A Touch Of Fashion – Kleding kopen op eBay tips

A Touch Of Fashion Kleding kopen op eBay tips (1) tekst 2

Suzanne blogt dagelijks op fashionisaparty.com en om de maandag hier op veracamilla.nl. Vandaag is het weer zover en lees je in haar eigen rubriek A Touch Of Fashion over haar passie voor, en kijk op mode.

Er zijn periodes dat de site niet eens in mijn gedáchten zit, maar er zijn ook periodes waarin de site niet van mijn adresbalk af te slaan is. Eén ding is zeker: ik zou geen “webshop” zo erg missen als deze. Ik heb het over eBay. De veilingsite die bekend is vanwege goedkope telefoonhoesjes, vreemde, Aziatische gadgets en het goedkoopste verkooppunt van veel nagellakmerken. Maar eBay is meer: een kledingwalhalla. Mits je de kneepjes van het eBayvak kent en niet vies bent van een beetje moeite doen. In deze A Touch Of Fashion geef ik je ‘kleding kopen op eBay tips’.

atof_ebay_02

Wat moet je weten?

Je hebt doorzettingsvermogen nodig. Als je begint met naar kleding te zoeken op eBay, dan moet je weten dat je de beste vondsten niet 1, 2, 3 gaat vinden. Leuke, mooie en/of goedkope kleding vinden en kopen op eBay is iets wat je onder de knie moet krijgen. Dit laatste lukt alleen als je het leuk vindt om te zoeken. Vind je het leuk om in vintage winkels of tijdens de sale een winkel overhoop te halen om dat ene geweldige item te vinden? Dan houdt je 100% zeker van eBay. Heb je daar juist een bloedhekel aan? Dan zou ik in eBay ook maar geen energie steken.

Je moet willen betalen met Paypal. Op eBay heb je eigenlijk niets te zoeken als je geen Paypal account hebt. De meningen over Paypal zijn erg verdeeld weet ik, maar ik heb er zelf alleen maar goede ervaringen mee en zou willen dat Paypal op Marktplaats ook de norm wordt. Paypal werkt als een soort verzekering: als je wordt opgelicht, maar ook als je pakketje zoek raakt, krijg je van Paypal bijna altijd je geld terug. En er zijn meer voordelen. Die kun je lezen op de site.

eBay is geen Marktplaats. Een overeenkomst is dat op allebei de veilingsites vervelende mensen zitten (die je oplichten of op je items bieden en ze vervolgens niet kopen), maar verder zijn er vooral verschillen. Als je op Marktplaats biedt verplicht niemand je om hetgeen waar je op geboden hebt ook daadwerkelijk te kopen. Op eBay gebeurt dit min of meer wel: als jij het hoogste bod hebt geboden als de veiling afloopt dan is de bedoeling dat je ook daadwerkelijk voor het item betaalt. Doe je dit niet en gebeurt dit vaker dan kun je op den duur geen gebruik meer maken van eBay (maar daar heb ik, gelukkig, verder geen ervaring mee). Andere verschillen tussen de sites zijn minder belangrijk en merk je als je met beiden ‘aan de slag’ bent/gaat.

Wat wil je weten?

Nieuwe kleding en tweedehands kleding. Op eBay wordt zowel nieuwe kleding verkocht (veel al door Aziatische, maar soms ook door bijvoorbeeld Duitse en Engels verkopers) als tweedehands kleding verkocht. Ik geef er de voorkeur aan om te zoeken tussen tweedehands kleding, omdat tweedehands kleding vaak een betere prijs-kwaliteitverhouding heeft. Echter, dit is persoonlijk en ik heb ook nieuwe kleding op eBay gekocht waar ik heel blij mee was/ben. Neem het rokje op onderstaande foto. Het sluit perfect aan op mijn billen, tekent niet te veel omdat de stof dik genoeg is, lubbert niet uit en zit comfortabel. En dat voor €5,91 inclusief verzending uit China! Als ik hem nog (in andere kleuren) kon vinden, had ik ‘m in alle kleuren van de regenboog gekocht.

ATOF_ebay_01

Kleding wereldwijd kopen is leuk. Je mag het natuurlijk niet met me eens zijn, maar ik vind de stijl in de Nederlandse winkels vaak vrij behoudend, saai, veel van hetzelfde en bovendien relatief duur. Sinds ik kleding van over de hele wereld, liefst via eBay dus, koop is er een wereld voor me open gegaan. Aan eBay.nl heb je overigens ook vrijwel niets als je niet instelt dat je ‘Wereldwijd’ wilt zoeken. Er zijn maar heel weinig Nederlanders die (leuke) kleding verkopen via eBay namelijk (dat gebeurt hier allemaal via Marktplaats) en de beste vondsten vind je naar mijn mening gewoon buiten ons land. Ik gebruik zelf vrijwel altijd de sites ebay.co.uk of ebay.com en als ik iets écht per se wil vinden, dan ga ik ze allemaal af: ebay.de, ebay.es, etc.

atof_ebay_03

Je moet rekening houden met langere verzendtermijn. Wanneer je nieuwe kleding van Aziatische verkopers koopt kan het zo een maand duren voordat je je bestelling in huis hebt, dus een beetje geduld hebben kan geen kwaad als je op eBay shopt. Echter, ook zonder geduld kom je op eBay een heel eind. Zo kan iets dat je gekocht hebt van Engelse verkoper vaak, als je bereid bent iets meer aan verzendkosten te betalen, al binnen twee werkdagen na verzenden in huis zijn.

Het valt reuze mee met importkosten. Een veelgestelde vraag als ik eBay promoot is of ik niet veel/vaak invoerkosten en weet-ik-wat-het-allemaal-voor-belastingen-zijn moet betalen? Nou, eigenlijk niet. Chinezen zijn bijna altijd zo lief om je bestelling als ‘gift’ te verzenden, waardoor de douane niet bij je aan zal kloppen. Amerikanen zijn daar helaas wat minder sociaal in, maar zelfs dan doet de douane – als je het mij vraagt- niet echt goed hun werk en pikken ze er van de honderd pakketjes die ik van buiten de EU laat komen misschien vijf uit waarvoor ze me om extra geld vragen. Bovendien: als ze het doen, vallen de importbedragen best wel mee (dit is niet mijn tak van sport, maar volgens mij betaal je dan gewoon 21% BTW over wat zij schatten of achterhalen wat je voor iets betaald hebt). Aangezien ik dingen vaak veel goedkoper via eBay koop dan wanneer ik ze in Nederland zou hebben gekocht, ben ik dan alsnog vaak niet duurder uit.

Voor deze blazer zou je in Nederland zo €50,- betalen (dikke kans dat je ‘m aanstaande zaterdag inderdaad voor dat bedrag op de markt ziet hangen). Op eBay koop je ‘m voor omgerekend €20,- inclusief (!) verzendkosten voor verzending vanuit China!

atof_ebay_04

Je kunt echt álles kopen op eBay. Toen ik op Twitter vroeg wat jullie wilden weten over kleding kopen op eBay vroeg iemand wat je het beste wel en het beste niet op eBay kunt kopen. Ik zou zeggen: koop er alles. Ik haal er nog net m’n brood niet, maar van huishoudhandschoenen tot oploaders tot beha’s tot schoenen tot pyjama’s tot sieraden tot een föhn (dat laatste was overigens één van de weinige dingen die ik geen succes vond, gezien ze op andere plekken in de wereld andere stekkers hebben, maar dat had meer met nalatigheid van mezelf te maken) tot kleding dus: je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het via eBay gekocht.

Een voorbeeld van hoe ik eBay gebruik.

Met deze en deze foto in mijn hoofd wil ik graag een geel pak. Niet een ‘oma geel pak’ maar een ‘tof geel pak’. Zie die maar eens te vinden in een Nederlandse winkel voor niet veel geld: forget it. Zelfs online wereldwijd zoeken op ‘yellow suit’ levert weinig anders op dan gele verkleedpakken. Ik beroep me daarom op eBay.

Ik vind een tweedehands geel pak van Moschino Cheap & Chic als enige twee (meestal vind je op eBay veel meer opties, maar een geel pak is nou eenmaal niet het meest voorkomende kledingstuk). Gezien de dure merken waar ze van zijn moet ik meer dan €100,- voor ze betalen. Dat zijn ze zeker wel waard denk ik, maar wat dat heb ik niet voor ze over. Dit keer ben ik dus helaas niet geslaagd, maar het assortiment op eBay verandert constant dus wellicht probeer ik het binnenkort nog eens.

atof_ebay_05

Is alles aan eBay dan zo leuk en aardig?

Nee, dat zou ik niet willen schrijven. eBay betekent op alle aspecten meer gedoe dan ‘gewoon’ winkelen. Wanneer er een probleem is kun je bijvoorbeeld 99% van de tijd niet in je eigen taal communiceren met de verkoper, wat lastig kan zijn (zeker wanneer je communiceert met Chinezen, die niets anders lijken te kunnen schrijven dan ‘yes dear’). En wanneer iets niet past, heb je te maken met hoge retourkosten (waardoor ik je zou aanraden het zelf proberen door te verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats). Helaas kost verzending van China naar Nederland een schijntje vergeleken bij wat verzending van Nederland naar China kost.

Er is nog zóveel meer te schrijven over eBay (over maten bijvoorbeeld: internationale maten kun je eenvoudig opzoeken via Google), maar het lijkt me het handigste als jullie – wanneer je meer vragen hebt- verdere vragen stellen in de reacties en dat we daar verder “praten”.

Gebruik jij eBay voor kleding? Wat is jouw ervaring?

Wil je meer lezen en zien van Suzanne? Volg haar dan op Twitter, Facebook en/of Bloglovin.

Twitter Facebook
Categorie: A Touch Of Fashion | 7 oktober 2013 | 97 reacties

Reacties

Door Charlotte op 7 oktober 2013 15:02

Weer een superleuk blogbericht !

enn …

EERSTE <3

xx

[Beantwoorden]


Door sophie op 7 oktober 2013 15:03

Leuk!
Een van de eerste!!
xx Sophie (Nagellak

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 7 oktober 2013 15:04

Ik ben zo’n persoon die wel ongeveer weet hoe het werkt en het ook wel gebruikt, maar niet genoeg doorzettingsvermogen heeft om de echte pareltjes eruit te vissen.

Wanneer ik echt naar iets specifieks zoek, dan pas pak ik Ebay erbij… zonde en jammer, want er is zo veel moois te koop! Ik vind het dus zelf alleen niet :p

[Beantwoorden]


Door Mariska op 7 oktober 2013 15:06

Ik ben gek op ebay en gebruik het al jaren (net zoals etsy trouwens).

Nog een handig tip, bekijk eens de rating die de verkoper heeft waar je iets wilt kopen. Iedere klant kan na zijn aankoop gedaan te hebben een review achter laten over de verkoper.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 7 oktober 2013 om 16:10:

ja klopt, goede tip! ^^)

[Beantwoorden]


Door Sanne op 7 oktober 2013 15:06

Wow die blazer! super tof.
En een leuk artikel trouwens, handig al die info over ebay vooral omdat ik er nog niet zo bekend mee ben.

[Beantwoorden]


Door Eline op 7 oktober 2013 15:08

Heel erg fijn artikel!!

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 7 oktober 2013 15:09

Heel handig artikel! Ik heb zelf nog nooit iets gekocht op Ebay, maar wel eens gekeken. Ik had al een aantal leuke dingen gespot dus wellicht ga ik die toch maar bestellen! Dank je wel voor de tips! ^^)

[Beantwoorden]


Door Femke op 7 oktober 2013 15:09

Wat een leuk artikel! Die blazer is echt super tof!

[Beantwoorden]


Door Nina op 7 oktober 2013 15:19

Handig artikel! Ik heb nog nooit kleding gekocht via ebay, wel iphonehoesjes ^^)

[Beantwoorden]


Door Joyce op 7 oktober 2013 15:21

Ik ben echt een groot fan van Ebay, ik koop er voornamelijk goedkope accessoires, keukengadgets en telefoonhoesjes. Qua kleding nog niet echt gespeurd en ook niet echt qua schoenen, misschien toch maar eens gaan doen :D

[Beantwoorden]


Door Robin op 7 oktober 2013 15:22

Ik moet echt eens kijken of ik ook op ebay kan;). Zie zoveel leuke dingen overal voorbij komen.
x

[Beantwoorden]


Door Sofie op 7 oktober 2013 15:22

Erg handig artikel! (love)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 7 oktober 2013 15:26

Handige tips! :)

[Beantwoorden]


Door Tjuly op 7 oktober 2013 15:29

Heel leuk geschreven artikel zeg!

[Beantwoorden]


Door Yak Man op 7 oktober 2013 15:30

haha, ik krijg gelukkig altijd een lange antwoord terug ipv alleen ‘yes dear’ De enigste kleding stuk die ik heb gekocht via ebay is een rokje, maar ze hebben daar echt een aantal gave blousejes die ik ook wel wil hebben :’D

[Beantwoorden]


Door Silvy op 7 oktober 2013 15:34

Goed artikel! Ik koop ook weleens kleding op eBay :)

[Beantwoorden]


Door femketje op 7 oktober 2013 15:36

gotta love ebay :D ze hebben echt alles!

[Beantwoorden]


Door Merel op 7 oktober 2013 15:43

Ik heb al zo vaak gekeken op ebay, maar ik durf nooit echt te kopen omdat ik bang ben dat het niet aankomt. Misschien moet ik toch de gok een keer doen en wat kopen, want oh wat hebben ze leuke dingen daar op staan!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 7 oktober 2013 om 16:11:

ja gewoon beginnen bij iets goedkoops. mocht het dan inderdaad niet aankomen, dan ben je niet te veel geld kwijt. en dus paypal gebruiken, dan kun je vaak je geld terugkrijgen als het niet aankomt.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 7 oktober 2013 15:45

Ik heb al zoveel besteld op eBay maar kleding doe ik niet meer. Vaak kloppen afbeeldingen niet met hoe het prodcut er in het echt uit ziet (doorschijnend etc)

[Beantwoorden]


Door Ruth op 7 oktober 2013 15:47

Nog nooit iets besteld op Ebay, omdat ik er nooit goed gezocht heb en de levertijd me te lang was. Maar ik denk dat als je er de tijd voor neemt hele leuke dingen kan vinden :D

[Beantwoorden]

Nora antwoordt op 7 oktober 2013 om 17:15:

Me too, ik heb ook nog nooit iets besteld via eBay! Ik wist wel niet dat het zo ‘moeilijk’ ineen stak. Ik ben weer wat wijzer geworden vandaag, wist namelijk niet zoveel over eBay. Handig artikel dus!

[Beantwoorden]


Door Jana Vmh op 7 oktober 2013 15:49

Goede tips :) x

[Beantwoorden]


Door Isabella op 7 oktober 2013 15:53

Ik heb al weleens overwogen zo’n cute telefoonhoesje te bestellen op Ebay. Na het lezen van dit artikel ga ik dat zeker doen!

[Beantwoorden]


Door Mariette op 7 oktober 2013 15:56

Haha wat toevallig, Nanne van Fashiable heeft vandaag ook een artikel over Ebay online gezet :).

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door heartshapedrosepetals op 7 oktober 2013 16:00

Ik heb eigenlijk nog nooit geshopt via ebay. Geen idee wat mij tegenhoud.

[Beantwoorden]


Door Minke op 7 oktober 2013 16:10

Heel handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Eline op 7 oktober 2013 16:11

Ik heb al een aantal keren kleding gekocht op ebay maar tegenwoordig niet meer, vind het teveel gedoe en het past vaak niet. Sowieso de aziatische kleding is me te klein dat kan alleen als je maatje xs hebt

[Beantwoorden]


Door Jessie op 7 oktober 2013 16:15

Oh wel echt een heel handig artikel! Ik was altijd een beetje ‘bang’ voor kopen op ebay maar zal toch maar eens een poging wagen!

[Beantwoorden]


Door Nadine op 7 oktober 2013 16:21

ik ben ontzettend verslaafd aan ebay :X

Tip: zoek op google ‘ebay aankopen’ en ga dan naar het girlscene forum. Hierop staan ongeveer 1500 pagina’s met gekochte ebay spulletjes, ervaringen en vragen. Als je een vraag hebt over iets wat je wil kopen op ebay, vraag het op dat forum. Je krijgt geheid antwoord op je vraag!

[Beantwoorden]


Door Annelisa op 7 oktober 2013 16:24

Leuk artikel! Ebay is super, alleen ik heb heb helaas alleen nog maar miskopen gedaan. Jurkjes te kort, te flodderig en hele slechte kwaliteit(die uit China enzo). Heb het allemaal weg moeten gooien, kreeg het ook niet meer verkocht :P maar voor gadgets is Ebay geweldig!

[Beantwoorden]


Door Manon op 7 oktober 2013 16:31

Leuk bericht! Ik koop niet zo snel kleding op internet ik moet vaak alles terug sturen haha.

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 7 oktober 2013 16:32

Ik kies toch liever voor een webshop dan Ebay, maar de keuze is natuurlijk wel enorm… misschien toch maar eens een kijkje nemen :)

[Beantwoorden]


Door Samantha op 7 oktober 2013 16:35

Hele handige tips super! ik heb wel gemerkt dat jou kleding stijl best wel anders is dan de doorsnee mens haha :) niks ergs aan hoor :P!

xoxox

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 7 oktober 2013 16:38

Handig artikel!
Ik heb nog nooit iets gekocht via Ebay, omdat ik onwijs bang ben dat ik een ‘oplichter te pakken heb’. Ik moet zeggen dat ze wel onwijs veel leuke dingen verkopen via Ebay. Misschien toch maar een keertje een poging wagen.

[Beantwoorden]


Door Cindy op 7 oktober 2013 16:39

“Chinezen zijn bijna altijd zo lief om je bestelling als ‘gift’ te verzenden, waardoor de douane niet bij je aan zal kloppen. ”

De douane is ook niet gek hoor, dit gebeurt zo lang en veel dat ook de gift pakketjes er gewoon uitgepikt kunnen worden. Ebay is toch vaak erg goedkoop, en je mag tot 22 euro (excl verzendkosten) vrij invoeren. De kans is dus groot dat je niets moest betalen omdat het pakketje nou eenmaal onder dat bedrag was. Een ‘gift’ is vrij in te voeren tot 45 euro, maar de meeste gift pakketjes (zeker uit China enzo) worden dus wel gewoon als normaal pakketje behandeld inmiddels.
Ook wordt de waarde soms lager opgeschreven dan werkelijk om dit te omzeilen, maar dan heb je kans dat de douane er niet intrapt en zelf een schatting gaat maken.

Technisch gezien is het ook gewoon strafbaar want de verkoper vult zo een valse douaneverklaring in. Vandaar dat veel Amerikanen er niet (meer) aan doen.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 7 oktober 2013 om 16:51:

ja, klopt allemaal wat je zegt :-). wat ik geschreven heb is gebaseerd op mijn ervaring en mijn ervaring is dat, wanneer je uit China koopt, bijna nooit bij hoeft te betalen.

[Beantwoorden]

Cindy antwoordt op 7 oktober 2013 om 17:25:

Die ervaring heb ik ook hoor, maar het is in mijn geval vooral doordat ik vaak niet boven de 22 euro kom per pakketje. Vanuit Amerika heb ik wel een paar keer bij moeten betalen, beide keren dan nog wel onder de 150 euro grens.

Maar het las een beetje alsof je in zijn algemeen geen extra kosten gaat krijgen omdat het vaak als gift aangevinkt wordt door Chinezen en niet zozeer als puur een ervaring, dus wilde wat nuance aanbrengen. ;-)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 7 oktober 2013 om 18:19:

goed van je!


Door Joanne op 7 oktober 2013 16:50

I love eBay!
Trouwens nog wat info voor mensen die bang zijn voor douanekosten:
Als je bestelling (incl. vzk) onder de 22 euro is, betaal je sowieso geen douanekosten.
Als je bestelling (incl. vzk) onder de 150 euro is betaal je geen invoerrechten, maar wel BTW en inklaringskosten.
Boven de 150 euro betaal je BTW, inklaringskosten en invoerrechten.
Dat is, als ze je pakketje eruit pikken natuurlijk! Ik bestel heel vaak dingen uit het buitenland en het is me 1x gebeurd dat ik bij moest betalen.
Er is een handige site die de (mogelijke) kosten uitrekent voor je: invoercalculator . nl
Als je dus zeker wilt weten dat je geen extra kosten hebt, moet je onder de 22 euro blijven.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 7 oktober 2013 om 16:51:

goede tip!

[Beantwoorden]


Door Abi op 7 oktober 2013 17:08

Wat een handig artikel! Ik heb nog nooit iets gekocht via Ebay, ik vind het een beetje eng. Misschien ga ik het toch ooit eens proberen :)

[Beantwoorden]


Door Nena op 7 oktober 2013 17:09

Heel erg handig, ik heb zelf ook af en toe wel eens op ebay besteld (schoenen). als je niet op zoek bent naar een bepaalt merk dan is het ideaal
Soms zoek ik wel eens iets van de Zara maar die prijzen zijn dan weer belachelijk hoog..

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 7 oktober 2013 17:13

Handig, zeker voor een ebay-noob zoals ik.

[Beantwoorden]


Door Isabel op 7 oktober 2013 17:22

Handig! Ik koop eigenlijk nooit kleding op eBay, maar misschien ga ik dat nog wel eens doen.

[Beantwoorden]


Door Melle op 7 oktober 2013 17:29

Heb nog nooit iets gekocht via ebay maar met al die aankopen van vele mensen en ook dit artikel krijg ik er wel zin in. Toch maar weer eens kijken denk ik..

[Beantwoorden]


Door Wendy op 7 oktober 2013 17:39

Handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Diana op 7 oktober 2013 17:44

e-bay verslaafde meldt zich!
voor inspiratie/ervaringen, er is een erg leuk topic in het girlscene forum.

[Beantwoorden]


Door Très Jolie op 7 oktober 2013 17:47

Heb er nog nooit iets gekocht, vond het altijd een beetje veel gedoe. Misschien toch maar eens een kans geven, want er zijn inderdaad wel veel leuke items te vinden voor mooie prijsjes!

[Beantwoorden]


Door Simone op 7 oktober 2013 17:58

Handig artikel. Ik heb zelf ook al duizend keer gekeken op ebay, maar nooit iets durven bestellen. Maar ik zoek bijvoorbeeld al lang een shirt van een band waar ik fan van ben, nergens te krijgen, behalve op ebay. Maar ik weet niet hoe ik kan zien of deze verkoper betrouwbaar is.. http://www.ebay.com/itm/THE-SMITHS-Meat-Is-Murder-t-shirt-Sizes-S-M-L-XL-2XL-Brand-NEW-/120884271298?pt=US_Mens_Tshirts&var=420071356103&hash=item1c254398c2
Echt lastig!

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 7 oktober 2013 om 19:08:

Het staat rechts vermeld, bij deze verkoper is het 99,8%, wel in orde dus ;)

[Beantwoorden]


Door The Beauty Magazine op 7 oktober 2013 17:58

Erg tof artikel! Lekker duidelijk, waar iedereen wat aan heeft!

[Beantwoorden]


Door Laura Louise - Fablouise op 7 oktober 2013 18:27

Fijn artikel! Ik heb al een aantal keren op Ebay kleding gekocht alleen viel het helaas elke keer tegen. De maten zijn vaak niet goed en op de foto lijkt het een stukje anders dan je krijgt!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 7 oktober 2013 om 20:08:

jammer! dat kan inderdaad kloppen. ik heb zelf nog niet zo vaak nieuwe kleding gekocht (die bedoel je denk ik). bij tweedehands kleding is vaak wel duidelijk wat je koopt en anders kun je om extra/duidelijkere foto’s vragen.

[Beantwoorden]

Laura Louise - Fablouise antwoordt op 7 oktober 2013 om 20:56:

Klopt, gaat inderdaad over nieuwe kleding! Goede tip, voortaan ga ik extra foto’s vragen! :)

[Beantwoorden]


Door Dita op 7 oktober 2013 18:41

Erg leuk geschreven. Ik ben dol op ebay, vooral voor leuke goedkope telefoonhoesjes

[Beantwoorden]


Door Britt op 7 oktober 2013 19:15

Duidelijk en goed artikel! Ik heb zelf nog nooit wat op ebay besteld, ik bestel wel regelmatig op http://www.buyincoins.com. Ook een chineze webshop, zonder verzendkosten en heel veel keus! Op veel make up

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 7 oktober 2013 om 20:07:

daar heb ik nou nog nooit besteld! wel eens wat over gehoord trouwens.

[Beantwoorden]

melissa antwoordt op 8 oktober 2013 om 11:06:

Daar heb ik m’n fake RT kwasten vandaan en nog andere makeup. Ik had in mijn bestelling ook een riem besteld die nooit is aangekomen, dus mailtje verstuurd en ze zeiden dat het out of stock was, jammer dat ze me zelf niet hebben gemailt, ik zou een full refund krijgen wat ik nooit heb gekregen.. Maar anders is buyincoins anders ook en prima shop

[Beantwoorden]


Door Esther op 7 oktober 2013 19:30

Jaa! Ik ben helemaal ebay fan! ik heb de laatste tijd zoveel dingen besteld.. shirtjes, jurkjes, armbandjes, makeup kwasten. Ik schaam me waarschijnlijk kapot als het bezorgd word door de postbode..

[Beantwoorden]


Door Dagmar op 7 oktober 2013 20:03

Ik word helemaal vrolijk van dit artikel. Leuke tips en zeker handig om gauw werk van te maken :) Ik ben benieuwd, fijn geschreven!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 7 oktober 2013 om 20:06:

wat leuk om te lezen, dankje!

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 7 oktober 2013 20:07

Leuk artikel, ben weer helemaal geïnspireerd om weer eens op Ebay rond te kijken!

[Beantwoorden]


Door Anke op 7 oktober 2013 20:09

Als je een uitgebreidere reactie dan “yes dear” wilt hebben, misschien dan een idee om google translate te gebruiken? In het Nederlands typen, vertalen naar Chinees en hoppa…. Misschien niet altijd helemaal correct in vertaling, maar de essentie komt dan denk ik wel over ^^)

[Beantwoorden]


Door Hester op 7 oktober 2013 20:18

Ik shop nooit op eBay, sowieso amper online, mij teveel werk haha. Wel een heel goed artikel Suz!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 oktober 2013 om 09:49:

te veel weeeerk? in real life shoppen is echt veel meer werk!s

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 oktober 2013 om 19:55:

het klopt wel dat het veel werk kan zijn om op eBay te shoppen, maar als je bijvoorbeeld heel kieskeurig bent met het kopen van een portemonnee (je gaat hem veel gebruiken dus moet hij wel handig zijn, er leuk uit zien en niet te duur zijn) dan is eBay echt een uitkomst! Je kan weken in Nederland op zoek zijn, de ene keer kijk je in je eigen woonplaats, dan ga je naar een grotere plaats in de buurt enz en op eBay ben je een paar uur aan het zoeken (klinkt lang maar het scheelt echt enorm) en je vindt de perfecte portemonnee voor 8 euro. Als er iets niet klopt met de foto’s kan je klagen en een deel van je geld terug krijgen.

Voor kleding ga ik niet shoppen op eBay, ik heb als ik bij een nederlandse webshop bestel al vaak dat ik het terug moet sturen, laat staan met de slechte foto’s en rare maten op eBay. Voor telefoonhoesjes, tassen, nail-art spullen, gadgets enzovoort is eBay geweldig! (sorry dat deze reactie iets aan de lange kant is geworden ;-) )

[Beantwoorden]


Door Marieke op 7 oktober 2013 20:24

Ik struin liever de sales af van minder bekende webshops met gratis world wide shipping. Maar als ik eens heel graag kleding wil shoppen, en geen geld heb, dan ga ik graag langs de Aziatische verkopers. Vooral los vallende “one size fits most” shirtjes met leuke print koop ik graag op eBay.

[Beantwoorden]


Door Axelle op 7 oktober 2013 20:26

ik koop ook heel graag op ebay!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 7 oktober 2013 20:42

Ik vind het niks ebay, veel onbetrouwbare mensen, soms hele dure prijzen, oncheckbare kwaliteit van de producten, maten die niet passen, lange levertijden. Je moet allemaal geluk hebben met de producten. Ik koop liever in de winkel waar ik alles kan passen, waar ik kan nakijken op de kwaliteit en direct mee kan nemen. Zelf online shoppen is niks voor mij, ik haat het als je het niet kan passen. Oke je kan alles terugsturen, maar wie weet koop je dan zaken die al eens gewassen en gedragen zijn door iemand?? Nee dank je, ik zie GEEn positieve dingen in online shoppen :)

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 7 oktober 2013 20:44

Leuk artikel! Echt ontzettend handig! Ik snuffel zo af en toe wel wat rond op eBay, maar heb er nog nooit iets gekocht. Misschien moet ik eens de tijd nemen om een PayPal account aan te maken en er meer informatie over te zoeken. Het lijkt me erg leuk om af en toe eens wat te bestellen op eBay!

[Beantwoorden]


Door Jo op 7 oktober 2013 20:58

Ebay is geweldig, ik gebruik het al jaaaaren! Al mijn beauty produkten en make up koop ik via Zuid Korea & Japan. Al mijn tassen komen van Ebay, via Amerika of China evenals kleding. Het is gewoon goedkoper en je iets unieks. Ik heb zelf nog nooit problemen gehad met verkopers of dat een pakje niet aankwam. Gewoon goed naar de feedback kijken van andere kopers.

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 7 oktober 2013 21:16

Goede tips, ik gebruik eBay eigenlijk veel te weinig.

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 7 oktober 2013 21:18

Ik wil heeeeeel graag ook shoppen op ebay, maar ik snap echt niet hoe paypal werkt, en ook al op internet gezocht maar kan nergens een goede duidelijke uitleg vinden, ik zou het echt suuuper vinden als je daarvoor een artikel zou willen schrijven!!! ^^)

[Beantwoorden]

Sas antwoordt op 8 oktober 2013 om 13:35:

^Misschien heb je iets aan de uitleg van misslipgloss? :)
http://www.misslipgloss.nl/paypal-handleiding/

@Suzanne, leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Fleur op 7 oktober 2013 21:20

Waar ik altijd naar kijk en heel belangrijk vind zijn de reviews van de verkopers. Onder de 95% koop ik sowieso niets bij een verkoper.

[Beantwoorden]

Jo antwoordt op 7 oktober 2013 om 23:17:

Da’s een hele goeie tip, zo doe ik het ook. Ik koop eigenlijk alleen maar van verkopers die een rating hebben van 99.5% of daarboven. Werkt heel goed. Nog nooit problemen gehad ^^)

[Beantwoorden]


Door Stèphanie op 7 oktober 2013 22:07

Ebay is leuk, ik koop er veel, behalve kleding want dat blijkt achteraf toch een grote miskoop te zijn. Je moet sowieso rekening houden met de maten omdat ze vaak uit Azie komen moet je vaak één tot twee maten groter pakken. Vaak is de kwaliteit laag, stofjes zijn dun, kleur klopt vaak niet met de plaatjes en sowieso kan een item bij jou veel anders zitten dan bij het model vanwege je lichaamstype. Qua tassen, sieraden, kaarsen, hebbedingetjes, makeup is Ebay WEL heel erg goed!!

[Beantwoorden]


Door Marissa op 7 oktober 2013 22:20

Handig artikel! Ik bestel wel eens op ebay, maar nooit kleren. Misschien maar eens doen.

[Beantwoorden]


Door Vera op 8 oktober 2013 00:09

Ik koop wel vaker dingen op eBay, wel nieuw, maar wel echt het aller goedkoopste. Het enige nadeel vind ik eigenlijk de lange verzendtijd, maar dat moet je er maar gewoon voorover hebben vind ik dan!

[Beantwoorden]


Door Nena op 8 oktober 2013 08:47

Fijn artikel!

[Beantwoorden]


Door Vintage & Beauty op 8 oktober 2013 09:15

Mooi uitgebreid geschreven. Ik ben erg benieuwd naar de maattabelen. Heb je hiervan een voorbeeld oid? x

[Beantwoorden]


Door Marion op 8 oktober 2013 10:29

Leuk artikel, zou het alleen zelf niet snel kleding kopen, maar heb ook hele rare vormen soms ;). Pas het toch liever in een gewone winkel.

[Beantwoorden]


Door melissa op 8 oktober 2013 11:04

Ik ben verslaafd aan ebay, heb erjuist nog pakjes gehad van de postbode hihi! Ik koop geen kledij want ik ben niet slank en met de maten enz denk ik niet dat de kledij mij zal passen.. Ik koop lippenstift, acesoires, dingen voor acrylnagels te zetten enz op ebay. Wat ik ook doe zoals jou is wereldwijd aanvinken, maar ook gratis verzendkosten en nu kopen (en dan aan rechts, van laagste naar hoogste)
dan kom je op de goedkoopste dingen terecht.. Heb wel al eens gehad dat een rokje niet toe kwam heb dan full refund gekregen, een horloge die onmogelijk was om schakels uit te halen, daar heb ik een deel refund van gekregen en ze hebben me een goedkopere horloge verzonden waar je geen schakels uit hoeft te halen, gwn een plasticke horloge, en iets verkeerd ontvangen , en ook refund gekregen. Heb aleen maar positieve ervaringen met e bay, en ben heel blij dat ik de stap heb gezet want ik bestelde aleen maar op banggood maar eens je ebay onder de knie hebt raak je echt wel verslaafd dus oppassen met je bankrekening haha :$
Bij dezelfde koper koop ik nooit iets boven de 22euro ^^

[Beantwoorden]


Door saskia op 8 oktober 2013 11:43

Ik koop veel op ebay!! love it!!!
ik zoek meestal op buy it now en free shipping. het duurt dan wel lang vaak voor je iets hebt (het komt tenslotte uit hong kong of zo maar het is het wachten waard vergeleken met de prijs)
het is mega goedkoop, een leuke ketting heb je al voor 1 tot 6 dollar en het mooie is in euro’s is dat nog minder!!
als je een product niet krijgt altijd de seller aanspreken, meestal sturen ze het opnieuw of je krijgt direct je geld terug. nooit problemen gehad.
je kan ook altijd checken of een verkoper goede feedback heeft gehad!!

bij de kleding maten moet je er wel goed op letten dat de oosterse mensen veel kleiner zijn, er staat dan ook vaak bij dat er word geadviseerd een maat groter te nemen.

succes iedereen!! en pas op… het werkt zeer verslavend ;-) :lol:

[Beantwoorden]


Door Robin op 8 oktober 2013 14:55

Wat ’n handig artikel! Ik heb nog nooit iets op eBay besteld, ik kan daar niet betalen. Maar toch lijkt het me wel een leuke én verslavende hobby waarbij je genoeg miskopen doet, dus misschien maar beter zo!

[Beantwoorden]


Door Tamara op 8 oktober 2013 15:17

Ik heb zelf dubbele ervaringen met ebay. Aan de ene kant heb je er echt hele leuke dingen, vooral heel goedkoop. Aan de andere kant valt de kwaliteit me op lange termijn vaak tegen. Maar het is net waarvoor je op zoek gaat natuurlijk!

[Beantwoorden]


Door Dionne op 8 oktober 2013 16:26

handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Kiki op 8 oktober 2013 16:53

Leuk! Alleen ik heb wel eens iets op een Chinese site bestelt en moest €25 douane kosten betalen…

[Beantwoorden]


Door Larissa op 8 oktober 2013 18:44

je hoeft niet perse een paypal account te hebben hoor, je moet juist een credit card hebben zonder dat kan je niks ;)

maar leuk artikel.

[Beantwoorden]


Door Marte op 8 oktober 2013 22:12

Ik koop alleen kleding als ik er heel zeker van ben dat het past en mooi zal staan en ik het echt zou dragen. Daarom heb ik bij eBay nog bijna nooit een miskoop gehad, terwijl ik nog best vaak wat koop. Verder koop ik vaak kettingen en ringen, wat me ook goed bevalt!

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 9 oktober 2013 20:53

Ik was even op ebay aan het zoeken en toen vond ik dit rokje http://www.ebay.nl/itm/Hot-New-Summer-Woman-Korean-Slim-Wrap-Elastic-Sexy-Comfy-Elegant-A-Word-Skirt-/141018868894?pt=US_CSA_WC_Skirts&var&hash=item20d5612c9e&_uhb=1 Ik weet natuurlijk niet of het precies de zelfde is maar hij leek in ieder geval wel erg veel op jouw rokje!Liefs,

[Beantwoorden]


Door Sanne op 10 oktober 2013 20:41

Wauw wat een handig artikel!!

[Beantwoorden]


Door Nadia op 10 oktober 2013 21:17

Zo heb ik denk ik 2 jaar terug een hoodie gekocht waar COCO opstaat. Kostte mij toen incl. verzendig 9,30. Inmiddels staat ie in Nederlandse webshops voor 29,95 of duurder!

[Beantwoorden]


Door Leonie op 13 oktober 2013 00:37

I love ebay heb daar zoveel op gekocht net ook al 6 jurkjes waarvan een paar van nelly.com en ook een paar die nina dobrev en taylor swift aanhadden en ze waren allemaal onder de 20 euro. Ze hebben ook veel namaak dingen bv paletten van urban decay naked 2, naked basic en too faced voor maar 5 euro maar de pigmentatie is het zelfde ook vele leuke sieraden tassen en schoenen en zo goedkoop vind het echt geweldig en als iets niet binnen komt heb ik meestal wel dat ze zo netjes zij om het opnieuw te sturen of geld terug storten. Kortom echt het proberen waard Xxx leonie

[Beantwoorden]


Door Anneke op 24 oktober 2014 11:19

Maar hoe weet je nou of het tweedehands is of gloednieuw?

[Beantwoorden]