Zo slaap je lekker…

Wanneer je een enorme piekeraar bent zoals ik, dan weet je vast hoe lastig het kan zijn ’s nachts in slaap te komen. Ook wanneer je verslaafd bent aan je telefoon (ook net zoals ik), gewoon nog teveel energie hebt, of gestrest bent kan de reis naar dromenland erg lang duren. Vandaag geef ik je tips om lekker in slaap te vall…en…Zzzz…


Het is tijd. Lichtelijk gapend achter de computer besluit je dat het moment is aangebroken. Je gaat naar bed. Hoe zorg je ervoor dat het traject naar een heerlijke nachtrust zo slaapwekkend mogelijk verloopt? Ik heb een aantal tips verzameld die mij goed helpen.

Bad


Ga douchen of in bad. 20 minuten in bad zijn wel een stuk ontspannender dan onder de douche staan. Lekker weken in je eigen vuiligheid met een fijne bruisbal of kalmerende badolie. Sluit je ogen en geniet ervan. Kom lekker tot rust. Overdenk de dag en laat het gaan.

Schoon bed


Verschoon je bed regelmatig. Niet alleen omdat het hygiënisch is, maar ook omdat een schoon bed gewoon een stuk lekkerder slaapt. Wat ik nu ga zeggen klinkt misschien erg kneuterig, maar op zondagavond was ik altijd mijn haar en ga ik helemaal schoon gewassen met een schone pyjama in een schoon bed slapen. Heerlijk!

Gedachten voor het slapengaan van je afschrijven


Vaak zit mijn hoofd vol met dingen die ik de volgende dag moet doen. 20 to do lijstjes, een boodschappenlijstje (nieuwe scheermesjes!) en een lastige email die door mijn hoofd spookt. Voordat ik ga slapen schrijf ik alles van me af. Ik maak een to do list voor de volgende dag en als ik nog wat anders kwijt moet zet ik dat ook op papier/in mijn iPhone. Zo verplaats je je gedachten. Je haalt ze uit je hoofd en zet ze weg. Morgen heb je er weer tijd voor.

Sporten


Wil het slapen nog niet lukken, omdat je gewoon echt teveel energie hebt? Ga sporten! Nou raad ik je niet aan om 10 uur ’s avonds nog buiten een rondje te gaan rennen, maar je kunt natuurlijk ook in je kamer oefeningen doen. Sit-up’s en push-up’s bijvoorbeeld. Vermoei jezelf!

Koele ruimte


This girl is on fire… Liever niet. Wanneer je het te warm hebt als je in bed ligt, slaap je niet lekker. Zorg er dus voor dat het koel is in je kamer. Zet de verwarming uit en kruip met een warme pyjama onder de wol. Zo word je de volgende dag ook niet met hoofdpijn van de verwarming wakker.

Luister muziek/radio en/of lees een boek


Ik lees al een tijd geen boeken meer ’s avonds omdat ik na een halve bladzijde vaak al in slaap val. Hoe moeilijker het boek (ik raad marketingboeken aan), hoe meer je je moet concentreren en hoe uitputtender dat is. Ook kan muziek of saaie radio helpen. Test zelf uit waarvan jij gaat knikkenbollen, het is voor iedereen weer anders.

Schaapjes tellen of op je ademhaling letten


Je hebt alles geprobeerd, maar damn it, je slaapt nog steeds niet! Geloof het of niet, maar de laatste stap, die ik altijd vergeet, maar die zo goed helpt is het tellen van schaapjes of letten op je ademhaling. Concentreer je daar op en geloof het of niet, maar langzaam doezel je weg…

Dit kan ook helpen


♥ Comfortabele, losse kleding dragen in bed. Geen sexy kanten setjes die snijden en schuren, gewoon een lekker t-shirt en een comfy broek.

♥ Koop een olie met lavendelgeur (Xenos) en doe die in een brandertje, of nog handiger: de glazen bakjes die je aan je verwarming hangt zodat de lucht minder droog is. Een paar druppeltjes olie erin en je kamer geurt subtiel naar lavendel.

Slaap lekker!

Twitter Facebook
Categorie: Lifestyle | 4 januari 2013 | 189 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Velaija op 4 januari 2013 16:02

Van die foto van dat bad word ik al spontaan helemaal zen! Ik vind het ZO jammer dat we geen bad meer hebben, alleen nog een douche :(. Bij mij werkt het ook om een half uur voor het slapen gaan alle elektronica (telefoon, pc) uit te schakenen, dan komt mijn hoofd weer wat tot rust en ben ik veel sneller weg!

[Beantwoorden]


Door vera op 4 januari 2013 16:06

Ook is het ijn om te doen alsof er zware zakken zand aan je hangen

[Beantwoorden]


Door Laura op 4 januari 2013 16:07

Hmmm een schoon bedje is altijd zo heerlijk! En als ik in bad ga word ik altijd helemaal duf (op een goede manier) waardoor ik zo heerlijk snel in slaap kan vallen :D

[Beantwoorden]


Door Claudia op 4 januari 2013 16:08

Normaal heb ik er niet zoveel moeite mee om in slaap te vallen, maar deze vakantie.. Damn! :O Maar deze tips ga ik vanavond gelijk proberen, thanks! Ik heb trouwens ook een soort olie die je op de deken kan druppelen en heel rustgevend werken waardoor je ook bijna meteen in slaap valt, maar daar denk ik nooit aan als ik ga slapen :/ Haha.

[Beantwoorden]


Door laura op 4 januari 2013 16:12

ik lag ’s avonds heel vaak wakker en kon maar niet slapen. Me vader zei dat het lag aan mijn matras dus hebben we een nieuw matras gehaald. Het heeft echt geholpen!

[Beantwoorden]


Door Nanda op 4 januari 2013 16:13

Ik krijg van sporten altijd JUIST energie.
Wat bij mij wel weer heel goed werkt is baantjes trekken. Van de warmte in het zwembad word ik altijd lekker loom.

[Beantwoorden]

Alette antwoordt op 4 januari 2013 om 18:02:

Ik krijg van sporten inderdaad ook juist veel energie. (ik loop wel regelmatig om 10 uur savonds een rondje door het donker te hollen, maar dat is nooit zo goed voor mijn nachtrust)

[Beantwoorden]


Door Karen op 4 januari 2013 16:18

Hartstikke handig. Ik ben een beetje een beetje een piekeraar, dus dit zal zeker van pas komen! Bedankt Vera! ^^)

[Beantwoorden]


Door claire op 4 januari 2013 16:22

uitonderzoek blijkt van het folks gezondheid dat je minstens 1 uur van de voren moet stopen met alle electronica. als je het niet doet is je lichaam nog veel ste fit op te gaan slapen.

[Beantwoorden]

Tjarda antwoordt op 4 januari 2013 om 17:40:

Haha, precies wat ik wou zeggen!

[Beantwoorden]

Gabrielle antwoordt op 4 januari 2013 om 17:47:

Ja dat had ik ook ergens gehoord!

[Beantwoorden]

Alette antwoordt op 4 januari 2013 om 18:04:

Je hebt ook een programmaatje waarbij je computer een uur of half uur voordat je achter de computer vandaan gaat savonds (is wat je zelf instelt) langzaamaan de blauwe tonen van je computerscherm eruit filteren. Hier merk je weinig van, maar het zorgt er wel voor dat je iets beter kunt slapen. (het blauwe licht heeft het effect van zonlicht w.b.t moe zijn/slapen)

[Beantwoorden]

Annelou antwoordt op 5 januari 2013 om 18:30:

Weet je toevallig ook hoe dat programma heet? Zou wel iets voor mij zijn haha!

[Beantwoorden]


Door Angelique op 4 januari 2013 16:30

Helemaal mee eens, na een lekkere warme douche word ik altijd zo slaperig haha

[Beantwoorden]


Door Charile op 4 januari 2013 16:31

Handige tips! Ik ben ook een echte piekeraar in bed. Maar inderdaad, een schoon bed helpt echt! Ik ga ook vaak helemaal schoon in een schoon bed, en dat is echt heerlijk :D

[Beantwoorden]


Door Ingeborg op 4 januari 2013 16:32

Als ik echt niet kan slapen smeer ik wat lavendel olie op mijn slapen . Door de geur word ik rustiger en val ik zo in slaap!

[Beantwoorden]


Door Vera op 4 januari 2013 16:32

Wat een handig artikel! Ik kende de meeste tips al wel. Tegenwoordig gebruik ik soms wel eens de Deep Sleep Pulse Point Balm van The Body Shop. Ik heb er een tijdje geleden nog een review over geschreven. Het werkt voor mij best goed :)

[Beantwoorden]


Door Silvy op 4 januari 2013 16:35

Goede tips! Ik val altijd goed in slaap als ik net een lekkere douche heb genomen. En als ik écht niet kan slapen, ga ik meestal nog een beetje op mijn 3ds spelen. Daar worden mijn ogen heel snel moe van.. ^^)

[Beantwoorden]


Door sanne op 4 januari 2013 16:35

heey vera,

ik wil mijn excuses aan bieden voor mijn rotte reacties. hopelijk hebben ze je niet gekwetst.

en een leuk artikel?

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 4 januari 2013 16:36

Een schoon bed is zo lekker! Vooral als het nog zo lekker fris gewassen ruikt. Lavendelgeur is idd kalmerend maar ik heb over het algemeen geen moeite om in slaap te komen. Ben vaak binnen 20 minuten weg ofzo.. Ligt er ook aan hoe moe ik ben :)

[Beantwoorden]


Door Marieke op 4 januari 2013 16:37

Handige tips, ik kan zelf ook vaak heel moeilijk in slaap komen. Ik g deze tips zeker uitproberen, ik hoop dat ze helpen. Bedankt in ieder geval :)

[Beantwoorden]


Door kirsten op 4 januari 2013 16:38

Gelukkig is echt het enige waar ik echt geen moeite mee heb in slaap vallen!

[Beantwoorden]


Door bahar op 4 januari 2013 16:39

Soms als ik voor het slapen ga douchen krijg ik juist meer energie haha! :O

[Beantwoorden]


Door Saskia op 4 januari 2013 16:40

super artikel!!!!
ik heb ook nog wel wat tips….
zorg voor een rustige opgeruimde kamer. kleren netjes in je kast. rustige kleuren, niet te veel dingen aan de muur hangen, niet te veel dingen neerzetten. drukte in de ruimte geeft drukte in je hoofd.
ik slaap slecht en heb een nette kamer, helemaal naar mn eigen smaak ingericht (ben getrouwd maar slaapkamer is mijn project ;))
wat ook helpt is om even te lezen voor je gaat slapen. tv kijken maakt ook druk in je hoofd dus het beste is om na het badderen even te lezen.
ook bijv lavendel spray op je kussen sprayen kan helpen.

[Beantwoorden]


Door sanne op 4 januari 2013 16:42

of koop deep sleep van the body shop.

[Beantwoorden]


Door femketje op 4 januari 2013 16:44

als ik niet in slaap kan komen dan douche ik altijd lekker warm en ga daarna in bed yt filmpjes kijken XD gegarandeerd na het 2e filmpje lig ik te knorren

[Beantwoorden]


Door Inclassable op 4 januari 2013 16:50

Fijne tips! Zelf heb ik geleerd minimaal een half uur voor het slapen gaan rust te nemen en geen activiteiten doen waar je veel info binnen krijgt.. tv, laptop, mobiel zeg maar omdat je slaap hier door onrustiger zal zijn. Het is beter om muziek te luisteren of een boek te lezen inderdaad :)

[Beantwoorden]


Door makeupxaholics op 4 januari 2013 16:52

Wat zijn dat geweldige tips! Die ga ik in mijn favorieten mapje stoppen. xx

[Beantwoorden]


Door Dilys op 4 januari 2013 16:52

Super artikel!! Om snel in slaap te komen als ik bijvoorbeeld misselijk ben ga ik heel duidelijk ademhalen op een heel raar tempo, heel vermoeiend en binnen 5 minuten slaap ik!

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 4 januari 2013 16:54

Goede tips! Ik heb wel eens van die slaapmuziekjes en slaappraatjes op YouTube geprobeerd, maar die vind ik óf heel erg freaky óf het leidt me juist af..

[Beantwoorden]

ilse antwoordt op 4 januari 2013 om 18:46:

Asmr moet je inkomen en de juiste persoon voor zoeken want sommige mensen die asmr doen vind ik ook niet echt fijn om te beluisteren, zoek op YouTube en vind diegene die wel fijne filmpjes maakt bij mij werkt het namelijk super als mensen praten hou bijvoorbeeld echt niet van tapping filmpjes ofzo ^^)

[Beantwoorden]

ilse antwoordt op 4 januari 2013 om 18:46:

Asmr moet je inkomen en de juiste persoon voor zoeken want sommige mensen die asmr doen vind ik ook niet echt fijn om te beluisteren, zoek op YouTube en vind diegene die wel fijne filmpjes maakt bij mij werkt het namelijk super als mensen praten hou bijvoorbeeld echt niet van tapping filmpjes ofzo ^^)

[Beantwoorden]


Door Marit op 4 januari 2013 16:54

Wat een mooie foto’s, ik wil dat ook allemaal wel hebben:) Nu val ik zelf best wel goed in slaap maar dit zijn wel hele handige tips!

[Beantwoorden]

Marit antwoordt op 4 januari 2013 om 16:55:

Ps hoe plaats je eigenlijk een foto bij je reactie? :?:

[Beantwoorden]

sanne antwoordt op 4 januari 2013 om 16:57:

als je een foto hebt bij je google account volgens mij krijg je dat ook hier

[Beantwoorden]

Sophia antwoordt op 4 januari 2013 om 19:26:

dat kan je op http://www.gravatar.nl instellen :)

[Beantwoorden]


Door AnnaSophia op 4 januari 2013 17:00

Gelukkig val ik altijd direct in slaap :-)

[Beantwoorden]


Door Carine op 4 januari 2013 17:01

Een hele simpele maar vervelende tip: schermen (tv, pc, telefoon) uit een uur voordat je gaat slapen. Dus je hoeft niet meer te tweeten dat je lekker in bed ligt. Van het blauwe licht in schermen worden je hersenen actief.

En kan je echt niet slapen na een half uur? Gewoon je bed weer uit. Stukje lezen, tekenen. En dan weer een poging.

[Beantwoorden]


Door Ester op 4 januari 2013 17:05

Wat een handige tips!
Helaas hebben wij geen bad, dus dat kan ik niet doen. :(
Maar ik zie wel heel veel andere tips die ik absoluut ga uitproberen!
Bedankt Vera!!

[Beantwoorden]


Door Nadine op 4 januari 2013 17:05

schaapjes tellen is magisch, net zoals een tikkende klok voor mij. het geeft gewoon rust op de een of andere manier. hmmm vanavond een lekker badje voor het slapen gaan goed idee ^^)

[Beantwoorden]

Alette antwoordt op 4 januari 2013 om 18:06:

Echt? Van een tikkende klok in mijn kamer word ik echt helemaal gek. Kan echt niet tegen dat geluid, zeker niet als ik wil slapen

[Beantwoorden]

sophie antwoordt op 6 januari 2013 om 00:15:

Ik kan ook niet zonder getik van een klok slapen. mijn nicht kwam eens bij mij slapen en toen heb ik de klok moeten uitzetten ik heb echt niet goed geslapen

[Beantwoorden]


Door Danielle op 4 januari 2013 17:06

Ik ga meestal eerst een half uur achter me mobiel wat doen, daarna leg ik hem weg en val ik direct in slaap! Makkelijk hea?! :)

[Beantwoorden]


Door Anouk op 4 januari 2013 17:08

Heel handig artikel, ik kan ook nooit slapen & ik ga deze tips zeker uitproberen xx

[Beantwoorden]


Door Bianca op 4 januari 2013 17:09

Handige tips!

[Beantwoorden]


Door Allissa op 4 januari 2013 17:11

Handige tips! Vooraal met die vakantie waardoor mijn hele ritme naar de maan is. En ik houuu van een schone bed. Ik heb ook elke zaterdag een schone bed en daar verheug ik mij altijd zo erg op haha.

[Beantwoorden]

Gabrielle antwoordt op 4 januari 2013 om 17:44:

Ik houd ook zo van een schoon bed! Slaapt het allerlekkerst!

[Beantwoorden]


Door Jorinde op 4 januari 2013 17:17

Ik lees altijd een tijdschrift (een deel ervan) en val dan meestal in slaap ^^)

[Beantwoorden]


Door Charlot op 4 januari 2013 17:18

Wat ik sinds een korte tijd doe zijn audioboeken luisteren. HEER-LIJK. Ik luister zelf de Engelse Harry Potter boeken van Stephen Fry en binnen 10 minuten lig ik al te snurken. Ontzettend ontspannend, echt een aanrader!

[Beantwoorden]


Door Deborah op 4 januari 2013 17:21

Echt goede tips! Douchen doe ik ook altijd voordat ik ga slapen, wordt ik lekker suf van! Letten op de ademhaling werkt bij mij alleen niet, want dan let ik er teveel op en kan ik uiteindelijk nog niet slapen… Veel wisselen van kant werkt ook wel bij mij!

[Beantwoorden]


Door Desirée op 4 januari 2013 17:22

Ik heb altijd een audioboek op mn ipod staan, dat wil ook nog weleens werken als je daar naar luistert. Net als vroeger voorgelezen worden in bed, haha! :p

[Beantwoorden]


Door Katrien op 4 januari 2013 17:23

Wat een goede tips :) Meestal lees ik gewoon een magazine of strip voor het slapen gaan en let ik inderdaad heel erg op mijn ademhaling! 1 à 2 uur voor ik ga slapen drink ik ook geen cola of thee meer, want vaak zit hier cafeïne in, waardoor je moeilijk in slaap raakt. xx Katrien

[Beantwoorden]


Door Fien op 4 januari 2013 17:26

Thanks voor de handige tips! Ik ben wel een goede slaper, maar ga de tips onthouden! Ik heb trouwens gister de eyeliner van essence gekocht en vandaag op mijn waterlijn aangebracht! Blijft beter zitten dan oogpotlood en is zo’n fijne eyeliner! Thanks voor de goede tip!!

[Beantwoorden]


Door Roos op 4 januari 2013 17:28

Leuk artikel!! Die plaatjes erbij zijn erg leukk (love)

[Beantwoorden]


Door Melanie op 4 januari 2013 17:29

Sorry als ik lastige mails stuuur zal het lrobere iets
Minder te doen

[Beantwoorden]


Door Amber op 4 januari 2013 17:30

Ik slik medicatie van het ziekenhuis voor het slapen én eentje voor het doorslapen. Ik ben veelste moe als ik wil slapen maar kom niet in slaap omdat ik veel last heb van erge gewrichts- en spierpijn. Ik luister ook graag een muziekje voor het slapen gaan!

[Beantwoorden]


Door Chantal op 4 januari 2013 17:35

Wat een handig artikel. Ik en zelf ook een enorme piekeraar en dan vooral als ik on bed lig, ik ga je tips opvolgen en kijken of ze bij mij ook werken.

[Beantwoorden]


Door Roos op 4 januari 2013 17:39

Handig artikel! Ik ben echt een avond mens en kan meestal niet vroeg slapen. Wat voor mij inderdaad helpt is van te voren sporten of een boek lezen.
Ik heb trouwens in mijn kamer altijd mijn duur én raam openstaan als ik er niet ben.

[Beantwoorden]


Door Tjarda op 4 januari 2013 17:42

Het is trouwens ook bewezen dat het niet goed voor je is om direct voor je gaat slapen te sporten. Sporten voor het slapen helpt wel, maar er moet een uur of twee tussen zitten.
De app ‘Slaaplekker’ van de AppStore geeft ook tips en handige informatie!
Xx

[Beantwoorden]


Door Gabrielle op 4 januari 2013 17:43

Ik heb soms ook last van een te druk hoofd voor het slapen gaan. Wat bij mij vaak helpt is een beetje lavendel olie op mijn kussen, en een ademoefening die erg fijn is. Hij gaat zo: 7 tellen inademen, 7 tellen vasthouden, 7 tellen uitademen en weer 7 tellen vasthouden, en dat 7 keer. Helpt echt! :)

[Beantwoorden]


Door Nina op 4 januari 2013 17:44

Leuk artikel en leuke foto´s!

[Beantwoorden]


Door Ester op 4 januari 2013 17:47

Handige tips. Ik heb momenteel ENORM veel moeite met slapen, de meeste bovenstaande tips heb ik al geprobeerd (op het bad na, heb ik niet, maar de slaap wil gewoon niet komen. Wat trouwens ook wel een goede tip is, is warme melk met een beetje honing drinken of een ontspanningsoefening doen.

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 4 januari 2013 17:49

Wat een handig artikel =)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 4 januari 2013 17:57

Je kunt ook melatonine pilletjes kopen, deze zijn niet heftig ofzo. Ze stimuleren de aanmaak van je slaaphormoon melatonine.

[Beantwoorden]


Door Evita op 4 januari 2013 17:58

Slapen in een net opgemaakt bed met gewassen haren en frisse nachtkleding vind ik ook heerlijk :yay:

[Beantwoorden]


Door Ashleey op 4 januari 2013 18:00

Dit zijn echt goede tips! Dank je wel vera! Een schoon bed vind ik altijd heerlijk

[Beantwoorden]


Door Annagreet op 4 januari 2013 18:06

Goeie tips! Ik ga eens wat proberen ;-)

[Beantwoorden]


Door Marieke op 4 januari 2013 18:11

Wat mij erg heeft geholpen zijn ´guided breathing´ en ´guided meditation´ filmpjes, o.a. volop te vinden op Youtube. De eerste paar keer dwaalde ik nog snel af als zo´n superzen-meneer me probeerde te laten ontspannen met z´n ´relaaaaax and feel you body getting heavier´, maar nu ik oordopjes gebruik heb ik daar geen last meer van. Het klinkt een beetje zweverig, maar ik raad het echt aan.

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 4 januari 2013 om 18:17:

Haha, vergeet ik gewoon te zeggen; Leuk artikel Vera!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 4 januari 2013 18:11

Goede tips! Ik ben ook een enorme piekeraar en betrap me er ook op. Nog wat tips:
– Als je van thee houdt: koop de Celestial Seasonings Sleepy time, Tension Tamer of de kamille/ honing/ vanille thee van Twinings (kun je allemaal bij De Tuinen kopen). Heerlijk warm en slaapverwekkend lekker.
– Behalve op je ademhaling letten kan echt mediteren ook helpen. Dat kun je gewoon liggen doen. Met je benen en armen net wat wijder dan je gewend bent. Op je ademhaling letten en vervolgens je concentreren op het loslaten van elk lichaamsdeel. Doet wonderen bij stress
– Simpele yoga oefeningen. Doe iets wat je hartslag niet omhoog haalt, daarvan wordt je juist weer wakker. (Ik wel ten minste)
– Ik heb een speciale Relax playlist op mijn computer staan. Die luister ik vaak als ik ’s ochtends opsta (om relaxed rustig wakker te worden) en ’s avonds om de dag van me af te laten glijden.
– Eet niks meer laat op de avond, daar wordt je lijf weer wakker van.
– Bedenk een verhaaltje in je hoofd wat helemaal niks met je eigen leven te maken heeft. Je aandacht focusen op iets compleet anders laat je rustig in slaap vallen. Is hetzelfde als schaapjes tellen eigenlijk.

En Vera: dat van dat schone bed, schone pyjame en fris gedoucht in bed stappen is NIET kneuterig! Ik doe het zelf altijd op zaterdag omdat ik dan op zondagochtend lekker lang in mijn schone bedje kan uitslapen. Lekkere ‘late avond’ douchegel om te douchen en dan heerlijk met vers opgeklopte kussens onder je hoofd in slaap vallen. Er is niks lekkerder!

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 4 januari 2013 om 18:14:

oh en ook belangrijk: zorg dat je bed/ slaapkamer opgeruimd is of iig alleen bedoeld is voor slapen. Helpt ook met de knop uitdraaien. En ik heb ergens gelezen dat wanneer je slaapkamer/ bed voornamelijk gebruikt om te slapen dat je hersenen dan meteen extra melatonine aan gaan maken omdat ze dan zo getraind zijn. Weet niet of het waar is, maar ik merk dat het wel verschil maakt.

[Beantwoorden]


Door Beautygeek30 op 4 januari 2013 18:12

Nou ik doe op zondag lekker kneuterig met je mee! Heerlijk vind ik het om helemaal schoon in een schoon bedje te liggen!!

[Beantwoorden]


Door Jessica op 4 januari 2013 18:15

Wat een fijne tips zeg! Ik kan ’s avonds heel lang wakker liggen, en dat merk ik de volgende ochtend altijd behoorlijk…

[Beantwoorden]


Door Kaylee op 4 januari 2013 18:19

Het komt me allemaal zo bekend voor!
En dat gevoel, schone pyama, haren wassen, schoon bed… ohhh heeeerlijk! Dan kan ik echt het beste slapen (A)

[Beantwoorden]


Door Ayla op 4 januari 2013 18:23

Yes eindelijk tips !!!
Zinds oud en nieuw kom ik alleen nog maar rond 12 uur ’s avonds in me dromen. Heel erg vervelend… Ga vanavond maar lekker sporten dan ;-)

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 4 januari 2013 18:23

De laatste tijd kan ik echt niet normaal meer slapen.
Ik lig in mijn bed altijd met mijn telefoon in bed. Daarom kan ik denk ik niet slapen. Ik word helemaal gek ervan. Dan lig ik uren te woelen.

[Beantwoorden]


Door Julia Swinkels op 4 januari 2013 18:27

Ik heb deze tekst met veel rust gelezen, vooral met de plaatjes erin werd ik er erg rustig van.
Wat bij mij het best werkt is denken: ‘Ik val vanzelf wel in slaap’. Ga vooral niet proberen te slapen of denken: ‘Slapen slapen slapen’.

[Beantwoorden]


Door leonie op 4 januari 2013 18:32

Hey wat toevallig ! ben vandaag naar de xenos geweest en heb een oliebrandertje gekocht en toen zei mn moeder dat ik sowieso lavendel mee moest nemen omdat ik daar lekkerder van slaap ! heb ook eucalyptus (lekker voor als je neus dicht zit) en vanille mee genomen !

xx <3

[Beantwoorden]


Door Sophie op 4 januari 2013 18:36

haha ik heb alles al geprobeerd, maar niks helpt bij mij.. maar wel goede tips want bij anderen werken ze waarschijnlijk beter haha

[Beantwoorden]


Door Axelle op 4 januari 2013 18:36

handig ! zelf komt het bij mij niet zo vaak voor dat ik niet kan slapen , maar dan weet ik in ieder geval deze tips :)

[Beantwoorden]


Door Michelle op 4 januari 2013 18:38

Pffff… zo herkenbaaar! Ik kom ook zo moeilijk in slaap. Ik kan niet wachten totdat mn nieuwe huis met bad af is, lekker badderen en rozig worden voor het slapen gaan. Ik heb nog een superdik marketingboek liggen, zal die eens proberen. ;)

[Beantwoorden]


Door Anouk op 4 januari 2013 18:40

Een opgeruimde kamer werkt ook heel goed, door alle rommel om je heen word je heel onrustig.

[Beantwoorden]


Door Miranda op 4 januari 2013 18:43

Een schoon bed is inderdaad heel erg fijn. En inderdaad ademhalings oefeningen is ook heel ontspannend.

[Beantwoorden]


Door Lieke op 4 januari 2013 18:47

Hele leuke tips zeg!
Ik val naar mijn doen wel redelijk snel in slaap altijd, haha :P Maar ik moet geen irritante geluidjes gaan horen, dan is mijn rust verpest! En het moet ook helemaal donker zijn!

Vooral na het lezen ben ik snel weg. Ook een pas verschoond bed is zo heerlijk, hmmm.. :)

[Beantwoorden]


Door Esmay op 4 januari 2013 19:00

Dit doe ik dus echt bijna allemaal haha! Niet dat ik slecht in slaap kom ofzo, maar ik vind ’t gewoon lekker om zo in slaap te vallen :P
Leuk artikel dit Vera! Daarom hou ik van VC: afwisseling van zowel beauty, naar non-beauty etc. :)

[Beantwoorden]


Door Sheela op 4 januari 2013 19:00

Ik krijg al helemaal zin om te gaan slapen :p

[Beantwoorden]


Door Femke op 4 januari 2013 19:01

Leuk geschreven weer! En wat een ontzettend handig artikel, ik zal het proberen te onthouden ;) En ja, een schoon bed is echt heel fijn, vind ik altijd veel beter slapen!

[Beantwoorden]


Door Resy op 4 januari 2013 19:06

Erg handig artikel!
Zelf slaap ik sinds ik mijn nieuwe bed (en daardoor ook matras) heb een stuk beter, echt waar een goed matras helpt al zo veel! Mijn vorige was gewoon oud, en dat merk je niet totdat je een nieuwe hebt. Een koele ruimte en mijn gedachtes van me afschrijven helpen mij ook altijd. Sporten juist niet, daar krijg ik alleen maar energie van haha

[Beantwoorden]


Door Lien op 4 januari 2013 19:08

Wohoo ! bedankt voor de tip’s !
ik lig soms nog wel eens tot 3 uur te wroelen , pffff
x

[Beantwoorden]


Door Joyce op 4 januari 2013 19:12

fijn artikel!

[Beantwoorden]


Door Marte op 4 januari 2013 19:16

:gaap: ik heb nu gewoon zin om te slapen !

[Beantwoorden]


Door Sophia op 4 januari 2013 19:28

Wat een goeie tips! :D Ik kijk `s avonds altijd asmr/whisper filmpjes, mijn favorieten zijn gentlewhispering en theonelilium.. Werkt echt geweldig! :yay:

[Beantwoorden]


Door Tinkaa op 4 januari 2013 19:30

wat ook heeel erg helpt:
elke avond in dezelfde volgorde je badkamerrituelen doen en daarna meteen op bed gaan liggen zonder nog iets anders te gaan doen
dan went je lichaam aan die volgorde en wordt je vanzelf slaperig als je nog maar halver wege je badkamerrituelen bent

[Beantwoorden]

Evi antwoordt op 4 januari 2013 om 22:57:

Lijkt me juist niet erg handig! Ik denk dat het moeilijk is je dagelijks aan dit ritueel te houden! Ivm sociaal leven/sportwerk etc.

[Beantwoorden]


Door Martina op 4 januari 2013 19:30

Jaaaa een schoon bed! Na eenfijne douche :)

[Beantwoorden]


Door Jana op 4 januari 2013 19:36

Handige tips :D x

[Beantwoorden]


Door ChantalAngel op 4 januari 2013 19:37

hele goede tips, ook ik ben verslaafd aan mijn foon, en kan alles op bed maar moeilijk los laten.
Ook heb ik gehoord over de pillow spray waar ook lavendel in zit, die wil ik eens proberen.

[Beantwoorden]


Door Jasmine op 4 januari 2013 19:41

Geweldig handige tips! Helemaal nodig op dit moment, want de slaap komt moeilijk. Ik ga vooral je tip om gedachten van je af te schrijven volgen.

[Beantwoorden]


Door MySuperSweetLife op 4 januari 2013 19:42

Heel handig artikel, ik kan zeker wel een aantal van deze tips gebruiken!
Liefs

[Beantwoorden]


Door Kelly op 4 januari 2013 19:42

Vooral die ademhalingsoefening werkt goed, die doe ik meestal en dan slaap ik zo! Zelfs als ik daarvoor al 3 uur lig te woelen en te doen.

[Beantwoorden]


Door manon. op 4 januari 2013 19:42

Wauw handige tips zeg, het klinkt misschien raar maar ik haat een schoon bed. :crazy: Ik lag vroeger altijd huilend in bed omdat ik nooit kon slapen maar sinds een jaar gebruik ik nu melatoniene een uur voordat ik naar bed ga, enuh ik slaap als een prinsesje^^. (love)

[Beantwoorden]


Door Dita op 4 januari 2013 19:48

Handige tips

[Beantwoorden]


Door kirsten op 4 januari 2013 19:51

Bedankt voor de handige tips! Zelf ben ik een moeilijke slaper dus is dit erg handig ^^)

[Beantwoorden]


Door Yasmin op 4 januari 2013 19:52

Als ik echt niet kan slapen pak ik altijd mijn kussen en ga ik op de bank liggen. Op de een of andere twisted manier val ik dan binnen een half uurtje in slaap terwijl ik daarvoor misschien 2uur heb liggen te woelen.

[Beantwoorden]


Door Bianca op 4 januari 2013 19:59

Geloof het of niet, maar die ASMR filmpjes helpen ook goed ^^

[Beantwoorden]


Door yasmina op 4 januari 2013 20:11

Heeii ik kan ook niet slapen maar dat van die glazen bakjes lijkt me heel handig maar waar kan je dat kopen ?? Xx

[Beantwoorden]


Door Isabel op 4 januari 2013 20:27

Ik wil zo graag een bad… Het klinkt heel erg vies als liggen in je eigen vuil’ maar 1x in de week en daarna afspoelen lijkt me wel heerlijk :)

[Beantwoorden]


Door pingpong op 4 januari 2013 20:35

ik kan geen schaapjes tellen haha lol :sexy:

[Beantwoorden]


Door Lies op 4 januari 2013 20:39

Hele handige tips! Zelf heb ik ook altijd al moeite gehad met het in slaap komen en dan ook vooral doordat ik een enorme denker ben. Lavendelolie heb ik ook altijd standaard in de bakjes aan de kachel zitten. Daarnaast lees ik ook altijd voor het slapen gaan of ik luister een soort van meditatie muziek.

[Beantwoorden]


Door Nina op 4 januari 2013 20:44

handig! ik ben namelijk een erge piekeraar haha

[Beantwoorden]


Door Tamára op 4 januari 2013 21:03

Die tip van het schone beddengoed doe ik ook! Het liefst heb ik dan ook de hele dag lopen soppen en schoonmaken zodat alles pico bello schoon is als ik de volgende dag weer naar school ga.

Huisgenoot vond het laatst ook nodig om de boel lekker koel te houden. De volgende dag werd ik verkleumd wakker en stond de thermostaat op 13. Niet té letterlijk nemen, dat koel in je kamer.

[Beantwoorden]


Door BeautyStuffNL op 4 januari 2013 21:27

Hoe ik lekker in slaap val?
* net lekker gedoucht
* schoon bad
Heeeerlijk! :wave:

[Beantwoorden]


Door Lilian op 4 januari 2013 21:31

ik val altijd bijna in slaap van een saaie les.
maar om nou elke avond een lerares in te huren om in slaap te vallen ? haha :D
en helemaal schoon mn bed in vind ik ook heerlijk hoor ^^)

[Beantwoorden]


Door Saar:) op 4 januari 2013 21:53

Hoi!!
Ik vind dit echt een heel leuk artikel. Ik pieker nogal vaak over dingen en ik merk dat het echt heel erg helpt om het van me af te schrijven!
Ik ga de tip met de lavendel geur zeker een keer proberen!!
xoxo

[Beantwoorden]


Door Simone op 4 januari 2013 21:54

Wat bedoel je met: de glazen bakjes die je aan je verwarming hangt zodat de lucht minder droog is.
Bij mij hangt er niks haha, is zoiets beter? waar koop je het dan?

[Beantwoorden]

Lana antwoordt op 4 januari 2013 om 22:10:

Ik heb dat ook niet meer, maar vroeger als baby wel. Vraag eens aan je ouders of ze nergens nog zo’n bakje hebben. :)

[Beantwoorden]


Door Lana op 4 januari 2013 22:06

Superhandige tips! Ik ben ook een ongelooflijke bedpiekeraar. :)

[Beantwoorden]

Lana antwoordt op 4 januari 2013 om 22:07:

Wat trouwens ook helpt als je niet kan slapen is een smoothie met banaan, melk en kaneel. Daar zitten slaapverwekkende stoffen in.

[Beantwoorden]


Door Merel op 4 januari 2013 22:06

Ik slaap de laatste tijd erg slecht! Handig artikel! (:

[Beantwoorden]


Door Lifesplash op 4 januari 2013 22:12

Haha, perfect om zoiets op dit tijdschrift te lezen! Zelf helpt het bij mij een vast ritme te hebben. Elke dag zelfde tijd opstaan en slapen (ja, ook in ’t weekend). Ik voel me er zelf veel prettiger door. Ik heb ontzettend geluk dat ik niet zoveel moeite heb met slapen, alhoewel ik afgelopen dagen wel een paar keer wakker werd rond 4 á 5 uur, maar oké. Gaat hopelijk vast snel over! ^^ En die olie tip is héérlijk, ik had ooit een bosje lavendels bij mijn bed gelegd. Alleen al die blaadjes lagen de volgende morgen in bed, en ik werd er niet echt slaperiger van HAHAHAH. :c

[Beantwoorden]


Door Fleur op 4 januari 2013 22:22

Dankjewel voor de tips! Ik heb deze vakantie slecht geslapen door stress voor de proefwerkweek en profielwerkstuk :( Wat bij mij helpt is vroeg naar bed gaan en dan gewoon in bed nog even lezen/leren. Dat is zo saai, dan val ik gewoon meteen in slaap! ;-)

X

[Beantwoorden]


Door Hester op 4 januari 2013 22:24

Ik vind dat je altijd zó leuk schrijft!!!! :)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 4 januari 2013 22:32

Heerlijk, slapen :love: Wat ik ook altijd fijn vind is afbeeldingen bekijken van natuur of plaatjes met veel pasteltinten (van die schattige inrichtingen of roze bomen) en filmpjes kijken van massages (ja, soms ben ik een beetje raar). Ach, ik word er in ieder geval ontspannen van!

[Beantwoorden]


Door Ise op 4 januari 2013 22:38

Fijne tips! Ik heb nu ook zo mijn dingetjes gevonden, in slaap komen blijft bij mij vaak ook lastig!

[Beantwoorden]


Door Evi op 4 januari 2013 22:54

Zeker goede tips! Wat naar mijn idee ook goed helpt is dat je je slaapkamer netjes houdt. Raar-maar-waar: een opgeruimde kamer geeft je onbewust ook in je hoofd meer rust. Probeer schaapjes telken eens in slowmotion te doen, dus 1………2……….3……enz. Daar wordt je gegarandeerd rustig van en voor je het weet zit je in dromenland!

[Beantwoorden]


Door Beautydiamonds op 4 januari 2013 22:56

Super bedankt Vera dit had ik echt even nodig! want oei wat ben ik een lastige slaper en mijn Iphone is nou eenmaal zo interesting haha :lol: (love) :crazy:

[Beantwoorden]


Door lisanneleeft op 4 januari 2013 23:14

Valeriaan is ook een goede om in slaap te komen, ze hebben er nu thee van bij Pickwick (slaapthee :P)

Goede tips Vera! Ik ben zelf kenner op dit gebied (ben normaal een ramp met in slaap komen), maar je weet er toch nog iets leuks aan toe te voegen (love)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 4 januari 2013 23:18

Precies goed artikel voor het slapen :) , welterusten! (love) x

[Beantwoorden]


Door isabel op 4 januari 2013 23:38

Ik heb eigenlijk nooit last met in slaap te vallen. Na 5 minuutjes lig ik alweer te snurken. :P Als ik zie hoeveel mensen er last hebben met in slaap te vallen, dan ben ik toch even een gelukkig meisje! (nou ja, anders ook XD)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 4 januari 2013 23:41

Gelukkig heb ik geen problemen met slapen, als mijn hoofd mijn kussen raak dan slaap ik al. Fijne tips voor mensen die daar wel erg veel last van hebben!

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 4 januari 2013 23:51

Ik vind het zo vreselijk als ik echt niet kan slapen! Ik heb dan alles al geprobeerd, maar dan wil het maar niet lukken. Gelukkig komt dit maar maximaal drie keer per jaar voor… :-) Meestal ga ik dan wel even iets anders doen (lezen, schrijven, schetsen) of zelfs even mijn bed uit. Als ik blijf liggen, ga ik me heel erg ergeren aan het feit dat ik nog steeds niet slaap en dan wordt het helemaal niets meer…

[Beantwoorden]


Door danique op 4 januari 2013 23:53

die van je afschrijven – tip vind ik een hele goeie !
ik ben echt een vreselijke piekeraar namelijk =(

[Beantwoorden]


Door Jenn. op 4 januari 2013 23:55

Handig handig artikel! c: Ik heb ook last van slapeloosheid, hopelijk helpt dit artikel een beetje. Qua die verwarmingstip: de kamer moet inderdaad niet te warm zijn maar als je bed fijn warm is dommel je sneller in. Elektrische deken is een aanrader, zijn lang niet altijd duur.

[Beantwoorden]


Door Daphne op 4 januari 2013 23:58

Haha wat toevallig!! Ik zet mijn ipad aan, ik lig nu in bed, maar kan niet slapen, ben net zoals jou een piekeraar.., maar ik zie dat ik dit artikel vandaag over het hoofd heb gezien!!

Heb gelijk mn verwarming uitgedraaid en mn raam op een kiertje gezet, nu maar even proberen wat dingetjes van me af te schrijven!
Dankjewel vera voor de tips, hoop dat ik nu wel in slaap val goodnightx

[Beantwoorden]


Door Iris op 5 januari 2013 00:03

Wat voor mij helpt is ASMR en dan van gentlewhispering
Is op youtube te vinden! Is echt heerlijk als je er van houdt!

[Beantwoorden]


Door Josien op 5 januari 2013 00:03

Super leuk artikel Vera!

[Beantwoorden]


Door M. op 5 januari 2013 00:19

Wanneer ik echt niet kan slapen sta ik op om een kersenpitkussentje te gaan verwarmen. Hierbij slenter je even rond, krijg je het een beetje koud .. en vervolgens ben je helemaal happy als je terug in je warme bedje ligt! :)
Wat bij mij ook helpt is slapen met een oogmasker aan, à la Blair Waldorf.

[Beantwoorden]


Door femke op 5 januari 2013 00:22

Hahaha jou zondag ritueel , komt me bekend voor!
Ik doe het ook, ik slaap gewoon veel lekkerder als ik weer helemaal fris en fruitig ben . ^^)

[Beantwoorden]


Door Dana op 5 januari 2013 00:25

Natuurlijk kan je ook gewoon gaan feesten, daardoor sliep ik gister wel 4:30. Maar er bestaan ook pillow mist wat echt wonderen bij mij doet van the body shop en l’occitane! (love)

[Beantwoorden]


Door Nina op 5 januari 2013 00:26

Vroeger (groep 6,7,8) raakte ik altijd helemaal in paniek als ik niet kon slapen (zo’n beetje elke dag dus). Op vakantie was het al helemaal erg. Maar nu kan ik eigelijk altijd slapen met soms eens een uitzondering. Ik ben wel erg afhankelijk van een telefoon of iPod want zo val ik meestal in slaap dus dat is wel slecht. Douchen voor het slapen vind ik echt super! Ik ben dan vaak erg moe dus val ik makkelijk in slaap.

[Beantwoorden]


Door Maartje op 5 januari 2013 09:32

Handig artikel! Ik kom zelf ook nogal moeilijk in slaap. Ook een goede tip is melatoninepilletjes slikken, hier word je slaperig van! :-)

[Beantwoorden]


Door Annelies op 5 januari 2013 09:45

Woow dit had ik echt even nodig!! De laatste tijd slaap ik echt heel slecht, ookal ben ik doodmoe. Door stress, in bed ga ik ook altijd alles na wat ik overdag heb gedaan en wat ik de volgende dag moet doen. Vooral die tip van ademhaling ga ik maar eens proberen. (de rest heb ik al soort van geprobeerd XD)
leuk artikel!!

[Beantwoorden]


Door Jamilee op 5 januari 2013 09:50

Ga ik zeker proberen drankje voor De leuke tips! X

[Beantwoorden]


Door Anneke op 5 januari 2013 10:38

Een warme kamer is inderdaad echt killing.
Voor mij werkt het toch het beste om nog te lezen voor het slapen, maar vaak doe ik dat toch niet.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 5 januari 2013 10:45

Ook is het belangrijk om het licht wat minder fel te maken, als het donker is, maakt je lichaam melatonine aan. Dus als je gaat lezen of muziek luisteren, doe je de felle lamp uit en een klein lampje aan.

[Beantwoorden]


Door Monique op 5 januari 2013 10:59

In een schoon bed slaap ik inderdaad het lekkerst, eerst lekker douchen en een fijne spray op mn kussen en ik slaap als een roos…

[Beantwoorden]


Door Sabine op 5 januari 2013 11:08

:wtf: ik ga het proberen echt goed!! :wow: :wow:

[Beantwoorden]


Door Just Love Life op 5 januari 2013 11:55

Leuk geschreven en handige tips!
Voor mij werkt hardlopen in de avond heel goed, hierdoor slaap ik eerder én beter! Saaie praat programma’s op de radio doen het ook goed bij mij ;)

[Beantwoorden]


Door Jannekex op 5 januari 2013 12:33

Ik ga juist NIET eerst in bad, maar liever een paar uur vantevoren, omdat ik er vaak wakker door wordt en met nat haar niet goed kan slapen. T klinktgek, ik draag een broek van 40/42 terwijl ik maat 36 heb, mar ut zit zooooooo lekker, lekker wijd :lol:

[Beantwoorden]


Door Patty op 5 januari 2013 12:36

Die koele ruimte dat is niet voor mij weggelegd. Als ik een koele kamer heb, kan ik dus niet in slaap komen. Heb een normale temperatuur op mijn kamer en dan kan ik heerlijk in slaap komen.

[Beantwoorden]


Door Enya op 5 januari 2013 13:45

Wat grappig, to-do lijstje maken, sit-ups en een boek lezen doe ik bijna elke avond voordat ik ga slapen. Maar ja… ik heb dan ook niet zo veel moeite met naar dromenland gaan. ;)

[Beantwoorden]


Door Judith op 5 januari 2013 13:50

Ik merk van mezelf dat als ik een heel ‘vol’ bed heb. Dus met kleding op de rand die ik voel met m’n tenen, of een kussen dat aan de zijkant ligt of een extra deken ik niet goed kan slapen. Geen idee waarom!

Ik kan zelf onmogelijk met muziek in slaap vallen, omdat ik gewoon te gefocust ben op de muziek. Heel soms als ik moe ben werkt het niet. Maar wat ik meestal doe, is een kwartiertje/halfuurtje naar muziek luisteren. Als ik dan de muziek uitdoe is alles ineens zó stil en val ik zo in slaap!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 5 januari 2013 13:50

Heel erg handig, een bad nemen net voor je gaat slapen is inderdaad lekker rustgevend :)

[Beantwoorden]


Door Elize op 5 januari 2013 14:38

Wat een zalig artikel! Terwijl ik aan het lezen was heb ik mijn bed eens helemaal opnieuw opgemaakt met lekkere “verse” lakens!
xx

[Beantwoorden]


Door alianne op 5 januari 2013 14:40

Ik heb altijd een notitie boekje met pen naast mijn kussen te liggen, altijd voor ik ga slapen ga ik een to do list maken, Dat helpt mij heel erg. Ook heb ik altijd muziek in mijn oren..

[Beantwoorden]


Door Jolien op 5 januari 2013 15:10

Lavendel werkt idd heel goed, alleen jammer dat ik het niet lekker vind ruiken :/
Ook als je altijd slecht slaapt is Melatonine slikken misschien wel een goede oplossing, werkt bij mij heel goed. Gewone pure Melatonine.
xx

[Beantwoorden]


Door Laura op 5 januari 2013 15:11

Leuk artikel! (:

[Beantwoorden]


Door evelien op 5 januari 2013 15:52

Leuk om te lezen. Dat van zondagavond doe ik dus ook precies hetzelfde, haha. Verder heb ik gewoon een zeepe van Lush op mijn nachtkastje staan voor de lekkere geur.

[Beantwoorden]


Door ellis op 5 januari 2013 16:30

goede tips! ik vind het ook altijd zo heerlijk om gedoucht, in een schone pyjama en een schoon bed te slapen. dan val je zo in slaap :D

[Beantwoorden]


Door selma op 5 januari 2013 16:47

dit zijn echt onzettend handige tips ik ga ze zeker uit proberen ik ben ook echt zo,n persoon ik hoop dat dit gaat helpen

[Beantwoorden]


Door Fendency op 5 januari 2013 17:21

Lol, hier had ik net (5 dagen geleden ofzo) een artikel over gemaakt..

[Beantwoorden]


Door Eva op 5 januari 2013 17:27

Supergoede tips! Ik kom altijd lastig in slaap, nu niet meer!

[Beantwoorden]


Door Ellen op 5 januari 2013 17:39

Goede tips ik heb zelf altijd moeite met inslapen dus bedankt! Alleen sporten voor het slapen is juist geen goed idee want met sporten maak je adrenaline aan waardoor je juist wakkerder blijft. Je moet dus juist sporten als je moe bent en je hebt weer energie (echt waar, probeer het)

[Beantwoorden]


Door Esmee op 5 januari 2013 17:59

Ik heb de laatste paar dagen moeite om in slaap te komen. Dankje voor de tips Vera!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 5 januari 2013 18:39

Enige nadeel van een heerlijk warm schoon bed en een verwarming die uitstaat is als je de volgende ochtend je bed weer uit moet, dan is t zo koud.. Dat vind ik echt het allerergste aan de winter haha.

[Beantwoorden]


Door Lijstjesmeisje op 5 januari 2013 19:24

Ik ga op zondag ook altijd gedoucht slapen in een schoon bed. Zo lekker! Dingen van me afschrijven werkt ook en vooral niet denken aan over hoeveel uur de wekker gaat.

[Beantwoorden]


Door Katja op 5 januari 2013 20:03

Gelukkig heb ik nooit echt last om in slaap te vallen, maar af en toe gaat het echt niet, en dan luister/kijk ik naar een filmpje van TheOneLillium op Youtube :) Zo heerlijk rustgevend, werkt niet bij iedereen, maar bij mij absoluut.
Ik weet ook nog dat ik één keer zo’n apart moment had: ik wist echt niet meer hoe ik slaap kon vallen, en als je daar over gaat nadenken, gegarandeerd geen nachtrust, haha.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 5 januari 2013 20:27

Kende al deze tips al, maar er zullen vast wel mensen zijn die heel veel aan deze tips zullen hebben ;) Al vind ik het moeilijk om mijn hoofd leeg te maken en nergens aan te denken. En als ik al mijn gedachten ga opschrijven ben ik 5 uur s’ochtends nog wakker! (Hier had ik deze week erg last van). Maar leuk artikel! :)

X.

[Beantwoorden]


Door Michelle op 5 januari 2013 20:46

Dit was precies wat ik nodig had! Door de vakantie ben ik helemaal uit m’n ritme en lig vaak tot vier uur ’s nachts te draaien in m’n bed… Ik ga denk ik het sporten en boek lezen eens proberen! :)

Liefs

[Beantwoorden]


Door Robin op 5 januari 2013 21:30

Handige tips bedankt!:)
X

[Beantwoorden]


Door Mayara Esther op 5 januari 2013 22:07

Handig tips! Wat je zondag doet doe ik altijd op zaterdag hihi. :yes:

[Beantwoorden]


Door Mayara Esther op 5 januari 2013 22:07

Handig tips! Wat je zondag doet doe ik altijd op zaterdag hihi. :yes:

[Beantwoorden]


Door R op 5 januari 2013 22:45

Ja herkenbaar! Alles schoon, overdag slaapkamer luchten, schoon beddegoed, schoone pyjama en zelf douchen, niks fijner dan dat!!

[Beantwoorden]


Door Saartje K op 6 januari 2013 01:03

Dat met een schoon bed en alles is echt herkenbaar! haha (love)

[Beantwoorden]


Door Sara op 6 januari 2013 09:31

ik vind het ook heerlijk om dan eerst mijn bed te verschonen wat dan heerlijk naar schone was ruikt, vervolgens mijn haar te wassen en lekkere warme douche, lekker insmeren met favo bodylotion dan een schone pyjama aan en dan kan ik toch heerlijk slapen. Ik kan dit nooit zo goed uitleggen aan mijn vriend, dat gevoel van ‘schoon’ en lekker slapen.

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 6 januari 2013 12:13

Zzzz… Door dit the lezen word Ik helemaal moe, dankjewel voor je tips Vera!

[Beantwoorden]


Door Sofie op 6 januari 2013 12:57

Ik heb ook last van slapeloosheid. Ik ben onlangs begonnen met het drinken van een theetje en het lezen van een boek voor het slapengaan. Het hielp echt, tot ik het boek te spannend vond en maar wou blijven verder lezen :D

[Beantwoorden]


Door Tessa op 6 januari 2013 13:03

wat een super handige tips, kan ik zeker wat mee.
x

[Beantwoorden]


Door Renske op 6 januari 2013 15:44

Wat een handige tips! Ik ga vanavond idd maar lekker uitgebreid in bad, want m moet morgen weer naar school en ik weet nu al dat ik niet in slaap kan komen.
Wat bij mij meestal helpt is het tikken van de klok tellen. Of (heel raar) iets van een schoolboek lezen, val ik idd zelf van in slaap. :D

[Beantwoorden]


Door Rosanna op 6 januari 2013 19:18

Mijn allergrootste slaap tips zijn:
– Juist níet lezen / muziek luisteren etc. in bed. Als je helemaal niks anders in bed doet dan slapen (enneh, nou ja ;) ) dan koppelt je lichaam dit automatisch ook aan alleen slapen, ipv ‘oh, we gaan lekker lezen’
– Altijd blijven liggen! Niet na een half uur opgeven! Ga dagdromen, bedenken wat je allemaal nog wil hebben, wat je zou kopen van 30 miljoen etc. maar kom nooit je bed uit!

[Beantwoorden]


Door Anne op 6 januari 2013 20:01

Goede tips, ik heb er helaas ook weleens last van.. Ik heb al een paar van deze dingen geprobeerd en meestal helpen ze!

[Beantwoorden]


Door Sandra op 6 januari 2013 20:50

Gelukkig heb ik geen last van slecht slapen,
ik kan de laatste tijd op elk moment wel in slaap vallen, wat ook niet altijd handig is, haha!
Maar een schoon bed slaapt inderdaad het alle fijnst! :)

[Beantwoorden]


Door Daphne op 6 januari 2013 23:05

Je bent niet de enige die op zondag helemaal gewassen en in een schoon bed en schone pyjama gaat slapen, ik doe dat ook altijd en smeer dan nog lekkere handcreme enzo op. Handcreme smeer ik altijd op als ik niet kan slapen werkt bij mij altijd!! ^^)

[Beantwoorden]


Door Charlie op 7 januari 2013 08:21

Ik val nooit meteen in slaap en het kan soms wel uren duren. Het kan gek klinken maar wat bij mij (echt heel goed) helpt is het verbeelden van gesprekken enz tussen mij en andere. Dan denk ik bijv aan iets wat ik nog wil doen en dan ga ik dat gewoon helemaal in scène zetten. Klinkt raar maar het helpt echt haha!

[Beantwoorden]


Door Mir op 7 januari 2013 10:23

ASMR helpt mij in slaap :)

[Beantwoorden]


Door Therese op 7 januari 2013 18:20

handig handig

[Beantwoorden]


Door Fashionbam op 9 januari 2013 14:10

Proberen! ^^)

[Beantwoorden]


Door xx_Patries_xx op 9 januari 2013 15:45

bedankt voor de tips, die van de kachel en een warme slaapkamer ga ik zeker proberen ivm hoofdpijn

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 21 januari 2013 00:57

Haha, als ik wat met deze tips ga doen haal ik mijn bed niet eens! Ik slaap altijd verschrikkelijk snel en ook ontzettend lang, meestal rond de 10, 11 uur per nacht. Als ik erg moe ben en mijn bed verschoon en dan ook nog een hete douche neem (elke dag met dit weer) dan strompel ik zowat naar mijn bed en kan ik me de volgende dag soms niet eens herinneren hoe ik mijn bed gehaald heb. (ik heb ADD dus de gedachtenstroom in mijn hoofd is nooit echt concreet, heb de concentratie van een pinda en ben heel erg vergeetachtig, waardoor gedachtes altijd van hak op de tak gaan en ik de helft weer vergeet.)
Ik lees trouwens graag je blog, dit soort artikelen vind ik zo leuk! (ondanks dat ik er in dit geval niets aan heb, haha!)

[Beantwoorden]