Advertorial: Vergelijk jezelf

Een paar weken geleden gebeurde het opeens. Iets tussen hemel en aarde, een kleine schok en een goed gevoel. Eindelijk was het daar, het moment dat ik me realiseerde dat ik mijn rijbewijs wil gaan halen.

Ik ben al bijna 19, maar mijn rijbewijs halen is nooit een droom geweest. Maar sinds kort dus wel. Ik kan niet wachten om eindelijk achter het stuur te zitten! Maar ja, een rijbewijs dat kost geld. Flink wat geld.

Image Hosted by ImageShack.us

En al zeg ik het zelf: ik ben best een verstandige meid. Ik heb een spaarrekening waar voor mijn doen al best een aardig bedrag op staat. Aardig, maar voor een rijbewijs nog niet genoeg. Daar ben je toch al snel 2000 euro aan kwijt, en helaas staat er net een nulletje te weinig op mijn spaarrekening.

Dus besloot ik eens naar mijn inkomen en uitgaven te kijken. Want hoeveel ik nou eigenlijk per maand ontving, en hoeveel ik uitgaf, dat wist ik niet. En hoeveel geld verdienen en spenderen andere meiden van mijn leeftijd eigenlijk?

Op de site van BOEG kan je dat binnen een paar stappen (en zonder je eerst aan te melden. Ook wel relaxt) zien. Eerst geef je aan hoeveel je, en waarmee je geld verdient, en daarna vul je in hoeveel je uitgeeft. Ben jij jonger dan 19? Dan kun je hier de test doen.

Bij mij stond er dat ik meer verdien dan andere meiden van mijn leeftijd, maar dat ik ook meer uitgeef.

Iets minder uitgeven dus… Ik hoop dat dat mij als shopaholic gaat lukken. Hm, misschien met die knal roze Audi in mijn achterhoofd? ;)

Heb je de test ook gedaan? En wat stond er in het resultaat? Nog schokkende ontdekkingen gedaan?

Twitter Facebook
Categorie: Sponsored | 20 december 2010 | 46 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door femketje op 20 december 2010 15:05

grappige uitkomst XD ik mag de test al niet meer doen, ben 20 dus “te oud” haha.

ik heb een hoop vaste lasten >.< en inkomsten is stufi maargoed, tot zo ver wist ik het wel al *logisch als je al 2.5 jaar samenwoont en nog studeert*

[Beantwoorden]

Nurchamiel antwoordt op 20 december 2010 om 19:56:

Ik ben dus ook 20, en ik heb de test wel gemaakt (Raar?). Ik heb wel zo’n idee waar al mijn geld naar toe gaat. IK moet het alleen een beetje in de hand houden.

[Beantwoorden]


Door Isabel op 20 december 2010 15:11

Toch wel handig om een keertje te gaan doen (:

[Beantwoorden]


Door Silva op 20 december 2010 15:12

Leuke test, ga het nu doen!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 20 december 2010 15:14

leuk! ik ga het nu even doen!
‘xx

[Beantwoorden]


Door Esther op 20 december 2010 15:14

ik verdien minder dan mensen van mijn leeftijd en geef meer uit =’)
Ik ben wel 20, en ik reken stufi niet uit. Ik kan wel zeggen dat ik een aardige zakcent op mijn spaarrekening heb staan. Wellicht omdat ik ook niet aan mijn stufi kom.

[Beantwoorden]


Door Jessica op 20 december 2010 15:17

Je verdient gemiddeld meer dan andere meisjes,
maar je geeft gemiddeld minder uit.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 20 december 2010 15:22

Die heb ik al gedaan! Ik verdien minder dan de andere meisjes maar geef ook minder uit, haha!

[Beantwoorden]


Door Else op 20 december 2010 15:31

ik had dezelfde uitslag!
ik moet dus ook iets minder gaan uitgeven.
haha,xx

[Beantwoorden]


Door Eline op 20 december 2010 15:38

Ik ben veel te oud volgens dat ding ;(

[Beantwoorden]


Door Anne op 20 december 2010 15:43

Ik ben ook te oud! Flauw hoor :(

[Beantwoorden]


Door Pippi op 20 december 2010 15:46

Helaas…… te oud om deze test te mogen doen. Maar ik weet allang dat ik veel te veel geld uitgeef, hoor.
Succes met het behalen van je rijbewijs. Dat heb ik niet, dus aan auto’s hoef ik gelukkig geen cent uit te geven.

[Beantwoorden]


Door Laura op 20 december 2010 16:08

Je verdient gemiddeld minder dan andere meisjes,
maar je geeft gemiddeld ook minder uit

Maar goed ik heb ook geen baantje. -,-“

[Beantwoorden]


Door Jacky op 20 december 2010 16:34

Rijbewijs halen is heel erg leuk, maar wel verstandig om genoeg geld achter de hand te hebben. Zoveel meiden moeten stoppen omdat het geld op is.. Met een te grote pauze tussen je lessen vergeet je veel en is het weggegooid geld..
Vind wel dat je op je 19e erg weinig spaargeld hebt. Hoe doe je dat als je straks op jezelf gaat? Je een auto wilt? Die stuk gaat? ed..? Misg overdenk ik zulke dingen te hard en spaar ik teveel, maar oke.

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 20 december 2010 16:42

Ik heb hem al een keer gedaan. (:

[Beantwoorden]


Door vlaatje op 20 december 2010 16:44

hmmm ik weet van alles eigenlijk totaal niet wat ik binnen krijg en uitgeef… :$ niet dat ik alles blind uitgeef, uiteraard niet! maar een gemiddelde weten is toch wat lastig. zakgeld weet ik exact maar baantje niet. moet ik misschien toch eens uit gaan zoeken! =)

[Beantwoorden]


Door Nanda op 20 december 2010 16:50

haha nou ik ben veel te oud voor de toets. Maar ik heb mn eigen huis en dus mn eigen vaste lasten en moet dus sowieso opletten met wat ik verdien en wat ik uitgeef. Anders krijg ik problemen als ik mijn rekeningen niet meer kan betalen omdat ik te veel geshopt heb :P

[Beantwoorden]


Door Linda op 20 december 2010 17:06

Ik verdien meer dan meisje van mijn leeftijd, maar geef minder uit.
Klopt ook wel, soms geef ik veel uit en soms weinig, maar ik spaar ook best veel. En ik verdien nou eenmaal best veel.

[Beantwoorden]


Door anouk op 20 december 2010 17:15

Bij mij verschilt het per maand best veel, geef namelijk gymlessen waar ook vakantie’s tussen zitten en dan verdien ik niks. Ook pas ik best vaak op, maar dat is ook per maand verschillend ;)

[Beantwoorden]


Door Carolien op 20 december 2010 17:23

Knalroze audi?! Noooo, niet knalroze :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 december 2010 om 19:36:

Babyblauw dan? ;D

[Beantwoorden]

Merel antwoordt op 21 december 2010 om 10:52:

APPELGROEN!!! (:

[Beantwoorden]


Door Eline op 20 december 2010 17:26

Ik verdien minder dan meisjes van mijn leeftijd (13) , en geef ook minder uit.
Dus ik ga niks veranderen:D

[Beantwoorden]


Door lieke op 20 december 2010 17:47

Schokkende ontdekkingen? Zeg dat wel.
Ik krijg nog niet eens de helft van het kleedgeld wat meiden van mijn leeftijd gemiddeld krijgen laat staan dat ik de helft aan zakgeld krijg :S
Ik denk dat ik de resultaten maar eens uitprint en mijn ouders voorleg ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 december 2010 om 19:36:

Haha, heel verstandig!

[Beantwoorden]

Madeleine antwoordt op 24 december 2010 om 16:43:

Dat heb ik ook! Maar m’n ouders zijn niet over te halen… ik ga op zoek naar beter werk ;)

[Beantwoorden]


Door Manon op 20 december 2010 18:03

Ik ben boekhouder, dus ik hou mijn uitgaven heel goed bij haha! Ik denk dat de test voor mij niet zo van toepassing is, omdat ik samenwoon en studeer. Ons inkomen zal een stuk hoger zijn dan die van leeftijdsgenoten, maar wij hebben dan ook vaste lasten als huur, gwe, etc.

Toch denk ik dat ik wel wat minder moet shoppen haha!

[Beantwoorden]


Door lonneke op 20 december 2010 18:45

Ik krijg twee keer zo veel kleedgeld als iemand van mijn leeftijd (13) en ik geef meer uit. Maar ik ben ook wel veeel meer met makeup en kleding bezig als de rest van mijn klas…

[Beantwoorden]


Door Ellen op 20 december 2010 19:02

Dit kwam ik gisteren ook tegen. Ik heb de test dus meteen gedaan en er kwam uit dat ik de helft verdiende van mijn leeftijdsgenootjes. En ik geef bijna evenveel uit. Aii dat was dus niet leuk om te horen..

[Beantwoorden]


Door Anne op 20 december 2010 19:02

Ik krijg elke maand kleedgeld, en heb geen bijbaantjes. xd.
x

[Beantwoorden]


Door Janneke op 20 december 2010 19:08

Mijn doel; in april met gemak een nieuwe camera kunnen kopen is niet haalbaar :(
Ik verdien ook meer, maar geef ook meer uit dan mijn leeftijdsgenoten…
Maar het heeft me wel weer gemotiveerd om te sparen! Bedankt voor de tip en succes!

xx

[Beantwoorden]


Door Esmay op 20 december 2010 19:19

Ja ik heb dit ook gedaan!
Ik verdien minder, maar geef gemiddelt ook minder uit :)!

[Beantwoorden]


Door Misslanghaar op 20 december 2010 19:33

Ik wil het wel doen, maar weet niet precies hoeveel ik verdien want dat verschilt van maand tot maand, net als mijn uitgaven trouwens.

[Beantwoorden]


Door Dewy op 20 december 2010 19:43

Zo heel duur is je rijbewijs niet hoor, mijn vriend heeft er 2/3 maanden overgedaan en is nog geen 700,- kwijt geweest twee keer theorie examen en een keer praktijk. Maar ik weet niet of jij al een beetje rijervaring hebt of dat het ook echt de eerste keer is als je achter het stuur kruipt:P, dan snap ik dat het zo veel gaat kosten!
Ik heb de test ook gedaan en er stond dat ik meer dan gemiddeld per maand verdien maar ook meer uitgeef, dat klopt wel inderdaad maar ik spaar ook veel dus dat trekt het wel een beetje goed tegen over mn shoptripjes vind ik:)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 december 2010 om 12:41:

Ik heb nog 0 rij ervaring helaas! En bij vriendinnen van me kostte het toch al makkelijk 2000 euro… :/

[Beantwoorden]


Door Merel op 20 december 2010 20:01

Haha, ik verdien veeeeel minder dan gemiddeld en ik geen iets minder uit dan gemiddeld, haha

[Beantwoorden]


Door Mariska op 20 december 2010 21:53

Toen ik begon met autorijden, had ik verder ook geen spaargeld. Ik had toen net een bijbaantje en ben toen uit het niets gaan rijden! Wat ik je dan kan adviseren is om een rijschool te nemen die met pakketten werkt. Tien lessen voor bijvoorbeeld 400 euro. Zo kan je dan weer twee maanden verder lessen mits je dan 1 lesje in de week neemt. Zo heb ik het gedaan en ik ben in 1 keer geslaagd. Het duurt misschien wel iets langer, maar dan hou je ook wat meer geld over en je neemt rustig je tijd met lessen. Misschien heb je wat aan mijn tip :-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 december 2010 om 12:40:

Ja, ik wilde al een pakket gaan nemen. Bedankt voor je tip!

[Beantwoorden]


Door Joline op 20 december 2010 22:15

wat handig!

[Beantwoorden]


Door Marijne op 20 december 2010 23:29

Handig! Ik verdien minder dan meisjes van 16 maar ik geef ook minder uit :)

[Beantwoorden]


Door Ilse op 20 december 2010 23:40

Ik krijg gewoon veel minder kleed en zakegeld dan andere meiden van 17! Ik totaal krijg ik 70 per maand, terwijl het gemiddelde 102 is:o Toch maar eens met mn paps gaan praten:p

[Beantwoorden]


Door Willemijn op 21 december 2010 11:28

Krijg meer en geef meer uit.. Oepsie!
Vind m’n uitgaven zelf wel meevallen trouwens haha :D

[Beantwoorden]


Door carlijn op 21 december 2010 17:06

ik ga de test zo ook eens doen.
maar niet omdat ik spaar voor m’n rijbewijs:p
ik ben al begonnen, maar ik heb de mazzel dat m’n paps rij instructeur is :d
xxx

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 22 december 2010 19:17

Dat BOEG (Baas Over Eigen Geld) ken ik van op de site goSupermodel, die leerde ik jaren geleden kennen door een vriendin. Het is een Nederlandse site waar je een soort van model moet maken en dan kan je die leuk kleden en make-up geven. Je moet deze site http://www.goSupermodel.nl zeker eens checken!
Daar gaven ze dus ook uitleg over BOEG.

[Beantwoorden]


Door marijke op 23 december 2010 11:07

hi ;) ,

Ja het is wel fijn om een rijbewijs te hebben ik weet er alles van!

Ik had afgesproken met mijn ouders als ik het in één keer zou halen dat zij het helemaal gingen betalen en anders ik een deel!

Nou ik had het dus in één keer maar het was ook een lokertje zodat ik natuurlijk wel mijn theorie ging leren, want zakken kost natuurlijk ook geld en het wordt steeds duurder dus dat is zonde!

Succes met je 1e rijles straks

kusjes…

[Beantwoorden]


Door marijke op 23 december 2010 11:41

Fiat 500 PINK love love haha !

[Beantwoorden]