How to relax (relaaaax) – Tips om te ontspannen.

Van lezeres Teddy kreeg ik de vraag of ik niet eens een artikel kon schrijven over hoe je goed kunt ontspannen. School en werk kunnen heel stressvol zijn, hoe vind je rust? Etherische olie? Lange massages? Heel veel kadootjes? Ik geef je tips hoe je voor een hectische toetsweek of spannend sollicitatiegesprek toch een beetje kunt relaaaaxen. Op verschillende gezonde (chocomelk is gezond, toch?) en (h)eerlijke manieren.Geurkaarsen

Kaarslicht kan een romantische, maar zeker ook een ontspannen sfeer creeëren. Zet een aantal kaarsen aan en je weet dat je lekker onderuit mag zakken. Geurkaarsen kunnen extra ontspannend werken. Het geeft net wat extra’s, lekkere kaarsjes kunnen ook echt verwennerij zijn. En jezelf verwennen, dat mag je nu zeker.

Een frisse wandeling met daarna pepernoten en chocolademelk op de bank

Frisse lucht kan enorm goed doen. Zelf wandel ik elke dag, het is de perfecte manier om mijn hoofd te legen en van de natuur te genieten. Ik voel me als een blonde Pocahontas in het bos. Je hoeft echt geen 40+ te zijn om te wandelen. Neem de hond of een vriendin mee en het kan hartstikke gezellig en ontspannend zijn. Na de kou buiten, trakteer je jezelf daarna binnen op pepernoten en een warme kop chocomelk.

Badderen zonder bellen

Neem een lekker bad, met kaarsjes en je favoriete bruisbal/badolie. Je kunt in bad even wat gaan lezen of op je laptop je favoriete serie kijken, maar leg je telefoon weg en zet je mail uit. Geen afleiding, enkel pure ontspanning.

Sport/yoga

Sporten, dansen, harlopen, yoga’en, is hard werken, maar daarna heerlijk ontspannen. Ik kan me voorstellen dat je er geen zin in hebt, maar zeker wanneer je moeite hebt met slapen omdat je zo aan het stressen bent over school, kan sporten heel goed helpen. Na een training of hockeywedstrijd lag ik altijd uitgeteld in bed en viel ik als een blok in slaap. Intensief sporten leegt je hoofd en je slaapt er heerlijk door.

Slaap

Het lijkt zo simpel, maar goed in slaap komen is niet voor iedereen makkelijk. Ik weet er alles van. Als je gek wordt van je gedachten en je gepieker, en je geen slaap kunt vatten, helpt het mij altijd om een muziekje op te zetten. Focus je op de tekst die er gezongen word en laat je gedachten gaan. Ook in gedachten schaapjes tellen kan (echt!) helpen, net als letten op je ademhaling. Focus op iets anders, niet op je gedachten en Zzzz…

Verzorging

Lak je nagels, ga naar de kapper, doe (samen met vriendinnen) een lekker maskertje op… Verzorg je zelf! Zorg dat je lekker in je vel zit en je tip top voelt. Een fris kleurtje op je nagels, met die nieuwe glitterende topcoat kan net het verschil maken. Terwijl je lakt ontspan je, en terwijl je de volgende dag een toets maakt, kijk je wel met een glimlach op je gezicht naar je mooie nagels. The little things count!

Lach!

Lachen blijft de beste remedie. Voor alles! Lach je, dan ontspan je. Dus spreek af met je vriendinnen of kijk je favoriete komedie TV serie. Ik ben momenteel helemaal gek op New Girl. Daar komt bovenstaande still ook vandaan. Echt een heerlijke serie waarbij ik gênant raar en hard kan lachen en even helemaal kan ontspannen.

Heb vrede

De toetsweek komt eraan, je hebt een spannend sollicitatie gesprek, of je moet je schoonouders ontmoeten… Ondanks bovenstaande tips, ben je nog steeds (een beetje) gestrest en vind je het ontzettend spannend. Je hebt je goed voorbereid, er is niks meer wat je kunt doen. Stressen heeft geen zin, hoop op het beste en ga ervoor! Ga die toetsen maken, kil het sollicitatie gesprek en pak je schoonouders in. You can do it! Heel veel succes.


Hoe ontspan jij?

Bron foto’s: Weheartit.com/YouTube

Twitter Facebook
Categorie: Lifestyle | 12 november 2012 | 154 reacties | Tags: , , , , ,

Reacties

Door Lara op 12 november 2012 16:16

Dit artikel kon ik echt wel even gebruiken! Ik had zo veel stres door tentamen week en 3 banen.. Even lekker geurkaarsjes opsteken it is, heb toevallig nog hele leuke gekregen dit weekend!

Liefs Lara

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2012 om 18:14:

3 banen… Allemachtig. Ontspan ze :-)

[Beantwoorden]


Door Lisa - Une Belle Vie op 12 november 2012 16:18

Onwijs leuk artikel! Aan sommige tips zal ik echt onthouden!
Helaas mag ik geen kaarsen op mijn kamer, mijn ouders zijn bang voor brand… :-(
Wat ik zelf altijd doe is in mijn luie stoel kruipen met een boek en een kop thee (of chocmel) met een koekje. Ontspan momentje!
xxx

[Beantwoorden]

michelle antwoordt op 1 augustus 2014 om 20:20:

doe ik meestal ook en jammer dat je geen kaarsen op je kamer mag hiihii want ze ruiken wel heel erg lekker
:lol:

[Beantwoorden]


Door Eline op 12 november 2012 16:18

Goede tips!
Ik ontspan door lekker hard muziek op te zetten of door tv te kijken met een bakje pepernoten ^^)
Een heerlijk warme douche kan trouwens ook wonderen doen (love)

[Beantwoorden]


Door Ellen op 12 november 2012 16:19

Relaxen is voor mij mijn warme fluffy sokken aan, en lekker met een kopje thee en een dekentje mijn favoriete serie kijken. Heeeeerlijk vind ik dat ^^)

[Beantwoorden]

Iris antwoordt op 31 juli 2014 om 13:12:

Same here!

[Beantwoorden]


Door Janneke op 12 november 2012 16:23

op de bank, kaarsje en muziekje aan en lekker een boek lezen of aan een draagbaar knutselproject werken, ik heb altijd wel dingen waar een stuk geborduurd moet worden, een breiwerk of een haakwerk. Echt, steeds dezelfde beweging van deze dingen met een lekker relaxte omgeving is een soort van actieve vorm van meditatie!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2012 om 18:15:

Herken ik! Ik kan soms ook helemaal tot rust komen als ik nagels lak. Steeds dezelfde handeling, maar je wilt het wel goed doen.

[Beantwoorden]


Door Luus op 12 november 2012 16:23

Een lekkere douche helpt altijd :) en dan met lekkere lavendelproducten!

[Beantwoorden]


Door Laura op 12 november 2012 16:26

Superhandig, ik ga het zeker gebruiken, helemaal nu ik niet zulke goede cijfers heb gehaald en toch drie paarden moet blijven rijden.. Dat vind ik superleuk maar het is allemaal zo vermoeiend. :roll:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2012 om 18:15:

Hmm :-( Kun je ook niet 1 paard rijden? Is er in ieder geval één…

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 12 november 2012 om 18:21:

Helaas niet haha, ze zijn alldrie van mij en ik ben het verplicht aan ze om ze allemaal te doen, stieken wil ik er zelfs nog meer om te rijden, ik heb zo ongeveer de ergste vorm van het paardenvirus. :wow:

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 12 november 2012 om 18:22:

Oeps, verkeerde smiley, haha. :crazy:

Ilse antwoordt op 12 november 2012 om 19:36:

Hehe ik herken het! Paardenvirus alert :crazy:

Nikita antwoordt op 13 november 2012 om 12:00:

Wat dacht je van een bijrijder? Er is vast wel een meisje die je wilt helpen, dan heeft zij een verzorgpaard en jij hebt meer tijd voor andere dingen :) Zij blij, jij blij.


Door Valérie op 12 november 2012 16:30

wat een top artikel! net wat ik nodig had!

[Beantwoorden]


Door BeautybySunseeree op 12 november 2012 16:36

Om te ontspannen neem ik altijd een uitgebreide warme douche en kijk ik lachen om homevideo’s, een lekker wijntje gaat er ook wel in haha ^^)

[Beantwoorden]


Door Lana op 12 november 2012 16:38

Ik heb een stressweek voor de boeg, dus deze tips zal ik zeker kunnen gebruiken! Even lekker uitrusten in bad, dan mijn nagels verwennen, maskertje op… en dat allemaal in een badkamer vol geurkaarsen en rustige muziek. Dankjewel Vera!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2012 om 18:16:

Goed zo, ontspan ze en heel veel succes deze week! :smak:

[Beantwoorden]


Door Yara op 12 november 2012 16:38

Oeeeh leuk artikel. Ik kan wel eens een flinke relax-beurt gebruiken zegmaar, haha!

[Beantwoorden]


Door Mademoiselle Sophistiqué op 12 november 2012 16:39

Een bad met heerlijke lush producten, een relaxerend muziekje en wat kaarsjes doet het altijd goed.

[Beantwoorden]


Door Bobo op 12 november 2012 16:39

Superhandig! Heb je ook tips waar je lekkere geurkaarsen kan vinden? xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2012 om 18:17:

Ikea, goedkoop en fijn!

[Beantwoorden]


Door Nadine op 12 november 2012 16:43

Vera jij komt ook echt altijd op het goede moment he met je posts. Wilde net even gaan relaxen na al dat geleer. Geurkaarsjes aan, maskertje op en genieten maar. Oeh dat ‘heb vrede’ thanks je hebt me even goede moed in gesproken. ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2012 om 18:19:

Goed om te horen, kom maar even lekker tot rust (love)

[Beantwoorden]


Door Rieke op 12 november 2012 16:44

Dit kan ik zo goed gebruiken! Ik heb net een intensieve toetsweek achter de rug, een druk weekend en moet nu alweer té veel doen aan school. Echt soms heb ik echt het idee dat school alle energie uit me zuigt. Ik zit nu al af te tellen tot de kerstvakantie. Nog 29 schooldagen om precies te zijn, haha!

[Beantwoorden]


Door Alba op 12 november 2012 16:44

Muziek! Mijn nummer één ontspanning!

[Beantwoorden]


Door Jessica op 12 november 2012 16:45

Het perfecte artikel op een dag als vandaag.
Ik heb sinds vorige week stage en word er wel tamelijk gestresst van!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 12 november 2012 16:45

leuke tips. Ik ontspan vooral door mijn telefoon weg te leggen , laptop uit etc. en dan tv kijken :D

[Beantwoorden]


Door Hester op 12 november 2012 16:46

Wat een leuk en handig artikel ^^) Gelukkig nog geen toetsweken voor mij! Ik wil wel wandelen, maar ik heb geen hond en dan is ’t toch wel het allerleukst. Alleen wandelen zou ik toch niet zo snel doen.
En, omdat ik het niet kan laten, in de zin ‘Als je gek word van je gedachten en je gepieker…’ is het wordT. I hope you don’t mind ^^

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2012 om 18:19:

Nee, fijn juist! ik pas het aan.

[Beantwoorden]


Door TimeForBlues op 12 november 2012 16:48

Gelukkige ben ik niet met mijn telefoon vergroeid! Dus dat scheelt.

Ik vind het wel altijd moeilijk om te ontspannen, ik heb het altijd best druk met studie, dus de enige keren dat ik echt ontspan is als ik ziek ben… dan moet ik wel rustig blijven.
Het is niet echt goed, maar het zit in mijn karakter volgens mij om altijd met iets bezig te zijn.

Leuk artikel! x

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 12 november 2012 16:53

Heel handig artikel, kan ik nu goed gebruiken ^^)

[Beantwoorden]


Door Zahra op 12 november 2012 16:59

Wat een leuk artikel! En die kaarsjes op de eerste foto zijn mooi!
Ik ontspan ook door geurkaarsen, en gewoon even rustig iets te doen wat veel leuker is dan huiswerk of iets anders : )

[Beantwoorden]


Door Christel op 12 november 2012 16:59

Ontspan artikelen komen altijd goed van pas!
Misschien dat ik vanavond even lekker in bad ga in plaats van te gaan douchen! :)

[Beantwoorden]


Door Vera op 12 november 2012 17:02

Ik ga (naast dat ik elke dag douche) regelmatig ’s avonds of ’s middags in bad. Net ook weer gedaan. Heeerlijk.
Daar ontspan ik zo van. En daarna voel ik me zo heerlijk schoon en blijf ik heel de avond binnen in mijn trainingsbroek en slobbertrui :) haha. En ruik ik de hele avond naar douche gel en shampoo.
^^) ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2012 om 18:20:

Goed zo! ^^)

[Beantwoorden]


Door life goes on op 12 november 2012 17:04

ik ben nu van plan om binnenkort een badje te nemen ( al heel veel jaren niet meer een bad genomen,super lang geleden!) met muziek aan en van die lekkere geurdingetjes in het water. :love: <3

[Beantwoorden]


Door Amarens op 12 november 2012 17:04

Vera je bent een absolute held! (love) Ik zit compleet in de stress door een naderende toetsweek en alle verslagen die nog af moeten dat ik de halve nacht niet heb geslapen :X Thankyou!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2012 om 18:21:

Ahhh :-( Heel veel succes Amarens, hopelijk helpen de tips! <3

[Beantwoorden]


Door Céline op 12 november 2012 17:06

Chocolade (in welke vorm dan ook ^^) ) en thee werken bij mij altijd heel goed. Lekker met de tv aan (love)

[Beantwoorden]


Door martina op 12 november 2012 17:06

geurkaarsen en pilates werken bij mij heel goed !
of een dekentje met een dvd en een pot thee :)

[Beantwoorden]


Door Lois Lorinde op 12 november 2012 17:07

Aah, dit heeft echt even geholpen :)

[Beantwoorden]


Door Daily Lifestyles op 12 november 2012 17:09

Ik neem ook altijd een lekker warm bad (:

[Beantwoorden]


Door Lina op 12 november 2012 17:09

superleuk en inspirerend artikel!!
zelf doe ik soms wel eens van die beauty-ochtendjes zoals je ook al schreef, met maskertjes, cremes, bodylotions en mooie makeup.
of even een dutje doen :P

nogmaals, superleuk artikel!!

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 12 november 2012 17:09

Wat een leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Louise op 12 november 2012 17:12

Leuk artikel,
Ik stress echt super vaak!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 12 november 2012 17:14

een relaxmomentje kan ik wel gebruiken, heerlijk, zulke tips! ik relax al door dit alleen te lezen ;)!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2012 om 18:21:

Haha, kijk, lekker begin ^^)

[Beantwoorden]


Door Charlot op 12 november 2012 17:19

Leuk lijstje!! En allemaal WAAR!
Ik kan ook ontspannen voor gewoon lekker te bloggen of blogs te bezoeken.. heeeeeerlijk :)
Dus op dit moment: ontspanning hihihi

X Charlot

[Beantwoorden]


Door Marisha op 12 november 2012 17:22

oeeh handige tips! En zelf vind ik winkelen erg fijn. gewoon jezelf verwennen met leuke spullen zoals kleding of leuke hebben dingetjes voor in je kamer werkt voor mij wel erg ontspannen ( als je iets leuks kunt vinden dan ;) & lekker voor de openhaard zitten /kachel. dat is ook erg fijn :smak:

[Beantwoorden]


Door Stella op 12 november 2012 17:22

Goede tips, maar eigenlijk moet ik nu hard aan de bak om het schoolwerk een beetje op orde te houden ;)

[Beantwoorden]


Door Xaviera op 12 november 2012 17:23

Fijne lijst! Geurkaarsen vind ik ook heerlijk om mee te ontspannen, net als een warme douche. (love)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 12 november 2012 17:23

Goede tips! Zelf ga ik ook altijd muziek luisteren (of maken) wanneer ik gestrest ben en mijn hoofd vol zit.

[Beantwoorden]


Door Sophia op 12 november 2012 17:26

Wat een ontzettend handig artikel, ik ga de tips zeeeeeker gebruiken hehe ;)

[Beantwoorden]


Door Charile op 12 november 2012 17:26

Wat een goede tips! Komen zeker van pas ^^)

[Beantwoorden]


Door Jessy op 12 november 2012 17:30

Leuke tips! Ik ga altijd aan mijn blog werken, zet een leuk muziek op.. Of ik pak mijn tekenboek en begin volop te tekenen, altijd erg rust gevend :)

[Beantwoorden]


Door Linda op 12 november 2012 17:31

Heerlijke post! Precies de manier waarop ik ontspan.
Eerst een douche nemen, dan kaarsjes aan, filmpje kijken of een lekkere serie. En on the side wat lekkers om te smikkelen :)

[Beantwoorden]


Door showmesomestyle op 12 november 2012 17:42

Met mooie diptique kaarsen, een maskertje en goede muziek kom ik helemaal tot rust! Nieuwe looks proberen en parfum testen vind ik ook heerlijk…

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 12 november 2012 17:42

Goede tips! Kan ik goed gebruiken met die super zware toetsweek die er aan zit te komen. :(

Liefs,

Myrthe.

[Beantwoorden]


Door Eljah op 12 november 2012 17:43

Wat een handige tips! Ik had vorige week toetsweek en ik was vreselijk gestrest. Een ontspannend bad & een lekker filmpje hielpen zelfs niet! Achteraf was het helemaal nergens voor nodig, want ik heb hele mooie cijfers gehaald :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2012 om 18:22:

Zo zie je maar weer! ^^) Stress is sowieso nutteloos, je raakt er alleen maar opgefokt van.

[Beantwoorden]


Door Marielle op 12 november 2012 17:44

Ik heb nu voor vrijdag (de dag na mijn toetsweek) een afspraakje staan met mijn vriend om lekker samen pizza te gaan eten en lekker naar de film te gaan. Zo heb ik iets leuks om naar uit t kijken!

Tijdens/vlak voor mijn toetsweek ga ik iedere avond lekker een half uurtje onder de douche staan met een lekkere rustgevende douchegel, daarna mezelf insmeren met eer rustgevende bodylotion en dan kom ik helemaal tot rust.

Nagels lakken of mijn haar doen werkt ook heel vaak vooral tijdens een leuke film met een lekker kopje thee met koekjes, chocola werkt natuurlijk ook altijd.

Opruimen werk ook geniaal om je hoofd even leeg te maken en nergens anders aan te denken. Ga je make up ordenen en kijken wat niet goed meer is en wat voor een leuke (vergeten) dingen je vind. Maak met deze producten een leuke look die je misschien wel voor dat leuke afspraakje kan gebruiken, na je toetsweek

En mijn simpelste manier is leren, gewoon keihard leren en ervoor gaan, dan weet je dat je er alles aan hebt gedaan en dan kan je zodra je toetsweek voorbij is lekker VERDIEND genieten van de rust! En zoals ik al eerder zei, plan iets leuk, dan heb je iets om naar uit te kijken.

[Beantwoorden]


Door Claudia op 12 november 2012 17:52

Superhandig artikel!!
Ik ben echt een stresskip! (ik ben ook naar een vrouw geweest, om erover te praten.. )
Ik zet inderdaad een kaarsje aan tijdens m’n huiswerk, of luister het nieuwe album van Taylor Swift! :)

[Beantwoorden]


Door Laura op 12 november 2012 18:03

Wat een superleuk artikel! Als ik erg gestrest ben door school helpt het inderdaad om eens lekker te lachen met mijn beste vriendin en na een hockeytraining slaap ik altijd veel beter ^^)

[Beantwoorden]


Door Lina op 12 november 2012 18:03

Muziek luisteren en als dat niet kan zelf gaan zingen al is het (vind ik zelf weet niet wat anderen ervan vinden) niet om aan te horen. Lekker veel wandelen helpt zo goed; doe het dagelijks 1 tot 1,5 uur. Heerlijk. Hoofd leegmaken en opladen. En tekenen, niet eens zo goed en ik doe maar gewoon wat maar je bent gewoon met iets bezig zonder er echt bij na te denken en dan kan ik denken waar ik mee zit bijv. Douchen of baden is voor mij geen oplossing; ik ga altijd met enorm veel tegenzin en lang treuzelen de badkamer in sjokken.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2012 om 18:23:

Zingen hoeft ook niet mooi te zijn, het kan wel heel goed intladen :ja:

[Beantwoorden]


Door PinkFairy op 12 november 2012 18:10

Ik vind het altijd best lastig. Maar ik ga meestal bloggen of Bloglovin lezen als ik wil ontspannen :) En al jouw tips helpen natuurlijk ook vaak.

[Beantwoorden]


Door Lotte op 12 november 2012 18:10

(love) Ahh, wat een perfecte timing!
Deze post kwam goed van pas!

[Beantwoorden]


Door Amanda op 12 november 2012 18:13

Ik ontspan met een heerlijk Lush massagebar (als ik dan gemasseerd wordt haha), door geur stokjes, aromatherapie en muziek!

[Beantwoorden]


Door Paula op 12 november 2012 18:13

Ik ontspan heerlijk lekker in bad, met mn iPad en daarop allemaal leuke blogs die ik nog moet lezen.
Nu dus ook… ;-)

[Beantwoorden]


Door Esther op 12 november 2012 18:16

New girl ftw!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2012 om 21:57:

*high five*

[Beantwoorden]


Door Mariette op 12 november 2012 18:17

Fijne lijst! Ik ontspan door een goed boek ^^.

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door yourMFL op 12 november 2012 18:23

Perfecte timing dit artikel! Heb nu de toesteek voor de deur…. :s

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 12 november 2012 18:32

ik zou zo graag geurkaarsen willen, maar ik mag er geen branden op mijn kamer :(. Ik heb nochtans vier jaar op kot gezeten en in al die tijd is mijn kot niet één keer afgebrand :/ Dan zet ik de verwarming maar lekker hoog haha. Ook gezellig.

[Beantwoorden]


Door Therese op 12 november 2012 18:39

Haha ik weet precies die scène van dat plaatje van Blaire in bad. Echt leuk stukje haha.

Ik ga altijd muziek luisteren en thee drinken. Meestal lees ik ook een blogje hier en daar, ken je veracamilla? Haha.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 november 2012 om 09:42:

Haha, ja die ken ik wel ;-)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 12 november 2012 18:40

Idd: muziek luisteren, wegdromen in je eigen gedachten, sporten/dansen, nagels lakken of een goed boek lezen. Allemaal manier om te ontspannen. Het liefst zit ik in mijn lekkere bureaustoel met een muziekje aan en een kop thee erbij uit mijn raam te staren.

[Beantwoorden]


Door Nora op 12 november 2012 18:49

leuke tips! hou van geurkaarsen enzo! :) heerlijk rustgevend :D

[Beantwoorden]


Door Meike op 12 november 2012 18:50

Aah, dankje Vera voor dit artikel, ik heb best een druk leven met school en m’n bijbaantje enzo. :D

[Beantwoorden]


Door lisanneleeft op 12 november 2012 18:51

Hoe ontspan ik? Ik vind lekker warm douchen soms fijn, soms lekker suffe series kijken (die waar je helemaal niet bij hoeft na te denken), lekker een boekje lezen en lekkere geurtjes aan (lavendel ofzo… :))

Als ik kijk naar die foto van Blair met de 30 gemiste oproepen krijg ik al stress :P

[Beantwoorden]


Door Fien op 12 november 2012 18:56

Fijne tips! Ik wil heel graag mijn zus een beetje helpen die nu door een zware, verdrietige tijd gaat. Dus dan kan ik deze tips wel gebruiken, met haar wandelen, een leuke film kijken, haar verzorgen.
Liefs

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 november 2012 om 09:42:

Wat goed van je Fien!

[Beantwoorden]


Door Deborah op 12 november 2012 19:00

Nagels lakken! Totally agree with that! Zelf vind ik het heerlijk om gewoon lekker lui te zijn en een spa-dag te houden. Maskertje, douchen, nageltjes doen, kliederen met make-up…

[Beantwoorden]


Door Esmay op 12 november 2012 19:01

Wat een tof artikel Vera! Fijn even , zo iets anders er door heen!
En een blonde pochahontas hihi! Maar wandelen is inderdaad heerlijk!

[Beantwoorden]


Door Tedje op 12 november 2012 19:05

Door films en series te kijken met een grote kop thee :-)

[Beantwoorden]


Door Nannick op 12 november 2012 19:13

Leuk artikel! Deze week heb ik 40 minuten rooster, dus elke dag om 1 uur uit. me like :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 november 2012 om 09:42:

Lekker! :D

[Beantwoorden]


Door Ilse op 12 november 2012 19:15

jammer we hebben geen geurkaars…

[Beantwoorden]


Door Debbie op 12 november 2012 19:16

Ik ontspan door lekker in joggingpak op de bank naar mijn favoriete series te kijken.

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 12 november 2012 19:17

Dit komt echt precies op het goede moment. Ik zit nu te leren voor mijn tentamens van over een paar dagen. Spannend, helemaal omdat het de eerste keer is, maar het komt goed! Tot nu toe gaat het wel lekker. Bedankt voor je tips, die komen zeker van pas! :)

[Beantwoorden]


Door Melissa op 12 november 2012 19:21

Goede tips :) Als ik gespannen ben vind ik het heerlijk om een bad te nemen, of soms is zelfs alleen even douchen al genoeg. Maar ook sporten kan super ontspannend werken, vaak heb ik geen zin om te gaan sporten maar als ik dan eenmaal geweest ben is m’n hoofd weer een stukje leger en na een lekkere douche ben ik weer helemaal fris en fruitig, haha. :)

Series kijken vind ik ook heerlijk, of een goede film!

[Beantwoorden]


Door Marike op 12 november 2012 19:29

Goede tips! Ik heb laatst ook een soortgelijk blog geschreven.

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 12 november 2012 19:30

Thankyou!

[Beantwoorden]


Door jana op 12 november 2012 19:32

Wat leuke en handige tips want ik heb vaak stress .. :) x

[Beantwoorden]


Door Sophie op 12 november 2012 19:39

Bedenk jezelf. Kan ik hier nu iets aan doen? Nee. Denk er niet aan. Ja? Doe er iets aan! Life is simple ! (L)

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 12 november 2012 19:41

Hey Vera,
Kun je misschien een keer een filmpje met nailart maken en tips hoe je je nagellak mooi kan versieren? Ik wil graag beter worden in nailart, alleen ik weet niet echt hoe.. Heb jij tips? Want nagellakken neemt bij mij altijd stress weg :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 november 2012 om 09:43:

Maaike doet nail art tutorials :-) Zondag stond er nog eentje online!

[Beantwoorden]


Door Romy op 12 november 2012 19:42

Heee Vera, leuk artikel! Ik heb trouwens een nieuwe blog, de site waar ik eerst mijn blog had daar kan ik te weinig op doen en die site voegt op eens ook zelf tags toe enzo! Dus ik ben een nieuwe blog begonnen op blogspot, het was even wennen, maar ik weet eindelijk hoe het allemaal een beetje werkt, dus nu is mijn blog al wat vrolijker en ga ik lekker verder met daar te bloggen! Liefs Romy aka beautyblogromy (http://beautyblogromy.blogspot.nl/)

[Beantwoorden]


Door jetske op 12 november 2012 19:52

hey vera!
eerst en vooral, bedant om me telkens weer te inspireren met je blogposts, ik kan ze niet zo veel lezen, because ik heb veel huiswerk altijd, maar ik doe mijn best om je een beetje te volgen
ten tweede wil ik zeggen, dat er op de Ipod (dus ik denk ook op de Ipad) een man is die je helpt in slaap te geraken andré johnson of iets dergelijks, typ gewoon relac lite in de app-store en je zult het ook wel vinden, en god, die man brengt mij tot rust. Zeker een aanrader voor iemand zoals jij hun (love)
xoxo jetske <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 november 2012 om 09:44:

Goede tip! Dankjewel Jetske. Slaap lekker ;-)

[Beantwoorden]


Door Naduah op 12 november 2012 19:54

Goede tips!
ik zit op het moment behoorlijk in de stress vanwege toetsweek cijfers en stuff. Me jou ips ga ik vanavond eens lekker lang in een warm bad liggen nadat ik yoga heb gedaan :ja:
Dankjewel Veraaa <3

[Beantwoorden]


Door Debora op 12 november 2012 19:58

Erg leuk artikel! Ik heb deze en komende week tentamenweken en heb alle apps als Twitter van mn telefoon gegooid en mn telefoon weggelegd, gewoon keihard leren en als beloning nieuwe aflevering van favoriete serie kijken met wat lekkers, oldskool :P niet erg sociaal maar dat moet maar even voor goede cijfers :’)

[Beantwoorden]


Door Linda op 12 november 2012 19:59

Oh ontspannen, wat is dat toch moeilijk. Helemaal nu ik mijn twee grootste opdrachtgevers ben kwijtgeraakt en weer zwanger ben. Ik pieker me gek. Voor mij werkt het het best om mijn telefoon uit te zetten en lekker een paar afleveringen van een serie te kijken. Zonder reclames!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 november 2012 om 09:44:

Dat is wel heel shit… Lekkere crisis ook :-( Lekker je series kijken, zorgen over maken heeft geen zin. Je doet wat je kan doen!

[Beantwoorden]


Door Marianne op 12 november 2012 20:00

Oh handig met die stress van school. Mijn dank is groot haha!

[Beantwoorden]


Door lifeoffashionistas op 12 november 2012 20:12

Handige tips! Ik ontspan me door lekker op de bank met een dekentje en een kop warme chocolmelk tv te kijken, Heerlijk! (love) Ik ga echt weer wat meer sporten :$ Dat bad ga ik zeker ook eens nemen ^^)

[Beantwoorden]


Door Duifjaah op 12 november 2012 20:15

Gemasseerd of gekriebeld worden. Heerlijk (love)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 12 november 2012 20:27

Ik sport 3x per week en heb meestal ook nog een wedstrijd en ookal heb ik niet altijd veel tijd om te sporten omdat ik het druk heb met school, ik ga toch altijd omdat ik even lekker kan ontspannen en even in de buitenlucht kan genieten. ^^) En ik kan ook heel goed ontspannen om even lekker een muziekje op te zetten en artikelen lezen op blogs of even een filmpje kijken :-)
leuk artikel trouwens!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 12 november 2012 20:35

wat een fijn artikel! echt heel erg handig :D

[Beantwoorden]


Door Lindappelsap op 12 november 2012 20:38

ik ontspan altijd heel erg door ASMR videos te kijken op youtube! (A)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 12 november 2012 20:47

Lekker warm achter de haard met een fleece dekentje. Kaarsjes en dan een heerlijke massage krijgen. Een rustig muziekje en dan de verliefde gevoelens in mijn buikje. Een heerlijke douche kan mij ook zo’n deugd doen.

[Beantwoorden]


Door larissa op 12 november 2012 20:48

Wat een leuk artikel! Goede tips, warme chocolade melk vrolijkt mij altijd op, vooral als ik het koud heb. ;-)

[Beantwoorden]


Door Yasmin op 12 november 2012 20:51

Wat een leuk artikel. Ik ontspan na een drukke dag of bij stres heerlijk na het nemen van een warme douche (liefst met Lush ro’s argan body conditioner vanwege de rustgevende geur), kaarsjes en een home scent aan & lekker vroeg in bed kruipen met de tv aan.

[Beantwoorden]


Door Ise op 12 november 2012 20:56

Eigenlijk op al deze manieren! Mooie eerste foto trouwens :)

[Beantwoorden]


Door Eva op 12 november 2012 21:14

wauw hier was ik precies naar op zoek, stress me deze week helemaal kapot door de proefwerkweek…

THANKS!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 november 2012 om 09:45:

Good luck!

[Beantwoorden]


Door Ingeborg op 12 november 2012 21:17

Ik doe dit allemaal heel vaak, en het helpt inderdaad echt!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 12 november 2012 21:26

leukkk ! xoxo

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 12 november 2012 21:27

Heb na een stressvolle eerste periode van mijn studie nu eindelijk even rust. Net de eerste tentamenweek achter de rug en nu even lekker een weekje vrij. Hopen dat de resultaten een beetje mee gaan vallen want ik was mijn motivatie echt even helemaal kwijt.. Ga deze week maar even een extra lange wandeling maken met het hondje, even flink shoppen van de week en elke dag lekker relaxen met lekker eten, een kopje thee en dan series kijken ^^) Handige tips!

[Beantwoorden]


Door Nina op 12 november 2012 22:15

Top tips Vera! Op dit moment loop ik erg te stressen over school. Deze tips komen erg goed van pas! ^^)

[Beantwoorden]


Door Lifesplash op 12 november 2012 22:18

Geurkaarsen, heeeerlijk! En haha ik moest wel lachen bij die panda’s, als er dieren zijn die goed zijn in luieren – zijn hun het wel. Toen mijn zus ze voor het eerst zag was ze helemaal teleurgesteld, ze vond ze veel te saai hahaha! Oh en die bellen in bad, ach, ya know, ik kenden een meisje die zich lekker relaxt voelde op met la laptop in bad te zitten en op internet te surfen. Wat er gebeurde? Plons. Laptop kapot, zonde. Maar hoe ik ontspan? Uurtje YouTube, Bloglovin’ lijst af gaan, lekker lezen, schrijven, gewoon mijn ding. Oh tja, een heerlijke warme douche. (love)

[Beantwoorden]


Door Astrid op 12 november 2012 22:42

Morgen is mijn tentamen week voorbij. En aangezien ik tijdens zo’n week geen leven heb (eten,leren en slapen) ga ik morgen middag helemaal in de zen-mode. Maskertje op, in bad, Tijdschriftje erbij en helemaal niets doen ;) ik heb er nu al zin in.

Xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 november 2012 om 09:45:

Lekker, goed zo!

[Beantwoorden]


Door Charlie op 12 november 2012 22:47

wat een leuk artikel ! en hoe ik ontspan hmm..
toch wel een lekker bad met een bruisbal van Lush en een goed boek! (love)

Liefs

[Beantwoorden]


Door mazeltov op 12 november 2012 23:02

ik maak al een paar dagen achter elkaar lange dagen.
Vandaag tentamens van 9 tot 5 en voor morgen moet ik een verslag afhebben. deze tips zijn wel heerlijk maar ik heb er nu even geen tijd voor ;)
wel zorg ik dat ik iig 7 uur slaap per nacht en iedere avond rond 23.00 als ik klaar ben met school kijk ik lekker een serietje met alle kaarsjes aan :)!

[Beantwoorden]


Door Rose op 12 november 2012 23:11

De dinoshow is voor mij even lekker lachen, heerlijk! Ik geniet ook echt van een bakje fruit! Ik ga je tips maar eens opvolen en een ultiem relax dagje plannen voor mezelf!

[Beantwoorden]


Door DQ op 13 november 2012 00:33

Wat een onwijs leuk artikel! Het spreekt eigenlijk allemaal voor zich, maar als je het dan zo leest, brengt het je toch weer op ideeën. Ik ben morgen toevallig vrij dus misschien maar even een ultieme relaxdag inplannen aan de hand van jouw tips! Ben ik weer opgeladen :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 november 2012 om 09:46:

Goed om te horen, relax ze! ^^)

[Beantwoorden]


Door Martiniii op 13 november 2012 01:09

Ontspannen, wat is dat? Mijn ultieme relaxmoment is die ene keer in het jaar dat ik met mijn moeder en zus naar Elysium ga..dan is het net of ik op een andere planeet ben..prachtige sauna’s, mooie zwembaden, kristallen, mozaïek..jaa dat is ontspanning. En af en toe eens jezelf extra verwennen met lekkere (Lush!) doucheproducten wil ook weleens helpen.
Maar ik moet zeggen dat sporten mij ook wel echt helpt te ontspannen, zeker als je de hele dag achter de pc zit geplakt! Heerlijk artikel dit!

[Beantwoorden]


Door Shariity op 13 november 2012 01:35

Als ik mij moe of druk in me hoofd voel en stress er al is of nog aankomt, luister ik naar “silence of the sea”!
Ik vond het eerst duffe en saaie muziek! Maar geloof me je moet er naar leren luisteren..
Uiteindelijk voel je je kalm en easyy en relaaaax..

Shariity.

[Beantwoorden]


Door Emily op 13 november 2012 01:41

Ik ontspan onder de zonnebank! Hooguit twee keer per week, een kwartiertje. Niet om bruin te worden-ik ben roomblank, maar voor de aanmaak van vitamine D waar je je stukken beter door voelt. En gezonder!
Daarna lekker douchen en een bodylotion smeren, heerlijk.

[Beantwoorden]


Door Dita op 13 november 2012 06:21

Heerlijke tips

[Beantwoorden]


Door sophie op 13 november 2012 07:39

Ik ontspan door op bed te gaan liggen lekker een filmpje te kijken en wat lekkers te eten, en trouwens de banner van de H&M is echt mooi! Zo is reclame zien helemaal niet erg:)

[Beantwoorden]


Door Anna-beau op 13 november 2012 13:56

Met een laptop in bad is niet zo’n heel erg goed idee.

[Beantwoorden]


Door Eline op 13 november 2012 15:02

Is new girl op TV?
Vorig jaar keek ik het altijd maar ik dacht dat het nooit meer op TV was!

[Beantwoorden]


Door Sacha op 13 november 2012 15:28

Wat een leuk en inspirerend artikel!
New Girl is inderdaad een leuke serie, ik heb het op weg naar Amerika in het vliegtuig gekeken ;)

[Beantwoorden]


Door My life as Merel op 13 november 2012 15:50

Fijne tips!
Als ik ontspan ga ik vaak even in bed liggen tv programma’s terug kijken, in bad of onder de douche, mezelf even verwennen met maskertjes of een nieuw kleurtje op mijn nagels of gewoon even een (mid)dagje op de bank hangen tv kijken.

[Beantwoorden]


Door Resy op 13 november 2012 16:08

Ik vind het heerlijk om als ontspanning een rondje te gaan hardlopen maar ook de woensdag en donderdag tennistraining helpen me om te ontspannnen. En ja anders, lig ik languit onder mijn deken in bed met een filmpje en iets lekkers te snacken en drinken

[Beantwoorden]


Door Femke op 13 november 2012 16:18

Wauw wat een goed artikel, heel fijn dit! Kan ik altijd wel gebruiken :) Even wandelen is inderdaad een goede, zelf doe ik dit niet vaak, maar als ik even een stukje wandel (hoeft helemaal niet lang te zijn, bijv: gewoon een blokje om) ontspan ik me wel. Even naar de natuur kijken en genieten!

[Beantwoorden]


Door Bo op 13 november 2012 16:27

Ik had ook stress en kon niet meer slapen, ik kocht slaappillen en het lukte heel goed! Ik werd elke dag vrolijk wakker omdat ik zo lang had geslapen! Echt een aanrader, en nu lukt het gewoon weer, het slapen :) :yay:

[Beantwoorden]


Door Lou op 13 november 2012 16:37

Goeie site!! En hele goeie tips!! :-) Heb ik zeker wat aan!

[Beantwoorden]


Door Alise op 13 november 2012 17:04

Super tips Vera, hier hebben we wat aan!! ^^)

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 13 november 2012 17:13

Ik heb morgen mijn auto rij examen, dus ik kan ook wel wat ontspanning gebruiken. Vanavond maar even lekker ontspannen met een gezichtsmaskertje en lekkere kop thee!

…En natuurlijk hopen dat het helpt voor morgen haha.. :crazy:

[Beantwoorden]

Nathalie antwoordt op 14 november 2012 om 17:52:

Jippie het heeft geholpen ! ik heb mijn rijbewijs :yay:

[Beantwoorden]


Door Deb op 13 november 2012 18:14

Ik vind het altijd fijn om blogs te gaan lezen en dan die van jou in het bijzonder! Lekker kopje thee erbij en lezen maar. :-)
Eigenlijk reageer ik nooit op je posts, maar vind het altijd wel erg leuk om de reacties te lezen. Andere bloggers reageren ook wel op de reacties, maar bij jou heb ik altijd het gevoel dat je echt meeleeft.
Ga zo door Vera!

[Beantwoorden]


Door Isabel op 13 november 2012 19:47

Hele handige tips Vera! :D

[Beantwoorden]


Door Puck op 14 november 2012 21:33

Handig dit! Ik heb deze en volgende week enorm veel toetsen en ik loop inderdaad helemaal te stressen. Ik ga deze tips eens toepassen, heel erg bedankt ^^) .

[Beantwoorden]


Door zwaan op 14 november 2012 21:36

Onderuitgezakt in een stoel naar heerlijk rustige muziek luisteren of in bad gaan.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 15 november 2012 09:04

Ik kan echt genieten van een lekker geurkaarsje aan, laptop op schoot en verwarming op 22 graden :) ja ik ben nogal een koukleum haha!

[Beantwoorden]


Door Nora op 18 november 2012 20:32

Op deze tips moet ik misschien maar eens letten. Ik ga binnenkort een cd kopen bij Essenza, zo van die heerlijke relaxatie liedjes.

Op welke zender komt New Girl eigenlijk? ^^)

[Beantwoorden]


Door Fre op 22 november 2012 10:53

Die kaarsen op dat plateau zijn echt heel leuk! Waar kan je die kopen? ^^)

[Beantwoorden]