zo slecht geïnformeerd bent door de dierenwinkel. Maar laat alle negatieve reacties (inclusief die van mijzelf) je niet tegenhouden. Er zijn genoeg huisdieren die je wel goed zou kunnen houden in je appartement, en ik vind het fantastisch dat je gewoon opzoek bent gegaan naar een fijn huis voor de vissen, want goed omgaan met zulke kritiek is niet makkelijk.

[Beantwoorden]

Lien antwoordt op 26 november 2013 om 16:21:

Hej Vera opletten, NIET alle vissen overleven in een vijver! Goudvissen zijn overlevers, dat wel, ze passen zich gemakkelijk aan, maar wacht ZEKER tot IN de zomer. Die visjes zijn veel te klein, gaan worden opgegeten door vogels/rijger of worden misschien zelf aangevallen door grotere vissen.
Die visjes passen thuis in een aquarium zeker en vast, mag gewoon niet te klein zijn. En erbij, die vissen zijn gekweekt, niet geboren in een vijver, dit is nog anders! Ga ze nu in de vijver zetten en je tekent hun doodvonnis. Er zijn veel meningen, maar je kan echt goedkoop een grotere bak kopen, ze gaan er zich hartstikken lekker in voele, geloof mij. Wat je niet hebt kan je niet missen. Dat is zeggen dat elk paard in de vrije natuurlijk zou moeten leven, doe dat en het stalpaard wordt een bedreigt diersoort.
Ik zou gaan voor de optie ‘grotere bak’. Vissen horen thuis in een aquarium, niet op je bord of in de maag van een vogel!

Liefs! <3

[Beantwoorden]


Door chantal op 26 november 2013 14:53

Leuke kom! misschien iets aan de kleine kant en een beetje donker maar het ziet
er wel mooi uit!

Kleine tip, ik zie dat je het lood nog om het plantje hebt zitten, lood vervuild het water.
Ik zou het eraf halen als je wilt dat je visjes een lang leven hebben. als je alle takjes aan elkaar gebonden wilt hebben zou ik het met een klein stukje touw doen (garen). Dan blijft alles mooi bij elkaar en zakt het vanzelf een stukje naar beneden.
zo doe ik het ook altijd. ( heb ook 2 goudvisjes)

[Beantwoorden]


Door Kim op 26 november 2013 14:57

Super cute!

[Beantwoorden]


Door romy op 26 november 2013 15:00

Hoe ga je dit dan oplossen?
Iedereen kan nagaan dat deze kom veel te klein is.
Sorry hoor maar dit zorgt alleen maar voor stress voor die diertjes.

[Beantwoorden]


Door Estrella op 26 november 2013 15:29

Wat een grappige vissenkom! Maar inderdaad niet echt heel groot :)

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 26 november 2013 15:33

Zo leuk! ^^) Ik vind de vissenkom heel mooi. Fijn dat je voor twee visjes bent gegaan, dat is inderdaad een stuk gezelliger!

[Beantwoorden]


Door Oliwia op 26 november 2013 15:34

Oooooooooh wat leuk ik krijg op mijn verjaardag op 8 maart ook visjes. Die viskom is zo leuk. Veel plezier met ze :yay: ^^) <3

[Beantwoorden]


Door Angela op 26 november 2013 15:37

Jammer dat de kom te klein is voor 2 visjes, ik vind de kom namelijk erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Jana op 26 november 2013 15:48

Haha, opnieuw heel erg leuk geschreven Vera, veel plezier met de visjes!

[Beantwoorden]


Door Marissa op 26 november 2013 15:51

Ik vind dat mensen soms te snel een vis kopen zonder eerst wat huiswerk te doen over wat zo´n vis nu nodig heeft. Goudvissen kunnen wel 25 jaar oud worden en wel 20 cm groot! 1 goudvis moet zo´n 50 liter water hebben.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 26 november 2013 15:52

Ik vind de opmerkingen ”dierenmishandeling” een beetje te ver gaan. Je doet het niet met opzet, je bent gewoon verkeerd geïnformeerd. Kan gebeuren toch? Ik vind de kom in ieder geval heel erg mooi Vera! En de visjes ook:) Je vindt vast een mooie oplossing voor het kommen probleempje.

[Beantwoorden]


Door Botje op 26 november 2013 15:53

Hey zo heet ik ook !

[Beantwoorden]


Door Noortje op 26 november 2013 16:07

Mijn twee sluierstaart visjes zonder naam hebben een iets grotere kom, en ik merk ook dat het te klein begint te worden voor die twee. ze groeien maar en ze groeien maar, en ondertussen poepen ze ook heel hun kom vol en kan ik die dus een keer per week weer schoon maken. Snel opzoek naar een nieuwe dus ! Ik vind het trouwens wel een ontzettend mooie kom wat je hebt !

[Beantwoorden]


Door Jesse op 26 november 2013 16:07

Nu ik dit allemaal lees zie ik hoe moeilijk vissen eigenlijk zijn. Laatst konden mijn zusje en ik gratis wat guppen krijgen van mijn tante [guppen hadden kinderen gekregen]. Wij hadden dus twee ruime kommen en alles wat erbij moet gekocht en de guppen in de kommen gedaan. één voor één gingen ze allemaal dood, wij dachten dat dat kwam doordat ze in de steentjes gingen zitten en dan er niet meer uitkonden en dan dood gingen, dus besloten we wat grotere vissen te kopen die dat niet kunnen en zodat we ze wat beter in de gaten konden houden dus hadden we goudvissen genomen, en ook die gingen weer overleden weer. We hebben echt geen idee wat we fout hebben gedaan. Achteraf hadden we beter een hond erbij kunnen nemen, veel makkelijker, en je hebt er meer aan.

[Beantwoorden]


Door Jenna op 26 november 2013 16:09

De kom zelf is mooi, maar hij had een stuk groter gemoeten. Dat dit verkocht wordt vind ik heel erg. Ik snap dat Vera er niks aan kan doen, gelukkig heeft zij een oplossing kunnen vinden!

[Beantwoorden]


Door Lien op 26 november 2013 16:13

Voordat ik de EDIT zag wou ik ook even zeggen dat het idd te klein is. Al die speciale bakken zijn allemaal leuk en mooi, maar de bak is zoizo al klein en kijk de planten de helft van de plaats innemen. Zeker niet slecht over voelen, ze kunnen wel een tijdje leven in een kleinere bak, maar ik zou zeker toch een grotere aanschaffen. Ben nu ook al een paar jaar bezig met vissen. Heb nu een aquarium van 60L met sluierstaarten in. Ze hebben planten nodig (vooral voor zich te verstoppen), dit liefst geen echte want goudvissen ‘fretten’ echt je planten in no-time op. Als je het niet erg vind om steeds nieuwe te kopen zijn echte planten prima hoor. Graag hebben ze ook een bodem bedekking, zoals steentjes, bij goudvissen liever geen zand, want ze vinden het echt leuk om eten tussen de steentjes te zoeken, dat houdt hen ook een tijdje zoet.
Bij het aanschaffen van goudvissen is het toch belangrijk te weten dat ze echt wel verzorging nodig hebben. Ik verschoot er van. Met 60L is dit natuurlijk meer werk, maar toch. Goudvissen maken echt snel en veel nitrieten en nitraten aan. Hiervan kunnen ze sterven, het water wordt echt giftig voor de vissen (geloof mij, bij mij zijn ze echt een gevlogen als vogels, waarmee ik bedoel, de ene dode na de anderen, ik was toen op reis waardoor ik de bak niet elke week kon verversen). Je moet echt waar, elke week je bak voor de helft leegmaken, als je een kleine bak hebt is dit gemakkelijk anders zijn er zuigsystemen op de markt die dit vergemakkelijken, kost niet veel. Dan doe je gewoon je bak weer vol met water, met een product die je water beter maakt, dit is echt nodig. –>Voor de hardheid van je water aan te passen. Mijn visjes eten graag voer dat ook naar beneden zinkt. Ik heb gemerkt door de jaren geen dat ze niet alles moeten hebben (wat verwend zijn die van mij! ^^) ) Ik koop mijn eten op Zooplus.nl (dit: http://www.zooplus.nl/shop/vissen/visvoer/sticks/jbl/27792 ) Dit vinde ze echt het lekkerste en ze vinden het leuk dat het ook naar de bodem zakt, kunnen ze zoeken. Het is zoizo beter eten te kopen dat zakt of zweeft, sommige vissen zijn kampioen in ‘lucht eten’, hiervan kunnen ze opblazen en drijven ze halfdood ik je bak (heel eng!) dit kan na een tijdje lucht boeren over zijn en zijn ze weer OK, maar toch vermijd je dit beter.

Veel geluk met je visjes! Ik kan ze nooit meer uit mijn leven bedenken. Bij mij staan ze in mijn kamer te pronken, altijd leven in huis. <3

[Beantwoorden]

Lien antwoordt op 26 november 2013 om 16:27:

En ohja, zonde van de bak, die bak is UITERST geschikt voor een Betta Splendens. Als je je vissen in de zomer dan toch in de vijver zou zetten kan je misschien een Betta kopen? Zijn super mooi, klein en de mannetjes MOET je alleen houden. Dus met andere woorden, perfect en geschikt voor jou!

In elke viswinkel zal je ze in bakjes terug vinden van 10cm op 10cm, de jampotvis met andere woorden, hier werden ze vroeger ook in bewaard.
Ga voor deze zou ik zeggen!

Met warmwatervissen heb je trouwens minder problemen dan met goudvissen, alleen al de aanmaak van die nitrieten/-aten.

[Beantwoorden]

Cath antwoordt op 26 november 2013 om 20:03:

Ik hoop dat dit een ironische reactie is?

[Beantwoorden]

Lien antwoordt op 26 november 2013 om 20:29:

Nee, dat was een voorstel. Helemaal niets ironisch aan. Een Betta heeft bijna geen plaats nodig, zwemt zijn vinnen anders toch maar kapot. Ik ga in februari op kot en daar wil ik graag ook iets van water, dus ik ga ook een Betta kopen, hoef ik niet een groot aquarium neer te zetten.

Als je niet veel plaats wil verspillen aan een aquarium en toch een mooie vis wil is dat de beste oplossing.

Ik snap niet waarom je dit ziet als ironie, ik meen dit super serieus…

Iva antwoordt op 26 november 2013 om 21:14:

Ohh zo’n Betta Splendens is mooi zeg :)

[Beantwoorden]

Cath antwoordt op 26 november 2013 om 21:37:

Ik begrijp echt niet dat je zo’n mythe de wereld instuurt, Lien, na de hele discussie over een te klein aquarium. Een betta splendens hoeft inderdaad geen heel ruime bak, maar dat van die jampotjes… Ik heb er geen woorden voor.

Een betta splendens (of eender welke vis) NOOIT in een jampotje zetten, mensen! DAT is pas dierenmishandeling!!!

[Beantwoorden]

Djodie antwoordt op 26 november 2013 om 22:07:

Een Betta Splendens is een tropische vis.. die kan niet zomaar in een kom gehouden worden, die heeft een stabiele temperatuur nodig en een filterpomp..
Het is een prachtige vis, maar niet bijzonder sterk, dus hij heeft een heel goede leefomgeving nodig.
Qua grootte kan het, ze leven in het wild ook op kleine stukje territorium, maar verder.. nee, niet geschikt!
Wat ik ervan weet.. ik werk zelf in een dierenspeciaalzaak met een goede vissenafdeling, waar WEL goed advies word gegeven en het gelukkig niet alleen om verkopen gaat..
Vissenwinkels houden de Betta vaak gescheiden in jampotjes omdat dit het makkelijkst is, ze worden niet aan gegeten door andere vissen en kunnen niet met elkaar vechten (want dat doen ze!) maar het is geen goede leefomgeving.. bij ons zitten ze in een speciaal deel van de aquariumwand, allemaal apart, maar met voldoende ruimte.

[Beantwoorden]


Door Cato op 26 november 2013 16:13

De kom is echt héél leuk, maar toch goed dat je een oplossing hebt gevonden. De kom is inderdaad aan de krappe kant, hoe leuk hij ook is! En eh Vera, noem je je volgende vis Sebastiaan? (een kreeft wordt een beetje te lastig als huisdier)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 26 november 2013 16:14

Ik dacht al toen ik je artikel las, er zullen wel een hoop reacties komen. En ja hoor.
Trek t je er niks van aan. Ik heb zelf ook een stuk of 6 goudvissen gehad, weet niet wat ik verkeerd deed maar 1,5jr later had ik er geen een meer. Ben er toen maar mee gestopt… Denk wel dat de kom eerder voor 1 vis is. Xxx

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 26 november 2013 om 16:16:

En over dierenmishandeling. Er gebeuren veeeeeeel ergere dingen met dieren dan een vis in een kom houden. De dierentuin is dan ook mishandeling en leren schoenen dragen ook,,, trek t je niet aan veer

[Beantwoorden]


Door Romy op 26 november 2013 16:31

Leuk aquarium!

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 26 november 2013 16:35

Ahh wat jammer dat er zoveel gedoe is met je vissen/ kom Vera!
Succes met een oplossing zoeken! Xxxx

[Beantwoorden]


Door Maaike op 26 november 2013 16:52

Hee!
Wat cute! Die kom is ook echt superleuk haha. Jammer dat ‘ie te klein is. En dat goudvissen gekweekt worden en volgespoten worden met antibiotica e.d. en uit een ver land komen waarbij ze opgepropt in een vliegtuig moeten zitten. Ik raad je aan eens de aflevering van Keuringsdienst van Waarde over goudvissen te zien, omdat je daardoor toch een ander beeld krijgt over deze ‘huisdiertjes’.

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 26 november 2013 16:55

Lieve Vera, je hoeft je absoluut niet rot te voelen. Je hebt het beste met deze twee diertjes voor en je handelen kwam uit goede bedoelingen. Ik snap heel goed dat je afgaat op een advies van een dierenwinkel. Je zou immers ook mogen verwachten dat zij weten wat ze verkopen en dat ze verstand hebben van hetgeen dat ze verkopen. De vissenkom ziet er superleuk uit en ’t zou zonde zijn als je deze straks niet meer kan gebruiken. Misschien kun je er een mooi gelaagd zandlandschap inmaken met steentjes en verschillende soorten en kleuren zand… met bovenin wat plantjes?

Ik vind het goed van je dat je opzoek gaat naar meer informatie en dat je dit ook met je bezoekers deelt. Trek je niks aan van de dierenmishandeling reacties, dat doe je absoluut niet. Ga gewoon op zoek naar een andere, wel geschikte bak. Ik wens je heel veel succes en plezier met je twee nieuwe diertjes. (love) (love)

[Beantwoorden]


Door Yara op 26 november 2013 17:04

Hee Vera! Je kan de kom ook gebruiken om er wat leuks in te doen. Je hebt bij de action bv. allerlei gekleurde steentjes die je op de bodem zou kunnen doen en er dan water in te doen. Heb je toch nog iets aan je nieuwe aankoop! X

[Beantwoorden]


Door justme op 26 november 2013 17:13

helloo.
ik snap best dat iedereen zegt dat de kom te klein is enz… maar ik heb precies dezelfde kom en ook 2 kleine goudvissen, ik verzorg ze goed en ze leven nu al bijna 2,5 jaar. (A)

xxp.s
ik vind je blog echt superleuk!! ga zo door.

[Beantwoorden]


Door Lies op 26 november 2013 17:14

Heel erg leuk dat je twee goudvissen genomen hebt en wat een leuke namen heb je ze gegeven! De bak waar ze inzitten vind ik er ook erg leuk uitzien, maar wat jammer dat die zo klein blijkt te zijn. Al vind ik sommige reacties erop wel heel erg overdreven, want het overkomt zoveel mensen dat ze het advies van een dierenwinkel opvolgen en vooral als je voor het eerst een dier aanschaft. Je gaat er vanuit dat ze er verstand van hebben en zelf heb ik dat eerder ook gedaan. Ik heb zelf dan al vanaf jongs af aan ratten gehad en in het begin ging ik er ook gewoon vanuit dat de dierenwinkel het beste wist hoe ik ze moest verzorgen. Achteraf bleek dit niet zo te zijn en heb al vaak zat moeten vertellen dat ze er een zieke rat tussen hadden zitten of dat ze totaal het geslacht niet wisten van de ratten en ik daar de ratten op geslacht uit elkaar heb moeten halen terwijl het verschil bij ratten toch wel heel duidelijk te zien is haha. Ik zou mij er in ieder geval niet al te rot over voelen, want dit overkomt zoveel mensen en het enige wat je kan doen is zoals jij nu doet door gewoon alsnog meer informatie op te zoeken en die informatie dan gebruiken.

[Beantwoorden]


Door Carine op 26 november 2013 17:15

Oh Vera, wat jammer dat je kom te klein is. Misschien zijn er visjes die er wel in passen en anders doe je er lekker wat neppers in of zo. Trek je niet zoveel aan van die overtrokken reacties, je wist het gewoon niet. Les weer geleerd, volgende keer beter.

[Beantwoorden]


Door Alina op 26 november 2013 17:17

Die vissenkom hebben wij ook super leuk!

[Beantwoorden]


Door Evelien op 26 november 2013 17:27

Ik heb ook goudvissen! :) Ik heb er 3 en ze zitten in een aquarium.
Ik weet alleen geen namen…

[Beantwoorden]


Door Cindy op 26 november 2013 17:36

Leuke kom, jammer dat deze niet geschikt is waarvoor die verkocht wordt. ik zou er ook geen warm water vissen in houden, je hebt dan een filter nodig en een verwarmingselement, dat doet dan afbreuk aan het design. Wellicht kan je het als vaas gebruiken? Dan kun je er toch nog van genieten.

En in de vijver gooien is nu geen goed idee, het water is te koud. de schok wordt dan te groot. Wellich kan je ze nog evn zo houden tot de zomer. Wel elke week even 75% van het water vervangen. Kan je er eerst toch nog even van genieten.

Jammer van all felle kritiek, er zijn massa’s mensen die hun dieren niet houden ‘ zoals het zou moeten’. Toch zijn echt niet al deze dieren ongelukkig. En helaas geven ze in de dieren winkel iet altijd juiste informatie. Beter is het om je eerst goed op de aanschaf van een dier in te lezen. En dan nog kan er wat mis gaan, zo hebben wij nu 6 konijnen ^^) Het zouden echt 2 vrouwtjes zijn.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 26 november 2013 17:36

Wat leuk zeg! Hele gave kom ook, deze heb ik nog nooit eerder gezien.

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 26 november 2013 17:38

Ik ben blij dat je beseft dat de kom VEEL te klein is, arme visjes :-(

[Beantwoorden]


Door Patty op 26 november 2013 17:39

Hahaha, leuk!

[Beantwoorden]


Door Mariette op 26 november 2013 17:41

Aaahh wat een schattige visjes! Gelukkig ben je er op tijd achter gekomen dat de kom te klein is.

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door Mariam op 26 november 2013 17:49

die kom is echt gaaf!!!

[Beantwoorden]


Door Daphne op 26 november 2013 17:50

leuk zeg,
Blub en Botje haha. Leuke namen! Toevallig heb ik een week gelden ook 2 vissen gekocht! Haha raar dat vissen namen best vaak met een B beginnen. ik snap niet dat mensen gelijk gaan zeuren, je zegt dat je er toch iets aan hebt gedaan? Iets meer vertrouwen zou wel mogen. Maar oke, veel plezier met je vissies! ;-)
xx

[Beantwoorden]


Door Bianca op 26 november 2013 17:54

Leuk! Het is jammer dat de kom te klein is want hij is wel super leuk, hebben ze niet zoiets in een grotere maat?

[Beantwoorden]


Door Axelle op 26 november 2013 18:01

echt een mooie vissenkom! leuk dat je ‘huisdieren’ hebt nu :)

[Beantwoorden]


Door Manon op 26 november 2013 18:20

De kom is wel leuk alleen wat te klein ik heb mijn goudvissen ook altijd in eenkom gehad en later in se vijver gegooid ze zijn echt super erg gegroeid !!! Ze hebben daar heerlijke vrijheid

[Beantwoorden]


Door Griet op 26 november 2013 18:23

Jammer dat de kom niet goed is, want hij is zo cool! Misschien hadden ze hem groter moeten maken? Veel geluk met je visjes, de namen vind ik erg leuk :)

[Beantwoorden]


Door rachel op 26 november 2013 18:31

haha wat schrijf je toch leuk :)
Ik moest echt lachen.
Nu je hotel uitbreiden!!

[Beantwoorden]


Door fleur op 26 november 2013 18:44

omgggg suuuuper toevallig !!!!!!!! ik had vroeger ook tweee goudvissen en die heetten ook blub en botje !!!! superleuk

[Beantwoorden]


Door Isabel op 26 november 2013 18:52

Geweldige kom! Lekker stylish :) Groetjes aan Blub & Botje!

[Beantwoorden]


Door stephanie op 26 november 2013 18:56

Onwijs gave vishotel !!!

[Beantwoorden]


Door Melanie op 26 november 2013 18:59

Weet je hoe cool dat vissenhotel!!
Jammer dat hij te klein is voor de vissen :(

Ach, dan doe je er watervlooien in (A)

[Beantwoorden]


Door Lin op 26 november 2013 18:59

Je doet het niet expres maar uit onwetendheid. Zo zijn er ook nog steeds veel mensen die, ondanks alle waarschuwingen en campagnes, een pup kopen bij een broodfokker want “hier zijn de hondjes lekker goedkoop” en “de hondjes zagen er zo schattig uit”.
Het is gewoon belangrijk je goed te informeren voor je een huisdier koopt.

[Beantwoorden]


Door Marinthe op 26 november 2013 19:09

Wat een geweldige namen! Ik kan je geen vissen advies geven, want met mijn eigen vissen liep het niet goed af..

[Beantwoorden]


Door Tessa op 26 november 2013 19:37

Super leuk! Ik zit er ook aan te denken om vissen te nemen. Ik heb nu twee hamsters maar dat is me te veel werk.

[Beantwoorden]


Door Eva-Lynn op 26 november 2013 19:40

Oeh wat leuk zeg! Gezellig!

[Beantwoorden]


Door limmetje op 26 november 2013 19:43

Hoi vera, balen van alle negatieve reacties ook al zit er een kern van waarheid in. De kom is en blijft super en een mooie eye catcher maar misschien nog mooier met een flinke bos tulpen of zoiets. Succes met blub en botje.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 26 november 2013 19:47

wat een toestand over die vissen. 1 keer melden is genoeg hoor! gave kom. zonde dat ie niet groter is.. kan je er niet iets anders in doen? ik ruik een DIY uitdaging..

[Beantwoorden]


Door jess op 26 november 2013 19:49

Haha, Zo toevallig!
De bijnaam van mijn vriend ( die ik hem gaf :D) is ook Blub :D

[Beantwoorden]

Iva antwoordt op 26 november 2013 om 21:19:

Serieus? haha zo noem ik mijn vriend ook als er niemand bij is :P

[Beantwoorden]


Door Suzannef op 26 november 2013 19:53

Je kunt ze stapelen hè? Dat is juist zo leuk aan deze (ik had je ook wel kunnen vertellen dat één te klein is voor twee slimpie). Dus als je er nog één kunt scoren heb je een écht hotel.

[Beantwoorden]


Door Chey op 26 november 2013 20:00

Hoi! ik heb zelf een aquarium met zoetwater vissen (tropisch) gelukkig zie je op tijd in dat het niet goed is voor de vissen in dit hele kleine bakje! hou er ook rekening mee dat deze visjes niet zo maar in leiding water gestopt kan worden! deze moeten voorzien zijn van een aantal belangrijke stoffen die ons water niet zo maar krijgt! je moet de juiste waterwaardes zien te krijgen, en te behouden!! zo heeft een bak voor een goudvis de waardes “:
Ammonia (NH3), ammoniak (NH4) en nitriet (NO2) op 0 mg/l.
Fosfaat (PO4) onder de 1 mg/l.
Zuurgraad (Ph) tussen de 7 en 7,5.
nodig om goed te kunnen leven ook moet je een verwarmings- element aanschaffen zo dat het water altijd tussen de 10 en 22 graden blijft.
voor dat het water eindelijk vis ready is duurt dit 3 weken, en dan pas mogen de vissen er eigenlijk in,(kan verschillen met koud/warm water vissen)

Echt vissen onderhouden zo als het zou moeten neemt net zo veel tijd in beslag als honden en katten. alleen dan op een andere manier, ik ben ook iederedag zeker 3uur bezig met mijn aquarium, en dan ook nog schoonmaken op de bodem zonder al het water weg te gooien of de vissen teveel stress te geven, dat doe je met een slang die zuig je met de mond aan tot dat het vieze viswater/poep uitzichzelf in een emmer stroomt :’) verder zijn vissen geweldige dieren! in Nijmegen zit een speciaan zaak ”De Maanvis” hun weten alles over het welzijn van deze dieren, geniet er van!

[Beantwoorden]


Door Claudia op 26 november 2013 20:03

Wat een nare reacties allemaal op deze post, dat terwijl je juist zo graag iets leuks wilde delen! Meis, ga gewoon lekker een grote lichte kom voor ze kopen en maak van dit vissen hotel een gave moderne vaas of bloempot. Zo heb je ‘m toch nog in huis en heeft ‘ie nut en zijn de visjes (en alle nare comment achterlaters) ook wat gelukkiger.

[Beantwoorden]


Door Femke op 26 november 2013 20:10

Wat een leuke kom!

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 26 november 2013 20:12

Jaaa! Dieren zijn inderdaad super gezellig! Ik heb zelf een hamstertje, die op dit moment ook aandacht vraagt – geen eten is goed genoeg, maar ze wil alleen maar knuffelen. Mijn vriend heeft ook drie visjes, twee zwarte goudvissen en een oranje goudvis en die hebben iets minder doorsnee namen dan die van jou. Queen La’Ronda, Shani’qua en Ginger. :lol: Oh en onze hamster heet Ajax. :X

[Beantwoorden]


Door Anne op 26 november 2013 20:14

Ik dacht echt dat ik heel veel positieve reacties zou lezen, maar wat veel ‘goh wat zielig!’..

Vera heeft dus al contact gehad en schijnbaar hier een oplossing voor. Het komt allemaal goed met die beestjes, haha.
Superleuk Veraa! :wave:

[Beantwoorden]


Door Roos op 26 november 2013 20:23

Bah wat een nare reactie van sommigen.
Leuke kom, kan idd wat groter maar dat kan ook op een normale manier gezegd worden.

[Beantwoorden]


Door annelies op 26 november 2013 20:35

Ohh, leuk! en die kom wow een heuse villa!

[Beantwoorden]


Door Sidy op 26 november 2013 20:36

Wauw, dit is so-wie-so de leukste viskom die ik tot nu toe ooit heb gezien! :yes:

[Beantwoorden]


Door Summer op 26 november 2013 20:36

Ah, wat ziet dat er schattig uit! Jammer dat je vissen niet genoeg plaats hebben, maar goed dat je een oplossing hebt!

Keep on bloggin’,
Summer

[Beantwoorden]


Door What's with Wendy? op 26 november 2013 20:49

Lief hoor!

[Beantwoorden]


Door Tine op 26 november 2013 20:49

Die kom is echt leuk en de naam Botje is super cute!

[Beantwoorden]


Door Paola op 26 november 2013 21:03

Wow met verbazing alle reacties gelezen! Ik vind de kom echt super leuk! Jammer dat hij te klein is en de namen zijn echt leuk!

[Beantwoorden]


Door Rachel Kromdijk op 26 november 2013 21:03

ziet er goed uit en ik had vroeger een visje flipper die net als flipper de dolfijn
hele tijd .. naast… de kom belandde! maar hij overleefde het iedere keer weer
maar de kom is erg leuk maar ik denk ook wel iets te klein voor goudvissen
dit zou eerder geschikt zijn voor guppies denk ik?

liefs, :wave:

[Beantwoorden]


Door Gigi op 26 november 2013 21:26

Ik kijk best vaak op je site en vind dat je erg leuke artikelen hebt, maar hier word ik echt heel naar van. Ik snap gewoon nooit zo goed dat mensen kunnen bedenken dat dit leuk is… Visjes in een kommetje. Die arme beestjes kunnen net een paar cm zwemmen en ze raken al het glas, zo zielig. Ik heb überhaupt nooit begrepen dat dieren in een kommetje of kooitje worden gepropt voor het plezier van mensen. Laat die beesten lekker met rust joh.

Ben blij dat je een grotere kom voor ze wil halen, maar ik denk dat je je visjes het gelukkigst maakt als je ze lekker los laat in een vijver :)

[Beantwoorden]

Lindsey antwoordt op 28 november 2013 om 10:07:

Als je gaat zeggen dat ze ze in een vijver moet los laten, geeft dat ook wel aan hoeveel verstand je ervan hebt, dat zijn ze niet gewend dus zullen ze heel snel dood gaan. Is dat wat Vera wil?

Gewoon lekker een ander aquarium zoeken en je zit helemaal goed! Niks mis mee Vera :)

[Beantwoorden]


Door Gigi op 26 november 2013 21:29

Sorry, lees net dat je ze waarschijnlijk al los gaat laten! Ben weer helemaal gerust gesteld, haha ;)

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 26 november 2013 22:19

Hoi Vera,

Om te beginnen; ik volg sinds een paar dagen met plezier je blog. Je hebt een leuke schrijfstijl!
Ik wil je een compliment geven dat je zo open en eerlijk durft te zijn over je vissenhotel, want daar moet je wel lef voor hebben (wetende dat er zo heftig gereageerd kan worden)! Stoer dat je eerlijk je twijfels uitspreekt en om advies vraagt. Het is duidelijk dat je ook maar het beste voor die beestjes wilt.
Tot mijn vreugde lees ik dat er heel veel mensen zich ontzettend betrokken voelen bij dieren(leed) en voor de dieren op komen. Maar dames, kan de toon misschien anders? Het is zo makkelijk en snel reageren vanaf een computer/tablet/telefoon. Feedback kun je ook op een duidelijk en tegelijkertijd prettige manier geven.
En om de discussie nog een tandje op te schroeven ;-)….
Zijn jullie ook zo fel wanneer het gaat om producten die getest zijn op dieren? Of je eitjes van de legbatterijkip? En je kleding die onder zeer slechte omstandigheden door kinderen wordt gemaakt? Allemaal ook hartstikke vegetarisch natuurlijk? Want als je zo te doen hebt met die goudvissen, kun je ook al het dierenleed in de voedsel/cosmetica en kleding industrie niet aan, toch? Kortom, zijn we allemaal niet stiekem een beetje hypocriet als het om dit soort dingen gaat? ( Hier spreekt een dieren en natuurliefhebster, die vlees eet, ‘foute’ kleding draagt, muggen en spinnen vermoord, en zich daar vreselijk schuldig over voelt…. Niemand is perfect!)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 26 november 2013 22:26

Blub en botje zijn leuk, hun kom ziet er geweldig uit. Knap dat je een goede oplossing gaat zoeken!

[Beantwoorden]


Door Camilla op 26 november 2013 22:41

Wat fijn dat je ook echt opzoekt en al dat de kom niet helemaal geschikt is :) Ik denk dat de kom niet altijd super trendy moet zijn maar fijn voor de visjes. Wat een leukerd! <3

[Beantwoorden]


Door Maya op 26 november 2013 22:51

Vera, ik zeg je één ding. Als je ze nu in een vijver loslaat worden ze binnen een aantal dagen opgegeten door vogels.

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 26 november 2013 23:00

Wat leuk dat je twee visjes hebt genomen! Die kom is zó leuk maar leek me inderdaad wel iets te klein. Heel veel plezier met je twee nieuwe vriendjes. :)

[Beantwoorden]


Door emma op 26 november 2013 23:43

Haai veer, whoops, beetje ironisch begin van mijn reactie, hahaha, (ik weet niet zeker of ik ironisch bedoel, moeheid slaat toe (A) ) Wat ontzettend leuk dat je twee vissen hebt uitgezocht als huisdier. Wij hebben thuis een beestenbende (één hond, drie katten & een hoop vissen, dan heb ik mijn ‘kattige’ zusjes niet eens meegerekend, haha, okay, alweer een flauwe grap, (A) ) dus ik weet hoeveel rust een huisdier kan geven. Je kan dan wel minder knuffelen met een goudvis, maar het kijken naar de visjes, zorgt al voor een hoop ontspanning! Ik ga nu ook maar mijn, niet zo chagrijnige, kat Charles Wodka III aka, Charlie even knuffelen :D
Oh en wow, wat een reacties volgden op deze post, ik las ook allemaal dingen die voor mij heel nieuw zijn, en dat terwijl wij toch al zo’n 4 jaar gezellige goudvisjes in de kamer hebben staan.

[Beantwoorden]


Door Inge op 26 november 2013 23:43

Leuk dat je twee visjes hebt gekocht! Ik heb een goudvis die afgelopen juli 12 jaar geworden is. Mensen geloven het vaak niet wanneer ik het vertel, maar toch is het écht waar. Het beestje heeft al 3 kommen/bakken versleten.Ik kocht iedere keer weer een slag groter. [rechthoekig] Ook heb ik altijd een zuurstofsteen in de kom. ^^) Ik zou niet snel weer een goudvis nemen maar ik denk dat mijn vis het altijd wel goed heeft gehad ;)

[Beantwoorden]


Door Sanneke op 27 november 2013 01:34

Hahahaha! Shit, ik ben jaloers op je huisdieren.

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 27 november 2013 09:06

Haha geweldige vissenkom! En de nostalgie momenten vliegen om mijn oren. Zo had ik een Blub, Blub 1, Blub 2, Blub junior. En heette één goudvis Freddie en de ander Loebas (was vroeger van een spel wat ik speelde op een oude Windows haha)

[Beantwoorden]


Door Mireille op 27 november 2013 09:17

Ik zag al iets op Twitter staan over vissen! Ze zien er erg schattig uit en leuke namen, hopelijk brengen ze je veel gezelligheid haha!

[Beantwoorden]


Door Laurien op 27 november 2013 09:39

Ik heb 5 jaar geleden twee sluierstaartvissen gekocht en die bak bleek ook te klein, terwijl de medewerker in de dierenwinkel die had aangewezen als zijnde een goede bak. Een vis krijgt dan ook te weinig zuurstof dus moest er een pompje bijkomen die door het water pompte. De ene ging dood aan een bacterie die hij waarschijnlijk al had en de andere ging op de kop zwemmen, de hele dag. Toen heb ik hem buiten in zo’n hele grote plastic bak waar je bijvoorbeeld beton in kunt mengen, hij zat er nog maar net in en ging weer normaal zwemmen. Wel een filter erin gedaan omdat hij buiten staat en hij is nu echt enorm groot, meer dan 10 centimeter!

[Beantwoorden]


Door Nadia op 27 november 2013 11:53

Ik vind het altijd een beetje jammer dat zulke kleine kommetjes voor vissen verkocht worden. Jij hebt er, net zoals zoveel mensen, niet bij stilgestaan of het wel groot genoeg is en zit nu wel met 2 visjes en een kleine kom. Ik vind dat dan jammer voor je.. Misschien is hij wel groot genoeg voor 2 guppen haha.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 27 november 2013 17:27

Hahaha, ik moest heel erg lachen om ‘Botje in de hotel lobby op de begane grond’. Hoe je het verzint! Ik kan me helemaal voorstellen dat iemand dat heel droog zegt. ^^)

[Beantwoorden]


Door iris op 27 november 2013 17:29

Ahhww wat leuk! ^^) Die kom is zo leuk!

[Beantwoorden]


Door jill op 27 november 2013 18:12

Ooh wat leuk, en echt een hele mooie bak om het zo te zeggen, wel mocht het paar formaatjes groter zijn, echt een hele originele bak voor vissen!

[Beantwoorden]


Door Shannon op 27 november 2013 18:18

Jammer dat de kom te klein is! Maar misschien kun je er een leuk kerststukje in maken of gewoon wat leuke bloemetjes (met een laag gekleurd grind erin)!

[Beantwoorden]


Door Vera op 27 november 2013 18:45

Haha ik had eerst een blubs en bloebs maar 1 is er dood gegaan.Nu weet ik niet meer welke nou leeft…

[Beantwoorden]


Door Scarlett op 27 november 2013 19:30

Vera! Wat ontzettend leuk dat je twee vissen in huis hebt genomen! Vind het echt top dat je waarde hecht aan huisdieren en ze een ”thuis” geeft, en ook super dat je je laat informeren door derden. Iedereen kan natuurlijk wel zeuren over de kom, maar vind het in elk geval goed dat je je er iets van aantrekt en je je erom bekommert! Ga zo door. X

[Beantwoorden]


Door Seva op 27 november 2013 20:16

Woow, schrikken zeg van al die reacties..

Ik kan je vertellen wij hebben jarenlang goudvissen gehad, en er was er maar één die groeide de andere twee niet. Ze zaten samen in 1 kom niks aan het handje.
Die grote ophef dat iedereen opeens heeft snap ik dan ook niet zo goed.
Zelf vindt ik de vissenkom onwijs mooi en gaaf.. Maar goed ik zou de vissen zelf niet in de vijver loslaten, zou dan eerder een grotere bak kopen en deze huidige vissenkom als decoratie gebruiken met wat leuks erin..

[Beantwoorden]


Door Bernadette op 27 november 2013 20:33

Wat slecht dat een verkoper van een dierenspeciaalzaak (waar je ook naar toe gaat voor informatie) dit soort dingen zegt… Hij of zij zou z’n ogen uit z’n op moeten schamen.
Helaas is welzijn in het commerciële dierenwereldje heel ver te zoeken, ik spreek uit ervaring.
Wel goed dat je open staat voor een oplossing Vera!
Misschien een leuk aquarium en deze vissenkom gebruiken als bloempot? ^^)

[Beantwoorden]


Door stephanie op 27 november 2013 21:30

:omg: ik had ook vissen genaamd blub en botje!
een minpunt… je moet die stomme (niet die van jou hoor) vissenkom elke week schoon maken… tja maar ze zijn wel heel leuk! en ze staan waarschijnlijk heel leuk bij je interieur.
dat is een pluspunt! verder wil ik nog zeggen dat je echt een superleuke blog hebt en al je kijkers verdient.wat een grappig artikel ik heb heel hard gelachen dat mijn vissen ook zo heette
groetjes,x

[Beantwoorden]


Door p op 27 november 2013 23:11

Vissen hebben ook veel zorg nodig en je moet eens in de zoveel tijd het nitriet gehalte in de gaten houden in zo’n kom loopt dat snel op.
Een kom is zowie zo niet dier vriendelijke beginners fout kan iedereen gebeuren
Maar in het vervolg eerst informatie zoeken voor je een dier neemt.
Kijk eens op aquaforum

[Beantwoorden]


Door nadia op 27 november 2013 23:43

misschien is dit al genoemd,
heb geen zin om alle reactie’s te lezen..

maar wat dacht je ervan om van de kom een leuk watertuintje te maken (leuke waterplantjes ed) en een mooie aquarium te kopen voor de vissen?
zo kan de kom toch nog een leuke aanvulling worden op je interieur!

[Beantwoorden]


Door Lindsey op 28 november 2013 10:02

Wat een gedoe om een paar visjes, tuurlijk moet je ze goed verzorgen en zijn vissen ook veel werk.
Mijn vriend had 2 visjes (goudvisjes) gekregen van vrienden voor de lol voor zijn verjaardag in een kom. Eerst vond ik het ook heel zielig, maar het ging heel goed met ze, verschoonde ze iedere week en ze waren lekker aanwezig en actief! Na een half jaar ofzo was er ineens eentje dood.. Dus toen dacht ik misschien is de kom dan nu te klein. Toen ben ik een klein aquarium gaan kopen bij de Intratuin en heb ik er een visje bij gekocht, omdat die ene nu helemaal alleen was. Ik kan je zeggen een aquarium leek mij minder werk, maar wat een werk! Je moet het pompje schoon houden, de ramen steeds doen, kiezelsteentjes spoelen, plantje soms is afspoelen (opfrissen) en de spulletjes die je erin heb moet je schoon houden.
Ik denk dat dit nog meer werk is haha, maar dat maakt niet uit. Je hebt wel 2 leuke goudvisjes zwemmen :)

Ik zou dit even aankijken en als ze wat groter worden zou ik een leuk normaal aquarium kopen, dit is toch het beste voor ze. Dan hebben ze ook een pompje die het water in beweging houdt. Ik heb zelf bij de Intratuin stage gelopen en dierenverzorging gedaan. Het is niet gek dat die vrouw zegt dat het kan voor NU.
Ik zou ze goed in de gaten houden, iedere week verschonen en dan worden ze vanzelf wat groter. (ze zeggen ook dat vissen zich aanpassen naar de kom) als jij ineens een heel groot aquarium gaat kopen zullen ze ook groter worden dan in een kleine aquarium, alleen sommige goudvissen groeien gewoon goed (zoals de mijne) en dan moet je wel je kom/bak aanpassen!

Je doet het helemaal niet verkeerd en ik denk dat iedereen die je blog ook wel weet hoe je een beetje bent en dat je nooit iets opzettelijk zou doen. Je neemt visjes omdat je er goed voor wilt zorgen dus weet zeker dat jij dat ook gaat doen!

Succes met je 2 kleine vriendjes. :wave:

[Beantwoorden]


Door Iris op 28 november 2013 17:08

Wow wat een super designabel vissen kom !!

[Beantwoorden]


Door lieke op 28 november 2013 17:14

wauw wat een gave kom!

jeetje wat kunnen mensen hier moeilijk doen zeg,
ik heb ook jaren goudvissen gehad en die groeide nooit hoor terwijl ze wel in een soort aquariumpje zaten.

Veel plezier met je nieuwe huisgenootjes ^^)

[Beantwoorden]


Door Anneke op 28 november 2013 18:33

Superleuk! Ik had inderdaad wel meteen het idee dat de kom wat aan de krappe kant is, maar goed, dat kan gebeuren. Voor mijn eerste hamster had ik ook een veel te kleine kooi. Nu weet ik wel beter. :)

[Beantwoorden]


Door Danielle op 28 november 2013 19:05

Leuk aquarium, maar indd wel te klein. Gelukkig komt het goed, dat weet ik zeker :)
Visjes zijn leuk, die van mij had altijd de naam ‘Blub’.

[Beantwoorden]


Door sarie op 28 november 2013 19:43

echt super leuke vissen en leuke vissenkom (love)

[Beantwoorden]


Door Melanie op 28 november 2013 19:57

Oooh wat een ontzettend leuke kom!

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 28 november 2013 21:04

Leuk! Ik vind de vogelvoeder van dat merk ook super leuk :D

[Beantwoorden]


Door Marleen op 28 november 2013 21:56

Wat een super mooie kom!
Heel veel succes met je vissen! (Erg leuke namen trouwens)!

[Beantwoorden]


Door Inge op 29 november 2013 17:59

Hee Vera, :wave:
ik ben blij voor je dat je nu wat gezelligs in huis hebt :)
Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik niet helemaal voorstander ben van vissen in een kom.
Een wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat vissen ontzettend GESTRESST raken in een kom, al helemaal in zo’n kleine kom als deze.
De meest voorkomende doodsoorzaak (klinkt misschien beetje zwaar haha) is stressen van vissen door een te kleine kom.
Ik kan je aanraden om of geen vissen te nemen, of echt een grotere kom te kopen.
Just my opinion ^^

[Beantwoorden]


Door Joanne op 29 november 2013 19:03

HAHAHA! Normale mensen kopen vissen omdat ze die leuk vinden en dan kopen ze er ook een vissenkom bij, Maar Vera koopt een vissenkom omdat ze hem mooi vind en doet er dan voor de sier ook maar een paas vissen bij :$

[Beantwoorden]


Door Maxine op 29 november 2013 21:55

De kom ziet er inderdaad heel erg leuk uit!
Maar de kom is veel te klein! Ook doordat al die waterplanten in het water zit hebben ze eigenlijk maar de helft van de kom. Dus eigenlijk is ie al te klein maar nu wordt ie nóg kleiner door die planten!
Ik vind het heel zielig eigenlijk, sorry.

[Beantwoorden]


Door Anna op 1 december 2013 18:58

Wat een super leuke kom! Jammer dat ‘ie te klein is, hij is echt tof.

[Beantwoorden]


Door Bianca op 1 december 2013 22:36

Heel mooie kom, en heel mooie visjes maar inderdaad helaas is de kom te klein. Het zou niet mogen dat ze zo’n kleine kommetjes verkopen helaas :(
Ik zou de kom houden met plantjes alleen of er iets anders leuks mee doen :)

[Beantwoorden]


Door Babette op 3 december 2013 18:34

Echt een mooie vissenkom, ook echt iets voor jou! Ik denk alleen dat de vissen zelf het wat minder vinden. Ik vind het ook goed van je dat je ook op zoek gaat naar een oplossing!

[Beantwoorden]


Door Smoortje op 11 december 2013 21:33

Wat leuk! Ik durf ook nooit vissen te nemen omdat ik bang ben dat ik ze er geen plezier mee doe. Maar dat zit denk ik tussen mijn oren… :P
Ik heb een keer een vis helemaal wit gezien in een compleet lege bak bij iemand thuis. Later hoorde ik dat ze wit worden omdat ze de kleur van hun omgeving aannemen, beetje creepy. :S Zal wel niet gezond zijn? En dat ze niet groter groeien als ze in een te kleine kom zitten.
Ik vind vissen heel leuk om naar te kijken bij anderen, maar zelf zal ik ze dus niet zo snel nemen.
Nee, ik ben meer van de katten. :) En honden vind ik ook lief, je wordt er zo blij van!

Maar ja, als je die kom niet meer gaat gebruiken, kan je vast iets decoratiefs van maken (steentjes erin ofzo, of gewoon een kom zonder vissen, met plantjes en dingetjes. ;))

[Beantwoorden]