A Touch Of Fashion: Júllie inzendingen!

1 keer in de twee weken neemt Suzanne mijn plek in voor haar fashion column: A Touch Of Fashion. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten én gevoel voor mode.

Een week geleden deed ik een oproep. Ik vroeg jullie vragen, collages, verhalen, ervaringen in te leveren… no limits, de enige voorwaarde was dat het met kleding te maken moest hebben. Een heleboel van jullie zaten hier gelukkig op te wachten en van een deel van hen deel ik vandaag hun mailtjes. De anderen komen in een volgend column aan bod (dus niet getreurd als je mailtje er niet bijstaat!). Voor degene die nog niets hebben ingestuurd, ik zou het erg leuk vinden als je dit alsnog deed via info@veracamilla.nl!

De meesten van jullie mailden mij over tips voor dames met een maatje meer. Vandaar dat dit column geheel in het teken staat van… dames met een maatje meer!

Image Hosted by ImageShack.us

Hoi,
…veel leuke oufits die ik tegenkom op fashionblogs of waar dan ook, staan heel mooi bij wat slankere meisjes. Ik ging een keer opzoek naar een outfit die ik had gevonden op een blog, met ongeveer dezelfde dingetjes, maar mij stond het voor geen meter, maar bij een slankere vriendin
van mij wel. Ik kom nooit dingetjes tegen die ook mij staan. Ik zou het dus leuk vinden om tips te krijgen over léuke outfits voor meisjes die wat voller zijn, of wat voor
broeken/shirtjes/jurkjes etc staan bij vollere vrouwen/meisjes.
Liefs,
Samantha

——————————————————————————————————————————————————————-

Ik ben best stevig gebouwd, zeg maar mollig en niet heel groot, 1.70 m.
Ik zou meer willen doen met kleding e.d., maar ik heb geen idee wat ik wel en niet kan hebben met mijn figuur.
Heb je tips wat betreft kledingstukken of combinaties of iets anders? Wat kan ik wel en absoluut niet hebben?

Mijn complimenten trouwens voor je ‘column’ elke keer, super leuk! (:

Liefs, Christianne

——————————————————————————————————————————————————————-

Hoi Suzanne!

…veel kleding die ik zie in de stad is echt bedoeld voor de
wat slankere meisjes, zoals rokken bijvoorbeeld.
En het is natuurlijk mooier niet steeds een spijkerbroek met een top
te dragen, maar je wil niet dat iedereen je ‘vetjes’ ziet. :$
Dus ik vroeg me af of jij in het algemeen wat tips kon
geven voor leuke mode die niet zoveel laat zien voor de
wat vollere dames onder ons ;).
Dus wat leuke alternatieven voor meiden met (zoals ik) dikkere
bovenbenen (ronde heupen en kont:$) bijvoorbeeld.
Dat zou ik echt tof vinden,

Groetjes, Constance! <3


“Hoi Samantha, Christianne, en Constance (mooie naam!)! Allereerst bedankt voor de complimenten. Eén troost misschien: je probleem is veelvoorkomend (ik kreeg vele mailtjes!). Des te belangrijker natuurlijker dat dit nu eens aan de orde komt. Allereerst –zo cliché, maar waar!- benadruk je positieve kanten. Dit klinkt vrij abstract, maar het feit dat je rondingen hebt, kan ook heel vrouwelijk zijn. Heel vaak trek ik iets aan waarin ik me toch te veel ‘in een zak’ gekleed voel. Bij een vrouw waar een kledingstuk op wat meer plekken plooit, kan serieus heel mooi zijn naar mijn mening! Anyway, dit is natuurlijk niet wat je vroeg. Zorg in ieder geval dat een broek, rokje, of strak shirtje niet knelt; dit is ontzettend onflatteus! Ben sowieso eerlijk tegenover jezelf wat betreft de maat die je hebt; niet te klein, maar vooral ook niet te groot. Misschien staat het je niet aan, maar draag liever een wat hogere broek –zodat alles wat beter bij elkaar gehouden wordt- dan een lage broek waar ‘alles overheen valt’. Zorg ook dat je bij een broek het niet lijkt alsof je bovenbenen eruit knappen. Mijn tip is echter: jurkjes! Deze zorgen vaak voor een heel mooi decolleté, terwijl het probleem van de bovenbenen –niet zichtbaar- meteen is opgelost. Zorg dat deze óf wijd vallen (gebruik dan een tailleriem om wel een silhouet te creëeren), of gemaakt zijn van een soort korsetmateriaal, waardoor alles mooi ‘ingepakt’ zit. Stretch stof is uit den boze! Ik weet niet wat voor type je bent, maar als je hakken draagt (je moet er wel flatteus op kunnen/leren lopen dan) creëer je meer lengte, en lijk je zo ook slanker. Nog een tip: kijk eens op het blog Saks in te City ter inspiratie. Sakina heeft namelijk ook een (paar) maatjes meer, en zij ziet er naar mijn mening wél altijd leuk, maar ook fashionable uit! Nog een laatste tip: draag laagjes. Zo kun je veel verbloemen, zonder dat je je in tenten hoeft te hullen.”

——————————————————————————————————————————————————————-
Hee Suzanne!

Ik heb een vraag, ik ben 1.88 meter lang en mijn benen zijn vrij dun, maar
ik heb best wel een buikje. Ik vind het ontzettend leuk om een keer een
jurkje aan te doen naar school, maar meestal zitten ze te strak waardoor ik
er gewoon niet uit zie. Meestal verdoezel ik het met een leuke zwarte
blazer, maar vind dat nu een beetje saai worden. Wat voor andere tips heb
je?
Alvast bedankt hè! :)
Liefs, Maj-Britt.

“Hoi Maj-Britt (niet om te slijmen, maar ook al een mooie naam!). Eerlijk is eerlijk: ik vind dit een moeilijke. Iedereen heeft wel een plek die wat zwakker is aan zijn of haar lichaam, maar als het je buikje is dan is dat wel extra lastig; dit is toch een vrij centraal punt, die erg in het oog springt. Als je een jurkje leuk vindt, draag dan een jurkje die van de taille strak zit, zodat je je figuur behoudt, maar die vanaf je taille in een A-lijn loopt. Dit zwierige model is ook nog eens super vrouwelijk; handig als je zo lang bent! Als je iets anders aan wilt dan een jurkje, draag dan liever een blouse –die wat meer plooit- dan een strak shirtje. Zorg ook dat je de aandacht trekt naar een ander lichaamsdeel. Draag bijvoorbeeld een aparte ketting, sjaal of legging; als het maar niet je buik is!”.

Twitter Facebook
Categorie: A Touch Of Fashion | 8 november 2010 | 35 reacties

Reacties

Door Milou op 8 november 2010 12:06

Leuk die tips!!
Ik ben ook van die eerste mailtjes haha!
Najah ik ben niet stevig of zo maar ik ben heel klein waardoor ik er snel als een propje uitzie!

[Beantwoorden]

Milou antwoordt op 8 november 2010 om 12:07:

Oh en de link van die saks in de city blog mist! Ik ben wel benieuwd eigenlijk!! :)

[Beantwoorden]


Door Yara op 8 november 2010 12:20

Door Suzanne op 8 november 2010 12:34

oh al opgelost :)!

[Beantwoorden]


Door femketje op 8 november 2010 12:44

leuk om te lezen :D

[Beantwoorden]


Door Jellybean op 8 november 2010 12:51

En dan zet je er een foto van JSimpson bij??? Dat is een ‘volle’ vrouw?

Mm, nou daar denk ik toch anders over, maar ok.

[Beantwoorden]

Eline antwoordt op 8 november 2010 om 12:55:

ja dat vond ik ook al apart. maar goed, ze is zelf heel dun he, dan lijkt jessica misschien idd vol :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 november 2010 om 13:03:

Die foto heeft Suus er niet bij gezet, maar ik.

Ik kon er natuurlijk ook een foto van Beth Ditto bij zetten ;). Ik heb Jessica Simpson erbij gezet omdat ik denk dat zij toch een mooie vrouw is met een maatje meer. Ik weet niet wat haar maten nu zijn, maar ik vind Jessica met een wat voller gezicht op bovenstaande foto er prachtig uitzien.

[Beantwoorden]

Eline antwoordt op 8 november 2010 om 13:17:

Jij bent ook slank :P En ik vind jessica dus echt geen maatje meer vrouw :) Beth Dtto is met haar maat 58 natuurlijk weer het andere uiterste, dat snap ik! Ik denk alleen dat je hiermee een verkeerd beeld weergeeft aan de toch vrij jonge bezoeksters van je site. Als ze zien dat jessica met haar 42 echt vol is dan kan dit vervelende associaties oproepen denk ik :)
Neem dan iemand als kirstie alley opd eze foto ; http://deceiver.com/wp-content/uploads/2008/02/kristie_alley_fat.jpg maat 46 maar echt prachtig, vind ik dan!

[Beantwoorden]

Lisanneleeft antwoordt op 8 november 2010 om 14:01:

Volgens mij heeft jessica daar eerder maat 38 ofzo hoor :P

Suzanne antwoordt op 8 november 2010 om 14:54:

ah joh; de foto was inderdaad niet mijn keuze, maar ik snap vera’s gedachtegang wel. ik weet niet hoe t tegenwoordig is, maar waarschijnlijk hebben jullie het plaatje van jessica in haar hoofd toen ze nog een heel stuk slanker was. ze is ook een tijd lang echt wel een stuk voller geweest hoor. en nog steeds mooi, daar niet van inderdaad. maar het gaat om het idee toch?:)

[Beantwoorden]

Antoinette antwoordt op 8 november 2010 om 19:29:

Ik vind de keuze voor Jessica Simpson eerlijk gezegd ook een beetje ongelukkig! Jessica was in maart bij Oprah en toen vertelde ze dat ze maatje 38 heeft (size 4).

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 november 2010 12:54

Ik als enorme plus size vrouw ben het absoluut niet met een van je tips eens. Stretch kan prima mits in de juiste maat. Je hoeft niet alles te verstoppen omdat je dik bent, dat vind ik echt onzin. Aansluitende kleding kan dus prima als het maar wel in de goede kleur en maat is!

[Beantwoorden]

Willemijn antwoordt op 8 november 2010 om 15:16:

Ik ben dan geen enorme plus size vrouw maar heb wel maat 42 en ik vind stretch ook pri-ma kunnen!

[Beantwoorden]


Door tatjana op 8 november 2010 13:04

ik heb echt een rampfiguur vind ik zelf, ik ben lang (1,83), dus meer lengte creeren word ik neit echt blij van. Heb brede heupen wat ik kan verbloemen door jurkjes maar dat vind ik weer niet mooi omdat ik ook dikke bovenbenen heb en naast dat heb ik ook nog eens een buikje. Dan zou je zeggen leg de accenten op je boezen…maar die is nou ook niet echt prominent aanwezig met m’n B-tje. Ik heb wel een smalle taille, mar heb het idee als ik daar een leuke riem draag dat m’n heupen weer breder lijken en m’n buik meer opvalt.

Heb je misschien en goede tip voor mij? Hoop het wel want ik heb echt een rampenfiguur vind ik…

[Beantwoorden]


Door Samantha op 8 november 2010 13:35

Haha, wat grappig. Mijn vraag staat er bij! Erg fijn dat het beantwoord is. Ik heb er wel wat aan. :) Zelf draag ik echt heel veel jurkjes of een shirtje dat onder mijn borsten wat strakker valt en dan iets wijder bij mijn buik. Staat me ook altijd wel goed. Ik heb namelijk grote borsten en soms is dat moeilijk met jurkjes waar zeg maar al ‘borsten’ in zitten, kan het niet zo goed uitleggen. :P Maar erg handige tips!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 8 november 2010 13:37

Was interessant om die tips te lezen :)

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 8 november 2010 14:00

Interessante tips :)
Ik ben een beetje zoals de laatste, maar dan wat kleiner haha

[Beantwoorden]


Door Nurchamiel op 8 november 2010 14:48

Handig! Ik ben zelf ook een beetje vol, en ik heb ook moeite met iets anders dan een spijkerbroek en een topje.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 8 november 2010 14:55

@ Eline… ik zeg ook niet dat je wat hoeft te verstoppen hoor. vind juist dat je heel trots op jezelf mag zijn! maar deze meiden vroeger hoe ze er slánker uit zouden zien, en dan zou ik niet voor stretch kiezen. maar als het je niets uitmaakt; prima toch? :)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 8 november 2010 14:56

@ Tatjana… dat is wel lastig maar ik ben toch voor de tailleriem. ik denk eerlijk gezegd dat je alleen maar dénkt dat je daar breder door wordt. natuurlijk valt jurkje dan wel wijder, maar zo lang het niet trekt doet dat je over het algemeen wel slanker lijken. maar geef geen garanties hoor; moeilijk om te zeggen zonder je te zien.

[Beantwoorden]


Door Yumi op 8 november 2010 15:03

probeer ook gewoon blogs/mensen te volgen met ongeveer jouw lichaamsbouw! ;)

[Beantwoorden]


Door Melanie op 8 november 2010 15:28

Wat een leuke blog is http://www.Saksinthecity.Blogspot.com! Dat meisje heeft een zeer leuke kledingstijl.

[Beantwoorden]


Door nina op 8 november 2010 15:53

Weer eens een ander soort artikel dan we normaal van jou gewend zijn, nouja. Eigenlijk zijn je artikelen elke keer weer verrassend. Leuk!

[Beantwoorden]


Door Shirley op 8 november 2010 16:05

Kijk voor een maatje meer ook is op; http://www.leblogdebigbeauty.com/

Ik heb zelf ook een maatje meer en (langere) jurkjes is echt de oplosing! Leuk met stoere boots of uggs. Uggs passen iedereen no matter of je dikke kuitjes hebt

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 8 november 2010 16:10

@ Nina; thanks!
@ Melanie: ja hè ;)?
@ Shirly: goede tip

[Beantwoorden]


Door LieveMiekjuh op 8 november 2010 16:28

Hoi Samantha, Christianne,Constance en alle andere meiden met een iets grotere maat,

Er zijn tegenwoordig heel veel leuke blogs voor Plus Size Meiden. Zo is mijn blog er ook eentje van.
Maar er zijn er heel veel. Typ gewoon eens plus size blog in op Google en je komt er heel veel tegen. Maar ook op Plus Size Fashion keten “Evans” vind je de Evansblog waar zij aangeven wat hun favoriete plus size blogs zijn (psst, ik sta daar ook tussen, haha)

Keuze genoeg dus. Heel veel plezier allemaal!

liefs,
Annemieke

[Beantwoorden]


Door Constance op 8 november 2010 16:30

Bedankt voor het beantwoorden van de vraag! En ook bedankt voor de blog! :)
Leuke artikelen!

[Beantwoorden]


Door Annelies op 8 november 2010 16:31

Opzich redelijk advies maar wel wat kort door de bocht en wat gelimiteerd. Als je bijvoorbeeld zegt:
”Bij een vrouw waar een kledingstuk op wat meer plekken plooit”

Dan moet je er ook bij zeggen wat dan wel kan en wat niet. Want plooien kunnen flatteren of juist funest zijn. Vooral bij de maatjes meer is het een moeilijkere kwestie.

”Ben sowieso eerlijk tegenover jezelf wat betreft de maat die je hebt; niet te klein, maar vooral ook niet te groot.”
Dat is waar, maar het is ook handig om er bij te zeggen dat het vooral gaat om dat het Past. Maten kunnen per winkel verschillen en ik zie vaak dat mensen het automatisch bij dezelfde maat houden ipv kijken of het ook echt goed valt.

”ijn tip is echter: jurkjes! Deze zorgen vaak voor een heel mooi decolleté, terwijl het probleem van de bovenbenen –niet zichtbaar- meteen is opgelost.”
Bijna al mijn jurkjes hebben geen decolleté. Daarnaast zijn er verschillende neklijnen die het beste passen bij bepaalde maten. Handig zou dan zijn dat je de soorten jurkjes aangaf en daarmee ook de lente van jurken (aangezien jurken tot de knie meestal kleiner maken en dan kan men soms ook wat molliger ogen)

Ik zie ook wel in dat je gelimiteerd bent door het aantal woorden maar wat dan makkelijk was geweest was een website die juist uitlegt welke vorm je bent en wat daar het beste bij past. Er zijn tegenwoordig zelfs (engelse) tijdschriften die de laatste koopjes per bouw laten zien (zoals de MORE).

Al met al wel leuk geschreven ;)

[Beantwoorden]


Door Josephine op 8 november 2010 16:49

Ik heb dat ook met buikje, daarom draag ik veel taille dingen :D

[Beantwoorden]


Door Silva op 8 november 2010 16:49

Superleuk! Hier heb ik echt wat aan, ik ben niet superslank, dus zulk soort tips zijn altijd handig :)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 8 november 2010 16:54

@ Annelies; ben het helemaal met je eens! maar ik ben er ook om te leren tenslotte ;) en nog even… met decolleté bedoel ik niet dat hij heel laag hoeft te vallen, maar meer dat als je een jurkje met tailleriem (had ik erbij moeten zeggen) draagt je nog wel vormen houdt en zo dus wel mooi decolleté creeert

[Beantwoorden]

Annelies antwoordt op 9 november 2010 om 13:41:

Maar voor die meisjes die al wat onzeker zijn met hun cup D+ (wat vaker voor komt bij de wat steverige) kan ’t juist weer averechts helpen. En iemand met AA zal ook niet echt blij ervan worden. Daarnaast had ik het ook niet over hele lage neklijnen maar qua cupmaat en wat wel/niet opvalt speelt de neklijn ook heel erg mee. Een V nek staat bijvoorbeeld bij vrouwen met een grote cup heel anders dan bij iemand met een B-tje. En dan hoeft het echt geen V-nek te zijn die je bh net niet laat zien.
T is geen kritiek ofzo maar er komt toch wel iets meer bij kijken dan alleen jurkjes en hoge taille broeken. ;)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 9 november 2010 om 18:17:

Klopt zeker! maar het ging nu met name om slanker lijken en daarop heb ik me gefocust maar leuk/goed/mooi/stijlvol aankleden is in zijn algemeenheid gewoon niet zo simpel als het lijkt ;)

[Beantwoorden]


Door Mariel op 9 november 2010 19:16

Een hele leuke column om te lezen!

[Beantwoorden]