A Touch Of Fashion: My First AIFW

Eén keer in de twee weken neemt Suzanne mijn plek in voor haar mode column ‘A Touch Of Fashion’. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten en gevoel voor mode.

Toevállig, zou ik bijna zeggen, kwam ik gisteravond bij de allerlaatste show van deze editie van de AIFW terecht. Gelukkig bestaat toeval niet, en was dit waarschijnlijk mijn welverdiende, eeeuh, straf voor het feit dat ik dit jaar de Mode Biënnale *oversloeg*. Mode is dan mijn grote liefde, er valt voor mij nog heel veel te leren en te zien. Sinds gisteravond ben ik weer zo’n ervaring rijker: die van mijn allereerste fashion week!

Photobucket

Zo toevallig kwam ik gisteravond nou óók weer niet op het Westergasterrein terecht, want ik kan het niet laten om even te melden dat ik wel degelijk persoonlijk was uitgenodigd (jej!). Zo lekker georganiseerd en ingelezen, als ik ben, had ik bij het lezen van de uitnodiging echter géén idee dat het om een officiële uitnodiging ging. Club Brillant? Nóóit van gehoord! Pas op de terugreis in de trein, hoorde ik van mede-blogster Debbie dat de afsluitende show van de AIFW altijd zo heet, omdat het gaat om de… juist: brillen. Niet dat ik me te goed voel voor iets anders dan een officiële show, maar om praktische redenen besloot ik niet te gaan. Om een lang verhaal kort te maken: ik had me afgemeld, en stond dus niet op de gastenlijst. Gelukkig hielp andere (lieve!) mede-blogster Joyce me uit de brand: ze had een extra kaartje over.

Starstruck

Ik heb geen idool, niet één stijlicoon, maar gisteren was ik echt even starstruck. Iedereen die op de AIFW is eraan gewend, waarschijnlijk is heel Amsterdam eraan gewend, maar ook al voelde ik me groot en stoer, ik voelde me ook ineens heel klein: camera’s, fotografen, modellen, acteurs en actrices, sporters… vooral heel veel mooie en stylish mensen. Ik wist niet waar ik kijken moest, en stond echt met een bek vol tanden. Zó snel ben ik niet onder de indruk, maar gisteren werd de overweldiging zo groot dat ik hondsberoerd werd. Nééééé, niet hier! Niet nu! Gelukkig moest ik waarschijnlijk even letterlijk bijkomen van de schrik, en was ik na twee minuten weer ready to go.

Photobucket

Mijn persoonlijke ervaring

Je moet weten dat ik nog wel eens als diva, arrogant en oppervlakkig word en werd gezien. Ik vind mezelf niet oppervlakkig en ook niet arrogant, maar een diva’tje ben ik wel –mét onzekerheden, en soms gecamoufleerd, haha. Dit valt aan de andere kant ook weer erg te nuanceren, maar ik zal me er niet onderuit praten. Ik ben opgevoed met twee voeten op de grond, maar ik weet dat ik het wel in me heb om ze niet altijd daar te houden. Gelukkig ben ik mezelf er bewust van en realiseerde me gisteren dat mijn onzekerheid hierover ook maar relatief is. Er liepen gisteravond, naar wat ik zag, nog maar weinig ladies die ook maar ergens zo van onder de indruk leken te zijn dan ik. Dat zegt toch wel wat? En dat bedoel ik niet negatief, al zal dat het voor sommigen wel zijn. Als je de hele wereld afreist, honderden shows hebt gezien, je halve vriendenkring “bekend” is, en je mag genieten van welvaart, dan wen je eraan. En ook al vond ik het gevoel wat ik gisteren had geweldig, ik zou het stiekem ook niet erg vinden daaraan te wennen.

Het mooiste vond ik nog wel dat ik nu voor het eerst echt kon voelen dat ik niet meer naar school hoef. Waar ik normaal de ene dag fashionable dingen meemaakte, en me de volgende dag weer een scholiertje voelde, realiseerde ik me nu dat dit (voorlopig althans) mijn leven is! Van dit soort evenementen mag ik genieten, aan dit soort ervaringen mag ik snuffelen, en hopelijk blijkt dat achteraf voor mij net zo goed een goede leerschool te zijn geweest.

Photobucket

De show: Club Brilliant by Dennis Diem

Deze column is al bijna af, en ik ben nog niet eens aan de show toegekomen! Ik heb dan weinig vergelijkingsmateriaal en de ervaring van een gemiddelde 17-jarige (die schat ik niet héél veel, ik hoop dat ik niemand hiermee te kort doe) op dit gebied: ik vond de show werkelijk ge-wel-dig. Gelukkig bleek mijn mode-oog meer ontwikkelt dan ik dacht, want de rest van het publiek was het duidelijk met me eens, begreep ik tijdens en na de show.

Photobucket

In tegenstelling tot mijn eerste Biënnale ervaring, was mijn eerste AIFW ervaring echt top. De twee zijn niet te vergelijken, en ik ga ook niet zeggen dat het één beter is dan het ander, maar de AIFW is een evenement dat duidelijk gewoon beter bij me past. De volgende editie ga ik dan ook zeker proberen om méér van de week te zien!

Al deze foto’s zijn gemaakt door mij, helaas niet altijd met de beste kwaliteit: ik moest ten slotte blij zijn met een sta-plekje. Door het moment ben ik vergeten een foto te maken van mij bij het gebouw: dat was natuurlijk wel leuk geweest!

Met dank aan Lisa, die de hele avond mijn gezellig compagnon was. Meer foto’s van gisteravond zal ik de komende week op mijn blog plaatsen.


Reacties

Door Renske op 18 juli 2011 14:58

Ziet er allemaal super uit. Het lijkt mij helemaal geweldig om een keer naar AIFW te gaan. Wie weet in de nabije toekomst.

[Beantwoorden]


Door Fashionable and Me op 18 juli 2011 15:00

Wauw, mooi geschreven. Het was ook mijn eerste Fashionweek en ik vond het ook echt geweldige. Precies zoals jij beschrijft. Echt goed geschreven. Ik vond het ook een hele ervaring en zie mezelf inderdaad er ook wel tussen lopen:)

[Beantwoorden]


Door Silke op 18 juli 2011 15:30

Het ziet er leuk uit! :D

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 18 juli 2011 15:36

Gaaf zeg, dat je daar geweest bent! Ik kan het me inderdaad wel voorstellen, dat je je daar dan heel klein voelt, tussen al die beroemde mensen en camera’s en flitsen.

[Beantwoorden]


Door Claudia op 18 juli 2011 15:42

Wat lijkt me dat een ontzettend gave ervaring! En door je verslag zijn wij er ook eventjes bij geweest ;) dank! (love)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juli 2011 om 22:52:

aah wat lief dat je dat zegt! ja, was zeker leuk… en vind het ook leuk jullie op deze manier een beetje mee te nemen!

[Beantwoorden]


Door Nisrine op 18 juli 2011 15:57

Super leuk! Wat Claudia al zegt, door jou verslag lijkt het net alsof we er ook bij waren! Geweldig. :)

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 18 juli 2011 15:59

Ik vind het altijd zo leuk om die foto’s te zien!
ik ben dol op mode :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juli 2011 om 22:52:

jeeej… lotgenoten, haha ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 juli 2011 om 00:24:

*doet ook een beetje mee*

[Beantwoorden]


Door Patricia op 18 juli 2011 16:23

Wauw dat lijkt me echt zo ontzettend gaaf om mee te maken he!

[Beantwoorden]


Door Style Influencia op 18 juli 2011 16:30

Ik wil daar ook heen! Dat lijkt me echt een super leuke ervaring

[Beantwoorden]


Door Stacy op 18 juli 2011 16:55

Ah ik wou dat ik er bij mocht zijn!! Jaloers haha.

xx

[Beantwoorden]


Door maaike op 18 juli 2011 17:19

keii leuk ! (love) :D

[Beantwoorden]


Door Resy op 18 juli 2011 17:27

Lijkt me echt super om een keer mee te mogen maken!

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 18 juli 2011 18:04

Wat een leuke column weer ! Lijkt me echt een leuke ervaring om dit mee te mogen maken. Wat een mooie foto’s ook! :)

[Beantwoorden]


Door Bertine op 18 juli 2011 18:17

Leuk zeg!! En je hoeft je niet te excuseren voor de foto’s, ze zijn echt goed gelukt:)

[Beantwoorden]


Door Jeske op 18 juli 2011 18:22

Leuk, lijkt me gaaf om eens mee te maken!

[Beantwoorden]


Door Wieneke op 18 juli 2011 18:42

Leuke column! En je beschrijft je zoals ik me ook voelde.. ik ben afgelopen vrijdag naar de talkshow geweest van Vodafone Firestarters. Die dus gehouden werd op het terrein van de Westergasfabriek. Ik heb me ook voorgenomen dat ik volgend jaar bij een modeshow aanwezig zal zijn. Ik weet nog niet hoe alleen…
(alleen op uitnodiging toch?)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juli 2011 om 22:53:

ja dat klopt… maar je kunt natuurlijk je best doen om de keuze voor de uitnodigingen te beinvloeden ;)

[Beantwoorden]


Door Miranda op 18 juli 2011 20:11

Wat leuk om te zien;D

[Beantwoorden]


Door Martine op 18 juli 2011 20:22

Leuke post weer Suus! Weet nog mijn eerste (en tot noch toe nog steeds eerste hihi) AIFW show, ik was zo overdonderd door alles, dat ik haast niet naar binnen durfde. Ik dacht echt, hoe kan het dat IK hier sta tussen al deze mensen die zoooo veel meer zijn dan ik. Het was een geweldige ervaring en als ik niet op vakantie was geweest was ik zeker ook gegaan! Volgende keer beter, en dan zien we elkaar ;)
x Martine

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juli 2011 om 22:54:

ja nou dat had ik ook hoor! jep, hopelijk zijn we er volgend jaar met zn tweetjes ;)

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 18 juli 2011 22:49

Heel erg tof dat je erheen mocht, lijkt me een hele leuke ervaring!

[Beantwoorden]


Door Desirée op 18 juli 2011 23:23

Wat heb je dit enorm leuk geschreven! Geniet van de tijd die je hebt om in je blog te steken, dat het maar een groot succes mag worden en je veel leuke evenementen gaat meemaken ^^

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 juli 2011 om 00:25:

HALLELUJAHR!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 19 juli 2011 om 10:28:

super lief van je, thanks!

[Beantwoorden]


Door Tara op 19 juli 2011 08:05

Lijkt me nog een keer leuk om naar de AFW te gaan:)

[Beantwoorden]

Tara antwoordt op 19 juli 2011 om 08:05:

En ik vergat een letter ik bedoelde AIFW haha.

[Beantwoorden]


Door kirsten op 20 juli 2011 18:59

Leuk ♥

[Beantwoorden]


Door Steffi op 20 juli 2011 21:48

ja! ik zag jou daar! maar je was te ver weg om hallo te zeggen. mooie show he :)

[Beantwoorden]


Door Angela op 11 augustus 2011 17:28

Leuke collum! Lijkt mij ook een mooie ervaring :)

[Beantwoorden]


[…] was de maand van mijn eerste fashionweek. Ik was weleenswaar alleen bij de slotshow, en ook nog een soort van per ongeluk, maar ik wás er […]


[…] shows. Vorig seizoen werkten ze samen met Dennis Diem; een show waar ik ook bij aanwezig was (klik hier). Het doel van Club Brillant is voornamelijk meer aandacht voor ‘oogmode’, vandaar […]


[…] – afterwards- the first Amsterdam International Fashion Week I attended ever. You could read here (in Dutch, I’m sorry…) how a kind of really impressed I was. In the same text, you can […]


[…] ever! I was very proud and stunned to be there. If you can read Dutch, you can read my experience here: at my column A touch of fashion at veracamilla.nl. In that column I promised I would post more […]


[…] even terug te blikken op de afgelopen Fashion Weeks die ik heb meegemaakt. Om te beginnen met mijn allereerste. Die was pas vier edities (en dus twee jaar) geleden, in juli 2011, maar lijkt al ontzettend veel […]


[…] zich waarschijnlijk nog herinneren dat ik twee jaar geleden op deze plek schreef over mijn eerste Fashion Week. Sinds die twee zomers geleden heb ik elke Amsterdam Fashion Week minimaal één show bezocht en […]