Afkraken is niet cool, je eerlijke mening geven wel.

Er is momenteel een discussie gaande onder beautybloggers en lezeressen wat het reviewen van producten betreft. Er zijn een aantal bloggers die het niet nodig vinden om merken af te kraken, terwijl andere bloggers het juist belangrijk vinden dat ze hun ongezouten mening kunnen geven.

Nou wil ik jullie toch heel even mijn mening hierover vertellen, omdat ik wel eens bang ben dat jullie mij te negatief vinden óf mij misschien niet helemaal geloven wanneer ik een review heb geschreven.

Ik vind eerlijk zijn ontzettend belangrijk, ik ben met mijn blog begonnen omdat ik soms twijfelde of de reviews die ik online las echt goed waren. Ik wilde het graag zelf testen en weten dat wanneer ik een review plaatste dat het 100% mijn eerlijke mening was. Natuurlijk schrijf je gewoon hartstikke eerlijk wanneer je een beautyproduct van je eigen geld gekocht hebt, dan ben je toch erg kritisch en wanneer iets niet naar je zin is zal je dat ook zeker zeggen. Het is zonde van je eigen geld en je wilt andere meiden ervoor te behoeden dit te kopen.

Maar wanneer je blog groter wordt, kan het ook voorkomen dat je producten gratis krijgt. Sommige beautybloggers mailen webshops en/of merken of ze wat producten mogen testen, andere blogs/sites krijgen mailtjes of ze wat willen testen. Nu ga ik heel eerlijk zeggen dat de verleiding natuurlijk groot is wanneer je allemaal cosmetica krijgt, daar positief over te schrijven. Maar ikzelf let er echt goed op dat ik dat niet doe, ik schrijf voor de consument, niet voor de verkoper. In reclames en in tijdschriften worden we al genoeg genept, als we dat op blogs ook gaan doen, wie is er dan nog te geloven? Hopelijk worden tijdschriften in de toekomst wel een stuk eerlijker. Als het aan mij ligt en mijn grote droom, een eigen tijdschrift hebben uitkomt, in ieder geval wel.

Aan sommige webshops merk je ook dat zij niet beseffen dat ik eerlijk ben, ze sturen je wat make-up op en denken automatisch dat daar een geweldige review op volgt en veel extra bestellingen. Dat is natuurlijk bullshit, als jij mij een crappy mascara opstuurt dan zal ik ook vertellen dat dit een crappy mascara is. Ik wil toch niet dat jij straks die slechte mascara koopt omdat je bij mij las dat die zo geweldig was?

Natuurlijk kunnen meningen verschillen, ik prefereer juist dikke lipgloss, terwijl jij misschien een waterig glossje fijner vindt. Smaken verschillen, maar eerlijk zal ik altijd zijn. Als ik niet meer eerlijk ben, dan weet ik niet waarom ik dit nog doe.

Natuurlijk weet ik niet hoe andere blogs erover denken, maar ik weet dat ik in elk artikel mijn eerlijke mening geef. Natuurlijk staan er ook advertenties/advertorials op mijn site, maar dat is puur alleen om wat geld mee te verdienen. De Advertorials tellen niet mee. Maar buiten dat, is alles wat je op mijn site leest 100% eerlijk en 100% Vera.

Twitter Facebook
Categorie: Anders Site | 31 maart 2010 | 42 reacties | Tags: , , , , ,

Reacties

Door Mariska op 31 maart 2010 14:35

Helemaal met je eens! Ik vind ook dat je eerlijk moet zijn, dan weten de webshops ook wat een ze beter wel kunnen verkopen en wat ze beter niet meer kunnen inkopen. Voor de consument en de verkoper dus handig als je zo eerlijk mogelijk bent.!

[Beantwoorden]


Door SweetCherry op 31 maart 2010 15:07

GO GO GO Vera!
Ik ben het helemaal eens ja! Ik haat het als mensen niet zo eerlijk doen…
Je site is TOP!

[Beantwoorden]


Door Lee; op 31 maart 2010 15:34

Heel goed gezegd! Ik heb veel liever dat je eerlijk je mening geeft over een product, dan dat je maar de schijn op houdt dat een product goed is. Voor de een zal een product beter werken, dan voor de ander.. maar dat is dan jouw mening over het product en die is niet fout ;)

[Beantwoorden]


Door Melissa op 31 maart 2010 15:37

Ik ben het helemaal met je eens! De verleiding is inderdaad groot om iets positiefs te schrijven over producten die je thuisgestuurd krijgt maar daar help je je bezoekers niet mee! Ik let er ook altijd op.

Top dat je dat ook doet ;) want dat is wel het fijnst voor je bezoekers!

[Beantwoorden]


Door Jill op 31 maart 2010 15:41

ik ben het met je eens!
fijn dat je dat ook doet!
ik heb al verschillende revieuws op blogs gelezen en die schreven ewr goed over. toen kocht ik dat product en was hjet hartsdtikke slecht! natuurlijk kan het je eigen mening zijn, maar dit keer ging het over een plakkerige dikke, kleverige gore lipgloss. van 8,99. zonde van me geld.. en met jou heb ik al wel is dingen gekocht die het goed deden! lief dat je dat doet.
;)
liefs.

[Beantwoorden]


Door Regina op 31 maart 2010 15:45

gelukkig dat je eerlijk bent (; maar daar twijfelde ik ook niet aan. Meestal lees ik meerdere reviews voordat ik iets koop en als het een slecht product is komt dat vaak overeen.

[Beantwoorden]


Door Elien op 31 maart 2010 15:45

Daar ben ik het helemaal mee eens! Ik schrijf zelf ook altijd eerlijke reviews, als het niet goed is zeg ik het gewoon. Niemand wint erbij om een goede review te schrijven van een slecht product! Behalve de verkopers dan :)
Maar zelf lees ik ook veel liever een eerlijke review op een blog dan een prijzend artikel in een tijdschrift, omdat je daar niet weet of het echt is wat ze zeggen of niet.

[Beantwoorden]


Door Frauke op 31 maart 2010 15:46

YOU ARE VERY RIGHT! Ik ben ook altijd eerlijk, no matter what. Ik vind het echt dom als ik iets koop naar aanleiding van een review, en dat blijkt dan echt totaal niet waar te zijn. Ik kan je zo een handjevol sites opsommen die zo doen, maar ik ga dat niet doen (A)

[Beantwoorden]


Door Justine op 31 maart 2010 15:48

Amen! :)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 31 maart 2010 15:51

Je merkt de laatste tijd dat beautyblogs meer dingen opgestuurd krijgen en als dat er niet bij vermeld staat merk je dat meestal ook aan de review dat hij minder eerlijk is, dat is voor mij echt een afknapper… gelukkig zijn er ook nog mensen die daar eerlijk in zijn
het is natuurlijk leuk om producten te krijgen, maar je doet het idd niet voor de firma’s
en die advertorials, soms erger ik mij er wel aan, maar ik versta heel goed dat dit nodig is om je site draaiende te houden, domeinnaam en webruimte kost namelijk ook geld…

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 31 maart 2010 15:57

You go Girl :)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 31 maart 2010 16:07

GO Vera, ik vind dat juist het grootste pluspunt van je blog: eerlijk!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 31 maart 2010 16:15

Mee eens! Ik review alles ook altijd echt eerlijk. Anders kun je het niet meer geloven!

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 31 maart 2010 16:49

Ik ben het met je eens hoor meid! Hoe moeten we er anders achter komen of iets écht goed werkt, als iedereen maar verteld dat het fan-tas-tisch is, terwijl het eigenlijk crappy is.

[Beantwoorden]


Door Devina op 31 maart 2010 16:59

Super! Ook goed dat je dit je lezeressen eerlijk durft te vertellen :)

[Beantwoorden]


Door Dieuwke op 31 maart 2010 17:00

Helemaal mee eens, heb 1x een mail gehad van een shop die me wat wilde sturen onder voorwaarde dat mn review over het grootste gedeelte positief moest zijn.
Ja daaaaag!!! ls mijn mening positief is wil ik die delen, maar als deze negatief is ook.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 31 maart 2010 17:06

Ik ben het ook met je eens! Tot nu toe niet echt ervaring gehad met crappy producten, maar als die komen dan zeg ik het eerlijk.

[Beantwoorden]


Door Mandy op 31 maart 2010 17:10

Helemaal eens, ik zelf heb nog niks getest voor mijn site :) Maar als ik crap spullen kreeg zou ik dat ook gewoon eerlijk zeggen!

[Beantwoorden]


Door Laura op 31 maart 2010 17:20

YOU GO GIRL! Zo is het!

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 31 maart 2010 17:22

3 hoera’tje voor eerlijke reviews! Go vera!

[Beantwoorden]


Door esmay op 31 maart 2010 17:54

Helemaal mee eens! :D
Ik vin dat je eerlijk moet zijn!
You go for it! :D

[Beantwoorden]


Door kim op 31 maart 2010 18:07

wat ik me echt afvraag is waaar boys about
girls blijft..

[Beantwoorden]


Door Elisa op 31 maart 2010 18:22

Ik ben het er mee eens

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 31 maart 2010 19:13

@Charlotte: Een domein kost praktisch niets, het is meer dat ik voor alle tijd die ik erin steek (en dat is véél tijd!) best wat wil verdienen.

@Devina: Waarom zou ik dat niet doen? Heb niets te verbergen :).

@Dieuwke: No way! haha, bizar. Zo’n webshop zou ik dan nog eerder afraden :P

[Beantwoorden]


Door Kelly beautydream op 31 maart 2010 19:58

We love Vera Camilla! Eerlijkheid is zo belangrijk! Love your site en je eerlijkheid, houden zo :D

En natuurlijk mag je er een zakcentje aan over houden!

[Beantwoorden]


Door Ann op 31 maart 2010 20:20

Ik vind het wel heel fijn dat je bij advertorials ook onmiddellijk in de titel leest dat het een advertorial is. Er zijn beautyblogs waar het niet echt vermeld wordt en je denk dat het een echte review is.

[Beantwoorden]


Door Tessa BD op 31 maart 2010 20:49

100% agree, ik voel me ook k*t als ik een merk of product moet ‘afkraken’ , gekocht of gekregen maakt me niet uit maar het moet gewoon af en toe gebeuren… je laat anderen liefst geen miskoop doen dus

[Beantwoorden]


Door kimberley op 31 maart 2010 20:53

En gelijk heb je meid ! Zo hoort het ook, er zijn tegenwoordig nog maar weinig mensen die eerlijk zijn. En we mogen blij zijn dat jij dat wel bent. En dat blijkt wel anders heb je niet zoveel mensen die gek zijn op jou blog ! En voor al het werk dat jij er in stopt, mag je er ook wat terug voor krijgen. Centjes dus !

Love your site !

[Beantwoorden]


Door tessa op 31 maart 2010 21:58

Ik vind zeker dat je altijd eerlijk moet zijn. Het is natuurlijk wel zo dat iedereen een andere mening heeft over 1 product. Dit kan bijvoorbeeld aan je huid liggen of wat jezelf van een producht verwacht. Iedereen moet gewoon vind ik eerlijk zijn over wat je van een product vind en de voor en nadelen duidelijk maken.
Gewoon lekker door gaan zoals je nu doet en ben je negatief over een product kunnen we het toch alsnog proberen als we dat graag willen.

[Beantwoorden]


Door Madelon op 31 maart 2010 23:47

Helemaal top meid, ik vind dat je dit goed hebt geschreven. De hele discussie in blogland is een beetje langs me heen gegaan en heb er maar flarden van opgevangen, maar ik vind dat jij het hier goed hebt neergezet ;)

[Beantwoorden]


Door Maria Andrea op 31 maart 2010 23:52

mee eens

[Beantwoorden]


Door Lieke op 1 april 2010 07:02

Ik ben het met je eens hoor Vera! Onbewust word je toch al wat beinvloed als je een (gratis) product toegestuurd krijgt. Omdat je denkt: wat leuk, ik krijg dit gratis!
Supergoed dus dat je bewust bezig bent met een eerlijke mening vormen :)

[Beantwoorden]


Door Zefa op 1 april 2010 08:36

Dat heb je goed gezegd. Ik hou ervan dat jij zo recht voor de raap bent. Een eerlijke mening geven is belangrijk bij reviews, zolang dat beleefd gebeurt.

[Beantwoorden]


Door Laetitia op 1 april 2010 14:08

Ik ben het helemaal ens met jou!
Als je hier al niet de waarheid kunt lezen,waar dan wle nog,ik vind dat je dit echt hééél goed oet!
Go!
x

[Beantwoorden]


Door Bertine op 1 april 2010 19:38

Ik ben het helemaal met je eens! Ik doe het zelf wel iets anders, producten die ik slecht vind, plaats ik gewoon niet!

[Beantwoorden]


Door louise op 1 april 2010 21:08

i totally agree : )

[Beantwoorden]


Door Patricia op 1 april 2010 21:12

Ben het helemaal met je eens! Supergoed dat je je eigen mening over producten gewoon verteld! =D Ga zoo door!
XX,, Patricia

[Beantwoorden]


Door Esther op 2 april 2010 10:57

overigens vind ik het bij jou wel heel erg duidelijk dat je eerlijk bent :D

[Beantwoorden]


Door Lilly op 2 april 2010 11:01

Ik ben het helemaal met je eens, beautybloggers moeten inderdaad gewoon eerlijk blijven anders slaat die review nergens op.

[Beantwoorden]


Door Lushious Babe op 2 april 2010 18:04

Wat een interessant onderwerp! Laat ik dan, als één van de grotere blogs, ook maar even mijn mening hierover geven. Op mijn blog vind je heel veel reviews, die allemaal eerlijk zijn, wij zullen geen positieve reviews schrijven voor geld en ook niet in ruil voor een product (of meer). Het klopt dat wij heel veel producten aangeboden krijgen met het verzoek deze te reviewen, daaruit kiezen we de fijnste en interessantste producten uit en schrijven daarover de reviews die op de blog terecht komen. Uiteraard hebben die producten ook weleens nadelen en die benoemen we natuurlijk ook. Wegens plaats- en tijdgebrek reviewen we dus niet vaak producten waar we minder blij mee zijn, we delen gewoon liever de fijne producten met onze lezers. Maar deze werkwijze hou ik ook aan als ik zelf producten heb gekocht, ook dan moet ik keuzes maken en kan ik niet alles laten zien.

Het is nogal makkelijk om maar te zeggen dat als je veelal positieve enthousiaste reviews hebt op een blog, je dan maar direct oneerlijk bent en het doet voor het geld of de producten, dat is dus zeker niet waar. Net zomin als je juist heel eerlijk bent als je een product een slechte review geeft….het een sluit het ander niet uit nl.

[Beantwoorden]


Door Leonie op 3 april 2010 16:20

Helemaal mee eens!
Ik vind het juist super dat je zo eerlijk bent!

[Beantwoorden]


Door anne op 4 april 2010 19:22

het is miss. wel gemeen voor dat product, maar het is natuurlijk beter als je je eigen mening geeft , zo kunnen wij weten welke producten fijn zijn , je kan moeilijk zeggen dat iets fijn is terwijl dat niet is.

[Beantwoorden]