Zonder make-up op internet

Toen ik 15 was kon ik me weinig vervelenders voorstellen dan zonder make-up naar school moeten. Onzeker dat ik was, verschool ik me achter mijn klonterdikke mascara. Ik wilde mijn neus laten verkleinen, net als mijn kaak, mijn ogen laten liften en mijn bovenlip wat opvullen. Nu verschijn ik zonder make-up op internet. Plastische chirurgie? Nooit! Toch krijg ik soms de vraag of ik dat niet moeilijk vind, mijzelf zonder make-up tonen aan tienduizenden mensen.


Nee hoor. Ik doe het omdat ik wil laten zien dat we niet allemaal een prachtige huid hebben, verleidelijke bambi ogen en een klein neusje. Ook al heb je niet de perfecte huid, schaam je er niet voor. Ik zit er zelf niet mee, vind mijn huid helemaal niet zo’n ramp, maar toch krijg ik er elke keer weer opmerkingen over. Vaak genoeg wordt er gereageerd dat ik er niet uitzie, lelijk ben en mijn puisten eens moet uitknijpen.

In de video van zondag zag ik er in het begin zonder make-up en later met een beetje oogschaduw niet zo goed uit. Ziekjes, flets. Maar het eindresultaat was mooi, toch? Ik zag er gezond uit en mijn huid was een stuk egaler. Daarom ben ik ook zo blij met die look, juist daarom. Eerst denk je: dat kan toch niks worden? Maar het kan wel. Ik laat het zien.

Ik wil laten zien dat als je onzeker bent over je uiterlijk, je huid, je looks, dat ik ook niet de knapste ben. Met make-up kun je je karakter versterken en jezelf uit laten komen.

Make-up als masker, iets om je achter te verschuilen? Zo zie ik het niet. Ik vind het super dat er producten zijn waardoor meisjes en vrouwen beter in hun vel gaan zitten. Als jij je beter voelt met wat make-up op, dan is het toch fantastisch dat er zoiets als make-up is? Moeten we dan ook maar geen kleding meer dragen? (mannen, niet te hard juichen) Daar maak je jezelf ook mooier mee.

Je mag make-up natuurlijk onzin vinden, het zelf niet willen dragen. Ik vind dat iedereen het zelf moet weten. Ik voel me zonder en mét make-up op goed. Ik schaam me niet voor mezelf zonder make-up, maar met rode kleuren lipstick en gouden glitter oogschaduw voel ik me nog meer mezelf. Het is een vorm van expressie, ik kan ermee laten zien: dit ben ik. Net zoals je kledingstijl en muzieksmaak ook kunnen laten zien wie jij bent en wat je leuk vindt.

Dus, heb je naar mij een opmerking gemaakt dat ik lelijk ben en elke spiegel breekt als ik erin kijk, dan stuur ik je dit artikel door. Hopelijk heb je het gelezen en begrijp je het. Als je een internet hater bent waarschijnlijk niet, maar we zijn allemaal mensen, dus misschien ook wel.

Bedankt voor het lezen!

Twitter Facebook
Categorie: Columns | 11 december 2012 | 391 reacties | Tags: , , ,

Reacties

Door Rozan op 11 december 2012 15:34

Klasse! Je bent een voorbeeld!

[Beantwoorden]


Door Elise op 11 december 2012 15:34

Heel moedig van je! Ze moeten trots op je zijn. Zoals jij zijn er maar weinig! En daar mag je trots op zijn. En verschrikkelijk dat ze zulke dingen tegen je zeggen. Gelukkig weet je beter! Respect! Liefs!

[Beantwoorden]

Velaija antwoordt op 11 december 2012 om 17:18:

Ik ben het helemaal met je eens! Be proud of yourself! Misschien inspireert dit andere meiden zelfs om wat minder make-up te durven dragen!

[Beantwoorden]


Door Sabina op 11 december 2012 15:35

You go girl! ^^)

[Beantwoorden]


Door Leoniek op 11 december 2012 15:36

Vera, je bent super!

[Beantwoorden]


Door Chiara op 11 december 2012 15:38

Wat een goed artikel! Moedig van je om dit te schrijven! En zulke reacties vind ik echt verschrikkelijk, ik kan me niet eens voorstellen waarom je zulke dingen zou schrijven. Helaas gebeurd het wel, maar gelukkig sta jij daar ver boven en weet jij wel beter! X

[Beantwoorden]


Door Kim op 11 december 2012 15:39

(love) wauw vera!
Ik ben niet zo onzeker (13 jaar) maar draag toch altijd make-up.
Ik voel me er ook gewoon fijn in. Ik heb een vraag:
Ik heb sproeten, en mijn huid heeft verschillende tinten, net als mijn wenkbrauwen. Ik wil heeeeeeeel graag foundation dragen, ik weet niet waarom ^^) maar ik ben bang dat ik snel de verkeerde kleur kies ofzo. Ook door mijn sproeten weet ik niet goed welke huidskleur ik eigenlijk heb :( heb je tips?
xoxoxoxox <3

[Beantwoorden]

Lytje antwoordt op 11 december 2012 om 15:59:

Ik ben ook 13. Ik vind het zonde om nu al foundation te dragen, je hebt nu nog een mooie natuurlijke gloed over je huid die verdwijnt als je volwassen bent. Zelf zou ik voor poeder gaan, om je huid iets te egaliseren. Maar, je moet het zelf weten!
Voor kleuren heb ik niet echt tips, want ik weet niet precies hoe je huid eruit ziet.

XXX Lytje

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 16:07:

Hee Kim, dat is ook lastig. Ik kan het niet zo van een afstand beoordelen, het beste kun je er eens door een visagist naar laten kijken, bijvoorbeeld bij MAC.

[Beantwoorden]

Merel antwoordt op 11 december 2012 om 16:47:

Ja bij een visagist is een goed idee. De mac zit in de Bijenkorf en daar hebben ze die visagisten waar Vera het over heeft

[Beantwoorden]

Kim antwoordt op 11 december 2012 om 18:57:

Dankje voor de tip! Maar ik woon in een klein dorpje en heb weinig geld te besteden …. Weet jij een goede / goedkope foundation die niet te erg dekt?

[Beantwoorden]

Ilona antwoordt op 11 december 2012 om 19:13:

Hoi Kim,

als je een keer gaat winkelen in een grote stad is het wel leuk om langs te gaan bij MAC, je bent dan absoluut niet verplicht om iets te kopen!

Verder is het misschien een goed idee om een BB cream of een getinte dagcreme te kopen. Dat verzorgt je huid en dekt niet zo heel goed :)

Succes!

Laura antwoordt op 11 december 2012 om 19:37:

hee kim ! goede foundation dat is voor iedereen weer anders maar soms kan je bij de action en de big bazaar (vooral bij de bigbazaar) goede merken kopen zoals revlon en rimmel ! En voor maar 3 euro ! ik weer niet of er bij jou in de buurt een action of bigbazaar zit. Anders raad ik je de catrice foto finish aan, ik denk dat vera het hier mee eens is ! :yes:
x

Kim antwoordt op 11 december 2012 om 19:49:

Bedankt voor alle tips! <3

Kim antwoordt op 11 december 2012 om 19:51:

Ooh er zit hier trouwens wel een action maar geen Bigbazaar, zijn er goedkope foundations bij de action? Ik heb wel zo’n Max mineral pressed powder. X

Irenka antwoordt op 11 december 2012 om 17:00:

Met sproetjes is het juist mooier als je niet zo’n dekkende foundation neemt maar iets met een zweempje kleur. BB-creams zijn daar heel goed voor en egaliseren de huid.

[Beantwoorden]

Leonie antwoordt op 11 december 2012 om 17:21:

Ik heb ook sproeten! Over mijn hele gezicht, dus ik snap je probleem helemaal!
Heb je last van puistjes?
Ik af en toe, maar toch houd ik er niet van om foundation te dragen. Als ik eens een puistje heb, breng ik alleen plaatselijk wat concealer aan.
Als je toch foundation wil dragen, ga dan voor een getinte dagcrème of een foundation die maar heel licht dekt! Ik heb er 1 van hema met hele lichte dekking, die is best fijn. Kijk eens rond in de winkels, er zijn zó ontzettend veel foundations om uit te kiezen.

Van mij mag je best foundation dragen als je dat wilt hoor, maar als je huid redelijk zuiver is zou ik het achterwege laten, dat ziet er natuurlijker uit (en is het natuurlijk ook). Als je een foundation wilt, raad ik je aan er een te kiezen met hele lichte dekking, anders is het ook zo gek als je je sproetjes helemaal niet meer ziet! (en zonde, want sproetjes zijn leuk ^^)
(love)

[Beantwoorden]

Kim antwoordt op 11 december 2012 om 18:59:

Ik ben net begonnen met mijn eerste puist :) bedankt voor de tip! <3

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 19 december 2012 om 14:45:

wow, als je geen puisten hebt zou ik echt geen foundation op doen.
Ik heb geen sproeten en als ik er dan een paar heb in de zomer ben ik helemaal gelukkig.
Spoeten zijn zo leuk!

Tsalina antwoordt op 14 december 2012 om 22:47:

Beste kim ,
ik heb het zelfde probleem als jouw. Ik heb een roze ondertoon van huid en mij sproeten hebben een ‘gele ondertoon’.Daarom gebruik ik een neutrale foundation( kleur) , die laat mijn roodheden en sproeten wegvallen. De perfecte foundation is inderdaad een kwestie van proberen en experimenteren.

En vera , een superartikel !
Vroeger verschuilde ik mezelf achter een dikke laag foundation. Nu draag ik make-up gewoon omdat ik het leuk vind.
Ik heb mezelf leren aanvaarden en ik ben blij met mezelf!
En zo hoort het ook !!
PS: dit is mijn eerste comment ^^)

[Beantwoorden]


Door Latoya op 11 december 2012 15:42

You go girl! Wow! Je zou hier een trending topic van kunnen maken. Bijvoorbeeld op Instagram. Ik zou er aan mee doen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 16:08:

Lief! Ga ik eens over nadenken…

[Beantwoorden]


Door Carine op 11 december 2012 15:46

Eerste comment hier want dit kon ik niet laten gaan. Ik vind het heel goed dat beautybloggers zich ook laten zien zonder make-up, zo zien we er toch allemaal uit onder die lagen?

Ik hou ook ontzettend veel van make-up maar schaam me niet meer om zonder het huis uit te gaan. In het weekend heb ik niet altijd zin en soms heb ik gewoon even geen tijd. Dat heeft lang geduurd, overigens.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 16:08:

Precies! En bij mij heeft het ook even geduurd, maar dat is helemaal niet erg :-)

[Beantwoorden]

Wing antwoordt op 12 december 2012 om 12:44:

Helemaal mee eens. We zullen van buiten hoe dan ook ouder worden. It’s inside What counts and only that could stay young forever.

[Beantwoorden]


Door Simone Claudia op 11 december 2012 15:46

Dit is zo’n goed artikel! Wauw, wat goed dat je dit doet. Ik vind het persoonlijk ook nog heel eng om zonder make-up op internet te staan, hopelijk helpt dit me een beetje..! ;-)

[Beantwoorden]


Door Anouk op 11 december 2012 15:48

Ik ben het met je eens :). Ik draag zelf makeup niet alleen omdat ik het mooi vind, maar ook omdat mijn huid heel gevoelig is. Als ik op een plekje een keer krab, is mn hele wang rood :(. Not kidding. En mijn wimpers én wenkbrauwen zijn heel erg blond. Ik doe niks aan mn wenkbrauwen, maar gebruik wel elke dag sowieso eyeliner en mascara, zodat mijn gezicht er minder leeg uit ziet. En ik gebruik altijd blush. Als ik het niet doe, vragen mensen of ik ziek ben :s. Maar soms heb ik er poep aan en ga ik lekker zonder makeup weg :) Ik zie mezelf toch niet haha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 16:09:

Ik krijg ook vaak genoeg vragen of ik ziek ben, als ik eens geen make-up draag. ‘Wat zie je bleek’; nope, just my natural color :D

[Beantwoorden]


Door Taraaaa op 11 december 2012 15:48

goed dat je hier een artikel over maakt. ik ben het helemaal met je eens!
vind je het goed als ik je artikel kopieer en dan op mijn blog http://www.bloodyroseforyou.blogpost.com zet? ik vind dit namelijk echt een ontzettend goed artikel!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 16:09:

Natuurlijk, met bronvermelding erbij is het geen probleem :-)

[Beantwoorden]


Door Alette op 11 december 2012 15:48

Krijg je echt vaak opmerkingen over dat je lelijk bent? Dat lijkt me wel erg lastig hoor, of je nou onzeker bent of niet. Ik vind je in ieder geval niet lelijk!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 16:10:

Ja, vooral op YouTube erg vaak. Het went echt, ik klik het weg en vergeet het weer.

[Beantwoorden]

Alette antwoordt op 11 december 2012 om 22:12:

Tsssss, stom! Maar goed dat je het zo naast je neer kan leggen.

[Beantwoorden]

Merel antwoordt op 11 december 2012 om 16:49:

Vroeg ik me ook af, want ik heb het nog nooit gezien en ik kan het me ook niet echt voorstellen(niet dat ik je lelijk vind, integendeel) maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat er mensen zo gemeen zijn

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 11 december 2012 15:48

Goed artikel! En knap dat je zonder make up op straat en internet gaat, dat durf ik niet en mijn huid is niet heel erg onrustig, maar ook weer niet helemaal zoals ik het zou willen.
Misschien beetje ver gezocht, maar misschien dat ‘haters’ of mensen die beledigende opmerkingen maken eens “Over de streep” gaan kijken.

[Beantwoorden]


Door Souhailla op 11 december 2012 15:49

Ik merk nu pas op dat je super mooie ogen hebt, hahaa!

[Beantwoorden]

Chriss antwoordt op 11 december 2012 om 18:04:

Weet je wat heel grappig is? Toen ik die foto van Vera met neusstrip zag ( (: ) dacht ik eigenlijk als eerst: Mooie ogen heeft ze toch!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 11 december 2012 15:49

heel veel respect, zelf durf ik het echt niet! een likje mascara en wat concealer geven met toch echt wat meer zelfvertrouwen..

[Beantwoorden]


Door Astrid op 11 december 2012 15:51

De perfecte beautyplaatjes kunnen een erg vertekend beeld geven van de werkelijkheid. Daarom vind ik het altijd een opluchting om beautybloggers zonder make-up te zien, onder de perfect opgemaakte gezichtjes zitten gewoon meiden zoals iedereen!

[Beantwoorden]

Charlotte antwoordt op 11 december 2012 om 16:03:

Mee eens!

[Beantwoorden]


Door Ingeborg op 11 december 2012 15:51

Ik vind je geweldig! Ik heb zoveel respect voor je Vera, ik heb ook niet echt een zuivere huid en juist door beautyblogs boeit het me steeds minder wat mensen ervan vinden. Als ik het mooi vind, vind ik het goed. Als ik geen zin heb in make-up? Dan doe ik het niet. Wil ik heel veel? Dan doe ik dat.

[Beantwoorden]


Door Wendy op 11 december 2012 15:52

Goed artikel, Vera!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 11 december 2012 15:52

wauw wat een goed artikel!

[Beantwoorden]


Door Manon op 11 december 2012 15:52

Goed voorbeeld ben je voor anderen! Ik zelf vertoon mezelf ook wel eens zonder make-up, alleen liever niet openbaarlijk haha. Bij mijn vriend heb ik geen schaamte, maar op het WWW en op straat wel wat meer.. :@

[Beantwoorden]


Door Norma op 11 december 2012 15:52

Ik ben ziek dat zie je goed aan mijn gezicht ook al lig ik voor 90% op bed toch doe ik bijna iedere dag foundation en mascara op.
Puur voor mezelf omdat ik dan weet dat t zieke eraf is.

[Beantwoorden]


Door Linda op 11 december 2012 15:54

Ik vind je huid er juist heel goed eruit zien op deze foto’s, het kan natuurlijk altijd erger, om eerlijk te zijn vind ik je wenkbrauwen mooier wanneer je ze niet hebt bijgetekend, maar dat moet je natuurlijk zelf weten.
Ik vind dit een heel interessant artikel voor mensen die het tegenovergestelde over jou denken, maar ik vind je toppie. Ga zo door!

[Beantwoorden]


Door wilma op 11 december 2012 15:54

Go, vera, go :)
Goed geschreven!
Tegenwoordig ben ik ook bijna elke dag makeuploos, zelfs zonder mascara. Niet dat ik het niet leuk vind, maar ik moet er eerder voor uit bed en het is zoon drama of het eraf te halen, haha. En tja, met of zonder makeup, de mensen nemen me maar zoals ik ben.. :)

[Beantwoorden]


Door Nicky op 11 december 2012 15:55

Nou Vera ik vind je iig met of zonder make-up allebei erg mooi! ^^
En ik vind dit een erg goed artikel!

[Beantwoorden]


Door Jamie op 11 december 2012 15:55

Goed artikel Vera! <3

[Beantwoorden]


Door Linda op 11 december 2012 15:55

Wat een topper ben je! Hoop dat die internet pesters na het lezen van dit artikel eens flink gaan nadenken want iedereen is mooi en uniek op zijn eigen manier!!

[Beantwoorden]


Door Moniek op 11 december 2012 15:57

Goed gezegd! :D

[Beantwoorden]


Door Charlie op 11 december 2012 15:57

wauw goed artikel vera !

[Beantwoorden]


Door Anouk op 11 december 2012 15:59

Je verwoordt precies mijn mening over het gebruiken van make-up. Het is een manier om je innerlijke ‘ik’, aan de buitenkant te laten zien. Goed artikel!

[Beantwoorden]


Door Lovethatmakeup op 11 december 2012 15:59

Goed artikel voor de jonge meiden, toppertje!

[Beantwoorden]


Door Minke op 11 december 2012 15:59

geweldig artikel!
je hebt helemaal gelijk, ik voel me ook stukken beter als ik wat make-up op heb.
je bent een voorbeeld voor vele, GO VERA. :wave:

[Beantwoorden]


Door Makeupxaholics op 11 december 2012 15:59

Goed gezegd, hier ben ik het mee eens!

[Beantwoorden]


Door NiceNailArts op 11 december 2012 16:00

Ik ben het met je eens! Goed dat je je ook zonder make up laat zien zodat mensen niet gaan denken dat je perfect bent. Hoewel je er natuurlijk wel goed uit ziet ;)
En make up is iets waar je zelf voor moet kiezen. Als je het leuk vind en je de tijd ervoor hebt waarom niet?

[Beantwoorden]


Door Mademoiselle Sophistiqué op 11 december 2012 16:00

Jezus wat erg dat er mensen zulke dingen zeggen. Ik vind het heel erg moedig van je dat je dit doet, en natuurlijk heeft niet iedereen een perfecte huid. Je ziet er prima uit zoals je bent.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 16:12:

Internet… Maar die gemene reacties wegen niet op tegen alle lieve, positieve reacties :nod:

[Beantwoorden]


Door Xaviera op 11 december 2012 16:00

Goed dat je hierover schrijft Vera, en je hebt helemaal gelijk! Ik draag graag make-up maar er zijn genoeg dagen dat ik zonder make-up de deur uit ga. Make-up moet zeker niet als masker dienen.

En haters zijn vaak de meest onzekere mensen…

[Beantwoorden]


Door Vera op 11 december 2012 16:01

Echt super van je! Ik ga zonder problemen zonder make-up de deur uit, mensen vinden je uiteindelijk leuk omdat je zo spontaan en gezellig bent, niet omdat je een egaal huidje hebt :)

[Beantwoorden]


Door Nina op 11 december 2012 16:03

ik vind het altijd dapper van je als ik je make-up tutorials zie dat je in het begin geen make-up op hebt! je komt heel zelfverzekerd over, goedzo! :)

[Beantwoorden]


Door Caroline op 11 december 2012 16:03

Je bent echt een inspiratie voor veel meisjes! xoxo

[Beantwoorden]


Door Thérèse op 11 december 2012 16:03

Ik vind mezelf wel mooier met make-up, maar zonder make-up ga ik ook gerust de straat op. Als mensen me niet zo zouden kennen (met make-up op) dan zouden ze toch ook niet raar opkijken? Waarom dan wel als ik het een keertje oversla…

[Beantwoorden]


Door Nele op 11 december 2012 16:04

Ik vind het knap dat je foto’s zonder make-up op je blog plaatst, maar wat ik nog knapper vind, is dit artikel. Er zijn veel mensen die beweren dat ze zich zelfzeker voelen zonder make-up, maar zich dit eigenlijk zo voorhouden, omdat dit -net als het dragen van make-up, een illusie van zelfzekerheid opwekt bij anderen. Iedereen wil graag zelfzeker zijn, toch? In onze maatschappij wordt ons voorgedragen dat mensen pas mooi zijn als ze trots zijn op wat ze hebben en zich focussen op het positieve. Maar ik merk vaak op dat mensen die gevoelens van onzekerheid hierdoor nog meer willen verdringen. Dat vind ik jammer, want hierdoor leggen we juist nog meer druk op onze eigen schouders en willen we nog meer streven naar die zelfzekere-altijd-opgewekte-optimistische-… persoon. Met dit fenomeen hangt ook samen dat we zomaar alle negatieve reacties aan ons voorbij moeten laten gaan (“want ze zijn toch jaloers”…), want dat toont weer aan hoe “sterk” iemand is dat we het niet aan ons hart zouden laten komen.
Natuurlijk is het niet leuk om zulke reacties te krijgen, niet in real life, maar ook niet op een blog. Daarom vind ik het knap dat je dit artikel post! Je geeft je eigen grenzen aan en laat -misschien onbewust- ook een kwetsbare kant zien. Ik geloof oprecht dat je zelfzeker bent over je uiterlijk (en terecht!), maar je brengt het op zo’n menselijke, herkenbare manier in dit artikel dat ik er deze les uit trek: zelfzeker zijn mag, maar hoeft niet (altijd).

[Beantwoorden]

emma antwoordt op 11 december 2012 om 19:04:

dit dus! Onder zo’n top artikel vind ik dit echt de mooiste reactie! En Vera, je innerlijk straalt door de foto’s en tekst heen, echt heel mooi!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 21:00:

Vind dit ook een hele mooie reactie die me geraakt heeft. Dankjewel Nele :-)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 11 december 2012 16:04

Wat een goed, krachtig stuk heb je geschreven! Je bent helemaal geen lelijkerd, héél bijzonder dat sommigen dat tegen je zeggen. En goed dat je zonder make-up op het internet verschijnt juist, ik vond het ook doodeng, maar het is nu eenmaal niet zo dat alle beautybloggers een huidje om van te dromen hebben en dat horen (jonge) meiden ook te moeten kunnen zien.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 11 december 2012 16:06

wat een geweldig artikel. ik vind je juist super mooi en ik vind het mooi dat je je laat zien zonder make-up! ik hoop dat ik dat ook nog een keer durf maar bij anderen vind ik het altijd supermooi en naturel (dûh) staan. haha. you’re awesome. <3

[Beantwoorden]


Door Rosanne op 11 december 2012 16:09

Ik heb hier maar 1 woord over te zeggen: respect!

X

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 11 december 2012 16:10

Ik vind het heel goed van je! Je hebt ongeveer dezelfde huid als ik, en ik durfde een jaar geleden ook absoluut niet zonder make-up de deur uit, maar nu doe ik het wel omdat ik me niet wil verschuilen. Gebruik je trouwens nog steeds de PCLE fluïde? want ik zag de positieve blogpost en ik twijfel om ‘m te kopen. Ik heb een goede dagcrème nodig. Hope you reply :’) <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 16:15:

Ik gebruik nog steeds de crème in combinatie met de crème voor de zeer droge huid (ook van Biodermal) omdat de P-CL-E nu niet voedend genoeg is. P-CL-E gebruik ik ’s ochtends, de creme voor zeer droge huid ’s avonds :-)

[Beantwoorden]


Door Miss Sentinelli op 11 december 2012 16:11

En zo is het maar net! Zeer goed artikel! :)

[Beantwoorden]


Door Invitetobeauty op 11 december 2012 16:12

Goed artikel Vera!

[Beantwoorden]


Door yourMFL op 11 december 2012 16:14

Goed artikel. En je ziet er prima uit! En mensen die hun vinger naar je uitsteken omdat je zogenaamd lelijk bent ofzo hebben altijd nog drie vingers naar hun zelf wijzen. Het zegt meer wat over hun dan over jouw! Ga zo door Vera! Ik vind je blog de laatste tijd meer professioneel worden!

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 11 december 2012 16:14

You Go Girl!!!

[Beantwoorden]


Door SanneWierda op 11 december 2012 16:15

Gelijk heb je!
Mijn vriend vroeg laatst waarom ik nou ‘al die make-up’ nodig had. Ik heb het niet nodig, maar vind het gewoon fijn. Soms wil je er toch gewoon op je mooist uit zien?

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 11 december 2012 16:16

Je bent geweldig vera, echt waar! Je bent een voorbeeld voor veel meiden! X

[Beantwoorden]


Door Merel op 11 december 2012 16:16

Echt goed van je dat je dit artikel hebt geschreven! Je bent mooi zoals je bent, of je nou bleek bent of een onzuivere huid hebt.. Whatever! Je bent voor mij echt een soort voorbeeld, je bent knap zonder en met make-up.
Ik vind het normaal om geen make-up te dragen, daar heb ik gewoon te weinig tijd voor in de ochtend, maar als ik make-up draag voel ik me wel wat zekerder. Geen masker voor mij, gewoon mezelf en als ik feestjes/verjaardagen/iets leuks heb dan maak ik me graag op.

[Beantwoorden]


Door Nadine op 11 december 2012 16:16

Super Vera je neemt mij de woorden uit de mond (love)

[Beantwoorden]


Door Linda op 11 december 2012 16:17

Wauw mooi artikel!
Ik heb er ook wel wat moeite mee met rotopmerkingen, tegenwoordig denk ik van ach ze zullen zelf wel een probleem hebben.
Maar ik vind het wel heel knap dat je jezelf zo bloot durf te geven online.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 19:59:

Heel goed, ik weet dat het moeilijk is :ja:

[Beantwoorden]


Door Lisa - Une Belle Vie op 11 december 2012 16:18

Ik vind je ook super mooi zonder make-up! Gewoon een natural beauty <3 .
Zelf voel ik me ook best onzeker zonder make-up, het geeft me net dat beetje meer zelfvertrouwen om helemaal te stralen.
Naar school zonder durf ik echt niet zonder, maar naar familie of vriendinnen dan weer wel.
Net als jij al zei: make-up maakt me ook meer mezelf. Ik kan doen wat ik wil en dan voel ik me ook echt 'Lisa'.
Mooi artikel
xxx

[Beantwoorden]


Door Kelly op 11 december 2012 16:19

Wat een krachtig stuk heb je geschreven en goed van je dat je dit met je bezoekers deelt.

Vooral de comments op youtube (heb ik ook helaas regelmatig last van) zijn om zijn zacht gezegd niet aardig. Ik vind mijzelf er ook niet leuk uitzien, maar een likje foundation en mascara en ik zie er al gelijk een stuk frisser uit.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:00:

YouTube is echt heel erg wennen, verschrikkelijk wat veel haat daar… Ik zie het nu echt als een aparte groep, ik kijk ook niet meer op van de gemene reacties, maar dat heeft wel even geduurd.

[Beantwoorden]

Kelly antwoordt op 12 december 2012 om 12:50:

Het begint bij mij langzaam aan te wennen, maar dat heeft ook wel even geduurd voordat ik het naast mij neer kon leggen.

[Beantwoorden]


Door Laura op 11 december 2012 16:20

Respect voor jou, Vera! Dit maakt mn dag goed :) ik vind t zelf wel lastig om soms zonder makeup de deur uit te gaan, omdat ik altijd voor de 100procent weet dat mensen gaan vragen of ik ziek ben, dan voel ik me toch wel een stukje onzekerder. Toch loop ik vaak genoeg zonder makeup rond hoor ;)

[Beantwoorden]


Door Hester op 11 december 2012 16:21

Wat een goed artikel! Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen, ik ben het gewoon helemaal met je eens ^^)

[Beantwoorden]


Door Axelle op 11 december 2012 16:21

Helemaal gelijk heb je , trek je maar niets aan van die vervelene opmerkingen , you go girllll ! :) xoxo

[Beantwoorden]


Door Milou op 11 december 2012 16:23

Meis je bent prachtig, zowel met als zonder make up!
En goed van je dat je dit plaatst, zouden meer mensen moeten doen in plaats van elkaar af te gaan lopen zeiken om iets wat afwijkt van het perfecte beeld.

[Beantwoorden]


Door sophie op 11 december 2012 16:23

Goed artikel Vera! Ik heb echt van die dagen dat ik denk ik doe niks op, schijt wat mensen van me vinden maar dan loop ik eerlijk gezegd niet 100% met een zeker gevoel op school. Het is niet dat ik me dan zo super lelijk voel, maar toch. Als ik me wel opmaak en leuke kleding aan trek voel ik me honderd keer beter.

[Beantwoorden]


Door Ruth op 11 december 2012 16:23

helemaal mee eens trek het je niet aan!

[Beantwoorden]


Door Shannon op 11 december 2012 16:24

Goed geschreven! gewoon niet luisteren naar mensen die je afzeiken, die zijn vaak zelf het meest onzeker
xx

[Beantwoorden]


Door Evelien op 11 december 2012 16:26

Vera, je bent een kanjer! Je bent prachtig, met make-up én zonder make-up. Van binnen & buiten! :)

[Beantwoorden]


Door Sanne op 11 december 2012 16:28

je bent super!

[Beantwoorden]


Door Emma op 11 december 2012 16:29

Goed zo chickie!

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 11 december 2012 16:29

Wauw, mooi artikel. Ik vind je echt een powergirl! Ik zie je dan ook een beetje als voorbeeld, Hihi. Ik krijg wel eens de vraag waarom ik de ene keer best veel make-up draag en de andere keer niet. Maar ik wil er niet altijd hetzelfde uitzien, je draagt toch ook niet altijd dezelfde kleren?!

Liefs

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:34:

Vreemde vraag, je hebt helemaal gelijk!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 11 december 2012 16:32

Door Bo op 11 december 2012 16:34

mooi geschreven vera!

[Beantwoorden]


Door Paulien op 11 december 2012 16:34

Mooi bericht! en je bent prachtig ^^)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 11 december 2012 16:35

You’re the best ! :yay:

[Beantwoorden]


Door Marloes op 11 december 2012 16:36

En dít vind ik dus echt heel erg knap van je. Respect voor jou Vera, die haters zingen nu wel een toontje lager!

[Beantwoorden]


Door isabel op 11 december 2012 16:38

Wat dapper! Ik draag ook gewoon make-up omdat ik het leuk vind en voor mij is het net hetzelfde als… een leuke broek ofzo. (Ik heb morgen examen Nederlands, vandaar de verdachte metafoor, maar je snapt m’n punt wel)
Die broek is leuk en je draagt ‘em graag, maar dat wil niet zeggen dan je steeds die broek moet gaan dragen en dat je je ongemakkelijk moet gaan voelen zonder die broek. (liefst wel met een andere broek aan op dat moment)
dit bericht is een beetje vreemd maar ach… Je hoeft niet voor alles een verantwoording te geven :p x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:35:

Mooi gezegd!

[Beantwoorden]


Door Chantal op 11 december 2012 16:39

Respect.. ^^)

[Beantwoorden]


Door Fleur op 11 december 2012 16:40

Echt dei haters die zullen zich nu niet meer snel laten zien. Afschuwelijk dat ze dat hebben gezegd! :@
Jij bent gewoon jezelf! You go! :smak:

[Beantwoorden]


Door xlovelylife.blogspot.com op 11 december 2012 16:46

Knap van je, dat je dan toch dit artikel durft te plaatsen. Ik draag vrij weinig tot nooit make-up. Domweg omdat ik me er niet mooier door ga voelen, maar in jou positie kan ik het zelfs heel goed begrijpen.

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 11 december 2012 16:48

Wat een super artikel Vera! Je moet weten dat je absoluut niet lelijk bent en dat je best trots op jezelf mag zijn. Jammer dat er toch mensen rond lopen die altijd mensen ‘onderuit’ willen halen door zulke dingen te zeggen.

Iedereen is mooi op zijn/haar eigen manier.

(love)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 11 december 2012 16:48

Een super artikel Vera, laat van je horen! Iedereen heeft wel een minpuntje hoe mooi iemand ook lijkt te zijn, alleen niet iedereen maakt er zo’n punt van of heeft het mooi weggewerkt! Heel goed dat je dit hebt gedaan & hopelijk houden mensen nou eens op met van die haar opmerkingen, daar wordt je al helemaal niet mooier van!
Ik ben trots op je dat je iedere keer maar weer voor die camera staat! Laten we hopen dat die haters ooit een keer het ‘licht’ zien! You go girl! <3

[Beantwoorden]


Door Annelie op 11 december 2012 16:48

Ik vind je prachtig zowel met als zonder make-up. Iedereen is anders en niet iedereen heeft een perfecte huid. Zelfs beroemdheden hebben zo nu en dan ook een puist. Who cares, we zijn niet perfect, niemand is het.
En dan make-up zien als een verlengde van jezelf zoals kleding en muziek zijn is een mooie gedachte.

Zoals selena gomez zong in haar liedje who says: I’m No Beautyqueen, I’m just Beautiful me!!
en naar aanleiden van dat zinnetje leef ik elke dag, je bent zoals je bent en zo ben je mooi :)

[Beantwoorden]


Door Louise op 11 december 2012 16:50

Precies, het is niet zo dat je alleen met een perzikhuidje op internet mag staan. Dat is niet echt realistisch. Goed geschreven Vera!

[Beantwoorden]


Door Maartje op 11 december 2012 16:50

Je hebt helemaal gelijk Vera,
Super goed en moedig dat je dit schrijft en post!
Die mensen die zo´n hatelijke opmerkingen naar jou maken, zijn gewoon jaloers omdat jij succesvol bent en zij niet!
Jij bent mooi zoals je bent, met of zonder make/up, net zoals de rest van de meiden op aarde!
XX

[Beantwoorden]


Door Milou op 11 december 2012 16:51

Ik las het en ik zat gelijk te denken aan de keren dat er recht in mijn gezicht gezegd was dat ik lelijk ben, geen toekomst met een jongen heb etc, (echt heel vaag/raar als ik er nu nog over denk) en dan begin ik inwendig weer te lachen dat er mensen zijn die de moeite nemen om dat soort dingen te zeggen/tweeten/als reactie te plaatsen etc.
En dan lees ik dit en dan denk ik echt;’De (soepele) uitleg van gewoon jezelf zijn. (soepel in de trant van, iedereen verschilt.)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:37:

Ik heb dat ook zo vaak gehoord en het dat deed me heel veel pijn, maar wondjes helen.

[Beantwoorden]

Milou antwoordt op 12 december 2012 om 00:07:

Dat klopt!
En het maakt je 9 van de 10 keer altijd sterker qua geest.

[Beantwoorden]


Door Lianne op 11 december 2012 16:52

Wat een power heb jij, Vera, en ook een ontzettend goed voorbeeld. Ik ken je dan alleen van je blog, maar vind je altijd geweldig overkomen, van binnen en van buiten mooi.

[Beantwoorden]


Door Ilse op 11 december 2012 16:52

woow vera goed en mooi artikel!!!! je bent een voorbeeld!!!

[Beantwoorden]


Door Frauke op 11 december 2012 16:52

Respect Vera! Echt goed dat je dit even neerpent. Mensen kunnen soms zo gemeen zijn van achter hun beeldscherm! Ik heb acne en ik voel me ontzettend onzeker zonder mijn foundation, ik vind het geweldig dat er zoiets is als make-up om mijn mindere plekjes te camoufleren. Als je je daardoor beter voelt, is het alleen maar goed toch! En ik vind je een pracht van een vrouw!

[Beantwoorden]


Door Char op 11 december 2012 16:53

You rock lady!

[Beantwoorden]


Door Lieke op 11 december 2012 16:53

super goed artikel!i
Ik heb zelf acne gehad en werd daar ook af en toe mee gepest.
Ik ging daardoor niet meer makeup gebruiken omdat ik wist dat dit niet goed is voor je puistjes.
Ik heb toen een afspraak gemaakt bij een huidtherapeut bij ons in de buurt. Dit heeft ontzettend goed geholpen, een aanrader voor iedereen met een moeilijk huid/acne!

Vind het super goed dat je dit soort onderwerpen ook op je blog zet!

[Beantwoorden]


Door Ruth op 11 december 2012 16:53

Lieve Vera,

Als moeder van een jonge meid zeg ik: goed van je om dit op je blog te zetten. Je hoeft inderdaad niet onzeker te zijn zonder make-up en als je wel make-up gebruikt om er net wat stralender uit te zien is dat ook prima. Laat je nooit door anderen kleineren. Ik hoop dat mensen die dat soort negatieve uitlatingen doen hulp gaan zoeken zodat ook zij zich prettig gaan voelen. Ga vooral door met je blog. Ik vind je een voorbeeld voor veel jonge vrouwen!

[Beantwoorden]


Door Lois Lorinde op 11 december 2012 16:54

Heel mooi geschreven, en ik ben het er helemaal mee eens!

[Beantwoorden]


Door Allissa op 11 december 2012 16:55

Bam. Prachtig verwoord Vera (:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:38:

Bam. Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Stéphanie op 11 december 2012 16:56

Super goed dat je dit doet! Ik denk dat er heel veel meiden (of vrouwen) zijn die onzeker zijn over hun uiterlijk dus dit helpt denk ik wel!

[Beantwoorden]


Door Anneke op 11 december 2012 16:56

Mooi artikel Vera!
Je ziet er ook goed uit zonder make-up!
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd ook weleens zonder make-up de straat op ga. Daar moest ik jaren terug echt niet aan denken.
Als mensen je lelijk vinden zonder make-up dan is dat HUN probleem, niet de jouwe..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:39:

Precies, en de mensen die er moeilijk over doen/er een probleem van maken, daar wil je ook helemaal niks mee te maken hebben.

[Beantwoorden]


Door Nora op 11 december 2012 16:56

Wat een geweldige blogpost Vera, dit maakt jou zo speciaal. Ik vind jouw huid er trouwens echt veel rustiger uitzien dan voorheen en overall gewoon goed hoor (en je bent een knapperd, met je mooie ogen en je lange manen!) :).

[Beantwoorden]


Door Laura op 11 december 2012 16:57

Het is denk ik goed voor sommige mensen om dit te lezen! Sommige mensen zijn zooo onzeker over zichzelf terwijl ze er juist kei leuk uitzien (:

[Beantwoorden]


Door Sophia op 11 december 2012 16:59

Wat een mooi artikel! Ik voel me altijd wel beter als ik makeup op heb omdat ik er dan wat gezonder en wakkerder uitzie, maar ik heb geen problemen met zonder makeup naar buiten te gaan.. Vera, je bent prachtig! <3

[Beantwoorden]


Door Nadine op 11 december 2012 17:01

Ik snap de mensen die kwaad over jou praten echt niet, Vera! Je hebt een super mooie huid, echt waar! Ik ben net als de meiden die een van de eerste reacties plaatsten 13 jaar, en ik ben in de winter echt superwit. Zo wit, dat ik soms de opmerking krijg dat ik s nachts wel als straatlantaarn kan dienen! Wat kan ik hier aan doen? Ik wil liever nog geen hele lagen poeder en adnere makeup op mijn gezicht smeren, ik ben namelijk niet zo´n fan van puistjes en alle andere gevolgen. Tips? xoxo

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:40:

Ik heb ook zo vaak opmerkingen over mijn lichte huid gekregen… Dat ik wat meer naar buiten moet, of ik ziek ben… Bronzer is mijn held, net als de juiste warme kleuren oogschaduw, daardoor kan je er ook gezonder uitzien :ja: En je kunt het heel subtiel gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Irenka op 11 december 2012 17:02

Ik schrik ervan dat jij zulke heftige berichten krijgt zeg. Echt heel erg. Ja, je huid doet niet wat je zou willen dat het doet, dan ben je niet gelijk lelijk en niet om aan te zien. Ik vind het raar dat men zo reageert :/

[Beantwoorden]


Door Femke op 11 december 2012 17:03

Wat een ontzettend goed, top stuk heb je geschreven! Ik vind jou mét en zonder make-up mooi, maar wat jij ook zegt: als mensen zich fijner voelen en beter in hun vel zitten dankzij make-up is dat juist alleen maar mooi. Zelf ga ik echt wel eens zonder make-up de straat op, maar met make-up voel ik me toch wel wat fijner, vooral mascara kan ik haast niet missen ;) Nogmaals: een heel erg goed artikel, je kunt trots zijn op jezelf <3

[Beantwoorden]


Door sanne op 11 december 2012 17:03

Vera thanx voor dit artikel want ik heb altijd gedacht dat ik een van de weinige was met een van nature geen egale gladde huid!
Ik ga liever met BB cream en n laagje mascara naar buiten maar zonder vind ik ook geen probleem

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 11 december 2012 17:04

Vera! Super mooi gechreven! Ik ben 14 jaar en had (yes ik HAD) vroeger erg veel last van acne. Ik was daardoor onzeker en durfde niet gauw op mensen af te stappen. Toen ben ik naar de dokter gegaan en die heeft mij iets gegeven waardoor alles weg is! Ik voel me veel beter nu en ben niet zo onzeker/verlegen meer.
Ook wou ik zeggen dat jij echt mijn voorbeeld bent. Altijd vrolijk en blij. Zo sociaal. Ik zou willen dat ik zoals jou was. Ik bewonder echt wat je doet en hoe je het doet. Echt Vera! YOU ROCK!

[Beantwoorden]


Door Britt op 11 december 2012 17:04

Zelf heb ik ook een vrij onzuivere huid, maar foundation en concealer probeer ik het te camoufleren. Zonder foundation zou ik niet snel naar school gaan maar als ik met vrienden of vriendinnen ben heb ik niet altijd foundation en ander make up op. Zij accepteren mij zoals ik ben <3

[Beantwoorden]


Door sanne op 11 december 2012 17:04

Ps dor alles wat ik heb meegemaakt weet ik nou wel dat er meer is dan alleen maar uiterlijk!

[Beantwoorden]


Door Zoë op 11 december 2012 17:05

Vera meid,
Je bent echt mooi zoals je bent.
Ieder mens is mooi, uniek en apart!
Het enige wat je écht lelijk kan maken is je innerlijk.
Maar jij bent een goed mens van binnen en buiten!

Liefs

[Beantwoorden]


Door Linda op 11 december 2012 17:07

Jeetje Vera, krijg je echt zulke reacties? Wat walgelijk. Je hebt een heel goed stuk geschreven, maar haters zullen altijd blijven haten.

Ik heb regelmatig make-uploze foto’s online staan, heb er ook geen moeite mee. Maar als ik zulke nare reacties zou krijgen zou ik me wel even beroerd voelen. Ik ben blij dat je gewoon doorgaat met waar je goed in bent: voor ons een heerlijke site bijhouden.

[Beantwoorden]


Door sofiee op 11 december 2012 17:08

Heeiii vera,,
ik vind het super dat je dit op je website zet!!!
en je merkt echt dat je andere ook een soort van wilt helpen dat i super !!!
liefs sofie

[Beantwoorden]


Door Michelle op 11 december 2012 17:11

Veel meisjes durven inderdaad niet zonder make-up de deur uit, maar ik merk dat dat zo na hun 18e vaak wel wat veranderd. Ik ga zelf ook het liefste mét make-up de deur uit omdat ik me mooier voel en me er vooral gewoon verzorgder uit vind zien. Toch ga ik de laatste tijd ook zonder make-up de deur uit of met maar weinig op mijn gezicht.

Bijna niemand is zo mooi zonder als met make-up, maar ik vind dat we niet moeten overdrijven en dat die opmerkingen veel te ver gaan. Maar zoals je zelf ook weet zij dat vaak zelf onzekere meiden die niet zonder make-up de deur uit zouden durven. Gelukkig ben jij wél blij met jezelf en durf je lekker zonder make-up de deur uit. Kan ook prima toch.

[Beantwoorden]


Door Nina op 11 december 2012 17:12

Goed en krachtig artikel!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 11 december 2012 17:12

Super goed artikel! Zelf maak ik alleen mijn ogen op. Ik ben absoluut geen foundation mens. Mijn huid is niet zuiver, ik ben ook ontzettend jaloers op mensen met een egale huid maar het is niet zo dat ik me daardoor minder ga voelen. Ik denk dat de meeste mensen er wel aan gewend zijn dan m’n huid niet zuiver is en i don’t care wat mensen daar van vinden. Als mensen me lelijk vinden dan moeten ze maar gewoon de andere kant opkijken toch?

[Beantwoorden]


Door Astrid op 11 december 2012 17:13

‘Ik wil laten zien dat als je onzeker bent over je uiterlijk, je huid, je looks, dat ik ook niet de knapste ben. Met make-up kun je je karakter versterken en jezelf uit laten komen.’ (love)
Niks meer aan toe te voegen. Dit is wat mensen terug laat komen.
GO VERA!

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 11 december 2012 17:13

Goedo meis! (: zo hoort t & je bent een hele mooie meid! Met of zonder make-up!

[Beantwoorden]


Door Inclassable op 11 december 2012 17:14

Nou ja, ik denk hoe ouder we worden hoe meer we zouden kunnen begrijpen waarom iemand nare reacties zou plaatsen.. onzekerheid of gewoon om zelf een goed gevoel te krijgen..maar het blijft toch knap dat je er zo mee omgaat en ik vind het fantastisch dat je zo’n artikel schrijft met natuurlijk een prachtige foto van je erbij :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:42:

Ja, dat denk ik ook. Ik was vroeger ook een rel schopper op het internet, dus ik begrijp het ook wel een beetje, maar sommige reacties gaan echt heel ver en dat vind ik dan wat lastiger.

[Beantwoorden]


Door Manouk op 11 december 2012 17:15

Vera, ik vind jou prachtig, met of zonder make-up!

[Beantwoorden]


Door Lily op 11 december 2012 17:16

Vera je ben niet eens lelijk ik vind dat jij er altijd leuk uitziet
Voor mij ben je juist n voorbeeld
En ik vind het ook zo leuk dat dat rode op je lippen
Je juist n mooie teint geeft

Xxx

[Beantwoorden]


Door Merlijn op 11 december 2012 17:18

You Go Girl!
xx een grote fan van je ^^)

[Beantwoorden]


Door Tessa op 11 december 2012 17:21

Ik was ook zo onzeker, maar sinds kort heb ik een less-make-up-sunday ingevoerd. Heerlijk, ’s morgens geen gedoe met foundation, alleen een beetje mascara en mijn wenkbrauwen wat bijgetekend. Ik vind het knap dat je zo op het internet staat. Je volgers ‘oordelen’ toch eigenlijk continu over je. Knap Vera, ontzettend knap van je!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:43:

Zondag is ook mijn make-up vrije dag! ^^)

[Beantwoorden]


Door Jenn. op 11 december 2012 17:21

Vera slaat de spijker wederom op haar kop! Helemaal waar, dit!

[Beantwoorden]


Door Lieke op 11 december 2012 17:22

Heel mooi gezegd :) (of, geschreven)

[Beantwoorden]


Door Vera op 11 december 2012 17:23

Respect, dikke kus!

[Beantwoorden]


Door Liselotte op 11 december 2012 17:24

Ik krijg ook vaak te horen dat mensen me nooit hebben gezien zonder makeup en dat is echt niet omdat ik iets te verbergen heb. Ik ga heus wel eens zonder makeup de deur uit maar ik vind het gewoon heerlijk om mezelf op te maken en kan daarna uren genieten van het resultaat!

[Beantwoorden]


Door Boekboetiek op 11 december 2012 17:24

Heel erg dat mensen nog zo oppervlakkig zijn. Waarschijnlijk zijn ze zelf zo onzeker dat ze het moeten uitwerken op anderen. Ik vind het veel leuker om te kijken naar iemand die ook nietperfect is, net zoals mezelf. Als ik de hele tijd naar wauw-kijk-ik-ben-zo-knap-filmpjes/foto’s moet kijken, pfff.. Nee bedankt!
Je bent echt een voorbeeld voor alle jonge meisjes!!

[Beantwoorden]


Door Marielle op 11 december 2012 17:25

Heel goed artikel! Ik zou mezelf nooit durven tonen aan mensen zonder make-up! Zonder ben ik een hele andere persoon. Mijn wenkbrauwen zie je amper, mijn ogen zijn flets en spreken niet, heb geen egale huid, donkere kringen onder mijn ogen en ik heb sproetjes. Ik ben heel onzeker.

[Beantwoorden]


Door Annelie op 11 december 2012 17:25

Goed geschreven, ik vind ook niet dat make-up als cover moet zijn voor je gezicht. Je moet ook zonder make-up over straat kunnen lopen toch. Al zeg ik eerlijk dat ik het liefst gewoon make-up draag wanneer ik naar buiten ga. (:

[Beantwoorden]


Door Jorinde op 11 december 2012 17:26

Wat een goed artikel Vera :-)

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 11 december 2012 17:26

wauw, wat een mooi artikel!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 11 december 2012 17:28

Ik vind jou juist erg mooi; knappe meid met veel uitstraling en een gezicht die ik direct overal zou herkennen. Ik kan me helemaal vinden in jouw verhaal, toen ik 15 was ging er toch wat nu make-up op voordat ik de deur uit ging. Maar nu (ben inmiddels 27) ga ik gerust zonder de deur uit, boodschappen doen o.i.d. Zelfvertrouwen groeit met de jaren. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:44:

Ja, lekker in joggingsbroek en zonder make-up boodschappen doen! Doe ik ook regelmatig.

[Beantwoorden]


Door Danielle op 11 december 2012 17:29

Leuk artikel. Ik vind het altijd heel erg gaaf om te zien dat je in een filmpje zoveel optisch bedrog kan doen. Want sommige dingen kun je gewoon weg camoufleren. Het maakt niet uit of je een mooi strak gezichtje hebt of niet. Ik vind dat je alles over make up en de trucs heel goed uit legt. Je moet je niks aantrekken van die stomme opmerkingen (wat je waarschijnlijk wel vaker hoort).

Zelf voel ik me wel fijner met make-up. Ik vind mezelf altijd een stukje mooier met een leuke ooglook of een beetje blush, bronzer en highlighter. Ik durf wel uit huis te gaan zonder make-up. Maar het is gewoon zo leuk! Ik ben sinds december vorig jaar echt make-up verslaafd. Dat kwam door 2 klasgenoten die altijd over jou en mascha praatte. Ik ben heel erg blij dat ik bij ze in de klas zat! :D

Okee, ik heb wel weer genoeg getypt. Je mag weer lekker veel lezen, haha! Ik vond dit artikel leuk om te lezen! :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:44:

Bedank je klasgenoten! Weer een leuke lezeres erbij ^^)

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 11 december 2012 17:31

Super goed van je! Ik weet niet precies want ik zou nooit zonder makeup de deur uit gaan.. Want dan zou ik denk ik niemand aan durven kijken. Met makeup voel ik me 100 keer zekerder dus ja waarom niet?:)
Ik moet ook wel even een keer leren zonder makeup naar buiten te gaan. Maar dat komt nog wel!

[Beantwoorden]


Door Britt op 11 december 2012 17:32

De mensen die nare dingen over jou zeggen zijn erg triest. Je bent helemaal niet lelijk!

[Beantwoorden]


Door xcharminbeauty op 11 december 2012 17:33

Lieve Vera,
Als je maar niet vergeet dat je ook mensen heel erg helpt!
Onzeker zijn we allemaal wel eens toch!?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:44:

Onzeker zijn we zeker allemaal :-)

[Beantwoorden]


Door GeurCreatie op 11 december 2012 17:34

Hallo Vera, schandelig dat je zulke opmerkingen krijgt en erg goed dat je je er niets van aan trekt. Is ook niet nodig, je bent een leuke meid en er zullen altijd mensen zijn die commetaar hebben maar het is niet aan hen om te oordelen. Veel liefs!

[Beantwoorden]


Door Martina op 11 december 2012 17:34

Heel goed gesproken!!! 99% van de mensen ziet er snel ziekjes uit als ze een beetje bleek zijn door het weer,…..
Je bent prachtig Vera!! Goed artikel!!

[Beantwoorden]


Door Natasja op 11 december 2012 17:38

Wat gemeen en naar dat mensen zulke dingen tegen je zeggen Vera. Maar jij weet wel beter, op het internet zijn er altijd mensen die zich uitleven op anderen, zeker wanneer je meer bekendheid hebt. Ik vind je een toppertje Vera!

[Beantwoorden]


Door Eva op 11 december 2012 17:41

Wat heb je een goed en krachtig artikel geschreven. Ik vind je zo inspirerend, je bent echt een heel goed voorbeeld voor anderen en met name de wat jongere meisjes. Ik vind het ook heel knap dat je zo iets zo rechtuit durft te schrijven. Ik vind je echt top Vera, ga zo door! Liefs

[Beantwoorden]


Door Puck op 11 december 2012 17:47

Goed artikel! Ik vind je helemaal niet lelijk zonder make-up, echt niet, je bent prachtig! <3 . Ik vind de eerste foto van dit artikel heel mooi trouwens ^^)

[Beantwoorden]


Door Iris op 11 december 2012 17:52

TOP VERA!
YOU GO GIRL!

Je bent een groot voorbeeld! Voor iedereen!

Goed van je meid,
xx veel liefs , Iris

[Beantwoorden]


Door Chantal op 11 december 2012 17:53

Dikke liefde <3

[Beantwoorden]


Door Laura Louise - Fablouise op 11 december 2012 17:55

Wauw Vera, daarom ben je ook mijn grootste favoriet, je bent zo heerlijk jezelf & bent echt een voorbeeld voor vele!

[Beantwoorden]


Door Amanda op 11 december 2012 18:00

Lieve Vera, je bent prachtig! Ik ben 25 maar je inspireert me! Dank je voor je openheid en eerlijkheid. Jij verbreekt taboes en laat mensen mensen zijn. Ik vind je humor ook geweldig! Ga zo door! Dikke knuf, en laat die zeikerds maar zeiken. Wees trots op jezelf! Xxxx

[Beantwoorden]


Door Alyssa op 11 december 2012 18:01

Je hebt volkomen gelijk, maar ik doe het je niet na. Ik durf echt niet zonder make-up op internet, ik durf niet eens de straat op zonder make-up. Ik vind mezelf gewoon echt vreselijk zonder make-up en ik zou willen dat ik ook gewoon mooi naturel was.

[Beantwoorden]


Door Jelle op 11 december 2012 18:07

Love you just the way you are! Ik vind het echt GEWELDIG dat je zo’n artikel plaatst. Nu heb ik nog meer respect voor je gekregen.

Ciao,
Jelle

[Beantwoorden]


Door eva op 11 december 2012 18:07

he vera echt goed van je !! ik had een vraag je ik zou graag een goed gel eyeliner kwastje willen kopen en dat mag best wat kosten . ik zoek een goede waar ik makkelijk een dun lijntje mee boven me oog kan zetten . ik dacht zelf aan m.a.c maar raar je er een aan ? zou het graag willen weten ! groetjes eva ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:46:

Ja, de 210 van MAC heb ik en vind ik erg fijn :-)

[Beantwoorden]

eva antwoordt op 16 december 2012 om 17:17:

ik ga die even bekijken bedankt ^^)

[Beantwoorden]


Door Helena op 11 december 2012 18:07

Ik ben 13 en draag foundation en concealer en mascara, iedereen maakt hier ook altijd opmerkingen over, maar zonder ben ik ontzettend onzeker. Ik heb veel rode vlekjes en acne in mijn gezicht en daarom wil ik mijn gezicht liever bedekken. Veel mensen begrijpen dit gewoon niet omdat ze niet weten hoe onzeker het je maakt.
Vera, je blog is geweldig en je bent helemaal niet lelijk zonder make-up!

[Beantwoorden]


Door Iris op 11 december 2012 18:14

Begin dit jaar mocht ik een paar weken geen make-up dragen van de dokter vanwege eczeem op mijn ooglid. De meeste mensen hadden het niet eens in de gaten, of pas na een paar weken. Hiervoor had ik ook nooit gedacht dat ik zonder make-up naar school zou durven, maar nu maakt het me eigenlijk niet zo veel meer uit. En het scheelt ook een hoop tijd natuurlijk! :)

[Beantwoorden]


Door Nuria op 11 december 2012 18:15

Wauw Vera wat ben je toch mooi! Echt super dat je aan dit soort dingen ook aandacht wijdt. Ik maak er geen probleem van als het een keer regent en geen mascara op kan. Het is voor mij echt niet erg om dan geen mascara op te doen. Ik doe make-up écht alleen op wanneer ik er zelf zin in heb. Je hebt een supermooie huid! Die “haters” doen het meestal uit verveling en kijken je filmpje niet eens.. Goed artikel :$

[Beantwoorden]


Door marijke op 11 december 2012 18:15

Wat fijn dat je jezelf nu wel durft te laten zien! Juist door dikke lagen make- up wordt je huid minder mooi en dat is echt waar, het wordt er niet beter op!

Ik ben tevreden met mijn gezicht, ik vind mijn gezicht mooi! Je hoeft echt niet je hele leven over straat met make- up op, je ” echte ikke ” mag ook gezien worden Vera, super!

[Beantwoorden]


Door Amanda op 11 december 2012 18:17

Helemaal met jou eens! Hoor ook zo vaak mensen zeggen dat ze make up dragen, omdat ze onzeker zijn. Zo jammer. Je bent zo geboren… naakt zonder make up. Iedereen heeft minder en mooie kanten. Ik gebruik make up ook om mijn karater te laten zien. Ga ik los met glitter en kleur? Ja, omdat het kan. Jammer wat anderen daarvan vinden. That’s me, maar ik ben ook mij als ik geen make up draag.

[Beantwoorden]


Door Anna op 11 december 2012 18:20

Ik zou zelf ook niet een foto online zetten als ik geen make-up op heb. Als ik thuis ben maakt het me niet uit maar ga de deur niet uit zonder.,Vind je zonder make-up er goed uit zien! Respect!

[Beantwoorden]


Door beausammie op 11 december 2012 18:22

wauw vera, diepe buiging
wat een geweldig stuk heb je geschreven
wat zegt het over iemand die een ander een naar gevoel wil geven door haar/zijn opmerkingen..wat ben je dan arm
het is toch veel leuker als we elkaar oprechte complimenten geven
over het innerlijk en uiterlijk van een ander..geeft een veel beter gevoel voor beide
een ieder is mooi..of je nu geel,bruin of groen bent..als je straalt en een ieder goed bejegend dan ben je geweldig…en..
beauty is in the eye of the holder
dikke knuffel

[Beantwoorden]

beausammie antwoordt op 11 december 2012 om 18:52:

sorry…moet zijn beholder…;-)) foutje

[Beantwoorden]


Door Ireneee op 11 december 2012 18:23

ontzettend knap!

[Beantwoorden]


Door Céline op 11 december 2012 18:29

Ik vind het zo goed van je dat je dit soort dingen overbrengt op (jonge) onzekere meiden! Dat vind ik echt een groot pluspunt van je site!

[Beantwoorden]


Door Riëlle op 11 december 2012 18:30

Je bent een topwijf! Echt, ik vind je echt super. Juist doordat je jezelf bent en blijft.. Dat maakt je super. Ik vind het echt leuk om je boog te bezoeken omdat je weerspiegelt zoals iedereen is: NIET perfect. En dat hoeft ook niet, iedreen is mooi op hun eigen manier :)

[Beantwoorden]


Door Melissa op 11 december 2012 18:30

Je bent een voorbeeld, zo zouden meer meiden moeten denken! Verder vind ik je een prachtige meid, Vera!

[Beantwoorden]


Door Demi op 11 december 2012 18:35

Super dit! Ik heb echt respect voor je en je bent prachtig zoals je bent! Een jaar geleden durfde ik ook niet de deur uit zonder make-up, doordat ik een getinte huid heb, zijn mijn wangen erg bleek en is de huid rond mijn ogen en mond iets donkerder. Maar nu heb ik schijt aan wat anderen vinden. Liefs!

[Beantwoorden]


Door Ise op 11 december 2012 18:50

Mooi artikel! Heel goed geschreven :)

[Beantwoorden]


Door Amy op 11 december 2012 18:50

Ik vind het sowieso hartstikke knap van je hoe jij met make-up werkt want oké, als je geen make-up op hebt zie je dat je niet zo’n zuivere huid hebt maar als jij make-up draagt zie je dat niet meer en bij veel mensen zie je de make-up zitten, zit het niet mooi. Ik vind dat jij het echt heel mooi op doet. Ik heb zelf echt een geweldige huid en gebruik verder ook geen foundation maar al zou ik het wel doen zou ik ook echt geen verbluffend resultaat krijgen. :P En je hebt je ook niets om voor te schamen. Wat ik ook vind is dat als je een vriend hebt dat hij je maar moet nemen zoals je bent, en als hij echt van je houdt doet hij dat ook wel. Ik zou me nooit helemaal optutten omdat mijn vriendje me anders niet mooi genoeg vindt… Top artikel, echt respect voor je! :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:48:

Dankjewel Amy!

[Beantwoorden]


Door Isabel op 11 december 2012 18:51

Ik vind het heel goed van je. Je bent echt een voorbeeld! En een goeie ook ;)

[Beantwoorden]


Door Evita op 11 december 2012 18:52

:wow: ik heb weinig meer te toevoegen aan de rest van de comments… Heb hier veel respect voor! Xx

[Beantwoorden]


Door Iris op 11 december 2012 18:53

Respect. (love)

[Beantwoorden]


Door Marit op 11 december 2012 18:57

Erg moedig om dit te schrijven :) Respect!

[Beantwoorden]


Door Janouk op 11 december 2012 19:00

Dit is echt een goed artikel! Laatst maakte ik een filmpje over een gezichtsmasker, waar ik ook make-up loos op te zien ben. Het was even een drempeltje, maar inderdaad, niet iedereen heeft het perfecte huidje en lange wimpers zoals in al die glossy’s.

xx

[Beantwoorden]


Door manuela op 11 december 2012 19:01

ik check je site minimaal elke dag! al een half jaar (check je statistieke) en dit is mijn eerste comment! ik vind je echt leuk en inspirerend.. en ik zie eerlijk niet wat lelijk aan je is, alleen jij zegt dat je niet de mooiste huid, neus etc. hebt. als jij je focus op je haar en lippen legt ben je sexy, dat is wat je doet dus you go girl!

[Beantwoorden]


Door Janique op 11 december 2012 19:02

Bam! You go Vera!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 11 december 2012 19:08

High five, Vera. En haters gonna hate!

[Beantwoorden]


Door Evelyne op 11 december 2012 19:14

thumbs up for your beautiful (“naked”) face!

[Beantwoorden]


Door Gatton op 11 december 2012 19:14

Lekker, eens foto’s van hoe mensen er normaal uitzien! Soms vind ik mezelf een enorm lekker wijf met een laag make-up op, maar zonder kan het er ook prima uit zien! Mooie lichte oogjes en kuiltjes in mijn wangen als ik uitdagend glimlach. Waarschijnlijk zien anderen mij zo ook vooral, en als ik eens iets verkeerds aan mezelf zie valt dat andere mensen echt niet op. Alleen inderdaad dat ik aardig bleek ben, dus krijg ook vaak de “ben je ziek?” vraag als ik geen make-up draag, hahah.

Joh, ik werk bij een fastfoodketen en heb geen enkele reden om me op te tutten, ik doe het alleen als ik er zin in heb om zin heb om me extra comfortabel te voelen omdat er een jongen is waar ik wel een oogje op heb. Geeft me toch net dat extra zetje, maar de meeste mensen hebben toch niet door of ik nou wel of niet make-up op heb. Ze hebben mijn kop zo vaak al zonder iets gezien, omdat ik vaak gewoon geen zin of tijd heb.

Face reality, face real faces! Goed initiatief Vera, hoop dat er meer beautybloggers mee gaan doen. :)

[Beantwoorden]


Door Kevser op 11 december 2012 19:21

Super dat je er zo open over bent! We hebben juist zulke voorbeelden (teksten als deze) nodig in deze harde maatschappij waarin alles aan ons perfect moet zijn. Jouw karakter komt terug in je teksten en je video’s en volgens mij kunnen die mensen die haatberichten sturen alleen maar dromen dat ze zo’n persoonlijkheid waren. Screw all of those people. Er bestaan maar heel weinig mensen op de wereld waarbij alles aan het uiterlijk klopt. En dat wil nog niets zeggen over het innerlijk dat zij hebben. Ik vind jou een van de beste bloggers van Nederland en een van de mooiste persoonlijkheden van de (geloof me) vele beautybloggers die ik volg. We’re proud to have Vera! Keep up the good work!

[Beantwoorden]


Door Julie op 11 december 2012 19:22

You go Vera!! En je bent gewoon een supermoie meid, dus je niets aantrekken van negatieve opmerkingen.

[Beantwoorden]


Door Danielle op 11 december 2012 19:24

Ik vind je echt een super mooi meisje Vera, ook zonder make-up ! (love)

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 11 december 2012 19:29

Respect! You go Vera! Echt super dat je dit doet!!

[Beantwoorden]


Door Claire op 11 december 2012 19:30

Super vera! ^^)

[Beantwoorden]


Door Miriam op 11 december 2012 19:30

Mooi geschreven artikel! Ik vind je een hele mooie meid, ook zonder make-up. X

[Beantwoorden]


Door Marieke op 11 december 2012 19:31

Door kim op 11 december 2012 19:32

mooi geschreven Vera!

[Beantwoorden]


Door Pippi op 11 december 2012 19:33

Ik vind je hartstikke mooi en dat heeft niets met je uiterlijk te maken.

[Beantwoorden]


Door Manisha op 11 december 2012 19:34

Hoi Vera,
Ik ben normaal een stille lezer van jouw blog, maar op deze post MOEST ik reageren.
Ik wil even kwijt dat je een prachtige dame bent. Zowel qua uiterlijk, maar je innerlijk is misschien 10x mooier.
Je doet je niet anders voor dan als je bent, je bent nooit zichtbaar boos/geïrriteerd/verdrietig, je neemt kritiek op als een van de beste en je reageert bijna altijd op comments op je site EN Twitter.

Ik vind het persoonlijk echt onzin dat mensen achter hun computertje zitten en stoer doen. D’r zit hier iemand haar best te doen voor haar werk en vervolgens wordt ze afgekraakt door mensen die ze niet eens kent. Sorry hoor. En dat wilt niet zeggen dat je je mening niet mag geven, maar doe het alsjeblieft op een normale en tolerante manier.
Ik merk dat mensen associaler worden met de dag en dit maakt mij best verdrietig en dit zorgt er ook voor dat mijn (en nog zeker meer mensen) mensbeeld negatief wordt.

Sorry voor m’n lange comment, Vera.
Maar je doet het super & ga zo door.

xx. Manisha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:51:

Dankjewel Manisha, heel lief! En ik merk het inderdaad ook, vooral op internet. Mensen worden zo gemeen, roepen zo makkelijk van alles. Ik word er wel eens droevig van als het én op mijn site én op youtube én op Instagram weer eens zo ver is… maar je kunt er weinig aan doen behalve zelf het goede voorbeeld proberen te geven denk ik.

[Beantwoorden]


Door Nienke op 11 december 2012 19:34

Bam en zo is het! Helemaal gelijk in Vera! Je bent zonder make-up nog steeds een mooie meid… X

[Beantwoorden]


Door Melek op 11 december 2012 19:37

Respect chick!

[Beantwoorden]


Door Eileen op 11 december 2012 19:38

GO VERA!! gelijk heb je! je hebt helemaal goed verwoord!! en trouwens, ik vind je prachtig! <3

[Beantwoorden]


Door jana op 11 december 2012 19:38

Heel fijn om zo’n artikel te lezen :D x

[Beantwoorden]


Door Meer op 11 december 2012 19:41

Wow meid wat een geweldig en inspirerend artikel!! Ik vind het heel goed dat je je makeuploze hoofd laat zien en hoe je je visie op makeup duidelijk weergeeft. Ik ben zelf avaak opgemaakt maar kan me prima en chill voelen met alleen vaseline op :). Uiterlijk is maar uiterlijk!!!

[Beantwoorden]


Door Elis op 11 december 2012 19:48

Wow. Echt respect voor dit artikel!
Misschien kan je dit wat vaker doen, gewoon een column-achtig-iets schrijven over een random (beauty)onderwerp

[Beantwoorden]

Trâm antwoordt op 11 december 2012 om 20:05:

Dat ja!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:52:

Probeer ik wel, heb ik ook wel vaker gedaan, maar ik vind het heel moeilijk. Kom vaak toch niet heel goed uit mijn woorden. Dit simpele stukje heeft me veel tijd, gescheld en zelfs tranen gekost omdat ik bang was dat ik het niet goed geschreven had etc. Ik ga het zeker wel proberen, maar kan niets beloven. Ben iig blij dat jullie het waarderen!

[Beantwoorden]


Door ChantalAngel op 11 december 2012 19:50

Heel mooi gezegd meid!! ik vindt het geweldig en je bent echt een voorbeeld voor mij ondanks dat je jonger bent dan ik :)
Ik ben altijd onzeker geweest, en mijn eerste filmpje was best moeilijk zonder make up, maar dacht hee ik ben mens en net als iedereen met al mijn oneffenheden.

[Beantwoorden]


Door Sabine op 11 december 2012 19:51

Hm, ik zou echt niet zeggen dat je lelijk bent. Ik denk dat mensen die dat zeggen zelf een enorm minpunt hebben, namelijk verstand.
Ik heb nog nooit een vrouw gezien die er vlekkeloos uitziet, inclusief mezelf. Ik vind het ook helemaal leuk make up op te doen, uren te tutten en daarop dan leuke reacties te krijgen.
Ik zat wel te denken dat het misschien vroeg in de pubertijd wel zo is dat sommige meiden zich verschuilen achter de make up (zo zag ik dat bij sommigen in mijn middelbare school tijd..), maar als je ouder word (ikzelf ben bijna 25) heb ik inderdaad het idee dat het bij je gaat horen. Ik vind ook dat er meerdere posts moeten komen over dit soort onderwerpen. Mensen verwachten perfectie, maar dat valt moeilijk te vinden en hebben vaak niet door dat ontzettend veel mensen kampen met puisten, striae, wallen en meer van dat soort gespuis :+
Kortom: Goeie post! ^^)

[Beantwoorden]


Door Ellen op 11 december 2012 19:59

Lieve Vera, wat heb je dit mooi verwoord! ‘Een vorm van expressie’: exactly!

[Beantwoorden]


Door Jessica op 11 december 2012 20:02

moedig! :-)

[Beantwoorden]


Door Noor op 11 december 2012 20:03

Way to go, Vera! En iedereen die haar support! (love)
Persoonlijk komt het niet eens in mij op om iemand lelijk te noemen. Ik dénk het zelfs niet eens. Ik ken ook eigenlijk geen lelijke mensen. Alleen mensen met een slecht karakter kunnen lelijk zijn.

[Beantwoorden]


Door Maaike. op 11 december 2012 20:07

Heel mooi stukje, ik denk dat je een voorbeeld voor ons bent Vera. Dit artikel heeft me geïnspireerd, en iedereen is prachtig van buiten zoals diegene en als je je met make-up beter voelt, WHY NOT?
En die opmerking over lelijk enzo slaan nergens op, be happy.
Liefs, Maaike

[Beantwoorden]


Door Laura op 11 december 2012 20:08

Wauw, prachtige post!

[Beantwoorden]


Door miri op 11 december 2012 20:10

Hey
Why do people write you bad comments about your make-up free face? i guess they dont have better skin either. you totally have got my respect because i have to battle with the same skin like you. but this is human and everybody has got some “problem Zones”….
great phrases u wrote and by the way u also rock without make-up!
xx
miri

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:54:

Thank you Miri! I hope that you understood everything :-)

[Beantwoorden]


Door Nannick op 11 december 2012 20:14

You’re right baby! (love)

[Beantwoorden]


Door lin op 11 december 2012 20:16

Zo’n mooie post, zo puur. Maar toch ergens ook wel een beetje verdrietig (of misschien is het omdat ik vandaag overal om moet huilen). Je bent een warm mens, Vera. <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:57:

Ahh, niet huilen Lin! (love)

[Beantwoorden]


Door Jodie op 11 december 2012 20:18

Echt een goed stuk! En je bent goed hoe je bent met of zonder make up ;-) x

[Beantwoorden]


Door Seva op 11 december 2012 20:19

Woow dat mensen gemeen zijn dat weet ik, maar dat ze jou lelijk noemen dat wist ik nou net weer niet..

ik vind jou persoonlijk niet lelijk, wist ook niet dat jou huid niet egaal was..
misschien omdat ik er niet oplet en omdat het mij ook niet zo interesseert. Het gaat om de persoon zelf, en als jij je goed voel met/zonder makeup moet je dat doen..

ik gebruik zelf altijd concealer en wenkbrauwpoeder maar wanneer ik vrij heb loop ik het liefst zonder makeup het maakt mij ook niet uit of ze mij zien met wenkbrauwpoeder of zonder.
toen ik 14 was gebruikte ik ook foundation gewoon omdat je dan een egaler/bruiner huidje kreeg, en wanneer ik het niet gebruikte kreeg ik regelmatig van mijn familie(ooms, tantes) te horen dat ik ziek en bleek was, ik vond dat niet leuk om te horen maar maakte er nooit zon probleem van de ene keer negeerde ik het, de andere keer gaf ik mijn mening erover wat ik van hun opmerkingen vond.

Soms zitten mensen raar in elkaar. inmiddels gebruik ik al jaren geen foundation en mascara meer en ik vind het prima, mijn familie accepteert mij maar zoals hoe ik ben, en met hoe ik mijzelf prettig voel. Als ik naar mijn opleiding of werk ga, werk ik liever mijn wenkbrauwen even bij ‘gewoon omdat het kan en ik het mooi vind’ en doe ik even wat concealer onder mijn ogen.

Ik vind het heel erg goed dat jij een artikel hierover schrijft.
Je geeft ook een duidelijke/realistische voorbeeld over kleding, want het is inderdaad zo, wij doen kleding aan wat wij mooi, comfortabel en leuk vinden.

Mensen moeten elkaar eens leren accepteren en elkaar in hun waarde laten, hier op internet, op straat, in de supermarkt maar ook op de werkvloer en op school. mensen moeten ook eens leren omgaan met opbouwende kritiek hoe kan je het beste iets tegen een ander zeggen zonder dat diegene gekwetst wordt.

Over dit onderwerp mag gerust meer aandacht aangegeven worden.

[Beantwoorden]


Door Ilse op 11 december 2012 20:23

Vera, ik heb twee woorden voor jou: power vrouw! ^^)

[Beantwoorden]


Door anke op 11 december 2012 20:25

heeej Vera!
echt een mooi stukje (love)
maar even een vraagje(misschien best wel duf maarja)
als je iets koopt van chanel ofzo moet je dat dan uit dat schap pakken of moet je tegen de caissière zeggen dat je iets wilt en dan pak tzij het?????
misschien best wel een rare vraag maar ik wel graag iets kopen van chanel/dior en ben bang dat ik dan iets fout doe!

XXXXX Anke

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:58:

Is geen rare vraag joh! De verkoopster pakt het voor je :-) Je kunt het beste even de tester pakken en die aan haar geven en dan pakt zij een nieuw product.

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 11 december 2012 20:30

Heel goed artikel! Vind je een een mooeir, leuke en spontane meid! Al ken ik je natuurlijk niet in het echt. Voel me altijd een stuk ‘veiliger’ met een plamuurlaag. Dan hoef ik me namelijk niet onzeker te voelen. Toch een beetje een masker waar ik me achter probeer te verschuilen.. Als ik ergens heen ga waar ik tegen op zie of wat nieuw is gebruik ik wel meer make-up toch.. Niet goed eigenlijk, maar daar groeit iedereen vanzelf overeen denk ik toch?

[Beantwoorden]


Door Ellen op 11 december 2012 20:30

Super artikel !
Ik zal zelf zeker plastische chirurgie overwegen,
vooral rond mijn neus en kaken.
Dat komt niet door mijn onzekerheid, die heb ik nauwelijks..
Het komt eerder door de fanatieke perfectionist in me.

[Beantwoorden]


Door Madelief op 11 december 2012 20:39

Stoer :yay: Ik ga vaak even naar de supermarkt in mijn oude kloffie en zonder make up. En ik val best wel mee zonder de plamuur, nog net geen zombie ^^)

[Beantwoorden]


Door Josephine op 11 december 2012 20:45

Gewoon wauw. Ik vind dus totaal niet dat jij puistjes en alles hebt, je ziet er zonder make-up hartstikke goed uit.

[Beantwoorden]


Door :) op 11 december 2012 20:47

Top artikel!!!! Supermooi gezegd!
1 vraagje: hoe reageer je op die haters als je ze niet kán negeren?
Als je bijvoorbeeld gepest wordt en iemand zgt bijvoorbeeld tegen je:
Jij bent lelijk. Zeg je dan: kijk naar jezelf ofzo of zeg je iets anders?
Ik en hier heel benieuwd naar!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2012 om 20:59:

Ik probeer er meestal grappig op te reageren. Op Twitter blok ik ze en hier ban ik ze als het echt uit de hand loopt.

[Beantwoorden]


Door Daphne op 11 december 2012 20:47

Wauw, goed artikel! Ik heb respect voor je! ^^)

[Beantwoorden]


Door Lifesplash op 11 december 2012 20:49

WAT BEN JE EEN HARTSTIKKE LELIJKE MEID ZONDER MAKE-UP!!!!!!!!!!!!! :@ Nee, grapje, Vera, ik vind je echt een mooie meid met én zonder make-up! Make-up is een manier van expressie, zoals jij zegt, ik zie het net als mijn kleding. Ik droeg vroeger vaak spijkerbroeken om er ‘bij te horen’, inmiddels heb ik gemerkt dat ik me veel fijner voel in rokjes en panty’s en jurkjes en my style. Spijkerbroeken zijn voor mij verleden tijd, en schijt wat mensen ervan vinden…. ik voel me veel prettiger in andere dingen! Ik vind het hartstikke stoer dat je zonder make-up op het web durft. Dat er mensen zijn die zeggen dat je lelijk bent, die bah, die weten het gewoon niet. Dik respect voor je, mooi artikel en ik geef je helemaal gelijk! :yes: Je komt echt over als een power woman in dit artikel, complimenten.

[Beantwoorden]

Lifesplash antwoordt op 11 december 2012 om 20:51:

Wacht, laat ik even mijn comment verbeteren. Er staan veel meer uitroeptekens boven de eerste (sarcastische) zin, laten we die verplaatsen naar de 2e zin. ‘Nee, grapje, Vera, ik vind je echt een mooie meid met én zonder make-up!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!’ – zo, dat maakt het nog extra duidelijk. :’) Just sayin’.

[Beantwoorden]


Door Svenja op 11 december 2012 20:50

Iedereen is mooi op zijn eigen manier ♥ !

[Beantwoorden]


Door Alynne op 11 december 2012 20:52

Hej Vera,

Je bent echt een voorbeeld voor honderden of zelfs duizenden meisjes! Ik vind jou perfect met make up of zonder! <3

[Beantwoorden]


Door hannah op 11 december 2012 20:52

Het is wel minder mooi, en waarom zou je minder mooi over straat gaan als het ook mooi kan? Zo denk ik dan altijd weer :)

[Beantwoorden]


Door Ester op 11 december 2012 20:52

Heel goed artikel, veel herkenbaarheid ook. Ik heb een tijd lang niet zonder make-up het huis uit gedurfd. Ik heb BDD en dan wegen dat soort dingen heel zwaar. De laatste tijd gebruik ik soms dagenlang geen make-up omdat ik ’s morgens geen zin heb om er moeite voor te doen en ik merk dat ik me er steeds minder ongemakkelijk bij voel. Ik heb gelukkig wel een hele makkelijke en egale huid zonder puistjes (nooit gehad ook) maar je ziet er allicht anders uit zonder make-up dan met. Ik vind het dus ook goed dat je een dergelijk artikel schrijft en daarmee vrouwen en meiden ervan overtuigt dat make-up vooral een aanvulling is en geen masker en dat iedereen wel z’n minpuntjes heeft.

[Beantwoorden]


Door Daphne op 11 december 2012 20:53

Goed artikel Vera!

[Beantwoorden]


Door Ruth op 11 december 2012 20:54

ik vind die haters altijd zo dom ik denk altijd zo van je hoeft mijn artikel niet te lezen je hoeft mijn filmpjes niet te kijken en als het je niet bevalt hoef je niet gelijk van die enorm negatieve reacties en alle scheldwoorden die je kunt bedenken er bij te schrijven. Trouwen trek het je niet aan kijk naar je goede kanten zo zijn je wenkbrauwen heel mooi gekleurd en is je oogkleur echt heel mooi!

[Beantwoorden]


Door Mandy op 11 december 2012 20:55

Supergoed artikel, ben het er ook helemaal mee eens! Ik durf best zonder make-up over straat, maar voor mij is het inderdaad ook een soort van mezelf kunnen uiten.

[Beantwoorden]


Door Ricardo op 11 december 2012 20:57

Respect hier voor! ik kan er zelf nooit tegen als mensen opmerkingen maken die jij in je artikel beschrijft! dat je dat denkt over iemand oke, maar ik heb zo iets van hou het dan wel lekker voor je!

Naar mijn idee is iedereen zoals hij/zij is, en moet dat gewoon in waarde gelaten worden, als je zelf blij bent dan is het toch goed/voldoende!

Vind het een mooi artikel! Respect hier voor!

[Beantwoorden]


Door Nur op 11 december 2012 20:57

Petje af, Vera! :smak:

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 11 december 2012 20:59

Eerlijk gezegd, vind ik je best mooi zonder make-up! Je bent heus niet de enige met een onzuivere huid! Heb ik even goed! Je bent prachtig zoals je bent, met en zonder make-up. <3

[Beantwoorden]


Door Ashley op 11 december 2012 21:00

Heel knap van je Vera! Je bent met of zonder make-up een prachtige meid!

[Beantwoorden]


Door Chiara op 11 december 2012 21:05

Heey Vera

Ik beschouw mijzelf absoluut niet als een onzeker persoon, maar toch kan ik me echt zo ongemakkelijk voelen als ik zonder make-up de deur uit moet. Ik vind mezelf dan niet lelijk, maar gewoon zo uit mijn element. Make-up dragen is een deel van mijn leven geworden. Make-up maakt me altijd blij, niet enkel om te dragen, maar ook om naar te kijken, om mee te spelen … Ik ken genoeg mensen die make-up onzin vinden, die uitschreeuwen dat natuurlijk toch veel mooier is. Misschien hebben ze gelijk, maar daar gaat het helemaal niet om. Het gaat om mijn passie, mijn hobby, het gevoel van ‘oh, wat ben ik hier toch graag mee bezig’. En een passie hebben voor iets, is nooit onzin.

Keep doing what you’re doing <3

[Beantwoorden]


Door Mandy op 11 december 2012 21:09

Mooi artikel!
Je bent zoals je bent! En jij bent gewoon vera, mooi, met of zonder make up! Al vind ik wel dat je wel een iets ander mens bent zonder, maar zoals ik al zij, je bent vera! Je bent puur, en dat maakt jou blog zo onwijs leuk!

[Beantwoorden]


Door Annelou op 11 december 2012 21:12

Je mag trots zijn op jezelf, Vera! :-) Mensen kunnen nog een voorbeeld aan jou nemen, want die opmerkingen maken ze alleen uit eigen onzekerheid.

[Beantwoorden]


Door Vera op 11 december 2012 21:13

Maar Vera, je weet toch wel dat je je niks van die mensen moet aantrekken? Want je bent echt mooi hoor

[Beantwoorden]


Door Kim op 11 december 2012 21:15

Wow. Ik ben zoals altijd weer eens onder de indruk van je. Je schrijft iedere keer zulke goede en sterke blogposts, vooral als het over onderwerpen zoals dit gaat. Jouw filmpje over pesten staat nog dicht bij me en ook een post van Suzanne waarin ze ”durf lelijk te zijn” schreef herinner ik me nog goed. Zelf durf ik helemaal niet zonder makeup naar buiten te gaan. Ik zou het graag een keer durven maar ik ben daar gewoon nog niet klaar voor. Ik werk er wel aan, dus misschien lukt het wel in de toekomst. Dingen zoals dit helpen mij wel enorm dus vast en zeker ook meer mensen. In ieder geval echt super dat je dit hebt geplaatst. Er is meer dan alleen uiterlijk! <3

[Beantwoorden]


Door Kirsten, op 11 december 2012 21:15

Hoihoi! Wat heb je dat mooi gezegd Vera! Ik lees je blog al langer en ik wilde even laten weten dat ik jou en je blog helemaal top vind! Je positieve energie straalt overal vanaf, echt super. Dat wilde ik je even laten weten in mn first ever comment op je site (en zeker niet de laatste!) Liefs kirsten ^^)

[Beantwoorden]


Door Dita op 11 december 2012 21:16

Goed artikel!

[Beantwoorden]


Door DQ op 11 december 2012 21:18

En daarom ben je zo’n top blogger! Super Vera!

[Beantwoorden]


Door LovelyLife op 11 december 2012 21:21

Ik snap dat er hele onzekere mensen zijn. Maar dat iemand zo onzeker is dat die andere mensen lelijk moet gaan noemen om zichzelf beter te voelen? Nee, nee, nee.

Ik vind je niet lelijk Vera, ik vind je juist een mooi gezicht hebben. En al vooral je persoonlijkheid, ik ken je niet persoonlijk maar volg je al sinds makeupalicious en ik merk gewoon dat jij een top wijf bent. Laat ze lekker lullen, jij weet veel beter!

[Beantwoorden]


Door Sacha op 11 december 2012 21:22

*deze reactie is waarschijnlijk al gegeven*

maar ik denk dat alle haters, zelf kapot onzeker zijn en zo iemand die zich gewoon durft te tonen, zonder make-up (JIJ!) op internet, proberen te kleineren, om zich zo te schuilen achter hun ‘coole’ schermnaam.
Vera, jij bent een prachtmeid, en laat die knuppels maar praten.

[Beantwoorden]


Door Danielle op 11 december 2012 21:26

Super artikel !!!

[Beantwoorden]


Door Tedje op 11 december 2012 21:28

Wauw, wat een mooi artikel Vera.

[Beantwoorden]


Door Anna op 11 december 2012 21:30

Yo go girl! Super goed dat je dit artikel geschreven hebt! :D Je ziet er ook mooi uit zonder make up. En ik ben het helemaal met je eens. Ik ben blij dat ik mascara op kan doen, ik voel me zekerder met. Maar ik ben zonder nog steeds mijzelf. :D Vet goed artikel!

[Beantwoorden]


Door Nancy op 11 december 2012 21:32

Goed geschreven! Je bent met en zonder make-up heel mooi Vera :smak:

[Beantwoorden]


Door Jette op 11 december 2012 21:35

Wat een gaaf artikel! Ik vind het erg stoer hoe jij die vervelende reacties kan vergeten, wauw wauw wauw!

[Beantwoorden]


Door Martine op 11 december 2012 21:35

You go girl!
En je bent prachtig, met én zonder make-up!

[Beantwoorden]


Door Veerle op 11 december 2012 21:39

Je ziet er gewoon goed uit als je geen make-up draagt hoor. Om eerlijk te zijn vind ik het bij sommige juist leuker als ze zonder make up zijn. Je hebt weer leuk geschreven

[Beantwoorden]


Door charro op 11 december 2012 21:41

vera je bent geweldig ^^)

[Beantwoorden]


Door Melanie op 11 december 2012 21:57

Ik reageer niet vaak, lees wel trouw, maar ik heb nu twee woorden: POWER VROUW

[Beantwoorden]


Door Eline op 11 december 2012 22:02

Echt heel goed dat je jezelf zo ‘bloot’ durft te geven in dit artikel. Wie bepaalt er nu wat mooi is? Wat echte schoonheid is. Een kleine neus, zuivere huid, glanzend vol haar? Is dat het schoonheidsideaal? Voor mij is schoonheid wat je uitstraalt. Een lach en een sprankeling in de ogen. En ik vind het juist mooi als mensen iets bijzonders hebben. Wat nou als we allemaal perfecte barbiepoppen zouden zijn? Zou toch enorm saai zijn? Dankjewel Vera voor dit artikel.

[Beantwoorden]


Door S op 11 december 2012 22:05

Hey Vera,

Ik reageer niet zo vaak, maar dit keer vond ik dat ik wel moest. Ik vind het heel goed dat je hierover schrijft! Je bent absoluut niet lelijk! Ik snap niet dat mensen dat zeggen! En zelf, draag ik bijna nooit make-up. Mensen moeten elkaar gewoon accepteren zoals ze zijn. Met of zonder make-up zou geen invloed moeten hebben op hoe je tegen iemand aan kijkt. Bovendien draag je make-up voor jezelf toch? Niet omdat iemand anders je dan leuker of mooier of zo vindt?

En, ik lees je blog heel graag!

Groetjes S

[Beantwoorden]


Door Gerda op 11 december 2012 22:06

Goed geschreven Vera, je bent een mooi meisje, zowel van binnen als van buiten.

[Beantwoorden]


Door Reska op 11 december 2012 22:13

Ik moet heel eerlijk bekennen dat het mij nog niet eens opgevallen was dat de foto’s bij het artikel van de neusstrips zonder makeup waren, het is dat je het nu zelf zegt. Ik zag er niets vreemds aan. Ook zonder make-up ben je mooi!
You go girl!

[Beantwoorden]


Door Bianca op 11 december 2012 22:16

Je slaat zo hard de nagel op de kop, vooral je uitspraak “laten we dan zonder kleren de straat op gaan” ga ik zeker onthouden voor als er nog eens mannen zitten zeuren dat vrouwen zonder make-up mooier zijn. Zij vinden een vrouw zonder kleren ook mooier maar dat wil niks zeggen haha. Het kan natuurlijk wel, maar als je het goed doet, die make-up dan kan is het in elk geval niet verkeerd lijkt me.

[Beantwoorden]


Door Sari op 11 december 2012 22:20

Ik ben het helemaal met je eens Vera! Make up gaat er juist om dat je je zekerder voelt. Ik voel me met make up nou eenmaal mooier en daardoor voel ik me ook beter! Mensen moeten je gewoon accepteren hoe je bent.. Ook triest dat mensen zeiden dat je je “puisten” maar eens moest uitknijpen! Ik ken genoeg mensen met acne en het is niet iets wat zomaar over gaat. Vera je bent prachtig hoe je bent en je straalt het ook uit altijd als ik naar je filmpjes kijk word ik gewoon blij hahaha. Trouwens waarom wou je vroeger een kaakverkleining je hebt een prachtige kaaklijn! Je haar is nu trouwens ook heeeeel vet xxxjes

[Beantwoorden]


Door Sari op 11 december 2012 22:20

Ik ben het helemaal met je eens Vera! Make up gaat er juist om dat je je zekerder voelt. Ik voel me met make up nou eenmaal mooier en daardoor voel ik me ook beter! Mensen moeten je gewoon accepteren hoe je bent.. Ook triest dat mensen zeiden dat je je “puisten” maar eens moest uitknijpen! Ik ken genoeg mensen met acne en het is niet iets wat zomaar over gaat. Vera je bent prachtig hoe je bent en je straalt het ook uit altijd als ik naar je filmpjes kijk word ik gewoon blij hahaha. Trouwens waarom wou je vroeger een kaakverkleining je hebt een prachtige kaaklijn! Je haar is nu trouwens ook heeeeel vet xxxxxx

[Beantwoorden]


Door Fien op 11 december 2012 22:23

Mooi gezegd! Wees trots op wat je bent!!

[Beantwoorden]


Door BeautyFrique op 11 december 2012 22:31

Je bent een prachtmeid! Geweldig dat je een artikel hierover schrijft.
You go girl! (H)

[Beantwoorden]


Door Christel op 11 december 2012 22:34

Ik zelf ga eigenlijk ook (bijna) nooit zonder make up de deur uit. Deze zomer was ik 2 weken lang op een kamp in Zweden, waar we sliepen in een tentje en geen spiegel hadden en geen normale wasbakken maar ons moesten wassen in het meer enzo. Dus toen heb ik 2 weken geen makeup gedragen, omdat dat anders teveel gedoe werd met het verwijderen. Het grappige was dat niemand mij kende met makeup, dus alleen bij de laatste avond van kamp droeg ik makeup en iedereen was gelijk van wauw! Maar dat vind ik ook leuk, sommige mensen die dragen altijd zoveel makeup, en zien er in het dagelijkse leven er dus hetzelfde uit als in het uitgaans leven.. Ik vind het juist leuk om net iets meer makeup te dragen dan ik normaal doe, zodat mensen denken wauw op een feest maar in me dagelijkse leven doe ik alleen de basis op (mascara en poeder)
Zonder makeup zou ik niet zoveel lopen, want dan word er meteen gevraagd of ik me wel lekker voel enzo omdat ik bestwel wit ben en ik zie er ook gelijk een stuk jonger uit en ik word al zo jong geschat vaak dus dat vind ik niet leuk!

Groetjes, x

[Beantwoorden]


Door jenn op 11 december 2012 22:40

you go girl!!

[Beantwoorden]


Door Iris op 11 december 2012 22:41

Liefde voor jouw eerlijkheid en openheid <3

[Beantwoorden]


Door Marieke op 11 december 2012 22:42

Respect.

[Beantwoorden]


Door Pien op 11 december 2012 22:49

Een heel mooi artikel Vera! Je mag er zeker trots op zijn wie je bent! Met en zonder make-up, ik vind je filmpjes super :-) <3

[Beantwoorden]


Door Anne (van de sportschool ;) op 11 december 2012 22:51

Dat heb je mooi gezegd, respect voor jou! :yes:

[Beantwoorden]


Door abby op 11 december 2012 22:53

wow, ik vind het zo raar dat mensen gewoon tegen je zeggen dat je lelijk bent, dat doe je toch ook niet in real life, waarom dan wel op internet? het kan iemand echt kwetsen.
ik heb zelf last van acne, en ik heb ook een tijdje gehad dat ik best wel onzeker was, omdat ik me schaamde voor mijn gezicht. Gelukkig is het nu veel minder geworden, en ik merk ook dat ik daarom veel makkelijker naar buiten ga zonder make-up. Mensen moeten je maar nemen zoals je bent, en als ze dat niet doen, prima. Niet mijn probleem, ik zit er niet meer mee! :-)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 11 december 2012 22:53

LEKKER WIJF! (love)

[Beantwoorden]


Door lale op 11 december 2012 22:57

Goed gezegd Vera , je bent een lieve meid !!

[Beantwoorden]


Door Nikki op 11 december 2012 23:00

Ik denk er precies hetzelfde over als jou! En de mensen die zeggen dat je lelijk bent zijn ten eerste heel sneu, en ten tweede waarschijnlijk zelf ergens onzeker over… Of jaloers!
Ik draag ook altijd oogschaduw en niet heel zuinig, ik vind het prachtig. Ik heb dezelfde beweegredenen als jou. In ieder geval, in mijn klas (en dan nog eens op het HBO) zeurt iedereen dat ze me willen zien zonder make up. Omdat ik er zo leuk uitzie met oogschaduw… of zogenaamd flawless ben of weet ik veel. Ik doe dat niet. Punt. Als je bij me thuis bent en ik ga douchen zie je me zonder make-up, no problemo. Maar ik ga niet speciaal voor iemand zonder make-up naar school. Al dat gezeur over alles moet eens ophouden, laat iedereen gewoon zichzelf zijn! :yes:

[Beantwoorden]


Door Karin op 11 december 2012 23:03

Je bent mooi zoals je bent! Met of zonder make up. Mensen die dat soort dingen tegen je zeggen weten niet waar ze het over hebben… Ik vind je een heel bewonderingswaardig persoon! Je mag trots op jezelf zijn :)

[Beantwoorden]


Door Tess op 11 december 2012 23:06

ik vind het heel tof dat je gewoon zonder make-up foto’s op internet plaatst, ondanks wat sommigen erover zeggen. je bent ook absoluut niet lelijk, maar juist een heel mooi en vrolijk persoon !

[Beantwoorden]


Door Chantal op 11 december 2012 23:10

Wat een goed artikel zeg! Ik zelf heb sproetjes waar ik me zelf niet echt zeker bij voel.

[Beantwoorden]


Door Shir op 11 december 2012 23:11

Eigenlijk ben ik een ontzettende beautyblog lurker, maar hierop geef ik graag een korte reactie:

Ik vind je een stoer ‘wijf’! Respect!

[Beantwoorden]


Door Annelien op 11 december 2012 23:37

Ik ben niet zo’n persoon die vaak reageert op artikels, maar Vera, ik wil dat je weet dat ik jou écht altijd de mooiste beautyblogger heb gevonden. En ik ga op een dag heel wat blogs af hoor!

[Beantwoorden]


Door Jill op 11 december 2012 23:58

Niks mis met je make-up loze gezichtje hoor! Het is juist verfrissend om bloggers “gewoon” te zien. Niemand is perfect, dus waarom mensen het nodig vinden om rotopmerkingen te maken..onzekerheid denk ik.

[Beantwoorden]


Door Andrea op 12 december 2012 00:05

Weetje Vera, ik vind jou een mooi persoon van binnen en van buiten. Ik ken je natuurlijk niet echt, maar blijf vooral zoals je bent!

[Beantwoorden]


Door mariell op 12 december 2012 00:55

Maar als je je nou beter voelt na plastische chirurgie? dan moet dat toch ook kunnen :idee:

[Beantwoorden]


Door Sanne op 12 december 2012 01:59

Dit is mijn eerste berichtje hier, want ik moest hier gewoon even op reageren. En ik kan toch niet slapen. (:
Wat ongelofelijk bizar dat er mensen zijn die zo respectloos kunnen zijn tegen anderen mensen. Terwijl iedereen weet hoe kwetsend het is, als iemand je lelijk noemt. Wie zijn wij,(mensen) om iemand anders lelijk te noemen? Iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier. Het is zo kwetsend.. Terwijl de mensen die dat zeggen waarschijnlijk zelf ook heel onzeker zijn (over hun eigen uiterlijk) en het zo proberen te verbergen. Vera, respect voor wat je tot nu toe al hebt bereikt op deze leeftijd en blijf vooral jezelf. Mensen die je negatieve aandacht geven zijn vast jaloers op wat je doet en wie je bent. En onthoud, er zijn ook heel veel meiden die wel respect voor je hebben en je site (en youtube filmpjes) wel waarderen.

[Beantwoorden]


Door Nienke op 12 december 2012 06:57

Eigenlijk hebben we hier de respect knop van Hyves nodig! Respect hoor! (love)

[Beantwoorden]


Door Beautydagboek op 12 december 2012 07:08

Echt een pluim voor je zelfverzekerdheid! Ik vind het belachelijk dat mensen je kwetsen over een al dan niet slechte huid e.d.! Ik vind het mooi zoals jij je durft laten zien aan zowat heel Nederland. Ook ik voel me net iets mooier met een beetje make-up, het is fantastisch dat wij vrouwen dat kunnen en mogen dragen toch? Maar ook zonder make-up is iedere vrouw het waard en waarom oordelen over iemands uiterlijk? Vera, je bent een fantastische jonge vrouw! :)

[Beantwoorden]


Door Ayla op 12 december 2012 07:13

Super DIKKE respect!!!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 12 december 2012 07:41

Hey Vera, echt super veel respect. Ik ben zelf ook een “beautyblogger” (nog wel super onervaren maarja) en ik wil heel graag filmpjes maken net zoals jij, maar ik ben echt heel onzeker over mijn uiterlijk als ik geen make-up op heb, maar ik wil zo graag mijn looks via internet aan andere laten zien. Jij bent echt mijn grote voorbeeld & je blog geeft me altijd super veel inspiratie. Laat die haters maar praten, want je bent super knap! xx

[Beantwoorden]


Door Floor op 12 december 2012 09:20

Nou, Vera, zonder make-up vind ik je ook heel mooi hoor! (love)
Goed dat je zo’n artikel geschreven hebt!
<3
xoxo'

[Beantwoorden]


Door Lila op 12 december 2012 09:25

Kort, maar krachtig: TOP!! (:

[Beantwoorden]


Door SanneSophie op 12 december 2012 10:23

Je bent prachtig Vera! Respect!
xo (love) (love)

[Beantwoorden]


Door Tes op 12 december 2012 11:33

Wauw, respect! Goed gedaan!

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 12 december 2012 12:31

Calling someone ugly doesn’t make you prettier. Vind het geweldig hoe je omgaat met kritiek en al die negatieve berichten.

De manier waarop jij straalt en je zelfvertrouwen zorgen ervoor dat je prachtig bent. Menig meid kan daar een voorbeeld aan nemen!!

[Beantwoorden]


Door danique op 12 december 2012 12:36

mij word ook wel eens gevraagd waarom ik nooit make-up draag,ben nu 16 en voel me ook gewoon prettig zonder dus waarom niet denk ik dan !?
xoxo

[Beantwoorden]


Door D. op 12 december 2012 13:03

Jij bent echt kick ass met dit artikel! Heel veel respect voor!

Liefs, D.

[Beantwoorden]


Door ANNAbeau op 12 december 2012 13:59

Ik ken meisjes die gaan zonder make-up echt geen melk halen bij de buurtsuper hoor. Stel je voor!
Laat mij maar lekker zonder make-up die eieren gaan halen hoor.
No problem. ;-)

[Beantwoorden]


Door Eva op 12 december 2012 14:12

Ik heb zelf ook geen perfecte huid helaas. ik heb me er ook erg voor erg voor geschaamd. Dit artikel bewijst maar weer wat voor geweldig persoon je bent! Je bent een voorbeeld voor mij. Liefs x

[Beantwoorden]


Door Ellis op 12 december 2012 14:38

Heel mooi en inspirerend!

[Beantwoorden]


Door Esther op 12 december 2012 14:40

Wauw Vera, ik ben trots op je!
Ik ben omgetoverd als ik make-up draag, ik word niet herkent zonder make-up of ik zie ik doodziek uit.

[Beantwoorden]


Door Resy op 12 december 2012 14:45

Goed van je dat je dit doet en durft!

[Beantwoorden]


Door Merel op 12 december 2012 14:47

Beetje laat, maar super goed artikel!
Ik zelf heb er om de één of andere reden een verschrikkelijke hekel om zonder make-up de dag door te gaan. Zonder make-up voel ik me kaal en niet mooi. Zelfs op de aller luiste zondagen waar ik het huis nergens voor uit hoef, grijp ik nog naar mijn mascara en eyeliner.
Maar nogmaals, goed artikel! :)

[Beantwoorden]


Door Tanya op 12 december 2012 15:20

SO naar VeraCamilla !! Stom van de mensen dat ze dat gaan zeggen.. Ze doen alsof ze met make-up op geboren zijn, alsjeblieft hoor ?! Je bent zonder en met make-up suuuuuper mooi ! Mensen die zeggen dat je lelijk bent zeggen dat omdat ze niet blij met zichzelf zijn, onthoud dat . Xxx

[Beantwoorden]


Door Imke ' x op 12 december 2012 16:46

RESPECT ‘ X0X0

[Beantwoorden]


Door Kelly op 12 december 2012 16:46

Vind je alleen al prachtig omdat je dit durft,
You’re amazing, just the way you are.

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 12 december 2012 16:49

Hee, je moet het zo zien. Mensen die jou lelijk noemen zijn niet goed bij hun hoofd. Want als ze zo door gaan, krijgen ze namelijk nooit een relatie ;)
De meestal zijn die mensen hartstikke onzeker ;)

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 12 december 2012 17:00

Het lijkt mij ook lastig om met zulke opmerkingen om te gaan, ik ben daar denk ik te gevoelig voor. Trek me dingen heel snel aan en ga me dan rot voelen. Ik vind het knap dat je dit doet, het laat een kwetsbare kant van je zien! (love)

[Beantwoorden]


Door paulien op 12 december 2012 17:07

super vera! goed dat je hier wat over schrijft en top hoe je met kritiek om kunt gaan. je moet maar gewoon denken: die mensen die je op een rotte manier kritiek leveren kunnen zelf vaak helemaal geen kritiek hebben, lekker makkelijk om iemand anders te bekritiseren.

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 12 december 2012 17:09

You are beautiful <3
Fuck the rest
hero vera!

[Beantwoorden]


Door Amy op 12 december 2012 17:25

Ik ben 20 en zou het nog steeds niet durven. Ik ga dan ook echt nooit buiten zonder make-up.

[Beantwoorden]


Door Emily op 12 december 2012 17:26

Wauw Vera, petje af! :cool: Leuk dat je dit durft!

[Beantwoorden]


Door Lente op 12 december 2012 18:09

<3 <3 <3 <3
dankje vera.

[Beantwoorden]


Door Anna op 12 december 2012 18:11

Hoi Vera! Je hebt echt een hele toffe blog(ik volg je al een hele tijd) en je toont heel veel lef door dit te doen! Die mensen zijn gewoon jaloers op jouw leuke blog en zitten kansloos mensen te beledigen.

[Beantwoorden]


Door Nienke op 12 december 2012 18:14

Super knap dat je dit plaatst! Respect! En ik ben het helemaal met je eens. Alhoewel ik het van mijzelf heel lastig vind om zonder make-up de deur uit te gaan, ik ga dus ook noooooit weg zonder foundation.
Enne… jij bent echt niet lelijk! Maar ik vind dat jij een hele mooie frisse uitstraling hebt. :)
Thanks for sharing!

[Beantwoorden]


Door Nanda Love op 12 december 2012 18:48

Je bent een kanjer! :wave:

[Beantwoorden]


Door Roos op 12 december 2012 19:06

Wauw mooi artikel! (love)

[Beantwoorden]


Door Laura op 12 december 2012 19:11

Wauw, mooi artikel!!

[Beantwoorden]


Door Iva op 12 december 2012 19:21

Vera, je bent een mooi mens. Van binnen, en van buiten! Een inspiratiebron voor jonge meiden (Serieus, ik wou dat je blogte toen ik 13 was! Maar toen was je nog druk spelen met je rammelaar denk ik :P) There’s nothing wrong with loving who you are, ‘cause he made you perfect babe!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 12 december 2012 19:43

Mooi artikel!
Ik vind het goed dat je zo jezelf bent.

X

[Beantwoorden]


Door amberc op 12 december 2012 19:58

hey,
jij bent cool
jij blijft cool
ook zonder make-up
doei.

[Beantwoorden]


Door Nadine op 12 december 2012 21:10

De deur uit zonder make-up, nee dat doe ik nooit.
Ik vind mezelf er nog wel oké uit zien zonder mascara, foundation en blush, toch ga ik er nooit zonder de deur uit. Maar als het dan echt moet, doe ik het wel. Behalve concealer onder mijn ogen, zonder dat wil ik echt niet gezien worden: nee, met die donkere kringen is het net of ik een week niet meer heb geslapen!
Ik vind make-up een superuitvinding voor meisjes die zich er zekerder door voelen!

En Vera, ik wil nog even zeggen: Je bent beautiful, echt waar!

x

[Beantwoorden]


Door Babette op 12 december 2012 21:16

Ik vind je helemaal niet lelijk, hoor. Ik vind het juist goed dat je zonder make-up op internet durft

[Beantwoorden]


Door linda op 12 december 2012 22:30

Heey vera!
Ik kijk al heel lang elke dag op je blog, maar ik heb nog nooit een reactie geplaatst! Dit artikel is voor mij echt een reden om voor het eerst toch een reactie te plaatsen. Ik heb zoveel respect voor jou! Jij bent echt een voorbeeld voor veel (jonge) meiden.
Jij hebt me ook wat minder onzeker gemaakt, omdat ik (best naïef) altijd dacht dat bijna iedereen er ook zonder make-up nog vlekkeloos uitzag. Ik zou zelf nooit overdag zonder make-up over straat durven, misschien als ik nog een paar jaartjes ouder ben (en als mijn huid wat rustiger is), dat ik het dan wel durf.

Ik wil je gewoon zeggen dat ik jouw, en je blog, super vind. Vroeger keek ik altijd alleen bij de nog bekendere beautyblogs, maar ik vind jouw blog steeds leuker worden (en stiekem veel leuker dan “de grote namen”)! Je hebt een superleuke manier van schrijven. Wanneer ik jouw blog bezoek heb ik echt het gevoel alsof ik op bezoek ben bij een vriendin ofzo!

Ga zo door Vera, je mag hartstikke trots zijn op jezelf! En blijf je lekker niks aantrekken van al die haters-reacties, jij weet beter!!
XX

[Beantwoorden]


Door Floor op 12 december 2012 23:08

Kill me now. Dat er gewoon nog steeds van die sneue figuren rond lopen!!! Zal het wel nooit begrijpen. Vind het echt tof van je, dat je jezelf zo blootgeeft. Kanjer! Ciao

[Beantwoorden]


Door rachel op 12 december 2012 23:09

Goed gezegd vera!
Mensen lullen maar wat tegenwoordig laat ze eerst
Naar hun eigen voordat ze wat over een ander zeggen.
En tegenwoordig zijn die mensen zo brutaal op internet
Dan durven ze wel, maar in het echt niet!
Ik kan daar zo pissig om worden.
OORDEEL NIET ZO SNEL OVER IEMAND!

respect voor jou vera en btw je site is geweldig!

Xxx

[Beantwoorden]


Door Kim Gorka op 12 december 2012 23:27

Wauw, wat een ontzettend goed en sterk bericht!

[Beantwoorden]


Door Melissa op 13 december 2012 09:38

Je bent mooi zoals je bent.
Ik vind het super mooi dat je dit hier neerzet, dat geeft alleen maar weer dat je niet alleen van buiten maar ook van binnen een heel mooi innerlijk hebt!

[Beantwoorden]


Door Fien op 13 december 2012 10:39

<3 liefde voor jou! Wat een goed artikel en jij bent van binnen en buiten echt prachtig!

[Beantwoorden]


Door Mariëlle M. op 13 december 2012 10:54

En zo is het maar net!!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 13 december 2012 11:16

Prachtig artikel!

[Beantwoorden]


Door Dilara op 13 december 2012 11:31

Heel mooi artikel Vera <3

[Beantwoorden]


Door Malou op 13 december 2012 11:43

Super artikel =) Ik kom met zo veel plezier op je blog en ik vind jou echt heel leuk & stoer!

[Beantwoorden]


Door Sylvana op 13 december 2012 11:52

Door Mara op 13 december 2012 13:03

wauw mooi artikel vera !
ik heb zelf heel vaak make up op en dan vooral de foundation aangezien ik ontzettend last heb van wallen maar omdat ik merk dat mijn huid er van achteruit gaat wil ik graag een product dat wel goed is voor mijn huid, ook mijn wallen wat wegwerkt en toch ook wel een beetje dekt, het hoeft niet super te zijn want ik heb best een egale huid, heb je nog tips?

liefs

[Beantwoorden]


Door Marloes op 13 december 2012 14:45

heel mooi gezegd! zelf vind ik het knap lastig om mezelf te vertonen zonder een likje mascara, een beetje eyeliner, een streepje oogpodlood, een drupje foundation en een snufje poeder te vertonen. (al is de look natuurlijk pas compleet als er ook nog een mooie oogschaduw op zit, een beetje blush, een shimmery highlither, en een beetje lipgloss. ik vind het heel knap van je dat je zo ‘sterk’ bent om dit toch te doen, en dat op internet! jij verdiend een heeeeeeeeeeel grooooooooooot applaus! :yay:

[Beantwoorden]


Door Anne op 13 december 2012 20:52

Vera, jij bent beeldschoon van binnen en van buiten!

[Beantwoorden]


Door Layla op 13 december 2012 21:11

ahaha zo cute, je hebt een heel mooi gezicht ook zonder make-up!

[Beantwoorden]


Door Lara op 13 december 2012 21:39

Mensen die zeggen dat andere lelijk zijn zijn vaak zelf heel onzeker.
Ik zelf ben ook heel onzeker over mijn uiterlijk maar toch doe ik wat ik mooi vind.

-xxx-

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 14 december 2012 10:13

You rock Vera! Ik vind je zonder make-up ook nog prachtig!

[Beantwoorden]


Door Suus op 14 december 2012 12:22

Oh Veer, ik vind je zo’n TOPWIJF! En leuk om te zien, maar dat is uiteindelijk minder belangrijk dan dat je een TOPWIJF bent. Ik zeg het nog één keer: TOPWIJF!!!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 14 december 2012 16:57

Wat een topartikel! Heel goed dat je zo jezelf durft te laten zien:) Daar kunnen we nog een voorbeeld aan nemen!

[Beantwoorden]


Door Shelly op 14 december 2012 17:10

Thumbs up!! :D

[Beantwoorden]


Door Elise op 15 december 2012 18:12

Je bent echt niet lelijk!
En mensen die zeggen van wel zijn gewoon jaloers!
Je bent echt een heel groot voorbeeld voor mij!

Liefs xx

[Beantwoorden]


Door Martine op 15 december 2012 18:59

Vera, je bent echt een heel mooi meisje. Van buiten & van binnen!

[Beantwoorden]


Door Ashley op 15 december 2012 21:53

Nou je ziet er super uit!! ;) Jammer dat ik niet altijd het lef vind om zonder make-up de deur uit te gaan. Maar doe het nu veel sneller dan paar jaar geleden, toen ik onder de puisten zat.

Super voorbeeld ben je, ga zo door!

[Beantwoorden]


Door Geeske op 15 december 2012 22:21

Dikke vette RESPECT <3

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 16 december 2012 09:57

U go girl!

[Beantwoorden]


Door Melissa ligthart op 16 december 2012 12:58

Wauwww super goed artikel vera! Het is allemaal zo waar! You go girl!!!

[Beantwoorden]


Door Iris www.lipstickkiss.nl op 16 december 2012 17:06

Wauw dit deed je echt goed! Leuk om te horen dat je tevreden over jezelf bent. Ik denk altijd maar zo, de meiden die negatieve dingen over je uiterlijk zeggen, zijn er zelf heel erg mee bezig en dus onzeker. Je bent een leuke meid!

[Beantwoorden]


Door kirsten op 16 december 2012 19:35

Ik vind je een natural beauty Vera, ook zonder makeup, ben je een mooi meisje! (:

[Beantwoorden]


Door Y. op 16 december 2012 20:25

Goed artikel Vera. :)

[Beantwoorden]


Door Sofie op 17 december 2012 20:42

you go girl! :)

Ik plaatste eerder deze week voor het eerst een foto van mezelf zonder make-up, maar ik vond het toch nog eng hoor …

[Beantwoorden]


Door Chantal op 17 december 2012 20:50

Groot gelijk heb je. Ben het helemaal eens met je artikel. Ik vind het altijd leuk om je artikeltjes te lezen!

[Beantwoorden]


Door lena op 17 december 2012 21:48

Die haat comments moet je inderdaad niet te serieus nemen! Ik heb zelf ook wel is iets rots ‘vroeger’ over iemand geplaats onder een video, zonder dat je erbij nadenkt. Volgensmij doet iedereen dat wel eens. Soms vergeet je dat het ook gewoon mensen zijn. Je bent mooi zoals je bent veer! En je broertje is leuk :) zag hem weer met uitgaaan haha! liefs, (love)

[Beantwoorden]


Door Carlyn op 19 december 2012 11:50

Ik heb zoveel respect voor je! Je bent prachtig om wie je bent. Van buiten en van binnen! <3

[Beantwoorden]


Door Rhani op 19 december 2012 14:40

Mooie tekst! & je hebt gelijk!! :yay:

[Beantwoorden]


Door nanja op 24 december 2012 12:04

je bent prachtig met en zonder make up! fijne dagen.

[Beantwoorden]


Door Meghan op 24 december 2012 16:52

Heey!
Ik heb ook een neus waar ik totaal niet blij mee ben. Het enige waardoor ik mij soms onzeker voel, veder denk ik altijd ik heb schijt aan iedereen. Als iemand mij niet mag of kritiek op mij heeft, jammer dan! Het zegt meer over degene die het zegt, vooral als het anoniem via internet is. Ik beschouw haters daarom maar als mijn grootse fans.

[Beantwoorden]


Door anne op 26 december 2012 16:02

Door Anna op 28 december 2012 01:30

Goed zo meisje!
Ik heb een tijdje geleden per ongeluk je blog ontdekt en af en toe lees ik je artikels en bekijk ik je video’s.

Deze artikel vind ik super goed!

[Beantwoorden]


Door Vera op 22 april 2013 19:01

Echt goed dat je dit gepost hebt!
En je bent al super mooi, make-up maakt het alleen nog mooier!
Ik heb ook best veel pukkels, maar ik zit er soms best wel mee. Ook zijn mijn lippen altijd super droog en mijn mond vind ik iets te breed. Mijn neus is ook vrij groot, en m’n tenen staan scheef blablabla.. dan denk ik: Er zijn ook veel mooie dingen aan mezelf, dus.. so what? Ik bewonder echt wat je allemaal doet, en bekijk je blog, vlogs, shop-logs en al het andere elke dag! Veel liefs,

[Beantwoorden]


Door Sophie op 2 augustus 2014 21:04

Ik vind dit zo leuk! Goed dat je dit doet! Ik denk ook zo! Xx

[Beantwoorden]