A Touch Of Fashion: Mijn favoriete modeblogs

1 keer in de twee weken (vrijwel altijd op maandag, maar ivm mijn vakantie deze keer op vrijdag) neemt Suzanne mijn plek in voor haar fashion column: A Touch Of Fashion. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten én gevoel voor mode.

Zolang ik blog heb ik ook andere blogs gevolgd. Naar mijn idee is dat namelijk één van de mooiste elementen van bloggen: uitwisselen. In honderden en honderden fashionable dameslevens, met ook af en toe een heer, heb ik een kijkje mogen nemen. Geïnspireerd, vermaakt en ontwikkeld in mijn modebewustzijn ben ik door hen, vandaar dat ik ze hier vandaag graag aan je ‘voorstel’. De één vrij bekend, de ander misschien verrassend.

Image Hosted by ImageShack.us
Come over to the dark side we have candy: Je kunt haar stijl eentonig noemen, maar Cindy weet heel duidelijk wat ze mooi vindt en bij haar past en kiest dus bewust voor haar zwarte, edgy stijl. Haar combinaties heb je snel door want zijn toch vrij hetzelfde, maar ik kom alleen al heel graag op haar blog omdat ze ontzettend jaloersmakende hakken heeft, de eigenzinnigheid van haar blog afstraalt, en omdat er veel deuren voor haar open gaan die ze met ons kan delen omdat haar blog als een speer gaat.

Image Hosted by ImageShack.us
Love the fabric: Eveneens een meisje uit Arnhem –ze zit bij mij op school- met een tikkeltje artistiek, vintage stijltje -al weet ik niet of ik haar zo goed omschrijf want ook zij is heel eigen. Ze deelt haar inspiratie en je ziet haar ontwikkelen op haar blog en een gedreven en leergierig persoon is altijd leuk om te volgen. Bovendien heeft ze haar waar menig meisje jaloers op zal zijn.

Image Hosted by ImageShack.us
Style scrapbook: Een Mexicaanse styliste –en dat zie je!- met een beetje een schattige uitstraling. Ze heeft outfits die geweldig zijn en staan als een huis. Toch zit er altijd een cute randje aan, die misschien representant is van haar persoonlijkheid –dat weet ik natuulijk niet en is ook erg subjectief. Leuk aan haar vind ik dat ze durft te knallen met kleur wanneer ze daar zin in heeft. Een mooie kleur, verwerkt in een outfit, blijft bij mij altijd beter hangen dan zwart/wit. Bovendien post ze (bijna) dagelijks… altijd fijn!

Image Hosted by ImageShack.us
Travel in style: Wat me om te beginnen opvalt aan Phuong is dat ze áltijd lacht op foto’s –ze komt daarmee heel sympathiek over en dat is toch ook niet onbelangrijk. Haar combinaties zijn niet om van achterover te vallen maar ze heeft een garderobe met alle items die ík er wel in zou willen hebben. Haar kleding ziet er kwalitatief gewoon heel mooi uit –de nadruk ligt bij haar op stoffen en materialen zoals ik het interpreteer, en ze heeft daarmee gewoon een geweldig gevoel voor stijl.

Image Hosted by ImageShack.us
All about the style: Voor Kim geldt gedeeltelijk hetzelfde als bij Phuong: haar combinaties vind ik niet altijd heel verfrissend, maar ze heeft wel altijd dé kledingstukken van het seizoen als eerste in haar kast hangen en ik vind haar outfits daarmee vooral altijd erg léuk. Net als mijn andere favoriete blogsters heeft ook Kim een eigen signature, al is het moeilijk om die precies te omschrijven. Haar kenmerken zijn, denk ik, vooral veel leuke printjes en het mooi combineren van kleuren. Ook straalt ze een echt modebewustzijn uit, maar wel op een manier dat het toegankelijk blijft voor dames die graag een keer iets anders aan willen trekken maar niet heel erg grensverleggend durven zijn.

Image Hosted by ImageShack.us
Mode-Rosa: Hoewel ik normaal, zoals misschien wel duidelijk, erg van kleuren houd vind ik de rustige-, natuurtinten, van Roos-Anne wel erg bij haar passen. Het is riskant om karakter analyses te gaan geven, maar ik kan het toch niet laten: Roos-Anne komt op mij over als een rustige, lieve meid terwijl je ergens in haar ogen ook wel ziet dat ze ondeugend kan zijn en los kan zijn. De vertaling hiervan –nogmaals: puur gebaseerd op een observatie- herken ik in haar outfits. Deze zijn altijd simpel, maar wel verrassend en lang niet altijd veilig. Ze combineerde bijvoorbeeld een strapless zomerjurkje met de welbekende Zara wedges –wat ik erg verrassende maar zeker geslaagde combinatie vond.

Image Hosted by ImageShack.us
afterDRK: Sabrina ligt voor mij gedeeltelijk in hetzelfde straatje als Roos-Anne; allebei van nature hele mooie meiden die daardoor weinig meer nodig hebben. Sabrina is echter wel wat artistieker en gewaagder en gaat de stijl van Roos-Anne meer naar festival chic, die van Sabrina is meer zoiets als vintage chic –al vind ik dat ik haar te kort doe met dat label, daar is ze te eigen voor. Samen met o.a. Andy –Style scrapbook- komt ze op de meest geweldige, fashionable plekken en is daarmee voor mij een voorbeeld van hoe mijn leven er later uit moet gaan zien. Ik doe een uitspraak op eenzijdige beelden, daar ben ik me bewust van.

Image Hosted by ImageShack.us
The Blonde Salad: Chiara’s kracht vind ik haar veelzijdigheid. Ze draagt bijna dagelijks een eigen stijl, maar naar mijn idee altijd op de perfecte manier. Ze is niet standaard fashionable en komt over als een ‘doorsnee’ meid die gewoon draagt waar ze zin in heeft –dit bedoel ik zeker positief! Ze combineert duur met goedkoop en draagt soms dingen waar, ‘zelfs ik’, straalvoorbij zou lopen in een winkel, maar die bij haar gewoon geniaal zijn. Zo droeg ze een tijd terug een soort indianentooi op een hele stoere manier. En ook Chiara blogt (bijna) dagelijks!

Dan wil ik nog graag “sorry” zeggen voor iedereen die hier simpelweg niet meer bijpast, maar die ik ook echt bijna dagelijks volg. Sorry voor iedereen die ik niet zo vaak volg, maar die mij wel positief verrast als ik haar site bezoek –domweg te veel andere dingen. Sorry voor iedereen die ook geweldig blogt, maar mij minder aanspreekt omdat ik me minder kan identificeren in je. Maar vooral: dank je, welke blogster dan ook, dat je jezelf durft te zijn en durft te presenteren, dat je je (misschien) ook wel in mijn blog interesseert en dat je op je eigen manier en met je eigen interpretatie een steentje bijdraagt aan de modewereld.

Twitter Facebook
Categorie: A Touch Of Fashion | 6 augustus 2010 | 25 reacties | Tags: , , ,

Reacties

Door Laetitia op 6 augustus 2010 13:43

Leuk om die blogs en meisjes een keertje te zien!
Sommigen hebben echt een leuke stijl!

[Beantwoorden]


Door carmenkind op 6 augustus 2010 14:12

Sommige meiden hebben echt een leuke stijl! Wat ik me afvraag: zullen er ook mannelije modeblogs zin? Misschien ga ik even googlen, hahaha.

[Beantwoorden]


Door Lee; op 6 augustus 2010 14:21

Wauw, mooi om te lezen! Ik kende alleen afterDRK, maar al die andere blogs ga ik zeker nog eens langs ;)

[Beantwoorden]


Door loeder op 6 augustus 2010 14:22

stylescrapbook volg ik ook, erg leuk idd!

[Beantwoorden]


Door Esther op 6 augustus 2010 14:36

Ik vind de stijl van Sabrina het leukst, maar alle andere zijn ook top <3

[Beantwoorden]


Door Anna op 6 augustus 2010 14:47

Hee, da’s Iris! Leuke sites idd :)

[Beantwoorden]


Door Anna op 6 augustus 2010 14:49

Wat doe je eigenlijk voor opleiding? (Suzanne)

[Beantwoorden]


Door Sanne op 6 augustus 2010 14:58

Come over to the dark side we have candy & afterDRK volg ik ook. Maar Suzanne klopt het dat je bij de Vero Moda in Arnhem werkt? Ik was daar laatst een paar weken terug & ik dacht je te herkennen.

[Beantwoorden]


Door Laura op 6 augustus 2010 15:28

Erg leuk om zo te zien!

[Beantwoorden]


Door Linda op 6 augustus 2010 16:19

Ik vind Phuong het leukste, ik heb niet eens heel erg naar de kleding gekeken, maar haar uitstraling is geweldig, dat hebben niet veel van die meisjes op hun foto’s. Dat vind ik altijd zo jammer, dat heel veel fashion bloggers zo serieus enzo kijken, ik vind spontaan lachend het leukste en dan kijk ik ook veel sneller naar de foto’s.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 6 augustus 2010 16:51

@ Sanne. Ja dat klopt! Ik hoop dat ik een beetje leuk gekeken heb, haha, anders heb je nu ook een goede indruk. Maar volgende keer even hoi zeggen hè!

@ Linda: ben ik helemaal met je eens!

@ Anna: ik ga nu naar 6 vwo dus ik ben nog maar een scholiertje ;).

@ Carmenkind: ja hoor, die zijn er ook! heb er ook een tijdje één gevolgd, grappig is dat, maar weet zo even de naam niet meer. zijn wel in de minderheid natuurlijk.

@ Lee: thanks!

[Beantwoorden]


Door Emma op 6 augustus 2010 17:40

the blonde salad, afterdrk en all about style volg ik al, maar zeker leuk om mijn lijstje met blogs om te volgen eens uit te breiden! :)

[Beantwoorden]


Door Progressive Quotes op 6 augustus 2010 18:26

Ik vind Phuong het leukste, ik heb niet eens heel erg naar de kleding gekeken, maar haar uitstraling is geweldig, dat hebben niet veel van die meisjes op hun foto’s. Dat vind ik altijd zo jammer, dat heel veel fashion bloggers zo serieus enzo kijken, ik vind spontaan lachend het leukste en dan kijk ik ook veel sneller naar de foto’s.
+1

[Beantwoorden]


Door Anna op 6 augustus 2010 20:04

Ohh oke! Ik wist niet wat Iris deed, vandaar haha. Eerst werkte je bij de C&A toch? Ik dacht soms al, ik zie haar daar nooit!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 7 augustus 2010 05:44

@ Anna: oh, haha. hoe weet je dat ik bij de c&a werkte dan? :) ja ik ben daar alweer een paar maandjes weg nu. kom je ook uit arnhem

[Beantwoorden]


Door Iris op 7 augustus 2010 17:26

Wat leuk dat jij mij ook in het artikel hebt gezet Suzanne, dat had ik niet verwacht! Gratis reclame!^^ THANK YOU

[Beantwoorden]


Door Sanne op 10 augustus 2010 11:41

Haha, ja je zeg er leuk uit hoor! Ik kom best vaak in Arnhem dus zal de volgende keer zal ik even gedag zeggen!

[Beantwoorden]


Door Candy op 19 augustus 2010 14:40

Ik kom opeens op je site terecht omdat ik zag dat ik heel wat bezoekers door jouw site heb gekregen! Haha! Wat een super leuk stukje & erg leuke blog!

http://www.comeovertothedarksidewehavecandy.com

[Beantwoorden]


Door vakantiehuis op 13 februari 2011 02:48

Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
Ben blij met jullie post!
Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar veracamilla.nl in Firefox. :( Weten jullie hoe dit komt?

Groetjes Barbara

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 14 maart 2011 07:01

[…] Augustus alweer kwam part 1 uit van mijn favoriete modeblogs. Omdat deze A touch of fashion toen al een groot succes was, en er […]


Door veracamilla.nl op 13 februari 2012 16:00

[…] hier om het eerste deel te bekijken, klik hier om het tweede deel te bekijken (bloggers die al eerder […]


Door Julia... op 20 februari 2012 22:41

bestaat de blog Love the fabric nog? de link werkt niet meer

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl op 7 mei 2012 12:00

[…] Nederlandse nationaliteit. P.S. Hier bekijk je de vorige delen van ‘Mijn favoriete modeblogs’ Deel 1 Deel 2 Deel […]


Door veracamilla.nl op 21 mei 2012 16:00

[…] interaction is everything! P.S. Hier bekijk je de vorige delen van ‘Mijn favoriete modeblogs’: Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 […]


Door veracamilla.nl op 8 april 2013 16:00

[…] ik de vorige delen van ‘mijn favoriete modeblogs’ (1, 2, 3, 4.1, 4.2) lees, realiseer ik me dat er aan die blogs ondertussen alweer zoveel veranderd is. […]