Twitter Question #50

Zit je net lekker onderuitgezakt naar The Voice te kijken, komt er weer reclame voorbij. He, daar had je nou net geen zin in! Toch vind ik reclames soms best leuk en zelfs handig, zo weet ik weer of er nieuwe producten te koop zijn waaraan ik mijn geld kan uitgeven! Maar de reclames over beautyproducten zijn vaak onbedoeld grappig. Foundation die rimpels laat verdwijnen, mascara die het effect van nepwimpers geeft en nagellak die wel tot 10 dagen blijft zitten. We don’t believe it!

Photobucket

Photobucket

Met stip op 1 ‘in reclames met een hoge ongeloofwaardigheid factor’ staat reclames voor mascara. Ik vraag me eraf of er nog iemand op deze aardbol rondloopt die wel deze reclames gelooft. Je wimpers zouden met een likje van de nieuwste mascara gelijk 10 centimeter de lucht in schieten en het effect van valse wimpers geven, terwijl er niets behalve mascara (a.k.a. een wondermiddel) is gebruikt. Yeah, right… Niet alleen zijn er in deze mascara’s nepwimpers (een stuk of 3) gebruikt, maar ook is er rijkelijk gespeeld met Photoshop. Waarom mogen deze misleidende reclames überhaupt nog gemaakt worden?

En dan hebben we natuurlijk nog de shampoo reclames waarin haar zo erg glans dat het pijn aan je ogen doet. Foundation die pukkeltjes laat verdwijnen op een natuurlijke manier, als een tweede huid. Je ziet er niets van, maar oh! Wat is je huid mooi.

En dan zijn er nog de antirimpelcrème reclames, waarin we actrices van onze moeders leeftijd met een eng glad gestreken gezicht zien die ons vertellen hoe deze crème hun huid binnen 3 weken zichtbaar gladder heeft gemaakt… ‘Mede mogelijk gemaakt door botox’.

Welke spotjes voor cosmetica vind jij het minst geloofwaardig en waarom? In welke beloftes die een product maakt geloof jij niet?


Reacties

Door eline op 5 november 2011 13:03

mascara reclames! de nepwimpers maken het echt ongeloofwaardig

[Beantwoorden]


Door Ariane op 5 november 2011 13:06

De reclames over ‘geen rimpels meer’ en over mascara vind ik het meest ongeloofwaardig, maar gelukkig kijk ik niet zo heel veel tv!
~

[Beantwoorden]


Door Dirkje op 5 november 2011 13:10

Mascarareclame’s zijn ’t ergst, en dan vooral van Maybelline.

[Beantwoorden]


Door Sacha op 5 november 2011 13:17

Ik vind ze eigenlijk allemaal ongeloofwaardig, maar de mascara reclames zijn toch wel het ergst. Zo ontzettend ongeloofwaardig.

[Beantwoorden]


Door Eva op 5 november 2011 13:18

Mascarareclame’s inderdaad, maar ik erger me vooral aan sommige stijltang reclames. Een hoofd voor krullen en laagjes, is opeens super super stijl met alles dezelfde lengte. Yeah right. En het is niet eens mooi. Nou ja, alle haar reclames zijn zo. Vreselijk.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 november 2011 om 09:43:

Haha oja, dat zie je vaak op telsel inderdaad!

[Beantwoorden]


Door Resy op 5 november 2011 13:19

Reclames van mascara! En die van de foundation met die golfbal!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 5 november 2011 13:21

Eigenlijk zo’n beetje elke reclame, met mascara zie je alleen maar nep wimpers. Reclame voor foundation zie je vooral of een hele laag of photoshop.

[Beantwoorden]


Door Esmay op 5 november 2011 13:24

Mascara’s, zeker weten. Wat ’n paar nepwimpers zeg.
Of douchegels die je huid mooier maakt. Sure. Of inderdaad foundation die je huid super egaal maakt. Nagellak die 10 dagen blijft zitten. Ik probeér het niet eens meer want na 3 dagen zitten er gewoon chips in de nagellak. :\

[Beantwoorden]


Door Patricia op 5 november 2011 13:31

Ik heb een hekel aan de adrelon reclames, over volume shampoo bijvoorbeeld. Je ziet duidelijk dat die vrouw haar haar of met warmte rollers of gefohnd heeft..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 november 2011 om 09:43:

Voor de rest vind ik die reclames wel juist heel grappig! ^^)

[Beantwoorden]


Door lisa op 5 november 2011 13:33

ik weet niet meer bij welk merk maar bij zo’n mascara reclame zat de nepwimper in de ooghoek niet meer vast :lol:

[Beantwoorden]


Door Jill op 5 november 2011 13:40

Ja die mascara reclames. Echt zoooo nep!
Eigenlijk zijn er heeeeel veel wel nep ja…

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 5 november 2011 13:44

Wat een leuke twitter question! Ik vind persoonlijk de reclames over een mascara heel erg nep. Je kunt zo wel zien dat de modellen lange nepwimpers op hebben met misschien maar een klein laagje van de mascara zelf…

[Beantwoorden]


Door Nicky op 5 november 2011 13:49

Ik denk dat de comment van Beitjuh nog het best in aanmerking komt: welke reclames zijn wél geloofwaardig? Crème die rimpels doet verdwijnen, shampoo waarvan je haar als goud lijkt, conditioner die je haarpunten miraculeus herstelt, foundation die je huid puistvrij en rimpelloos doet lijken, … Jammer eigenlijk, want zo wordt ik net NIET aangespoord om die producten te kopen! Als de reclame net geloofwaardiger zou zijn, waarschijnlijk wel…

[Beantwoorden]


Door Merel op 5 november 2011 13:52

(Maybelline)masacra reclames. Ik vind die zo erg dat ik gewoon weiger om een mascara van dat merk te kopen, omdat de reclame zo verschrikkelijk (nep) is. Verder vind ik het nog wel te doen, ja, van die foundation popetjes waar niks meer van hen zelf over is omdat het allemaal gefotoshopt is, of met dag creme’s (had estee lauder(?) een tijde terug niet zo’n reclame waar iedereen zich aan ergerde omdat dat meisje zo erg nep was?)

[Beantwoorden]


Door Tedje op 5 november 2011 13:58

spotjes over mascara, die je wimpers 10000 keer meer volume geeft, of over anti age producten. Oudere vrouwen zien er in een keer weer uit als 30, shampoos en conditioner die je haar weer glanzend en stralend maken, terwijl de modellen gewoon 5 uur bij een kapster hebben gezeten en er véél gephotoshopt is… Cosmetica reclames zijn over het algemeen niet geloofwaardig.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 5 november 2011 14:13

Mascara’s, foundation en anti rimpelcreme’s die zijn allemaal zo nep

[Beantwoorden]


Door Joanne op 5 november 2011 14:15

Ik geloof eigenlijk standaard niet in reclames. Ik kijk gewoon of ik een product fijn vind of niet, ongeacht wat ze allemaal beloven. Door MF false lash effect lijkt het niet alsof ik nepwimpers op heb, maar het is alsnog een hele goede mascara.
Het is wel niet echt netjes dat ze het dan toch beloven. In Engeland moeten ze het er ook bij zetten als ze nepwimpers hebben gebruikt geloof ik.
Overall neem ik alle reclames met een grote korrel zout.

[Beantwoorden]


Door Jessica op 5 november 2011 14:24

Ik vind het ook zo erg dat ze aan het vertellen zijn dat de mascara je wimpers 10x zo lang maakt, en dat het model vervolgens nepwimpers opheeft… Dan denk ik: de nepwimpers gaan volgensmij beter verkopen dan de masacara…
En ik vind die zin: “Creeër echte valse wimpers” ook heel vaag.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 5 november 2011 14:27

Ik kijk al tijden geen TV meer dus de grootste waanzin wordt me wel bespaard. Van alles. Reclame = misleiding van de bovenste plank. Is al jaren zo, zal ook wel niet zo snel veranderen denk ik. Anywho: meest misleidende vind ik idd ook de mascara reclames. Ik vind dat daar net zoals in de VS & UK gewoon bijgezet moet worden dat er valse wimpers gebruikt zijn. Maar dat geldt voor meer reclames. Zet er gewoon bij dat je gephotoshopt hebt. Wel zo eerlijk naar de consument.

[Beantwoorden]


Door Deniseee op 5 november 2011 14:31

Jaaa definitely de mascara reclames – oh my god zien hun zelf niet dat het gewoon bullshit is? Vooral die ene van Rimmel met die 3 stappen, voor extra volume, extra extra lang en volume of extra extra extra extra lang en volume oftewel slaat nergens op.. haha gelukkig kunnen we er nog om lachen :P

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 5 november 2011 14:34

Valt me op dat je in heel veel reclames voor mascara ziet dat ze een laagje aanbrengen terwijl het borsteltje bijvoorbeeld rood is van hoe het er normaal zonder mascara uit ziet. Heel knap dat ze zulke wimpers krijgen zonder dat er mascara op het borsteltje zit. Mijn complimenten!

[Beantwoorden]


Door Daisy op 5 november 2011 14:38

ze hebben ook nu zo een poeder die eerst op telshop was enzo in de reclame die je nu bij de blokker enzo kan kopen , het zou je gezicht helemaal egaal dekken en je zou niks meer erdoor heen zien, Nou heeft iemand die ik ken het uitgetest en je ziet gewoon nog alles dan ben ik blij dat ik het niet heb gekocht .
Maar soms trap ik er ook wel is in gewoon om het maar te hebben of te kopen haha:P

[Beantwoorden]


Door Kelly op 5 november 2011 14:38

Ik zap meestal de reclame ook weg, want ik word gek van de ene misleidende reclame na de andere. Vooral die mascara en foundation reclames.

[Beantwoorden]


Door Rocan op 5 november 2011 14:43

ahahaha wat heb ik hier om zitten lache! ^^)

[Beantwoorden]


Door Janneke op 5 november 2011 14:47

anti-rimpelcremes met aminopeptiden erin… Wist je dat die dingen niet eens bestaan? Over het algemeen zijn alle cosmeticareclames met ‘wetenschappers’ (aka mensen in witte jassen) erin zulk dikke onzin! Echt lachwekkend :P

[Beantwoorden]


Door my life in beauty op 5 november 2011 15:07

idd zijn mascara reclame’s het ergst. en ik vind foundation die zo erg dekt dat je putjes uit een golfbal kan halen juist heel lelijk staan!!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 5 november 2011 15:16

Ik vind idd ook de mascara en de anti-rimpelcrème reclames het meest ongeloofwaardig.

[Beantwoorden]


Door Saartje op 5 november 2011 15:19

Het is officieel niet echt misleidende reclame. Als ze zeggen dat een foundation tot 80% beter dekt, hoeft dat niet persé 80% te zijn. 1% kan ook, dat is geen liegen.

Oh, zo handig als je economie snapt ^^)

[Beantwoorden]

beautyblog10 antwoordt op 22 februari 2012 om 16:55:

Klopt.. meestal staat er dan onder ook:
“*ten opzichte van de vorige foundation van …. (naam merk)” of zoiets dergelijks.. Echt sh*t dat merken steeds dingen bedenken om dat soort reclames toch uit te mogen zenden!

[Beantwoorden]


Door Merel, op 5 november 2011 15:22

Zekerweten, die mascara reclames. Sure. Toch halen reclames over antipuistjes-artikelen me vaak wel over. ;$

[Beantwoorden]


Door babkeeeh op 5 november 2011 15:51

mascara is inderaad echt het nepste. Ik wou dat ze een keer eerlijke reclames hadden, hihi. xx

[Beantwoorden]


Door Paola op 5 november 2011 15:59

Ik denk dat dat er een heleboel zijn! Ze beloven van alles en maken vaak maar de helft waar!

[Beantwoorden]


Door Akkelien op 5 november 2011 16:10

Ik geloof geen enkele reclame in tijdschriften en op tv. De enige vorm van ‘reclame’ die ik wel geloofwaardig vind zijn de review’s die je overal op internet vind! Maar dit hoort niet echt onder het kopje reclame natuurlijk.. Zelf testen in de drogist is natuurlijk ook erg verstandig!

[Beantwoorden]


Door Anna op 5 november 2011 16:15

valse nepwimper-reclames, net-van-de-kapper-looks, lipstick die je van een kilometer afstand ziet, kissproof-lipgloss ( zelf getest, maar nee hoor! hij zat er helemaal onder) en die enge foundations ja, trouwens, met een donkere huid zoals ik zijn er helemaal geen kleuren! Ook voor getinte mensen, stond eens ergens in een reclame, nou, waarschijnlijk noemen ze chinezen getint/donker, want donkerder was er niet.. Flauw.

[Beantwoorden]


Door Femke op 5 november 2011 16:34

Eigenlijk alle beautyreclames zijn in mindere of meerdere mate gefaket toch? Als de nepheid er vanaf spat dan denk ik wel van ‘het kan ook iets minder hoor’.

[Beantwoorden]


Door Charile op 5 november 2011 16:34

Mascara zeker weten :)
x

[Beantwoorden]


Door Eva op 5 november 2011 16:59

Reclames over mascara en shampoo zijn het minst geloofwaardig. Kom op, denk ik dan, iedereen ziet toch dat dat nep is!

[Beantwoorden]


Door Jo op 5 november 2011 17:03

Meisje van de nagellak; google is chell lak (hoop dat ik t goed schrijf)

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 5 november 2011 17:19

Ik vind vooral reclames over haarproducten echt erg! Over shampoo bijvoorbeeld, dat je dan die mooie haren zo ziet wapperen en die zien er altijd zoooo glad en shiny uit, terwijl dat in het echt nooit zo mooi wordt.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 5 november 2011 17:27

Ugh ja nepwimpers. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik dat vroeger (groep 8) heel erg geloofde, maar nu niet meer. Dat over nagellak, bij mij kan het wel 10 dagen blijven zitten, geloof het of niet :D

[Beantwoorden]


Door Renske op 5 november 2011 17:32

Haha erg he, al die reclames:P Wat een onzin verkopen ze vaak. Ik vertrouw meer op reviews van bloggers zoals van jou, Vera. En als ik dan enthousiast ben geworden, de prijs staat me aan en ik vind dat ik het product op dat moment “nodig” heb, dan koop ik het.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 5 november 2011 17:32

Shampoo!

Vooral Andrelon de laatste tijd. Je haar zit echt niet zo na het wassen van je haar. Moet je eerst nog drie uur fohnen en stylen. Vind ik zo´n bummer altijd.

[Beantwoorden]


Door Eva op 5 november 2011 17:35

Inderdaad de mascara-reclames! Ik heb ook een keertje een reclame over een anti-rimpel crème gezien waarin een vrouw van een jaar of 30 in mee speelde. Toen heb ik toch wel hardop gelachen hoor, heel erg triest soms.

[Beantwoorden]


Door femketje op 5 november 2011 17:35

meestal die voor mascara’s, dat je gewoon de nepwimpers kan zien zitten

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 5 november 2011 17:38

Inderdaad die mascara reclames, serieus, daar gelooft toch niemand in? Ik zat gister trouwens The Voice te kijken en af en toe keek ik op twitter, dan las ik gelijk even jouw mening over de kandidaten, haha! :)

[Beantwoorden]


Door essia op 5 november 2011 17:49

Alles van tell sell! En de mascara/dagcreme/shampoo en ga zo maar door reclames.

[Beantwoorden]


Door Victoria op 5 november 2011 17:59

Anti-ageing !
Als al die cremepjes zo goed zijn, waarom gaan er dan zoveel mensen nog voor een face-lift.
Meestal doen ze er dan ook of iemand van 20 jaar (geheel rimpelloos) of een persoon met 5 face-lifts achter de rug..
erg jammer

[Beantwoorden]


Door Nannick op 5 november 2011 18:06

Ik vind die van Maybelline zo FAKE!

[Beantwoorden]


Door alexandra op 5 november 2011 18:07

Alle antirimpel reclames. Ze dringen zogenaamd diep door in de huid.. Nou luister als dat kon, zouden we verdrinken als her regende, want dat zou dan ook diep in de huid doordringen. Heel geloofwaardig dus.

[Beantwoorden]


Door LST op 5 november 2011 18:13

Herbal Essences reclame en Maybelline. Zoooo fake!

[Beantwoorden]


Door Lise op 5 november 2011 18:24

Ik word HELEMAAL gek van die JML reclame nu, waar je zogenaamd een geweldige poeder op je gezicht moet smeren, en je acne is dan ineens weg! :’)
Beetje fraai dat dit merk ook strijkplankhoezen verkoopt.. bij de blokker en marskramer..

[Beantwoorden]


Door Marijn op 5 november 2011 18:29

Waar zou je die mooie nepwimpers eigenlijk kunnen kopen, die van de Maybelinereclame?

[Beantwoorden]


Door anoniempje op 5 november 2011 18:31

Die reclame van mabeline met Mascara. Die wimper zien er heel nep uit!

[Beantwoorden]


Door evelien op 5 november 2011 18:55

Nee, tien jaar geleden zat Doutzen Kroes in een anti-cellulite reclame :’) Wat een giller!!

En ik denk altijd met nieuwe mascara’s, foundation, wasmiddel en shampoo’s.. De vorige keer was dit toch ook al het ultime middel?

[Beantwoorden]


Door Laura op 5 november 2011 19:00

In België is er een reclame over een vrouw en ze begint zo ‘Alles was perfect voor mijn trouwdag maar dan merkte ik dat mijn tanden niet wit genoeg waren.’ Zegt een vrouw die super witte tanden heeft en op het zogezegde nabeeld zijn haar tanden even wit. Verder heb ik hetzelfde met mascaraclames. Zo ergerlijk ! Maar ja je moet het er maar bijnemen bij je favoriete reclame zeker …

[Beantwoorden]

Tes antwoordt op 5 november 2011 om 19:13:

Dat is de reclame van Oral-B Glamour White tandpasta! Die bestaat ook gewoon in NL! ;-)

[Beantwoorden]

Roos antwoordt op 5 november 2011 om 19:20:

Idd, die hebben ze in NL ook.
Een vrouw met prachtig wit gebit zegt dat ze ontdekte dat haar tanden niet wit genoeg waren en dan moet een TANDPASTA d’r tanden in 2 weken witter maken. Yeah right dude haha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 november 2011 om 09:44:

Haha ja, die kennen we! Horror! :D

[Beantwoorden]

evelien antwoordt op 6 november 2011 om 20:10:

mijn tanden zijn er wel echt veel witter van geworden hoor!

[Beantwoorden]

mariethje antwoordt op 6 november 2011 om 14:40:

ooh god ik erger mij ook enorm aan die tandpasta reclame , die vrouw heeft stralend witte tande ! ;o

[Beantwoorden]


Door Inge op 5 november 2011 19:17

Nagellak reclames!
‘Moet de eerste nog tegenkomen die 5 dagen ongechipt op mijn zwakke nagels blijft zitten’
– Ik moet de eerste nog tegenkomen die 2 dagen ongechipt op mijn zwakke nagels blijft zitten. Serious ik heb echt álles geprobeerd, Essence, Catrice, Safari, Etos, Hema, Rimmel, nog veel meer maar zelfst L’oreal blijft amper 2 dagen zitten, hoewwel deze wel echt súpersnel droogt en deze nu dus wel tot mijn favoriete nagellakjes behoort!

[Beantwoorden]


Door Britt op 5 november 2011 19:36

Ik geloof wel in de reclame’s waar nagellak tot 10 dagen goed blijft zitten… Bij mij blijft het meestal 10 zitten. (:

[Beantwoorden]

Tiffany antwoordt op 6 november 2011 om 16:37:

bij mij ook, maar eerst niet op mijn acryl nagels wel, en daar ben ik heel blij om! Nfu-Oh blijft over het algemeen wel goed en lang zitten bij mij, ik heb hele zwakke nagels trouwens en die lakjes vind ik echt SUPER! alleen het flesje al! xx Tiffany

[Beantwoorden]


Door Janne op 5 november 2011 20:13

Haha, leuk dat ik er tussen sta! Ben het ook helemaal eens met de rest van de antwoorden!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 5 november 2011 21:50

al dat soort reclames zijn stom. ik kijk daar niet eens meer naar. ik volg gewoon jouw blog voor betrouwbare info ;p

[Beantwoorden]


Door xx_Patries_xx op 5 november 2011 23:09

de reclames over haar shampoos enzo… alles glanst en pluist niet terwijl dit in realiteit toch heel anders is

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 6 november 2011 00:09

Reclames waarin engels wordt gesproken, maar waar je nederlandse stemmen hoort. Zo slecht. :’)

[Beantwoorden]


Door Danique'' op 6 november 2011 08:48

Ben ik altijd fan van de ganier bodylotions, maakt mijn huid heerlijk zacht en kopp ik die 7 dagen bodylotion, is mijn huid na een uur al weer droog…

[Beantwoorden]


Door Britta op 6 november 2011 09:41

Ik heb een hekel aan clearasil reclames omdat dat zo slecht voor je huid is. Vichy normaderm is het enige wat voor mij werkt en een uur na het gebruiken werd me huid al rustiger. Maaar voor me zus werkt het dan weer niet… Best wel vreemd.

[Beantwoorden]

Mirjam antwoordt op 6 november 2011 om 11:31:

Ik kreeg zelfs uitslag van Vichy! Ik hou het lekker bij mijn Yves Rocher spul :)

[Beantwoorden]


Door DalaLuz op 6 november 2011 10:41

Ik vind reclamefoto’s waar gewoon alle porien zijn weggepoetst het meest irritant!

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 6 november 2011 11:30

Ik geloof alleen de reclames van Kruidvat en Etos waarin ze een korting op make-up aankondigen :D

[Beantwoorden]


Door Emily op 6 november 2011 11:44

een swarskopf reclame voor kleurings mouse het word verteld door een kaale man met een pet xD

[Beantwoorden]


Door Alyssia op 6 november 2011 11:47

Mascara en foundation reclames, je ziet zó overduidelijk dat het nep is dat ik al de neiging krijg het niet meer te kopen om alleen de reclames… want als ze het zó moeten overdrijven, hoe goed is het product dan in het echt?

[Beantwoorden]


Door Lotte op 6 november 2011 12:57

Die reclame’s met anti-rimpelcrèmes vind ik zo ongeloofwaardig! en ook mascara reclames, mmmmm…zulke lange wimpers wil ik ook wel;p

[Beantwoorden]


Door Carla op 6 november 2011 14:16

Ik vind de reclame van John Frieda een beetje ongeloofwaardig. Ze zeggen dat je pluizige haar voor 3 dagen verdwenen zal zijn… Yeah right! Ik denk dat ze mogen dromen dat het echt een hele dag heeeel goed glad blijft…

[Beantwoorden]


Door Mirte op 6 november 2011 20:00

jeuj ik sta erbij, haha :)
maar inderdaad ook die foundation, zoo hatelijk -_-

[Beantwoorden]


Door naomitjuuh op 6 november 2011 20:30

ik zag een keer een reclame van mascara (ik weet niet meer welk merk) en toen zag ik wimperlijn zitten hahaha ik lag helemaal in een deuk, ik dacht : als je een leugen in de reclames zet doe het wel goed dan

[Beantwoorden]


Door Marloes op 7 november 2011 19:11

haha, ook al aan wasmiddel-reclames gedacht? vreselijk! haha. of afwasmiddel, MISTER MUSCLEEE! haha, ik lach me altijd stuk om die reclames :’)

[Beantwoorden]


Door Rianne op 14 november 2011 18:31

ja hoor, er bestond nog 1 iemand op deze aardbol die de mascarareclames stiekem geloofde, valse hoop noemen ze dat geloof ik. Maar na het kopen van zo’n mascara zijn mijn mascaradromen ook de wereld uit geholpen. Sommige mascara’s zijn goed, maar ze geven NOOIT het valse wimper effect… helaas

[Beantwoorden]