A Touch Of Fashion: Durven lelijk te zijn #2

Eén keer in de twee weken neemt Suzanne mijn plek in voor haar mode column ‘A Touch Of Fashion’. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten en gevoel voor mode.

Twee weken geleden waren jullie opmerkingen over mijn kapsel en mijn huidproblemen inspiratie om jullie uit te leggen waarom ik denk dat het belangrijk is lelijk te durven zijn. Ik denk namelijk dat het je mooier maakt. In oktober legde ik dat nog niet helemaal uit, maar gaf ik jullie een stukje van mijn verleden mee, om uit te leggen hoe ik bij deze wijsheid (of stomzinngheid, whatever you like) kom. Vandaar ga ik wat verder in op wat ik eigenlijk duidelijk wil maken. Lees deel 1 hier nog even terug, als je dat prettig vindt.

Photobucket

Begrijp me niet verkeerd: dat ik lelijk durf te zijn, wil niet zeggen dat ik het altijd durf. Er zijn onzekere dagen dat ik het er even niet bij kan hebben me lelijk te voelen. Er zijn ook geweldige dagen dat ik me helemaal niet lelijk wíl voelen. Het is aan mij en jou om de balans te vinden wanneer welk gevoel welke dag voorkomt.

En voor diegenen die het nog niet helemaal begrepen: om het wat simpeler te maken gebruik ik ‘lelijk zijn’ als symbool van je kwetsbaar op durven stellen. Lelijk zijn opzich is namelijk niet zoveel goed voor, maar wel als het uitgangspunt is: dit ben ik. En vandaag had ik zin om geen make-up, of juist heel veel make-up te dragen. Vandaag had ik zin om panteroortjes te dragen (klik!). Vandaag draag ik die broek die eigenlijk niet bij mijn figuur past, maar die ik bewust draag omdat ik hem zo leuk vind. Dan zeg je eigenlijk: ik ben niet bang om te durven, daarmee stel ik mezelf kwetsbaar op. En omdat ik weet dat jij dat ziet als lelijk zijn, word ik daar sterker van. Want dit is míjn bewuste keuze.

Photobucket

Of in nog wat andere woorden: sommigen van jullie vinden dat er bij mijn blooper foto’s geen blooper te bekennen is. Maar daar gaat het niet om, ik hoop dat je dat begrijpt. Voor mij voelt het namelijk goed om díe foto’s te plaatsen. Het maakt dat ik de volgende dag extra veel zin heb om wél mooi op de foto te staan. En dat ik niet bang ben dat iemand me herkent op straat, en me in het echt veel lelijker vindt.

Ik verleg mijn grenzen, voel me vrijer doordat ik (nogmaals: niet altijd, maar voor mij vaak genoeg) niet de angst heb er misschien wel lelijk uit te zien. Op die manier heb ik ook mijn haar afgeschoren. Ja, daar heb ik over nagedacht. Nee, daar heb ik al vrij snel niet meer over getwijfeld. Nee, dat heb ik geen moment zonde gevonden. Ik was niet meer bang dat het misschien wel lelijk zou zijn. En daarmee ben ik ook niet meer bang om van anderen te horen dat ze het lelijk vinden.

Met deze instelling probeer ik mezelf ook niet al te serieus te nemen. Alsof wie ik ben afhangt van een afgeschoren kapsel of wel of geen make-up op mijn oogleden. Je moet weten dat ik de zelfspot van Gordon de beste vind die er is, maar ik het zelf nog lastig vind mezelf niet te serieus te nemen – bang dat anderen dat vervolgens ook niet doen. Toch probeer ik het en durf ik mezelf op die manier te relativeren. And I dare you too!


Reacties

Door Marjolein op 7 november 2011 15:41

Ik ben het met je eens, maar ik kan het zelf niet. Ik voel me niet prettig om zonder make-up te gaan. Ik ben zelf blijer als ik mezelf mooi voel ;d

[Beantwoorden]

Eva antwoordt op 7 november 2011 om 17:29:

Maar als je zin hebt om je op te maken dan ben je daarmee juist jezelf! Ze wil juist zeggen dat als je geen zin hebt om je helemaal op te tutten, je dat moet durven niet te doen. Snappie? ;-)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 november 2011 om 12:33:

jij snapt hem! hetzelfde geldt voor mij hoor… natuurlijk voel ik me mooier met, anders zou ik het niet gebruiken! maar het moet geen taak zijn, geen verplichting – niet iets wat je incompleet maakt als je het overslaat, snap je?

[Beantwoorden]


Door Joëlle op 7 november 2011 15:43

Vind het goed dat het eens gezegd wordt. Wat me echter wel opvalt bij mezelf is dat als ik me ”lelijk” denk te kleden, ik er dan uiteindelijk toch altijd achter kom dat het toch wel iets heeft, ook al is het lelijk.

[Beantwoorden]


Door Marly op 7 november 2011 15:43

Ben ik nou serieus de enige die vind dat je je echt gruwelijk aanstelt met al dit sentimentele gedoe…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 november 2011 om 16:17:

Hoezo vind je dat ze zich aanstelt?

[Beantwoorden]

Kim antwoordt op 7 november 2011 om 16:27:

ik denk inderdaad dat jij de enige bent!

[Beantwoorden]

Jo antwoordt op 7 november 2011 om 17:20:

gruwelijk aanstellen is misschien overdreven, maar ik snap wat je bedoeld.Veel woorden voor zoiets.

[Beantwoorden]

Gerjanne antwoordt op 7 november 2011 om 17:28:

Ik vind niet dat ze zich aanstelt. Maar ik vind het wel veel ‘ik’ gedoe. Dus ik snap waar het vandaan komt.

[Beantwoorden]

Sanne antwoordt op 7 november 2011 om 19:10:

Ik ben het hier inderdaad helemaal mee eens. Nogal overdreven verhaal vind ik het geworden

[Beantwoorden]

evelien antwoordt op 7 november 2011 om 21:01:

Overdreven? Wat is er overdreven aan?
Ik vind het een heel persoonlijk en diep verhaal, maar wat is er dan overdreven aan? Mag je je gevoelens niet op deze manier uiten?

Suzanne antwoordt op 8 november 2011 om 12:34:

wat een discussie! ik hoop dat iedereen eruit haalt waar die wat aan heeft :).

nienke antwoordt op 8 november 2011 om 15:38:

ik herken het wel, dat kwam wel bij me op toen ik het artikel las, inderdaad veel woorden voor je kwetsbaar durven opstellen

[Beantwoorden]

nienke antwoordt op 8 november 2011 om 15:39:

o ik dacht dat ik had geregeerd op een comment, naja ik vind het dus beetje over the top, maar je hebt wel een punt wie mooi wil zijn moet ook lelijk kunnen zijn

Susan antwoordt op 8 november 2011 om 05:46:

Nee hoor! Ik sluit me met liefde aan bij je.

[Beantwoorden]

Tenyra antwoordt op 8 november 2011 om 21:28:

Ja, de enige!

[Beantwoorden]

inge antwoordt op 8 november 2011 om 21:40:

Ben het wel een beetje met je eens. Eén artikel hieraan wijden was genoeg. Waarom zoiets uitmelken als blijkt dat het een succesje was. Eerste artikel was prima, maar je had het moeten houden zo..

[Beantwoorden]

H. antwoordt op 10 november 2011 om 21:26:

Het is inderdaad wel iets overdreven. Maar ik snap haar punt wel.

[Beantwoorden]


Door Yara op 7 november 2011 15:47

Wauw weer echt super goed geschreven! Ik vind het altijd zo leuk als je één keer per twee weken een artikeltje post! :-)

[Beantwoorden]


Door Sacha op 7 november 2011 15:47

Ik ben het met je eens hoor. Ik probeer me ook wel kwetsbaar op te stellen en gewoon te dragen wat ik zelf mooi vind. Ook al staat dat me misschien niet overweldigend mooi. ‘Soms heb ik wel van die momenten dat ik niet ‘lelijk’ wil zijn, maar over het algemeen durf ik dat gelukkig toch wel :)

[Beantwoorden]


Door Stacy op 7 november 2011 15:48

Vind het echt knap van je dat je je zo kwetsbaar opslelt! & Ik vind je ook echt z’n leuke meid om te zien!

[Beantwoorden]


Door Manon op 7 november 2011 15:50

Je bent erg mooi, met en zonder make-up! Geweldig artikel weer. Ik heb respect voor je.

[Beantwoorden]


Door Monique op 7 november 2011 15:54

Super mooi artikel!

[Beantwoorden]


Door Jill op 7 november 2011 15:57

leuk vervolg! super mooi!

[Beantwoorden]


Door ilona op 7 november 2011 15:57

Door Marieke op 7 november 2011 15:58

Op sommige dagen voel ik me lomp als een koe, vet als een olifant en elegant als een everzwijn. Agh ja, dat gebeurt. Vroeger had ik het daar moeilijk mee. Toen ik een jaar of 13 was, wilde ik altijd mooi en lieflijk zijn. Ik trok niet al te gekke bekken, probeerde op men mooist op de foto te staan en draaide me onbewust in “mooiere” posities.
Nu voel ik me heerlijk in men vel (meestal toch) en durf ik me lelijk te maken. Heerlijk gevoel!
Lachend en nietsvermoedend over de speelplaats lopen met een snottebel onder mijn neus of een opgkropt rokje dat mijn übersexy bommaonderbroek (zo’n gigantische met verlepte bloemetjes) héél flatterend in de kijker zet, ik kan me er niet druk meer over maken. Ik heb wel dagen waarop ik mezelf echt lelijk vind, maar dan zijn er ook weer momenten zoals net, dat ik naast de spiegel loop en denk : damn girl, you’re beautiful.

[Beantwoorden]

Eva antwoordt op 7 november 2011 om 19:32:

erg mooi gezegd!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 november 2011 om 12:35:

inderdaad.. zo mag ik het horen!

[Beantwoorden]


Door Desirée op 7 november 2011 16:06

Je weet het heel erg mooi te verwoorden! Ik snap compleet wat je bedoelt maar ik denk toch dat we allemaal veel doen voor anderen/de buitenwereld. Bij de mensen die het dichtst bij mij staan kan het me niet interesseren of ik make-up op heb of wat ik aanheb, maar als ik ergens naartoe ga o.i.d. dan maak ik me daar wel zorgen om. Wat zullen ze van me vinden? Zulke vragen komen dan voorbij. Eigenlijk best gek, want zo onzeker ben ik nu ook weer niet en andermans mening doet me ook niet zoveel. :crazy:

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 november 2011 om 12:35:

nee gekkie, dus probeer het eens los te laten ;)! alleen als je er zelf vanaf wilt natuurlijk

[Beantwoorden]


Door charile op 7 november 2011 16:11

mooi artikel weer!
x

[Beantwoorden]


Door Kiwi op 7 november 2011 16:12

Ik snap je punt, dat zeker.
Maar ik vind het niet lelijk. Vrij weinig is lelijk. Anders? Ja. Onbekend? Ja. Dus hebben we een beetje last van xenofobie soms? Hoogst waarschijnlijk. Wat we 25 jaar geleden geweldig vonden vonden we 5 jaar geleden verschrikkelijk maar nu sinds een paar jaar weer geweldig. Zo bedoel ik maar; niks is lelijk. Niet jouw smaak? Prima. Maar lelijk? Nee.
En al helemaal je koppie. Ja, een koortslip (of uitslag), onrustige huid. Maakt je echt niet minder mooi! De vorm van je gezicht, je mond, neus, ogen zijn allemaal altijd hetzelfde. De blik in je ogen, dat maakt iemand voor mij grotendeels mooi. En in bovenstaande foto vind ik je geweldig. Wat een blik, zeg! Mysterieus. Verdrietig of boos of verveeld? Waardoor? ^_^
Ik vind het leuk!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 7 november 2011 16:23

wat een goed geschreven artikel:D

[Beantwoorden]


Door Ariane op 7 november 2011 16:26

Enough said.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 7 november 2011 17:41

Wat is lelijk… als je geen make-up op je gezicht hebt betekend niet per definitie dat je lelijk bent…

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 november 2011 om 12:35:

dat zei ik al in het eerste deel :).

[Beantwoorden]


Door Paola op 7 november 2011 17:48

Heel erg goed en mooi geschreven!

[Beantwoorden]


Door essia op 7 november 2011 17:59

Ik snap je punt. Dit stuk snapte ik beter dan de vorige. Toevallig had ik een paar maanden geleden ook zoiets bedacht. Soms draag of doe je iets omdat je datgene geweldig vindt. Bijvoorbeeld die broek die je niet zo goed staat maar je wel geweldig vindt.

Soms moet het inderdaad niet gaan om wat het mooist of slankst of elegantst is. Soms moet het gaam om jou en dat je doet wat jij wil of draagt wat jij mooi vindt. Simpelweg omdat je dat op dat moment wil en het bij je past. En whatever als je dan nog kleiner lijkt dan je bent of dat iemand anders je net even mooier vindt op hakken.

[Beantwoorden]


Door Feline op 7 november 2011 18:22

Maar jij bent helemaaal niet lelijk, op die foto zie je er alleen verschrikkelijk moe en bleek uit!

[Beantwoorden]

Feline antwoordt op 7 november 2011 om 18:25:

nu ik langer naar de foto kijk ben je daar eigenlijk best wel knap, want hoe bleek en moe je er ook uit mag zien, je gezicht blijft altijd hetzelfde en die van jou is heel mooi!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 november 2011 om 12:36:

aah wat lief! van mezelf ben ik wel echt zo bleek, dat zie je niet met make-up, maar inderdaad…

[Beantwoorden]


Door Barbara op 7 november 2011 19:22

Ik heb hier een beetje een dubbel gevoel bij om eerlijk te zijn. Aan de ene kant als ik zo je verhaal lees snap ik wat je bedoelt en ben ik het er ook deels wel mee eens, maar aan de andere kant vind dat je er een beetje, ja, TE diep in gaat op dit onderwerp omdat ik zoiets heb van doe gewoon wat je wilt en wat maakt het uit wat andere vinden, het is een beetje overdreven. Maar ik weet dat er ook heel veel mensen zijn die zich daar wel iets van aantrekken en daarom snap ik het ook wel. Oke dit is niet duidelijk haha, maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel en vat het niet verkeerd op.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 november 2011 om 12:37:

ik begrijp het wel! het is een goed teken dat je dit zo ervaart, want blijkbaar heb jij geen inspiratie/hulp nodig om dat zo te voelen en daar mag je trots op zijn!

[Beantwoorden]


Door my life in beauty op 7 november 2011 19:22

niemand is lelijk! ookniet zonder make-up of iets. goed geschreven

[Beantwoorden]


Door Marloes op 7 november 2011 19:30

wauw, dit artikel vind ik écht goed geschreven! nóg beter dan het vorige, en dié vind ik al zo goed! (A)

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 7 november 2011 19:35

Goede instelling! Het is trouwens stompzinnig, maar dat terzijde :)

[Beantwoorden]


Door Katja op 7 november 2011 19:39

Heel leuk geschreven en iets totaal anders: wat is je haar mooi :D

[Beantwoorden]


Door Laura op 7 november 2011 19:46

Mooi schreven!
^^)

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 7 november 2011 19:46

Leuk om het vervolg te lezen. Ik ben het met je eens in alle opzichten. En ik wilde even zeggen dat ik vind dat je een heel mooi gezicht hebt, je bent niet een saaie ‘the girl next door’, maar je hebt veel karakter in je gezicht en dat vind ik juist mooi!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 7 november 2011 19:49

Eerst dacht ik dat je iets heel anders bedoelde (je zelf verwaarlozen of zo) maar nu ik deel 2 lees vind ik het echt een goede post

Als jij om een of andere reden niet over straat durft terwijl je jezelf (echt zelf) wel leuk / hip grappig/charming vind, zit er in je hoofd dat een ander het stom/lelijk vind. Als je commentaar zou krijgen zou je om het commentaar geven en niet meer om je eigen mening. Dus heb je een soort respect voor die andere en hij/zij niet voor jou. En hij/zij ook alleen voor zichzelf (waar is jouw zelfrespect?). Het komt neer op het ga voor je eigen mening cliché maar ik wou dit nog ff kwijt

Amen ;)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 november 2011 om 12:38:

dat heb je heel goed verwoord, wauw!

[Beantwoorden]


Door Elien op 7 november 2011 19:58

erg goed artikel!!
x

[Beantwoorden]


Door Judith op 7 november 2011 20:45

Heel mooi geschreven, en ik vind juist dat je je helemaal niet aanstelt. Je durft tenminste je eigen mening te zeggen, en je staat ook écht achter je mening, en dat vind ik echt knap!

[Beantwoorden]


Door mariethje op 7 november 2011 21:19

ik kan er helemaal in komen :D

[Beantwoorden]


Door Renee op 7 november 2011 21:27

Ik snap de kritiek op dit stuk wel. De achterliggende boodschap is duidelijk en ik vind het ook knap dat je jezelf ook van je mindere kant durft te laten zien.
Maar het blijft een onsamenhangend verhaal, je argumentatiestructuur klopt van geen kanten.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 november 2011 om 12:39:

ik ben ook geen journalist of schrijfster, maar tips zijn natuurlijk wel welkom!

[Beantwoorden]


Door Silke op 7 november 2011 22:44

Ik snap waar je heen wil en kan mezelf er best wel in vinden. Ik ben jarenlang veel te onzeker en perfectionistisch geweest en op die manier ben je eigenlijk heel hard voor jezelf, veel harder dan je voor anderen bent. Het is niet alsof ik een ander persoon ga veroordelen omdat ze geen make-up draagt en wallen heeft en ongekamd haar, maar mezelf wel. Qua kledij trek ik gewoon iets uit de kast zonder veel na te denken en ik krijg daar soms wel commentaar op, maar dat trek ik me ondertussen niet meer aan. Ik lig er echt niet van wakker dat oranje zogezegd niet bij paars past :)

Leuke post!

[Beantwoorden]


Door Marianne op 7 november 2011 23:17

Heel inspirerend! Ik heb dikke respect voor je!

[Beantwoorden]


Door louka op 7 november 2011 23:19

Ik wachtte nog even op deel 2 voordat ik een bericht zou posten want ik wist al meteen dat ik zou gaan reageren, omdat het me echt wat doet. Ik vind het een onwijs knap geschreven stuk! Ik denk alleen niet dat iedereen hem helemaal begrijpt. En denken dat jij bedoelt met lelijk: géén makeup dragen. Het lijkt net of het niet helemaal overkomt wat je wilde over laten komen, sommige snappen hem en andere snappen hem niet. Het gaat hier over eens recht in de spiegel te staan en jezelf te accepteren, zo ook elke “blemish” te accepteren. Want inderdaad die foto bovenaan op het 1e gezicht zou je misschien denken: goh waarom heeft ze die erop gezet want daar heeft ze toch niet echt een zuivere huid? Maar hij is juist mooi omdat het een échte foto is, en je ogen knallen er júist uit zonder mascara omdat je nu op een of andere manier meer de camera pakt. En alhoewel ik echt heel nuchter ben, 16 jaar en écht bang is om de deur uit te gaan zonder makeup, totaal niet zweverig kan ik niet inzien dat mensen dit té diep vinden. Er is gewoon meer over nagedacht en uiteindelijk komen we waar het stuk over ging: onzekerheid. Wie maakt het? anderen. Maar alleen jij moet er weer voor zorgen dat het weggaat. want wanneer iedereen zegt dat iets lelijks is en je gaat het geloven, zal het ook lelijk staan maar wanneer je toch blijft stralen zullen mensen het nooit écht lelijk vinden omdat jij erin geloofde. Bedankt voor je verhaal!

(Dit stuk klopt vrijwel niet helemaal in de grammatica omdat ik eigenlijk gewoon mijn gedachtegang heb opgeschreven)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 november 2011 om 12:41:

ach, dat is niet erg! ik ben allang blij dat je je gedachten met me deelt en dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten – dat vind ik echt fijn! ik ben blij dat het iets met je gedaan heeft

[Beantwoorden]


Door Milady op 8 november 2011 07:32

Ik vind het mooi dat je zegt: Ik doe gewoon die broek aan, ook al past hij niet bij mijn figuur. Want ik vind hem mooi, en dat is mijn keuze.
Dat zet me wel aan het denken. Want vaak doe ik toch aan wat ‘simpel’ is. En dat vind ik dan wel mooi, maar ik durf er niet snel uit te springen, ook al vind ik een fel gekleurd jurkje misschien ook leuk om te dragen. Bang dat anderen er wat van gaan zeggen, dat ze het niet mooi vinden.
Maar waarom zou ik niet? Durf ‘lelijk’ te zijn, Suzanne for the win!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 november 2011 om 12:40:

hihi thanks! ik hoop dat ik door dit stukje toch een kleine aanleiding ben om je in het vervolg beter in je vel te doen voelen!

[Beantwoorden]


Door Roos op 8 november 2011 12:34

Voor mij is het allerbelangrijkste dat ik me fijn voel. Ik voel me het fijnste met make-up op. Ik voel me vreselijk als ik in een joggingbroek loop! Ik voel me fijn in kleding die ik ook echt mooi vinden en die fijn zitten, ik voel me ook heel fijn op hakken.

[Beantwoorden]


Door Lynn op 8 november 2011 15:06

Wat mij betreft heb je helemaal gelijk! You go : D

[Beantwoorden]


Door Fleur op 8 november 2011 19:26

ik vindt deze blogs echt saai!
ik lees ze eigenlijk nooit! srry

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 10 november 2011 21:11

Ik ben het met je eens, het is weleens goed.
En ik heb al 2 weken een ontstoken oog. Maar echt gruwelijk ontstoken.waardoor makeup al 2 weken niet kan en niet mag
en ik dus een opgezwollen oog heb. Toch zeggen mensen dat ze het knap vinden dat je dan zonder makeup naar school gaat, dat ze dat nooit zouden doen ofzo. Ik heb er niet eens over nagedacht,. ja nou en! Ik vind het wel jammer want ik hou ervan me op te maken. Het is weleeens goed, en het is ook een boost voor me zelfvertrouwen, ondanks dat ik me lelijk voel. Wel is het jammer met feestjes, zo ook morgen, maar daar zet ik me dan maar overheen,.
Je hebt helemaaal gelijk!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 11 november 2011 22:50

Zeer mooi om te lezen! Fijn om te zien om iemand met net als ik een onrustige huid, want die zie ik heel weinig, toch mooi kan zijn. Zelf draag ik het liefste een laagje make up om mijn acné te verbergen en blijf ik met mijn kleding op safe. In mijn kast hangen wat apparte rokjes en jurkjes die na veel commetaar een paar jaar geleden alleen nog maar in de kast hangen. Ik ben denk ik te onzeker over mezelf om te ‘lelijk’ mooi te vinden.

[Beantwoorden]

Marielle antwoordt op 22 november 2011 om 20:13:

Ik had dit ook toen in nog naar school ging, kreeg ik op iets van mede leerlingen slechte comentaar dan trok ik dat rokje, of kleedingsstuk nooit meer aan. Nu ga ik niet meer naar school maar werk ik (ben bijna 20 jaar) heb ik ook zo iets van nee dat durf ik niet aantrekken, ik draag altijd jeans broeken en ik weet van mezelf dat ik mooi ben met een (kort)rokje maar durf dat niet aan te trekken voor mijn werk (werk in een schoenenwinkel). Ik koop heel veel kleding, ook in de stijl van Vera, die me ook echt staan maar durf ze gewoon niet aan te trekken. Op mijn werk sta ik gewoon niet graag in de belangstelling, ben ook verlegen en heb een laag zelfbeeld gekregen door bepaalde mensen op school.

[Beantwoorden]


Door Marjorie op 4 december 2011 19:58

Ik zag je vandaag in de H&M. Ik wou nog hoi zeggen, maar je botste bijna tegen me op en je leek haast te hebben hihi. Je had trouwens echt een mooie blauwe broek aan! xxx

[Beantwoorden]


Door chayenne op 20 oktober 2012 22:10

ik vindt me zelf lelijk om dat ik puistjes heb
dan maak ik foto van me zelf dan zie je puistjes :/

[Beantwoorden]


Door Delanghaarkapster op 28 november 2013 19:41

Je bent een Toppertje :wow: :wow: :wow:

[Beantwoorden]