The Make-Up Basics: Waar begin ik mee?

Image Hosted by ImageShack.us

Toen ik net met make-up begon, begon ik met met mascara. Behalve mascara gebruikte ik soms ook van die dikke duo pencils van hema in verschillende kleuren. Lichtgeel en roze waren mijn favoriet. Wanneer ik dat nog niet genoeg vond, gebruikte ik nog wat oogpotlood op mijn bovenste wimperrand en op mijn waterlijn.

Later minderde ik daar weer in en vond ik vooral foundation en lekker veel mascara belangrijk. Maar voor iedereen is het natuurlijk persoonlijk, de een begint met het gebruik van mascara terwijl de ander al op een jonge leeftijd fanatiek met lipgloss smeert (ik niet, het plakt zo!).

Vandaag vertel ik jullie waar je mee kunt beginnen als je (bijna) nog geen make-up gebruikt.
Deze vraag krijg ik heel vaak en daarom ga ik hem vandaag voor jullie proberen te beantwoorden.

Om te beginnen: je moet niets. Ik ken zat meiden die zich zonder make-up het fijnst voelen en daar kan ik niets anders dan bewondering voor hebben. Laat je ook alsjeblieft niets aanpraten door verkopers, reclames en de media. Dat een rode lipstick dé must have van dit seizoen is, dat zal best. Dat betekend toch zeker niet dat jij ermee moet lopen als het niet jouw ding is?

Ik ga jullie dan dus ook niet vertellen wat jullie wel en niet moeten doen. Dat kan gewoon niet, om de simpele reden dat jij weer iets heel anders belangrijk en mooi/lelijk kunt vinden. Wanneer je met make-up wilt beginnen, moet je je afvragen waarom. Waarom vind je dat je het nodig hebt?

Ik begon met mascara omdat ik wilde dat mijn ogen meer zouden opvallen. Ik denk dat de meeste meisjes met mascara beginnen, omdat eigenlijk het enige product is wat je nodig hebt om je look af te maken. Een opgemaakt gezicht zonder foundation of lipstick, dat kan best. Maar een opgemaakt gezicht zonder mascara? Dat ziet er vreemd uit. Wanneer je helemaal niets draagt, alleen mascara dan zie je er vaak toch een gelijk wakkerder en frisser uit.

Image Hosted by ImageShack.us Wanneer ik vroeger oogpotlood gebruikte, wilde ik er altijd net zo uitzien als Avril Lavigne.

Vaak zie je dat jonge meiden naast mascara ook zwart oogpotlood gebruiken. Hierdoor vallen je ogen nog net iets meer op. Je kunt alleen een lijntje langs de bovenste wimperrand aanbrengen, maar ook op je waterlijn en je onderste wimperrand kan oogpotlood gebruikt worden. Na gebruik van oogpotlood zijn je ogen gelijk een stuk donkerder, vallen ze meer op en het staat vaak een beetje alternatief.

Na mascara en oogpotlood, begon ik met foundation omdat ik pukkeltjes wilde verbergen. Wanneer jij dus ook make-up wilt gaan gebruiken om je acné te camoufleren, zou je kunnen beginnen met concealer en foundation. Over het het camoufleren van een onzuivere huid heb ik een filmpje gemaakt.

Als je make-up gaat gebruiken, moet je ergens beginnen. Begin gewoon, wees niet bang. Ik heb ook heel veel geprobeerd en geblunderd om erachter te komen wat ik mooi vind en wat bij mij past. Koop wat jou leuk en mooi lijkt. Mascara? Lipgloss?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gewoon een keer product, bijvoorbeeld foundation wilt proberen. Dat je eigenlijk wel tevreden bent met je huid, maar dat je alleen nieuwsgierig bent naar het product zelf. Google dan een aantal goedkope foundations en probeer deze. Zo ben je niet veel geld kwijt, maar kun je toch testen of foundation jouw ding is of niet.

Een ander voorbeeld is dat je nooit oogschaduw draagt, maar het toch wel een keer wilt proberen. Je kunt dan een simpele quattro (4 kleuren) oogschaduw van bijvoorbeeld Essence kopen. Als je na gebruik toch vindt dat de oogschaduw mooi staat, maar de kwaliteit niet goed is, dan kun je achteraf altijd nog een beter (en duurder) paletje kopen.

Ook krijg ik vaak de vraag welk product het waard is om wat meer geld voor neer te tellen. Vaak willen meiden 1 mooi ding van Dior of MAC, maar ze weten niet wat ze moeten kopen. Ik zou dan voor iets gaan wat ik vaak gebruik, maar waar ik toch niet helemaal tevreden over ben. Veel vriendinnen van me gebruiken nauwelijks make-up, alleen mascara en soms wat oogschaduw. Zij hebben mascara’s van Chanel en oogschaduw van Dior. Ze kopen niet veel, maar wel duur. Dat kan ook. Ik ben absoluut niet van mening dat duur altijd beter is, maar sommige meiden gebruiken alleen mascara en geven daarom graag wat meer uit aan een mascara van Chanel. Omdat ze er geld voor hebben, ze die mascara fijn vinden en omdat het ze een luxe gevoel geeft. Prima toch?

Als je dus voor de eerste keer naar bijvoorbeeld een MAC counter gaat, raad ik je aan iets te kopen wat je echt graag wilt. Ik kocht de eerste keer een foundation en een blush. Een foundation omdat ik maar geen goede kon vinden, en mijn onzuivere huid graag gecamoufleerd wilde hebben. En ik kocht een blush, omdat ik blush een fantastisch product vind en ik bij MAC de perfecte licht roze kleur kon scoren.

Het was misschien makkelijker geweest als er duidelijke regels waren qua make-up, dat het duidelijk was waarmee je moet beginnen. Maar zo is het gewoon niet, en zou het niet wat saai zijn als er wel regels waren? Een soort handleiding en een starterspakket? Wees niet bang voor make-up, hoe bescheiden of losbandig je het ook wilt gebruiken. Just have fun with it!


Reacties

Door charile op 5 oktober 2010 14:06

leuk artikel!
ik begon met lipgloss en mascara…nu gebruik ik alles op blush en bronzer en foundation.
‘xx

[Beantwoorden]


Door nina op 5 oktober 2010 14:06

ik begon ook met mascara, en soms wat oogpotlood. Verder interesseerde make-up me totaal niet. Tot ik beautysites tegen kwam en ontdekte wat make-up nou eigenlijk is, haha

[Beantwoorden]


Door charile op 5 oktober 2010 14:06

leuk artikel!
ik begon met lipgloss en mascara…nu gebruik ik alles op blush en bronzer en foundation na.
‘xx

[Beantwoorden]


Door Sharon op 5 oktober 2010 14:20

Ik begon ook met mascara/oogpotlood. Nu gebruik ik foundation, mascara en blush. En heel soms oogschaduw :’) Mascara vind ik trouwens wel een echte musthave! Leuk geschreven trouwens :)

[Beantwoorden]


Door Tamarah op 5 oktober 2010 14:26

Goed geschreven artikel, mijn complimenten! Ik had dat ook, dat ik net zulke doordringende ogen wou krijgen als avril haha! Vroeger elke dag, nu alleen als ik daar echt voor in ‘de mood’ ben haha!

[Beantwoorden]


Door Liennnn op 5 oktober 2010 14:30

leuk artikel, heb het helemaal gelezen! ik deed ook altijd avril lavigne- eyes omdat ik haar amazing vind ;a vind dat nog steeds wel, maar die oogmake-up doe ik niet altijd meer zo zwart, hihi.

ik begon wat met oogschaduw en lipgloss en zo geloof ik, een palletje met van alles en nog wat you know? zo’n beautycase.

toen ik voor het eerst foundation ging dragen, wist ik helemaal niet dat dat over het hele gezicht moest! ik dacht alleen op de wangen enzo, net als blush. hihi!

[Beantwoorden]


Door Lara op 5 oktober 2010 14:37

opnieuw weer een geweldig artikel wat je hebt geschreven, altijd fijn om deze artikels te lezen op een saaie schooldag!

Ik zelf begon inderdaad altijd met een beetje mascara en oogpotlood, pas op latere leeftijd begon ik met foundation omdat ik het toen ook pas nodig had..

[Beantwoorden]


Door Lizzy op 5 oktober 2010 14:39

Leuk! En dat plaatje is echt schattig! Ik begon met mascara en nu draag ik iedere dag foundation, poeder blush, oogschaduw, eyeliner, mascara, wenkbrauwpoeder en vaak een lipstick met gloss. Zo :P

[Beantwoorden]


Door Lizzy op 5 oktober 2010 14:40

Laatst ging mijn zusje van 3 me trouwens opmaken. Blush op mijn ogen, oogschaduw op mijn voorhoofd en lipgloss op je ogen. lekker ;)

[Beantwoorden]


Door Eline op 5 oktober 2010 14:40

Leuk geschreven vera. Ik denk echt dat deze artikelen voor een hoop jonge meiden handig zijn!

[Beantwoorden]


Door Bertine op 5 oktober 2010 14:40

Goed artikel! Ik heb al best veel make-up maar nog niks van MAC!! Ik droeg als eerste oogschaduw (knalblauw!). Van mijn moeder mocht ik dit alleen op vrijdag op want ik zat nog maar in groep 8!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 5 oktober 2010 14:40

Haha dat plaatje is way too cute! erg handig en je hebt eigenlijk alles gezegd! Ik begon met make-up omdat ik het leuk vond, begon eigenlijk met lipgloss, haha! Als ik iets van een duurder merk zou nemen dan denk ik dat het een lipstick word :)

[Beantwoorden]


Door Lee; op 5 oktober 2010 14:44

Super artikel weer ;) Ik droeg af en toe make-up in groep 7, knalroze *schaam* oogschaduw en een laagje mascara! Vanaf toen is het steeds meer opgebouwd, tot ik in de 1e/2e klas echt het ‘beautywereldje’ ontdekte en ik nu inmiddels een aardig leuke stash heb opgebouwd ;)

[Beantwoorden]


Door Dees'. op 5 oktober 2010 14:51

Ik draag altijd nog steeds Mascara en oogpotlood en soms oogschaduw ;’] .

[Beantwoorden]


Door Elisa op 5 oktober 2010 14:53

Leuk artikel weer :D Ik begon uiteraard met mascara (wie niet) maar pas heel laat eigenlijk.

[Beantwoorden]


Door Tina op 5 oktober 2010 14:58

ik weet nog goed toen ik voor het eerst make-up probeerde dat was op de peuter.
samen met mijn vriendin ( dat is nog steets mijn beste vriedin) zagen we op de peuter een kastje daar gingen we even in kijken en toen vonden wij een lipestick(vel rood) en toen heben we gevraagt of we die op mochten. dus heel vroeg al haha. maar ik begon pas met echte make-up toen ik 12 was.
xx

[Beantwoorden]


Door Ava op 5 oktober 2010 14:58

Door Lindsey op 5 oktober 2010 15:39

Toen ik 12 was droeg ik vooral mascara, later oogpotlood en lipgloss. Nog later foundation, nu draag ik ook blush enz

Leuk stukje!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 5 oktober 2010 15:50

Goed artikel weer!
Ik gebruikte als eerst ook mascara,
omdat heel veel meiden het droegen, en vond het ook wel leuk, dus ik dacht; mm. gewoon doen (:!
Later gebruikte ik oogpotlood,
en daarna steedsw weer wat meer,
nu gebruik ik ook foundation (heel soms), en poeder blush etc etc!
Ik vind dat ik me goed moet voelen met en zonder make-up, ik doe vooral make-up op omdat ik het leuk vind! (:

[Beantwoorden]


Door Lisa op 5 oktober 2010 15:51

Vind eigenlijk dat er geen regels zijn voor make-up. Ieder heeft zijn eigen smaak en doet zijn eigen ding dus :) Hoe dan ook, leuk artikel ! =)

[Beantwoorden]


Door Liselot op 5 oktober 2010 15:54

Leuk artikel hoor!
Ik draag eigenlijk alleen mascara & oogpotlood. En heeeel soms concealer, maar verder niets.

[Beantwoorden]


Door Anneleen op 5 oktober 2010 16:12

Dit vind ik een heel leuk artikel. Veel meiden vragen zich dit waarschijnlijk af. Op mij is het niet meer echt van toepassing, maar vond het toch erg leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Hinke op 5 oktober 2010 16:20

Ik begon met mascara en oogpotlood en lipgloss.
Nu draag ik soms ook wel eens oogschaduw.
Op vakantie ga ik blush kopen en uitproberen.
Wat is goede (goedkope) blush?

[Beantwoorden]


Door Es op 5 oktober 2010 16:20

ik begon zelf met mascara en blush geloof ik(en zwart oogpotlood) maar als ik nu terugkijk zou ik beginnen met een beetje concealer en mascara:D Foundation gebruik ik zowiezo nooit kvind als je ee ngoede concealer en poeder heb dat foundation (overdag) niet echt nodig is..

[Beantwoorden]


Door Denise, JustPink op 5 oktober 2010 16:22

Leuk stuk! Ik begon met mascara en verder niks eigenlijk ik gebruikte nooit zo veel make-up.. later wel foundation en bronzer en oogpotlood. Nu heb ik sowieso altijd oogpotlood en mascara en wat bronzer

[Beantwoorden]


Door Nanda op 5 oktober 2010 16:33

als kindzijnde was ik altijd gek op make up. Ik vroeg een beetje ogenschaduw en nagellak van mn moeder. Toen kreeg ik met mn verjaardag of voor sinterklaas make up dozen. Je weet wel, met van die ogenschaduw in alle kleuren van de regenboog, hehe.
Toen ik een jaartje of 10 was waren mn beste vriendin en ik weg van lipstick en blauwe mascara! kochten we van ons zakgeld een lipstick van de hema in de meest lelijke kleuren. Toen ik 13 was droeg ik zwarte mascara en zwarte oogpotlood.Ik leek wel een gothic met mn zwart omrande ogen. Toen ik 14 was werd foundation en poeder helemaal in. Iedereen droog het. En iedereen droeg het fout. Een veel te donkere kleur, en dan precies stoppen bij je nek. Oranje/bruin gezicht en een witte nek. Sinds mn 16e weet ik mij een beetje normaal op te maken haha. Eyeliner, Mascara, soms ogenschaduw. Geen poeder, en geen lipstick.

[Beantwoorden]


Door Vera op 5 oktober 2010 16:38

Ge-wel-dig artikeltje, je hebt gelijk.
Ik kocht foundation omdat ik dacht dat het ‘erbij’ hoorde, maar ik gebruik het NOOIT. Ik heb een ontzettend goede en egale huid van mezelf, met bijna nooit puistjes. Daar ben ik stiekem heel trots op, haha. :’)
Ik begon eigenlijk met oogschaduw.
Ik vond het mooi, maar durfde het niet zo goed te dragen.
Daarna ging ik verder met mascara en stopte ik met oogschaduw, wat ik soms opdeed.
Nu gebruik ik (bijna) elke dag mascara en blush, omdat ik blush ontzettend mooi vind, en mascara ook.
Af en toe oogpotlood op mijn waterlijn, maar niet vaak, het kriebelt dan een beetje, en dan moet ik lachen. :d

[Beantwoorden]


Door W. op 5 oktober 2010 16:47

Ik vind niet dat je er perse niet-opgemaakt uit ziet als je geen mascara draagt.. Ik heb vanmezelf gewoon zwarte wimpers en ik heb het gewoon niet echt nodig! Het ligt er gewoon een beetje aan wat je haar/huid type is. Voor blonde vrouwen vind ik het wel weer echt een must have

[Beantwoorden]


Door Chrissie op 5 oktober 2010 16:48

Ik begon juist met concealer, vooral uit ‘noodzaak’ omdat ik op m’n twaalfde acné kreeg en die puistjes wilde verbergen. Een jaartje daarna kwam er ook losse poeder bij (van de hema, geweldig spul, jammer genoeg verkopen ze dat sinds twee jaar niet meer). Vanaf m’n zestiende kwam er ook blush bij, een supermooie van estée lauder die ik van mijn moeder kreeg. Met een vleugje blush zag je er ineens een stuk gezonder uit!
En sinds een paar jaar gebruik ik gewoon dagelijks minerale poederfoundation en een beetje blush.
Mascara vind ik (persoonlijk) eigenlijk geen must-have, maar dat is vooral omdat ik van mezelf donkere wimpers heb en het dus niet persé nodig is, al is het wel mooier mét.
Een tijdje geleden heb ik wel een hele goede mascara gekocht van lancome, en het maakt inderdaad een verschil, mét of zonder mascara. Maar op de één of andere manier weerhoudt iets me ervan het elke dag te gebruiken, omdat het dan niet meer ‘bijzonder’ zou zijn, en ook omdat ik me dan na een tijdje waarschijnlijk kaal zou voelen zonder. En dan zou mascara weer een extra stap erbij zijn, bij mijn dagelijkse routine (die ik met foundation, blush, haren doen, normale verzorging etc al eigenlijk veels te lang vind :p).
Hopelijk komt er nog eens een dag dat ik denk van ‘nee, laat die foundation maar zitten, m’n huid is goed zo’. Het lijkt wel of dat hoe meer producten ik ga gebruiken, hoe minder tevreden ik word over hoe ik er naturel uitzie. En hoe leuk en fijn ik make-up dan ook vind, het heeft jammer genoeg ergens toch ook wel een nadelig effect op m’n zelfbeeld.

[Beantwoorden]


Door Ilja op 5 oktober 2010 16:53

Leuk stuk :-) Ik vind trouwens echt dat je prachtig haar hebt !!

Liefs Ilja

[Beantwoorden]


Door Fleur op 5 oktober 2010 17:15

Goed artikel!
En je hebt helemaal gelijk, stel je wilt geen make-up dragen, dat is dat niet erg.
X

[Beantwoorden]


Door Lara op 5 oktober 2010 17:42

Hoe vond je die foundation van MAC trouwens…? Ik kan me er geen artikel over herinneren :P

[Beantwoorden]


Door Kim op 5 oktober 2010 17:47

M’n allereerste product was blush… zo rond m’n 6e hahaha!! Mijn moeder deed ELKE dag ’s ochtends een beetje ‘rouge’ (zoals ze dat zo mooi noemde) op m’n toet, zodat ik er wat gezonder uitzag… vooral in de winter was ik namelijk altijd lijkbleek! En uiteraard lekker experimenteren met mamma’s knalrode lippenstift en blauwe oogschaduw… sooo 80’s ;)

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 5 oktober 2010 18:08

Leuk artikel!!
Ik begon met mascare en lipgloss, door op jouw site te gaan ben ik weg van make-up. LOVE IT♥

[Beantwoorden]


Door lauren op 5 oktober 2010 18:18

ik gebruikte in het begin enkel een oogpotlood en mascara, eentje dat ik ergens had bij gekregen of zo :D een paar maand later wou ik weten hoe je je verder moest opmaken (foundation, rouge, etc.) en toen ben ik schoonheidsverzorging gaan volgen en op beautyblogs gaan kijken, en begin ik steeds meer bij te leren.:) in het begin was het maar 1x per week eens mascara op doen, en nu is het een routine geworden, elke dag make up opdoen :D

[Beantwoorden]


Door loes op 5 oktober 2010 18:53

haha, leuk artikel!:D
En zou je eens over nagellak willen schrijven met de make-up basics?
Of iets met french manicure, want dat mislukt altijd bij mij:S

[Beantwoorden]


Door Anne op 5 oktober 2010 19:03

Ik begon met mascara, en ik had echt totaal geen idee hoe je oogpotlood op moest doen. Ik had het eerst een tijdje op mijn waterlijn gedaan, en toen op een dag moest ik het gewoon proberen!
En het lukte!
Nu heb ik zowiezo elke dag mascara en oogpotlood op.

Foundation gebruik ik nooit!
1. Omdat ik het niet heb.
2. en als ik het zou hebben , zou dat niet nodig zijn, want ik heb geen last van acne.

Maar wel een erg leuk artik!

xxx

[Beantwoorden]


Door Mariel op 5 oktober 2010 19:06

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Samantha op 5 oktober 2010 21:23

superhandig !

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 5 oktober 2010 21:30

klopt natuurlijk wat je zegt, maar als ik iets zou mogen zeggen: eyeliner, mascara, foundation en poeder. of één van deze natuurlijk. maar als je iets van deze gebruikt dan krijg je meteen zo’n opknapbeurt vind ik!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 6 oktober 2010 12:01

ik begon eerst met mascara na een tijdje begon ik foundation te ontdekken en oooooh wat gebruikte ik dat véél te véél en te donker :p leuk artikel ! :D

[Beantwoorden]


Door daisy op 6 oktober 2010 12:20

Ik begon eerst met lipproducten.
Eerst die rose labello, en toen langzaam aan ging ik lipstick of gloss gebruiken, lekker safe, zodat je je makeup langzaam kan opbouwen en het niet zo erg opvalt in je omgeving dat je “ineens” make up gebruikt. Daarna mascara, oogpotlood en oogschaduw.

Blush kan trouwens altijd wel als je een natuurlijke kleur pakt valt het niet zo op.

[Beantwoorden]


Door Misslanghaar op 6 oktober 2010 22:19

Hele goeie tips!
Ik heb dezelfde mening, je moet niet alle trends gaan volgen als je je daar niet goed bij voelt :-)
Wou er trouwens ook altijd uitzien als Avril, nog steeds zelfs :-)

[Beantwoorden]


Door aniek op 7 oktober 2010 17:17

leuk artikel vera! ;)

[Beantwoorden]


Door Michelle op 20 februari 2011 07:42

Ik begon ook met mascara. En nu gebruik ik foundation, concealer, oogschaduw, mascara, en soms lipstick/lipgloss (heel soms, dat plakt inderdaad heel erg!).

[Beantwoorden]


Door femke op 3 mei 2011 12:40

Ik ben ongeveer 2 jaar geleden begonnen met hele lelijke make-up en nu gebruik ik bijna altijd mascara soms foundation, oogschaduw, lipgloss, oogpotlood en concealer :roll:

[Beantwoorden]


Door laurea op 16 mei 2011 17:19

ik begon met mascara en lipgloss nu gbruik ik ook blush, oogpotlood/eyeliner, concealer en heel soms oogschaduw.
(als ik oogschaduw op doe gebruik ik het liefst taupe achtige kleuren gewoon omdat die me het mooist staan en ik van de natural look hou)

-xxx- laurea

[Beantwoorden]


Door Ellen op 31 mei 2011 18:03

ik begon met mascara en oogschaduw, later ook oogpotlood. Nu draag ik bijna altijd alles … soms geen foundation alleen concealer…
en lipgloss/lipstick or whatever gebruik ik ook niet altijd, omdat je om de 2 uur moet smeren, dat vergeet ik gewoon. .. 24 hours van maybeline zijn wel echt een uitkomst voor mij!

[Beantwoorden]


Door Anieke op 19 augustus 2011 18:54

Heel leuk artikel!
Ik ben afgelopen winter denk ik met make-up begonnen, toen alleen (bruine) mascara. Vette schok voor mijn moeder! Toen heb ik het een tijdje niet gedaan, omdat zij het zo ‘onnodig’ vond. Toen ben ik later weer begonnen, met weinig, en dat heb ik een beetje opgebouwd. Bruine mascara die ik betaalbaar vond, kon ik alleen vinden bij de etos. En tsja, dat is nou niet echt heel goede mascara… Maar toen ik laatst op vakantie was, vond ik zomaar ineens in mijn bergwandelschoenen een zwarte mascara van Catrice. (Ik heb nu echt nog steeds geen flauw idee hoe die daar terecht is gekomen…) Deze mascara is echt perfect voor mij :-)
En nu heb ik een vrij grote collectie make-up (vind ik) en ik gebruik lang niet alles, en zeker niet tegelijk!

Maar ik had een aantal vragen:
1. Hoe maak je je ogen mooi en naturel op met oogschaduw?
2. wat doe jij aan gezichtsverzorging?

haha, sorry voor de lange comment;-) (love)

[Beantwoorden]


Door Janice op 15 oktober 2011 10:17

Hee Vera,

Ik begon met mascara, Nu gebruik ik Foundation,concealer,blush,lipstick(liner)(gloss), oogpotlood(liner),mascara,oogschaduw, en wenkbrauwpoeder.

Bronzer niet, totaal geen fijn product, dat is natuurlijk mijn mening.

Liefs Janice.

[Beantwoorden]


Door Ciss op 15 maart 2012 20:08

<3 Ik zelf heb dezelfde zwarte ogen als avril lavigne en iedereen vind het me ook staan omdat ik zwart haar heb met donkerblauwe hichligts en blauwe ogen. Ik begon op me 10de met gewoon zwarte oogschaduw en mascara en op me 11 oogpotlood erbij te doen en nu ik 14 ben is het alleen mooier geworden en gebruik nu ook eyeliner het is wel precisie werk in het begin maar naar tijd word het veel makkelijker ik deed er eerst een kwartier over maar nu net zeven minuten in het begin deed ik een foto naast de spiegel hangen en dan steeds kijken. alleen toen ik het vooor het eerst deed deed ik met eyeliner in me oog prikken ik moest naar het ziekenhuis om de eyeliner er uit te laten halen want ik merkte het nog niet meteen dus ik smeerde heel mijn ogen vol met zwwarte eyeliner dus mijn tip : KIJK ALTIJD GOED EN LET OP. Ps: dit is een hele goede site
XXxxx

[Beantwoorden]

Ciss antwoordt op 15 maart 2012 om 20:21:

maar ik gebruik nu als profiel foto een foto waarbij ik weinig make up opheb en me oude haarkleur nog heb

[Beantwoorden]


Door Ciss op 15 maart 2012 20:14

haaaiii :duh:
ik ben ook wel is een paar keer model geweest
ik had eerst rood bruinig haar maar heb het zwart geverft

[Beantwoorden]


Door Marieke op 3 juni 2013 16:22

haha, ik ben nu jong [ leeftijd zeg ik niet ] , en gebruik alleen mascara, en als ik tijd heb/ er zin in heb, soms wat oogpotlood. Naar eigen mening vindt ik oogpotlood me goed staat. 1 van mij vriedinnen sraagt het ook en vindt het :sexy:

[Beantwoorden]