Make Up Store Blothing Powder

Het leek een bodemloze put, maar na 6 maanden hem elke dag gebruikt te hebben zag ik de bodem van mijn geliefde Bobbi Brown Sheer Finish Pressed Powder toch echt tevoorschijn komen. Ik weet niet of jullie dat herkennen, maar zodra ik zie dat een favoriet product opgaat, durf ik het niet meer te gebruiken. Ik wil het bewaren voor ‘speciale gelegenheden’. Wanneer ik het echt nodig heb, omdat de koningin op bezoek komt bijvoorbeeld. En dus kocht ik een nieuwe poeder.

Photobucket

Photobucket
Ik wilde deze keer wel een andere poeder proberen – ook omdat Bobbi Brown poeders nou niet echt goedkoop zijn – en dus kocht ik een Blothing Powder van Make Up Store voor €29,00. Nog steeds niet goedkoop, maar minder duur dan Bobbi Brown.

De poeder komt in een simpel rond, matzwart en plastic doosje. Basic, prima. Typisch Make Up Store. Aan de binnenkant zit een spiegel en onder de poeder zit een (niet al te geweldig) sponsje verstopt.

Photobucket

Photobucket
Blothing/blotting powder is een onzichtbare poeder die je kunt gebruiken om je gezicht te matteren. Het houdt foundation op zijn plaats en gaat glimmen tegen. Blothing poeder kan prima door de dag heen bijgewerkt worden, want door bepaalde bestanddelen neemt dit poeder vet op. Glim je dus snel en heb je een vette t-zone? Een beetje blothing powder erop en je gezicht is weer shine free.

Mij doet blothing poeder een beetje aan talk denken. Ik krijg instant flashbacks naar gymlessen waarin ik moest ringzwaaien en van te voren mijn handen moest inwrijven met talk. Ah, gym…. Dat was niet mijn ding.

Photobucket

Photobucket
Blothing poeder is mijn ervaring niet echt onzichtbaar. Breng je teveel aan, dan zul je toch wel echt iets wits zien. Breng je in de juiste hoeveelheid de poeder aan, dan is er niets aan de hand, maar het is toch wel iets om op te letten. Wat ik een minpunt vind is dat er veel overtollig poeder loskomt wanneer ik met mijn kwast over de poeder ga.

Er wordt veel product verspild en de poeder gaat dan ook vrij snel op. Er zit minder in deze blothing powder van MUS (8g) dan in de poeder van Bobbi (11g) en hoewel de prijs lager is, ben ik waarschijnlijk toch goedkoper uit om weer een poeder van Bobbi te kopen.

Photobucket
Daar staat tegenover dat deze blothing poeder zijn werk wel erg goed doet. De poeder matteert foundation, mijn huid glimt aanzienlijk minder en als mijn t-zone door de dag heen toch vet is geworden, verhelp ik dat met de blothing powder zo. Bovendien is deze witte/onzichtbare poeder voor elke huidskleur geschikt en heb je dus niet het probleem dat je in de zomer wanneer je een kleurtje hebt, een donkerdere gezichtspoeder moet aanschaffen. One size fits all!

Ja, ik ben absoluut blij met deze blothing powder, maar zou hem niet opnieuw kopen. Wel wil ik een andere blothing powder gaan proberen, ik ben ook wel benieuwd naar die van MAC. Blothing powder vind ik erg fijn, het werkt goed. Het gaat alleen zo verdomde snel op en dat is behalve jammer, ook niet echt voordelig.

Make Up Store Blothing Powder kost €29,00. Make Up Store heeft een filiaal aan de Heiligeweg (zijstraatje van de Kalverstraat) in Amsterdam.

Twitter Facebook
Categorie: High end | 20 juni 2012 | 88 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door bonit op 20 juni 2012 07:03

:kiss: Leuk doosje

[Beantwoorden]


Door Eva op 20 juni 2012 07:21

Ah, jammer. Is er niet een soortgelijk product van budgetmerken?

[Beantwoorden]

Isabel antwoordt op 20 juni 2012 om 07:55:

:yes:

Essence heeft ook een losse poeder,’fix & mat’
en volgens mij heb ik ookal zoiets bij Catrice gezien.

[Beantwoorden]

Tim antwoordt op 20 juni 2012 om 08:03:

Die is héél vervelend om mee te nemen in je tas! Dan gaat al het product in het dekseltje zitten, ik spreek uit ervaring haha :)

[Beantwoorden]

fleur antwoordt op 20 juni 2012 om 12:29:

Klopt! De poeder valt dan uit de gaatjes de deksel in en als je hem iets te schuin open maakt dan zit * :shit: * je onder het witte poeder haha!

Julie Joanne antwoordt op 20 juni 2012 om 21:01:

Ik snap helemaal wat jullie bedoelen! Ik had me verslapen en moest daarom m’n make-up in de metro doen, wil ik dat doosje opendraaiden, zit heel m’n schoot onder de witte poeder, haha..
xx

Melissa antwoordt op 22 juni 2012 om 16:45:

Heei tim, ik volgde je op YouTube maar ik heb nu een nieuwe YouTube account, en ik kan je niet meer vinden op YouTube, kan je misschien je YouTube account naam doorsturen, ik wil je graag weer volgen, want je maakt echt hele leuke filmpjes!

Groetjes Melissa

Isabel antwoordt op 20 juni 2012 om 16:08:

Catrice heeft inderdaad ook iets als fix&prime ofzo.

[Beantwoorden]

beautyblog10 antwoordt op 24 juni 2012 om 17:46:

Ja, maar volgens Tim is die dus niet geschikt om in je tas mee te nemen. Als die van Catrice zijn werk goed doet kan ik misschien proberen hem te pressen nadat ik hem gekocht heb?

Saskia antwoordt op 26 juni 2012 om 17:04:

Om dit te voorkomen, kun je bij de action van die slonsjes halen voor je gezicht om poeder op je gezicht te ‘deppen’ koop deze en stop dit samen met dun wattenschijfje op de gaatjes.,deksel erop, en weg is het probleem! I love it!

[Beantwoorden]

Souhailla antwoordt op 20 juni 2012 om 13:24:

Catrice heeft er volgens mij een!

[Beantwoorden]


Door Fashion is like Peanutbutter op 20 juni 2012 07:23

Wauw geweldig!

[Beantwoorden]


Door Fé op 20 juni 2012 07:24

Oh Vera, wat hou ik toch van je schrijfstijl! Instant smile op woensdag ochtend :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 juni 2012 om 09:01:

Dankjewel Fé :$

[Beantwoorden]


Door CreaBeaBlog op 20 juni 2012 07:31

Heel herkenbaar, dat bewaren! Ik gebruik Catrice transparent powder over de foundation om de boel te matteren. Blothing powder kende ik nog niet.

[Beantwoorden]


Door Lifesplash op 20 juni 2012 07:31

Klinkt wel fijn! Ik denk alleen dat als je met sommige producten blijft wachten voor speciale gelegenheden.. dat dat lang kan duren haha. Maar het is wel herkenbaar.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 juni 2012 om 09:02:

Haha, ja dat klopt :D

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 20 juni 2012 07:34

hij lijkt me erg fijn =)

[Beantwoorden]


Door Magda op 20 juni 2012 07:37

Probeer eens die van Cateice, Mascha vind m
beter dan MAC. Zie haar artikel.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 juni 2012 om 09:02:

Ja, zal er eens naar kijken :-) Wel jammer dat het een losee poeder is!

[Beantwoorden]


Door Jorinde op 20 juni 2012 07:37

Lijkt me een fijne poeder.

[Beantwoorden]


Door Lotje op 20 juni 2012 07:45

Lijkt me fijn spul dit!

[Beantwoorden]


Door Charile op 20 juni 2012 07:46

Ziet er goed uit!

[Beantwoorden]


Door Samantha op 20 juni 2012 07:54

Ik vind het doosje erg saai maar hij lijkt me wel goed.

leuk artikel <3

[Beantwoorden]


Door Femke op 20 juni 2012 08:07

Klinkt wel goed! Hij lijkt me best wel fijn!

[Beantwoorden]


Door ValleyDoll op 20 juni 2012 08:11

Klinkt goed, enkel jammer datie zo snel zal op gaan. Soms ben je idd beter af met het duurdere item te kopen, als dat minder snel op is.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 juni 2012 om 09:03:

Ja, dat blijkt :ja:

[Beantwoorden]


Door Zusjes in Paradijs op 20 juni 2012 08:13

Ik kende het nog niet, maar het klinkt heel fijn. Ondanks dat het wat prijzig is. Ook weer heerlijk geschreven trouwens!

[Beantwoorden]


Door Thérèse op 20 juni 2012 08:19

waaauw super mooi product! en wat een prachtige productfoto’s weer!

[Beantwoorden]


Door Emmely op 20 juni 2012 08:23

Hey Vera!

Kijk eens een keertje naar de poeder van catrice.
Die heb ik sinds kort en is echt prima!
Mascha heeft er artikel over geschreven (ze vergeleek hem toen met de poeder van Mac). Dan weet je over welke ik het heb!

Fijne dag ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 juni 2012 om 09:03:

Ik weet welke het is! Dankjewel Emmely :-)

[Beantwoorden]


Door Nadine op 20 juni 2012 08:26

Ziet er goed uit! En ja zo bekent dat je het niet wilt opmaken.. Soms heb ik dat ook met dingen die verlopen.. En dan had ik het net zo goed nog kunnen gebruiken niet zo slim dus. :crazy:

[Beantwoorden]


Door Cherel op 20 juni 2012 08:47

Lijkt me erg fijn!

[Beantwoorden]


Door Manon op 20 juni 2012 08:49

Deze lijkt me erg fijn! Een perfecte poeder om mijn vettige neusje te matteren. Je ziet er mooi uit op de foto Vera

[Beantwoorden]


Door Marijke op 20 juni 2012 09:04

Ik ben al bezig met mijn 4e doosje van de MAC Blot powder. Deze vind ik echt super fijn, geen last van een witte waas want het is in verschillende kleuren te verkrijgen. Ik zweer erbij, ook niet goedkoop trouwens maar een half jaar doe ik er zeker wel mee

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 juni 2012 om 14:38:

Een half jaar! Dat is wel lang. Hmmm, toch maar eens proberen :-)

[Beantwoorden]


Door claire op 20 juni 2012 09:08

lijkt me wel heel fijn!

[Beantwoorden]


Door Dita op 20 juni 2012 09:24

Wow, mooi product.. zelf heb ik poeder van make up studio.. Deze kreeg ik bij mn visagie opleiding. Ook erg fijn :)

[Beantwoorden]


Door Sara op 20 juni 2012 09:26

Dit lijkt me wel wat!
En op die laatste foto ben je zo ongelofelijk mooi opgemaakt!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 juni 2012 om 14:39:

Dankjewel :$

[Beantwoorden]


Door Desirée op 20 juni 2012 09:27

Jammer dat hij zo verstuift, ik zoek ook nog een perfecte en ben dan toch geneigd te gaan voor die van Bobbi Brown : )

[Beantwoorden]


Door Kelly op 20 juni 2012 09:38

Lijkt me erg fijn!

[Beantwoorden]


Door Jasmine op 20 juni 2012 09:57

Prachtig product! Mooie look trouwens ^^)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 20 juni 2012 10:10

Ha Make Up Store! Ik heb toevallig van de week mijn eerste MUS product gekocht. Een super mooie oogschaduw. Jammer dat dit poeder minder zuinig in het gebruik is. En blothing powder? Toen ik het voor het eerst las dacht ik dat het een tikfout was, maar het staat echt op de verpakking.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 juni 2012 om 14:42:

Ik heb het gezien op je blog! En i know, ik had automatisch ook overal blotting neergezet en toen zag ik het op het doosje staan :D

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 20 juni 2012 om 19:29:

Ah vet dat je mijn blogje gezien hebt.

[Beantwoorden]


Door Amanda op 20 juni 2012 10:16

Jammer dat hij product verspilt, helemaal omdat hij best prijzig is!

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 20 juni 2012 10:17

Wow, best een duur product! Dan is het inderdaad behoorlijk zonde dat het zo snel op gaat. Maar als het goed werkt… tja..

[Beantwoorden]


Door Els op 20 juni 2012 10:44

Misschien kun je deze eens proberen!
http://www.enchantra.eu/index.php/outlet/michael-todd-cosmetics/shine-control-powder/shine-control-pressed-powder-shine-control.html
Nu super in de aanbieding :) Hierna niet meer te verkrijgen om dat Michael Todd stopt met produceren, dus inslaan als het bevalt ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 juni 2012 om 14:48:

Goede tip, dankje!

[Beantwoorden]


Door lin op 20 juni 2012 11:00

Het wordt echt de hoogste tijd dat ik weer eens naar Amsterdam ga… Mac, make up store, inglot! Heerlijk! Kan ik meteen eens kijken naar de blotting powders :)

[Beantwoorden]


Door Chantal op 20 juni 2012 11:20

Hee!
Ik had een vraagje, is blothing powder hetzelfde als translucent powder? Of heeft het allebei een ander effect? :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 juni 2012 om 14:49:

Het is anders. Blothing powder neemt ook het vet op als je een glimmende t-zone hebt :-)

[Beantwoorden]


Door Tessa op 20 juni 2012 11:24

Ik vind het onzin dat mensen een product wat favoriet is niet meer gebruiken omdat ze bang zijn dat het opgaat. Als ik een reep chocolade heb, dan laat ik hem toch ook niet liggen omdat ik bang ben dat het opgaat? Zo denk ik dan. Ik gebruik al mijn favoriete producten dan ook gewoon iedere dag, speciale gelegenheid of niet.

Make-up store is nou niet een merk wat me echt trekt. Hoewel de blotting poeder er wel goed uit ziet. Misschien als ik in de buurt ben ga ik eens kijken. :)

[Beantwoorden]

Juliet antwoordt op 20 juni 2012 om 12:08:

Dat is toch vera’s eigen mening, dat is waarom ze blogt, om ons haar mening te vertellen.
Ik heb dat ook, zeker als het een duur product is!
ik bewaar het dan liever!
En chocola is niet te vergelijken met make up.
Als de poeder nou 7 euro zou zijn Oke, maar Bobbi Brown is best een duur merk!! :hmm:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 juni 2012 om 14:50:

Ik zit anders in elkaar, is toch niet erg? En ja, ik was vroeger ook een kind dat de mooiste stickers bewaarde tot ‘een bijzonder moment’. Die kwam nooit, maar dat is toch niet erg? Zou me er niet te druk om maken en ook niet alles wat ik zeg zo serieus nemen :-) Als ik wil gebruik ik de poeder wel.

[Beantwoorden]


Door Caro op 20 juni 2012 11:27

Wat is eigenlijk het verschil tussen blotting en blothing?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 juni 2012 om 14:50:

Niets, MUS noemt het gewoon anders. Is hetzelfde! :-)

[Beantwoorden]

Caro antwoordt op 21 juni 2012 om 12:01:

Vandaar :) thanks

[Beantwoorden]


Door Jessica op 20 juni 2012 13:21

Lijkt me erg fijn, wel jammer dat ‘ie zo snel opgaat!

[Beantwoorden]


Door Iris op 20 juni 2012 13:31

Het product ziet er erg mooi uit! Toch houd ik het bij mijn Essence poeder, een stuk goedkoper en doet zijn werk ook prima. ^^)

[Beantwoorden]


Door Samira op 20 juni 2012 13:36

Heel erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Manouk op 20 juni 2012 13:44

Die van Catrice is ook super fijn! Ook een betere prijs ;-)

[Beantwoorden]


Door Esther - Blosh Blog op 20 juni 2012 13:47

ziet er goed uit! Ik heb een heel slechte ervaring met de poeder van Essence (die ging rullen en ophopen, heel lelijk), dus ik durf niet meer zo goed met poeder aan de slag haha

[Beantwoorden]


Door Lady L op 20 juni 2012 13:58

Wel leuk dat die in vaste vorm is. Misschien wel handig om mee te nemen en thuis een andere te hebben die leuker werkt. Is het geen weggegooid geld ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 juni 2012 om 14:51:

Ja, ik hou niet zo van losse poeders :D

[Beantwoorden]


Door Evelien op 20 juni 2012 14:08

Misschien kan je proberen om het aan te brengen met een zachtere borstel? Ik heb er zo eentje van 2B, belachelijk stijve haartjes en een van the body shop, heerlijk zacht. met die van the body shop kan ik sommige poeders (goedkope, maar toch) poeders gewoon niet opnemen omdat de haartjes zo zacht zijn, en de borstel van 2B verpulvert mijn halve blush in 1 keer. Figuurlijk, natuurlijk. Ik heb nog maar net catrice prime and fine loose powder gekocht, is dat eigenlijk ook blotting powder? Ik heb er eigenlijk nog niet over nagedacht om het zonder foundation te gebruiken op warme dagen. (bij gebrek aan warme dagen kan ik dit dus ook niet meteen testen.)

[Beantwoorden]


Door Dana op 20 juni 2012 14:25

Elke keer wanneer ik in de heiligeweg langs MAC en make up store naar werk loop, heb ik de neiging om iets te kopen, maar dan zeurt weer iets anders aan mijn hoofd en ik ben weer verdwaald in mijn gedachtes!

[Beantwoorden]


Door daydreamers op 20 juni 2012 15:24

Ik heb ook vaak dat ik iets bewaar omdat ik het zonde vind..
Als ik er zo bij na denk is het best wel raar. hahaha,
Liefs,

[Beantwoorden]


Door Maaike op 20 juni 2012 16:44

Wat een mooie foto die laatste!
Ik hoop dat je er eentje vind die iets zuiniger is, en er dan natuurlijk een artikel over schrijft ;)

[Beantwoorden]


Door Miranda op 20 juni 2012 17:01

Hij klinkt wel heel erg fijn. Ik gebruik een loose powder van Essence, helaas LE. Ik weet dat Catrice er ook één heeft, helaas geen compact powder. Al moet ik zeggen dat ik loose poeder ook erg fijn vind werken;D

[Beantwoorden]


Door Joyce op 20 juni 2012 17:11

ik ga ook maar eens opzoek naar een budget versie, dit klinkt goed & ik kan ’t wel gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 20 juni 2012 17:49

Hij klinkt wel goed, maar jammer dat hij zo duur is. Ik ga die van Catrice eens proberen, heb er goede dingen overgehoord! :)

[Beantwoorden]


Door Esmay op 20 juni 2012 18:13

Klinkt prima! Ik ben zelf ook heel benieuwd naar die van MAC, daar lees je ook veel goeds over!

[Beantwoorden]


Door gerrianne op 20 juni 2012 19:18

Dan zou ik voor de Bobby Brown zijn gegaan, aha. Deze ziet er alleen héél fijn uit, maar erg jammer dat hij zo snel opraakt! Dan heb ik er net géén 29.- voor over. Ik moet binnenkort nog wel een goede poeder, echt een goede. Mijn T-zone is namelijk ook een hel & raakt steeds vettig. Heb jij misschien een tipje, welke poeder het goed zal gaan doen bij m’n huid? :)

[Beantwoorden]


Door Arnela op 20 juni 2012 19:48

LOVE your lipstick girl !!! :D

[Beantwoorden]


Door Jill op 20 juni 2012 19:49

:wave: ik ben nummer 50! Bedankt voor je review. Komt weer als geroepen, omdat ik erg glim. Ik twijfelde al een tijdje over losse poeder of pressed. Ik ben nu eenmaal een treuzelaar en voordat ik iets koop wil ik zeker zijn dat het goed is. Maar ik ga dus voor pressed en wacht nog even je MAC review af. Nog een fijne avond..

[Beantwoorden]


Door Cécile op 20 juni 2012 19:58

Ik heb er zelf een van Essence, wel een losse poeder, maar vind hem heel fijn! Een aanrader dus!

[Beantwoorden]


Door Marijke op 20 juni 2012 21:10

Je huid ziet er erg mooi uit!

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 20 juni 2012 22:50

Je gezicht is inderdaad mooi mat, de finish vind ik ook gorgeous, maar de lips erbij, dat maakt het plaatje toch net wat specialer. :p Ik wist niet eens dat Make Up Studio dit had joh, amazing. :D

[Beantwoorden]


Door Claudia op 20 juni 2012 23:21

Ik moet ook maar eens op zoek gaan naar blotting powder! En nog veel plezier in Paris!

[Beantwoorden]


Door Marjorie op 20 juni 2012 23:43

Wauw, dit lijkt mij echt fijn. Mooie foto’s heb je gemaakt trouwens!

[Beantwoorden]


Door Hannah op 21 juni 2012 11:49

Ik ken het probleem dat alles eruitvalt als je het open doet!
Maar wat ik altijd doe; ik laat het sponsje in het doosje steken. Het houdt het poeder dan tegen en dan valt er niks uit.
Als je het sponsje niet meer hebt kun je in het kruidvat altijd nog een nieuw kopen (;

[Beantwoorden]


Door Deemautozeem op 21 juni 2012 15:33

lijkt me erg fijn! ^^)

[Beantwoorden]


Door Deniseee op 21 juni 2012 19:28

Klinkt goed! Had eigenlijk nog nooit van Blothing powder gehoord, alleen van blothing papers.. Maar lijkt me een erg fijn product!

[Beantwoorden]


Door Alexandra op 21 juni 2012 22:14

Het poeder dat je op je handen doet met ringzwaaien is geen talk, maar magnesium, is niet erg vergelijkbaar volgens mij haha!

Mooie foto’s bij je artikel veer!

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl op 7 oktober 2012 15:25

[…] Skin 79 Orange BB Cream – review Catrice Concealer Palette Make Up Store Blothing Powder – review Hema Eyebrow Pencil – […]


Door veracamilla.nl op 16 oktober 2012 16:15

[…] Up Store Blothing Powder – review Catrice mascara’s Glamour Doll + The Giant – review Catrice Prime And Fine Highlighting […]