E.l.f. producten

Ik weet niet of er een merk is waar ik zoveel vragen over krijg als eyes lips face -afgekort e.l.f. Helemaal nadat ik een artikel schreef over een schitterende bronzer van e.l.f. ontplofte mijn mailbox zo’n beetje met allemaal vragen over dit merk. De kwasten heb ik al eens getest en een filmpje over gemaakt. Kijk hem hier om te weten of ik tevreden met de kwasten was.
En nu heb ik een aantal nieuwe e.l.f. producten waar ik jullie meer over zal vertellen – wees voorbereid op een lang artikel -. Ik had geen ervaring met make-up van de reguliere e.l.f. lijn. Deze make-up kost €1 per stuk en heeft vaak zilveren of witte verpakkingen. Wel had ik ervaring met de Studio Line van e.l.f. die zwarte verpakkingen heeft, chiquer oogt maar ook prijziger is. Je betaald €3.50 voor een product uit de Studio Line.

Dit is een de Brightening Eye Color uit de reguliere lijn. Het is een vrij klein (ongeveer 5,5 cm breed en 4,5 cm hoog), wit plastic doosje met een doorzichtig klepje waar je de kleuren doorheen kunt zien. Ik heb het paletje in de kleur Glam.

Dit palette bevat matte licht roze, shimmery zwarte, matte donker roze en shimmery goud roze kleuren. Onder de kleuren zit een minuscuul spiegeltje – waar ik het nut niet van inzie- waarop een sponsaplicator ligt.

De kleuren geswatcht. Zoals je ziet komt er weinig kleur van de eerste en laatste oogschaduw af. Sowieso zijn de oogschaduws erg korrelig en vind ik dat dit paletje toch onder kinder make-up valt. Wellicht leuk voor je kleine nichtje of zusje, maar het is niet mijn ding.

Image Hosted by ImageShack.us
De Plumping Lip Glaze vind ik er leuk uitzien. Een compacte lipgloss met 2 kleuren die je lippen meer volume en een roze kleur moeten geven. Ik heb de Plumping Lip Glaze in Fuschia Fantastic.
Image Hosted by ImageShack.us
De witte gloss breng je als eerste op, deze moet je lippen volume geven. Daarna breng je de roze gloss op voor een mooie fuschia roze kleur.
Ik wist niet wat me overkwam toen ik deze lipgloss opsmeerde. Hij proefde én voelde naar menthol. Het prikte echt als een gek! Plumming lipgloss prikt altijd wel, maar dit brandde haast. Verder zie je vrij weinig van de witte gloss op je lippen.

Hoewel de roze kleur op mijn hand geswatcht vrij veel pigment lijkt te bevatten, zie je hier op mijn lippen weinig van terug. Ik had gehoopt op een felroze fuschia kleur, maar kreeg in plaats daarvan een lichtroze kleur. Jammer! Meiden die niet van felle kleurtjes houden kunnen Fuschia Fantastic wel met een gerust hart bestellen. En voor €1 kun je natuurlijk ook alleen de roze gloss (die niet brandt) gebruiken en de witte gloss laten voor wat hij is.

De Nail Polish komt ook van de reguliere e.l.f. lijn en kost dus ook maar €1 per stuk. Door de chic ogende verpakking met zwarte details dacht ik dat hij bij de Studio Line hoorde, maar niet dus! Ik heb een nagellak in de kleur Dessert Haze.
Helaas dekt de nagellak slecht. Hierboven draag ik 2 laagjes en je ziet alsnog het witrandje van mijn nagels door de lak heen. Wellicht dat een andere, donkere kleur wel goed dekt. Maar voor Dessert Haze loop ik niet warm.

En nu is het tijd voor producten van de Studio Line…

Ik kreeg een poeder uit de Studio Line. De Pressed Powder in de kleur Buff. De poeder komt in een mooi zwart matte doosje, met een glaasje waar je de kleur doorheen kunt zien. Handig!
In het doosje zit in de binnenkant van het klepje een spiegel en onder de poeder zit nog een handig sponsje verstopt. Zo’n poeder is handig om in je tas te hebben vanwege de vaste vorm (dan loop je dus geen risico dat je tas opeens onder poeder zit) en dankzij het sponsje wat erin zit, heb je geen extra kwast nodig.

In de poeder staat e.l.f. gedrukt.

Geswatcht zag ik gelijk dat deze kleur te donker voor mij was. Ook heb ik de poeder niet zelf getest omdat ik – zoals ik al eerder vertelde – tijdelijk geen foundation draag. Mijn moeder is een stuk donkerder als mij en heeft dus ook de poeder voor mij getest. Wat vond zij? Ze vond de poeder een heel verstikkend gevoel geven, alsof je huid niet kan ademen. Ik heb dit ook al bij meerdere poeders in vaste vorm meegemaakt en dat voelt inderdaad niet prettig. Zo’n poeder kun je prima lichtjes over je foundation heenbrengen om je huid wat te matteren, maar gebruik het niet teveel. Dat voelt gewoon niet prettig aan.

Als laatst ontving ik een Single Eyeshadow die in net zo’n mooie verpakking als de Pressed Powder zit. Ik ontving de Single Eyeshadow in de kleur Mystic Moss.

Ook hier zit er een spiegeltje in de binnenkant van de deksel.

Mystic Moss is een vrij donkere grijze/groene kleur. De naam vind ik ook erg toepasselijk. Het is geen kleur die ik zelf zou hebben uitgekozen, maar hij lijkt me zeker mooi voor een avondje uit.

Geswatcht bevat de oogschaduw helaas niet zoveel pigment als ik gehoopt had. Vooral omdat de oogschaduw donker is, had ik verwacht dat er meer kleur vanaf zou komen.

De Pressed Powder en de Single Eyeshadow kosten beiden €3.50 per stuk.

Er zijn verschillende e.l.f. webshops waar je kunt bestellen, hier is vrij veel onduidelijkheid over. De producten die ik heb komen uit de Nederlandse eyes lips face webshop, die nog maar sinds kort online staat. De verzendkosten uit deze webshop bedragen zo’n 7 a 8 euro. Belgische meiden kunnen bij eyeslipsface.be bestellen.

Wel moet je wellicht even zoeken, de webshop is vrij rommelig en de producten heten ook vaak anders. Voorbeeld: de Pluming Lip Glaze kun je onder ‘Glanzende gloss voor volle lippen’ vinden. Handig is anders…

Wel een echte aanrader is de minerale E.l.f. Eyeshadow Primer die ik in vrijwel al mijn filmpjes gebruik. Deze kost €4.00 en is hier te vinden.

Twitter Facebook
Categorie: Reviews | 18 augustus 2010 | 34 reacties | Tags: , , ,

Reacties

Door Denise, JustPink op 18 augustus 2010 13:18

Niet zo super goed dus allemaal.. maarja het is ook wel goedkoop. Behalve die Studio Line dan, maar die is nog steeds niet echt duur natuurlijk!

[Beantwoorden]


Door azazella op 18 augustus 2010 13:18

wow dit is wel een heel ander review dan wat je normaal ziet! :O

Ik lees steeds alleen maar positieve dingen over dit merk en ik had al plannen om er te bestellen en nu zie ik dat het eigenlijk alleen maar een hype is en dat het eigenlijk heel erg tegenvalt!

[Beantwoorden]


Door Eline op 18 augustus 2010 13:20

Ik heb hele andere ervaring met ELF. Heb pas geleden voor 75€ besteld (oeps :$) en ben over bijna alle producten erg tevreden.

Wel ben ik met je eens dat de oogschaduw erg korrelig is. Maar goed, zodra je dat weet houdt je er rekening mee toch :) Ik vind het dan ook totaal geen kindermake up, en dat terwijl ik normaal clinique en mac enzo gebruik! Ok de kwaliteit is niet supergeweldig maar wel gewoon goed genoeg voor een keer een ander kleurtje vind ik!

Verder vind ik de oogpotloden van ELF de fijnste die er zijn <3 ze zijn precies goed qua hardheid enzo!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 18 augustus 2010 13:29

Je betaald €3.50 voor een product uit de Studio Line.

Zoek de fout

[Beantwoorden]


Door Laura op 18 augustus 2010 13:32

Mooie producten!

[Beantwoorden]


Door Laura op 18 augustus 2010 13:35

Niet echt geweldig:(

[Beantwoorden]


Door Lara op 18 augustus 2010 13:38

nog nooit wat van ELF gekocht maar was het wel van plan, eerst maar eens goed uitzoeken dan….

[Beantwoorden]


Door Lee; op 18 augustus 2010 13:39

Jammer dat deze producten niet zo heel fijn zijn, maar ach. Er zal voor iedereen wel iets leuks bijzitten!

[Beantwoorden]


Door Mar op 18 augustus 2010 13:46

Ik vind een aantal producten van ELF wel heel fijn. Ik heb de Warm bronzer, Complexion Perfection powder, cream eyeshadow, blushes en een aantal kwasten, allemaal van de Studio-lijn en die bevallen heel erg goed.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 18 augustus 2010 13:53

@Eline: Tja misschien heb ik net de verkeerde producten.

@Mar: heb ook een blush van de studio line en die vind ik ook erg mooi idd

[Beantwoorden]


Door Manon op 18 augustus 2010 13:58

Jammer had er toch wel iets meer van verwacht. Maar ik vind de nagellak wel een mooie kleur, lekker nude.

[Beantwoorden]


Door Kayla op 18 augustus 2010 13:59

Jammer dat de producten niet zo fijn zijn!

[Beantwoorden]


Door inge op 18 augustus 2010 14:04

ELF= crap

[Beantwoorden]


Door Miranda op 18 augustus 2010 14:11

Jammer, dat deze producten van de elf niet zo goed zijn.

[Beantwoorden]


Door lotte op 18 augustus 2010 14:12

Ik wil echt zo graag die elf kwasten, maar die betaalwijze is echt raar hihi :$

[Beantwoorden]


Door Frauke op 18 augustus 2010 14:13

Ik vind sommige elf dingen best fijn! Hangt er wat vanaf denk ik :)

[Beantwoorden]


Door Teddy op 18 augustus 2010 14:33

Sowieso niet heel tevreden over ELF.

[Beantwoorden]


Door Ilse op 18 augustus 2010 14:37

wel heel eerlijk, heb namelijk op andere blogs veel positiefs gehoord (of het moest over een ander product gaan)

[Beantwoorden]


Door Sharon op 18 augustus 2010 14:41

Pfff wat een kwaliteit zeg :P Ben nog wel benieuwd naar de blush uit de Studio Line collectie :’)

[Beantwoorden]


Door Lizzy op 18 augustus 2010 14:58

Heey Vera. Mooie producten! Maar jij wel eens smokey eyes? Zo ja, met welke kleuren? Aangezien ik blauwe ogen heb en jij ook..

[Beantwoorden]


Door Angelina op 18 augustus 2010 15:31

Nog nooit wat van ELF gekocht, maar die nagellak vind ik wel heel mooi!!

[Beantwoorden]


Door nina op 18 augustus 2010 16:24

Ik vind de nagellak wel heel mooi! En dat voor 1 euro, misschien dat ik hem wel bestel.

[Beantwoorden]


Door loeder op 18 augustus 2010 16:34

Loove de nagellak!

[Beantwoorden]


Door Amber op 18 augustus 2010 16:35

Desert Haze vind ik prachtig, wel jammer dat hij niet zo goed dekt inderdaad, maar ja. :P

[Beantwoorden]


Door Esmay op 18 augustus 2010 16:38

Ik heb 1 ding van de Studio lijn,
en 2 van de gewone lijn, maar daar ben ik eigenlijk wel tevreden over!
Maar dat zijn ook andere producten dan die jij hebt :)
Toch ben ik heel blij dat je gewoon lekker eerlijk bent, want zo weet ik altijd wat ik wél en niet moet kopen, haha!

[Beantwoorden]


Door Karin op 18 augustus 2010 18:12

Ik heb dezelfde quattro eyeshadow van 1 euro, maar dan in “Silver Lining”. Geweldig, komt juist heel erg veel kleur vanaf. De blushes van 1 euro zijn ook supergoed, heel erg gepigmenteerd. Ook de minerale blushes zijn perfect en zeker niet duur! Ik heb ook de blush uit de studioline en deze vind ik ook erg goed. Ik ga er meer bijbestellen binnenkort. Ook de sticks voor gezicht/ogen/lippen van 1 euro zijn geweldig. Ik heb er 4 en ze geven een supermooie glow/glans! Echt heel goed. En ook de minerale oogschaduws zijn erg gepigmenteerd en blijven net zo goed zitten als bijvoorbeeld de MAC oogschaduws.De enige producten die ik niets vind, zijn de getinte moisturizer (die geeft geen kleur en geen dekking) en de mineral foundation (geeft absoluut geen dekking en heb ik ook weggegooid).

[Beantwoorden]


Door Eline op 18 augustus 2010 19:58

ik ben wel tevreden over ELF met een goede basis krijg ik toch heel wat pigment. De lipgloss vind ik ook leuk (kleine tube)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 18 augustus 2010 20:05

Vera het is dan ik in een plaats van als mij

[Beantwoorden]


Door carmenkind op 19 augustus 2010 08:42

Ik heb nog niks van ELF en ik denk dat ik het ook even laat om het te kopen, hihi ^^

[Beantwoorden]


Door Samantha op 19 augustus 2010 11:20

Jammer dat de producten tegenvallen.

[Beantwoorden]


Door Milou op 19 augustus 2010 12:46

Een tegenvaller, vind de vormgeving niet zo mooi (begrijpelijk voor het geld) en de verzendkosten te duur voor de kwaliteit die je krijgt.

[Beantwoorden]


Door Marleen op 20 augustus 2010 10:06

behalve die nagellak vind ik het er best crappy uitzien…

[Beantwoorden]


Door Josephine op 28 augustus 2010 12:31

Wow, iedereen is er zo enthousiast over en nu dit! Een eerlijke review dus, heel goed!

[Beantwoorden]


Door Roos op 8 juni 2011 19:51

Ik heb net ook dingen besteld bij ELF, maar de verzendkosten waren maar €6,95 en niet €7,45!
Ik heb ook samen met een vriendin besteld, zodat we de verzendkosten konden delen..

[Beantwoorden]