Mijn haar!

Vaak krijg ik op mijn site opmerkingen over mijn haar, en hoewel ik vind dat mijn haar vaak nergens naar zit, is er een aantal keren aan mij gevraagd wat ik nou eigenlijk voor mijn haar gebruik. Dus ga ik jullie dat vandaag vertellen!

Om te beginnen moet ik jullie vertellen dat ik best lastig haar heb. Het is vrij lang, dik en véél. Natuurlijk ben ik blij met het feit dat ik niet met een futloze coupe rondloop, maar deze 3 factoren zorgen er ook voor dat ik mijn haar goed moet verzorgen, anders zit het nergens naar. Vooral in de winter is mijn haar statisch, valt het een stuk meer uit en is het droog. Ook heb ik hier en daar wat last van roos en gespleten punten. ’t is niet zo dat ik er een Aldi shampootje a 2 euro in mik en dat het dan geweldig zit.

Vroeger gebruikte ik simpele drogisterij merken als Herbal Essences en Andrelon, hier is natuurlijk niets mis mee als het je haar mooi en zacht maakt, maar het maakte mijn haar kurkdroog. Ik heb helaas geen foto van hoe mijn haar vroeger zat, maar het was echt ont-zet-tend droog. Ik heb lastig haar en daarom geef ik wat extra geld uit aan goede haarproducten.

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Als eerst was ik mijn haar met shampoo. Momenteel gebruik ik Dermolin, aangezien ik allergisch ben voor vele andere shampoo’s (en dat veroorzaakt JEUK!). Dermolin doet verder vrij weinig voor mijn haar, het maakt het schoon en ik heb geen jeuk; that’s it. Ik gebruik shampoo alleen boven op mijn hoofd, niet onderaan. Shampoo droogt je haar namelijk snel uit, en omdat je haar bovenop je hoofd vaak vet wordt, is het ideaal om daar shampoo te gebruiken.

Aan de onderkant van mijn haar is t nogal droog, dus daar gebruik ik geen shampoo. Nee, daar gebruik ik conditioner/creme spoeling! Momenteel gebruik ik John Frieda Sheer Blonde Conditioner. Echt een hele fijne conditioner, ik zweer bij John Frieda. Ook de Frizz Ease Curl Around producten heb ik een tijd lang gebruikt en vond ik erg fijn. Dit gebruik ik onderaan mijn haar en daar wordt mijn haar heerlijk zacht van. Meiden met droog haar: conditioner is voor jullie een must have.

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Nadat ik mijn haar gewassen heb, gebruik ik graag een haar masker. Maskertjes van Henna Plus en John Frieda vind ik persoonlijk erg fijn. Een haar masker gebruik je ongeveer 1 keer per week. Het mag natuurlijk ook vaker of minder vaak, het ligt er maar net aan wat jij fijn vindt en wat goed werkt voor jouw haar. Zo’n masker doe je in je natte haar nadat je het gewassen hebt met shampoo en conditioner. Dit laat je er dan even intrekken, meestal een minuutje of 2 en daarna was je het er weer uit. En tadaaa, je hebt super zacht haar!

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Nadat ik dit allemaal heb gedaan en klaar ben met douchen, gebruik ik John Frieda’s Frizz-Ease EXTRA STRONG serum. Ik had eerst het ‘gewone’ serum van de Frizz-Ease lijn, maar die deed vrij weinig voor mijn haar. Heb je droog haar? Gebruik dit serum! Het maakt echt een wereld van verschil, zo’n serum kost ongeveer 12 euro, maar dat is het helemaal waard. Je hebt maar erg weinig nodig en het maakt je haar heerlijk zacht. Helpt het nog niet goed genoeg? Breng het serum dan niet op nat haar aan (zoals het moet) maar op licht vochtig haar, dit doe ik zelf ook.
Als mijn haar is opgedroogd is, maar alle kanten opstaat, gebruik ik een beetje Secret Agent Anti-pluis Finishing Creme, ook van John Frieda Frizz-Ease lijn. Deze temt mijn haar een beetje en maakt droge puntjes weer wat zachter.

En dit is is alles wat ik gebruik om mijn haar een beetje aaibaar te maken. Een shampoo, een conditioner, af en toe een masker en altijd een serum. Verder föhn ik mijn haar nooit en stijl ik mijn haar nauwelijks en anders beschermt het serum mijn haar tegen de hitte van de stijltang. Ook slaap ik altijd met mijn haar los. Een tip: Ga nooit met een vlecht slapen, daar breekt je haar van. En natuurlijk is minimaal 1 keer per 6 maanden naar de kapper gaan een must. Ik ga vandaag weer!

De producten die ik gebruik zijn allemaal wat aan de dure kant. John Frieda producten kosten meestal rond de 8 euro, maar ze zijn dan ook onwijs goed. Voor de Henna Plus producten betaal je ook zo’n 8 euro en Dermolin kost dan weer een stuk minder. Je kunt alle producten vinden bij de drogisterij.

[afbeeldingen zijn afkomstig van JohnFrieda.com, deonlinedrogist.nl en makeupalicious.web-log.nl]


Reacties

Door Esther op 2 februari 2010 14:45

ik vind je haar ook echt prachtig zitten op de foto’s van je shoot, zo golvend, blond wowie 8)

zelf doe ik niet veel in mijn haar, shampoo,conditioner,maskers en serum. haha. xD

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 2 februari 2010 14:54

‘En natuurlijk is minimaal 1 keer per 6 maanden naar de kapper gaan een must. Ik ga vandaag weer!’

Bedoel je niet 6 weken?

Voor de rest: Je haar zit altijd zo mooi!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 2 februari 2010 14:58

@Suzanne: nee, 6 maanden. maar dat is dan ook echt het minimum!

[Beantwoorden]


Door Maud op 2 februari 2010 15:03

hmmm.. “ik heb best lastig haar, lang, dik en veel” Uhm sorry, maar dat is juist het beste wat je kunt hebben? lang dik haar??
Je kunt beter klagen als je dun haar zou hebben.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 2 februari 2010 15:13

@Maud: Uhm sorry, ik zeg daarna ook dat ik blij ben dat ik niet zo”n futloos bosje heb, maar mijn haar heeft veel en goede verzorging modig. Dus ja, ik heb lastig haar, Maud. geloof me maar gewoon ;)

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 2 februari 2010 15:18

Ik vind jou haar echt altijd goed zitten
tenminste, voor zover wij dat kunnen zien..

ik gebruik echt precies dezelfde dingen
behalve dan de dermolin ;d
en toch is dat van mij HEEL erg pluizig.

Heb jij trouwens ooit je haar wel vast ?
en is het heel slecht als je je haar heel vaak vast heb ?

[Beantwoorden]


Door Chrissie op 2 februari 2010 15:24

Wat leuk dat je dit artikel plaatst! Ik was namelijk één van de velen die erom vroegen ;-) Heb zelf ook lang en dik haar, dat snel droog en pluizig is. En grappig genoeg gebruik ik ongeveer dezelfde producten als jij :-) alleen moet ik ze echt elke keer fohnen en stijlen, anders ziet ’t er gewoon écht niet mooi uit.. een beetje een vicieuze cirkel dus, aangezien dat fohnen ze ook weer beschadigd. :-(

[Beantwoorden]


Door Kim op 2 februari 2010 15:25

Dankje voor de tip over shampoo alleen op je hoofd doen en niet onderaan, mijn haar is namelijk ook erg droog onderaan dus hopelijk helpt dit een beetje ^^ Conditioner gebruik ik wel altijd, alleen in de onderkant en ik doe ook een keer per week een masker in m’n haar ^^ Ik heb het normale serum van John Frieda nu maar ik wil deze zeker proberen zodra die op is =D

[Beantwoorden]


Door lisa op 2 februari 2010 15:40

nice artikel! ik gebruik dat van henna plus ook. heb zelf een langere boblijn dus het is niet super onhandelbaar, maar van dat statische heb ik ook vaak last.
en je moet trouwens minimaal 1 x in de 3 maanden naar de kapper ;)

[Beantwoorden]


Door Josephine op 2 februari 2010 16:05

Wow je doet veel met je haar! (Of ik doe gewoon weinig, laten we dat maar zeggen). Leuk om te lezen, en mij lijkt het echt vervelend om voor producten allergisch te zijn!

[Beantwoorden]


Door Patricia op 2 februari 2010 16:34

Wow je doet wel veel in vergelijking met mij! Dat henna plus masker had ik een keer een tester van en ik vond hem echt supergoed! Ik ga denk ik eens een grote verpakking kopen ook al is ie wat duurder!
XX,, Patricia

[Beantwoorden]


Door Shelley op 2 februari 2010 16:41

Ohh, ik vind John Frieda echt vre-se-lijk. M’n haar droogde helemaal uit, te erg. Maargoed, het frizz ease serum is daarentegen weer heel fijn :)
Anyway, je haar lijkt me inderdaad moeilijk te onderhouden, maar toch inderdaad liever dan dood en futloos haar.

[Beantwoorden]


Door paulien op 2 februari 2010 16:47

ik slaap altijd met mijn haar vast.. anders zit het echt helemaal nergens naar. (gewoon in een staart)

[Beantwoorden]


Door ais op 2 februari 2010 16:49

als het serum 9 euro was had ik m inmiddels wel in huis maar lieve veer de serums zijn wel 13,- !! beetje een achterlijke prijs. Ik wacht nog steeds op de 2 for 1 actie haha die hebben ze zo af en toe bij etos en kruidvat

[Beantwoorden]


Door chocoholic op 2 februari 2010 17:51

Bij ons zit zo’n op=op winkel en daar heb ik net de John Frieda produkten ontdekt. Ze zijn 2 voor 10 euro!! Gelijk ingeslagen, want ze zijn zo maar op…

[Beantwoorden]


Door Linsey op 2 februari 2010 17:55

leuk en handig artikel!

[Beantwoorden]


Door laura op 2 februari 2010 18:03

John Frieda heb ik ook gebruikt, heb het na de 1e keer weggepleurd. Wat een rotzooi, heb nog nooit zo’n pluizig en droog haar gehad. Voelde aan als touw.
Gelukkig dat het bij jou wel werkt!
Ik gebruik nu inmiddels Redken.

vraagje: hoe vaak per week was jij je haar?

[Beantwoorden]


Door A op 2 februari 2010 18:25

Voor mij werkt John Frieda ook echt niet (de producten voor krullen dan, met het serum heb ik geen ervaring)! Maar wel fijn dat ze voor jou wel werken, het is echt een kwestie van de juiste producten voor jezelf te vinden :) Kan soms best moeilijk zijn!

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 2 februari 2010 18:47

Leuk om te lezen! Ik gebruikte eerder ook altijd Henna Hairwonder. ’t Is ook werkelijk een wondermiddel ;)!

[Beantwoorden]


Door laetitia op 2 februari 2010 19:05

Handig!
Maar ik doe eigenlijk niet speciaals met m’n haar!
xx

[Beantwoorden]


Door Regina op 2 februari 2010 20:21

ik ben ook tevreden over john frieda, verder gebruik ik wella en andrelon soms ook. jouw haar is wel mooi ja!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 2 februari 2010 20:42

Ik vind de producten van John Frieda over het algemeen ook heel fijn! Ik gebruik de producten uit de frizz-ease lijn voor steil/stijl (ik weet nooit wat het nou is :P) haar. :)

[Beantwoorden]


Door Sharony op 2 februari 2010 22:18

Waar koop je die Henna Masker?

[Beantwoorden]


Door Laura op 3 februari 2010 11:57

Misschien ga ik binnekort dan ook maar eindelijk eens iets van John Frieda kopen. Het valt me trouwens op dat dit merk vrijwel nooit in de aanbieding is bij drogisterijen als kruidvat en etos. Ik denk dat er met zo’n aanbieding wel volop gebruik wordt gemaakt, dus het is wel jammer. ;)

[Beantwoorden]


Door Milou op 3 februari 2010 15:52

1 keer in de 6 maanden naar de kapper??? Ik denk dat je in de 6 weken bedoeld? :p

[Beantwoorden]


Door Lisa op 5 februari 2010 16:10

Een keer in de 6 maanden is wel erg weinig. Ik heb toevallig hetzelfde haar als jij, en mijn kappers hebben mij altijd aangeraden om elke 6/8 weken naar de kapper te gaan. Juist omdat het zo lang en veel is, heeft het die verzorging nodig;) Maar je haar zit inderdaad altijd mooi!

[Beantwoorden]


Door Irene op 5 februari 2010 23:19

Ik was het juist niet meer met een shampoo waar siliconen in zitten, zoals dat bij de meeste drogisterij-shampoos is.
Mijn shampoo haal ik bij de Lush, en vooral qua mijn haar is nooit meer futloos. De siliconen maken je haar wel zacht, maar ontzettend zwaar. En dan gaat de fut er snel uit.

[Beantwoorden]


Door Laure op 17 mei 2011 17:41

Ik heb ongeveer hetzelfde! Heel veel dik haar! Bij mij is het ook heel steil, en ik kan er geen krul in krijgen die langer dan een halve minuut blijft zitten!

[Beantwoorden]