Essence Of Beauty kwasten

Alweer een poosje geleden liet ik jullie het schitterende 168 oogschaduwpalette zien afkomstig van Webshop Cherize. Honderdachtenzestig kleurtjes, dat zijn er nogal wat! Het palette gebruik ik nog steeds met liefde, maar ondertussen heb ik ook weer iets anders fijns in de webshop gevonden: kwasten van Essence Of Beauty.

Photobucket

Photobucket
In Amerika zijn ze gewoon in de drugstore te koop, maar in Nederland kunnen we de kwasten alleen online bestellen. Ik heb de brushes al vaak genoeg voorbij zien komen bij Amerikaanse make-up goeroes. Ik wilde ze ook!

De kwasten zijn in een setje te koop. Je krijgt dan 6 in 3 kwasten. Je kunt ze niet neerzetten want dan beschadig je de haartjes, maar wanneer je ze in neerlegt of in een etui bewaart (handig voor onderweg) bespaar je wel de helft aan ruimte.

Photobucket

Foundationkwast: Wat een heerlijk zachte foundationkwast is dit zeg! Ik zou hem bijna fluffy gaan noemen. De haartjes van de kwast zijn zacht en vrij losjes, niet zo stijf als je normaal bij dit soort foundationkwasten ziet.

Blushkwast: Dit is een evenbeeld van mijn Sigma blushkwast, maar ik vind deze van Essence Of Beauty fijner. Hij lijkt stroef, maar dat valt heel erg mee. De haartjes zijn wel een beetje stijf, maar prikken nauwelijks.

Blendingkwast Deze kwast heeft duidelijk last van een slechte hairdo. Model bloempot, anyone? Met zo’n kwastje kan je natuurlijk niet werken, blenden of wat dan ook. Hij verhaart in tegenstelling tot de andere kwasten ook nog eens heel erg.

Photobucket

Concealerkwast: Is vrij groot en daardoor perfect om je wallen een opkikker te geven en grotere puistjes weg te werken. Deze is net als de foundationkwast lekker zacht en werkt goed.

Poederkwast: Hoe kunnen ze dit een poederkwast noemen? Het is eerder een XL oogschaduwkwast. Gebruik hem waarvoor je wilt, een bijzondere kwast is het zeker. Ik vind hem prima werken als blendingkwast. De haartjes zijn lekker zacht en het zijn er veel!

Oogschaduwkwast: Dit is ook een prima kwast. Hij is schuin afgesneden, waardoor ik hem in het bijzonder fijn vind om er highlighter mee aan te brengen op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek, maar voor een oogschaduwkleurtje op het bewegend ooglid werkt hij ook net zo goed.

Photobucket
De Essence Of Beauty kwasten zijn van fijne kwaliteit. Af en toe valt er wel een haartje uit en ook kan een kwast soms een beetje prikken, maar ik denk dat het voor de beginner een hele mooie set is. De look van de kwasten vind ik er goed uitzien. De houten handvaten en zwartglimmende details zorgen dat ze netjes en verzorgd ogen.

Ook een hele fijne tip zijn de Ecotools die ook bij Cherize te koop zijn. Je zag de poeder/blush kwast vorige week nog in de blogpost over mijn favoriete kwasten voorbij komen.

Essence Of Beauty kwastenset kost €10,95 en is te bestellen bij Webshop Cherize.

Twitter Facebook
Categorie: Low-budget | 19 december 2011 | 60 reacties | Tags: , , , , , , ,

Reacties

Door Manon op 19 december 2011 10:05

Dit lijken me erg essentiële kwasten! Handig voor onderweg ook

[Beantwoorden]


Door Amanda op 19 december 2011 10:13

Sommige hiervan lijken me erg fijn!

[Beantwoorden]


Door Nicky op 19 december 2011 10:15

Ik weet het niet goed, ik heb niet echt het idee dat deze kwasten een goede aanvulling zouden zijn voor mij. Ik ben net op zoek naar een goede blending kwast, de rest heb ik eigenlijk al :) Heb je daar misschien een tip voor, welke je echt goed vindt?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 december 2011 om 10:22:

Ik vind de blendingkwast van The Body Shop erg fijn, die stond ook in mijn favorieten kwasten artikeltje: http://veracamilla.nl/2011/12/mijn-favoriete-kwasten/

Ik heb dit weekend ook een blendingkwast van Make-Up Store gekocht, maar die moet ik nog uitproberen.

[Beantwoorden]

Ellen antwoordt op 19 december 2011 om 10:59:

Kijk eens bij zoeva of bij sephora. Sephora heeft een fijne blendingkwast en zoeva heeft ook hele fijne kwasten.

[Beantwoorden]


Door Paola op 19 december 2011 10:21

Wat een mooi en handig setje! Ik moet/wil zelf ook nog nieuwe kwasten kopen..

[Beantwoorden]


Door Maria Antoinette op 19 december 2011 10:23

Zien er wel mooi ui! En handig dat ze tweezijdig zijn :) Scheelt weer ruimte ;). Dit zijn nou leuke kwasten om mee te nemen naar mijn vriend. Niet zo verschrikkelijk veel :)

Liefs,

Maria

[Beantwoorden]


Door Joyce op 19 december 2011 10:36

Ik denk inderdaad dat dit het ideale must-have setje is voor beginnende make-uppers. Toen ik net begon met make-up was ik ook ontzettend tevreden met Hema kwasten, terwijl ik later ontdekte dat deze in het niet vielen ten op zichte van mijn Zoeva kwasten. Echter denk ik dat de prijs-kwaliteit verhouding van deze kwasten beter is dan van Hema, zo lijkt het ten minste!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 december 2011 om 11:12:

Vind het een stuk betere kwaliteit dan de kwasten van Hema :) Maar ik snap wat je bedoelt!

[Beantwoorden]


Door Ilja op 19 december 2011 10:45

Oh dat is inderdaad een ienieeemieniee poederkwast, dat duurt eeuwen met mijn grote hoofd ;-) Ik heb een losse blushkwast van Cherize die ik erg fijn vind…

[Beantwoorden]


Door evelien op 19 december 2011 10:49

oo deze wil ik echt hebben, lijken me goede kwasten!

[Beantwoorden]


Door Livia op 19 december 2011 11:00

Ze zien er heel fijn uit! ik denk dat ik maar een kijkje ga nemen.

xx

[Beantwoorden]


Door Jolien op 19 december 2011 11:10

Mooie kwasten, jammer dat ze enkel online te verkijgen zijn

[Beantwoorden]


Door hermina op 19 december 2011 11:17

Deze zijn echt fijn! Ik heb ze zelf via eBay besteld voor 2 euro en gebruik ze echt elke dag! zo fijn zijn ze.

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 19 december 2011 11:26

Mooie set zeg, voor een fijne prijs! ^^)

[Beantwoorden]


Door Jody op 19 december 2011 11:31

Wat een leuk setje..

[Beantwoorden]


Door Ariane op 19 december 2011 11:38

Wat fijn! Ik vind het altijd heel erg moeilijk om een blendingkwast uit te zoeken. Helaas zit hier ook weer geen fijne bij, zo te horen :(

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 december 2011 om 12:09:

Blendingkwast van The Body Shop bevalt mij erg goed!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 19 december 2011 11:49

Door Ester op 19 december 2011 11:49

Niet duur voor een relatief goed kwastensetje, zeker ‘ns naar kijken eerdaags!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 19 december 2011 11:57

Lijken me hele fijne kwasten!

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 19 december 2011 12:08

Dit lijkt me een fijne set kwasten voor die prijs, al is het idd maar om mee te nemen voor op reis! x

[Beantwoorden]


Door Jessica op 19 december 2011 12:19

Misschien breng ik het verkeerd aan, maar als ik zulke foundationkwasten gebruik krijg ik gelijk een keidikke, onnatuurlijke laag?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 december 2011 om 12:23:

Nee hoor, als je niet veel foundation aanbrengt dan komt er ook geen dikke laag :)

[Beantwoorden]

Jessica antwoordt op 19 december 2011 om 20:07:

misschien heb ik het verkeerd geformuleerd haha.. ik bedoel, als ik evenveel foundatio gebruik als mijn spons(of als ik het gewoon met mijn vingers uitwrijf) zie je het keigoed zitten terwijl dat in de andere gevallen niet zo is..

[Beantwoorden]


Door Miranda op 19 december 2011 12:29

oh op zich lijken me dit wel erg fijne kwasten :D

[Beantwoorden]


Door Chantal op 19 december 2011 12:57

Ik vind de kwasten van Zoeva erg fijn!

[Beantwoorden]


Door Laura op 19 december 2011 13:08

Inderdaad heel handig voor op reis! Wel lastig dat je ze niet in een bakje kunt zetten maar moet neerleggen.

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 19 december 2011 13:33

Haha ik moest echt lachen over wat je had geschreven bij de blendingkwast. Deze kwasten zien er echt uit alsof ze lekker zacht zijn en goede kwaliteit hebben! Ik ben over precies een week in Amerika, dus misschien zie ik ze daar wel in een drugstore, ben benieuwd! Wel een nadel inderdaad dat ze alleen kunnen liggen. Ik bewaar mijn kwasten rechtop in een houder.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 december 2011 om 14:46:

Oh wat tof! Lekker shoppen bij drugstore’s, Macy’s, Forever 21, Ulta… (love)

[Beantwoorden]

Jamilla antwoordt op 19 december 2011 om 17:25:

Haha ja precies. Ik verheug me nu al op het shoppen, best erg :$

[Beantwoorden]


Door my life in beauty op 19 december 2011 14:19

echt een nadeel dat ze alleen kunnen liggen en sommige zien er nou niet echt fijn uit.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 19 december 2011 14:28

Deze lijken me ideaal voor on the go! Ik gebruik nu vooral dingen die ik met mijn vingers kan gebruiken omdat ik het anders zo’n gedoe vind, maar dit lijkt me ideaal voor onderweg. Kan ik eens mijn make up in de trein doen als ik haast heb.

[Beantwoorden]


Door Anouk op 19 december 2011 14:34

deze lijken me heel erg fijn (love)

[Beantwoorden]


Door Axelle op 19 december 2011 14:34

Wauw zijn wel mooie kwasten ! :D

[Beantwoorden]


Door Lotte op 19 december 2011 15:36

De foundationkwast lijkt me erg fijn! Alleen voor poeder zou ik liever een mega kwast willen ^^)

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 19 december 2011 16:52

Deze lijken me echt fijn! :D

[Beantwoorden]


Door ineke op 19 december 2011 17:06

ik zat de hele mijn email te checken voor te kijken of ik een mail jad gekregen (voor de winactie van de beautybakery ) nu ontdek ik pas dat de winnaars morgen bekend worden gemaakt dom van me …..

ps: kun je mischien ook op je blog zetten wie er heeft gewonnen ? alvast bedankt xoxo (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 december 2011 om 17:24:

Nee, ik mail diegene, op mijn blog zetten doe ik niet!

[Beantwoorden]

ineke antwoordt op 20 december 2011 om 12:51:

oh sorry het was maar een idee niet slecht bedoeld x

[Beantwoorden]


Door Sofie op 19 december 2011 17:06

Ik dacht er over na om een kwastenset van ELF te bestellen (omdat ik hoorde dat die ook wel goed zijn) maar misschien moet ik deze ook maar eens overwegen.

[Beantwoorden]


Door Leonie op 19 december 2011 17:10

Mwaa ik vind deze kwasten er niet zo heel erg fijn uitzien… Maar ieder zijn (misschien kan ik hier beter zeggen ”haar”!;p) eigen mening!

Ik had eigenlijk ook nog een vraagje! Vera, ik ging op je site zoeken naar artikelen over krultangen, maar ik kon helemaal niks vinden. Ik ben in januari jarig en ik zou het echt heel leuk vinden om een krultang te krijgen! Er bestaan er alleen zoveel dat ik echt niet weet welke ik moet vragen. Ik zou er graag 1 willen waarbij je bijvoorbeeld verschillende groottes erop kunt zetten enzo…
Als iemand anders het weet, zeg het alsjeblieft! Alvast bedankt allemaal :)
XX

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 december 2011 om 17:25:

Ik heb er zelf geen verstand van (zoals je al had ontdekt ^^)). Ik heb geen krultang, heb sowieso volgens mij nog nooit in mijn leven m’n haar gekruld. Wel eens een kleine poging tot gedaan, maar dat zakte binnen no-time uit mijn haar.

Hopelijk kan iemand anders je helpen!

[Beantwoorden]


Door Milou / Louna op 19 december 2011 17:34

Mooie kwasten! Zeker de moeite waard om te proberen ;)

Al weer een beter gevoel dan na gisteravond?

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 19 december 2011 17:36

Niet duur! Misschien moet ik dit setje maar eens aanschaffen om mee te beginnen. Mijn huidige poederkwast is een beetje aan het verleppen…

[Beantwoorden]


Door Sharon op 19 december 2011 17:37

Leuke review! Zelf heb ik het setje al zo’n jaartje nu denk ik en ik gebruik nog steeds de blushkwast. Hij werkt opzich nog steeds wel fijn, maar ik merk wel dat hij iets achteruit is gegaan dus ik ga binnenkort nog even opzoek naar een nieuwe blushkwast met gewoon aan één kant een kwast, net wat fijner :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 december 2011 om 22:26:

Snap ik! Voor erbij kan het wel prima, om ze mee te nemen voor onderweg of op vakantie.

[Beantwoorden]


Door charile op 19 december 2011 17:49

Deze staan al een tijd op mijn wishlist :) Lijken me super fijn!

[Beantwoorden]


Door xx_Patries_xx op 19 december 2011 18:21

ik ben er niet zo weg van helaas… vind het niet handig dat er aan bijde kanten een kast zit zoeizo

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 19 december 2011 19:38

Oe, dat ziet er goed uit! De kwasten lijken me erg fijn, jammer dat je niet over elke kwast tevreden bent..

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 19 december 2011 19:54

Het lijken me wel fijne kwasten, en vooral voor die prijs! Die blending kwast is een beetje vreemd inderdaad, haha. De blushkwast ziet er heel goed uit!

[Beantwoorden]


Door Nannick op 19 december 2011 20:50

Het lijken me echt fijne kwasten, maar die blending kwast ziet er echt weird uit inderdaad?

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 19 december 2011 22:03

Ze zien er mooi uit, handig om beide kanten te hebben, misschien minder praktisch met het neerzetten in een potje, maar je hebt wel ineens 6 penselen!

[Beantwoorden]


Door Anna op 19 december 2011 22:25

De foundation/concealer combi lijkt mij fijn (: Maar die blush kwast zou ik wel afzonderlijk willen kopen (love)

[Beantwoorden]


Door Jill op 20 december 2011 08:02

Mooie kwasten! En ze lijken me ook erg fijn!

[Beantwoorden]


Door Ktje op 20 december 2011 14:51

<3 Ik heb zelf een aantal kwasten van leco. Vooral de blusherkwast ben ik heel blij mee. Heb ze nu al 5 jaar ofzo en nog helemaal niets aan de hand. Deze zou ik wel graag willen voor op reis idd. Ik ga in de vakantie naar Londen. Vera, denk je dat ik deze bij bijv. Boots zou kunnen vinden??:)

Je bent helemaal geweldig! Luister niet naar alle mensen die zo negatief zijn! Je doet het zo geweldig! Word altijd blij van jouw Posts! Vooral je vlogs;)
En op twitter moet ik ook altijd om je lachen! Wees lekker jezelf en ga vooral zo door! Je bent een voorbeeld voor vele jonge meiden!!! ;)

[Beantwoorden]


Door Amber op 20 december 2011 15:20

Klinkt fijn! Maar weet jij misschien een fijne goedkope concealerkwast? Ik ben er al een tijdje naar opzoek..

[Beantwoorden]


Door Soesja op 20 december 2011 15:52

Dit setje zou ik wel willen hebben! Handig voor on-the-go en helemaal niet duur :) Heb het grootste deel van de kwasten wel al, maar toch heb ik behoefte dit setje te kopen haha!

[Beantwoorden]


Door kirsten op 21 december 2011 18:50

Hele mooie kwasten!
Het lijken net verfkwasten :-P

[Beantwoorden]