A Touch Of Fashion: Ode aan de chino

1 keer in de twee weken neemt Suzanne mijn plek in voor haar fashion column: A Touch Of Fashion. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten én gevoel voor mode.

Image Hosted by ImageShack.us
Jak&Jil

Chino, oh chino. Nerd onder de broeken. Nono in de reguliere outfit. Juist die seksloze, iets wat excentrieke uitstraling van jou raakt mijn modehart zo. Want juist de quasi-nonchalance waar je mee gepaard gaat, geeft zo’n heerlijk contrast aan de gestylde outfit van elke fashionista.

Chino oh chino, om je in je nerdige waarde te laten zul je wel gedragen zijn met brogues, of een soort van, toen ik je voor het eerst ontmoette. Lang natuurhaar, bleke huid en nerdy bril erbij; get the feeling? Maar je bent voor meer smaken weggelegd. Wat dacht je van de vintagestijl, waarbij je gedragen wordt alsof je van mijn opa was?

Chino oh chino, ik zou mezelf niet als één van bovenstaande types omschrijven, maar toch zou je wel geweldig bij me passen. Die hoge taille en opgerolde nét iets te korte pijp is voor mij de net wat gewaagdere en vooral nettere versie van de boyfriend jeans (get the comparison?), waarmee je mijn toch nog groeiende liefde voor de boyfriend evenaart maar zelfs ook erg overstijgt.

Ja, chino oh chino, je bent dan ook sterk aan de boyfriend verwant, omdat jij eigenlijk voor de degelijke heer gemaakt was. Google op ‘chino pants’ en ik kan je kopen als saaie, rechte golfbroek, enkel en alleen voor het andere geslacht. En daarmee, beste chino, zou het zo heerlijk zijn om jou te dragen –alsof je je moeders lippenstift gestolen hebt (get the comparison?).

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
H&M en Cheap Monday

Chino oh chino, ik moet je echter eerlijk bekennen, bij die eerste ontmoeting wist ik je naam niet eens. Ik dacht dat je écht voor het eerst uit een opa’s kast was getrokken –en misschien was dit ook wel zo. Maar oh, wat ben ik blij dat je weer op waarde geschat wordt en je nu in alle kleuren en geuren weer in de juiste winkels hangt. En vraag me niet waarom, maar van die naam ben ik zo gaan houden, hij zou bovenaan mijn lijstje kunnen staan.

En chino oh chino, oh wat ben ik blij dat je daar in de winkel nog steeds regelmatig raar aangekeken wordt! Dat je even aangeraakt wordt, gehoopt wordt dat er onder die nerdy look van je een sprankeltje macho zit, en vervolgens de dame teleurgesteld ziet afdruipen. Want lieve chino, zo blijf je heerlijk exclusief en als een soort code die soortgelijken –jou liefhebbenden- bij elkaar brengt.

Chino, oh chino, ik weet niet of ik de associaties bij en de liefde voor jou deel, maar ik weet dat je het kunt. Eerder in onze jaartelling veroverde je immers ook al populariteit onder zowel militairen als boeren. Zo was je dan ook wel weer een broek voor iedereen. Graag deel ik toch mijn liefde voor jou, maar chino, oh chino… when will you be mine?


Reacties

Door Yvonne op 20 juli 2010 13:32

Briljant stuk!

[Beantwoorden]


Door Jasmine op 20 juli 2010 13:37

Super leuk geschreven!

[Beantwoorden]


Door Benthe op 20 juli 2010 13:56

Leuk geschreven..

[Beantwoorden]


Door Denise JustPink op 20 juli 2010 13:58

Leeeeuk geschreven zeg! Erg grappig

[Beantwoorden]


Door Frauke op 20 juli 2010 14:41

Wauw jij schrijft zoo super :D

[Beantwoorden]


Door Leontien op 20 juli 2010 14:49

Leuk geschreven!
Ik heb die broek van H&M die op het plaatje staat!

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 20 juli 2010 15:01

Haha, grappig geschreven!

[Beantwoorden]


Door Wendy op 20 juli 2010 15:07

Heb ik blijkbaar een andere mening, ik vind het niet zo leuk om te lezen. Had het stukje gelezen maar had aan het einde zoiets van, wat heb ik nu eigenlijk gelezen..

[Beantwoorden]


Door Eline op 20 juli 2010 15:16

Echt heel leuk geschreven! :)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 20 juli 2010 15:36

dankje, dankje! en wendy, de stuk van de inhoud is natuurlijk zo beperkt als dat ik de chino gewoon een leuke broek vind, maar ik heb geprobeerd met de stijl en vorm op een leuke manier te brengen… daar gaat het in dit geval dus meer om dan om de inhoud

[Beantwoorden]


Door Debra op 20 juli 2010 16:01

Leuk:) Ik wil er nog een, maar moet er even eentje vinden waarvan je echt zegt; wauw die staat je super!

[Beantwoorden]


Door Simone op 20 juli 2010 16:08

Leuk geschreven en die broek van de h&m (L)

[Beantwoorden]


Door Merel op 20 juli 2010 16:19

Leuk geschreven! Alleen zijn die broeken niet echt mijn ding, helaas.

[Beantwoorden]


Door Angel op 20 juli 2010 16:35

Niet echt mijn ding =[

[Beantwoorden]


Door Loeder op 20 juli 2010 18:13

chino o chino woont ook in mijn kast, hihi

[Beantwoorden]


Door leila op 20 juli 2010 20:10

haha die haatcomments van sjantal zijn lachwekkend. :)
but,, DON’T HATE ME!

[Beantwoorden]


Door Laetitia op 20 juli 2010 20:37

Je hebt echt een leuke schrijfstijl!<3

[Beantwoorden]


Door Sylvia op 20 juli 2010 22:07

Ik vind de schrijftstijl eigenlijk niet zo leuk.

[Beantwoorden]


Door Ashley op 20 juli 2010 22:50

hihi mijn broertje heet chino! hij vindt het geen mooie broek maar ik wil !

[Beantwoorden]


Door syl op 21 juli 2010 10:43

te vaag sorry..

[Beantwoorden]


Door Manon op 21 juli 2010 11:10

Ik vind het ook niet leuk geschreven..

[Beantwoorden]


Door Suzy op 21 juli 2010 12:02

Hehehehe leuk geschreven ;) Zo’n broek zou mij totaaaaaal niet staan, maar ik vind ‘m wel altijd heel tof bij fashionable meiden die ook echt weten hoe ze zo’n broek moeten stylen :)

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 21 juli 2010 12:04

@Suzy: Same here!

[Beantwoorden]


Door Rachèl op 21 juli 2010 14:39

Hey,

Kan je me misschien wat tips geven over hoe ik de broek kan combineren? Ik wil graag degene vd H&M kopen maar ik weet niet goed wat ik erbij kan dragen. Hoe zou/zouden jij/jullie dat doen?

Dankje! (:

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 21 juli 2010 18:34

@Rachèl. Ik vind de chino persoonlijk het gaafst met hakken, dan is ie het minst nerdy en het meest vrouwelijk. in combinatie met een mooie top zonder te veel poespas komt de broek dan het beste tot zijn recht vind ik. maar het is maar net van welke stijl je houdt. de blogster van mode d’amour draagt hem meer nerdy bijvoorbeeld wat ik ook weer eeeerg gaaf vind omdat het gewoon bij haar past. Check haar hier: http://www.modedamour.com/

[Beantwoorden]


Door Larissa op 24 juli 2010 19:48

Haha!! wat onwijs goed geschreven! tof dat je af en toe de blog overneemt ;)

top!!

[Beantwoorden]


Door Amanda op 10 augustus 2010 22:05

Na het zien van dit artikel ben ik echt verliefd geworden op deze broek! Na de herexamens ga ik hem zeker eens zoeken in de winkel :D

[Beantwoorden]