Twitter Question #09

Ik gebruik Twitter dagelijks, ik communiceer graag via Twitter met bezoeksters en ik vind het leuk jullie up-to-date te houden van mijn dagelijkse bezigheden. Omdat ik op Twitter vaak superveel en leuke reacties krijg op vragen die ik stel, besloot ik Twitter wat meer bij mijn site te betrekken.

Elke zaterdag is er een Twitter Question. En wat houdt dat nou precies in? Heel simpel, elke week stel ik jullie een TQ via twitter en de leukste/opvallendste reacties pik ik eruit en plaats ik op mijn site. Heb je geen Twitter? Dan ben je meer dan welkom om achteraf alsnog je mening te laten horen en lekker mee te discussiëren in de comments!

Image Hosted by ImageShack.us

Het moge duidelijk wezen, de TQ’s van de laatste tijd zijn niet echt makkelijk. Deze keer stelde ik een vraag die je op veel verschillende manieren kan interpreteren. Zo kreeg ik antwoorden over verrot fruit en chocolade papiertjes, maar de meeste tweets die ik terug kreeg gingen over het innerlijk en het uiterlijk van de man of vrouw.

Ook deze keer heb ik lang nagedacht. Is het echt de binnenkant die telt? Want ik zou liegen als ik zou zeggen dat uiterlijk me niets doet. Ik heb niet voor niets een beautysite, ik vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien.

Wanneer we het hebben over het uiterlijk van een man of vrouw, denk ik dat het om de aantrekkingskracht en de chemie gaat, die je met de desbetreffende persoon hebt en wat deze persoon aantrekkelijk maakt. Als je leuk van binnen bent, dan straal je dat van buiten uit. Wanneer een mooi meisje chagrijnig voor zich uit staart, ben je waarschijnlijk minder geboeid dan wanneer je een iets minder mooi meisje ziet wat duidelijk geniet.

Ik vind dat iedereen een eerlijke kans verdient, en dat je mensen niet moet beoordelen op hun uiterlijk. Wanneer je iemand geen kans geeft omdat je diegene niet knap vindt, dan is er meer mis met jou dan met die ander.

En nu stel ik jou de vraag. Het is de binnenkant wat telt. Eens/Oneens?

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 6 november 2010 | 51 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door tess op 6 november 2010 15:40

ik ben het helemaal me je eens!

xx

[Beantwoorden]


Door anne op 6 november 2010 15:41

de binnenkant telt het meest ja!

haha wat een leuk bedachte over die chocalereep ^_^

[Beantwoorden]


Door katrien op 6 november 2010 15:51

wel, ik ben het volledig met je eens!

[Beantwoorden]


Door Hinke op 6 november 2010 15:53

Door Esther op 6 november 2010 15:59

wat een leuke zin met die chocolade reep :D

Buitenkant telt zeker, maar dan vooral het verzorgde. :) ik zou niet goed met mensen om kunnen gaan die de hele dag stinken en vettig haren hebben :’)

[Beantwoorden]


Door Michelle op 6 november 2010 16:06

Ik denk dat het een samenhang van verschillende factoren is. Innerlijk is zeker wel belangrijk, maar met een zeer slecht uiterlijk is het ten eerste onwaarschijnlijker dat je die binnenkant leert kennen, en ten tweede past het gewoon niet bij elkaar. Tuurlijk hoeft iemand geen topmodel te zijn, maar een beetje verzorging speelt toch wel een belangrijke rol.

[Beantwoorden]


Door Martine op 6 november 2010 16:11

Door Ann op 6 november 2010 16:19

Het is de buitenkant dat je als 1e ziet en natuurlijk telt die ook wel mee, anders zouden mensen ook niet zeggen ‘dat is niet mijn smaak’. Maar als je iemand leert kennen gaat het om de binnenkant, want daar moet je het uiteindelijk mee doen. Mensen kunnen wel super mooi zijn, maar je hebt er niks aan als ze vanbinnen verrot zijn.

[Beantwoorden]

Vera Camilla (admin) antwoordt op 6 november 2010 om 19:40:

Juist! ik heb ook wel eens gedacht dat een jongen niet mijn type was, gebasseerd op zijn uiterlijk. toen ik hem beter leerde kennen bleek juist dat we een hele goede klik hadden :)

[Beantwoorden]


Door Merel op 6 november 2010 16:21

Eens! Hoe leuk iemand er ook uit kan zien, uiteindelijk is innerlijk het belangrijkst. Een mooi uiterlijk is voor mij een grote plus, want uiterlijk is zeker belangrijk. Maar innerlijk telt.

[Beantwoorden]


Door Inez op 6 november 2010 16:24

Ik ben het er volkomen mee eens,
Je kunt iets of iemand niet beoordelen op uiterlijk!

[Beantwoorden]


Door eev op 6 november 2010 16:30

uiterlijk straalt, innerlijk bepaalt.

natuurlijk is innerlijk het belangrijkste, volkomen mee eens!
knap koppie leuk lijf & nul inhoud. is toch echt een no-go.. die gaat de deur uit.
maar kom op, niemand kijkt om naar een jongen die voorbij loopt en denkt. Goh, hy heeft vast een leuk innerlijk!

[Beantwoorden]


Door eev op 6 november 2010 16:30

uiterlijk straalt, innerlijk bepaalt.

natuurlijk is innerlijk het belangrijkste, volkomen mee eens!
knap koppie leuk lijf & nul inhoud. is toch echt een no-go.. die gaat de deur uit.
maar kom op, niemand kijkt om naar een jongen die voorbij loopt en denkt. Goh, hy heeft vast een leuk innerlijk!

[Beantwoorden]


Door eev op 6 november 2010 16:30

uiterlijk straalt, innerlijk bepaalt.

natuurlijk is innerlijk het belangrijkste, volkomen mee eens!
knap koppie leuk lijf & nul inhoud. is toch echt een no-go.. die gaat de deur uit.
maar kom op, niemand kijkt om naar een jongen die voorbij loopt en denkt. Goh, hy heeft vast een leuk innerlijk!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 6 november 2010 16:35

Helaas kijkt mensen alleen naar de uiterlijk.. Zelf zit ik in een rolstoel en mensen oordelen daardoor al.. Soms zou ik wel eens willen dat ze mijn innerlijk eens kennen en dan pas oordelen! Maar helaas..

[Beantwoorden]

Vera Camilla (admin) antwoordt op 6 november 2010 om 19:35:

Ik geloof niet dat alle mensen je zullen beoordelen, misschien in eerste instantie maar iedereen heeft altijd een vooroordeel. Ik zou je een eerlijke kans geven.

[Beantwoorden]

Mariska antwoordt op 6 november 2010 om 23:16:

Lief dat je dat zegt!

Helaas bij mij in de omgeving kijken onbekende mensen naar me en zeggen ze gelijk ook je zal wel een zwaar leven hebben en veel verdriet hebben.. Maar eigenlijk is dat totaal niet zo.. Ik straal bijna altijd omdat ik gewoon geniet van alles! Soms baal ik wel eens dat ik word nagekeken word maar helaas is de mens zo ;-)

[Beantwoorden]


Door Kim op 6 november 2010 16:37

Dat derde antwoord in dat plaatje is leuk, haha :D en de vierde klopt gewoon helemaal ^^

[Beantwoorden]


Door Loes op 6 november 2010 16:43

Haha, die opmerking over die chocoladereep!
Ik denk dat iedereen wordt beinvloed door hoe iemand er uit ziet. Dat is nu eenmaal het eerste wat je bij iemand ziet. Toch vind ik wel dat het innerlijk belangrijker is, al kan iemand nog zo knap zijn als die persoon onaardig is vind ik het ook niks.

[Beantwoorden]


Door Silva op 6 november 2010 16:47

Ik denk dat de meeste mensen wel denken dat het vooral belangrijk is om van binnen mooi te zijn. Het is allemaal wel leuk en aardig als je mooi bent, maar als je dan onaardig bent, word je als (sorry voor mijn taal) b*tch gezien.

[Beantwoorden]


Door Nanda op 6 november 2010 16:52

Als eerste zie je de buitenkant waar je over oordeelt. Maar uiteindelijk is de binnenkant het belangrijkst. De buitenkant zorgt er misschien voor dat je een praatje met iemand maakt, maar de binnenkant zorgt er voor dat het praatje interessant is en je blijft staan. Bovendien als iemand van binnen mooi is, zie je ineens allemaal mooie dingen aan het uiterlijk ook. Pretoogjes, een stralende lach, of een aanstekelijke schaterlach, schattige flapoortjes etc.

Máár wat voor mij absoluut altijd telt is dat iemand zich verzorgt. Als iemand smerig er uit ziet en stinkt doordat ie er zelf te laks voor is dan haak ik af. Natuurlijk kan iemand het niet in de gaten hebben dat ie bijv. naar zweet ruikt en daar kan je de persoon op wijzen. Maar als iemand altijd onverzorgd is… dankje de koekoek.

[Beantwoorden]

Vera Camilla (admin) antwoordt op 6 november 2010 om 19:36:

absoluut, zweetlucht of een vieze adem… brrrr

[Beantwoorden]


Door Vera op 6 november 2010 17:08

Bij de eerste indruk niet,
want dan zie je eigenlijk alleen maar de buitenkant.
Maar het gaat om de inhoud.
Ik ga bijvoorbeeld niet met een knappe jongen als hij stront irritant is. :’)

[Beantwoorden]


Door Eline op 6 november 2010 17:10

Het buitenkant moet iets hebben waardoor in de binnenkant wil leren kennen.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 6 november 2010 17:19

hhaha die van Beautytas! Maar ik vind ook dat de buitenkant telt, maar als je van binnen straalt dan straal je ook van buiten!

[Beantwoorden]


Door Todays Fashion Couture op 6 november 2010 17:41

Ik denk er er zo over;

Als je je van binnen fijn voelt straal je dat van buiten uit.
Tuurlijk is het belangrijk om er goed verzorgd uit te zien,
maar om iemands werkelijke persoonlijkheid te leren kennen moet je verder kijken dan alleen de buitenkant.
Je stapt af op iemand aan de hand van het uiterlijk dus de buitenkant is ook belangrijk.

xoxo

[Beantwoorden]


Door Marianne op 6 november 2010 17:58

haha die chocolade reep.
die laatste vind ik ook heel mooi gezegd!

[Beantwoorden]


Door Lise op 6 november 2010 18:06

Je kijkt als eerste naar het innerlijk, dan naar innerlijk. er moet ook aantrekkingskracht zijn, dus beide telt :-)

[Beantwoorden]

Nina antwoordt op 6 november 2010 om 18:25:

je hebt 2x innerlijk ;)
Just saying!

[Beantwoorden]

Ezgi antwoordt op 6 november 2010 om 19:13:

Ach, iedereen snapt vast wel dat ze bedoelt: Je kijkt als eerste naar het uiterlijk, dan naar innerlijk. ^.^

[Beantwoorden]

Nina antwoordt op 7 november 2010 om 10:41:

Haha, mischien zij wel niet.


Door Sylvia op 6 november 2010 18:08

Ik ben er wel mee eens, maar het is wel fijn als iemand er minstens een beetje verzorgd bijloopt.

[Beantwoorden]


Door Nina op 6 november 2010 18:24

Ik vind dat de buitenkant meer telt. Waarom? Omdat je aan de buitenkant kan laten zien hoe je van binnen bent. Het is mischien hypocriet maar ik kan er niet tegen als mensen zich zelf niet goed verzorgen. Hoe moeilijk kan het zijn? Je haar wassen, beetje deo en klaar :)

En aan de buitenkant denk ik niet aan aangeboren schoonheden -of juist niet-. Ik zou prima met een heel verzorgde jongen die een hazenlip heeft kunnen gaan. Of course!

Beetje lang geworden maar dit is hoe ik er over denk.

[Beantwoorden]

Vera Camilla (admin) antwoordt op 6 november 2010 om 19:37:

Je hebt het nu over verzorging, maar er zijn mensen die zichzelf prima verzorgen maar toch beoordeeld worden op hun uiterlijk omdat mensen hun niet ‘knap’ vinden.

[Beantwoorden]

Nina antwoordt op 7 november 2010 om 10:41:

Hmm. Ja dat is waar. Maar verzorging gaat over de buitenkant, je verzorgt je innerlijk toch niet?

[Beantwoorden]


Door Juudith op 6 november 2010 18:43

Jaa binnenkant telt!! Tuurlijk kijkt iedereen ook naar de buitenkant, maar t gaat om de combinatie van beide.. Je mag iemand vaak omdat diegene je ligt kwa gespreksstof enzovoorts.. dat hoort ook bij de binnenkant toch

[Beantwoorden]


Door Fleur op 6 november 2010 18:45

The world is easier when your beautiful.

Komt beetje negatief over maar zo is het vaak (helaas). Zodra je ook maar iets raars hebt (kromme tanden, dikke neus, etc.) dan merk je dat heel snel bij de eerste indruk die je achterlaat.
Gisteravond was ik met mijn vriendin de stad in (mijn vriendin is gewoon knap, ik daarentegen heb een vrij grote neus en veel puistjes.) Dan zie je een geweldig leuke jongen (eentje die ook bereikbaar is). Dan zit hij de hele tijd te kijken, dan komt hij en stapt hij op mijn vriendin af.
Dan weet ik dat het slecht/stom/negatief is om zo te denken, maar dan komt weer dat zinnetje in mijn hoofd: ”the world is easier when your beautiful”

[Beantwoorden]

Vera Camilla (admin) antwoordt op 6 november 2010 om 19:38:

Misschien, maar het kan ook lastiger zijn. Omdat mensen juist kunnen denken dat je alles voor elkaar krijgt omdat je knap bent, terwijl je ergens hard voor gewerkt hebt of wilt werken.

En bovendien trekken veel mooie meiden vaak ook veel foute types aan…

[Beantwoorden]


Door Nurchamiel op 6 november 2010 18:47

Ik ben het zo mee eens met beautytas. Innerlijk telt meer dan uiterlijk, maar als iemand zich niet verzorgt, dan ren ik al snel gillend weg.

[Beantwoorden]


Door femketje op 6 november 2010 19:43

ik denk dat de buitenkant in veel gevallen eerst/meer telt dan de binnenkant. pas als je iemand echt leert kennen telt ook eerder de binnenkant en maakt het je vaak niet eens uit of diegene nu super mooi of minder mooi is. mensen zijn simpelweg zo shallow, helaas, maar het is gewoon niet anders.

[Beantwoorden]


Door Joanne op 6 november 2010 19:56

Even iets heel anders: ik vind de nieuwe foto van jezelf rechts in de sidebar heel mooi! Veel mooier dan de vorige. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla (admin) antwoordt op 6 november 2010 om 20:08:

Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 6 november 2010 21:02

Ben het helemaal eens met Waymadi :)

[Beantwoorden]


Door lisetteeee op 6 november 2010 21:07

ja de binnenkant is wel belangrijk. maar een beetje lichaams/gezichts verzorging ook hoor:p
xoxoxox

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 7 november 2010 08:03

Haha die van Natasha is leuk! :)

[Beantwoorden]


Door Esmay op 7 november 2010 08:59

Ik ben het met WayMadi eens.
Die van Beautytas vind ik grappig haha :P

[Beantwoorden]


Door Marie op 7 november 2010 11:33

Je binnenkant is het belangrijkst
maar natuurlijk wil je er wel mooi uitzien :)
x

[Beantwoorden]


Door vlaatje op 7 november 2010 11:54

Vooral de binnenkant telt, uiteraard. Maar ik vind dat een jongen er wel goed verzorgd uit moet zien. Niet per se knáp maar dat je wel ziet dat ie aandacht besteed aan zich zelf.

[Beantwoorden]


Door blauwe sokken op 7 november 2010 17:57

Leuke vraag!!
Ben het eigenlijk helemaal met je eens :)

[Beantwoorden]


Door Samantha op 7 november 2010 21:14

Inderdaad, innerlijk telt! :)

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 7 november 2010 22:48

Haha, die met die chocoreep vind ik een goede vergelijking haha

[Beantwoorden]