Freeman Clay Mask Avocado & Oatmeal

Soms is het leven even wat drukker, omdat je proefwerkweek hebt, of omdat je een belangrijke rapportage moet inleveren. Maar toch moet je ondanks de drukte en hectiek even de tijd vinden om te ontspannen. Het aanbrengen van een heerlijk maskertje kan er voor zorgen dat je even ontspant om vervolgens vol nieuwe energie verder te kunnen gaan. Vroeger was ik nooit zo dol op maskers (toegegeven: toen had ik het ook een stuk minder druk), maar tegenwoordig smeer ik mijn huid elke week wel even in met een fijn klei masker.

Image Hosted by ImageShack.us
Het klei masker van Freeman kocht ik nadat Suzanne hem op nummer 1 zette in haar top 5 Badass Budget Beauty producten. Het masker van Freeman is een klei masker, wat betekent dat hij hard wordt. Lachen en praten wordt dan wel wat lastiger. In het masker zit avocado, havermout en Vitamine E. Freeman belooft dat het masker je poriën leeg zal zuigen, en na afloop je huid heerlijk schoon zal zijn en zacht zal aanvoelen.

Image Hosted by ImageShack.us
Ik fotografeer tegenwoordig met een spiegelreflexcamera, wat echt super werkt. De foto’s zijn veel scherper en dus ook duidelijker. Maar in dit geval had ik wel even mijn oude cameraatje terug gewild, want op bovenstaande foto zie je ieder pukkeltje en vlekje naar mijn zin iets te goed.

Oké. Mijn huid dus. Niet heel zuiver zoals je ziet, en daarom erg geschikt om het klei masker van Freeman op uit te proberen.

Image Hosted by ImageShack.us
Hier is het masker al best wel hard, en dat is ook de reden waarom er op de foto geen lachje vanaf kon ;). Breng een niet al te dikke laag van het masker aan en laat deze 10 tot 15 minuten intrekken. Het masker ruikt heel lekker zoetig, een beetje naar kokos maar lekkerder.

Image Hosted by ImageShack.us
Deze foto is vlak nadat ik het masker eraf heb gewassen, genomen. Zoals je ziet is mijn übergevoelige huid niet rood en geïrriteerd. Nee, mijn huid ziet er juist heel rustig uit. Het masker heeft geen wonderen verricht, maar mijn huid is een stuk minder rood. En dat vind ik al heel wat! Ook voelt mijn huid heerlijk fris en schoon. Dit masker geeft je huid een fijne oppepper.

Ik vind het een heel fijn masker, omdat het masker vrij soft is maar toch goed werkt. Veel maskers die je poriën reinigen, bevatten menthol wat ontzettend kan branden. Wanneer je dus een gevoeligere huid hebt, is het Clay Mask van Freeman zeker een aanrader.

Ook fijn is de prijs. Maskers in zakjes zijn vaak erg duur. Een tube is veel goedkoper! Een 150 ML tube Freeman Clay Mask Avocado & Oatmeal kost zo’n €4.99 en is te koop bij afrowinkels en De Tuinen.


Reacties

Door jennifer op 1 december 2010 07:16

Lijkt me een fijn masker en helemaal niet duur!!!

[Beantwoorden]

Raniya antwoordt op 8 augustus 2016 om 16:45:

6 jaar later.. hij is nu 3 euro (met actie) en ik heb hem net gekocht. Ben benieuwd wat voor resultaat ik ga krijgen!

[Beantwoorden]


Door Silva op 1 december 2010 07:33

Wat een fijn masker! En voor die prijs kan ik het toch niet laten ;)

[Beantwoorden]

Janne antwoordt op 1 december 2010 om 13:04:

Vind ik ook ;)

[Beantwoorden]


Door Sharon op 1 december 2010 07:39

Klinkt goed! Ik heb het masker zelf ook maar nog niet vaker dan 1x gebruikt. Binnenkort maar weer eens proberen!

[Beantwoorden]


Door Desiree op 1 december 2010 07:40

Ik heb het masker ook en bij mij brand ie verschrikkelijk. Ik heb dit nog nooit eerder gehad en ook geen gevoelige huid. Bij de Jumbo verkopen ze het masker trouwens ook ;-)

[Beantwoorden]

Emma antwoordt op 1 december 2010 om 10:28:

Bij mij begon hij ook heel erg te prikken maar ik heb dan weer wel een rode en gevoelige huid. Ik heb dan ook wel vaker dat producten te ”heavy” zijn :-(

[Beantwoorden]

lin antwoordt op 1 december 2010 om 15:52:

Ik heb ‘m ook en toevallig gister nog opgehad. Bij mij prikt het ook enorm, vroeg me af of dit betekent dat het te heftig is voor mijn huid, of juist dat het zijn werk heel goed doet.
Nadat ik het masker eraf heb gehaald, voelt het wel lekker glad en schoon aan. :)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 1 december 2010 07:49

Als ik je huid zo zie, dan kan ik eigelijk zeggen dat de mijne er echt hetzelfde uitziet, evenveel puistjes, hetzelfde soort en op dezelfde plekken… Ik ben ook allergisch aan veel verzorgingsproducten :(

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 1 december 2010 08:02

Ik vind het resultaat echt goed!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 1 december 2010 08:26

Klinkt als een fijn product :) Bedankt voor je review :)

[Beantwoorden]


Door Yumi op 1 december 2010 08:27

het lijkt ook minder rood. ik heb nog meer rode plekken, dus deze lijkt me wel fijn!

[Beantwoorden]


Door Asmae op 1 december 2010 08:33

ziet er fijn! Ik neem straks eff een kijkje bij de tuinen. <3

[Beantwoorden]


Door nina op 1 december 2010 09:00

Je ziet inderdaad verschil, je huid lijkt een stuk minder rood! En dat voor die prijs, lijkt me erg fijn.

[Beantwoorden]


Door Aranka op 1 december 2010 09:01

Ik heb hem ook en vind hem heel erg fijn! En ruikt ook lekker :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 december 2010 om 12:31:

Ja, lekker zoet he!

[Beantwoorden]


Door Peppear op 1 december 2010 09:31

Wow.. het werkt echt! Ga zeker deze kopen.

[Beantwoorden]


Door Dina op 1 december 2010 09:45

Goed resultaat!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 1 december 2010 09:48

Ik ga vanmiddag ook even bij de Tuinen kijken voor dit masker. Lijkt me heel fijn werken.

[Beantwoorden]


Door Miranda op 1 december 2010 09:55

Ah die lijkt me echt super fijn (A) Als ik een keer bij de tuinen in de buurt kom, ga ik er zeker even naar binnen;D

[Beantwoorden]


Door Esther op 1 december 2010 10:01

Klinkt goed! Ik heb de scrub ervan, en die is verrukkelijk!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 december 2010 om 12:32:

Ja ik heb ook een fijne scrub van dit merk :D ruikt ook heel lekker en werkt goed.

[Beantwoorden]

Esther antwoordt op 1 december 2010 om 14:15:

sowieso, ik ben wel fan van de scrubs van freeman. Maar ik heb de avocado en oatmeal scrub :p dus.

[Beantwoorden]


Door Susan op 1 december 2010 10:20

Je huid is er echt door opgeknapt zeg. Ik heb zelf ook last van acne, niet op m’n wangen, maar op m’n kin en voorhoofd. Dus als ik binnenkort weer eens bij de Tuinen ben, neem ik ‘m mee! :D

[Beantwoorden]


Door Maaike op 1 december 2010 10:33

Het klinkt als een heel fijn masker, ik ga binnenkort even bij de Tuinen langs want ik heb nogal last van een rode geïrriteerde huid, en dit klinkt perfect. :)

[Beantwoorden]


Door femketje op 1 december 2010 11:33

ziet er goed uit!

[Beantwoorden]


Door Antoinette op 1 december 2010 11:33

Dat klinkt goed! Ik heb wel scrubs van Freeman, die vind ik niet zo fijn maar ik hoor wel iedereen raven over producten van Freeman, misschien een ander product een kans geven.

Puntje van opbouwende kritiek: betekend is met een ‘t’. Gisteren viel me ook een dergelijk spelfoutje op, misschien kun je daar nog een keer op checken voor je hem online doet? :) Verder vind ik je site erg leuk en, vooral, oprecht!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 december 2010 om 12:33:

Ik haal ‘em eruit. Ik check de tekst altijd, maar vaak zie ik het gewoon niet. Heb veel moeite met d’s en t’s ;)

[Beantwoorden]


Door Freya op 1 december 2010 12:25

Mijn tube is net op :(.
Ik smeer altijd een dikke laag op mn gezicht en dat werkt echt super :D.
Het is echt een van de best reinigende maskertjes die ik ooit geprobeerd heb!

[Beantwoorden]


Door Evelien op 1 december 2010 12:29

Ziet er inderdaad heel goed uit! :D

[Beantwoorden]


Door Josephine op 1 december 2010 12:51

Hmm die moet ik maar eens gaan halen! Enne, veel meiden hebben zo’n erge huid en die lopen ook zonder foundation dus niks om je voor te schamen :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 december 2010 om 14:03:

Ik schaam me ook niet! alleen is toch even een stapje wat ik moest zetten.

[Beantwoorden]


Door Veiled Beauty op 1 december 2010 13:09

ik heb hem ook maar gehaald, was eigenlijk op zoek naar mint julep maar niet te vinden hier in Flevoland.

Heb je trouwens genoemd in mijn shoplog van vandaag. ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 december 2010 om 14:03:

Mint Julep is erg moeilijk te vinden. Die is trouwens ook heel agressief heb ik gehoord. Weet niet of je een gevoelige huid hebt?

[Beantwoorden]

Veiled Beauty antwoordt op 1 december 2010 om 14:37:

Dank je voor je leuke reactie op mijn blog.:D
Ik heb gelukkig geen gevoelige huid, wel last van een vette t-zone dus hopelijk is het wat voor mij.

[Beantwoorden]

Veiled Beauty antwoordt op 2 december 2010 om 21:10:

Ik heb hem inmiddels gebruikt en jeeej wat prikte hij zeg in het begin! Terwijl ik normaal geen gevoelige huid heb.


Door Iris op 1 december 2010 13:20

Klinkt goed! Freeman heeft ook hele fijne creamy scrub :D

[Beantwoorden]


Door ais op 1 december 2010 13:49

saaaaaa vetmooi is je huid geworden veer! ik moest echt 3 x omhoog en omlaag scrollen om te vergelijken en te zien of het echt was wat mijn ogen zagen (miss een idee om een half/half foto te maken met voor & na volgende keer?) anyhow, superchill ziet het eruit! :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 december 2010 om 14:02:

Ja zo’n half half foto is een goed idee. Jullie hebben natuurlijk niet allemaal zo’n big ass imac he he!

[Beantwoorden]


Door paulien op 1 december 2010 13:59

ik heb hem net deze maandag gekocht, alleen moet ik hem nog proberen

[Beantwoorden]


Door fleur. op 1 december 2010 14:11

die lijkt me heel fijn !
waar kan je die kopen ?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 december 2010 om 17:20:

Staat in de tekst. De Tuinen.

[Beantwoorden]


Door Joanne op 1 december 2010 14:46

Heb je wel eens BHA of AHA producten gebruikt? Dat werkt bij mij echt fantaaastisch. Sinds ik dat gebruik is mijn huid echt zo veel zuiverder en gladder. Ik heb het van Paula’s Choice maar er zijn meer merken, zeker als je online koopt.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 december 2010 om 17:20:

BHA? AHA?

[Beantwoorden]

Joanne antwoordt op 1 december 2010 om 18:45:

Ow sorry, ik vergeet dat veel Nederlandse mensen daar nog nooit van hebben gehoord.
BHA is beta hydroxy acid (ook wel salicylzuur) en AHA is alpha hydroxy acid (vaak in de vorm van glycolzuur maar er zijn meerdere vormen). Beide hebben een exfolierende werking, dus een soort van scrubben zonder scrubdeeltjes. AHA werkt meer op je huidoppervlak, BHA dringt echt tot diep in de poriën en helpt ook heel goed tegen roodheid.
Ik gebruik zowel BHA als AHA nu een aantal weken en ik kan echt niet geloven hoe ontzettend veel gaver mijn huid is geworden. De eerste week kreeg ik juist wat meer whiteheads (het leek wel alsof alles in 1x er uit kwam) maar daarna heb ik geen onzuiverheid meer gezien.
Ik ben bij deze producten gekomen door veel te lurken op het skincare board van MUA, daar gebruikt iedereen dit ongeveer. Ik heb de 2% BHA liquid en de 8% AHA gel van Paula’s choice.
Ik weet dat je een super gevoelige en allergische huid hebt, maar veel mensen met een gevoelige huid kunnen er ook tegen (maar niet iedereen uiteraard, zoals met alles). Je hebt de BHA ook in verschillende percentages en texturen zodat je het kan aanpassen aan je huidtype en je kan ook proef verpakkingen bestellen. Op de site van paula’s choice staat er een goede uitleg over en ook op het blog van de nederlandse dermatoloog dr. jetske ultee.
Het is wel belangrijk om als je dit gebruikt elke dag een dagcreme met minimaal SPF 15 te gebruiken omdat je zeg maar een heel nieuw velletje krijgt. Je hoeft ook niet meer ‘manueel’ te scrubben (en dat merk je ook echt).

[Beantwoorden]

Joanne antwoordt op 1 december 2010 om 18:48:

Vergeten te melden: paula’s choice heeft ook een Europese site dus het hoeft niet uit Amerika te komen. Bij mij kwam het pakketje na 1 – 2 dagen (weet niet meer zeker). Je hebt ook andere merken AHA en BHA, vooral in Amerika. Maar ik denk dat je die dan wel dus uit Amerika moet laten komen.


Door Esmay op 1 december 2010 14:58

Klinkt wel goed :D!
Ik moet ook ’s vaker een maskertje opbrengen! Dat doe ik nu eigenlijk bijna nooit meer :O!

[Beantwoorden]


Door Romi op 1 december 2010 15:47

Lijkt me een fijn product
en respect voor jou meid je bent en blijft altijd lekker jezelf!

[Beantwoorden]


Door hannah op 1 december 2010 16:09

super !!!!!
je ziet echt wel verschil !!!
ik hou van maskertjes,
werkt deze ook bij een droge/gecombineerde huid ? Xxx

[Beantwoorden]


Door Danique op 1 december 2010 16:27

Jaaaa het masker is inderdaad fijn als je een vettige huid hebt.. Heb ik niet, dus prikt ‘ie. Maar sinds ik een pony heb, is mijn voorhoofd vettig geworden, en zitten daar nu ook ineens vaker wat puistjes.. Ik smeer dit masker 1 keer per week op alleen die puistjes, werkt supergoed.

[Beantwoorden]


Door Liza op 1 december 2010 16:52

die MOET ik proberen (H)
ik heb precies het zelfde type huid als jouw , en ook zulke puistjes enzz.
ik draag geen foundation maar wil wel heel graag, kan je met een vette huis gewoon minerale foundation gebruike ? xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 december 2010 om 18:26:

Tuurlijk!

[Beantwoorden]


Door rosemarijn op 1 december 2010 17:00

ah helaas kom ik in beide winkels helemaal nooit. maar ziet er super uit

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 1 december 2010 17:16

bij de Jumbo bij mij in de buurt verkopen ze ook Freeman producten
Misschien dus een tip als er geen afrowinkels of De Tuinen in de buurt is..

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 1 december 2010 18:04

Leuk!
Heb je die ook niet op Boozyshop.nl?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 december 2010 om 18:26:

Klopt!

[Beantwoorden]


Door Eline op 1 december 2010 18:19

Ik krijg jeuk van dit masker helaas.

[Beantwoorden]


Door Teddy op 1 december 2010 18:25

Het resultaat is super. Als mn Mint Julep op is toch maar eens kijken naar freeman!

[Beantwoorden]


Door Annemarije op 1 december 2010 19:02

Props to you girl.
Ik vind het echt stoer dat je deze foto’s hebt geplaatst, ik zou het zelf absoluut niet durven.

Het masker kalmeert je huid echt, nice!

[Beantwoorden]


Door Shirley op 1 december 2010 19:29

Fijn om te zien dat jij als een soortment blogceleb ook “maar een mens” bent. Dat wist jij al, maar nu weten wij dat ook. Als ik me weer eens slecht voel over mijn huid, weet ik dat “zelfs Vera Camilla” daar ook last van heeft.

Het klinkt een beetje fout, maar het helpt voor mij echt. Op de andere foto’s leek je huid zo zuiver en nu zie je echt de realiteit. Heel stoer dat je dat doet en durft.

Ik mag eigenlijk sowieso niet klagen, maar iedereen heeft wel eens van die dagen. Ik heb zelf ook het Freeman Clay & Oatmeal masker, maar bij mij doet hij weinig (er verdwijnen geen mee-eters of zo) terwijl ik stiekem op meer had gehoopt.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 december 2010 om 20:07:

Wat lief! Ik ben echt de meest anti-celeb van alle bloggers, maar dat merk je vanzelf wel als je me een keer ontmoet ;D

Het klinkt niet fout, ik begrijp het wel. Mijn huid is echt niet zuiver, en ik heb net zoveel last van ongemakken, ziektes en whatever als jullie. Moge dat even duidelijk wezen ;)

Mee-eters verdwijnen eigenlijk nooit gelijk. Was het maar zo’n feest. Maar wellicht kun je een masker als het Mint Julep proberen? Die is een stuk agressiefer, dus je huid moet er wel tegen kunnen.

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 1 december 2010 19:47

Die wil ik absoluut kopen.

[Beantwoorden]


Door Asmae op 1 december 2010 19:50

Ik heb deze masker vandaag gekocht en ik ga hem straks uitproberen. en hopelijk binnekort reviewen voor men blog!

[Beantwoorden]


Door Tamara op 1 december 2010 20:15

Klinkt veelbelovend! Misschien binnenkort maar is proberen.

Welke spiegelreflex gebruik je :] ?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 december 2010 om 21:57:

Canon 1000D!

[Beantwoorden]


Door sharon op 1 december 2010 22:06

Die heb ik ook inderdaad! Ik gebruik hem eigenlijk niet voor mn pukkeltjes maar hij maakt mn poriën drastisch kleiner en mn huid veeeel minder vet. Dat zijn voor mij wonderen

[Beantwoorden]


Door Liselot op 2 december 2010 16:43

haai vera, ik had een vraagje aan jou, want ik heb heel erg grote mee eters en ook heel erg veel. Maar ik wil ze weg hebben! Jij misschien tips? Er is toch ook zo een lepeltje bij de drogist? Heb jij hier ervaring mee?

vet knap van je dat je het durft zo! weet ik ook weer even dat ik niet de enige ben met een rode huid + onzuiverheden.

liefs!

[Beantwoorden]


Door M. op 2 december 2010 17:54

Ik had in mijn puberjaren ook een huid zoals jou, Vera. Toen kreeg ik op aanraden van mijn dermatologe ook een kleimasker voorgeschreven, werkt idd kalmerend en is goed om je porieen te reinigen.

Wat ik verder echt aan iedereen met (zelf al is het lichte ) acné kan aanraden: ga AUB naar de dermatoloog. Zij/hij kan ideale producten voor jouw huid voorschrijven en dat lijkt me voor zoiets delicaat als je huid toch beter dan louter te experimenteren. Mij heeft het in ieder geval fantastisch geholpen :)

Het kost wel geld, maar in Belgie krijg je het wel voor een groot deel terugbetaald, ik veronderstel dat dat in NL ook zo is? :)

[Beantwoorden]


Door Sylvia op 3 december 2010 16:44

Hij lijkt me erg fijn!

[Beantwoorden]


Door indiraa op 4 december 2010 18:17

ik heb dit masker zelf ook,
maar bij mij gaat het zó ontzettend erg prikken!
en ik ben niet de enige, mijn moeder &zus hebben het ook.
ik snap er niks van

[Beantwoorden]


Door Love make uppp op 15 januari 2014 23:27

Heb er vamiddag een in de kruidvat gekocht voor 4,50 was heel wat afgeprijsd :roll: :)

[Beantwoorden]