A Touch Of Fashion: Fashion voornemens voor 2012

Eén keer in de twee weken neemt fashionblogger Suzanne mijn plek in voor haar mode column ‘A Touch Of Fashion’. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten en gevoel voor mode.

Degenen die al vanaf het begin trouw A Touch Of Fashion (good for you!) lezen, kunnen het zich misschien nog herinneren: vorig jaar schreef ik over mijn fashion voornemens voor 2011. Op de tweede dag van het nieuwe jaar (happy new year!) leek me dan ook niets leuker dan te kijken wat er van die voornemens terecht is gekomen, en welke ik meeneem en/of toevoeg voor 2012.


Photobucket
Ik in mijn oudjaarsoutfit

Wat waren de voornemens van 2011 ook alweer?

– Beter nadenken over aankopen.

Ik denk dat dit zeker gelukt is. Op dit gebied ben ik zeker een stuk ouder geworden, en hoewel er zeker nog ruimte is voor verbetering, ik denk dat ik in zijn algemeenheid kan zeggen dat ik (mede door mijn huidproblemen. Lees er hier en hier meer over) dit jaar bewuster ben gaan leven. Ik kan het iedereen aanraden om dit jaar misschien eens wat vaker dan vorig jaar na te denken over wat je eet, wie je bent, en wat je draagt – als je jezelf wat bijstuurt op de punten waar je wat ontevreden bent, zal je gelukkiger in het leven gaan staan.

– Gaan voor kleding die mooi is om zijn eenvoud.

Op dit voornemen wil ik toch graag íets terugkomen. Want hoewel de simplistische stijl prachtig is, heb ik ontdekt dat deze gewoon niet echt bij mij past. Ik vind het leuk om er af en toe een tikje van mee te pikken in mijn looks, maar ik ben ook van mezelf aan het accepteren dat mijn stijl nou eenmaal niet altijd de simpelste ís. Door mijn nuchtere omgeving en het onderscheid dat ik daardoor vaak gemaakt heb, had ik altijd het gevoel dat ik me ervoor moest schamen, maar dat lijkt me eigenlijk helemaal niet nodig.
Toch merk ik wel dat ik meer kijk naar mooie basics, omdat deze uiteindelijk beter van pas komen en draagbaarder zijn dan de statement pieces.

Photobucket
Victoria Törnegren is één van de mooiste fashion blogs die er is vind ik. Maar wel te simplistisch voor mijn eigen stijl.

– Gaan voor kleding die zowel praktisch als leuk is.

Hier sta ik nog steeds achter, want kleding is om van te genieten maar ook om te drágen. Toch ben ik zelf absoluut niet de eerste die voor comfort en praktische aspecten kiest, maar ik probeer steeds beter toe te geven aan dingen die ik goed kan gebruiken in plaats van dingen die ik tegenkom en leuk vind.

Photobucket
Shirley loopt regelmatig op hakken (net als ik), maar kan ook laten zien dat praktisch en leuk samen kan. Zoals door stoere laarsjes (waar ik nog wel een paar van kan gebruiken) en haar Anecdote shopper (die ik ook heb).

– Mijn blog en stijl individueler maken.

Als ik in één stelling geslaagd ben, is het toch deze wel. Ik ben ontzettend trots op de groei die mijn blog gemaakt heeft, mede door de keuzes die ik gemaakt heb, maar ook mede door de trouwe en minder trouwe lezeressen die deze komen bezoeken. Die groei komt zeker ook doordat ik beter weet wie ‘Suz’ is en waar mijn blog voor staat. Van een Engelstalig fashionblog, is mijn blog veranderd in een Nederlandstalig fashion- en beautyblog (al staat beauty door mijn huidproblemen op een wat lager pitje) waar je terecht kunt voor een all package aan inspiratie en ontspanning (of ben ik nu arrogant?). Hopelijk kan ik dit in het nieuwe jaar alleen maar voortzetten, en mijn blog nog beter in één concept samenvatten naar buiten toe. Omdat de Nederlandse taal weer een heel nieuwe draai aan mijn blog heeft gegeven, is het sindsdien weer opnieuw zoeken en proberen. Als jij hier nog ideeën over hebt, hoor ik die heel graag!

– Evenementen bezoeken, cursussen doen en acties organiseren.

Eerst moest ik nog even mijn best doen om te slagen dit jaar (wat is gelukt, joepie!), maar dan wilde ik heel graag meer evenementen gaan bezoeken en cursussen gaan doen. Met die evenementen is het zeker goed gekomen – ik heb allerlei interessante, inspirerende en gezellige presentaties en evenementen mogen bezoeken, waar ik heel dankbaar voor en blij mee ben. Laten we dat vasthouden, en wellicht hier en daar nog wat intensiveren, 2012!

Photobucket
Ik ging dit jaar onder andere naar Düsseldorf voor de S/S 2012 show van C&A!

Wat die cursussen betreft; daar ben ik toch een beetje van mijn plannen afgeweken. Ik deed de opleiding tot imago styliste (en slaagde ook!), waar ik veel geleerd heb en erg van genoten, maar van naaien, fotograferen, visageren en photoshoppen is het nog niet gekomen. In verband met mijn blog hoop ik dat het er vooral van punt twee en vier in 2012 zal komen.
Op het gebied van de acties heb ik niets te klagen gehad – waar ik wat wilde vieren, is dat zeker gelukt. Met als hoogtepunt de winacties voor mijn verjaardag, waarbij ik zelfs met Triwa mocht samenwerken!


Nog iets vergeten voor 2012?

Zoals ik in mijn nieuwjaarspost al vermeldde:

– Tevredener zijn met wat ik heb. I wish for people to realise more of their happiness. Op fashion gebied, maar ook in zijn algemeenheid: het is zo’n cliché, maar wij (ik) hebben het zo goed! Ik kan zo onterecht ontevreden zijn, dat wil ik afleren in 2012.

– Mijn blog verbeteren tot de beste versie van zich-/haarzelf. Al het goeds rondom mijn blog in het afgelopen jaar wil ik meenemen en vergroten/verbreden/verbeteren in 2012. Dat was de afgelopen maanden al mijn main goal en daar hoop ik nog meer tijd voor te krijgen.

Wat is jouw main goal voor 2012? Welke fashion voornemens van 2011 neem je mee, of stel je bij? Welke heb je het afgelopen jaar voldaan en kun je dus achter je laten? En welke (fashion) voornemens wil je graag toevoegen voor het nieuwe jaar?

P.S. Wil je meer van mij lezen en/of zien? Volg dan ook mijn blog.


Reacties

Door Jill op 2 januari 2012 15:05

leuk artikel!
Je hebt je toch nog heel goed aan je goede voornemens van vorig jaar gehouden!!
mijn goede voornemen is ook om tevredener te zijn met wat ik heb!
Leuke touch of fashion was dit!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 januari 2012 om 16:15:

thanks gill!

[Beantwoorden]


Door Manon op 2 januari 2012 15:05

Wat een goede voornemens! Wat zie je er leuk uit op de foto

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 januari 2012 om 16:15:

dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 2 januari 2012 15:11

Haha goede voornemens! :)

[Beantwoorden]


Door Angel op 2 januari 2012 15:12

Ik vind jou echt supertof en inspirerend. Ik kijk sowieso altijd uit naar jouw columnpjes op de website. Vind Vera en jij ook een geweldig duo, wanneer komt er weer een filmpje van jullie samen? (love) haha :). Ik wil me graag minder aantrekken van anderen, maar of dit gaat lukken… :p

[Beantwoorden]

Eva antwoordt op 2 januari 2012 om 15:42:

Ja, leuk als jullie een keer samen een filmpje zouden maken!

Idee: Jullie kiezen een paar oogschaduws uit, of een klein paletje, en daar maken jullie allebei (omstebeurt, maar zonder bij elkaar te kijken) een ooglook mee!

‘T is maar een idee, en wel voor als je weer make-up mag dragen.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 januari 2012 om 16:16:

thanks voor de ideeën en voor jullie enthousiasme! ik vind ons ook een best leuk duo, haha. ATOF is geen beauty rubriek, dus de beauty filmpjes laat ik aan Vera over, maar er komt vast en zeker nog een filmpje, dus blijf gewoon lekker komen en lezen ;)!

en succes Angel, you can do it!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 januari 2012 om 19:02:

Ik vind ons ook een leuk duo haha! ^^) Filmpje moeten we inderdaad snel weer eens doen.


Door LottedeJ op 2 januari 2012 15:14

Wat leuk om te lezen! Ik vind het knap van je dat je je hebt gehouden aan je voornemens, haha. En ik moet het echt even zeggen: wat een knaller van een nieuwjaarsoutfit, supermooi!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 januari 2012 om 16:17:

dankje! niet helemaal dus, maar wel genoeg, toch?

[Beantwoorden]


Door Yara op 2 januari 2012 15:32

Goede voornemens! :) Ik lees je blog trouwens echt met veel plezier, en je columns op VC ook graag! Ga zo door :) X

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 januari 2012 om 20:15:

thanks!

[Beantwoorden]


Door Milou / Louna op 2 januari 2012 15:32

Mooie voornemens hoor.
Netjes dat je jezelf eraan hebt gehouden. haha
Ik wil graag mezelf meer rust gunnen, aangezien ik echt heel veel doe voor mijn werk en school. ;-)

[Beantwoorden]


Door Eva op 2 januari 2012 15:37

Die schoenen staan echt leuk bij dat rokje!

Is dat meisje daar op die laatste foto Michelle van HNTM?

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 januari 2012 om 20:15:

nee, dat geloof ik niet. dankjewel! het is een jurkje overigens, maar dat maakt niet uit

[Beantwoorden]


Door katrien op 2 januari 2012 15:59

ik bezoek je blog regelmatig. hoewel mijn stijl eenvoudiger is, haal ik toch inspiratie bij jou!
ik vraag me wel af, wat zijn jou dagelijkse bezigheden nu na je afstuderen? (behalve bloggen dan) ga je iets doen met je studie(s)?

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 januari 2012 om 16:19:

hoi katrien! leuk dat je je dat afvraagt. ik vrees wel dat ik je teleur moet stellen. ten eerste heb ik niet gestudeerd (ik heb wel de imagostyling opleiding gedaan, maar dat was 5 dagen, dus dat zie ik niet als volwaardige opleiding – wel qua inhoud trouwens), en ten tweede ben ik nu voltijd bezig met mijn blog – proberen er het beste van te maken, en er fulltime mee verder te kunnen! als je meer wilt weten: zie mijn blog, daar laat ik in mijn bits & pieces posts bijvoorbeeld stukjes uit mijn leven zien. leuk dat je al volgt in ieder geval!

[Beantwoorden]


[…] voornemens aan toe wil voegen of voor in wil ruilen. Benieuwd om welke voornemens het gaat? Klik hier om het stuk te […]


Door Tessa op 2 januari 2012 16:10

Leuke voornemens maar ook heel leuk dat je even terugkeek op het afgelopen jaar!

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 2 januari 2012 16:12

Wat fijn dat enkele voornemens zijn gelukt van 2011! Leuk artikel.

[Beantwoorden]


Door Bellachique op 2 januari 2012 16:15

Leuk om te zien dat je u aan een groot deel hebt gehouden. Nog veel succes met de nieuwe voornemens!

[Beantwoorden]


Door Milou op 2 januari 2012 16:22

Mooie voornemens heb je. Ik hoop dat ik dit jaar mijn diploma haal en misschien aan het einde van het jaar mijn eigen huisje heb :-)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 januari 2012 om 20:15:

dat zou cool zijn!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 2 januari 2012 16:31

Leuke blogpost. Ook leuk om te lezen wat vorig jaar je voornemens waren :) Ik doe niet aan voornemens, meestal hou ik het niet vol of hou ik me er daarna niet meer aan;p

[Beantwoorden]


Door Laura op 2 januari 2012 16:38

Jeej! You go girl! En ik vind je oudjaarsoutfit geweldig (love)

[Beantwoorden]


Door Niva op 2 januari 2012 16:48

Goede voornemens, kan ik nog wat van leren…;)
En wat vervelend van je huidpriblemen zeg, dat wist ik helemaal niet! Heel goed dat je je zo goed aan je dieet houdt en ik hoop dat je huid er snel weer bovenop komt!
Liefs
ps: ik vind jou trouwens erg op actrice sylvia hoeks lijken, grappig!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 januari 2012 om 20:16:

dankjewel! en hé, ik hoor wel eens vergelijkingen, maar díe heb ik nog nooit gehoord haha

[Beantwoorden]


Door Esmay op 2 januari 2012 16:51

Je hebt van 2011 wel een goed jaar gemaakt met je voornemens!
Hopen dat je voornemens van 2012 ook weer gaan lukken! Maar dat komt vast wel goed!

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 2 januari 2012 17:04

Yea, goed dat je je voornemens hebt behaald! Great job! Je eerste voornemen voor dit jaar vind ik mooi, je moet inderdaad tevreden zijn met wat je heb. :) Je outfit die je droeg met oud en nieuw is ook wel gorgeous, vooral je haar weer, love it!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 2 januari 2012 17:13

leuke voornemens ! :D en blijf doorgaan want vind je erg leuk ! :D

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 januari 2012 om 20:16:

dankje :D

[Beantwoorden]


Door Sophie op 2 januari 2012 17:32

Ik lees je columns inderdaad al heel lang, goed dat je bijna al je voornemens zo goed hebt waargemaakt. En ik vind dat als je stijl niet simplistisch is, hoef je hem ook niet zo te maken. Je haar en outfit die je met oud&nieuw droeg is echt supermooi! En natuurlijk nog een gelukkig 2012 voor jou en vera! (love)

[Beantwoorden]


Door Ariane op 2 januari 2012 17:48

Je hebt je opzich best goed aan je voornemens gehouden (beter dan ik, haha). Ik neem me vooral voor dat ik tevredener moet zijn met wat ik heb.

[Beantwoorden]


Door Maria Antoinette op 2 januari 2012 18:52

Gave post! Op de 1e foto echt hele mooie schoenen!

Liefs,

Maria

[Beantwoorden]


Door Paola op 2 januari 2012 19:22

Leuke voornemens!

[Beantwoorden]


Door Amanda op 2 januari 2012 19:51

Leuk artikel & leuke outfit!

[Beantwoorden]


Door justine op 2 januari 2012 20:19

Mijn voornemen is om te genieten van dit jaar!

[Beantwoorden]


Door Estrella op 2 januari 2012 21:03

Mooie voornemens!

[Beantwoorden]


Door Veera op 2 januari 2012 23:22

Ik heb even je huidverhaal gelezen, en wow, ben er even stil van.. Heftig zeg. Ik heb ook echt bewondering voor de manier waarop je ermee omgaat. Je bent er al zo veel sterker door geworden, en ik denk dat je er nog sterker gaat uitkomen (en je gaat er uit komen, daar geloof ik in). Ik heb echt respect voor je, en ik wens je nog veel sterkte en succes in 2012.

PS: het prikte even bij het stukje over de natuurwinkel, maar ik moet zeggen, ik vond het ook altijd een hoge drempel om daar binnen te gaan. Maar ik ben erg blij dat ik het toch gedaan heb, het opent ook echt je ogen. En op vlak van voeding: ik denk niet dat ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ klopt. Onze ‘normale’ voedingsindustrie is gewoon absurd :( Dus ik denk altijd: hoe gekker hoe beter! De biologische voedselindustrie houdt toch een beetje rekening met het milieu en de mens, waar de conventionele absoluut zijn voeten aan veegt.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 3 januari 2012 om 12:05:

wat een leuke reactie! dankjewel, ik ga mijn best doen ;). wens jou ook veel succes met je doelen!

[Beantwoorden]


Door fee op 2 januari 2012 23:41

Super leuk artikel,
A touch of fashion is echt super leuk !

xxx (love)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 3 januari 2012 om 12:04:

dankje!

[Beantwoorden]


Door Laura op 3 januari 2012 12:05

Leuk om te lezen, ik vind jouw blog ook erg leuk!
:D
Liefs

[Beantwoorden]


Door Josephine op 3 januari 2012 13:51

Je hebt heel wat voornemens waargemaakt, good job!

[Beantwoorden]


Door Nannic op 3 januari 2012 19:20

Super leuk artikel. Wat veel voornemens haha ;)

[Beantwoorden]


Door nirosha op 4 januari 2012 09:54

Ik vind dat je er helemaal niet arrogant over doet, ik volgde je blog al tijd een beetje half/half, maar ik kijk nu steeds vaker, en ik vind het ook echt leuk.

Soms dan draag je iets, en dan denk ik bij mezelf ‘daar zou ik nou nooit op gekomen zijn, zo’n combinatie.’

Ik wens je heel veel geluk en gezondheid voor 2012 : )

[Beantwoorden]


Door Danielle op 4 januari 2012 11:48

Superleuk om te lezen, en ook goed dat je je er zo goed aan hebt gehouden!
Wat ik niet wist is dat je de opleiding voor imago styliste gedaan had.
Ik heb hier namelijk ook naar gekeken om erbij te doen..
Maar wat vond jij ervan?
Kan je er echt wat verder mee en heb je er echt wat aan?

Liefs

[Beantwoorden]


Door elize op 4 januari 2012 19:58

Ben ik de enige die op veracamilla alleen kijkt naar vera’s posts? Ik heb een hekel aan Suzanne, niet een klein beetje maar heel erg. En nu ik die schoenen zie, al helemaal. VERSCHRIKKELIJK!

Bleh, bah, iel.

[Beantwoorden]


Door kirsten op 6 januari 2012 21:40

Leuk artikel! Mooie oudjaarsoutfit! ^^) (love)

[Beantwoorden]