Wie wilt het niet? Foundation die de hele dag blijft zitten.

In de tijd dat ik spinnenpoot mascara mooi vond en flinke strepen bronzer ook, irriteerde ik me altijd dood aan het feit dat mijn dikke laag foundation nooit goed bleef zitten. Halverwege de dag werden pukkeltjes weer zichtbaar en was er van mijn in de ochtend nog gave huidje weinig over. Ik had geen idee hoe dit kwam en vooral niet wat ik er aan kon doen. Een paar jaar later heb ik dat probleem nog steeds, maar nu weet ik wel een oplossing. Meerdere zelfs!

Vandaag laat ik jullie een product zien wat ik erg fijn vind om mijn make-up mee te setten. En ook vertel ik erbij waarom ik voor dit product kies, en niet voor een primer of een poeder.

Een paar weken geleden ging ik de stad in, opzoek naar een middeltje waardoor mijn foundation beter blijft zitten. Foundation gaat sneller van mijn gezicht af in de zomer, ondanks dat ik de foundation ‘set’ met poeder. Heel vreemd is dit niet, in de zomer is het weer warmer waardoor je eerder gaat zweten – en dus je foundation of poeder van je gezicht af gaat -. Een losse poeder om mijn foundation mee te setten werkt oké in de winter, maar helpt nauwelijks in de zomer.

Een ander product waarmee je foundation beter blijft zitten is (foundation) primer. Een primer komt in een flesje en is vloeibaar, je brengt een paar druppels op je huid aan en daar overheen smeer je foundation. Ik gebruik geen primer omdat in de meeste primers (Gosh heeft er een) siliconen zitten, waardoor je puistjes kunt krijgen. Ik ben hier heel gevoelig voor en nog meer acné wil ik liever niet. Daarom ging ik voor een spray. Ik kocht de Vitamin E Face Mist van The Body Shop.

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Wanneer je de Face Mist op je gezicht sprayt zit je foundation gelijk veel mooier. Je gezicht ziet er minder poederig en natuurlijker uit. Het voornaamste ingrediënt van de Face Mist is water; on feite koop je dus een vrij duur flesje water. Maar natuurlijk is dit wel een flesje water wat je gezicht voedt, je make-up langer laat zitten en je gezicht heerlijk verfrist. Je brengt de face mist aan nadat je foundation/poeder/bronzer/blush is aangebracht en je ziet gelijk dat je foundation beter zit én het werkt lekker verkoelend.

Onder oogschaduw breng ik altijd een oogschaduwbasis aan, zodat mijn oog make-up de hele dag goed blijft zitten. Voor mijn foundation gebruik ik de Vitamin E Face Mist. Spray hem trouwens niet op wanneer je mascara en eyeliner al is aangebracht, dan loop je de kans op een meer dramatic look…

En… blijft foundation de hele dag zitten? Dit verschilt natuurlijk per persoon en per dag. De ene dag beweeg je veel en de andere dag zit je alleen maar op de bank, in een klaslokaal, kantoor of achter de computer. Wanneer je veel zweet, kun je sprayen, smeren en poederen wat je wilt maar dan blijft je foundation gewoon niet zitten. Ik vind dat de Face Mist heel goed werkt, aan het einde van een schooldag zit mijn foundation nog op zijn plek en dat was voorheen wel anders.

De Vitamin E Face Mist is te koop bij The Body Shop voor €11.


Reacties

Door Mariska op 25 juni 2010 13:04

Face mist is wel vrij duur, maar wel heel erg handig! Ik doe het nu met gewoon water, niet dat het ech heel goed werkt, maar zeker in de zomer werkt het verkoelend!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 25 juni 2010 13:05

Handig artikel! Ik wil die spray sowieso een keer proberen ;)

[Beantwoorden]


Door Milou (Cherize) op 25 juni 2010 13:07

Grappig dat iedereen deze opeens koopt. :P ik heb er zelf ook over getwijfeld, maar ik heb nu zelf zo’n spray van thebodyneeds, die ook heel goed werkt.

[Beantwoorden]


Door Laura op 25 juni 2010 13:08

Ik heb er al veel over gelezen en heel veel mensen zijn positief!

[Beantwoorden]


Door anouk op 25 juni 2010 13:23

Ik heb er al zoveel over gelezen, denk dat ik hem binnenkort ook ga kopen!

[Beantwoorden]


Door Laetitia op 25 juni 2010 13:26

Ik gebruik geen foundation, maar voor mensen die dat wel doen, lijkt ‘ie me fijn :)
x

[Beantwoorden]


Door esmay op 25 juni 2010 13:40

Klinkt erg fijn!
Toch maar ’s bij de TBS gaan kijken!

[Beantwoorden]


Door Esther op 25 juni 2010 13:48

Ik lem dit product al een tijd! Volgende keer in maastricht toch maar eens voor kijken!

[Beantwoorden]


Door Kim op 25 juni 2010 13:56

Echt een face spray?? dat wist ik niet, wat een goede tip! die moet ik dan toch eens gaan halen!

[Beantwoorden]


Door Lee; op 25 juni 2010 14:09

Tot nu toe is iedereen er heel erg enthousiast over! Zal wel fijn werken dan :D

[Beantwoorden]


Door Soesja op 25 juni 2010 14:28

Ooh, die klinkt fijn! Ik heb sowieso goede ervaringen met de Vitamine E lijn van TBS :]

[Beantwoorden]


Door inge op 25 juni 2010 14:38

ik denk dat het ook wel aan je foundation ligt. Ik gebruik al jaren double wear foundation van estee lauder, deze dekt goed en blijft vooral goed zitten. Hij is olievrij en niet comodogeen. Ik doe de opleiding tot OK assistent en deze foundation geeft zelf niet af op mijn mondkapje, terwijl ik dit met andere foundations wel heb!
Zeker het proberen waard dus!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 25 juni 2010 14:45

@inge: klopt! foundations die afgeven gaan ook sneller van je gezicht af.

[Beantwoorden]


Door lala op 25 juni 2010 14:51

Maar hoeveel moet je dan ongeveer op je gezicht spuiten? Dat het echt een beetje vochtig is?

Ik vind het zo’n raar idee dat door een mist op je gezicht te spuiten je foundation langer blijft zitten? Maargoed, ben benieuwd!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 25 juni 2010 15:01

@lala: 1 keer spuiten is eigenlijk wel genoeg. maar je kan vaker spuiten als je denkt dat je niet je hele gezicht hebt bevochtigd.

[Beantwoorden]


Door Melissa op 25 juni 2010 15:43

Wat een leuk artikel! Ik vind je manier van schrijven erg leuk en fijn om te lezen. Ook leuk dat je gewoon open bent over het feit dat je vroeger van dikke lagen foundation en spinnenpootmascara hield! ;) Tof.

Ik gebruik zelf een foundation van L’Oréal Paris (True Match) en de poeder daarvan. De poeder werkt echt super, houdt m’n gezicht de hele dag mat. Als ik aan het einde van de dag over m’n gezicht ga met m’n vinger voel je wel dat het er een beetje afgegleden is (weer een beetje vettig) maar ach, daar heb ik niet zoveel problemen mee. ;)

[Beantwoorden]


Door Sharony op 25 juni 2010 17:33

Oeh, die spray wil ik wel uitproberen!

[Beantwoorden]


Door Elsemiek op 25 juni 2010 18:04

Er zijn ook goede foundationprimers zonder silliconen.. Bijvoorbeeld de Face Primer van Korres of Auto-pilot primer van Napoleon Perdis.

(het is trouwens wie WIL het niet? en niet wie WILT het niet? ;)).

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 25 juni 2010 18:25

@Elsemiek: Korres? Napoleon Perdis? nooit van gehoord. En de spelfout heb il veranderd :).

[Beantwoorden]


Door Tina op 25 juni 2010 19:04

@Elsemiek ik ben het niet met je eens ^^ gebruik de ‘verander in ander werkwoord techniek’ maar eens:
‘Wie loopt het niet?’
wilt moet dus wel met een t ;D klinkt stom, maar hoort wel zo. wij Nederlanders zijn nogal laks met het uitspreken van letters. zo zeggen wij ook niet zakdoek, maar zadoek :’)

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 25 juni 2010 19:06

@Tina: Dat was dus ook wat ik dacht… maarja, ik ben slecht in die regeltjes dusja weet ik veel. Ik zet t terug! (A)

[Beantwoorden]


Door Vera op 25 juni 2010 20:21

Mensen, niet vergeten dat het werkwoord ‘willen’ ONREGELMATIG is. Dus het is wel degelijk ‘wil’ en je kunt niet het werkwoord lopen hiermee vergelijken (in dit geval dus).

[Beantwoorden]


Door Josephine op 25 juni 2010 20:27

Heel verhaal met een conclusie dat die goed werkt, haha. Lijkt me een fijn product!

[Beantwoorden]


Door Laura op 25 juni 2010 20:52

@Tina
zadoek?
sorry maar ik heb nog nooit iemand ‘zadoek’ horen zeggen.. Misschien ligt het aan waar je woont? Ikzelf woon in Utrecht.

[Beantwoorden]


Door Tina op 25 juni 2010 21:08

@Vera lopen is ook onregelmatig ;D het is niet ‘loopte,’ maar ‘liep,’ dus onregelmatig

@Laura je hoort het zo als je het snel uitspreekt, de ‘k’ mompel je dan wat door de ‘d’ heen :) ligt niet aan m’n streek

[Beantwoorden]


Door Laura op 25 juni 2010 21:12

Ik ben super blij om dit te horen want ik heb precies het zelfde probleem! ;) Waar is de body shop?

[Beantwoorden]


Door Chrissie op 25 juni 2010 21:22

Fijn dat je dit op je site zet. Ik gebruik nu een tijdlang een primer, omdat mijn foundation anders echt niet blijft zitten, maar ik merk ook dat ik sinds ik die primer gebruik echt heel erg last van puistjes krijg. Terwijl het nota bene de smashbox light is, die juist bedoeld is voor een vette huid…. Ik ga toch maar es deze spray halen dan.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 25 juni 2010 21:34

Ik heb een primer van TBS (zonder siliconen, heb even voor je gekeken.) Die bevalt me prima, maar ik ben na alle goede reviews hier ook wel erg nieuwsgierig naar.

[Beantwoorden]


Door Diede op 25 juni 2010 21:44

Het is inderdaad WIL, niet met een t.
maar goed! Leuk artikel, je schrijfwijze is erg fijn!
Ben een beetje je site aan het doorspitten, maar als ik op ene categorie klik kan ik alleen de eerst 4 of 5 lezen en niet terug bladeren naar vorige blogs. Ligt dat aan mijn pc of is het knopje stuk :P?

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 25 juni 2010 21:59

@Diede: thanks. Helaas is dat een foutje in mijn site, er is momenteel al iemand bezig met dit te fixen! wanneer het gemaakt is laat ik het weten.

[Beantwoorden]


Door Vera op 25 juni 2010 22:30

@ Tina de uitgangen zijn onregelmatig, niet het hele WW :D..

[Beantwoorden]


Door sofie op 26 juni 2010 07:54

je kan ‘wil’ en ‘wilt’ schrijven, onlangs nog op school geleerd :p het is een onregelmatig ww en je mag kiezen welk van de twee je schrijft
x

[Beantwoorden]


Door Marleen op 26 juni 2010 09:02

leuk geschreven! niet zomaar een artikeltje over de face mist, maar anders. :P leuk!

[Beantwoorden]


Door Marleen op 26 juni 2010 09:06

Door stefanie op 26 juni 2010 09:56

ik gebruik nooit foundation maar er word wel heel positief gereageerd!!

[Beantwoorden]


Door Eline op 26 juni 2010 13:57

ga ik zeker eens uitproberen!

[Beantwoorden]


Door Tina op 26 juni 2010 14:28

@Vera uitgangen die onregelmatig zijn :’) ? laat me niet lachen

@Marleen klopt, maar dit is niet een standaard zin zoals daar staat. moeilijk uit te leggen tegen iemand die geen Nederlands gestudeerd heeft :’p

iig, who cares, gaat om het product niet ^^ ?

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 26 juni 2010 14:42

@Tina: Precies.

Beetje jammer dat ik heel veel tijd in een artikel steek en er dan vervolgens alleen wordt gesproken over de spelling van 1 woord.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 28 juni 2010 13:45

Ik heb hem zelf net gekocht!
het voelt heel lekker fris :P

[Beantwoorden]


Door Miriam op 29 juni 2010 10:06

Hmm.. 11 euro is best duur.. Maaar volgens mij is hij die 11 euro wel waard! :)

[Beantwoorden]


Door nono op 30 januari 2011 21:39

Heb je uiteindelijk van de benefit poreprofessional toch verstoppingen gekregen?

[Beantwoorden]


[…] TBS (ik kocht o.a ook een paar oogschaduws, daarvan volgt nog een review) mocht ik voor €0,90 een Vitamine E Face Mist erbij kopen. Een handig product waarmee je je make-up langer en natuurlijker laat zitten. […]


Door Melissa Cornelius op 31 augustus 2016 12:07

Wat een stom product. Kost bijna 15 euro en het laat witte spikkels op je gezicht over! Zogenaamd zou dat liggen aan dat je het goed moet schudden. Geen idee hoelang ik moet schudden om dit te voorkomen. Mijn kleding, haar en gezicht zaten helemaal onder de spikkels. NIET KOPEN. Je kan de etos merk halen voor 5euro en die werkt perfect!

[Beantwoorden]