Twitter Question #08

Ik gebruik Twitter dagelijks, ik communiceer graag via Twitter met bezoeksters en ik vind het leuk jullie up-to-date te houden van mijn dagelijkse bezigheden. Omdat ik op Twitter vaak superveel en leuke reacties krijg op vragen die ik stel, besloot ik Twitter wat meer bij mijn site te betrekken.

Elke zaterdag is er een Twitter Question. En wat houdt dat nou precies in? Heel simpel, elke week stel ik jullie een TQ via twitter en de leukste/opvallendste reacties pik ik eruit en plaats ik op mijn site. Heb je geen Twitter? Dan ben je meer dan welkom om achteraf alsnog je mening te laten horen en lekker mee te discussiëren in de comments!

Image Hosted by ImageShack.us

Wat is dit een lastig onderwerp zeg! Bij mij op school gelden voor zover ik weet, geen kledingregels. Ikzelf ben niet zo’n fan van regels. Vaak wanneer je dingen verbied, gebeuren ze juist. Maar toch, regels zijn soms gewoon nodig.

Ik denk dat het heel belangrijk is dat wanneer je in de puberteit zit of jongvolwassene (aan het worden) bent, dat je de mogelijkheid hebt jezelf te ontwikkelen. Dat je kunt doen en dragen wat je wilt, om zo je eigen stijl te ontwikkelen.

Kledingsmaken verschillen, maar wat kan nou echt niet door de beugel en zou verboden moeten worden? Ikzelf vind het dragen van hakenkruizen absoluut niet kunnen en ook vind ik het vrij asociaal wanneer je je ogen bedekt. Het is erg lastig, wat kan wel, en wat kan niet? Wanneer overschrijdt je de lijn? Ik denk dat iedereen dat anders kan ervaren, en daarom denk ik dat het toch snel lastig wordt wanneer je regels gaat opstellen.

Want wat jij aanstootgevend kan vinden, kan een ander als heel normaal ervaren. Wat is te bloot? Is een blote schouder al te heftig, of is het pas te bloot wanneer je borsten bijna uit je bh vallen?

Hoe denk jij erover? Vind je dat er kledingregels nodig zijn op school? Is bepaalde kleding niet geschikt voor in het klaslokaal, of maakt het wat jou betreft niets uit?


Reacties

Door Vera op 30 oktober 2010 14:03

Nee, ik vind dat er geen kleding regels nodig zijn, maar mensen in een joggings-broek vind ik maar raar. Jongens met broek op half 11 moeten ze lekker zelf weten, soms ik het wel sexy. :$
Alleen in je bh op school rondlopen gaan écht te ver…

[Beantwoorden]


Door Lee; op 30 oktober 2010 14:03

Ik vind dat er tot op zeker hoogte wel regels nodig zijn. Als je een beetje normaal nadenkt vind ik dat je dit zelf wel kunt bedenken, maar té blote of beledigende (iets met een hakenkruis erop bijvoorbeeld) kleding vind ik niet kunnen ;)

[Beantwoorden]


Door Dewy op 30 oktober 2010 14:06

Bij mij op school mag je geen uberkorte rokjes aan, geen topjes met spaghetti bandjes en geen toren hogen hakken 7/8 cm is het limiet. Ook mogen wij geen zichtbare piercings dragen (ook geen tongpiercing)niet meer dan 2 oorbellen per oor en geen zichtbare tatoeages, niet te strakke kleding en bij bepaalde lessen je haar opgestoken. Ook moeten wij netjes kunnen praten duidelijk articuleren in de lessen, dat vind ik zoiezo al vrij normaal, een hoop regels maar ik doe de opleiding hostes/frontoffice/reisleiding/hotel, (van alles door elkaar wat erbij hoort)en dat is gewoon niet gepast. Zou jij het leuk vinden als je bij een hotel aan komt en een vrouw met een tatoeage in haar gezicht en 10 oorbellen in elk oor je aanspreekt.

[Beantwoorden]


Door Dewy op 30 oktober 2010 14:07

Nou ik het zo na lees, lijkt het net of ik je aanval met mijn tekst, zo bedoel ik het absoluut niet ik wilde gewoon mededelen hoe het in mijn omgeving gaat:P
xx

[Beantwoorden]


Door Esther op 30 oktober 2010 14:13

ik weet dat alleen petten verboden waren op mijn middelbare school. Bij mijn juridische opleiding mochten joggingsbroeken ook niet. En mijn mijn schoonheidsspecialiste opleiding heb je gewoon een wit apenpakje aan en moeten er platte schoenen onder, en geen piercings in gezicht, of decollete.

Naja, maakt me niet zo veel uit allemaal eigenlijk. Alleen gezichtsbedekkende kleding zoals een burka vind ik storend.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 30 oktober 2010 14:21

Ik vind regels niet nodig. Alleen gezichtbedekking, dat is gewoon erg ongemakkelijk praten. Ik vind dat je mag aantrekken wat je wilt, het is jouw stijl en als er regels waren dan leek iedereen op elkaar. Geen regels dus.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 30 oktober 2010 14:25

Laatst was er bij mij op school een meisje en zij had van die zombielenzen in. Sorry hoor, maar dat is gewoon freaky.

[Beantwoorden]


Door katrien op 30 oktober 2010 14:41

regels zijn idd lastig, ieder heeft zen eigen mening.
persoonlijk ben ik volledig akkoord met jou ;)

[Beantwoorden]


Door ellis op 30 oktober 2010 14:45

natuurlijk moet niet iedereen sexy kleding gaan dragen op school en wat jij ook zegt je moet elkaars ogen wel kunnen zien. verder vind ik dat je echt helemaal zelf mag weten wat je aan doet!

[Beantwoorden]


Door Zoë op 30 oktober 2010 14:50

ik vind de stijl van schooluniformen geweldig. vooral in films vind ik het geweldig. dus ik zou het niet erg vinden als mijn school dat had hoor. (;

[Beantwoorden]


Door Allison op 30 oktober 2010 15:09

ik vind dat er wel bepaalde regels moeten zijn.. net zoals joggingbroeken en petjes vind ik ook gewoon niet kunnen. Hoofddoeken mogen, maar wel inderdaad dat je het gezicht kan zien.. verder moeten de mensen natuurlijk weten dat je naar school gaat en niet gaat stappen ;)

[Beantwoorden]


Door esmee op 30 oktober 2010 15:17

ik vind dat er geen regels moeten komen omdat het gewoon is dat je zelf mag bepalen wat jij wilt dragen en je daar prettig in voelt.
zelf draag altijd normale kleding en ik zie er netjes uit maar als ik naar gym geen zin heb om me spijkerbroek aan trekken hou ik lekker me trainigsbroek aan.
en is dat dan zo erg als ik dat doe?
ik vind dat iedereen lekker aan moet trekken wat ze zelf en waar ze zich fijn in voelen en ik vind het dan raar als school gaat zeggen dat dat niet mag maar dat is mijn mening

[Beantwoorden]


Door Dewy op 30 oktober 2010 15:28

@esmee, dat ligt ook een beetje aan de opleiding die je volgt vind ik, je kiest voor iets en daar komen bepaalde consequentie aan vast te zitten

[Beantwoorden]


Door Vera op 30 oktober 2010 15:31

@ Dewy, indd!

[Beantwoorden]


Door Elisa op 30 oktober 2010 15:32

Pfoee ik vind dit een hele lastige want ik vind zeker niet alles kunnen maar hoever kun je gaan in het opleggen van regeltjes.. Waar trek je de lijn.. Etc! Erg lastig dus!

[Beantwoorden]


Door Vera op 30 oktober 2010 15:34

Trouwens, op school vind ik onze kledingregels voor gym echt raar.
We mogen binnen alleen broeken tot boven de knie aan, anders mag je niet meedoen.
Je mag geen hemdjes aan, dus iets met korte mouwen.
Ook zijn lange mouwen verboden (wat ik dan weer wel logisch vind), en je moet je haar vast, maar da’s ook vrij logisch.
Maar dat van die broeken en shirts vind ik echt nergens op slaan…

Verder mag je op school volgens mij alles dragen?
In ieder geval moet je IN de les petjes en mutsen afdoen, maar dat is ook begrijpelijk.

[Beantwoorden]


Door marijke op 30 oktober 2010 15:41

Bij mijn opleiding gelden ook erg veel regels/eisen!

Wij moeten bijvoorbeeld in uniform naar school komen, en make-up mascara en lippenstift alleen dat is bijna al te veel.( is nog net toegestaan).

Ik houdt mij wel aan de regels, zonder regels zou het een puinhoop worden, en een ordinaire bende!

kusjes..

[Beantwoorden]


Door Todays Fashion Couture op 30 oktober 2010 15:42

Ik vind dat je gewoon mag dragen wat je zelf wilt.
Maar er zijn natuurlijk wel grenzen. Zoals t-shirts/truien met bijv. hakenkruis, middelvinger of een gore tekst vind ik wel over the top.

Of je hebt meisjes met een string die bijna een halve meter boven de broek uitkomt, tsja, ik zou het niet doen.

Gezichtsbedekkende kleding vind ik wel lastig, want het is fijn om iemand te zien als je ermee praat.

xoxo

[Beantwoorden]


Door Ann op 30 oktober 2010 15:48

Ik vind dat iedereen moet dragen waar hij/zij zich prettig in voelt. Maar er zijn natuurlijk grenzen, shirtjes waar je halve buik in ziet vind ik persoonlijk te ver gaan en zoals jij al zei hakenkruizen kan ook niet. Maar om nou schoolregels in te gaan voeren wat wel en niet kan gaat tever, al snap ik wel dat er opleiding zijn waar ze verwachten dat je er netjes bijloopt :)

[Beantwoorden]


Door Shauni op 30 oktober 2010 16:14

Op mijn school hebben we ook best wat regeltjes omtrent de kleding.
De “mouwtjes” van je topje, bij meisjes dan, moeten minstens 2 vingers breed zijn (vrij onlogisch aangezien niet iedereen dezelfde handen heeft, maar goed), jongens zullen heus wel eens een paar schouders gezien hebben :’).
En ook erg korte rokjes en broekjes zijn verboden. Net zoals piercing in het aangezicht en tattoo’s.
In principe eigenlijk alles wat uitdagend en too much is. Erg rare regeltjes op mijn school, want bijvoorbeeld netkousen zijn wel toegelaten, dat is toch ook niet echt toepasselijk in de les, kan ook aan my liggen (:
Net alsof je bloot naar school zou gaan, dat zou pas getuigen van weinig zelfrespect..

[Beantwoorden]


Door Margot op 30 oktober 2010 16:38

Ik vind kledingregels op school altijd een beetje overdreven,
ik kan het opzich wel begrijpen dat als een jongen een pet opheeft,
dat een leraar het niet fijn vind dat hij/zij niet het gezicht van het kind kan zien,
maar dan vind ik dat ze dan bijvoorbeeld hun pet andersom op hun hoofd moeten kunnen zetten.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 30 oktober 2010 16:49

Heb liever geen kledingregels, natuurlijk is het wel fijn als iemand niet halfnaakt gaat rondlopen maar in het algemeen heb ik liever geen kledijregels, is zo saai anders, veel leuker om verschillende kledijstijlen te zien :)

[Beantwoorden]


Door Lizzy op 30 oktober 2010 16:50

Sinds wij een nieuwe rector hebben op school wil zij ook korte rokjes en jurkjes gaan verbieden. Verder zijn hoofddeksels verboden en de rest spreekt een beetje voor zich. Niemand bedenkt het om in zijn onderbroek naar school te gaan ;-)

[Beantwoorden]


Door Linda op 30 oktober 2010 16:58

Ik ben het ook wel met jou eens. Ik vind kledingregels overdreven, maar er zijn toch grenzen die ik bij mij op school wel eens overschreven zie worden.

Oh en ps: het is puberteit, niet pubertijd ;)

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 30 oktober 2010 17:08

In de eerste klas hoorde ik nog weleens over een meisje met een te kort shirtje of rokje dat naar huis was gestuurd, maar nu is dat echt niet meer :)

(ik zit nu voor het zevende jaar op deze school :P)

[Beantwoorden]


Door Tessa op 30 oktober 2010 17:14

verdorie…. ik heb de TQ gemist :(

[Beantwoorden]


Door nina op 30 oktober 2010 17:31

regels vind ik niet echt nodig, maar als het te overdreven is vind ik wel dat er iets van gezegt moet worden.

[Beantwoorden]


Door Eline op 30 oktober 2010 17:36

Ik ben voor regels, als ik terugkijk naar mijn middelbare schooltijd dan vind ik echt dat de jeugd van tegenwoordig (haha) er wel echt veel ”sletteriger” bij loopt. Ik zie soms kinders van een jaar of 13 in shirtjes die ik nog te bloot vind voor iemand van mijn leeftijd. Dus regels vind ik wel goed. Rokjes tot halverwege je bovenbeen en niet korter, geen strapless kleding enzovoorts. Ik ben helemaal voor!

Oh ja ik ben een fossiel, en vroeger was alles beter ;)

[Beantwoorden]


Door Simone op 30 oktober 2010 17:46

Ik vind dat er niet echt regels horen te zijn, maar mensen kunnen toch wel zelf nadenken wat oké is en wat niet kan of licht dat aan mij?

[Beantwoorden]


Door femketje op 30 oktober 2010 17:52

ik denk zeker wel dat bepaalde kleding niet erg geschikt is om op school te dragen. je bent in een openbare ruimte waarin ik vind dat je je netjes of in ieder geval fatsoenlijk moet kleden XD ik ben dus voor kleding-regels alleen hoeft voor mij een verplicht schooluniform niet.

[Beantwoorden]


Door Nina op 30 oktober 2010 18:02

Ik vind dat er bij mij op school op school mensen rond lopen waarvan de kleding echt niet kan. Maar dat is hun smaak toch? Als zij alles van hun lichaam willen laten zien dan accepteer ik dat. Net zoals ik dat doe bij punkers en gothics, etc. Ik zou me expres niet houden aan regels als die er zouden zijn, gewoon uit principe!

Leuke vraag trouwens.
xNina

[Beantwoorden]


Door Nina op 30 oktober 2010 18:05

Ik vind kleding met beledigende teksten er op trouwens ook echt niet kunnen!

[Beantwoorden]


Door Julie op 30 oktober 2010 18:42

oei oei oei
dat commentaar van marijealbach is als een doorn in mijn oog.
hoezo mogen jongens hiermee wegkomen en meisjes niet?

[Beantwoorden]


Door Nienke op 30 oktober 2010 18:54

Ik vind niet dat er kledingregels hoeven te zijn, want indd; waar trek je de lijn? Iedereen heeft er een andere mening over. Daarnaast: wie heeft er last van als een meisje bijv. een te kort rokje aanheeft? Het is natuurlijk niet erg netjes enzo, maar het is uiteindelijk haar lichaam & zij bepaalt maar wat ze aantrekt, zo denk ik erover.

[Beantwoorden]


Door lhaura op 30 oktober 2010 19:01

haha, bij ons nemen ze kledingregels pakken strengen (belgie). Nouja in de meeste scholen hier in de buurt toch ;). Ik mag namelijk alleen maar blauw&wit dragen. geen jeans, ook geen witte broeken of rokken of leggings, alleen maar marinablauwe stoffene broeken/rokjes en bovenaan gwn blauw en wit :p

[Beantwoorden]


Door Kim op 30 oktober 2010 19:16

Iedereen heeft een eigen stijl en ik vind dat je dat mag laten zien :) Ik vind het onzin als je geeneens een joggingbroek aan mag naar school, kom op zeg, wat is daar mis mee? Iedereen heeft wel eens zin in een lekker luie dag, waarom zou je dan niet lekker in een joggingbroek mogen rondlopen :) Dat is toch ook helemaal niet aanstootgevend ofzo.. Kijk, als iemand besluit dat hij/zij graag in z’n ondergoed wil rondlopen dan snap ik dat dat niet mag =’] Maar shirtjes met spagettibandjes, joggingbroeken en korte rokjes vind ik gewoon kunnen. Zolang je maar geen ondergoed ziet [behalve bh bandjes dan bij shirtjes met spagetti bandjes] vind ik dat er geen regels hoeven te zijn wat betreft kleding. Wel snap ik dat je geen petjes mag dragen in de les ofzo, en natuurlijk is het prettig als je iemands ogen kan zien :)

[Beantwoorden]


Door Marije op 30 oktober 2010 19:19

@Julie , haha ik dacht het zelf ook al, maar helaas is 140 tekens te weinig om je standpunt helemaal goed uit te leggen!
Bij jongens erger ik me er niet aan als ik een stuk van hun onderbroek zie, omdat dit een soort ‘stijl’ is. Als het bij meisjes ook om deze ‘stijl’ gaat, geef ik ze groot gelijk en moeten ze het vooral dragen.
Maar zodra ik strings zie, gaat het voor mij véél te ver. Dit is sletterig en ongepast. Een boxershort-rand bij meisjes moet natuurlijk ook kunnen!

[Beantwoorden]


Door Alina op 30 oktober 2010 19:44

Bij ons hebben we 1 regel en dat is geen hoofddeksels. Op zich vind ik dat een hele goede regel maar die mutsjes mogen ook niet, die je een soort van op je hoofd legt, die mogen ook niet. en dat vind ik heel wat anders dan de petten met klep. Verder vind ik kledingregels onnodig.

[Beantwoorden]


Door Noelle op 30 oktober 2010 20:12

Ik vind dat je zelf mag dragen wat je leuk vindt maar dat je je wel op de gelegenheid moet kleden.
Als je naar een gala gaat moet je geen naveltruitje met kort rokje aandoen en hetzelfde geldt voor een joggingbroek op school.

Bij mij op school mag je niks op je hoofd hebben (ook geen capushons)
Ik vind dit best wel een stomme regel omdat ik vroeger vaak van die baret (mutsjes) droeg die meer op je achterhoofd liggen. Dat mag nu dus ook niet meer.

[Beantwoorden]


Door Aslii op 30 oktober 2010 21:11

echt een moeilijke vraag,
Bij ons op school mag je alleen een pet op in de aula, in de les dus niet. Ik vind het gewoon niet kunnen als meisjes een rokje/ jurkje aan hebben die zó kort is dat je terwijl ze staat of loopt gewoon alles kunt zien wat er onder zit XD Piercing vind ik eigenlijk niet zo erg, ik heb zelf een neuspiercing en die kan ik niet zomaar even uitdoen voor een dagje school. Hij groeit namelijk binnen anderhalf uur dicht -_-.
Op sommige scholen zijn er regels voor gym, bijvoorbeeld geen lange broek. Nou ben ik zelf een turks meisje en dus ook moslima. En ik wil (door mijn godsdienst ook) geen korte broek aan, en dan word het lastig, hahah :D

Maar opzich vind ik kledingregels niet heel nodig.

[Beantwoorden]


Door Krista op 30 oktober 2010 21:16

Ik vind dat ieder zich moet kleden zoals hij wilt. Halfnaakt naar school komen? Moet je helemaal zelf weten, heb ik ook iets om in de pauze over te praten. Maar ga dan ook niet janken dat iedereen je een hoer noemt ;)

[Beantwoorden]


Door (x) op 30 oktober 2010 22:18

Bij ons zijn er regels op school ,
namelijk;
in de zomer mag je geen ; topjes,te korte rokjes,geen slippers,geen ‘crocs’ en dergelijk dragen…

Soms vind ik het wel overdreven van dat we geen topjes mogen dragen, …

Ik vind zelf dat iedreen zich kleed zoals hij of zij zich goed voelt … xxx

[Beantwoorden]


Door (x) op 30 oktober 2010 22:20

Wat ik ook nog vergat is ;
We mogen ook geen tattoo’s of piercings… Geen petten,mutsen enzo in de les. In de sport is het een ‘uniform’ ,turnkledij die je moet dragen..

[Beantwoorden]


Door Sacha op 31 oktober 2010 02:28

Wij hebben niet echt regels, maar je mag geen pet of hoed op. Ik vind dat je ook niet echte regels nodig hebt, zolang je maar niet halfnaakt door de school loopt.

[Beantwoorden]


Door Mandy op 31 oktober 2010 09:53

Wij hebben op school niet echt regels, de kleding bij ons op school vind ik ook gewoon normaal :) Zolang je iemand haar gezicht kan zien en niet bedreigd wordt door de kledingstijl vind ik het best!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 31 oktober 2010 10:11

Bij ons op school lopen sommigen ook wel gewoon in hun joggingsbroek, als ze bijvoorbeeld het tweede uur gym hebben ofzo :)
Wij hebben niet echt regels:
sommige leraren hebben wel dat je je pet ofzo af moet doen, en je mag ook geen shirt aan met rare opdruk ofzo.

Ik vind wel dat iemand je gezicht kan zien (A)

[Beantwoorden]


Door Kathy op 31 oktober 2010 10:14

Bij ons mag alles, behalve petten en zonnebrillen op. Mutsen mogen dan weer wel, want die bedekken je gezicht niet.
Tijdens gym moet je wel je haar in een staart, maar daar is tegen mij nooit iets over gezegd.

[Beantwoorden]


Door Janne op 31 oktober 2010 10:43

Ik vind dat er zeker regels moeten zijn op school anders zou je bij ons op school nog al eens iets zien –‘ xd

[Beantwoorden]


Door kimberly op 31 oktober 2010 13:05

Op mijn oude (MBO) school waren er wel kledingvoorschriften als in geen joggingsbroeken, petten, zonnebrillen, geen vlekken in de kleding en geen heupbroeken!!! (dit omdat bij sommige meiden te bilspleet te zien was). Ik vind het ook erg onsmakelijk en niet erg netjes als je bilspleet ze zien is…maar het ging mij iets te ver

[Beantwoorden]


Door kimberly op 31 oktober 2010 13:07

oh en geen zichtbare tattoos en piercings

[Beantwoorden]


Door Meike op 31 oktober 2010 13:16

Ja, geen zichtbare piercings, maar trouwens ook geen naveltruitjes ofzo?

[Beantwoorden]


Door Lucille op 31 oktober 2010 13:33

Tattoos ligt eraan hoeveel/of als j ze echt goed ziet piercigs als het niet te heftig is ik heb woensdag ook een extra gaatje laten schieten, ik heb er nu twee maar dat vindt ik persoonlijk niet asociaal, maar als je hele gezicht er onder zit vindt ik het zelf ook een beetje “te” worden. Op school in een joggingpak lopen dat kan echt niet dan laat je toch ook geen goede indruk achter?

X

[Beantwoorden]


Door Marieke op 31 oktober 2010 14:39

Een verbod op piercings en tattoo’s zou je bij mij er echt niet door krijgen (tenzij natuurlijk een opleiding zoals Dewy doet) Ik heb nu tien piercings, eentje in mijn neus en negen in mijn oren. Voor school zou ik die er dus echt niet uit gaan halen.
Ik vind regels niet zo nodig. Als je alles zo leest, is vooral sletterig een bezwaar. Ben ik het mee eens, maar aan de andere kant heb ik ook zoiets van ‘hun string is zichtbaar, mijn onderbroek zit netjes waar die hoort’ Ze moeten het maar lekker zelf weten :’] Zelfde geld voor borsten die uit shirtjes rollen en bilspleten, ook bij jongens. Bij ons had iemand ooit zijn broek zo laag, dat toen hij zich uitrekte aan de voorkant alles te zien was. Heel onsmakelijk, midden in de klas..

xx

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 31 oktober 2010 14:44

Ik heb zichtbare tattoo’s en piercings. Ik snap niet waarom dit niet zou mogen. Ik vind dit een beetje een ouderwetse gedachtte. Tegenwoordig heeft iedereen wel een tattoo of een (navel)piercing.

Ik vind het wel ongepast om in de winter, onder je winterjas een haltertopje dragen die te groot is waardoor je tieten er bijna uitvallen, terwijl je 16 bent en je zoon net naar de kinderopvang hebt gebracht. En dan neem ik even een voorbeeld aan een klasgenoot. Op basisscholen vind ik dat er een uniform moet worden gedragen. Kinderen uit groep 6/7/8 leren wat merkkleding is en als je dan geen Replay of iets op je kleding heb staan word je al snel gepest.

[Beantwoorden]


Door Nurchamiel op 31 oktober 2010 15:43

Uniformen helpen niet. Op school probeer je anders te zijn dan anderen, en worden er groepjes gevormd. Zelfs met een uniform kan er onderscheid gemaakt worden: haar los of opgestoken, broches etc.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 31 oktober 2010 17:02

Bij ons op school zijn ze er helemaal niet streng in. Heb persoonlijk nog nooit gehoord dat iemand naar huis is gestuurd, door zijn kleding. Joggingbroek, korte rokjes, strapless, spaghettibandjes je ziet het eigenlijk allemaal. Persoonlijk vind ik dat zoiets ook moet kunnen. Iedereen moet kunnen dragen wat hij of zij wil. Tsja, als ik iemand de hele dag in een joggingbroek zie lopen denk ik wel van ‘huh’? Maar tegelijk denk ik ‘Ach ja, eigen keus en stiekem zou ik zelf nu ook wel een joggingbroek aan willen hebben.’

[Beantwoorden]


Door Anne op 31 oktober 2010 20:15

ik vind gewoon dat iedereen zijn eigen stijl moet ontwikkelen.
ik bedoel iemand kan toch niet iemand anders zijn/haar stijl bedenken door regeltjes.

zelf dragen sommige vriendinnen van mij wel joggingsbroeken, persoonlijk doe ik dat niet. dat vind ik gewoon om te sporten. Maar dat is hun stijl, en ik accepteer dat… hun moeten dat zelf maar weten, zolang hun het maar mooi vinden! :)

[Beantwoorden]


Door Corien op 1 november 2010 10:16

Bij ons op de middelbare school mochten over het algemeen geen hoofddeksels worden gedragen als je de school binnen ging. En ook mocht je geen jassen aan in de lokalen.
Verder waren er niet echt regels met wat wel en niet mocht, maar werd er wel eens geklaagd door een leraar als iemand een shirtje aan had wat er te sletterig uit zag, of wanneer iemand een aanstootgevend plaatje/tekst op zijn of haar shirt had staan (iets wat seksueel getint oid). Meestal kreeg die persoon dan gewoon een shirt van school om aan te trekken.

En ik vind eigenlijk dat het zo op mijn school wel goed verliep. Geen duidelijke regels en genoeg vrijheid om je stijl te ontwikkelen, maar als je wel een keer iets ongepast droeg dan werd je er gewoon vriendelijk op gewezen.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 1 november 2010 10:45

Ik vind dat er wel regels moeten zijn wat betreft de kleding op school. het beste mischien nog een uniform!

[Beantwoorden]


Door Amy-Denise op 1 november 2010 12:40

Op mijn school zijn er geen regels wat betreft kleding, haar, piercings, tattoos. En dat vind ik veel aangenamer dan een school met een hele waslijst wat mag en wat niet mag.
Zo kan iedereen lekker zichzelf zijn.

[Beantwoorden]


Door Jeniffer op 1 november 2010 16:25

wij hebben eigenlijk niet echt veel regels. alles mag wel, alleen je mag níets op het hoofd in de klassen zelf, dus ook geen hoofddoekjes en met gym een broek tot boven de knie en maakt niet uit wat voor truitje. ze maken er ook geen probleem van als je in de zomer op kort broekje of rokje naar school komt, als je je er zelf maar prima bij voelt!

[Beantwoorden]


Door Britt op 1 november 2010 16:44

Mij maakt het niet uit wat iedereen draagt howr!! Moet je zelf weten… Maar zelf zou ik nooit in een joggingsbroek naar school gaan!!

[Beantwoorden]


Door Britt op 1 november 2010 16:48

Bij mij op school moet we wel een t-shirt van school aan!!=O echt dom vind ik! Het lijken net tenten ze zijn mega groot!!=((

[Beantwoorden]


Door Mariel op 1 november 2010 17:29

Ik wil wel iemands gezicht kunnen zien.. Verder vind ik dat je ook vrij moet kunnen zijn!

[Beantwoorden]


Door isa. op 1 november 2010 20:27

bij ons op school mogen we het helemaal zelf weten. alleen petten worden niet toegestaan maar dat hebben de meeste scholen.
ik zit zelf op een boerenschool, waar veel jongens met klompen komen [waarom anders een groene’boeren’school] een poosje terug wouden ze klompen verbieden, maar omdat dat altijd werd toegestaan is de hele school afgesloten door leerlingen, en hadden we/ze strobalen voor de deur neergezet enzovoorts. nu hebben we het zo ver gekregen dat we de klompen weer aan mogen.

[Beantwoorden]