Sudocrem to the rescue

Sudocrem is hét middeltje voor babybilletjes met luieruitslag. Ik snap dan ook dat je misschien even raar opkijkt wanneer ik je vertel dat ik het ook graag gebruik. Sudocrem kan namelijk zelfs jaren later nog goed van pas komen. Want een geïrriteerde huid is helaas voor alle leeftijden. Vooral na het scheren kan de huid rode bultjes vertonen, en het eerst waar ik dan naar grijp is Sudocrem.

Photobucket

Photobucket

Sudocrem beschermt, verzacht en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. De bijzondere samenstelling van Sudocrem maakt het een uniek product. Het helpt tegen rode billetjes. Daarnaast helpt Sudocrem ook bij een ruwe, schrale en geprikkelde huid. Geschikt voor ieder huidtype, voor jong en oud.Misschien kun je je deze blogpost die ik schreef over scheren van je schaamhaar (ja, daar gaan we weer!) nog wel herrinneren. Ik vertelde daarin ook dat je huid na het scheren geïrriteerd kan raken, waardoor haarzakjes kunnen ingroeien, ontsteken en er rode bultjes tevoorschijn komen. Ik snap dat je daar best onzeker van kunt worden, je oksels en bikinilijn blijven tenslotte toch wel intieme plekken.

Photobucket
Ik heb mijn dokter al eens gevraagd wat ik tegen ingegroeide haartjes en een geïrriteerde huid kon doen. ‘Niet scheren’, luidde het verdict. Nou, ammehoela! En dus ging ik zelf op onderzoek uit. Ik heb verschillende mesjes, smeersels en trucjes geprobeerd en mijn bevindingen zijn tot nu toe:

– Draag fijne kwaliteit ondergoed. Het liefst naadloos, of met zo weinig mogelijk randen, sticksels etc. die voor irritatie kunnen zorgen
– Scheer onder de douche met warm water
– Gebruik scheerschuim of gel voor het scheren
– Scheer met een goede kwaliteit scheermes (geen wegwerpmesjes)
– Klaar met scheren? Dep nu wat Sudocrem op de droge, geschoren huid. Doe dit 1 of 2 keer per dag, 2 tot 3 dagen lang.

Photobucket
Ik merk dat Sudocrem heel goed helpt tegen het ingroeien van haartjes en zorgt dat mijn huid niet geïrriteerd raakt. Ik ben heel blij dat ik na een tip van een lezeres Sudocrem heb ontdekt. Ik kan nu niet meer zonder! Het enige nadeel vind ik dat Sudocrem tijdelijk wel een witte was achterlaat en niet heel snel intrekt. Wanneer je geen last hebt van een geïrriteerde huid, dan kun je gewoon op een droge huid met scheermesjes aan de slag. Heb je een gevoeligere huid, dan hoop ik dat je wat aan deze tip(s) hebt gehad.

Sudocrem is te koop in verschillende formaten. Een pot kost gemiddeld zo’n €2 tot €5. Sudocrem is verkrijgbaar bij de drogist. Ik koop zelf meestal een klein reisformaat (60g) en kan daar maanden mee vooruit.


Reacties

Door margotje op 28 januari 2012 10:13

Leuk artikel :D
Ik hars zelf maar, dat is minder werk (1 x per maand tegenover 2,3 x per week).

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 januari 2012 om 10:39:

Auwww! Ik kan wel tegen een beetje pijn (dacht ik tenminste), maar harsen trek ik echt niet :$

[Beantwoorden]

Esther antwoordt op 28 januari 2012 om 13:39:

Als je ’t laat doen, doet ’t altijd minder pijn. Oh, en je went er supersnel aan. Gewoon doen, Vera!

[Beantwoorden]

elze antwoordt op 28 januari 2012 om 15:31:

ik zou er ook niet tegen kiunnen hoor! al helemaal niet bij bikinilijn en oksels!!! brrrr :O

[Beantwoorden]

margotje antwoordt op 29 januari 2012 om 10:46:

Ik doe eerlijk gezegd alleen de oksels… Dat is nog steeds minder pijnlijk dan de benen want je moet 2x trekken…. En je hebt geen bultjes na afloop of geïrriteerde oksels…

[Beantwoorden]

Bertine antwoordt op 28 januari 2012 om 18:15:

Heel onnozel misschien, maar iedereen heeft het altijd over het harsen van de bikinilijn, houdt dat ook in dat je de venusheuvel en de rest harst? of dat dan weer niet?

[Beantwoorden]

Evelien antwoordt op 15 februari 2012 om 21:30:

ik neem aan echt letterlijk waar je bikini randen zitten ;) dus de rest niet nee, dat is een brazilian (wax) als je alles mee neemt

[Beantwoorden]


Door Anouk op 28 januari 2012 10:13

Ik gebruik het ook al heel lang, echt super fijn!

[Beantwoorden]


Door sd op 28 januari 2012 10:13

Wat voor mij ook goed helpt is pbf vanish kan je halen bij de d.a
is niet het allergoedkoopste maar het geld zeker waard.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 januari 2012 om 10:41:

Bpf? is dat een afkorting voor iets? Er zit hier helaas geen DA, anders had ik het graag geprobeerd!

[Beantwoorden]

Linda antwoordt op 28 januari 2012 om 11:26:

Ik geloof dat het gewoon PFB Vanish heet. Het komt in een soort deodorantroller, prikt een beetje maar het helpt zeker wel! :)
http://www.pfbvanish.nl/

[Beantwoorden]

Linda antwoordt op 28 januari 2012 om 14:12:

Klopt, ik heb deze een keer op drogisterij.net besteld. Alle klachten van rode bultjes en ingegroeide haartjes zijn voor mij verdwenen :-)

elze antwoordt op 28 januari 2012 om 15:31:

oeehh,, ik zal eens kijken :D

Sanne antwoordt op 30 januari 2012 om 11:54:

Ik heb het ook voor m’n oksels, helpt echt heel goed!!

[Beantwoorden]


Door ValleyDollEva op 28 januari 2012 10:18

Thx voor de tip ! Ik heb soms ook wel last van een geïrriteerde huid na het scheren.

[Beantwoorden]


Door Julie Joanne op 28 januari 2012 10:20

Haha, zo herkenbaar. Ik ben nu bijna 15 en gebruik nog steeds sudocrem, echt een klassieker als het mij vraagt.

xx Julie

[Beantwoorden]


Door HollandaBeauty op 28 januari 2012 10:20

Wat een goede blogpost super handig. Sudocreme is echt een wondermiddel. Zit ook altijd in de tas van mijn zussen (die hebben kinderen) want Sudocreme wordt ook geadviseerd voor rode billetjes van de baby’s. Maar ik had zo snel nog niet bedacht dat het ook heel handig is voor de schaamstreek. Ben benieuwd. Ga ook testen!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 28 januari 2012 10:26

ik gebruik dat ook echt altijd..
gewoon geen rode bultjes meer (;

[Beantwoorden]


Door charile op 28 januari 2012 10:27

Lijkt me super handig!

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 28 januari 2012 10:34

Echt een uitkomst voor mij!

[Beantwoorden]


Door Yasmina op 28 januari 2012 10:37

Superhandige post!

Maarreee……
Zou je zelf misschien een My Boyfriend Does My Makeup Tag kunnen doen? En anders met je vader ofzo :):)

XXXX.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 januari 2012 om 10:42:

Haha, nee ik ga het niet met mijn vader of broertje doen! Dat vind ik een beetje sneu, iedereen doet het met zijn vriend en dan kom ik met mijn broertje aanzetten… Nee :-P. Niet dat hij het zou willen, hij zou dat nooit doen.

[Beantwoorden]

LottedeJ antwoordt op 28 januari 2012 om 12:00:

Ook wel logisch dat je dat niet wilt met je vader of je broertje, haha. Ook al is je broertje volgens mij wel schattig!

[Beantwoorden]

elze antwoordt op 28 januari 2012 om 15:33:

haha bijna alle kleine broertjes vinden mensen schattig,, behalve de grote broer of zus :ja:
maarja,, t zou wel leuk zijn!
mijn vriendje gaat t zondagavond doen! jippie :S :$


Door Femke op 28 januari 2012 10:41

Ik heb hier zelf ook regelmatig last van, volgensmij hebben wij nog wel sudocrem thuis dus zal ik die de volgende keer gebruiken. Bedankt voor de tip! ^^)

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 28 januari 2012 10:41

Klinkt als iets wat ik echt nodig heb! ;-)

[Beantwoorden]


Door Germa op 28 januari 2012 10:47

Grappig, ik gebruik het al jaren.

[Beantwoorden]


Door Lois op 28 januari 2012 10:50

Handig !
xxxxx

[Beantwoorden]


Door Evelien op 28 januari 2012 10:50

Moet ik misschien ook eens proberen! Ik heb het scheren met scheermesje gestaakt bij oksels en bikinilijn, nu is het steeds met de ladyshave, maar dan krijg ik het haar nooit zo mooi weg. Misschien moet ik dit eens proberen!

[Beantwoorden]


Door Melanie op 28 januari 2012 10:55

Ik gebruik sudocreme altijd tegen puistjes! Voor het slapen gaan smeer ik mijn hele gezicht hiermee in. Helpt echt supergoed als je het mij vraagt!

[Beantwoorden]


Door Jorinde op 28 januari 2012 11:01

Ik gebruik ook sudocrem :-)

[Beantwoorden]


Door carmen op 28 januari 2012 11:01

Weer fijne tips, thnx vera! Xx

[Beantwoorden]


Door Kathlin op 28 januari 2012 11:07

Ik heb een creme van de huisarts gekregen tegen puistjes. Het helpt echt heel goed en ik ben er bijna van de bultjes af, alleen het enige nadeel is dat er allemaal rode vlekjes achter blijven waar ze hebben gezeten. Ik ging op internet kijken en kwam toen ook op sudocrem uit. Ik vroeg me af of je Sudocrem op je gezicht kan smeren zodat de rode vlekjes van de puistjes weggaan?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 januari 2012 om 12:25:

Heb ik zelf geen ervaring mee, maar je zou het kunnen proberen!

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 28 januari 2012 om 16:04:

Ik gebruik al zo’n jaar sudocem voor eventuele puistjes.
Voor ik naar bed ga een beetje op je pusitje en de volgende ochtend is je puistje duidelijk kleiner of zelfs weg!
Wonderspul (love)

[Beantwoorden]

Zeepsopp antwoordt op 29 januari 2012 om 15:04:

Ik heb mijn gezicht laten laseren en daar raden ze sudocreme zeker aan voor het gezicht!

[Beantwoorden]


Door bianca op 28 januari 2012 11:09

Ik gebruik het ook al tijden na het scheren, fijn spul!

[Beantwoorden]


Door janina op 28 januari 2012 11:10

Goede tip!, heb er soms ook wel last van.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 28 januari 2012 11:10

Wat leuk ! Ik gebruik sudocrem al van jongs af aan, heb laatst weer een nieuwe grote pot gekocht. Erg fijn c:

[Beantwoorden]


Door Annelien op 28 januari 2012 11:19

Volgens mij was ik dat die de tip gaf! Fijn dat jij/je lezeressen er nu ook iets aan hebben :) Alleen jammer van die waas ja.. overigens, nu we het toch over intieme dingen hebben. Ik heb mij ooit gesneden aan maandverband. En daar plak je nu niet bepaald makkelijk een pleister, hiervoor kan sudocreme ook helpen! Ik heb mijn huisarts gevraagd of het veilig is en dat is het.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 januari 2012 om 12:26:

Gesneden aan maandverband? Auw! En hoe kan dat? :-(

Wel goed om te weten overigens, ik ga soms iets te enthousiast met een scheermes aan de slag en snij me dus ook wel eens.

[Beantwoorden]


Door Ise op 28 januari 2012 11:24

Er is ook een speciaal middeltje om ingegroeide haartjes te voorkomen, PFB. Dat gebruik ik altijd! Kan je bij de meeste drogisten wel kopen geloof ik.

[Beantwoorden]


Door Amanda op 28 januari 2012 11:26

Ik gebruik het eigenlijk nooit ;)

[Beantwoorden]


Door my life in beauty op 28 januari 2012 11:48

handig!! ga ik zeker proberen :)

[Beantwoorden]


Door Marieke op 28 januari 2012 11:53

Hihi, dat met die rode bultjes in gegroeide haartjes herken ik maar al te goed. Ik gebruik nu vaak zinkzalf van de “natural” babylijn van het Kruidvat. Werkt ook, maar niet optimaal.

[Beantwoorden]


Door Daphne op 28 januari 2012 11:58

Ik gebruik het ook wel eens, vind het wel fijn spul! Bedankt voor dit artikel want nu weet ik waar ik het allemaal voor kan gebruiken.

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 28 januari 2012 12:01

Ik heb hier echt al veel goede dingen over gehoord! Zelf heb ik het nog nooit geprobeerd, maar eigenlijk weet ik niet zo goed waarom niet… Toch maar eens doen, misschien!

[Beantwoorden]


Door Nannick op 28 januari 2012 12:04

Oh ik had er nog nooit van gehoord, klinkt erg goed ;)

[Beantwoorden]


Door Siska op 28 januari 2012 12:05

Ik gebruik het ook vaak, als ik verkouden ben en het onder mijn neus helemaal rood is. Gewoon even voor het slapen op doen, ziet er niet uit maar je gaat toch slapen. Volgende dag is het, bij mij tenminste, minder rood. Maar dit ga ik ook testen! Goede tip!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 januari 2012 om 12:27:

Ook een goede tip!

[Beantwoorden]


Door Milou / Louna op 28 januari 2012 12:07

Sudocrem gebruik ik echt al jaaaaaaren! :) Heerlijk spul.
Vind wel stinken haha!
Maar het helpt inderdaad goed tegen rode bultjes en irritaties! :)

Fijn spul! :) Kan het ook op plekjes waar je verstandskies is getrokken? haha! ;-) !!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 januari 2012 om 12:28:

Haha ahhh, denk dat dat niet kan! Hoe gaat het nu met je kiezen?

[Beantwoorden]


Door Lisa op 28 januari 2012 12:07

Bedankt voor de tip! Leuk dat je ook over zo’n onderwerpen zonder taboe schrijft ;)

[Beantwoorden]


Door Joan op 28 januari 2012 12:19

Jaren geleden las ik er al eens over dat het tegen rode bultjes etc. helpt na het scheren. Ik heb het toen ook gekocht, maar helaas hielp het bij mij niet echt. Misschien ben ik ook wel een extreem of uitzonderlijk geval wat dat betreft, want vooral als ik kort na elkaar scheer heb ik super veel last van rode bultjes (en ik heb echt van alles er tegen geprobeerd).

[Beantwoorden]


Door Lianne op 28 januari 2012 12:20

Vera,

Ik kan zelf ook niet zonder Sudocreme. :) Ik gebruik het voornamelijk voor mijn pukkeltjes, werkt geweldig. Alleen ik heb nu een grote versie.

Maar waar koop je die 60 gram?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 januari 2012 om 12:29:

Bij de reisartikelen (kleine verpakkingen douchegel, deo, tandspasta etc) bij Kruidvat!

[Beantwoorden]

Lianne antwoordt op 28 januari 2012 om 12:43:

Ah, dankjewel =]

[Beantwoorden]


Door Paola op 28 januari 2012 12:21

Denk dat ik dit ook ga proberen! Handig artikel!

[Beantwoorden]


Door marissa op 28 januari 2012 12:42

Om rode bultjes na het scheren te voorkomen gebruik ik altijd slakkenslijmgel. Klinkt heel vies, ik weet het, hahaha. Het is een gel waarin het herstellende extract van slakkenslijm zit. Ik zweer erbij. Nooit meer last gehad van rode bultjes! ;)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 28 januari 2012 12:46

Geen last van want ik heb nooit last van ingegroeide haartjes. I know! Lucky me!

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 28 januari 2012 12:53

haha dit gebruik ik ook, al sinds ik klein was.
helpt ook bij wondjes, littekentjes, droge huid. alles eigenlijk (:

[Beantwoorden]


Door Miranda op 28 januari 2012 12:53

Dit is zo fijn. Ik gebruikte het ook veel in de kraamzorg ^^

[Beantwoorden]


Door Bosje op 28 januari 2012 12:59

Denk jij dat dat ook zou helpen tegen hele droge oksels? Misschien een rare vraag, maar mijn oksel zijn serieus echt héél droog.. :( ik heb er al normale crème op gesmeerd, maar dat voelt zo verstoppend..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 januari 2012 om 23:53:

Ik denk zeker van wel!

[Beantwoorden]


Door Eva op 28 januari 2012 13:01

Ben DOL op sudocreme! gebruik het ook op mijn gezicht en op mijn armen, doet wonderen voor kerastosis pilaris(die harde bultjes op boven armen en benen etc) en pukkeltjes! onder andere door de zink die erin zit ^^) daarbij verzacht het mijn huid echt heel erg, smeer ’s avonds altijd een dun laagje op mijn gezicht!

[Beantwoorden]

annet antwoordt op 28 januari 2012 om 15:56:

ik heb ook van die bultjes. wist nooit wat het was.. maar dat dus.. ik hoop heel erg dat sudo creme er tegen gaat helpen want ik ben zelf heel bleek dus zie je de bultjes als ze rood zijn extra goed.. heel vervelend in de zomer

[Beantwoorden]

Marielle antwoordt op 1 februari 2012 om 00:02:

iew die zit vol met troep die je huid afsluit en in je bloedbaan beland! Voor mij geen paraffine, paraffinium liquidum, petrolatum, mineral oil,… Geef mij maar de groene tube van Kruidvat baby lijn die is volledig plantaardig en er zit ook zink in dat de huid hersteld!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 28 januari 2012 13:13

Ik heb inderdaad van Sudocrem gehoord, lijkt mij heel fijn!

[Beantwoorden]


Door Nicky op 28 januari 2012 13:27

Wat ik ook al gehoord heb is om 24u voor het scheren je huid te scrubben! Aan je bikinilijn scrubben lijkt me nu niet meteen zo’n goed idee, maar aan je oksels kan het bijvoorbeeld wel. Door 24u op voorhand te scrubben, worden ingegroeide haartjes blijkbaar voorkomen omdat de dode huid dan weg wordt gehaald en zo de haartjes meer kans krijgen om ‘boven te komen’. Als je snapt wat ik bedoel?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 januari 2012 om 00:17:

Klopt! Helemaal vergeten erbij te zetten, maar scrubben helpt ook en is belangrijk!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 28 januari 2012 13:35

Goede en handige tip!

[Beantwoorden]


Door Valérie op 28 januari 2012 13:38

hahah ik dacht dat ik de enige was die het nog gebruikte!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 januari 2012 om 00:17:

Zeker niet! ^^)

[Beantwoorden]


Door Joyce op 28 januari 2012 13:39

dit zijn nou eens tips waar je iets aan hebt! thanks for sharing!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 28 januari 2012 13:41

Dit werkt ook géweldig tegen puistjes. Ik had alles geprobeerd maar dit is het enige wat hielp!

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 28 januari 2012 13:41

Goede tip! Ik zie het altijd op een of andere manier in de winkel taan. Heel raar, maar hij verschijnt elke keer weer in mijn vizier. :’)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 januari 2012 om 00:17:

It’s a sign… (H)

[Beantwoorden]


Door klaartje op 28 januari 2012 13:55

ik gebruik voor mijn oksels altijd ontharingscreme omdat ik van die geweldig holle oksels heb die ik niet kan scheren met een scheermesje :S duurt veel langer maar voor andere lichaamsdelen kan het handig zijn!

[Beantwoorden]


Door Leonie op 28 januari 2012 14:02

Ik hoor ook altijd dat Sudocrème zo fijn is bij alles, maar ik wist nooit wát het dan precies deed, maar dit geeft wel een beter beeld!
Het voelt dus niet als vaseline? Ik heb het nog nooit gebruikt en heb altijd in mijn hoofd dat het een ultra-vettende crème is ofzo… Maar bedankt dus Vera dat je hier een duidelijk review over hebt geschreven! ^^)

En dan nog iets een beetje off-topic, is er iemand die een recept heeft voor een lekkere en gezonde lunch? (iets anders dan altijd maar weer die saaie boterhammen)
Ik heb namelijk iets bedacht, Gezonde Zaterdag, en dan post ik gezonde en lekkere recepten op mijn blog. Voor het ontbijt heb ik net een recept geplaatst, maar het wordt nu ook tijd om te gaan lunchen en ik weet niet wat ik zal maken! Dus als iemand ideeën heeft zijn die welkom ^^)

XX

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 januari 2012 om 00:18:

Nee, het is niet als vaseline! Het is wit, andere textuur en op een andere manier vettig.

Hopelijk kom je eruit met je recepten! Klinkt wel heel leuk :-)

[Beantwoorden]


Door belllezza op 28 januari 2012 14:59

Ik gebruik het ook altijd als ik een heftig droge huid hebt, maar nooit aan gedacht om na het scheren te smeren. Thanks for sharing :)

[Beantwoorden]


Door Yazylicious op 28 januari 2012 15:01

Dan heb ik ook nog een super tip tegen rode bultjes en uitslag na het scheren. Idd wel zoals je zegt onder de douche met warm water scheren (eerst de huid laten wennen aan het water) daarna scheren met idd altijd een gel of mouse en meteen na het scheren jodium scrub gebruiken. Klinkt vies en ziet er ook vies uit, maar dit is speciale (lichte) scrub die direct de bacterien doodt die anders in je porien blijven zitten. Want door het warme water gaan je porien openstaan, en na het douchen en scheren sluiten ze weer. En er blijven altijd wat bacteriën achter die zorgen voor narigheid.

De jodiumscrub is gewoon te koop bij de drogist. Ziet er ff vies uit, maar helpt onwijs goed. En daarna kun je voor de extra verzorging idd sudocreme gebruiken. Je kunt ook beapanthen creme gebruiken. Dit is ook voor luieruitslag en heeft dezelfde werking, maar deze is wat vetter en trekt sneller in de huid zonder witte waas.

Leuke blog!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 januari 2012 om 00:19:

Dankjewel voor de tips, super handig!

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 28 januari 2012 15:26

Hier ga ik zeker voor kijken! En wow, ligt het aan mij of is dat echt goedkoop? :p

[Beantwoorden]


Door Bellachique op 28 januari 2012 15:28

Nog nooit van gehoord. Leuk dat je er tips bij geeft, sommige wist ik nog niet, en het is heel handig om te weten :).

[Beantwoorden]


Door annet op 28 januari 2012 15:49

Ik hou van Sudocreme! werkt inderdaad supergoed ^^)
wat ik zelf ook een gouden tip vind is scheren met babyolie ipv scheerschuim.
scheerschuim of gel droogt mijn huid vaak snel uit terwijl badolie ofzo voor baby’s mijn huid superzacht maakt.. alleen door die verandering had ik al bijna geen last meer van bultjes..
ook handig voor mensen die niet tegen parfums etc kunnen. babyolie bevat meestal namelijk geen parfum en is heel mild voor je huid :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 januari 2012 om 00:20:

Geweldige tip, dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 28 januari 2012 16:12

Ik hou zelf ook erg van Sudocreme! Ideaal voor rode plekjes en irritaties vooral bij mij! En voor die prijs is het helemaal ideaal!

[Beantwoorden]


Door yak man op 28 januari 2012 16:31

ik gebruikt het als nachtcreme :’) Ook al heb ik zelf een vettig huid, maar hij werkt nog best goed.

[Beantwoorden]


Door LisaLinse op 28 januari 2012 16:39

Haha,ik gebruik het zelf ook voor droge plekjes en exceem. Toen ik de reclame zag met de familie (die wisten dat ik het gebruikte) gingen ze helemaal stuk van het lachen. Er is natuurlijk niks grappigs aan dat dit product voor luieruitslag is bedoelt, maar toch, het idee :-).

Ik vind het wel vervelend dat het zo snel afgeeft, maar het smeert wel lekker uit!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 28 januari 2012 16:47

Ik kan ook echt niet meer zonder! Ik heb gelukkig door de Philips Lumea steeds minder haar, maar dit is echt mijn redding geweest een tijd geleden :)

[Beantwoorden]


Door Jildou op 28 januari 2012 17:00

Die eerste zin van de beschrijving van de Sudocreme is hetzelfde als die van Biodermal. Ikg a het eens proberen met het scheren. Ik krijg altijd rode bultjes bij mijn bikinilijn

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 28 januari 2012 17:07

Klinkt fijn, ik heb ook wel eens gehoord dat het tegen puistjes helpt!

[Beantwoorden]


Door Wiesje op 28 januari 2012 19:00

Fijn artikel.
Ik vind Sudocreme ook prettig inderdaad.

[Beantwoorden]


Door NekoMara op 28 januari 2012 19:09

ooooooooooh wat een goede tip! Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door xoxo op 28 januari 2012 19:19

ik gebruik sudocreme nu al een lange tijd voor het slapengaan op de kapotte plekjes op mijn gezicht ( bv een puistje waar ik aan heb liggen krabbe ofzo … ) niet erg sexy maarja ^^

en echt waar het helpt , de volgende dag zijn deze plekjes niet meer zo droog ( want foundation over droge plekjes … not nice ! ) en na enkele dagen is het plekje weg en GEEN litteken!

perfect spul !!

groetjes xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 januari 2012 om 00:21:

Goed om te horen!

[Beantwoorden]


Door donna op 28 januari 2012 19:23

Gebruik het ook altijd na het scheren of epileren! Werkt egt super! Gebruik het ook ongeveer 2x per week op mijn rug, tegen puistjes en vlekjes. Heb het ook een tijdje op mijn gezicht gebruikt, maar die witte waas vond ik niet echt fijn op mijn gezicht. Maar gebruik het nog el soms plaatselijk op een puist b.v op mijn kin ;).

[Beantwoorden]


Door xAmber op 28 januari 2012 19:57

die geur van sudocreme is zo ontzettend lekker!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 28 januari 2012 19:59

Ik smeer het op mijn neus als ik super verkouden ben :-)

[Beantwoorden]

Marloes antwoordt op 28 januari 2012 om 20:00:

Tegen de schraalheid dan hè ;-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 januari 2012 om 00:21:

Haha, dat dacht ik al!

[Beantwoorden]


Door Janaa op 28 januari 2012 21:38

Handig , Ik ga het ook eens gaan kopen ^^) x

[Beantwoorden]


Door Jessica op 28 januari 2012 22:08

Hoe toevallig, dit heb ik gisteren nog gekocht:D

[Beantwoorden]


Door Kim op 28 januari 2012 22:28

Jaaaa sudocrem! Dat spul is echt heerlijk, gebruik het al zo lang het is echt een must have geworden :D

[Beantwoorden]


Door Lienberry op 28 januari 2012 23:02

Iedereen gaat nu sudocrem halen haha! ik ook, want het klinkt echt ideaal ^^) thank for the tip!

[Beantwoorden]


Door Naomi op 28 januari 2012 23:36

Toptip zeg! Ik heb dit potje namelijk al een tijdje en weet nooit precies wat ik ermee aanmoet. Gebruik het wel soms voor irritaties ja!

[Beantwoorden]


Door Naomi op 28 januari 2012 23:38

Toptip zeg! Ik heb dit potje namelijk al een tijdje en weet nooit precies wat ik ermee aanmoet. Gebruik het wel soms voor irritaties ja!

[Beantwoorden]


Door Amber op 29 januari 2012 00:06

Ik heb het potje ergens ver achterin mn laadjes gemikt. Werkt echt niet bij mij, krijg er net irritaties van lijkt wel. :/

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 29 januari 2012 01:28

Goede tip! Ik weet ook nog een tip met sudocrem! Voor vrouwen met een vollere boezem. (Vooral) in de zomer kun je dan wel eens last hebben van wat geïrriteerde huid door de warmte enz. Smeer dan wat sudocrem op die huid en dat verlicht/verzacht! Als je bij de dokter een creme hiervoor vraagt, zitten daar eigenlijk altijd hormonen in! Niet zo fijn voor je velletje want deze maken je velletje ook erg dun op die plek, terwijl je dat JUIST niet wil….

[Beantwoorden]


Door jo-ann op 29 januari 2012 01:29

Nivea creme is ook zo fijn!

[Beantwoorden]


Door lonneke op 29 januari 2012 09:12

Ik ken het!
Het blijft lekker spul.
X

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 29 januari 2012 11:47

Volgens mij heeft mij papa dit nog ergens in de kast staan.. Hij heeft op een of andere manier enorm veel potjes met dingen.. Denk aan slakkencreme en uierzalf.. Dit komt me heel bekend voor dus ik denk dat we dit ook wel hebben staan.. Of het komt door de reclame op tv die ik de afgelopen tijd erg vaak heb gezien, haha! Ga het eens proberen want ik wordt gek van die rode bultjes na het scheren ;(

[Beantwoorden]


Door marijke op 29 januari 2012 12:31

Geen last van rode bultjes ingegroeide haren of stoppels na het scheren!

Ik gebruik alleen crémetjes voor mijn gezicht van Lancome en voor een schrale neus als ik verkouden ben Nivea!

[Beantwoorden]


Door Isaben op 29 januari 2012 15:20

Oké, na al deze reacties ga ik zo snel mogelijk naar de winkel rennen voor een potje Sudocrem! Blijft fijn dat ik hier altijd tips lees van meiden, hartstikke lief, ik heb er echt iets aan! En natuurlijk een leuk artikel van Vera (:

[Beantwoorden]


Door esther op 29 januari 2012 17:32

ik heb vaak last van exceem en uitslag, van de dermatoloog heb ik ook het advies gekregen om sudo crème te smeren. werkt goed !! x

[Beantwoorden]


Door Lisa op 30 januari 2012 08:32

Ik gebruik de sudocrem ook als vette handcrème, wanneer ik bvb veel in contact kom met water of wondjes heb… Werkt ook heel erg fijn!

[Beantwoorden]


Door Nena op 30 januari 2012 15:18

Inderdaad heel fijn spul.
Werkt ook erg goed tegen puistjes, ’s avonds een dikker laagje er op smeren (geen hele klodder) en een nacht laten intrekken.

[Beantwoorden]


Door Tes op 30 januari 2012 17:12

Dit is toevallig, ik wilde laatst nog op je site zoeken naar een artikel over Sudocreme. Ik heb namelijk nogal last van rode plekjes, een soort littekentjes, op mijn gezicht. Op internet las ik dat sudocreme hier heel goed tegen helpt, ik merk nu een klein beetje verschil nog niet heel erg. Maar heeft iemand hier ervaring mee?/Heb jij hier ervaring mee Vera?

[Beantwoorden]

Marielle antwoordt op 1 februari 2012 om 00:05:

Ik zou dit niet gebruiken omdat deze creme veel troep bevat dat in je bloedbaan terecht kan komen, dat je huid afsluit, verslaafd maakt en sneller laat verouderen en waar je puistjes van krijgt.

Wel kan ik je de baby zalf in groene tube vn Kruidvat eigen merk aanraden, die heeft ook zink (heeft een sterk huidherstellend vermogen) en is volledig plantaardig. Verder raad ik je ook amandel olie aan die kan je ook kopen bij kruidvat van hun eigen merk!

[Beantwoorden]


Door Debby op 30 januari 2012 19:07

Maar dat plakt zo :(

[Beantwoorden]


Door Marisha op 30 januari 2012 21:31

Ik ga het zeker even dit weekend halen:O heb er namelijk altijd last van en vind het erg vervelend:S

Bedankt voor de tip en ik hoop dat het helpt! ^^)

[Beantwoorden]


Door xx_Patries_xx op 30 januari 2012 21:59

handig artikel hoor, ik ga ook eens kijken hiervoor

[Beantwoorden]


Door Manon op 31 januari 2012 18:37

Aahw, wat toevallig. Deze heb ik toevallig vorige week een aantal dagen gebruikt. Toen ik me downunder had geschoren, heb ik niet het fijnste ondergoed aan gedaan. Ondergoed met een scherp randje dus. Toen ik ’s avonds thuis kwam, was het echt zooo rood en geïrriteerd! Ik bedacht me ineens dat ik er wel eens sudocreme op kon smeren. En volgende dag (of paar uurtjes later zelfs); niks geen roodheid meer! Heb dit eigenlijk wel eens vaker gebruikt daarvoor, maar nooit meer aan gedacht om dat in het hele ritueeltje te plaatsen. Voortaan gaat dat dus wel gebeuren!! ^^)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 1 februari 2012 23:33

dit artikel is net zown beetje mijn redding geweest! Had namelijk geschoren met een andere scheersschuim als normaal. Kreeg dus gelijk allergische reactie. Benen en alles rood en jeuken. Toen dacht ik aan dit artikel en heb overal sudocreme op gedaan want was bang van andere cremes zoals bodylotion nog ergere irritatie te krijgen. En met kwartier werd het gewoon allemaal minder! Super erg bedankt!! Xx

[Beantwoorden]


Door Ericos op 2 februari 2012 11:19

Werkt dat ook goed bij mijn mannenhuidje na het scheren (mijn gezicht dan dan hè!)? (A)

[Beantwoorden]


Door Char op 25 mei 2012 17:27

Sudocreme werkt inderdaad erg goed, heb ergens gelezen dat het ook nog is ontstekingsremmend werkt.
De tip die ik kreeg van mijn schoonheidsspecialiste om de vervelende ingegroeide haartjes te voorkomen is als je hier bekend mee bent ga niet met een epil lady aan de gang. Doordat de haartjes er niet snel genoeg uitgetrokken worden en dus kunnen afbreken en ingroeien kan je binnen de kortste keren onder de ontstekingen zitten. Helaas heb ik dat nu en struin ik heel internet af naar tips, vandaar dat ik ook op deze onwijs handige site terecht ben gekomen en mijn ervaringen wil delen!

[Beantwoorden]


Door hoi op 23 juni 2012 21:10

ik heb na het epileren van mijn wenkbrauwen een soort van bultjes/puistjes gekregen, ze zitten er al heel lang (3 weken ofzo) Gaan deze nog weg? helpt sudo creme hier ook voor?

[Beantwoorden]


Door moon76 op 15 november 2012 10:06

echt superspul!
ik gebruik het na het scheren ,voor keratosis pilaris en bij puistjes

[Beantwoorden]


Door Sriya op 13 februari 2014 10:21

Is er een verschil tussen Sudocrem Antiseptic Healing Crème en de gewonen Sudocrem?

alvast bedankt voor de tip!

[Beantwoorden]


Door Ellen op 13 maart 2014 13:15

Ik gebruik het ook al jaren voor pukkeltjes,irritaties van de huid waar dan ook, de geur wat je ruikt is lavendel olie!!(kalmerend)! Zelfs voor littekens werkt het super!!!!!je kunt hem ook als maskertje gebruiken

[Beantwoorden]


Door Joseline op 22 juni 2014 21:32

Hoi Vera,

Ik kwam per toeval op je site terecht. Leuke post!

Kan je mij vertellen hoe je het gebruik van sudocreme ervaart een ruim
jaar later? Ik heb erge last van bultjes, uiteindelijk onstekingen gekregen en wat zalfjes van de dokter maar ik ben wel een jaar verder nu. Ik ga lekker op vakantie volgende week en wil mij harsen. Maar ben als de dood voor bultjes en de hele rambam.

Vandaar dat ik dacht om te laten harsen, snel naar huis om te douchen met betadine scrub en daarna flink insmeren met sudocreme.

Zou dit het ingroeien van haren grotendeels tegen moeten gaan?

Liefs.

[Beantwoorden]