Twitter Question #02

Ik gebruik Twitter dagelijks, ik communiceer graag via Twitter met bezoeksters en ik vind het leuk jullie up-to-date te houden van mijn dagelijkse bezigheden. Omdat ik op Twitter vaak super veel en leuke reacties krijg op vragen die ik stel, besloot ik Twitter wat meer bij mijn site te betrekken.

Elke zaterdag is er een Twitter Question. En wat houdt dat nou precies in? Heel simpel, elke week stel ik jullie een TQ via twitter en de leukste/opvallendste reacties pik ik eruit en plaats ik op mijn site. Heb je geen Twitter? Dan ben je meer dan welkom om achteraf alsnog je mening te laten horen en lekker mee te discussiëren in de comments!

Image Hosted by ImageShack.us

Op deze vraag was 80% van de antwoorden: Nee. Of jullie vragen het wel, maar gebruiken jullie gezonde verstand nog steeds.

Bij een drogist loopt er maar zelden personeel rond, ze kunnen je wel helpen maar eigenlijk heb ik ook niet het gevoel dat het ‘normaal’ is bij Kruidvat of Etos advies te vragen.

Ikzelf vraag eigenlijk ook nooit advies bij een parfumerie, behalve als ik bij MAC ben. Ik schaam me werkelijk diep voor het personeel in de Bijenkorf en Douglas in Arnhem centrum. In de Bijenkorf kun je gerust een half uur staan wachten voordat iemand je helpt. Áls je dan eindelijk geholpen wordt, is dat meestal door een 50+ dametje met blauwe oogschaduw, of door een HBO studente die zelf nauwelijks make-up draagt. Ik vroeg een keer een meisje bij het Clinique counter of ze ook minerale poeder verkochten. Haar antwoord? ‘‘Nee, maar we hebben wel ‘pressed powder’ dat is ongeveer hetzelfde.’‘ Aaaaiii. Mijn moeder gaat vaak naar de Bijenkorf, maar ze wilt me eigenlijk niet eens meer mee hebben. Ik kan erg brutaal en bijdehand worden van zulk slecht personeel. Ik vind het een schande dat Bijenkorf, die merken als Dior en Chanel verkoopt niet eens degelijk personeel heeft. Ook ben ik een keer opgemaakt bij Chanel en zag er daarna echt uit als een clowntje, de lipstick was ver buiten de lijntjes van mijn lippen aangebracht. Het was geen gezicht!

Bij Douglas in Arnhem zijn de meeste medewerksters meisjes met cakey make-up en dikke lagen mascara. Tenenkrommend is het advies wat zij aan sommige meiden van 15 geven. Ze smeren die meiden zo een foundation van 50 euro aan! Ik hoor sommige mensen zeggen dat je echt niet ‘zomaar’ wordt aangenomen bij een parfumerie. Bij Bijenkorf is het een vereiste dat je op het HBO zit (ik hou mijn mening voor me) en bij Douglas (heb ik vernomen uit betrouwbare bronnen) ben je vooral welkom als je een een MBO opleiding voor stewardess doet…

Maar wanneer ik in een andere stad (bijvoorbeeld Amsterdam) bij MAC ben, dan vertrouw ik het personeel vrijwel altijd. Niet alleen zijn het echt Make-Up Artists die daar werken, ook zien deze meiden er altijd prachtig uit!

Ik doe mijn research vooral online. Ik lees veel reviews en test natuurlijk vooral ook veel zelf. Zodat wanneer jullie voor het schap in Kruidvat staan, of een meisje met cakey foundation aanspreken in Douglas, ik hopelijk toch een beetje in jullie gedachten zit.

Wat vind jij? Vraag jij beauty advies bij een parfumerie of drogist? En vertrouw je het personeel dan ook?


Reacties

Door Sanne op 18 september 2010 13:02

Ik vraag altijd bij een drogist, ze zijn daar heel aardig bij ons, en helpt mij ook goed.

[Beantwoorden]


Door lynet op 18 september 2010 13:06

Heel erg leuk geschreven! Bij de douglas vraag ik wel vaak wat, maar ik neem niet direct hun advies aan inderdaad. Vooral dingen vragen als bevestiging, om er zeker van te zijn.

[Beantwoorden]


Door Merel op 18 september 2010 13:07

Heerlijk artikel, heb echt moeten lachen. Bij mij ligt het er nogal aan. De ene vraag ik wel iets en krijg ik een prima antwoord, de andere keer niet. Wel heb ik vaak het gevoel dat de vrouwen/meisjes die er werken niet altijd veel verstand hebben van hun werk. Het komt vrij vaak voor dat ik het gevoel heb dat ik meer weet als hun.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 18 september 2010 13:14

Ja die mensen soms. Maar ik ga meestal op mijn eigen gevoel af of op de mua van mac.

[Beantwoorden]


Door nina op 18 september 2010 13:25

ik vraag eigenlijk nooit advies, uiteindelijk kies ik toch zelf wel wat ik koop. Als ik een duurder écht goed product aan wil schaffen, zal ik natuurlijk wel even om hulp vragen.

[Beantwoorden]


Door Frauke op 18 september 2010 13:25

Ik vraag nooit iets, ze smeren je toch maar wat aan. Enkel bij MAC, maar dat zijn echt professionele visagisten :)

[Beantwoorden]


Door Milou (Cherize) op 18 september 2010 13:34

Ik probeer zoveel mogelijk zelf altijd te doen allen als ik het echt niet weet vraag ik personeel. Met het antwoord ga ik altijd kritisch om, ik ga nooit zomaar af op wat ze zeggen want zoals je zelf al zei er lopen soms toch een aantal stumpers rond :(
Bij mac vraag ik wel altijd maar dat is ook goed personeel :)

[Beantwoorden]


Door Eline op 18 september 2010 13:42

Haha heel herkenbaar stukje. Ik was op zoek naar een nieuwe foundation een tijd terug en er werd me een kleur aangeraden die voor een gemiddelde neger nog te donker is (lichtelijk overdreven uiteraard ;)). Volgens de verkoper kreeg ik hierdoor een lekker bruin kleurtje….

[Beantwoorden]


Door Devina op 18 september 2010 13:42

Ik vraag ook alleen maar bij MAC, je hebt gelijk: De andere verkoopsters hebben er niet veel verstand van. Ik vind dat er curcus zou moeten worden gedaan voordat je bij een parfumerie mag werken, zodat ze weten waar ze het over hebben! :)

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 18 september 2010 13:45

Goed geschreven, ik vraag ook eigenlijk bijna nooit advies. Vaak zijn ze of ongeïnteresseerd, of zie ik zelf al dat het gewoon niet goed is. Bij Sephora wilde het meisje me bijna oranje poeder foundation aansmeren.. no thanks. En toen m’n ma opgemaakt was bij DA had ik ook zoiets van ja dat kan ik zelfs wel beter..

[Beantwoorden]


Door Ashley op 18 september 2010 13:48

Eigenlijk nooit, tenzij ik echt iets wil weten en het personeel er zelf ook verzorgd/mooi opgemaakt uitziet. Maar van die make-up dozen bij het Douglas filiaal hier in het centrum neem ik echt niets aan, dat vind ik net clowns! Met van die verschrikkelijke leco lippen (bruine lipliner met nude lipstick), brrrr.

[Beantwoorden]


Door Jessica op 18 september 2010 13:48

Ik heb vorige maand bij MAC in de bijenkorf iets grappigs gehad. Ik wilde iets vragen over ogenschaduw en er stonden twee jongens met elkaar te praten dus ik dacht ik ga naar ze toe. Maar ze bleven doorpraten, echt wel een volle minuut. Keken niet op of om en ik stond toch echt redelijk dichtbij.
Dus toen zei ik gewoon opeens: Als ik even mag storen… :S en toen keken ze me echt aan van.. naaaahja eigenlijk niet.
Ik heb daar gewoon maar advies gevraagd en ben naar de MAC winkel gegaan.
Stupid queers!

[Beantwoorden]


Door Lauren op 18 september 2010 13:49

Ik vraag ook enkel bij MAC advies! Daar hebben ze kennis van zaken én ze zijn zelf altijd prachtig opgemaakt, wat je toch vertrouwen geeft.

[Beantwoorden]


Door Sabje op 18 september 2010 13:53

In amsterdam heb ik nooit problemen.
Ik verwacht ook niet dat ze alles weten want dat niemand weet alles. Maar over het algemeen krijg ik altijd goed advies. En eigenlijk ga ik pas naar douglas als ik weet wat ik wil. Ik denk dat dit ook te maken heeft met de klant want als je een poeder zoekt dan gaan hun de eerste de beste en duurste aanraden. Geef zoveel mogelijk uitleg over wat je wil.
Maar hier in a-dam is het altijd goed kwa advies. Kwa snelheid zijn ze idd soms wat traag maar soms is het ook te druk. Bij een drogist moet je geen advies vragen die zijn niet gespecialiseerd in make up. Ze verkopen het en thats it.

[Beantwoorden]


Door Laura op 18 september 2010 14:10

Ik doe mijn research ook voornamelijk online. Als ik iets wil weten in een winkel heb ik al gauw door of iemand er verstand van heeft of niet. Bij de Ici Paris hier in Breda staat best vakkundig personeel (vooral zo’n vrouwtje met frans accent is erg goed), bij de Douglas vind ik het best tegenvallen.

Bij Kruidvat vraag ik eigenlijk nooit iets. Ik vroeg een keer iets (weet niet meer precies wat) maar ze gaf een antwoord waarvan ik dacht: oke, jij hebt er duidelijk geen verstand van :P

[Beantwoorden]


Door Dewi op 18 september 2010 14:12

Bij de meeste Bijenkorfen moet je een visagie opleiding hebben gehad en daarnaast het liefst al ervaring in de branche zelf. Bijenkorf doet sowieso via een ander bureau de mensen aannemen. Dit is per filiaal verschillend en bureau’s hebben helaas verschillende eisen. Heel jammer. Want ik vind dat men bij een duur merk gewoonweg goed advies meot verwachten.

Ik koop veel bij de Sephora in Utrecht en daar zijn het echt lieve, behulpzame mensen. En de Mac pro store ook.

[Beantwoorden]


Door Elisa op 18 september 2010 14:19

Ik vraag eigenlijk bijna nooit advies en dat komt o.a. doordat de verkoopsters ongeinteresseerd kijken of ze zo’n dikke laag make-up op hebben dat ik bij mezelf denk daar hoef ik geen advies van want zo wil ik er echt niet bijlopen..

[Beantwoorden]


Door Kathy op 18 september 2010 14:26

Never! Ik kijk online of neem een vriendin of mijn moeder mee als ik make-up ga shoppen. Vooral bij de Kruidvat of DA zou ik niet zo snel om advies vragen. Die meiden zijn net zoals ik 15 en hebben nog niet zoveel ervaring met make-up(ik ook niet, daarom wil ik juist advies).
Omdat er niet echt een MAC bij mij in de buurt is, heb ik daar nooit om advies gevraagd.

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 18 september 2010 14:35

neej ik vraag bijna nooit iets bij een winkel behalve bij de bruna en ik zoek potloden die ik nie kan vinden haha!
neej ik koop gewoon wat jij aanraadt zoals als je zegt dat essence mousse foundation wel goed is koop ik die :P

[Beantwoorden]


Door inge op 18 september 2010 14:54

ik vind dat er maar weinig mensen werken die goed make up advies geven, ook bij MAC.
Want sommige MAC mua zien er soms ook echt niet uit!!! laat staan dat ze dan goed advies kunnen geven!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 18 september 2010 15:26

Ik doe het alleen bij de MAC, drogisterijen als Kruidvat niet. Alleen bij de DA hier kan ik nog weleens raad vragen om verf/shampoo :)

[Beantwoorden]


Door Sanne op 18 september 2010 15:32

Uh Bijenkorf, HBO? ;)

[Beantwoorden]


Door Ann op 18 september 2010 15:33

Bij ons in de douglas zijn ze wel behulpzaam en ze raden ook goede dingen aan.. dus ik heb hier zelf verder geen problemen mee :). Volgens mij verschilt dit per stad

[Beantwoorden]


Door Esmay op 18 september 2010 15:48

Ik vraag het nooit bij de Douglas, of Ici Paris XL, of bij de simpele Kruidvat. Ik heb gewoon het gevoel dat ze zelf niet eens verstand hebben van make-up. Dat klinkt misschien dom, maaargoed.
Bij bijv. De Sephora of MAC dan vetrouw ik ze wel, omdat ze daar in mijn ogen wat proffesionelerzijn! :)!

[Beantwoorden]


Door Bertine op 18 september 2010 15:50

bij ons douglas filiaal in Groningen zit ook een MAC Counter.. Zijn de meiden die daar werken dan ook MAC visagisten? Degene die ik laatst sprak had knalblauwe ogen en knalroze lippen en donkerbruine bronzer als blush. Dat vertrouw ik dan sowieso al niet erg, tenzij ik de laatste beauty statements gemist heb..

Iemand enig idee?

[Beantwoorden]


Door Bonnie op 18 september 2010 16:05

Zelf vraag ik ook nooit iets in de meeste drogisten, ook niet bij Ici paris XL, toch niet voor make-up. Ik heb ook altijd het idee dat ik er meer van weet dan hun. Ik vraag het bij ici paris enkel voor parfums omdat ze daar bij ons wel veel van weten :) en voor make-up vraag ik het enkel in de MAC

[Beantwoorden]


Door Bonnie op 18 september 2010 16:05

Zelf vraag ik ook nooit iets in de meeste drogisten, ook niet bij Ici paris XL, toch niet voor make-up. Ik heb ook altijd het idee dat ik er meer van weet dan hun. Ik vraag het bij ici paris enkel voor parfums omdat ze daar bij ons wel veel van weten :) en voor make-up vraag ik het enkel in de MAC

[Beantwoorden]


Door Samantha op 18 september 2010 16:17

hahah, je zit in me gedachten=P
ik heb ook eens gevraagd in de kruidvat:
“verkopen jullie ook conceler??”
ja ik pak t wel even
KWAM ZE AANLOPEN MET OOGSCHADUW BASIS!
zoo dom ze zei:
dit kan je er ook voor gebruiken.

volgens mij gebruikte zij per dag 100 lagen mascara!
hahhaha!~
xx

[Beantwoorden]


Door natasja op 18 september 2010 16:21

ik vraag alleen iets als ik iets zoek, en ik weet dat ze het hebben maar het niet kan vinden. en dat doe ik al met moeite, haha

[Beantwoorden]


Door Manon- Iris op 18 september 2010 16:47

Ik heb bij de Etos gewerkt en kreeg wel overal cursussen in…
Je maakt dan na het leren een toets via internet en kreeg dan een diploma thuis.
Op mijn werkt werd het ook erg gestimuleerd om aan klanten te vragen of we ze konden helpen.. (misschien vroegen we het zelfs iets te vaak)
Maarja het is ook wel per filiaal anders.

Zelf vraag ik vrij weinig advies.
Laatst vroeg ik bij de ICI Paris aan een mederwerkster of een goed gezichtsmasker wist en ze ging me gelijk allerlei producten aanbieden van rond de 80 euro per stuk!

Dan koop ik sowieso al niks meer, dus niet erg slim!

[Beantwoorden]


Door nickita op 18 september 2010 16:51

Bij de douglas in Dordrecht hebben ze echht vrouwen die een visagist opleiding gedaan hebben, ze hebben er ook echt verstand van.

[Beantwoorden]


Door Marijke op 18 september 2010 16:59

Om Stewardess te worden hoef je geen opleiding voor te doen, je maakt met zo’n diploma niet meer kans als iemand met een VMBO diploma! De maatschappij bepaald uiteindelijk zelf of jij geschikt bent of niet of je nu laag of hoog opgeleidt bent!

Maar wat raar zeg ik snap niet wat make-up met Stewardessen te maken heeft, aangezien je nauwelijks tot geen make-up op mag bij alle maatschappijen!

Maar het klopt wel dat je MBO 4 moet hebben voor een beautysalon, maar HBO dat weet ik dan weer niet!

Maar ik snap best dat je daar kriebelig van wordt hoor van die meiden die er werken en geen advies kunnen geven, en toch worden ze aangenomen weird!

Kusjes…

[Beantwoorden]


Door Elske op 18 september 2010 17:01

Het personeel bij de douglas in den haag is echt vriendelijk en geeft goed advies!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 18 september 2010 17:18

@Jessica: Nouja, belachelijk wat arrogant! :O

@Sanne: hier in arnhem wel! uitzendbureau’s hebben het groot voor de ruit hangen.

@Bertine: Als ze in MAC kleding was, en niet in Douglas kleding, dan was het een MUA.

@Marijke: ik snap er ook helemaal niets van, ik weet dat het voor meiden die stewardess willen worden gunstig is als ze bij Douglas hebben gewerkt… Beetje vreemd!

[Beantwoorden]


Door Loeder op 18 september 2010 17:21

soms vraag ik ze wel eens wat, maar meestal niet.
Check de reviews online en ga af op mijn eigen ding zeg maar..

[Beantwoorden]


Door angelique op 18 september 2010 17:27

Het ligt er maar net aan wat het winkelpersoneel er zelf mee doet..
Ik heb zelf bij sephora gewerkt en daar was het verplicht om cursussen te volgens over huidverzorging en make up.
Zie het dus maar net als lessen volgen op school: als je goed je best doet en oplet heb je de kans om ontzettend veel te leren. Gooi je er met de pet naar…dan zullen de resultaten ook zo zijn.

[Beantwoorden]


Door Olga op 18 september 2010 18:52

Gedaan toen ik op zoek was naar een geurtje voor mijn toenmalige vriend. Omdat ik verder geen andere boys in de buurt heb en ik dan wel alles kan kopen.. Maar dat was nog wel een normaal advies. Douglas dus, maar ik vind die mensen wel een beetje stug. Die blijven eerst een tijdje staan beppen met elkaar voor ze je opmerken..

[Beantwoorden]


Door Isabel op 18 september 2010 18:55

Ooh bij ons totaal niet! Douglas rijswijk is echt professioneel, Jimmy (die die beauty contest had gewonnen) werkt er ook.

Ik werd wel gevraagd om bij MAC te werken, en ik heb geen make-up opleiding gedaan of wat dan ook. Als ze zien dat je je verzorg opmaakt willen ze soms nog wel eens vragen of je er komt werken!

[Beantwoorden]


Door Eline op 18 september 2010 19:23

@isabel; volgens mij MOEt je een visagie opleiding gedaan hebben om in aanmerking te komen voor een baan bij MAC, althans, dat was wat de vrouwen die hier bij de MAC werken mij vertelden!

[Beantwoorden]


Door Annemiek op 18 september 2010 19:40

Bij de DA in m’n dorp werken eigenlijk geen jonge meisjes en alleen vrouwen die er mooi opgemaakt en verzorgd uitzien dus die heb ik wel eens om advies gevraagd. Maar ik hou verder niet zo van advies vragen omdat ik me snel wat laat aanpraten en dan spijt krijg. :P

[Beantwoorden]


Door Puck op 18 september 2010 19:44

Ik was gister avond in de DA en stond bij de parfum, en als er iemand aan me vraagt of ze me kan helpen, zeg ik eigenlijk altijd nee. Maar ik wilde Gucci Guilty ruiken en die stond achter de kassa, dus ik moest wel. En toen werd ik me toch goed geholpen! Er was een heel lief meisje die het echt een uitdaging vond om het perfecte geurtje voor mij te vinden. En ze heeft ook het perfecte geurtje gevonden voor mij! Ik ruik er heeeel de tijd aan! Ik ben echt nog nooit zo goed geholpen, en ze had er ook echt verstand van.

[Beantwoorden]


Door Elsemieke op 18 september 2010 19:50

Ik vraag nooit advies. Ik lees veel beautyblogs, en die heb ik dan inderdaad in m’n achterhoofd als ik voor het schap sta. En verder probeer ik gewoon vanalles, niet geschoten is altijd mis xd

[Beantwoorden]


Door Nicole op 18 september 2010 20:03

Ik zie soms ook vrouwen bij een parfumerie werken waarbij ik denk OMG. Maar vaak zat ook dat ik ze mooi eruit vind zien.

Ik snap alleen je opmerking niet over HBO studenten die amper make up dragen? Voor hetzelfde geldt kunnen het gewoon MBO’ers of WO’ers zijn? Of ligt dat nou aan mij?

Ik werk zelf ook bij de ICI Paris en wanneer ik rechtstreeks van uit college moet werken heb ik geen zin om tussendoor nog extra make up op te doen, of misschien dat ik een dag mijn huid wil laten luchten.

Ik denk dat make up altijd een kwestie van eigen smaak blijft. De een vind spinnenpootjes mooi en de andere vindt een wat dikkere laag foundation mooi.

En verkoopster is niet meteen slecht in wat ze doet omdat ze iets anders mooi vind, maar dat is mijn mening.

Trouwens over dat je bij MAC een visagie opleiding gedaan moet hebben is niet waar, bij een vacature zag ik dat je een opleiding geen vereiste was, maar dat je ervaring moest hebben.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 18 september 2010 20:08

Je hebt wel gelijk! Dat antwoord van PenpalJunkie, hahahah!

[Beantwoorden]


Door Denise, JustPink op 18 september 2010 20:37

Ik kan het plaatje (met denk ik de vraag?) niet zien :( Maar ik vraag eigenlijk bijna nooit advies.. weet ook niet waarom eigenlijk haha

[Beantwoorden]


Door Emma op 18 september 2010 21:08

Heerlijk artikel meis, love it. Ik vraag ook alleen bij MAC, al moet ik zeggen dat de MUA daar bijzonder chalky witte/nude lippen had. Maar ik vertrouw hen toch meer, in winkels vraag ik het niet. Ik ben een redelijke make-up noob maar weet meer als hen.

[Beantwoorden]


Door Cindy op 18 september 2010 21:17

Ik vraag bijna nooit advies, ik zou het alleen bij MAC/Make Up Store/en misschien Sephora doen. Nog nooit gedaan though xD

[Beantwoorden]


Door sara op 18 september 2010 21:18

hmm ik vind het personeel bij de douglas overal altijd erg onaardig. ik woord meestal aangestaard en als ik iets vraag over een product van chanel, behandelen ze mij zo van ´dat kun je toch niet betalen´.

was laatst bij de mac in amsterdam en werd door een meisje geholpen, maar ik vond haar make up zo vreselijk! Ze had zoveel poeder op en zo´n cakey gezicht, en ik was ook op zoek naar een poeder en ze deed het erbij mij ook precies zo dik op. Toen schrok ik wel en denk niet dat zij een MUA is. Alle meiden hadden trouwens dezelfde look die dag, rode lippen en een blauw-paarse oogschaduwlook. Vond hem niet erg mooi.

[Beantwoorden]


Door Aquilance op 18 september 2010 21:36

Ik kan het plaatje/de vraag helaas niet zien. Maar het stukje dat eronder staat heb je erg leuk geschreven!

[Beantwoorden]


Door sharon op 18 september 2010 21:55

Eigenlijk vraag ik het zelden geloof ik..
Bij de drogist doe ik het sowieso niet. Bij MAC zou ik het nog wel doen, als ik een vraag had dan. En bij merken als chanel enzo eigenlijk ook niet omdat internet enzo wel gewoon helpt en ik reviews van consumenten wel vertouw en die van verkopers niet.. miss te wantrouwig

[Beantwoorden]


Door J op 18 september 2010 22:33

Ik vraag soms wel eens om advies, maar ik vertrouw het antwoord lang niet altijd. Ik gebruik altijd zelf mijn goede verstand.
Zo probeerde een verkoopster mij eens een andere mascara dan degene waar ik voor kwam aan te smeren ‘Ik gebruik ‘m zelf ook!’, keek ik naar haar wimpers: dikke spinnenpoten. Nee bedankt.
Een andere keer werd ik opgemaakt in de ICI paris en schaamde ik me dood dat ik met zo’n clownskop nog de bus in moest voor ik het er thuis af kon wassen.
Maar ik ben ook een aantal keer super goed geholpen, vooral met het uitzoeken van lipkleuren en foundation.
Het verschilt echt per verkoper of ik het wel of niet vertrouw. Ik loop wel eens alle parfumeries in Utrecht centrum langs en vraag overal om advies. Dan krijg ik altijd heel veel verschillende antwoorden. Dan beslis ik daarna wel welke ik het beste vond. Maar ik vraag bij duurdere merken sowieso altijd eerst om een tester voor ik iets koop (bij creme’s/foundations iig). Eerst zien dan geloven.

[Beantwoorden]


Door Marijke op 18 september 2010 22:39

Ja vind ik ook Vera haha!

En jij zonder opleiding met make-up geeft echt heel goed advies :D, Jou zouden ze zeker aannemen als ze wisten van al je tips op de site !

Kusjes..

[Beantwoorden]


Door Marijke op 18 september 2010 22:46

Ik bedoel bij Douglas wie weet meis scoor je daar nog een baan, want wat ik allemaal lees en zie vind ik super!

Het is het proberen altijd waard, je site bewijst het tegendeel dat je er verstand van hebt!

[Beantwoorden]


Door Blabla op 19 september 2010 02:22

Nou ja zeg, ik werk bij de Douglas’ in Arnhem en kom regelmatig op jou site, maar vind dit echt de domste artikel ever!! Er is maar 1 stewardess die daar werk en die is nog in opleiding. Zij is een weekend hulp voor naast haar studie. Mogen studenten ook al geen bij baantje hebben?? De rest zijn allemaal recht of mangement studenten veel van economishe achtergronden. En ik doe zelf de opleiding operatieass. En iedereen weet wat over make up en verzorging. Vooral mensen die achterin staan en niet bij de kassa. Je moet ook niet op koopavonden of weekend om
Advies vragen want dan staan er bijna alleen weeekend hulpen. Betekend niet dat iedereen zo is of een opleiding volgt. Als je daar weet binnekomt dan spreek ik je wel aan. ( op positieve wijze hè).

Dan laat ik jou zien dat mensen daar wel kunnen adviseren.

Groetjes

[Beantwoorden]


Door anne op 19 september 2010 08:37

meetsal niet maar als ik het echt niet weet vraag ik het soms wel, bij de kruitvat bij ons zijn ze heel aardig maar bij bijv. de douglas vraag ik het echt niet. idd wat je zegt ze smeren je gewoon dingen van 50 euro aan nou bedankt.

[Beantwoorden]


Door Teddy op 19 september 2010 08:49

Ik vraag nooit advies. ik heb meestal zelf al re-search gedaan enzo. Als ik bij bijv MAC komt kijken ze mij met kromme ogen aan wat ik daar uberhaupt kom doen. En als je een keer wat luxe wilt kopen bij Chanel of Dior kijken ze je je aan of je het wel kunt betalen.

[Beantwoorden]


Door Corien op 19 september 2010 09:47

Ik vraag nooit om advies bij de kruidvat, da of etos. Over het algemeen heb ik meer verstand van makeup dan zij (zal vast wel eens een uitzondering bij zitten in sommige drogisterijen). Bij de douglas of ici paris vraag ik nog wel eens wat. Meestal gaat het dan wel over huidverzorging, en niet over make-up.

[Beantwoorden]


Door Loes op 19 september 2010 10:07

Bij de kruidvat oid laat ik me niet adviseren, dan heb ik 9/10 al research gedaan online. Bij de douglas vlak bij mij werkt een mevrouw, die echt super veel weet en heel aardig is. Eigenlijk weet iedereen daar wel waar ze het over hebben.
Verder heb ik er niet zoveel ervaring mee.

[Beantwoorden]


Door Sarah M op 19 september 2010 10:09

Ik vraag eigenlijk nooit op advies in een Kruidvat ofzo, soms wel eens bij de ICI Paris XL als het om een parfum gaat ofzo, maar meer dan “Wat kost deze?” gaat het vaak niet bij mij :D Ik hou er sowieso van om lekker zelf rond te lopen en zelf dingen uit te zoeken, vind het niet zo leuk als er dan mensen van de winkel aan komen lopen of ze me kunnen helpen :$

[Beantwoorden]


Door Miranda op 19 september 2010 10:17

Nou ik ben zelf stewardess bij de KLM en ik heb nog nóóit gehoord dat je meer dan welkom bent als je bij de Douglas hebt gewerkt. Daarbij is 80% van ons cabinepersoneel HBO of hoger opgeleid en het nieuwe make-up beleid is “less is more”. Ik vind het persoonlijk erg onvriendelijk om een bepaalde beroepsgroep zo over één kam te scheren!

[Beantwoorden]


Door Kim op 19 september 2010 10:25

Ik ben het helemaal met je eens Vera, ik kom zelf ook uit Arnhem – Woohoo! Ik HOU van die stad! – en ik vind ze bij Douglas ook echt vreselijk. Vooral toen ik jonger was werd ik altijd behandeld alsof ik een dombo was totdat ze erachter kwamen dat ik wel wat geld te besteden had en dan veranderde de boel. Tegenwoordig zijn ze wel iets aardiger maar een paar maanden geleden heb ik wel een klacht ingediend via het formulier op de website met betrekking tot een medewerkster van het filiaal op Kronenburg, ik werd daar ZO onbeschoft behandeld. Ze namen later ook contact met mij op en toen heb ik eerlijk verteld wat er gebeurd was en die persoon zou erop aangesproken worden. Dus meiden, mocht je ooit onbeschoft behandeld worden: melding van maken. Want of je nu een nagellakje koopt van 6,95 of een parfum van 59,- je moet ten alle tijden netjes behandeld worden. En omdat die troela’s zich bij Douglas blijkbaar te goed voelen om aardig te zijn vind ik best dat ze even op hun plek gewezen mogen worden. Want weetje? Wij zijn de klant en dus ook de inkomsten van de winkel. Zelf koop ik veel liever bij de Bijenkorf want daar word je veel en veel netter en behulpzamer geholpen.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 19 september 2010 10:47

@Puck: Dat is wel echt heel fijn!

@Blabla: (jammer dat je dan niet je eigen naam durft te gebruiken) Ik noem alleen maar mijn ervaringen, wat ik heb meegemaakt, wat ik hoor en wat ik zie. En oh: ‘Je moet ook niet op koopavonden of weekend om
Advies vragen want dan staan er bijna alleen weeekend hulpen.’ Dat is toch ook belachelijk? Van ja, we hebben wel goed personeel, maar vraag geen advies op koopavonden of in het weekend :’)

@Miranda: ik scheer ze niet over één kam, ik heb het hier over het personeel in douglas arnhem. zo heb ik het ervaren. Ik zeg echt niet dat (alle) stewardessen zo zijn!

[Beantwoorden]


Door Isabel op 19 september 2010 11:29

Bij kruidvat of etos laat ik me over het algemeen niet adviseren, dan heb ik zoiets van ik red het ook wel zonder jullie advies.
Maar bij Douglas of ici Paris laat ik me gerust adviseren, maar dan wel door de ‘vrouwen’ zegmaar, rond de 40 ongeveer? Ik heb toch wel het idee dat ik dan een goed advies krijg.

Zo was ik pas bij ici Paris en ik vroeg naar Gucci Guilty, omdat ik daarvoor wilde gaan sparen maar ik wilde hem wel eerst ruiken natuurlijk. Die mevrouw hielp mij echt ontzettend goed en ze gaf me ook meteen een klein flesje mee zodat ik de geur toch al een beetje kon gebruiken.
Gucci Guilty is trouwens echt een superlekkere geur! (:

[Beantwoorden]


Door Amy-Denise op 19 september 2010 11:54

Ik vraag nooit om advies, ga altijd op m’n eigen ervaringen en gevoel af.

[Beantwoorden]


Door Laura op 19 september 2010 13:39

Pfoe, ik ben het helemaal met jou eens.

[Beantwoorden]


Door Elise op 19 september 2010 14:35

Ik vraag in parfumerieën wel advies. Laatst ben ik opgemaakt door een medewerkster die zelf véél te veel foundation op had, maar ze had mij heel natuurlijk opgemaakt met Chanel-producten. Veel natuurlijker en minder zwaar dan ik zelf altijd doe. Ik was er heel gelukkig mee!

[Beantwoorden]


Door Suanne op 19 september 2010 16:23

Ik vraag nooit iets, behalve de prijs van een product als ik die wil weten :P

[Beantwoorden]


Door Eline op 19 september 2010 17:18

Ik werk zelf bij Douglas, en bij ons is het heel belangrijk wat voor een advies je geeft. Hier worden we echt voor getraind, we krijgen cursussen en trainingen. Ik denk dat het dan in ieder filiaal anders is, want bij ons nemen ze niet zomaar meiden aan met een stewardess opleiding. Je moet wel echt iets met visagie hebben gedaan :)

[Beantwoorden]


Door Blabla op 19 september 2010 18:44

Hoezo moet ik mij naam op het internet zetten? Kom maar langs dan spreek ik je wel aan. En weekend hulpen zijn niet altijd up to
Datr omdat ze niet elke dag werken niet dat ze geen
Ervaring hebben. Niks is belachelijk wat Jij schrijft is belachelijk..

[Beantwoorden]


Door Essy op 19 september 2010 18:49

@blabla Als je bij de Douglas wilt werken, hoef je in elk geval geen correct Nederlands te kunnen schrijven?

Goed artikel Vera en ik vind het erg herkenbaar!

[Beantwoorden]


Door Anke op 19 september 2010 20:07

Ik neem gewoon mijn zusje of een vriendin mee naar de drogisterij!

[Beantwoorden]


Door zomaar op 20 september 2010 00:52

Ik vind dit ook heel herkenbaar! Ik vraag zelfs nooit meer advies zelfs niet bij mac! Ik weet wel (uit revieuws van andere internetters ook) dat er wel goeie visagisten rondlopen bij de mac maar weet niet wie dat zijn!
Ik doe gewoon veel research en vraag een proefje! ik snap wel dat niet iedereen in een parfumerie passie heeft voor beauty: als ik in de c&a ga werken hoef ik toch ook geen passie voor kleding te hebben? Haha

@blabla ik vind je wel heel erg raar doen hoor :S als er zoveel mensen zijn die het personeel van douglas arnhem slecht vind? Verzinnen ze dat denk je? Waarom zie je het commentaar niet als uitdaging om te laten zien dat jij het echt wel goed kan en dat douglas arnhem echt goed is?
Wat als je zo reageert denken mensen: zo wat een weirdo
Niet echt reclame!

[Beantwoorden]


Door Kim op 21 september 2010 13:50

@blabla Ik ben het helemaal eens met @zomaar. Ik heb het niet 1x meegemaakt dat ik onbeschoft behandeld ben, wel meerdere keren. Jullie lopen rond met een air alsof jullie heel wat zijn, dus ga gewoon eens normaal doen tegen klanten.

[Beantwoorden]


Door Vera op 23 september 2010 15:23

Ik werk voor de DA, haha!
Nu zijn alle DA’s van aparte ondernemers (het is geen overkoepelend geheel, zoals Kruidvat), dus de manier waarop het personeel met klanten omgaat is per filiaal verschillend.

In onze winkel geven we eigenlijk altijd eerlijk advies (klinkt too good to be true zeker ;)) en als ik iets niet weet zeg ik dat gewoon eerlijk. Ik heb nog nooit iemand iets aangesmeerd en mijn collega’s (nu mijn vriendinnen) ook niet.

Ik was laatst bij de Etos en toen vroeg ik om Azaron (voor insectenbeten). Het meisje achter de kassa zei toen doodleuk: ‘Is dat koortslipcrème?’. En toen ik vertelde wat het was, vroeg ze: ‘Wilt u daar nog uitleg bij.’
Ja hallo, je wist toch niet wat het was?

[Beantwoorden]


Door Vera op 23 september 2010 15:26

Oh en nog even een extra notitie erbij voor Blabla: Ik ben ook koopavond en weekendhulp en ik ben net zo op de hoogte van alles als de gewone fulltimers! Je moet er gewoon een beetje je best voor doen.

[Beantwoorden]


Door daniëlle op 14 augustus 2011 11:05

nee, ik vraag het nooit. die mensen in de winkel vertellen altijd een heel verhaal, ik heb altijd het idee dat ze maar wat onzin zitten te lullen. ik zoek het wel op internet op.

[Beantwoorden]