The Make-Up Basics: Blush, Bronzer en Highlighter.

In het eerste deel van The Make-Up Basics vertelde ik over de huid; Hoe belangrijk een goede verzorging is en hoe je weet welke foundation de juiste voor jou is. Vandaag vertel ik meer over 3 geweldige producten, die ik je absoluut aanraad te kopen – als je ze al niet had -. Het is tijd voor wat meer info over Blush, Bronzer en Highlighter.

Blush (ook wel rouge genoemd. Een vrij ouderwets woord, maar het komt nog wel eens voor) is een product met vaak een roze, rode of oranje kleur die je op je wangen en jukbeenderen kunt aanbrengen. Er zijn o.a mousse blushes, cream blushes, blushes in een stick of uit een tube en uiteraard het meest gebruikt: poeder blushes. Ik ben gek op blush, wanneer ik foundation zonder blush draag voel ik me gelijk minder mooi. Dit komt omdat foundation je gezicht nogal vlak kan maken. Je maakt je gezicht helemaal egaal, net zoals bijvoorbeeld een wit schilders doek. Er zit geen diepte in en daarom moet je er wat kleur aan toevoegen. Wanneer je blush aanbrengt, komen je wangen meer naar voren en lijkt je gezicht ook minder vlak. Net zoals met bronzer en highlighter is blush er om je gezicht meer vorm te geven. Wanneer je een vrij rode huid hebt, is het verstandig geen blush te dragen voordat je je huid egaal hebt gemaakt met foundation en/of concealer. anders benadruk je die rode vlekken alleen maar meer. Ik heb ook een rode huid, maar gebruik altijd blush. Ik zorg ervoor dat vrijwel al mijn onzuiverheden zijn weggewerkt en breng dan met een speciale blush kwast een mooi laagje op mijn wangen aan. Welke kleur blush moet je kiezen? Dat is natuurlijk ook persoonlijk. Ik draag liever geen peachy, oranje blushes omdat dat vloekt bij mijn blonde haar en lichte huid. Een peachy (heeft een roze/oranje kleur) blush staat wel schitterende bij meiden met donker haar, met donker haar kan je vrijwel alle kleuren hebben. Wanneer je nog nooit blush gebruikt hebt, zou ik een mooie lief roze poeder blush kopen. Deze staat eigenlijk iedereen en past bij vrijwel elke oogschaduw of lipstick. Maar je zou ook voor een Cream Blush – van bijvoorbeeld NYX – kunnen gaan. Dit is een blush met een creamy textuur die goed blijft zitten en natuurlijk oogt. Poeder oogt minder natuurlijk omdat het op je huid ligt. Cream blush smeer je op je huid en lijkt er ook een beetje in te trekken. Hierdoor oogt het natuurlijker en lijkt het alsof je die gezonde blos al van jezelf hebt.

Maar waar breng je nou precies blush aan? Wanneer je een vis nadoet, of heel overdreven je lippen tuit alsof je een kusje wilt geven, moet je de blush aanbrengen op het stuk wangen dat er dan het meeste uitsteekt. Kijk dit oude filmpje van mij, om te zien wat ik bedoel. Maar je moet ook gewoon een beetje met blush spelen en uitvinden wat jij mooi vindt en wat bij jou past. Veel visagisten brengen ook vrij veel blush aan op de zijkant van je gezicht ter hoogt van je wenkbrauwen. Ik doe dit maar heel lichtjes, omdat ik op dat gebied vrij veel pukkeltjes heb en daar juist niet de focus op wil leggen. Ik breng altijd net een tikkeltje meer blush op de appeltjes van mijn wangen aan, zodat deze wat meer opvallen en boller lijken. Mijn favoriete blushes zijn Maybelline Expert Wear Blush in Sweetheart Rose, een mooie lichtroze blush die precies genoeg pigment bevat voor lief roze wangetjes. En de NYX Cream Blush in Natural, een creamy blush die natuurlijk oogt en goed blijft zitten.

Op deze foto heb ik de blush Dame van Mac gebruikt. Denk de blush eens weg, dan zou ik er toch een stuk saaier uitzien?

Dan is er nog bronzer. Ook een schitterend product en zeker ook geschikt voor meiden met een sneeuwwitte huid (me!). Bronzer is een bruine – meestal – poeder die je – als blush – op je wangen, maar ook op de rest van je gezicht kunt gebruiken om je gezicht mee vorm te geven. Er zijn matte en shimmery bronzers; matte bronzers zijn uitermate geschikt om je gezicht meer vorm te geven. Doe dit nooit met een bronzer waar shimmer of glitter in zit. Bronzer moet natuurlijk ogen, en een hoofd als een discobal is niet echt natuurlijk (; ikzelf gebruik altijd graag een beetje bronzer onder mijn wangen (als je je lippen tuit als een visje, daar in de holtes van je wangen!). Hiermee creëer je schaduw en meer diepte in je gezicht. Ook doe ik graag een beetje matte bronzer op mijn voorhoofd en rond mijn kaaklijn, zodat mijn kaak smaller lijkt en mijn gezicht wat minder vierkant. Je kunt heel erg veel met bronzer, je kunt je gezicht er totaal mee transformeren.

Maar waar kun je bronzer dan precies gebruiken? Je kunt het overal gebruiken waar je schaduw wil creëren. Stel dat je je neus te breed vindt, doe dan een beetje bronzer aan de zijkanten van je neus. Misschien heb je een neus met een bochel die je niet mooi vind. Doe dan een beetje bronzer op de brug van je neus. Het is wel een tricky product, gebruik niet teveel en breng het liefste bronzer aan met een stippling brush. Een stippling brush pakt maar weinig product op omdat de haartjes zo ver uit elkaar staan. Zeker wanneer je erg bleek bent moet je heel voorzichtig met bronzer te werk gaan. Shimmery bronzers kun je goed op dezelfde manier als blush op je wangen gebruiken. Erg geschikt voor in de zomer wanneer je niet veel make-up wilt dragen, maar wel die sunny glow op je gezicht wilt hebben. Met shimmery bronzer straal je net wat meer en valt de focus op je glanzende gebruinde wangen. Mijn favoriete bronzers zijn de matte Gosh Pressed Bronzer omdat deze perfect is voor het vormgeven van je gezicht. Ook is de low-budget shimmery bronzer van e.l.f. mijn favoriet. Deze kun je lichtjes op je jukbeenderen aanbrengen voor die zomerse uitstraling.

Hier heb ik de mooie shimmery Sans Soucis Bronzer gebruikt.

En als laatste: highlighter. Een fantastisch product voor ogen en gezicht. Highlighter voor je ogen behandel ik een andere keer, nu bespreek ik highlighter voor je gezicht. Highlighter is een soort glimmende poeder (of crème, net zoals blush en bronzer is ook highlighter er in veel verschillende soorten en maten) die net het tegenover gestelde van bronzer doet. Met bronzer creëer je schaduw en laat je plekken op je gezicht minder opvallen, terwijl je met highlighter juist de focus op die plekken legt. Gebruik een beetje highlighter op de brug van je neus, of mijn favoriet: boven op je wangen om ze op te lichten en ze een mooie glans te geven. Hierdoor vallen je wangen meer op en zie je er glamoureus uit. Gebruik highlighter over je favoriete (liefst matte, of met een subtiele glitter) blush heen, & you’re ready to go! Je zou kunnen denken dat een shimmery bronzer en een highlighter ongeveer hetzelfde zijn, maar dat is niet waar. Een bronzer heeft een donkere kleur, terwijl een highlighter geen of een witte/creme/naturelle kleur heeft. Het beste kun je highlighter aanbrengen met een angled brush, een schuin afgesneden poeder kwast. Gebruik in ieder geval geen grote poederkwast met veel haren, teveel highlighter op je gezicht is niet mooi. Breng lichtjes wat highlighter aan, voor een subtiele glans.

Maar bereik ik niet hetzelfde effect met een shimmery bronzer als een matte bronzer of blush, met daar overheen een highlighter? Dat hoeft niet. Highlighter kun je het beste niet over je hele wang gebruiken, alleen een beetje op de bovenste ‘rand’. zodat je dat deel meer laat opvallen en je wangen boller lijken. Als je een shimmery bronzer/blush aanbrengt, glimmen je hele wangen. En bovendien is highlighter niet alleen voor je wangen, maar ook voor meerdere delen van je gezicht; zoals ik al eerder noemde. Mijn favoriete highlighters zijn de NYX Mosaik Powder in 01 Highlighter, een vrij matte highlighter. En The Body Shop Powder Pearls, bolletjes waar je je kwast overheen zwiept, die een schitterende roze glans geven.

Image Hosted by ImageShack.us Een voorbeeld van highlighter. Hier draag  ik MAC colourbase in Shell gebruikt daar overheen Rituals blush in 7018.

Vaak mails van meiden die hun sproetjes niet mooi vinden en mij vragen of ze deze kunnen bedekken met foundation. Nee, niet doen! Als het al lukt, heb je en ontzettende dikke foundation laag en dat is absoluut niet mooi. Gebruik een mooie roze blush en wat highlighter om de focus van je sproetjes af te halen. Sproetjes kán en wil je niet bedekken, daar zijn ze ook veel te leuk voor.

Blush, bronzer en highlighter zijn geweldige producten waarvan ik iedereen aanraad ze te gebruiken. Je kunt je hele gezicht ermee veranderen en je zal nog meer stralen. Gebruik ze wel alle drie met mate. Liever subtiele roze wangetjes met een kleine glans, als rooie glimkop!

Next in The Make-up Basics: Je lippen.

Twitter Facebook
Categorie: Uncategorized | 17 augustus 2010 | 43 reacties | Tags: , , , , , , , , ,

Reacties

Door Frauke op 17 augustus 2010 14:09

Wooow sjeez hoe lang heb je hieraan gewerkt? Zo’n stuk :O Wel heel interessant allemaal! Die bronzer vind ik erg handig :D

[Beantwoorden]


Door Frauke op 17 augustus 2010 14:10

Ik bedoelde dus bronzer tips *

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 17 augustus 2010 14:11

@Frauke: dont ask: HEEL lang! haha :D en ook nog hulp gehad van Suzanne dus ja! haha :P

[Beantwoorden]


Door Deborah op 17 augustus 2010 14:31

Oeh handig artikel!
Ik heb zelf ook altijd, als ik foundation opheb dat ik dan 1 saai gezicht krijg (zoald jij zei een wit doek), dat vind ik ook echt niet mooi dus ik ga een x zo een blush kopen ^^

En trouwens, ik heb ook sproeten, maar ik werk ze niet helemaaal weg. Wel doe ik daar beetje foundation op, dan vallen ze minder op ^^

[Beantwoorden]


Door Linh op 17 augustus 2010 14:35

Heel handig artikel !

[Beantwoorden]


Door kimberly op 17 augustus 2010 14:37

Heel leuk stuk :) I (L) Blush en Bronzer. Highlighter ben ik zelf geen fan van alleen over mijn blush heen, maar dat is persoonlijk :) Goeie sproeten tips…ik heb zelf ook sproetjes en vind ze ook niet mooi, maar het hoort bij me (en ook bij andere meiden die sproeten hebben) en is daarom idd zonde om weg te werken en is ook niet mooi. Een hele licht dekkende foundation vind ik zelf wel kunnen (maar dan wel een dun laagje) zoals de mineralize santinfinish foundation van MAC

[Beantwoorden]


Door Esther op 17 augustus 2010 14:37

leuk artikel. :D
ik heb ook sproeten, gebruik gewoon een dekkende foundation, ze zijn wel nog zichtbaar, maar probeer ze ook niet bepaald weg te werken. Ik vind mijn sproeten wel leuk, maar mijn huid is niet zo mooie egaal dat ik het zonder foundation en met leuke sproeties kan doen.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 17 augustus 2010 14:42

dit artikel is echt top, ik heb echt een haat-liefde relatie met bronzer, een stippling-brush aanschaffen moet ik eigenlijk maar eens doen..

[Beantwoorden]


Door Laura op 17 augustus 2010 14:46

Heel handig artikel. Ik hoorde al enkele meiden praten over highliter en nu weet ik ook wat het is.

PS. Proetjes kán en wil je niet bedekken, daar zijn ze ook veel te leuk voor.
In die zin mis je de S voor Proetjes denk ik ;-)

[Beantwoorden]


Door Lara op 17 augustus 2010 14:50

Fijn om te weten!

[Beantwoorden]


Door Denise JustPink op 17 augustus 2010 14:58

Wow wat een uitgebreid artikel! Echt een goed en handig stuk :D

[Beantwoorden]


Door lois op 17 augustus 2010 15:13

Oh wat een heerlijk artikel! Lekker duidelijk :D Echt top

[Beantwoorden]


Door Kelly op 17 augustus 2010 15:22

Ik heb echt megaveel sproeten en soms word me ook gevraagd waarom ik het niet eens probeer weg te werken (overigens mensen die dat vragen haat ik want ze horen bij mij) maar dat is gewoon echt lelijk.. Ik draag ’t liefst geen foundation omdat mijn gezicht echt mega vlak er van wordt.. soms wat concealer en blush :) blush is echt mijn middel!

Ik vind echt dat je een top artikel heb geschreven!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 17 augustus 2010 16:19

Heel handig artikel!
Ik had het nooit zo op blush, maar ik word vandaag echt doodgegooit met artikelen over blush, misschien een teken dat ik mij er toch maar aan moet wagen?

[Beantwoorden]


Door carmenkind op 17 augustus 2010 16:34

Super handig artikel! Ik draag zowat iedere dag blush en vaak is dat ook het enige wat ik draag, hihi. Je kunt er echt op een hele mooie manier warmte mee in je gezicht brengen en zoals je al zei: diepte.

[Beantwoorden]


Door Lee; op 17 augustus 2010 16:46

Heel goed en leuk artikel weer ;) Ik gebruik nu wel elke dag blush.. eerst vond ik het niet zo nodig, maar nu kan ik iet meer zonder :D

[Beantwoorden]


Door Linh op 17 augustus 2010 17:29

Ik vind deze serie heeeeee leuk :D
heel interessant enzo, ik leer telkens weer iets nieuw bij als ik zo’n artikel lees. De basics zijn de belangrijkste dingen to know!

[Beantwoorden]


Door Allison op 17 augustus 2010 17:32

op het bovenste plaatje heb ik die blush ook! van Lancôme, love it

[Beantwoorden]


Door Isabelle op 17 augustus 2010 17:51

Waaaah echt super super erg bedankt! serieus, dit was echt precies wat ik nodig had haha! topp dankjewel :)
je hebt een super site meid, wees er trots op dat je het zover geschopt hebt :)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 17 augustus 2010 18:13

Interessant en leuk artikel :) Bedankt voor dit artikel :) :)

[Beantwoorden]


Door Laura op 17 augustus 2010 18:20

Super handig ! :D

[Beantwoorden]


Door Michelle op 17 augustus 2010 18:21

Handig! Alleen zo jammer dat ik het gewoon niet zie. Ik zie gewoon niet dat je blush/highlighter/bronzer heb gebruikt haha

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 17 augustus 2010 18:24

Dankjulliewel! :D

@Michelle: Hoe kan dat nou? Goed kijken! t is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je het overduidelijk ziet. dan doe je ook iets fout ;)

[Beantwoorden]


Door Nicky op 17 augustus 2010 18:32

Waaauw I love the Make-Up Basics!

[Beantwoorden]


Door nina op 17 augustus 2010 18:34

Een blush is voor mij het meeste een must! Sinds ik blush draag zie ik er veel ‘gezonder’ uit, heel gek maar het werkt wel!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 17 augustus 2010 18:40

@nina: is niet gek, heb ik vaak ook. je hebt gewoon een gezonde blos dan!

[Beantwoorden]


Door Teddy op 17 augustus 2010 18:52

Hartstikke handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Roshelle op 17 augustus 2010 19:14

ik heb een roze/rode poederblush van l`oréal maar als ik het op doe dan lijk in net een popje of heel nep ziet het eruit terwijl ik helemaal niet zo veel opdoe:( heb je nog tips ofzo?
oohjaa, super handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 17 augustus 2010 19:18

Wat een handig en superlang artikel. Maar het was boeiend om te lezen!
Ik zie overduidelijk op de foto’s dat je die producten hebt gebruikt, maar natuurlijk niet overdreven!
Ik hou echt van blush , sinds ik het heb ontdekt draag ik het elke dag. En bronzer is ook geweldig, en hightlighter ben ik gewoon verliefd op, haha!
Nogmaals: Superhandig artikel (Y)

[Beantwoorden]


Door Susan op 17 augustus 2010 19:47

Geweldig goed, leesbaar, duidelijk en zeer handig verhaal. Heel veel werk geweest denk ik maar voor mij zeer de moeite waard. Ik heb le blanc de Chanel sheer illuminating als highlighter. Ik weet niet of je dat kent maar ik gebruik dat over mijn hele gezicht als een soort primer maar kan het ook als highlighter gebruiken. Vrij prijzig maar een geweldig produkt.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 17 augustus 2010 19:52

Wat een handig tips! alleen mijn blush/bronzer gaat er altijd snel af en ik draag geen foundation, hoe kan ik er voor zorgen dat het beter blijft zitten?
Oh en waarom zouden mensen hun sproetjes weg willen werken mijn hele gezicht zit vol en i love it! vooral in de zomer dan heb ik er nog meer!! :D:D

[Beantwoorden]


Door Sharon op 17 augustus 2010 19:57

Ik denk dat dit echt een superhandig artikel is voor de beautybeginners! Good job :)

[Beantwoorden]


Door DianaAPBL op 17 augustus 2010 20:04

Handig! En hele mooie foto’s :)

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 17 augustus 2010 21:03

@Roshelle: andere kleur gebruiken! Ik weet niet hoe je er verder uiziet, maar je zou een donkerdere blush, of een peachy blush kunnen proberen.

@Maaike: je zou een primer onder je blush/bronzer kunnen gebruiken, of een colour cream base van MAC. Maar een primer (gosh en hema hebben ze) is vaak goedkoper. En ik geef je helemaal gelijk over sproetjes, vind ze ook super mooi!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 17 augustus 2010 21:24

handig artikel:D

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 17 augustus 2010 23:44

Tof stukje! Alleen raadde de mua bij MAC mij net een peachy blush aan, en ik heb ook blonde haren en lichte ogen. Ze zei dat deze blush mijn blauwe ogen zo mooi zou doen uitkomen. Dus volgens mij ligt dat echt per persoon een beetje anders.

[Beantwoorden]


Door Ameline op 18 augustus 2010 14:02

Erg leuk artikel dit!
Ik draag ook altijd blush, het laat je er meteen een stuk gezonder uitzien vind ik :) Maar mijn poederblush blijft écht niet lang zitten, dus ik overweeg al een tijdje om een blushSTICK aan te schaffen, alleen ik kan er geen vinden! Weet jij welk merk/winkel er verkoopt? Een creamblush lijkt me ook wel wat, maar buiten de maybelline dream mousse blush kan ik ook deze nergens vinden :( Hopelijk kan je mij helpen? Keep up the good work!

[Beantwoorden]


Door Beau op 18 augustus 2010 15:46

leuk geschreven! Vooral het stuk van de Bronzer is heel handig!

[Beantwoorden]


Door loeder op 18 augustus 2010 16:32

Super handig, vooral dat van de bronzer!

[Beantwoorden]


Door Marijke op 18 augustus 2010 19:46

handig artikel!! Die Dame blush ziet er zo mooi uit!

[Beantwoorden]


Door Angelaa op 19 augustus 2010 22:03

ik had een vraagje
waar kun je oogschaduwbasis kopen want ik vind ze nergens :$.
en heb al gesocht overal maaar vind hem nergens hoop dat jij me even paar winkels kunt zeggen :D
alvast bedank hahahaha
xx

[Beantwoorden]


Door Ela op 19 augustus 2010 23:11

lovely

wat ben je toch schattig
plus weer zo”n geweldige artikel
i love Veracamilla :d

[Beantwoorden]


Door Laetitia op 27 augustus 2010 12:07

Wow,wat handig zeg!

[Beantwoorden]