Do it yourself: Stamping nail-art

Nail-art kántacky zijn. Maar nail-art is vooral fun, zeker wanneer je het zelf kan doen. Vroeger liep ik al te pielen met kleine potjes nagellak en stiften, waarmee ik ”classy” smileys en hartjes op mijn nagels droeg (ik was toen 11/12). Tegenwoordig zijn er ook hele handige sets van Konad te koop, waarmee je door middel van een plaatje en een stempel mooie nail-art kunt zetten.

Image Hosted by ImageShack.us
Een collega vertelde me dat PAK in Arnhem nail-art verkocht. Ik verwachtte er niet veel van, maar toen ik PAK binnen stapte zag ik dat ze verschillende stamping sets van Konad verkochten. Konad staat bekend om de goede en fijne nail-art sets, die vooral online te koop zijn. Ik nam een setje van €12.95 euro mee, met een plaatje, een schraper, een stempel en een speciaal nagellakje. Een heel basic setje, perfect voor beginners.

Image Hosted by ImageShack.us

Met de klok mee zie je: Een klein wit nagellakje, die dikker is als normale nagellak en daarom geschikt voor nail-art. De stempel waarmee je de nail-art op je nagel zet. Eenimage plate is een plaatje met kleine afbeeldingen, waar je de speciale nagellak op aanbrengt. Als laatst zie je de schraper waarmee je de overtollige nagellak van de image plate af schraapt.

Image Hosted by ImageShack.us
Deze plaatjes kun je ook los kopen, er zijn er onwijs veel met allemaal verschillende figuurtjes. Cute, ha? Ik heb de afbeelding rechts in het midden uitgekozen om te gebruiken.

Image  Hosted by ImageShack.us
Je brengt wat nagellak op het plaatje aan, liever teveel dan te weinig!

Image Hosted by ImageShack.us
Daarna moet je snel in actie komen met de schraper. Schraap de overtollige nagellak van het plaatje af. Schraap niet te hard en te snel, want dan loop je kans om alle nagellak eraf te schrapen. Dat is natuurlijk niet te bedoeling.

Image Hosted by ImageShack.us
Vervolgens ga je met een rollende beweging over de afbeelding heen, zodat de nagellak op de stempel komt/. Soms kan de stempel wat glad zijn, waardoor de nagellak er niet op komt. Als dit is het geval is, vijl de stempel dan even bij.

Image Hosted by ImageShack.us
Hier zie je mijn nagels nog zonder de nail-art… – Ik draag hier Material Girl van H&M

Image Hosted by ImageShack.us
…En hier heb ik de nail-art op mijn nagels opgebracht. Rol de stempel over een nagel heen en herhaal dan weer de bovenstaande stappen voor de rest van je nagels. Het is van belang dat je dit alles vrij snel doet, want de nagellak droogt best snel op. Wanneer je al je nagels gedaan hebt, breng je een topcoat aan and you’re good to go.

Bij mij lukt het de eerste keren ook niet, maar oefening baart kunst. Zo kun je hele leuke, simpele nail-art maken. Succes! Konad is online en in afro-winkels te koop.

Psssst… Essence heeft ook zo’n nail-art setje.

Twitter Facebook
Categorie: Nagels enzo | 26 juni 2010 | 43 reacties | Tags: , , , , , , , , , ,

Reacties

Door Frauke op 26 juni 2010 14:14

Erg mooi! Ik heb die stampy set van essence, alleen is er minder keuze daarbij! Ik zou ook wel graag eens Konad testen :D

[Beantwoorden]


Door Jenieke op 26 juni 2010 14:29

Superleuk (:

[Beantwoorden]


Door Felicia op 26 juni 2010 14:45

Heb ook dat setje + nog een andere imageplate :). In het begin snapte ik echt niet hoe iedereen het zo simpel gedaan kreeg, de nagellak pakte niet op de stempel. Maar met hulp van een vriendinnetje uiteindelijk toch gelukt, haha. Gebruik het best vaak :).
Als ik jou was zou ik trouwens wel kijken of ze een plastic schraper verkopen. De schaper die bij dit pakketje zit maakt nl heel snel krassen op de imageplates. Mijne is ook al helemaal bekrast :(.

[Beantwoorden]


Door wendy op 26 juni 2010 15:04

misschien ipv de schaper een oude pinpas of een ander pasje gebruiken misschien dat er hierdoor minder krassen op komen

[Beantwoorden]


Door tamara op 26 juni 2010 15:14

heb het setje van essence. oefening baart kunst wordt er ook steeds beter in.

[Beantwoorden]


Door Esther op 26 juni 2010 15:43

ik vind essence stiemem nog fijner dan konad. de schraper werkt bij mij gewoon rot. :(

[Beantwoorden]


Door Josephine op 26 juni 2010 15:59

@Esther ik vind de stempel van Essence fijner werken!

Maar ik ben wel blij met mijn konad setje :)

[Beantwoorden]


Door lilly op 26 juni 2010 15:59

Bij mij zitten er ook allemaal krassen op.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 26 juni 2010 16:21

Dat krassen had ik eerst ook! maar dat kwam omdat ik hem te recht hield. Het is van belang dat je hem echt schuin houdt.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 26 juni 2010 16:26

Ziet er leuk uit ! Bedankt om te delen :)

[Beantwoorden]


Door Denise JustPink op 26 juni 2010 16:31

Ik heb het al een tijdje, maar soms doet die stempel het echt niet goed! Ik heb trouwens ook precies die plate echt toevallig! En heb er nog een paar..

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 26 juni 2010 16:32

Ik heb die van Essence, die er erg op lijkt. Maar als ik op dat plaatje met vormpjes wat nagellak smeer, zit er achteraf altijd nog wat aan de zijkanten. Dat heel moeilijk is om het er af te krijgen (ook met nagellakremover lukt het bijna niet). Weet iemand hier een oplossing voor?

[Beantwoorden]


Door Debra op 26 juni 2010 16:49

Ik die van essence maar eens proberen!:)

[Beantwoorden]


Door Sandra op 26 juni 2010 16:49

misschien een ide om je nagelriemen neit mee te lakken? dan kom je een stuk beter en serieuser over, het gaat immers over een beauty site.

verder leuke site
(bedoelde ik niet bot, maar gewoon als een tip)

liefs

[Beantwoorden]


Door Mariel op 26 juni 2010 16:56

Leuk!
@ Sandra, ik heb een nagel site maar lak ook mijn nagelriemen mee, het is maar net wat je mooi vind.

[Beantwoorden]

lotte antwoordt op 4 januari 2011 om 21:16:

@mariel, wat is je site? xoxo

[Beantwoorden]


Door Teddy op 26 juni 2010 17:01

Ik vind konad echt superleuk loveee it:)

[Beantwoorden]


Door Mariska op 26 juni 2010 17:58

Leuk! Ik hoop dat ze bij ons in een afrowinkel ook zulke setjes verkopen!

[Beantwoorden]


Door Loeder op 26 juni 2010 18:00

Wat leuk!

[Beantwoorden]


Door Milou (Cherize) op 26 juni 2010 18:26

Ik vind het resultaat erg mooi! Het roze lakje wat je er onder draagt ook trouwens :-)

[Beantwoorden]


Door Milou (Cherize) op 26 juni 2010 19:05

Ik vind het persoonlijk niet super leuk, een simpel kleurtje op je nagels is voor mij genoeg. Toch vind ik het effect wel grappig :)

[Beantwoorden]


Door franca op 26 juni 2010 19:28

ik kan nergens die van de essence vinden :o

[Beantwoorden]


Door esmay op 26 juni 2010 20:18

Ik heb ook 1tje, maar dan 1 kleintje,
en nog een paar plates, en ik ben er dol op! :D

[Beantwoorden]


Door Laetitia op 26 juni 2010 20:22

Ziet er mooi uit!
Ik ga de konad set ook nog bestellen ;)
x

[Beantwoorden]


Door Yara op 26 juni 2010 21:17

Me likey!!

[Beantwoorden]


Door Alicia op 26 juni 2010 23:03

Hee!!!! Ik volg al een tijdje je site, sinds het op tv gelderland kwam eigenlijk, maar ik had eigenlijk bijna nooti gereageerd! (helemaal nooit eigenlijk :$) maar ik vind je site echt keitof! En je moet hier echt mee doorgaan
ik vroeg me af of je misschien een keer een artikel wilt doen over het studentenleven!!!? XX Alicia

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 27 juni 2010 08:44

@Alicia: Dankjewel! vaker een reactie achterlaten hoor :D. En een goed idee, ik zal erover nadenken.

[Beantwoorden]


Door Eve op 27 juni 2010 09:31

Leuk artikel ;)

[Beantwoorden]


Door Indira op 27 juni 2010 11:10

Hoi! Ik ben zelf helemaal verslaafd aan konad, en vind het superfijn. Het kan kloppen dat het in het begin niet lukte, dat komt omdat je niet moet stempelen, maar een soort regenboogje moet maken over je nagels, anders zit de afbeelding alleen in het midden en staat hij er niet goed op. En de Konad topcoat is echt een aanrader, de nagellak word er veeeeeeel mooier op en duidelijker! Ik dacht konad kun je alleen gebruiken met speciale nagellak, maar dat is niet zo, een beetje kwaliteits nagellak, is daar ook gebruikelijk voor, zoals Bourjois en Hema nagellak. Helaas is konad wel duur, maar me moeder vind het ook leuk dus van haar heb ik ook een set gekregen :D met als voorwaarde dat ik het bij haar ook ga doen, zelf kan ze het niet….

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Marleen op 27 juni 2010 11:57

grappig! maar zelf ben ik niet zo weg van de nailart. :P

[Beantwoorden]


Door Laura op 27 juni 2010 11:59

Herôme heeft sinds kort ook zo’n stempelsysteem :) Werkt echt supergoed, zelfde kwaliteit als Koand en veel beter dan het Essence setje vind ik.

[Beantwoorden]


Door Eline op 27 juni 2010 21:29

kruipt veel tijd in en je moet het ook goed oefenen voor het echt 100% is! Bij jou is het mooi gelukt!

[Beantwoorden]


Door Elisa, *.:thesweetbutterfly:.* op 29 juni 2010 20:39

Door inge op 7 juli 2010 09:22

Heee,
Ja essence heeft hem ook. Maar die werkt heel slecht! Konad is veeeel fijner,

Liefs Ingeee

[Beantwoorden]


Door Iris op 15 juli 2010 23:45

Ik heb gisteren die van essence gekocht (A) alleen nog niet uigetest.

[Beantwoorden]


Door boeit niet op 28 juli 2010 13:18

ik erger me er echt kapot aan dat je je nagellak op je nagelriemen, en zelfs op je vingers hebt zitten, haal dat er even af ofzo

[Beantwoorden]


Door boeie op 25 september 2010 20:11

zelf ben ik begonnen met naar de nagelstyliste te gaan toen ik 12 jaar was na een tijdje had zij ook een konad nail art set gekocht en ik vond het zo vet dat ik er ook een heb gekocht nu heb ik 2 nagellajes 3 image-plates en een gote stempelset(met 2 kanten) gekocht de eerste paar keren lukte het niet en dus ben ik naar mijn nagelstyliste gegaan zij zij dat je met een veil de plaatjes moest opschuren ik heb dit gedaan en het gaat echt veel beter!

[Beantwoorden]


Door xtamarax1 op 15 maart 2011 21:08

na aanleiding van jou stukje ben ik overstag gegaan en heb het eccense setje gekocht,
ik ben er helemaal blij mee :yes: en heb al veel leuke reacties gekregen.
thnx voor de tip dat eccense het ook heeft, dit heeft mij veeeeel geld bespaard.
liefs tamara

[Beantwoorden]


Door Bibi op 15 augustus 2011 17:49

Hee,
Bij mij doet die stempel het ECHT NIET! Ik probeer het de hele tijd al

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 14 oktober 2011 14:57

ik heb die nagels ook nagemaakt hij waas heel mooi geworden XD :yay: :yay: :yay:

[Beantwoorden]


Door Esther op 30 januari 2013 14:11

hee waar koop je diit?

[Beantwoorden]


Door hodamuraa t op 27 maart 2013 19:00

:yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: hoda moert gaan goed moet ja

[Beantwoorden]


Door Gabi op 28 december 2015 01:12

lag er voor het oprapen. Ik zag mijn kans shocon en kocht ik weer een aantal nieuwe kleuren, na vorige week al een viertal lakken geswatcht en gereviewd te hebben. Dit keer ging ik voor drie vrolijke en

[Beantwoorden]