A Touch Of Fashion: Nacht van de mode

1 keer in de twee weken neemt Suzanne mijn plek in voor haar fashion column: A Touch Of Fashion. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten én gevoel voor mode.

Image Hosted by ImageShack.us
Vorige week zaterdag was het tijd voor wat regionale mode! Na vorig jaar mee te hebben gedaan aan de kledingruil in het Upperwarehouse, besloot ik me dit jaar weer te wagen aan de tijdelijke ‘ruilwinkel’ en de bezienswaardigheden die de Arnhemse Nacht van de mode brengt.

De Nacht van de mode werd vorig jaar voor het eerst gehouden als onderdeel van de Arnhemse Mode Biënnale. De Mode Biënnale slaat om het jaar een jaartje over, maar de Nacht van de mode ging klaarblijkelijk door met een jaarlijkse organisatie! Zaterdag 12 juni tussen 20:00 en 24:00 stond de rasechte Arnhemse wijk Klarendal –die, eerlijk is eerlijk, wel een beetje pimping kan gebruiken- in het teken van mode. Bedoeling is dan ook dat Klarendal “Modekwartier” als bijnaam krijgt. Leuk en aardig, maar wat houdt dat nou eigenlijk in, zo’n modenacht?

Omdat ik het zelf niet beter had kunnen omschrijven, citeer ik even de site: De Nacht van de Mode is een veelzijdig evenement waarbij het hart van het programma wordt gevormd door presentaties van de in de wijk gevestigde modeontwerpers in hun atelierwinkels en meerdere modeshows waarin de diverse collecties getoond worden. Dat dus. En dat betekent door schemerende straten lopen met aan weerszijden mode. Voor ieder wat wils: laat je haar doen bij de kapper, bewonder de modeshows, drink een drankje in het café, en hoor de mooie verhalen aan van jonge en unieke ontwerpers van kleding, sieraden en accessoires die hun items ten toon stellen en te koop aanbieden in de sfeervolle boetiekjes.

Image Hosted by ImageShack.us
Dan is er nog mijn favoriete onderdeel: het Upperwarehouse. Deze betekent: lever 3 kledingstukken óf 10 euro in, en kies tussen de ingeleverde kleding van je voorgangers weer 3 items naar smaak uit om naar huis te nemen. Een echte ouderwetse ruilparty met vriendinnen dus, want ook de muziek door opkomende bandjes, make-up, naaimachines (om je kleding te pimpen) en lekkere hapjes ontbreken niet. Vorig jaar ging ik tevreden met 3 items naar huis, dit jaar met lege handen: ik was simpelweg te laat…

Dames, neem volgend jaar ook de mannen mee! Er is namelijk ook aan hen gedacht. Al vrij voorin het parcours is namelijk een heus ‘Mannenparadijs’ ingericht waar de heren door middel van poëtische gedichten van een charmante dame naar binnen worden gelokt. Voetbal, vrouwen versiert in bodypaint en genoeg bier: wat wil een man nog meer?

Image Hosted by ImageShack.us
Tegen het eind van mijn nachtelijk avontuurtje kreeg ik toch nog een pleister op mijn lichtelijk in het water gelopen Upperwarehouse bezoekje. Ik ging met een tijdloos kettinkje en leren armbandje naar huis. Handgemaakt en allemaal uniek natuurlijk.

Na een drankje uit het café waar je uit wel zes verschillende smaken Ice Tea de keus had (4.10 Euro, dat dan weer wel), en vervolgens nog een heerlijke snack in de plaatselijke cafetaria ging ik om 02:00 zelfvoldaan weer naar huis. Voor mij is iedere gelegenheid om met mode bezig te zijn een feest! Zie ik je volgend jaar hier?

Twitter Facebook
Categorie: A Touch Of Fashion | 21 juni 2010 | 20 reacties

Reacties

Door Femke op 21 juni 2010 13:15

Klinkt erg leuk! Misschien ga ik er volgend jaar ook wel heen!

[Beantwoorden]


Door Kim op 21 juni 2010 13:28

Wat leuk! Ik heb hier nog nooit van gehoord! leuke tip voor volgend jaar!

[Beantwoorden]


Door Denise JustPink op 21 juni 2010 13:53

Leuk! Heb er ook nog nooit van gehoord maar het lijk me leuk :D

[Beantwoorden]


Door Teddy op 21 juni 2010 13:57

Klinkt erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Debra op 21 juni 2010 14:17

Klinkt heel erg leuk:) Helaas een beetje ver weg:)

[Beantwoorden]

Yentl antwoordt op 17 augustus 2011 om 19:25:

Heb hetzelfde probleem. :P

[Beantwoorden]


Door Heleen op 21 juni 2010 16:07

klinkt echt superleuk:)

[Beantwoorden]


Door nina op 21 juni 2010 16:52

helaas word zoiets niet georaginiseerd hier. Eens kijken of er zoiets is ergens in de buurt!

[Beantwoorden]


Door esmay op 21 juni 2010 17:20

Klinkt erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Anna op 21 juni 2010 18:34

Jaaaa daar was ik ook! Ik liep mee met een show haha.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 21 juni 2010 18:43

Lijkt me leuk! :D

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 21 juni 2010 19:53

Door Lovewriting op 21 juni 2010 19:55

Klinkt echt heel leuk!

[Beantwoorden]


Door Laetitia op 21 juni 2010 20:13

Klinkt suuuupergaaf!
Leuke foto ook!
x

[Beantwoorden]


Door Patricia op 21 juni 2010 20:16

Het klinkt wel echt heeeel erg leuk!
XX,, Patricia

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 21 juni 2010 20:38

@Suzanne: haha Suus, mn site zag je comment als Spam!

[Beantwoorden]


Door Marleen op 22 juni 2010 10:21

klinkt leuk

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 22 juni 2010 13:23

haha, de grote boze spammer is hier!

[Beantwoorden]


Door Ana op 23 juni 2010 12:36

@ Vera, ik lees liever jouw artikelen dan die van Suzanne. Niet persoonlijk naar haar gericht maar vind de jouwe leuker om te leuzen. :D

Als ik zie dat zij iets heeft geplaatst ipv van jou, dan lees ik het gelijk niet meer.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 24 juni 2010 14:59

@Ana ik zal het niet persoonlijk opvatten maar ik hoor wel graag waarom dat zo is!

[Beantwoorden]