Meid, is je foundation niet wat te donker?

Wat krijg ik sinds ik met een andere (betere) camera film veel opmerkingen over mijn huid. En nee, meestal niet over dat deze er zo mooi uitziet. Ik krijg veel opmerkingen over de kleur. Opmerkingen van: “je lijkt wel oranje!” tot: “volgens mij is je foundation een tintje te donker” zijn onder elke video weer te vinden. Omdat jullie het zo opvalt, wil ik graag uitleggen hoe het zit. We’ve got a situation!

Image Hosted by ImageShack.us
Om wat duidelijker te maken wat ik bedoel, heb ik mij voor bovenstaande foto laten inspireren door Snooki van The Jersey Shore. Te donkere foundation staat onnatuurlijk, slaat vaak oranje uit en is dus a defenite no-go. Iets wat ik al wist toen ik op mijn 14de met het dragen van foundation begon. Het was mijn absolute nummer 1 regel. Nog voor spinnenpootmascara, vet haar en gechipte nagellak, was te donkere foundation de grootste fout die je kon begaan. Moge dus even duidelijk wezen, dat ik nooit in bovenstaande conditie de deur uit loop!

Image Hosted by ImageShack.us
Zo zie ik er normaal uit. Een stuk natuurlijker en lichter, hoewel je nog steeds een klein kleurverschil ziet tussen mijn hoofd en nek.

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Links mijn foundation in Jersey Shore toestand (L’Oréal Infallible Foundation 24H in 200 Golden Sand) en rechts zoals ik hem normaal draag, nog steeds een tikje te donker (MAC Studio Sculpt NW15).

Nou hoor ik je denken: ‘als je zo goed weet dat je foundation te donker is, waarom draag je hem dan?’ Dat is om de hele simpele reden, dat ik zo bleek ben, dat elke foundation die ik probeer te donker is. Essence, Maybelline, of MAC, ik heb ze allemaal geprobeerd, en ze zijn allemaal te donker. Sommige foundations zijn echt veel te donker, andere net een tintje, maar geen één foundation is precies mijn kleur. Dan komt er ook nog eens bij dat mijn huid vrij rood is door acné en andere onzuiverheden, waardoor ik meer dekking nodig heb. Dus zorgen foundation + concealer + nog meer foundation + nog meer concealer ervoor dat de plekjes met pukkels soms net wat te bruin zijn. Oh, en door de belichting in mijn kamer, wordt er in mijn filmpjes nog een schepje boven mijn foundation opgegooid.

Ondanks het probleem met de kleur van mijn foundation, ben ik helemaal niet ontevreden over mijn lichte huid. Het is zoals het is, en bijvoorbeeld rode lipstick (waar ik dol op ben) steekt er prachtig bij af. Bovendien heb ik heb al wat rond gevraagd, en de lichtste kleur van de True Match foundation schijnt écht heel licht te zijn. Dusseh, duimen jullie voor me?

Tot zover mijn spreekuurtjeblogje. Zijn er nog vragen?


Reacties

Door Ingrid op 4 maart 2011 07:17

Ik heb ook een lichte huid, ik vind ook niet makkelijk een lichte foundation. Ik doe gewoon weinig op dan :P Het is wel irritant, maar ik blijf toch uitkijken naar dé perfecte foundation :ja:

[Beantwoorden]


Door Elien op 4 maart 2011 07:18

Ik heb net hetzelfde probleem. Enkel Sisley heeft de perfecte kleur foundation (nummer 0), maar die is vreselijk duur… Ik gebruik nu de kleur 0 van Gosh, maar dan krijg ik het resultaat zoals bij jou.

[Beantwoorden]

Tasja antwoordt op 4 maart 2011 om 08:29:

Ja helemaal mee eens. Had em zelfs een tijdje gebruikt en moet zeggen dat de kleur inderdaad perfect is.. maar hij is niet geschikt voor de droge huid (ik kreeg er heel snel velletjes van, maar moet zeggen dat toen mijn huid ook echt heel erg droog was) en het dekt ook niet bijster veel, het probleem is dan wel dat alle concealers heel erg opvallen omdat ze te donker zijn.
Dus ja hij is dat geld niet helemaal waard.. maar ok die kleurmatch <3 Duss het is dat de zomer er al aankomt, maar anders zou ik em toch weer kopen/laten kopen..
had em namelijk cadeau gekregen van een oom (x

Hoe dan ook.. vind dat het echt niet zo erg is hoor Vera!
Zelfs als je geen foundation hebt is normaal de huid van je hals lichter is dan je gezicht (tenzij je vaak onder de zonnebank te vinden hebt) gewoon omdat je gezicht een schaduw werpt in je hals en dat dus minder snel bruint.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 09:49:

Ik heb dus ook nog eens een lastige huid. Droog, maar met acné. Wat een gedoe jongens! haha. En dan heb je inderdaad het probleem met de concealers nog…

[Beantwoorden]


Door Iman op 4 maart 2011 07:21

Het is me eigenlijk nooit opgevallen!
Ik heb trouwens nog een vraagje: Ik heb ook een eigen site en hoe moet ik tags dan toevoegen?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 09:50:

Wanneer je een blog typt, staat het rechts. Als je wordpress gebruikt tenminste ;-)

[Beantwoorden]


Door Sharon op 4 maart 2011 07:27

Ik heb de l’oreal foundation ook. Inderdaad een lichte foundation. Ik gebruik hem zelf elke dag, brengt fijn aan en heeft een mooie dekking. Ik hoop dat hij ook goed voor jou is! :)

[Beantwoorden]


Door Gonny op 4 maart 2011 07:39

Ook ik heb hier enorm last van :S dus ik ga die True Match ook eens proberen :yes: Fijne dag Veer!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 09:50:

Jij ook Gon! <3

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 4 maart 2011 07:42

haha… toen ik die eerste foto zag dacht ik van: nooo, zou zie je er toch nooit uit? maar toen ging ik pas lezen, haha. er is mij niets opgevallen hoor, en dat tintenprobleem heb ik dus ook, zó irritant. heb net weer twee te donkere foundations weg gegooid:(

[Beantwoorden]


Door PinkFairy op 4 maart 2011 07:46

Wat bij mij het beste werkt als me foundatin te donker is: een beetje zelfbruiner of tinted moisturizer op mijn nek aanbrengen. Het geeft niet af en de overgang is echt veel mooier.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 4 maart 2011 08:13

Same here! Op de meeste dagen is MAC Studio Sculpt in NC15 goed, maar soms is ook die net iets te donker. Hetzelfde probleem heb ik met de Pro Longwear van MAC, die heb ik ook in NC15, maar die kan is ’s winters eigenlijk gewoon niet hebben… Arrgh, het is zo’n gedoe! Het stomme is dat heel veel drugstore merken als L’oréal, Revlon etc. wel lichtere foundations maken, maar ze niet te koop zijn in Nederland. Wel in de VS of UK.. Grrr….

[Beantwoorden]

Tasja antwoordt op 4 maart 2011 om 08:31:

Ja! Hier kan ik me zooooo over irriteren ~.~
wil nog steeds Bourjois in kleur 51 hebben.. maar ho maar alleen in Belgie te verkrijgen ~.~

[Beantwoorden]

Kelly antwoordt op 4 maart 2011 om 09:33:

Ik heb een paar weken geleden een foundation van Revlon in een etos in Nederland gekocht hoor! Revlon wordt dus ook (weliswaar iets beperkt volgens mij) hier verkocht. :)

[Beantwoorden]

Kelly antwoordt op 4 maart 2011 om 09:34:

En ik bedoel; een hele lichte foundation haha. Ik ben nl. zelf heel bleek maar had niet eens de lichtste die er stond nodig.

[Beantwoorden]

Charlotte antwoordt op 4 maart 2011 om 13:26:

Nope, de lichtste kleur van bijv. Revlon Photoready is hier volgens mij 004 Nude, terwijl er nog drie lichtere kleuren in Engeland te koop zijn. Ook de lichtste kleur van Colourstay (daarvan is de lichtste kleur iets lichter dan van Photoready) is wederom te donker… Helaas voor mij (en andere zeer lichte dames!)

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 09:52:

Aaah ja, ook zo irritant! En mac heeft onwijs veel tinten, waarom maken ze er niet een paar lichtere bij. Voor ons ^^)

[Beantwoorden]


Door Linda op 4 maart 2011 08:14

Ik heb precies hetzelfde probleem, mijn rode wangen kunnen wel wat dekking gebruiken, maar rond mijn mond enzo wordt de huid dan helemaal oranje. Ik gebruik dan ook meestal geen foundation, maar poeder. Je foundation mengen met dagcrème is ook wel fijn.

[Beantwoorden]


Door shna op 4 maart 2011 08:17

Ja die true match wilde ik je ook als tip geven. En anders de lichtste van max factor xperience lijn, raw silk is dat.

[Beantwoorden]

Linda antwoordt op 4 maart 2011 om 15:19:

Die van max factor heb ik ook, die is perfect voor mij.

Ik sprak van de week een visagiste van Rimmel en die zei dat Rimmel binnenkort met een nieuwe lichte kleur komt. Nou maar hopen dat dat wel wat is :)

[Beantwoorden]

Annelies antwoordt op 5 maart 2011 om 13:57:

Idd de kleur van Max Factor Raw Silk 45 is bij mij ook perfect. Maar ik vind het geen super fijne foundation. Ik gebruik ‘m liever als concealer op bepaalde plekjes.

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 4 maart 2011 08:17

Het is mij eigenlijk niet zo opgevallen.
Ik vind het voor mezelf ook altijd wel lastig te bepalen of een foundation niet te licht of te donker voor mij is. Hoe kun je eigenlijk zien of een foundation te licht is voor je?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 09:53:

kijken bij je kaaklijn, en breng hem anders eens aan één kant van je gezicht aan en kijk dan of die kant lichter is dan de andere kant.

[Beantwoorden]


Door Aranka op 4 maart 2011 08:44

Ik kan ook nooit de goede kleur vinden omdat ik zo bleek ben. Ik had hem eindelijk in Polen gevonden (daar verkopen ze echt alleen maar lichte tinten) de Afinitone in een kleur die ze hier niet verkopen, alleen ik ben niet zo een fan van de foundation zelf. Van de week ben ik naar de MAC geweest en daar heb ik mijn perfecte foundation gevonden :)

[Beantwoorden]


Door Alice op 4 maart 2011 08:52

Hey Vera,
ten eerste: super leuke site, in januari toegevoegd aan mn dagelijkse rondje!
Nu, to the point: je zou eens MAC face and body in white moeten kopen, die mengen met een te donkere foundation en klaar ben je! IS opeens elke foundation die je koopt te maken tot de perfecte lichte kleur!
xx ALice

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 09:54:

Thanks Alice, wat een goede tip! :ja:

[Beantwoorden]


Door Desirée op 4 maart 2011 08:55

Ik heb het zelf ook, dat een foundation al snel te licht is want ik ben echt een ‘witje’ en idd als je wat meer dekking wilt/nodig hebt wordt het al helemaal lastig. Yves Rocher heeft een hele lichte foundation in kleur 100 très clair (die hebben ze dan in beige en in rosé) en die doet het ook wel goed, maar het is idd vaak goed zoeken… Ach, net als jij ben ik wel tevreden met mijn huidje, kan er weinig aan veranderen ;)

[Beantwoorden]


Door Carmen op 4 maart 2011 08:58

Uuhm wat ik me afvraag… Waarom ga je niet wat regelmatiger onder de zonnenbank(goed ingesmeerd natuurlijk)?
Ik ben zelf ook best bleek en ga daarom in de winter elke 2 weken onder de zonnenbank=problem solved!
Kus

[Beantwoorden]

Sandra antwoordt op 4 maart 2011 om 09:02:

Omdat de zonnebank super slecht is voor je huid natuurlijk..

@veraa probeer een foundation van Nars die gaan echt heeel erg licht!

[Beantwoorden]

Suzy antwoordt op 4 maart 2011 om 09:40:

Waarom zou ze dat doen? Een bleke huid is hartstikke mooi juist. Geen idee waarom ze er als een oud leren bankstel uit zou willen zien.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 09:44:

Omdat dat slecht is voor je huid, ’t is kankerverwekkend. Bovendien ben ik helemaal niet ontevreden met mijn lichte huidskleur.

[Beantwoorden]

Iris antwoordt op 4 maart 2011 om 22:50:

net zo kanker verwekkend als UV straling van de zon!

In beide gevallen gaat op dat TE veel zonnen kans op huidkanker kan vergroten, en daarbij is verbranding zeer slecht voor je huid.

Het is vele malen verstandiger om regelmatig te gaan zonnen bij een studio of je kleur op te bouwen voor de zomer dan om uren lang op t strand te gaan bakken om kleur te krijgen(iedereen ligt er zoiezo wel minimaal 2 uur). De kans op verbranding is dan ook groter.

Kortom, niet te snel oordelen over de zonnebank!! Het kan de huid in je gezicht ook sterk verbeteren, en met een beetje kleur is foundation al snel overbodig en alleen concealer al genoeg.

[Beantwoorden]

Veerle antwoordt op 25 april 2011 om 20:47:

Uhm, in Nederland is de UV straling meestal niet zo heel sterk, en als dat zo is wordt er gewaarschuwd (vorige zomer een keer, toen was het 7). Een zonnebank heeft vaak al sterkte 12+ (anders krijg je onmogelijk een tintje van 20 minuten).VEEL meer dus. De zonnebank is oke voor ‘voorbruinen’ (zodat je huid gewend raakt aan UV straling) maar niet als standaard week ritueel!!


Door jessica op 4 maart 2011 09:03

Het was mij nooit opgevallen. Misschien kun je op Ebay een lichte foundation vinden? Heel vervelend inderdaad dat in Nederland zo weinig kleuren worden verkocht. Ik heb zelf geen lichte huid, maar medium. Helaas is het kleurverschil met mijn hals wel erg groot, mijn hals is spierwit. Vind ik ook lastig, want mijn hals is heel gevoelig en die wil ik niet insmeren met foundation/zelfbruiner enz.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 4 maart 2011 09:05

Aah, meid. Ik heb precies hetzelfde. Heb altijd de lichtste foundation, maar nog steeds te donker. Ik heb het maar gewoon geaccepteerd. :)
Bij jou was het me trouwens nooit opgevallen hoor!

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 4 maart 2011 09:17

Als je zelfbruiner gebruikt is je probleem zo opgelost :D

[Beantwoorden]


Door Joyce op 4 maart 2011 09:26

Ik vind je helemaal geen oranje worteltje! Je ziet er goed uit :hearts:

[Beantwoorden]


Door Susan op 4 maart 2011 09:37

Ik vind het helemaal niet zo opvallen hoor!
Maar ik heb hetzelfde, ik ben ook heel licht en ik heb ook nog niet de perfecte kleur gevonden.

Misschien is het een idee om zo’n fles ‘witte kleur’ te kopen van MAC, dan kan je altijd een klein druppeltje mengen met je eigen foundation?

[Beantwoorden]


Door Suzy op 4 maart 2011 09:41

Misschien moet ik maar eens wat foundation samples voor je maken :D

[Beantwoorden]


Door Miranda op 4 maart 2011 09:46

ik hebook een lichte uit heel irritant, maar ik vind het een duidelijk artikel

[Beantwoorden]


Door Marijke op 4 maart 2011 09:47

Oké dus zo zit het haha! Ik gebruik zelf ook 01 ( de lichtste kleur) anders durf ik het niet aan!

De lichtste kleur moet altijd wel lukken hoor Vera, daar kan weinig geks mee gebeuren!

Succes xxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 09:57:

Haha ja schat, ik heb ook altijd de lichtste kleur. Maar die zijn nog te donker ;)

[Beantwoorden]

Chantal antwoordt op 4 maart 2011 om 11:05:

Dat probeerde ze nou net uit te leggen.. :/ Dat de lichtste foundation nog te donker is. Dus om dan te zeggen dat ‘er niets geks mee kan gebeuren’..

[Beantwoorden]


Door Emma op 4 maart 2011 09:50

Hier nog een bleekscheet met hetzelfde probleem, al moet ik zeggen dat mijn gezicht zonder foundation ook een compleet andere kleur heeft dan mijn lichaam. Ik heb het maar gewoon geaccepteerd, what else can you do?

[Beantwoorden]


Door Nynke op 4 maart 2011 09:52

Ik moet zeggen dat het mij eigenlijk nooit heel extreem is opgevallen ofzo haha! Een optie zou zijn om een witte foundation te kopen en die te mengen met je huidige foundation. Dat is het trucje dat ik ken van meiden met een erg lichte huid :) Maar zoals je het nu hebt vind ik het ook zeker niet onoverkomelijk. :wave:

[Beantwoorden]


Door Asmae op 4 maart 2011 09:52

mss paar keer naar de zonnebank?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 09:59:

Nee dat doe ik écht niet. Dat is hartstikke slecht voor je huid. Je krijgt later veel sneller rimpels en t is ook nog kankerverwekkend.

[Beantwoorden]

Suzy antwoordt op 4 maart 2011 om 10:01:

*bijt* :crazy:

[Beantwoorden]


Door margot op 4 maart 2011 10:03

Die mensen moeten echt altijd iets te klagen hebben he :S ik word er echt moe van! Je foundation is helemaal niet : veel te donker. Ja je ziet op die bovenste foto het een klein beetje maar op je filmpjes nooit, en bovendien is een tikkeltje te donker echt niet lelijk. Als t maar geen plamuurlaag is!
amen.

[Beantwoorden]


Door brenda op 4 maart 2011 10:35

De True Match foundations zijn echt heel licht, ik heb nu ook de lichtste kleur (C1) en hij is perfect!

[Beantwoorden]


Door Sintha op 4 maart 2011 10:37

Voor mij zijn ook heel veel foundations te donker! Zelfs de lichtste kleur van MAC, NW of NC maakt niet uit, te donker! Daarom heb ik kort geleden de foundation van Revlon gekocht. Deze foundation is voor de gecombineerde/oily skin maar hij bestaat ook voor normaal/droog :) En de lichtste kleur is zooooo goed! Echt precies licht genoeg, misschien net iets té licht!

Moet je zeker eens een gokje op wagen :) Hij is ook maar 15 euro ongeveer!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 20:10:

Helaas geen Revlon hier in Arnhem… Anders had ik het zeker even geprobeerd.

[Beantwoorden]


Door Anouk op 4 maart 2011 10:39

Het is mij nog nooit opgevallen en eerlijk gezegt zie ik het op die foto ook niet echt (bij die van Jersey shore natuurlijk wel).
Ik heb ook een onwijs bleke huid en in de zomer heb ik al altijd de lichtste kleur laatstaan in de winter!
Ik draag ook bijna nooit foundation hooguit nAr een feestje, maar áls ik het draag dan gebruik ik de beautiful gekleurde gehydrateerde crème van de nivea visage young!
Ik ben daar echt heel tevreden over,
er zijn 2tinten lichte of donkere want hij past zich aan aan de kleur van je huid ^^) En dat werkt echt super !
Soms moet je hem 2x aanbrengen omdat hij te donker is dan maar bij de 2e keer is hij , naar mijn ervaring, altijd goed!
En er zit ook nog een dagcreme in verwerkt:D
hij is ongeveer 7,99€ bij drogisterijen!
Ik vind hem zeker aan te raden!
Succesxx

[Beantwoorden]


Door SanneWierda op 4 maart 2011 10:41

Haha, het is mij nooit opgevallen! Heb je Bobbi Brown geprobeerd? Misschien is dat iets voor je! Of witte foundation toevoegen?

[Beantwoorden]


Door Amber op 4 maart 2011 10:43

Waarom gebruik je geen minerale foundation? Ik ben ook superbleek en heb hetzelfde probleem altijd met vloeibare foundation. Ik gebruik nu everyday minerals foundation en de intensive fair concealer erbij en het werkt perfect!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 20:11:

Te weinig dekking voor mijn rode huidje…

[Beantwoorden]

Jeanne antwoordt op 5 maart 2011 om 14:12:

Ik wil zelf graag de groene concealer van Mascha gaan proberen, misschien ook iets voor jou dan? Heb ook vrij veel last van roodheid!

[Beantwoorden]


Door Mime op 4 maart 2011 11:10

Hi Vera!

Ik heb hetzelfde ‘probleem’ als jij. Heb talloze foundations geprobeerd en True Match (lichtste kleur) is inderdaad de enige die licht genoeg is. Ik weet bijna zeker dat je een gat in de lucht gaat springen als je ziet dat deze kleur precies bij je past. Wel raad ik je aan om bij deze foundation echt wat bronzer/blush (dat doe je vast ook wel ;)) te gebruiken omdat je anders gewoon echt ongezond bleek kan worden. Dan doel ik vooral op de momenten dat je een avondje uitgaat of je op de foto gaat, dan kan dit erg zichtbaar worden.
De True Match is voor mij echt een uitkomst en ik hoef zelfs geen concealer meer te gebruiken omdat je True Match min of meer kan layeren. Onder je ogen bv. kan je True Match stippelen, even ‘tacky’ laten worden (anders veeg je het zo weer uit) en dan mooi blenden. Lange lap tekst, maar ik hoop dat je er iets aan hebt! :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 20:12:

Goede tip, en ik hoop dat true match ook de juiste kleur voor mij heeft :D

[Beantwoorden]


Door Leonie op 4 maart 2011 11:11

Ik wou net zeggen: Je moet L’Oreal True Match proberen! :P
Ik heb ook een héle lichte huid en altijd moeite met het vinden van een goede kleur foundation, maar van de week heb ik C1 Rose Ivory uit de True Match lijn meegenomen en het bevalt bijzonder goed!

[Beantwoorden]


Door essia op 4 maart 2011 11:38

Wat een gezeur van mensen over de kleur van je foundation. Het is mij echt nog nooit opgevallen en zelfs op die foto vind ik het reuze meevallen. Je normale foundation dan hea:p

Je gezicht is altijd iets donkerder dan je hals omdat daar meer licht komt. En een halve tint donkerder kan best. Anders kan je zelfs grauw lijken.

[Beantwoorden]


Door Anne op 4 maart 2011 11:41

Mij is dat eigenlijk nog nooit opgevallen in fillmpjes.

[Beantwoorden]


Door Ellen op 4 maart 2011 11:41

Nou meid, mij was het niet echt opgevallen!

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 4 maart 2011 11:50

Ik heb precies hetzelfde probleem.. De foundation van de Hema is wel redelijk licht maar nog niet licht genoeg voor mij helaas. Het valt niet zo heel erg op als ik buiten ben alleen. Zonder foundation is mijn hals ook een stuk lichter. TIjd voor een zoektocht naar dé perfecte foundation? :hearts:

[Beantwoorden]


Door Eline op 4 maart 2011 12:02

Ik vind he theel erg meevallen hoor! Misschien een tip om een witte foundation te kopen en deze te mengen met een andere foundation? Dna kun je wel je perfecte foundation krijgen :)

[Beantwoorden]


Door Sabje op 4 maart 2011 12:08

Misschien eens wat duurdere merken uitproberen.
Er moet wel wat voor je huid zijn,…ik ken dames met nog een lichtere huid dan jou en die vinden ook een passende foundation!

Maar ik zal voor je duimen dat je snel je juiste foundation vind,

( was my trouwens niet opgevallen)

[Beantwoorden]


Door Kim op 4 maart 2011 12:10

SS nw15 valt ook iets donkerder dan gebruikelijk bij MAC, staat ‘ie om bekend :) en heb ik ook.

Als je de kans krijgt.. kijk eens naar MAC Pro Longwear. Die is er alleen in NC15 en zal waarschijnlijk perfect zijn voor jou. Men heeft het over sheer-medium coverage maar dat klopt niet, dekt veel beter! Weg rode wangen, rode vlekjes.. :)

[Beantwoorden]


Door SofieNYC op 4 maart 2011 12:14

Heey, er staat ergens in de tekst dat je kleurverschil blijft zien tussen je gelaat en je nek. Dat komt omdat je ook tot ongeveer in de helft van je nek/hals fond-de-teint moet doen. Zodat je ook geen strepen krijgt bij de overgang, en dat het mooi overgaat en je nauwelijks iets ziet.
xxx

[Beantwoorden]


Door Sabine op 4 maart 2011 12:27

Valt helemaal niet zo enorm op hoor op de tweede foto. Verkeerde belichting kan al heel veel uitmaken, maar geloof niet dat je er veel van ziet in het daglicht! :)

Hoop voor je dat de genoemde foundation wel een goede kleur is! :D

[Beantwoorden]


Door Esther op 4 maart 2011 12:29

Haha, we kunnen elkaar de hand schudden.
True match is inderdaad heel licht en de enige die mijn huid het meest aansloot. Nog steeds ietsie te donker trouwens.
mijn nc15 is ook veel te donker =( zware baal.

[Beantwoorden]


Door femketje op 4 maart 2011 12:41

leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Sacha op 4 maart 2011 12:55

Ik duim voor je! Hopen dat de True Match foundation wel goed is.

[Beantwoorden]


Door Esther op 4 maart 2011 12:58

Leuk om te lezen! Ik heb ook altijd moeite met mijn foundation want ik heb ook een hele lichte huid helaas dus dan wordt het sowieso moeilijk…

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 4 maart 2011 13:02

Nou huphup, naar de drogist voor L’oréal True Match in C1. Ook erg fijn voor een droog huidje (heb ik zelf ook namelijk). Mocht die niet goed zijn, kan je ‘m doorsturen naar mij want ik heb C2 en die is net net net iets te donker :D

[Beantwoorden]

Annemarije antwoordt op 4 maart 2011 om 14:21:

Deze is ook te donker..
Donkerder dan NC/NW15 van MAC in ieder geval ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 20:14:

Haha ga ik doen! En mooi, heb ook een droog huidje namelijk

[Beantwoorden]


Door Nanda op 4 maart 2011 13:02

maar kan je dan niet gewoon géén foundation gebruiken?

Ik gebruik het nooit, vind het vies spul. Bruin spul hele dag op je gezicht, kan niet gezond zijn. Als je nou op tv moet, okay… dan moet het wel.

[Beantwoorden]


Door sel op 4 maart 2011 13:04

Ik heb de perfecte foundation gevonden voor mijn zeeeeer lichte (lees: melk witte) huid! De moisture foundations van the body shop. ik gebruik de kleur in 05, maar 03 gebruikte ik ook. 03 is lichter dan 05.. die zou je eens kunnen testen.

alleen deze foundation dekt (bijna) niet, het is echt zo sheer..t geeft wel een super mooi gezond glansje/glow (heel subtiel) aan je gezicht en je huid (vooral roodheid) word net iets egaler en “healty-looking”.

[Beantwoorden]


Door Manon op 4 maart 2011 13:14

Same problem over here. Frustrerend hè?
Ben nu toch wel erg benieuwd geworden naar de L’oreal true match. Ik ga die ff swatchen denk ik!
Ik gebruik nu de max factor Xpierence lijn, in de lichtste: raw silk. Die komt toch echt het dichtst in de buurt bij mijn lichte huidje! Dus miss ook wat voor jou Vera :) Ook wel redelijke dekking.

[Beantwoorden]


Door Helena op 4 maart 2011 13:34

Ik vind dat er niets aan de hand is!! Je nek is vrijwel altijd lichter,deze vangt toch ook veel minder zon ?!

[Beantwoorden]


Door Femke op 4 maart 2011 13:47

Ik heb datzelfde probleem ;)

[Beantwoorden]


Door Manon op 4 maart 2011 14:03

Dior heeft hele lichte foundation (lichter dan NC/NW15). Deze heb ik zelf ook! Dus een tip als je anders geen lichte foundation kunt vinden!

[Beantwoorden]


Door Laura op 4 maart 2011 14:03

Haha, ik ben niet de enige die dat heeft! Gosh, kleur 11 porcelain is super licht, misschien is dat wat voor je?

[Beantwoorden]

Anouk antwoordt op 4 maart 2011 om 15:45:

Die heb ik ook!
Is superlicht, perfect voor mij. (01porcelain)

Ook las ik veel positieve reactie’s over de Hema radiant finish. Heb ‘m daarom laatst gekocht. Het verbaasde me echt hoe goed die foundation is & ook super licht! (01)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 20:20:

Goede tip! Die van Gosh kreeg ik al eerder *staat genoteerd*

[Beantwoorden]

Lisanne antwoordt op 5 maart 2011 om 10:57:

Porcelain is inderdaad lekker licht maar de dekking is licht tot medium. Niet enorm dekkend dus maar ik ben wel benieuwd of hij je gaat bevallen :)

Jeanne antwoordt op 5 maart 2011 om 14:10:

Oh, die wil ik dan ook gaan proberen! Gosh rocks, haha. ^^)

Marion antwoordt op 5 maart 2011 om 18:07:

Ik heb het probleem ook met dat foundations altijd te donker zijn.
Ik heb gosh in 01 porcelain, en ook de true match in c1 ( ivory rose.)
Dan verkies ik toch de true match boven die van gosh.
Die van gosh heeft namelijk de perfecte kleur. (heel licht) maar dekt helaas helemaal niet goed. (ik heb een erg onzuivere huid.)
Die van true match is weer één tikkeltje te donker voor mij maar dekt wel veel beter.
Ik ben dus nog steeds op zoek naar de perfecte lichte, maar óok dekkende foundation.
Ik blijf maar foundations kopen om ze te testen! ^^)

[Beantwoorden]


Door Anne op 4 maart 2011 14:04

Ik heb precies hetzelfde probleem! MAC Foundations zijn voor mij altijd te donker dus ik gebruik nu Face & Body (zeer lichte dekking) in C2 (mijn zomerkleur) in combinatie met veel Face & Body White, dan kan ik de kleur zo licht maken als ik wil :)

[Beantwoorden]


Door Chiara op 4 maart 2011 14:07

Hier nog iemand met hetzelfde probleem, alles is te donker.
Totdat ik de foundations van Paula’s Choice ontdekte (All Bases Covered en Best Face Foreward, niet de tinted moisturizer, die is erg donker). Die zijn precies goed. Misschien dat ze voor jou niet dekkend genoeg zijn, maar ze bevallen mij prima. Er zijn ook hele ruime samples van te krijgen waar je wel 5 keer mee kunt testen.
De lichtste tinten van Paula’s Choice zijn lichter dan de lichtste MAC.

En minerale foundation gaat wel superlicht. Ik heb een perfecte match bij Everyday Minerals, maar ik heb van een ander merk ook haast wit poeder.

[Beantwoorden]


Door anniek op 4 maart 2011 14:11

Zoals hierboven gezegd is; gosh in de kleur porcelein. Dit is zooo’n lichte kleur, de enige kleur die licht genoeg is voor mij en ik ben echt doorzichtig zo wit.

[Beantwoorden]


Door Annemarije op 4 maart 2011 14:19

Meid! Ik weet helemaal waar je het over hebt!
Alle budget-merken zijn sowieso té donker voor mij.
2 jaar geleden haalde ik mijn eerste mac foundation.
Studio Fix Fluid in NW15.. zelfs deze was nog te donker!

Vorig jaar ging ik weer naar MAC, en de MUA raadde mij geen NW, maar een NC aan (studio sculpt foundation). Omdat ik roodheid in mijn gezicht heb, en ik héél licht ben, was de NC15 veel beter. Daarnaast heb ik helemaal geen roodheid in mijn nek waardoor de NW15 het kleurverschil juist nog meer benadrukte. Maar dat doet de NC15 dus niet! Hij camoufleert mijn roodheid en omdat het de lichtste tint is word je er niet geel van. NC15 is nog steeds niet helemaal mijn kleur, maar het kleuverschil is sowieso al veel kleiner, ik werk nu heel lichtjes mijn nek bij en voilà.

Ik heb laatst ook MAC Face & Body in White gekocht in de hoop dat al die euro’s aan te donkere foundations toch niet verloren zijn gegaan. En ik moet zeggen, het werkt prima! Ik kan nu zonder zorgen mijn Studio Fix Fluid Foundation in NW15 opmaken zolang ik hem maar mix met face & body.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt? Misschien kun je het is aan een MUA vragen de volgende keer ;)
En blanke huidjes zijn mooi! :hearts:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 20:22:

Dat verhaal van de NC klinkt wel logisch… En voor de face & body moet ik ook echt gaan kijken

[Beantwoorden]


Door Michelle op 4 maart 2011 14:32

Ik heb ook een lichte huid. Erg moeilijk om dan een fijne foundation te vinden.. Ik meng vaak foundations om dan toch nog de goede kleur te krijgen. Het lukt wel gelukkig, maar ik heb nog steeds niet mijn perfecte foundation en concealer gevonden helaas …

[Beantwoorden]


Door Esmay op 4 maart 2011 14:39

Ik heb hier zelf eigenlijk nooit last van,
maar ik snap wel dat het een beetje vervelend is, alsmaar die opmerkingen over je huid dat het te donker is!
Maar ik denk dat ik je hier niet mee kan helpen! :(

[Beantwoorden]


Door Magda op 4 maart 2011 14:41

Dat heb ik nou ook altijd, dat zelfs de lichtste foundations te donker zijn. Een vriendin wees me toen op de vloeibare foundation van de Hema. In de lichtste kleur 01. In de verpakking leek hij nog vrij donker, maar eenmaal op m’n gezicht wasie perfect. Met wat concealer eronder zie je niks meer van m’n onzuivere huid. Een voor een zo natuurlijk mogelijk efect draag ik geen poeder erover heen, en toch blijft ie goed zitten. Dus misschien een aanrader..

[Beantwoorden]


Door Romy op 4 maart 2011 14:50

En what about zelf mengen? Gewoon een witte mac foundation kopen (of de nieuwe foundationlijn van sephora bevat ook een hele lichte kleur), met een medium erbij en mixen maar. Dan heb je in de zomer waarschijnlijk alleen de medium nodig en in de rest van de seizoenen kun je zelf naar gelang mixen…..

Ben je wel wat geld kwijt maar dat kan een oplossing zijn.

Of eventueel de royal effem foundation in kleurnummer 871. Die is ook erg licht, richting ivoorkleurig.

[Beantwoorden]


Door Ellen op 4 maart 2011 14:53

Oh dat probleem ken ik ook. meestal vervaag ik het heel goed zodat het bijna niet opvalt. maar ik heb nu van max factor de xperience foundation in raw silk. de lichtste kleur is dit en hij heeft bijna helemaal de kleur van mijn bleke huidje. :D
ik heb nog geen foundation van mac geprobeerd dus ik weet niet of die beter matchen met mijn huid.
maar nu word ik toch wel nieuwsgierig naar de true match…

[Beantwoorden]


Door L. op 4 maart 2011 15:01

Ik heb echt precies hetzelfde! De True Match heb ik ook gebruik; een prima foundation (samen met de poeder). Ook heb ik nu precies hetzelfde met wat Maxfactor foundations. Het lijkt ook wel alsof m’n nek niet goed bruin wordt in de zomer haha! En het kleur verschil op de foto’s en filmpjes vind ik nog wel meevallen!
xxxxx

[Beantwoorden]


Door Lieke op 4 maart 2011 15:06

Ik vind het altijd zo lelijk als mensen te veel & te donkere of te lichte foundation dragen. -_-

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 20:24:

Goh!

[Beantwoorden]


Door Freya op 4 maart 2011 15:20

Ik heb ook zo’n uberbleek huidje en heb nu 2 foundations die heel erg in de buurt komen:
1) Light Yellow Colour Supplement van Lush (deze is niet super dekkend)
2)ee moisture foundation van The Body Shop in de kleur 4 (er zijn dus nog 3 lichtere kleuren) deze dekt best goed en is superlicht en past precies bij mn huid en camoufleerd de roodheid ook :D.
Deze kan ik ej echt aanraden!
The Body Shop heeft hele lichte kleuren foundation, beide vloeibaar en mineraal, en ej kan er vaak ook een make-over krijgen zodat je zeker weet dat het de goed kleur is :D.

[Beantwoorden]


Door MirjaM op 4 maart 2011 15:24

Vera weet je ECHT niet wat ik zou kunnen doen om foto’s weer te zien? Het probleem word maar erger en erger,ik kan nu allen maar bij 5 sites foto’s zien en de rest niet.De zelfde klont eis met een bevroren kikker er in bij elk foto.
ik voel me zoo afgesloten en dat ik er niet bij hoor :(

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 20:25:

Lieve Mirjam, kun je me anders heel even mailen? Wat voor browser gebruik je? Heb even wat info nodig, dan kan ik onderzoeken hoe het komt! info@veracamilla.nl

[Beantwoorden]


Door make-upmonstertje op 4 maart 2011 15:31

kijk, en daarom mix ik mijn mac foundation met wat witte foundation van manic panic…. et voila, perfect lichte kleur

[Beantwoorden]


Door denise op 4 maart 2011 15:36

ga zeker even kijken voor die lichtste true match!
ik heb hem zelf ook,
en ik ben zelf ook súper bleek!
liefs,
denise

[Beantwoorden]

paulien antwoordt op 4 maart 2011 om 15:45:

die heb ik, C1 is dat. die is wel redelijk licht (lichtste kleur die ze hadden bij de ici paris) voor mij is hij nog steeds iets te donker.

[Beantwoorden]


Door paulien op 4 maart 2011 15:44

hier heb ik zelf ook last van! erg vervelend. ik benn zo licht dat die kleur er niet is. ik heb nu de lichtste gekocht bij een ici paris (daar hebben ze meer kleuren dan bij onze drogisten) en die komt aardig in de buurt maar is dus ook nog net te donker.. :-(

[Beantwoorden]


Door Ann op 4 maart 2011 15:49

Ik heb dit probleem met foundation ook wel ze zijn allemaal net iets te donker voor mijn lichte huid. Echt de geschikte vinden is dan ook gewoon moeilijk, maar hopelijk lukt het je nu wel ik duim iig voor je!

[Beantwoorden]


Door tessa op 4 maart 2011 15:54

gewoon helemaal geen foundation gebruike duhh
makkelijkste oplossing :)

[Beantwoorden]


Door Silva op 4 maart 2011 16:12

Het lijkt me echt heel ververlend om zo’n lichte huid te hebben, want dan kan je nooit je kleur vinden! Al hoor ik dat ze bij Illamasqua wel hele lichte foundations hebben…

[Beantwoorden]


Door Celeste op 4 maart 2011 16:31

ik heb precies dezelfde kleur huid als jou!
toch gebruik ik ook mac foundation in de kleur nw15 en een manhattan perfect adapt foundation. Ik vind dit kleurverschil zo minimaal dat ik me er niet aan stoor en vind het er ook niet onnatuurlijk uit zien.

[Beantwoorden]

Corien antwoordt op 4 maart 2011 om 16:38:

dat heb ik ook wel een beetje… mijn gezicht word niet door honderden mensen geinspecteerd, dus vind het voor mezelf niet al te erg als mijn foundation ietsje te donker is… zolang het maar geen oompa loompa kleurtje is, dan valt het vaak helemaal niet zo heel erg op!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 20:26:

haha precies, in het echt zie je het ook veel minder, maarja ik sta vrijwel dagelijks met mijn hoofd op het internet en dus is het even een ander verhaal :P

[Beantwoorden]


Door Corien op 4 maart 2011 16:35

Ik ken het probleem, vooral omdat mijn nek in de winter én zomer bijna wit is, hierdoor lijkt bijna elke foundation die ik draag te donker. Ik heb een tijdje ook MAC NW15 gebruikt, maar deze was ook te donker voor mij. In de zomer word mijn gezicht wel een tintje donkerder, maar mijn nek blijft heel erg licht. Ik kan mijn nek wel ietsje donkerder maken met bronzer, of een wat donkerdere foundation erop te doen, maar vind het zonde om make-up te gaan dragen op huid wat er mooi uit ziet en geen oneffenheden heeft…

Ik draag zelf minerale foundation van every day minerals, die hebben echt enorm veel kleuren in hun assortiment, van super super licht tot een mooie bruine kleur.
Qua vloeibare foundation gaat die van L’oreal True Match inderdaad tot aardig licht, en deze heb ik ook een tijdje gebruikt. Alleen had die kleur een roze ondertoon wat ik weer iets minder vond.

Wat je misschien ook kan doen, is dat je een witte foundation koopt. Niet veel winkels verkopen deze, maar volgens mij heeft de pro store van M.A.C. de witte Face & Body… die kan je dan mixen met een te donkere kleur. Maar de fles daarvan is wel weer aardig groot…

[Beantwoorden]


Door melanie op 4 maart 2011 16:48

Voor mij zijn de meeste foundations ook te donker :|

[Beantwoorden]


Door Jolanda op 4 maart 2011 17:24

Je kan ook wat van de foundation in je nek aanbrengen:)

liefs

[Beantwoorden]


Door mirte op 4 maart 2011 17:33

moet zeggen dat ik de bovenste foto wel erg leuk vind ondanks het kleurtje

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 20:27:

Haha, dankjewel ^^)

[Beantwoorden]


Door Samira op 4 maart 2011 17:39

Dat is wel balen hé dat je nooit de “perfecte” tint foundation vindt?!
Maar hé als je ooit de juiste kleur vind dan kun je al de te donkere foundations als vloeibare bronzer gebruiken : )

[Beantwoorden]


Door Barbara op 4 maart 2011 18:22

Ik heb ook een bleke huid, wat ik te danken heb aan Engelse roots. In Engeland zijn veel mensen bleek en daarom hebben ze daar ook een stuk ruimer assortiment in lichte foundation. Ik gebruik zelf Natural Collection van Boots en dan de lichtste kleur, dat werkt goed. Als ik in Engeland ben om familie te bezoeken sla ik een voorraadje in. Het is dus eigenlijk een beetje zoeken naar landen met veel bleekscheten, zoals Engeland of zoals eerder genoemd Polen. Misschien kan je online wat vinden, hoewel het lastig is dat je het niet kan proberen. Nu moet ik zeggen dat Natural Collection een echt budgetmerk is, dus het is de gok wel waard. Ze hadden het een tijd bij Yves Rocher, maar die zijn er geloof ik mee opgehouden.
Goed excuus voor een tripje naar het buitenland? ;)

[Beantwoorden]


Door Josephine op 4 maart 2011 18:29

Ik snap het, het viel mij niet eens op, maar goed dat je het uitlegt. Ik heb nog één vraag: WAT IS JE PINCODE :D

[Beantwoorden]


Door Lauren op 4 maart 2011 18:58

Ik gebruik ook NW15 van MAC en voor mij is ‘ie perfect! Ik gebruik de mineralize foundation van MAC, een echte aanrader voor de droge huid!!

[Beantwoorden]


Door silke op 4 maart 2011 19:09

Ik vind het helemaal niet erg dat ie misschien een tintje te donker is valt mij niet op

[Beantwoorden]


Door Kaatje op 4 maart 2011 19:55

Hoi,

Probeer de colour supplement van Lush eens. Deze komt uit engeland en daar lopen altijd van die bleekscheten zoals jij en ik. De colour supplement kun je mengen met je dagcreme maar ook over je dagcreme aanbrengen. De kleur die het lichte is is jackie oates. Echt geloof me. Witter kan je het niet krijgen en zou perfect bij je passen.

Ik gebruik hem zelf ook en ik wil niet meer terug naar iets anders. gebruikte eerst dior, maar deze was toch 1 tintje te donker.

[Beantwoorden]


Door SofieNYC op 4 maart 2011 20:17

en dan nog iets (a) sorry dat ik mpisschien bedweterig overkom, maar wat ook kan helpen, is door hem heel erg dun aan te brengen, en door er de doorzichtige fixatiepoeder (losse poeder) van yves rocher er nog over te doen, dat doet ook al veel x

[Beantwoorden]

SofieNYC antwoordt op 4 maart 2011 om 20:20:

en ook door die poeder erop te doen, blinkt het ook niet zo meer x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 maart 2011 om 20:28:

Poeder aanbrengen doe ik wel vaker, alleen dat dun aanbrengen… i need the coverage!

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 4 maart 2011 20:26

Tsja, de lichtste van Mac is ook nog steeds te licht voor mij… ook heb ik het probleem dat mijn gezicht van nature al duidelijk donkerder is dan mijn nek, dus als mijn foundation matcht met mijn gezicht dan lijkt hij te donker vanwege mijn nek… misch is dat bij jou ook het geval?
Ik kreeg bij de Mac Counter in Groningen het advies om een beetje bronzerpoeder of getinte bodylotion in mijn hals te smeren om het contrast te verminderen, ipv op zoek te gaan naar een nóg lichtere foundation of mengen met wit.
Ben nogal huiverig voor het eerste omdat ik bang ben voor een oranje nek, dus ga misschien toch het tweede proberen… ^^

[Beantwoorden]


Door Britt op 4 maart 2011 20:39

Heeii vera,

me moeder werkt bij Douglas, ik heb ook een vrij lichte huid en hij is gecombineerd, ik ben ook een soort acné, van mijn moeder kreeg ik de foundation van Cilinique ”better solutions” in de kleur 02 , die ik echt geweldig vind! Hij is speciaal voor puistjes en roodheden, hij is wel wat dikkig, maar absoluut mijn favoriet. Misschien iets om te testen?

xx

[Beantwoorden]


Door Chrissie op 4 maart 2011 21:17

Ik heb – ook al – hetzelfde probleem!
Heb altijd de lichtste kleur, maar die zijn nooit licht genoeg.
Ik los het nu op met gewoon wat matte bronzingpoeder in m’n hals en decolleté doen, heel goed blenden met een kabuki-kwast, et voilà, probleem opgelost. :-)

[Beantwoorden]


Door patricia op 4 maart 2011 21:22

probeer van de hema coverup foundation kleur 01 ik kan ook nooit goede foundation vinden maar deze is perfect
:ja:

[Beantwoorden]


Door Bertine op 4 maart 2011 21:25

Zoo irritant maar zoo herkenbaar! Ik ben ook te bleek voor alle foundations:(

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 4 maart 2011 21:30

Haha ik gebruik de clear&matt foundation van essence en ik heb 1tje (02 honey) die PERFECT mijn kleur is en ik had een poeder die leek wel perfect op de foundation maar wanneer ik hem had op gedaan en ik vertrok naar school zeiden m’n vriendinnen ‘meid jouw foundation!’ Haha de poeder was dus te donker XD
schaaaaaam :crazy:

[Beantwoorden]


Door Maya op 4 maart 2011 21:46

WIT van MAC face & body kan je proberen ;)

[Beantwoorden]


Door Mariska op 4 maart 2011 23:56

Ik heb zelf ook het probleem.. heb enorm rode wangen of vaak 1 rode wang (erg irritant!!) en mijn gezicht is wel wat bruiner en mijn nek is echt WIT… dus lijkt het ook alsof ik donkere make up gebruik. Maar heb geen zin om mijn nek helemaal vol te gaan gooien :-S Zonde!

[Beantwoorden]


Door Saartje op 5 maart 2011 00:54

Jij weet niet wat het is als je écht acne hebt en littekens. Als ik naar jou huid kijk, dan ben ik jaloers. Of je hebt een dikke plamuurlaag op je gezicht gesmeerd, maar dat ziet er niet uit op je foto’s en zo’n type ben je ook niet. Bovendien word je huid van al die foundationtroep lelijker. Het kan zijn dat je wat puistjes op je voorhoofd, kin, t-zone hebt. Maar jij weet niet wat het is als je héle gezicht eronder zit, littekens hebt en deuken van het openkrabben. Dat heb ik namelijk en ik ben superjaloers op je huid… Dus als je jouw huid al lelijk vind, wat is mijn huid dan wel niet:( Ik vind je site nog steeds leuk hoor;)

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 5 maart 2011 10:58

Ik vind het op je foto’s niet heel opvallend maar het is natuurlijk wel fijn om “de” foundation te vinden. Ben benieuwd of je zoektocht wat goeds op gaat leveren :D

[Beantwoorden]


Door Marleen op 5 maart 2011 13:54

i don’t get it. waarom koop je niet bijv. de witte foundation van mac om je foundations lichter te maken?

[Beantwoorden]


Door Jeanne op 5 maart 2011 14:08

Ik gebruik zelf True Match van L’oréal, inderdaad de lichtste kleur die in Nederland te koop is; C1. Nog steeds een beetje te donker moet ik zeggen, maar dat los ik op door mijn hals regelmatig in te smeren met een beetje zelfbruinende lotion. Ik vind het trouwens een erg fijne foundation, geeft veel dekking en is erg natuurlijk als je ‘m goed in je huid ‘klopt’. Hoop dat ‘ie voor jou ook goed genoeg is, en anders heb je misschien iets aan mijn tip! Good luck. ;)

[Beantwoorden]


Door Linda op 5 maart 2011 20:06

Misschien is t al wel vaker genoemd, maar er zijn toch ook witte foundations? Daarvan kun je dan een drupje mengen met je favo foundation! NikkieTutorials op youtube heeft t er wel eens over, die heeft ook zo’n licht huidje ;)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 5 maart 2011 21:23

In de winter zijn alle foundations die ik tot nu toe heb geprobeerd voor mij ook te donker, echt onhandig.

[Beantwoorden]


Door Naomi op 5 maart 2011 21:59

soms heb ik dat ook wel eens dat me foundation te donker is en dan doe ik snel een andere op want anders loop ik heel erg voor aap :x
maja ik test en probeer gewoon alle foundation uit tot ik de goeie heb gevonden :hearts:

[Beantwoorden]


Door Melanie op 5 maart 2011 22:48

Ik heb de lichtste van L’oreal true match foundation sinds kort in huis.
En alles was voor mijn huid te gelig of te donker maar True Match is echt de prima kleur voor mij!
Ik ben erg bleek met een rozige ondertoon.
Maar je ziet echt niet dat ik hem op heb, ook geen gekke ophopingen ofzo :)
Aanrader hoor!

[Beantwoorden]


Door Veerle op 5 maart 2011 23:12

Ik vind t zo maf, ik volg vooral jouw site, beautygloss en beautylab. Jij en Mascha hebben allebei het mijn-huid-is-zo-licht-dat-een-goede-foundation-vinden-onmogelijk-is probleem, en bij Serena heb ik wel eens gelezen dat haar huid vaak te getint is voor een drogisterijmerk. Ook Nikkie zegt vaak dat ze een uitzonderlijk lichte huid heeft… Het komt er dus eigenlijk op neer dat best veel mensen een probleem hebben met de goede kleur foundation vinden, omdat ze te licht ofwel te getint zijn…Volgens m’n moeder komt dat doordat veel make-up uit Amerika komt, en de mensen daar nu eenmaal wat meer kleur op hun smoel hebben ^^)

Maar even tothepoint, een echte echte echte echte aanrader is de Estee Lauder Double Wear foundation. Ik las er laatst een review van op internet, en ben bij de Bijenkorf gaan kijken. Er waren zelfs kleuren die te licht voor mij waren!!(bij MAC is de lichtste kleur te donker…) Daarnaast dekt hij echt supergoed, alleen ik had geen geld bij me…(van binnen ben ik echt een blondje) Anyways, de Estee Lauder Double Wear foundation dus:)

[Beantwoorden]


Door Anne op 6 maart 2011 17:41

Pff ja, mijn huid is in de winter ook lichter dan de lichtste foundations. Het lukt maar niet een goede te vinden.
Vind zelf de healthy mix van bourjois erg fijn, mijn huid reageert er ook goed op, maar de lichtste is ook net een beetje te donker. Heb nu maar een andere oplossing bedacht: omdat ik geen foundation kan vinden in de zelfde kleur als mn huid, draai ik het gewoon om: ik pas de kleur van mn huid aan de foundation aan! Met een klein beetje zelfbruiner maak ik mn huid donker genoeg voor de lichtste kleuren ;)

[Beantwoorden]

Anne antwoordt op 6 maart 2011 om 17:53:

Owh, ik gebruik trouwens meestal een cremetje met een beetje zelfbruiner erin, zodat mn huid er niet uit ziet alsof ik net van vakantie kom. Het gaat er bij mij echt om die paar tintjes donkerder zodat de lichtste foundations “passen”.

Verder gebruik ik sinds kort de creamy concealer van bobby brown in ivory. Werkt echt perfect! En bovendien licht genoeg!. Misschien ook een tip voor jou, Vera

[Beantwoorden]


Door Sanneke op 6 maart 2011 22:25

Je moet echt even een Revlon foundation gaan scoren op Ebay. Die zijn fijn en ontzettend licht. Als je natuurlijk de lichtste koopt.. ;D

[Beantwoorden]


Door Iris op 7 maart 2011 14:48

Is mij nooit opgevallen dat je foundation te donker is :$.

[Beantwoorden]


Door Sigrid op 9 maart 2011 10:55

Ha! Een bekend probleem, een te lichte huid voor foundations.. Bij mij is de nw15 van MAC ook nog te donker voor mijn huidskleur. Wat ik je wel kan aanraden zijn de Laura Mercier mineral foundations, ik heb de lichtste kleur en deze is perfect. Deze foundation is ook vrij dekkend, mits je ‘m met een goede kabuki aanbrengt en ik gebruik hem zelfs ook lichtjes als setting powder. Een erg natuurlijke foundation die ook niet je porien verstopt e.d. Vrij duur maar wel het geld waard, er zit erg veel in! Wat ik je verder aan kan raden is om eens een foundation-matrix op te zoeken op internet (Temptalia heeft er bijvoorbeeld een) waar ontzettend veel merken en de color-range/ondertoon aan elkaar zijn gematched. Als je eenmaal een kleur hebt ontdekt van een bepaald merk die enigzins klopt, kun je zo nagaan wat er nog meer in jouw ‘range’ te koop is.

[Beantwoorden]


Door florianne op 9 maart 2011 19:31

Als ik geen foundation op heb heb ik zefs erg last van kleurverschil. Mijn gezicht is opzich niet superlicht, maar in de winter is mijn nek dat wel dus dan moet ik de lichtste kleur van foundations om het te laten matchen en dan is het soms zelfs nog net iets te donker of lijk ik een beetje oranje. Ik kan niet wachten tot de zomer, ben ik hier tenminste ook weer vanaf, want dan ben ik meestal zelfs kleur 2 van foundations.
Maar ik zit al een tijd te denken over de true match foundation, hen er veel goeds over gehoord en nu ik lees dat daar ook veel lichtere kleuren van zijn ga ik zeker even kijken! Ik heb zwlf al een true match foundation, 3jr geleden gekocht, maar die is en veel te donker nu en daar zit een soort shimmertje in ofzo? Nu lees ik daar nergens wat over id reviews dus misschien moet ik hem een 2e kans geven..

[Beantwoorden]


Door Marinah op 10 maart 2011 17:49

Ik heb ook een hele lichte huid, dus ik draag geen foundation.. Geen probleem

[Beantwoorden]


Door Amanda op 11 juni 2011 15:25

ik herken het gewoon haha!
ik heb ook een erge lichte huid en onzuiverheden en alle foundations zijn dus te donker.
en dan vragen ze dus ook is hij niet te donker,
dat ik soms echt denk;
grrr nee dat is hij niet!

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 15 augustus 2011 23:15

Hee meid,
ik heb het zelfde probleem als jij, ik ben nu 13 en begon al vanaf mijn 12e met foundation omdat ik erg last van pukkeltjes heb. Laatste tijd kijk ik wel is in de spiegel, ( NIET in de badkamer je foundation smeren by the way, altijd bij natuurlijk licht want dan zie je veel beter of je je foundation goed smeert ) en denk ik, is mijn foundation niet wat te donker? aangezien mijn foundation best duur is ( van Clinique ) en nog voor de helft vol zit, wil ik hem niet weg gooien, en doe ik er vanaf nu witte crème uit een tube bij, die ik normaal smeer om littekentjes tegen te gaan. ( het is de crème van Biodermal ) het werkt erg goed, mijn foundation is meteen een tint lichter en je merkt haast niet dat ik het op heb. Alleen door de crème dekt mn foundation niet net zo goed als normaal, dan moet je gewoon wat foundation zonder crème op je pukkeltjes of plekjes die je wat meer wilt bedekken aanstippen, niet wrijven want dan smeer je alles wat er al zat weg. Nou een heel verhaal, ik hoop dat je er wat aan hebt!

xx

[Beantwoorden]


Door floor op 31 augustus 2011 18:51

dior forever is een topper en die van chanel fluid ! maar ik moet zeggen dat bobbi brown geweldige concealers heeft (voor de onzuiverheden) en dat je daarna een mooie dekkende poeder erover heen kan doen. Al het bovenstaande is te vinden bij de bijenkorf en chanel en dior natuurlijk bij douglas of de betere drogist. Succes !

[Beantwoorden]


Door koko op 24 december 2012 20:27

heeey,,, graftobian heeft een foundation palette die zelfs geschikt is voor mensen die nog lichter zijn dan jij! Het heet de ultra lite palette (los verkopen ze ook zeker jouw kleurtje, maar je komt eigenlijk voordeliger uit met het palette en dan kun je trouwens ook nog eens mixen, highlighter en contouren met 1 palette)
Zeker waard om even een kijkje te nemen op internet!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 23 februari 2013 15:25

Hi Vera, Ik heb de true match c1 r1 uitgeprobeerd, en inderdaad hij is zelfs voor mij te licht… hij heeft een roze ondertoon. Dus nu meng ik het met mijn andere foundations, die dus altijd te donker zijn, en samen word het de perfecte shade. Heb er een artikeltje over geschreven op mn blog, kijk maar eens voor wat foto’s van de L’Oreal true match.
http://mamazelfdoen.blogspot.nl/2013/02/the-quest-my-search-for-right-shade.html?showComment=1361628263921#c1217746535613099418

Groetjes Nicole

[Beantwoorden]


Door Esther op 23 maart 2013 22:29

Hee. Weet je wat echt een perfecte oplossing is om de perfecte foundation te maken. Een goed dekkende foundation kopen in een kleur die dicht bij je eigen houd zit en dannn…

MAC Face and Body Foundation WHITE.

Dit is een witte foundation die je met alle foundations kunt mengen om hem lichter te maken. Werkt perfect!!!

[Beantwoorden]


Door claire op 21 mei 2013 22:00

ugh ik heb net bourjois healthy mix serum shade 51 gekocht..in de winkel past het heel mooi op mijn huid maar buiten…wat een kleur verschil! het is echt irritant dat alleen medium kleuren zijn hier in nederland te koop..gelukkig wonen mijn ouders in engeland dus ik ga elke 4 maanden daar heen en ga ik altijd make up kopen haha.
ik heb gehoord dat Lóreal infalliable foundation in porcelain is een heleeee goeie..maar, ik weet niet of dat in nl te koop is!!

[Beantwoorden]


Door Channa op 30 maart 2015 14:21

Ik heb een soortgelijke huidskleur als jou, maar de True Match is voor mij te oranje. Ook de lichtste kleur.

[Beantwoorden]