Twitter Question #26

Ik gebruik Twitter dagelijks, ik communiceer graag via Twitter met bezoeksters en ik vind het leuk jullie up-to-date te houden van mijn dagelijkse bezigheden. Omdat ik op Twitter vaak superveel en leuke reacties krijg op vragen die ik stel, besloot ik Twitter wat meer bij mijn site te betrekken.

Elke zaterdag is er een Twitter Question. En wat houdt dat nou precies in? Heel simpel, elke week stel ik jullie een TQ via twitter en de leukste/opvallendste reacties pik ik eruit en plaats ik op mijn site. Heb je geen Twitter? Dan ben je meer dan welkom om achteraf alsnog je mening te laten horen en lekker mee te discussiëren in de reacties!


Onbewust selecteren we onze vrienden op het eerste gezicht op uiterlijk. Niet of iemand knap of lelijk is, maar door je smaak. Wanneer je iemand ziet die zich ongeveer hetzelfde kleed als jij, dan voel je je al sneller verbonden en dus stap je ook sneller op iemand af. Helemaal niet zo gek, want dat voelt ook vertrouwd.

Maar dat is het begin, daarna kan er nog van alles gebeuren. Ik pas nooit echt ergens bij, er zijn weinig meisjes wanneer ik ze zie denk: that’s me! En dat is ook niet erg, ik rommel in het begin meestal gewoon wat aan, en vind vanzelf mijn weg wel. Ik heb dan ook een vrij kleurrijke groep vriendinnen. Ze komen uit de randstad, uit de achterhoek. Ze hebben donker, blond, rood haar en houden van zingen/dansen/toneel/make-up/vormgeven (wel allemaal vrij creatief dus). Ik selecteer mijn vriendinnen niet op uiterlijk, ik lijk meestal ook totaal niet op ze. Of een vriendin zich nou volgens de laatste trends kleedt, of in een top van 5 jaar geleden loopt, dat maakt me geen reet uit. Ik vind het wel een must dat de mensen om mij heen een beetje fris ruiken. Maar dan nog kan iedereen wel eens een dagje lichtelijk naar rotte vis ruiken, als het maar niet dagelijks is. Ik zou het dan ook gewoon tegen die een vriend(in) zeggen. Vrij logisch toch?

Vind jij het belangrijk hoe je vrienden eruit zien? Moeten ze er verzorgd uitzien en met de mode meegaan, of maakt het jou niets uit?


Reacties

Door Charlotte op 5 maart 2011 08:21

Een beetje vlot en leuk gekleed is altijd welkom, maar het is geen vereiste. Toch vind ik het wel belangrijk dat ze zichzelf gewoon normaal verzorgen! Make-up is echt niet nodig, maar regelmatig een douchebeurt is toch wel zo fijn. Ik ben het trouwens een beetje met Linda eens, het is stiekem toch wel leuk om er het leuker uit te zien dan je vriendinnen ;-)

[Beantwoorden]


Door Linda op 5 maart 2011 08:22

Oh wat erg, mijn opmerking komt zo wel heel naar over… Maar diep vanbinnen klopt het wel; ik voel altijd die concurrentie. Heel vervelend en dat komt voor een groot deel gewoon voort uit mijn eigen onzekerheid. Ook ik vind het heel belangrijk dat mijn vrienden lekker in hun vel zitten natuurlijk, misschien had ik dat moeten zeggen… Nou ja, eerlijkheid is ook wat waard.

[Beantwoorden]

Lies antwoordt op 5 maart 2011 om 08:53:

Nou ik vind dat je gewoon eerlijk bent! Iedereen denkt het wel eens, maar niemand zegt het. Vind het gewoon tof dat je het hebt gezegd ;)

[Beantwoorden]

Lies antwoordt op 5 maart 2011 om 08:54:

De rest is zo politiek correct !

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 maart 2011 om 10:55:

Ik vind het heel erg meevalllen!

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 5 maart 2011 om 12:10:

ik denk dat heel veel, denk wel iedereen dezelfde gedachte heeft als jij ;) geeft niet hihi

[Beantwoorden]


Door Eline op 5 maart 2011 08:34

Een beetje leuk er uit zien is wel een plus punt.
Maar voor de rest maakt het me niet veel uit, als ze zich er maar lekker in voelen, maar dat ze af en toe douchen vind ik wel verplicht haha.

[Beantwoorden]


Door Kim op 5 maart 2011 08:44

Vind ik het belangrijk hoe mijn vrienden er uit zien… ja en nee. Nu ik er over nadenk, hebben de meeste van mijn vriendinnen wel een leuke eigen kledingstyle en affiniteit met verzorging/uiterlijk. We hebben dan vaak ook leuke gespreksonderwerpen daarover. Daarentegen kan ik (heel eerlijk!!) soms storen aan vriendinnen die weinig tot geen aandacht hebben voor hun kleding/uiterlijk. Ik denk dan toch; Je kan er zoveel leuker uitzien, doe eens een beetje blush of mascara op…of.. gooi die ‘net-niet’ schoenen nou eens weg.
Maar op de een of andere manier ga ik er dan toch wel weer door heen kijken en ‘zie’ ik het op een gegeven moment niet meer, het innerlijk is voor mij toch echt het allerbelangrijkste!!!

[Beantwoorden]


Door Samira op 5 maart 2011 08:47

ik vind niet dat mijn vrienden altijd met de laatste mode mee moeten gaan, maar zichzelf verzorgen is wel wat va, zelfsprekend …
Zolang ik ze niet verlies blijven ze nauw bij me !<3

[Beantwoorden]


Door lisanne op 5 maart 2011 09:33

ik vind het belangrijk dat mijn vriendinnen fris ruiken. of ze mee gaan met de laatste mode trends moeten ze zelf weten. zelf ga ik ook niet mee met de laatste trends, dus dat maakt niet uit :P

[Beantwoorden]


Door Lee; op 5 maart 2011 09:39

Ik vind het wel belangrijk dat iemand zichzelf goed verzorgt, maar thats it. Ons vriendengroepje is ook een bij elkaar geraapt zooitje, maar dat maakt het juist ongelofelijk gezellig :D

[Beantwoorden]


Door CelineSchrijftBE op 5 maart 2011 09:48

Ik selecteer ook niet op uiterlijk maar soms heb ik eens iemand dat zijn manier van comentaar geven niet in mijn aard ligt dan zijn we ook niet de beste vriendinnen , het innerlijke is veel belangrijker dan uiterlijk

[Beantwoorden]


Door Nicole Leijser op 5 maart 2011 09:54

Mijn vriendinnen dragen gewoon wat ze zelf lekker vinden zitten.Ik ook trouwens (A) , ik ga ook niet echt met de mode mee. Maar dat boeit me niet het zit gewoon comfortabel :yay: en bedekt mijn dikke buik (!)Mijn vriendinnen zien er wel beter uit dan ik, maar wie zegt ook van de binnenkant?

[Beantwoorden]


Door Merel op 5 maart 2011 10:11

Maakt me totaal niet uit! Nou misschien moeten ze geen kleren dragen waar al 3 dagen etensresten op zitten, een beetje verzorgt dus wel, maar wat ze aan hebben en wat voor een make-up maakt me niet uit.

[Beantwoorden]


Door Miranda op 5 maart 2011 10:20

Ik vind het belangrijk dat mijn vrienden er verzorgd uit zien. Maar ze hoeven niet perse met de mode mee te lopen.

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 5 maart 2011 10:24

Hoe ze zich kleden maakt mij niet uit. Als ze zich er zelf maar fijn bij voelen. En inderdaad al ruiken ze naar rotte vis, dan zou ik het wel gewoon tegen ze zeggen.

[Beantwoorden]


Door Mieke op 5 maart 2011 10:46

Het maakt mij niet uit hoe mijn vriendinnen er bij lopen. Mijn beste vriendin had vroeger knal rode, super wijde broeken aan met een geel of wit of een BSB t-shirt aan en haar haren lang en sluik langs haar gezicht. Zij voelde zich toen onzeker. Nu krijgt ze meer aandacht van jongens (ze heeft al een vriend) maar met uitgaan lopen de jongens naar haar toe en nou heeft super leuke kleren aan en haren mooi in model. Beetje make-up op.

Maar vriendschap gaat bij mij niet om uiterlijk maar om innerlijk. Vriendschap betekend dat je allebei zelfde denkt over dingen. En dan kan iemand nog zo leuk eruit zien, maar als er geen innerlijke klik is, ben je ook niet echte vrienden. Al denk je soms van wel

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 maart 2011 om 10:57:

Ik denk over veel dingen niet hetzelfde als mijn vrienden… toch kan ik het goed met ze vinden ^^)

[Beantwoorden]


Door Elske op 5 maart 2011 10:59

Mij maakt het niet uit, als zich er maar goed bij voelen.

Nu moet ik denk aan toen ik een ‘verkeerd’ kledingstuk droeg een jaar geleden. Mijn friends maakten me helemaal af erop.
Dat zou ik nooit bij iemand doen, omdat ik weet hoe dat is.
Gelukkig zijn die meisjes geen vriendinnen meer van me

[Beantwoorden]


Door Anne op 5 maart 2011 10:59

Ben het helemaal met sylivia eens! Het kan mij echt helemaal niks schelen hoe mijn vriendinnen eruit zien! Mijn vriendinnen lijken juist helemaal niet op mij. Ik krijg ook regelmatig van die blikken en dan zie ik ze gewoon denken: :hm: “waar heeft ze dat nou weer vandaan geplukt?” Maar ik kan er wel om lachen, ze bedoelen het niet slecht. :D en zij zijn ook gewoon van mij gewend dat ik soms ff iets geks aan moet doen. En datzelfde denk ik soms ook van hun, we zijn gewoon een gek stelletje. :roll:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 maart 2011 om 16:00:

Haha, dat heb ik vaak wanneer ik weer met 100 kleuren oogschaduw aan kom lopen ^^)

[Beantwoorden]


Door Kathy op 5 maart 2011 11:00

Ze moeten wel verzorgd zijn en bijvoorbeeld niet in kapotte kleding gaan lopen.
Mijn vriendinnen zijn niet super hip (ben ik ook niet, maar goed), maar hebben allemaal wel hun eigen kledingstijl en dat waardeer ik wel aan ze.

[Beantwoorden]


Door Dewi op 5 maart 2011 11:01

Mij kan het niet zo veel schelen of ze er goed uitzien, ik wil met ze kunnen lachen! :D

[Beantwoorden]


Door Marijke op 5 maart 2011 11:02

Mij maakt het ook niet uit hoe zij eruit zien, het gaat immers om het karakter van het persoon!

Maar als iemand al een dag stinkt, vind ik het vreselijk daar hoor je gewoon op te letten!

Maar ik hou wel van mode, en vooral van rokjes!

Xxx

[Beantwoorden]


Door Liza op 5 maart 2011 11:34

zou me niks kunnen schelen.
als ze maar blij zijn. vind het belachelijk als je dat wel wat uitmaakt.

Als het je wel wat uit maakt, vind ik je persoonlijk echt een gigantische snob en ben je die ‘vriend(in)’ echt absoluut niet waard.

[Beantwoorden]


Door Eline op 5 maart 2011 11:37

Zolang ze lekker in hun vel zitten vind ik het prima!

[Beantwoorden]


Door Melissa op 5 maart 2011 12:11

Mmm… Mijn vriendinnen hoeven niet persee met de mode mee te gaan. Al vindt ik het wel fijn als ze er verzorgd uitzien. Of de kleding nou in de mode is of niet. Ook vindt ik het wel fijn als ze gewoon regelmatig een douchebeurt nemen en gewoon verzorgt zijn. Oke, iedereen heeft wel eens een dag dat ‘ie zich niet heeft gedoucht en er een beetje onverzorgdt ziet. Ik ook. Maar dat moet niet te vaak voorkomen. Maar verder kies ik mijn vrienden ook meer uit op het innerlijk, niet op het uiterlijk. :blink:

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 5 maart 2011 12:22

Zolang ze niet vies stinken ofzo vind ik het allemaal goed :)

[Beantwoorden]


Door Nanda op 5 maart 2011 13:01

ik vind het niet belangrijk hoe ze er uit zien. Als ze er maar verzorgd uit zien. Dus niet dat ze meuren en rotte tanden hebben of een paar voortanden missen. Blegh.

En nee, ik vind zeker niet dat ik er beter moet uit zien dan mijn vrienden! Dat vind ik nogal vreemd.

[Beantwoorden]


Door femketje op 5 maart 2011 13:01

mij maakt het niet uit of ze de nieuwste trends doen/dragen, zolang ze maar fris zijn en niet stinken, anders wil ik ze persoonlijk nog wel een lesje persoonlijke hygiëne geven XD

[Beantwoorden]


Door amy op 5 maart 2011 13:07

ik vind dat ze er wel wat verzorgt uit meoten zien zit er tog een beetje friss uit vind ik altijd;)

doegg!

[Beantwoorden]


Door Nanda op 5 maart 2011 13:09

sterker nog, ik zit wel eens met vrienden na een logeerpartij of weekendje weg vanuit bed met ongekamde haren en joggingbroek, knalroze pantoffels, languit op de bank. Bij echte vrienden kan je zijn zoals je bent en hoef je niet keurig gekapt bij elkaar te zitten. Ook mijn mannelijke vrienden lopen gerust wel eens in joggingbroek en ongekamde haren zonder gel als ik langs kom. Vind ik alleen maar fijn dat ze zich zo op hun gemak voelen!

[Beantwoorden]


Door Sabje op 5 maart 2011 13:24

Zolang mn vriendinnen niet stinken en schone kleding dragen is het goed. Verder boeit het niet wat voor merk ze dragen en of ze mooi zijn.
Ik hou van mensen met innerlijke beauty, waar ik van kan leren :D

[Beantwoorden]


Door Resy op 5 maart 2011 13:31

Gewoon er fris en verzorgd uitzien maar zonder te veel poes pas en niet twee dagen achter elkaar precies dezelfde kleding dragen. Wat ik wel echt belangrijk vind is dat vrienden een frisse adem hebben. Dit klink misschien beledigend ofzo maar als iemand waar je bijna iedere les naast zit en met diegene praat is het niet echt fijn als diegene uit zijn/haar mond stinkt…

[Beantwoorden]


Door charile op 5 maart 2011 13:49

verzorgd is altijd welkom, maar ik beoordeel mijn vriendinnen niet op uiterlijk….misschien heeft iemand groen haar (geverfd :P) en is nog zo aardig….mijn vriendin had laatst dr haar paars geverfd en vriendinnen deden meteen raar….ik vind het innerlijk belangrijker!
‘xx

[Beantwoorden]


Door paula op 5 maart 2011 14:10

Al lopen ze in een vuilniszak! Als ze maar lief als vrienden zijn, ik met ze kan lachen en ze goed in hun vel zitten!

[Beantwoorden]


Door Aquilance op 5 maart 2011 14:11

Uiterlijk maakt mij geen barst uit. Ik ben een tijdje omgegaan met een meisje die alle kleuren van de regenboog in haar had, so what?
Als je je vrienden daarop gaat beoordelen weet je dat het geen echte vrienden zijn.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 5 maart 2011 14:14

De basisdingen moeten ze natuurlijk wel ‘kunnen’, maar voor de rest maakt het mij niet uit. Laatst kocht een vriendin Timberlands, maar ik zei van tevoren al dat ik ze niet mooi vind. Ze heeft ze toch gekocht en dat is gewoon haar stijl. Doordat wij allemaal een andere stijl hebben, zijn we juist zo goed met elkaar bevriend geraakt.

[Beantwoorden]


Door Akkelien op 5 maart 2011 14:21

Ik vind het echt een must dat een vriendin fris ruikt en er verzorgd uitziet. Ooit had ik een vriendin die altijd vet haar had en niet erg fris rook en daar stoorde ik me heel erg aan. Gelukkig zien mijn vriendinnen er altijd verzorgd en netjes uit, maar het maakt me niets uit of het mode bewust is of gewoon heel neutraal.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 maart 2011 om 15:58:

Maar je kan er toch wat van zeggen? Misschien heeft ze het wel niet door

[Beantwoorden]


Door mirte op 5 maart 2011 14:30

Wanneer ik bijvoorbeeld nieuw in een klas kom, dan selecteer ik mensen wel op hun uiterlijk, niet gemeen bedoeld maar ik stap sneller op iemand af die er gewoon vlot en fris uitziet dan iemand die dat niet is. Uiteindelijk kan het natuurlijk zo zijn dat iemand die er wat minder leuk uitziet ook heel aardig is en ik daar vriendinnen mee word, maar eerste indruk is toch altijd anders.
Ik heb idd ook vriendinnen die er allemaal anders uitzien, maar wel allemaal verzorgd&met leuke kleding.

[Beantwoorden]


Door Cariena op 5 maart 2011 14:40

Ik vind dat ze er wel gewoon verzorgd uit moeten zien. Jeugdpuistjes hebben de meeste meiden op dit moment dus daar kun je niks aan doen. Daarnaast vind ik het niet belangrijk hoe ze zich kleden, want hun innerlijk is altijd het allermooiste!!

[Beantwoorden]


Door Renske op 5 maart 2011 18:45

Hoe mijn vriendinnen eruit zien maakt me totaal niets uit. Wel zal ik eerlijk tegen ze zijn als ik vind dat ze zich niet naar hun figuur kleden ofzo, maar dat is dan vooral omdat ik niet wil dat ze voor schut lopen, dat wil je zelf ook niet toch?
Verder vind ik het wel belangrijk dat ze zich verzorgen. Dat hoeft geen make-up te zijn natuurlijk, maar fris ruiken vind ik erg belangrijk. Oke, iedereen ruikt wel eens een dagje minder fris, maar als dit altijd zo is, probeer ik het diegene wel duidelijk te maken.

[Beantwoorden]


Door paulien op 5 maart 2011 19:22

gewoon verzorgd verder maakt het me neit zo veel uit.

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 6 maart 2011 14:02

Wat leuk dat je m’n tweet hebt uitgekozen!

Zoals ik al zei maakt ’t me niks uit hoe m’n vrienden er allemaal uitzien zolang ze maar lekker in hun vel zitten. Natuurlijk is het fijn als je vrienden er wel verzorgd uitzien maar ik heb vrienden die ’t niet erg vinden als ze stinken en op die manier lekker in hun vel zitten, prima. Iedereen moet met zichzelf leven en zolang mensen blij zijn met zichzelf ben ik blij met de ander.

Het is natuurlijk wel leuk als je vrienden hebt met een beetje dezelfde smaak, dat maakt samen winkelen bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker.

[Beantwoorden]


Door sophie op 6 maart 2011 14:38

ik heb dus zegmaar een vriendin die eerst nog helemaal normaal was ( nouja wat is normaal, maar ik bedoel niet echt opvallend)
toen kreeg ze dus nieuwe vrienden die emo waren ( niks mis mee)
dit was ook haar style en ze drufde het alleen nooit te dragen.
heel veel mensen schrokken er van toen ze op school kwam met haar zwarte kleding met allemaal roze groen blauw ect.
en met een laag eyeliner. maarjaa ze is nog steeds de lieve aardige vriendin en ik vind het eerlijk gezegt niet mooi maar zij is er blij mee dus dan ben ik blij voor haar!

(verzorgt is wel belangrijk)

[Beantwoorden]


Door Olga op 6 maart 2011 16:17

Ik denk wel dat er een verschil zit tussen ‘hip’ en ‘verzorgd’, want als iemand er niet volgens de laatste mode bijloopt, dan hoef je daar niet meteen iemand op af te rekenen, ik vind het wel heel onprettig als iemand met wie ik veel omga er niet fris uitziet. Ik hecht zelf ook wel waarde aan een fris gezicht en schoon haar. En dan zal ik er niet over vallen of je nou make-up draagt of niet. Ik ging ooit eens veel om met iemand die heel veel roos had en op z’n zachtst gezegd ook niet al te schone oren: daar kan ik dus wel naar van worden, want dat zijn maar kleine dingen die je kunt en hoeft te doen om er frisser uit te zien.. xx.

[Beantwoorden]


Door ellis op 6 maart 2011 17:02

ik vind dat ze er een beetje verzorgd uit moet zien maar ze hoeft echt niet met de mode mee te lopen als ze zich maar fijn voelt in wat ze draagt.

[Beantwoorden]


Door rosemarijn op 7 maart 2011 17:26

ik heb een probleem! ik zie al een aantal dagen geen fotos meer. alleen een kikker met imageheck. Ligt dit aan mijn pc?

[Beantwoorden]


Door Iris op 7 maart 2011 19:25

Ze hoeven zich niet met de mode bezig te houden als ze er zich maar prettig invoelen ;). Beetje fris en verzorgd er uit zien is denk ik voor iedereen prettig.

[Beantwoorden]


Door An op 10 maart 2011 18:21

Ik denk, dat je op het eerste gezicht wel zo selecteert, maar er uiteindelijk maar een paar echte vrienden overblijven en dan zie je niet eens meer hoe ze zich kleden (of opmaken etc), je kan overigens niet met kleren praten ;D
ik heb wel een vriendin, die gebruikt haar oogschaduw niet op de goede manier! die gebruikt een (witte) highlighter op haar ooglid en verder niets.. dat kan me dan wel storen, maarja , net alsof ik er altijd even geweldig uitzie!

[Beantwoorden]