Twitter Question #10

Ik gebruik Twitter dagelijks, ik communiceer graag via Twitter met bezoeksters en ik vind het leuk jullie up-to-date te houden van mijn dagelijkse bezigheden. Omdat ik op Twitter vaak superveel en leuke reacties krijg op vragen die ik stel, besloot ik Twitter wat meer bij mijn site te betrekken.

Elke zaterdag is er een Twitter Question. En wat houdt dat nou precies in? Heel simpel, elke week stel ik jullie een TQ via twitter en de leukste/opvallendste reacties pik ik eruit en plaats ik op mijn site. Heb je geen Twitter? Dan ben je meer dan welkom om achteraf alsnog je mening te laten horen en lekker mee te discussiëren in de comments!

Image Hosted by ImageShack.us

Wanneer we iemand voor het eerst zien, hebben we gelijk ons oordeel klaar. Dat is niet erg, dat doet iedereen -het zit in onze genen. Maar wanneer je iemand raar of lelijk vindt, hoef je dat niet gelijk te uiten. Want het is maar de kaft die je ziet, waarschijnlijk is de binnenkant veel mooier. Vaak kun je er niets aan doen hoe je eruitziet. Ik heb een grote neus. Heel vervelend, maar die heb ik gewoon. Zo ben ik geboren, en daar kan ik niets aan doen. Ik doe mijn best om verzorgd voor de dag te komen, maar die neus zit er gewoon.

Ikzelf ben vaak zat op mijn uiterlijk beoordeelt, en dat was niet altijd even prettig. Ik denk dat het heel belangrijk is iedereen een eerlijke kans te geven. Of je nou dik, dun, lang, kort, blank of donker bent. Als iemand gewoon heel grappig, lief, slim, aardig of getalenteerd is, wat doet het uiterlijk er dan toe?

Als jij iemand niet eens een eerlijke kans geeft door zijn of haar uiterlijk, dan is er veel meer is met jou dan met die persoon. Bovendien wordt jij er niet gelukkiger of beter van, en die ander al helemaal niet.

Zeg eens eerlijk, beoordeel jij mensen wel eens op hun uiterlijk en wat vind je daar nou van?

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 13 november 2010 | 61 reacties

Reacties

Door Lara op 13 november 2010 17:14

ik doe het zelf eigenlijk ook, maar eigenlijk kun je iemand pas écht beoordelen als je diegene gesproken hebt..

[Beantwoorden]


Door Eva op 13 november 2010 17:15

He, mijn antwoord staat ertussen, leuk!

Maar zoals ik dus al zei, ik oordeel op uitstraling. Ik uit het niet, maar als ik iemand arrogant uit zijn/haar ogen zie kijken, dan hoef je diegene al niet meer, snap je?
Maar die mening kan echt wel veranderen, naar mate je diegene beter leert kennen :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 november 2010 om 17:20:

Ja dat van die arrogante uitstraling herken ik wel. Maar dat is meer een ‘attitude’ die de ander uitstraalt. Dat je daar door afschrikt kan ik dan wel begrijpen. Maar als die ander daarna bijdraait en tof blijkt te zijn, hoor je mij niet klagen!

[Beantwoorden]

Eva antwoordt op 13 november 2010 om 17:40:

Precies! En ja, uitstraling is eigenlijk ook uiterlijk… :)

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 13 november 2010 17:16

Eerlijk gezegd doe ik het ook wel en zeker zoals Eva op twitter zei, zeker een uitstraling van een persoon neem je toch mee in je (eerste) beoordeling. Toch zal ik nooit iemand buitensluiten vanwege zijn of haar uiterlijk, iedereen verdient een kans.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 13 november 2010 17:17

Misschien heb ik het eerder wel eens gedaan, maar de laatste jaren ben ik daar echt klaar mee. Vooral omdat ik weet hoe het is om altijd op je uiterlijk beoordeeld te worden, en veel mensen hadden/hebben nogsteeds die rare gewoonte om me dat duidelijk te maken.. Achja, ze moeten zelf maar weten :) Ik trek me dr niets meer van aan. En zoals je al zegt, iedereen moet een eerlijke kans verdienen. Want een mooi uiterlijk geeft geen garantie voor een mooi innerlijk ^_^

[Beantwoorden]


Door Aranka op 13 november 2010 17:27

Ik doe dat wel, maar volgens mij doet iedereen het wel. Als iemand er arrogant bij loopt en doet of ze alles is, dan heb ik het er al snel mee gehad. De uitstraling van een persoon speelt hier inderdaad een heel erg belangrijke rol in. Meestal kun je dan wel gelijk zien hoe iemand is. Maar natuurlijk moet wel verder kijken dan alleen de uitstraling misschien heb je het dan wel helemaal verkeerd.

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 13 november 2010 17:27

Eerlijk gezegd doe ik het meestal wel, maar niet heel erg.
Ik geef mensen wel een kans zegmaar.. (als ik ze er niet zo leuk uit vind zien ;p)

Pas dacht ik dat een jongen uit m’n klas een nerd was. En nu? I’m in love. :D

[Beantwoorden]


Door Sharon op 13 november 2010 17:29

Natuurlijk vorm je vrijwel direct als je iemand ziet een mening over iemand, dat kun je gewoon niet stoppen, dat heeft iedereen. Maar het ligt eraan wat je er dus mee doet. Zelf geef ik mensen wel een kans :)

[Beantwoorden]


Door Desiree op 13 november 2010 17:29

Ik denk dat iedereen mensen eerst op uiterlijk beoordelen, bewust of onbewust. Als iemand er onverzorgd uitziet vorm ik daar een mening over. Diegene kan wel heel aardig zijn, en ik zou daar ook bevriend mee kunnen worden, maar toch was mijn eerste oordeel dat diegene er onverzorgd uit ziet.. Dat is het eerste wat opvalt.

[Beantwoorden]


Door Madelon op 13 november 2010 17:37

Ik denk dat een eerste indruk van een persoon veel doet. Je vormt daar toch een beeld door. De kunst is alleen om open te staan voor het feit dat iemand heel anders kan zijn dan je eerste indruk doet vermoeden.

[Beantwoorden]


Door Esther op 13 november 2010 17:39

Ja, dat deed ik vroeger. Inmiddels ben ik wat volwassener en vel ik niet meer gelijk een oordeel. Ik zie ook altijd het beste van iemand in totdat het tegendeel is bewezen.

Ik ken een meisje, is vrienden met een vriendin van mij en ik dacht echt dat het zo’n ongelooflijk arrogant persoon was. Ze liep altijd met haar kin in de lucht en met haar kont te wiebelen. Verder een prachtige meid om te zien.

Nu ik haar beter ken is ze eigenlijk gewoon supergezellig en absoluut niet arrogant.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 13 november 2010 17:51

nou ja, gedeeltelijk. omdat ik vind dat het gedeeltelijk ook wel kan. uiterlijk zegt wel iets over je, vind ik. maar het zou soms wel eens wat minder mogen, dat vind ik wel. en ik denk soms ook wel eens van; suzanne, oordeel niet zo snel

[Beantwoorden]


Door Marieke op 13 november 2010 17:59

Dit vind ik echt een leuke. En ik ben het met iedereen wel eens. Je hebt direct je oordeel klaar, maar iedereen een kans geven is wel zo prettig. Dat zou je zelf ook niet leuk vinden, geen kans krijgen.
Waar ik alleen niet tegen kan is mensen die altijd roepen IK BEOORDEEL IEDEREEN OP INNERLIJK. Helemaal niet, want dat kan gewoon niet. Als je iemand raar of lelijk vind, dan denk je niet ‘laat ik daar op afstappen, die heeft vast een prachtig karakter’.

[Beantwoorden]

Oneofthepandies antwoordt op 14 november 2010 om 00:13:

Het kan echt wel, als je je gewoon even inbeeldt hoe jij het zou vinden als mensen jou meteen zouden beoordelen enkel op je uiterlijk, je zal snel ontdekken dat het echt niet fijn is als niemand je een kans geeft en ik garandeer je dat je mensen heel anders gaat bekijken.

[Beantwoorden]

Oneofthepandies antwoordt op 14 november 2010 om 01:42:

Je stapt trouwens toch ook niet gewoon af op iemand die je wel knap of ‘normaal’ (wat dat ook moge betekenen) vindt omdat je denkt van ‘die is vast supertof.’
Uiterlijk zegt absoluut niks over een persooon behalve hoeveel geluk of pech hij/zij heeft met zijn genen. En zoals iedereen weet hebben je genen niets met je persoonlijkheid te maken.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 13 november 2010 18:10

Ik doe het zelf eigenlijk wel, en ik vind het niet altijd even leuk. Maar het is dan niet van;’oh die ziet er niet leuk uit, dus daar ga ik niet mee om’ik geef iedereen wel gewoon een kans!

[Beantwoorden]


Door Sylvia op 13 november 2010 18:14

Natuurlijk beoordeel ik in eerste instantie op het uiterlijk, want dat is nou eenmaal je eerste indruk van diegene.

Maar ik zie in iedereen wel iets moois, want ieder persoon is mooi hoe diegene is.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 13 november 2010 18:15

Ik beoordeel vaak op het uiterlijk, maar het is gewoon je 1e indruk van bam dat is wat je denkt. Wanneer je een persoon beter kent dan ga je niet beoordelen, maar gewoon vooroordelen, zo zit het bij mij in elkaar.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 13 november 2010 18:21

Ja. Ik denk dat bijna iedereen dat wel doet. Misschien onbewust, want uiterlijk is toch de eerste indruk en dus het eerst waar je iemand op beoordeelt. Ik heb ooit gelezen dat de eerste indruk van iemand binnen 2 seconden ‘gemaakt’ is en aangezien je niemand kent binnen 2 seconden gaat dat over uiterlijk, want ik ken niemand die geen enkele gedachte heeft over iemand als hij/zij iemand voor het eerst zien. Maar als ik later die persoon leer kennen en hij/zij heeft een vreselijke persoonlijkheid haak ik snel af.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 november 2010 om 19:57:

Klopt! binnen 2 seconden bepaal je al of iemand je aanstaat of niet.

[Beantwoorden]


Door femketje op 13 november 2010 18:35

ik denk dat iedereen wel op een bepaalde hoogte mensen op hun uiterlijk beoordelen of dit nu positief of negatief is.

zelf word ik ook vaak alleen op m’n uiterlijk beoordeeld en kijken ze je raar aan als je zegt dat je HBO doet en model bent aangezien ze dan verwachten dat je een dom leeghoofd bent >.<

goede vraag btw!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 november 2010 om 19:56:

Oh dat is ook heel vervelend! Heb btw foto’s van je gezien, erg mooi :)

[Beantwoorden]

femketje antwoordt op 13 november 2010 om 22:34:

oh, dankjewel ^^

[Beantwoorden]


Door Eline op 13 november 2010 19:14

iedereen doet dat, of je nu wilt of niet.

[Beantwoorden]


Door Alma op 13 november 2010 19:15

Ik oordeel iemand niet op zijn of haar uiterlijk, ik beoordeel iemands uiterlijk ook niet zo snel, maar ik denk dat een uitstraling wel een verschil maakt. Als je vindt dat iemand er heel onzeker uit ziet of heel arrogant kijkt dan beoordeel je eigenlijk al iemand door zijn uitstraling.

[Beantwoorden]


Door mirte op 13 november 2010 19:19

ik doe het automatisch maar ik merk bijvoorbeeld bij jongens dat ik eerst de jongen beter wil leren kennen voordat ik een oordeel heb… oh en ik heb trouwens ook vaak wel gehad dat ik dacht, dat is een leuke vlotte meid, zo ziet ze er uit, en dan was het echt een arrogant iemand hihi

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 november 2010 om 19:55:

Haha dat kan natuurlijk ook!

[Beantwoorden]


Door Nikki op 13 november 2010 19:22

Wat leuk dat Wanda’s antwoord er staat!

Bij mij gebeurt het eigenlijk automatisch, maar ik vind pas zodra je iemand kent je pas kan oordelen hoe diegene is.

[Beantwoorden]


Door Marijke op 13 november 2010 19:59

Dat van jouw neus vind ik eigenlijk best meevallen hoor:)!

Maar ik heb ook wel eens gehad dat ik dacht wat ziet hij/zij er ordinair uit of onverzorgd, terwijl die genen eigenlijk toch best aardig is!

Gelukkig ben ik wel iemand die het denkt en niet gelijk hard op zegt, want zo zie je maar achteraf, het kunnen ook je collega’s later worden ;) !

Kusjes…

[Beantwoorden]


Door Mariel op 13 november 2010 20:40

Ja soms oordeel je op iemands uitstraling en denk je bleggg.. Dat hoeft achteraf gelukkig niet altijd te kloppen!

[Beantwoorden]


Door Roshelle op 13 november 2010 21:09

woow, dit heeft me wel even aan het denken gezet! maar tog ga ik gewoon op het uiterlijk af meestal.. maar als die echt niet aardig of lief is enzo, dan laat ik het wel zitten dan kijk ik tog naar alle minder mooie dingen van hem(doe ik automatisch) en dan zie ik dat hij eigenlijk tog niet zo heel knap is en dan is die weer uit men hoofd, maar als die wel lief is kijk ik altijd naar alle dingen die hij heeel mooi heeft enzo doe ik niet expres haha

[Beantwoorden]


Door nbb op 13 november 2010 21:45

ik doe me best niemand op zen uiterlijk te beoordelen, maar soms gaat dat automatisch. ik vind ook dat je geen oordeel kunt hebben op iemand als je alleen zen uiterlijk gezien hebt.

[Beantwoorden]


Door Tamara op 13 november 2010 22:21

Op eerste instantie ga ik altijd op uiterlijk af.. maar als je dan eenmaal in contact ben met die of gene kan het veranderen of niet..

[Beantwoorden]


Door Lisa op 13 november 2010 23:54

Natuurlijk als ik iemand ontmoet kijk ik wel even snel hoe ze eruit zien maar dat is maar een gewone algemene blik zeg maa, zo van ah ja, die persoon heeft bruin, blauwe ogen, etc en verder wil ik ze daarna vanbinnen leren kennen :) Denk dat iedereen wel iemand eventjes snel bekijkt wanneer ze die persoon nog maar net ontmoet hebben :)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 13 november 2010 23:55

ik bedoelde dus maar, zo van ah ja, die persoon heeft bruin haar, blauwe ogen, etc. Maakte mijn zin niet zo goed af, haha ;) Wil dus ook de persoon daarna qua karakter leren kennen wanneer ik ze net ontmoet heb :)

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 14 november 2010 00:52

Goeie topic, dit :) Net zoals dat filmpje over vriendschap van laatst..
Ik beoordeel niet te graag over uiterlijk, ben er op de basisschool vaak over gepest
Maar soms gaat het echt automatisch :p Als je bijv. iemand in compleet knalroze gekleurd ziet lopen?
Soms kun je toch een beetje iemand persoonlijkheid aflezen van iemands uiterlijk, of beter gezegd uitstraling. Bijv, onzekerheid en dat soort dingen. :)

[Beantwoorden]


Door Sanaz op 14 november 2010 03:34

Helaas gebeurt het toch nog overal.. dat er mensen op hun uiterlijk worden beordeelt.. en dat is echt niet leuk..

good question!

xxx san

[Beantwoorden]


Door Esmay op 14 november 2010 08:47

Ja ik denk dat iedereen wel gelijk oordeelt, maar ik geef ze wel een kans. Kans om ze te leren kennen enzo. En als ze dan niks voor me zijn, als ze bijv. heel arrogant blijken, of gewoon niet aardig dan hoeft het van mij niet meer. Maar als ze wel heel erg aardig is, dan is hetleuk natuurlijk! (:

[Beantwoorden]


Door Susy op 14 november 2010 09:34

Haaay!
Arrogant maar je kan ook verlegen overkomen.. daar kunnen mensen ook snel op afknappen..

[Beantwoorden]


Door Mirte op 14 november 2010 10:36

Ik denk dat iedereen het wel doet? Zonder dat diegene het merkt?

[Beantwoorden]


Door nina op 14 november 2010 10:53

Ik denk dat iedereen bewust of onbewust als eerst wel naar iemands uiterlijk kijkt, ik in ieder geval wel. Het is niet dat ik iemand dan gelijk ‘afkeur’ ofzo, maar je kijkt er toch automatisch even naar.

[Beantwoorden]


Door Sarina op 14 november 2010 10:59

Vroeger deed ik het wel, tot ik een meisje ontmoette die een heel arrogant hoofd had maar super super aardig was.

Toen ben ik wel gaan letten op die vooroordelen etc. Natuurlijk gebeurt het nog wel eens, maar ik probeer er nu echt bewust op te letten en dat gaat best goed.

x Sarina

[Beantwoorden]


Door Annemarie op 14 november 2010 12:00

Ja, ik doe het, dat doen mensen nou eenmaal. En ik ook heb mijn mening over iemand wel eens moeten wijzigen, zowel positief als negatief. Het gaat er naar mijn mening om wat je ermee doet. Ik zal altijd iemand de kans geven, vooral omdat ikzelf ook werd beoordeelt en die kans niet kreeg.
Maar instinct is wel belangrijk voor me, dus als het eerste onderbuikgevoel negatief is, blijf ik wel erg op mijn hoede bij die persoon. Ik ben een keer te vaak van een koude kermis thuisgekomen, met spijt dat ik niet beter naar dat eerste gevoel had geluisterd.

[Beantwoorden]


Door Floor op 14 november 2010 12:14

Ik betrap mezelf er vaak op dat ik het toch doe. Maar toen ik laatst het artikel van Serena op Beautylab.nl had gelezen over het woord ‘lelijk’, let ik toch wel meer op wat ik zeg. Ik zeg nu vaker ‘niet mijn smaak’ en ‘niet mijn ding’. Dat klinkt toch een stuk minder kwetsend dan lelijk.
Op Youtube zet ik wel eens filmpjes voor op mijn blog, en ik krijg vaak reacties dat ik lelijk ben. Dan denk ik: zielige meiden, terwijl ik het toch zelf ook doe. Raar is het toch.

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 14 november 2010 12:23

Onbewust doet iedereen dat volgens mij, ik kan me niet voorstellen dat er iemand bestaat die dat niet doet.. Maar eigenlijk vind ik het heel erg dat mensen dat doen. je mag het van mij pas vinden als je met diegene kennis hebt gemaakt. Als iemand aan de binnenkant niet mooi is, is de buitenkant namelijk ook niet mooi meer.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 november 2010 om 12:24:

Ja, je doet het automatisch. Je hebt al binnen 2 seconden een oordeel klaar, maar wat je er daarna mee doet is dan net de vraag.

[Beantwoorden]


Door Resy op 14 november 2010 12:23

Ik zelf word best wel vaak beordeeld op mijn uiterlijk. Maar ook in het begin als iemand niet ken ben ik heel verlegen maar zodra ik die geen beter leer kennen (en zij mij) dan voel ik me prettig enzo, maar omdat ik zo verlegen ben haken veel mensen al snel af.

Maar ja zelf beoordeel ik mensen automatisch op uiterlijk. Niet dat ik gelijk niks met ze te maken wil hebben, maar je kijkt toch anders naar mensen die er verzorgd uit zien dan naar mensen die er als een slons bij lopen.

[Beantwoorden]

Anne antwoordt op 14 november 2010 om 13:01:

Ik heb dat ook.
Ik ben van me zelf ook best wel verlegen, maar dat is nu wel minder geworden. Alleen bij mij beoordelen ze me niet dat ik verlegen ben.

En met dat laatste, dat doe ik eigenlijk zelf ook wel….

xoxo

[Beantwoorden]


Door Anne op 14 november 2010 12:57

Ik vind dit wel een goede vraag.
Natuurlijk kijk je eerst hoe die gene eruit ziet, en met welke mensen hij/zij optrekt… maar dan weet je eigenlijk nog niet echt, of hij/zij heel erg aardig is. Pas als je er mee gekletst hebt, weet je het pas echt!

xoxo’

[Beantwoorden]

anne antwoordt op 14 november 2010 om 15:23:

ja dat vind ik ook!

[Beantwoorden]


Door Wanda op 14 november 2010 14:36

Oo zo leuk me antwoord staat erbij =D.
Eigenlijk denk ik dat bewust of onbewust idereen wel eerst op het uiterlijk afgaat.. Het is toch je eerste indruk.

[Beantwoorden]


Door sophie op 14 november 2010 14:38

als ik een heel lelijk iemand zie ,, stap ik daar niet op af.. komt hij/zij met mij praten en blijkt hij/zij super aardig te zijn…. dan interreseert mij het uiterlijk niet meer…

dus jaa…
dus het is maar hoe je het bekijkt..

[Beantwoorden]


Door Ann op 14 november 2010 14:48

Ik kijk ook wel meteen naar iemand zn uiterlijk en wat voor kleding diegene draagt, maar ja dat doet iedereen. Ik geef verder alle mensen een eerlijke kans. Ik heb zoiets van ik mag iedereen wel totdat ze zelf het tegendeel bewijzen.

[Beantwoorden]


Door Manon op 14 november 2010 16:13

Ja, dat doe ik heel erg. Hoewel ik er toch wel achtergekomen ben dat dat zó verkeerd is. Vriendin van mij zou ik aantal jaar geleden nooit in contact mee willen komen. Toen dacht ik zelfs nog dat ze een jongen was. Ben heel blij dat ik haar nu ken en ze is ook behoorlijk op vooruigegaan want uiterlijk betreft, haha. ;)

[Beantwoorden]


Door Isa op 14 november 2010 16:57

Ik doe het eigenlijk nooit, misschien maakt ik wel een verkeerde opmerking wat er zomaar uitfloept (als je bijvoorbeeld met vriendinnen loopt en je ziet iemand lopen die iets aparts heeft), maar dan heb ik er gelijk weer spijt van. Ik heb zelf rood haar, dus ik weet hoe het is om zulke opmerkingen op te nemen. Innerlijk is alles!
xxx

[Beantwoorden]

Isa antwoordt op 14 november 2010 om 16:58:

ho sorry, maak*

[Beantwoorden]


Door adinda op 14 november 2010 17:32

Ik kan al de hele dag nietop twitter :(
steeds geeft hij aan dat er een fout op de pagina zit, iemand tips?!

[Beantwoorden]


Door ellis op 14 november 2010 19:20

zelf doe ik dat ook wel een beetje, maar toch vind ik dat je iemand wel eerst gesproken moet hebben voordat je gaat beoordelen. maar toch doet het uiterlijk wel wat!

[Beantwoorden]


Door Elisa op 14 november 2010 21:40

ik kijk wel een beetje of iemand me aardig lijkt, dat is best wel fout volgensmij.

[Beantwoorden]


Door Sara op 15 november 2010 11:25

Ik denk dat je sowieso zodra je iemand ziet, een beeld in je hoofd krijgt van wat voor persoon dat is. Toch laat ik mij daar nooit door afschrikken en verbaas ik mij vaak over hoe anders iemand kan zijn, dan wat ik in het begin dacht. Mensen denken vaak dat ik heel arrogant ben, doordat ik altijd mijn haar gekruld of gestijld heb en make up draag en misschien de soort kleren, terwijl ik dat juist niet ben.

[Beantwoorden]