Travalo vs. True Spirit (Kruidvat) tasverstuiver

travalo_vs_true_spirit01

Een aantal jaar geleden kwam Travalo op de markt; een hervulbare tasverstuiver. Een kogelvormig flesje die je kunt vullen met je favoriete parfum. Geen gesjouw meer met grote 100 ml flessen in je tas, maar een klein formaat die makkelijk in je tas of broekzak past, en die je zodra hij leeg is, weer opnieuw kunt vullen. Kruidvat heeft ook zo’n handige tasverstuiver. Ik legde ze naast elkaar!

travalo_vs_true_spirit02

Zoals je ziet hebben de tasverstuivers nagenoeg hetzelfde formaat (5 ml en 4.5 ml) en dezelfde vorm. De Travalo die ik heb is roze, maar verkrijgbaar in veel meer kleuren. De True Spirit tasverstuiver (een merk van Kruidvat) zit in een glimmende gouden verpakking. De onderkant van de Travalo is trouwens plat, waardoor je hem ook neer kunt zetten. De True Spirit verstuiver kan dat niet.

Travalo € 14,99 – te koop bij Douglas
True Spirit € 4,99 – te koop bij Kruidvat

Allebei de tasverstuivers zijn vrij goed verkrijgbaar. Je kunt ze bij Douglas en Kruidvat kopen, winkels die door het hele land zitten. Wel is er een groot prijsverschil. De variant van True Spirit is een stuk goedkoper.

travalo_vs_true_spirit03

travalo_vs_true_spirit04

De Travalo verstuiver heeft aan de onderkant een klein gaatje zitten. Haal het kapje (daar waar het parfum uit komt) van je favoriete parfum af, en zet het stokje wat nu uitsteekt, tegen de onderkant van de Travalo aan. Pomp hem heen en weer, en vul zo het flesje. Geen zorgen: er kan wel parfum in, maar niet uit de onderkant van de Travalo. Ik heb hem al een tijdje, en hij lekt niet.

De tasverstuiver van True Spirit werkt anders. Hiervan draai je de onderkant los, waar er een rubberen mondje tevoorschijn komt. Het parfum waarmee je de verstuiver wilt vullen, laat je gewoon voor wat hij is. Je hoeft het kapje er niet af te halen. Zet het kapje tegen de mond van de True Spirit verstuiver, en druk hem in zoals je altijd doet wanneer je parfum aanbrengt. Doe dat net zo lang tot dat de verstuiver vol zit. Kijk wel uit dat je niet knoeit.

travalo_vs_true_spirit05

travalo_vs_true_spirit06

Of er nog genoeg parfum in de verstuiver zit, kun je bij die van Travalo goed zien. Er zit een handig raampje op het flesje. True Spirit heeft ook zo’n raampje, maar die zit verstopt onder de dop. Ook is deze wat kleiner, en daarom is het moeilijker te zien of er echt niets meer in de verstuiver zit.

travalo_vs_true_spirit07

In de verstuiver van Travalo past 5 ml, wat volgens de website goed is voor 50 keer sprayen. Bij True Spirit is er ruimte voor iets minder. 4,7 ml, maar volgens de verpakking wel goed voor zo’n 77 sprays. Dat is opvallend. Wellicht dat Travalo in per keer een grotere hoeveelheid sprayt.

Travalo is duurder, maar ook logischer gemaakt. Parfum erin krijgen is zo gedaan zonder knoeien, en je kunt makkelijk zien of je de Travalo al moet bijvullen of dat er nog genoeg in zit. Ook is de verstuiver in een heleboel kleuren te koop, wat handig is als je parfums wilt afwisselen. Dan koop je bijvoorbeeld een groene voor Chanel, rood voor Marc Jacobs, etc. Zo verwar je ze niet.

Maar doet dat er echt toe als je €10 kunt besparen? De True Spirit tasverstuiver is iets minder logisch en vergt iets meer werk en aandacht, maar is ook veel goedkoper. Prijs/kwaliteit vind ik ze allebei goed, maar ik zou persoonlijk voor de goedkopere variant gaan.

Welke tasverstuiver zou jij kopen?


Reacties

Door Emilia op 7 oktober 2013 06:09

Leuk dat je twee tasverstuivers met elkaar hebt vergeleken! De Travalo klinkt fijner, maar met dat prijsverschil zou ik denk ik toch eerder voor die van Kruidvat gaan.
Ik heb er zelf trouwens eentje van Ebay! Die ziet er eigenlijk precies zo uit als de echte Travalo, maar dan voor $3! ^^)

[Beantwoorden]

Tess antwoordt op 9 november 2013 om 22:04:

Ik heb ze ook gezien op ebay! heb je deze al getest??

[Beantwoorden]

Emilia antwoordt op 9 november 2013 om 22:12:

Ja ik heb er eentje besteld! Ik heb zelf geen echte Travalo, dus ik kan ze niet vergelijken, maar ik vind dat die van Ebay prima werkt. Hij is heel makkelijk bij te vullen en hij lekt niet. :-)

[Beantwoorden]


Door Laura op 7 oktober 2013 06:10

Wat handig zo’n tasverstuiver! Leuk om al die + en – punten te lezen. Zelf zou ik ook voor die van true spirit gaan, een stuk goedkoper en het werkt ook gewoon! ;-)

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 7 oktober 2013 06:11

Ik heb zelf 3 nep-travalo’s van de Ici Paris XL, die kosten ‘maar’ een tientje (toen ik ze kocht 2 voor 15€) en worden de eerste keer zelfs voor je gevuld! Die zijn verder ongeveer identiek aan de Travalo’s, dus voor iedereen die wel die variant wilt hebben, maar wilt besparen: bij deze!

Ik heb er ook een van de DA, met een klein trechtertje voor erop. Niet zo heel mooi, maar ik heb een (50ml) parfum zonder spuitdopje en daar knoei ik sowieso altijd mee, dus die kan ik op die manier wel veilig gebruiken. Ik kan niet meer zonder (love).

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 oktober 2013 om 09:42:

Dat ze hem gelijk vullen is wel heel tof! Goed bedacht.

[Beantwoorden]

Jobke antwoordt op 12 oktober 2013 om 17:54:

Die van Ici paris heb ik ook, werkt super fijn. maar ik vond vanmiddag bij Dirx een tasverstuiver van 5ml. Er staat op Travalo with Genie-s refill, en aan de onderkant staat: patent pending. Hoe kan dat ding travalo genoemd worden terwijl ‘ie van goedkoop plastic is gemaakt en €4,99 kost? (kheb m wel gekocht trouwens, een extra tasverstuiver is altijd handig :crazy:

[Beantwoorden]


Door Lifesplash op 7 oktober 2013 06:30

Goede vergelijking! Persoonlijk zal ik net als Emilia eigenlijk eentje van eBay bestellen (eBay fanaat hier, haha). Ik vind de Travelo er wel wat mooier uit zien, maar er zit natuurlijk ook een hoop prijs verschil in. :)

[Beantwoorden]


Door Martina op 7 oktober 2013 06:33

Ik heb een goedkope verstuiver van de Etos, maar hij werkt prima! Handig voor onderweg :)

[Beantwoorden]


Door Tara op 7 oktober 2013 07:00

De Travalo klinkt fijner en ik vind m mooier, maar t prijsverschil is toch wel groot.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 7 oktober 2013 07:18

Deze lijken me best handig om idd je parfum onderweg mee te kunnen nemen. Ik wissel alleen heel veel van parfum, dus dan zou ik er voor elk parfum dat ik heb eentje moeten maken… Eerst eens die signature scent vinden en dan kan ik die in een parfumverstuiver voor onderweg doen.

[Beantwoorden]


Door Iris op 7 oktober 2013 07:20

Ik zou die van de kruidvat kopen want die is stukken goedkoper! Ik kan wel begrijpen dat travolo duur is, want daar kunnen duurdere luchtjes in. Of kan dat ook bij true spirit??

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 7 oktober 2013 om 11:04:

Huh? tuurlijk kunnen er in de goedkopere ook duurdere luchtjes! je kunt er in doen wat je wilt haha

[Beantwoorden]

Iris antwoordt op 7 oktober 2013 om 17:18:

Thx :D

[Beantwoorden]


Door Veronique op 7 oktober 2013 07:21

Hele goede vergelijking! Ik zou zelf ook voor de goedkopere variant gaan, maar de duurdere is misschien een leuk cadeau-idee?

PS: Kijk snel op mijn blog voor een leuke winactie!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 oktober 2013 om 09:43:

Niet spammen svp :-)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 7 oktober 2013 07:25

Ik zou dan ook voor de goedkopere gaan. Zolang het niet lekt ben ik al tevreden! Ik weet trouwens dat ze deze op Ebay ook hebben, nóg goedkoper!

[Beantwoorden]


Door Femke op 7 oktober 2013 07:27

Ik zou denk ik voor de Travalo gaan omdat ik het handiger vind om per parfum een andere kleur te hebben en het lijkt me een stuk makkelijker met vullen.

[Beantwoorden]


Door Michelle op 7 oktober 2013 07:27

Leuk dat je ze naast elkaar hebt vergeleken!
Ik ga adhv je artikel in eerste instantie eerst naar het Kruidvat.
Als die niet werkt is het vroeg genoeg voor een travalo.

[Beantwoorden]


Door saskia op 7 oktober 2013 07:34

good morning!

ik heb de true spirit verstuiver ook dat hij er precies zo uitziet en werkt als de travalo (die ik trouwens ook heb ;)) en dan werkt hij ook precies hetzelfde als de travalo. je hebt ze in verschillende kleuren, er zit ook zo’n kijkvenster in en de manier waarop je ze vult is precies hetzelfde. nou hebben wij hier in nieuwegein een prijsmepper wat een oulet is van kruidvat. en daar kocht ik ze voor 1,25€ yay!!
ik heb er dus ook een stuk of 4 naast mijn travalo. iedere keer als ik een ander luchtje op doe neem ik een ander verstuivertje mee. ik heb er zelfs nog twee in back up. (tja voor dat geld) en ze lekken niet zoals die van etos weel deed.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 oktober 2013 om 09:44:

Ah kijk, dat is fijn!

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 7 oktober 2013 07:44

Wat een prijsverschil! Handig artikel voor mensen die een tasverstuiver willen kopen. Ik gebruik er geen één. Ik neem mijn flesje altijd mee (in het kartonnen doosje).

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 oktober 2013 om 09:44:

Wel goed beschermd dus :ja:

[Beantwoorden]


Door Jessica op 7 oktober 2013 07:47

Het lastige is alleen, dat ik die van de Kruidvat nooit kan vinden :( (Althans, ik las in hun folder een tijd terug ook over een en die was steeds uitverkocht)

[Beantwoorden]


Door imke op 7 oktober 2013 07:50

ik had er 1 van true spirit die dezelfde onderkant had als travelo. helaas na de tweede keer vullen, liep de parfum er in 1 grote straal weer uit.
dus ik zou eerder voor de travelo gaan gezien mijn slechte ervaring

[Beantwoorden]


Door idis op 7 oktober 2013 07:51

Volgens mij is die originele travello bij etos een stuk goedkoper!

[Beantwoorden]

B antwoordt op 7 oktober 2013 om 10:41:

Dat klopt inderdaad!

[Beantwoorden]

Lenneke antwoordt op 7 oktober 2013 om 14:04:

Klopt! Die heb ik ook, een zilveren. Was volgens mij rond de 7-8€

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 7 oktober 2013 07:55

Ik denk er nooit aan om parfum mee te nemen, maar eigenlijk is het wel lekker om het gedurende de dag een beetje bij te kunnen spuiten! Ik zou dan ook voor de goedkope versie gaan :)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 7 oktober 2013 08:03

Ik heb er zelf een van de Ici Paris (dat ding zelf + laten vullen met je favoriete geur) voor €10 dacht ik. Werkt als een tierelier!

[Beantwoorden]


Door Charile op 7 oktober 2013 08:03

Goede vergelijking!

[Beantwoorden]


Door Eline op 7 oktober 2013 08:14

Heel fijn om een dergelijke vergelijking te zien, war een verschil in prijs!

[Beantwoorden]


Door noa op 7 oktober 2013 08:15

Ik heb eentje van de etos voor zes euro en is naar mijn mening even goed als de travalo van de douglas ;)

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 7 oktober 2013 08:17

Ik ga binnenkort maar eens kijken bij de Kruidvat, hij lijkt me erg fijn!

[Beantwoorden]


Door Marissa op 7 oktober 2013 08:26

Ik heb er een van ebay, maar op een magische wijze verdwijnt de parfum. Hij lekt volgens mij niet..

[Beantwoorden]


Door Hilde op 7 oktober 2013 08:27

Leuke review! :) Als ik tussen deze twee zou moeten kiezen zou ik toch voor de Travalo gaan. Maar m’n moeder had laatst bij Ici Paris XL ook zoiets gekocht voor rond de €10 dacht ik, en daar vullen ze ‘m meteen met je favoriete parfum :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 oktober 2013 om 09:45:

Dat las ik inderdaad, dat is wel goed geregeld!

[Beantwoorden]


Door Cindy op 7 oktober 2013 08:37

Wat ik mij altijd afvraag, kan je er ooit een ander parfum indoen? Je kan deze toch niet uitwassen dus blijft de geur er toch in?! Om nou voor elke parfum een nieuwe te kopen aan 15 euro?.! :ahh:

Goede vergelijking! ^^)

[Beantwoorden]

Joanne antwoordt op 7 oktober 2013 om 16:35:

Ik heb dit wel eens gedaan. Ik kreeg een travalo die al gevuld was met een parfum die ik zelf niet had en ook niet lekker vond. Ik heb hem leeggespoten en daarna gevuld met water (via een hervulbare spray flacon waarvan ik het dopje af had getrokken, net zoals bij de parfum moet) en leeggespoten. Dit heb ik een aantal keer herhaald. Daarna heb ik er mijn eigen parfum in gedaan. Bij de eerste keer vullen met parfum rook het misschien heel ietsje anders, maar niet opvallend. En nu ik hem vaker hervuld heb met hetzelfde parfum ruikt hij gewoon precies hetzelfde als uit de originele fles.

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 7 oktober 2013 08:42

Handige review!

[Beantwoorden]


Door Macblogster op 7 oktober 2013 08:44

Je hebt er ook 1 bij ICI Paris die kost €9,95 dacht ik & werkt exact hetzelfde als de Travalo. Fijn dat je het verschil hebt laten zien. Ik was nl nieuwsgierig naar die van de Kruidvat. Volgens mij heeft de Action of Big Bazar er trouwens ook 1 die rond de €2,- ligt.

[Beantwoorden]


Door Isabella op 7 oktober 2013 08:45

Ja, ik zou ook voor de goedkopere variant gaan. Daar bespaar je €11,- mee! Goede tip, Vera!

[Beantwoorden]


Door Mademoiselle Sophistiqué op 7 oktober 2013 08:45

ik heb zo’n travalo, erg fijn maar echt gigantisch duur, denk dat ik voor mijn andere parfums voor de kruidvat versie ga

[Beantwoorden]


Door Paola op 7 oktober 2013 08:45

Ik heb al een tijd een van True spirit en vind hem prima werken. Wel ben ik ook erg benieuwd naar wat er gebeurt als je een andere geur in gaat doen. Gaan die dan niet mengen?

[Beantwoorden]

Marjolein antwoordt op 7 oktober 2013 om 09:10:

Daar zat ik idd ook al aan te denken. Kun je zo’n flesje schoonmaken ofzo?
Wel super handig voor in je tas!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 oktober 2013 om 09:46:

Je zou het kunnen proberen met wat water uit te spoelen, maar is met zo’n kleine ingang wel lastig.

[Beantwoorden]


Door Beautydagboek op 7 oktober 2013 09:02

Ik heb er eentje van Travolo en eentje dus van Kruidvat. Helaas doet die van kruidvat het niet bij mij, het is eentje die je ook van onder moet vullen maar het werkt niet! Dus toen heb ik die van Travalo gekocht, much better :D

[Beantwoorden]


Door cmj op 7 oktober 2013 09:03

Zou het kunnen dat je ze door elkaar hebt gehaald? Gekke brutale vraag natuurlijk… ik heb namelijk een tasverstuiver van true spirit die lichtroze is, een schermpje heeft en op precies dezelfde manier gevuld moet worden, zoals jij beschrijft bij Travallo.

[Beantwoorden]

Ashleylucinda antwoordt op 7 oktober 2013 om 10:31:

Dat heb ik ook! Ik heb een verstuiver van de trekpleister die precies op de linker lijkt alleen is de van mij glimmend roze en idd parfum krijg je erin door het gaatje onderin het flesje op de parfumfles te zetten en ‘te pompen’

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 oktober 2013 om 14:55:

Nee, ik heb ze niet door elkaar gehaald. De gouden is echt van True Spirit, en de roze van Travalo.

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 7 oktober 2013 09:06

Fijn zo’n vergelijkingsartikel! Ik heb die van de kruidvat geloof ik, ik vind hem best fijn :)

[Beantwoorden]


Door Linda op 7 oktober 2013 09:22

Die goedkopere is wel handig als je parfums hebt waarvan je het dopje niet af kan halen. Ik heb drie Travalo’s (met inderdaad drie verschillende parfums) en vind ze echt super handig. Heb er één in m’n handtas, eentje in de luiertas en eentje die gewoon ergens rondslingert.

[Beantwoorden]


Door Natasja op 7 oktober 2013 09:23

Ik zou denk ik toch gaan voor die van Kruidvat, puur door de prijs. Ik heb er nog geen voor in mijn tas, lijkt me wel fijn voor onderweg. Dan hoef je tenminste niet zo’n huge flacon mee te zeulen. :-)

[Beantwoorden]


Door Caro op 7 oktober 2013 09:23

Ik heb er ook één van kruidvat, echt super handig!

[Beantwoorden]


Door Beau op 7 oktober 2013 09:31

Die van Travalo klinkt beter maar ik koop liever die van Kruidvat! Lekker budgetproof.

[Beantwoorden]


Door Jessica op 7 oktober 2013 09:39

Ik kocht eens eentje bij Etos, ook spotgoedkoop. Maar daar kreeg ik al snel spijt van: hij begon ontzettend te lekken. :-( Dus heb ik die maar weggegooid. Het systeem van opvullen was hetzelfde als bij een Travalo.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 oktober 2013 om 09:46:

Dat is rot :-(

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 7 oktober 2013 09:49

Leuk artikel! Ik had nog nooit van deze dingen gehoord, maar ik ga er zeker 1halen. :ja:

[Beantwoorden]


Door Esmay op 7 oktober 2013 09:51

Ach, of gewoon de hele fles parfum meesjouwen, dat doe ik altijd haha . :”D
Maar ik zou inderdaad ook eerder voor de goedkopere gaan :)

[Beantwoorden]


Door Yunaa op 7 oktober 2013 10:00

Ik heb die van true spirit (kruidvat) ook! Maar bij mij werkt ie precies hetzelfde als de trivalo! Wat vreemd.. Heb er laatst zelf nog een review over geschreven, ben erg blij ermee!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 oktober 2013 om 09:47:

Misschien is dat een oude, dat ze nu deze hebben?

[Beantwoorden]

Yunaa antwoordt op 8 oktober 2013 om 10:07:

Ja wie weet! Vind het oude systeem een stuk handiger:)

[Beantwoorden]


Door heartshapedrosepetals op 7 oktober 2013 10:03

Wil dit al een tijdje aanschaffen, ik ga die van die Kruidvat halen. Iets goedkoper is ook wel fijn ;)

[Beantwoorden]


Door Kyra op 7 oktober 2013 10:05

Etos heeft een travalo look a like.. Werkt precies t zelfde, ook met kijkvenster. Heb m nu al 3 jaar. Kei fijn. Maar 4€ ofzo

[Beantwoorden]


Door Merel op 7 oktober 2013 10:16

Ik heb de travalo en ben er heel erg tevreden over, al is €11 wel een groot verschil… Wist niet dat Kruidvat deze verkocht, dus dankje voor de tip!

[Beantwoorden]


Door Dita op 7 oktober 2013 10:19

Ik heb er een van ebay, ook erg handig en idd veel goedkoper dan de echte :)

[Beantwoorden]


Door Annely op 7 oktober 2013 10:27

Ik zou voor die van Kruidvat gaan, ik hou van goedkoop (A) (A)

[Beantwoorden]


Door Allissa op 7 oktober 2013 10:27

Doe mij maar die van de Kruidvat, mooiere verpakking en lekker goedkoop.

[Beantwoorden]


Door Fiona op 7 oktober 2013 10:30

Ik heb die van de Kruidvat en bij mij lekt die heel erg! Hij was binnen 1 middag in mijn tas helemaal leeg gelopen. Zonde van het parfum :/

[Beantwoorden]

B antwoordt op 7 oktober 2013 om 10:39:

Jep, bij mij ook :(

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 oktober 2013 om 09:47:

Shit, dat is balen! Is mij gelukkig niet gebeurd.

[Beantwoorden]

stefania vanoncini antwoordt op 14 januari 2014 om 11:54:

Hi fiona, probably this is not the right place where to contact you . But I am desperate :)
I saw your post on kamernet . I would be really interested. I did send a message but I don’t know if it is gone through. Could you contact me on facebook or my personal e-mail please. I apologize for the inconvinience stefania.vanoncini01(at)ateneopv.it

[Beantwoorden]


Door Whitley op 7 oktober 2013 10:35

Bedankt voor de tip! Ik zocht al lange tijd voor een alternatief van Douglas..
xx

[Beantwoorden]


Door B op 7 oktober 2013 10:38

De verstuiver van de Kruidvat is echt een afrader wat mij betreft. Ik had geen idee dat de verstuiver lekte aan de onderkant, dus ik heb nu allemaal kringen op mijn witte kastje. Bovendien is het ook erg zonde van mijn parfum. Ik heb mijn geld wel terug gekregen bij Kruidvat, maar toch.. M’n parfum is weg en m’n kastje is helemaal naar de *.

Later zag ik bij de Etos de Travalo hangen, voor ”maar” 8 euro. Hij is doorzichtig met een zilverkleurige dop, dus niet zo mooi als die in dit artikel, maar toch ;) Ik heb in ieder geval wel de kwaliteit van Travalo en dat vind ik belangrijk!

Kijk dus bij de Etos, want mijn ervaring leert: goedkoop is duurkoop.

[Beantwoorden]


Door Nena op 7 oktober 2013 10:50

Mooi idee! :)

[Beantwoorden]


Door Robin op 7 oktober 2013 10:56

Ik heb er eentje van ici paris erg fijn;)

[Beantwoorden]


Door Tedje op 7 oktober 2013 11:04

Ik heb de Travalo en een goedkoop ding (waarvan weet ik niet meer) en ik merk toch zeker wel het verschil! Bij de goedkope variant was het een grote kliederboel en bij deTravalo ging het in een keer goed.

[Beantwoorden]


Door Tamara op 7 oktober 2013 11:16

Ik heb ooit een wannabe travalo gekocht bij de Etos. Werkt prima en ziet er qua uiterlijk hetzelfde uit.

[Beantwoorden]


Door Anouk op 7 oktober 2013 11:20

Zelf heb ik een paar jaar geleden één van de ICI Paris gekocht, die was volgens mij destijds 10 euro.

[Beantwoorden]


Door femketje op 7 oktober 2013 11:28

ik heb zelf al een jaar of 3 een originele travalo maar gebruik hem eigenlijk nooit meer >.<

[Beantwoorden]


Door Melissa op 7 oktober 2013 11:46

Hm, ik heb zoiets als dit eerlijk gezegd nog nooit gebruikt! Heb het ook niet echt nodig denk ik, maar ik snap best dat het handig is als je ervan houdt om een paar keer per dag parfum op te doen :) Mocht ik er ooit nog eentje nodig hebben, zou ik ook zeker voor een goedkopere variant gaan!

[Beantwoorden]


Door Mirte op 7 oktober 2013 11:48

Ik heb heb hem ook die van Travalo , gekocht op het vliegveld dus wel goedkoper dan 15 euro:) Ik vind hem superhandig en lekt niet. Die van de kruidvat lijkt me toch wat minder handiger en minder steviger en ik zou bang zijn dat die eerder gaat lekken , daarom ga ik juist voor de wat betere kwaliteit.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 7 oktober 2013 11:51

ik had twee van de kruidvat en één ervan liep wel leeg.. :/ Een vriendin van me had precies hetzelfde. Daarom durf ik het niet meer aan met die tasverstuivers.

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 7 oktober 2013 12:19

Ik denk dat het in dit geval vooral ligt aan hoe veel je het gebruikt en of je graag voor kwaliteit gaat of, liever wat meer budget.

Persoonlijk zou ik ze allebei niet kopen :D Haha! Ik heb genoeg kleine parfums die ik makkelijk mee kan nemen.

[Beantwoorden]


Door Marloes op 7 oktober 2013 12:28

Ik heb die gouden, maar dan in het zilver van Sephora. Was best duur. Heb er te lang Chanel parfum in bewaard, wat is bedorven en nu stinkt hij voor eeuwig naar oma’s. Goed dat deze review voorbij is, dan kan ik een nieuwe kopen.

[Beantwoorden]


Door Desirée op 7 oktober 2013 12:33

Ik had er een van Etos eigen merk.. maar helaas ging die lekken!
Zonde van de parfum, maar m’n tas rook wel heel lekker haha! :p
Heb er ook 2 van Ici Paris, die zijn wel heel goed..

[Beantwoorden]


Door Nina op 7 oktober 2013 12:40

Heel handig! Ik zou denk ik ook voor de goedkopere variant gaan

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 7 oktober 2013 12:49

Wat een handige en duidelijke review. Ik zou zelf denk ik ook voor de goedkopere variant gaan. Buiten dat ik gek ben op alles wat glimt vind ik €14 ook best heel duur voor een verpakking. (:

[Beantwoorden]


Door xAmber op 7 oktober 2013 13:13

ik heb ze ook allebei! ik heb alleen een oudere versie van die van het kruidvat(ook van true spirit) en die werkt en ziet er exact hetzelfde uit als de travalo.

[Beantwoorden]


Door Marly's Diary op 7 oktober 2013 13:20

Handig zeg zo’n reisverpakking voor parfum. Ze lijken wel echt op elkaar, maar voor dat kleine verschil is €11,- wel veel geld! :)

[Beantwoorden]


Door Anita op 7 oktober 2013 13:21

Handig zeg! Ik zou gewoon voor de goedkoopste gaan.

[Beantwoorden]


Door Wendy op 7 oktober 2013 13:25

Ik heb die van Douglas wel eens gezien maar nog nooit geprobeerd.
Wel lijkt zo’n ding mij erg handig vooral omdat ik de hervulbare flacon van Alien Therry Mugler heb en ik natuurlijk niet wil dat deze verpakking beschadigd in mijn tas.
Ik denk als ik jouw artikel lees toch eerder voor de varriant van Douglas gaan. Lijkt me toch iets praktischer. Bedankt voor de review!

Liefs Wendy

[Beantwoorden]


Door Tirza op 7 oktober 2013 13:44

Oh dat klinkt erg goed. Maar ik zou denk ik ook sowieso voor de goedkoopste gaan.

[Beantwoorden]


Door esmee op 7 oktober 2013 13:53

Hee vera,
ik had er een bij de trekpleister gekocht jaren terug. die is exact hezelfde als de travalo. volgens mij kostte hij zelfs niet meer dan 3 euro.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 7 oktober 2013 13:56

Bij mij lekken ze allemaal; of ik nou Etos of Travalo probeer… Ik doe vast iets fout!

[Beantwoorden]


Door Britt op 7 oktober 2013 14:03

Ik zou voor de goedkoopste gaan, ik vind 15 euro voor zo’n flesje best veel geld! ;-)

[Beantwoorden]


Door Robin op 7 oktober 2013 14:11

Grappige “VS” haha! Ik heb zelf ook die van Kruidvat, werkt prima!

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 7 oktober 2013 14:14

Ik heb de mijne voor 4,95 uit de By Blonde webshop, die hebben allerlei kleuren en ziet er precies hetzelfde uit als Travalo. En anders zou ik ook voor die van Kruidvat gaan qua budget.

[Beantwoorden]


Door Anne op 7 oktober 2013 14:42

Travalo klinkt inderdaad beter, maar ik zou ook die van de kruidvat kopen!

[Beantwoorden]


Door Deborah op 7 oktober 2013 15:00

Er bestaan ook echte dupes van die van Travalo! Etos verkoopt ze, die zijn erg fijn. Bij de LE van Kerst vorig jaar waren ze ook, daar heb ik later twee voor €1,00 per stuk kunnen scoren omdat ze eruit gingen. Die werken perfect, al had ik eentje die lekte (uitgerekend mijn dure Rumeur van Lanvin…), maar die mocht ik ruilen. Misschien een echte budgettip voor als je hetzelfde systeem als Travalo wilt? Ligt rond de 4/5 euro.

[Beantwoorden]


Door Denise op 7 oktober 2013 15:08

Voor dat prijsverschil zou ik inderdaad ook voor de goedkopere variant gaan!

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 7 oktober 2013 15:10

Wat een fijn artikel! Ik zou ook voor die van Kruidvat gaan.

[Beantwoorden]


Door Wendy (B) op 7 oktober 2013 15:35

Ik heb er eentje van Ici Paris XL.

[Beantwoorden]


Door I op 7 oktober 2013 15:41

Ik heb twee Travalo’s en mijn parfum verdwijnt gewoon. Het is niet zo dat er dan ergens een plasje parfum ligt ofzo, maar dan heb ik het bijv. twee weekjes niet gebruikt en dan is-ie gewoon opeens leeg. Echt heel zonde want er zat een duur luchtje in!

[Beantwoorden]


Door Roos op 7 oktober 2013 15:51

Bij aanschaf van een Travalo bij Douglas vullen ze hem meestal de eerste keer gratis met een geur naar keuze. Dat is in ieder geval zo bij de Douglas waar ik werk. Je bespaart dan toch weer en bij die van de Kruidvat moet je toch je eigen geur gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Lies op 7 oktober 2013 16:07

Wat handig zo’n tasverstuiver! Ik zou sneller voor die van True Spirit gaan, maar dan vooral door de prijs. Alleen de manier waarop je ze moet vullen lijkt mij van Travalo wel wat fijner.

[Beantwoorden]


Door Minke op 7 oktober 2013 16:08

Hele handige review!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 7 oktober 2013 16:15

Wat handig, ik denk dat ik ook voor True Spirit zou gaan!

[Beantwoorden]


Door Cindy op 7 oktober 2013 16:25

Ik heb er zo een van travalo en die is echt super fijn, heb hem online wel wat goedkoper gekocht geloof ik.
Ook heb ik eentje van de kruidvat (ik geloof inderdaad true spirit) maar een oudere versie die er net zo uitziet als de travalo dus incl schermpje.

Ze hebben een tijd lang tegelijk in mijn tas gezeten, elk met een ander luchtje gevuld, maar waar de travalo precies even vol bleef liep die van kruidvat langzaam leeg! Ik zou dus niet zo snel meer een ‘neppe’ kopen.

[Beantwoorden]


Door isa op 7 oktober 2013 16:47

Bij de etos kun je zo’n verstuiver (merk begon ook iets met tra ofzo) krijgen voor rond de 7 euro dacht ik.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 7 oktober 2013 17:24

Ik zou gaan voor de duurdere want zo extreem duur is het niet ik bedoel het is geen 40 euro ofzo.

[Beantwoorden]


Door Isabel op 7 oktober 2013 17:26

Ik zou voor de goedkope gaan,!

[Beantwoorden]


Door Abi op 7 oktober 2013 17:29

Mm, dit vind ik nou eens een moeilijke keuze :D

[Beantwoorden]


Door Fashion meets Beauty op 7 oktober 2013 17:33

Tof, op zo’n review zat ik te wachten :roll: Ik denk dat ik toch maar voor de Travalo ga.

[Beantwoorden]


Door Lisa r op 7 oktober 2013 17:38

Ooh superhandig ik zit ook al een tijdje na te denken om er eentje aan te schaffen. Ik had alleen een vraag. Als je bijvoorbeeld een andere parfum erin wil doen dan die je er eerst i had (bij de kruidvat variant) hoe maak je de verstuiver dan schoon zodat je geen 2 geuren door elkaar ruikt?

xxx

[Beantwoorden]

Sjofel antwoordt op 8 oktober 2013 om 10:23:

Ik zou er een paar keer water “doorheen halen”.
Dus ipv parfum, water er in en dan helemaal leeg spuiten..

[Beantwoorden]


Door Kim op 7 oktober 2013 17:49

Handig zo’n vergelijking!

[Beantwoorden]


Door Griet op 7 oktober 2013 17:55

Ik heb zo een travalo van Ici Paris Xl, maar ben er net dit weekend ook zo eentje in Blokker tegengekomen voor zo een 5€ Ik denk dat het systeem hetzelfde was. Ik ga me er binnenkort eentje halen :)

[Beantwoorden]


Door dresses and daisies op 7 oktober 2013 18:16

Ik heb er ook eentje van true spirit en hij loopt al vanaf het begin uit… miskoop :(

[Beantwoorden]


Door Amy op 7 oktober 2013 18:32

Ik heb die van de Ici Paris, veel goedkoper dan de Travalo maar wel EXACT hetzelfde! Heb zelf ook eerst de Travalo gekocht en heb er nu alweer meerdere van de Ici Paris aangeschaft, zeker een aanrader.

[Beantwoorden]


Door Camille op 7 oktober 2013 18:34

Ik zou toch voor true spirit kiezen, ik bedoel is echt een heel stuk goedkoper.

Maar het liefst van al geen één want je kunt ook gewoon een staaltje dat je altijd meekrijgt als je een parfum koopt in de parfumerie. Kost niets en gaat vaak ook lang mee… ;)

leuk artikel trouwens, liefs Camille

[Beantwoorden]


Door Ruby H. op 7 oktober 2013 18:36

Is het mogelijk de True Spirit te vullen zonder het kapje van je parfum? Ik ben het “kapje” van mijn Lolita Lempicka al eeuwen kwijt en een tas verstuiver een uitkomst zijn, aangezien de fles een uniek “kapje” heeft. Ik wil alleen graag low-budget blijven, hehe.

Alvast bedankt voor de reactie als je mocht antwoorden!

[Beantwoorden]

Helene antwoordt op 7 oktober 2013 om 19:19:

Probeer die van de blokker, volgens mij werkt die precies hetzelfde als de travello !
3 euro, uit mijn hoofd.
Hij ligt vrij verstopt in filialen dus vraag er even naar!

[Beantwoorden]

Ruby H. antwoordt op 9 oktober 2013 om 19:16:

Ik zal even een bezoekje brengen, thanks!! :D

[Beantwoorden]


Door Sophie op 7 oktober 2013 18:58

Ik zou voor de goedkopere variant gaan. Het is dan misschien even wat geknoei maar dan heb je je parfum in je stuiver en kun je hem lekker lang gebruiken:)

[Beantwoorden]


Door Olfa op 7 oktober 2013 19:02

Veraaaaaa wat fijn!!!!
ik heb zelf namelijk de travalo maar ik gebruikte hem verkeerd dus ik dacht dat die kapot was! maar nu weet ik eindelijk hoe die werkt, echt geweldig!!! :smak:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 oktober 2013 om 09:48:

Ahh, gelukkig!

[Beantwoorden]


Door Pleunie de Wild op 7 oktober 2013 19:08

Wat een toffe review Vera! Vind het altijd leuk als je producten vergelijkt, maar dit is weer eens wat anders dan een vergelijking met mascara’s. Top!

[Beantwoorden]


Door Helene op 7 oktober 2013 19:17

Blokker heeft er ook een voor 3 euro! ziet er precies hetzelfde uit als de travello,
geen idee of hij het zelfde is! misschien is dit wel een dupe!

[Beantwoorden]


Door Fenna op 7 oktober 2013 19:23

Ik heb die roze van de Kruidvat en werkt prima voor mij

[Beantwoorden]


Door José op 7 oktober 2013 19:46

Ik heb er 1 van de ici Paris goedkoper en nagenoeg hetzelfde als de travelo

[Beantwoorden]


Door Fenna op 7 oktober 2013 20:00

Travelo is tegenwoordig ook in de kruidvat te koop voor 4,99!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 7 oktober 2013 20:34

Ik heb er één van het kruidvat ook van True Spirit maar dan met hetzelfde systeem als dat van Travelo. Super cheap, dus ik dacht leuk om eens uit te proberen. Maar helaas na 1 keer vullen en mee genomen in mijn tas zat mijn hele tas onder de parfum!!!! Dat ding lekte verschikkelijk ik hem meteen weggegooid!

[Beantwoorden]


Door sjofel op 7 oktober 2013 21:39

Ik heb mijn travalo voor 5 of 6€ bij de etos gekocht. Was volgens mij geen aanbieding, lag gewoon bij de kassa. Dus dan is er amper prijsverschil, maar die van de Kruidvat lijkt me ook niet handig. Ben heel blij met mijn travalo als student die op een neer reist tussen mijn kamer en mijn ouders :)

[Beantwoorden]


Door Stèphanie op 7 oktober 2013 22:14

Ik heb een aantal jaar geleden ooit een echte Travalo gekocht op internet. Nou, dat ding lekte na een maand al. Gelukkig kan er niet veel parfum in dus viel de schade in mijn tas nogal mee.. maar ik neem liever een hele fles parfum mee dan zo’n ding dat continue lekt.

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 8 oktober 2013 00:01

Ik heb zelf de Kruidvat tas verstuiver, maar dan een andere versie denk ik. Toen ik m kocht kreeg je deze in verschillende kleuren, en zat er wel een raampje in de zijkant, zoals ook bij de Travalo

[Beantwoorden]


Door Fay op 8 oktober 2013 11:43

Ik heb die van kruidvat en die is ook met zon soort van gaatje in de onderkant v het parfum in te doen net als die van de travalo maar dan veel goedkoper. Ik heb m al een tijdje misschien hebben ze de verstuiver nu veranderd?

[Beantwoorden]


Door Miranda op 8 oktober 2013 13:15

Wat leuk dat je ze vergelijkt. Ik zag er namelijk laatst 1 liggen en toen was ik wel benieuwd of hij net zo goed zou werken! Het kan namelijk best handig zijn.

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 8 oktober 2013 13:59

Die van de Kruidvat ziet er goed uit! Handig ook, ik loop altijd met testertjes in mijn tas rond maar dat word na ’n tijdje ook wel redelijk vervelend. Super tip!

[Beantwoorden]


Door Fatima op 8 oktober 2013 15:25

Ze zijn zo handig! Bij de ICI Paris verkopen ze ze ook, voor 10euro haha precies ertussen in! dat is het zelfde systeem als de travallo. je hebt daar ook vaak aanbiedingen van 2 voor 25% korting enzo (wellicht handig als je er 2 wilt voor, zoals wat jij zei 1voor chanel 1voor marc jacobs). Ik ben fan!!

[Beantwoorden]


Door Chantal op 9 oktober 2013 07:28

Bij Kruidvat hebben ze sinds een paar weken ook de ‘echte’ travalo in de verkoop. Prijs weet ik niet precies maar dacht 10 euro.

[Beantwoorden]


Door Inge op 9 oktober 2013 10:46

Toevallig is mijn nepversie laatst kapotgegaan, maar ja, voor dat kleine bedrag vind ik dat niet zo’n probleem.

[Beantwoorden]


Door Savannah op 9 oktober 2013 14:52

Leeeuk ik wist niet dat ze het ook bij kruidvat hadden.. :/ zou ook nog wel een tasverstuiver willen hebben want sleep nu steeds met een `100ml flesje :X

[Beantwoorden]


Door Annebelle op 10 oktober 2013 20:24

Leuk dat er nu ook een goedkopere variant beschikbaar is. Dit is echt zo handig voor op vakantie!

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 17 oktober 2013 20:38

Etos heeft ook zo’n verstuivers. Lijkt hetzelfde systeem als de travalo en dat voor een vier à vijf euro

[Beantwoorden]


Door Zeynep op 5 november 2013 20:46

Ik heb de goude gekocht en hij is best fijn, het is erg van pas gekomen :))

[Beantwoorden]


Door Saskia op 13 december 2013 21:24

Ik heb mijn travalo van internet voor 11,95 met parfum La vie et Belle en eentje met Victor en Rolf flowerbomb samen voor 28,95 met bezorgkosten. Goeie deal vind ik

[Beantwoorden]


Door michaela op 24 december 2013 15:14

ik heb 5.00 betaald voor de travalo bij kruitvat heb er al verschillende. maar bij onze kruitvat verkopen ze geen tasverstuiver van treu spirit. zou deze wel graag willen omdat je hier ook ander flesjes parfum mee kunt vullen die op de travalo niet kunnen.

[Beantwoorden]


Door Eva op 9 november 2014 19:00

ik zou liever die dure nemen want die is iets logiser en je kunt zien of er nog wat in zit en je hoef niet te knoeien

[Beantwoorden]


Door Tio Huisman op 10 juli 2019 16:01

Aan het venstertje is te zien hoe veel er nog in zit. Voor lichtere geuren die snel vervliegen voor als je een dagje weg gaat. Ook handig om mee op reis te nemen. Minder zwaar voor in je tas i.p.v. van zo”n hele flacon. Zo”n flacon zal maar eens vallen op de harde grond of tegels en dan is die stuk. Dit heb ik eens gehad met een YSL flacon. dat hele flesje flacon viel stuk op de vloer met alle eau de toilette er uit. .

[Beantwoorden]


Door Patrick op 17 juli 2019 22:24

Wat een vreemde logica v velen hierzo, een luchtje kopen v meer dan 1 euro per milliliter(1000 euro literprijs!!), en dan een tientje besparen voor een degelijke lekvrije verstuiver die ws ook nog fijner verstuifd, beetje raar, niet?!

[Beantwoorden]