Advertorial: Welk anticonceptiemiddel is het fijnst voor jou?

Vrijwel alle meiden die ik spreek gebruiken de pil als anticonceptiemiddel, maar er is veel meer op de markt! Ikzelf slik ook de pil, maar heel fijn vind ik het niet. Je kunt best last van de hormonen krijgen, met gewichtstoename en stemmingswisselingen van dien. Op de site van Sense staan een overzicht van alle anticonceptiemiddelen en kun je een test doen om uit te vinden welk middel het beste bij jou past.

Photobucket

Ik heb de test ook gedaan, het is een kort testje met eenvoudige vragen. Als advies kreeg ik de anticonceptiering of de pil. Aan de anticonceptiering hoef je minder vaak te denken dan aan de pil en daarom vergeet je hem dus ook minder snel. De ring moet je zelf inbrengen, als je dit vervelend vind is de pil een betere keuze. Met allebei de middelen kun je je ongesteldheid skippen, maar ze beschermen niet tegen soa’s. Gebruik dus wanneer je seks hebt ook nog een condoom.

Doe hier de test op de site van Sense.

Twitter Facebook
Categorie: Sponsored | 1 november 2011 | 26 reacties

Reacties

Door sofiexx op 1 november 2011 16:01

ik ga hem ook eens doen :)

[Beantwoorden]


Door Lauren op 1 november 2011 16:15

ik heb een tijdje de pil geslikt omdat we op vakantie gingen en ik niet wou dat ik ongesteld zou worden en dan als enigste met 35 graden niet mocht zwemmen, maar daarna kreeg ik pigmentverschuivingen in mijn gezicht ervan, ik kreeg witte vlekken in mijn gezicht. ik vond dit echt heel erg want ik kreeg het bijna niet met make-up weggewerkt, ik ben toen met mijn ouders naar de huisarts gegaan en daar heb ik een zalfje ervoor gekregen, dit heb ik nou 2 maanden gebruikt en mijn van mijn vlekken is niets meer te zien. ik wil hier niemand mee bang maken ofzo maar ik denk dat ik de volgende keer als ik de pil als anticonceptie nodig heb niet meer ga gebruiken, simpelweg omdat dit geen fijne ervaring was!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 november 2011 om 18:03:

Ah jeetje! Dat is niet niets inderdaad.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 1 november 2011 16:20

Ik ben twee jaar aan de pil geweest en toen veranderden ze na anderhalf jaar ineens de basispil. Op de nieuwe pil, een merkloze, ging ik heel slecht reageren, kort lontje en soms zelfs agressief op een manier dat ik bijna met mijn mobiel/laptop ging smijten. Dus ik ben radicaal gestopt en er een maandje afgeweest, maar ik erger me dood aan het gebrek aan controle :’D Ik ben heel onregelmatig ongesteld, ik kan gerust twee weken te laat zijn of een week te vroeg, dus ik ben naar de huisarts geweest en nu krijg ik mijn oude pil, degene waar ik ooit mee begonnen ben weer terug, yay!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 november 2011 om 18:03:

Heb wel meer slechte dingen gehoord over merkloze pillen inderdaad, goed dat je weer terug bent naar je oude pil!

[Beantwoorden]


Door willemijn op 1 november 2011 16:30

ik zit er al een hele tijd aan te denken om aan de pil te gaan. het enige wat me tegenhoudt, is gewichtstoename (lang verhaal). weet jij misschien een pil die bij mij past?
het is vooral bedoelt voor mijn onregelmatige ongesteldheid.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 november 2011 om 18:04:

Ik denk dat je daarover het beste even met je dokter kunt praten, ik ben geen pil expert ^^)

[Beantwoorden]

Danielle antwoordt op 1 november 2011 om 22:41:

Uiteraard ben ik ook geen pil-expert maar ik heb zelf de Yaz 24+4 (redelijk nieuwe pil). Die schijnt wat beter te zijn wat betreft bijwerkingen (beter voor je huid, minder kans op gewichtstoename, minder moodswings). Mijn huisarts schreef hem zelfs voor omdat ik last had van bijwerkingen van mijn vorige :) Je huisarts zal waarschijnlijk beginnen met een standaard pil zoals de microgynon btw.. dus weet niet of hij zoiets meteen zal voorschrijven.

Succes ermee!

[Beantwoorden]


Door Nikita op 1 november 2011 16:30

Heb 3 jaar lang de pil gebruikt, maar was er toen zo klaar mee dat ik over ben gegaan op een spiraaltje. En wat geeft dat een rust zeg! Nooit meer druk maken over het goed innemen van de pil, nooit meer stress als je hem ben vergeten, nooit meer stress als je je tampons/maandverband bent vergeten want ik ben gewoon niet meer ongesteld. Heerlijk, ga nooit meer terug naar de pil!

[Beantwoorden]


Door Lindaaa op 1 november 2011 16:35

Ik ben aan de pil omdat ik na 2 jaar nog niet regelmatig ongesteld werd en ik toen erg veel pijn had :] slik m nu al een jaar.

[Beantwoorden]


Door Annemiek op 1 november 2011 16:56

Ik wil heel graag iets anders dan de pil. Sinds ik een tijd geleden van de gyneacoloog moest ‘afkicken’ van mn vorige (teveel hormonen waardoor ik ziek werd) waarna ik een lichtere pil kreeg, ben ik aan het twijfelen. Tijdens de afkickperiode voelde ik me namelijk veeeeeeel beter dan wanneer ik de pil gebruik (ook bij mijn nieuwe pil). Alleen wil ik ook controle houden op mn menstruatie. Prikpil en staafje mag ik niet van de dokter (die hebben ook teveel hormonen voor mij) en de spiraaltjes zie ikzelf echt niet zitten. Dan blijft alleen de ring over, maar ik vraag me af hoe dat dan gaat. En zitten daar dan niet veel hormonen in?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 november 2011 om 18:05:

Volgens mij niet zo, maar doe anders de test even, daarin kun je ook aangeven dat je zo min mogelijk hormonen wilt.

[Beantwoorden]

Esther antwoordt op 17 november 2011 om 18:36:

Hee!
Ik ben zelf aan de pleister-pil.
Dat is een pleister die je op je lihaam kan plakken (net als een morfine pleister) en die werkt als de pil. Ik voel me hier veel beter door en de hormonen worden dat regelmatiger afgegeven aan je lichaam.
Hij heet Evra, wie weet kun je dat eens bespreken met je arts.
Groetjes Esther

[Beantwoorden]


Door Femke op 1 november 2011 17:13

Handige tips, maar ik weet al wel dat ik de pil gewoon het fijnste vind ^^)

[Beantwoorden]


Door Demi op 1 november 2011 17:13

ik slik de pil sowieso al voor mijn menstruatie, dus een ander middel zou niet echt hoeven. en ik ben nog niet seksueel actief, dus daar hoef ik me sowieso nog geen zorgen over te maken haha :p

[Beantwoorden]


Door Marijke op 1 november 2011 17:19

Ik slik gewoon de anticonceptiepil, en heb gelukkig geen last van gewichtstoename en of stemmingswisselingen!

Ik ben hier gewoon tevreden over, dus ik zou niet weten waarom ik een ander voorbehoedsmiddel zou gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Amber op 1 november 2011 17:48

Bij mij komt de pil uit maar daar ben ik mee gestopt omdat ik er zo’n last van had en alles helemaal ontregelde in mijn lichaam. Ik moet t niet meer. :P Ik gebruik sindsdien dus ook niks meer, heb nu wel meer hoofdpijn, maar met pil had ik het altijd licht en nu een week zwaar, zo hetzelfde met buikpijn. En mijn paniekaanvallen zijn zoveel minder sinds ik niks meer slik.

[Beantwoorden]


Door Sanneke op 1 november 2011 17:51

Ik vind t allemaal niks. Ik slik nu al zo’n 8 jaar de pil en ik weet niet eens of ik mezelf beter voel zonder. Vrouwen hebben geen keus en moeten al die hormonenshit maar binnen krijgen en de mannetjes vinden t maar normaal. Hard knock life!

[Beantwoorden]


Door lifexxbeauty op 1 november 2011 18:06

Handig, ik ga hem zeker een keertje doen!

[Beantwoorden]


Door Kim op 1 november 2011 19:03

Uit de test kwam bij mij dat de anticonceptie ring of de pil goed bij mij zouden passen, maar ik hou het toch liever gewoon op het condoom, dat vind ik veilig, vertrouwd en makkelijk. Al die andere dingen lijken me toch wat minder geschikt voor mij.. Ik ben altijd regelmatig ongesteld en met 2 aspirines is het altijd prima te doen gelukkig. En met seks moet je sowieso een condoom gebruiken tegen soa’s dus ik zie voor mij verder geen reden om meer dingen te gaan gebruiken.
Er staat bij dat je met de ring of pil je ongesteldheid kan overslaan maar dat zou ik dus echt nooit doen! :O Ook al is ongesteld zijn niet altijd een pretje, ben toch blij als ik het ben, dan weet ik dan alles nog in orde is!

[Beantwoorden]


Door evelien op 1 november 2011 19:22

Ik heb nu gehad:
Diane
Lovette
Nuva Ring
Lovette
Spiraal
Lovette
een jaar niets
Yazz pil sinds gister.. :’) en ik ben pas 20

[Beantwoorden]


Door evelien op 1 november 2011 19:23

ik vind condooms trouwens wel heel chill, als je nu gewoon zegt dat je niet aan de pil bent is er geen discussie mogelijk over wel of niet met condoom. Je hoeft alleen maar te zeggen: OHHH WIL JE EEN BABY???

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 november 2011 om 20:03:

Hahaha ^^)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 1 november 2011 19:35

Hmm.. heb de test gedaan en bij mij komt er hormoonspiraal uit.
Dit is voor mijn geen optie omdat ik wel graag aan kinderen wil beginnen. Niet nu maar wel of 1 of 2 jaar.
De pil werkte voor mij niet en heb ook een tijd de nuvaring gebruik.
Helaas voelde ik me niet lekker door het gebruik van de hormonen en slik ik nu niks meer.
Heb een vaste vriend en gebruik nu gewoon een rubbertje

[Beantwoorden]


Door Kelly op 1 november 2011 22:17

Bij mij kwam de anticonceptiepleister eruit. Ben van plan om de pil te doen, maar ben erg vergeetachtig en gelukkig nog niet seksueel actief anders zou je mij ook bij 17andpregnant zien.

Maar zoveel hormonen binnekrijgen lijkt me ook niet echt goed en pleisters eraf halen is ook niet echt ideaal, twijfel dus nog.

[Beantwoorden]


Door Anticonceptiemiddelen op 4 december 2011 16:12

Een erg handige test

[Beantwoorden]