NYX Concealer in a Jar

Ik was altijd een beetje bang voor groene concealer, ik bedoel maar: het is groen. Groen zou moeten helpen tegen rode vlekjes en plekjes (puistjes!), aangezien groen het tegenover gestelde van rood is. En hoewel ik echt ontzettend veel rood in mijn gezicht heb zitten, vond ik concealer in een huidskleur gebruiken wel genoeg.

Toch kwam ik er laatst achter dat zo’n groene concealer wel fijn werkt. Al een tijdje ligt er een half kapotte Catrice concealer palette in mijn la (nooit fan van geweest) en na een tijdje met de kleurtjes uit het palette gespeeld te hebben, merkte ik dat de groene concealer toch erg fijn was. En omdat de groen uit het concealer palette bijna op was, bestelde ik een aantal weken geleden een mint groene concealer van NYX bij Cherry Culture.

Image Hosted by ImageShack.us

De concealer zit in een potje, en doet me enigszins aan de Studio Sculpt concealer van MAC denken. Het verschil is onder andere dat het potje van NYX een stuk meer plastic is, en de dop draait niet echt lekker dicht, maar die van NYX is ook een stuk goedkoper. Voor slechts $5 heb je een NYX concealer met 7 gram inhoud (in de SS concealer van MAC zit 5.5 gram…)

Image Hosted by ImageShack.us

De concealer is minty groen, hij is een stuk lichter als op de foto. Het is een creamy concealer, de verpakking is lekker licht en compact en hij is verkrijgbaar in 12 kleuren.

Persoonlijk vind ik zo’n concealer het fijnste werken met een kwastje. Zo pak je het meeste product en het is gemakkelijk met aanbrengen. Het werkt toch echt een stuk minder fijn met je vinger. De concealer brengt fijn aan, en laat het rood uit mijn gezicht verdwijnen, best apart om te zien. Je moet wel uitkijken dat je niet teveel gebruikt, want dan loop je de kans groene vlekken in je gezicht te krijgen (;

Ik vind de concealer erg fijn. Je hebt niet veel nodig, hij kost weinig en dekt goed. Ik raad wel aan om er nog een concealer in je eigen huidskleur en evtentueel foundation bij te gebruiken, voor een perfecte dekking (:

De NYX Concealer in a Jar is voor ongeveer $5 verkrijbaar bij o.a Cerry Culture of Nonpareil Boutique.

Hebben jullie ervaring met groene concealers?

Lots Of Love,
Vera Camilla


Reacties

Door lisa op 3 januari 2010 14:19

zou je misschien een voor en na foto kunnen maken :)?
mooie foto’s trouwens =)

[Beantwoorden]


Door elisa op 3 januari 2010 14:21

ja, die groene uit het allround concealer palette van catrice.
ik snap niet waarom iedereen daar zo enthousiast over is?
ik vind hem echt vreselijk! o.O

[Beantwoorden]


Door Josephine op 3 januari 2010 14:21

Ik ben ook nooit fan geweest van die Catrice All round concealer (Daar heb je het toch over?). Deze klinkt fijn en hij lijkt inderdaad op die van SS MAC!

[Beantwoorden]


Door xx.Y. op 3 januari 2010 14:22

jaaa.. groene concealer doet echt wonderen!!
ik heb nu een minerale concealer in de kleur minty en ik kan niet meer zonder!!
deze lijkt mij ook erg fijn omdat deze een vastere substantie heeft dus waarschijnlijk ook wel iets gemakkelijker aanbrengt…
xx.

[Beantwoorden]


Door Chayenne op 3 januari 2010 14:23

Heb er geen ervaring mee eigenlijk. Een foto voor en na lijkt me ook wel leuk.

[Beantwoorden]


Door Alice op 3 januari 2010 14:28

Groene concealer,wat gaaf!
Had er nog nooit van gehoord :-)
x

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 3 januari 2010 14:31

@lisa @Chayenne: Die foto’s had ik gemaakt, maar het zag er niet echt fris uit. En sowieso vind ik het moeilijk om mijn huid zonder concealer etc. te laten zien, het ziet er gewoon niet mooi uit. En ik denk dat een rood stukje huid/puist uitvergroot op mijn site nou niet echt lekker is? (:

[Beantwoorden]


Door Martine op 3 januari 2010 14:36

Klinkt goed! Ik heb er nu eentje van Catrice (ik denk dezelfde die jij bedoelt) en die werkt eigenlijk niet zo goed. Dus waarschijnlijk ga ik die van jou eens bestellen!

Kus Kus Martine

[Beantwoorden]


Door ais op 3 januari 2010 14:44

jup ik gebruik heel veel groene concealer op mijn rode ‘littekentjes’ eerst die van catrice, nu 1 uit mijn concealerpalette.

Van NYX heb ik er 2 in-a-jar en die vind ik heeel fijn, mik je ook zo in je tas als je een dagje weggaat kun je het heel simpel bijwerken :) Ik doe het altijd met mijn vinger! Lekker hygienisch he ;)

[Beantwoorden]


Door ais op 3 januari 2010 14:45

die in-a-jars die ik heb zijn overigens niet groen, maar heel licht voor onder mijn ogen en 1 iets donkerder voor plekjes wegwerken :)

[Beantwoorden]


Door Patricia op 3 januari 2010 15:20

Hmm ik gebruik geen concealer! Ik vond de groene ook altijd wel erg raar dat ze dat verkochten!
XX,, Patricia

[Beantwoorden]


Door tessa op 3 januari 2010 15:24

ik wil die zo graag! Maar dan in een huidstint en roze.

[Beantwoorden]


Door Marion op 3 januari 2010 15:39

hey
ja ik gebruik die uit het catrice palet geweldig vind ik die.
ik meng die groene op de rug van mijn hand met een huidskleurige concealer van maybeline en dan wordt mijn huid echt mooi egaal , dat heb ik een keer op een website gelezen want mijn huid is ook rood en ik heb een vette huid.

xx Marion

[Beantwoorden]


Door Melissa op 3 januari 2010 16:07

Groene concealers zijn handig. Mijn gezicht is soms wat rood en met zo’n concealer zie je er bijna niks meer van.

Ik gebruik al heeel lang de Allround concealer van Catrice en die werkt nog steeds heel goed voor mij. ;)

[Beantwoorden]


Door Teske op 3 januari 2010 16:15

Ik heb alleen ervaring met de groene kleur in het Catrice Allround concealer pallettte. Die werkt wel OK bij mij. Altijd wel handig, omdat ik ook echt véél rode plekjes en puistjes in mn gezicht heb. Werkt trouwens ook goed als je rode plekjes of puistjes op je schouders of bijv. decolleté hebt. :)

x

[Beantwoorden]


Door Kelly beautydream op 3 januari 2010 16:16

Groene concealer is echt fantastisch haha! Ik heb veel roodheid in mijn gezicht en daar heb ik heel lang mint concealer van EDM voor gebruikt. Mijn huid is wat rustiger geworden sinds ik LUSH gebruikt waardoor foundation, normale concealer en poeder wel genoeg is, maar soms moet ik toch nog naar groene concealer grijpen haha!

[Beantwoorden]


Door daimy op 3 januari 2010 16:28

deze heb ik ook!
ik gebruik hem niet zo heel vaak mar af en toe wel eens voor een puistje of zo.

[Beantwoorden]


Door Esmee op 3 januari 2010 16:52

Ik gebruik zelf ook vaak groene concealer, werkt super goed!
Ik vind die van de Catrice ook echt niet fijn! Gekocht omdat iedereen er zo positief over was… geen idee waarom.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 3 januari 2010 17:03

@veracamilla, ik begrijp wat je bedoelt, maar ik denk dat als je eerst foundation op doet het echt niet zó erg is toch? bij mij vlt het niet echt op dat jij een slechte huid hebt. een tip daarvoor: vichy normaderm =)
maar ik zou toch nog graag een voor en na foto zien, je zou ht ook op een rood stukje arm ofzo kunnen doen (als je dat hebt, hihih)
_____________________________
ik ben niet zo van de creamy concealers het ziet er al snel caky uit vind ik..

[Beantwoorden]


Door Milou (Cherize) op 3 januari 2010 17:31

Dit klinkt eigenlijk best wel fijn!
Ik gebruik inderdaad ook die van het ”welbekende” Catrice palletje ;-)

[Beantwoorden]


Door Milou op 3 januari 2010 18:10

Geen ervaring mee, heb niet zoveel last ‘meer’ van oneffenheden. Maar het klinkt eng haha.

[Beantwoorden]


Door Myrna op 3 januari 2010 18:51

Ik gebruik zowat nooit een groene concealer voor rode plekjes. Als ik rode plekjes heb (die ik altijd wel heb) doe ik er gewoon een goed dekkende concealer op. Meestal eerst een dun laagje Studio Sculpt concealer en daarna de Maybelline Pure Cover Mineral concealer, en tada geen rood plekje meer te zien!

[Beantwoorden]


Door linsey op 3 januari 2010 19:56

ik heb 2 reqeusts (hoe schrijf je dat? :P)
wil je een filmpje maken over de look die je in je shopblog van deze week op had en een update van je stash?

xoxo

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 3 januari 2010 20:24

@Lisa: als ik er eerst foundation opdoe is het niet helemaal eerlijk, ook omdat ik eerst groene concealer opdoe voordat ik verder iets van foundation of ancere concealer gebruik. Ik snap wel dat je dat graag zou willen zien hoor, maar geloof me maar dat die gewoon fijn werkt :)

En ik ben heel erg allergisch, ik heb jaren lang Vich Normaderm gebruikt, het werkte fantastisch maar nu ben ik zo allergisch als de neten :P

@linsey: Allebei zijn ze vaak gerequest, dus ik denk dat ik ze snel opneem!

[Beantwoorden]


Door marjolein op 3 januari 2010 20:40

Ik heb dat crappy concealer palletje van Catrice. Ik moet echt een goede concealer gaan aanschaffen want deze werkt maar matig. :P Ik denk dat ik deze van NYX ga bestellen, in het groen en een gewone huidskleurige. :)

[Beantwoorden]


Door Regina op 3 januari 2010 21:14

wow, ik zit nu echt al een tijdje op je site, heb wat shoplogs, hauls bekeken enzo, superleuk!
xx

[Beantwoorden]


Door Anouk op 3 januari 2010 21:32

hmm misschien moet ik dan toch maar voor een groene gaan kijken. Ik heb er al vaker over gehoord, maar nooit echt iets meegedaan. Maar ik merk dat ik inderdaad rode plekjes niet weg krijg van me gezicht, erg jammer. Nou ik ga maar eens op zoek naar een groene concealer dus.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 3 januari 2010 23:21

Hmm, ik zit zelf nog wel eens te staren naar dat groene kleurtje in mijn catrice pallete,
maar weet nooit zo wat ik ermee moet :lol:
Ik vind het ook een beetje dunne troep!
Maar die NYX klinkt goed,
misschien toch maar eens bestellen..

[Beantwoorden]


Door Denise JustPink op 4 januari 2010 11:09

Ik heb sinds kort een groene concealer uit mijn Concealer palette van Zoeva die ik voor kerst had gehad en het werk goeeeddd! :D

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 15 januari 2010 14:02

[…] beter dan anderen en daarom gebruik ik liever voordat ik mijn foundation etc aanbreng ook nog een mijn groene NYX concealer, zodat deze het rode uit mijn huid al grotendeels […]


Door sarah op 12 april 2010 17:13

Gisteren vlug even de catrice concealer gaan halen. Was maar 2.80 en wou die hebben omdat er groen in zat want groene concealer voor een low budget prijs(rond 10 euroà vind ik moeilijk te vinden hier in België.
Maar ik ben er absoluut niet tevreden mee, idd je ziet het groen echt goed zitten ookal doe ik 1 laagje op (wat vrij weinig is want catrice concealer is echt supersuperlicht..)
2.80 in de vuilbak (‘:

[Beantwoorden]


Door Paula op 21 december 2010 20:45

Ik zocht al best lang naar zo’n groot potje, kan je hem ook ergens in de winkel kopen? Of weet je dat niet?
Maar trouwens, ik heb nu een puistje en die is best wel opvallend. Het klinkt misschien een beetje vies, maar in het midden zit een ja.. een geel stipje zmz, valt dat ook minder op door die concealer?

xx.Paula
E: byclassicstyl@hotmail.com

[Beantwoorden]


Door MeNiNa op 15 februari 2011 22:31

Die sites waarop je de concealer kan kopen zijn wel amerikaans..komen er (veel) verzendkosten bij als je ‘m bestelt (?)

[Beantwoorden]


Door Cynthia! op 14 maart 2011 16:24

Ik dacht dat je de concealer van Catrice wel goed vond? (zo zei je toch in een aantal filmpjes?)

[Beantwoorden]


Door Carlijn op 18 januari 2013 22:03

Heeeeee vera,
Je hebt deze post inmiddels al 3 jaar geleden geplaatst en ik vroeg me af of je inmiddel een nieuwe “favoriete” groene consealer gevonden hebt. Of vind je deze nog steeds het beste? In dat geval wil ik namelijk de consealer van NYX gaan bestellen.

Kus, Carlijn

[Beantwoorden]