Het oerwoud daar beneden kappen.

Gaan we het nou over de oerwouden in Zuid-Amerika hebben? Neeee, natuurlijk niet. Ik bedoel een ander soort oerwoud, die jungle daar beneden. We gaan het hebben over schaamhaar! Niet schrikken, want ook die haren zijn er. Maar niet om vergeten te worden!


Misschien laat je het groeien, knip je het bij, scheer, epileer of hars je het weg. Dat moet je zelf weten, het is je eigen keuze. Als jij het fijn en mooi vindt om schaamhaar te hebben, is dat ook prima. Persoonlijk vind ik het fijn om alles weg te hebben. Ik zit lekkerder in mijn vel wanneer alles goed weggeschoren is en dus scheer ik mijn schaamhaar ook meerdere keren per week.

Als je je schaamhaar wilt gaan scheren, maar het nog nooit gedaan hebt, wees dan vooral heel voorzichtig. Knip de haren eerst zo veel mogelijk af en begin vervolgens met het scheren van je bikinilijn. De huid rondom je vagina is heel gevoelig, dus ga voorzichtig te werk. Je wilt je niet snijden, want dat is geen pretje!

Maar begin eerst door een paar dagen voor de de do-date je bikinilijn te scrubben. Dat voorkomt enigszins dat haren ingroeien. Het beste kun je je scheren onder de douche of in bad. Daar wordt je huid zachter van en het scheren makkelijker. Gebruik een flinke dot scheergel en begin met het scheren van de haren in de richting van de haargroei mee. Wanneer je tegen de richting van de haargroei in scheert, heb je het meest gladde resultaat, maar ook de meeste kans op een geïrriteerde huid met bultjes. Probeer niet te vaak met je mesje over de huid heen te gaan, want ook daardoor kan deze gaan irriteren en kunnen er bultjes ontstaan. Het is ook belangrijk een goed en scherp mesje te hebben. Wegwerpmesjes lijken prima, maar werken een stuk minder fijn en goed dan duurdere scheermesjes. Natuurlijk kan je ook je schaamhaar harsen of waxen, maar ik doe dat persoonlijk liever niet. Mijn huid is al heel gevoelig en daar is dat nog een tikkeltje erger. Ook zou je het kunnen epileren, als je de pijn draagbaar vindt. Ik scheer persoonlijk het liefst, omdat het makkelijk en pijnloos is. Je moet het wel vaak doen, maar ik verveel me toch altijd rot onder de douche dus dat vind ik geen probleem ;)

Wanneer je bikini lijn geschoren is, kan het echte werk beginnen. Je kan ervoor kiezen een streepje of driehoekje te laten staan, maar je kan ook alles weghalen. Een streepje scheren is best moeilijk, bij mij leek het vaak meer op een bliksemschicht. Neem de tijd, relax en scheer je schaamhaar voorzichtig en met geduld weg. Ga niet op de dag dat je de van plan bent (voor de eerste keer) seks te hebben met je vriend je schaamhaar scheren, maar plan het een dagje eerder. Zo kan je huid nog even kan kalmeren. Ik heb vrij veel last van ontstoken haarzakjes, en die zijn het ergst wanneer ik me net geschoren heb. Een dag (en een beetje Aloë Vera gel) later is mijn huid al een stuk zachter en minder geïrriteerd. Voor harsen geldt dit al helemaal, zeker wanneer je het voor de eerste keer gaat doen.

Wanneer je meer naar de vagina toegaat, wordt scheren het lastigst. Het beste kan je een spiegel gebruiken om alles goed te zien, en de haren bij je schaamlippen ook goed te kunnen verwijderen. Dit gaat natuurlijk natuurlijk nogal moeilijk onder de douche, dus doe dit als het even kan vlak erna. Dan is je huid nog zacht, maar heb je wel beter zicht. Natuurlijk kan je ook scheren zonder spiegel, maar voor de eerste keren is het wel handig om de boel zo te leren verkennen.

Ik hoop dat jullie hier wat mee kunnen! Het is een onderwerp waar ik al een aantal keren vragen over heb gehad en wat ik zelf ook graag een keer wilde behandelen. Heb je nog tips of vragen, brand dan los in een reactie onder het artikel. Natuurlijk hoef je niet je schaamhaar te scheren als je dat niet wilt. Ik doe het wel omdat ik dan lekkerder in mijn vel zit, maar ieder heeft zo zijn voorkeur. Ik laat mijn snor staan, alleen niet die beneden ;)

Wat doe jij met je schaamhaar? Laat je het staan, of scheer je het (gedeeltelijk) weg?


Reacties

Door Rachel op 6 april 2011 16:09

vet leuk,m ben benieuwd naar de reacties,

xxx

[Beantwoorden]


Door Arantxa op 6 april 2011 16:10

Staat jouw grondgebied niet op de lijst van Unesco dan? Just asking want dan mag je niet zomaar kappen hè!

[Beantwoorden]

Brendalee antwoordt op 6 april 2011 om 16:53:

zo grappig deze reaktie!! :wave:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 17:24:

Hahaha, nee gelukkig niet! Anders had ik er niet aangezeten hoor.

[Beantwoorden]

anoniem antwoordt op 11 mei 2014 om 01:03:

:hey: , :wtf: en waarom schrijf je dit? :omg: :lol: :O :eww: :duh:

[Beantwoorden]

anoniem antwoordt op 11 mei 2014 om 01:04:

:wow: :wtf: :shit: :nod: ooow neeeej :crazy:

Van antwoordt op 9 april 2011 om 09:15:

Arantxa, dit is echt een reactie voor jou hahah! Hoes met jou grondgebied? Wel of niet op de lijst van Unesco?
Hahah Alle haar moet weg! Hatelijk dat het mega snel en gezond groeit op plekken waar je juist GEEN haar wilt hebben! Kon het maar zo hard groeien op me hoofd.
Ik heb heeeeeeul lang geleden toen ik ontdekte dat daar haar kwam geschoren, maar toen ben ik meteen overgestapt naar handmatig epileren. Dus echt alles een voor een wegtrekken.
Toen begon ik met harsen/waxen, de brazilian wax, dat je dus alles weghaald. Dat was ik al gewend met het epileren. je zit wel in de meest onmogelijek standen, maar daarna ben je voorzien van een babyhuidje voor hooguit 4 weken.
En sinds een half jaar nu laser ik. Minst pijnlijk en die duivelse haren blijven (voor goed)weg! Dat kan ik aan iedereen aanraden! Want scheren is hatelijk! Epileren/harsen pijnlijk. Laseren kost wat, maar als je alle scheermesjes en gel optelt kom je ook op dat bedrag uit.

[Beantwoorden]


Door Jildou op 6 april 2011 16:12

Echt superveel respect voor jou!!
Dat je dit zonder schaamte (misschien een klein beetje ;p) op de blog zet!
Ik vind het echt super :roll:

[Beantwoorden]


Door Evi op 6 april 2011 16:12

haha, zoals altijd, superleuk geschreven! en ik vind het echt goed dat je ook over zulke dingen durft te schrijven, want het is en blijft natuurlijk een gênant onderwerp.

[Beantwoorden]


Door Teske op 6 april 2011 16:13

Haaaa Veer, je gaat steeds meer je eigen grenzen over :D Supah, want dit soort onderwerpen zijn niet meer dan normaal, en handig voor meiden die er mee willen beginnen.

Ikzelf scheer het liefst ook alles gewoon weg hoor, houd niet zo van de bushbush daar beneden. Voel me daar, net zoals jij, veel fijner bij.

Tof dat je hierover hebt geschreven :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 17:25:

Thanks voor je reactie Tes ^^)

[Beantwoorden]


Door Sanaz op 6 april 2011 16:13

Ik ga alles weg laten laseren (A) in oberhausen kost het niets vanaf volgende maand ga ik afspraakje maken. kennis van mij heeft het gedaan.. ze is verlost van de oerwoud.. now it turned into a woestijn:D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 17:26:

Ah dat is ook een goed idee! laat me weten hoe het ging ^^)

[Beantwoorden]

Sav antwoordt op 6 april 2011 om 17:38:

daar ben ik nu mee bezig, en na 2 behandelingen kan ik zelfs al zeggen dat het een heel stuk helpt! ben heel blij dat ik deze keuze gemaakt heb en ben benieuwd naar het eindresultaat. het kan dan wel duur zijn, maar voor mij is het geld het zeker waard.

[Beantwoorden]

Aybala antwoordt op 6 april 2011 om 18:24:

Dat lijkt mij inderdaad ook fijn, maar het is toch gewoon ongelooflijk pijnlijk?

[Beantwoorden]

Sav antwoordt op 6 april 2011 om 18:38:

ik heb de nieuwste soort behandeling, het is een nieuwe technologie die pijnloos is.Het heet SPA SHR in motion ontharen. ik was in het begin heel erg bang dat het pijn zo doen, dus toen wilde ik eigenlijk niet. maar deze nieuwe technologie is echt een uitkomst voor mij!
(je hebt trouwens wel behandelingen die pijn doen inderdaad)


Door Jessica op 6 april 2011 16:14

Go Vera, tof dat je dit artikel online durft te zetten.. En leuk geschreven, ik moest wel lachen om je spiegelstukje, ik ga echt niet met een spiegel zitten kijken waar ik moet scheren haha, dat gaat op gevoel ook wel ;)

[Beantwoorden]


Door Rachel op 6 april 2011 16:15

komen dr dan geen stoppels?? :P

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 17:26:

Ja, die komen er wel! Maar die zie je niet heel goed. Ik heb in ieder geval geen problemen met die stoppeltjes.

[Beantwoorden]


Door Lillianne op 6 april 2011 16:16

echt respect dat je hier een artikel over schrijft! vele jonge meiden willen dit vast en zeker weten!
ik zelf haal ook alles weg, vind ik persoonlijk fijner en voelt frisser.

[Beantwoorden]


Door androgynes op 6 april 2011 16:19

zeer leuk om te lezen hoor vera, voor een jongen..

[Beantwoorden]

margot antwoordt op 6 april 2011 om 16:27:

Die reactie slaat natuurlijk nergens op.

[Beantwoorden]

Hanneke antwoordt op 6 april 2011 om 17:12:

ja..
het is een beautysite die paar jongens die hier zijn..

Ik vind het persoonlijk erg fijn zulke artikels want weet er zelf niet echt raad mee met wat ik moet doen..
Xoxo

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 17:27:

Het is vast niet zo bedoeld! En ook jongens kunnen deze tips een beetje toepassen ;)

lana antwoordt op 6 april 2011 om 19:19:

Jah want jongens moeten niet raar op kijken van een stoppeltje hier en daar :duh:

Erg leuk artikel!
En nu we het toch even over jongens hebben…Er zijn jongens die helemaal kaal niet mooi vinden.

Persoonlijk wissel ik weleens af ;-) Streepje of kaal…Ligt eraan of ik tijd heb.

Vroeg me eigenlijk af: Je hebt ook ontharingscreme. Goed idee of slecht idee voor beneden?


Door Ruby op 6 april 2011 16:19

Super dat je hier over schrijft! :D Ik haal het ook altijd weg, dan voel ik me gewoon schoner en helemaal in de zomer als ik bijna 24/7 in me bikini loop!

[Beantwoorden]


Door N op 6 april 2011 16:19

Ben bezig met laseren, heb drie afspraken gehad! Jammer genoeg wel veel littekentjes van toen ik nog scheerde..

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 6 april 2011 16:23

Top artikel! Vooral je laatste zin, echt een one-liner. XD

[Beantwoorden]


Door Lotte op 6 april 2011 16:26

Tof artiekel! Best handig ook ^^)

[Beantwoorden]


Door j op 6 april 2011 16:27

ik heb het een paar jaar geharst ,, maar ik kwam er achter dat ik heel snel last kreeg van in gegroeide haren , nu scheer ik weer ,, wel minder zacht resultaat maar wel fijner om dat me haren niet meer ingroeien:P

wel stoer dat je het zo online durft te zetten :)

[Beantwoorden]

Mo antwoordt op 6 april 2011 om 20:13:

Scrubben met een gezichtsscrub daar beneden ;) ik hars ook altijd en als ik dan ga douchen scrub ik daar even, werkt echt heel erg goed tegen ingegroeide haartjes en dergelijke!

[Beantwoorden]


Door Femke op 6 april 2011 16:30

Super goed dat je hier ook gewoon over ”durft” te schrijven. Goede tips!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 6 april 2011 16:31

Wow, dit is echt een goed artikel, hier hebben veel mensen wat aan. Ik scheer het alleen wanneer ik ga zwemmen, voor de rest stoort het mij niet echt, om het zo maar te zeggen :) WOW ik zie nu een opsekopsmiley, die ga ik gebruiken! (:

[Beantwoorden]


Door Rachel op 6 april 2011 16:32

maar krijg je geen stoppeltjes dan? x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 17:33:

Ja, die krijg je wel. Maar die zie je nauwelijks, tenzij je ze heel vervelend vindt zijn ze niet zo’n big deal. Echt compleet glad wordt het met scheren niet.

[Beantwoorden]

Nanda antwoordt op 6 april 2011 om 20:44:

Je ziet ze nauwelijks, maar je voelt ze wel! En dat vind ik toch altijd wel wat ‘embarrassing’ bij de seks.

[Beantwoorden]


Door Lies op 6 april 2011 16:32

Vet artikel Vera! Ik denk dat heel veel jonge meiden hier echt iets aan hebben. Het is duidelijk maar wel normaal geschreven.

Bij mij moet ook alles eraf. Vind ik veel fijner. Maar iedereen moet natuurlijk doen waar hij/zij zich prettig bij voelt.

[Beantwoorden]


Door Michelle op 6 april 2011 16:41

Ik epileer het altijd. Het doet zeker pijn, maar het blijft gewoon veel langer weg.
Ik krijg ook vrij snel last van ingegroeide haartjes en heb nog niet echt iets gevonden wat daar tegen werkt. Maar sinds ik epileer heb ik er wel minder last van.

Ik scheer af en toe wel bij, omdat ik niet altijd zin heb om pijn te lijden haha.
Ik heb wel last van littekentjes omdat ik vaak geschoren heb.

Ik vind kaal trouwens helemaal niets, het doet me altijd zo denken aan een kipfilet (ja sorry.. dat denk ik echt.) en te jonge meisjes. Ik hou daar gewoon niet zo van. Maar ieder persoonlijk natuurlijk.
Ik heb meestal een streepje dus.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 17:33:

Hahaha, een kipfilet! :lol:

[Beantwoorden]

Mo antwoordt op 6 april 2011 om 20:15:

Ingegroeide haartjes > gezichtsscrub gebruiken daar beneden!

[Beantwoorden]

Marleen antwoordt op 7 april 2011 om 18:47:

ik gebruik zo’n facebrush! (en dan niet dezelfde als voor mijn gezicht haha)

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 6 april 2011 16:42

Tof artikel, erg handig voor veel meiden denk ik! Maar vormpjes, dat vind ik knap als je dat kunt haha. Of nou ja, een Harry Potter bliksemschicht is ook wel hip hoor!

[Beantwoorden]


Door Tina op 6 april 2011 16:43

ik hars alles, meteen een paar weken ervan af en geen ingegroeide haartjes zoals ik altijd bij scheren krijg (: al moet ik wel zeggen hoe verder je ‘down there’ komt, hoe meer pijn je krijgt… dus het allerlaatste scheer ik of laat ik harsen ^^)

oja, en een tip als je je benen/oksels/down under/whatever gaat harsen met van die Veet strips, gewoon lekker de fohn erop zetten! van wrijven worden ze niet altijd heel goed warm en het is sneller :ja:

[Beantwoorden]

Mo antwoordt op 6 april 2011 om 20:15:

Goeie tip van de fohn! Ga ik de volgende keer zeker proberen! Thanks

[Beantwoorden]

Milady antwoordt op 7 april 2011 om 06:44:

Goede tip! Dat ga ik eens proberen! (eerst nog een fohn kopen… (: )

[Beantwoorden]


Door Claudia op 6 april 2011 16:45

Heel tof dat je er een artikel over hebt geschreven! Volgens mij nog niet eerder op een beauty blog tegen gekomen..

En respect dat je ook gewoon over je zelf verteld.. Waar zouden we ons eigenlijk voor moeten schamen he..

Ik haal ook het liefst alles weg, maar heb helaas ook wel last van ingegroeide haartjes, voor richting m’n lies..

[Beantwoorden]


Door Eva op 6 april 2011 16:45

YES! Dankjewel! Ik ben nu nog best jong, maar heb al een bushbush beneden, en ik wil het eigenlijk graag helemaal weg hebben, maar het lukte mij niet (te veel, te lui, niet weten wat ik moet doen..). Ik ga ooit een keer overdag lang in bad zitten (deur op slot XD) en mijn tijd nemen ervoor. Zeker nu het weer zomer wordt… :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 17:35:

Ah, goed zo! Good luck ^^)

[Beantwoorden]


Door Pippi op 6 april 2011 16:46

wat een leuk geschreven, eerlijk en informatief stukje!
ik ga de boel met hars en een tweezerman te lijf. geen spiegel, want ik word nog helemaal eng van dat litteken dat ik aan een bevalling met knip overhield:)

[Beantwoorden]


Door Kathy op 6 april 2011 16:46

Toen ik de titel las dacht ik: Uh oh, dit wordt toch geen stuk tekst met foto’s?
Handig dat je dit schrijft.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 17:36:

Zo ver ga ik nou ook weer niet ;)

[Beantwoorden]


Door Linda op 6 april 2011 16:47

Scheren die handel! Je kunt trouwens toch ook met een lady shave ofzo scheren? Dan irriteert het helemaal niet volgens mij, maar ik doe het ook gewoon onder de douche met een scheermesje.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 17:56:

Klopt, maar dan wordt het ook veel minder glad.

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 6 april 2011 16:47

Goed dat je ook over dit soort dingen schrijft! Ik scheer altijd alles weg, ik gebruik trouwens altijd wegwerpmesjes en geen scheerschuim. Ik weet het, heel slecht, maar dan kan ik alles wat beter zien. :$ En ik heb nog nooit last gehad van ingegroeide haartjes.

Ik vind het trouwens wel vervelend dat je zo snel stoppeltjes krijgt als je je bikinilijn scheert, door die haartjes is het dan zo ruw. :$

[Beantwoorden]

Brechtje antwoordt op 6 april 2011 om 16:48:

Haha, ik dacht dat : $ een soort schamende smiley was, maar meer een soort lachende haha. :-P

[Beantwoorden]

Sara antwoordt op 6 april 2011 om 17:20:

Doe ik ook hoor.. Als je het daarna goed insmeert met een verzorgende zalf/creme ofzo gaat het bij mij best. :) Goed artikel trouwens!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 17:59:

Dat verschilt ook per persoon, mijn huid kan dat echt niet hebben.

[Beantwoorden]

marije antwoordt op 6 april 2011 om 20:09:

Ik doe het ook altijd zonder scheerschuim, heb dat eigenlijk ook nooit overwogen want ik scheer mijn benen ook altijd zonder- daarna lekker crempje erbij en dan gaat bij mij alles goed ^^ goed geschreven vera!


Door sanne op 6 april 2011 16:50

Ik vind het echt leuk dat je dit schrijft vaak is dit onderwerp toch wel taboe, ik scheer alles weg maar ik krijg wel altijd die rode bultjes en dat jeukt soms, ik scrub trouwens wel. nog tips want straks met je bikini ziet het er niet uit om bultjes te hebben. :)
liefs

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:00:

Aan die bultjes kan je niet heel veel doen als je doet wat ik hierboven zeg. Maar je hoeft je echt niet te schamen, zoveel meiden hebben dat!

[Beantwoorden]

Sylvia Arp antwoordt op 7 april 2011 om 08:58:

Voor de ingroeiende haartjes en bultjes is er een creme in de handel en die werkt perfect. Vooral ook als je door scheerirritaties er jeuk van krijgt. Dat is echt een crime in dat gebied om daar de hele dag te krabben.
PFB vanish heet dat en werkt geweldig.
liefs, Sylvia

[Beantwoorden]

pauline antwoordt op 17 april 2011 om 02:51:

waar kan je dat kopen?


Door Roosje op 6 april 2011 16:50

Aaaah respect!
Ik haal ook alles weg, al helemaal in ’t weekend. Soms met een ladyshave, soms met een scheermesje.

[Beantwoorden]


Door Barbara op 6 april 2011 16:51

Als je een vormpje wil scheren helpt het om het eerst te tekenen met ogpotlood. Spoelt niet meteen weg onder de douche en een guideline is een stuk makkelijker dan uit de losse pols. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:01:

Wow, creatieve tip! Maar klinkt wel logisch inderdaad.

[Beantwoorden]


Door Liz op 6 april 2011 16:52

Ik vind het echt super dat je zo eerlijk over zulke onderwerpen durft te spreken op je blog, dat mogen meer bloggers doen wat mij betreft..

ik scheer mijn bikinilijn vaker dan de rest, in de zomer houd ik wel gewoon alles netjes bij, dat is wel zo fijn als je onverwachts gaat zwemmen ;)

ik vind het ook supergoed dat je dit artikel schrijft. Ik kwam vrij vroeg in de puberteit en had dus al vroeg schaamhaar, ik had toen echt geen idee wat ‘normaal’ was. Aan mijn vriendinnen durfde ik het niet te vragen, op internet las ik allemaal dingen dat als je het scheerde dat op andere mensen over kwam alsof je seks had… onzin natuurlijk, bij een mooie string wil je gewoon neit dat er allemaal haartjes langs zichtbaar zijn ;)

ik denk dat veel meiden die, net zo als ik toendertijd, zich afvragen wat ze zouden doen heel veel aan dit artikel hebben..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:02:

Ik had zoiets soortgelijks, daarom ook dit artikel. Wilde het toen weten, maar las het niet in de tijdschriften die ik kocht, of het stond inderdaad in verband met iets als seks.

[Beantwoorden]


Door KoningVlog op 6 april 2011 16:54

:wtf: ik scheer nooit!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:03:

Jij bent ook geen meisje!

[Beantwoorden]

Nanda antwoordt op 6 april 2011 om 20:49:

ken ook genoeg mannen die scheren hoor. En gelukkig maar. Zit niet echt te wachten op dreadlocks bij kerels down there.

[Beantwoorden]

Ellen antwoordt op 7 april 2011 om 15:26:

Haha nee iew. Jongens moeten het ook bij houden. als ze het getrimd hebben mag het wel. kaal bij jongens is nou ook weer niet alles:P

henk antwoordt op 14 september 2014 om 02:27:

kaal is niet alles??? waarom bij een man niet, en bij een vrouw wel?????????????
ik scheer me al vanaf het moment dat de eerste haartjes kwamen, en nu dat ik de 50 gepasseerd ben komen gelukkig steeds minder :lol: brrrr haar waar het niet gewenst is …


Door Sanne op 6 april 2011 16:57

ik vind je blog echt steeds leuker worden! jij bent echt mijn favoriete blogger (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:03:

Thanks! ^^) <3

[Beantwoorden]

Fleur antwoordt op 8 april 2011 om 13:50:

helemaal mee eens!!

[Beantwoorden]


Door agnetha op 6 april 2011 16:58

Standje 1 van de tondeus gaat er bij mij overheen.
Dan hou je erg weinig over, maar helemaal kaal vind ik ook weer zo kaal ^^)
Ik hou absoluut niet van een jungle, heb het gevoel dat dat niet hygienisch is.

Super dat je dit artikel online gooit!

[Beantwoorden]

henk antwoordt op 14 september 2014 om 02:30:

heb ik ook eens gedaan………….. weet niet wat er mis is gegaan, maar de tondeuse was dol op mijn velletje………. AUWWWWWW

[Beantwoorden]


Door Shanna op 6 april 2011 16:59

Kickass dat je hier een artikel aan wijdt! Het mag ook eens gezegd worden allemaal :)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 6 april 2011 17:00

Ik ben het niet zo eens met die reacties van ‘goed dat je dit durft’. In deze tijd moeten we hier toch gewoon over kunnen praten? Tenminste, ik schaam me er niet voor hoor. (Niet dat ik het aan elke willekeurige voorbijganger vertel ;))

Ik hars het. Ja, het doet pijn de eerste keren. Maar nu voel ik er gewoon vrijwel niks meer van, heel bizar. Soms epileer ik het, maar dat maakt zoveel lawaai (het epileerapparaaat he, niet ik).

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:05:

Nou ja, je ziet het natuurlijk niet op iedere beautyblog voorbij komen. Bovendien vertel ik het vrij persoonlijk, waardoor ik toch wel even een grens over moest hoor. Maar ik snap wel wat je bedoelt!

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 6 april 2011 om 18:17:

Tuurlijk vind ik het ontzettend goed van je dat je dit post hoor, begrijp me niet verkeerd :) Daarin loop je zeker voor op de andere beautyblogs. Maar er ligt soms zo’n taboe op wat ik nergens voor nodig vind.

[Beantwoorden]


Door Eline op 6 april 2011 17:01

Als je wilt scheren met je dan niet doen als je al lang onder de douche staat. Je huid is dan een beetje gezwollen door de warmte en dus kun je minder glad scheren :)

[Beantwoorden]

Nina antwoordt op 26 juni 2011 om 21:51:

Dat is goed om te weten, ik doe het namelijk altijd halverwege!
Thanks! :D

[Beantwoorden]


Door Donna op 6 april 2011 17:03

Ik heb mn oerwoud nog nooit geschoren. :omg :!: :

Nee da’s een grapje. Ik heb net zoals jij het liefst alles weg dus dat doe ik dus ook dmv scheren. Voel me zekerder dan.

Vera je bent lekkaaahhhrr. (love) :!:

[Beantwoorden]


Door Anniek op 6 april 2011 17:04

Ik scheer ook altijd alles weg, voel me inderdaad veel prettiger zonder! Als ik het zou laten staan zou ik de hele dag bang zijn dat er haar onder m’n broekje vandaan kwam bij het zwemmen/zonnen! En dat heb ik een keer bij een vrouw gezien bij het zwembad, nou ik kan je 1 ding vertellen en dat is dat ik dat echt niet wil meemaken! Ik gebruik altijd mijn Gilette Venus, echt wereld ding, scheert alles weg. Wel jammer dat die mesjes zo duur zijn, koop me scheel!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:07:

Hahah! Nee, vooral wanneer je gaat zwemmen inderdaad: geen prettig idee dat je bush bush dan uit je broekje piept! ;)

[Beantwoorden]


Door Marianne op 6 april 2011 17:06

superleuk dat je hier over schrijft!
ik haal de bushbush daar beneden gewoon helemaal weg.

[Beantwoorden]


Door superwoman op 6 april 2011 17:06

super stoer inderdaad! maar ik vraag me dan altijd af of de studiegenoten op school nooit iets zeggen over wat je schrijft….

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:08:

Toen ik nog op school zaten deden ze dat zeker wel! Maar was vaak wel grappig ^^)

[Beantwoorden]


Door Alicia op 6 april 2011 17:07

ik vlecht ze.

[Beantwoorden]

Butterfly antwoordt op 6 april 2011 om 18:25:

Whahah, moest echt lachen ,xp

[Beantwoorden]


Door Rachel op 6 april 2011 17:08

Wow echt een goed artikel!
Ik heb hier veel aan!
maar krijg je geen stoppeltjes?? :$ ik wil het echt heel graag weten ;$

xxxxxxxx

[Beantwoorden]

Sara antwoordt op 6 april 2011 om 17:19:

Ja, natuurlijk krijg je wel stoppeltjes, die haartjes gaan natuurlijk weer groeien na een tijdje. :) Maar dat scheer je opnieuw en dan is het weg!
Al mijn lichaamshaar (zie oksels, benen en schaamhaar) groeit echt vet snel, dus ik moet het zo vaak bij hebben dat ik de boel down under vaak vergeet, of ik heb geen zin. :) Maar deze zomer ga ik het wel vaker doen. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:12:

Zoals Sara zegt, krijg je die wel. verschilt per persoon hoe snel het terug groeit, maar helemaal glad wordt het nooit. Maar zo erg zie je die stoppels ook weer niet. Ik stoor me er in ieder geval niet aan.

Wil je echt een gladde huid, dan zal je moeten gaan harsen of epileren.

[Beantwoorden]

pauline antwoordt op 17 april 2011 om 02:58:

bij mij is het wel zo dat je ze al de avond stoppels kan voelen als ik `s ochtends geschoren heb.
ik heb ook het liefst helemaal kaal, maar toch ben ik het niet altijd. Ik vind het persoonlijk gewoon fijn als het glad is, maar de terugkomende stoppels en de geirriteerde uit verpesten het wel een beetje.


Door silke op 6 april 2011 17:14

Ik haal het wel als ik ga zwemmen of zo verder interesseert het me niet zo ;) goed artikel!

[Beantwoorden]


Door Elena op 6 april 2011 17:18

Ik scheer alleen mijn bikinilijn.. ik weet niet, ik ben altijd bang dat er iets pijn doet..
Maar moet je het voor seks wel afscheren ofzo? ik begin daarnu over na te denken xD

[Beantwoorden]

janneke antwoordt op 6 april 2011 om 17:26:

dat vinden jongens wel iets frisser, maar je moet het natuurlijk zelf weten, en als je het zelf wil laten dat moet je vriendje dat ook respecteren toch? ^^)

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 6 april 2011 om 17:59:

Ik deed het nooit en ik heb er ook nooit commentaar over gehad. Ik heb het een keertje kaal gehad, maar dat kwam omdat ik per ongeluk te veel had weggehaald en ik een soort winkelhaak had :$ Maar ik heb nooit opmerkingen gehad, of het er nu wel of niet zat.

Ik heb nu geen vriend, dus ik laat het vrolijk staan. Alleen de zijkanten en de bovenkant haal ik weg, zodat ik fatsoenlijk in bikini kan. Goed artikel!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:16:

Je moet niets! Je moet doen wat jij fijn vindt, zodat je je geen zorgen maakt tijdens de seks. Ik hoor van mijn mannelijke vrienden wel dat ze veel haar niet zo prettig vinden. Maar als de desbetreffende jongen je leuk vindt, maakt hem die haren niet veel uit. En anders kan hij altijd daarna vragen of je het toch wel afscheren.

Scheren doet geen pijn! Gewoon voorzichtig werken en niet haasten, dan snij je je ook niet.

[Beantwoorden]

henk antwoordt op 14 september 2014 om 02:35:

tip, laat je vriendje je scheren…. en jij scheert hem ;-)
heeft iets van een voorspel,

[Beantwoorden]

Oneofthepandies antwoordt op 6 april 2011 om 22:31:

Mijn vriend heeft er net een hekel aan als ik alles afscheer hij vindt dat het er dan zo kinderachtig uitziet daarbeneden xD

[Beantwoorden]


Door Lilly op 6 april 2011 17:21

Zou je een keer een artikel willen maken over hoe je ingegroeide haartjes kunt tegengaan/voorkomen:?: Ik heb daar namelijk altijd erg veel last van, ondanks ik het epileer.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:17:

Kan je niet heel goed tegen gaan. Als je scrubt, scherpe meisjes gebruikt en voorzichtig werkt kan je niet veel doen verder… je hebt wel crèmes, maar voorkomen gaat niet. Is mij nog niet gelukt in ieder geval, en ik heb best wat geprobeerd.

[Beantwoorden]

Michelle antwoordt op 6 april 2011 om 19:03:

Ik wil natuurlijk geen reclame maken, maar ik heb eens gelezen over PFB vanish ofzoiets. Daar schijnt iets van paracetamol in te zitten en dat schijnt te werken.

Ik weet het niet helemaal zeker, heb het spul zelf niet, omdat ik het vrij prijzig vind en we geen DA in de buurt hebben. Maar misschien dat iemand het hier heeft?

[Beantwoorden]

Karin antwoordt op 6 april 2011 om 20:27:

Ik gebruik PFB vanish. Als ik had geschoren jeukte die bultjes altijd zo verschrikelijk. Las het op internet dat PFB zou helpen dus heb het aangeschaft. Ik heb het idee dat het helpt, ik heb in ieder geval veel last van bultjes en geen jeuk. Ik merkt het gelijk als het niet heb gebruikt. Het is wel prijzig, maar ik doe nu al een hele tijd met het potje. En natuurlijk is het ook handig voor onder je oksels. haha ik lijk wel iemand van tell sell :-)

Mo antwoordt op 6 april 2011 om 20:33:

Ik heb dat spul maar vind het geen wondermiddel, wat vele andere wel vinden.. Het lijkt bij mij of het een laagje huid eraf haalt, een soort peeling.. Het is een roll-on en voor het beste resultaat moet je het elke dag gebreuiken. Ik scrub altijd met een gezichtsscrub daar beneden, werkt voor mij ’t beste!

Pippi antwoordt op 7 april 2011 om 15:09:

ik heb ooit ergens gelezen dat een bruistablet opgelost in weinig water kan helpen. dan smeer je het goedje op de plek die je onthaard hebt.
of het echt helpt weet ik niet, maar het is het proberen waard, want in gegroeide haren zijn zo eng.

Pippi antwoordt op 7 april 2011 om 15:10:

een aspirine bruistablet bedoel ik


Door Samira op 6 april 2011 17:24

Hahaha, een hele boterham van tekst ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:18:

Ik wilde het wel een beetje goed behandelen he ;)

[Beantwoorden]


Door Benthe op 6 april 2011 17:29

Brr ik word er altijd zo kriebelig van als er al maar een klein beetje staat. :no: Alles weg!

[Beantwoorden]


Door Dieuwke op 6 april 2011 17:33

Hahaha leuk dat je er een artikel over schrijft!
Ik haal het al jaren helemaal weg, streepjes of driehoekjes, niks lukt. Dan maar alles weg :P Harsen wil ik nog wel eens proberen, maar durf echt niet.
Wat je zegt over wegwerpmesjes of duurdere mesjes is helemaal waar. Toevallig vorige week 1x een wegwerpding gebruikt, en allemaal bultjes, terwijl ik dat normaal noooit heb.
Ik gebruik alleen bijna nooit scheerschuim. Vaak gebruik ik shampoo, wordt de huid ook zachter. Vooral op vakantie is dat ideaal, geen extra fles schuim om mee te nemen. Shampoo heb je toch altijd wel bij je.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:19:

Shampoo, nooooit aan gedacht! Ga ik eens proberen :hmm:

[Beantwoorden]


Door Anne op 6 april 2011 17:34

Ik snap niet waarom zoveel mensen voor kaal gaan, om t even lelijk te zeggen vind ik dat zo ‘kleuterkutterig’. Ik ben blij met mijn streepje haha :) En mijn vriend vindt het ook mooier dan kaal dusja. Trouwens een goede tip voor scheeruitslag: sudocreme! Die voor de babybilletjes ja. Werkt heel goed (:

[Beantwoorden]

Lizzy antwoordt op 6 april 2011 om 18:16:

Thanks voor de tip! Ik heb daar bij mijn bikinilijn echt enorm last van..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:21:

Goede tip inderdaad! Ben benieuwd of dat echt werkt.

En dat streepje krijg ik echt niet voor elkaar!

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 6 april 2011 om 21:47:

Sudocreme werkt inderdaad goed!! Ik gebruik het nu sinds een tijdje en ik zie echt verschil, is veel rustiger. En nog niet duur ook niet ^^)

Nanda antwoordt op 6 april 2011 om 20:55:

als je je oksels scheert heb je toch ook niet ineens kleuteroksels of wel dan.

[Beantwoorden]

Mirte antwoordt op 27 november 2011 om 11:37:

ahahahhaha!
goede comment :)

[Beantwoorden]

Oneofthepandies antwoordt op 6 april 2011 om 22:33:

Dat vindt mijn vriend dus ook :P Mij maakt het allemaal niet zo uit, Ik houd het kort en dat is genoeg voor mij :)

[Beantwoorden]


Door charile op 6 april 2011 17:36

Haha leuk geschreven!
‘xx

[Beantwoorden]


Door Vera op 6 april 2011 17:37

Super artikel, zeker informatief en leuk geschreven! ^^)
En je bent een voorbeeld voor veel meiden, dus misschien wordt de harry potter wel een nieuwe stijl (A)

[Beantwoorden]


Door sparkles op 6 april 2011 17:39

Ik vraag me wel af hoe je ingegroeide haartjes kan voorkomen, ik heb dat namelijk al-tijd.
Echt heel vervelend…
Verder leuk artikel, je laatste zin is echt top, haha!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:22:

Kan je niet heel goed voorkomen. Scrubben, scherpe meisjes en veel scheergel. Meer kan je niet echt doen. Een creme proberen wellicht, maar dat kalmeert alleen een beetje.

[Beantwoorden]


Door JOY op 6 april 2011 17:43

tip voor de mensen die t nog niet vaak gedaan hebben of beetje en/lastig
vinden.
doe de “bovenkant” gewooon met een mesje, dan word t goed glad en als je dan helemaal down under bent, waar je dus op moet letten voor alles wat wat losser zit en waar je wat preciezer moet zijn, ga dan te werk met je ladyshave, hier kan je je zowiso niet mee openhalen, is compleet veilig!

[Beantwoorden]


Door Merel op 6 april 2011 17:45

Bij mij gaat alles ook altijd weg! Vooral toen ik een vriend had vond ik het prettig om alles weg te halen. Nu merk ik wel dat ik er wat laks in wordt, en het soms wel eens vergeet bij te scheren.

[Beantwoorden]


Door anouk op 6 april 2011 17:47

ik vind het altijd zoveel werk, haha
maar ik vind het wel fijner als het geschoren is.
alleen krijg ik dan rode bultjes
er is een crème voor babybilletjes en ik heb gehoord dat dat kan helpen, dus dat ga ik dan maar uitproberen! (:

[Beantwoorden]


Door kimberly op 6 april 2011 17:49

Wauw meid, super dat je dit online zet!!!!!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 6 april 2011 17:53

Oo, dit is echt een handige ;)
Ik scheer het niet echt, behalve het stuk wat onder mijn bikinibroekje weg komt ;) Wel knip ik het een stuk bij..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:25:

Je bikinilijn denk ik ^^)

[Beantwoorden]


Door Samantha op 6 april 2011 17:53

hahaa:$
ik scheer t helemaal weg, als ik dat niet doe, gaat die huid jeuken ofzo echt raar :P

[Beantwoorden]


Door Jenneke op 6 april 2011 17:54

Ik hars altijd, met behulp van de brazilian wax echt ideaal!
Het doet veel minder pijn dan je denkt en bovendien weegt het zeker op tegen alle ongemakken van scheren:)
Ik had namelijk ook altijd ingegroeide haartjes en ontstoken haarzakjes etc:)
Het is echt een aanrader!

[Beantwoorden]


Door sarah op 6 april 2011 17:55

Ah :) Dankjewel voor dit artikel, Vera!

[Beantwoorden]


Door Kim op 6 april 2011 17:55

Dit klinkt heel raar, maar bij mij gaat het jeuken als ik het weg scheer, dat is de reden dat het nu bij mij ook gewoon lang is. Omdat het anders kriebelt. En aangezien ik nu geen vriendje heb is er niemand die het ziet. Maar heb jij/ of andere mensen geen last van jeuk na het scheren? (:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:26:

Nee, ik heb juist jeuk als het weer gaat groeien. Hmm… gebruik je scheergel? Kan daar door komen.

[Beantwoorden]

Kim antwoordt op 7 april 2011 om 07:38:

Moet ik juist wel of juist niet scheergel gebruiken? nu doe ik het met een scheermesje waarbij al scheergel bij zit. :roll:

[Beantwoorden]

Dieuwke antwoordt op 7 april 2011 om 17:41:

De eerste keren kan het altijd wat jeuken omdat je huid het niet gewend is. Gebruik altijd een scheerschuim of gel. Er is speciale schuim/gel voor de gevoelige huid. Daarna misschien even insmeren sudocreme zoals hierboven ook werd genoemd. Dat maakt je huid wat rustig. Ook niet te vaak scheren. 2x in de week is in het begin meer dan genoeg voor je huid ;)

Butterfly antwoordt op 6 april 2011 om 18:27:

Ja, ik snap wat je bedoelt , nogal irritant :S

[Beantwoorden]


Door annabelle op 6 april 2011 17:56

Je hebt lef Vera en groot gelijk het is eigenlijk een heel normaal onderwerp :)

Ik scheer het zelf ook even woppa en weg dat haar. Als ik het laat staan dan ja dan jeukt het en word me huid geirriteerd. Dus dat ga ik maar niet doen.
Aan harsen enzo doe ik niet doet veel te pijn ( lijkt me dan?)

Respect voor Vera! :)

[Beantwoorden]


Door martina op 6 april 2011 17:56

Fun. . .
Ik haal ook altijd alles weg,
mede door dat streepjes er altijd heeel raar uitzien..
Om de een of andere reden krijg ik dat echt nooit voor elkaar !

[Beantwoorden]


Door Lisa op 6 april 2011 17:59

Hey Ik Had Wel Een Vraagje Er Over =) Uhhmm, Oja, Zou Je Het Ook Met Ontharings Creme Weg Kunnen Halen Of Is Dat Heel Slecht Voor Je Huid? Thankss Xxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:28:

Neeeee, niet doen! Daar zit zoveel troep in, dat is echt niet goed voor je vagina. Staat ook op de verpakking volgens mij.

[Beantwoorden]

Alicia antwoordt op 6 april 2011 om 19:42:

bij die van mij stond geloof ik dat het wel kan maar dat je het dan met je hand moet aanbrengen ofzo. ik durf dat niet hoor, ik scheer het wel weg ^^)

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 6 april 2011 18:06

Ik hars! Eerste keer deed gruwelijk veel pijn maar je went eraan. + geen harde stoppeltjes & ingegroeide haartjes meer.

[Beantwoorden]


Door Daphne op 6 april 2011 18:11

Ik haal gewoon hetgeen weg wat je anders zou kunnen zien als je een bikini aan doet. Dat vind ik namelijk niet zo fris. Voor de rest knip ik het een beetje bij, zodat het niet een al te grote oerwoud wordt :p

[Beantwoorden]


Door lotte op 6 april 2011 18:15

Superstoer dat je dit online wilt zetten! Zelf ben ik nog aardig jong maar scheer de bushbush beneden nu ook :crazy:HAHA Maar wel bedankt voor de tips, ookal ga ik niet met een spiegel zitten scheren :nod: Vooral nu het weer warmer begint te worden en je vaker een bikini gaat dragen is het wel belangrijk dat die irritante haartjes dan wegzijn (:

[Beantwoorden]


Door Rowan op 6 april 2011 18:16

Handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Cariena op 6 april 2011 18:17

Ik vind dit eigenlijk wel een erg handig artikel!! Vooral voor meiden die dat nog nooit hebben gedaan en het niet durven te vragen aan iemand en het hier dus (goed uitgelegd) kunnen lezen. Het is ook weer eens iets anders dan alleen maar beauty, dus lekker afwisseling, erg leuk! xx

[Beantwoorden]


Door Marijke op 6 april 2011 18:17

Inderdaad, weg met die handel het is ook onhygiënisch, gelukkig groeit er niet veel, maar wat komt gaat vast en zeker weg!

Leuk dat je dit eens als onderwerp hebt gedaan:)!

xxxx

[Beantwoorden]


Door Iris op 6 april 2011 18:20

Tof dat je die bespreekbaar maakt. Enne mijn motto: Down under no hair.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:30:

Haha, ik dacht aan ‘shave what your momma gave ya ;)’

[Beantwoorden]


Door femketje op 6 april 2011 18:29

harsen en waxen heeft mijn voorkeur :) gewoon alles er af

[Beantwoorden]


Door S. op 6 april 2011 18:29

Als je alles weghaalt, (even in het algemeen, haha) (A)
heb je dan geen last van dat je als je een bikini aandoet,
dat je dan je schaamlippen heel goed ziet zitten?
heb het idee dat als er haartjes voorzitten, dat het dan minder opvalt..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:31:

Nou, geen schaamlip is hetzelfde natuurlijk ;) Maar die kans loop je wel een beetje. Dan kun je het beste een donkere kleur bikini kopen, misschien ook met print en niet een te dunne stof.

[Beantwoorden]


Door Amy op 6 april 2011 18:32

haha super goed artikel :)

alleen ik twijfel nog steeds…scheren:S de stoppels, de mesjes, et maakt me toch een beetje bang. scheerapparaat geeft een afschuwelijk resultaat. epileren doet echt heeel veel pijn. en als meisje van 14 kan ik laseren nou niet echt betalen. voor harsen ben ik toch wel een beetje bang…nu maakt et me niet zo veel uit maar in de zomer voelt et toch niet echt goed als er elk moment struikgewas uit je broekje piept, dus dan moet et er echt wel af. alleen nog even bedenken hoe:S

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:56:

Die stoppels vallen heel erg mee, het is echt geen big deal. Scheermesjes gebruiken onder de douche en gewoon voorzichtig werken. Anders doe je eerst alleen je bikini lijn en werk je zo verder. Wat jij fijn vindt!

[Beantwoorden]


Door Naomi op 6 april 2011 18:37

ik vind het een supper artikel :love:

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 6 april 2011 18:40

Wat nou als je nog geen schaamhaar hebt? Lijkt me goddelijk. :P

Ik citeer:
Ga niet op de dag dat je de van plan bent (voor de eerste keer) seks te hebben met je vriend je schaamhaar scheren, maar plan het een dagje eerder.

Ik las dit in de eerste instantie als “met je vriend je schaamhaar scheren”. Moest even 3 keer opnieuw lezen voordat ik het zinnetje kon lezen wat je bedoelde. Sorry. :P

Ik scheer het altijd gewoon met een wegwerpmesje, werkt prima bij mij, geen last van irritaties, zo fijn! Ik kreeg voor sinterklaas een ladyshave van m’n moeder en er stond in dat je je bikinilijn er ook mee kon scheren, dus ik dat proberen .. kreeg ik een velletje er tussen: AU! Sindsdien gewoon weer naar mijn wegwerpmesjes gegrepen, duurt langer maar maar wel fijner.

[Beantwoorden]

Jennifer antwoordt op 6 april 2011 om 18:40:

Oh en ik weet nog wel dat we als meisjes van 10 à 12 de schaamhaartjes gingen tellen …. “Toen we er nog trots op waren!”

[Beantwoorden]

Marijke antwoordt op 6 april 2011 om 18:43:

Oe!! Ik ging het ook een keer proberen met de ladyshave!! Ook een velletje ertussen!! Janken echt waar!! Dat doen we dus ook nooit meer!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:57:

AU! :S

[Beantwoorden]


Door sanne op 6 april 2011 18:40

Echt goed van je dat je dit ook behandeld, Vera! Hoort alllllleemaaalll bij het vrouw-zijn!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 18:58:

Daaat dacht ik dus ook ;)

[Beantwoorden]


Door Marijke op 6 april 2011 18:41

Bij mij gaat de boel er ook helemaal af. Bleef pasgeleden opverwacht bij een jongen slapen (geen onbekende hoor ^^) ) En toen stond mn bushbush er al een paar weekjes. Ik schaamde me dood en zag later ineens een vage tweet van een vriend van hem iets over schaamhaar.
Ik vatte het natuurlijk persoonlijk op. Wat ook nergens op slaat natuurlijk (A)
Soms heb ik er namelijk even geen zin in (ik noem; maandelijkse periode)
Maar sindsdien houd ik het wel goed bij en een streepje heb ik geprobeerd, maar wat een drama om het mooi recht en niet te dik te krijgen. Misschien dat ik daar ooit nog wat op vindt.
Trouwens, ik gebruik nu Sudocreme na het scheren tegen bultjes en it works!! Aanrader voor iedereen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 19:01:

Oh als je ongesteld bent is scheren niet fijn, vind ik ook niet in ieder geval! En oh, dat lijkt me vervelend! Blijf je slapen bij een jongen, ben je vergeten te scheren.

Sudocreme ga ik echt proberen na al die lovende reacties ^^)

[Beantwoorden]


Door Bernadet op 6 april 2011 18:43

Nou ik hoef denk ik niks meet toe te voegen aan dat ik echt respect heb dat je het schrijft!
This nou niet eens wat ik dagelijks lees op diverse beautyblogs dus daarvoor zeer veel waardering, en het is immers ook goed om te weten voor de ‘jongere’ of misschien zelfs ‘oudere’ meiden (:

Ik heb zelf ook gewoon liefste alles weg of een streepje hoor. Die hele rimboe houd ik ook niet van haha (A)

Top artikel dus, <3

[Beantwoorden]


Door Isa op 6 april 2011 18:54

Goed geschreven vera :)! *applausje* omdat niet elke beautyblogger hierover durft te schrijven ;).

Over scheren en stoppels krijgen. Zelfs pornosterren hebben dat na het scheren.
En daarmee bedoel ik te zeggen dat je je er echt niet voor hoeft te schamen het hoort gewoon bij je huid. En NEE, het stoort mannen niet :p

X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 19:05:

Pornosterren, goede vergelijking ;-) maar ik snap wat je bedoelt en het is zo. Nobody’s perfect, en die stoppels maken echt niet uit.

[Beantwoorden]


Door Flo op 6 april 2011 18:56

echt supergeweldig dat je zo’n artiekel schrijft, ik weet zeker dat velen meiden hier graag meer info over wilde hebben, ik ook namelijk;)
so thank you!!
ga zo door!
xxxx

[Beantwoorden]


Door anoniem op 6 april 2011 18:57

Top Vera dat je hier over schrijft!
Misschien een stomme vraag maar voor de eerste keer seks laten zitten of weghalen ? Straks vind hij het onvolwassen als het weg is en onhygienisch als je het laat zitten.
Ik hou het wel altijd bij, want ik hou niet van een jungle daar beneden
Goed artikel Vera! <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 19:07:

Wat jij fijn vindt en waar jij je goed bij voelt! Je kan ook aan de jongen van te voren vragen wat hij liever ziet. Maar je moet lekker in je vel zitten tijdens de seks, dus of je het wel of niet laat zitten is uit eindelijk jou keus. Als de jongen je leuk vindt en een beetje respect heeft, wilt hij je om wie je bent. Met of zonder schaamhaar ;)

[Beantwoorden]


Door Jolijn op 6 april 2011 18:57

Heee Vera,
Ik vind jou artikelen echt super goed en dat je het allemaal zonder schaamte kan vertellen ;-)
Echt al mijn respect.
Xx (love)

[Beantwoorden]


Door Sarah op 6 april 2011 19:00

hey schat!
geweldig!!
ik wil meer gewaagde blogposts!!
i love it
xxxxx

[Beantwoorden]


Door Kalypso op 6 april 2011 19:00

Goed dat je hierover schrijft.
Ik heb het liefste alles kaal.
Liefs, xxx

[Beantwoorden]


Door Wieke op 6 april 2011 19:02

wat mij mij helpt tegen de bultjes is babypoeder, talkpoeder or how you wanna call it. ruikt nog lekker ook! :yay:

[Beantwoorden]


Door Pauline op 6 april 2011 19:02

Van de Tuinen heb je Aloë vera scheergeld, ideaal voor daar! :)

[Beantwoorden]


Door ano op 6 april 2011 19:05

jmmr dat ik dit nou pas zie!!

ik heb van die bultjes en die jeuken maar hoe haal je het weg?? zo irri

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 19:10:

Veel meiden hebben het over Sudocréme (te koop bij Albert Heijn en de drogist) maar je kan ook andere creme proberen, bijvoorbeeld met Aloë Vera. Hebben ze bij de Tuinen wel.

[Beantwoorden]


Door Tamara op 6 april 2011 19:13

Ik scheer het helemaal maar ikkrijg het nooit mooi glad! tips??

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 22:07:

Dat zal dan toch harsen of epileren worden…

[Beantwoorden]

henk antwoordt op 14 september 2014 om 02:48:

ik ben een man, zoals je wel zult begrijpen, maar hoe doe je dat harsen??? ik scheer me , maar glad is het nooit echt………………haar???? brrrrrrrr heb er de gruwels van

[Beantwoorden]


Door Kelly op 6 april 2011 19:17

Respect !

[Beantwoorden]


Door Lore op 6 april 2011 19:23

Goed artikel Vera! Heel wat jonge meisjes zitten toch vaak met vragen hierover dus goed dat je er een artikel aan wijdt. Ik merk wel dat het bij mijn eigen vriendinnen toch wel een beetje not done is om erover te praten. Nou, van mij mag iedereen weten dat ik alles weghaal down there. Tegen bultjes en jeuk gebruik ik Dream cream van Lush, werkt perfect. Want de hele tijd je ervan bewust zijn dat het jeukt daar beneden is niet echt sexy. :p

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 22:09:

Oh, ik ben daar juist wel heel open over met mijn vriendinnen! Maar niet met allemaal hoor, sommigen praten daar gewoon niet makkelijk over.

En als het jeukt is dat inderdaad niet zo prettig nee. Moeilijk om sexy te krabben ;)

[Beantwoorden]


Door Nu even anoniem op 6 april 2011 19:34

Dit bericht plaats ik even anoniem als dat niet erg is, haha. Het is toch een wat persoonlijk onderwerp.
Ik hoorde van iemand dat als je een streepje wil zetten, je het beste je vinger plat op je huid kunt leggen, en dan daar omheen scheren (met je andere hand). Als je dan je vinger weghaalt, moet je het natuurlijk nog wel even mooi maken, maar het grootste gedeelte is dan al gedaan.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 22:10:

Lijkt me toch een beetje onhandig werken… Maar misschien toch ‘ns proberen :)

[Beantwoorden]


Door Freya op 6 april 2011 19:36

Go Vera! Superstoer dat je dit onderwerp aandurft! Ik ga ook voor the bold & the beautiful. ^^)

[Beantwoorden]


Door Ellen op 6 april 2011 19:51

Ik heb meestal een streepje, zo alles weg vind ik niets voor mezelf.
Bij sommige klanten hars ik natuurlijk, maar zelf vind ik dat zo pijnlijk, dus meestal gewoon scheren.

[Beantwoorden]


Door jo op 6 april 2011 20:09

Haha, goed dat je hier over schrijft en leuk geschreven!
Ik scheer zelf ook altijd alles weg. Ik ben te lui om een vormpje te maken, die gaan altijd scheef bij mij.
Ik heb zelf geen problemen met de pijn van harsen en epileren, maar ik krijg daar altijd veel meer bultjes en ingegroeide haren van dan van scheren. Tegen de tijd dat die weg zijn, zitten er al weer nieuwe haartjes! Dus meestal hou ik het gewoon lekker bij scheren. Snel, pijnloos en glad.
Wat goed helpt tegen die bultjes is een product met BHA. Ik gebruik zelf daarvoor altijd de kruidvat young face lotion met salicylzuur. Werkt prima en lekker goedkoop!

[Beantwoorden]


Door Linda op 6 april 2011 20:09

Whoehoee, go Vera! Bijzonder dat je hier over schrijft! Na de intro dacht ik, zou ze gaan zeggen hoe zei het heeft? Ik doe al jaren niet meer aan haar. Laseren lijkt me ideaal, maar staat niet erg hoog op mijn prioriteitenlijstje.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 22:13:

Natuurlijk zeg ik dat ;) Laseren lijkt me ook ideaal, maar inderdaad ook niet zó ideaal dat ik het morgen ga proberen.

[Beantwoorden]


Door Eef op 6 april 2011 20:12

wauw applauss vera, dat je hier zo over schrijft.
het blijft toch een beetje een ‘moeilijk’ onderwerp maar het is een handig en zelfs leuk stukje. (love)

[Beantwoorden]


Door leen op 6 april 2011 20:15

Dapper van je ! (love)

[Beantwoorden]


Door Lis op 6 april 2011 20:15

Handig artikel! ik heb alleen zelf het probleem dat het lijkt alsof ik stoppeltjes heb, terwijl ik het net geschoren heb? Bijvoorbeeld gistermiddag had ik het allemaal weggehaald, en 3 uur later zegt me vriendje dat ik een beetje stoppeltjes had, dat ik me weer even moest scheren daar beneden! Toen dacht ik wel even oh shit haha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 22:13:

Oh, dat is wel snel ja. Maar vind je vriend die stoppeltjes heel vervelend. Ik vind dat ‘ie niet moet zeuren :$

[Beantwoorden]


Door Lauren op 6 april 2011 20:19

Vera! Goede, hulpbiedende post!
Maar ik heb eens een vraagje voor de meiden die hars gebruiken.
Bedoelen jullie dan zulke veet-strips? Of van welk merk kopen jullie de wax dan? (:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 22:14:

Ik las net een paar keer dat ze inderdaad Veet gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Naomi op 6 april 2011 20:30

Vera heb jij enig idee of je als je je armen gaat epileren met een epilady je stoppels krijgt en het sneller teruggroeit??
Want ik heb wel wat arm haar en wil dr wel van af maar ik ga dat niet scheren ofzo ;o

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 22:14:

Stoppels krijg je altijd! Bij epileren alleen minder snel dan bij scheren.

[Beantwoorden]


Door Eline op 6 april 2011 20:30

Hee veraa,
Super dat je hier zo over durft te schrijven zeg!
Ik scheer t altijd helemaal weg, hoef ook niet irritant te doen met een mesje, want ik heb zo’n scheermesje, waar een stuk zeep om heen zit, dus heb én geen scheerschuim nodig én ik snijd me zelf niet. :)
Je blogs worden steeds leuker, echt waar haha! En je durft echt steeds meer te schrijven haha, je bent mn favoriete blogger!

Liefsss, Eliné

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 22:15:

Thanks Eline (love)

En dat scheermesje heb ik ook! Erg fijn vind ik die.

[Beantwoorden]


Door Noah op 6 april 2011 20:44

Ik doe meestal waar ik zin in heb, alles weg, een streepje, een creatief vormpje. Ik bedoel, wie ziet dat nou? Ik heb geen vriendje en ben nog te jong voor seks (dat vind ik zelf in ieder geval) en ik doe het daarom ook echt voor mezelf. Voel me schoner als het er netjes uitziet down under. ;-)

[Beantwoorden]


Door Sharon op 6 april 2011 21:02

Heel tof dat je hierover schrijft! Ik scheer ’t gewoon allemaal, geen streepjes of hartjes ( :lol: ) voor mij ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 22:16:

Leuk he, die ladyshape ;)

[Beantwoorden]


Door Tessa op 6 april 2011 21:03

leuk geschreven! eindelijk iemand die daar gewoon over kan praten/schrijven, sommige mensen doen daar zo moeilijk over.
heb hier veel aan, zat hier namelijk laats nog aan te denken.
alleen vind ik het toch een beetje ‘eng’ om bij mijn schaamlippen te scheren, ben altijd bang dat ik er in snij ofzo, haha.
maar ik scheer ook altijd alles weg, ben niet zo weg van behaarde lichaamsdelen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 22:17:

Is ook wel eng, ik heb me ook wel eens gesneden. Kan gebeuren, maar als je voorzichtig werkt en de tijd neemt, valt het mee. (ik deed het een beetje nonchalant uit de losse pols. au!)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 6 april 2011 21:12

En toch heb ik nog een vraagje, ook al is het misschien een domme.
Wat is nu precies je ‘bikini-lijn’? Is dat het deel waar de bush onder je bikinibroekje vandaan komt, of een deel van je schaamlippen?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 22:18:

De lijn van je bikinibroekje! Langs de ‘V’ eigenlijk.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 6 april 2011 21:15

Geweldig dat je hier openlijk over durft te spreken :D Ik scheer gewoon alles weg :P ;)

[Beantwoorden]


Door Leontine op 6 april 2011 21:18

Er is wel een soort ontharingscreme speciaal voor je bikinilijn, van veet. Van die creme die je erop smeert, even laten zitten en dan wegspoelen. Er zit ook een speciaal schrapertje (zonder mesje dus) bij om de creme eraf te schrapen en om de haartjes echt goed weg te krijgen.

Een goed alternatief voor meisjes die niet durven scheren vanwege de kans op snijden, en ook niet durven of kunnen harsen, maar wel wat aan kant willen hebben.

Zelf heb ik de creme een tijdje gebruikt, nu met een mesje. Ik ben van het streepje laten staan, omdat ik dagelijks zorg krijg (ja, ook bij douchen en afdrogen dus). Helemaal kaal, daar voel ik me dan niet prettig bij. Bij een klein streepje heb ik het idee dat het nog enigszins bedekt is.. Maar de haren die blijven staan kort ik wel in (geen lange pieken!), en het overtollige aan de zijkant/bikinilijn en aan de onderkant haal ik wel helemaal weg, veel fijner, frisser en ook mijn lief vind het fijner. :sexy:

En o ja, pas op met zelf harsen! Ik heb het een paar keer gedaan, met speciale hars trouwens. Maar de huid in mijn liezen is zo dun, dat altijd de bovenlaag van mijn huid mee af ging. Heel pijnlijk! :no:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 22:20:

Dat is alleen je bikinilijn, what about the rest? Bovendien ben ik geen voorstander van die ontharingscreme’s… ze zijn zo chemisch als de pest. Maar ik snap wel dat je ze gebruikt!

[Beantwoorden]

Leontine antwoordt op 7 april 2011 om 10:06:

Volgens mij kun je ze voor alles gebruiken, maar dat heb ik dus niet gedaan.
Maar het is wel chemisch, daar heb je gelijk in, je huid moet er wel tegen kunnen. Maar da’s met scheerschuim eigenlijk ook wel..
Uiteindelijk blijft het gewone simpele scheermesje toch favoriet.

[Beantwoorden]


Door sophie op 6 april 2011 21:19

ik ben van plan het deze zomer echt goed bij te gaan houden, bent wel beetje bang dat het gaat jeuken of dat er heel veel bultjes komen…

[Beantwoorden]


Door Amber op 6 april 2011 21:43

Ik scheerde het ook altijd, en nu soms nog, maar liever niet, want ik krijg er zo ontzettend veel last van. Schraal/bultjes/puistjes/ontstekingen, wat ik ook doe… allemaal pas weg na 2/3 weken en aangezien mijn haar EN heel donker is en ontzettend snel groeit had het dus nooit de tijd om te genezen. Nu doe ik het dus liever niet meer, bikinilijn hou ik bij door met een pincent ze weg te halen, doet pijn, maar dan krijg ik tenminste geen last van mijn huid… en de rest hou ik gewoon kort. Ga ik eens zwemmen o.i.d. doe ik het nog wel. Harsen/epileren is echt te pijnlijk, dat kan ik bij mijn benen niet eens aan laat staan daar. :P

[Beantwoorden]


Door Silva op 6 april 2011 21:43

Bliksemschicht XD Ik heb veel respect voor je, dat je dit op je blog durft te zetten…ik vind het altijd leuk om iets te lezen wat niet de norm is voor een beautyblog.

[Beantwoorden]


Door Jaap op 6 april 2011 22:10

Niks mis met een seventies bosje.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 april 2011 om 22:22:

Haha, fijn om te weten Jaap ;-)

[Beantwoorden]

Jaap antwoordt op 6 april 2011 om 22:32:

Ik snap niet waar jullie je druk om maken. :cool:

[Beantwoorden]


Door Mem op 6 april 2011 22:19

In de winter kijk ik er niet zo veel naar om, ik laat het niet te lang groeien maar scheer het ook niet. Met scheren heb ik vaak de tijd daarna last van jeuk, wat nogal vervelend is. In de zomer houd ik het wat meer bij, vaker zwemmen enzo :D

Maar alsnog ben ik niet helemaal van het kale. Voelt ook niet fijn, hoewel mijn okselhaar niet langer mag groeien dan een mm van mezelf xd

[Beantwoorden]


Door nan op 6 april 2011 22:24

misschien moet ik toch dat hartje vorm gaan proberen wat ik voor valentijn van JOU heb gekregen hahaaaaaa! ben nu benieuwd geworden :-P zelf ga ik voor de kale poes, veeeeeeel schoner/frisser etcetc maar dat wist natuurlijk al van mij XD…

xx nan!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 april 2011 om 05:47:

Hahahah Nan! <3

[Beantwoorden]


Door Olga op 6 april 2011 22:26

Die bultjes worden bij mij juist heel erg als ik snel na elkaar ga scheren, als mijn haartjes een dag of 4/5 hebben kunnen groeien, dan blijft mijn huid ook langer glad en bultjesvrij, heb jij daar geen last van?

En wat voor gel is dat precies, want ik denk dat ik dat zelf heel fijn ga vinden om te gebruiken, want ik wil niet altijd de ramptourist uithangen, if you know what I mean ;) xx.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 april 2011 om 05:49:

Ja, daar heb ik inderdaad ook wel meer last van. Want dan irriteer je de huid weer opnieuw.

Die gel is van FairBodyCare.nl maar ik denk dat de Tuinen ook wel iets soortgelijks zal hebben.

[Beantwoorden]


Door Oneofthepandies op 6 april 2011 22:42

Mijn vriend heeft absoluut een hekel aan alles kort, hij vindt het zo kinderachtig staan. Persoonlijk maakt het me echt niet uit al ben ik wel erg lui als het op scheren aankomt. Ik houd alles gewoon kort, daar voel ik me het prettigst bij. Voor vormpjes heb ik al helemaal geen geduld, gewoon kort is prima voor mij :)

[Beantwoorden]


Door Bart op 6 april 2011 22:50

Ik vind het fijn als de meiden het in ieder geval bijgehouden hebben.. doe ik zelf ook :) :ja:

[Beantwoorden]


Door Marieke op 6 april 2011 22:55

Ik scheer ook alles weg. Ben alleen wel voorzichtig altijd met scheerschuim of -gel daar beneden, want het kan de zuurgraad van je vagina verstoren en daardoor kun je schimmelinfecties krijgen (net als van te strak of synthetisch ondergoed!). Heb het één keer gehad, en wát een hel was dat.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 april 2011 om 05:54:

Aaaaaii… Dat lijkt me niet prettig inderdaad.

[Beantwoorden]


Door Shirley op 6 april 2011 23:00

Ik laat het staan. Het voltallige oerwoud. Eens in de zoveel tijd knip ik de boel bij. Ik heb wel geschoren, maar ik kreeg zulke nare gevolgen (jeuk, bultjes) dat ik het heb opgegeven. Om die reden zwem ik ook niet meer, maar dat heb ik toch nooit fijn gevonden. Ik heb geen partner, dus daar hoef ik verder geen rekening mee te houden. :cool:

[Beantwoorden]


Door noortje op 6 april 2011 23:46

haha leuk artikel joh! ikzelf ben meestal te lui om constant alles weg te halen, zeker inde winter, dan zie je toch niets. meneer de vriend maakt het ook allemaal niet zoveel uit gelukkig! dat scheelt wel. helaas ben ik wel bedeeld met veel haar, donker haar op mn benen, armen, bikinilijn, flinke wenkbrauwen en een snor, dus heb echt een dagtaak aan alles weghalen, dat vind ik vaak wel vervelend, want als ik dus down there geschoren heb, zie je nog steeds een donker waasje en een dag later weer stoppels, dan heb ik ook zoiets van ja laat maar haha. harsen durf ik zelf niet, laat mn moeder altijd mn bovenlip doen! en jeuk heb ik helaas óók nog! dus ga ook sudocreme proberen. nou iig super artikel, sorry voor het lange verhaal :$

[Beantwoorden]


Door Miranda op 7 april 2011 01:12

Ik probeer altijd een streepje te laten staan maar dat mislukt vaker dan dat het goed gaat haha, ik scheer wel tegen de richting in maar merk dat als ik dat gewoon bij de wasbak doe dat ik niet zo snel last van heb ingroeiende haren dan als ik het in bad of onder de douche doe. In de winter doe ik er niet zoveel aan af en toe scheer ik het en meestal knip ik het dan bij.

[Beantwoorden]


Door Nadine op 7 april 2011 06:09

Ik scheer altijd alles weg. Ik vind het gewoon prettiger. Ik had altijd heeeel erg veel last van die bultjes,maar de laatste tijd smeer ik er sudocreme op en dat werkt wonderbaarkijk goed! Misschien een tip?

[Beantwoorden]


Door L op 7 april 2011 06:35

Respect Vera! ;)
Een heel leuk artikel en ik wou dat dit artikel er was toen ik nog wat jonger was.
Je blog wordt steeds leuker, je bent echt de leukste blogger (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 april 2011 om 18:19:

Thanks!!! (love)

[Beantwoorden]


Door Janine op 7 april 2011 07:20

Ik scheer op dit moment alles gewoon weg. Maar ik ga het binnenkort harsen met suikerwax. Ik wil geen reclame maken maar op beautygloss kan je vinden hoe je het moet harsen daar down under (geen foto’s of filmpje) en er staat ook een filmpje hoe je suikerwax kan maken.

[Beantwoorden]


Door Manon op 7 april 2011 09:03

Ik scheer juist wel op de dag dat ik denk dat mijn vriend en ik het gezellig gaan hebben anders is het niet meer zacvht en glad maar stoppelig (A)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 april 2011 om 18:20:

Als je vriend en jij het gezellig gaan hebben, aww ^^) maar i get it!

[Beantwoorden]


Door Susan op 7 april 2011 09:11

Oh ik wilde dat jij er was toen ik jonger was! Nu maak ik me er niet zo druk om, zeker niet tegenover m’n vriend, die heeft het al meer dan 3 jaar gezien ;-)

Leuk dat je dit schrijft, helemaal top! (love)

[Beantwoorden]

Susan antwoordt op 7 april 2011 om 09:13:

O, en grappig om te lezen dat veel meiden moeite hebben met een streepje.. same here :/ (:

[Beantwoorden]


Door Sharon op 7 april 2011 09:19

Ik epileer! Scheren kan ik echt niet hebben, mijn huid reageert er niet okee op :|

[Beantwoorden]


Door Marloes op 7 april 2011 09:19

Even een tip van een ouwe rot in het ‘vak’: gebruik je crèmespoeling als scheerspul. Dat gebruik je toch al in de douche, het mesje glijdt er goed door én je kunt zien wat je doet, omdat er geen dikke dot schuim op de haren zit.

Iemand stelde shampoo voor, maar dat zou ik niet doen. De sulfaten in de shampoo zijn erg ontvettend (check dus ook of ze niet stiekem in je conditioner zitten!) en dit kan wat te hard zijn voor de schaamstreek. Het scheren irriteert de boel daar beneden al genoeg. Door het schuim zie je bovendien niet meer wat je doet.

Oh, en nog even iets: of je nu scheerschuim, shampoo, conditioner of gewone zeep gebruikt, smeer dit alsjeblieft NIET helemaal tussen je schaamlippen. Wil je alles scheren, laat die plek dan schuimvrij, want spul daartussen/in is echt niet goed voor je binnenvoering, zeg maar. ;)

[Beantwoorden]


Door Mariska op 7 april 2011 09:37

Leuk artikel, zo voor de zomer :)

Ik scheer me ongeveer 1x in de anderhalve week. Ik laat altijd een hartje/driehoekje staan (de bovenkant bij mij is al in hartvorm:). Mijn vriend vindt helemaal kaal ook te kinderlijk, en ik eigenlijk ook.
Ik heb het ooit eens laten harsen en dat was wel pijnlijk, maar toen was ik er ook weer een aantal weken vanaf.
Nog een tip voor als je dichter bij je schaamlippen scheert: probeer de huid daar een beetje strak te trekken, anders heb je kans dat je de boel openhaalt. Heb ik ooit eens gehad, dat is niet leuk!

Nog een tip: ververs je mesjes vaak. Hoe vaker je de mesjes gebruikt, hoe botter ze worden, maar ook hoe meer bacterieen erin groeien. Ook dat heb ik eens gehad, met als gevolg een bacteriele infectie rondom mijn vagina. Pijn, jeuk..echt niet fijn! (en moest toen naar de huisarts, die de boel ging inspecteren…ja, ik was wel een beetje embarrassed…:)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 april 2011 om 18:38:

Naar de huisarts voor dat soort problemen, daar is denk ik niemand fan van…

[Beantwoorden]


Door 08Iepo op 7 april 2011 10:16

Is er dan niemand die elektrisch scheert downthere? Voorkomt irritaties en het resultaat is nagenoeg hetzelfde! Kans op jezelf snijden is ook nihil..

Goed dat je dit er op zet Vera!

[Beantwoorden]

Nienke antwoordt op 7 april 2011 om 13:16:

Ja ik doe het ook altijd op die manier. Gewoon met de ladyshave, dan is het zeker de eerste dagen zo goed als kaal. het is volkomen pijnloos en best snel gedaan. Ik kan er namelijk niet tegen om het met een scheermesje te scheren, dan heb ik altijd een geïrriteerde huid daarna. Wat wel is met ladyshave scheren, is dat je het misschien wat vaker moet doen dan met een gewoon mesje. Ik doe het meestal 1/2 per week. En mijn vriend vind het ook veel mooier, anders zitten er allemaal van die stomme bultjes.

Oh en Vera, netjes artikel. Denk dat veel meiden hier wel behoefte aan hebben en het is echt top dat je het zo onbeschaamd schrijft, ik bedoel het blijft toch schaamhaar he;).

Succes!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 april 2011 om 18:39:

Ik scheer niet elektrisch omdat ik het echt bij lange na niet zo glad krijg dan. Maar je huid is wel een stuk minder geïrriteerd dan inderdaad.

[Beantwoorden]


Door www.bysjanty.nl op 7 april 2011 10:31

Haha, goed artikel!

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 7 april 2011 11:52

Ik scheer, maar laat altijd een driehoekje van kort haar staan :)

[Beantwoorden]


Door Lisette op 7 april 2011 12:01

Wat leuk een blog over scheren down under! ^^)

Ik scheer altijd alles weg, vind ik voor mezelf wel zo hygienisch en ook voor een scharrel/vriendje die daaronder misschien iets gaat doen haha.

[Beantwoorden]


Door Aniek op 7 april 2011 12:26

:wave:
meestal scheer ik mijn haar weg totdat ze niet meer te zien zijn bij een bikini zegmaar en dan knip ik het heel kort, ik vind het eng om te shaven down there…
goed dat je dit artikel schrijft, interessant!!
xxxx

[Beantwoorden]


Door Helena op 7 april 2011 14:52

Goed artikel Vera.. snap niet waarom er zo’n taboe over bestaat in beauty-blog-land :S

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 april 2011 om 18:44:

Ik ook niet, maar doe met liefde een poging het taboe te doorbreken!

[Beantwoorden]


Door Anneee op 7 april 2011 15:14

Toen ik het voor het eerst had gedaan had ik het dik de verkeerde kant op gescheert, ik heb 3 dagen als een pinguin gelopen whahaha

Nu gaat alles er af woppa! Veel prettiger vind ik. Alleen echt glad krijg ik het idd niet.

[Beantwoorden]


Door Esmee op 7 april 2011 15:32

wat goed dat je dit zo durft te vertellen allemaal :)
zelf heb ik daar ook niet zoveel problemen mee. ik scheer ook altijd alles gewoon weg. maar ik heb al-tijd last van rode bultjes en jeuk de volgende dag. je zei dat je daar er een crème voor hebt, welke is dat?
en b.t.w, ik heb ook al 2 laserbehandelingen gehad, maar dan alleen naast je onderbroek zeg maar, maar je merkt wel iets verschil, maar lang niet alles is weg, dus moet nog steeds blijven scheren :(
kijk maar eens op http://www.vakantieveilingen.nl daar kun je bieden op een laserbehadeling voor oksels én bikinilijn. echt super!

[Beantwoorden]


Door Ellen op 7 april 2011 15:37

Ik heb het weleens kaal gehad, maar ik heb nu een dun streepje. Zelf vind ik dat fijn een streepje en voor m’n vriend ook, haha. Ik scheer het met zo’n mesje van venus. laseren wil ik heel graag maar daar heb ik het geld nog niet voor.

[Beantwoorden]


Door Shelin op 7 april 2011 16:08

jayy, ik haal ook alles weg haha, goed artikel! :ja:

[Beantwoorden]


Door Maaiike op 7 april 2011 16:19

jaaaaa, sudocreme dat is echt mn redder in nood!! het werkt echt super goed voor mij…Meteen na het douchen smeren en de volgende dag doe ik het ook nog ff na het douchen… werkt echt super!

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 7 april 2011 16:40

Ik harste altijd mijn bikinilijn en scheerde de rest (helemaal harsen was mij te pijnlijk, haha)
Sinds kort heb ik een epilator en epileer ik mijn bikinilijn :).
De rest scheer ik nog steeds, maar die stoppels ziet toch alleen vriendlief.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 7 april 2011 16:42

ik heb dus echt een hekel aan scheren kutklus!! gebruik altijd gewoon wegwerpmesjes+schuim en alles eraf vind ik zelf het fijnst …. laseren zou ideaal zijn vooral de bikinilijn nooit meer last van bultjes enzovoort!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 april 2011 om 18:45:

Hahaha, een kutklus! toepasselijk ;)

[Beantwoorden]


Door linn op 7 april 2011 16:59

Ik ben begonnen met epileren. Auw, auw en nog is auw. Maar ik heb het ervoor over.. Het gaat alleen heel langzaam. Is niet binnen 1 avondje geklaard. Moet wel zeggen, hoe korter de haartjes en hoe vaker je het doet, hoe minder de pijn. Ik begin eraan te wennen. Maar fijn is het niet hoor. Waarom ik dat doe: als het stoppels worden begint het te kriebelen. Niet prettig. Ook heb ik gelezen dat haartjes dikker terug komen als je ze scheert. Ik wil dat niet, dus epileer ik ze! Dit vind ik echt een top artikel!

[Beantwoorden]


Door Glamour op 7 april 2011 17:03

:cool: Zostoer dat je dit op je site zet!

Ik scheer zelf alles weg,, Behalve die snor op mijn bovenlip.. (A)

Vorigjaar gingen we met onze school naar het strand; Iedereen in bikini/zwembroek.. Zo ranzig wat er dat bij sommige meiden onder de broekjes doorpiep! :omg:

Loveyoursite! :love:
Xx Glamour (love)

[Beantwoorden]


Door Anoniem. op 7 april 2011 17:06

ik zou me wel heel graag willen scheren enzo, vooral nu de zomer er aan komt. maar ik vind het zo’n genant onderwerp. ik ga toch niet zomaar me onder de douche scheren? straks komt me moeder, of vader (!) binnen. en ik weet sowieso niet wat ik allemaal moet kopen daarvoor enzo. helppp. xd

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 april 2011 om 18:48:

genant, nee joh? En zit er geen slot op de douche? je ouders begrijpen vast wel dat je privacy wilt, zeker nu je ouder bent. Dus misschien kunnen ze er een slot op zetten? Je hebt scheergel en een scheermesje nodig, kan je ook voor je oksels en benen gebruiken bijvoorbeeld!

[Beantwoorden]


Door pleun op 7 april 2011 17:30

wow vera, echt top dat je hierover schrijft! En ook zo open antwoord geeft op iedereens vragen! Je bent mijn favoriete blogger; je bent open en altijd in voor verbetering en neemt ook tips aan

Om hierover te schrijven zie je niet vaak, en daar krijg je echt alle respect voor! <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 april 2011 om 18:49:

Oh wauw, wat een geweldige complimenten. Bedankt Pleun (love)

[Beantwoorden]


Door Willemijn op 7 april 2011 18:03

Ik scheer meestal met m’n ladyshave, maar heb pas scheermesjes gekocht en ik heb gemerkt dat m’n benen er veel gladder van worden dan met de ladyshave! Toen ik m’n bikinilijn met een scheermesje schoor deed dat ZO’N pijn, terwijl ik daar met m’n ladyshave niet echt last van heb (dat ding is alleen zo onhandig groot, dat het niet zo makkelijk werkt, haha) en met datzelfde scheermesje m’n benen en oksels scheren deed ook helemaal geen pijn.. Ik heb trouwens met water geschoren, en ik heb het ook met die double effect scheer en showergel van Nivea geprobeerd, maar ’t deed nog steeds echt pijn. :crazy: Maar ik lees dat jullie hier helemaal geen last van hebben?! Gek!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 april 2011 om 18:54:

De eerste keren kan het inderdaad pijn doen, maar dat veranderd meestal als je het vaker gedaan hebt. En anders ben je er misschien gewoon heel gevoelig voor en kan je beter een ladyshave gebruiken…

[Beantwoorden]

Willemijn antwoordt op 8 april 2011 om 12:52:

Heb ’t gisteravond weer even geprobeerd met een scheermesje, en deed al een heeel stuk minder pijn! :D Dus nu kan ik het fijn bij de scheermesjes houden, geeft een veel fijner resultaat dan met de ladyshave. :)

Ik gebruik trouwens Dream Cream van Lush voor erna, dat is ook echt topspul! Heb eigenlijk nooit (even afkloppen) last van bultjes of jeuk erna, als ik dit maar gebruik! (:

[Beantwoorden]


Door Linda op 7 april 2011 19:28

Respect dat je dit durft te schrijven! Iedereen doet het maar jij durft je gezicht te laten zien ervoor ;)!!!

Super!

[Beantwoorden]


Door Britt op 7 april 2011 21:17

tip! na het scheren een koude douche straal erop zetten.
echt suuper koud, maar werkt wel tegen kriebel enzo (:

Is het trouwens niet erg om scheerschuim op een geslachtsdeel te gebruiken? dacht dat daar altijd best wel een probleem van werd gemaakt.

[Beantwoorden]


Door Elnaz op 7 april 2011 22:35

HAHAH geweldig dit artikel!

Hoe je het schrijft, ik lach me er dood om!
Natuurlijk is het een heel normaal onderwerp, maar niemand durft er over te praten!

Ik maak er een tijgerprintje van daaronder hahahaha, just kidding.

Ik hou meer van een woestijn..

[Beantwoorden]


Door math op 7 april 2011 23:13

ik scheer altijd een mooie strakke v =) ik vinds niks zo baby achtig en een streep maakt me erg dik. ik krijg wel steets de vraag of ik ben begonnen met scheren toen ik eenriend had die victor hete xD

[Beantwoorden]


Door Anna op 8 april 2011 09:20

Het verschilt, het ene moment heb ik een streepje, of een hartje, of gewoon helemaal niks.
Scheelt dat ikook nog is een langzame haargroei heb, dus als ik een hartje heb, heb ik hem ook echt 2 weken en dan pas komen de stoppels. :-)

[Beantwoorden]


Door Wendy op 8 april 2011 13:43

Haha, leuk artikel! En leuk dat je er zo open durft over te schrijven.. Naja, ik haal alles gewoon lekker weg. En dan voel ik me gewoon frisser =)

[Beantwoorden]


Door Inge op 8 april 2011 17:30

Wat een uitkomst dit onderwerp! Ik had er altijd heel veel vragen over maar kon nooit echt antwoord vinden. Ik probeer sinds en jaar ook alles daar beneden een beetje op orde te houden. Ik krijg altijd super veel jeuk, en het gaat irriteren. Ik gebruik een wegwerpmesje en scheerschuim. En mijn huid is heel gevoelig, best vervelend :-( Ik heb het trouwens nog nooit helemaal weg gehaald.. moet ik toch maar eens gaan proberen!

[Beantwoorden]


Door roooss op 8 april 2011 18:25

handig artikel zeg! haha ^^)
ik scheer ook altijd alles maar toch had ik nog wel een vraagje, want ik scheer altijd eerst met de haartjes mee, en daarna tegen de haartjes in. maar dan krijg ik meestal van die kleine wondjes, het ligt ook niet aan het mesje volgensmij want ik heb er ook last van als ik net een nieuwe gebruik. dus weet iemand wat ik fout doe? (A)
:wave:

[Beantwoorden]


Door jamie op 8 april 2011 22:06

ik was laatst bezig om me te scheren. ik dacht dus dat alles weg was en toen bleek dat ik maar de helft had weggehaald XD

[Beantwoorden]


Door Naomi op 9 april 2011 18:37

top artikel <3
en echt handige tips ;-)

[Beantwoorden]


Door Nadia op 9 april 2011 18:55

Hmm, vreemd dat iedereen het weg wilt! Ik heb het nog nooit weggehaald en het is ook al mooi lang, ik stijl het regelmatig en dan ik maak er altijd vlechtjes in en kraaltjes en soms een kleurtje, super mooi!

Oke, not. :lol: gewoon alles foetsie graag :)

[Beantwoorden]

Fleur antwoordt op 10 april 2011 om 14:40:

Hihi, denk dat de boy in kwestie zal schrikken als jij met een groene afro daar beneden aan komt zetten (A) Ik ben dan weer zo iemand die dat meteen voor zich ziet…

[Beantwoorden]


Door Semir op 10 april 2011 09:31

Jahaa, een heel mooie blog. Ik las em nu pas Vera, sorry.
Zeker interessant om te weten wat voor jou goed werkt, maar nog interessanter zijn de reacties :D.
Ga vooral zo door en met name voor de vrouwen deze reactie:

Wees niet te onzeker over hoe het daaronder uitziet, verzorg het zoals je ook met je gezicht zou doen. Je lichaam neem je nog jaaaaaaaaaaren mee, never forget that!

Groeten,

een man die deze blog lees omdat hij Vera een topmeid vindt.

[Beantwoorden]


Door Nicky op 10 april 2011 13:21

Een bliksemschicht hahaah :P

Maar wel een interessant artikel hoor, zeker handig wanneer je voor de eerste keer je schaamhaar wil scheren

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 10 april 2011 21:37

:-P Ik ben nog jong, dus ik ga het nu nog niet gaan scheren ;p
later misschien wel

[Beantwoorden]


Door Cynthia op 11 april 2011 15:41

Wanneer moet je nou scrubben dan?

[Beantwoorden]


Door Alicia op 11 april 2011 17:02

Dankje dat je dit onderwerp ‘bespreekbaar’ maakt. Ik heb namelijk al jaren dat ik me afvraag, wat moet ik er nu mee? :P
En ik weet niet, zelfs met mijn beste vriendinnen heb ik het er eigenlijk niet over.

Dus heeel erg bedankt!

[Beantwoorden]


Door kim op 11 april 2011 19:27

Hee,
Erg ‘fijn’ onderwerp! Ik scheer het al jaren! Maar ik krijg er aldoor pukkeltjes! Ik kan niet tegen scheerspul want dan word het nog erger! Soms epileer ik het en scheer ik een deel weg! Maar dat is nog best gevoelig soms ;)

Heeft 1 van jullie ook last dat je er na het scheren pukkeltjes krijgt! (ik heb ook bultjes maar ook pukkeltjes :S) :@

[Beantwoorden]

leonie antwoordt op 13 april 2011 om 07:40:

yes daar heb ik ook last van
maar ik heb nu chlorexide van de huisarts, na het scheren doe ik dat er op, het prikt ongelofelijk erg, naar daarna komen er nog maar een paar heeele kleine bultjes

en je moet veel scheerschuim gebruiken en daarna sudocrème!
echt kut want die bultjes zijn nou niet bepaald aantrekkelijk

[Beantwoorden]


Door Maddi op 15 april 2011 18:54

ik scheer het ook weg ^^)

[Beantwoorden]


Door Rosalie op 15 april 2011 22:19

Goed artikel, lef dat je dit online durft te zetten, goed hoor vera!
Ik scheer zelf ook altijd alles weg down there, en ik heb nog wel een goede tip voor jullie. Scheer je (onder de douche) voordat je naar bed gaat. En als je klaar bent smeer er een dikke laag Sudocreme op, dat baby spul voor luieruitslag e.d. Dan doe je iets van een boxer, hipster aan als je gaat slapen (iets wat lekker zit). En ’s morgens is het helemaal glad zonder bultjes/stoppeltjes en ingegroeide haren. Dit helpt bij mij heel goed, misschien hebben jullie hier ook wat aan!

[Beantwoorden]


Door ... op 26 april 2011 01:00

Ik vind het zelf ook mooier zonder haar, maar heb wel gehoord dat je zo eerder infecties kan krijgen omdat het haar dat gebied basically beschermt dus dat is minder!

[Beantwoorden]


Door Lolo op 27 april 2011 12:03

Gaat het niet jeuken dan? :S

[Beantwoorden]


Door Leonie op 28 april 2011 12:33

Je had laatst sudocrème gekocht toch? Komt er nog een review? :D

[Beantwoorden]


Door ... op 29 april 2011 23:43

ik heb altijd heel erg last van ontstoken haarzakjes en ze gaan eigenlijk ook nooit weg. ik heb altijd enorme bulten en dat doet heel pijn met bijvoorbeeld fietsen. wat kun je daar tegen doen?

[Beantwoorden]


Door Mara op 5 juli 2011 12:50

Misschien stomme vraag maar wat is nou verschil tussen bikinilijn en schaamhaar?

[Beantwoorden]


Door Esther op 26 juli 2011 21:27

Super dat je hier over schrijft Vera! Ik zelf haal het allemaal weg. Vind ik wel zo fris en fijn voor mn vriendje. En ik vind het zelf ook fijner. Snap niet waarom hier zo’n taboe over is.

[Beantwoorden]


Door Anne op 10 oktober 2011 20:41

Stiekem zat ik hier al best lang op te wachten,
heb echt veel geleert.. Ik schoor altijd maar gewoon zo, hela hoppa klaar. Maar dat scrub-idee is wel handig. Heb zelf ook vaak last van geirriteerde haarzakjes, dus dat is wel een goed idee, ja.

Knap van je dat je dit zo durft te schrijven!
Liefs! (love)

[Beantwoorden]


Door Helga op 10 oktober 2011 20:59

Ah joh lekker laten staan! Ik haal onder wel weg, omdat het soms een beetje vervelend kan zijn, maar de rest knip ik alleen maar bij. Ik vind het zo vies staan bij vrouwen: geen haar. Helemaal geen haar is wannabe-playboy of iets voor kinderen in mijn ogen. Bovendien krijg ik als ik de vulva onthaar last van bultjes. en als ik het lekker laat groeien dus helemaal niets. het is gewoon de trend tegenwoordig, een kale kut, we worden doodgegooid met kale kutten. Mannen hoeven hun schaamhaar ook niet te scheren vind ik.

[Beantwoorden]


Door .... op 10 oktober 2011 21:11

Ik krijg echt enooorm veel last van ingegroeide haartjes en irritaties maar dat heb ik bij mijn oksels en benen ook :s heel irritant, dus zodra ik de loterij win laat ik het allemaal laseren!

[Beantwoorden]


Door Amber op 10 oktober 2011 21:44

Ik scheer het liefst alles, maar ik krijg er echt last van, of ik nu met de haargroei mee scheer of niet, scrubben helpt ook niet. Daarbij heb ik binnen een halve dag ook al meer dan stoppeltjes en ben erg bleek maar mijn haar is erg donker, dus valt heel erg op. Ach, als ik ooit OOIT het geld heb, dan maar laseren. :P

[Beantwoorden]


Door C op 16 oktober 2011 12:50

Nee, zelf doe ik wekelijks mezelf wel goed onderhouden. Vindt ikzelf wel zo fijn. Ik moet daar Down under geen overtollige haarbos hebben en houden, daar dit toch wel onverzorgd is, en het lijkt me ook niet meer van deze tijd moet ik zeggen.

[Beantwoorden]


Door janine op 1 november 2011 12:31

Heel goed artikel, Vera! :yay:
ik ben al zolang op zoek naar duidelijke informatie over dit onderwerp he?? :omg:
en die heb ik bij deze dus gevonden! :lol:
thanX, :smak: xoxo janine :)

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 28 januari 2012 10:01

[…] kun je je deze blogpost die ik schreef over scheren van je schaamhaar (ja, daar gaan we weer!) nog wel […]


Door Anoniem op 28 januari 2012 17:23

Echt super dat je hierover schrijft Vera! Ik wilde er laatst zelf ook aan beginnen, maar heb toen alleen de bovenkant gedaan nadat mijn moeder ineens de badkamer inkwam en zei dat ze het nog te vroeg daarvoor vond. Ik ben nu 13, dit is toch een vrij normale leeftijd? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik hier toch aan “mag” beginnen? Heel handig artikel!
x

[Beantwoorden]


Door Emma op 7 december 2012 14:43

Hoi Vera, ik weet niet of je dit nog leest, maar zou je er alsjeblieft op willen antwoorden?
Ik gebruik scheergel om mijn vagina te scheren. Het is van die scheergel voor de gevoelige huid van Venus volgens mij. Mag je het daar wel mee scheren of krijg je daar schimmelinfecties van?

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl op 8 december 2012 14:03

[…] The Body Shop Shea Scrub – review Kristallen deodorant – review Lush Ambrosia scheer crème – review Schaamhaar scheren – link […]


Door Vera op 9 december 2012 19:36

Ha Vera,

Goed artikel! Nog een vraagje; van welk merk gebruik je aloë vera gel? Ik gebruik na het scheren vaak sudocrem, maar da’s natuurlijk niet zo handig als ik bij mijn vriendje blijf slapen ;-)

[Beantwoorden]


Door Anna op 24 februari 2013 00:24

Jij maakt hele goeie filmpjes en ontschrijft ook alles heel goed! Je bent mijn favoriete!

[Beantwoorden]


Door Vera op 12 juli 2013 22:30

Bedankt voor de tips! Eerst kap ik het grootste deel weg, en scheer dan een 3hoekje. De rest haal ik weg. Als het helemaal kaal is voel ik me net zo’n afgeplukt kippetje, of een klein kind ;-) Je bent echt een stoere meid, ik wou dat meer bloggers dit deden!

[Beantwoorden]

henk antwoordt op 14 september 2014 om 03:12:

een kippenbout , waar nog veren opzitten neem je toch ook niet in de mond???
tijdens het beffen haren in je mond??? BRRRRRRRRRRR

[Beantwoorden]


Door laika op 18 januari 2014 15:55

ik heb best wel een vreemde vraag! ik ben 12 en ik krijg sinds dit jaar ook haartjes daarbeneden. Ik zit nog op school en weet dus niet of ik mezelf al moet scheren aan is het te vroeg? doen mijn vriendinnen het ook? ik durf het hen niet echt te vragen, want ik ben bang uitgelachen te worden. Kunnen Jullie mij helpen alsjeblieft?

[Beantwoorden]


Door henk op 14 september 2014 03:15

doe wat jezelf fijn vindt…… en kijk tijdens het douchen eens links en rechts van je, dan zal je zien dat je vriendinnetjes ook hun schaamhaar bij-trimmen, of scheren..

[Beantwoorden]


Door Hanneke op 6 januari 2015 17:29

Ik heb de ladyshape ook gereviewd, voor scheertips.com. Wat mij betreft echt een aanrader!

[Beantwoorden]


Door Dick op 15 februari 2015 23:40

Vrouwen die hun schaamhaar mooi bijgeschoren hebben, hebben sowieso een streepje voor!

[Beantwoorden]