A Touch Of Fashion: Tijdloze mode

Eén keer in de twee weken neemt Suzanne mijn plek in voor haar mode column ‘A Touch Of Fashion’. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten en gevoel voor mode.

Tijdloze mode: het mooiste wat er is. Of het nou 2010 is of 2050, je kunt het aan. Of het nou zomer is of winter, het zal je staan. Natuurlijk: een impulsieve aankoop op zijn tijd is als een vette hap. Je weet dat het slecht is, maar je geniet er dubbel zoveel van. Alleen maar omdat…

Photobucket

… je de volgende dag weer voor de volkoren boterham gaat. De volkoren boterham is die jeans die alleen jóu zo geweldig staat. Het model dat al jaren niet meer in de winkels ligt, maar waar je standaard complimenten door krijgt. Dat noem je nou tijdloos. En die volkoren boterhammen. Die zijn uiteindelijk je basis. Dat zijn uiteindelijk die stuks die je zelfvertrouwen geven. Want je draagt geen trend, geen jaartal, geen periode, je draagt een item waarvan je kan zeggen: ‘dit ben ik’.

Vandaag. En morgen.

En als het overmorgen is, en je kunt dat niet meer zeggen. Dat ‘dit ben ik’. Dan ga je op zoek naar iets anders tijdloos. Dat is het mooie van tijdloze mode. Er staat geen tijd voor. Als jij het drie weken tijdloos vindt, dan is dat prima. Past het drie jaar bij je? Even goede vrienden.

Maar ben je het na drie weken zat, is het dan wel tijdloos? Ja, kun je zeggen. Het was een praktische kleur, een flatterend model, het had kwaliteit en -als ik je met deze flut reden overtuig – het had er het prijskaartje naar. Dat was gewoon niet ik. Ik ben niet tijdloos. Nee, kun je zeggen. Het was een opvlieging of een bévlieging. Een bevlieging is niet tijdloos. Bijna wel, want het moment van aankoop duurt maar kort. Maar al die zorgen, twijfels, en misschien wel spijt erna. Ze kosten heel veel tijd.

Ja, mode maakt je tijdloos. Hartstikke tijdloos. Mijn boterhammetjes hebben er vaak voor moeten wijken. Ook het geduld van mijn omgeving wordt nogal eens op de proef gesteld. Maar al maakt mode me tijdloos, voor mij is het al tijden het mooiste wat er is. Ik ben helaas niet tijdloos, maar het een gevaar is dat ik het wel word. Het zou jammer zijn, want mode, mode, dat ben ik.

P.S. Wil je meer van mij lezen en/of zien? Volg dan ook mijn blog.

Twitter Facebook
Categorie: A Touch Of Fashion | 10 oktober 2011 | 40 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door Desirée op 10 oktober 2011 09:03

Heel erg leuk geschreven weer en ik vind het shirtje van de foto very cute!

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 10 oktober 2011 09:27

Leuk geschreven. Ik vind het wel een lastig ‘onderwerp’ dit keer. Anyway, mooie foto weer. Die top staat je prachtig!

[Beantwoorden]


Door Tedje op 10 oktober 2011 09:30

Leuke outfit :)

[Beantwoorden]


Door Ariska op 10 oktober 2011 09:49

Leuk stukje! Meestal vind ik stukjes over mode niet zo interessant, maar deze is wel leuk geschreven!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 10 oktober 2011 om 10:44:

goed om te horen!

[Beantwoorden]


Door Elly op 10 oktober 2011 10:23

Leuk geschreven en prachtige foto weer! Ik ga zelf ook niet met de mode mee maar draag dat wat mij mooi staat. Oké, het is niet bijzonder of spannend, maar ik zie er beter uit in kleding die bij mij past èn voel me prettiger.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 10 oktober 2011 om 10:43:

nou om eerlijk te zijn, ik ben helemaal niet zo van de tijdloze mode. maar dit stukje ging meer om de vorm dan om de inhoud voor mij, en voor de rest mag iedereen natuurlijk uit de inhoud halen wat ie wil ;) dat was een beetje de insteek, geen ‘obvious’ boodschap maar wat subtielere onderwerpen

[Beantwoorden]

Elly antwoordt op 10 oktober 2011 om 20:53:

Hmm als dat niet was waar het over ging, dan snap ik m ook niet. Ook niet als ik het een paar keer lees. Ik haalde er zelf uit dat je iets moet dragen omdat je je er prettig in voelt, niet omdat het perse in de mode is.

[Beantwoorden]


Door Sarah op 10 oktober 2011 10:30

Leuk stukje zeg :)
Alleen staat er nu geen dt fout in de voorlaatste zin?
“Maar het een gevaar is dat ik het wel wordt” moet word zijn toch?

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 10 oktober 2011 om 10:42:

ja, klopt, sorry! vera… bent u daar?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 oktober 2011 om 12:17:

Hee hoi! Ga het aanpassen :)

[Beantwoorden]


Door Esmay op 10 oktober 2011 10:51

Wat heb je dit superleuk geschreven. ik denk een van je leukste artikelen!
Ik heb volgens mij niet echt tijdloze dingen die persé mij goed staan. Ik ben meer legging, lang hemdje, vestje en dan een tuniekje of jurkje ofzo, haha!

[Beantwoorden]


Door Anna op 10 oktober 2011 10:54

Ik snap het niet :$

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 oktober 2011 om 12:18:

Nog een (paar) keer lezen! :ja:

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 10 oktober 2011 om 13:21:

ik dacht al wel dat sommigen het niet zouden snappen. maakt niet uit. probeer het niet te veel te snappen. haal er gewoon wat stukjes uit die je interessant vindt :). en inderdaad… een paar keer lezen helpt.

[Beantwoorden]


Door Asmae op 10 oktober 2011 11:41

Prachtig geschreven! Ik ben ook gek op mode. <3

[Beantwoorden]


Door charile op 10 oktober 2011 12:21

Mooi geschreven :D mooie foto ook!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 10 oktober 2011 12:46

heel leuk geschreven!

[Beantwoorden]


Door Nannick op 10 oktober 2011 14:15

Leuk stukje! Goed geschreven ook, en die outfit staat je goed (love)

[Beantwoorden]


Door Velaija op 10 oktober 2011 14:40

Leuk geschreven! En natuurlijk mooie outfit!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 10 oktober 2011 15:46

Goed geschreven zeg! Je hebt er talent voor ;-)
En op de 1 of andere manier doe je me op die foto denken aan sneeuwwitje. Is wel als compliment bedoeld!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 10 oktober 2011 om 15:47:

ja ik snap het ;). vond ik zelf ook! die kleuren hè!

[Beantwoorden]


Door Laura op 10 oktober 2011 15:59

Leuk geschreven !

[Beantwoorden]


Door Mandy op 10 oktober 2011 16:11

Leuk stukje! En mooie outfit ! ^^)

[Beantwoorden]


Door Renee op 10 oktober 2011 16:29

Wat een vaag verhaal, ik vind het een beetje een mislukte poging om interessant over te komen. Het truitje is wel leuk ^^)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 10 oktober 2011 om 18:44:

het was een experiment, jammer dat je het mislukt vindt!

[Beantwoorden]


Door Dionne op 10 oktober 2011 16:41

Leuk geschreven :)

[Beantwoorden]


Door Maria Antoinette op 10 oktober 2011 17:41

NICE! mooie haarkleur heeft het meissie op de foto ook! Lekker gek kapsel. zietergoeduit :)

Liefs,

Maria

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 10 oktober 2011 om 20:24:

ik ben het meisje op de foto hoor ;). dus thanks!

[Beantwoorden]


Door Mirte op 10 oktober 2011 18:01

Ik vind jouw haar echt zooo stoer eh!
Supermooi stukje, ook goede vergelijking haha ;)
~X

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 10 oktober 2011 om 18:45:

dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 10 oktober 2011 18:31

Ik voel mij echt heel dom, want ik snap helemaal niks van de tekst. Ik heb het zelfs twee keer gelezen, haha :’)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 10 oktober 2011 om 18:45:

het is ook een stukje dat meer om de vorm dan om de inhoud gaat, dus don’t worry. je mag eruit halen wat je wilt, maar probeer het niet té veel te begrijpen, want dat is niet de bedoeling, dus dat zal ook niet lukken ;)

[Beantwoorden]


Door kirsten op 10 oktober 2011 18:54

Leuk geschreven & mooie outfit ^^)

[Beantwoorden]


Door Sanna op 10 oktober 2011 18:59

persoonlijk vind ik het echt afgrijseliijk

[Beantwoorden]


Door Samira op 10 oktober 2011 20:14

Leuk geschreven en je outfit heeft wel iets anders en origineel maar zelf zou dit mij helemaal niet staan!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 10 oktober 2011 21:17

Ik vind je tekst erg vlot en leuk geschreven. Er zit inderdaad zeker wat in de basis/boterham. Ik probeer ook wat vaker in mijn kast te kijken, naar items die ik eigenlijk niet zo vaak aan heb. Ik ga dan juist proberen om iets te combineren met het item wat ik eigenlijk nooit draag.

[Beantwoorden]


Door nicky op 11 oktober 2011 16:18

Dit stukje vind ik echt superleuk geschreven, En wat een supermooie foto! Serieus, als ik zulke foto’s probeer, dan lukt het mij niet om zo te kunnen staan. Je bent echt een hele mooie meid. I love your hair! and you <3 xx

[Beantwoorden]


Door Inge op 11 oktober 2011 23:15

Vind dit echt een heel vaag artikel. Ik lees dit gedeelte nooit op de site,.. snap nu weer waarom. Sorry, niet persoonlijk maar vind het gewoon niks.

[Beantwoorden]


[…] tweede zou ik aanraden om een tijdloze, klassieke winterjas te kopen. Deze laten zich prima met andere kleren combineren. Bovendien hoef […]