A Touch Of Fashion: Durven lelijk te zijn

Eén keer in de twee weken neemt Suzanne mijn plek in voor haar mode column ‘A Touch Of Fashion’. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten en gevoel voor mode.

Beste kijkbuiskinderen. Er moet me even wat van mijn hart. Even iets dat niet speciaal met mode te maken heeft, maar er zeker aan gerelateerd is. Het is namelijk zo dat, naast de opmerkingen over mijn haar, de meest gereageerde reactie op mijn blog is: ‘Jou staat het geweldig, maar ik…’. Lieve lezeressen. Ik ben echt blij met elke reactie, ook met deze, maar –als die illusie er ooit al was- ik wil toch even de illusie uitwissen dat alles mij staat, dat ik alles durf. Ook al weet ik dat ik veel kan hebben, dat gaat er bij mij toch niet in.

Er is echter één ding dat ik wél durf te zeggen, en dat is dat ik lelijk durf te zijn. Natuurlijk, ‘lelijk’ is een érg relatief begrip, maar vandaag bedoel ik met lelijk gewoon ‘wat lelijker’. Je snapt wel dat er hier niet de ruimte is dit subjectieve, relatieve begrip telkens met drie regels uit te leggen.

Photobucket

Back to the topic. “Moet zij nodig zeggen”, hoor ik je al denken. Misschien niet de eerste associatie die je bij mij, aangezien ik elke dag mijn eigen hoofd op internet zet. En dan niet op mijn slechtste dagen vanuit de slechtste hoeken natuurlijk. Maar, vooral op mijn blog, vind ik het erg belangrijk om niet de illusie te creëren dat ik elke dag met een gladgestreken hoofd opsta, dat ik geen ‘issues’ of onzekerheden heb.

Ik wil niet zeuren, vooral relativeren, maar ik baal er ontzettend van dat mijn huid aan alle kanten tegenwerkt op het moment, en ik me afvraag of ik ooit nog wel make-up zal gaan dragen (o.a. de inspiratie voor deze column). Dat ik een obsessie heb voor nagels en dat ze soms héél mooi zijn en soms héél lelijk (ik ben niet zo goed in doseren). Dat ik houd van mijn kapsel, maar bang ben om kaal (need an explanation? click here) te worden. En als ik het nooit eerder gezegd heb: ik vind het heel moeilijk als mensen op straat naar me kijken –om wat voor reden dan ook- en ik vind het vreselijk dat ik daar niet op een speelse manier mee om kan gaan. Ik hoef aan niemand wat te bewijzen, maar vind het zelf altijd wel een fijn gevoel om, als een soort van compensatie, bijvoorbeeld deze blooper foto’s online te zetten.

Mijn eerste ‘lelijke’ ervaring had ik met veertien jaar. Achteraf was het de leeftijd, het moment, dat mijn mode ‘carrière’ begon. Ik geloof dat het ook bijna noodzakelijk is om een ervaring als deze (zonder het op te blazen) nodig is om mode echt te kunnen begrijpen. Want om mode te begrijpen, denk ik dat je het moet kunnen relativeren. Hopelijk kan ik met dit persoonlijke verhaal ook een stukje van jullie ‘mijn-haar-obsessie’ oplossen. Geen idee waar ik het over heb? Ga maar eens deze YouTube comments doorlezen.

Photobucket

In het voorjaar van 2008 werd ik door Marilyn van Tutti Models uit de Kalverstraatse H&M geplukt. Of ik wilde modellen? Wat dacht jij? Ik was veertien jaar, had best een populair brugklasjaar achter de rug, had best wat meegemaakt, maar er was ook al veel voor de wind gegaan. Vooral voor de buitenkant paste een modellencarière daar wel bij! Ik vind het niet leuk om toe te geven, maar een beetje naïef noemen ze dat. Vijf dagen later was het al zover, en kreeg ik mijn vader nog zover dat ie met mij naar Amstelveen reed, daar ongeveer zestien uur moest doen over de krant lezen, om me vervolgens weer mee terug te nemen. En toen was ik alleen nog maar door de casting heen. De volgende dag moest ik even lang gewoon weer terugkomen.

Om een lang verhaal íets korter te maken: natuurlijk was dat geen begin van een modellen carrière (wist ik veel!), maar hadden ze bij Sassoon gewoon iemand nodig met een mooi koppie om een mooi kapsel op te knippen. Zij hadden geen idéé hoe jong ik eigenlijk was en hoeveel indruk het allemaal op mij maakte. Met mijn veertien jaar wist ik al wel heel goed dat ik niet HNTM-zeurderig (no offence, ik zou ook huilen als ik Tamara was!) over mijn haar ging doen, en dus ging mijn natuurlijke lange haar eraf en kreeg ik een felrode, opgeknipte bob.

Denk je nu even in dat je veertien jaar bent, in de tweede zat, en dat je klasgenootje (ik dus) met een zojuist beschreven metamorfose op school komt op maandagmorgen. Hoe zou je reageren? Juist. Zo reageerden mijn klasgenoten ook op mij. Het verschil tussen de “glamorous haarstylisten wereld” in het alles-gewend randstad, en mijn vreselijke, bekrompen middelbareschool had niet groter kunnen zijn. En ik kon ze eigenlijk ook geen ongelijk geven. Als ik niet zoveel affiniteit had met alles wat met haar, make-up en kleding te maken heeft had, had ik ook gedacht dat ik aandacht nodig had. Als Brabantse (toen nog een veel sterker hoorbaar) viel ik al vrij erg op, maar nu was ik helemaal klaar voor het zuidelijke Carnaval. En wat nog het ergste werd gevonden: dat ik zelf niet deed of het afgrijselijk was, dat ik zelf niet in een hol wilde werken. Ironisch genoeg was ík degene die zei: “Hallóó, het is maar háár!”.

Ik was helemaal niet lelijk. Mensen die er verstand van hadden zeiden dat het me prachtig stond. Ik wist dat het me prachtig stond. Apart, dat wel. Onderscheidend. Omdat dat toen al aan me kleefde, was de metamorfose ‘an sich’ voor mij niet zo’n big deal. Maar de metamorfose van mijn plek op school, van hoe de klasgenoten me van de één op de andere dag als een ander mens gingen zien, was ook voor mij even teveel. Ik voelde me écht lelijk, voor het eerst in mijn leven eigenlijk. En toen wist ik: ik wil me nooit meer schamen voor mezelf. Ik wil mooi én lelijk durven zijn, maar –met wat sturing van mensen die daar verstand van hebben misschien- ík ben degene die bepaald welke van de twee wanneer…

Deze column gaat verder in de volgende A Touch Of Fashion – lees mijn verhaal verder op 07 november.

P.S. Wil je meer van mij lezen en/of zien? Volg dan ook mijn blog.


Reacties

Door beautyworldblog op 24 oktober 2011 15:02

leuk artikel! (:

[Beantwoorden]


Door Desirée op 24 oktober 2011 15:09

Heel erg mooi en leuk geschreven weer, ik kijk uit naar je volgende column.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 24 oktober 2011 om 15:58:

thanks meis!

[Beantwoorden]


Door Jenna op 24 oktober 2011 15:12

mooi geschreven zeg!

[Beantwoorden]


Door mounya op 24 oktober 2011 15:15

jeetje…..

[Beantwoorden]


Door Romy op 24 oktober 2011 15:18

Girlpowerrr :D

[Beantwoorden]


Door Ris op 24 oktober 2011 15:27

Ah, ik zat net lekker te lezen. Vind het een erg mooi stuk! Ik kijk uit naar het vervolg! ^^

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 24 oktober 2011 om 15:58:

goed om te horen :D

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 24 oktober 2011 15:28

Wat een leuk artikel! Erg mooi geschreven ook. Dit lees ik ook wel eens bij reactie’s, dat ze het bij zichzelf niet vinden staan. Maar dat klopt inderdaad helemaal niet. Oh, en trouwens, die bob stond je inderdaad geweldig (maar nu zit je haar ook super, hihi)!

[Beantwoorden]


Door Cariena op 24 oktober 2011 15:29

Prachtig artikel, heb het aandachtig gelezen. Ik werd namelijk al jaren gepest, vooral in de laatste basisschooljaren en de eerste drie middelbare schooljaren met dat ik “lelijk” was. En dat heeft me ook erg onzeker gemaakt. Nu heb ik jou artikel gelezen en ik moet zeggen dat je er voor mij ook weer als een meid overkomt met veel kracht! En zó jammer dat mensen iemand eigenlijk ook erg beoordelen op hun uiterlijk. Ik heb heel veel respect voor je, het gaat je goed en ben razend benieuwd wat je ons in het tweede deel te vertellen hebt.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 24 oktober 2011 om 15:59:

ah, wat lief van je! ik wens jou ook heel veel sterkte en succes, en vind het geweldig om te horen dat ik je een beetje geïnspireerd heb

[Beantwoorden]


Door Marijke op 24 oktober 2011 15:31

Oh, wat kan jij leuk schrijven!
Ik heb zitten smullen, niet van al het haarknip-leed hoor, maar van de wijze waarop je alles wete te relativeren. ;-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 oktober 2011 om 18:18:

Suus is een topper ^^)

[Beantwoorden]

sarah antwoordt op 24 oktober 2011 om 19:16:

helemaal mee eens!!!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 24 oktober 2011 15:34

wat heb je dat mooi geschreven zeg, ik ben benieuwd naar het vervolg.

[Beantwoorden]


Door my life in beauty op 24 oktober 2011 15:35

mooi artikel leuk om te lezen :D!

[Beantwoorden]


Door charile op 24 oktober 2011 15:36

Leuk artikel :) Je schrijft altijd zo leuk ^^)

[Beantwoorden]


Door Nannick op 24 oktober 2011 15:46

Leuk geschreven, ik ben benieuwd naar je volgende column :)

[Beantwoorden]


Door Charissa op 24 oktober 2011 15:50

Hoi!
Meid, ik vind het super stoer dat je dit allemaal durft: je haar, make-up, kleding. En dat op je zeventiende!
De mensen die van die lelijke reacties plaatsen op bijv. youtube zijn gewoon strontjaloers, waarom? Omdat het apart is, omdat jij apart bent en omdat het jou wél staat en omdat jij het dúrft. Lekker je ding blijven doen en heb vertrouwen in jezelf, want ook zonder make-up ben je gewoon leuk:)
x

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 24 oktober 2011 om 15:59:

wat lief, thanks!

[Beantwoorden]


Door Resy op 24 oktober 2011 15:53

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door guusje op 24 oktober 2011 16:11

wauw! echt respect! hier krijg ik nou inspiratie van, kan niet wachten tot 7 novevember (A)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 24 oktober 2011 om 17:59:

tof, thanks!

[Beantwoorden]


Door IER op 24 oktober 2011 16:11

Thumbs up Suuuuuuz! Zolang je altijd maar weet dat er veel meer mensen zijn die jou wel waarderen om wie je bent. Degenen die zo belachelijk stom doen zijn bekrompen en kortzichtig, en hebben geen greintje creativiteit. Je kunt het misschien wel ‘lelijk’ vinden, maar het is inderdaad zó relatief! En dan nog, ik vind het echt verschrikkelijk hoe sommigen het zó lómp kunnen zeggen! Ik zou me echt doodschamen las ik diegene was, zo ga je gewoon niet met elkaar om. Gelukkig zijn er genoeg mensen die wél nadenken. Dit geld natuurlijk ook voor Veer! :)

Heel veel liefs

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 24 oktober 2011 om 17:59:

ben het helemaal met je eens! thanks!

[Beantwoorden]


Door LAURA. op 24 oktober 2011 16:15

Wat mooi geschreven, tot de laatste comma heb ik het gelezen. Wat knap dat je zo sterk in je schoenen staat – dat is wat ik eruit lees! –
Ik vind iemand veel knapper als die een eigenstijl heeft dan iemand die dan wel mooi is maar achter de rest aanloopt wat laat zien dat ze geen persoonlijkheid heeft!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 24 oktober 2011 16:18

Geweldig artikel Suzanne en ik kon het niet meer met je eens zijn. Onlangs kreeg ik een mailtje dat ik wel bijzonder weinig make-up droeg voor een beautyblogger. Een reactie die er bij mij nog steeds niet inkomt, ik draag make-up wanneer ik dat wil en ik voel me zeker niet verplicht om me te fatsoeneren als een Barbie als ik voor de camera kruip voor mijn site. Nee, mensen mogen me zien zoals ik ben, van binnen en van buiten. En natuurlijk zit er ergens, diep van binnen, een verankerde angst om niet geaccepteerd en niet mooi gevonden te worden, maar gélukkig vinden we niet allemaal hetzelfde mooi, want dan was dat geweldige gestipte blouseje van de Zara uitverkocht nog voordat ik het kon bemachtigen.

[Beantwoorden]


Door Bertine op 24 oktober 2011 16:19

Goed geschreven zoals altijd. En eigenlijk vind ik dat kapsel op die foto errug leuk en mooi!! Ik hoop wel voor je dat je snel van je eczeem af zult zijn, maar als ik dat zo lees op twitter duurt dat nog wel even.. suc6!

[Beantwoorden]


Door Ariane op 24 oktober 2011 16:21

Goed geschreven!

[Beantwoorden]


Door Alise op 24 oktober 2011 16:23

Ik vind je zo geweldig schrijven! Je schrijft heel herkenbaar en inspirerend.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 24 oktober 2011 16:51

Leuk verhaal! Zo herkenbaar dit! Ik heb mijn haar op mijn 14de rigoreus af laten knippen. Van haar tot over mijn schouders naar een stekelkoppie. Toen ik de volgende dag bij Aardrijkskunde binnenkwam zat er zowaar een meisje te gillen en te wijzen. En mij boeide het allemaal geen zier.

[Beantwoorden]


Door maaaaarit op 24 oktober 2011 17:01

Zelf vind ik het heel apart geschreven. Ik weet niet of ik het fijn of juist heel iritant vind.. het is, tja, anders. Misschien fe wennen?

[Beantwoorden]


Door co op 24 oktober 2011 17:09

Suzanne,
FF serieus, die plek in jou haar, is dat niet met opzet dan?? Ik vind het namelijk erg stoer staan, het geeft je haar karakter (mijn persoonlijke mening), en dacht echt dat dat je ‘handelsmerk’ was.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 25 oktober 2011 om 09:36:

haha, ja natuurlijk is het wel met opzet! als je de link leest bij het ‘kaal zijn’ leg ik (in het Engels) uit waarom ik het nu laat groeien.

maar een handelsmerk… nah, dat weet ik niet. zo lang ik heb ik het nog niet, dan zou ik het echt nog langer moeten houden.

[Beantwoorden]


Door Lisette op 24 oktober 2011 17:14

Je schrijft zo leuk :) Erg herkenbaar en inspirerend.

[Beantwoorden]


Door mnqdckrs op 24 oktober 2011 17:24

Het is zó jammer dat je tegenwoordig niet meer een beetje ‘lelijk’ mag zijn, op twitter circuleert er nu ook een foto van een meisje met wat anderen gele tanden noemen.. echt te triest voor woorden. Haar gele tanden zijn nog te fixen maar hun verrotte karakter helaas niet :).. Heb op dezelfde middelbare school gezeten als jij (geloof 1 klas hoger, 2008 was ik daar klaar..) en inderdaad, als je ook maar een béétje anders was had je een hele rottige tijd daar :/ ! Wordt tijd dat mensen elkaar weer gaan waarderen op elkaars innerlijk & niet het uiterlijk!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 24 oktober 2011 om 18:02:

echt op dezelfde school? of zelfde soort school? dan ben ik wel benieuwd wie je bent!

[Beantwoorden]

mnqdckrs antwoordt op 24 oktober 2011 om 18:09:

Dezelfde school, LL :). We kennen elkaar niet echt denk ik maar ik herkende je wel van daar haha! Stuur je wel via FB.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 25 oktober 2011 om 09:36:

wat grappig! maar ik weet nog steeds niet wie je bent :(


Door Jillllieee op 24 oktober 2011 17:27

wauw! Jij kan mooi schrijven zeg!

[Beantwoorden]


Door Maria Antoinette op 24 oktober 2011 17:32

goed geschreven!

Liefs,

Maria

[Beantwoorden]


Door lara op 24 oktober 2011 17:34

Mooi geschreven! Mijn complimenten !

[Beantwoorden]


Door Marijke op 24 oktober 2011 17:53

Heel mooi geschreven, maar je bent juist mooi ipv lelijk :)!

Als je barbie van Oh oh Cherso ziet dan zeg ik wel ” lelijk” want sowieso make-up is onnatuurlijk, maar als je dan ook nog eens een gezicht hebt met daarop een plamuurlaag is dat lelijk, en schrikbarend bovendien want ze hebben een te laag zelfbeeld:)!

Gaat je goed~!

[Beantwoorden]


Door Paola op 24 oktober 2011 18:18

Superleuk geschreven!

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 24 oktober 2011 18:45

Mooi geschreven!
Amstelveen hihi, daar woon ik best wel dichtbij (A).
Ik vind dat kapsel je echt mooi staan!

You’re beautiful just the way you are!

-geef toe; dat zinnetje negeer ik ook wel eens- :p

[Beantwoorden]


Door Janne op 24 oktober 2011 18:50

Super mooi stukje!
Ten eerste, je bent echt prachtig! Ik bewonder je echt, vooral omdat je gewoon aantrekt wat je wilt!
Ik weet precies hoe je je voelt (denk ik). Ik trek namelijk ook niet de meest normale kleren aan, en op mijn school wordt ik ook bijna elke dag vreemd aangekeken. Gelukkig zijn er dan mijn lieve vriendinnen die zeggen dat ze het super stoer vinden dat ik het gewoon aantrek, maar er zijn genoeg kledingstukken die ik super vind die ik gewoon niet aantrek omdat ik bang ben voor de reactie van anderen.
Echt heel fijn daarom om te lezen dat jij precies hetzelfde hebt!
Love your blog X

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 25 oktober 2011 om 09:37:

thanks girl! ik hoop dat je hier in de toekomst minder last van zult hebben en je misschien wat beter leert afsluiten van de buitenwereld waar nodig

[Beantwoorden]


Door Divaofgeneva op 24 oktober 2011 19:25

Wat heb je je gevoelens mooi beschreven zeg. Ik heb nog even de comments doorgelezen en wat kunnen mensen zeiken zeg over je haar, over je kleding etc. Ik had op de basisschool soms ook het idee dat ik ‘lelijk’ was en dit werd alleen maar door wat populaire meiden versterkt op de middelbare school. Ze deden niet heel erg naar, maar ze hadden wel eens wat op te merken over mijn kleding. Ik kwam bijvoorbeeld wel eens met een roze broek op school. Ik vind aparte mensen juist erg bijzonder.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 25 oktober 2011 om 09:37:

lief van je!

[Beantwoorden]


Door MariekevdSanden op 24 oktober 2011 19:25

Mooi geschreven :)

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 24 oktober 2011 19:45

Wat een mooi verhaal, je hebt het heel mooi en goed geschreven. Ik zie het echt helemaal voor me, hoe je klasgenoten op jou reageerden toen je je haar had laten knippen. Bekrompen mensen/kinderen. Blegh! Ik ben benieuwd naar het tweede deel!

[Beantwoorden]


Door Laura op 24 oktober 2011 20:24

Wauw, jij kunt echt goed schrijven. En, nog beter: je hebt helemaal gelijk!

[Beantwoorden]


Door GirlUpgraded op 24 oktober 2011 20:50

Fijne column! Ik vind het héél bewonderenswaardig dat je durft ‘lelijk’ te zijn. Zelf kan ik dat écht niet. Telkens als ik bv. het lef denk te hebben om buiten te komen met knalrode lipstick, ga ik nét voor het buitengaan met een tissue langs m’n lippen zodat het toch niet zo fel is. Ik kan gewoon niet tegen die starende blikken en eventuele commentaar die mensen zouden geven!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 25 oktober 2011 om 09:38:

dat komt wel denk ik ;)! ik ken er nog één haha (Vera herself) en als je wat ouder/sterker wordt dan krijg je daar minder last.

[Beantwoorden]


Door Stylingguide Geraldine Caraballo op 24 oktober 2011 21:12

L❤ve it!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 25 oktober 2011 om 09:39:

:)

[Beantwoorden]


Door Laura op 24 oktober 2011 21:13

Mooi geschreven. Kwam een jaar geleden met een compleet nieuwe haarkleur naar school en je zag alle blikken aan mij plakken. Sindsdien doe ik nooit meer zo’n drastische verandering.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 25 oktober 2011 om 09:39:

jammer! waarschijnlijk moeten mensen gewoon aan je wennen, en vat je het zelf veel negatiever op dan het bedoeld is!

[Beantwoorden]


Door Eva op 24 oktober 2011 21:24

Ik vind je schrijf stijl heel mooi maar ik had ietwat moeite met er in een keer doorheen lezen. Dat mensen je na een ander kapsel ook anders behandelden.. voor mij onvoorstelbaar.
”Denk je nu even in dat je veertien jaar bent, in de tweede zat, en dat je klasgenootje (ik dus) met een zojuist beschreven metamorfose op school komt op maandagmorgen. Hoe zou je reageren?”
Was voor mij even denken, voor mij zou het totaal geen big deal zijn. Ik zou reageren alsof het de normaalste zaak van de wereld is, en nog een leuke ook, want het stond je heel erg goed! :)

x

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 25 oktober 2011 om 09:40:

dat siert je alleen maar :)! want ik zeg heel eerlijk dat ik zelf waarschijnlijk ook zou schrikken, zou denken dat ze misschien aandacht nodig had… maar dat is heel kortzichtig, want mensen hadden geen idee wat ik dat weekend allemaal had meegemaakt. als ze erbij waren geweest hadden ze ongetwijfeld anders geoordeeld.

[Beantwoorden]

Roos antwoordt op 5 november 2011 om 16:52:

Toevallig heb ik deze situatie laatst nog meegemaakt;
een jongen uit mijn klas (voorgaand had hij een totáal andere stijl: namenlijk kakker met een beetje nerd) kwam op school met paars haar, en zwarte nagellak (zijn nieuwe stijl; emo ^^)). Veel mensen reageerden inderdaad zoals je hebt omschreven; maar ik vind het juist ontzettend stoer dat hij het gewoon durft te doen. Jammer dat veel mensen er anders over denken.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 24 oktober 2011 21:32

Wauw, heel mooi stukje Suus. Ik gebruik nu de laatste tijd heel weinig het woordje ‘lelijk’, ik probeer het, want wat ik lelijk vind, vind de ander mooi en daar kan ik mensen mee kwetsen. Ik ben benieuwd naar de volgende collumn. :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 25 oktober 2011 om 09:41:

goed dat je je daar bewust van bent! het lukt mij niet altijd hoor, om zo onbevoordoordeeld te zijn en mijn mening los te laten, zodat er ruimte is voor een andere mening – ik heb daar best wel moeite mee.

[Beantwoorden]


Door Joan op 24 oktober 2011 21:34

Heel leuk en mooi geschreven! Ik vind het zo jammer dat er tegenwoordig een bepaald ideaalbeeld is en als je daar vanaf wijkt, dat je al snel niet geaccepteerd wordt, of minder geaccepteerd wordt. Want zo voelt het wel eens voor mij. Ik vind het juist super als mensen zichzelf durven te zijn, daarvoor uitkomen en ook als ze er minder perfect uitzien dan dat ideaalbeeld.
Ik kijk nu al uit naar je vervolg!

[Beantwoorden]


Door Roosmarijn op 24 oktober 2011 21:44

Jeetje Suzanne, wat een goede column en wat een bijzonder verhaal! Wat dapper dat je je onzekerheden zo kunt opschrijven, daar verdien je veel respect voor. Ik moet zeggen dat ik je nu ook met andere ogen bekijk. Ik heb je namelijk een x gezien op een perspresentatie en ik vond je een beetje afstandelijk. Maar nu zie ik dat je een heel andere kant hebt en zo zie je maar: mensen zijn anders dan je denkt!

Een heel goede column en ik ben het helemaal met je eens. Bovendien heeft iedereen dagen dat je je lelijk voelt en eigenlijk is dat niks om je voor te schamen. Perfectie is veel te overrated vind ik!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 25 oktober 2011 om 09:42:

echt? nu ben ik heel benieuwd waar je me gezien hebt, want volgens mij (maar goed, dat is vanuit mijn perspectief) ben ik helemaal niet afstandelijk.

maar wel lief en eerlijk dat je het zegt.

[Beantwoorden]


Door Melissa op 24 oktober 2011 21:55

A-MEN. Ik houd van je, Suzanne.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 25 oktober 2011 om 09:42:

hahaha, gekkie!

[Beantwoorden]


Door Aimee op 24 oktober 2011 22:03

Wat goed geschreven. Ik ben op de middelbare school gepest om mijn uiterlijk. Ze zeiden dat ik lelijk was, stomme kleren, dik, mijn haar zat altijd hetzelfde enz… Toen ik naar het mbo ging ben ik expres naar een andere provincie gegaan om niet bij die vervelende meiden in de klas te komen. En op het mbo was ik opeens wel populair en nooit meer gepest, nu 6 jaar later kom ik die meiden nog wel eens tegen, nou ze zien er zelf niet uit! haha. Ik voelde mij natuurlijk heel kut maar ben er alleen maar sterker door geworden.

[Beantwoorden]


Door Marloes op 24 oktober 2011 22:47

respect voor deze column!
heeeeel mooi geschreven!

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 24 oktober 2011 23:07

Mooi artikel, ik vind de eerste foto echt gorgeous, je straalt iets uit. :)

[Beantwoorden]


Door Jody op 25 oktober 2011 08:03

Wat mooi geschreven.
Heb zelf wat moeite om ‘lelijk’ te zijn want ik vind het moeilijk om de kritiek en blikken van anderen op een positieve manier te verwerken.
Jammer want vind mensen die anders durven zijn vind ik zoveel mooier dan degene die kritiek leveren en gewoon meelopen met de rest.
Nuja, ik vind het super dat je je verhaal durft te vertellen en ik vind je echt een prachtige meid!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 25 oktober 2011 om 09:43:

dankjewel, lief van je! en ik hoop dat het in de toekomst beter zal gaan

[Beantwoorden]


Door Kim op 25 oktober 2011 09:49

Heel leuk Suzanne !!

[Beantwoorden]


Door Sofie op 25 oktober 2011 11:55

Ik doe ook modellenwerk, het is echt een keuring.
Goed geschreven, kijk ook (net zoals iedereen) al uit naar het volgende deel.

[Beantwoorden]


Door Roos op 25 oktober 2011 13:50

echt heel mooi geschreven!

[Beantwoorden]


Door Marijke op 25 oktober 2011 14:11

Goed stuk!

[Beantwoorden]


Door Laura op 25 oktober 2011 15:38

Hoi Vera,
Je hebt echt een hele mooie site ! <3 (love)
Ik las net bij " Over Mij"
dat je in Arnhem woont ! , ik toevallig ook ;p
gr. laura

[Beantwoorden]


Door Lindaaa op 25 oktober 2011 15:46

Mooi geschreven! Ik heb t soms ook wel eens dat ik me niet op m’n gemak voelt als mensen me aan zitten te staren, of gewoon aankijken.

[Beantwoorden]


Door nirosha op 25 oktober 2011 16:32

Wat een mooi stuk.
Ik had het filmpje over de miskoop nog niet gezien, en ik ging de comments even lezen.
Ongelooflijk zeg. Echt gewoon de helft gaat over jouw pony ofzo.
Er staan natuurlijk ook hele lieve en oprechte reaties tussen.

Maar even terug naar het onderwerp: Ik heb vorig jaar, na een hele tijd lang haar te hebben gehad, mijn haar kort en assymmetrisch laten knippen. Ik weet ook dat heel veel mensen het niet mooi vonden, mijn oma bijvoorbeeld. Maar wat zij zei was ‘Als jij het mooi vind, dan maakt het mij allemaal niet uit’

Ik ben wat kleding betreft ook wat ‘anders’ dan de meeste kinderen bij mij op school, voor wie het al snel jeans-shirt is. Er is natuurlijk helmaal niks mis mee, en ik draag het ook wel eens, maar ik vind het gewoon veel leuker om wat uniekere kleding te dragen (waar ik ook vrij veel van heb, tweedehands van mijn moeder etc.)
En ik vind het super om dat de combineren tot een geheel, waarna ik te horen krijg ‘wow, je ziet er leuk uit, daar zou ik nooit aan hebben gedacht’

[Beantwoorden]


Door Sabine op 25 oktober 2011 17:47

ahh echt mooi geschreven (A)

ik heb ook zo’n ”kaal” stukje, het heet een sidecut (of wat veel mensen zeggen een ”opscheertje”)
maar ik ben ook weer bezig om het te laten groeien,
want het is lastig om het bij te houden en als het langer word is het niet meer zo leuk. En nu is het al best wel lang.
Ik werd hierdoor soms best wel raar aangekeken, maar ik denk dat heel veel mensen het niet eens zouden durven ;-)

[Beantwoorden]


Door Nina op 25 oktober 2011 17:53

Ik vind je column eerlijk en goed geschreven! Ik was ooit model bij Kinky Kappers, nou poeh hey, toen kreeg ik toch een opmerkingen. Tja, je zal eens iets minder doorsnee zijn ;) Apart=tof ! En gewoonn = ook okee! En lelijk? Dat ben je echt niet! Al lijkt het me vervelend als je huid zo tegenwerkt!

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 25 oktober 2011 19:42

Wat een openhartig verhaal + foto’s :) respect! Ben heel benieuwd naar het vervolg, niet eerlijk dat we daar 2 weken op moeten wachten!

[Beantwoorden]


Door Ella op 25 oktober 2011 20:14

Ik word er een beetje triest van, krijg zin om de 14-jarige Suzanne een knuffel te geven en te zeggen dat ze wél mooi is. (: Wel heel goed geschreven (ik zei het al, je zou echt in het Nederlands moeten gaan bloggen vind ik, want je hebt een leuke, vlotte schrijfstijl, maar die komt er in’t Engels niet door wat erg jammer is!)

[Beantwoorden]


Door Shanna op 26 oktober 2011 12:49

Wat een goed stuk zeg! Heel inspirerend en een goede instelling!

[Beantwoorden]


Door Marly op 26 oktober 2011 15:02

Ben ik de enige die me best wel zit te irriteren?

[Beantwoorden]

maaike antwoordt op 26 oktober 2011 om 17:32:

ja :p

[Beantwoorden]


Door maaike op 26 oktober 2011 17:31

wat een leuk artikel om te lezen! je schrijft ook erg leuk :)

ik baalde alleen heel erg dat het artikel was afgelopen..

[Beantwoorden]


Door evelien op 27 oktober 2011 15:58

Ik vind je haar nu vooral zó ruig! Maar die youtube comments zijn echt ontzettend naar.

Trouwens, WAT is er mis met een Brabants accent? Je hoeft toch niet je afkomst te verloochenen?

Misschien ben je toch nog echt een onzekere 17 jarige, maar laat je accent horen! We kunnen toch niet allemaal uit de Randstad komen?

Ik vind het op dat youtube filmpje trouwens vreemd dat je een ‘hollands’ accent hebt met een zachte G.

[Beantwoorden]


Door Myrte op 27 oktober 2011 18:09

Ik heb 2 jaar geleden een bob gehad en ik schaam me er nu voor.. daarom heb ik het in 2 jaar mijn haar ook maar 2 keer laten knippen..

[Beantwoorden]


Door kirsten op 28 oktober 2011 18:03

Leuk artikel! ^^)

[Beantwoorden]


Door Simone Diederich op 30 oktober 2011 17:50

Leuk, ik zit ook bij Tutti Models :)

[Beantwoorden]


Door Laura op 4 november 2011 10:05

Leuk artikel, zeg!

[Beantwoorden]


Door Roos op 5 november 2011 16:45

Woouw, ontzettend mooi geschreven!
Jammer dat mensen oordelen op het uiterlijk. Ookal stond die bob je zo goed, het is anders en sommige mensen kunnen daar niet tegen. De mensen die alleen meelopen met de rest en jou (en mij, en iedereen) niet mogen vanwege je haar, kleding, stijl, whattever – zij zijn het gewoon niet waard.
Gelukkig zijn er altijd mensen die wél zien hoe leuk je bent en het alleen maar tof vinden dat jij in jezelf en in je eigen stijl gelooft!
Ik kijk uit naar het vervolg! ^^)

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 7 november 2011 15:30

[…] you like) kom. Vandaar ga ik wat verder in op wat ik eigenlijk duidelijk wil maken. Lees deel 1 hier nog even terug, als je dat prettig […]