Seche Base & Vite (top) Coat

Een goede base en topcoat zijn een must wanneer je nagellak draagt. Je wilt tenslotte niet dat die schitterende inktblauwe lak je nagels verkleurt, maar ook niet dat er na een dag alweer chips in je nagellak zitten. Daarom gebruik ik altijd een basecoat zodat mijn nagels niet verkleuren, en een topcoat zodat de nagellak langer blijft zitten.

Image Hosted by ImageShack.us De topcoat Seche Vite is denk ik wel bekend. Dit is een topcoat die volgens menig beautylover onwijs snel droogt. Hij is daarom ook razend populair. Maar er is ook een Seche Base, een basecoat die je goed in combinatie met je favoriete kleur nagellak en de topcoat kunt gebruiken.

Image Hosted by ImageShack.us Verkleurde nagels, die wil je niet. Dat lijkt me duidelijk. En daarom raad ik je aan altijd een goede baseocat te gebruiken wanneer je je favoriete donkerblauwe nagellak opsmeert. Breng een laagje baseocoat aan, laat deze drogen en daarna kun je nagellak opsmeren.

Image Hosted by ImageShack.us De Seche Base bevat kleine witte glittertjes, wat er nog best mooi uitziet. Ik vind het geen straf om de basecoat aan te brengen, want in tegenstelling tot sommige andere bascoats, droogt deze erg snel. Na een paar minuutjes kan je nagellak erop! En hij werkt echt goed. Ik heb de basecoat onder verschillende kleuren nagellak gedragen, en elke keer waren mijn nagels na het verwijderen van de nagellak weer in hun originele staat. Ik heb zelfs het idee dat met deze basecoat, glitternagellak iets makkelijker van je nagel afgaat.

Image Hosted by ImageShack.us En dan… the one and only, the famous Seche Vite topcoat. Is hij echt zo fijn als op menig forum te lezen is? Op het flesje van de nagellak staat ‘Dry Fast Top Coat’, en dat is absoluut waar. Het kan onwijs lang duren voordat nagellak droog is, maar met deze topcoat zijn je nagels binnen maximaal 10 minuten helemaal droog. En dat is voor ongeduldige mensen zoals ik, heel erg fijn. Want niets is verschrikkelijker dan 2 uur lang niet naar de wc kunnen omdat je nagellak moet drogen, maar dat je daarna alsnog deukjes in je nagellak krijgt wanner je je gulp dicht doet…

Maar de nagellak chipt/scheurt met deze topcoat wel snel. Persoonlijk heb ik het ‘geluk’ dat mijn nagels heel dun zijn en dat nagellak er sowieso geen 2 dagen op blijft zitten, maar het is wel een minpunt. Zoek je een topcoat die ervoor zorgt dat je nagellak snel droog is, dan is Seche Vite een goede. Wil je dat je nagellak lang blijf zitten, dan moet je naar een andere topcoat opzoek.

Seche Base en Seche Vite beiden €7.95 bij Enchantra.

Twitter Facebook
Categorie: Nagels enzo | 24 januari 2011 | 57 reacties | Tags: , , , , , , , , ,

Reacties

Door fleur op 24 januari 2011 08:02

mooi , ik ga ze ook kopen !

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 24 januari 2011 08:21

Die topcoat is inderdaad een aanrader. Overigens merk ik niet dat mijn nagellak er sneller door chipt, dus ik denk dat het een beetje per persoon verschilt :)

[Beantwoorden]


Door Josephine op 24 januari 2011 08:51

Oh, die basecoat lijkt mij mooi, haha raar woord maar die glittertjes! Ik wil graag nog deze topcoat of die van IMN out the door ofzo?

[Beantwoorden]


Door Mandy op 24 januari 2011 08:59

Leuk artikel, die basecoat klinkt fijn!
Ik had deze topcoat ook , maar naar een tijdje wordt deze dik en kan je je nagellak er als een velletje af trekken, dus nu gebruik ik INM out the door.

[Beantwoorden]


Door Eline op 24 januari 2011 09:05

In je stukje over de topcoat staat droegen ipv drogen ;)

Iedereen is altijd zo lyrisch over deze topcoat, fijn om een tegengeluid te horen :P

[Beantwoorden]


Door Daphne op 24 januari 2011 09:11

Ik heb de topcoat en bij mij chipt het ook niet snel. Laatst heeft mijn nagellak het 7 dagen volgehouden zonder te chippen :O

[Beantwoorden]


Door Lee; op 24 januari 2011 09:22

Ik heb precies hetzelfde met de topcoat.. Aan het einde van de dag heb ik zeker chips! (heb ook hele slappe nagels) Maar hij droogt daarintegen super, super snel dus dat is wel een voordeel.

[Beantwoorden]


Door Fleur op 24 januari 2011 09:26

Goed om te weten dat deze topcoat niet zo lang goed blijft zitten, dan weet ik dat ik deze niet moet hebben. Ik ben opzoek naar een snel drogende én eentje die ook nog zo’n 4 dagen mooi blijft. Tot nu toe is Rimmel nog steeds de beste gebleken.

[Beantwoorden]


Door Rianne op 24 januari 2011 09:57

Ik gebruik als topcoat én als basecoat gewoon een doorzichtige van Rimmel wel mee?
Als topcoat werkt ie in ieder geval goed want mijn nagellak blijft behoorlijk lang zitten !

[Beantwoorden]


Door Lisan op 24 januari 2011 09:57

handige review! Ik wilde hem namelijk wel proberen omdat ik hoorde dat hij er juist voor zorgde dat je nagellak lang bleef zitten, maar als jij zegt dat dit niet zo is dan besteed ik mijn geld liever ergens anders aan!

[Beantwoorden]


Door Sabine op 24 januari 2011 10:12

Ik ben zo’n doos met basecoats. Gebruik ze nooit want ik ben weer zo iemand die nagellak er zo snel mogelijk op wil hebben zitten. Nu wissel ik graag kleuren (het liefst om de dag) dus echt een straf is het niet, maar zou toch wel
gezonder zijn en beter tegen verkleurde nagels. Misschien een goed verlaat-voornemen haha.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 januari 2011 om 17:07:

Dat herken ik wel hoor! Maar ik heb al eens onwijs verkleurde nagels gehad, en nu gebruik ik het wel.

Vind het wel een goed te laat voornemen ;D

[Beantwoorden]


Door Jessica op 24 januari 2011 10:24

Mijn seche vite topcoat is dik en stroperig geworden :-(. Ik heb er nu 1 van INM (met holografische glitters, echt supermooi).

[Beantwoorden]


Door Teddy op 24 januari 2011 10:30

Ik heb de topcoat nu al een hele lange tijd en vind het echt een goede topcoat. Jammer dat ie wel snel dik wordt, maar dan kan je wat aan doen met nagellakverdunner.

[Beantwoorden]


Door Esther op 24 januari 2011 10:32

Wat vreemd, mijn seche vite crystal clear basecoat is doorzichtig en niet zo wittig! Daarom heet hij toch ook crystal clear?? Vreemd!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 januari 2011 om 17:08:

Ja hij heet inderdaad crystal clear, maar ik dacht dat ze het misschien anders bedoelde. Crystal in de zin van kleine kristallen, met die glittertjes… Hij is namelijk bij mij helemaal niet doorzichtig.

[Beantwoorden]

Esther antwoordt op 24 januari 2011 om 17:54:

Ik ben er al uit! Jij hebt seche base ik de seche clear, allebei topcoats mr anders!

[Beantwoorden]


Door Desirée op 24 januari 2011 10:45

Ik heb ze ook beide en ben er erg tevreden over, mijn basecoat is ook wittig trouwens, niet dat het uitmaakt ;)

[Beantwoorden]


Door Annemiek op 24 januari 2011 10:52

Ik wil de topcoat nog graag hebben van Seche Vite!

[Beantwoorden]


Door Puck op 24 januari 2011 10:53

Ik heb de topcoat, maar voor de basecoat gebruikt ik toch het liefst Trind, maar ik kan deze ook wel eens proberen! Mijn nagels waren eerst heel zacht, en nu weer heel hard waardoor je de nagellak er soms zo af kan breken.

[Beantwoorden]


Door femketje op 24 januari 2011 11:41

de topcoat lijkt me fijn!

[Beantwoorden]


Door Aranka op 24 januari 2011 11:46

Ik wil ook deze nog graag een keer proberen, dus hij staat op mijn wishlist!

[Beantwoorden]


Door Susan op 24 januari 2011 12:01

Ik vind het wel een beetje raar, een basecoat met glitters. Je lakt er toch overheen en ik neem aan dat je dan daarna er niks meer van ziet?

De topcoat klinkt overigens wel erg goed, ik wil namelijk altijd te snel weer dingen doen, en dan krijg ik alweer butsen in m’n net gelakte nagels..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 januari 2011 om 17:09:

Nee je ziet er niets meer van, maar opzich is het wel leuk. Je kunt de basecoat dus ook als gewone lak dragen.

[Beantwoorden]


Door Desiree op 24 januari 2011 12:52

Ik vindt de topcoat geweldig. Op mijn lange en stevige nagels blijft de lak prima een week zitten.

[Beantwoorden]


Door Beautyill op 24 januari 2011 13:04

Hmm ik blijf hem toch wat prijzig vinden..
Maar hoor er zoveel goeds over dat ik hem toch een keer ga proberen :)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 24 januari 2011 13:13

Klinkt wel fijn maar ben voorlopig wel tevreden met de INM out the door topcoat, hehe :) Bedankt voor de reviews! :)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 24 januari 2011 13:28

Ik heb de Barry M top/basecoat. Goedkoop, droogt eng snel, en houd verkleuringen ook uit de buurt!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 24 januari 2011 13:45

Die basecoat ziet er leuk uit, met die glinstertjes :D!
Maar ze zeggen dat INM Out the Door beter is dan Seche :)!
Maar Seche klinkt al wel goed vind ik zelf, want nagellak hou ik toch geen week lang op mn nagels :)

[Beantwoorden]


Door Wendy op 24 januari 2011 13:47

Ik heb een basecoat van Catrice en een topcoat van Essence. Die eerste is ook heel erg goed. Ik vind 8 euro toch iets te veel om uit te geven aan een topcoat, dus ik denk dat ik deze skip!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 24 januari 2011 13:56

De basecoat lijkt me wel fijn! Heb zelf de INM Out The Door topcoat, en daar chipt m’n nagellak ook erg snel mee :(

[Beantwoorden]


Door unebeauty op 24 januari 2011 14:12

Ik heb zelf de topcoat en vind hem erg fijn, basecoat gebruik ik van trind!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 24 januari 2011 14:31

De basecoat lijkt me erg fijn, en door de kleine glittertjes is het toch weer nét iets anders dan andere basecoats.

[Beantwoorden]


Door Asmae op 24 januari 2011 15:05

Ik ben benieuwd naar de basecoat! Ik gebruik namelijk nooit een basecoat maar wel vaak nagellak met topcoat. <3

[Beantwoorden]


Door Asmae op 24 januari 2011 15:08

De basecoat lijkt me fijn. Ik gebruik namelijk alleen topcoat bij nagellak.

[Beantwoorden]


Door Sharon op 24 januari 2011 15:31

Ik zou graag nog eens die topcoat willen proberen, lijkt me heel fijn!

[Beantwoorden]


Door Cindy op 24 januari 2011 15:43

Bij mij blijft nagellak wel langer dan een week zitten met een beetje tipwear met seche vite!

[Beantwoorden]


Door Merel op 24 januari 2011 16:06

Wat een fijne review. Ik ben blij dat je verteld dat de nagellak sneller chipt. Hier was ik namelijk benieuwd naar! :)

[Beantwoorden]


Door Merel op 24 januari 2011 16:08

Ik vind de foto’s 2 en 4 erg leuk. het is heel simpel, maar het heeft wel wat (:. Ik zoek meer een topcoate die je nagellak er langer op laat zitten, maar nog niet gevonden helaas…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 januari 2011 om 17:12:

Thanks! En daar ben ik ook nog naar opzoek…

[Beantwoorden]


Door joel op 24 januari 2011 16:16

Ik ben meestal na 2 dagen de kleur toch alweer zat en lak mijn nagels opnieuw plus ik ben zoooo ongeduldig. Klinkt als de ideale topcoat voor mij :D

[Beantwoorden]


Door sammi op 24 januari 2011 16:32

geweldige Topcoat <3!!!

wel in combinatie met de Restore, anders wordt het heel snel dik en onsmeerbaar..

bij mij blijft het zeker langer dan 2 dagen zitten.. tussen de 5 a 7 dagen.
ligt denk ik aan de sterkte van je nagels, mijne zijn mooi stevig :D

[Beantwoorden]


Door Carmen op 24 januari 2011 17:35

Ziet er goed uit, misschien ga ik die Seche Vite topcoat wel kopen. Ik vind het niet zo erg dat het na 2 dagen chipt, ik ben mijn kleur na 2 dagen toch al zat haha.

[Beantwoorden]


Door Joanne op 24 januari 2011 17:38

Herome heeft een ‘Rapid Nail Dry’ spray in een blauw flesje. Dat werkt ook heel goed. Dat kan je over any nagellak sprayen en dan is het na een minuut al ‘aanraak droog’. Nog iets langer en het is echt droog. Super product. Maar bij de Etos en de Kruidvat zie ik het nooit. Ik haal het altijd bij de DA.

[Beantwoorden]


Door Bellenblaas. op 24 januari 2011 17:48

Hahaha, dat van die gulp komt me heel bekend voor! :p
XX.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 januari 2011 om 23:13:

Vervelend he! ;D

[Beantwoorden]


Door Silva op 24 januari 2011 18:23

Ik heb seche vite ook :) Bij mij valt het heel erg mee, mijn nagellak gaat er niet minder land van opzitten. Maar ik geef toe dat nagellak het heel lang bij mij uithoudt! Ik vind het zo fijn hoe snel mijn nagels droog zijn. Als ik per sé wil dat mijn nagellak er nog langer opblijft doe ik wel om de dag een nieuwe laag topcoat.

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 24 januari 2011 18:33

Mooie lakjes!
Klinkt goed!

[Beantwoorden]


Door Eslen op 24 januari 2011 18:45

leuk!
ik heb zelf de basecoat van essence nail art. vind ik zelf heel fijn want droogt snel op :) dus snel tijd voor de 2e laag :D

[Beantwoorden]


Door Mariel op 24 januari 2011 19:39

Klinkt goed!

[Beantwoorden]


Door Samira op 24 januari 2011 21:01

Looks good !!!

[Beantwoorden]


Door Linda op 24 januari 2011 22:39

Ik gebruik de topcoat al lang en vind hem echt geweldig! Behalve de geur: wat een bocht. Ben nu de topcoat van Poshé aan het testen, die ruikt stukken frisser.

Als basecoat gebruik ik de Fix Base Coat van Gosh, ooit gekocht voor de holografische lakken omdat hij op die speciale basis van Nfu Oh lijkt. Maar onder ‘gewone’ lakken doet hij het ook prima. Sinds ik ooit gestainde nagels had heb ik nooit meer nagellak gedragen zonder basecoat.

[Beantwoorden]


Door Nikki op 25 januari 2011 14:42

Heey!

Ik heb de topcoat ook en bij mij chipt ie totaal niet!
dat komt omdat ik op het eind (als alles droog is) nog een keer er over heen ga met seche vite alleen dan overdwars en alleen bij de rand. zo blijft ie bij mij wel 5 a 6 dagen chiploos zitten!

Voor je zeer dunner nagels:
gebruik de nail hardner en vitamine coat van gosh voor 1 maand en ze zijn nooit meer dun (had ik eerst ook) mochten ze weer wat dunner worden doe je het gewoon weer!

hopelijk heb je hier wat aan!!

xx

[Beantwoorden]

Nikki antwoordt op 25 januari 2011 om 14:42:

edit: als je wilt kan ik een foto maken als bewijs, haha.
mijn nagellak zit er nu 4 dagen op en geen chip te zien!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 27 februari 2012 18:54

Heey
ik heb nog nooit topcoat gebruikt maar moet je dat voor of nadat je je nagels gelakt hebt er op doen :$
of gwn alleen topcoat
xx

[Beantwoorden]


Door Anitra op 22 december 2013 07:47

Deze combinatie is super! De glitter lak gaat er idd en stuk makkelijker vanaf en met gewone nagellak kan je met 1 watje per hand af. Het is de combi die alleen nog maar gebruik al is het maar omdat het zoveel tijd scheelt met schoonmaken van mijn nagels!

[Beantwoorden]


Door προσκλητηρια βαπτισης op 8 oktober 2014 09:49

Simply just desired to mention I am glad I came on the internet page. Very revealing, looking onward to coming back again. You have one of the greatest websites.

[Beantwoorden]